back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cum poate explica homo religiosus urmatoarele atrocitati comise in numele religiilor ?

Pagini: << 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 >> Sari la pagina:

ticutafta

25 mesaje
Oras: Focsani

Postat pe: 10 August 2009, ora 13:47

De la: gabigabi, la data 2009-08-10 13:31:57@florine,eu chiar nu inteleg ce intelegi tu prin Dumnezeu adevarat ? Dumnezeu este Unul SINGUR si e foarte Adevarat ptr.toti ! atita doar ca,intrucit rasele umane au aparut gradat in timp,modul de a se arata,exprima si incerca de a se face inteles,este diferit ! cu cutume,cu dogme ,cu filozofii si simboluri diferite ,dar In TOATE - absolut toate este Dumezeu adevarat ! ....am mai exprimat de citeva ori aceasta idee, in diverse forme doar-doar oi intelege ,dar tu nu vrei sa te apleci asupra ei ca s-o-ntelegi ! si toti marii invatatori spirituali ai lumii asta au fost : INVATATORI - cei care,inspirati de El , ii ajuta pe cei care doresc sa-l cunoasca s-o poata face ! ca bisericile,toate de cite sunt ele , institutionalizate devenind,au mai "periat " pe ici-pe colo,in partile esentiale,niste informatii,e adevarat ....dar asta nu inseamna ca trebuie anihilat tot ! cerceteaza,gindeste,triaza; alege ce-i adevarat de ce-i fals si intelege ca nu TOTI ODATA ajung la aceeasi intelegere ,ptr. ca unii sunt suflete tinere ,chiar f.tinere ; altele adulte si putine,f. putine cele batrine si intelepte !
foarte frumos graiti stimata doamna,dar ia sa spuneti dumneavoastra cam care ar fi invatatorii aia de care vorbiti,nu cumva isus-fiul curvei???sau alti maimutoi bezmetici care au intors totul cum le-a dictat constiinta sau cum au dictat interesele politice ale momentului,sunteti intr-o mare si grava eroare,pune-ti mana pe carte si lasati aberatiile,nu stiti nimic si nici nu vreti sa invatati ceva,adio si n-am cuvinte,cand vad asemenea cretini ca dumneavoastra ma cutremur

ticu tafta sunt un crestin mai ceva decat toti crestinii dar urasc crestinii care vor sa fie altceva decat sunt eu
9am_Ella

241 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 10 August 2009, ora 13:49

De la: ioana_dark, la data 2009-08-10 12:45:01
De la: 9am_Ella, la data 2009-08-09 06:51:37Cum poate explica homo religiosus urmatoarele atrocitati comise in numele religiilor ?
....
Am vãzut, de la cineva cu pretenþii, urmãtorul rãspuns:

**toate atrocitatile de care sa vorbeste in acest forum nu pot fi explicate decat punandu-le in contextul acelor epoci.....nu trebuie sa fie judecate de noi cei de azi in contextul epocii actuale(context in care vanatoarea de vrajitoare ar parea ridicola.....dar in evul mediu?)...nu mai judecati anumite lucruri fara a studia inainte epoca in care ele se produc...oamenii acelor epoci cu mentalitatile lor....cauzele(nu pretextele....pretexte in care intra si religia)...care au dus la aparitia lor....studiati mai bine acele epoci si veti intelege violenta....o veti vedea cu alti ochi......o sa puteti judeca atunci mai bine dak a fost sau nu necesara(si nu o sa mai sariti imediat sa acuzati biserik pentru toate lucrurile rele care s-au intamplat dea lungul timpului)...**

Of, of, mãi, mãi......................
Tot istoria ºi ale ei contexte.....
Atrocitãþile în numele religiei, nu existã. Ele au fost fãcute de înalþii preoþi ai Bisericii Creºtine la instigarea ... istoriei ( ca succesiune de evenimente). Adicã, bieþii, confuzaþi de evenimentele contextului, au ucis milioane de oameni ... din culpã. Au fost, oarecum, niºte accidente. Dar „homo religiosus” n-are nicio vinã !
Istoria, pentru cã a profitat de naivitatea (mentalitatile) lui, este ... autoarea moralã a tuturor atrocitãþilor !

Acu’ ai aflat rãspunsul (corect) la întrebare, Mytcor ?

nu am spus cã atrocitãțile acelea nu au existat...ci doar cã trebuie și ele judecate în contextul epocii lor...
e așa de greu de priceput asta?

Sã-þi spun un secret:
IN ORICE EPOCA, IN ORICE CONTEXT, INTOTDEAUNA A EXISTAT IN BIBLIE O PORUNCÃ, POATE CEA MAI IMPORTANTÃ :

SÃ NU UCIZI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu ºtiu sã fie vreo continuare a acestei porunci, de genul "decât dacã: .....!"
Doar atât : SÃ NU UCIZI !!!!!!!!!!!!!
Ce e de judecat ????????????????
Cã preoþii Bisericii n-au respectat niciodatã, repet NICIODATÃ ! porunca Domnului , care vizeazã cel mai mare pãcat ?
Cã a suprimat milioane de vieþi fãrã nicio justificare ?
Pentru cã , de fapt, asta e problema :cãpeteniile Bisericii încalcã constant fãrã nicio scuzã porunca
SÃ NU UCIZI !!!!!!!!!!!

Dar, dacã tu poþi judeca "în contextul epocii " mãcar o actiune criminalã a Bisericii, te rog lumineazã-ne...
ªi poþi sã începi cu cea mai nouã (auzitã de noi):

"Banca Bisericii Catolice germane a investit sume uriaºe în arme ºi tutun

O bancã a Bisericii Catolice din Germania "regretã" plasamentele "nepotrivite înaltelor sale exigenþe etice", în cadrul unor laboratoare producãtoare de pilule contraceptive, în producãtori de armament ºi de tutun, a anunþat banca duminicã într-un comunicat, citat de AFP.
Preºedintele Pax Bank a recunoscut într-un interviu acordat postului de radio catolic Dom Radio cã a investit în "douã laboratoare farmaceutice americane care, într-o micã mãsurã, produc ºi mijloace de contracepþie", confirmând informaþiile deþinute de sãptãmânalul Der Spiegel.
Pax Bank, depozitarã a conturilor instituþiilor ºi comunitãþilor catolice din Germania, a mai investit, în martie, 577.970 euro în producãtorul de armament BAE Systems, ºi deþine acþiuni în valoare de 870.950 euro în cadrul fabricilor de tutun Imperial Tobacco ºi British American Tobacco, potrivit Der Spiegel.
Banca susþine cã modul de investire a fondurilor sale a trecut de controlul intern. "Regretãm acest fapt ºi vom corecta erorile imediat, luni, fãrã a afecta clienþii", mai transmite banca.
Pax Bank, cooperativã deþinutã în majoritate de diocezele catolice din Germania, afirmã pe pagina sa de internet cã "realizeazã echilibrul dintre randamente ºi idealurile creºtine".

Nu sunt decat doua iubiri. Iubirea de sine, sau iubirea pentru alte fiinte vii. Si indaratul iubirii de sine se afla suferinta si boala. iar indaratul iubirii pentru altii, se afla Binele. De fiecara data cand omul iubeste in afara lui, face, constient sau nu, un act de credinta.
Bi_anca

1554 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 10 August 2009, ora 13:56

De la: ticutafta, la data 2009-08-10 13:47:54
De la: gabigabi, la data 2009-08-10 13:31:57@florine,eu chiar nu inteleg ce intelegi tu prin Dumnezeu adevarat ? Dumnezeu este Unul SINGUR si e foarte Adevarat ptr.toti ! atita doar ca,intrucit rasele umane au aparut gradat in timp,modul de a se arata,exprima si incerca de a se face inteles,este diferit ! cu cutume,cu dogme ,cu filozofii si simboluri diferite ,dar In TOATE - absolut toate este Dumezeu adevarat ! ....am mai exprimat de citeva ori aceasta idee, in diverse forme doar-doar oi intelege ,dar tu nu vrei sa te apleci asupra ei ca s-o-ntelegi ! si toti marii invatatori spirituali ai lumii asta au fost : INVATATORI - cei care,inspirati de El , ii ajuta pe cei care doresc sa-l cunoasca s-o poata face ! ca bisericile,toate de cite sunt ele , institutionalizate devenind,au mai "periat " pe ici-pe colo,in partile esentiale,niste informatii,e adevarat ....dar asta nu inseamna ca trebuie anihilat tot ! cerceteaza,gindeste,triaza; alege ce-i adevarat de ce-i fals si intelege ca nu TOTI ODATA ajung la aceeasi intelegere ,ptr. ca unii sunt suflete tinere ,chiar f.tinere ; altele adulte si putine,f. putine cele batrine si intelepte !
foarte frumos graiti stimata doamna,dar ia sa spuneti dumneavoastra cam care ar fi invatatorii aia de care vorbiti,nu cumva isus-fiul curvei???sau alti maimutoi bezmetici care au intors totul cum le-a dictat constiinta sau cum au dictat interesele politice ale momentului,sunteti intr-o mare si grava eroare,pune-ti mana pe carte si lasati aberatiile,nu stiti nimic si nici nu vreti sa invatati ceva,adio si n-am cuvinte,cand vad asemenea cretini ca dumneavoastra ma cutremur

Eu zic sa-ti moderezi limbajul ...daca vrei sa discutam civilizat. Si cand te iei de Gabi, gandeste-te la mine....INTENS !!!

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 10 August 2009, ora 13:57

De la: 9am_Ella, la data 2009-08-10 13:49:16
De la: 9am_Ella, la data 2009-08-09 06:51:37Cum poate explica homo religiosus urmatoarele atrocitati comise in numele religiilor ?
....

**toate atrocitatile de care sa vorbeste in acest forum nu pot fi explicate decat punandu-le in contextul acelor epoci.....nu trebuie sa fie judecate de noi cei de azi in contextul epocii actuale(context in care vanatoarea de vrajitoare ar parea ridicola.....dar in evul mediu?)...nu mai judecati anumite lucruri fara a studia inainte epoca in care ele se produc...oamenii acelor epoci cu mentalitatile lor....cauzele(nu pretextele....pretexte in care intra si religia)...care au dus la aparitia lor....studiati mai bine acele epoci si veti intelege violenta....o veti vedea cu alti ochi......o sa puteti judeca atunci mai bine dak a fost sau nu necesara(si nu o sa mai sariti imediat sa acuzati biserik pentru toate lucrurile rele care s-au intamplat dea lungul timpului)...**

Atrocitãþile în numele religiei, nu existã. Ele au fost fãcute de înalþii preoþi ai Bisericii Creºtine la instigarea ... istoriei ( ca succesiune de evenimente). Adicã, bieþii, confuzaþi de evenimentele contextului, au ucis milioane de oameni ... din culpã. Au fost, oarecum, niºte accidente. Dar „homo religiosus” n-are nicio vinã !
Istoria, pentru cã a profitat de naivitatea (mentalitatile) lui, este ... autoarea moralã a tuturor atrocitãþilor !

nu am spus cã atrocitãțile acelea nu au existat...ci doar cã trebuie și ele judecate în contextul epocii lor...

Sã-þi spun un secret:
IN ORICE EPOCA, IN ORICE CONTEXT, INTOTDEAUNA A EXISTAT IN BIBLIE O PORUNCÃ, POATE CEA MAI IMPORTANTÃ :

Cã preoþii Bisericii n-au respectat niciodatã, repet NICIODATÃ ! porunca Domnului , care vizeazã cel mai mare pãcat ?
Pentru cã , de fapt, asta e problema :cãpeteniile Bisericii încalcã constant fãrã nicio scuzã porunca
SÃ NU UCIZI !!!!!!!!!!!

Dar, dacã tu poþi judeca "în contextul epocii " mãcar o actiune criminalã a Bisericii, te rog lumineazã-ne...

O bancã a Bisericii Catolice din Germania "regretã" plasamentele "nepotrivite înaltelor sale exigenþe etice", în cadrul unor laboratoare producãtoare de pilule contraceptive, în producãtori de armament ºi de tutun, a anunþat banca duminicã într-un comunicat, citat de AFP.
Preºedintele Pax Bank a recunoscut într-un interviu acordat postului de radio catolic Dom Radio cã a investit în "douã laboratoare farmaceutice americane care, într-o micã mãsurã, produc ºi mijloace de contracepþie", confirmând informaþiile deþinute de sãptãmânalul Der Spiegel.
Pax Bank, depozitarã a conturilor instituþiilor ºi comunitãþilor catolice din Germania, a mai investit, în martie, 577.970 euro în producãtorul de armament BAE Systems, ºi deþine acþiuni în valoare de 870.950 euro în cadrul fabricilor de tutun Imperial Tobacco ºi British American Tobacco, potrivit Der Spiegel.
Banca susþine cã modul de investire a fondurilor sale a trecut de controlul intern. "Regretãm acest fapt ºi vom corecta erorile imediat, luni, fãrã a afecta clienþii", mai transmite banca.
Pax Bank, cooperativã deþinutã în majoritate de diocezele catolice din Germania, afirmã pe pagina sa de internet cã "realizeazã echilibrul dintre randamente ºi idealurile creºtine".

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 10 August 2009, ora 14:39

**Sã-þi spun un secret:

Ce e de judecat ????????????????**

hai ...nu mã înnebuni....chiar așa?...
niciodatã , dar NICIODATÃ preoții bisericii nu au respectat porunca asta?
uite...tatãl meu e preot și nu a ucis pe nimeni...
și...mã rog...de unde știi tu cã toți preoții din toate timpurile au ucis pe cineva?...s-a fãcut vreun studiu în acest caz....a cercetat cineva....?
lasã-mã!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

**Dar, dacã tu poþi judeca "în contextul epocii " mãcar o actiune criminalã a Bisericii, te rog lumineazã-ne...**

sunt și eu curioasã...ce știi tu despre inchiziție?....ce carte ai citit în acest sens?
sau ce știi despre evul mediu în general????
fã-ți un mare bine și pune și citește...cautã cãrțile școlii din anale și apoi mai vorbim....( de exemplu...carl ginzburg -brânza și viermii)

iar...despre modul cum investesc catolicii banii...sã le fie rușine....
însã...asta nu discrediteazã ortodoxia mea în vreun fel...

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 10 August 2009, ora 16:43

@ticutafta....stii care-i problema cu clonele ? nu devin mai inteligente prin multiplicare ! ...nu vrei sa te duci de unde ai aparut ?....adica din iadul gindirii tale abjecte ? vai de capul tau !

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 10 August 2009, ora 18:49

De la: 9am_Ella, la data 2009-08-10 13:49:16
....

Sã-þi spun un secret:

SÃ NU UCIZI !!!!!!!!!!!

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 10 August 2009, ora 18:54

De la: ticutafta, la data 2009-08-10 13:47:54foarte frumos graiti stimata doamna,dar ia sa spuneti dumneavoastra cam care ar fi invatatorii aia de care vorbiti,nu cumva isus-fiul curvei???sau alti maimutoi bezmetici care au intors totul cum le-a dictat constiinta sau cum au dictat interesele politice ale momentului,sunteti intr-o mare si grava eroare,pune-ti mana pe carte si lasati aberatiile,nu stiti nimic si nici nu vreti sa invatati ceva,adio si n-am cuvinte,cand vad asemenea cretini ca dumneavoastra ma cutremur

Brrrr,asta are nevoie de exorcizare

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 10 August 2009, ora 18:58

De la: vaneamarin, la data 2009-08-10 18:54:50
De la: ticutafta, la data 2009-08-10 13:47:54foarte frumos graiti stimata doamna,dar ia sa spuneti dumneavoastra cam care ar fi invatatorii aia de care vorbiti,nu cumva isus-fiul curvei???sau alti maimutoi bezmetici care au intors totul cum le-a dictat constiinta sau cum au dictat interesele politice ale momentului,sunteti intr-o mare si grava eroare,pune-ti mana pe carte si lasati aberatiile,nu stiti nimic si nici nu vreti sa invatati ceva,adio si n-am cuvinte,cand vad asemenea cretini ca dumneavoastra ma cutremur

Brrrr,asta are nevoie de exorcizare

Executat !!!!!

...in privat !!

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 10 August 2009, ora 19:38

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 10 August 2009, ora 21:14

Ce mai crestini ortodocsi ,care-si iubesc aproapele ...Dl Ticutafta ... si-a exprimat o parere chiar daca nu sunteti de acord cu ea (parca vorbeam de toleranta d-le Vanea ?)trebuie sa-l acceptam nu..? O alt parere nu inseamna o parere proasta ,,..este liber sa-si exprime ,sa-si asume fiecare faptele, vorbele...(auzi ,,exorcizare ,, ? ..chiar daca ati exagerat -sunt convinsa de asta dar uite ,repede mai vine cineva si mai aduga o piatra l,langa a dvs si gata ..constructia ... )

Toleranta de care face mare caz modernitatea este in sine indiferenta la Adevar, cand nu e indolenta si nepasare pur si simplu. Adevarata toleranta este tot de tip religios, si presupune un discernamant acut, care sa perceapa, dincolo de forma Celuilalt acelasi Adevar, unic, imuabil. Natura tolerantei reale nu este cea a indiferentei calâie la care suntem imbiati zi de zi, impinsi de la spate, ci este cea a unui angajament serios, nedespartit de anticiparea si asumarea finalitatii lui.

Unul din cazurile tipice de toleranta autentica este cel care exista actualmente in Iran, unde in plina teocratie islamica atat crestinii, cat si evreii si zoroastrienii isi pot exercita drepturile religioase. Bahaii insa nu, dar in afara unor interdictii formale oamenii nu sunt nici convertiti cu forta, nici dati afara din tara lor. Pentru ca intoleranta se manifesta la adresa unei false religii, nu la a oamenilor.

Exista o dictatura moale in modernitate, care se manifesta la nivel lexical: termenul de "toleranta", este azi deturnat, falsificat, golit de sensul lui obiectiv si purtat ca o cizma pe doua fronturi, in directii care nu merita nici o... toleranta.

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 10 August 2009, ora 22:10

De la: ioana_dark, la data 2009-08-10 14:39:05**Sã-þi spun un secret:

și...mã rog...de unde știi tu cã toți preoții din toate timpurile au ucis pe cineva?...s-a fãcut vreun studiu în acest caz....a cercetat cineva....?

**Dar, dacã tu poþi judeca "în contextul epocii " mãcar o actiune criminalã a Bisericii, te rog lumineazã-ne...**

sunt și eu curioasã...ce știi tu despre inchiziție?....ce carte ai citit în acest sens?
fã-ți un mare bine și pune și citește...cautã cãrțile școlii din anale și apoi mai vorbim....( de exemplu...carl ginzburg -brânza și viermii)

Toleranþã (lat.: tolerare = a suporta) este un termen social, etic ºi religios aplicat la o colectivitate sau la un individ, care defineºte respectul libertãþii altuia, a modului sãu de gândire ºi de comportare, precum ºi a opiniilor sale de orice naturã (politice, religioase etc.). Toleranta inseamna bunul simt de a nu fi egoist si a intelege ca ceva ce pentru tine este poate lipsit de importanta pentru altul vine pe primul loc. Lipsa tolerantei este egoism iar egoismul este sursa tuturor relelor din lume.

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 10 August 2009, ora 22:34

De la: alehin, la data 2009-08-10 22:10:33

De la Alehin:
Discutia asta nu este despre tatal tau Ioana _dark ...ci despre institutia -biserica .Eu consider biserica o organizatie criminala care indeamna prin slujitorii ei la intoleranta fata de alte credinte si fata de slujitorii/adeptii altei credinte ,este indiferenta fata de suferinta aproapelui (cati oameni credinciosi ortodocsi sau nu cersesc in strada sau au nevoie de ajutor si biserica nu-i cauta ,din contra acum este preocupata sa-si puna o tichie de margaritar -Catedrala Mantuirii Neamului .Cu cat oamenii sunt mai saraci si debusolati cu atat biserica ii da inainte cu palate de clestar ( parca D-zeu spunea sa nu aduni averi pe pamant -logic ar trebui ca preotii sa fie cei mai modesti din pct-ul asta de vedere .Eu daca as adera la o organizatie criminala si personal n-am ucis pe nimeni tot sunt daca nu coautor, complice.Bisrica a fost indiferenta social fata de instalarea comunismului ,n-a avut nicio reactie ,ba mai mult -unii preoti au colaborat cu securitatea (am dovezi de la CNSAS ca in urma unei declaratii -note informative ,socrul meu a fost arestat si a decedat in inchisoare)-este si asta o crima ,indiferenta fata de legalizarea homosexualilor si fata de traficul cu minori .Nu mai spun ca eu nu consider corect sa nu considere fffffff grav tot ce a facut Inchizitia in numele credintei , Biserica Catolica si Biserica Ortodoxa sunt surori de credinta ..

Toleranþã (lat.: tolerare = a suporta) este un termen social, etic ºi religios aplicat la o colectivitate sau la un individ, care defineºte respectul libertãþii altuia, a modului sãu de gândire ºi de comportare, precum ºi a opiniilor sale de orice naturã (politice, religioase etc.). Toleranta inseamna bunul simt de a nu fi egoist si a intelege ca ceva ce pentru tine este poate lipsit de importanta pentru altul vine pe primul loc. Lipsa tolerantei este egoism iar egoismul este sursa tuturor relelor din lume.

9am_Ella

241 mesaje

Postat pe: 11 August 2009, ora 00:44

1.

Am spus cãpeteniile bisericii.
Ia un dicþionar sã vezi ce înseamnã cuvântul „cãpetenie”.
Repet, cãpeteniile cele preaînalte ºi preasfinte, nu toþi preoþii. Printre preoþi or mai fi ºi oameni cu har, cinstiþi, respectabili sau mai ºtiu cu ce alte calitãþi. Numai cã sunt „mulþi chemaþi, puþini aleºi”. Din ce în ce mai puþini.... ªi ei, din pãcate, sunt victime ale „cãpeteniilor” ( ai aflat ce înseamnã ?) lor.
Studii ºi cercetãrii s-au fãcut, iar concluziile s-au publicat. N-ar strica sã te informezi ºi tu.

2.

Se pare cã, spre deosebire de tine, n-am citit nicio carte în care inchiziþia sã fie descrisã ca o fundaþie caritabilã, iar torþionarii precum Moº Crãciun....
Ce legãturã are Evul mediu cu ... „ SÃ NU UCIZI” ?

3. < fã-ți un mare bine și pune și citește...cautã cãrțile școlii din anale și apoi mai vorbim....( de exemplu...carl ginzburg -brânza și viermii) >

Sã nu mai îndrãzneºti niciodatã sã mã pui pe mine sã citesc. Mai bine fã tu exerciþiul ãsta, ai mare nevoie. ªi fii mai deschisã la minte: nu mai citi numai variaþiuni pe aceeaºi temã.

4. < iar...despre modul cum investesc catolicii banii...sã le fie rușine.... >

Aha ! Va sã zicã, vorba cârcotaºilor : ruºinicã, ruºinicã !
Sã le fie ruºine cã investesc banii în armament !
La crezi tu cã se folosesc armele? La plantatul mãslinilor ºi panseluþelor ? Ei bine, NU !!!!!!!
ªi, ca sã te scutesc de o altã cãutate în dicþionar, îþi spun eu: Armele sunt niste obiecte care se folosesc, de obicei, pe câmpuri de luptã cu unicul scop de a ucide ( inamicul).
Deci, în asta, spre ruºinea ei, îºi investeºte banii biserica catolicã. Asta cum se traduce? Nu tot prin crimã, indirect fãcutã ? Chiar dacã acum biserica nu mai are propria armatã, într-un fel tot participã la fel de fel de atrocitãþi. ªi nici mãcar nu mai are scuza cã o face în numele credinþei. Zilnic mor oameni în Afganistan, Iraq, Fâºia Gaza, atacuri teroriste, etc. ªi nici unul din acei oameni nu sunt vreun pericol pentru bisericã. Nu sunt vrãjitori, eretici savanþi sau pãgâni. ªi totuºi biserica, fie ea ºi catolicã, este complice zilnic la suprimarea atâtor vieþi. Doar pentru maximizarea profitului. Cum se pot împãca cu asta cucernicii credincioºi ?
Ortodocºii, oare, în ce îºi investesc banii ? ( - ghici ciupercã ce-i ?)

5. < asta nu discrediteazã ortodoxia mea în vreun fel. >

Nici ustoroi n-am mâncat, nici gura nu-mi miroase.
Fii atentã ce pute:

1. Scandal sexual in sutana
Miercuri, 15 Iulie 2009

Un nou scandal sexual in care este implicata o fata bisericeasca a fost descoperit de presa ieseana. Preotul Andries a incercat sa agate o femeie mai tanara decat el folosind un limbaj demn de linia erotica, iar inregistratile au fost facute publice.
Preotul Andries a divortat de sotie, iar Mitropolia i-a interzis preotului orice relatie trupeasca cu o femeie, insa el a ignorat sfaturile si a incercat sa-si gaseasca o partenera de sex, informeaza Buna Ziua Iasi.
Femeia nu s-a lasat cu una cu doua si l-a tinut in tensiune pe preot. Acesta nu a renuntat si a continuat sa o caute la telefon purtand niste dialoguri incendiare, dar improprii pentru un om al bisericii.
Vazand ca nu reuseste sa o convinga pe femeie sa-l faca sa mai uite de fosta sotie, preotul Andries se multumeste si cu o masturbare prin intermediul undelor retelelor de telefonie mobila.
Mai mult chiar, preotul isi doreste cu ardoare sa practice o pozitie sexuala care este condamnata si de biserica: pe la spate.

2. Preotul sado-masochist tine slujbe la o biserica din Roma
Duminica, 29 Iunie 2008
Preotul sado-masochist, Stefan Popa, nu pare deloc afectat de scandalul care a facut valuri in intreaga tara. Duminica, parintelesi-a sustinut predica la biserica Sfantul Stefan de la periferia Romei.
Preotul racola tineri, carora le ofera bani si bunuri pentru a-i initia in taina amorului violent. Perversiunile se petrec in subsolul lacasului de cult. Pe site-urile gruparilor masochiste BDSM este cunoscut drept Stefanopapa.
Multi dintre cei care vin la slujba, fie nu stiu, fie nu pot sa creada grozaviile care se petrec in beciul cladirii.
Reprezentantii Patriarhiei anunta ca Stefan Popa nu face parte din Biserica Ortodoxa Romana si ii condamna comportamentul deviant. Cu toate acestea preotul spune ca apartine de patriarhia Ecumeninica din Constantinopol.

3. Scandalul permiselor - Procurorii aveau nevoie de aviz de la Biserica pentru anchetare
Miercuri, 18 Iunie 2008, ora 22:07

Constantin Florea, avocatul preotului Laurentiu Floroiu, arestat in scandalul permiselor de la Arges, a sustinut, miercuri, la recursul de la ICCJ impotriva arestarii clientului sau, ca era nevoie de avizul Episcopiei Argesului pentru inceperea urmaririi penale.

4. Un preot homosexual, filmat in plina partida de sex
Marti, 03 Iunie 2008
Un barbat imbracat in straie preotesti a fost filmat in timp ce facea sex cu mai multi tineri gay din Cluj.
El isi platea serviciile sexuale cu banii proveniti din cutia milei, potrivit propriilor declaratii. Ziarul Clujeanul a publicat aceasta poveste incredibila, insotita de probe, inregistrarea video a unei partide de sex in trei, in care se vede clar ca unul dintre protagonisti este imbracat in haine de preot. Dupa partida de sex, preotul le ofera celor doi tineri 200 de lei, plata pentru "serviciile" lor.
Ulterior, cei doi homosexuali care au avut relatii cu barbatul cu sutana au povestit, pentru ziarul clujean, ca acesta este un "obisnuit al casei", ca are mereu la el parfum, lenjerie de schimb si lubrifiant pentru partidele de sex si tine foarte mult la igiena. Este cunoscut drept gay, are anumite zone din care isi agata partenerii si plateste de fiecare data.
Contactat telefonic de catre clujeanul.ro, Bogdan Ivanov, purtatorul de cuvant al Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, a declarat, luni, la amiaza, ca IPS Bartolomeu a ordonat o ancheta in cazul parintelui Iosif de la Manastirea "Sfanta Treime" din Soporul de Campie.
Reporterii de la Clujeanul l-au sunat si pe parintele Iosif. El a sustinut in permanenta ca "a cazut intr-o plasa" si a cerut ca materialul despre el sa nu fie publicat, pentru ca s-ar urmari santajarea lui (precizam ca tocmai publicarea exclude orice posibilitate de santaj).
Totusi, el nu a negat nicio clipa ca ar fi cel din film sau ca ar fi intretinut relatii sexuale cu doi tineri, contra cost, spunand doar ca vrea sa vina la Cluj pentru a lamuri lucrurile. Barbatul a izbucnit, in cele din urma, in plans, si a inchis telefonul, fara sa accepte sa isi spuna numele sau biserica, respectiv manastirea, in care slujeste.

5. Cutremur in Biserica: 8 episcopi cu nume de cod
13 Sep 2007
Un inalt ierarh ortodox a primit ieri verdict de politie politica, iar o scurgere de informatii din CNSAS i-a indicat pe alti sapte drept colaboratori ai Securitatii, cu tot cu numele de cod.
La doar o zi dupa alegerea IPS Daniel in scaunul de Patriarh al Romaniei, Biserica Ortodoxa este lovita de un nou scandal. Ieri, episcopul de Alba, Andrei Andreicut, a primit verdict de politie politica din partea Colegiului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS). Potrivit lui Mircea Dinescu, membru al Colegiului, cazul lui Andrei Andreicut a fost singurul discutat si votat in sedinta de joi.
Bomba avea sa explodeze citeva ore mai tirziu, cind o sursa din CNSAS a furnizat agentiei MEDIAFAX o lista cu alti opt inalti ierarhi ai BOR care ar fi colaborat fie cu Securitatea, fie cu Directia de Informatii Externe (DIE), adica cu securitatea externa.
Pe lista se afla IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, episcopul Casian Craciun al Dunarii de Jos, Calinic Argatu, episcopul de Arges, episcopul vicar al Sibiului, Visarion Rasinareanul, episcopul de Husi, Ioachim Mares, episcopul de Arad, Timotei Seviciu, si Epifanie Norocel, episcopul Buzaului si Vrancei.
Potrivit sursei citate de MEDIAFAX, IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, a avut legaturi atit cu Securitatea, cit si cu Directia de Informatii Externe (DIE), el fiind cunoscut de ambele structuri cu numele conspirative "Sidorovici", respectiv "Petru". Informatiile legate de IPS Pimen apar atit in dosarele celor despre care dadea date, cit si in diverse note ale ofiterilor de Securitate sau ai DIE catre sefii lor. "Exista informatii grele despre IPS Pimen, despre misiunile din tara si din strainatate la care participa", au declarat sursele agentiei.
Un alt ierarh de pe lista ar fi episcopul Casian Craciun al Dunarii de Jos, care, potrivit acelorasi surse, a participat si el la misiuni in strainatate in sprijinul DIE. Acesta ar fi avut de-a lungul timpului trei nume conspirative: "Crin", "Casius" si "Casio". Si episcopul de Arges, Calinic Argatu, ar fi semnat un angajament si a dat note informative Securitatii. In plus, potrivit acelorasi surse, in cazul sau exista si marturii ale unor ofiteri care le scriu superiorilor despre buna colaborare pe care o aveau cu actualul episcop, al carui nume conspirativ era "Zamfir".
Potrivit MEDIAFAX, episcopul-vicar al Sibiului, Visarion Rasinareanul, ar fi fost racolat de DIE ca "persoana de sprijin", numele sau conspirativ fiind "Bobi". In dosarele ajunse la CNSAS mai apar, potrivit acelorasi surse, numele episcopului de Husi, Ioachim Mares, al carui nume conspirativ era "Matei Gheorghe", cel al episcopului de Arad, Timotei Seviciu, cunoscut drept "Radu Viorel" - despre care exista si date privind participarea la misiuni informative in strainatate -, sau cel al lui Epifanie Norocel, episcopul Buzaului si Vrancei, care a fost si el "persoana de sprijin".

ªi ar fi multe.....
Nimic din cele de mai sus nu discrediteazã ortodoxia ta ?????????????
Dacã rãspunsul e “nu”, atunci e mai grav decât credeam......
Douã milenii de îndobitocire constantã îºi spun cuvântul.

În concluzie ... nu ºtiu ce e Dumnezeu, da’ ºtiu ce nu-i !
ªi mai ºtiu cã n-are legãturã cu cartelul mafiot numit bisericã.

Nu sunt decat doua iubiri. Iubirea de sine, sau iubirea pentru alte fiinte vii. Si indaratul iubirii de sine se afla suferinta si boala. iar indaratul iubirii pentru altii, se afla Binele. De fiecara data cand omul iubeste in afara lui, face, constient sau nu, un act de credinta.
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 11 August 2009, ora 01:13

ellla.....

**Am spus cãpeteniile bisericii.
Repet, cãpeteniile cele preaînalte ºi preasfinte, nu toþi preoþii. Printre preoþi or mai fi ºi oameni cu har, cinstiþi, respectabili sau mai ºtiu cu ce alte calitãþi. Numai cã sunt „mulþi chemaþi, puþini aleºi”. Din ce în ce mai puþini.... ªi ei, din pãcate, sunt victime ale „cãpeteniilor” ( ai aflat ce înseamnã ?) lor.
Studii ºi cercetãrii s-au fãcut, iar concluziile s-au publicat. N-ar strica sã te informezi ºi tu.**

NU... nu ai spus cãpeteniile ci *preoții*...de-abea apoi într-o altã propoziție ai spus ceva despre niște *cãpetenii * , dar nu ai modificat prostia ....

fii atentã...

**Cã preoþii Bisericii n-au respectat niciodatã, repet NICIODATÃ ! porunca Domnului , care vizeazã cel mai mare pãcat ?**

sunt cuvintele tale ,madame...
sã înțeleg cã nu ești în stare sã ți le asumi?....vai de tine....nu meriți atenția mea....
ți-o acord doar din dorința de a scrie ceva în apãrarea ortodoxiei...religia mea pe care tu , în numele toleranței și a libertații de gândire îți permiți sã o batojocorești în fel și chip....

**Se pare cã, spre deosebire de tine, n-am citit nicio carte în care inchiziþia sã fie descrisã ca o fundaþie caritabilã, iar torþionarii precum Moº Crãciun....
Ce legãturã are Evul mediu cu ... „ SÃ NU UCIZI” ?**

nici eu nu am citit vreuna în care sã fie descrisã așa...dar...am citit...
sunt curioasã ce ai citit tu...ești în stare sã spui mãcar un titlu și un autor care sã fii scris ceva pe tema asta?
(uite..eu am fost)

**Sã nu mai îndrãzneºti niciodatã sã mã pui pe mine sã citesc. **

atunci nu cred cã mai ai dreptul sã vorbești despre un subiect care te depãșește...

**Mai bine fã tu exerciþiul ãsta, ai mare nevoie. ªi fii mai deschisã la minte: nu mai citi numai variaþiuni pe aceeaºi temã.**

am citit multe din scrierile scolii din anale și la capitolul *ev mediu occidental* , lucrãri mai valoroase de atât nu existã.

**4. < iar...despre modul cum investesc catolicii banii...sã le fie rușine.... >

La crezi tu cã se folosesc armele? La plantatul mãslinilor ºi panseluþelor ? Ei bine, NU !!!!!!!
ªi, ca sã te scutesc de o altã cãutate în dicþionar, îþi spun eu: Armele sunt niste obiecte care se folosesc, de obicei, pe câmpuri de luptã cu unicul scop de a ucide ( inamicul).
Deci, în asta, spre ruºinea ei, îºi investeºte banii biserica catolicã. Asta cum se traduce? Nu tot prin crimã, indirect fãcutã ? Chiar dacã acum biserica nu mai are propria armatã, într-un fel tot participã la fel de fel de atrocitãþi. ªi nici mãcar nu mai are scuza cã o face în numele credinþei. Zilnic mor oameni în Afganistan, Iraq, Fâºia Gaza, atacuri teroriste, etc. ªi nici unul din acei oameni nu sunt vreun pericol pentru bisericã. Nu sunt vrãjitori, eretici savanþi sau pãgâni. ªi totuºi biserica, fie ea ºi catolicã, este complice zilnic la suprimarea atâtor vieþi. Doar pentru maximizarea profitului. Cum se pot împãca cu asta cucernicii credincioºi ?**

nu mã intereseazã.... ...nu sunt catolicã....

**Ortodocºii, oare, în ce îºi investesc banii ? ( - ghici ciupercã ce-i ?)**

de exemplu în asta...www.ortodoxmedia.com/inregistrare/47/Prezentare-Asociatia-Pro-Vi...

**Nici ustoroi n-am mâncat, nici gura nu-mi miroase.
Fii atentã ce pute:**

da..situații similare am vãzut și eu la televizor...dar..la fel de bine pot sã-ți fac și eu o listã cu atei drogați , violatori , proxeneți , traficanți de droguri , hoți , criminali ...etc...
și asta demonstreazã ce? ....nu demonstreazã nimic
nici cã ortodoxia ar fii bunã (sau nu) , nici cã ateimul ar fii rãu (sau nu)
sunt doar vorbe aruncate în vânt ...

numai bine!!!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 11 August 2009, ora 01:19

De la: alehin, la data 2009-08-10 22:34:01
De la: alehin, la data 2009-08-10 22:10:33

De la Alehin:
Discutia asta nu este despre tatal tau Ioana _dark ...ci despre institutia -biserica .Eu consider biserica o organizatie criminala care indeamna prin slujitorii ei la intoleranta fata de alte credinte si fata de slujitorii/adeptii altei credinte ,este indiferenta fata de suferinta aproapelui (cati oameni credinciosi ortodocsi sau nu cersesc in strada sau au nevoie de ajutor si biserica nu-i cauta ,din contra acum este preocupata sa-si puna o tichie de margaritar -Catedrala Mantuirii Neamului .Cu cat oamenii sunt mai saraci si debusolati cu atat biserica ii da inainte cu palate de clestar ( parca D-zeu spunea sa nu aduni averi pe pamant -logic ar trebui ca preotii sa fie cei mai modesti din pct-ul asta de vedere .Eu daca as adera la o organizatie criminala si personal n-am ucis pe nimeni tot sunt daca nu coautor, complice.Bisrica a fost indiferenta social fata de instalarea comunismului ,n-a avut nicio reactie ,ba mai mult -unii preoti au colaborat cu securitatea (am dovezi de la CNSAS ca in urma unei declaratii -note informative ,socrul meu a fost arestat si a decedat in inchisoare)-este si asta o crima ,indiferenta fata de legalizarea homosexualilor si fata de traficul cu minori .Nu mai spun ca eu nu consider corect sa nu considere fffffff grav tot ce a facut Inchizitia in numele credintei , Biserica Catolica si Biserica Ortodoxa sunt surori de credinta ..

așa...biserica , organizație criminalã spui???
țin sã te anunț cã la capitolul crime împotriva umanitãții și ateimul stã foarte bine....și în numele lui s-au comis atrocitãți...
sute de preoți ortodocși au murit prin închisori comuniste numai în românia .....iar alte mii au suferit bãtãi și torturi din partea unui regim care promova ateismul...
iar tu...în numele torenței îi condamni pe toți ortodocșii...te rog eu mult...dacã tot ne ții predici despre toleranțã demonstreazã tu cã ești tolerant și nu mai scrie fel de chestii aiurea împotriva creștinismului....oprește-te....
e religia multor oameni (și a mea) care se simt jigniți profund când vãd asemnea cuvinte

9am_Ella

241 mesaje

Postat pe: 11 August 2009, ora 01:28

De la: ioana_dark, la data 2009-08-11 01:13:45ellla.....

**Am spus cãpeteniile bisericii.
Studii ºi cercetãrii s-au fãcut, iar concluziile s-au publicat. N-ar strica sã te informezi ºi tu.**

NU... nu ai spus cãpeteniile ci *preoții*...de-abea apoi într-o altã propoziție ai spus ceva despre niște *cãpetenii * , dar nu ai modificat prostia ....

fii atentã...

**Cã preoþii Bisericii n-au respectat niciodatã, repet NICIODATÃ ! porunca Domnului , care vizeazã cel mai mare pãcat ?**

sunt cuvintele tale ,madame...
sã înțeleg cã nu ești în stare sã ți le asumi?....vai de tine....nu meriți atenția mea....
ți-o acord doar din dorința de a scrie ceva în apãrarea ortodoxiei...religia mea pe care tu , în numele toleranței și a libertații de gândire îți permiți sã o batojocorești în fel și chip....

**Se pare cã, spre deosebire de tine, n-am citit nicio carte în care inchiziþia sã fie descrisã ca o fundaþie caritabilã, iar torþionarii precum Moº Crãciun....
Ce legãturã are Evul mediu cu ... „ SÃ NU UCIZI” ?**

nici eu nu am citit vreuna în care sã fie descrisã așa...dar...am citit...
sunt curioasã ce ai citit tu...ești în stare sã spui mãcar un titlu și un autor care sã fii scris ceva pe tema asta?
(uite..eu am fost)

**Sã nu mai îndrãzneºti niciodatã sã mã pui pe mine sã citesc. **

atunci nu cred cã mai ai dreptul sã vorbești despre un subiect care te depãșește...

**Mai bine fã tu exerciþiul ãsta, ai mare nevoie. ªi fii mai deschisã la minte: nu mai citi numai variaþiuni pe aceeaºi temã.**

am citit multe din scrierile scolii din anale și la capitolul *ev mediu occidental* , lucrãri mai valoroase de atât nu existã.

**4. < iar...despre modul cum investesc catolicii banii...sã le fie rușine.... >

Deci, în asta, spre ruºinea ei, îºi investeºte banii biserica catolicã. Asta cum se traduce? Nu tot prin crimã, indirect fãcutã ? Chiar dacã acum biserica nu mai are propria armatã, într-un fel tot participã la fel de fel de atrocitãþi. ªi nici mãcar nu mai are scuza cã o face în numele credinþei. Zilnic mor oameni în Afganistan, Iraq, Fâºia Gaza, atacuri teroriste, etc. ªi nici unul din acei oameni nu sunt vreun pericol pentru bisericã. Nu sunt vrãjitori, eretici savanþi sau pãgâni. ªi totuºi biserica, fie ea ºi catolicã, este complice zilnic la suprimarea atâtor vieþi. Doar pentru maximizarea profitului. Cum se pot împãca cu asta cucernicii credincioºi ?**

nu mã intereseazã.... ...nu sunt catolicã....

**Ortodocºii, oare, în ce îºi investesc banii ? ( - ghici ciupercã ce-i ?)**

de exemplu în asta...www.ortodoxmedia.com/inregistrare/47/Prezentare-Asociatia-Pro-Vi...

**Nici ustoroi n-am mâncat, nici gura nu-mi miroase.
Fii atentã ce pute:**

da..situații similare am vãzut și eu la televizor...dar..la fel de bine pot sã-ți fac și eu o listã cu atei drogați , violatori , proxeneți , traficanți de droguri , hoți , criminali ...etc...
sunt doar vorbe aruncate în vânt ...

numai bine!!!

a..situații similare am vãzut și eu la televizor...dar..la fel de bine pot sã-ți fac și eu o listã cu atei drogați , violatori , proxeneți , traficanți de droguri , hoți , criminali ...etc...
sunt doar vorbe aruncate în vânt .

Deci preotii bisericii pot fi comparati, pusi pe acelasi palier cu 'atei drogați , violatori , proxeneți , traficanți de droguri , hoți , criminali ' Mersi, mersi! Am inteles ce gandesti cu adevarat. Esti tare !!!!!!!
Si asta demonstreaza efectul benefic al religiei asupra comunitatii. Si exemplele "pozitive" ale slujitorilor Domnului.
Celelalte lucruri nu le mai discut cu tine. As fi ca blonda care se uita la un film porno pana la capat, ca sa vada daca se casatoresc.
Si, crede-ma, nu-s !!!!!!!!!!!!!

PS: A etala autori si titluri de carti, nu inseamna nici ca le-ai citit, nici ca ai inteles ceva din ele, MADAME!!!!!!!!!!!!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 11 August 2009, ora 01:36

**Deci preotii bisericii pot fi comparati, pusi pe acelasi palier cu 'atei drogați , violatori , proxeneți , traficanți de droguri , hoți , criminali ' Mersi, mersi! Am inteles ce gandesti cu adevarat. Esti tare !!!!!!!**

da, draga mea....preoții homoxexuli , violatori sau criminali pot fii puși pe același palier...nu le iau apãrarea acelora...

doar religiei mele...care înseamnã cu totul altceva....

**Si asta demonstreaza efectul benefic al religiei asupra comunitatii.**

nah...nu însemanã nimic...nu datoritã religiei au început ãia sã violeze....

te las pe tine sã ghicești ce i-a dus la asta?....credința într-un dumnezeu care vede în permenanțã faptele fiecãruia (fapte pentru care noi vom da seama) sau absența ei?

**Celelalte lucruri nu le mai discut cu tine. **

uite cã nu scapi așa ușor....dacã mai vãd cã scrii prostii la adresa ortodoxiei așteaptã-te sã reacționez...

**A etala autori si titluri de carti, nu inseamna nici ca le-ai citit, nici ca ai inteles ceva din ele, MADAME!!!!**

posibil..dar eu garantez cã le-am citit și cã am înțeles ceva din ele...și...în absența unei probe contrarii nu ai decât sã mã crezi pe cuvânt....

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 11 August 2009, ora 08:21

De la: alehin, la data 2009-08-10 21:14:13Ce mai crestini ortodocsi ,care-si iubesc aproapele ...Dl Ticutafta ... si-a exprimat o parere chiar daca nu sunteti de acord cu ea (parca vorbeam de toleranta d-le Vanea ?)trebuie sa-l acceptam nu..? O alt parere nu inseamna o parere proasta ,,..este liber sa-si exprime ,sa-si asume fiecare faptele, vorbele...(auzi ,,exorcizare ,, ? ..chiar daca ati exagerat -sunt convinsa de asta dar uite ,repede mai vine cineva si mai aduga o piatra l,langa a dvs si gata ..constructia ... )

Brrrr,doamna Alehin trebuie exorcizata...

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 11 August 2009, ora 08:37

@alehin,buna dimineata ! frumoasa loialitatea dvs.si fair-playul,dar pagina asta incepe cu raspunsul d.lui sau d.nei ? ticutafta ....v-a placut mizeria aceea de raspuns? asta apropo de respectul pe care-l invocati dvs. fata de parerile celorlalti !....de obicei ,ce dai aia primesti ! si ptr.ca tot va raspund dvs.,m-a uluit seninatatea cu care v-ati laudat ca nu v-ati botezat copilul.....habar n-aveti ce rau imens i-ati facut in dorinta de a'i face un "bine " ! e ca-n" povestea porcului "cu mama cea desteapta care o invata pe fiica-sa sa arda pielea de porc ce'o lepada sotul ei noaptea ....si de aici,intreaga ei nenorocire ! poate va aduceti aminte de povestea respectiva ; e-n doua variante,un pic deosebite una de alta : una de I. Creanga si cealalta de Ispirescu....

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 11 August 2009, ora 08:55

De la: mytcor, la data 2008-10-09 16:32:06

Budistii din Burma

In anul 1850, calugarii budistii din Burma inca mai practicau ritualurile in care se performau sacrificii umane. Odata cu mutarea capitalei la Mandalay, 56 de oameni considerati a fi “fara pata” au fost sacrificati si ingropati sub zidurile orasului pentru a deveni protectorii noii asezari. La putin timp, doua dintre morminte au fost gasite goale, ceea ce i-a facut pe astrologii regali sa dea un verdict radical: 500 de oameni trebuie ucisi si ingropati sub ziduri, altfel capitala va fi evacuata. Pana la interventia guvernatorilor britanici care a pus capat sacrificiilor, 100 de persoane fusesera ucise deja.

Masacrul de la muntele Meadows

Odata cu declansarea razboiului din Utah, mormonii de pe intreg teritoriul s-au adunat in scurt timp, pentru a lupta impotriva armatei Statelor Unite, despre care banuiau ca urmareste eradicarea populatiei mormone. Pe fondul acestor tensiuni, au aparut zvonurile conform carora in trenul Fancher-Baker, care transporta emigranti din Arkansas catre California, se aflau inamici care participasera la persecutarea mai multor mormoni. Episodul, ramas in istorie drept “masacrul de la muntele Meadows”, s-a finalizat cu executarea unui numar mare de emigranti, pe 11 septembrie 1857. Mormonii au atacat trenul cu ajutorul indienilor din tribul Paiute. Doi dintre cei care aveau roluri importante in organizarea militara locala, Isaac C. Haight si John D. Lee au orchestrat acest atac, deghizandu-si oamenii astfel incat sa para un atac al nativilor americani. Dupa asediu, mormonii au reusit sa convinga emigrantii sa se predea. Nedorind sa lase martori ai implicarii lor in acest atac, 120 de oameni, barbati, femei si copii au fost executati. Dintre cei din urma, doar 17 au fost crutati. Abia 20 de ani mai tarziu, pe 23 martie 1877, unul dintre cei doi conducatori, John D.Lee, avea sa fie condamnat si executat chiar la locul masacrului.

Vanatoarea de vrajitoare

Odata cu sosirea lor in Massachusetts, in jurul anului 1600, puritanii au creat o politie religioasa care urmarea si pedepsea orice devianta doctrinala. “Pacatosii” erau biciuiti, pusi la stalpul infamiei, spanzurati, li se taiau urechile sau li se gaureau limbile cu un fier incins. De cealalta parte se aflau adeptii formatiunii religioase Quaker, unii dintre cei mai mari inamici ai puritanilor, a caror religie era considerata o blasfemie. Practicantii Quaker prinsi erau spanzurati. In 1690, teama fata de magie si de efectele acesteia i-a facut pe puritani sa condamne la moarte 20 de vrajitoare si sa arunce in inchisoare alte 150 de persoane banuite de vrajitorie. In intreaga perioada a persecutiilor, care a durat din 1484 pana in 1750, mii de oameni au fost arsi pe rug sau spanzurati. Conform statisticilor oficiale, 80% dintre victime erau femei.

Crimele sectei Thugee

Pentru a potoli setea de sange a nemiloasei zeite Kali, practicantii sectei Thugee din India au dezvoltat inca din anul 1500 o practica religioasa prin care oamenii erau jertifi pe altarul acesteia. Cele mai multe victime erau ucise prin strangulare in timpul ritualurilor. Se aproximeaza ca 2 milioane de oameni i-au cazut victime de-a lungul timpului. Numai in anul 1800 au fost curmate circa 20 000 de vieti, pana cand interventia autoritatilor britanice a pus capat acestor practici. Numarul victimelor s-a diminuat, desi in 1840 un membru Thugee era judecat pentru uciderea a 931 de oameni. In prezent, anumiti preoti hindusi inca mai practica acest ritual, insa locul oamenilor pe altarul jertfei a fost luat de capre.

Cruciadele

Definite drept conflicte militare cu un caracter religios, cruciadele medievale au fost purtate atat impotriva dusmanilor externi cat si a celor interni. Nu numai musulmanii sau slavii pagani au fost vizati, dar si crestinii greci ortodocsi, catarii, husitii sau oricine dobandea “statutul” de inamic al papilor. Scopul initial al cruciadelor era recuperarea Pamantului Sfant de la musulmani si impiedicarea expansiunii turcesti. Cruciadele erau purtate impotriva paganilor, ereticilor sau a celor care erau excomunicati din motive religioase, economice sau politice. In scurt timp insa, acestea au inceput sa serveasca si altor scopuri, cu precadere politice. Organizarea unei cruciade insemna mobilizarea unor forte militare imense, iar luptele presupuneau o violenta iesita din comun, avand ca rezultat un numar impresionant de victime. Ideea unui razboi religios care serveste unei cauze nobile a infierbantat mintile laicilor, asa se face ca spre sfarsitul secolului XI, oamenii din popor se angajau in aceste batalii, devenind dupa depunerea unui juramant “soldatii bisericii”. Se pare ca pana in 1291, numarul victimelor ajunsese la 20 milioane, dar aceasta este numai o cifra aproximativa, in lipsa unor evidente exacte. Este foarte probabil ca cifra sa fi fost mult mai mare, augmentata de numeroasele cruciade petrecute de-a lungul unei perioade lungi de timp.

Jihadul islamic

Semnificatiile “razboiului sfant” au nascut de-a lungul timpului o multime de controverse. Unii musulmani inteleg prin jihad utilizarea tuturor resurselor pentru a urma doctrina islamica si pentru a-l multumi pe Alah. Este un proces continuu, prin care acestia invata sa-si controleze propriile dorinte si sa lupte impotriva gandurilor rele. Pentru acestia, jihadul se afla inauntrul fiintei si se materializeaza prin aducerea dreptatii si inlaturarea raului din societate. Aceste precepte au cunoscut in scurt timp o extensie, care s-a materializat impotriva necredinciosilor.

Insa un anumit pasaj din Coran, Sura 25, versetul 52 a nascut foarte multe dezbateri in lumea islamica. Multi l-au folosit in trecut si il folosesc si in prezent drept scuza pentru a comite crime ascunse in spatele unei doctrine religioase: “ Nu cedati in fata necredinciosilor, ci luptati cu indarjire impotriva lor”.

Razboiul sfant, mentionat in Coran, a facut numeroase victime timp de 12 secole. Se pare ca in decursul istoriei, numarul victimelor ucise in numele Islamului numara aproximativ 200 milioane. In primii ani, armatele musulmane se raspandeau rapid: din estul Indiei pana in vestul Marocului. La scurt timp, diverse formatiuni religioase si-au adus acuze reciproce, declarand jihadul una impotriva celeilalte: Kharijis s-au luptat cu Sunni, Azariqis au declarat moarte tuturor pacatosilor si familiilor lor. In 1850 un mistic sudanez, Umar al-Hajj, a initiat un jihad in scopul de a converti triburile africane pagane.

Jertfele aztece

Aztecii au inceput elaborarea teocratiei in jurul anului 1300, marcand era de aur a sacrificului uman. Aproximativ 20 000 de oameni au fost jertfiti zeilor, in mod special zeului soare, caruia trebuia sa i se asigure ratia zilnica de sange. In cadrul ritualurilor, inima victimelor era scoasa, iar corpurile erau mancate. Alte victime erau inecate, decapitate, arse sau aruncate de la inaltime. Intr-un ritual dedicat zeului ploii, copii care obisnuiau sa planga des erau omorati incet pentru ca lacrimile lor sa aduca ploaia. Pentru a o multumi pe zeita porumbului, o fecioara trebuia sa danseze timp de 24 de ore, dupa care era ucisa, iar pielea ii era jupuita. O insemnare mentioneaza ca la incoronarea regelui Ahuitzotl, 80 000 de prizonieri au fost macelariti intru satisfacerea zeilor.

Inchizitia

Primele miscari ale inchizitiei au fost provocate de atitudinea maselor fata de crestinism, in mod particular de cea a catarilor si a valdensienilor. Tortura a inceput sa fie folosita dupa anul 1252. Cel care a autorizat uzul torturii a fost papa Inocent al IV-lea, printr-un edict papal cunoscut sub numele de Ad exstirpanda. Insa decretul interzicea varsarea de sange, mutilarea sau moartea. Una dintre metodele des folosite era “strappado”, care presupunea legarea mainilor acuzatului la spate si suspendarea acestuia in aer, pana la fracturarea bratelor. Metoda a cunoscut si “imbunatatiri”: in unele cazuri, se adaugau greutati la picioare, ceea ce ducea implicit, la dislocarea lor. Insa lucrurile nu s-au oprit aici. In 1568, Tribunalul Inchizitiei Spaniole a ordonat exterminarea a 3 milioane de oameni de pe actualul teritoriu al Olandei, atunci domeniu spaniol, sub acuza de rebeliune. Un alt exemplu de fervoare religioasa este celebrul inchizitor spaniol Torquemada, care avea pe constiinta cel putin 10 220 de suflete.

Masacrul hindusilor

Cucerirea Indiei de catre mahomedani a fost descrisa de catre istoricul W.Durant, drept cel mai sangeros episod din istorie. In anumite parti ale Europei si ale Asiei, natiunile cucerite optau pentru convertirea la Islam in locul mortii sigure care ii astepta. In India lucrurile nu au stat asa cum si-ar fi dorit cuceritorii musulmani, datorita religiei hindu, care isi ocupase locul in viata si in cultura oamenilor cu mai bine de 4000 de ani in urma. Pusi in fata unei rezistente iesite din comun, cuceritorii musulmani nu au ezitat sa incendieze orase intregi si sa masacreze intreaga populatie a acestora. Fiecare astfel de campanie sporea numarul victimelor cu cateva mii de suflete si tot pe atatea erau aruncate in ghearele sclaviei. Fiecare invadator isi putea construi la propriu un deal din craniile adeptilor hindusi. Cucerirea Afganistanului in anul 1000 a avut ca rezultat anihiliarea intregii populatii hinduse de pe acest teritoriu. Sultanii Bahmani din centrul Indiei isi facusera o regula din a omori 100 000 de hindusi pe an. In anul 1399, Teimur a ucis 100 000 de oameni intr-o singura zi si mult mai multi cu alte ocazii. Conform calculelor profesorului Koenraad Elst, numarul populatiei hinduse a scazut din anul 1000 pana in anul 1525 cu 80 milioane.

Religia nu are treaba cu atrocitatile comise in numele ei.La fel nici democratia nu are treaba cu atrocitatile comise in numele ei,nici dreptatea in numele careia s-au comis mereu atrocitati nu este vinovata de atrocitatile comise in numele ei, CI OAMENII SI LUPTA LOR PENTRU PUTERE.Mytcor,porcarii se pot comite in numele oricarei idei bune si mai mult,in general asa si se comit,este cea mai facila cale.Majoritatea oamenilor au ezitari datorate constiintei cand este vorba sa faca crime ,atrocitati,din interes pur personal,ingust,meschin,Daca insa sunt pacaliti si crimele apar ca fiind facute in numele unui scop nobil,in numele religiei,justitiei,democratiei etc ,atunci te miri ce soldati sadici si devotati scoti din ei.

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 11 August 2009, ora 10:19

De la Alehin :
Pt GabiGabi ,-cred ca orice om cu toate mintile-n cap (ca sa spun asa,in stilul vostru ) alege sigur in viata calea pe care vrea s-o urmeze ,are o cultura proprie, isi filtreaza informatia in functie de toate astea ,eu daca am fost botezata ortodox dinainte ca eu sa aleg ,vad ca nu ,,mi-a transmis nimic ,,....din contra consider ca este un abuz al religiei crestine de a impune botezul inainte de a cunoaste ... asa ca eu ii ofer copilului meu libertatea de a alege ...
Un om inteligent este acela care care are curajul sa accepte ceea ce nu poate fi schimbat, puterea sa schimbe ceea ce poate fi schimbat,si inteligenta sa le deosebeasca .....Eu in general nu vad lucrurile in alb si negru ca voi cei care credeti ca lumea se imparte in ai nostri si ai vostri sau in atei si credinciosi ..eu nu cred ca exista ateu decat in mintea unui fanatic religios indoctrinat si ffffffflimitat ,fiecare om care are cat de cat o cultura si are conturata o personalitate distincta si cu un IQ peste medie ,este clar ca-si pune intrebari, afla raspunsuri si daca raspunsurile nu-l multumesc sau intrebarile raman fara raspuns ...mai caut ,spera...cam asta e ..Era un citat care mi-a placut f mult si spune f mult ...,,nu inceta sa cauti adevarul ,dar fereste-te de cei care l-au gasit,,

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 11 August 2009, ora 10:29

Pt dl Vanea: diferenta este ca am spus,, i-as castra,, si nu,, hai sa-i castram,, ,eu daca as avea sa zicem un furuncul nu-l tolerez ,trebuie incizat asa ce legatura are toleranta fata de niste idei cu o aberatie concreta ,ca distanta de la vorba la fapta si ca sa amintesc un citat care-mi place :,,ai grija ce gandesti caci gandurile tale vor deveni vorbe ,ai grija ce vorbesti caci vorbele tale vor deveni fapte ,ai grija ce fapte faci caci ele iti vor forma caracterul,,

plesuardei

245 mesaje

Postat pe: 11 August 2009, ora 10:34

Se spune ca,un om,cu cat condamna mai abitir un lucru,cu atat e mai atras de acel lucru.Alehin,cred ca ai momente cand te-ai castra...

ticutafta

25 mesaje
Oras: Focsani

Postat pe: 11 August 2009, ora 10:40

De la: aureldimaa, la data 2009-08-11 10:34:12Se spune ca,un om,cu cat condamna mai abitir un lucru,cu atat e mai atras de acel lucru.Alehin,cred ca ai momente cand te-ai castra...
BA PE-A TA,NESIMTITULE !

ticu tafta sunt un crestin mai ceva decat toti crestinii dar urasc crestinii care vor sa fie altceva decat sunt eu
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 11 August 2009, ora 10:44

De la: alehin, la data 2009-08-11 10:29:25Pt dl Vanea: diferenta este ca am spus,, i-as castra,, si nu,, hai sa-i castram,, ,eu daca as avea sa zicem un furuncul nu-l tolerez ,trebuie incizat asa ce legatura are toleranta fata de niste idei cu o aberatie concreta ,ca distanta de la vorba la fapta si ca sa amintesc un citat care-mi place :,,ai grija ce gandesti caci gandurile tale vor deveni vorbe ,ai grija ce vorbesti caci vorbele tale vor deveni fapte ,ai grija ce fapte faci caci ele iti vor forma caracterul,,

Exact Alehin,ideea cam asta este chiar daca citatul care iti place nu este exact .

Ai grijã de gândurile tale, cãci ele vor deveni vorbe;
Ai grijã de vorbele tale, cãci ele vor deveni fapte;
Ai grijã de faptele tale, cãci ele vor deveni obiceiuri;
Ai grijã de obiceiurile tale, cãci ele îþi vor forma caracterul;
Ai grijã de caracterul tãu, cãci el îþi va fi destinul.”

Nu mai condamna lucrurile in mod superficial spunand ca ai castra nevinovati deoarece poate deveni un obicei care iti va forma caracterul...

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 11 August 2009, ora 10:46

De la: alehin, la data 2009-08-11 10:29:25Pt dl Vanea: diferenta este ca am spus,, i-as castra,, si nu,, hai sa-i castram,

Inteleg doamna,nu aveti suficient curaj pentru o astfel de actiune...

plesuardei

245 mesaje

Postat pe: 11 August 2009, ora 10:48

De la: ticutafta, la data 2009-08-11 10:40:22
De la: aureldimaa, la data 2009-08-11 10:34:12Se spune ca,un om,cu cat condamna mai abitir un lucru,cu atat e mai atras de acel lucru.Alehin,cred ca ai momente cand te-ai castra...
BA PE-A TA,NESIMTITULE !
Pe tine te-am intrebat de vorba?Aaaa,tu esti clona,sau ce?

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 11 August 2009, ora 14:21

De la: alehin, la data 2009-08-11 10:19:28De la Alehin :
Pt GabiGabi ,-cred ca orice om cu toate mintile-n cap (ca sa spun asa,in stilul vostru ) alege sigur in viata calea pe care vrea s-o urmeze ,are o cultura proprie, isi filtreaza informatia in functie de toate astea ,eu daca am fost botezata ortodox dinainte ca eu sa aleg ,vad ca nu ,,mi-a transmis nimic ,,....din contra consider ca este un abuz al religiei crestine de a impune botezul inainte de a cunoaste ... asa ca eu ii ofer copilului meu libertatea de a alege ...
Un om inteligent este acela care care are curajul sa accepte ceea ce nu poate fi schimbat, puterea sa schimbe ceea ce poate fi schimbat,si inteligenta sa le deosebeasca .....Eu in general nu vad lucrurile in alb si negru ca voi cei care credeti ca lumea se imparte in ai nostri si ai vostri sau in atei si credinciosi ..eu nu cred ca exista ateu decat in mintea unui fanatic religios indoctrinat si ffffffflimitat ,fiecare om care are cat de cat o cultura si are conturata o personalitate distincta si cu un IQ peste medie ,este clar ca-si pune intrebari, afla raspunsuri si daca raspunsurile nu-l multumesc sau intrebarile raman fara raspuns ...mai caut ,spera...cam asta e ..Era un citat care mi-a placut f mult si spune f mult ...,,nu inceta sa cauti adevarul ,dar fereste-te de cei care l-au gasit,,

@alehin, ti-ai intrebat copilul DACA A VRUT SA FIE ADUS PE LUME???

De ce IL PUI IN FATA FAPTULUI IMPLINIT ????!!!!

Du-te sa-ti botezi copilul, pt ca nu are ce sa ii strice....nu e o MUTILARE, iar daca nu inseamna nimic, nu cred ca pierzi ceva.......DAR DACA INSEAMNA CEVA, INSEAMNA CA AI SALVAT SUFLETUL COPILULUI TAU DE LA CHINURI NEMERITATE !!!!! VREI SA RISTI ??!!!

PS: iti recomand, pt cultura ta generala, sa vizionezi documentarul Discovery despre povestea care a stat la baza filmului Exorcistul......

Si nu te mai lua dupa toti tampitii care n-ar vedea iadul sau pe Dumnezeu nici daca s-ar gasi sub nasul lor...teologi de formatie sau nu !!!
Pe mine poti sa ma crezi pe cuvant, pt ca nu vorbesc in dodii: stiu ce stiu pe pielea mea !!

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 11 August 2009, ora 14:45

De la: Bi_anca, la data 2009-08-11 14:21:07
De la: alehin, la data 2009-08-11 10:19:28De la Alehin :

@alehin, ti-ai intrebat copilul DACA A VRUT SA FIE ADUS PE LUME???

De ce IL PUI IN FATA FAPTULUI IMPLINIT ????!!!!

Du-te sa-ti botezi copilul, pt ca nu are ce sa ii strice....nu e o MUTILARE, iar daca nu inseamna nimic, nu cred ca pierzi ceva.......DAR DACA INSEAMNA CEVA, INSEAMNA CA AI SALVAT SUFLETUL COPILULUI TAU DE LA CHINURI NEMERITATE !!!!! VREI SA RISTI ??!!!

PS: iti recomand, pt cultura ta generala, sa vizionezi documentarul Discovery despre povestea care a stat la baza filmului Exorcistul......

Si nu te mai lua dupa toti tampitii care n-ar vedea iadul sau pe Dumnezeu nici daca s-ar gasi sub nasul lor...teologi de formatie sau nu !!!
Pe mine poti sa ma crezi pe cuvant, pt ca nu vorbesc in dodii: stiu ce stiu pe pielea mea !!
MERSI FRUMOS,esti o draguta ca intotdeauna

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Pagini: << 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cum poate explica HOMO RELIGIOSUS urmatoarele atrocitati comise in numele RELIGIILOR ?
Mergi la: