back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Existã viaþã dupã moarte?

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

474 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 29 Octombrie 2008, ora 21:00

Viata de apoi

Legendele vorbesc despre 13 "ceruri", ca fiind locuinte ale zeilor; in fiecare dintre ele domnind un zeu principal. Aceste ceruri erau considerate raiuri in care se credea ca merg sufletele mortilor. Cel mai fericit cer pare sa fi fost acela al soarelui, unde mergeau razboinicii morti pe campul de lupta, prizonierii ucisi de inamici si victimele sacrificate zeilor. Inecatii, cei fulgerati, cei morti de anumite boli si copiii isi aveau cerul lor bine stabilit. O soarta deosebita aveau cei morti de moarte naturala. Acestia, dupa credinta vechilor mexicani, nu erau nemuritori. Dupa ce parcurgeau un drum extrem de lung, unde erau supusi la cele mai grele incercari, si ajungeau in fata zeului Itzehecayan, mureau definitiv. Se facea exceptie doar pentru marile personalitati, pentru care moartea era desteptarea dintr-un somn in care statusera in timpul vietii pamantesti.

Rasplata si pedeapsa dupa moarte nu depindeau deci de faptele omului, ci de felul mortii sale.

Riturile funerare variau dupa felul mortii. Mortii in razboi se bucurau de funeralii care durau opt zile.

Celor morti de moarte naturala li se faceau altfel de funeralii, mai mult sau mai putin solemne, dupa bogatia si importanta defunctului.

Pentru saraci, ritul era mai simplu. La sfarsit erau arsi, iar cenusa ingropata. Si pentru ei insa, ca si pentru ceilalti, se sacrifica un caine, care sa-i conduca in viata cealalta.

Riturile funerare pentru cei morti de boli nu se cunosc prea bine. Se stie doar ca si cadavrele lor erau arse.

SpitzeDumy
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 30 Octombrie 2008, ora 09:11

Sigur ca da,exista viata dupa moarte,uitati-va la STOLOJAN,care a omorit economia in 1992 ,a cauzat inflatie ,a disparut si acum Basescu l-a reanimat si in calitate de Zombi cu Boc cel iresponsabil vor sa destabilizeze din nou ROMANIA,doar pentru interesul lor de gasca

davadr

2 mesaje
Oras: Campulung Moldovenesc

Postat pe: 1 Noiembrie 2008, ora 08:06

De la: partidul1, la data 2008-10-30 09:11:23 Sigur ca da,exista viata dupa moarte,uitati-va la STOLOJAN,care a omorit economia in 1992 ,a cauzat inflatie ,a disparut si acum Basescu l-a reanimat si in calitate de Zombi cu Boc cel iresponsabil vor sa destabilizeze din nou ROMANIA,doar pentru interesul lor de gasca

Ai un mesaj ancorat in realitatea crunta in care traim.
Se pare ca pe acest forum nu exista finalitate in ceea ce priveste abordarea temei.

ldunca2001

7 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 1 Noiembrie 2008, ora 10:43

ba baieti voi va plictisiti ? dupa moarte viata sigur nu mai este... poate o fi ceva, dar nu se numeste viata. 1 viata ai..pana mori, dupa aia nu se stie... eu sincer nu imi fac mari sperante... e calitatea omului de a inventa atunci cand adevarul nu e conform cu asteptarile. MAKE LOVE NO WAR!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 1 Noiembrie 2008, ora 11:57

Este cunoscut de catre toti ca viata materiala este limitata ca timp iar trupul (invelisul material) al oricarui spirit se transforma prin putrezire in aceleasi elemente din care s-a creeat.
Spiritul sau energia spirituala paraseste invelisul material cu o clipa inainte ca viata materiala sa se intrerupa definitiv si este cuprinsa in energia spirituala universala si nu mai revine niciodata in forma in care a existat la nivelul unei entitati.
Parerea mea personala este ca viata despre care nu stim cand a inceput si cand se va termina, este o necesitate, fiind izvor de energie spirituala pentru intreg universul.
Felul in care fiecare dintre noi ne traim viata nu depinde numai de noi.

dyanabagu

1 mesaj
Postat pe: 1 Noiembrie 2008, ora 12:14

NU ALEGEM DACA SA NE NASTEM SAU NU, NU ALEGEM CUM SA ARATAM, NU ALEGEM FAMILIA IN CARE SA NE NASTEM. NIMENI NU NE INTREABA: VREI SA TE NASTI. DAR ACEASTA SE INTAMPLA IAR VIATA VINE DE LA DUMNEZEU. INSA PUTEM ALEGE UNDE SA MERGEM DUPA MOARTE. EXISTA VIATA DUPA MOARTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!EU CRED CU TOATA FIINTA MEA. DAR PENTRU CEI CE SE INDOIESC..........AI INFINIT MAI MULT DE CASTIGAT DECAT DE PIERDUT!!!!!DACA NU AR FI..ASTA E...DAR DACA TOTUSI E???????????GANDESTE-TEEEEE!!!!!SI DACA E????????/ CU SIGURANTA E!!!!!!!!!!!!! IAR BIBLIA SPUNE:CINE ARE PE FIUL ARE VIATA, CINE NU ARE PE FIUL NU ARE VIATA!!!!E VB DE VIATA VESNICA CU DUMNEZEU!!!!!AI TU PE FIUL? ESTE IISUS HRISTOS MANTUITORUL TAU PERSONAL?????????/AI PREDAT TU VIATA TA LUI IISUS? DACA NU....NU AMANA SA O FACI.PENTRU CA VINE ZIUA CAND IISUS HRISTOS VA REVENI PE NORII CERULUI....SI CEI CE VOR FI URMAT CALEA LUI...VOR MERGE IN CER...DAR VAI DE CEI CE NU VOR FI URMAT CALEA LUI.....VAIIIIIIIIIIIII
TRAIM ZILELE DE PE URMA......CRIZA MONDIALA A FOST CU MULT PREVESTITA.....DUMNEZEU ANUNTA CU MULT TIMP ACESTE VREMURI IN BIBLIE......OARE CE MAI ASTEPTAM??????????/ CE PIERZI DACA IL PRIMESTI PE IISUS IN INIMA TA? CE PIERZI?........DIANA

carlos

37 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 1 Noiembrie 2008, ora 15:30

De la: dyanabagu, la data 2008-11-01 12:14:41NU ALEGEM DACA SA NE NASTEM SAU NU, NU ALEGEM CUM SA ARATAM, NU ALEGEM FAMILIA IN CARE SA NE NASTEM. NIMENI NU NE INTREABA: VREI SA TE NASTI. DAR ACEASTA SE INTAMPLA IAR VIATA VINE D................
Ma dor ochii sa-ti citesc mesajul tau de doi lei..De ce scrii cu majuscule?este nervoasa?ai probleme cu nervii?Nu ti-ai luat pastilele?Vii aici si propovaduiesti niste tampenii mai mari ca tine.Auzi la ea "revine iisus pe nori"ma faci sa rad..cati ani ai mai pustoaico..ai citit ceva la viata ta?sau doar maculaura aia ordinara de biblie?care in afara de spalare de creier si tampenii fara nici o logica nu contine.Pune si tu paragraful ala din biblie in care dzeu anunta criza economica mondiala sa te cred..altfel nu e decat bullshit..Numai tampenii ai debitat in mesajul ala si cu ton dictatorial..Du-te fatuco si citesteti-l intre 4 pereti cu voce tare sa auzi si tu tampeniile debitate..

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 1 Noiembrie 2008, ora 15:46

Te-ai trezit cu fata la perna?
Chiar daca ar fi cum spui tu, ce ai cu Diana???
E un forum public, nu trebuie sa dai un examen inainte ca sa ajungi sa postezi comentarii. Limiteaza-te la idei, nu ataca persoanele.

ioanvirgilsavu

143 mesaje
Postat pe: 1 Noiembrie 2008, ora 16:15

citeste "sufletul dupa moarte " de Serafim Rose,e un mesaj scurt dar este cel mai bun,succes!

ioanvirgilsavu

143 mesaje
Postat pe: 1 Noiembrie 2008, ora 16:21

am cunoscut cateva "crestine"fanatice dar nu cunosteau ortodoxia,limitate,refuzau argumentele sfintilor si se luau dupa parerile lui x si y,tu esti multumita cu abrambureala celor ce au furat scaunele sinodale?esti ecumenista..?

ioanvirgilsavu

143 mesaje
Postat pe: 1 Noiembrie 2008, ora 16:23

nu e bine sa ramai cu indoieli,cu pareri:citeste"sufletul dupa moarte"de Serafim Rose,o sa intelegi ce e bine si ce e rau,ce e adevarat si ce e fals,succes

ioanvirgilsavu

143 mesaje
Postat pe: 1 Noiembrie 2008, ora 16:26

scuze dar esti cam bolovanos,esti minor?esti drogat?esti beat?pune mana pe o carte ca te faci de rusine ,scuze dar daca o sa cresti putin la minte o sa ti fie rusine cu ce ai scris aici

ioanvirgilsavu

143 mesaje
Postat pe: 1 Noiembrie 2008, ora 16:31

esti super confuza:buda,evrei,religie,filozofie..dar acum nici nu sti cum te cheama,nu sti sa tragi concluzii,nu cu superficialitatea afli adevarul,citeste"sufletul dupa moarte"de Serafim Rose

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 1 Noiembrie 2008, ora 16:32

in ritualurile mortii pe care le practicam ,exista obiceiul sa se acopere oglinzile din casa in clipa mortii ! v-ati intrebat de ce ,caci are categoric un rost....e adevarat ,uitat intre timp ,dar gestul continua a se face !stiti de ce ?
- sub masa pe care sta corpul defunctului se pune o ulcica de lut care,dupa cele 3 zile de priveghi,la iesirea din casa, se sparge de pragul casei ! v-ati gindit vreodata ce-i cu acea ulcica ?de ce de lut ? si de ce de pragul casei ? ce simbolizeaza toate aceste gesturi ?

ioanvirgilsavu

143 mesaje
Postat pe: 1 Noiembrie 2008, ora 16:36

De la: mariaoprea75, la data 2008-10-18 16:34:11Exista viata dupa moarte....dupa mine, raiul este acolo unde esti tot una cu Dumnezeu, iar iadul....sa ma exprim asa, este sirul reincarnarilor aici pe pamant, pana cand ajungem cu totii tot una cu Dumnezeu. Cred in acesta viziune.
ce reincarnare?ai tu lipsa de carne?asiatici se drogheaza cand spun despre recarnita dar tu ce ai frate de te iei dupa toti analfabetii?tu nu mesteci inainte de a inghiti?nu fi pelican,mai studiaza..scuze,am fost si io asa aiurit dar era dupa REVOLUTIE,NU CITISEM MAI NIMIC..DAR TU ACUM AI DE UNDE ALEGE

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 1 Noiembrie 2008, ora 16:46

De la: gabigabi, la data 2008-11-01 16:32:18 in ritualurile mortii pe care le practicam ,exista obiceiul sa se acopere oglinzile din casa in clipa mortii ! v-ati intrebat de ce ,caci are categoric un rost....e adevarat ,uitat intre timp ,dar gestul continua a se face !stiti de ce ?
- sub masa pe care sta corpul defunctului se pune o ulcica de lut care,dupa cele 3 zile de priveghi,la iesirea din casa, se sparge de pragul casei ! v-ati gindit vreodata ce-i cu acea ulcica ?de ce de lut ? si de ce de pragul casei ? ce simbolizeaza toate aceste gesturi ?

ce semnificatie au ?

toader_doru

4 mesaje
Postat pe: 1 Noiembrie 2008, ora 20:14

cine a venit veodata de acolo?
am stiinta de vreo 5 persoanede fapt ei S-AU TREZIT LA VIATA
detaliile sunt documentate chiar tiparite si autentificate si nu-s basme nci nu au fost desfiintate,ca au fost unii ce au incercat doar ca sa esueze

statelucia

28 mesaje
Postat pe: 1 Noiembrie 2008, ora 20:46

Am avut moarte clinica ! Experienta care mi-a intarit crezul ca vom continua sa existam mai departe cand parasim aceassta viata. Cand am parasit corpul doar pentru cateva secunde ( am aflat de de la anestezist) devenisem o luminita care alunecam intr-un soi de tunel spre o lumina . Cand m-am trezit am avut tendinta sa cred ca de fapt era constiinta mea, dar nu era asa! Pe langa mine se aflau si alte luminite care comunicau telepatic cu mine. Auzeam voci cunoscute,foarte dragi mie care nu se mai aflau in viata (a bunicului,a tatalui meu,a unei matusi,etc.) care ma indemnau sa nu i-mi fie frica pentru ca sunt cu ei si voi fi bine( voi reveni la viata) Faptul ca bunicul mi-a amintit sa lupt pentru Andreea fetita mea care are nevoie de mine,ma facut sa cred ca eram "dincolo". Pesemne ca ne urmaresc evolutia de unde sunt.Altfel de unde ar fi stiut bunicul de existenta copilului meu care sa nascut cu douazeci de ani mai tarziu dupa moartea sa?
Am impartasit aceasta experienta pentru ca a fost atat de stranie incat ma marcheaza si astazi. De aceia trebuie sa traim frumos si sa iubim cat mai mult pe cei din jurul nostru !
Sa auzim numai de bine!

statelucia

28 mesaje
Postat pe: 1 Noiembrie 2008, ora 21:21

Sunt multi cei care nu cred in viata de dincolo. Cum personal nici eu nu cred iin vraji sau chestii de genul asta care inchid suflete. Dar propun ca fiecare sa-si faca o introspectie si sa recunoasca ca li s-a intimplat uneori sa simta o adiere langa ei,sau pe obraz. Ca lucrul lasat undeva in casa a fost gasit in alta pozitie de cum il lasase cu putin timp in urma. Daca este inconjurat de plante,uneori se misca cate o frunza fara a o atinge cineva,etc.
Apropo ! Credeti in ingeri ! Ei sunt tot timpul langa noi si ne feresc de raul pamantean. Incercati sa va ganditi mai mult la existenta lor pentru ca dupa parerea mea,au o menire foarte ingrata. Ei pazesc sufletul indiferent de cate pacate are. Nu sa fim habotnici,dar un Tatal Nostru putem spune,macar in gand. Parte din cei care vor citi cele scrise va spune : " e nebuna !" Faceti totusi un exercitiu macar o saptamana ! Va veti schimba parerea!

statelucia

28 mesaje
Postat pe: 1 Noiembrie 2008, ora 21:36

Am citit un mesal nastrusnic in care cineva spunea de Isus ca vine sau sta pe un nor. Hai sa fim seriosi ! De aceia unora nu le vine sa creada ca Dumnezeu exista! Pentru ca se gasesc unii sa explice gogorite d`astea si ii deruteaza. Spiritul este totalitar si atat de personal incat se dezvaluie fiecaruia doar dupa moarte. Trinitatea Dumnezeiasca este covarsitor de puternica pentru a o putea distinge si intelege. Doar trebuie crezut in ea prin cel mai simplu mod posibil.

danyberby

99 mesaje
Postat pe: 1 Noiembrie 2008, ora 22:52

Iata si opinia clara a Bibliei si adevarul gol golut:
O privire mai atentã asupra unor concepþii despre moarte

DE-A lungul istoriei, oamenii au fost dezorientaþi ºi înfricoºaþi de perspectiva sumbrã a morþii. În plus, frica de moarte a fost alimentatã de un amestec de idei religioase false, obiceiuri larg rãspândite ºi convingeri personale adânc înrãdãcinate. Problema constã în faptul cã frica de moarte îi împiedicã pe oameni sã se bucure de viaþã ºi le submineazã încrederea cã viaþa are totuºi un scop.

Marile religii sunt principalele vinovate de rãspândirea multor concepþii false despre moarte. Vã invitãm sã examinaþi câteva dintre acestea în lumina adevãrului biblic, pentru a vedea dacã nu cumva ar trebui sã vã schimbaþi ºi voi unele idei despre moarte.

1. Moartea este sfârºitul firesc al vieþii.

În cartea Death — The Final Stage of Growth (Moartea — ultimul stadiu de dezvoltare) se spune: „Moartea . . . este parte integrantã din viaþa noastrã“. Astfel de remarce reflectã convingerea cã moartea este ceva normal, sfârºitul natural al tuturor organismelor vii. Aceastã convingere i-a fãcut pe mulþi oameni sã adopte ideile filozofiei nihiliste ºi un comportament oportunist.

Însã este moartea, în realitate, sfârºitul firesc al vieþii? Unii cercetãtori sunt de pãrere cã nu. De exemplu, într-un interviu, gerontologul Calvin Harley a spus cã nu crede cã oamenii „sunt programaþi sã moarã“. Imunologul William Clark a fãcut urmãtoarea observaþie: „Noþiunea de moarte nu este o parte integrantã a definiþiei vieþii“, iar Seymour Benzer, de la Institutul Tehnic din California, este de pãrere cã „îmbãtrânirea se aseamãnã mai degrabã cu un scenariu pe care sperãm sã-l putem modifica decât cu un ceas“.

Studiind anatomia omului, oamenii de ºtiinþã sunt puºi într-o mare dilemã. Ei îºi dau seama cã suntem înzestraþi cu resurse ºi capacitãþi care depãºesc cu mult necesitãþile noastre dintr-o viaþã de 70–80 de ani. De exemplu, conform descoperirilor cercetãtorilor, creierul uman are o capacitate de memorare imensã. Potrivit estimãrii fãcute de un om de ºtiinþã, creierul nostru poate înmagazina informaþii care „ar umple aproximativ douãzeci de milioane de cãrþi, câte existã în cele mai mari biblioteci ale lumii“. Unii specialiºti în neurologie sunt de pãrere cã, într-o viaþã de duratã medie, o persoanã foloseºte numai o sutime din unu la sutã (0,0001) din capacitatea creierului. Prin urmare, ne-am putea întreba pe bunã dreptate: De ce avem un creier cu o capacitate atât de mare dacã, în timpul unei vieþi de duratã medie, nu folosim decât o pãrticicã din el?

Sã ne gândim, de asemenea, la reacþia nefireascã pe care o au oamenii în faþa morþii! Pentru majoritatea dintre noi, moartea soþiei, a soþului sau a unui copil este cea mai zguduitoare experienþã pe care am putea-o trãi. Acest ºoc are un efect puternic asupra întregii noastre constituþii afective mult timp dupã ce persoana dragã s-a stins din viaþã. Chiar ºi celor care susþin cã moartea e ceva normal le este greu sã accepte ideea cã, pentru ei, totul se terminã odatã cu moartea. În British Medical Journal se spune cã „majoritatea specialiºtilor considerã cã toþi oamenii doresc sã trãiascã cât mai mult posibil“.

Având în vedere reacþia generalã a oamenilor în faþa morþii, capacitatea uimitoare de memorare ºi de învãþare, precum ºi dorinþa de a trãi veºnic, nu ajungem, în mod logic, la concluzia cã am fost creaþi pentru a trãi? Într-adevãr, când i-a creat pe oameni, Dumnezeu nu a avut în vedere moartea ca final normal al existenþei lor, ci le-a pus în faþã perspectiva unei vieþi fãrã sfârºit. Iatã ce viitor le rezervase Dumnezeu primilor doi oameni: „Fiþi roditori, înmulþiþi-vã, umpleþi pãmântul ºi supuneþi-l; ºi stãpâniþi peste peºtii mãrii, peste pãsãrile cerului ºi peste orice vieþuitoare care se miºcã pe pãmânt“ (Geneza 1:28). Ce viitor minunat!

2. Dumnezeu îi ia pe oameni la el.

O femeie de 27 de ani, mamã a trei copii, aflatã pe patul de moarte, i-a zis unei cãlugãriþe catolice: „Sã nu vii la mine sã-mi spui cã aºa vrea Dumnezeu . . . Nu suport sã aud asta“. Totuºi, în multe religii se predã exact acest lucru: cã Dumnezeu îi ia pe oameni la el.

Este Creatorul nostru aºa de crud încât sã cauzeze cu indiferenþã moartea, conºtient fiind cã aceasta provoacã atâta durere? Nicidecum! Dumnezeul Bibliei nu face aºa ceva. Potrivit textului din 1 Ioan 4:8, „Dumnezeu este iubire“. Sã remarcãm cã aici nu se spune cã El are aceastã calitate sau cã este un Dumnezeu iubitor, ci cã El este iubire. Iubirea lui perfectã e atât de intensã ºi de purã ºi caracterizeazã atât de bine personalitatea ºi acþiunile sale, încât se poate spune, pe bunã dreptate, cã Dumnezeu este personificarea iubirii. Dumnezeu nu îi ia pe oameni la el.

Religia falsã i-a derutat pe mulþi în ce priveºte starea morþilor sau locul unde se duc cei morþi. Raiul, iadul, purgatoriul, limbul ºi alte câteva locuri unde se presupune cã se duc morþii stârnesc tot felul de sentimente, de la confuzie totalã la groazã. Însã Biblia ne spune cã morþii nu sunt conºtienþi de nimic; starea lor se aseamãnã foarte bine cu somnul (Eclesiastul 9:5, 10; Ioan 11:11–14). Prin urmare, nu ar trebui sã ne facem griji cu privire la ce ni se întâmplã dupã moarte, aºa cum nu ne facem griji când vedem o persoanã care doarme profund. Isus a vorbit despre un timp când „toþi cei din mormintele de amintire“ vor „ieºi afarã“, revenind la viaþã pe un pãmânt paradiziac. — Ioan 5:28, 29; Luca 23:43.

3. Dumnezeu îi ia pe copii la el pentru a-i face îngeri.

Elisabeth Kübler-Ross, care s-a ocupat de studierea persoanelor ce suferã de o boalã incurabilã, a vorbit despre o altã concepþie larg rãspânditã printre oamenii religioºi. Relatând o întâmplare adevãratã, ea a zis: „Nu este înþelept sã-i spui unei fetiþe cãreia i-a murit frãþiorul cã Dumnezeu l-a luat pe micuþul Johnny la el, în cer, pentru cã îi iubeºte foarte mult pe bãieþei“. O asemenea afirmaþie îl pune pe Dumnezeu într-o luminã nefavorabilã ºi îi ascunde adevãrata personalitate ºi adevãratul mod de a acþiona. În continuare, dr. Kübler-Ross a spus: „Nici când a devenit adultã, acestei fete nu i-a trecut mânia pe care o simþea faþã de Dumnezeu; treizeci de ani mai târziu, când ea însãºi ºi-a pierdut bãieþelul, s-a îmbolnãvit de depresie cu psihozã“.

De ce ar dori Dumnezeu sã rãpeascã la cer un copil pentru a avea un înger în plus, ca ºi cum Dumnezeu ar avea mai multã nevoie de el decât pãrinþii lui? Dacã Dumnezeu i-ar lua pe copii la el, nu ar însemna cã este un Creator lipsit de iubire ºi egoist? Dimpotrivã, Biblia spune cã „iubirea este de la Dumnezeu“ (1 Ioan 4:7). Ar putea un Dumnezeu al iubirii sã cauzeze o pierdere pe care chiar ºi oamenii ce au un oarecare simþ moral o considerã inacceptabilã?

Atunci de ce mor copiii? O explicaþie pe care o dã Biblia în acest sens este consemnatã în Eclesiastul 9:11: „Toate depind de timp ºi de împrejurãri“. Iar în Psalmul 51:5 se spune cã toþi suntem imperfecþi ºi pãcãtoºi încã de la concepere ºi cã din acel moment moartea poate surveni oricând, dintr-o cauzã sau alta. Uneori moartea survine înainte de naºtere, iar copilul se naºte mort. Alteori, copiii mor în situaþii tragice sau suferã accidente mortale. Dar nu Dumnezeu este de vinã cã se întâmplã aceste lucruri.

4. Unii oameni sunt chinuiþi dupã moarte.

Multe religii îi învaþã pe oameni cã cei rãi merg într-un iad de foc unde sunt chinuiþi pentru totdeauna. Este raþionalã aceastã învãþãturã? Se bazeazã ea pe Scripturi? Speranþa de viaþã a omului este de 70–80 de ani. Chiar dacã o persoanã s-a dedat toatã viaþa la cele mai mari rãutãþi, ar fi corect ca ea sã fie pedepsitã sã sufere veºnic în chinuri? Nicidecum! Ar fi o mare nedreptate ca un om sã fie chinuit veºnic pentru pãcatele pe care le-a comis într-o viaþã relativ scurtã.

Numai Dumnezeu ne poate dezvãlui ce se întâmplã cu omul când moare, lucru pe care, de altfel, l-a ºi fãcut în Cuvântul sãu scris, Biblia. Aici se spune: ‘Cum mor animalele, aºa mor ºi oamenii, toþi au aceeaºi suflare. Toate merg la un loc; toate au fost fãcute din þãrânã ºi toate se întorc în þãrânã’ (Eclesiastul 3:19, 20). Nu se spune nimic despre un iad de foc. Când mor, oamenii se întorc în þãrânã, adicã revin la o stare de nonexistenþã.

Ca sã poatã fi chinuitã, o persoanã trebuie sã fie conºtientã de sine. Sunt cei morþi conºtienþi de ceva? Rãspunsul îl gãsim tot în Biblie. Iatã ce se spune aici: „Cei vii mãcar ºtiu cã vor muri; dar cei morþi nu ºtiu nimic [nu sunt conºtienþi de absolut nimic, NW] ºi nu mai au nici o rãsplatã, fiindcã pânã ºi amintirea li se uitã“ (Eclesiastul 9:5). Indiferent în ce loc s-ar afla, e imposibil ca persoanele decedate, care ‘nu sunt conºtiente de absolut nimic’, sã simtã durere.

5. Moartea este finalul ireversibil al existenþei noastre.

Când murim, noi încetãm sã existãm, însã asta nu înseamnã neapãrat cã totul se sfârºeºte aici. Iov, un bãrbat fidel, ºtia cã dupã moarte avea sã meargã în mormânt, în ªeol. Dar ascultaþi ce i-a spus el lui Dumnezeu într-o rugãciune: „Ah! de ai voi sã mã ascunzi în Locuinþa Morþilor [în ªeol, NW], de m-ai acoperi pânã-Þi va trece mânia ºi de mi-ai rândui un timp ºi apoi Îþi vei aduce iarãºi aminte de mine! Dacã omul odatã mort ar putea sã mai trãiascã . . . atunci m-ai chema ºi Þi-aº rãspunde“. — Iov 14:13–15.

Iov avea convingerea cã, dacã rãmânea fidel pânã la moarte, Dumnezeu urma sã-ºi aducã aminte de el ºi sã-l învie. Toþi slujitorii lui Dumnezeu din vechime au împãrtãºit aceeaºi convingere. Isus însuºi a întãrit aceastã speranþã ºi a arãtat cã Dumnezeu îl va folosi pentru a-i învia pe morþi. Cristos ne-a dat asigurarea: „Vine ceasul când toþi cei din mormintele de amintire vor auzi vocea [lui Isus] ºi vor ieºi afarã, cei care au fãcut lucruri bune pentru o înviere a vieþii, cei care au practicat lucruri josnice pentru o înviere a judecãþii“. — Ioan 5:28, 29.

Nu peste mult timp, Dumnezeu va îndepãrta toatã rãutatea ºi va aduce în existenþã o lume nouã sub conducerea unei guvernãri cereºti (Psalmul 37:10, 11; Daniel 2:44; Revelaþia 16:14, 16). Astfel, tot pãmântul va deveni un paradis, locuit de oameni care îi vor sluji lui Dumnezeu. Consemnarea biblicã spune: „Am auzit o voce puternicã de la tron zicând: «Iatã! Cortul lui Dumnezeu este cu oamenii, ºi el va locui cu ei, ºi ei vor fi popoarele sale. ªi însuºi Dumnezeu va fi cu ei. ªi el va ºterge orice lacrimã din ochii lor, ºi moartea nu va mai fi; nici jale, nici strigãt, nici durere nu vor mai fi. Lucrurile anterioare au trecut»“. — Revelaþia 21:3, 4.

Nimãnui nu-i va mai fi fricã de moarte

Speranþa învierii ºi cunoºtinþa despre Furnizorul acestei mãsuri vã pot aduce multã mângâiere. Isus a fãcut urmãtoarea promisiune: „Veþi cunoaºte adevãrul, ºi adevãrul vã va elibera“ (Ioan 8:32). Aceasta se referã ºi la eliberarea de frica de moarte. Iehova este singurul care poate modifica procesul îmbãtrânirii, poate înlãtura moartea ºi ne poate acorda viaþã eternã. Putem avea încredere în promisiunile lui Dumnezeu? Da, deoarece Cuvântul sãu se împlineºte întotdeauna (Isaia 55:11). Vã încurajãm sã învãþaþi mai multe despre scopurile lui Dumnezeu cu privire la omenire. Martorii lui Iehova vor fi încântaþi sã vã ajute în acest sens.

LYLYKAE

309 mesaje

Postat pe: 2 Noiembrie 2008, ora 02:16

Religia a frinat dezvoltarea omenirii,Politica a invrajbit masele,Viata este cel mai de pret avut al omului,Fiecare om este un dumnezeu mai bun sau mai rau,depinde de intelect,educatia primita,mediul in care traieste.Prin scornirea religiei sa urmarit subjugarea si exploatarea maselor de catre excrocii sentimentali erijati in apostoli.Cind religia a esuat ,a aparut politica care prin dogme la fel ca si religia imparte si invrajbeste masele credule ,pentru a fi mai usor exploatate.Omul este singurul "dumnezeu" iar PAMINTUL este singura planeta din univers locuita de fiinte vii,RESTUL IMAGINATIE NU EXISTA NIMIC DINCOLO DE MOARTE !!!

http://www.youtube.com/watch?v=0a9a9W96ac0
lokogoa

1 mesaj
Postat pe: 2 Noiembrie 2008, ora 04:12

bine gandit ar mai treb sa mai gandeasca MAI multz! vor a devenit o ramura si restul d copii inca nu vor sa creada ca potzi fi fer!c!t fara nik;)

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 2 Noiembrie 2008, ora 07:21

Se acopera oglinzile din casa pentru ca, odata eliberat din corpul de carne atit de repede pieritor, Sufletul se poate vedea in oglinda si speria ! lipsiti de'o educatie spirituala si necrezind c-ar mai fi ceva dupa,dublul astral nu poate intelege ce-i cu el si ce i s-antimplat !....de aici si spaima de moarte !
Ulcica de lut simbolizeaza corpul nostru -din pamint am fost facuti - si ea (ulcica), trebuie sa elibereze sufletul aflat vremelnic in ea,animind-o ! ca atare ,Pragul de care se sparge,devine astfel trecerea dintro lume intr-alta,intro alta forma de organizare ! pe alt nivel de constiinta !

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 2 Noiembrie 2008, ora 10:57

De la: ioanvirgilsavu, la data 2008-11-01 16:36:27
De la: mariaoprea75, la data 2008-10-18 16:34:11Exista viata dupa moarte....dupa mine, raiul este acolo unde esti tot una cu Dumnezeu, iar iadul....sa ma exprim asa, este sirul reincarnarilor aici pe pamant, pana cand ajungem cu totii tot una cu Dumnezeu. Cred in acesta viziune.
ce reincarnare?ai tu lipsa de carne?asiatici se drogheaza cand spun despre recarnita dar tu ce ai frate de te iei dupa toti analfabetii?tu nu mesteci inainte de a inghiti?nu fi pelican,mai studiaza..scuze,am fost si io asa aiurit dar era dupa REVOLUTIE,NU CITISEM MAI NIMIC..DAR TU ACUM AI DE UNDE ALEGE

Draga mea, era un dialog frumos cu Carlos! era un schimb de replici si de idei mai cu umor! ce ai tu cu mine? Fiecare crede ce vrea despre moarte si ce e dincolo de ea! insa mi-ar placea sa nu sa se opreasca numai la un simplu mormant. Tocmai mi-a murit bunicul meu, si crede-ma tare mi-ar palcea sa stiu ca el m-a vazut ca-l insotesc pana la mormant. Pentru el am fost febletea lui si el pentru mine a fost toata copilaria mea! Am plans, m-am descarcat pe altii, dar ceea ce a contat mult pentru mine ca la priveghi am fost vesela asta dintr-un simplu motiv: el a fost um om f vesel aici pe pamant. Insa tare mult mi-ar placea sa-l vad ca el ma vede ca am fost acolo alaturi de el! Mie cine imi raspunde la aceasta intrebare, ca i-am fost alaturi pana la mormantul sau? Caci sunt tare confuza numai cand ma gandesc la acest subiect: sfarsitul nostru. Hai ca aberez eu! ...si daca asiaticii cred in reincarnare ...tu ma rog ce ai cu ei? este alegerea si convingerea lor in ceea ce cred ei! Mai ca-mi vine si mie sa cred in asta! de ce ? prefer reincarnarea decat Iadul de la noi! Pricepi, mi-e frica de gandul ca ajungem cu totii in iad! Mai bine ma nasteam in TIBET si aceasta frica nu mai exista! pentru ca sa nu uitam suntem oameni, si toti avem pacatele noastre mai mari sau mai mici! Acum e vorba de mantuirea noastra...pentru a ajunge in Rai ...sau in Nirvana dupa asiatici! dar macar pt asiatici exisa numai o singura cale: Nirvana. la noi sunt 2, Raiul sau Iadul!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 2 Noiembrie 2008, ora 11:40

@mariaoprea - ti-am raspuns la intrebare,dar ce n-am punctat este urmatorul lucru : ca daca poporul continua sa indeplineasca aceste ritualuri,inseamna ca el ,prin memoria sa colectiva, stie ca EXISTA CEVA dincolo si ajuta astfel sufletul sa-si gaseasca drumul spre acest CEVA ! cit despre reincarnare,de ce nu ? in fond : " nimic nu se pierde,nimic nu se cistiga,ci totul se transforma"

toader_doru

4 mesaje
Postat pe: 2 Noiembrie 2008, ora 17:25

daca nu credem in nimic suntem cei mai de plans dintre oameni

balabanandrei

335 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 2 Noiembrie 2008, ora 21:07

Va rog sa urmariti acest film. Se numeste "ingerul digital". Il puteti urmari direct pe net pe adresa:
video.google.com/videoplay?docid=2104042274449664707
A fost o perioada disponibil pentru download pe www.crestinism.net, dar vad ca nu mai e.
Probabil multi o sa ia in ras acest film, sau sa ma considere mai nebun. Nu ma deranjeaza. Sau o sa spuna ca sunt minciuni, sau inventii. Dar timpul le va dovedi pe toate. Doamne ajuta!

„Cãutaþi mai întâi împãrãþia lui Dumnezeu ºi celelalte se vor adãuga vouã!“
Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 2 Noiembrie 2008, ora 21:30

De la: gabigabi, la data 2008-11-02 11:40:43@mariaoprea - ti-am raspuns la intrebare,dar ce n-am punctat este urmatorul lucru : ca daca poporul continua sa indeplineasca aceste ritualuri,inseamna ca el ,prin memoria sa colectiva, stie ca EXISTA CEVA dincolo si ajuta astfel sufletul sa-si gaseasca drumul spre acest CEVA ! cit despre reincarnare,de ce nu ? in fond : " nimic nu se pierde,nimic nu se cistiga,ci totul se transforma"

corect, Plutarh, totul curge, totul se transforma!
"Omul este orb in privinta viitorului".
"Omul trebuie sa aiba si prieteni, si dusmani. Prietenii il invata ce trebuie sa faca, iar dusmanii il obliga sa faca ce trebuie!". - ...tot de el spuse!

NeOm

38 mesaje

Postat pe: 3 Noiembrie 2008, ora 10:17

Am patit ...o moarte clinica ...si tot nu cred. Totul are o explicatie stiintifica, mi ar fi placut sa fie adevarat, a fost o experienta interesanta, stranie, ce ma marcat intr o anumita masura . In general dupa moartea celulelor din corp suntem la fel de vii precum o piatra

:)) CE DE PRIMITIVI ((:
Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Existã viaþã dupã moarte?
Mergi la: