back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cum poate explica homo religiosus urmatoarele atrocitati comise in numele religiilor ?

Pagini: << 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 12:45

Am observat si va si inteleg dintr-un anumit punct de vedere, numai ca :

1- nu prea stiu cui sa ma adresez !!!!!...d-lui banat?..d-lui adipopa ?...ori sa astept ca intre timp sa va definitivati un ID permanent, nu d-alta dar vad ca le schimbati ca pe sosete.
2-D-le -momentan- @gabipopa, textele respective apartin istoriei si daca am ales o redactare de nivel mediu am facut acest lucru deoarece doresc sa fie intelese de catre cat mai multi dintre cititorii acestui topic,- studiile stintifice realizate pe teritoriul Ro au o rezultanta clara; 60% din cei ce citesc nu prea inteleg ce-au citit, asa ca v-as ruga sa luati aminte.
4-nu ma intereseaza duelurile dintre dv.si alte persoane de pe diferite bloguri ori topice pe teme mai mult sau mai putin religioase, este prob. dv. dar va rog sa nu ma confundati pe mine cu ei, ID-ul meu va ramane tot timpul acelas.
5-am trecut cu desstula indulgenta -cred- peste sincretismele unei gandiri de sec.I-II e.n. din postarea dv.precedenta sub un alt ID dar, totusi d-le. aici nu-i vorba decat de a raspunde foarte simplu la o intrebare foarte usoara , daca se poate-i bine,daca nu, nu-i nici o problema, de unde nu-i nimeni nu cere !...n-asa?
6- v-as ruga pe viitor sa lasati de-o parte logica, logica apartine ratiunii,praxeologiei,stiintei, este in cealalta parte fata de religie de la cea boleana si pana dincolo de fontierele abstractului si-al vagului, iar daca incercati a explica cu mijloace stiintifice impresiile dv.religioase, -v-am mai spus si-o repet-, este ca si cum ai cere unui analfabet a-l citii pe Dante
7-ati obiectat pe trecutul dv.post, lipsa de referinta la Servetus, bun, am inteles si v-am invitat sa-i onorati dv.trecerilesi urmele lasate de catre Servetus prin spatiul polono-transilvanean,...n-ati facut-o !...ati lasat totul intre ape si mai vorbiti de provocari !?...bun inteles ca Servetus m-a interesat doar din punct de vedere stiintific,din pct. de vedere religios cred ca stiti destul de bine dv.care i-a fost soarta.
8-stabilirea criteriios este apanajul cercetarii stiintifice nicidecum ale filozofiilor religioase iar daca dv. spuneti ca "Freud ar avea dreptate cã religia a apãrut din teamã sau ignoranþã (ceea ce nu cred), asta demonstreazã doar cã originea/geneza ideii este compromisã"...sa-mi fie cu iertare d-le. ralatia cuza-efect isi spune cuvantul, indiferent de supozitiile unuia ori altuia rezultanta-i cuantificabila fara dubii de tagada.
9-existenta, ori non existenta Lui, va fi posibila numai atunci cand ne vom desbraca mentaitatile supermitizate ,atunci cand stiinta-si va emite judecata de valoare,-bine-nteles,daca ar dorii s-o faca- momentul misticilor o sa fie atat de apasator incat ar putea fii de nesuportat.
10-d-le cu modestie v-as recomanda un limbaj c-un fond lexical de nivel medi, lasti de-o parte semanticile si semioticile pretentioase, nu d-alta dar aici nu postam nici referate, nici sintezele ori concluziile unor studii, nici vr-o teza de doctorat ori mai stiu eu ce lucrari acaemice. Stim,..d-le !...si vom sti din ce in ce mai mult ,pana cand ne-o veti cere-o o sa va spunem negresit, numai disponibilitate de ascultare sa existe ceea ce ma cam indoiesc c-ar exista .

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 19:16

De la: mytcor, la data 2009-01-13 12:45:37Am observat si va si inteleg dintr-un anumit punct de vedere, numai ca : 1- nu prea stiu cui sa ma adresez !!!!!...d-lui banat?..d-lui adipopa ?...ori sa astept ca intre timp sa va definitivati un ID permanent, nu d-alta dar vad ca le schimbati ca pe sosete. 4-nu ma intereseaza duelurile dintre dv.si alte persoane de pe diferite bloguri ori topice pe teme mai mult sau mai putin religioase, este prob. dv. dar va rog sa nu ma confundati pe mine cu ei, ID-ul meu va ramane tot timpul acelas...

Mytcor, 'banat' mi-a fost generat automat de sistem (bazat pe adresa mea de email). Am observat ulterior cã am posibilitatea sã modific ID-ul ºi am fãcut-o cu numele meu: Adi Popa. (Îmi cer scuze dacã acest lucru a creat vreo confuzie sau a fost important pentru cineva).

Argumentul nr. 1 însã este AD HOMINEM. AD HOMINEM înseamnã atac la persoanã. Este modul tãu de a rãspunde unui argument prin atacarea persoanei care a propus argumentul în loc sã te adresezi subiectului sau de a dovedi contrarul. De obicei, acest tip de argumentaþie este inacceptabil în exerciþiile de logicã pentru cã valoarea de adevãr a premiselor unui argument ºi maniera în care acesta se construieºte nu depind de persoana care le propune.

Iar argumentul nr. 4 se numeºte, tot în logicã, AD HOMINEM CIRCUMSTANTIAE, pentru cã, în plus faþã de faptul cã ataci o persoanã, aduci în discuþie circumstanþele sau situaþiile în care aceasta se gãseºte, ca ºi cum aceste circumstanþe ar invalida argumentul propus. Dacã ai ceva de comentat asupra acelui subiect, poþi sã o faci pe forumul respectiv. Aici, nu am citit deocamdatã un rãspuns care sã necesite un come back.

Adi

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 23:28

@adipopa ,....m-am adaptat stilului dv,...si n-am prea avut timp suficient c-alfel o faceam mai cu talent.
oniricele dv. banuieli nu se sustin, evidentele comurilor mele chiar daca ar fi neacceptabile si lipsite de logica raspunsul dv la intrebarea cuprinsa-n titlu lipseste cu desavarsire.
Sincer imi pare rau ca va dezamagesc atat e mult incat nu va puteti sustine intentiile constructive referitoare la tema in speta cat si in ceea ce privesc propriile dv. intentii sustinute anterior.

Nici pe departe nu va-npartasesc ultima fraza exprimata, sunt aici cateva comentarii d-un bun simt realmente surprinzator si relevant, dar....pesemne nu-s pe placul si-n arhetipul önöratelör, prea-naltelör si mult stilizatelor dv.conceptii despre lume si viata.
Ce sa-i facem d-le @adipopa , tot adaptandu-ne si autoelaborandu-ne evolutia ca specie sau cernut si cognitivitatile individului s-apoi eternitatile autohtone ii pot conduce pe unii spre caile apropourilor in devenire,ceilalti ramanand doar pe cale.

o seara placuta !.. come back-ul dv. fiindu-mi dispensabil in atari conditii, sper sa intelegeti reticentele viitoare.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 15:08

De la: mytcor, la data 2009-01-13 23:28:26....m-am adaptat stilului dv,... evidentele comurilor mele chiar daca ar fi neacceptabile si lipsite de logica raspunsul dv la intrebarea cuprinsa-n titlu lipseste cu desavarsire.

Mytcor, nu te-ai adaptat stilului, comurile tale, da, sunt lipsite de logicã, iar eu am rãspuns la întrebarea cuprinsã în titlu. Þi-am rãspuns (ºi îþi rãspund din nou) aºa: Mytcor, eu, Adi Popa, susþin cã ai plagiat un articol scris de Georgiana Fefelea pentru a construi un silogism fals!

Sã-l descompunem:

Premisa 1: Orice ideologie în numele cãreia se comit atrocitãþi trebuie abandonatã.
Premisa 2: S-au comis atrocitãþi în numele tuturor religiilor.
Concluzie: Rezultã cã trebuie sã abandonãm orice religie.

Nu m-am legat de Premisa 1 (deºi sunt probleme ºi acolo). Dar am contestat în principal Premisa 2 (pentru cã este mai uºor). Premisa 2 este o condiþie NECESARÃ dar nu ºi SUFICIENTÃ pentru a ajunge la Concluzie. De ce? Pentru cã, în Concluzie, ai mai strecurat o noþiune (aºa, pe uºa din dos), anume non-religia sau ateismul. E o ºmecherie de începãtor, dar nu funcþioneazã în logica silogisticã.

De fapt, argumentul tãu real este urmãtorul:

Premisa 1: Orice ideologie în numele cãreia se comit atrocitãþi trebuie abandonatã.
Premisa 2: S-au comis atrocitãþi în numele tuturor religiilor, dar nu ºi în numele ateismului.
Concluzie: Rezultã cã trebuie sã abandonãm orice religie ºi sã îmbrãþiºãm ateismul.

Ei, în forma aceasta, argumentul funcþioneazã, adicã are valoare de adevãr din punct de vedere logic. Premisa 1 + Premisa 2 = Concluzia. Dar problema este (cel puþin) Premisa 2, ºi îmi este foarte uºor sã demonstrez cã e falsã. Ateismul este o ideologie în numele cãreia s-au comis atrocitãþi! Prin urmare, nu rezultã, pe baza acestui argument (dar pot fi propuse altele), cã ar trebui sã îmbrãþiºãm ateismul.

Nu cred cã e prea complicat.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 16:47

Este ceva normal,atit religia cit si politica ,profita de oamenii redusi intelectual si mintal,poti fi intelectual declarat dar redus mintal

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 18:31

"Mytcor, nu te-ai adaptat stilului, comurile tale, da, sunt lipsite de logicã,"
.... ce tipologie logica i-ar lipsii in opinia dv ?...
" iar eu am rãspuns la întrebarea cuprinsã în titlu"
....nici pe departe !...
" eu, Adi Popa, susþin cã ai plagiat un articol scris de Georgiana Fefelea"
.....datele apatinand istoriei universale, am ales aceasta redactare, chiar si asa sa fie,...va deranjeaza ca nu-i a dv ?...
" pentru a construi un silogism fals! "
.....opinia dv !...
Sã-l descompunem:

Premisa 1: Orice ideologie în numele cãreia se comit atrocitãþi trebuie abandonatã....adevarat ( A )....
Premisa 2: S-au comis atrocitãþi în numele tuturor religiilor....relatif ( R )
Concluzie: Rezultã cã trebuie sã abandonãm orice religie....relativ ( R )

De fapt, argumentul tãu real este urmãtorul:

Premisa 1: Orice ideologie în numele cãreia se comit atrocitãþi trebuie abandonatã....adevarat ( A )
Premisa 2: S-au comis atrocitãþi în numele tuturor religiilor, dar nu ºi în numele ateismului.....relatifv( R )
Concluzie: Rezultã cã trebuie sã abandonãm orice religie ºi sã îmbrãþiºãm ateismul....relativ ( R )

atat descompunerea cat si argumentarea realitatilor mele,.. din incercarile dv rezulta pe langa relativismul imbelsugat,(de care se bucura ) denota si-o gandire preconceptual-desueta (scuzati ! ) iar pe alocuri chiar empirica.
Rascolirile dv. in cautarea subiectului si-a cauzelor convenabile, va-ndeparteaza de pragmatismul ideologiilor de orice tip, deaceea
incercati in majoritatea timpului a va impune punctul de vedre nu prin raspunsuri logic argumentate ci prin omiterea partilor inconvenabile opticii dv
Exxcelati in a combate ceea ce n-ar fi cauza deteminanta, urcand si coborand cu nonsalanta pe-aceeasi elicoida unde nu va gasiti decat in postiura celui ce considera logica apanajul divinitatii, uitand cu nonsalanta acele primordiale apanaje ale ideologiilor filozofice de natura umana.
Aveti la dispozitie o eternitate mioritica in a va decide cui atribuiti atatncauza cat si efectul ...omului ori divinitatii.
Am renuntat a introduce constatele ce-ar puteaa duce spre o generalizarea conceptuala de teama unui nou plagiat pe care-ati fi imediat dispus in a mi-l atribuii, asa ca va las dv placerea cat si totalitatea premiselor in a gasi determinarile ideologice cat si cauzalitatile prin care ele ajung la indeplinirea scopurilor influientate fiind de dezbaterile filozofice ale diferitelor scoli de gandire si nu in ultimul rand reevaluarea situatiilor ideologico-religioase in contextul pragmatismului uman al sfarsitului de sec XX si inceputul unei noi ere ce prin determinarile trecute pot oricand justifica, viciile ideologiilor prezente si viitoare prin insuirea preconceptelor si atingerea scopului prin atrocitati comise in numele unor .ideologii injustificabile dar practicabile contextual in marea majoritate a cazurilor.
Din perspectiva si detasat de orice preconcept, cosider temeritatea umana, -atat cu cele bune cat si cu cele mai putin bune- ca va invinge relativismul prin gasirea tuturor constantelor necesare perpetuarii speciei intr-o lumina si-o gandire realist-investigativa, intr-o conceptie pracmatico-realizabila printr-o cunoastere si prin insusiri praxeologice aplicabile.spre uzul sau si-n perspectiva dainuirii ei eterne ridicandu-se deasupra limitarilor de orce natura (chiar si ideologica) spre a-si lua in stapanire deplina spatiul nasterii sale.

o seara buna tuturor.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 18:33

...ati ramas dator in ceea ce-l priveste pe Servetus....

astept.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 18:47

De la: mytcor, la data 2009-01-14 18:31:45Premisa 1: Orice ideologie în numele cãreia se comit atrocitãþi trebuie abandonatã....adevarat ( A )
Premisa 2: S-au comis atrocitãþi în numele tuturor religiilor, dar nu ºi în numele ateismului.....relatifv( R )
Concluzie: Rezultã cã trebuie sã abandonãm orice religie ºi sã îmbrãþiºãm ateismul....relativ ( R )
[/quote]

În logica silogisticã nu existã R (relativ). Existã numai A (adevãrat) ºi F (fals). O premisã nu poate fi relativã. Hotãrãºte-te. Oricum sunt premisele tale, nu ale mele. Tu trebuie sã demonstrezi cã ele sunt adevãrate dacã vrei sã ajungi la concluzia doritã. Eu am dreptul (unii ar spune obligaþia) sã vãd dacã sunt falsificabile.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 19:00

De la: mytcor, la data 2009-01-14 18:31:45"eu, Adi Popa, susþin cã ai plagiat un articol scris de Georgiana Fefelea"
.....datele apatinand istoriei universale, am ales aceasta redactare, chiar si asa sa fie,...va deranjeaza ca nu-i a dv

Sã plagiezi înseamnã sã preiei, total sau parþial, cuvintele/ideile cuiva ºi sã le prezinþi ca fiind ale tale, sau sã dai aceastã impresie neindicând sursa. Tu ai fãcut lucrul acesta, cuvânt cu cuvânt, cu articolul Georgianei. Nu e bine. Învaþã modestia intelectualã. ªade bine.

De fapt, pe mine nu mã deranjeazã cã l-ai preluat (doar cã nu i-ai indicat originea). Consider cã subiectul meritã discutat în mod inteligent ºi civilizat pe un forum. Tot ce susþin, cu ajutorul logicii silogistice, este cã îl foloseºti pentru a construi un argument fals.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 19:12

De la: mytcor, la data 2009-01-14 18:33:02...ati ramas dator in ceea ce-l priveste pe Servetus.

În privinþa lui Servetus nu-þi datorez nimic. Tu poþi sã-þi exprimi eventual o dorinþã. Eu pot accepta sau nu. L-ai folosit doar pentru a încerca sã arunci responsbilitatea arderii sale pe rug la uºa lui Calvin sau Reformei în general. Þi-am arãtat cât de simplistã este abordarea ta. Sunt lucruri pe care le-ai omis sau distorsionat.

Dar ºi dacã Reforma a dovedit intoleranþa religioasã, tu tot nu-þi dovedeºti Premisa 2 (S-au comis atrocitãþi în numele tuturor religiilor, dar nu ºi în numele ateismului). Nu-mi trebuie un efort prea mare (nici mãcar de memorie personalã) sã-þi vorbesc despre crimele ceauºiste fãcute în numele ateismului.

Deci, indiferent dacã mai spun ceva despre doctrina lui Servetus despre Sfânta Treime sau Botez (ceea ce ar fi paralel cu subiectul forumului deschis de tine), Premisa 2 stã sub zodia cancerului.

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 19:36

Mytcor, Adi Popa asta e un tembel cu fiþe de intelectual.
Are, pe desupra ºi mutrã de cretin.
Îþi iroseºti eforturile cu unul ca el ... inverseazã albul cu negru fãrã probleme ºi are veºnic ceva de spus fãrã sã spunã nimic. Se agaþã de cuvinte ...

Eu sunt de acord, dar despre ce e vorba ?

Acum nu e momentul !
adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 19:38

De la: mytcor, la data 2009-01-14 18:31:45***ce tipologie logica i-ar lipsii in opinia dv ?
***atat descompunerea cat si argumentarea realitatilor mele
***din incercarile dv rezulta pe langa relativismul imbelsugat
***denota si-o gandire preconceptual-desueta iar pe alocuri chiar empirica
***Rascolirile dv...va-ndeparteaza de pragmatismul ideologiilor de orice tip
***Exxcelati in a combate ceea ce n-ar fi cauza deteminanta,
***urcand si coborand cu nonsalanta pe-aceeasi elicoida unde nu va gasiti decat in postiura celui ce considera logica apanajul divinitatii
***uitand cu nonsalanta acele primordiale apanaje ale ideologiilor filozofice de natura umana.
***Aveti la dispozitie o eternitate mioritica in a va decide cui atribuiti atatncauza cat si efectul
***Am renuntat a introduce constatele ce-ar puteaa duce spre o generalizarea conceptuala
***in a gasi determinarile ideologice cat si cauzalitatile prin care ele ajung la indeplinirea scopurilor...

Absolut nonsens! Un afront la comunicarea inteligibilã! O crimã împotriva limbii române! Mytcor, stai jos, respirã adânc ºi fã exerciþii simple de coerenþã! Aº vrea sã interacþionez cu tine, e un subiect important, dar elucubraþiile de mai sus îmi frustreazã orice efort.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 19:40

De la: Atotputernicul, la data 2009-01-14 19:36:53Eu sunt de acord, dar despre ce e vorba ?

Chiar, despre ce era vorba? Poþi spune?

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 19:45

Despre mama dumneavoastra !

Acum nu e momentul !
adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 19:55

De la: Atotputernicul, la data 2009-01-14 19:45:09Despre mama dumneavoastra !

Uau. Nu e pe forum! Acum putem sã ne întoarcem la subiect?

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 22:33

... da...am inteles !...va face placere a executa dansul tiparului, no prob. d-le Adipopa
de unde pana unde pretentia dv. de a incadra subiectul in logica silogistica si nu in cea pe care mi-o doresc si-o consider cat mai aproape de realitatile actuale si proiectiile viitoare ale predictibilitatilor .
de fapt ce-ar avea daca v-as spune ca filozofiile uzitade de catre dv. n-ar fi altceva decat simple anexe ale ideologiilor religioase ce-au reusit a ingenunchea civilizatia umana inca din cele mai vechi timpuri ale sclavagismului grec.ori protoistoria umanitatii d-le homo sapiens !

......***ce tipologie logica i-ar lipsii in opinia dv ?***..dl.adipopa nu-i convin decat unicatele
***atat descompunerea cat si argumentarea realitatilor mele***...normal privim din unghiuri diferite.
***din incercarile dv rezulta pe langa relativismul imbelsugat*** gasiti mai sus triangulatia
***denota si-o gandire preconceptual-desueta iar pe alocuri chiar empirica*** daca asa o vad ce aveti a-mi reprosa ?
***Rascolirile dv...va-ndeparteaza de pragmatismul ideologiilor de orice tip*** sindromul numararii foilor de placinta.
***Exxcelati in a combate ceea ce n-ar fi cauza deteminanta,**** atentie cad pietre !...inca puteti fugii...crmeaza indicatorul, cad stanci !
***urcand si coborand cu nonsalanta pe-aceeasi elicoida unde nu va gasiti decat in postiura celui ce considera logica apanajul divinitatii si nu-i asa de la acel iudeo-crestin ?...nu spun care ca-i plagiez titulatura.
***uitand cu nonsalanta acele primordiale apanaje ale ideologiilor filozofice de natura umana.*** aici va indreptati orbeste spre sheolul gandiri dv.
***Aveti la dispozitie o eternitate mioritica in a va decide cui atribuiti atat cauza cat si efectul*** apropos...stiti cat dureaza o eternitate mioritica ?
***Am renuntat a introduce constatele ce-ar puteaa duce spre o generalizarea conceptuala**** stiti ce-a acela constante ?...constante , nu Constantze !
***in a gasi determinarile ideologice cat si cauzalitatile prin care ele ajung la indeplinirea scopurilor...**** nu-i asa ca magarii se cunosc dupa urechi iar insistentele dv. precum sosetele...mai esxct carpindu-le din cand in cand ( aceasta va spun a cui clasic este ca tare-mi place este de G.P.)
Wow 1..v-a cam felixat distributia decorul si regia..pai vedeti stimabile ca va este necesara eternitatea mioritica, doar, doar, cvasilea..n-asa ?
De fapt,...ce combateti dv aici, sunt chiar bazele despre care vorbiti cu atata emfaza, numai ca le-am asezat putin stilizat fiind convins ca veti alerga dupa momeala stucii.

din cate-mi amintesc pe moment, Servetus a murit de moarte naturala la domiciliul fortat si nicidecum ars pe rug. s-asta datorita tradarii lui Calvin,.asa c-ati stalcit-o rau de tot, mai bine taceati si filozof autentic ramaneati.

Comunicarea inteligibila-i apanajul sub 40% ce stiu , vor, pot intelege Daca poetii se nasc, retoricieni se cresc / parafrazand ori plagiind din clasici/ numai ca arta dialogului pe care-o invocati astazi, maine o subminati cu o retoriaca scriptica ce nu-si gaseste interlocutori decat in spatiile special amenajate si-atunci cand este cazul se pot administra si calmante,..parca ati dori a va auzi in oglinda sau mai grav, privindu-va-ti in putul propriei gandiri ca-ntr-un caleidoscop al balciurilor organizate-n marginile urbelor.

Doc-am-data 'tata-i bugat juma-ti...

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 23:14

De la: mytcor, la data 2009-01-14 22:33:13din cate-mi amintesc pe moment, Servetus a murit de moarte naturala la domiciliul fortat si nicidecum ars pe rug. s-asta datorita tradarii lui Calvin,.asa c-ati stalcit-o rau de tot, mai bine taceati si filozof autentic ramaneati.

Inteligibiliatea rãspunsului coboarã sub 40%, coerenþa lipseºte cu desãvârºire, mojicia diletantã nu mai cunoaºte limite, toleranþa, doar demagogie, iar reinventarea istoriei, a la mytcor, absolut revoltãtoare! Poate ar fi mai bine sã plagiezi - aºa mãcar nu spui prostii (eventual spun alþii). Despre arderea lui Servetus pe rug (nu moarte naturalã la domiciliu) poþi citi inter alia pe en.wikipedia.org/wiki/Michael_Servetus. Puþinã culturã întotdeauna stricã mai mult decât incultura!

Cu bine,
Adi Popa

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 23:39

De la: adipopa, la data 2009-01-14 23:14:49
De la: mytcor, la data 2009-01-14 22:33:13din cate-mi amintesc pe moment, Servetus a murit de moarte naturala la domiciliul fortat si nicidecum ars pe rug. s-asta datorita tradarii lui Calvin,.asa c-ati stalcit-o rau de tot, mai bine taceati si filozof autentic ramaneati.

Inteligibiliatea rãspunsului coboarã sub 40%, coerenþa lipseºte cu desãvârºire, mojicia diletantã nu mai cunoaºte limite, toleranþa, doar demagogie, iar reinventarea istoriei, a la mytcor, absolut revoltãtoare! Poate ar fi mai bine sã plagiezi - aºa mãcar nu spui prostii (eventual spun alþii). Despre arderea lui Servetus pe rug (nu moarte naturalã la domiciliu) poþi citi inter alia pe en.wikipedia.org/wiki/Michael_Servetus. Puþinã culturã întotdeauna stricã mai mult decât incultura!

Cu bine,
Adi Popa

...ei vedeti ?..ce va spuneam, ati muscat-o si p-asta indicandu-mi spre studiu/informare wikipedia, chiar asa ?...

Da ceva surse, surse acreditate-mi puteti indica ?...macar asa si numai de amorul artei !
inca o rugaminte; relaxati-va-ti !....

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 09:42

De la: mytcor, la data 2009-01-14 23:39:47...ei vedeti ?..ce va spuneam, ati muscat-o si p-asta indicandu-mi spre studiu/informare wikipedia, chiar asa ?...Da ceva surse, surse acreditate-mi puteti indica ?...macar asa si numai de amorul artei !!

Incultura ta îºi atinge aici apogeul! Urmeazã link-urile din Wikipedia dacã vrei ºi alte surse sau viziteazã pagina oficialã a Institutului Michael Servetus din Villanueva de Sijena, Aragon, Spania (www.miguelservet.org). Mãcar nu rescrie istoria - orice altã inepþie þi se poate trece cu vederea, dar reinventarea trecutului te face un mincinos ordinar.

În plus, tu ai scris cu mânuþa ta urmãtorul paragraf:
==============================================================
Servetus a fost prins într-o noapte de politia din Geneva, în timp ce calatorea deghizat prin oras, în drumul sau spre Italia ca sa practice medicina. Deoarece Servetus a refuzat sa renunte la viziunea sa unitariana despre Dumnezeu si n-a acceptat punctul de vedere trinitarian, a fost ars pe rug la Champel pe data de 27 octombrie 1553, cu lemne verzi si sulf - simboluri ale fumului si focului iadului desctructiv.

Dacã ai recunoscut tu însuþi mai devreme arderea pe rug a lui Servetus, cum de te întorci aºa de radical sã negi acest lucru ºi sã susþii cã moartea acestuia ar fi avut loc în arest la domiciliu?

Eºti schizofrenic, bãiatule, uiþi de la mânã pânã la gurã. Þi-am spus sã te întorci la plagiat - mãcar aºa poþi pãrea ºi tu inteligent o datã.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 09:42

Dle Adipopa, v-ati relaxat ?.. accesati topicul celor o suta si ceva de pagini ale temei cu pricina de pe 9.a.m.!......pe ce s-a construit paroxisticul dialog al combatantilor , pe o mistica a inexistentului sau pe o hermeneutica a contrariului ?.
Practicarea paradoxisismului necesita anumite tolerante intuitive, atfel am intalni vidul gandirilor exprimative.iar daca n-avem grija a pastra in fundal o firava holograma a principiului intuitiv ce este o amprenta necesara-n inducerea perplexitatilor n-as reusii conducerea interlocutorilor in zona logicii absurdului, va pare o absurditate?.... dar totusi nu credeti c-ar avea logica ei ?
In fond ce sete negatia, la ce se refera ?...n-ati incercat intoarcerea pe dos a traditionalelor reflexe conditionate de gandire ale fiintei umane si desfiintarea lor prin ridicol ?...
Ati preferat vr-o data sa opuneti retoricii tacerea sau punctele de suspensie ?
Am creat nedeterminarea sperand obtinerea paradoxului, si-ati intrat fascinat si cu brio in aceasta spirala a nedeterminarii si-a imperfectiunii bine gandite.
Asadar d-le. Adipopa ce-au oferit umanitatii ideologiile religioase si nu numai ,una ofera o bucurie a divinitatii si-a vesniciei,cealalta a bunastarii si prosperitatii iar daca-n prima faza mi-as lasam ratiunea infranta, cautarea ulterioara a adevarului -atat intr-un caz cat si-n celalalt- ,ma poate conduce la trairi cu totul si cu totul onirice, la disperare, ori chiar nebuinie,sau pot plati chiar pretul suprem infrangerii mele inainte de a-mi epuiza disponibilotatile biologice.
Se mai poate vorbi in atari conditii despre bucurie,fericire,indiferent de natura ideologica acceptata ori impusa ?...cred c-as parea in cel mai fericit caz ipocrit apoi de-a dreptul ignorant.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 09:50

De la: mytcor, la data 2009-01-15 09:42:55pe ce s-a construit paroxisticul dialog al combatantilor , pe o mistica a inexistentului sau pe o hermeneutica a contrariului.

Mytcor, alcãtuieºte propoziþii simple. Începe cu 'Ana are mere' - poate aºa mãcar ajungi la un nivel de coerenþã acceptabil.

richard_gher2000

28 mesaje
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 11:23

Stiinta fara religie e ca o sabie, religia fara stiinta e ca un orb. (parafrazare Einstein)

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 11:25

asa baiatu'... liber alese , impusele-s complicate, totusi e bine ca va straduiti nu prea mult sa nu va-nprastiati ca dati pe jos !....

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 13:02

De la: adipopa, la data 2009-01-15 09:42:38
De la: mytcor, la data 2009-01-14 23:39:47...ei vedeti ?..ce va spuneam, ati muscat-o si p-asta indicandu-mi spre studiu/informare wikipedia, chiar asa ?...Da ceva surse, surse acreditate-mi puteti indica ?...macar asa si numai de amorul artei !!

Incultura ta îºi atinge aici apogeul! Urmeazã link-urile din Wikipedia dacã vrei ºi alte surse sau viziteazã pagina oficialã a Institutului Michael Servetus din Villanueva de Sijena, Aragon, Spania (www.miguelservet.org). Mãcar nu rescrie istoria - orice altã inepþie þi se poate trece cu vederea, dar reinventarea trecutului te face un mincinos ordinar.

Servetus a fost prins într-o noapte de politia din Geneva, în timp ce calatorea deghizat prin oras, în drumul sau spre Italia ca sa practice medicina. Deoarece Servetus a refuzat sa renunte la viziunea sa unitariana despre Dumnezeu si n-a acceptat punctul de vedere trinitarian, a fost ars pe rug la Champel pe data de 27 octombrie 1553, cu lemne verzi si sulf - simboluri ale fumului si focului iadului desctructiv.

Dacã ai recunoscut tu însuþi mai devreme arderea pe rug a lui Servetus, cum de te întorci aºa de radical sã negi acest lucru ºi sã susþii cã moartea acestuia ar fi avut loc în arest la domiciliu?

Eºti schizofrenic, bãiatule, uiþi de la mânã pânã la gurã. Þi-am spus sã te întorci la plagiat - mãcar aºa poþi pãrea ºi tu inteligent o datã.

Þi-am demonstrat mai sus cã eºti incult ºi schizofrenic - plus hoþ (intelectual). Mai vrei ceva?

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 15:29

De la: minutemaid, la data 2008-10-24 00:56:52Pai asa s-au putut manipula cel mai bine masele sau mai bine zis norodul .
Prin frica!
""""Teme-te de Dzeu!""""

Si ca sa se controleze si mai bine poporul exista spovedania! Stia preotul tot! El era mediatorul...intre om si Dzeu cica!
(Ma rog, e bine sa te spovedesti... acelasi lucru il faci si la psiholog...intr-un fel )
Mai venea si cate un schizofren care zicea ca el a vorbit cu Dzeu... la o epoca , cand atomul nu exista...
Deci... cei care au inteles ca frica fata de fiinta suprema ii poate ajuta sa isi mareasca teritoriile... au profitat bine!!!

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 15:32

De la: adipopa, la data 2009-01-15 13:02:06
De la: adipopa, la data 2009-01-15 09:42:38

Þi-am demonstrat mai sus cã eºti incult ºi schizofrenic - plus hoþ (intelectual). Mai vrei ceva?

cum poti sa pui asa ceva! despre Mytcor!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 15:33

De la: richard_gher2000, la data 2009-01-15 11:23:29Stiinta fara religie e ca o sabie, religia fara stiinta e ca un orb. (parafrazare Einstein)

acest Einsten ..pentru mine ramane o mare enigma!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 15:41

De la: adipopa, la data 2009-01-14 19:00:52
De la: mytcor, la data 2009-01-14 18:31:45"eu, Adi Popa, susþin cã ai plagiat un articol scris de Georgiana Fefelea"
.....datele apatinand istoriei universale, am ales aceasta redactare, chiar si asa sa fie,...va deranjeaza ca nu-i a dv

Sã plagiezi înseamnã sã preiei, total sau parþial, cuvintele/ideile cuiva ºi sã le prezinþi ca fiind ale tale, sau sã dai aceastã impresie neindicând sursa. Tu ai fãcut lucrul acesta, cuvânt cu cuvânt, cu articolul Georgianei. Nu e bine. Învaþã modestia intelectualã. ªade bine.

De fapt, pe mine nu mã deranjeazã cã l-ai preluat (doar cã nu i-ai indicat originea). Consider cã subiectul meritã discutat în mod inteligent ºi civilizat pe un forum. Tot ce susþin, cu ajutorul logicii silogistice, este cã îl foloseºti pentru a construi un argument fals.

Mai, cu riscul de a avea un duel cu tine, esti un MARE TAMPIT!..ESTI ASA DE TAMPIT CA NU VEZI IN TAMPENIA TA , CA ODATA NU A FACUT MYTCOR ACEST LUCRU!

MEREU A DAT DOVADA DE MODESTIE INTELECTUALA, PRIN SIMPLU FAPT CA MEREU PUNEA GHILIMELE LA TOATE CITATELE LA CARE NE ADUCEA AMINTE DE TOTI POETII SI INTELEPTII TUTUROR TIMPURILOR, DAR TU CE FACI IN MODESTIA TA INTELECTUALA..TE PISHI PE EA!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 17:53

In primul rand Domnul Hristos nu spune nicaieri sa iei sabia si sa te duci sa vandalizezi pe cineva. Din contra cu ce masura dai cu aia primesti.
Deci actele de bravura de genul: cruciade, oameni arsi pe rug (inchizitia), noaptea Sf. Bartolomeu, atentate "crestine", nu au nimic in comun cu Hristos si crestinismul.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 18:40

De la: adipopa, la data 2009-01-14 19:00:52

Dear Sir ,

I don’t understand what is your point of view and even if I would understand, I prefer to respond leaving your comments to talk in my name. And for your better information, from an acreddited source this time, I will post lower the original source that Ms. Georgiana Fefelea translated just like I’ve read the original articol and translated into Romanian. If the Romanian translations seems to you similar to the same identities I’m glad.

Best regards and a silent night.

Cher ami,

Je n’ai pas compris votre point de vue et meme si j’ai compris, je prefere laisser votre commentaries de parler de ma cote. Pour votre meilleure enttendre, d’une accredite source cette fois, je posterais plus bas la source originalle que mademoiselle Georgiana Fefelea a traduit comme j’ai lisait l’articole originalle et traduit en roumaine. Si les deux roumaines translations vous semble d’ailleur similaires jusqu’a meme identitees, je suis tres heureux.

Bonne chance et une nuit pleine de silence.

8 Atrocities Committed in the Name of Religion

Published on April 2, 2008 - 532 Comments

Throughout history religion has been used as an excuse, or driving force, for some of the worst atrocities imaginable. From pre-history to modern history, religion is, for many people, just an excuse to kill other people. This list highlights eight of the worst atrocities (but not necessarily the top 8).
8
Buddhist Burma

Buddhist

Human sacrifices were still occurring in Buddhist Burma in the 1850s. When the capital was moved to Mandalay, 56 “spotless” men were buried beneath the new city walls to sanctify and protect the city. When two of the burial spots were later found empty, royal astrologers decreed that 500 men, women, boys, and girls must be killed and buried at once, or the capital must be abandoned. About 100 were actually buried before British governors stopped the ceremonies.

7
Thuggee Murders

Thugstrangle

Members of lndia’s Thuggee sect strangled people as sacrifices to appease the bloodthirsty goddess Kali, a practice beginning in the 1500s. The number of victims has been estimated to be as high as 2 million. Thugs were claiming about 20,000 lives a year in the 1800s until British rulers stamped them out. At a trial in 1840, one Thug was accused of killing 931 people. Today, some Hindu priests still sacrifice goats to Kali.
6
Mountain Meadows Massacre

Mountain-Meadows-Massacre-Iii

The Mountain Meadows massacre was a mass killing of the Fancher-Baker wagon train at Mountain Meadows in Utah Territory on September 11, 1857, by a group of Mormons and Paiute Indians. The Arkansas emigrants were traveling to California shortly before Utah War started. Mormons throughout the Utah Territory had been mustered to fight the invading United States Army, which they believed was intended to destroy them as a people. Initially intending to orchestrate an Indian massacre, two men with leadership roles in local military, church and government organizations, Isaac C. Haight and John D. Lee, conspired for Lee to lead militiamen disguised as Native Americans along with a contingent of Paiute tribesmen in an attack.

The emigrants fought back and a siege ensued. Intending to leave no witnesses of Mormon complicity in the siege and avoid reprisals complicating the Utah War, militiamen induced the emigrants to surrender and give up their weapons. After escorting the emigrants out of their fortification, the militiamen and their tribesmen auxiliaries executed approximately 120 men, women and children.
5
The Inquisition

Inquisition

The Medieval Inquisition is a series of Inquisitions (Roman Catholic Church bodies charged with suppressing heresy) from around 1184, including the Episcopal Inquisition (1184-1230s) and later the Papal Inquisition (1230s). It was in response to large popular movements throughout Europe considered apostate or heretical to Christianity, in particular Catharism and Waldensians in southern France and northern Italy. These were the first inquisition movements of many that would follow.

Torture was used after 1252. On May 15, Pope Innocent IV issued a papal bull entitled Ad exstirpanda, which authorized the use of torture by inquisitors. The Inquisitors were forbidden to use methods that resulted in bloodshed, mutilation or death. One of the more common forms of medieval inquisition torture was known as strappado. The hands were bound behind the back with a rope, and the accused was suspended this way, dislocating the joints painfully in both arms. Weights could be added to the legs dislocating those joints as well.

The organization is still active today under the name of the Congregation for the Doctrine of the Faith. Prior to becoming Pope Benedict XVI, Cardinal Ratzinger was the head of the congregation.

Just paying the bills…

4
The Witch Hunts

Salemwitchtrial-E

When Puritans settled in Massachusetts in the 1600s, they created a religious police state where doctrinal deviation could lead to flogging, pillorying, hanging, cutting off ears, or boring through the tongue with a hot iron. Preaching Quaker beliefs was a capital offense. Four stubborn Quakers defied this law and were hanged. In the 1690s fear of witches seized the colony. Twenty alleged witches were killed and 150 others imprisoned.
3
Roman Persecution of Christians

The Christian Martyrs Last Prayer By Leon Gerome

Christians were first, and horribly, targeted for persecution as a group by the emperor Nero in 64 AD. A colossal fire broke out at Rome, and destroyed much of the city. Rumors abounded that Nero himself was responsible. To divert attention from the rumors, Nero ordered that Christians should be rounded up and killed. Some were torn apart by dogs, others burnt alive as human torches. Over the next hundred years or so, Christians were sporadically persecuted. Then in the mid-third century, emperors initiated even more intensive persecutions. This, “The Great Persecution”, is considered the largest. Beginning with a series of four edicts banning Christian practices and ordering the imprisonment of Christian clergy, the persecution intensified until all Christians in the empire were commanded to sacrifice to the gods or face immediate execution. This persecution was to be the last, as Constantine I soon came into power and in 313 legalized Christianity.
2
Aztec Human Sacrifice

Aztec Sacrifice4

The Aztecs began their elaborate theocracy in the 1300s and brought human sacrifice to a golden era. About 20,000 people were killed yearly to appease gods — especially the sun god, who needed daily “nourishment” of blood. Hearts of sacrifice victims were cut out, and some bodies were eaten ceremoniously. Other victims were drowned, beheaded, burned or dropped from heights. In a rite to the rain god, shrieking children were killed at several sites so that their tears might induce rain. In a rite to the maize goddess, a virgin danced for 24 hours, then was killed and skinned; her skin was worn by a priest in further dancing. One account says that at King Ahuitzotl’s coronation, 80,000 prisoners were butchered to please the gods.
1
Islamic Jihads

Jihad1 380

Islamic jihads (holy wars), mandated by the Koran, killed millions over 12 centuries. In early years, Muslim armies spread the faith rapidly: east to India and west to Morocco. Then splintering sects branded other Muslims as infidels and declared jihads against them. The Kharijis battled Sunni rulers. The Azariqis decreed death to all “sinners” and their families. In 1804 a Sudanese holy man, Usman dan Fodio, waged a bloody jihad that broke the religious sway of the Sultan of Gobir. In the 1850s another Sudanese mystic, ‘Umar al-Hajj, led a barbaric jihad to convert pagan African tribes.

This article is licensed under the GFDL because it contains quotations from the Wikipedia articles: Mountain Meadow Massacrew, and Medieval Inquisition. Other sources: Religion’s Death Toll, by James A. Haught [1990]

Pagini: << 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cum poate explica HOMO RELIGIOSUS urmatoarele atrocitati comise in numele RELIGIILOR ?
Mergi la: