necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 9 Decembrie 2008, ora 13:04
Invitatia ta e tentanta....dar functioneaza,doar la animale....gandim cu capul...nu cu fundul.....scuzati.....
|
|
|
madalina_dan
38 mesaje
|
Postat pe: 9 Decembrie 2008, ora 15:38
De la: marcel_anton, la data 2008-12-08 10:51:01Draga Madalina DAN ,
Scuza-ma , te admir pentru ca ai studiat cultura araba si te-as ruga sa detaliezi subiectul Jihadului Islamic din perspectiva unui cunoscator . Noi suntem ( nu toti ) manipulati totusii de societate si de aceea o opinie din partea unui cunoscator e binevenita .
MarcAntoniu
In Islam exista doua tipuri de Jihad: cel interior si cel exterior. Jihadul interior este de fapt adevarata lupta pentru credinta. Jihadul interior este lupta fiecarui credincios cu proprii "demoni". Nu este o idee noua, in fiecare cultura a lumii exista ideea de lupta interioara. Fiecare musulman "lupta" sa fie cat mai curat in ganduri si in fapte. Jihadul exterior - lupta impotriva necredinciosilor (aici nu au fost inclusi crestinii si evreii - Oamenii Cartii, asa cum mai sunt numiti in islam - musulmanii nu au fost invatati sa ii urasca pe crestini si evrei, ci dimpotriva chiar insusi Profetul Muhammad a fost inconjurat de sfatuitori crestini si evrei). Jihadul a fost folosit ca pretext pentru invaziile musulmane - toate razboaiele care s-au purtat de la inceputul Islamului pentru ocuparea teritoriului Peninsulei Arabe si nu numai. Nu spun ca razboaiele au fost un lucru bun, insa dau un exemplu: in Arabia preislamica exista obiceiul ca primul nascut daca era fata sa fie ingropata de vie (cele care erau lasate in viata primeau numele de Aisha - Cea care trebuie sa traiasca/Cea care traieste). Ocupatia musulmania si adoptarea religiei musulmane a schimbat multe obiceiuri barbare.
In ziua de azi exista multe grupuri care se intituleaza "fundamentalist islamice" si care adopta o noua idee de Jihad, cea despre care va spuneam ca este gresit interpretata. O idee frumoasa de lupta pentru credinta a devenit un pretext pentru a ucide oameni nevinovati.
Si religia nu este folosita ca pretext pentru a ucide numai la musulmani, se intampla si in alte parti ale lumii, ganditi-va numai la acele secte care planuiesc crime sau sinucideri in grup. Este acela adevaratul crestinism? Nu, absolut nu. Este Al-Qaida adevaratul islam? Nu, absolut nu. Musulmanii nu ne urasc, sa stiti. Ca au idei diferite despre Dumnezeu, IIsus, profeti este adevarat, ca nu sunt de acord cu unele dogme ale crestinilor sau evreilor este adevarat. Dar nu ne urasc. Asta este o prostie alimentata de media.
Religia crestina si Islamul ambele propovaduiesc iubirea fata de Divinitate si de aproape. Cand lucrurile sunt scoase din context si folosite pentru servirea unor grupuri de interese atunci se ivesc conflictele. E usor sa spui ca in Biblie scrie ca... in Coran scrie ca.... Nu e de ajuns. Citeste contextul, interpreteaza corect ceea ce este scris. Si cati dintre noi pot spune sincer ca pot interpreta corect o carte sfanta?
|
madalina_dan
38 mesaje
|
Postat pe: 9 Decembrie 2008, ora 15:42
Si inca ceva: musulmanilor nu le place ca religia lor sa fie identificata cu criminali, sa stiti ca nu sunt de acord cu ceea ce fac aceste grupuri "fundamentalist islamice". Ganditi-va numai cum ar fi ca (este doar un exemplu, nu o luati in nume de rau) penticostali sa puna o bomba in Israel pentru ca evrei nu-s credinciosi adevarati. V-ar fi placut sa fiti identificati cu niste criminali? Cand stiti ca adevarata religia crestina propovaduieste iubirea? Ma indoiesc.
E mare pacat sa judecam fara sa ne informam inainte.
|
Fosta membra 9am.ro
1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 9 Decembrie 2008, ora 16:30
De la: madalina_dan, la data 2008-12-09 15:42:34Si inca ceva: musulmanilor nu le place ca religia lor sa fie identificata cu criminali, sa stiti ca nu sunt de acord cu ceea ce fac aceste grupuri "fundamentalist islamice". Ganditi-va numai cum ar fi ca (este doar un exemplu, nu o luati in nume de rau) penticostali sa puna o bomba in Israel pentru ca evrei nu-s credinciosi adevarati. V-ar fi placut sa fiti identificati cu niste criminali? Cand stiti ca adevarata religia crestina propovaduieste iubirea? Ma indoiesc.
E mare pacat sa judecam fara sa ne informam inainte.
Adevarata religie crestina spune ca nu te poti mantui decat prin Iisus Hristos!!!
El este Calea, Adevarul si Viata!
(Este o mare diferenta).
Religia are un singur scop: salvarea sufletului.
Daca te referi doar la iubire, ar parea ca multe religii sunt echivalente, dar NU este asa!!! Crestinismul sustine ca poarta catre Dumnezeu este Iisus Hristos, ceea ce este complet diferit de oricare alta religie.
|
|
|
alu242004
30 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 9 Decembrie 2008, ora 18:31
dati-mi exemplu de teroristi crestini in zilele noastre: eu nu cunosc!
dati-mi exemplu de crime comise de romani crestini ortocsi in numele religiei lor:eu nu cunosc!
au fost greseli in trecut comise de Apus in mare parte, dar asumate si s-a depasit fanatismul acelor vremuri ceea ce ii doresc si islamismului.
cineva invoca zeitgeist(cu o prima parte virulent anticrestina) dar zeitgeist CONTINE FOARTE MULTE MINCIUNI MAI ALES IN PRIMA PARTE(CINEVA FARA PREGATIRE IN DOMENIUL ISTORIEI RELIGIEI POATE FI USOR DE PACALIT) combinate cu jumatati de adevaruri in celelalte; iar vocile acelea chiar aduc aminte de necuratul(cine oare este TATAL MINCIUNII?)
va urez sa nu va mai judecati aproapele si sa incercati sa va iubiti chiar si adversarii , daca nu puteti sa va rugati pentru ei macar sa nu-i urati! si in mod special ateilor sau celor care pot fi usor pacaliti de documentare otravitoare de suflete precum zeitgeist le doresc sa nu ajunga in situatia de a spune DOAMNE AJUTA! si sa fie prea tarziu! DUMNEZEU SA VA LUMINEZE!
|
madalina_dan
38 mesaje
|
Postat pe: 9 Decembrie 2008, ora 20:34
Vad ca nu s-a inteles corect exemplul dat, imi asum raspunderea de a nu trimite un mesaj corect catre cei care citesc. Ideea era ca nu putem sa judecam corect ceea ce nu cunoastem. Si motivul exemplului era de a intelege cum se simt ceilalti, de a incerca - pe cat posibil- sa ne punem in locul oamenilor obisnuiti, care nu sunt fericiti ca sunt identificati cu niste criminali. Atata tot. Dragii mei, nu va atac credinta sau modul de a gandi (eu sunt ortodoxa, in caz ca cineva are dubii). Este trist insa sa vad ca unii oamenii judeca foarte usor unele lucruri. Cum era cu paiul din ochiul celuilat si barna din propriul ochi?
Cred ca ar fi de dorit sa fim mai deschisi si mai blanzi. Cu forta si rautatea nu se rezolva nimic. Cand vezi ca cineva greseste, indruma-l cu drag, blandete si rabdare. Asa poti avea succes. Credeti ca un musulman s-ar converti la crestinism daca cineva ar incerca sa ii impuna cu forta acest lucru? Sau invers? Eu cred ca nu.
Nu sunt de acord cu dogma islamica, n-am de gand sa ma convertesc, nu-s maritata cu un musulman. Dar cred ca nu este normal sa judecam ceea ce nu cunoastem si sa generalizam cu usurinta. Unii or sa ma contrazica, altii or sa-mi dea dreptate.
Dar oameni buni, sincer, care este cea mai buna rezolvare intotdeauna? Forta sau blandetea? Un conflict se rezolva mai degraba cu tact si diplomatie, daca incepem sa ne judecam sau sa folosim forta, nu se va rezolva niciodata.
Asta e parerea mea si nimic mai mult.
Spunea cineva mai devreme ca Dumnezeu a fost inventat... Nimic mai fals. Este mai usor sa nu crezi, nu-i asa? Este usor sa traiesti fara sa te gandesti la consecintele faptelor tale, fara vocea constiintei. Dar daca tu crezi ca Dumnezeu exista si El nu exista nu pierzi nimic, daca nu crezi ca exista si El exista pierzi tot.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 9 Decembrie 2008, ora 22:29
De la: aventura, la data 2008-12-09 00:22:39mai bine preocupativa de bunastare,faceti dragoste mai des si nu mai ginditi la sfirsitul lumii,cit exista femeia si barbatul potent ,lumea se perpetueaza fara sa-i dea voie cineva
 Hmmm .... partea cu "faceti dragoste mai des" ...... nu este total gresita.
Si apoi lumea se perpetueaza ...... pacat ca se perpetueaza tare multi prosti !!!
|
|
|
mihai_suhani
68 mesaje
Oras: Satu Mare
|
Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 11:08
PENTRU alu24
RELIGIILE AU APARUT DIN TREI MOTIVE,DIN TEAMA ,DIN SPERANTA SI NU IN ULTIMUL RAND DIN NECUNOASTEREA REALITATILOR.DE CAND SE CUNOASTE ISTORIA OMENIRII RELIGIILE AU FOST UN MIJLOC DE MANIPULARE A MULTIMILOR. NU EXISTA RELIGII BUNE SI RELIGII RELE. TOATE SUNT O FORMA DE PSIHOZA,O PSIHOZA COLECTIVA,CU RITUALURILE SI INCANTATIILE DE RIGOARE. CERI O DOVADA DE ATROCITATE COMISA DE UN CRESTIN ORTODOX. AM SA-TI AMINTESC DOAR UNA ,FOARTE ACTUALA ,CRIMA DE LA TANACU,FACUTA IN NUMELE CREDINTEI SI A LUI DUMNEZEU DE UN OM LIMITAT AJUTAT DE NISTE CALUGARITE PIOASE.
|
|
|
adipopa
3001 mesaje
Oras: Timisoara
|
Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 14:57
De la: mihai_suhani, la data 2008-12-10 11:08:53PENTRU alu24
RELIGIILE AU APARUT DIN TREI MOTIVE,DIN TEAMA ,DIN SPERANTA SI NU IN ULTIMUL RAND DIN NECUNOASTEREA REALITATILOR.DE CAND SE CUNOASTE ISTORIA OMENIRII RELIGIILE AU FOST UN MIJLOC DE MANIPULARE A MULTIMILOR. NU EXISTA RELIGII BUNE SI RELIGII RELE. TOATE SUNT O FORMA DE PSIHOZA,O PSIHOZA COLECTIVA,CU RITUALURILE SI INCANTATIILE DE RIGOARE.
Confunzi originea (geneza) unei idei cu valoarea de adevãr a conþinutului ei. De exemplu, poate ai învãþat tabla înmulþirii de la un profesor cu o integritate moralã îndoielnicã, mincinos sau alcoolic. Originea/geneza noþiunii cã 2x2=4 (compromisã datoritã statutului moral al profesorului) nu demonstreazã cã propoziþia în sine este neadevãratã (sau adevãratã). Aºa cã, ºi dacã ai avea dreptate cã religia a apãrut din teamã sau ignoranþã (ceea ce nu ºtim de unde ºtii, dar sã zicem) asta demonstreazã doar cã originea/geneza ideii este compromisã - nu ºi cã este sau nu adevãratã. Valoarea de adevãr trebuie stabilitã pe alte criterii.
Cât despre forme de manipulare în masã, ATEISMUL tãu este la fel de vinovat. Gândeºte-te numai ce eliberator de conºtiinþã a fost ateismul dialectic ºi ºtiinþific în istoria recentã a României, Uniunii Sovietice sau Chinei!
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 19:10
Scuzata fie-mi indrazneala ce ma determina a va raspunde intr-un mod pe care nu l-am dorit, dar, aceste nedumeriri ce vor urma in contextul unei sinceritatati absolute, sper a nu va deranja.
Mi-as permite a va intreba, cu umilinta unui profan in ale religiilor urmatoarele:
In contextul omului modern, pentru care istoria curge pe o axa temporala din trcutul sau constient intr-o forma unica si irepetabila avand ca inceputori frica primordiala transpusa-n culturile traditional-arhaice ( mituri,ritualuri comportamentale etc. )...impunerea existentei lui Dumnezeu poate fi lipsita de scepticismul constintei sinelui uman al sec.XXI ?...
Experientele religioase au exsstat din cele mai indepartate timpuri ,au fost inlocuite de nenumarate ori cu diferite „forme” religioase (totemismul, diferitele culte ale stramosilor, diferite zeitati,&,...&...) acestea raspunzand intr-un mod mult mai bine nevoilor religioase ale omului primitiv, sa fie oare cultul iudeo-crestin mai presus de tot si toate cele ce l-au precedat ?...
De la „invierea” cultului iudeo-crestin, se mai poate apara omul impotriva istoriei ce se deapana implacabil intr-un orizont al praxeologiei si-a ordinii naturale universale ?...Sau preferam un univers regizat de catre legile Lui prin care-ti este acordata o libertate totala insotita de-o transparenta arhetipala de nou, unic si irepetabil int-un univers ce corespunde din ce-in-ce mai putin conditiei umane ?...
Nu credeti ca ne aflam de prea multa vreme prin intermediul religiei in postura "omului cazut" ?...( aceasta in masura in care omul sec.XXI este iremediabil integrat istoriei si progresului sau prin care va abanona in scurta vreme paradisul arhetipal repetitiv al unor religii )...nu credeti c-ar trebuii a ne ridica fruntea spre ceea ce suntem in fapt?...
De ce n-am ridica la rang de religie si credinta, vitalitatea relativismului, teoria haosului sau a vagului ?..
Deja cred c-am inceput a va plictisii cu intrebarile-mi ne conforme sincretismului Dv. afisat in com-urile de mai sus.
O seara placuta Domnule !....a ,..scuze, conf religiei parca numai unu-i DOMN.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 22:57
mytcor,laso ma ca macane cu religia,experianta sexuala o ai  ca astai baza in epoca Basesiciano PSDista
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 22:58
De la: aventura, la data 2008-12-09 00:22:39mai bine preocupativa de bunastare,faceti dragoste mai des si nu mai ginditi la sfirsitul lumii,cit exista femeia si barbatul potent ,lumea se perpetueaza fara sa-i dea voie cineva
adevar graitai fato
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 23:16
Numai Pt. @ banat.
...va expun mai jos un mic ex.
33 mesaje
Oras: Bacau
Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 19:59
Citeaza Raspunde
PTR.dark1secret,
Chiar acum , aveam o ideie extraordinara pt.tine :
Uite eu iti dau 50 de euro pt. benzina iar tu : DA-TI FOC ...SCURSURA SOCIETATI.
352 mesaje
Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 20:35
Ce-i drept , mai cheltuiesc si eu cate 50 € ,dar nu pentru a-i indemna pe cei ce nu-s de acord cu mine sa-si dea foc autoimbibandu-se cu benzina ci pentru a daruii o carte unui semen spre a-si lumina calea pasilor spre apropourile zilelor ce vor urma.
O seara placuta
gabita
33 mesaje
Oras: Bacau
Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 22:42
Citeaza Raspunde
Ptr.mytcor,
LA TEORIE SPIRITUALA ,SUNTEM ABSOLVENTI CU BRIO , IN SCHIMB STII CE NE OMOARA ??? PRACTICA ...omule.
Toate au o limita , toate le suport dar pana la Dumnezeu .
In rest nu ma interesaza nimic.
Regards.
....violenta ??????.....com-urile se gasesc pe forumul 9.am le puteti urmarii desfasurarea,
Interpretarile raspunsurilor v-apartin deasemenea concluziile si-n ultima instanta daca o sa considerati necesar o sa-mi raspundeti .
Daca nu, inca nu-i totul chiar asa sumbru.
O seara placuta D-le @banat...
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 00:03
Eu am o intrebare:
Cati ati citit intreaga Biblie? cati au stat sa analizeze fiecare verset in contextul sau?
ce intelegeti prin: Romani 12:20 "Deci, daca-i este foame dusmanului tau, da-i sa manance; daca-i este sete da-i sa bea, caci, facand astfel, vei ingramadi carbuni aprinsi pe capul lui."
razbunarea nu este a noastra, nu avem nici un drept sa purtam numele vreunei religii pentru a face propria judecata!
tot in Biblie este scris:
Luca - 6:27 Dar Eu vã spun vouã, care Mã ascultaþi: Iubiþi pe vrãjmaºii voºtri, faceþi bine celor ce vã urãsc, Add Show
Luca - 6:28 binecuvântaþi pe cei ce vã blestemã, rugaþi-vã pentru cei ce se poartã rãu cu voi. Add Show
Luca - 6:29 Dacã te bate cineva peste o falcã, întoarce-i ºi pe cealaltã. Dacã îþi ia cineva haina cu sila, nu-l opri sã-þi ia ºi cãmaºa. Add Show
Luca - 6:30 Oricui îþi cere, dã-i; ºi celui ce-þi ia cu sila ale tale, nu i le cere înapoi. Add Show
Luca - 6:31 Ce voiþi sã vã facã vouã oamenii, faceþi-le ºi voi la fel. Add Show
Luca - 6:32 Dacã iubiþi pe cei ce vã iubesc, ce rãsplatã vi se cuvine? ªi pãcãtoºii iubesc pe cei ce-i iubesc pe ei. Add Show
Luca - 6:33 Dacã faceþi bine celor ce vã fac bine, ce rãsplatã vi se cuvine? ªi pãcãtoºii fac aºa. Add Show
Luca - 6:34 ªi dacã daþi cu împrumut acelora de la care nãdãjduiþi sã luaþi înapoi, ce rãsplatã vi se cuvine? ªi pãcãtoºii dau cu împrumut pãcãtoºilor, ca sã ia înapoi întocmai. Add Show
Luca - 6:35 Voi însã, iubiþi pe vrãjmaºii voºtri, faceþi bine ºi daþi cu împrumut, fãrã sã nãdãjduiþi ceva în schimb. ªi rãsplata voastrã va fi mare, ºi veþi fi fiii Celui Prea Înalt; cãci El este bun ºi cu cei nemulþumitori ºi cu cei rãi. Add Show
Luca - 6:36 Fiþi dar milostivi, cum ºi Tatãl vostru este milostiv. Add Show
Luca - 6:37 Nu judecaþi, ºi nu veþi fi judecaþi; nu osândiþi, ºi nu veþi fi osândiþi; iertaþi, ºi vi se va ierta. Add Show
Luca - 6:38 Daþi, ºi vi se va da; ba încã, vi se va turna în sân o mãsurã bunã, îndesatã, clãtinatã, care se va vãrsa pe deasupra. Cãci cu ce mãsurã veþi mãsura, cu aceea vi se va mãsura." Add Show
Luca - 6:39 Le-a spus ºi pilda urmãtoare: "Oare poate un orb sã cãlãuzeascã pe un alt orb? Nu vor cãdea amândoi în groapã? Add Show
In Marcu 12 : 28 la 31 este scris:
Marcu - 12:28 Unul din cãrturari, care-i auzise vorbind, fiindcã ºtia cã Isus rãspunsese bine Saducheilor, a venit la El, ºi L-a întrebat: "Care este cea dintâi dintre toate poruncile?"
Marcu - 12:29 Isus i-a rãspuns: "Cea dintâi este aceasta: ,Ascultã Israele! Domnul, Dumnezeul nostru, este un singur Domn;'
Marcu - 12:30 ºi: ,Sã iubeºti pe Domnul, Dumnezeul tãu, cu toatã inima ta, cu tot sufletul tãu, cu tot cugetul tãu, ºi cu toatã puterea ta'; iatã porunca dintâi.
Marcu - 12:31 Iar a doua este urmãtoarea: ,Sã iubeºti pe aproapele tãu ca pe tine însuþi.' Nu este altã poruncã mai mare decât acestea."
Astfel, citind Biblia am invatat ceea ce preda ea intr-adevar.
Intr-adevar ceea ce a spus Isus in evanghelia dupa Ioan este adevarat!
Ioan - 8:31 ªi a zis Iudeilor, care crezuserã în El: "Dacã rãmâneþi în cuvântul Meu, sunteþi în adevãr ucenicii Mei;
Ioan - 8:32 veþi cunoaºte adevãrul, ºi adevãrul vã va face slobozi."
Cunoasteti adevarul? Biblia nu se contrazice, in ea ni se face cunoscut Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Tatal!
Degeaba consulti mii de pareri despre religii, conducatori, deciziile luate de fiecare, daca singura sursa de adevar nu este luata in considerare! in Biblie, care este cuvantul Dumnezeului cel viu! Toate ne sunt descoperite! Atat cele din trecut, cat si cele din viitor.
Pentru cei care sunt intr-adevar sinceri, si doresc sa afle adevarul, cel mai sigur e sa-l cautati voi insiva! Dumnezeu se lasa gasit de noi daca-l cautam cu adevarat.
Cate motive gasiti in versetele citate mai sus pentru a instiga la razboi? faceti o legatura intre ele! Dumnezeu este acelasi, nu se schimba!
Puteti cauta si voi pe internet gasisti multe programe care va permit sa o instalati, atat pe calculator, cat si pe telefon.
Va urez succes si as dori sa specific ceva: Teama sfanta este diferita de teama de.... (intuneric, urs, caine, etc.... ) prin aceasta ii aratam Tatalui ceresc apreciere fata de ceea ce a facut pentru noi!
si 2. Dumnezeu vrea sa ne folosim liberul arbitru pentru a-i raspunde iubirii sale nemarginite!
doresc sa inchei cu: 1 Ioan - 4:8 Cine nu iubeºte, n-a cunoscut pe Dumnezeu; pentru cã Dumnezeu este dragoste. ( sau iubire).
scuzati micile greseli... e cam tarziu... o seara placuta!
|
Fosta membra 9am.ro
1491 mesaje
|
Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 01:48
De la: madalina_dan, la data 2008-10-22 21:11:54Nu este vorba de religie. Este vorba de cum interpreteaza oamenii religia. De exemplu Jihad-ul. Am studiat limba araba si civilizatia musulmana in facultate. Ai fi surprins sa afli cat de diferita este ideea de Jihad in islam de ceea ce se vede la televizor si este promovat de media. Ceea ce vedem si auzim este o interpretare gresita - atat a celora care comit acte abominabile in numele "razboiului sfant"cat si a celor care sufera din cauza asta. OAMENII sunt vinovati de asta, nu religia in sine. In religia ortodoxa preotul este un paznic al sufletelor si un indrumator. Sau cel putin ar trebui sa fie. Daca un preot decide sa inceapa afaceri cu banii din cutia milei sau sa dea in vileg secretele aflate la spovedanie, asta nu inseamna ca religia este de vina. Oamenii sunt de vina!
Spui asta ca si cand organizatiile ar putea exista fara oameni.
Cam la fel de perversi erau activistii de partid comunist de pe vremea lui Stalin cad, dupa ce-i chinuiau ingrozitor pe membrii incomozi, ii determinau sa recunoasca crime imaginare se declarau vinovati dar, pentru a nu se subrezi credinta in portid, mergeau atat de departe incat ii puneu pe nenorociti sa multumesca Partidului ca si cum acesta ar fi fost o entitate mai presus de oameni.
Spui asta ca si cand ai spune ca societatea comunista e ceva bun dar ca oamenii au viciat-o .... au intinat-o.
Te inseli !
Acum nu e momentul !
|
Fosta membra 9am.ro
1491 mesaje
|
Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 01:57
Spune cineva ca "teoria ca teoria, dar practica ne omoara".
Asa este, practica ne omoara pentru ca nu stim ... teorie !
Nu ?
Sau pentru ca ni se pare ca stim dar de fapt nu stim teorie ...
Interesanta tema Mytcor...
Ai observat ca a mai aparut o tuta mica si analfabeta ? bsatesaturi@.......
Si cam curvulita, sa-i dea Dumnezeu sanatate ....
Acum nu e momentul !
|
ioanvirgilsavu
143 mesaje
|
Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 10:39
mai madalina dan,pai dac mahomed a ucis pe inteleptii cu care urme sa discute despre credinta,ce mai vrei?aa ca sant persoane care vor sa se controleze,au firi mai normale...e ceva dar mohamed a spus oamenilor ce i a spus dracul:fi fara mila!ce dubii ai?ca si protestantii,ortodocsi..sant criminali e de la persoane oricat de multe ar fi..dar credinta e a iubirii pt ca e de la Cel puternic,care la sfarsit va judeca fara mila p cei ce n au avut mila
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 11:02
Superficialitatea insusirii teoriei si-o practica incoerenta asezonate cu o emfaza semidocta si ipocrita nu poate duce decat la o rezultanta nefasta atat pentru individ cat si pentru cei ce-l inconjoara.
Daca saracuta n-a reusit a se afla in preajma celui ce a impartit mintea pana acum, de-acum este deja prea tarziu pentru a primi ceva , asa ca D-zeu cu mila noi cu ....
Un sfarsit de saptamana placuta @ Atotputernicule !...
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 11:25
Pt.@sergasma_yahoo_com Data: 2008-12-12 00:03:29
ªi clopotele-n limba lor
Plângeau cu glas tânguitor;
ªi-adânc, din bubuitul frânt
Al bulgãrilor de pãmânt,
Vorbea un glas, un cântec sfânt
ªi nãlþãtor:
"Nu cerceta aceste legi,
Cã eºti nebun când le-nþelegi!
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 11:45
MYTCOR...frumoasa poiezie.....DAR....ce zicea SERGASMA(tu nu ai un nume mai scurt???)este....ADEVARAT.....degeaba vorbim daca nu facem.....SA FIM LUMINA.....!!!!
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 12:37
SINGURUL STAPIN AL LUMII ESTE OMUL -RESTUL NUMAI PROSTII
|
cristianbalan1
20 mesaje
Oras: Sibiu
|
Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 17:06
Draga Madalina, si eu cunosc limba araba si am citit Coranul in original, admirand frumusetea literara a surelor create de o multitudine de sciitori talentati, nicidecum de Mahomed/Mohamed care nici macar nu stia sa scrie. Intr-adevar, in Coran exista sfaturi frumoase, dintre care unele vorbesc despre iubirea aproapelui (Iiar acestea sunt luate din Biblie si din Ingil=Noul Testament). Dar oare ai uitat ca, dupa ce aceasta carte care proclama: "Credinta adevarata inaintea lui Dumnezeu este numai islamul" (Sura 17, a familiei Imran), dupa ce indeamna de forma la iubire si respect, se adreseaza astfel crestinilor- numiti necredinciosi:: "Arunca-voi frica in in inimile necredinciosilor; deci taiati-le gaturilesi taiati-le toate varfurile degetelor" (VIII;12, Sura Prazilor). Cand islamicii savarsesc aceasta crima, Coranul ii scuza, ca nu ei ucid, ci Allah ii ucide.. Iata citatul din 17, aceeasi Sura: "Voi nu i-ati omorat, ci Dumnezeu i-a omorat":. Cata perversitate! Ai incercat sa intri in Arabia Saudita sau in Iran cu o Bible in geamantan sau cu o cruciulita la gat? Acolo, inca de la aeroport, ti le confisca si iti noteaza numele ca sa fii urmarit, iar daca, totusi, le-ai ascuns si te prind, poti fi ucis fara drept de apel. Acolo orice islamic care se converteste la crestinism este, prin lege, condamnat la moarte prin decapitare! Aceasta este "frumusetea si adevarata fata a maretului islam, draga Madalina. Ura fata de crestini o are fiecare mahomedan, chiar daca se preface ca te respecta si iti zambeste frumos. Ei isi iubesc cu fanatism religia mai mult decat pe Allah. Asa au fost crescuti toti, din generatie in generatie. Visul lor este sa islamizeze intreaga planeta, prin tactici pasnice sau prin teroare. Inchpuieste-ti toate femeile din lume ca se vor imbraca in negru sau in alb, cu ciadorul care le lasa numai ochii liberi. Am trai intr-o lume de umbre albe-negre miscatoare si de barbati barbosi. Adevaratul Dumnezeu nu este Allahul lor, caci Dumnezeu iubeste frumusetea omului, a femeii. Ea nu trebuie ascunsa. Iisus a ceut sa ii iubim pe vrajmasii nostri, nu sa-i ucidem. Daca esti ortodoxa, citeste Galateni 1:6-9, unde Sf. Apostol Pavel spune ca "Daca va propovaduieste cineva o alta Evanghelie decat aceea primita de la Hristos, sa fie anatema". Iar Cornaul este o alta evanghelie; si inca una falsa, inspirata de duhul necurat care l-a amgait si pe Mahomed (el insusi spunea ca s-a simtit posedat).
DIERNA
|
gabigabi
12108 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 17:35
toti o apa s-un pamint @cristianbalan....ca si cum crestinii n-au trecut prin sabie pe necredinciosi in cruciadele lor!...ca si cum nu-si ardeau pe rug pe asa-zisi eretici ! ca si cum n-a fi facut prapad printre pieile rosii,decimindu-i fara mila !....problema este Omul si neputinta lui de a rezista ispitei - asa i-a inceput povestea,asa o va incheia : pierzindu-se pe sine ,caci n-a inteles mai nimic din taina venirii in acest spatiu numit terra !.....
|
maneactinsorin
2 mesaje
|
Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 17:55
Da ,toate acestea s-au intamplat dealungul istoriei si inca poate aceste crime mai au loc si in zilele noastre ,insa nu trebuie sa judecam o institutie care la un moment dat a avut in frunte niste conducatori lipsiti de orice scrupule si fara de minte care au inteles gresit totul si au fost cuprinsi de dorinta de a stapanii lumea si oamenii( chiar daca pe acest pamanat totul este supus vremelniciei). E ca si cum ai pune toti tiganii si negrii si ungurii etc in aceiasi oala spunand ca toti sunt hoti , lenesi ,rai ...etc. ceea ce eu nu cred ca este chiar asa.
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 20:24
De la: mytcor, la data 2008-12-11 23:16:50Numai Pt. @ banat.
...va expun mai jos un mic ex... Interpretarile raspunsurilor v-apartin deasemenea concluziile si-n ultima instanta daca o sa considerati necesar o sa-mi raspundeti. Daca nu, inca nu-i totul chiar asa sumbru.
Este greu sã rãspunzi unor elucubraþii, dar mãcar ai fãcut un efort de sinceritate.
Sã înþeleg cã religia/credinþa pe care o propui (ºi care nu s-ar preta niciodatã la crime împotriva umanitãþii precum cele 10 de la care a pornit dicuþia) ar avea cel puþin 3 componente: relativismul, haosul ºi vagul. Sã vedem, rezistã la criticã?
Mã întreb, ca un naiv cititor de bloguri, ce fel de relativism? Sã zicem cã te referi la un relativism filosofic. Adicã, orice idee, formulare, interpretare, evaluare este relativã unui sistem de referinþã. Dar sunt o infinitate de sisteme de referinþã, aºa cã orice am spune sau gândi are un anumit sens prin raportare la sistemul X ºi alt sens prin raportare la sistemul Y.
Pãi în situaþia asta relativismul ar putea fi folosit pentru a justifica holocaustul sau practica sari. Astfel, pentru un ofiþeri nazist convins de supremaþia arianã, cu un sistem de referinþã bolnav, avea sens sã mãcelãreºti evrei nevinovaþi. Un sat indian, raportându-se la un sistem de referinþã cultural anume, avea sens sã arzi trupul viu al soþiei soþului defunct. Nu vãd deci cum ajutã religia relativismului problema atrocitãþilor.
Plus cã, pe baza propriei definiþii, relativismul ca sistem nu este credibil. Româneºte spus, relativismul îºi taie singur craca de sub picioare. Dacã totul este relativ, iar absolut nu existã (ºi nu poate fi aproximat), atunci ºi afirmaþia cã totul este relativ este tot relativã.
Teoria haosului vine din matematicã (ºi fizicã), dar nu cred cã ai pãtruns prea mult tainele teoriei sistemelor dinamice ºi nici nu e locul aici ca sã discutãm lucruri precum creºterea exponenþialã a perturbaþiilor apãrute în condiþiile iniþiale sau sã încercãm sã definim haosul deterministic - deºi am putea probabil discuta vremea probabilã (care aparþine acestui domeniu).
Ceea ce presupun însã cã vrei sã sugerezi nu este haos în sens de "imposibil de anticipat/prognozat cu acurateþe" (deºi acesta este sensul iniþial al cuvântului), ci haos în sens de "dezordine" (un sens derivat mai ales pe baza unei înþelegeri greºite a concepþiei creºtine de prãpastie, hãu, gol primordial).
Nu ºtiu ce teorii sociale ai putea clãdi pe baza noþiunii de dezordine, dar pot face niºte predicþii la întâmplare (haotice, în primul sens al cuvântului). De exemplu, ai putea legitima orice miºcare în masã menitã sã rãstoarne ordinea socialã datã. Sau ai putea propune o lege în Parlament ca ºoferii sã conducã pe ambele pãrþi ale drumului fie pe baza bunei înþelegeri fie prin forþa pumnului. Nu ºtiu ce ar ieºi, dar oricum acest blog mi se pare destul de haotic pentru avea un exemplu concret de haos.
Repet totuºi întrebarea de pornire, anume dacã religia/credinþa haosului ar fi mai bunã decât celelalte sau imunã când e vorba de atrocitãþi? Îndrãznesc sã cred cã nu.
Cât despre vag (ca religie/credinþã) nici mãcar nu ºtiu ce sã spun! N-am întânit oricum o teorie mai vagã decât cea pe care ne+ai expus-o mai sus. Probabil, conchid ºi eu (dar fãrã rãutate), treaba mãcãne.
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 13:26
S-ar putea sa se spuna c-ar fi o lipsa, ori o slabiciune a lumii stiintifice lipsa de comunicare, de remiterea judecatilor de valoare spre cadrul socio-uman actual.
Dupa cum se observa, chiar dorinta general umana , nu are nevoie de a urmarii alte informatii decat pe cele pe care omul le poate digera mental intr-un anumit timp si spatiu strict ancorat in mentalitatea obiceiurilor dobandite ./ mai bune ori mai putin bune / .
Dupa cum se observa , sufocanta majoritate socio-umana-si urmareste interesul pe care si-l considera vital "de-azi-pe-maine"....deaceea stiinta pastreaza tacerea si emite judecati de valoare numai atunci cand i se pun intrebari.
Numai atunci .. stiinta pune la dispozitia omului toata informatia de care dispune in legatura cu evaluarile facute si raspunde intrebarilor vitale ale omului la un moment dat.
Omul, indiferent de realizarile sale din orice punct de vedere am privi situatia sa; traieste in umbra mortii !.....fiece clipa poate fi si ultima !...de aceeea.toata straduinta omului duce la acest ultim rezultat iar realizarile lui pot fi privite ca "desarte" !...
Unii le pot cataloga chiar absurde !... totusi,... nelinistile, indoielile, scrupulozitatile, sunt pur si simplu spulberate de catre forta energiei vitale omenesti.
Indiferent ce i-ar rezolva sau nu prezentul, indiferent de cum se prefigureaza viitorul, omul nu se poate sustrage temeritatii, curiozitatii si rationalitatii, cu toate ca el traieste prezentul !.. iar nu moartea.
Ratiune umana este in slujba fortei si-a elanului vital, in prezervarea si promovarea vietii cat si a extinderii ei cat mai mult cu putinta prin intermediul functiei biologice a ratiunii.
Daca doriti, -omul poate fi catalogat- drept o fiinta ce lupta constient prin orice mijloace impotriva fortelor ce se opun vietiii.
In cuprinsul universalitatii existentiale a tot cuprinzatoare pe care ratiunea noastra nu o poate explica, analiza ori concepe / inca /..omul a reusit a indeparta unele "neplaceri" contrare vietii sale.
Niciodata omul nu se va resemna!... nici datorita ingustimilor cailor de cercetare, .nici datorita putinatatii rezultatelor obtinute, nici din cauza subtilelor concepte filozofico-religioase,...el omul nu se va opri si nu va fi retinut in a recurge la actiunile sale rational-constiente pentru a-si satisface nevoile, dar, exista si-un dar....ca omul in strafundurile sufletuluisau, jinduieste dupa acea pace sufleteasca a existentei pure, pe care la un moment dat sunt sigur ca-o va obtine.
In acest context, n-am vrut sa spun decat un singur lucru:...atat timp cat omul nu este resemnat si gandeste , el... EXISTA !../ citand din clasici /…. pentru ca viata, este manifestarea existentiala a actiunii rationale umane, indiferent daca ne convine ori nu, daca acceptam ori nu, daca suntem constienti au nu ca tot ceea ce se rationeaza, conceptualizeaza, constientizeaza, prefigureaza viitorul.
Nu doresc nici macar o clipa a denigra diferitele curente religioase si credinte ori codurile etice oferite de catre religii umanitatii ce-au fiintat de-a lungul timpurilor influentand profund istoria umanitatii,numai ca; atunci cand incerci explicarea stiintei prin preceptele religioase, este ca si cum ai cere unui analfabet sa-l citeasca pe Dante.
In cazul unei stricte necesitati, intr-o eventuala situatie imperativa , cui atribuim responsabilitatea salvarii rasei umane, stiintei sau religiei ?..tehnologiei sau credintei ?...filozofilor or inginerilor ?...
In ceea ce priveste “fuzzy sets”/mulþimi vagi/...&...“fuzzy logic” /logica vagã/....mai vedem, putem discuta bun intelesabstractizand „ macanitul chibitilor”...( fara asolut nici un fel de rautate ). Pionieratul acestui domeniu stiintific apartine unui eminent Om de stiinta Roman,... Dr. Gabriel.....?...
A relaxing Week-end !...
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 14:50
Te complici. Discursul tãu devine din ce în ce mai întortocheat. Rãspunde la întrebãri simple. Þi le-am pus mai devreme. Este ateismul mai puþin vinovat (sau deloc) în comparaþie cu religia (creºtinã de exemplu) când e vorba de atrocitãþi? De ce lipsesc Hitler, Stalin sau Pol Pot din topul celor 10 crime ideologice comise împotriva umanitãþii? ªi mai am o întrebare, bazatã pe ultimul tãu mesaj: Este ateismul ºtiinþã nu ideologie (poate chiar religie)? Sau crezi cã cercetarea ºtiinþificã impune neaparat ateismul?
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 17:16
MYTCOR
Nu raspunde la provocari....nu injura....nu te inerva....NU APRINDE TIGARA..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
madalina_dan
38 mesaje
|
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 17:25
@Cristian,
Rautate va exista mereu. Cartile sfinte vor fi interpretate si re-interpretate mereu. Am spus deja ca nu sunt de acord cu dogma islamica insa nu este normal sa generalizam. Ce se intampla in Arabia Saudita nu se intampla in toate tarile musulmane. Ideea este ca nu TOTI ne urasc. Daca asta este cazul, ce ne ramane de facut? Sa ii uram si noi pe ei si sa ne apucam sa ne omaram unii pe altii? Intotdeauna vei gasi un musulman care uraste crestinii/evreii/lumea-ntreaga, intotdeauna vei gasi un crestin care uraste musulmanii/evreii/lumea-ntreaga.
Tot ce spun este ca rezolvarea nu sta in judecati pripite si in generalizari. Daca intr-un grup de oameni exista un criminal nu putem spune ca toti sunt ca el. Atata tot. Daca am incerca sa gasim lucrurile bune in ceilalti si nu am sta sa judecam si sa fim plini de ura atunci ar fi o lume mai buna, nu ar mai conta diferentele de religie sau etnie. Si daca tot trebuie sa reducem la individ, atunci de ce nu oamenii mai buni? Vad si pe forum ca exista destui oameni care injura si spun lucruri urate. Daca nici pe un forum amarat nu poate exista un schimb de idei intre oameni civilizati, ce ne mai ramane?
Poti sa ma contrazici, nu ma deranjeaza, insa cred ca judecata pripita si rautatea este o solutie (indiferent daca este vorba de etnie sau religie). Ce pot spune? inca mai am speranta in oameni. Tragic, nu?
|
madalina_dan
38 mesaje
|
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 17:34
De la: mytcor, la data 2008-12-14 13:26:08
In cazul unei stricte necesitati, intr-o eventuala situatie imperativa , cui atribuim responsabilitatea salvarii rasei umane, stiintei sau religiei ?..tehnologiei sau credintei ?...filozofilor or inginerilor ?..
Probabil responsabilitatea va fi a tuturor :) Dar sunt sigura ca dupa aceea toti vor striga din rarunchi ca ei au salvat lumea. Intodeauna exista cineva sa culeaga laurii, fie pe merit, fie nu.
Este trist ca in secolul asta ne consideram "civilizati". Cu atatea orori in jur-provocate de oameni - si ipocrizie nu cred ca este cinstit sa ne numim civilizati. Atata timp cat exista indivizi care ucid in numele religiei (oricare ar fi ea), isi supun progeniturile unor torturi demne de Evul Mediu si sar la bataie cu prima ocazie nu putem spune ca umanitatea s-a civilizat. Civilizatia nu sta in tehnologie - cat de 'misto' e noul telefon sau laptop, cat de 'tare' e masina cu dotarile de rigoare.
|
|
|