back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cum poate explica homo religiosus urmatoarele atrocitati comise in numele religiilor ?

Pagini: << 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 5 Mai 2009, ora 23:03

De la: mytcor, la data 2009-05-05 22:49:46
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-05-05 22:37:00
De la: mytcor, la data 2009-05-05 22:27:02Astept raspunul Joanna !...direct si concret,...lasa vrajeala !...dogma sau norma ?...

mytcor...nu ma fa sa scriu sau cred lucururi aiurea despre tine...ti-am mai spus...atat timp cat vor trai oamenii vor gandi (fie k iti convine sau nu)....si atat timp cat vor gandi ...vor exista si ideologii....
e limpede...*cogito ergo sum*(uite si ceva in limba...dak ...sa se asorteze cu ideile tale)...descartes a spus asta...si nu poti tu sa apari acum sa-l contrazici....nu ai cum!!!
sau....poate vrei sa insinuezi faptul k ar trebui sa existe o societate in kr omenii sa nu mai gandeasca?...
mi se aprinse un beculet...mytcor..tu sustii k trebuie cumva sa li se implanteze oamenilor cipuri in frunte prin kr sa li se controleze intreaga minte....si incerci sa justifici necesitatea acestei masuri prin faptul k atat timp cat gandesc....oamenii mai si comit atrocitati uneori?
hai k incepe sa devina interesant....

DOGMA SAU NORMA ???????????

mytcor...ce fel de joc mai e si asta la tine?....
uite...k sa-ti fac pe plac...iti raspund (desi intrebarea mi se pare deplasata)...dogma,normal!!!
oamenii nu-si vor sacrifik libertatea de a gandi pe altarul sigurantei....

prevad k veti comite multe atrocitati....:(

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 8 Mai 2009, ora 20:03

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 8 Mai 2009, ora 20:43

De la: mytcor, la data 2009-05-08 20:03:32

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 8 Mai 2009, ora 20:51

mytcor...ce mesaje interesante....
(invaluite in mister....)

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 8 Mai 2009, ora 20:59

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-05-08 20:51:45mytcor...ce mesaje interesante....

...daca esti o repezita !...ramai cu misterul...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 8 Mai 2009, ora 21:07

De la: mytcor, la data 2009-05-08 20:59:44
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-05-08 20:51:45mytcor...ce mesaje interesante....

...daca esti o repezita !...ramai cu misterul...

o sa prefer sa cred k e mai sa nu stiu despre ce era vorba...

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 9 Mai 2009, ora 14:20

De la: ioana_dark, la data 2009-05-04 11:25:42new age si mytcor....treziti-va la realitate!!!!
atat timp cat vor exista oameni vor exista si ideologii...si atat timp cat vor exista ideologii se vor gasi destui kr sa comita atrocitati in numele lor....

Ioana, hai sa facem un efort si sa intelegem titlul topicului: "Cum poate explica HOMO RELIGIOSUS urmatoarele atrocitati comise in numele RELIGIILOR ?"
Intrebarea este destul de clara. Se refera doar la atrocitatile comise in numele religiilor, nu si cele ale unor ideologii. Putem face o separatie intre o ideologie religioasa si o ideologie? Eu zic ca da. De cele mai multe ori cand se comit atrocitati in numele religiilor, cei ce fac asta se indreapta spre cei ce nu sunt de aceiasi credinta cu ei. Nu este o regula, dar sunt peste 90% din cazuri. Ca sa nu se mai intample asta, eu ti-am sugerat doua variante, una cu o singura religie in toata lumea, cu conditia CA TOATA LUMEA SA ADERE LA EA, una cu disparitia tuturor religiilor.

Religia este o rmi a copilriei inteligenei noastre, ea se va stinge pe msur ce adoptm raiunea i tiina ca principii directoare. Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 9 Mai 2009, ora 22:43

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-09 14:20:54
De la: ioana_dark, la data 2009-05-04 11:25:42new age si mytcor....treziti-va la realitate!!!!
atat timp cat vor exista oameni vor exista si ideologii...si atat timp cat vor exista ideologii se vor gasi destui kr sa comita atrocitati in numele lor....

Ioana, hai sa facem un efort si sa intelegem titlul topicului: "Cum poate explica HOMO RELIGIOSUS urmatoarele atrocitati comise in numele RELIGIILOR ?"
Intrebarea este destul de clara. Se refera doar la atrocitatile comise in numele religiilor, nu si cele ale unor ideologii. Putem face o separatie intre o ideologie religioasa si o ideologie? Eu zic ca da. De cele mai multe ori cand se comit atrocitati in numele religiilor, cei ce fac asta se indreapta spre cei ce nu sunt de aceiasi credinta cu ei. Nu este o regula, dar sunt peste 90% din cazuri. Ca sa nu se mai intample asta, eu ti-am sugerat doua variante, una cu o singura religie in toata lumea, cu conditia CA TOATA LUMEA SA ADERE LA EA, una cu disparitia tuturor religiilor.

**Ca sa nu se mai intample asta, eu ti-am sugerat doua variante, una cu o singura religie in toata lumea, cu conditia CA TOATA LUMEA SA ADERE LA EA, una cu disparitia tuturor religiilor. **

variantele...
1) desfiintarea tuturor religiilor si inlocuirea lor cu ateismul. pica din start!!...pentru ca(asa cum mai spunea cineva pe topicul asta) si in numele ateismului s-au comis atrocitati
2) desfiintarea tuturor religiilor si inlocuirea lor cu una noua la kr sa adere de buna-voie toti oamenii....(si in numele careia tu esti convins ca nu se vor mai produce atrocitati)...
varianta doi teoretic sta in picioare...si e ceea ce se urmareste astazi..am fost invatati cu totii k religia e ceva daunator baganduni-se in cap crimele comise in numele religiilor...se vorbeste peste tot de jihad,inchizitie ,cruciade,razboaie religioase etc....si toate astea pentru a discredita notiunea de religie...
(s-a omis totusi sa se spuna k ortodocsii nu au comis atrocitati in numele religiei ...dar...ma rog...asta face parte din plan)...
astfel...oamenii au ajuns sa nu mai creada in nicio religie (si pe toti dak-i vei intreba *de ce?* iti vor raspunde ...fiindk in numele religiei s-au comis crime ingrozitoare)....insa....cum nu isi pot explica multe lucruri pe lume ei refuza sa se declare atei...sustin in continuare k ei cred in dumnezeu ,dar k religia nu e decat un mijloc de manipulare a maselor...si un mijloc de dezbinare intre oameni!!!
bun...s-a reusit asta...oamenii au uitat religia lor si sunt gata sa adere la una noua!!!
acum...era clar k noua ordine mondiala nu s-ar fii putut realiza atat timp cat oamenii mai erau religiosi (aminteste-ti ce spunea si bertrand russell....k doua lucruri se pot opune noii ordine mondiale...religia si patriotismul!!)...despre patriotism...a disparut aproape complet...astazi cine se declara patriot e considerat nebun ....mai ramasese doar religia k o piedica..insa...acum a fost desfiintata si ea....
deci...WELLCOME TO NEW AGE!!!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 9 Mai 2009, ora 22:47

dorin..insist sa vezi si tu documentarul asta ...
a fost facut de ortodocsii sarbi...e interesant de vazut la ce duc religia si patriotismul cumulate.....(sarbii sunt ortodocsi in adevaratul sens al cuvantului si niste patrioti extraordinari)...

laurentiudumitru.ro/blog/2008/07/17/ingerul%20digital/

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 10 Mai 2009, ora 23:26

De la: ioana_dark, la data 2009-05-09 22:47:54dorin..insist sa vezi si tu documentarul asta ...
a fost facut de ortodocsii sarbi...e interesant de vazut la ce duc religia si patriotismul cumulate.....(sarbii sunt ortodocsi in adevaratul sens al cuvantului si niste patrioti extraordinari)...

Ai ajuns la concluzia ca esenta identitatii culturale si nationale a oricarei natii este: scoala si religia. Chestia este aplicabila la toate neamurile europene. Scoala te formeaza in spiritul unei anumite identitati, prin ceea ce absorbi prin interactiune sociala in cadrul comunitatii, si religia, reprezentand o facilitate foarte folosita de interactiune sociala, sunt esentiale pentru formarea si mentinerea identitatii nationale la nivelul individului. Cred ca asa gandesti tu.
Bun. Eu cred ca religia reprezinta ... stii bine parerea mea, si ca esenta identitatii culturale si nationale a oricarei natii este ... doar EDUCATIA si mostenirea acesteia.

Religia este o rmi a copilriei inteligenei noastre, ea se va stinge pe msur ce adoptm raiunea i tiina ca principii directoare. Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
leo_

448 mesaje
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 11:47

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-09 14:20:54

daca te consoleaza cu ceva, sa stii ca se incearca varianta religiei unice. disparitia tuturor religiilor ar fi un pas inainte pentru toti, insa 95% din oameni sunt inca sub influenta creierului lor salbatic, care ii obliga sa ceara ajutorul unor zei inexistenti sau dezinteresati, asa ca este necesar sa creada in ceva

dana_bibu

3 mesaje
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 14:37

De la: marian_bd_rotaru, la data 2008-10-23 07:04:14Religia musulmana si Coranul , provaduiesc in clar crima si genocidul !

macar ai citit vreo interpretare a Coranului?.....ca sa emiti astfel de opinii trebuie sa fi in cunostinta de cauza....ceea ce nu cred ca e cazul la tine....

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 12:01

De la: dana_bibu, la data 2009-05-11 14:37:32
De la: marian_bd_rotaru, la data 2008-10-23 07:04:14Religia musulmana si Coranul , provaduiesc in clar crima si genocidul !

macar ai citit vreo interpretare a Coranului?.....ca sa emiti astfel de opinii trebuie sa fi in cunostinta de cauza....ceea ce nu cred ca e cazul la tine....

...m-ar interesa cum interpreteaza Coranul acei indivizii ce-si determina semenii sa-si imbrace centurile explozibile.

sirius_zegetina

808 mesaje
Oras: Resita

Postat pe: 17 Mai 2009, ora 18:41

Cum sa interpreteze, Mytcor? "Razboinici sfinti", sacrificandu-se in Jihad - tot "sfant", in numele religiei, Allahu Akbar!!! II ajuta Doamne-Doamne sa trimita pizmasii-n taramul ala cu foc vesnic, pe cand ei se duc direct in taramul ala vesnic verde, fara escala! Si mai scria Ioana laudativ la adresa sarbilor; da` pe sarbi i-au ajutat rugaciunile papei si-ale patriarhului sa nu-i toace-n bombardament NATO in ziua de Pasti? Ioc si deloc! C-asa-i intre "frati crestini", nu? isi trag la cap cu ce le pica la-ndemana! Si mai faci comparatii?!

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 17 Mai 2009, ora 18:48

De la: mytcor, la data 2009-05-16 12:01:06
De la: dana_bibu, la data 2009-05-11 14:37:32

...m-ar interesa cum interpreteaza Coranul acei indivizii ce-si determina semenii sa-si imbrace centurile explozibile.

Acei indivizi nu au legatura cu religia. Au o putere psihica f mare, dar persuasiva, nu stiu f bine termenul. O putere f mare de convingere. Cam asta e explicatia. Doar se folosesc de religie, e pretext. In realitate acest gen de oameni fac acelasi lucru, dar cu alte pretexte. Ei sacrifica pe altii, fara scrupule ca sa le fie lor bine.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 17 Mai 2009, ora 21:01

citeva citate de pe topicul asta...

sirius...**II ajuta Doamne-Doamne sa trimita pizmasii-n taramul ala cu foc vesnic,......C-asa-i intre "frati crestini", nu? isi trag la cap cu ce le pica la-ndemana! **

leo...**disparitia tuturor religiilor ar fi un pas inainte pentru toti, insa 95% din oameni sunt inca sub influenta creierului lor salbatic, care ii obliga sa ceara ajutorul unor zei inexistenti sau dezinteresati, asa ca este necesar sa creada in ceva**

dorin....**De cele mai multe ori cand se comit atrocitati in numele religiilor, cei ce fac asta se indreapta spre cei ce nu sunt de aceiasi credinta cu ei. Nu este o regula, dar sunt peste 90% din cazuri. Ca sa nu se mai intample asta, eu ti-am sugerat doua variante, una cu o singura religie in toata lumea, cu conditia CA TOATA LUMEA SA ADERE LA EA, una cu disparitia tuturor religiilor.**

mytcor...**Atunci cind umanitatea va fi nevoita sa aleaga intre orice fel de ideologii, religii sau credinte si extintia propriei specii , ce crezi ca va alege, dogma sau norma ?.**

si astea sunt numai extrase din ultimele doua pagini...daca ma duc putin mai in urma....durere!!!!

NEW AGE,dragilor...NEW AGE!!!!...wellcome .....

sirius_zegetina

808 mesaje

Postat pe: 17 Mai 2009, ora 22:11

Demoiselle "istorioara" - la tine ma refer, Ioana - pregateste-te pe saptamana viitoare, cand am ceva mai mult timp, sa iei la cunostinta niste "citate" de-o sa-ti pice cam greu la "rumegat"; ti-o cam cauti cu lumanarea de ceva vreme si-ai devenit prea infatuata pt. a fi si "digerabila"; si, ca sa n-avem vorbe, te anunt de pe-acum ca respectivele lucrari apartin unui academician, conf. univ. la 3 universitati: 2 norvegiene si una a S.U.A. Cand iti mai vine pofta sa aburesti pe altii cu "vastele-ti cunostinte" intr-ale istoriei si religiilor, vezi ce-afirmi in scris, fiindca ce-o sa-ti prezint nu-i din surse de mana a doua, ci direct de la pers. mentionata, cu care port corespondenta de ceva vreme.

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 17 Mai 2009, ora 22:18

De la: ioana_dark, la data 2009-05-17 21:01:18citeva citate de pe topicul asta...

sirius...**II ajuta Doamne-Doamne sa trimita pizmasii-n taramul ala cu foc vesnic,......C-asa-i intre "frati crestini", nu? isi trag la cap cu ce le pica la-ndemana! **

leo...**disparitia tuturor religiilor ar fi un pas inainte pentru toti, insa 95% din oameni sunt inca sub influenta creierului lor salbatic, care ii obliga sa ceara ajutorul unor zei inexistenti sau dezinteresati, asa ca este necesar sa creada in ceva**

dorin....**De cele mai multe ori cand se comit atrocitati in numele religiilor, cei ce fac asta se indreapta spre cei ce nu sunt de aceiasi credinta cu ei. Nu este o regula, dar sunt peste 90% din cazuri. Ca sa nu se mai intample asta, eu ti-am sugerat doua variante, una cu o singura religie in toata lumea, cu conditia CA TOATA LUMEA SA ADERE LA EA, una cu disparitia tuturor religiilor.**

mytcor...**Atunci cind umanitatea va fi nevoita sa aleaga intre orice fel de ideologii, religii sau credinte si extintia propriei specii , ce crezi ca va alege, dogma sau norma ?.**

si astea sunt numai extrase din ultimele doua pagini...daca ma duc putin mai in urma....durere!!!!

Ok ! Ce ai de obiectat? In afara de faptul ca ne-ai citat, cum vezi tu raspunsul la intrebare?

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 17 Mai 2009, ora 22:30

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-17 22:18:09
De la: ioana_dark, la data 2009-05-17 21:01:18citeva citate de pe topicul asta...

Ok ! Ce ai de obiectat? In afara de faptul ca ne-ai citat, cum vezi tu raspunsul la intrebare?

ma intrebi ce am de obiectat cu privire la religia new age?
o multime de lucruri......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(ai vazut filmul *ingerul digital* ?)

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 17 Mai 2009, ora 22:34

De la: ioana_dark, la data 2009-05-17 22:30:09

L-am vazut cu mult timp inainte. Ok! Si ce este cu filmul asta? Cat despre religia new age ... mai degraba vrei sa spui curentul new age. Nu este nici o religie si nici nu va fi. Pana una alta, raspunde la intrebarea topicului.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 17 Mai 2009, ora 22:52

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-17 22:34:56
De la: ioana_dark, la data 2009-05-17 22:30:09
L-am vazut cu mult timp inainte. Ok! Si ce este cu filmul asta? Cat despre religia new age ... mai degraba vrei sa spui curentul new age. Nu este nici o religie si nici nu va fi. Pana una alta, raspunde la intrebarea topicului.

**L-am vazut cu mult timp inainte. Ok! Si ce este cu filmul asta?**

mai uita-te odata la el..dar de data asta cu atentie...vorbeste foarte bine despre noua religie ...a *pacii* si *iubirii*....

**Cat despre religia new age ... mai degraba vrei sa spui curentul new age. Nu este nici o religie si nici nu va fi. **

...s-o crezi tu!

**Pana una alta, raspunde la intrebarea topicului.**

gasesti parererile mele legate de intrebarea topicului la paginile 2 si 3...

numai bine!!!

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 17 Mai 2009, ora 23:01

De la: ioana_dark, la data 2009-05-17 22:52:00
mai uita-te odata la el..dar de data asta cu atentie...vorbeste foarte bine despre noua religie ...a *pacii* si

Si daca maine ar aparea un film "crestin" si ti s-ar spune ca peste o luna este sfarsitul lumii ... tu ce ai zice? Filmul mentionat de tine are un cu totul alt mesaj, acela de a reusi sa mai tina sub "cortina" masele si sa nu intoarca spatele influentei "binevoitoare" a bisericii crestine. Apocalipsa???

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 23 Mai 2009, ora 14:12

www.sfaturi-ortodoxe.ro/religiaviitorului.php

aveti aici o foarte scurta prezentare a cartii ieromonahului serafim rose *ortodoxia si religia viitorului*
de asemenea aveti si link-uri catre paginile unde o puteti citi .

doamne ajuta!!!

cifobrien

128 mesaje
Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 12:15

Religia va dispare de la sine nu trebuie facut nici un efort in privinta asta iar cu explicatl atrocitatilor comise in numele ei: nu ideile sunt de vina ci oamenii care le aplica !

sirius_zegetina

808 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 12:39

Flacau, pune mana pe cartoi si citeste-l cu atentie; la asa idei, asa aplicatii!

Fosta membra 9am.ro

2 mesaje
Postat pe: 7 Iunie 2009, ora 16:37

De la: cifobrien, la data 2009-06-01 12:15:49Religia va dispare de la sine nu trebuie facut nici un efort in privinta asta iar cu explicatl atrocitatilor comise in numele ei: nu ideile sunt de vina ci oamenii care le aplica !

oare libertatea nu este tot o religie? si daca nu atunci de ce s-au comis atatea crime in numele ei? se stie ca napoleon nu era credincios nici roberspiere nici lamartine etc. si au ucis si ei in numele unor idei nu zei, deci...nimic nou sub soare! nu ideile sunt cele gresite ci cei ce le interpreteaza gresit (oare involuntar?!)

Shlomo_Mire_Ivan

1640 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 7 Iunie 2009, ora 17:19

De la: ioana_dark, la data 2009-05-09 22:47:54dorin..insist sa vezi si tu documentarul asta ...

laurentiudumitru.ro/blog/2008/07/17/ingerul%20digital/[/quote] Da-ai fi trait in anii '93-'94 macar doua, trei ore undeva in Srebrenica,Zepa,Tuzla,Gorazde...ai fi vazut la ce se rezuma patriotismul fratilor ortodoxi.Asta nu inseamna ca le iau apararea celorlalti.Toti o apa s-un pamant!Sa nu confunzi patriotismul cu fanatismul unor maimute bete!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 7 Iunie 2009, ora 17:53

.....Sholomo, ceea ce s-a "intamplat acolo" s-adauga numeroaselor pete rusinoase-n istoria umanitatii, regretabil a fost ,si este, ca nimeni nu doreste sa nu se mai "intample" asa ceva !...

Shlomo_Mire_Ivan

1640 mesaje

Postat pe: 7 Iunie 2009, ora 18:26

Mda,"pacifismul" religios imbraca forme care l- ar putea face si pe dracu' sa se rusineze!

Shlomo_Mire_Ivan

1640 mesaje

Postat pe: 7 Iunie 2009, ora 18:48

Rezumand,cam asta-i razboiul sfant!Daca ucizi un om,comiti o crima!Daca porti un "razboi sfant" ai toate sansele sa te alegi cu aplauze si elogieri de la fratii de aceeasi religie!Cine poate sa-mi spuna:de ce sunt SARBII din imagini niste mari patrioti?Pentru ca impusca niste oameni care au mainile legate la spate?Astia da "eroi"!www.youtube.com/v/Mhwr0SAB3c4&hl=en&fs=1&">www.youtube.com/v/Mhwr0SAB3c4&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505">

Pagini: << 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cum poate explica HOMO RELIGIOSUS urmatoarele atrocitati comise in numele RELIGIILOR ?
Mergi la: