9am023185
198 mesaje
|
Postat pe: 13 August 2009, ora 17:33
De la: karpov, la data 2009-08-13 17:10:06Crimele comise in numele religiilor ? De ce ne miram este ceea ce ne dorim si avem si tap ispasitor -divinitatea . Ar trebui sa ne trezim si sa ne ridicam maine din pat si sa ne intrebam -cine este DUMNEZEU ! Ar trebui sa ne dam seama ca nu exista nimic altceva decat imaginatia bolnava a celor care au scris carti sfinte de-a lungul veacurilor crezand in ceva ce nu exista . ROMANIA TREZESTE-TE - DUMNEZEU a fost creat pentru a ne putea justifica crimele -pentru a tine prostimea in frau -trebuie sa dispara caci altfel ne facem de ras in fata generatiilor viitoare . [/quote
Cei ce discuta acest subiect fac multe greseli, pur si simplu pentru ca nu sunt documentati. Incerc un mic rezumat, bazat pe lecturi ale unor autori din domeniul spiritualitatii.
Dumnezeu este UNUL ! Religiile sunt create de oameni, care nu-l pot percepe pe Dumnezeu altfel decat prin ritualuri de tot felul. Cand stai de vorba cu astfel de oameni (bisericosi), observi ca fiecare in parte (indiferent de religie) e convins ca cea imbratisata de el e cea care aduce mantuirea; ba mai mult: ei sustin ca ceilalti sunt pierduti, ceea ce este absolut fals.
Adevarul, potrivit initiatilor, este ca absolut toate sufletele intrupate se intorc dupa Marea Trecere, in astral.
Initiatii din Orient explica f limpede ca omul nu are numai corp fizic, ci si alte invelisuri, mult mai subtile; aici ar trebui spus ca medicina clasica, prizoniera unor conceptii materialiste, face geseala de a nu lua in calcul acest lucru, pur si simplu il ignora, asa incat tratamentele nu se adreseaza decat efectelor, nu si cauzelor bolii, ce-si au obarsia in corpul subtil, spre deosebire de medicina alternativa, inspirata din marii maestri ai Orientului, care vindeca eliminand cauza.
Dupa trecerea in astral, entitatea isi continua viata (Nu exista moarte!), constiinta entitatii fiind mult mai clara decat pe timpul cand a fost prizoniera in trup. Rostul intruparilor este evolutia spirituala, in trup ca fiinta umana; evolutia continua apoi in astral, pentru ca, intr-o eternitate, sa ajungem la perfectiunea ingerilor, care au parcurs acelasi drum, si astfel sa ne intoarcem la Tatal, cel ce ne-a creat.
Destinul si-l creeaza fiecare prin gandurile si faptele sale: in viata trecuta, mi-am creat destinul din aceasta intrupare, acum mi-o pregatesc pe cea din urmatoarea, potrivit legii Cauza=Efect. Oamenii fac marea greseala de a da vina pe Dumnezeu… ba unii, care se considera mai buni credinciosi, dau vina pe diavol; sunt ignoranti, dar si iresponsabili; e mai usor sa dai vina pe altul, decat sa-ti asumi responsabilitatea propriilor fapte. Legea suprema din univers, pe care a dat-o Dumnezeu, este legea Iubirii (neconditionate); dar Dumnezeu a dat fiintei umane si liberul arbitru; daca omul alege calea gresita, care incalca legea Iubirii, e numai alegerea sa; dar tocmai din aceasta cauza apar suferintele; cum spunea Scarlat Demetrescu: in zadar spui unui copil sa nu puna mana pe soba, ca se arde; el o va pune si numai asa, dupa o suferinta, va invata un adevar si nu-l va uita. Asa se intampla cu toate lucrurile: incet-incet, dintr-o intrupare in alta, invatam tot mai multe si evoluam spiritual (altfel nu se poate).
Marii initiati nu condamna religiile, sustinand ca acestea au rolul de a-i apropia pe oameni de Divinitate; dar ei nu fac greseala oamenilor de a considera pe una anume ca fiind calea adevarata; ei stiu ca toate sufletele se intorc la Dumnezeu. Totusi se pare ca nu tin cont de un fapt: ca cei smecheri si malefici se folosesc de religii pt a manipula masele de ignoranti, care refuza cu obstinatie sa-si foloseasca mintea cu care au fost inzestrati; e drept ca mass-media e o arma si mai puternica in acest sens, spalarea creierelor se face clipa de clipa si oamenii nu-si dau seama.
Iata cativa autori din acest domeniu: Scarlat Demetrescu, Baird Spalding, Michael Newton, Edgar Cayce, Rudolf Steiner, Lazarev, Omraam, Hasdeu, Allan Kardec, Sogyal Rinpoche, Yog Ramachaaka dar si altii…
Cred ca viata oamenilor ar fi mai usoara si mai frumoasa daca ar cunoaste Adevarul... si inca ceva important: ar disparea spaima de moarte, care-i paralizeaza (si stiu ce spun!)…
Unii ajung sa nege Divinitatea din cauza ororilor infaptuite de oameni, in virtutea liberului arbitru... Cei ce purtau asa-zise razboaie religioase, cu crucea pe piept, au vreo legatura cu Dumnezeu?!? E complet fals pusa problema !
Cei ce-si pun astfel de intrebari, bine fac... dar ar trebui sa gandeasca logic, sa puna problema corect, si ami apoi sa se documenteze. Bine spunea cineva: Cel ce nu detine informatia, nu are drept la opinie! In sensul ca va debita numai prostii...
Cei ce-si doresc sincer sa evolueze spiritual, ar trebui sa citeasca mai intai Scarlat Demetrescu si Baird Spalding, nici nu stiu in ce ordine ar fi mai bine... si-ar lamuri imediat neclaritatile... si si-ar face un mare serviciu; dar mai sunt multi alti autori. Ex. Michael Newton, un hipnoterapeut din California, de formatie stiintifica, medic, era ateu; cand, la sedintele sale a aflat despre viata din astral, dinainte de intrupare, a fost surprins, dar a avut intelepciunea sa nu nege evidenta. La fel si Edgar Cayce, cel mai mare profet american, cu diferenta ca acesta era religios practicant.
Multe din aceste carti le am in format electronic, deci le ofer cu drag oricui este interesat.
Unii vor ajunge sa descopere Adevarul in aceasta viata, daca-i apar in cale cartile potrivite, dar sa nu uitati: Nimic nu e intamplator in viata!
... altii vor mai avea nevoie de multe intrupari, fiind spirite tinere, putin evoluate spiritual. Dar nu e nici o problema, au eternitatea la dispozitie.
|
|
|
9am_Ella
241 mesaje
Oras: Bacau
|
Postat pe: 13 August 2009, ora 19:33
De la: 9am023185, la data 2009-08-13 17:33:09De la: karpov, la data 2009-08-13 17:10:06Crimele comise in numele religiilor ? De ce ne miram este ceea ce ne dorim si avem si tap ispasitor -divinitatea . Ar trebui sa ne trezim si sa ne ridicam maine din pat si sa ne intrebam -cine este DUMNEZEU ! Ar trebui sa ne dam seama ca nu exista nimic altceva decat imaginatia bolnava a celor care au scris carti sfinte de-a lungul veacurilor crezand in ceva ce nu exista . ROMANIA TREZESTE-TE - DUMNEZEU a fost creat pentru a ne putea justifica crimele -pentru a tine prostimea in frau -trebuie sa dispara caci altfel ne facem de ras in fata generatiilor viitoare . [/quote
Cei ce discuta acest subiect fac multe greseli, pur si simplu pentru ca nu sunt documentati. Incerc un mic rezumat, bazat pe lecturi ale unor autori din domeniul spiritualitatii.
Dumnezeu este UNUL ! Religiile sunt create de oameni, care nu-l pot percepe pe Dumnezeu altfel decat prin ritualuri de tot felul. Cand stai de vorba cu astfel de oameni (bisericosi), observi ca fiecare in parte (indiferent de religie) e convins ca cea imbratisata de el e cea care aduce mantuirea; ba mai mult: ei sustin ca ceilalti sunt pierduti, ceea ce este absolut fals.
Adevarul, potrivit initiatilor, este ca absolut toate sufletele intrupate se intorc dupa Marea Trecere, in astral.
Initiatii din Orient explica f limpede ca omul nu are numai corp fizic, ci si alte invelisuri, mult mai subtile; aici ar trebui spus ca medicina clasica, prizoniera unor conceptii materialiste, face geseala de a nu lua in calcul acest lucru, pur si simplu il ignora, asa incat tratamentele nu se adreseaza decat efectelor, nu si cauzelor bolii, ce-si au obarsia in corpul subtil, spre deosebire de medicina alternativa, inspirata din marii maestri ai Orientului, care vindeca eliminand cauza.
Dupa trecerea in astral, entitatea isi continua viata (Nu exista moarte!), constiinta entitatii fiind mult mai clara decat pe timpul cand a fost prizoniera in trup. Rostul intruparilor este evolutia spirituala, in trup ca fiinta umana; evolutia continua apoi in astral, pentru ca, intr-o eternitate, sa ajungem la perfectiunea ingerilor, care au parcurs acelasi drum, si astfel sa ne intoarcem la Tatal, cel ce ne-a creat.
Destinul si-l creeaza fiecare prin gandurile si faptele sale: in viata trecuta, mi-am creat destinul din aceasta intrupare, acum mi-o pregatesc pe cea din urmatoarea, potrivit legii Cauza=Efect. Oamenii fac marea greseala de a da vina pe Dumnezeu… ba unii, care se considera mai buni credinciosi, dau vina pe diavol; sunt ignoranti, dar si iresponsabili; e mai usor sa dai vina pe altul, decat sa-ti asumi responsabilitatea propriilor fapte. Legea suprema din univers, pe care a dat-o Dumnezeu, este legea Iubirii (neconditionate); dar Dumnezeu a dat fiintei umane si liberul arbitru; daca omul alege calea gresita, care incalca legea Iubirii, e numai alegerea sa; dar tocmai din aceasta cauza apar suferintele; cum spunea Scarlat Demetrescu: in zadar spui unui copil sa nu puna mana pe soba, ca se arde; el o va pune si numai asa, dupa o suferinta, va invata un adevar si nu-l va uita. Asa se intampla cu toate lucrurile: incet-incet, dintr-o intrupare in alta, invatam tot mai multe si evoluam spiritual (altfel nu se poate).
Marii initiati nu condamna religiile, sustinand ca acestea au rolul de a-i apropia pe oameni de Divinitate; dar ei nu fac greseala oamenilor de a considera pe una anume ca fiind calea adevarata; ei stiu ca toate sufletele se intorc la Dumnezeu. Totusi se pare ca nu tin cont de un fapt: ca cei smecheri si malefici se folosesc de religii pt a manipula masele de ignoranti, care refuza cu obstinatie sa-si foloseasca mintea cu care au fost inzestrati; e drept ca mass-media e o arma si mai puternica in acest sens, spalarea creierelor se face clipa de clipa si oamenii nu-si dau seama.
Iata cativa autori din acest domeniu: Scarlat Demetrescu, Baird Spalding, Michael Newton, Edgar Cayce, Rudolf Steiner, Lazarev, Omraam, Hasdeu, Allan Kardec, Sogyal Rinpoche, Yog Ramachaaka dar si altii…
Cred ca viata oamenilor ar fi mai usoara si mai frumoasa daca ar cunoaste Adevarul... si inca ceva important: ar disparea spaima de moarte, care-i paralizeaza (si stiu ce spun!)…
Unii ajung sa nege Divinitatea din cauza ororilor infaptuite de oameni, in virtutea liberului arbitru... Cei ce purtau asa-zise razboaie religioase, cu crucea pe piept, au vreo legatura cu Dumnezeu?!? E complet fals pusa problema !
Cei ce-si pun astfel de intrebari, bine fac... dar ar trebui sa gandeasca logic, sa puna problema corect, si ami apoi sa se documenteze. Bine spunea cineva: Cel ce nu detine informatia, nu are drept la opinie! In sensul ca va debita numai prostii...
Cei ce-si doresc sincer sa evolueze spiritual, ar trebui sa citeasca mai intai Scarlat Demetrescu si Baird Spalding, nici nu stiu in ce ordine ar fi mai bine... si-ar lamuri imediat neclaritatile... si si-ar face un mare serviciu; dar mai sunt multi alti autori. Ex. Michael Newton, un hipnoterapeut din California, de formatie stiintifica, medic, era ateu; cand, la sedintele sale a aflat despre viata din astral, dinainte de intrupare, a fost surprins, dar a avut intelepciunea sa nu nege evidenta. La fel si Edgar Cayce, cel mai mare profet american, cu diferenta ca acesta era religios practicant.
Multe din aceste carti le am in format electronic, deci le ofer cu drag oricui este interesat.
Unii vor ajunge sa descopere Adevarul in aceasta viata, daca-i apar in cale cartile potrivite, dar sa nu uitati: Nimic nu e intamplator in viata!
... altii vor mai avea nevoie de multe intrupari, fiind spirite tinere, putin evoluate spiritual. Dar nu e nici o problema, au eternitatea la dispozitie.
Nu sunt decat doua iubiri. Iubirea de sine, sau iubirea pentru alte fiinte vii. Si indaratul iubirii de sine se afla suferinta si boala. iar indaratul iubirii pentru altii, se afla Binele. De fiecara data cand omul iubeste in afara lui, face, constient sau nu, un act de credinta.
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 14 August 2009, ora 17:05
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 14 August 2009, ora 17:23
ella...
multumesc pentru cuvintele frumoase la adresa mea.
in legatura cu lucrurile in care cred...cred cu tarie in ortodoxism si in biserica ortodoxa. consider ca in afara ei nu exista mantuire. o discutie despre sfintele taine si harul detinut de preotii ar fii , insa off topic aici .
aici se incadreaza doar preotii care au furat , violat sau ucis , insa...asa cum spuneam.,..lasa-i in plata lui dumnezeu ...o vorba romaneasca spunea ca el nu bate cu ciomagul....
spuneai ca biserica ortodoxa ar trebui sa reactioneze cand vede astfel de fapte in randul clericilor ei ...da...reactioneaza. un astfel de proet este dat afara imediat , blestemat si i se retrage harul . nu mai are voie sa faca sfanta liturghie sau sfintele taine. pe langa asta...el primeste desigur si plata din partea autoritatii laice (preotii violatori nu sunt scutiti de inchisoare).
despre adi...pe topicul asta doar s-a enervat. sa stii ca el nu este asa de obicei. eu il cunosc si in realitate si stiu ce zic. e un om extraordinar care nu se enerveaza aproape niciodata , indiferent ce i s-ar spune. ...aici a fost insa o exceptie (atat el cat si mytcor sunt persoanlitati foarte puternice si...de mai multe ori cand s-au intalnit a iesit cu scantei....chiar flacari  ), dar nu-l judeca dupa asta. e un om de un calm incredibil.
daca o sa stai de vorba cu el mai mult o sa-ti dai seama.
eu am invatat de la el multe lucruri interesante ( care si-a luat doctoratul prin anglia) , dar...are si multe chestii cu care nu sunt absolut deloc de acord...cu toate astea este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei de pe forumul asta...
numai bine!!!
|
|
|
9am023185
198 mesaje
|
Postat pe: 14 August 2009, ora 19:22
9am_Ella a spus:
Nu sunt decat doua iubiri. Iubirea de sine, sau iubirea pentru alte fiinte vii. Si indaratul iubirii de sine se afla suferinta si boala. iar indaratul iubirii pentru altii, se afla Binele. De fiecara data cand omul iubeste in afara lui, face, constient sau nu, un act de credinta."
Frumos si adevarat !
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 14 August 2009, ora 20:59
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 15 August 2009, ora 00:47
Oameni diferiti, care au trait in perioade indepartate atat din punct de vedere istoric, cat si geografic, oameni care s-au inchinat la Dumnezei diferiti, si-au ucis cu violenta si sadism semenii, ascunzandu-se in umbra protectoare a religiei pe care au imbratisat-o. O intrebare se impune: sunt religiile mapamondului doctrine care instiga la violenta sau sunt simple instrumente prin intermediul carora oamenii isi satisfac placerea de a ucide, cu scuza ca servesc unui scop nobil?
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 15 August 2009, ora 08:27
De la: alehin, la data 2009-08-15 00:47:19Oameni diferiti, care au trait in perioade indepartate atat din punct de vedere istoric, cat si geografic, oameni care s-au inchinat la Dumnezei diferiti, si-au ucis cu violenta si sadism semenii, ascunzandu-se in umbra protectoare a religiei pe care au imbratisat-o. O intrebare se impune: sunt religiile mapamondului doctrine care instiga la violenta sau sunt simple instrumente prin intermediul carora oamenii isi satisfac placerea de a ucide, cu scuza ca servesc unui scop nobil?
Eu merg pe varianta doi ...  .Nu pot sa-mi explic altfel cum, de la "iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti" s-a ajuns la Cruciade si arderi pe rug.Ne poate apuca o mirare sincera referitor la deosebirea intre ce le-a spus religia lor si ce au facut ei in numele religiei!
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 15 August 2009, ora 12:55
De la: alehin, la data 2009-08-15 00:47:19Oameni diferiti, care au trait in perioade indepartate atat din punct de vedere istoric, cat si geografic, oameni care s-au inchinat la Dumnezei diferiti, si-au ucis cu violenta si sadism semenii, ascunzandu-se in umbra protectoare a religiei pe care au imbratisat-o. O intrebare se impune: sunt religiile mapamondului doctrine care instiga la violenta sau sunt simple instrumente prin intermediul carora oamenii isi satisfac placerea de a ucide, cu scuza ca servesc unui scop nobil?
s-au produs atrocitati in numele religiei...daca religia a fost cauza sau doar pretextul lor o sa mai discutam...(in masura in care te mai pricepi si tu la evul mediu )...
problema e alta....daca s-au comis atrocitati in numele religiei...asta demonstreaza ce?
|
9am003934
46 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 15 August 2009, ora 12:59
De la: ioana_dark, la data 2009-08-14 17:23:34ella...
multumesc pentru cuvintele frumoase la adresa mea.
in legatura cu lucrurile in care cred...cred cu tarie in ortodoxism si in biserica ortodoxa. consider ca in afara ei nu exista mantuire. o discutie despre sfintele taine si harul detinut de preotii ar fii , insa off topic aici .
aici se incadreaza doar preotii care au furat , violat sau ucis , insa...asa cum spuneam.,..lasa-i in plata lui dumnezeu ...o vorba romaneasca spunea ca el nu bate cu ciomagul....
spuneai ca biserica ortodoxa ar trebui sa reactioneze cand vede astfel de fapte in randul clericilor ei ...da...reactioneaza. un astfel de proet este dat afara imediat , blestemat si i se retrage harul . nu mai are voie sa faca sfanta liturghie sau sfintele taine. pe langa asta...el primeste desigur si plata din partea autoritatii laice (preotii violatori nu sunt scutiti de inchisoare).
despre adi...pe topicul asta doar s-a enervat. sa stii ca el nu este asa de obicei. eu il cunosc si in realitate si stiu ce zic. e un om extraordinar care nu se enerveaza aproape niciodata , indiferent ce i s-ar spune. ...aici a fost insa o exceptie (atat el cat si mytcor sunt persoanlitati foarte puternice si...de mai multe ori cand s-au intalnit a iesit cu scantei....chiar flacari ), dar nu-l judeca dupa asta. e un om de un calm incredibil.
daca o sa stai de vorba cu el mai mult o sa-ti dai seama.
eu am invatat de la el multe lucruri interesante ( care si-a luat doctoratul prin anglia) , dar...are si multe chestii cu care nu sunt absolut deloc de acord...cu toate astea este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei de pe forumul asta...
numai bine!!!
Zici ca numai prin biserica ortodoxa se poate capata mintuire......fetito,trezeste-te, nu vezi ca aceasta biserica introduce tot felul de sarbatori si reguli numai pentru a stringe bani de la ....
Priveste la biserica catolica,vezi celelalte biserici....
Ce glume ai in program
|
9am003934
46 mesaje
|
Postat pe: 15 August 2009, ora 13:05
De la: vaneamarin, la data 2009-08-15 08:27:54De la: alehin, la data 2009-08-15 00:47:19Oameni diferiti, care au trait in perioade indepartate atat din punct de vedere istoric, cat si geografic, oameni care s-au inchinat la Dumnezei diferiti, si-au ucis cu violenta si sadism semenii, ascunzandu-se in umbra protectoare a religiei pe care au imbratisat-o. O intrebare se impune: sunt religiile mapamondului doctrine care instiga la violenta sau sunt simple instrumente prin intermediul carora oamenii isi satisfac placerea de a ucide, cu scuza ca servesc unui scop nobil?
Eu merg pe varianta doi ... .Nu pot sa-mi explic altfel cum, de la "iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti" s-a ajuns la Cruciade si arderi pe rug.Ne poate apuca o mirare sincera referitor la deosebirea intre ce le-a spus religia lor si ce au facut ei in numele religiei!
Draga Vanea,eicea la ce te referi tu,isi face aparitia satana care contraface totul tot prin religie,asa apar Cruciadele..si altele.
Nu te-ai intrebat cine-i Antihristul? si prin cine se manifesta?
De ce se vorbeste de Guvern Mondial,sau unirea Religiilor?
Sint multe
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 15 August 2009, ora 13:13
De la: 9am003934, la data 2009-08-15 13:05:31De la: vaneamarin, la data 2009-08-15 08:27:54De la: alehin, la data 2009-08-15 00:47:19Oameni diferiti, care au trait in perioade indepartate atat din punct de vedere istoric, cat si geografic, oameni care s-au inchinat la Dumnezei diferiti, si-au ucis cu violenta si sadism semenii, ascunzandu-se in umbra protectoare a religiei pe care au imbratisat-o. O intrebare se impune: sunt religiile mapamondului doctrine care instiga la violenta sau sunt simple instrumente prin intermediul carora oamenii isi satisfac placerea de a ucide, cu scuza ca servesc unui scop nobil?
Eu merg pe varianta doi ... .Nu pot sa-mi explic altfel cum, de la "iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti" s-a ajuns la Cruciade si arderi pe rug.Ne poate apuca o mirare sincera referitor la deosebirea intre ce le-a spus religia lor si ce au facut ei in numele religiei!
Draga Vanea,eicea la ce te referi tu,isi face aparitia satana care contraface totul tot prin religie,asa apar Cruciadele..si altele.
Nu te-ai intrebat cine-i Antihristul? si prin cine se manifesta?
De ce se vorbeste de Guvern Mondial,sau unirea Religiilor?
Sint multe e multe,dom'le,da' multe rau,ti se si apleaca de la ele,semneaza ANTIHRISTU
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 15 August 2009, ora 14:18
cum se poate explica ?simplu,dupa parerea mea : guvernatorul acestui spatiu numit Pamint,este Lucifer !cel care provocind caderea din Rai a perechii promordiale Adam si Eva,promitindu-le Cunoasterea Binelui si Raului, a fost urmat de cei doi si prin ei,noi, ptr. a se tine de promisiunea facuta ! de atunci, Omul se straduieste ,pe de o parte sa stapineasca pamintul prin forta si pe de alta parte, sa decanteze raul de bine ,cunoscind tot ce-i omenesc ! problema este ca cele 2 ipostaze nu se regasesc in acelasi om,in acelasi timp !
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 15 August 2009, ora 14:38
De la: ioana_dark, la data 2009-08-15 12:55:41De la: alehin, la data 2009-08-15 00:47:19Oameni diferiti, care au trait in perioade indepartate atat din punct de vedere istoric, cat si geografic, oameni care s-au inchinat la Dumnezei diferiti, si-au ucis cu violenta si sadism semenii, ascunzandu-se in umbra protectoare a religiei pe care au imbratisat-o. O intrebare se impune: sunt religiile mapamondului doctrine care instiga la violenta sau sunt simple instrumente prin intermediul carora oamenii isi satisfac placerea de a ucide, cu scuza ca servesc unui scop nobil?
s-au produs atrocitati in numele religiei...daca religia a fost cauza sau doar pretextul lor o sa mai discutam...(in masura in care te mai pricepi si tu la evul mediu )...
problema e alta....daca s-au comis atrocitati in numele religiei...asta demonstreaza ce?
....Ioanna, ai primit raspuns !...atunci am vorbit despre DOGMA si NORMA, despre lumea normelor si lumea dogmelor, despre cine impune si cine dispune ....
..acum, ai dreptul la o a doua optiune, alege !...
DOGMA sau NORMA .
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 15 August 2009, ora 14:44
De la: gabigabi, la data 2009-08-15 14:18:52cum se poate explica ?simplu,dupa parerea mea : guvernatorul acestui spatiu numit Pamint,este Lucifer !cel care provocind caderea din Rai a perechii promordiale Adam si Eva,promitindu-le Cunoasterea Binelui si Raului, a fost urmat de cei doi si prin ei,noi, ptr. a se tine de promisiunea facuta ! de atunci, Omul se straduieste ,pe de o parte sa stapineasca pamintul prin forta si pe de alta parte, sa decanteze raul de bine ,cunoscind tot ce-i omenesc ! problema este ca cele 2 ipostaze nu se regasesc in acelasi om,in acelasi timp !
Gabi, sunt unii dintre semenii nostri ce s-au "ridicat" atat de sus incat au putut sa vada, dar nu se pot exprima pe-ntelesul celorlalti, iar altii, au ramas atat de jos, incat se straduiesc a vedea dar nu reusesc a intelege si distinge , d-acolo de unde privesc ei,...pur si simplu nu se poate ! ...
|
Fosta membra 9am.ro
220 mesaje
|
Postat pe: 15 August 2009, ora 14:48
Cand Biblia a devenit LEGE (un singur exemplu este cel al tarilor nordice in anii 1600), faradelegile impotriva comunitatiilor sau terminat cu crime in numele religiei. Ce va este asa greu sa raspundeti la intrebare?
Nu-mi daþi sfaturi. ªtiu sã greºesc ºi singur !
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 15 August 2009, ora 14:49
ce bine-mi pare sa te vad  intra,te rog,pe Monarhie sau Republica....te-am chemat acolo ....vino te rog si limpezeste o problema !
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 15 August 2009, ora 15:26
am gresit @mytcor - topicul este cel cu candidatura lui Radu Duda ! am o disputa cu florin si-l intreb ceva ce te priveste si pe tine ! esti bun sa te duci sa citesti despre ce-i vorba ?
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 15 August 2009, ora 15:49
De la: ioana_dark, la data 2009-08-15 12:55:41De la: alehin, la data 2009-08-15 00:47:19Oameni diferiti, care au trait in perioade indepartate atat din punct de vedere istoric, cat si geografic, oameni care s-au inchinat la Dumnezei diferiti, si-au ucis cu violenta si sadism semenii, ascunzandu-se in umbra protectoare a religiei pe care au imbratisat-o. O intrebare se impune: sunt religiile mapamondului doctrine care instiga la violenta sau sunt simple instrumente prin intermediul carora oamenii isi satisfac placerea de a ucide, cu scuza ca servesc unui scop nobil?
De la ALEHIN :
in masura in care te mai pricepi si tu la evul mediu )..
Sa inteleg dupa exprimarea ta ca tu (si eventual Adi Popa ) detineti adevarul ? E totusi bine ca din marinimia voastra ne mai scapati si noua profanilor ,incuiatilor , ,, nebunilor la cap,, (exprimarile tale duhovnicesti pline de intelepciune) niste firimituri de la masa voastra imparateasca ....Ai vazut bine din tot ce am postat ca nu ne potrivim la ,,pareri ,,(ma refer la mine caci tu nu ai pareri tu vii cu adevaruri absolute)...CE INCERCI ACUM SA-MI SPUI ...LASA-MA ..
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 15 August 2009, ora 22:32
De la: gabigabi, la data 2009-08-15 14:18:52cum se poate explica ?simplu,dupa parerea mea : guvernatorul acestui spatiu numit Pamint,este Lucifer !cel care provocind caderea din Rai a perechii promordiale Adam si Eva,promitindu-le Cunoasterea Binelui si Raului, a fost urmat de cei doi si prin ei,noi, ptr. a se tine de promisiunea facuta ! de atunci, Omul se straduieste ,pe de o parte sa stapineasca pamintul prin forta si pe de alta parte, sa decanteze raul de bine ,cunoscind tot ce-i omenesc ! problema este ca cele 2 ipostaze nu se regasesc in acelasi om,in acelasi timp !
**guvernatorul acestui spatiu numit Pamint,este Lucifer !**
aceastã lume este condusã (și a fost mereu) doar de oameni....ei și numai ei au fãcut acele atrocitãți....
pentru a putea înțelege de ce trebuie doar studiatã epoca în care au trãit...în momentul în care un om ajunge sã înțeleagã acea epocã și sã gândeascã cu mintea unui om care trãiește efectiv în ea (nu cu mintea unui european de secol 21...pentru cã timpurile s-au schimbat mult de atunci) ajunge sã înțeleagã și de s-au fãcut acele atrocitãți....
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 15 August 2009, ora 22:37
De la: mytcor, la data 2009-08-15 14:38:04De la: ioana_dark, la data 2009-08-15 12:55:41De la: alehin, la data 2009-08-15 00:47:19Oameni diferiti, care au trait in perioade indepartate atat din punct de vedere istoric, cat si geografic, oameni care s-au inchinat la Dumnezei diferiti, si-au ucis cu violenta si sadism semenii, ascunzandu-se in umbra protectoare a religiei pe care au imbratisat-o. O intrebare se impune: sunt religiile mapamondului doctrine care instiga la violenta sau sunt simple instrumente prin intermediul carora oamenii isi satisfac placerea de a ucide, cu scuza ca servesc unui scop nobil?
....Ioanna, ai primit raspuns !...atunci am vorbit despre DOGMA si NORMA, despre lumea normelor si lumea dogmelor, despre cine impune si cine dispune ....
DOGMA sau NORMA .
mytcor...așa cum spunea și adi calitatea de a fii concis pur și simplu ...nu o ai (nu cã nu ai avea multe altele  )
hai...spune-mi clar ce vrei de la mine!!!
ți-am mai spus și mã repet...dacã normele impuse de societate ar intra în contradiție cu dogma creștinã aș alege-o pe cea din urmã....dar...nu înțeleg de ce îmi adresezi întrebarea a doua oarã...ce vrei exact?
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 15 August 2009, ora 22:39
De la: alehin, la data 2009-08-15 15:49:31De la: ioana_dark, la data 2009-08-15 12:55:41De la: alehin, la data 2009-08-15 00:47:19Oameni diferiti, care au trait in perioade indepartate atat din punct de vedere istoric, cat si geografic, oameni care s-au inchinat la Dumnezei diferiti, si-au ucis cu violenta si sadism semenii, ascunzandu-se in umbra protectoare a religiei pe care au imbratisat-o. O intrebare se impune: sunt religiile mapamondului doctrine care instiga la violenta sau sunt simple instrumente prin intermediul carora oamenii isi satisfac placerea de a ucide, cu scuza ca servesc unui scop nobil?
De la ALEHIN :
Sa inteleg dupa exprimarea ta ca tu (si eventual Adi Popa ) detineti adevarul ? E totusi bine ca din marinimia voastra ne mai scapati si noua profanilor ,incuiatilor , ,, nebunilor la cap,, (exprimarile tale duhovnicesti pline de intelepciune) niste firimituri de la masa voastra imparateasca ....Ai vazut bine din tot ce am postat ca nu ne potrivim la ,,pareri ,,(ma refer la mine caci tu nu ai pareri tu vii cu adevaruri absolute)...CE INCERCI ACUM SA-MI SPUI ...LASA-MA ..
am spus doar cã dacã *te ține* sã vorbim despre evul mediu ...sunt dispusã sã vorbim
(acum m-am exprimat mai simplu...e imposibil sã nu mã înțelegi)
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 15 August 2009, ora 22:44
De la: ioana_dark, la data 2009-08-15 22:37:04De la: mytcor, la data 2009-08-15 14:38:04De la: ioana_dark, la data 2009-08-15 12:55:41De la: alehin, la data 2009-08-15 00:47:19Oameni diferiti, care au trait in perioade indepartate atat din punct de vedere istoric, cat si geografic, oameni care s-au inchinat la Dumnezei diferiti, si-au ucis cu violenta si sadism semenii, ascunzandu-se in umbra protectoare a religiei pe care au imbratisat-o. O intrebare se impune: sunt religiile mapamondului doctrine care instiga la violenta sau sunt simple instrumente prin intermediul carora oamenii isi satisfac placerea de a ucide, cu scuza ca servesc unui scop nobil?
DOGMA sau NORMA .
mytcor...așa cum spunea și adi calitatea de a fii concis pur și simplu ...nu o ai (nu cã nu ai avea multe altele )
ți-am mai spus și mã repet...dacã normele impuse de societate ar intra în contradiție cu dogma creștinã aș alege-o pe cea din urmã....dar...nu înțeleg de ce îmi adresezi întrebarea a doua oarã...ce vrei exact?
....mmmmda, vad ca i-ai pus si CODA, d-aceasta data !...  FACI PROGRES, e de bine !..
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 15 August 2009, ora 22:45
De la: ioana_dark, la data 2009-08-15 22:39:12De la: alehin, la data 2009-08-15 15:49:31De la: ioana_dark, la data 2009-08-15 12:55:41De la: alehin, la data 2009-08-15 00:47:19Oameni diferiti, care au trait in perioade indepartate atat din punct de vedere istoric, cat si geografic, oameni care s-au inchinat la Dumnezei diferiti, si-au ucis cu violenta si sadism semenii, ascunzandu-se in umbra protectoare a religiei pe care au imbratisat-o. O intrebare se impune: sunt religiile mapamondului doctrine care instiga la violenta sau sunt simple instrumente prin intermediul carora oamenii isi satisfac placerea de a ucide, cu scuza ca servesc unui scop nobil?
De la ALEHIN :
am spus doar cã dacã *te ține* sã vorbim despre evul mediu ...sunt dispusã sã vorbim
(acum m-am exprimat mai simplu...e imposibil sã nu mã înțelegi)
începem cu bizanțul....ce știi despre disputele hristologice , cele iconoclaste , despre imperiul universal , despre patriarhia de acolo , despre politica internã a împãraților bizantini (aș vrea sã vedem aici diferențele dintre împãrații macedoneni și cei comneni) , despre relațiile lor cu lumea creștinã din vestul europei sau noile monarhii creștine din estul ei?....și cred cã ajunge pentru început....continuãm în mãsura în care o sã fii dispus....
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 15 August 2009, ora 22:47
De la: mytcor, la data 2009-08-15 22:44:54De la: ioana_dark, la data 2009-08-15 22:37:04De la: mytcor, la data 2009-08-15 14:38:04De la: ioana_dark, la data 2009-08-15 12:55:41De la: alehin, la data 2009-08-15 00:47:19Oameni diferiti, care au trait in perioade indepartate atat din punct de vedere istoric, cat si geografic, oameni care s-au inchinat la Dumnezei diferiti, si-au ucis cu violenta si sadism semenii, ascunzandu-se in umbra protectoare a religiei pe care au imbratisat-o. O intrebare se impune: sunt religiile mapamondului doctrine care instiga la violenta sau sunt simple instrumente prin intermediul carora oamenii isi satisfac placerea de a ucide, cu scuza ca servesc unui scop nobil?
DOGMA sau NORMA .
mytcor...așa cum spunea și adi calitatea de a fii concis pur și simplu ...nu o ai (nu cã nu ai avea multe altele )
....mmmmda, vad ca i-ai pus si CODA, d-aceasta data !... FACI PROGRES, e de bine !..
ce **CODA** , mytcor?
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 15 August 2009, ora 22:56
CODA !.. pam pa !..intelegi ?..pa ram pam pa !...asta-i coda !...
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 15 August 2009, ora 23:00
De la: mytcor, la data 2009-08-15 14:44:59De la: gabigabi, la data 2009-08-15 14:18:52cum se poate explica ?simplu,dupa parerea mea : guvernatorul acestui spatiu numit Pamint,este Lucifer !cel care provocind caderea din Rai a perechii promordiale Adam si Eva,promitindu-le Cunoasterea Binelui si Raului, a fost urmat de cei doi si prin ei,noi, ptr. a se tine de promisiunea facuta ! de atunci, Omul se straduieste ,pe de o parte sa stapineasca pamintul prin forta si pe de alta parte, sa decanteze raul de bine ,cunoscind tot ce-i omenesc ! problema este ca cele 2 ipostaze nu se regasesc in acelasi om,in acelasi timp !
Gabi, sunt unii dintre semenii nostri ce s-au "ridicat" atat de sus incat au putut sa vada, dar nu se pot exprima pe-ntelesul celorlalti, iar altii, au ramas atat de jos, incat se straduiesc a vedea dar nu reusesc a intelege si distinge , d-acolo de unde privesc ei,...pur si simplu nu se poate ! ...
...Ba se poate Mytcor, dar din pãcate sau din nefericire ...nu se vrea...sunt prea multe alte interese!
Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 15 August 2009, ora 23:01
De la: mytcor, la data 2009-08-15 22:56:06CODA !.. pam pa !..intelegi ?..pa ram pam pa !...asta-i coda !...
dupã emoticonul pe care mi l-ai pus (  ) mã simt ca asta cu funtițã....
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 15 August 2009, ora 23:03
Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 15 August 2009, ora 23:04
|
|
|