sirius_zegetina
808 mesaje
Oras: Resita
|
Postat pe: 31 Martie 2009, ora 19:55
 Ai spus un mare adevar, Spiridusule; dar, mai spune-mi, cand a fost interesata cu-adevarat biserica (indiferent la care ne-am referi) de nevoile ne-spirituale ale enoriasilor ei? Cand le-a purtat de grija altfel decat cu "sfaturi", cu "citate sfinte" si "pilde" de-aceeasi natura? Sa-ti spun o realitate urata, vazuta de mine? In satul in care locuiesc de niste ani, popa-si hranea porcii cu chiflele si-mpletiturile traditionale, oferite la pomeni, praznice, pomeniri, parastase ori mai stiu eu cum se numesc. E-un exemplu, nu? Si-atunci tu spui de vorbe goale... da, asa este, dar preotii n-au oferit niciodata altceva decat vorbe goale! Un car de vorbe nu-l hranesc, nu-l adapostesc, nu-l incalzesc pe-un nevoias, dupa cum nu-nsanatosesc niciun suferind! Nu de la biserica ori de la reprezentantii ei trebuie sa asteptam o mana-ntinsa la greu, ci de la cei care nu se auto-denumesc "sfinti" sau "mai buni ca altii"... fiindca pozitia ei fata de enoriasi demonstreaza inca o data ca nu-i decat o institutie parazitara!
|
|
|
gigilipianu
443 mesaje
Oras: Tg Jiu
|
Postat pe: 31 Martie 2009, ora 21:48
Partial aveti si dreptate dar nu trebuie sa atacati religia. Un intelept spunea: "Un popor fara religie nu poate fi condus nici cu tunurile". Nu confundati convingerile d-stra intime cu constiinta si morala crestina. Sunt multi care au nevoie de ea. Educatia oricat ar fi de desavarsita, dar observati acum contrariul, nu poate suplina morala crestina. Poate si de aceea exista atatea esecuri ale educatiei, conduitei si moralei crestine in societatea actuala cu efecte dintre cele mai nefaste. Cand analizam aceste lucruri trebuie sa ne detasam de interesul si perceptia noastra personala. Trebuie sa ne situam mult deasupra concretului ca sa culegem abstractul si ca sa nu gresim. De aceea am spus, dar n-am explicat, ca trebuie sa studiem problema sub toate aspectele. Sa nu confundam ateismul, care poate fi si subiectiv, cu necesitatea obiectiva a religiei, pentru un popor, in speta pentru noi romanii, religia crestin ortodoxa (ca fiind majoritara) dar si celelalte culte admise de lege. Ganditi-va cata nevoie au de religie, copii, persoanele cu handicap, persoanele fara educatie, persoanele marginalizate social etc. Nu judecati prin prisma unui erudit a carui constiinta, dar nu totdeauna, il ajuta pe acesta sa nu greseasca. M-as bucura daca m-ati inteles macar pe jumatate. Logos.
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 31 Martie 2009, ora 22:22
De la: gigilipianu, la data 2009-03-31 21:48:09Partial aveti si dreptate dar nu trebuie sa atacati religia. Un intelept spunea: "Un popor fara religie nu poate fi condus nici cu tunurile". Nu confundati convingerile d-stra intime cu constiinta si morala crestina. Sunt multi care au nevoie de ea. Educatia oricat ar fi de desavarsita, dar observati acum contrariul, nu poate suplina morala crestina. Poate si de aceea exista atatea esecuri ale educatiei, conduitei si moralei crestine in societatea actuala cu efecte dintre cele mai nefaste. Cand analizam aceste lucruri trebuie sa ne detasam de interesul si perceptia noastra personala. Trebuie sa ne situam mult deasupra concretului ca sa culegem abstractul si ca sa nu gresim. De aceea am spus, dar n-am explicat, ca trebuie sa studiem problema sub toate aspectele. Sa nu confundam ateismul, care poate fi si subiectiv, cu necesitatea obiectiva a religiei, pentru un popor, in speta pentru noi romanii, religia crestin ortodoxa (ca fiind majoritara) dar si celelalte culte admise de lege. Ganditi-va cata nevoie au de religie, copii, persoanele cu handicap, persoanele fara educatie, persoanele marginalizate social etc. Nu judecati prin prisma unui erudit a carui constiinta, dar nu totdeauna, il ajuta pe acesta sa nu greseasca. M-as bucura daca m-ati inteles macar pe jumatate. Logos.
una-i morala crestina s-altu-i interesul religiilor.
una-i sa comiti atrocitati in numele regigiei pe care-o practici s-alta-i sa condamni si executi un idivid pentru ca a incalcat o lege a codului penal.
adevarul religios nu-i tot una cu adevarul juridic.
unu-i adevarul divin impus in cadrul religiilor s-altu-i adevarul uman in care omul a dispus.
|
valentind_1983
69 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 31 Martie 2009, ora 23:26
Ma voi abtine sa ii raspun Dorei cu aceeasi moneda, pentru ca m-a acuzat ca nu am ce face. Probabil cand vede 25 de ani, se gandeste ca omul acesta nu a facut nimic in viata. Probabil isi imagineaza ca duc o viata de frecat menta. Nici eu nu stiu ce viata duce Dora. Dar cand a spus ca are alte treburi...a spus-o de parca nu as avea eu nici o alta treaba de facut. O sa am copii de crescut si eu inr-o zi dar stiu de pe acum in ce spirit sa ii cresc si stiu ce valori educative le pot da. Restul vor alege ei in functie de preferinte. Munca laica, instruire intr-o facultate, casatoria raman deciziile lor. Nu ii voi incuraja si nici nu ii voi descuraja in acestea. Dar ii voi incuraja sa faca deosebirea dintr-un crestin de carton si unul autentic. din toate religiile CRESTINISMUL e cel mai echilibrat, dar CRESTINATATEA se ghideaza dupa propriile interese si nu dupa normele lui Cristos. Nu acuz crestinismul ci crestinatatea.
Si Dora, inca ceva pamantul nu e un teren de joaca intre Iehova si Satan. Pamantul actualmente e terenul de joaca al lui Satan. Iehova nu a mai intervenit in afacerile pamantului exact din momentul in care Ierusalimul a fost asediat si cucerit de babilonieni. Sunt mai mult de 2500 de ani in care Iehova nu a mai avut nici un reprezentant regal pe planeta. E terernul de joaca al lui Satan, dar 7 milioane de "mingi" nu il asculta. 1 Ioan 5:19 spune ca lumea intreaga zace in puterea celui rau. Versetul arata o atitudine de neputinta a oamenilor de a iesi de sub aceasta autoritate rea. Biblia este exact medicamentul care il poate contracara pe Diavol, dar trebuie administrat corect, sa i se foloseasca toate proprietatile si sa nu fie interpretata int-run mod contrafacut cu invataturi cum ar fi trnitate, nemurirea sufletului, viata la cer etc.
In rest imi pare rau Dora ca ai asemenea prejudecati fatza de Biblie. exact singura carte care apara drepturile femeilor si ale copiilor int-ro societate in care barbatii exceleaza prin violenta in familie si lipsa de responsabilitate. Arunca o privire in cartea Efeseni la capitolul 5. Uita-te la capitolul 4 din Ioan si spune-mi daca Isus a insultat-o pe femeia samariteanca. Daca dovedesti logic ca afirmatia "Biblia apara drepturile femeilor si a copiilor" e una deplasata, atunci ma las de orice meserie
Valentin Dobre
|
|
|
valentind_1983
69 mesaje
|
Postat pe: 31 Martie 2009, ora 23:44
De la: sirius_zegetina, la data 2009-03-30 13:25:34 Valentin, negi statutul de crestin al oricarui individ ce are la activ fapte reprobabile; scarbos mod de-a da vina pe-altii pt. a te scoate-n evidenta si a te lauda cum ca "uite, noi suntem cei mai buni, cei mai ..." Nu, baiete, nu sunteti cu nimic mai buni decat alti crestini care-au casapit popoare-ntregi numai fiindca n-aveau aceeasi religie cu-a lor. Uiti ca secta voastra s-a desprins tocmai din crestinii aia catolici pe care-i ponegresti acum? Toti aveti aceleasi "pete", oricat v-ati vopsi in alb! Cunosc istoria religiilor bine, nu-mi lauda "martorii lui iehova" ca-i stiu mai bine decat mi-ar placea; ar trebui sa stii ca-n prima biblie despre care-am scris nu exista capitolul apocalipsei; acesta-i o adaugire datand din evul mediu timpuriu, prin urmare lasa Armaghedonul si celelalte povesti, renunta la postarea lor, ca daca incep eu sa postez tot ce s-ar putea reprosa crestinilor, umplu intregul topic.
Nu am motive sa renunt si nici sa dau inapoi. Mai ales ca ai spus despre Apocalips ca nu ar fi facut parte din primele Biblii. In primul rand, ma refer la Apocalipsa scrisa de Ioan nu la celebra adaugire numita Apocalipsa lui Petru (care nu a fost scrisa de Petru).
Dar sa presupunem ca Biblia nu ar avea Apocalipsul lui ioan. Chiar si asa invataturiel nu ar fi fost masiv afecatate. Suportul solid pentru distrugerea sistemului polititc reinstaurarea paradisului pamantesc se gaseste in cartea Geneza, Isaia, Psalmi, Daniel, si unele profetii din cartile celor 12 profeti (incepand ee la Osea si terminnad cu Maleachi). Si fara Apocalips s-ar vorbi de sfarstiul sistemului acesta. Numai ca nu am sti de denumirea de Armaghedon, si nu am fi stiut care va fi numarul oamenilor care vor domni impreuna cu Isus in regatul ceresc. Dar s-ar fi cunoscut cu siguranta ca cei mai multi din supravietuitorii marelui necaz, urmasii acestora plus cei inviati dupa marele necaz ar urma sa aiba perspectia vietii vesnice pe pamantul readus la frumusetea lui paradisiaca.
Valentin Dobre
|
sirius_zegetina
808 mesaje
|
Postat pe: 1 Aprilie 2009, ora 01:37
 Regret, dar trebuie sa va contrazic pe-amandoi; in primul rand, trebuie sa-ti spun, Gigi, ca faci o mare confuzie - nu-ntelegi diferenta dintre un ateu si-un liber-cugetator; ateul - de regula - neaga existenta unei Entitati supreme, numita-n mod obisnuit de toti (deci, si de mine) Dumnezeu, dar - fapt constatat, o neaga mai mult din bravura si pt. a iesi in evidenta, nu din convingere; liber-cugetatorul are o credinta profunda-n Dumnezeu (este si cazul meu), dar nu-si afiseaza niciodata credinta, e mult prea intima si prea intangibila, e cu-adevarat ceva sfant si mai presus de-orice atingere ce-o poate murdari. Si crede numai in Dumnezeu si nu in tot soiul de sfinti si-alte plasmuiri; sper ca m-am facut inteleasa. Iar pe Valentin trebuie sa-l contrazic fiindca intr-adevar, despre apocalipsa lui Ioan este vorba, si ea nu exista in acea prima forma definitivata a bibliei, in plus, acolo este redat cu fidelitate si-amanuntit cultul evreilor acelor vremuri, precum si "invataturile" propovaduite si pe care azi, dupa repetate modificari le proslaviti si numiti "morale". Cine n-a citit ACEA biblie, din scoarta-n scoarta, n-are dreptul sa se pronunte asupra moralei, iar cine-a citit-o si tot o mai considera "morala" si "carte de invatatura si de pilde demne de urmat"... ma abtin sa-l categorisesc, fiindca nu obisnuiesc sa jignesc, nu din alt considerent!
|
steadiest
4 mesaje
|
Postat pe: 1 Aprilie 2009, ora 19:38
Atrocitatile sunt comise in numele unor convingeri care pot fi religioase sau nu. Cu sau fara religie oamenii comit atrocitati.
Coranul nu propavaduieste genocidul. Ca sa crezi asa ceva trebuie sa fii ignorant si toata "educatia" ta sa se rezume la a vedea filmulete postate de evrei pe youtube, de obicei evrei americani. Dar ca sa pui mana pe mouse si tastatura si sa postezi tu insuti asemenea afirmatie trebuie- pe lnga o lipsa de informatii- sa ai si mintea tulbure. Daca ceea ce vrei nu este sa intelegi ce se petrece ci doar sa distribui tu o convingere de-a ta fondata sau nu, atunci judecand rautacios pot sa scoti si din Kama Sutra un indemn la genocid... si mai ales din Vechiul Testament.
Niciuna din marile religii ale zilelor noastre nu recomanda conflictul ca mod de viata. E simpla chestiune de interpretare si uneori de manipulare.
|
|
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 1 Aprilie 2009, ora 21:21
|
|
|
Dorulet
7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 01:10
De la: valentind_1983, la data 2009-03-31 23:26:21Ma voi abtine sa ii raspun Dorei cu aceeasi moneda, pentru ca m-a acuzat ca nu am ce face. Probabil cand vede 25 de ani, se gandeste ca omul acesta nu a facut nimic in viata. Probabil isi imagineaza ca duc o viata de frecat menta. Nici eu nu stiu ce viata duce Dora. Dar cand a spus ca are alte treburi...a spus-o de parca nu as avea eu nici o alta treaba de facut. O sa am copii de crescut si eu inr-o zi dar stiu de pe acum in ce spirit sa ii cresc si stiu ce valori educative le pot da. Restul vor alege ei in functie de preferinte. Munca laica, instruire intr-o facultate, casatoria raman deciziile lor. Nu ii voi incuraja si nici nu ii voi descuraja in acestea. Dar ii voi incuraja sa faca deosebirea dintr-un crestin de carton si unul autentic. din toate religiile CRESTINISMUL e cel mai echilibrat, dar CRESTINATATEA se ghideaza dupa propriile interese si nu dupa normele lui Cristos. Nu acuz crestinismul ci crestinatatea.
Si Dora, inca ceva pamantul nu e un teren de joaca intre Iehova si Satan. Pamantul actualmente e terenul de joaca al lui Satan. Iehova nu a mai intervenit in afacerile pamantului exact din momentul in care Ierusalimul a fost asediat si cucerit de babilonieni. Sunt mai mult de 2500 de ani in care Iehova nu a mai avut nici un reprezentant regal pe planeta. E terernul de joaca al lui Satan, dar 7 milioane de "mingi" nu il asculta. 1 Ioan 5:19 spune ca lumea intreaga zace in puterea celui rau. Versetul arata o atitudine de neputinta a oamenilor de a iesi de sub aceasta autoritate rea. Biblia este exact medicamentul care il poate contracara pe Diavol, dar trebuie administrat corect, sa i se foloseasca toate proprietatile si sa nu fie interpretata int-run mod contrafacut cu invataturi cum ar fi trnitate, nemurirea sufletului, viata la cer etc.
In rest imi pare rau Dora ca ai asemenea prejudecati fatza de Biblie. exact singura carte care apara drepturile femeilor si ale copiilor int-ro societate in care barbatii exceleaza prin violenta in familie si lipsa de responsabilitate. Arunca o privire in cartea Efeseni la capitolul 5. Uita-te la capitolul 4 din Ioan si spune-mi daca Isus a insultat-o pe femeia samariteanca. Daca dovedesti logic ca afirmatia "Biblia apara drepturile femeilor si a copiilor" e una deplasata, atunci ma las de orice meserie
 Zu c m-a amuzat postarea ta!!! Chiar aa mi biete...nu tii ce fel de via am avut sau am. Nici nu trebuie s tii....oricum, nu a fost i nici nu-mi va fi mai uor. Poi s tii c muncesc i nu am timp s m plictisesc, chiar deloc.
n schimb, dac tu eti Iehovist...sigur ai timp de "frecat menta"....s umbli cu "lmuritul" pe strzi i pe la casele oamenilor!
Dac nu cred n toate basmele...nseamn c m-am maturizat i am motive destul de puternice. C la fel gndeam i eu ...undeva ntre 15 i 20 de ani, dar timpul, coala i toat experiena acumulat a fost cele care m-au fcut s deschid bine ochii i s nu m mai las "pclit" de orice poveste lacrimogen ori care promite "via venic".
i-apoi vii i-mi spui c Terra este la discreia diavolului?! Ok, de ce? Cine a ales asta pentru mine i pentru restul omenirii? Eu? Tu? Hmmmm......se pare c adoratul tu Iehova!!! Pi nu este el "atotputernic"? De ce este nevoie de, cum i spui tu "o societate bolnav care are nevoie de medicamente" iar "Biblia este medicamentul perfect"? De ce? Pentru ca s-i recunoasc meritele mult iubitului tu Iehova??
NU, MERCI!!!! IUBETE-L TU!!!! Mie nu mi-a dat suficiente motive!!!
Poate ie i se pare c fiecare primete exact ce merit. Ei, hai s-i spun un secret: Nu este aa!!!
i te rog eu, nu-i mai par chiar aa de ru pentru mine, c sunt zdravn la minte, am doi copii minunai, sunt sntoas i pot muncii n continuare pentru mine i pentru cei dragi mie. ori de cte ori pot face pe cineva bucuros, ori fericit, mi se confirm faptul c am o menire. Mai precis, cred c menirea mea este s fiu de folos....att ct pot!
i apropos de Biblie, nu este chiar aa de clar n ce privete protecia femeii i copiilor. n schimb, avem legi care chiar asta fac: apr drepturile femeilor i a copiilor. Totul este s ai curajul s ceri ajutorul i s nu te lai pe tine i copiii ti s fie clcai n picioare de alii.
Cnd toat lumea gndete la fel nseamn c nimeni nu gndete.
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 01:14
|
sirius_zegetina
808 mesaje
|
Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 20:30
 "Nici una din marile religii ale zilelor noastre nu recomanda conflictul ca mod de viata"; o fi, dar nici nu-ti dau exemple pozitive, nu regasesti rezolvarea unor situatii fara conflict. Ce exemple de interpretare ori manipulare poti da cand deschizand orice "carte sfanta" gasesti cam la fiecare pag. crime, indemn la crime, jafuri, rapturi teritoriale, genocid? E careva printre cei care posteaza sa nu stie sa citeasca? Ce-i scris ramane scris si poate fi citit si de unul cu scoala putina, iar asta-i mai grav, fiindca ala nu va interpreta nimic ci se va ghida strict dupa ceea ce-a buchisit el si-i predica popa, sau pastorul, sau reverendul sau mai stiu eu care, iar cand acela-i povesteste ca Abel a fost ucis de Cain iar acesta n-a patit nimic, n-a fost pedepsit pt. fapta sa - dimpotriva, a mai fost si ocrotit - ce vrei sa interpreteze?
Pt. Soare si de la mine
|
valentind_1983
69 mesaje
|
Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 23:39
Vazand postarile lui sirius zegetina si ale dorei visinescu, mi-am dat seama ca din nefericire ignoranta si prejudecatile sunt la ele acasa. Einstein a spus ca dezintegrarea unui atom e mai simpla decat a unei prejudecati.
Ok, Dora, ai ras, si unde trebuia sa ma simt jenat? Tu crezi ca postarile tale au vreu efect asupra mea? E treaba mea cum imi pierd timpul si asta nu o vei judecat nici tu nici presedintele, ci numai Dumnezeui. Dar e mai bine decat sa imi pierd timpul cu arma in mana sau cu spaga in buzunare, nu crezi? Spune-mi unde te-am jignit ca sa ma ironizezi cu.....citez "adoratul tau Iehova". ?
Postarile arata ca respectul fatza de opiniile altora lasa mult de dorit. Am observat ca stai la panda si lovesti in cel care pare "victima perfecta". De aceea am ales sa ma dezabonez de la acest topic, pentru ca ceea ce trebuia sa fie un schimb de pareri a devenit o rafuiala in care tu mereu trebuie sa castigi.
Esti mereu preocupata sa inchizi gura celuilalt. Atrocitatile comise in numele religiei exact acest scop au avut. Sa inchida gura celor cu alta parere decat cea oficiala.
Apoi ai dori sa iti spun ca nu vad nici o deosebire intre tine si autorii masacruui de la Muntele Meadows (vezi prima postare)?
Nu am nimic cu tine, intreabarea este ce ai tu cu mine? Daca vei renunta la mandrie macar 5 minute ai observa ca nu am facut nici o remarca personala la adresa ta. Tu insa m-ai judecat de nenumarate ori, locuiesti cumva in aceeasi casa cu mine sa iti dai seama cum imi petrec timpul? Si vezi ca termneul de "Iehovist" nu il accept pentru ca este un cuvant peiorativ, care ar lasa impresia de fanatism religios, ceea ce nu am, din fericire, pentru ca un fanatic religios e in marea majoritate a timpului un om nemultumit. Religia pentru un asemnea om e un drog pe care il ia din cand in cand si nu un mode de viata.
Tu insuti ai spus ca totul e sa nu ma las calcat in picioare. Asa o sa procedez.
Sirius-zegetina, Cain a fost pedepsit. El a ramas cu un stigmat. El urma sa fie doar un fugar. Mai mult toata viata a avut acea crima pe constiinta.. In cele din urma a murit si el. Si Adam si Eva au facut un lucru rau, dar nu au fost omorati, ci doar alungati din Eden. Dar au murit la un moment dat, ca o consecinta la pacatul lor. Insa cum mai poti apara Biblia cand cei care ar trebui sa o aprofundeze o discrediteaza prin concluzii care nu arata altceva decat superficialitatea cu care o trateaza sau poate interese ascunse?
Valentin Dobre
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 23:56
Valentin biete, dac vroiai o discuie inteligent despre Biblie, cu interlocutori, pentru a te pune de acord, sau s construieti discursuri cretine...ai greit topicul.
Poi s aduci argumente Biblice??? Vrei s discui Biblia??? Pi nimic mai simplu! Sunt o mulime de topicuri despre religie la seciunea "general". Intr acolo...s aberezi...s vedem ce spun cretinii!!! Acolo gseti persoane interesate despre "cuvntul lui D-zeu"......propovduiete n acea direcie, dac tu crezi c deii "adevrul absolut"!
i nc ceva, mai lipsea puin i m acuzai pe mine i pe Sirius de...conspiraie mondial....aa c poate ar trebui s fi mai atent cum foloseti cuvintele. Faptul c nu cred n toate tmpeniile, nu m face o persoan cu"intenii ascunse".....Eu sunt o persoan simpl, care nu "atac" pe nimeni, doar mi expun punctul de vedere i din cnd n cnd mai taxez cte o greal, prostie....a.m.d.
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 23:59
De la: steadiest, la data 2009-04-01 19:38:16Atrocitatile sunt comise in numele unor convingeri care pot fi religioase sau nu. Cu sau fara religie oamenii comit atrocitati.
Coranul nu propavaduieste genocidul. Ca sa crezi asa ceva trebuie sa fii ignorant si toata "educatia" ta sa se rezume la a vedea filmulete postate de evrei pe youtube, de obicei evrei americani. Dar ca sa pui mana pe mouse si tastatura si sa postezi tu insuti asemenea afirmatie trebuie- pe lnga o lipsa de informatii- sa ai si mintea tulbure. Daca ceea ce vrei nu este sa intelegi ce se petrece ci doar sa distribui tu o convingere de-a ta fondata sau nu, atunci judecand rautacios pot sa scoti si din Kama Sutra un indemn la genocid... si mai ales din Vechiul Testament.
Niciuna din marile religii ale zilelor noastre nu recomanda conflictul ca mod de viata. E simpla chestiune de interpretare si uneori de manipulare.
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 00:03
De la: spiridusul_schiop, la data 2009-03-31 18:29:34Atrocitatile istorice au devenit nimicuri fata de atrocitatile vremurilor in care traim. Ar fi mai util sa intrebam : Cati preoti parohi cunosc problemele enoriasilor? Cati stiu cate cazuri sociale au in raza parohiei lor sau cati batrani imobilizati la pat sau lasati fara ajutor? Cati se preocupa sa initieze actiuni de caritate sau de intrajutorare? Chiar daca suntem saraci, biserica ne-ar putea mobiliza sa devenim utili intr-un fel, nu neaparat material. Cum suntem pastoriti? Sunt enoriasii doar oi de muls sau oi ratacite ? In situatia actuala ar fi mai necesara ca oricand implicarea bisericii pe segmentul social. Viata ar putea fi mai putin urata daca ne-am intrajutora cu adevarat. Cu vorbe goale nu se atinge nici o finalitate, nu se ajunge nicaieri, nici macar in rai.
Cati preoti parohi cunosc problemele enoriasilor?...foarte putini...
"Cu vorbe goale nu se atinge nici o finalitate, nu se ajunge nicaieri, nici macar in rai." cam da! ne asteapta iadul pe pamant
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 00:05
Ca sa-l parafrazez pe prietenul meu Mytcor" adevarul religios nu-i tot una cu adevarul juridic" cam acesta e adevarul!  din pacate pentru miile de victime ale unor astfel de atrocitati.
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 00:18
|
sirius_zegetina
808 mesaje
|
Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 00:22
 Valentin, ori interpretezi faptele dupa bunul plac, ori esti in necunostinta de cauza (ceea ce ma-ndoiesc), ori ti se pare ca ai raspuns la toate; eroare, nu numai ca n-ai raspuns, dar esti cu mult inferior pastorilor cu care-am discutat biblia aprofundat si care, cu toata furia abia mascata - unii, altii - vadit jenati - au avut, totusi, taria de caracter si bunul simt de-a recunoaste ca nu exista raspunsuri satisfacatoare care sa justifice crimele si imoralitatea de care pot fi acuzate oricare din personajele biblice si nici explicatii pt. contradictiile intalnite in aceeasi scriere, si ca acesta-i punctul slab si atacabil al oricarei religii. Ma obligi sa-ti pun, la randul meu, o intrebare: esti doar inconstient sau si infatuat, crezand ca dai un raspuns acceptabil in cazul discutat si-anume, atrocitatile comise? Din moment ce acei oameni care va pastoresc recunosc ca e o pata imensa pe obrazul cultului vostru "razboiul de 100 de ani" ca sa dau doar un singur exemplu, tu ai tupeul sa-ti pretinzi cultul ca fiind ingenuu, imaculat, pasind pe "calea Domnului", dupa "vointa si cuvantul Domnului"? Scuza-ma, in cazul acesta chiar ca n-avem ce discuta, fiindca esti mai putin abilitat sa porti o discutie bine documentata decat un pastor al cultului tau!
|
9am028364
9 mesaje
|
Postat pe: 6 Aprilie 2009, ora 19:00
cum poti sa scuzi o crima? simplu te pui in pilea personajului si vezi ca nu a avut de ales
cum poti sa fii ingrozit de o crima? te pui in pileea victimei
ar trebui sa fim invatati sa putem renunta la un lucru in care credem atunci cand se dovedeste a fi fals; ar trebui sa stim ce este "dovata" si sa rupem bariere nu sa cream mai multe in incercarea de a rezolva o problema
lucrurile trebuie sa fie mai simple decat par, cred ca am pus dar prea multe bariere ca sa mai putem vedea clar ce i in jurul notru
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 21:14
problema nu-i la chisinau,smecherii din umbra sunt la moscova si new york[o.n.u.],bruxelles sau washington,e cu bataie lunga,bine ca diaconescu nu a pus botu',,trebuie mult sange si violenta si implicarea romaniei in conflict pt.a justifica interventia armata n.a.t.o. si a rusiei,cine intelege e bine,atentie mare urmeaza diversiunea radu duda si diversiunea religioasa,sa dea dumnezeu ca romanii sa nu puna botu' la nici una[desi vad ca o sumedenie de cretini s-au prins in hora diversiunii cu corcodusu']
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 11 Aprilie 2009, ora 21:44
|
thor
50 mesaje
|
Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 12:59
De la: valentind_1983, la data 2009-03-31 23:26:21Ma voi abtine sa ii raspun Dorei cu aceeasi moneda, pentru ca m-a acuzat ca nu am ce face. Probabil cand vede 25 de ani, se gandeste ca omul acesta nu a facut nimic in viata. Probabil isi imagineaza ca duc o viata de frecat menta. Nici eu nu stiu ce viata duce Dora. Dar cand a spus ca are alte treburi...a spus-o de parca nu as avea eu nici o alta treaba de facut. O sa am copii de crescut si eu inr-o zi dar stiu de pe acum in ce spirit sa ii cresc si stiu ce valori educative le pot da. Restul vor alege ei in functie de preferinte. Munca laica, instruire intr-o facultate, casatoria raman deciziile lor. Nu ii voi incuraja si nici nu ii voi descuraja in acestea. Dar ii voi incuraja sa faca deosebirea dintr-un crestin de carton si unul autentic. din toate religiile CRESTINISMUL e cel mai echilibrat, dar CRESTINATATEA se ghideaza dupa propriile interese si nu dupa normele lui Cristos. Nu acuz crestinismul ci crestinatatea.
Parca citesc un text de pe la 1000 e.n.....Chiar crezi tot ceea ce ai spus mai sus? Pana la Satan, unde a fost Iadul? Si cum ramane cu contradictiile dintre cele zece porunci si actiunile zeului respectiv....
|
9am031078
64 mesaje
|
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 16:28
NU POATE , AR TREBUI SA SPUNA ADEVARUL , ORI TOCMAI ACEST LUCRU NU TRBUIE SA- L STIM , PENTRU CA DACA AM STI ADEVARUL (GOL GOLUT) , LUMEA LUI S-AR INTOARCE CU SUSU-N JOS SI GATA CU O PARTE DIN PIRGHIILE DOMINATIEI MONDIALE !!!
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 03:34
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 03:39
|
sirius_zegetina
808 mesaje
|
Postat pe: 23 Aprilie 2009, ora 15:19
 Florine, vad ca plangi de n-ai destule cearsafuri sa-ti usuci lacrimile; de ce, fecior fain?! Ai priceput prea multe ori nimic (ca si mine, de-altfel) din cele postate de 9am si nu stiu cat?! Ar trebui sa le mai spunem ceva "de bine" forumistilor care posteaza numa` ca sa se afle-n treaba , da` nici ei nu stiu ce scriu, ca le-au plecat ideile cu sorcova pan`la anu` si la multi ani?!
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 01:00
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-04-16 03:39:11
Adevarul
Un proverb sarbesc recomanda: "Spune adevarul si fugi"!
Mai bine sa suferi tu din priclna adevarului decat sa sufere el din pricina ta.
Un adevar spus pe jumatate este o minciuna ntreaga.
Parintii se supara cand copiii spun minciuni si uneori se supara de moarte atunci cand
spun adevarul.
Binecuvantati sa fie dusmanii nostri care ne spun adevarul atunci cand prietenii ne flateaza.
Adevarul doare, dar ceea ce ne lasa rani adanci este totusi minciuna.
Uneori este la fel de greu sa spui un adevar pe cat de greu este sa ascunzi o minciuna.
Sunt unii oameni care nu pot spune adevarul. Unii care nu pot spune o minciuna si multi
altii care nu pot face diterenta ntre adevar si minciuna.
Adevarul care-i face pe oameni liberi este n cea mai mare parte adevarul pe care oamenii
n-ar vrea sa-l auda. (Herbert Agar)
Nu e atat de important ceea ce nu stiu oamemi, cat este de important ceea ce stiu atat de
bine si nu este adevarat. (Josh Billings)
Cea mai obisnuita minciuna este aceea pe care ne-o spunem noua nsine. (Friednch
Nietzshe)
Omul care este brutal de onest se bucura de brutalitate la fel de mult ca de cinste. Posibil
ca mai mult.( Richard J. Needham)
|
sirius_zegetina
808 mesaje
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 15:32
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 22:41
 www.feebleminds-gifs.com/heart2.gif.">
 www.feebleminds-gifs.com/heart2.gif.">
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 22:56
daca stii adevarul dece joci rolul prostlui ?
|
|
|