Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 24 Ianuarie 2009, ora 14:22
Dupa 10 pagini ale topicului, ma vad nevoit a va reamintii !......
CUM POATE JUSTIFICA HOMO RELIGIOSUS URMATOARELE ATROCITATI COMISE IN NUMELE RELIGIILOR:
Dupa cum se observa,-destul de clar in opinia sbs.- ofer posibilitatea cat si libertate alegerii modalitatii justificative interlocutorilor.
Cui ofer aceste sanse?.... interlocutoruli tinta, respectiv lui HOMO RELIGIOSUS !...raspunsurile ateilor ne intrand in acest cadru tinta si chiar daca ele ar fi aparut, ( cum de fapt s-a si intamplat)...pentru sbs. sunt irelevante.
Ce ar trebui sa justifice ( ori sa nu justifice) HOMO RELIGIOSUS ?...ATROCITATILE COMISE !...
Comise in numele CUI ?....ale RELIGIILOR carora apartin !...fie ei crestini, budisti, islamisti ...etc,etc...
Avandu-i in vedere si-n plan secund ateii, deoarece ei au comis crime in numele utopicelor ideologii materialiste,-fapt ce se poate demonstra cu foarte mare usurinta- pastrand in prim plan crimele comise de catre membrii comunitatilor religioase in numele unei ideologi divine (perfecte) ce impune, iar omul de-a lungul istoriei religiilor a dispus !...
A dispus in favoarea multimilor, sau in favoarea elitelor acelor multimi ?....
|
|
|
gigilipianu
443 mesaje
Oras: Tg Jiu
|
Postat pe: 24 Ianuarie 2009, ora 14:28
Crimele descrise la inceputul topicului nu mai sunt posibile astazi. Nu trebuie sa judecam lucrurile in afara timpului. Nu putem extrapola acele perioade din viata omenirii, timpului nostru prezent si sa emitem judecati. Desigur ca din acele crime ca si din alte crime de razboi, molimi, catastrofe naturale etc omenirea a tras invataminte. Constiinta umana a evoluat foarte mult de aceea si tendinta mondiala de a elimina orice urme de terorism care aparent s-ar desfasura in numele unor credinte religioase. Nu este bine deci, ca pe baza acestor exemple sa tragem concluzii actuale in defavoarea unor religii si respectiv in defavoarea religiei crestin ortodoxe. Inainte de aceasta sa avem in vedere rolul pozitiv pe care l-a avut si inca il mai are morala crestin ortodoxa in mintea unor constiinte mai putin elaborate, a unor oameni mai apropiati de comportarile instinctuale sau cu deficite de comportament pe care nici-o alta institutie nu a reusit sa-i ajute. Exemple sunt convins ca stiti destule. Deci sa nu fortam noi judecata noastra judecatilor altora si sa impunem ceva ce stim noi caci atunci nu ne mai deosebim de acei fanatici sau dictatori politici pe care-i dezavuam acum. Fiecare emite o parere pe topic in functie de gradul de cultura pe care il are si pe care si-l crede absolut. Sa ascultam deci toate parerile dar sa judecam cu mintea noastra care trebuie sa fie permanent deschisa la nou. Deci referitor la topic. Nu emiteti judecati sau explicatii in graba si cu tendinte posesive si absolute. Logos.
|
pusy_55
283 mesaje
Oras: Ploiesti
|
Postat pe: 24 Ianuarie 2009, ora 14:51
BALIVERNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!OLANDA TARA FARA BISERICI
|
ciubotariu_mhl
7 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 24 Ianuarie 2009, ora 16:12
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
149 mesaje
|
Postat pe: 24 Ianuarie 2009, ora 20:03
De la: mytcor, la data 2009-01-24 14:22:30Dupa 10 pagini ale topicului, ma vad nevoit a va reamintii !......
CUM POATE JUSTIFICA HOMO RELIGIOSUS URMATOARELE ATROCITATI COMISE IN NUMELE RELIGIILOR:
Dupa cum se observa,-destul de clar in opinia sbs.- ofer posibilitatea cat si libertate alegerii modalitatii justificative interlocutorilor.
Cui ofer aceste sanse?.... interlocutoruli tinta, respectiv lui HOMO RELIGIOSUS !...raspunsurile ateilor ne intrand in acest cadru tinta si chiar daca ele ar fi aparut, ( cum de fapt s-a si intamplat)...pentru sbs. sunt irelevante.
Ce ar trebui sa justifice ( ori sa nu justifice) HOMO RELIGIOSUS ?...ATROCITATILE COMISE !...
Comise in numele CUI ?....ale RELIGIILOR carora apartin !...fie ei crestini, budisti, islamisti ...etc,etc...
Avandu-i in vedere si-n plan secund ateii, deoarece ei au comis crime in numele utopicelor ideologii materialiste,-fapt ce se poate demonstra cu foarte mare usurinta- pastrand in prim plan crimele comise de catre membrii comunitatilor religioase in numele unei ideologi divine (perfecte) ce impune, iar omul de-a lungul istoriei religiilor a dispus !...
Orice HOMO RELIGIOSUS iti va raspunde dezvinovatindu-se pe sine. Am mai expus ideea acesta si la alt topic: oricine incepe sa inteleaga ceva are tendinta de a impune si celui de langa el intelegerea sa. Cam asta este esenta atrocitatilor exemplificate la inceputul acestei teme. Si crestinismul pentru a fi propovaduit a intampinat o impotrivire foarte puternica: oamenii erau torturati si ucisi doar pentru ca spuneau ca iubeau pe Dumnezeu. Astazi daca faci o astfel de afirmatie esti umplut de etichete, asa cum este cea data mai sus: HOMO RELIGIOSUS.
Atunci cand vrei sa impui ceva cu forta nu faci decat sa nasti un conflict. Daca aplici violenta nu mai esti om ci altceva, ceva atroce. Dumnezeu nu vrea sa se impuna cu forta, ci vrea sa fie cunoscut de fiecare dintre noi in parte si ne cheama sa lucram impreuna cu El in primul rand la noi insine. Apoi sa aplicam aceasta relatie fireasca dintre om si Dumnezeu si intre noi.
Este bine de stiut ce au facut oamenii dinaintea noastra ca noi sa nu facem aceeasi greseala: de a impune cu forta ceva cuiva, dar mai ales religia. Este corect sa spui adevarul, este corect sa mori pentru adevar, dar nu este corect sa ucizi pentru adevar. Pentru ca daca Dumnezeu respecta libertatea omului si omul este liber oricand sa il iubeasca sau sa nu-l iubeasca, asa trebuie sa facem si noi intre noi. E simplu.
|
super_green_frog
1358 mesaje
|
Postat pe: 24 Ianuarie 2009, ora 22:02
Eu nu am raspunsul la intrebarea din topic dar stiu ce face profesoara de Religie cu elevii clasei a II-a pe care ii trateaza ca pe niste adevarati studenti la Teologie. Le da teste aproape la fiecare ora de curs cu o exigenta de neimaginat. Ei abia reusesc sa-si faca temele la romana si matematica fiindca deh...abia de un an stiu ce sunt alea litere si cifre. Pana in cls.I-a au fost cam ocupati cu exercitarea unui drept primordial COPILARIA."Doamna de Religie" le acreste sufletele ca altceva n-au prea deprins din cate vad. Fiul meu are numai Insuficient la Religie desi are Foarte Bine la mate si Romana. Ma intreb daca nu cumva ramane repetent din cauza asta. Nu stiu ce atitudine sa iau, ma poate sfatui cineva? De o discutie cu respectiva doamna m-am ferit fiindca mi-am dat seama cum e "croita". De la dooamna de religie m-as fi asteptat ca parinte, sa-i pe deprinda pe copii cu anumite insusiri si conduite pe care ar trebui sa le aiba un crestin, dar de unde? Doamna de religie face pentru elevii sau exact ceea ce face biserica noastra ortodoxa pentru enoriasi. Adica nimic. Apropos de subiect, biserica in care am fost botezata si la care obisnuiam sa mergeam dintotdeauna, a fost inchisa dupa moartea Parintelui Bratulescu. Actualmente este ingradita cu garduri de sarma si in curte se fla niste dulai fiorosi care incearca sa te sfasie numai cand te incumeti sa treci pe langa gard. Casa parohiala este inchiriata de ani de zile unor s.rl.-uri si firme de paza. Situatia dureaza de peste zece ani dar nimeni nu s-a sesizat. De atunci mergem la alte biserici sau nu mai mergem. Pe parintele Bratulescu il iubeam fiindca avea intotdeauna o vorba buna si folositoare pentru enoriasi. Chiar nu putea sa-i ia locul un preot cu dragoste de semeni? Noi am ramas oi ratacite. Sa nu spun ca actualul paroh este profesor cu inalte functii si de cate ori am avut ocazia sa-l zaresc, era catranit. Ne-am vrea biserica inapoi daca s-ar putea.
All Things Grow With Love
|
thor
50 mesaje
|
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 10:42
De la: madalina_dan, la data 2008-10-22 21:11:54Nu este vorba de religie. Este vorba de cum interpreteaza oamenii religia. De exemplu Jihad-ul. Am studiat limba araba si civilizatia musulmana in facultate. Ai fi surprins sa afli cat de diferita este ideea de Jihad in islam de ceea ce se vede la televizor si este promovat de media. Ceea ce vedem si auzim este o interpretare gresita - atat a celora care comit acte abominabile in numele "razboiului sfant"cat si a celor care sufera din cauza asta. OAMENII sunt vinovati de asta, nu religia in sine. In religia ortodoxa preotul este un paznic al sufletelor si un indrumator. Sau cel putin ar trebui sa fie. Daca un preot decide sa inceapa afaceri cu banii din cutia milei sau sa dea in vileg secretele aflate la spovedanie, asta nu inseamna ca religia este de vina. Oamenii sunt de vina!
Din pacate esti departe de adevar....preotul ortodocs este un om de afaceri...totul se rezuma la bani, nimic mai mult....Vand promisiuni frumoase ca sa faca bani.....OMUL este o creatie minunata a VIETII si nici o dogma idioata nu are dreptul sa ii altereze constiinta si modul de a gandi. Cum se face ca intodeauna este vorba de o interpretare gresita a povestilor din biblie? Uiti cumva tratatele religioase din trecut prin care regii erau indemnati sa raspandeasca credinta, cu orice pret si orice mijloace? Inchizitia? Martirii stiintei? Propaganda religioasa din ultimul timp, care seamana izbitor de mu;lt cu cea a defunctului Partid Comunist? Ne mintim singuri....Se incearca , pe toate caile ca Omului sa i se perverteasca modul de a gandi....sa fie controlat si exploatat de o mana de oameni interesati foarte putin de ceea ce propovaduiesc si mai mult de banii care le intra in buzunar.....
|
|
|
Tycu
3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 11:56
Cei de credinta ortodoxa , nu fac atrocitati in numele religiei. ; pe timpul inchizitiei se faceau in numele catolicismului,dar asta a fost de mult . Acum se fac in numele acestor scarboase credinte sectante care mint omenirea cu idei tampite ; se mai fac in unele cazuri, in lumea musulmana .
Ticu
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 13:28
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-01-24 10:01:26MARIA,viata fiecaruia este condusa de el insusi,nu de DUMNEZEU,gandeste-te logic ce ar insemna sa existe un mos cu barba care sa tina evidenta a tot ce face fiecare in parte din cei 6,3 miliarde de pamanteni+cine stie cati alti locuitori ai altor planete din alte sisteme solare or mai exista,s-auzim numai de bine!
Eu nu ma gandesc la Dumnezeu ca la un mos cu barba! Si totusi exista Dumnezeu, altfel nu-mi pot explica anumite "minuni" implinite in viata mea!
Iata o vorba a lui Eminescu : "Fara eu nu exista Dumnezeu, fara ochi nu exista lumina, fara auz nu e cantec. Ochiul e lumina, auzul e cantecul, eu e Dumnezeu" .Doamne cat de concisa poate fi aceasta vorba dulce a lui Eminescu.
Mi-a mai placut comentariul unui prieten de al nostru de pe forum, nu mai stiu al cui...dar il am bine intiparit in memorie fiecare suntem dogmatici in ideile si in credintele noastre! Unii prefera credinta, altii prefera ne-credinta. Eu nu le condamn pe niciuna! Si stii de ce...pentru ca stiu ca si ne-credinta, in final, tot catre Dumnezeu il aduce pe om. Omul, este facut sa se nasca, de la bun inceput, de cand istoria nu putea fi scrisa nici macar prin heroglife sau prin obiecte simbolice, cu o credinta fie ea in totemuri fie ea intr-o alta forta numita divinitate!
Ce ar fi sa nu avem aceasta credinta? Am muri cu totii de vii sau pur si simplu nu ne-am mai naste! Asta este credinta mea! In rest tot ce a fost atrocitate pana acum in numele religiei, las asta timpului sa o judece in liniste si sa ne reaminteasca ori de cate ori e necesar, ca astfel de atrocitati nu mai au ce cauta!
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 22:39
De la: mytcor, la data 2009-01-24 14:22:30Dupa 10 pagini ale topicului, ma vad nevoit a va reamintii !......
nu v-am mai spus eu,mai oameni buni k religia nu a fost cauza niciunui razboi?
eu inteleg k voi nu sunteti istorici(asa k mine  ) dar de ce nu incercati voi sa faceti diferenta intre cauze si pretexte?
in numele religiei poti ucide pe oricine..spunand doar k dumnezeu ti-a poruncit sa faci asa ceva....si asta credeti voi k e cauza acelor atrocitati?....
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 22:41
asa se explica atrocitatile....religia a fost un pretext bun pentru orice .....
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 22:43
De la: thor, la data 2009-01-25 10:42:28De la: madalina_dan, la data 2008-10-22 21:11:54Nu este vorba de religie. Este vorba de cum interpreteaza oamenii religia. De exemplu Jihad-ul. Am studiat limba araba si civilizatia musulmana in facultate. Ai fi surprins sa afli cat de diferita este ideea de Jihad in islam de ceea ce se vede la televizor si este promovat de media. Ceea ce vedem si auzim este o interpretare gresita - atat a celora care comit acte abominabile in numele "razboiului sfant"cat si a celor care sufera din cauza asta. OAMENII sunt vinovati de asta, nu religia in sine. In religia ortodoxa preotul este un paznic al sufletelor si un indrumator. Sau cel putin ar trebui sa fie. Daca un preot decide sa inceapa afaceri cu banii din cutia milei sau sa dea in vileg secretele aflate la spovedanie, asta nu inseamna ca religia este de vina. Oamenii sunt de vina!
Din pacate esti departe de adevar....preotul ortodocs este un om de afaceri...totul se rezuma la bani, nimic mai mult....Vand promisiuni frumoase ca sa faca bani.....OMUL este o creatie minunata a VIETII si nici o dogma idioata nu are dreptul sa ii altereze constiinta si modul de a gandi. Cum se face ca intodeauna este vorba de o interpretare gresita a povestilor din biblie? Uiti cumva tratatele religioase din trecut prin care regii erau indemnati sa raspandeasca credinta, cu orice pret si orice mijloace? Inchizitia? Martirii stiintei? Propaganda religioasa din ultimul timp, care seamana izbitor de mu;lt cu cea a defunctului Partid Comunist? Ne mintim singuri....Se incearca , pe toate caile ca Omului sa i se perverteasca modul de a gandi....sa fie controlat si exploatat de o mana de oameni interesati foarte putin de ceea ce propovaduiesc si mai mult de banii care le intra in buzunar.....
deja ma doare capul...
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 15:04
DAR HOMALAII CUM POT EXPLICA FAPTUL CA ALTU-I F...E NEVASTA?
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 20:10
nene Florin, de ce vrei cu tot din#nadinsul sa fii rautacios ?...
@spiridusul schiop, dl. adi tocmai m-a sfatuit sa " nu duc grija crestinismului"..asa ca am sa va indrum spre dansul a va acorda tot sprijinul in ceea ce pe dv . va nemultumeste .
contactati-l pe cealalta tema a forumului " Avortul este o crima "...sper sa va ajute !...
@joanna,....asa si ?...
Dar pentru dv. ca istoric am sa va intreb altceva:
Daca am scoate din spatiul european Biblia si credintele iudeo-crestine, ce ne-ar mai ramane din punct de vedere teist ?...
o seara buna tuturor !...
@mariaoprea75
|
Fosta membra 9am.ro
1491 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 20:41
Daca spui ca esti credincios esti etichetat drept "homo religius" si se gaseste cineva sa te puna la zid. La un zid.
La alt zid te pun altii daca spui ca esti ateu.
Atrocitati comise in numele religiilor ? Nenumarate. Si totusi religiile s-au pastrat, n-au disparut. Credinta oamenilor in ajutorul divin a rama si va fi atata vreme cat va exista omul. Tot omul se va folosi de orice motiv pentru a-si impune credinta in advarul lui. Va ucide pentru adevarul lui !
Din pacate.
Acum nu e momentul !
|
broscuta_super_verde
1273 mesaje
|
Postat pe: 27 Ianuarie 2009, ora 00:39
Raspunsul meu la intrebarea lui nazi: Desertaciune si intuneric ! In minte si suflet, in tot !
Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 27 Ianuarie 2009, ora 15:58
@mytcor - ar fi intreg Olimpul si evident Zeus !....noi deja il prea-marim ! deci :se poate !
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 27 Ianuarie 2009, ora 19:39
De la: mytcor, la data 2009-01-26 20:10:58nene Florin, de ce vrei cu tot din#nadinsul sa fii rautacios ?...
@spiridusul schiop, dl. adi tocmai m-a sfatuit sa " nu duc grija crestinismului"..asa ca am sa va indrum spre dansul a va acorda tot sprijinul in ceea ce pe dv . va nemultumeste .
contactati-l pe cealalta tema a forumului " Avortul este o crima "...sper sa va ajute !...
@joanna,....asa si ?...
Dar pentru dv. ca istoric am sa va intreb altceva:
Daca am scoate din spatiul european Biblia si credintele iudeo-crestine, ce ne-ar mai ramane din punct de vedere teist ?...
o seara buna tuturor !...
@mariaoprea75
 .....poi nu inteleg exact la ce te referi.....
deci....conceptia teista despre dumnezeu spune k el este cel care a creat lumea si se implica in permanenta in modul cum se organizeaza ea.....cum se implica?....poi in permanenta ii sfatuieste pe oamenii sa aleaga binele...decizia ii apartine omului(dumnezeu nu-i ingradeste libertatea),dar dak in ciuda sfaturilor primite omul este netrebnic si alege raul este cu atat mai vrednic de pedeapsa....a ales raul desi a fost sfatuit sa aleaga binele!!!!
in ceea ce m-ai intrebat tu ceva nu imi clar.....nu inteleg la ce te referi?.....
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 13:49
De la: gabigabi, la data 2009-01-27 15:58:21 @mytcor - ar fi intreg Olimpul si evident Zeus !....noi deja il prea-marim ! deci :se poate !
Sunteti p-aproape stimata D'na G.
Apropos, astrologia de care vorbeam pe celalalt topic,...stiti care-ar fi cea mai veche reprezentare grafica a unei astrograme si unde s-a decoperit ?...
Am sa va spun dupa ce veti deschide topicul pe aceasta tema.
|
homemarcel0
1937 mesaje
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 14:07
De la: thor, la data 2009-01-25 10:42:28De la: madalina_dan, la data 2008-10-22 21:11:54Nu este vorba de religie. Este vorba de cum interpreteaza oamenii religia. De exemplu Jihad-ul. Am studiat limba araba si civilizatia musulmana in facultate. Ai fi surprins sa afli cat de diferita este ideea de Jihad in islam de ceea ce se vede la televizor si este promovat de media. Ceea ce vedem si auzim este o interpretare gresita - atat a celora care comit acte abominabile in numele "razboiului sfant"cat si a celor care sufera din cauza asta. OAMENII sunt vinovati de asta, nu religia in sine. In religia ortodoxa preotul este un paznic al sufletelor si un indrumator. Sau cel putin ar trebui sa fie. Daca un preot decide sa inceapa afaceri cu banii din cutia milei sau sa dea in vileg secretele aflate la spovedanie, asta nu inseamna ca religia este de vina. Oamenii sunt de vina!
... cita profunzime ... HAHHAHAHAHA ... preotul ortodocs ... vaaaaiii ... daca te nasteai, mai alifie, in arabia saudita, acum aveai bataturi in frunte si ai fi omorit cu pietre pe oricine ar fi sugerat asa ceva ... dar cum provii dupa comunism e aproape normala defazarea si rautatea ... am vazut-o si in alte tari est europene ... e o perioada de debusolare ... macar daca ziceai de natura ...
|
Fosta membra 9am.ro
149 mesaje
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 14:13
De la: spiridusul_schiop, la data 2009-01-24 22:02:08Eu nu am raspunsul la intrebarea din topic dar stiu ce face profesoara de Religie cu elevii clasei a II-a pe care ii trateaza ca pe niste adevarati studenti la Teologie. Le da teste aproape la fiecare ora de curs cu o exigenta de neimaginat. Ei abia reusesc sa-si faca temele la romana si matematica fiindca deh...abia de un an stiu ce sunt alea litere si cifre. Pana in cls.I-a au fost cam ocupati cu exercitarea unui drept primordial COPILARIA."Doamna de Religie" le acreste sufletele ca altceva n-au prea deprins din cate vad. Fiul meu are numai Insuficient la Religie desi are Foarte Bine la mate si Romana. Ma intreb daca nu cumva ramane repetent din cauza asta. Nu stiu ce atitudine sa iau, ma poate sfatui cineva? De o discutie cu respectiva doamna m-am ferit fiindca mi-am dat seama cum e "croita". De la dooamna de religie m-as fi asteptat ca parinte, sa-i pe deprinda pe copii cu anumite insusiri si conduite pe care ar trebui sa le aiba un crestin, dar de unde? Doamna de religie face pentru elevii sau exact ceea ce face biserica noastra ortodoxa pentru enoriasi. Adica nimic. Apropos de subiect, biserica in care am fost botezata si la care obisnuiam sa mergeam dintotdeauna, a fost inchisa dupa moartea Parintelui Bratulescu. Actualmente este ingradita cu garduri de sarma si in curte se fla niste dulai fiorosi care incearca sa te sfasie numai cand te incumeti sa treci pe langa gard. Casa parohiala este inchiriata de ani de zile unor s.rl.-uri si firme de paza. Situatia dureaza de peste zece ani dar nimeni nu s-a sesizat. De atunci mergem la alte biserici sau nu mai mergem. Pe parintele Bratulescu il iubeam fiindca avea intotdeauna o vorba buna si folositoare pentru enoriasi. Chiar nu putea sa-i ia locul un preot cu dragoste de semeni? Noi am ramas oi ratacite. Sa nu spun ca actualul paroh este profesor cu inalte functii si de cate ori am avut ocazia sa-l zaresc, era catranit. Ne-am vrea biserica inapoi daca s-ar putea.
As indrazni sa va sugerez cateva idei. In primul rand materia "religie" care se preda la scoala este o materie ca si matematica sau romana. Sunt niste notiuni de baza despre Dumnezeu, despre anumite evenimente, despre care copiii nostri trebuie sa stie. Deci, luati manualul de religie si exersati cu copilul dvs. Nu cred ca de la profesoara de matematica asteptati sa-i invete pe copii doar matematica, ci si un comportament frumos si civilizat in societate. Deci nici de la doamna de religie nu trebuie sa avem asteptari decat ca de la orice alt profesor. Si eu m-am confruntat cu aceeasi problema si am inteles ca e vorba de o simpla materie, ca oricare alta, la care copilul trebuie sa invete chiar mecanic daca altfel nu poate. Si am repetat cu el notiunile de la religie, fara sa implic religiozitatea mea proprie. Si imediat s-a vazut ca a primit note din ce in ce mai bune. Va doresc sanatate.
|
homemarcel0
1937 mesaje
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 15:07
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 15:35
@mytcor,te salut ! nu stiu raspunsul la intrebarea ta,dupa cum nu stiu nici sa deschid un topic nou ! Te Rog, deschide-l tu !
|
pusy_55
283 mesaje
Oras: Ploiesti
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 17:51
nu expica ci o accepta
|
Fosta membra 9am.ro
255 mesaje
|
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 11:49
Homo Religiosus va fi nevoit,mai devreme sau mai tarziu,sa revina la adevaratele valori morale ale Crestinatatii,nu cele inchipuite de unii.
N-am atacat in fondul ei Biserica,de orice religie ar fi,fondata pe doua deziderate de baza:
1 Credinta in Dumnezeu(Tatal Ceresc) si in Fiul-Isus Christos-.
2 Rolul ei educativ-moral.
Am ironizat sau contrariat,parte din reprezentanti ai ei,care sub umbrela Bisericii comit imoralitati dar dau sfaturi de intelepciune.
Am contrariat puzderia de canoane,dogme care n-au nimic in comun cu punctul 1,ci doar ipocrizia si bigotismul zisilor credinciosi.
In sfarsit,am aratat forta de manipulare prin dogme si slabiciunea din sanul ei.
Homo Religiosus-credincios,moral,nu poate fi format decat daca Biserica in sine,Religia in sine se spala si se purifica pe ele,daca se vor deschide total spre stiinta,spre alte culte,alte culturi si conceptii,in loc sa le ignore din aroganta,ca ea Biserica,Religia,detine singurul adevar.
|
serban_isaila
3 mesaje
Oras: Brasov
|
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 12:04
Dap, noi ortodocsii suntem ai mai tari, noi n-am facut, noi nu facem. Ailaltzii fac de toate, cruciade, Jihaduri si alte chestii. Noi aratam cu deshtiu' la unii si la altii si nefacem vineti pe piept ca, cat ce crestini suntem.
Mi-e sila de-mi vine da vomit cand ma uit la crestinii, la "ortodocsii" care fura, injura si tin post si-i f-te grija de altii. Si de popii care la pupat icoane au 7 dani.
"cu noi este Dumnezeu...", hai nu zau... da' de ce nu se vede? Oare chiar am orbit totzii?
Biblia zice biblia face.... De cine e scrisa Biblia? si sa nu veniti cu raspunsul ca e de la Dumnezeu...poate a fost inspirata de El, dar scrisa de oameni si rastalmacita tot de ei....
|
Fosta membra 9am.ro
149 mesaje
|
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 17:24
De la: serban_isaila, la data 2009-01-29 12:04:39Dap, noi ortodocsii suntem ai mai tari, noi n-am facut, noi nu facem. Ailaltzii fac de toate, cruciade, Jihaduri si alte chestii. Noi aratam cu deshtiu' la unii si la altii si nefacem vineti pe piept ca, cat ce crestini suntem.
Mi-e sila de-mi vine da vomit cand ma uit la crestinii, la "ortodocsii" care fura, injura si tin post si-i f-te grija de altii. Si de popii care la pupat icoane au 7 dani.
"cu noi este Dumnezeu...", hai nu zau... da' de ce nu se vede? Oare chiar am orbit totzii?
Biblia zice biblia face.... De cine e scrisa Biblia? si sa nu veniti cu raspunsul ca e de la Dumnezeu...poate a fost inspirata de El, dar scrisa de oameni si rastalmacita tot de ei....
De ce esti suparat pe mine? De ce te uiti exact acolo unde ti se provoaca sila? Uita-te in partea cealalta. Sau uita-te unde il vezi TU pe Dumnezeu. Sa inteleg ca nu esti ortodox? Si de Biblie de ce te legi? N-o citi daca nu-ti place. Cam multe nu-ti plac... Suparaciosule...
|
super_green_frog
1358 mesaje
|
Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 02:09
De la: nicoletibi, la data 2009-01-28 14:13:34De la: spiridusul_schiop, la data 2009-01-24 22:02:08Eu nu am raspunsul la intrebarea din topic dar stiu ce face profesoara de Religie cu elevii clasei a II-a pe care ii trateaza ca pe niste adevarati studenti la Teologie. Le da teste aproape la fiecare ora de curs cu o exigenta de neimaginat. Ei abia reusesc sa-si faca temele la romana si matematica fiindca deh...abia de un an stiu ce sunt alea litere si cifre. Pana in cls.I-a au fost cam ocupati cu exercitarea unui drept primordial COPILARIA."Doamna de Religie" le acreste sufletele ca altceva n-au prea deprins din cate vad. Fiul meu are numai Insuficient la Religie desi are Foarte Bine la mate si Romana. Ma intreb daca nu cumva ramane repetent din cauza asta. Nu stiu ce atitudine sa iau, ma poate sfatui cineva? De o discutie cu respectiva doamna m-am ferit fiindca mi-am dat seama cum e "croita". De la dooamna de religie m-as fi asteptat ca parinte, sa-i pe deprinda pe copii cu anumite insusiri si conduite pe care ar trebui sa le aiba un crestin, dar de unde? Doamna de religie face pentru elevii sau exact ceea ce face biserica noastra ortodoxa pentru enoriasi. Adica nimic. Apropos de subiect, biserica in care am fost botezata si la care obisnuiam sa mergeam dintotdeauna, a fost inchisa dupa moartea Parintelui Bratulescu. Actualmente este ingradita cu garduri de sarma si in curte se fla niste dulai fiorosi care incearca sa te sfasie numai cand te incumeti sa treci pe langa gard. Casa parohiala este inchiriata de ani de zile unor s.rl.-uri si firme de paza. Situatia dureaza de peste zece ani dar nimeni nu s-a sesizat. De atunci mergem la alte biserici sau nu mai mergem. Pe parintele Bratulescu il iubeam fiindca avea intotdeauna o vorba buna si folositoare pentru enoriasi. Chiar nu putea sa-i ia locul un preot cu dragoste de semeni? Noi am ramas oi ratacite. Sa nu spun ca actualul paroh este profesor cu inalte functii si de cate ori am avut ocazia sa-l zaresc, era catranit. Ne-am vrea biserica inapoi daca s-ar putea.
As indrazni sa va sugerez cateva idei. In primul rand materia "religie" care se preda la scoala este o materie ca si matematica sau romana. Sunt niste notiuni de baza despre Dumnezeu, despre anumite evenimente, despre care copiii nostri trebuie sa stie. Deci, luati manualul de religie si exersati cu copilul dvs. Nu cred ca de la profesoara de matematica asteptati sa-i invete pe copii doar matematica, ci si un comportament frumos si civilizat in societate. Deci nici de la doamna de religie nu trebuie sa avem asteptari decat ca de la orice alt profesor. Si eu m-am confruntat cu aceeasi problema si am inteles ca e vorba de o simpla materie, ca oricare alta, la care copilul trebuie sa invete chiar mecanic daca altfel nu poate. Si am repetat cu el notiunile de la religie, fara sa implic religiozitatea mea proprie. Si imediat s-a vazut ca a primit note din ce in ce mai bune. Va doresc sanatate.
Multumesc. Asta incerc sa fac insa la testele pe care le aduce fiul meu cu "insuficient" nici eu n-as lua un calificativ mai bun. N-as intra in detalii sa le descriu. Vorbim de copii in cls.II-a. Vocabularul lor ca si a multora dintre noi, e departe de cel pretins de acea doamna. Taxeaza sever faptul ca elevii folosesc cuvintele lor in locul celor strict bisericesti (lampa in loc de policandru, etc, picturi in loc de catapeteasma, lumanari in loc de sfesnice, geamuri in loc de vitralii, clopotel in loc de clopot, turn in loc de clopotnita, etc) in descrierile lor. Dupa trei teste cu insuficient, la ultimul nu a mai scris nimic, l-a dat gol de frica sa nu greseasca din nou si a luat un insuficient binemeritat de data asta. Nu s-a mai straduit deloc. Cam asa stau lucrurile. Sfatul dvs. imi intareste ideea ca trebuie sa ne straduim dar pana si eu sunt demotivata. O sa invatam Religia ca pe o limba straina, cam dureros. Alta solutie nu avem din pacate. Ar fi fost placut sa vad ca dascalul de religie gaseste metode sa le insufle dragostea pentru aceasta materie. Era de asteptat acest lucru mai mult decat la alte materii, de aici si dezamagirea noastra. Multumesc pentru intelegerea acordata. Desi la inceput vroiam sa ma interesez daca e posibil sa nu mai participe la acesta materie, mi-am impus totusi sa ne straduim. Lucrez cu el spunandu-i ca nu trebuie sa se lase demotivat de rezultatele de pana acum.
All Things Grow With Love
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 15:27
De la: spiridusul_schiop, la data 2009-01-30 02:09:40De la: nicoletibi, la data 2009-01-28 14:13:34De la: spiridusul_schiop, la data 2009-01-24 22:02:08Eu nu am raspunsul la intrebarea din topic dar stiu ce face profesoara de Religie cu elevii clasei a II-a pe care ii trateaza ca pe niste adevarati studenti la Teologie. Le da teste aproape la fiecare ora de curs cu o exigenta de neimaginat. Ei abia reusesc sa-si faca temele la romana si matematica fiindca deh...abia de un an stiu ce sunt alea litere si cifre. Pana in cls.I-a au fost cam ocupati cu exercitarea unui drept primordial COPILARIA."Doamna de Religie" le acreste sufletele ca altceva n-au prea deprins din cate vad. Fiul meu are numai Insuficient la Religie desi are Foarte Bine la mate si Romana. Ma intreb daca nu cumva ramane repetent din cauza asta. Nu stiu ce atitudine sa iau, ma poate sfatui cineva? De o discutie cu respectiva doamna m-am ferit fiindca mi-am dat seama cum e "croita". De la dooamna de religie m-as fi asteptat ca parinte, sa-i pe deprinda pe copii cu anumite insusiri si conduite pe care ar trebui sa le aiba un crestin, dar de unde? Doamna de religie face pentru elevii sau exact ceea ce face biserica noastra ortodoxa pentru enoriasi. Adica nimic. Apropos de subiect, biserica in care am fost botezata si la care obisnuiam sa mergeam dintotdeauna, a fost inchisa dupa moartea Parintelui Bratulescu. Actualmente este ingradita cu garduri de sarma si in curte se fla niste dulai fiorosi care incearca sa te sfasie numai cand te incumeti sa treci pe langa gard. Casa parohiala este inchiriata de ani de zile unor s.rl.-uri si firme de paza. Situatia dureaza de peste zece ani dar nimeni nu s-a sesizat. De atunci mergem la alte biserici sau nu mai mergem. Pe parintele Bratulescu il iubeam fiindca avea intotdeauna o vorba buna si folositoare pentru enoriasi. Chiar nu putea sa-i ia locul un preot cu dragoste de semeni? Noi am ramas oi ratacite. Sa nu spun ca actualul paroh este profesor cu inalte functii si de cate ori am avut ocazia sa-l zaresc, era catranit. Ne-am vrea biserica inapoi daca s-ar putea.
Multumesc. Asta incerc sa fac insa la testele pe care le aduce fiul meu cu "insuficient" nici eu n-as lua un calificativ mai bun. N-as intra in detalii sa le descriu. Vorbim de copii in cls.II-a. Vocabularul lor ca si a multora dintre noi, e departe de cel pretins de acea doamna. Taxeaza sever faptul ca elevii folosesc cuvintele lor in locul celor strict bisericesti (lampa in loc de policandru, etc, picturi in loc de catapeteasma, lumanari in loc de sfesnice, geamuri in loc de vitralii, clopotel in loc de clopot, turn in loc de clopotnita, etc) in descrierile lor. Dupa trei teste cu insuficient, la ultimul nu a mai scris nimic, l-a dat gol de frica sa nu greseasca din nou si a luat un insuficient binemeritat de data asta. Nu s-a mai straduit deloc. Cam asa stau lucrurile. Sfatul dvs. imi intareste ideea ca trebuie sa ne straduim dar pana si eu sunt demotivata. O sa invatam Religia ca pe o limba straina, cam dureros. Alta solutie nu avem din pacate. Ar fi fost placut sa vad ca dascalul de religie gaseste metode sa le insufle dragostea pentru aceasta materie. Era de asteptat acest lucru mai mult decat la alte materii, de aici si dezamagirea noastra. Multumesc pentru intelegerea acordata. Desi la inceput vroiam sa ma interesez daca e posibil sa nu mai participe la acesta materie, mi-am impus totusi sa ne straduim. Lucrez cu el spunandu-i ca nu trebuie sa se lase demotivat de rezultatele de pana acum.
Spiridusule...si ce faci? ia atitudine!
Mergi la tanti de religie si spune-i CLAR ca pentru aceasta materie trebuie mult SUFLET!
uite asa apar bigotii si fanaticii! li se baga in cap texte de mici copii pana cand copilul ajunge un habotnic timorat si frustrat!
Vai ce i-as face cucoanei! Nu asa se preda RELIGIA!
|
ciubotariu_mhl
7 mesaje
|
Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 18:17
|
|
|