Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2009, ora 14:14
|
|
|
adipopa
3001 mesaje
Oras: Timisoara
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2009, ora 17:19
De la: mytcor, la data 2009-01-18 03:28:14Fiti amabil dom'le@ adipopa, puteti posta aici toate aparitiile acestui articol in mass-media din Ro...
Mytcor, nu mã trimite tu unde ºi-a dus mutu iapa. Nu am spus cã articolul a fost sau nu publicat. Nu ºtiu. Am spus 's-ar putea' - pentru cã Georgiana e jurnalistã la Cotidianul.
ªi mã rog de ce m-aº pune sã caut? Sã dovedesc ce? Am dovedit deja puncul (1) cu ajutorul postãrii tale. Nu am motive serioase sã mã îndoiesc de relaþia dintre textul englezesc ºi traducerea Georgianei.
Oricum am bãnuit - înainte de a posta tu materialul englezesc - cã agenda ascunsã a acestui top 10 era una profund anti-creºtinã ºi favorabilã ateismului. Tu doar mi-ai întãrit aceastã convingere...
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2009, ora 17:52
Sehr gut...ati ramas numai voi doi ...cu cosul Anei, daca e plin sau nu cu mere?
Alte atrocitati care mai sunt? Oare revolutia noastra in care atrocitate se inscrie, asta asa apropo ca am fost contemporani cu ea si tot nu stim care este realitatea istoriei sale, cum de altfel nu o sa o cunoastem niciodata...daramite realitatea modului de a sfarsi al martirului nostru Servetus!
Pana la urma v-ati lamurit...a fost ars pe rug! e bun si asa!
Ce parere aveti de Putin...mie una mi se pare o mare ATROCITATE in fata tuturor HOMO RELIGIOSUS!
Am divagat putin subiectul...asta bineinteles cu scopul de a va IMPACA, ca 2 martiti ce sunteti in acest dialog somptuos!
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2009, ora 17:52
Fanaticul cult al Romei precrestine a extins imperiul roman facandu-i stapanii lumii, atunci cand aceasta credinta a muit imperiul si civilizatia romana a trebuit sa dispara sub nimicitoarele lovituri barbare.
La randul lor, numai dupa iesirea lor din anarhie cat si dupa atingera unui anumit prag al coeziunii au reusit dobandirea unei credinte.
Odata cu dobandirea credintei,mentinerea ei in viata natiunilor a fost posibila tocmai datorita intolerantei , ( intoleranta ce astazi poate fi crticabila sau justificabila )...nu pricepeti de ce a putut aparea un articol de forma respectva-n presa din Ro ?...
Nu cumva opiniile maselor se transforma-n credinte contaminandule mentalul ?...nu cumva trebuie plecat de la nivelul mediilor promiscue s-ale dialogurilor umane de la nivelul vulgului mai apoi fiind peristaltic translate catre elitele acelei natii pentru a fi rafinate ( buninteles in vedera detectiei unor oaresce vantaje insusindu-si-le totdeodata) ...sunt apoi rasfrante asupra maselor ?...dupa cat observ , cele zece nu-s decat o rasturnare a ordinii naturale intr-o tehnicitate inversa, dar bine tintita in top 10 generatii viitoare.
In strafundurile istoriei cineva remarca despre religia crestina: " ....usese imbratisata, mai bine de o suta de ani, numai de drojdia societati."....
iar cele ce-s odata pubilate orice opinie cu oaresce popularitate sfarseste prin a se impune-n ranurile populatiei iar d-acolo nu-i decat un pas,..n-asa , d'le @adipopa?....
Phai bine stimabile, dupa ce ai venit cu parintii in vizita si mi-ai admirat jucariile, ai inceput a ravni la ele.
N-ai indraznit a-mi cere vr-una dar te-ai apucat a le privi jinduind la ele incepand a-mi spune-n acelas timp ca-s de proasta calitate, dupa ce-ai primit una spre a te juca, ai inteles prea tarziu cum functiona trotineta pt. ca intre timp s-ar putea s-o fi stricat !mai vedem daca-i o gluma ...
N-am sa port de grija crestinismului si nici dv. n-o prea puteti face iar cei ce-ar avea nu-si fac griji , isi constrauiesc catedrale asezandu-si pe morminte stralucitoarele monumente in amintirea sufletelor cazute.
O seara placuta !...revin in cca. 64 min.+ 48 v-as invita la opera din pacate nu se poate !....
|
|
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2009, ora 19:19
De la: mytcor, la data 2009-01-18 17:52:59Odata cu dobandirea credintei,mentinerea ei in viata natiunilor a fost posibila tocmai datorita intolerantei , ( intoleranta ce astazi poate fi crticabila sau justificabila )...nu pricepeti de ce a putut aparea un articol de forma respectva-n presa din Ro.
Mytcor, greu te descurci cu merele Anei. Nu mai bate câmpii. Eu nu contest atrocitãþile comise - de unii, în diferite timpuri, locuri, moduri, etc. - în numele creºtinismului sau în numele oricãrei alte religii. Nu le nici critic nu le nici justific acum. Nu mã intereseazã. Tu nu pricepi în ce constã provocarea mea? Dã-mi voie sã o reformulez:
Dacã acelei liste i-ai adãuga atrocitãþi comise în numele ateismului sau împotriva creºtinismului, impactul emoþional asupra cititorului nu ar mai fi acelaºi. Aminteºte-þi formularea mea anterioarã:
==============================================================
Pentru a mãri impactul emoþional al listei cu atrocitãþi asupra cititorilor acesteia ºi pentru a discredita în principal creºtinismul istoric, s-a omis în mod culpabil referirea iniþialã la martirizarea creºtinilor primului veac în numele cultului cezarului sau al politeismului.
Cu alte cuvinte, o listã cu 10 atrocitãþi comise de-a lungul istoriei în numele unei ideologii din care lipseºte ateismul ca ºi cãlãu, precum ºi creºtinismul ca ºi victimã, pune faþã în faþã nu doar ateismul contra teismului în general, ci ateismul contra creºtinismului în particular.
==============================================================
Reciteºte (dacã e cazul) ºi hai sã trasãm câmpul de luptã. Ce vrei sã susþii? Fii concis ºi clar, altfel mã pierzi.
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2009, ora 19:24
De la: mariaoprea75, la data 2009-01-18 17:52:10Alte atrocitati care mai sunt?
De pildã cele comise prin atacuri nejustificate la persoane de pe forum...
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2009, ora 19:50
De la: adipopa, la data 2009-01-18 19:19:10Reciteºte (dacã e cazul) ºi hai sã trasãm câmpul de luptã. Ce vrei sã susþii? Fii concis ºi clar, altfel mã pierzi.
Deoarece consider important modul în care am cãutat sã demonstrez cã întrebarea forumului plus articolul de început se bazeazã pe un silogism fals, repostez descompuerea acestuia (cu mici editãri):
Premisa 1: Orice ideologie în numele cãreia se comit atrocitãþi trebuie abandonatã.
Premisa 2: S-au comis atrocitãþi în numele tuturor religiilor.
Concluzie: Rezultã cã trebuie sã abandonãm orice religie.
Premisa majorã este prea puternicã, dar nu o pun momentan în discuþie, mulþumindu-mã sã o consider adevãratã.
Premisa minorã conþine o condiþie NECESARÃ dar nu ºi SUFICIENTÃ pentru a ajunge la Concluzie. De ce? Pentru cã, în Concluzie, s-a strecurat pe nesimþite o noþiune (i.e., ateismul) care nu se reflectã în nici una dintre premise ºi prin urmare invalideazã silogismul.
De fapt, argumentul ar trebui sã fie urmãtorul:
Premisa 1: Orice ideologie în numele cãreia se comit atrocitãþi trebuie abandonatã.
Premisa 2: S-au comis atrocitãþi în numele tuturor religiilor, dar nu ºi în numele ateismului.
Concluzie: Rezultã cã trebuie sã abandonãm orice religie ºi sã îmbrãþiºãm ateismul.
Ei, în forma aceasta, argumentul funcþioneazã, adicã are valoare de adevãr din punct de vedere logic. Premisa 1 + Premisa 2 = Concluzia. Dar problema este (cel puþin) Premisa 2, care este demonstrabil falsã. Ateismul este o ideologie în numele cãreia s-au comis atrocitãþi! Prin urmare, nu rezultã pe baza acestui argument cã ar trebui sã îmbrãþiºãm ateismul.
Doar pentru cã în numele religiilor s-au comis atrocitãþi nu înseamnã neaparat cã ateismul ar fi o alternativã mai bunã!
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2009, ora 22:22
Deoarece consider important modul în care am cãutat sã demonstrez cã întrebarea forumului plus articolul de început se bazeazã pe un silogism fals, repostez descompuerea acestuia (cu mici editãri):
Premisa 2: S-au comis atrocitãþi în numele tuturor religiilor, dar nu ºi în numele ateismului.
Concluzie: Rezultã cã trebuie sã abandonãm orice religie ºi sã îmbrãþiºãm ateismul.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Doopa 10 pagini ale topicului, ma vad nevoit a va reamintii !......
CUM POATE JUSTIFICA HOMO RELIGIOSUS URMATOARELE ATROCITATI COMISE IN NUMELE RELIGIILOR:
Dupa cum se observa,-destul de clar in opinia sbs.- ofer posibilitatea cat si libertate alegerii modalitatii justificative interlocutorilor.
Cui ofer aceste sanse?.... interlocutoruli tinta, respectiv lui HOMO RELIGIOSUS !...raspunsurile ateilor ne intrand in acest cadru tinta si chiar daca ele ar fi aparut, ( cum de fapt s-a si intamplat)...pentru sbs. sunt irelevante.
Ce ar trebui sa justifice ( ori sa nu justifice) HOMO RELIGIOSUS ?...ATROCITATILE COMISE !...
Comise in numele CUI ?....ale RELIGIILOR carora apartin !...fie ei crestini, budisti, islamisti ...etc,etc...
Avandu-i in vedere si-n plan secund ateii, deoarece ei au comis crime in numele utopicelor ideologii materialiste,-fapt ce se poate demonstra cu foarte mare usurinta- pastrand in prim plan crimele comise de catre membrii comunitatilor religioase in numele unei ideologi divine (perfecte) ce impune, iar omul de-a lungul istoriei religiilor a dispus !...
A dispus in favoarea multimilor, sau in favoarea elitelor acelor multimi ?....
De ce as crede ca premisere dv. n-ar fi subiectiv-tendentios construite atunci cand introduceti in premisa Nr. 2 acea virgula dupa care adaugati " dar nu ºi în numele ateismului." ?....
O corecta intocmire in opinia mea in ceea ce priveste intocmirea premiselor - din pct.de vedere ideologic- ar fi fost asa:
P1-S-au comis atrocitati in numele ideologiilor religioase.
P2-S-au comis atrocitati in numele ideologiilor atee.
C- Orice ideologie in numele caruia se comit atrocitati trebuiesc abandonate.
Stabilind valoarea de adevar ori falsitate a fiecarei premise in parte, le putem apoi reunii, intersecta de cate ori dorim. Concluzia va cuantifica exact si fara dubii.
Iar daca doriti a folosi o logica a nuantelor aplicata fiecarei premise in parte si concluzia va fi una exact nuantata.
N-am sa exprim aici in nici un fel opinia critica vis-a-vis de spiritul critic al unei persoane la adresa unei ideologii, dar, in mod sigur acesta lipseste cu desavarsire in cazul multimilor religioase la adresa ideologiilor pe care le-au imbratisat.
S-ar parea cuva ca s-a schimbat ceva d'le @adipopa ?...priviti spre Gaza sau spre Afganistan ori spre soarta crestinilor din China !...
Niciodata nu a fost atat de clar(op.mea) la ce poate duce descatusarea ideilor si-a preconceptelor capabile ca prin stergera identitati si-a istoriei maselor in vedera aducerii lor in fata oratorilor ce cu lesne le va castiga deplina incredere.
Noapte buna !
|
|
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2009, ora 22:29
De la: mytcor, la data 2009-01-18 22:22:11Dupa cum se observa,-destul de clar in opinia sbs.- ofer posibilitatea cat si libertate alegerii modalitatii justificative interlocutorilor. Cui ofer aceste sanse?....
Hei, eºti cumva moderatorul unei liste ºi eu n-am ºtiut? Tu oferi...interlocutorilor...ceva? Nu-þi da o importanþã mai mare decât cea pe care o ai. Sau lucrezi la 9am ºi vorbeºti în numele lor?
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2009, ora 22:41
De la: mytcor, la data 2009-01-18 22:22:11P1-S-au comis atrocitati in numele ideologiilor religioase.
C- Orice ideologie in numele caruia se comit atrocitati trebuiesc abandonate!
Acum chiar cã mã amuz. Copios. E absolut hilar.
Mytcor, de ce vrei sã fii caraghios? Tu chiar nu-þi dai seama cã, ºi dacã te las cu argumentul ãsta la valoarea de adevãr, ajungi în hãu?
Pãi concluzia ta (Orice ideologie in numele caruia se comit atrocitati trebuiesc abandonate) te lasã fãrã nici o ideologie pe pãmântul ãsta! O utopie, stimabile. Pentru cã, în numele tuturor ideologiilor (din trecut sau prezent), fãrã nici o excepþie, s-au comis atrocitãþi, crime împotriva umanitãþii, fapte reprobabile!
Iar dacã ar fi sã le abandonãm pe toate ºi sã inventãm noi doi una ('mytadi' sã zicem), nu trebuie decât sã-i dai timp ºi mytadi va face la fel ca ºi celelalte...
Nu-þi mai aduci aminte cã eu tocmai am vrut sã te ard pe rug? M-am rãzgândit, dar, nah, în ultima clipã. Eram capabil însã de atrocitãþi!
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2009, ora 22:45
...daca lucram pentru 9 a.m. incepeam de la..Ana are mere, dar v-am avertizat . Merele nu-s la Ana !....
|
Fosta membra 9am.ro
293 mesaje
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2009, ora 22:53
De la: adipopa, la data 2009-01-18 22:41:17De la: mytcor, la data 2009-01-18 22:22:11P1-S-au comis atrocitati in numele ideologiilor religioase.
C- Orice ideologie in numele caruia se comit atrocitati trebuiesc abandonate!
Acum chiar cã mã amuz. Copios. E absolut hilar.
Mytcor, de ce vrei sã fii caraghios? Tu chiar nu-þi dai seama cã, ºi dacã te las cu argumentul ãsta la valoarea de adevãr, ajungi în hãu?
Pãi concluzia ta (Orice ideologie in numele caruia se comit atrocitati trebuiesc abandonate) te lasã fãrã nici o ideologie pe pãmântul ãsta! O utopie, stimabile. Pentru cã, în numele tuturor ideologiilor (din trecut sau prezent), fãrã nici o excepþie, s-au comis atrocitãþi, crime împotriva umanitãþii, fapte reprobabile!
Iar dacã ar fi sã le abandonãm pe toate ºi sã inventãm noi doi una ('mytadi' sã zicem), nu trebuie decât sã-i dai timp ºi mytadi va face la fel ca ºi celelalte...
Nu-þi mai aduci aminte cã eu tocmai am vrut sã te ard pe rug? M-am rãzgândit, dar, nah, în ultima clipã. Eram capabil însã de atrocitãþi!
CHIAR ASA! CINE A SPUS CA FIINTA OMENEASCA E LOGICA, SAU IDEOLOGIILE CREATE DE EA????
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2009, ora 22:56
Curios as fi sa vad cat d-adanc e haul pe care mi-l pregatiti si daca sunt capabil a-mi produce instrumentarul necesar in sustinerea vietii .
|
Fosta membra 9am.ro
293 mesaje
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2009, ora 23:04
De la: mytcor, la data 2009-01-18 22:56:17Curios as fi sa vad cat d-adanc e haul pe care mi-l pregatiti si daca sunt capabil a-mi produce instrumentarul necesar in sustinerea vietii .
TU ALEGI, SAU AI ALES?
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2009, ora 23:25
De la: victoriabar, la data 2009-01-18 22:53:14CHIAR ASA! CINE A SPUS CA FIINTA OMENEASCA E LOGICA, SAU IDEOLOGIILE CREATE DE EA????
Abecedarul, Mytcor. Abecedarul este fundamentul logicii. Ana...zi-ne cu Ana cã ne adormi mai repede.
Tu nici mãcar simþ de responsabilitate nu ai. Eºti jalnic. Iar mã faci sã te pârlesc. Nu m-am putut duce la culcare liniºtit...aºa-mi trebuie!
Ai construit un argument în urma cãruia ar trebui sã aruncãm la coºul de gunoi toate ideologiile. Iar apoi spui ceva de genul, 'Mda, nu are sens ce-am spus, dar cum nimic nu are sens în universul Mytcor de ce ar face prostia asta o excepþie?'
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2009, ora 23:26
De la: mytcor, la data 2009-01-18 22:56:17Curios as fi sa vad cat d-adanc e haul...
Adânc, Mytcor. Adânc... Þi-a trebuit o eternalitate mioriticã sã þi-l sapi, dar ai reuºit.
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2009, ora 23:37
De la: adipopa, la data 2009-01-18 23:25:04De la: victoriabar, la data 2009-01-18 22:53:14CHIAR ASA! CINE A SPUS CA FIINTA OMENEASCA E LOGICA, SAU IDEOLOGIILE CREATE DE EA????
Abecedarul, Mytcor. Abecedarul este fundamentul logicii. Ana...zi-ne cu Ana cã ne adormi mai repede.
Tu nici mãcar simþ de responsabilitate nu ai. Eºti jalnic. Iar mã faci sã te pârlesc. Nu m-am putut duce la culcare liniºtit...aºa-mi trebuie!
Ai construit un argument în urma cãruia ar trebui sã aruncãm la coºul de gunoi toate ideologiile. Iar apoi spui ceva de genul, 'Mda, nu are sens ce-am spus, dar cum nimic nu are sens în universul Mytcor de ce ar face prostia asta o excepþie?'
Domnule @adipopa, de ce-mi serviti mie un meniu pe care nu l-am comandat ?..
Va inteleg, sunteti foarte obosit si nu ati observat cine a postat ceea ce dv. ati citat.
v-am spus ca detin un singur ID si nu glumesc atunci cand sustin acest lucru.
daca nu va este sufucient, atunci va rog ignorati-mi viitoarele comentari pe ID-ul mytcor@
Fatarniciile ma
Noapte buna !...
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2009, ora 23:43
De la: mytcor, la data 2009-01-18 23:37:21Domnule @adipopa, de ce-mi serviti mie un meniu pe care nu l-am comandat?
Mãi...sã fie! Chiar aºa...am greºit meniul. Ptiu, batã-l sã-l batã de meniu! Scuze, Mytcor. Eºti din nou în graþiile mele. Vezi dacã nu suntem singurii mohicani pe forum-ul ãsta?
(Dar sã ºtii cã, de data asta chiar nu aº fi insinuat cã ai un alt ID. Nu mã pãcãleºti tu cu celãlalt. Fie, acum am greºit eu, aºa cã nu mai am chef sã mã cert).
Pace!
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 19 Ianuarie 2009, ora 21:08
Scurtã prezentare a unei piese de teatru dupa cartea lui Cristopher Durang numita "Ras nervos"
"Toate aceste lucruri pe noi nu ne privesc" - aþi putea afirma, oarecum îndreptãþiþi de aglomeraþia unor personaje ºi evenimente, aparent strãine de spaþiul ºi spiritul nostru.
Dar, ia înlocuiþi aceste "branduri" cu "etichete" autohtone: Oprah Winfrey se transformã cu uºurinþã în Teo, Tatu sau Bahmu, veþi fi martorii celei de-a doua Veniri a Maicii Tereza în chip de Andreea Marin, specialiºti în bube mentale ca Andrei de la 9595, ºi Alþii, experþi în deviaþiuni fizice, vã oferã soluþii revoluþionare pentru ca Voi sã deveniþi niºte bipezi trendy.
V-aþi prins! Durang loveºte în tot ce avem mai sfânt: televizorul. El ne acuzã de lipsã de discernãmânt, ne-ncarcã de obsesii, ne face rãspunzãtori de starea deplorabilã a lumii ºi a travestitulu' Naomi.
Lui Durang îi este milã de Noi, îi este milã de sine însuºi. Durang nu crede în noi. Nici noi nu credem în Durang. Cât despre credinþã ? Oricum ar fi, important este sã ? respirãm. Sã inspirãm ºi sã expirãm!
PENTRU TOTI FORUMISTII...CUMPARATI CARTEA LUI DURANG!
CAT ADEVAR ESTE IN EA...DESPRE TOT, INCLUSIV DESPRE RELIGIE!
VA ROG EU MULT LASATI SILOGISMLE ASTEA LA O PARTE! SUNT FRUMOASE...DAR PIERDETI ESENTA LUCRURILOR MARUNTE SI FRUMOASE!
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 19 Ianuarie 2009, ora 21:52
De la: mariaoprea75, la data 2009-01-19 21:08:37"Toate aceste lucruri pe noi nu ne privesc" - aþi putea afirma, oarecum îndreptãþiþi...
'Oarecum'? Nah. Total îndreptãþiþi, Maria! Ai ceva de zis? Numai lasã-ne cu a doua venire a Maicii Tereza ºi bubele lui Bahmu... Mai bine renunþã la atrocitãþi ºi fii drãguþã-n altã parte. Aici oricum e numai violenþã, dupã cum bine observi.
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 19 Ianuarie 2009, ora 22:08
Mai nebunule..ce ai cu mine din nou...este o piesa plina de umor.
Mai intai vezi despre ce e vorba...si pe urma mai vorbim!
Eu am fost draguta cu voi in a va oferi ceva placut fie de vazut, fie de citit!
Garantat o sa va placa ..mai ales ca e si sarcastica piesa...
In fine, m-am gandit sa va ofer ceva pe gustul vostru!
Dar cum tu te pripesti mereu...nu-ti ramane, decat sa-ti ceri scuze la greu. Dar nu stiu cum dracu le nimeresti...ca nu faci deact sa aprinzi paie si apoi sa te vaiti ca-ti pare rau!
Hai lasa-ma!
Am vrut sa va impac...porcule!
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 10:42
Am sentimentul ca mie mi-ai scris acest poem.
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 14:57
MYTCOR...ACUM FA UN MIC GEST DE UMANITATE!
SCRIU IN NUMELE LUI SILVIU!
ACUM ELENA LUI E IN OPERATIE!
ROAGA-TE PENTRU EI.
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 17:51
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 18:16
Tatãl nostru care eºti în ceruri,
sfinþeascã-se numele tãu,
vie împãrãþia ta,
facã-se voia ta, precum în cer aºa ºi pe pãmânt.
Pâinea noastrã cea de toate zilele,
dã-ne-o nouã astãzi
ºi ne iartã nouã greºelile noastre
precum iertãm ºi noi greºiþilor noºtri
ºi nu ne duce pe noi în ispitã
ci ne izbãveºte de cel rãu.
Cã a ta este împãrãþia ºi puterea ºi mãrirea,
acum ºi pururea ºi în vecii vecilor.
Amin
Πάτερ ἡμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς
ἁγιασθήτω τὸ ὄνομά σου·
ἐλθέτω ἡ βασιλεία σου·
γενηθήτω τὸ θέλημά σου,
ὡς ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ τῆς γῆς·
τὸν ἄρτον ἡμῶν τὸν ἐπιούσιον δὸς ἡμῖν σήμερον·
καὶ ἄφες ἡμῖν τὰ ὀφελήματα ἡμῶν,
ὡς καὶ ἡμεῖς ἀφίεμεν τοῖς ὀφειλέταις ἡμῶν·
καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν,
ἀλλὰ ῥῦσαι ἡμᾶς ἀπὸ τοῦ πονηροῦ.
[Ὅτι σοῦ ἐστιν ἡ βασιλεία καὶ ἡ δύναμις καὶ ἡ δόξα εἰς τοὺς αἰῶνας·]
ἀμήν.
amēn
Pater noster, qvi es in caelis
sanctificetur nomen tuum;
Adveniat regnum tuum. Fiat voluntas tua
sicut in caelo et in terra
Panem nostrum qvotidianum da nobis hodie.
Et dimitte nobis debita nostra,
sicut et nos dimittimus debitoribus nostris.
Et ne nos inducas in temptationem;
sed libera nos a malo.
Amen
Silviu, suntem alaturi de voi si impreuna ne rugam !
|
Fosta membra 9am.ro
520 mesaje
Oras: Brasov
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 21:38
Homo Religiosus nu-si prea poate explica si nici intelege. Nu intelege cum
de la barbarism s-a ajuns la religii care nu au inlaturat ura intoleranta,atrocitatile.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 24 Ianuarie 2009, ora 09:39
Imi permit sa imi spun parerea, copiind un raspuns pe care l-am dat pe alt topic
Andu, eu cred ca Dumneseu are un PLAN pentru fiecare in parte (ca individ ma refer).
Eu cred ca si in lucrarea lui de raspandire a evangheliei la inceput s-a urmat Planul lui Dumnezeu.
Au fost martiri multi, foarte multi. S-a OPRIT raspandirea Evangheliei in timpul persecutiilor?
NU. NUMARUL CRESTINILOR A CRESCUT FOARTE MULT PENTRU CA ATENTIE: DUMNEZEU ERA LASAT SA LUCREZE.
Dar ce s-a intamplat?
A intervenit omul, si ca de obicei a luat-o inaintea lui Dumnezeu ( multe exemple in biblie arata/demonstreaza ce se intampla cand omul nu IL LASA PE DUMNEZEU SA-SI FACA TREABA)
Ilustrativ e exemplul alegerii apostolului in locul lui Iuda
Intelegi ce vreau sa spun?
Oamenii au ales pe Matia, s-au grabit, au tras la sorti(e de acord D-zeu cu asta?)
Dumnezeu a ales pe Pavel.
Cine a fost Pavel, cine a fost Matia.
Diferente?
Enorme!!!
deci repet parerea mea:
Omul a intervenit in lucrarea de raspandire a Evangheliei si au apartut...ce?
Razboaiele!!!!!!!!!!
Intrebare pentru Andu
Cum s-a raspandit Evanghelia cand crestinii erau persecutati si numarul lor a crescut foarte mult, crestinii fiind pasnici, nu razboinici. Cum vedem aceasta perioada noi cei de azi?
Cum s-a raspandit Evnghelia cand crestinii nu erau persecutati, oamenii au preluait conducerea bisericii?
Prin violenta, razboi, ura , sabie.
Ecourile acestor razboaie care sunt?
Eu am citit multe intrebari pe tema razboaielor religioase.
Intrebare pentru toti
CUM E CAND LA CONDUCEREA VIETII TALE ESTI TU SI NU DUMNEZEU
Ma ofer sa raspund prima : dezastru.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 24 Ianuarie 2009, ora 10:01
MARIA,viata fiecaruia este condusa de el insusi,nu de DUMNEZEU,gandeste-te logic ce ar insemna sa existe un mos cu barba care sa tina evidenta a tot ce face fiecare in parte din cei 6,3 miliarde de pamanteni+cine stie cati alti locuitori ai altor planete din alte sisteme solare or mai exista,s-auzim numai de bine!
|
Fosta membra 9am.ro
1 mesaj
|
Postat pe: 24 Ianuarie 2009, ora 11:43
aaaammm..decat sa ne afundam in filosofii de doi lei sau idei nu mai stiu de care, sa-l luam mai bine pe bunul nostru platon (sau,ma rog, care era personajul din mitul lui gyges) si sa zicem asa: natura umana e in esenta REA, de aceea, cand nu exista legi sau legile sunt astfel facute incat sa permita manifestarea acestei naturi, nimic nu mai sta impotriva acestor atrocitati.cine a zis ca nu e vina religiei, ci a oamenilor, a zis foarte bine.pentru ca, in fond, religia a insemnat crearea unui mecanism care sa-i faca pe oameni sa respecte niste legi si sa nu se mai omoare intre ei ca idiotii. ca a luat alta turnura si ca religia a fost folosita si in alte scopuri, asta e altceva si imi pare rau.
oamenii nu sunt, in majoritatea lor, capabili sa=si stapaneasca firea violenta, iar faptul ca exista astfel de religii care sa le permita sa-si potoleasca "setea " le face cu atat mai atragatoare si avand mai multi adepti. e vorba de inexistenta remuscarii, constiintei
cam trist ca nu suntem in stare sa avem o contiinta proprie, sa fim buni mai presus de religie sau mai stiu eu ce,pur si simplu sa fim buni....
|
camelia_timior
1 mesaj
|
Postat pe: 24 Ianuarie 2009, ora 14:10
Sfantul Antonie cel Mare a spus : "Eu nu ma tem de Dumnezeu pentru ca eu il iubesc pe Dumnezeu"
Sa nu ne temem si sa iubim .... "....indrazniti eu am biruit lumea" spunea Isus Hristos
|
|
|