back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cum poate explica homo religiosus urmatoarele atrocitati comise in numele religiilor ?

Pagini: << 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 2 August 2009, ora 03:40

De la: ioana_dark, la data 2009-07-31 00:48:04
De la: mytcor, la data 2009-07-30 17:24:57
De la: ioana_dark, la data 2009-07-30 15:56:29
De la: mytcor, la data 2009-07-30 15:41:20
De la: ioana_dark, la data 2009-07-29 21:10:51
De la: mytcor, la data 2009-07-29 21:05:39

si-acum sa le citesc p-ale tale !...

bem asta intai ...si mai vedem la urma pe ce subiect ne mai certam

...vad ca nu-ti ajunge razboaile incepute cu Maresal si Amiral, vrei sa mai declansezi unul, cu mine !

"Poi"....inseamna ca nu ti-ai insusit lectiile istoriei Ioanna, n-ai pricipit ca de-a lungul timpului cine s-a incumetat a se angrena in mai mult de doua , le-a pierdut pe toate ?...

hai ....intrã pe topicul * sã ne descoperim istoria* și ține-mi o lecție de istorie ,cum numai tu știi sã o faci ...a la mytcor

....pana una-alta esti restantiera p-acest topic, ai primit si cafea, si,.... tot degeaba !...

la ce materie?

(și când mai pot da examenul iarãși? )

Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 2 August 2009, ora 09:08

De la: 999florin, la data 2009-08-01 23:08:05Post si rugaciune!
Cine nu traieste in Hristos si Sfanta Maria Fecioara Neinceputa, traieste degeaba!
Pentru crestini, o rugaciune a inimii

Domnul meu din cer
Preaerecte Isus Hristos
Nu mã lãsa sã pier
Pe mine, robul tãu de jos.

Fecioara Maria Neinceputã
Luminatã ºi nefu....[scuze]nefolositã
Curatã ºi cu dragoste multã
Apãrã pe mine, oiþa blândã
Când necuratul îmi ia sufletul la trântã

Sfânta Treime de Sus
Apãrã ºi ursuletul meu de pluº
Apãrã pe toþi fanii tãi
ªi pedepseºte pe cei rãi.

Domnu' meu de Sus
Cãtre tine, sunt supus
Trãiesc în rugãciune din zori pânã la apus

Amin+

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
ani_select

3 mesaje
Postat pe: 2 August 2009, ora 19:06

De la: marian_bd_rotaru, la data 2008-10-23 07:04:14Religia musulmana si Coranul , provaduiesc in clar crima si genocidul !

nu zau , si de unde ai desprins tu asemenea concluzie ....? din Vechiul Testament?

"...caci daca vei zice acestui munte : ...si vei crede ca ceea ce spui se va face, fie Tie orice vei zice . "
Fosta membra 9am.ro

49 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 2 August 2009, ora 22:30

999 Florin -spune-mi te rog ,daca nu te superi [stiu ca e personal] religia ta, multumesc!

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 2 August 2009, ora 22:46

De la: maria_onea, la data 2009-08-02 22:30:07999 Florin -spune-mi te rog ,daca nu te superi [stiu ca e personal] religia ta, multumesc!
credinta in dumnezeu,nu implica neaparat o religie,nici o biserica sau religie nu au fost create sau autorizate de dumnezeu,cei care isi pun sperantele si credinta in dumnezeul cel adevarat,nu vor putea fi inselati niciodata cum sunt mintiti si inselati de slujitorii bisericilor si ai religiilor,cei care cred in falsi dumnezei[isus,buda,zamolxe,mahomed,confucius,mithra,savaot,adonai,eli,yahwe etc.],iar cei care inca mai considera falsurile din biblie adevaruri revelate le spun doar atat[pt.a nu fi rautacios] urma scapa turma,adevarul iese la iveala precum untdelemnul,zilele falsurilor adevaruri biblice sunt numarate

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

49 mesaje

Postat pe: 3 August 2009, ora 00:00

Suntem amandoi de acord ca ,,zilele falsurilor adevaruri sunt numarate '' Scuze,m-a derutat topicul Dan Puric-presedintele Romaniei

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 3 August 2009, ora 00:05

De la: maria_onea, la data 2009-08-03 00:00:36Suntem amandoi de acord ca ,,zilele falsurilor adevaruri sunt numarate '' Scuze,m-a derutat topicul Dan Puric-presedintele Romaniei
dan puric este un om cu caracter si un roman adevarat,in cazul oamenilor ca el nici nu mai conteaza carei religii apartine sau in ce crede,nici macar faptul ca este un adept al monarhiei

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 3 August 2009, ora 00:07

si inca ceva,nu putem sa-l bagam pe dan puric in aceeasi galeata cu printul pomicol dudila intaiul sau cu alti basesti sau prostanaci

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 3 August 2009, ora 00:10

trebuie sa invatam sa respectam OMUL,apoi faptele sale si abia apoi sa luam in considerare etichetele pozitive sau negative puse de anumiti oameni din presa sau de altundeva,interesati sau nu

NeOm

38 mesaje

Postat pe: 4 August 2009, ora 20:52

religia este o forma de dans pentru chemarea ploii, o forma de primitivism, un RAHAT.
---din pacate dupa moarte este sfarsitul, nu exista iad, nu exista rai...nu exista diavol, nu exista domnul zeu....fara suparare ...si mie imi pare rau...cine imi poate dovedi contrariul ...ofer 500 de milioane de lei vechi......si raman dator pe vecie.

SI OMU LA CREAT PE DUMNEZEU - ZIUA A-8-A

:)) APOI AU UCIS SI AU PACATUIT IN NUMELE SAU.

:)) CE DE PRIMITIVI ((:
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 7 August 2009, ora 08:11

da @florin.asa este : credinta in Dumnezeu nu necesita neaparat o biserica sau o religie ! dar te-ai gindit ca ptr.a trebui sa-ti mobilezi mintea cu toata stiinta lumii ar trebui intii sa-nveti sa citesti ? si ca exact asta fac toate cartile sfinte ale tuturor religiilor ? ca sunt "abecedarele " necesare pt.a incepe a cunoaste ,iar cei enumerati de tine de multe ori si desfiintati ,sunt Invatatorii care-ti deslusesc primele buche ? ca tu,ca individ, in stradania ta personala si in multele tale reveniri pe "scoala " Terra ai inteles ca Dumnezeu este UNUL SINGUR si-i in toate cele vazute si nevazute,este extraordinar .....dar,nu-i desfiinta pe ceilalti care sunt inca in "clasele primare " si n-au ajuns atit de sus ca tine ! desi ,sincer iti spun, daca ai fi ajuns intr-adevar asa de sus,ai fi inteles ca-s fratii tai mai mici care-si cauta si ei Cunoasterea si eliberarea din Iluzie si au nevoie de intelegerea si ocrotirea celor mai mari decit ei !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 7 August 2009, ora 08:16

omule....nu tocmai om- cu bani nu se poate cumpara ce vrei tu ! dar,adu-ti aminte ca "nimic nu se pierde,nimic nu se cistiga,ci totul se transforma " !

PACIFISTA

299 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 7 August 2009, ora 09:05

De la: gabigabi, la data 2009-08-07 08:16:10omule....nu tocmai om- cu bani nu se poate cumpara ce vrei tu ! dar,adu-ti aminte ca "nimic nu se pierde,nimic nu se cistiga,ci totul se transforma " !

Asa zice si regele gunoiului din Romania ,care a trimis pe Onorius la Cicago sa deschida filiala PDL pentru a transforma banii proveniti dela FMI.Al CAPONE era mic copil pe linga Basescu

Romanii ,trebuiesc sa inteleaga ca sunt pe cont propriu,iar politicienii traiesc din contributiile ,taxele si impozitele platite de romani. Mergeti la vot si holbati bine ochii pe cine puneti stampila,nu va hazardati ! Revoluționari,eliminați din rindul vostru impostorii,asa cum a fost și BLAGA care deținea Certificat de revoluționat ilegal.
Ic3

922 mesaje

Postat pe: 8 August 2009, ora 08:02

De la: NeOm, la data 2009-08-04 20:52:07 religia este o forma de dans pentru chemarea ploii, o forma de primitivism, un RAHAT.
---din pacate dupa moarte este sfarsitul, nu exista iad, nu exista rai...nu exista diavol, nu exista domnul zeu....fara suparare ...si mie imi pare rau...cine imi poate dovedi contrariul ...ofer 500 de milioane de lei vechi......si raman dator pe vecie.

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
LoLbama

1 mesaj
Postat pe: 8 August 2009, ora 12:29

ok

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 8 August 2009, ora 13:42

De la: 999florin, la data 2009-08-02 22:46:43
De la: maria_onea, la data 2009-08-02 22:30:07999 Florin -spune-mi te rog ,daca nu te superi [stiu ca e personal] religia ta, multumesc!
credinta in dumnezeu,nu implica neaparat o religie,nici o biserica sau religie nu au fost create sau autorizate de dumnezeu,cei care isi pun sperantele si credinta in dumnezeul cel adevarat,nu vor putea fi inselati niciodata cum sunt mintiti si inselati de slujitorii bisericilor si ai religiilor,cei care cred in falsi dumnezei[isus,buda,zamolxe,mahomed,confucius,mithra,savaot,adonai,eli,yahwe etc.],iar cei care inca mai considera falsurile din biblie adevaruri revelate le spun doar atat[pt.a nu fi rautacios] urma scapa turma,adevarul iese la iveala precum untdelemnul,zilele falsurilor adevaruri biblice sunt numarate

De la Alehin :
Sunt 100% de acord cu ce spune Florin ,exista un principiu al dialogului sau al democratiei nu stiu exact ,care spune ca ,,Sunt de acord sa nu fiu de acord ,,sau vis-a-vis de Dumnezeu (sau indiferent cum s-o numi el ,normal ,daca are un nume)ar trebui sa gandim :,,cred pt ca e absurd ,,.Cine isi inchipuie ca intelegerea unei entitati superioare noua (creator sa-i spunem)este la indemana oamenilor ,inseamna ca isi contrazice singur teoria cu creat si creator -eu daca construiesc o casa pot sa inteleg cum e facuta si din ce si de ce am facut-o ,dar invers ...de nici un fel ...

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 8 August 2009, ora 13:42

De la Alehin :
Sunt 100% de acord cu ce spune Florin ,exista un principiu al dialogului sau al democratiei nu stiu exact ,care spune ca ,,Sunt de acord sa nu fiu de acord ,,sau vis-a-vis de Dumnezeu (sau indiferent cum s-o numi el ,normal ,daca are un nume)ar trebui sa gandim :,,cred pt ca e absurd ,,.Cine isi inchipuie ca intelegerea unei entitati superioare noua (creator sa-i spunem)este la indemana oamenilor ,inseamna ca isi contrazice singur teoria cu creat si creator -eu daca construiesc o casa pot sa inteleg cum e facuta si din ce si de ce am facut-o ,dar invers ...de nici un fel ...

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 8 August 2009, ora 13:47

Am si eu o curiozitate -daca Dumnezeu a creat lumina ,intunericul ,apa ,uscatul ,Adam si Eva ,si dupa aia a creat animalele care s-au perindat prin fata lui Adam si le-a dat nume fiecaruia ,..cum i-a prezentat si microorganismele (bacteriile ,virusii)? caci ele sunt mai vechi pe pamantul asta si fac si ele parte din lantul asta trofic ,nu/?

Fosta membra 9am.ro

314 mesaje
Postat pe: 8 August 2009, ora 14:34

[/quote]
NeOm

cit adevar ai spus, nici nu-ti dai seama , asa este l-am creat noi pe DUMNEZEU, ca doar asa se spune acuma, sintem mici particule din EL, asa ca putem f bine, sa ucidem, sa pacatuim cite doi sau in haita (swing), sa practicam sodomia, furtul, tilharia, etc,sa anihilam adevaratele valorii ale umanitatii, de cine sa ne mai temem daca noi toti sintem creatori ai lui DUMNEZEU daaaaaaa foarte inteligent, noi astia prosti trebuie sa luam lectii, daaaaaa

Adevaratii misionari ai religiilor nu cu bita au determinat natii sa creada in DUMNEZEU, ci prin cuvint blind, prin suportatea celor mai mari chinuri, nu stind in corturi cu toate facilitatile create ale vremurilor respective, si trimitind multimea sa se lupte pentru o cauza materiala de cele mai multe ori ,tagential cu credinta. Au fost si razboaie de aparare a religiei unui neam, e si normal pina la urma de a-ti pastra identitatea in spirit. Insa majoritatea razboailelor de cind e lumea si pina in prezent s-au dat doar pentru latura materiale, conducatorii invocind religia pentru a stapinii masele cu frica de DUMNEZEU, dar nu ca duceau luptele in conformitate cu respectarea legilor dumnezeiesti, daca ar fi asa n-ar mai fi razboi niciodata, ci am trai in deplina pace unii cu altii.

Ic3

922 mesaje

Postat pe: 8 August 2009, ora 16:39

De la: gabigabi, la data 2009-08-07 08:16:10omule....nu tocmai om- cu bani nu se poate cumpara ce vrei tu ! dar,adu-ti aminte ca "nimic nu se pierde,nimic nu se cistiga,ci totul se transforma " !

Totul are un pret..

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 8 August 2009, ora 17:17

aici -si numai aici- te-nseli ! Credinta unui om este nepretuita ! il sprijina ,il ridica in picioare si-l face sa devina OM !

9am_Ella

241 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 9 August 2009, ora 06:51

Cum poate explica homo religiosus urmatoarele atrocitati comise in numele religiilor ?
....
Am vãzut, de la cineva cu pretenþii, urmãtorul rãspuns:

**toate atrocitatile de care sa vorbeste in acest forum nu pot fi explicate decat punandu-le in contextul acelor epoci.....nu trebuie sa fie judecate de noi cei de azi in contextul epocii actuale(context in care vanatoarea de vrajitoare ar parea ridicola.....dar in evul mediu?)...nu mai judecati anumite lucruri fara a studia inainte epoca in care ele se produc...oamenii acelor epoci cu mentalitatile lor....cauzele(nu pretextele....pretexte in care intra si religia)...care au dus la aparitia lor....studiati mai bine acele epoci si veti intelege violenta....o veti vedea cu alti ochi......o sa puteti judeca atunci mai bine dak a fost sau nu necesara(si nu o sa mai sariti imediat sa acuzati biserik pentru toate lucrurile rele care s-au intamplat dea lungul timpului)...**

Of, of, mãi, mãi......................
Tot istoria ºi ale ei contexte.....
Atrocitãþile în numele religiei, nu existã. Ele au fost fãcute de înalþii preoþi ai Bisericii Creºtine la instigarea ... istoriei ( ca succesiune de evenimente). Adicã, bieþii, confuzaþi de evenimentele contextului, au ucis milioane de oameni ... din culpã. Au fost, oarecum, niºte accidente. Dar „homo religiosus” n-are nicio vinã !
Istoria, pentru cã a profitat de naivitatea (mentalitatile) lui, este ... autoarea moralã a tuturor atrocitãþilor !

Acu’ ai aflat rãspunsul (corect) la întrebare, Mytcor ?

Nu sunt decat doua iubiri. Iubirea de sine, sau iubirea pentru alte fiinte vii. Si indaratul iubirii de sine se afla suferinta si boala. iar indaratul iubirii pentru altii, se afla Binele. De fiecara data cand omul iubeste in afara lui, face, constient sau nu, un act de credinta.
9am_Ella

241 mesaje

Postat pe: 9 August 2009, ora 07:35

Nu, nu sunt numãrate. Mai sunt multe, foarte multe...
Pentru cã o consecinþã a „atrocitãþilor comise în numele religiei” este creºtinizarea forþatã a milioane de oameni. Biserica este organizatã, astãzi, ca stat în stat, în fiecare stat : România – Biserica Ortodoxã Românã, Grecia – Biserica Ortodoxã Greacã, Rusia – Biserica Ortodoxã Rusã, etc. Milioane de oameni sunt creºtini. S-au trezit creºtini ( ortodocsi), fiind botezaþi – fãrã acordul lor- în primele sãptãmâni de viaþã. ªi dupã botez au continuat sã trãiascã sub umbrela religiei creºtin-ortodoxe, sã se numere printre milioanele de laici, fie cã au devenit cucernici credincioºi, sau nu.
Dacã, cumva, s-ar face o evaluare pentru testarea „credinþei” tuturor creºtinilor, oare câþi ar promova ? ªi, atunci, oare cu câþi credincioºi creºtini s-ar mai putea „lãuda” Biserica ?
Dar, cum testarea nu are loc, rãmânem toþi „la inventar”. ªi continuãm tradiþia: ne cãsãtorim, neapãrat ºi la popã, facem copiii, ºi îi ... botezãm! Ca aºa e ... tradiþia! ªi pentru ca noi sau copiii noºtri sã nu fim bârfiþi, marginalizaþi, proscriºi de ... societatea de impostori (picaþi cu succes la eventuala testare) din care facem parte.
Deci, Florine, „zilele falsurilor adevãruri biblice” vor începe sã se numere când noi, impostorii, nu vom mai fi ... impostori! Dar cine are curajul sã nu-ºi boteze copilul ? Cine are curajul sã înmormânteze ( pe cineva) altfel decât ... cum ºtim ?

Hai sã nu ne mai lãsãm „înºelati de slujitorii bisericilor ºi ai religiilor ”, sã ieºim din rândul celor care „cred in falºi dumnezei”!
Cine începe ?

Nu sunt decat doua iubiri. Iubirea de sine, sau iubirea pentru alte fiinte vii. Si indaratul iubirii de sine se afla suferinta si boala. iar indaratul iubirii pentru altii, se afla Binele. De fiecara data cand omul iubeste in afara lui, face, constient sau nu, un act de credinta.
alehin

2584 mesaje

Postat pe: 9 August 2009, ora 17:15

De la: 9am_Ella, la data 2009-08-09 07:35:57

Nu, nu sunt numãrate. Mai sunt multe, foarte multe...

Pentru cã o consecinþã a „atrocitãþilor comise în numele religiei” este creºtinizarea forþatã a milioane de oameni. Biserica este organizatã, astãzi, ca stat în stat, în fiecare stat : România – Biserica Ortodoxã Românã, Grecia – Biserica Ortodoxã Greacã, Rusia – Biserica Ortodoxã Rusã, etc. Milioane de oameni sunt creºtini. S-au trezit creºtini ( ortodocsi), fiind botezaþi – fãrã acordul lor- în primele sãptãmâni de viaþã. ªi dupã botez au continuat sã trãiascã sub umbrela religiei creºtin-ortodoxe, sã se numere printre milioanele de laici, fie cã au devenit cucernici credincioºi, sau nu.

Dacã, cumva, s-ar face o evaluare pentru testarea „credinþei” tuturor creºtinilor, oare câþi ar promova ? ªi, atunci, oare cu câþi credincioºi creºtini s-ar mai putea „lãuda” Biserica ?

Dar, cum testarea nu are loc, rãmânem toþi „la inventar”. ªi continuãm tradiþia: ne cãsãtorim, neapãrat ºi la popã, facem copiii, ºi îi ... botezãm! Ca aºa e ... tradiþia! ªi pentru ca noi sau copiii noºtri sã nu fim bârfiþi, marginalizaþi, proscriºi de ... societatea de impostori (picaþi cu succes la eventuala testare) din care facem parte.

Deci, Florine, „zilele falsurilor adevãruri biblice” vor începe sã se numere când noi, impostorii, nu vom mai fi ... impostori! Dar cine are curajul sã nu-ºi boteze copilul ? Cine are curajul sã înmormânteze ( pe cineva) altfel decât ... cum ºtim ?

Hai sã nu ne mai lãsãm „înºelati de slujitorii bisericilor ºi ai religiilor ”, sã ieºim din rândul celor care „cred in falºi dumnezei”!

Cine începe ?

M a bucur ca exista si astfel de oameni pe lume ,din pacate dupa cum ti-ai dat seama si tu ,sunt tare putini in comparatie cu turma asta de prosti care se indreapta catre prapastie si nu-si pun nicio intrebare ...si apropo sa stii ca eu nu mi-am botezat copilul ,am botezat alt copil(lla cerere)..dar nu stiu cati de-aici care au o anumita parere despre ritualurile bisricesti au si curajul sa le ignore sau sa le infrunte ...eu in prezent am ,,propriul meu dumnezeu ,, ...nu am nevoie de interpret ,intermediar ,mesager ....macar atat sa fac si eu pe lumea asta sa inteleg lumea in care traiesc..(incerc)..

9am_Ella

241 mesaje

Postat pe: 9 August 2009, ora 17:27

M a bucur ca exista si astfel de oameni pe lume ,din pacate dupa cum ti-ai dat seama si tu ,sunt tare putini in comparatie cu turma asta de prosti care se indreapta catre prapastie si nu-si pun nicio intrebare ...si apropo sa stii ca eu nu mi-am botezat copilul ,am botezat alt copil(lla cerere)..dar nu stiu cati de-aici care au o anumita parere despre ritualurile bisricesti au si curajul sa le ignore sau sa le infrunte ...eu in prezent am ,,propriul meu dumnezeu ,, ...nu am nevoie de interpret ,intermediar ,mesager ....macar atat sa fac si eu pe lumea asta sa inteleg lumea in care traiesc..(incerc)..[/quote]

Deci ... suntem 2 !

Pentru amatori: lista e deschisa !

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 9 August 2009, ora 20:42

De la: gabigabi, la data 2009-08-08 17:17:07aici -si numai aici- te-nseli ! Credinta unui om este nepretuita ! il sprijina ,il ridica in picioare si-l face sa devina OM !
materii obligatorii de introdus in scoli in locul religiei de orice fel:istoria religiilor si credintelor,psihologie ,arta succesului si creatiei,cursuri de comportament ale liderilor politici sau de orice fel si logica

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 10 August 2009, ora 11:44

@florin,dragul meu,de nu ti-ar lipsi aceasta Credinta,n-ai mai fi atit de derutat si mintea ta intr-un virtej de multe ,foarte multe ginduri ,neorganizate insa ,ptr ca-ti lipseste punctul fix ca pct.de plecare !

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 10 August 2009, ora 12:45

De la: 9am_Ella, la data 2009-08-09 06:51:37Cum poate explica homo religiosus urmatoarele atrocitati comise in numele religiilor ?
....
Am vãzut, de la cineva cu pretenþii, urmãtorul rãspuns:

**toate atrocitatile de care sa vorbeste in acest forum nu pot fi explicate decat punandu-le in contextul acelor epoci.....nu trebuie sa fie judecate de noi cei de azi in contextul epocii actuale(context in care vanatoarea de vrajitoare ar parea ridicola.....dar in evul mediu?)...nu mai judecati anumite lucruri fara a studia inainte epoca in care ele se produc...oamenii acelor epoci cu mentalitatile lor....cauzele(nu pretextele....pretexte in care intra si religia)...care au dus la aparitia lor....studiati mai bine acele epoci si veti intelege violenta....o veti vedea cu alti ochi......o sa puteti judeca atunci mai bine dak a fost sau nu necesara(si nu o sa mai sariti imediat sa acuzati biserik pentru toate lucrurile rele care s-au intamplat dea lungul timpului)...**

Of, of, mãi, mãi......................
Tot istoria ºi ale ei contexte.....
Atrocitãþile în numele religiei, nu existã. Ele au fost fãcute de înalþii preoþi ai Bisericii Creºtine la instigarea ... istoriei ( ca succesiune de evenimente). Adicã, bieþii, confuzaþi de evenimentele contextului, au ucis milioane de oameni ... din culpã. Au fost, oarecum, niºte accidente. Dar „homo religiosus” n-are nicio vinã !
Istoria, pentru cã a profitat de naivitatea (mentalitatile) lui, este ... autoarea moralã a tuturor atrocitãþilor !

Acu’ ai aflat rãspunsul (corect) la întrebare, Mytcor ?

nu am spus cã atrocitãțile acelea nu au existat...ci doar cã trebuie și ele judecate în contextul epocii lor...
e așa de greu de priceput asta?

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 10 August 2009, ora 13:14

De la: gabigabi, la data 2009-08-10 11:44:35@florin,dragul meu,de nu ti-ar lipsi aceasta Credinta,n-ai mai fi atit de derutat si mintea ta intr-un virtej de multe ,foarte multe ginduri ,neorganizate insa ,ptr ca-ti lipseste punctul fix ca pct.de plecare !
gabi,sarut mana,te pup si-ti doresc tot binele din lume,despre credinta ,eu nu confund adevarata credinta in dumnezeul cel adevarat cu tot felul de dogme si simboluri,falsuri si coduri incifrate serpeste,cat despre partea cu gandurile iti dau dreptate,unde sunt multe ganduri e normal ca ele sa fie dezorganizate,insa nu-mi fac griji,mi le organizez unul cate unul,rezolv ce pot din ele,urmand ca celelalte sa le rezolv pe masura ce dobandesc cunoastere,iti multumesc pt.grija si s-auzim numai de bine!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 10 August 2009, ora 13:31

@florine,eu chiar nu inteleg ce intelegi tu prin Dumnezeu adevarat ? Dumnezeu este Unul SINGUR si e foarte Adevarat ptr.toti ! atita doar ca,intrucit rasele umane au aparut gradat in timp,modul de a se arata,exprima si incerca de a se face inteles,este diferit ! cu cutume,cu dogme ,cu filozofii si simboluri diferite ,dar In TOATE - absolut toate este Dumezeu adevarat ! ....am mai exprimat de citeva ori aceasta idee, in diverse forme doar-doar oi intelege ,dar tu nu vrei sa te apleci asupra ei ca s-o-ntelegi ! si toti marii invatatori spirituali ai lumii asta au fost : INVATATORI - cei care,inspirati de El , ii ajuta pe cei care doresc sa-l cunoasca s-o poata face ! ca bisericile,toate de cite sunt ele , institutionalizate devenind,au mai "periat " pe ici-pe colo,in partile esentiale,niste informatii,e adevarat ....dar asta nu inseamna ca trebuie anihilat tot ! cerceteaza,gindeste,triaza; alege ce-i adevarat de ce-i fals si intelege ca nu TOTI ODATA ajung la aceeasi intelegere ,ptr. ca unii sunt suflete tinere ,chiar f.tinere ; altele adulte si putine,f. putine cele batrine si intelepte !

Pagini: << 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cum poate explica HOMO RELIGIOSUS urmatoarele atrocitati comise in numele RELIGIILOR ?
Mergi la: