Info
x
Cum poate explica homo religiosus urmatoarele atrocitati comise in numele religiilor ?
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 August 2009, ora 07:36
pai punctul comun,ar trebui sa fie Pamintul si tot ce-i pe el ! de aici incolo se ocupa Natura care are inscris in ea programul de Evolutie ! Dumnezeu- hai sa-i zicem asa- a dat START PROGRAM si totul se deruleaza conf.lui,iar Oamenii,dotati si ei cu micul lor program personal,incep sa studieze lumea in care evolueaza ! problema se va rezolva,cred eu,in momentul in care Stiinta isi va da mina cu Credinta si ,fiecare pe domeniul ei va "scotoci" pina la pct.de contact .....este foarte adevarat ca se fac deja citiva pasi in aceasta directie....nenorocirea consta in dogmatismul uscat al multora din cele 2 tabere care se considera a fi in razboi,cind ele ar trebui sa fie Complementare !
|
|
alehin 2584 mesaje Membru din: 25/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 August 2009, ora 02:10
De la: gabigabi, la data 2009-08-20 07:36:19pai punctul comun,ar trebui sa fie Pamintul si tot ce-i pe el ! de aici incolo se ocupa Natura care are inscris in ea programul de Evolutie ! Dumnezeu- hai sa-i zicem asa- a dat START PROGRAM si totul se deruleaza conf.lui,iar Oamenii,dotati si ei cu micul lor program personal,incep sa studieze lumea in care evolueaza ! problema se va rezolva,cred eu,in momentul in care Stiinta isi va da mina cu Credinta si ,fiecare pe domeniul ei va "scotoci" pina la pct.de contact .....este foarte adevarat ca se fac deja citiva pasi in aceasta directie....nenorocirea consta in dogmatismul uscat al multora din cele 2 tabere care se considera a fi in razboi,cind ele ar trebui sa fie Complementare ! E un raspuns ..dar tot nu ma multumeste cred ca atunci cand am sa intalnesc o varianta care mi se pare absurda ... am s-o iau in calcul ca ...posibila
|
|
Postat pe: 21 August 2009, ora 09:33
ei,tot e un cistig ! daca ai sa gindesti Pamintul ca pe o fiinta vie,ce are inscris in ea evolutia si ca noi facem parte din ecosistem, evoluind impreuna ,atunci ,fara sa vrei iti pui intrebarea : da' cine a gindit si pus in practica programul ? cine a dat " enter" ?
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 August 2009, ora 10:36
De la: gabigabi, la data 2009-08-21 09:33:43ei,tot e un cistig ! daca ai sa gindesti Pamintul ca pe o fiinta vie,ce are inscris in ea evolutia si ca noi facem parte din ecosistem, evoluind impreuna ,atunci ,fara sa vrei iti pui intrebarea : da' cine a gindit si pus in practica programul ? cine a dat " enter" ? ....virusat softwer-ul stimata d'na G. virusat !.. toata lumea se straduieste sa-si insuseasca cat mai multe "dll-uri". numai ca marea majoritate-si abandoneaza licenta de functionare si uita sa-si instaleze "driver-ele"necesare funtionarii corecte a "UC-ului" ,despre periferice, nici macar nu mai incape vreo disutie. ...viata inssesi, este creatorul creatiei, iar evolutia ei, nu este altcteva decat drumul acesteia catre perfectiunea absolutului universal, din care a sosit si-n care se va intoarce pt totdeauna imbunatatindu-i calitatea. |
|
Postat pe: 21 August 2009, ora 10:46
ciudat raspunsul tau @mytcore ! mai an si ceva,discutia cu tine pe aceasta tema,suna cu totul altfel.....parca nu mai esti tu !
|
|
Postat pe: 21 August 2009, ora 10:50
P.S poate ca unul din nenumaratele lui nume, e Viata si evolueaza ca sa se cunoasca pe sine insusi.....
|
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 02:40
De la: gabigabi, la data 2009-08-21 10:50:05P.S poate ca unul din nenumaratele lui nume, e Viata si evolueaza ca sa se cunoasca pe sine insusi..... ...asa-i numesti tu pe cocreatorii creatiei ?... |
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 August 2009, ora 02:52
De la: mytcor, la data 2009-08-22 02:40:57co-creatorii co-creatie au fost niste co-cliti care au cam co-lesit-o pe co-creatia lor dupa ce au cam dat-o in co-lcot de-a ajuns un co-laj co-lat in asa fel incat s-au creat victime co-laterale co-lateDe la: gabigabi, la data 2009-08-21 10:50:05P.S poate ca unul din nenumaratele lui nume, e Viata si evolueaza ca sa se cunoasca pe sine insusi.....
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
|
|
|
DanubianKnight 746 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 August 2009, ora 21:27
Aici nu e vorba de religie sau de absenta ei. Oamenii ucid din interes, din prostie, de frica sau din sadism. Religia sau ideologia e de cele mai multe ori nu cauza, ci doar pretextul.
Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
|
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 August 2009, ora 00:44
De la: DanubianKnight, la data 2009-08-22 21:27:12Aici nu e vorba de religie sau de absenta ei. Oamenii ucid din interes, din prostie, de frica sau din sadism. Religia sau ideologia e de cele mai multe ori nu cauza, ci doar pretextul. ...le-am mai spus si eu asta...dar..nu am avut cu cine ma intelege... |
|
Postat pe: 23 August 2009, ora 01:10
De la: ioana_dark, la data 2009-08-23 00:44:36De la: DanubianKnight, la data 2009-08-22 21:27:12Aici nu e vorba de religie sau de absenta ei. Oamenii ucid din interes, din prostie, de frica sau din sadism. Religia sau ideologia e de cele mai multe ori nu cauza, ci doar pretextul. |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 August 2009, ora 04:12
De la: ioana_dark, la data 2009-08-23 00:44:36Si eu..e mai la spate postarea mea tot in sensul asta.De la: DanubianKnight, la data 2009-08-22 21:27:12Aici nu e vorba de religie sau de absenta ei. Oamenii ucid din interes, din prostie, de frica sau din sadism. Religia sau ideologia e de cele mai multe ori nu cauza, ci doar pretextul.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 23 August 2009, ora 11:29
De la: DanubianKnight, la data 2009-08-22 21:27:12Aici nu e vorba de religie sau de absenta ei. Oamenii ucid din interes, din prostie, de frica sau din sadism. Religia sau ideologia e de cele mai multe ori nu cauza, ci doar pretextul. Medieval Sourcebook: Geoffrey de Villehardouin [b.c.1160-d.c.1213]: Memoirs or Chronicle of The Fourth Crusade and The Conquest of Constantinople Geoffrey de Villehardouin [b.c.1160-d.c.1213]: Memoirs or Chronicle of The Fourth Crusade and The Conquest of Constantinople, trans. Frank T. Marzials, (London: J.M. Dent, 1908) NOTES * The notes are adapted from those provided by Marzials, unless otherwise indicated. * The pagination of Dent edition is preserved * The divisions in text as provided by Marzials * A few archaic words used by Marzials have been changed - see list at end THE FIRST PREACHING OF THE CRUSADE 1 Be it known to you that eleven hundred and ninety-seven years after the Incarnation of our Lord Jesus Christ, in the time of Innocent Pope of Rome, and Philip King of France, and Richard King of England, there was in France a holy man named Fulk of Neuilly - which Neuilly is between Lagni-sur-Marne and Paris - and he was a priest and held the cure of the village. And this said Fulk began to speak of God throughout the Isle-de-France, and the other countries round about; and you must know that by him the Lord wrought many miracles. Be it known to you further, that the fame of this holy man so spread, that it reached the Pope of Rome, Innocent*; and the Pope sent to France, and ordered the right worthy man to preach the cross (the Crusade) by his authority. And afterwards the Pope sent a cardinal of his, Master Peter of Capua, who himself had taken the cross, to proclaim the Indulgence of which I now tell you, viz., that all who should take the cross and serve in the host for one year, would be de- [note: Innocent III, elected Pope on the 8th January 1198, at the early age of thirty seven, Innocent III was one of the leading spirits of his time-in every sense a strong man and great Pope. From the beginning of his pontificate he turned his thoughts and policy to the recovery of Jerusalem. ] www.fordham.edu/halsall/basis/villehardouin.html |
|
Postat pe: 23 August 2009, ora 17:47
De la: alehin, la data 2009-08-23 01:10:24De la: ioana_dark, la data 2009-08-23 00:44:36De la: DanubianKnight, la data 2009-08-22 21:27:12Aici nu e vorba de religie sau de absenta ei. Oamenii ucid din interes, din prostie, de frica sau din sadism. Religia sau ideologia e de cele mai multe ori nu cauza, ci doar pretextul.
|
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 August 2009, ora 22:33
domnule danubian knight...numai respect!!!!!!
|
|
Postat pe: 23 August 2009, ora 22:48
De la: DanubianKnight, la data 2009-08-23 17:47:43De la: alehin, la data 2009-08-23 01:10:24De la: ioana_dark, la data 2009-08-23 00:44:36De la: DanubianKnight, la data 2009-08-22 21:27:12Aici nu e vorba de religie sau de absenta ei. Oamenii ucid din interes, din prostie, de frica sau din sadism. Religia sau ideologia e de cele mai multe ori nu cauza, ci doar pretextul. |
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 11:21
@danubianule - oi fi si tu inregistrat pe 9am pe ciudata si incriminata data de 31-11-20001, dar ce-ai scris este de nota 20 !
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 August 2009, ora 21:38
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 23:11
De la: alehin, la data 2009-08-23 22:48:45 Nici nu o fac. O face autorul acestui topic care incearca sa demonstreze ca religia este un fenomen negativ care genereaza crime, nu faptul ca religia ca si creatie umana poate fi, sau nu, asociata unor crime pe care niste oameni le comit.
|
|
Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 15:35
Si totusi la virful ierarhiilor bisericesti s-au bagat oameni care au facut prapad. Inclusiv au trimis oameni in cruciade. Plus exterminat locuitori care nu ii vroiau.
Din pacarte acum sint invinuiti oamneni nevinovati ptr ce au facut altii acum sute de ani.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 9 Septembrie 2009, ora 12:48
De la: DanubianKnight, la data 2009-09-06 23:11:00De la: alehin, la data 2009-08-23 22:48:45 @Danubian, atat com-ul precedent (pe care Gabi l-a notat cu 20 , dar , pe care doar l-a citit fara a-l analiza si concluziona in urma unei gandiri proprii) cat si acesta, pot fi demontate c-o lejeritate demna de-o cauza mai buna. V-ati pripit in concluziile pe care le-ati tras la adresa-mi,dar, pentru a nu va intoarce obrazul si nici ranchiuna cu aceiasi patima, am sa va fac cunoscut , sau, am sa va reamintesc o constatare pur stiintifica la adresa fiintei umane. Sper; ca va este cunoscut experimentul proesorului de psihologie al U.Yale, Stanley Milgram, desfasurat prin anii "60 . Ei bine d'le Danubian, prof S.Milgram, a recrutat aleatoriu din multime un numar de indivizi pe care i-a intodus intr-o camera, intr-o alta incapere un om , impanzit cu electrozi capabili sa provoace durere cuplati in acest scop la o consola prevazta cu comutatoare prin care se aplicau tensiuni intre 15 si 450 V. Subiectilor, li s-a cerut sa puna intrebari dintr-o lista prestabilita individului respectiv iar in urma unui raspuns gresit dim partea acestuia,sa-i administreze individului cate un soc electric. Participantii acestui experiment, cu toate ca erau separati printr-un perete fata de individul racordat la consola electrica,puteau auzi strigatele de durere ale celui examinat, ca raspuns la socurile electrice primite de fiecare data in urma unui raspuns incorect pe care-l dadea examinatorilor. In momentul in care tipetele de durere le celui examinat au devenit infioratoare, datorita socurilor electrice administrate de catre examinatori , o parte dinntre participanti au inceput a protesta, totusi la INSISTENTELE Prof. S.Milgram , 65% dintre ei au continuat experimentul administrandu-i celui examinat chiar tensiunea maxima 450V. D'le@danubian, profesorul S.Milgram demonstreaza prin acest experiment ca : FIINTELE UMANE SUNT CAPABILE DE ABUZURI LA ADRESA UNOR PERSOANE NEVINOVATE, atat timp cat SE SUPUN UNEI AUTORITATI care-si ASUMA INTREAGA RESPONSABILITATE. o zi buna !... |
|
Postat pe: 9 Septembrie 2009, ora 19:03
@mytcor,eu am citit atent ce-a scris @danubianul si de aceea i-am dat nota 20 .....tu in schimb,n-ai citit-o pe asta sau ti-a scapat si-i pacat ,ptr.ca el spune la un moment dat : " Asadar ne intoarcem de fapt la chestiunea interesului,a fricii si in cazul unora a Sadismului ca motive reale ale crimei "....adica, exact cu ce-ai vrut tu sa-l corectezi !
|
|
Postat pe: 10 Septembrie 2009, ora 12:27
De la: gabigabi, la data 2009-09-09 19:03:40@mytcor,eu am citit atent ce-a scris @danubianul si de aceea i-am dat nota 20 .....tu in schimb,n-ai citit-o pe asta sau ti-a scapat si-i pacat ,ptr.ca el spune la un moment dat : " Asadar ne intoarcem de fapt la chestiunea interesului,a fricii si in cazul unora a Sadismului ca motive reale ale crimei "....adica, exact cu ce-ai vrut tu sa-l corectezi ! ...in cazul dat, atrocitatile s-au comis de catre grupuri umane impotriva unr indivizi ori alte grupuri de oameni ce nu impartaseau aceleasi valori Gabi, aici, este vorba de delegarea responsabilitatii grupului fata de o autoritate pamanteana si ucidere pentru un scop uman implicit ce-avea baza pe-o dogma divina explicita. Liderul religios al vremurilor respective, n-a facut altceva decat sa manipuleze multimea in scop personal (al elitei religioase ale vremurilori respectve ) si-n detrimentul scopului divin pe care-l propovaduia, sa-si ia pe umerii sai/lor responsabilitatea atrocitatilor comise de catre multime pt. a-si impune o norma de respectare a unei dogme ! Aceasta dogma , impunea : " Sa nu ucizi" !...si era divina, iar responsabilul/ responsabili, au dispus si-au ucis prin manipulare / asumare, asumand , manipuland constrangand multimea-n numele divinitatii !..... |
|
Postat pe: 10 Septembrie 2009, ora 17:40
@mytcor : " Asadar ne intoarcem de fapt la chestiunea interesului,a fricii si in cazul unora ,a sadismului ca motive reale ale crimei ", indiferent ca-i vorba de domeniul laic sau religios...e vorba de natura umana ,care uneori e si lasa si se ascunde in spatele unor "comandamente majore "!
|
|
Postat pe: 10 Septembrie 2009, ora 17:49
Ce e asa greu de inteles. S-au incalcat chiar preceptele religioase in numele celor umane, de interes. La noi a fost, parca mai de bun simt religia.
|
|
Postat pe: 10 Septembrie 2009, ora 18:45
De la: gabigabi, la data 2009-09-10 17:40:24@mytcor : " Asadar ne intoarcem de fapt la chestiunea interesului,a fricii si in cazul unora ,a sadismului ca motive reale ale crimei ", indiferent ca-i vorba de domeniul laic sau religios...e vorba de natura umana ,care uneori e si lasa si se ascunde in spatele unor "comandamente majore "! ...no, no, noooo !... gGabi, nu ne-am intors acolo , natura umana in cadrul evolutiei materiei de la amorf la bios si d-acolo spre "spiritualizarea" sa, nu poate avea intoarceri , ci numai sincope in dezvoltarea consiintei de sine, necesar dar nu suficient,. asigurarii suportului necesar transcendentei de pe-o treapta inferioara catre una superioara, fiind constrans a uza d-acel impuls informational, minim necesar, saltului catre absolutul universal. |
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 01:45
De la: gabigabi, la data 2009-08-20 07:36:19pai punctul comun,ar trebui sa fie Pamintul si tot ce-i pe el ! de aici incolo se ocupa Natura care are inscris in ea programul de Evolutie ! Dumnezeu- hai sa-i zicem asa- a dat START PROGRAM si totul se deruleaza conf.lui,iar Oamenii,dotati si ei cu micul lor program personal,incep sa studieze lumea in care evolueaza ! problema se va rezolva,cred eu,in momentul in care Stiinta isi va da mina cu Credinta si ,fiecare pe domeniul ei va "scotoci" pina la pct.de contact .....este foarte adevarat ca se fac deja citiva pasi in aceasta directie....nenorocirea consta in dogmatismul uscat al multora din cele 2 tabere care se considera a fi in razboi,cind ele ar trebui sa fie Complementare !
|
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 01:50
De la: nastasemihail, la data 2009-09-10 17:49:16Ce e asa greu de inteles. S-au incalcat chiar preceptele religioase in numele celor umane, de interes. La noi a fost, parca mai de bun simt religia. De fapt nu ...parca, chiar a fost mai de bun simt. Atrocitati nu.
|
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 18:32
De la: mytcor, la data 2009-09-10 18:45:42De la: gabigabi, la data 2009-09-10 17:40:24@mytcor : " Asadar ne intoarcem de fapt la chestiunea interesului,a fricii si in cazul unora ,a sadismului ca motive reale ale crimei ", indiferent ca-i vorba de domeniul laic sau religios...e vorba de natura umana ,care uneori e si lasa si se ascunde in spatele unor "comandamente majore "! maaama,ce mi-ai zis ! dar ti se pare ca,intr-adevar, ca acum,in acest moment omenirea este gata sa faca saltul de care zici ? ...chit ca se spune ca mult prea apropiatul an 2012 tocmai asta va face ....cu sila,as zice si nu din propria noastra spiritualizare ! |
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 16:56
De la: mytcor, la data 2009-01-18 17:52:59Fanaticul cult al Romei precrestine a extins imperiul roman facandu-i stapanii lumii, atunci cand aceasta credinta a muit imperiul si civilizatia romana a trebuit sa dispara sub nimicitoarele lovituri barbare. |
|
|
|