back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Monarhie sau republica?

Pagini: << 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 >> Sari la pagina:

sirboby

1972 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 10 Iulie 2009, ora 19:05

De la: mytcor, la data 2009-07-08 19:42:09
De la: sirboby, la data 2009-07-08 19:27:07Mytcor multumesc pentru raspuns!
Si la restul intrebarilor ce merite ii fac pe cei pe care i-ai enumerat mai sus sa fie regi ai Romaniei?
Cum schimba unul dintre ei clasa politica din Romania,nemaiavand puterea lui Tepes sa-i traga in teapa?
PS pe cei de mai sus ii vrei pe toti sau in ordinea scrisa?

... Sirboby, daca tratezi un sistem de guvernamant ,fie el si monarhic, numai cu negativisme,( .acestea insusite dupa ani grei de propaganda anti monarhica asezonate si flambate totdeodata cu minciunile aferente perioadei ) atunci iti va fi foarte greu sa descoperi meritele si metodele prin care un monarh poate schimba radical o clasa politica ( fara a fi nevoie a schimba oamenii politici ci mentalitatile acestora)...cu-atat mai greu mi-ar fii sa te conving, daca nu incerci a-ti schimba ungiul din care privesti !...

Gravitatea situatiei in care se afla Ro. in aceste momente poate are sa-ti produca vr-un frison totusi !...

Pai Mytcor cam asta am sustinut si eu in posturile mele anterioare! Nu la forma de guvernamant trebuie ,,umblat'' ci la mentalitate.....................! incepand de la cel cu tzatza-n gura pan la al cu barba sura!
Cat vom vota pe mici,bere,pixuri etc putem sa ne chemam regat ,imperiu,republica sau cum vrei tu noi tot prost o vom duce.....................!

Sugeți un corn cu lapte, dacă n-aveți dinți Și numărați-mi ouăle, că mi-am ieșit din minți Băi animalule, nu vezi? Voi n-aveți interesuri Iarna nu-i ca vara, vă dorim succesuri! Parazitii (Noi vrem respect)
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 10 Iulie 2009, ora 19:47

De la: sirboby, la data 2009-07-10 19:05:41
De la: mytcor, la data 2009-07-08 19:42:09
De la: sirboby, la data 2009-07-08 19:27:07Mytcor multumesc pentru raspuns!

Si la restul intrebarilor ce merite ii fac pe cei pe care i-ai enumerat mai sus sa fie regi ai Romaniei?

Cum schimba unul dintre ei clasa politica din Romania,nemaiavand puterea lui Tepes sa-i traga in teapa?

PS pe cei de mai sus ii vrei pe toti sau in ordinea scrisa?

... Sirboby, daca tratezi un sistem de guvernamant ,fie el si monarhic, numai cu negativisme,( .acestea insusite dupa ani grei de propaganda anti monarhica asezonate si flambate totdeodata cu minciunile aferente perioadei ) atunci iti va fi foarte greu sa descoperi meritele si metodele prin care un monarh poate schimba radical o clasa politica ( fara a fi nevoie a schimba oamenii politici ci mentalitatile acestora)...cu-atat mai greu mi-ar fii sa te conving, daca nu incerci a-ti schimba ungiul din care privesti !...

Gravitatea situatiei in care se afla Ro. in aceste momente poate are sa-ti produca vr-un frison totusi !...

Pai Mytcor cam asta am sustinut si eu in posturile mele anterioare! Nu la forma de guvernamant trebuie ,,umblat'' ci la mentalitate.....................! incepand de la cel cu tzatza-n gura pan la al cu barba sura!

Cat vom vota pe mici,bere,pixuri etc putem sa ne chemam regat ,imperiu,republica sau cum vrei tu noi tot prost o vom duce.....................!

www.youtube.com/v/IXU7ke2joDU&hl=en&fs=1&rel=0">www.youtube.com/v/IXU7ke2joDU&hl=en&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505">

www.youtube.com/v/9q72fl3QWFo&hl=en&fs=1&rel=0">www.youtube.com/v/9q72fl3QWFo&hl=en&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505">

A list of romanian generals who died in the communist jails.

Ion Antonescu,Ilie Steflea( sef al Marelui Stat Major 20 ian 1942-23 august 1944), Iosif Iacobici( sef al Marelui Stat Major 22 sept 1941-20 ian 1942, m. mart 1952 Aiud), viceamiral Eugeniu Rosca( comandant al Marinei Militare intre 21 sept 1940-16 iun 1942), viceamiral Ioan Georgescu( comandant al Marinei Militare intre 1942-1945), general de escadra aviator Gheorghe I. Jienescu( secretar de stat in fruntea Subsecretariatului de Stat al Aerului, 27 ian 1941-23 aug 1944), Ion Sichitiu( Ministru al Agriculturii si Domeniilor, 27 ian 1941-19 mart 1942), general de armata Gheorghe Avramescu( comandant al Corpului de Munte 3 iun 1941-5 oct 1943), general de divizie Radu Baldescu( comandant Divizia 18 Infanterie, 26 ian 1942-29 apr 1944), general de corp de armata Nicolae Ciuperca( comandant Armata a 4-a Romana, 2 iun 1940-13 sept 1941), general de corp de armata Nicolae Dascalescu( comandant Corpul 2 Armata, 9 nov 1941-11 ian 1945), general de corp de armata Corneliu Dragalina( comandant Corpul 6 Armata, 1 ian 1940-23 mart 1943), general de divizie Ioan Dumitrache( comandant Divizia 2 Munte, 10 mai 1941- 8 apr 1945), general de armata Petre Dumitrescu( comandant Armata a 3-a Romana, 25 mart 1940-29 aug 1944), general de brigada Radu Korne, general de corp de armata Nicolae Macici( comandant Armata 1 Romana, 9 nov 1941-12 feb 1945), general de armata Gheorghe Mihail, seful Marelui Stat Major, 23 aug-12 oct 1944), general de divizie Leonard Mociulschi( comandant Divizia 3 Munte, 6 oct 1942-8 apr 1945), general de corp de armata Mihail Racovita( comandant Armata a 4-a Romana, 25 ian-23 aug 1944), general de divizie Ioan Sion( comandant Divizia 1 Blindata), general de corp de armata Nicolae Sova( Subsecretar de Stat al Marinei, 19 feb 1943-23 aug 1944), general Aurel Aldea, general Emanoil Leaoveanu( Director General al Politiei, 1941-1942), general Constantin Anton( Inspector General al Jandarmeriei, 1944-1946), general Constantin Vasiliu( subsecretar de stat pentru Politie si Securitate in Ministerul de Interne-1942-1944-Inspector General al Jandarmeriei-1940-1944), general Ioan Topor( Inspector General al Jandarmeriei in 1940, sef al Justitiei Militare in 1941, Mare Pretor al Jandarmeriei Operative din 1943 pana in august 1944)

romtar55

4 mesaje
Postat pe: 10 Iulie 2009, ora 21:18

De aproape opt ani, din momentul instalarii la Palatul Elisabeta, Casa Regala are o prezenta publica in serviciul Romaniei care nu a calcat nici o clipa pe urmele politicului, ci a functionat in prelungirea lui, sprijinindu-l. Daca a reusit sa performeze in maniera regala, nepolitica, pana acum, sigur poate sa o faca si in urmatorii 20-30 de ani. Cand generatia noastra va disparea biologic, nu stiu daca vom fi reusit sa repunem monarhia la locul si rosturile ei cuvenite. Dar sper ca regalitatea va fi bine implantata in societatea romaneasca.

Iar daca monarhia nu va ajunge sa fie preferata majoritar in timpul vietii noastre si nu va intra in agenda elitei politice si economice, sigur semnificatia si forta binefacatoare a Coroanei romane va influenta in bine societatea romaneasca in viitorii 20-30 de ani. Realitatea de azi si de ieri o dovedeste.

Ceea ce nu stiu este cum va arata la acea data societatea romaneasca. Nu stiu cate prerogative va mai avea statul roman. De asemenea, mai stiu ca generatia Principesei Margareta isi va fi facut datoria, ceea ce nu e putin lucru. Nu impiedica nimeni generatiile urmatoare, beneficiind de un drum consolidat de noi, sa duca mai departe actiunea in serviciul Romaniei si sa obtina de la societatea romaneasca ceea ce merita.

Realitatea postdecembrista a creat precedente, obisnuinte, a consolidat naravuri. Dinamica din sanul carmuirii postdecembriste a oscilat intre post-comunism si post-securism. Acest aspect a fost cunoscut si, uneori, acceptat de catre Occident, mai ales daca aducea avantaj progresului euro-atlantic.

In decembrie 2006, la Bucuresti, cand Regele a luat parte la actul de condamnare a comunismului, ca regim criminal si ilegitim, a avut loc o manifestare grotesca a unora dintre alesi, care l-ar fi facut knock-out pe Caragiale. De aceea trebuie comunismul condamnat: fiindca a disparut, lasand in urma slujitori ai lui care-l condamna. Regele, in extraordinara lui intuitie a spus, cu acea ocazie: „Faptul ca dumneavoastra condamnati astazi comunismul ma face sa cred ca i-am supravietuit“. Este o fraza de pus in rama. Este un antidot la Caragiale.

Despre tranzitia de la comunism la capitalism cu instrumente si personalitati ale sistemului insusi s-au scris tomuri intregi. „Cui pe cui se scoate“ a functionat dupa 1989 peste tot, nu numai in Romania. Faptul ca tranzitia spre modernitatea politica se face cu ajutorul oamenilor momentului este un adevar etern. Se regaseste, ca fenomen, chiar si in oncologie. Bolnavului de leucemie, daca nu i se gaseste o ruda care sa-i poata imprumuta maduva spinarii compatibila, i se face transplant cu propria maduva.

In cei 48 de ani de domnie ai Regelui Carol I, vor fi existat oameni politici care sa fi pus mai presus interesul lor sau corifei ai societatii civile care sa se fi comportat ca niste copii razgaiati. Marturiile istorice confirma aceasta banuiala. Numai ca, uneori, se intampla momente de gratie. Momente in care, printr-o inspiratie care trece pe oameni de la egoism la generozitate, de la iresponsabilitate la simt al datoriei, printr-un moment clarvazator, in care oamenii publici simt nevoia sa dea un exemplu personal, prin insufletirea de a fi loial, se pot face pasi inainte. Romania a trait aceste momente in ultima suta cincizeci de ani. Si sunt convins ca le mai poate trai.

Poate fi distractiv, la inceput, atunci cand cineva incompetent ajunge, pe cale democratica, intr-o pozitie care necesita profesionalism. Dupa o vreme, insa, aceasta fantezie va crea vulnerabilitate si confuzie, iar in final, daca fenomenul se generalizeaza la scara intregii societati, va duce la prabusirea sistemului insusi.

Profesionalizarea politicii nu inseamna inlocuirea tehnocratilor cu politicienii, ci perfectionarea leadership-ului politic. Oamenii politici au nevoie sa fie performanti profesional din doua motive si nu din vina lor:

- Intai pentru ca democratia dusa atat de departe le ofera o importanta, in sfera puterii, fara precedent.

- In al doilea rand, fiindca odata cu dezvoltarea atat de accelerata a tehnologiei si datorita vitezei incredibile a informatiei, ei sunt obligati la performante si presiuni la care nu erau supusi inainte. Acelasi lucru li se intampla si medicilor, si pilotilor, si tenorilor. Si regilor.

Referitor la monarhie si republica, ele nu sunt nici instrumentele, nici finalitatea democratiei si libertatilor, ci simple forme de a guverna. Stiti bine ca exista republici in care nu exista nici libertati, nici democratie si, cu toate acestea, ele sunt membre ale ONU si intretin relatii diplomatice cu tari care ne dau lectii de democratie. La fel, exista monarhii unde fie democratia, fie libertatile lipsesc cu desavarsire.

In schimb, democratiile avansate ale lumii, cu libertati consolidate puternic, constitutional, pot fi monarhii sau republici. Este adevarat, ele sunt mult mai numeroase in forma republicana decat monarhica, in epoca noastra.

Mergand in urma, pe vremea regelui Carol I, cand Romania a devenit monarhie constitutionala, ea nu era nici democratica, nici prospera. A devenit asa mult mai tarziu, in secolul XXI, pentru ca statul modern s-a format, iar apoi, dupa paranteza comunista, tara a reluat procesul de desavarsire a modernizarii.

In concluzie, sistemul care a dat garantii democratiei si libertatilor a fost acela capabil sa nasca un stat independent si suveran, cu oameni vizionari si institutii puternice, care au putut impune reguli de convietuire corecte.

Vivelura

8 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 01:15

Am discutat multe ore cu tatal si unchii mei pe acesta tema. Concluzia: era la fel ca acum.

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 01:36

De la: mytcor, la data 2009-07-10 19:47:57
...........
A list of romanian generals who died in the communist jails.
....

Cîtă tristețe în privirile lor. Știau ce îi așteaptă....Și cînd afli din literatura istorică militară cum au luptat și cum s-au comportat în acele vremi grozave!! Se vor mai naște oare în țara asta vreodată bărbați ca ei?

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 03:25

Alta perla de rahat, mos mihaie sa lesini de ras nu alta...
pai majoritatea covarsitoare a fotografiilor sunt facute cu MULTI ani inainte ca Romania sa intre macar in al doilea razboi. De unde dracu sa stie ei atunci ca-i asteapta o moarte lenta (sau mai putin lenta) in inchisorile comuniste, cand pozele sunt facute prin anii 30?
Nici macar la atata lucru nu te duce mintea aia creatza... LASA-NEEEE LASA-NEEEE
Si cum s-au comportat? Au cedat pe flancuri la Stalingrad si din cauza asta o armata intreaga germana a fost incercuita si distrusa, si asa s-a pierdut un razboi intreg... ASA s-au comportat, mos mihaie, in "vremile grozave". Vai steaua ta, HABAR NU AI nici de cele mai elementare notiuni si fapte din istorie dar te dai cocos pe aici. Mie mi-ar fi rusine in locul tau.
Asta e a nu stiu cata oara cand te faci DE TOT RAHATUL cu "istoria reala" pe care o cunosti tu. Chiar nu ti-a ajuns de cate ori te-ai umplut de *vorba aia*? Inca mai vrei?

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 10:14

De la: Republicanus, la data 2009-07-11 03:25:43 .....

Am auzit oameni care vorbesc în timpul somnului, dar care să scrie, pînă acum, nu. Ești primul caz pe care-l întîlnesc. Intersant...

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 10:15

De la: mihai5_2, la data 2009-07-11 10:14:58
De la: Republicanus, la data 2009-07-11 03:25:43 .....

Am auzit oameni care vorbesc în timpul somnului, dar care să scrie pe forum în timpul somnului, pînă acum, nu. Ești primul caz pe care-l întîlnesc. Intersant...

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 15:20

mos mihaie, ca de obicei, o dai in derizoriu si eviti esentialul... adica faptul ca habar n-ai, incerci sa ingropi asta cu glumitze rasuflate, dar sa stii ca lumea e mai inteligenta decat ti se pare tie, si isi da seama, degeaba incerci "mijloace specifice" pe care le-ai cam invatat cand iti faceai ucenicia inainte de '89 pe stim noi unde.

Eu inteleg ca esti complexat ca te-am facut de kko de atatea ori (de fapt tu singur te-ai facut, eu doar am scos in evidenta) si incerci ca inecatu' sa te agati de un pai, dar tot degeaba ca nu tine.

P.S.: sa inteleg ca si tu faci parte din "categoria selecta" a celor care scriu in somn, ca nici cu ora la care ai postat tu mesajul nu mi-e rusine, ipocrizimea voastra imperiala?

Fosta membra 9am.ro

20 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 21:58

mie mi-a zis binica ca pe vremea regelui se murea de foame...ghici ce vreau eu--->republica, cica si pe vremea lui ceasca erea mai bine decit pe vremea regelui. De ce vrea sa vina nu mai are bani ramasi deloc sa se duca la vara-sa sa-i dea ea...

laura_bodogai

160 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 22:00

De la: Republicanus, la data 2009-07-11 03:25:43Alta perla de rahat, mos mihaie sa lesini de ras nu alta...
pai majoritatea covarsitoare a fotografiilor sunt facute cu MULTI ani inainte ca Romania sa intre macar in al doilea razboi. De unde dracu sa stie ei atunci ca-i asteapta o moarte lenta (sau mai putin lenta) in inchisorile comuniste, cand pozele sunt facute prin anii 30?
Nici macar la atata lucru nu te duce mintea aia creatza... LASA-NEEEE LASA-NEEEE
Si cum s-au comportat? Au cedat pe flancuri la Stalingrad si din cauza asta o armata intreaga germana a fost incercuita si distrusa, si asa s-a pierdut un razboi intreg... ASA s-au comportat, mos mihaie, in "vremile grozave". Vai steaua ta, HABAR NU AI nici de cele mai elementare notiuni si fapte din istorie dar te dai cocos pe aici. Mie mi-ar fi rusine in locul tau.
Asta e a nu stiu cata oara cand te faci DE TOT RAHATUL cu "istoria reala" pe care o cunosti tu. Chiar nu ti-a ajuns de cate ori te-ai umplut de *vorba aia*? Inca mai vrei?

Republicanus inceteaza ca deja incep sa rad de ceea ce scrii,ai auzit de inchisoarea de la Sighet din maramures sau ai auzit de cei inchisi de comunisti si dusi la ocnele de sare,cred ca ai auzit ca imposibil sa nu fi invatat la istorie

Fosta membra 9am.ro

20 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 22:01

republica ca regii vor bani mai multi ca presedintii si nu considera tara sau populatia subiecti, suntem oameni nu ? te pomenesti ca ei sint din vita regala...

Fosta membra 9am.ro

20 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 22:04

la monarhie trebuie sa te apleci , ca la Dumnezeu, adaca vrei sa te apleci, aleaca-te...

eu numai lui Dumnezeu ma aplec ca este cazul

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 22:20

De la: laura_bodogai, la data 2009-07-11 22:00:25
De la: Republicanus, la data 2009-07-11 03:25:43Alta perla de rahat, mos mihaie sa lesini de ras nu alta...

Republicanus inceteaza ca deja incep sa rad de ceea ce scrii,ai auzit de inchisoarea de la Sighet din maramures sau ai auzit de cei inchisi de comunisti si dusi la ocnele de sare,cred ca ai auzit ca imposibil sa nu fi invatat la istorie

CITESTE ce am scris fratie! Nu a contestat nimeni ca aia au murit in inchisori, CITESTE care e problema in "comentariul sentimental" al lui mos mihai si pe urma vino sa discutam. Te-ai trezit si din "furie oarba" ai dat-o inainte, fara sa gandesti! Cum naiba sa pricepi daca nu citesti ce scrie acolo?

inca o data iti spun CITESTE! E chiar asa greu de priceput care-i ideea? Normal ca e greu pentru tine, ca nu stii care-i cronologia... nu stii ce s-a intamplat si normal ca nu pricepi. Hai sa-ti explic, ar trebui sa-ti cer si bani pentru lectia de istorie, dar lasa ca ti-o dau pe gratis, sa nu zici ca-s baiat rau

Fotografiile alea in care mihai zice "stiau ei ce-i asteapta" (adica o moarte lenta sau mai putin lenta in inchisori comuniste) sunt facute prin ANII 30!!!! (am dat peste ele de nenumarate ori prin carti) Ca si cronologie, al doilea razboi a inceput in 1939!!! Romania a intrat in razboi in 1941 de parte Germaniei! Si pana in 1943 parea ca Germania o sa castige si implicit si noi cu ei! Abia din 1943 s-a vazut ca nemtii o incaseaza si tocmai in 1944 au ajuns rusii in Romania si au inceput impunerea comunismului.

Marea problema de logica si cronologie, dragii mei "spanioli" (si cand spun spanioli nu e nici cea mai mica urma de jignire, sa stiti) era ca in anii 30 (cand au fost facute fotografiile prezentate in filmulet), aia NU AVEAU CUM SA STIE ca Romania va fi COMUNIZATA, pentru ca procesul de comunizare a inceput abia in 1944!!! Aici e marea buba de logica si plasare in timp a evenimentelor. Daca stiai notiunile astea elementare, nu te repezeai ca berbecul.

Nu contesta nimeni ca aia au fost tinuti pe la Sighet si pe acolo si-au dat duhul in cele mai cumplite conditii! Alta era greseala fundamentala de logica si cronologie in gandirea lui mihai. Intelegi acum?

Cred ca partea cu "armata romana neinvinsa" sau cum zice mihai "cum au luptat si cum s-au comportat", de parca ar fi mutat muntii nu mai trebuie sa ti-o explic mai detaliat, nu? Deja am dat exemplu de cum s-a comportat armata romana la Stalingrad:

asigura flancurile armatei germane. Rusii au atacat fix pe acolo pe unde erau romani, ne-au intins pur si simplu mucii pe harta, flancul a cedat si rusii au putut incercui o intreaga armata germana si au anihilat-o (cam 700 000 de oameni morti, raniti si prizonieri a pierdut Germania acolo, aproximativ 25-30% din armata germana a disparut pur si simplu de pe harta ca "brava armata romana" a cedat flancurile).

Mai vrei alt exemplu? Cauta pe wikipedia sau in alta parte ce-a fost la Odessa cu armata romana, ce amatorism grosolan, ce pierderi uriase... cauta, ca vad ca ai inceput oricum sa te documentezi, pentru asta ai o bila alba.

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 22:24

De la: e_constantin, la data 2009-07-11 22:04:10la monarhie trebuie sa te apleci , ca la Dumnezeu, adaca vrei sa te apleci, aleaca-te...

eu numai lui Dumnezeu ma aplec ca este cazul

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 23:23

De la: Republicanus, la data 2009-07-11 22:20:27

CITESTE ce am scris fratie! Nu a contestat nimeni ca aia au murit in inchisori, CITESTE care e problema in "comentariul sentimental" al lui mos mihai si pe urma vino sa discutam. Te-ai trezit si din "furie oarba" ai dat-o inainte, fara sa gandesti! Cum naiba sa pricepi daca nu citesti ce scrie acolo?

inca o data iti spun CITESTE! E chiar asa greu de priceput care-i ideea? Normal ca e greu pentru tine, ca nu stii care-i cronologia... nu stii ce s-a intamplat si normal ca nu pricepi. Hai sa-ti explic, ar trebui sa-ti cer si bani pentru lectia de istorie, dar lasa ca ti-o dau pe gratis, sa nu zici ca-s baiat rau

Fotografiile alea in care mihai zice "stiau ei ce-i asteapta" (adica o moarte lenta sau mai putin lenta in inchisori comuniste) sunt facute prin ANII 30!!!! (am dat peste ele de nenumarate ori prin carti) Ca si cronologie, al doilea razboi a inceput in 1939!!! Romania a intrat in razboi in 1941 de parte Germaniei! Si pana in 1943 parea ca Germania o sa castige si implicit si noi cu ei! Abia din 1943 s-a vazut ca nemtii o incaseaza si tocmai in 1944 au ajuns rusii in Romania si au inceput impunerea comunismului.

Marea problema de logica si cronologie, dragii mei "spanioli" (si cand spun spanioli nu e nici cea mai mica urma de jignire, sa stiti) era ca in anii 30 (cand au fost facute fotografiile prezentate in filmulet), aia NU AVEAU CUM SA STIE ca Romania va fi COMUNIZATA, pentru ca procesul de comunizare a inceput abia in 1944!!! Aici e marea buba de logica si plasare in timp a evenimentelor. Daca stiai notiunile astea elementare, nu te repezeai ca berbecul.

Nu contesta nimeni ca aia au fost tinuti pe la Sighet si pe acolo si-au dat duhul in cele mai cumplite conditii! Alta era greseala fundamentala de logica si cronologie in gandirea lui mihai. Intelegi acum?

Cred ca partea cu "armata romana neinvinsa" sau cum zice mihai "cum au luptat si cum s-au comportat", de parca ar fi mutat muntii nu mai trebuie sa ti-o explic mai detaliat, nu? Deja am dat exemplu de cum s-a comportat armata romana la Stalingrad:

asigura flancurile armatei germane. Rusii au atacat fix pe acolo pe unde erau romani, ne-au intins pur si simplu mucii pe harta, flancul a cedat si rusii au putut incercui o intreaga armata germana si au anihilat-o (cam 700 000 de oameni morti, raniti si prizonieri a pierdut Germania acolo, aproximativ 25-30% din armata germana a disparut pur si simplu de pe harta ca "brava armata romana" a cedat flancurile).

Mai vrei alt exemplu? Cauta pe wikipedia sau in alta parte ce-a fost la Odessa cu armata romana, ce amatorism grosolan, ce pierderi uriase... cauta, ca vad ca ai inceput oricum sa te documentezi, pentru asta ai o bila alba.

Republicanus, numai prostii debitezi !...Ce traba are Stalingradul cu Odesa ?

Baietel, pune mana pe carte ca nu te vad bine, atentie !

Dio dintre generalii din filmulet, ( Petre Dumitrescu, Nicolaie Ciuperca si insusi Ion Antonescu ) Arm.3, Arm 4 impreuna cu Arm 11Ger. comandata de catre e.von Schobert si cu participarea Armatei Aerului ( peste 600 avioane de lupta) , Marina Militara (39 nave de lupta) in data de 3 IULIE 1941 incep ofensiva propriuziza de eliberare a Basarabiei pierduta in vara anului. 1940

Vrei sa insirui aici declaratiile tuturor liderilor politici ai vremii respective referitoare la actiunile ARMATEI ROMANE pe teritoriul Basarabiei, a Bucovinei de Nord si pana la Nistru ?...

Vrei sa-ti spun ca succesul bataliei de la Odesa in care pe 16 Oct 1941 au patruns pe teritoriul orasului iar victoria obtinuta pe campul de lupta a fost conceputa si condusa de catre IINALTUL COMANDAMENT ROMAN ?.. victoria ARMATEI a 4-a cu un efectiv de ~ 90.000. soldati si ofiteri a fost o btinuta in numai 8 zile ?....

Asa vorbesti tu despre eroii acestei tari, ca un fecalist abject?...

Nu te recunosc !....

Mihai are dreptate !...stie el exact ceea ce spune, numai ca tu din viteza te-ai repezit la el dar ai nimerit ca nuca-n perete !..
Stii cati ani avea GENERALUL NICOLAIE CIUPERCA LA ACEA DATA ?...iti spun eu 59 de ani !...

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 23:30

priveste pe harta, unde-i Odesa si unde-i Stalingrad.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/dd/Eastern_Front_...">

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 23:59

De la: mytcor, la data 2009-07-11 23:23:36
De la: Republicanus, la data 2009-07-11 22:20:27

Republicanus, numai prostii debitezi !...Ce traba are Stalingradul cu Odesa ?

Baietel, pune mana pe carte ca nu te vad bine, atentie !

Dio dintre generalii din filmulet, ( Petre Dumitrescu, Nicolaie Ciuperca si insusi Ion Antonescu ) Arm.3, Arm 4 impreuna cu Arm 11Ger. comandata de catre e.von Schobert si cu participarea Armatei Aerului ( peste 600 avioane de lupta) , Marina Militara (39 nave de lupta) in data de 3 IULIE 1941 incep ofensiva propriuziza de eliberare a Basarabiei pierduta in vara anului. 1940

Vrei sa insirui aici declaratiile tuturor liderilor politici ai vremii respective referitoare la actiunile ARMATEI ROMANE pe teritoriul Basarabiei, a Bucovinei de Nord si pana la Nistru ?...

Vrei sa-ti spun ca succesul bataliei de la Odesa in care pe 16 Oct 1941 au patruns pe teritoriul orasului iar victoria obtinuta pe campul de lupta a fost conceputa si condusa de catre IINALTUL COMANDAMENT ROMAN ?.. victoria ARMATEI a 4-a cu un efectiv de ~ 90.000. soldati si ofiteri a fost o btinuta in numai 8 zile ?....

Asa vorbesti tu despre eroii acestei tari, ca un fecalist abject?...

Nu te recunosc !....

Mihai are dreptate !...stie el exact ceea ce spune, numai ca tu din viteza te-ai repezit la el dar ai nimerit ca nuca-n perete !..
Stii cati ani avea GENERALUL NICOLAIE CIUPERCA LA ACEA DATA ?...iti spun eu 59 de ani !...

prevad o cearta mareeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 00:06

mytcor, tu esti ala care tre sa puna mana pe carte.
stalingrad si odessa au treaba in sensul ca arata cat de "capabila" a fost armata romana!
Mai mult, "intelighentule", victoriile alea din Basarabia au fost obtinute, surpriza, CU SPRIJIN MASIV GERMAN, ca noi singur nu eram in stare sa ne batem cu rusii, habarnistule.
Sau oi fi vreun aiurit din ala care spune ca am ajuns la stalingrad pe cont propriu si nemtii ne-au tinut pe loc?
Vezi-ti mai de treaba, ca habar n-ai. Mai cauta cum a fost la Odessa, mai cauta ce pierderi INFIOARATOARE au fost de partea noastra, cand forta inamica blocata acolo a fost substantial mai mica, si mai cauta ca "victoria" a fost obtinuta din cauza ca Stalin a evacuat soldatii lui pe mare ca sa-i trimita in alta parte. cate zile ai spus ca a durat bai, fecalistule? 73! atata a durat asediul! 93 000 de MORTI in tabara romaneasca!!! Armata rosie a fost EVACUATA pe mare, ca daca mai ramanea acolo mai tinea asediul mult si bine!
fecalist abject esti tu, secatura, ca faci eroi din niste oameni care au dus tara spre dezastru, spre dezmembrare teritoriala, spre un razboi pierdut din start...
UNDE a fost vitejia aia de care mananci rahat acolo, cand in 1940 au fugit ca SOBOLANII din fata ultimatumului sovietic? din fata dictatului de la viena? din fata cedarii cadrilaterului? DE CE n-au ramas acolo sa se lupte daca erau asa de "eroi ai neamului"? Du-te bai de aici, sa vii cand o sa mai stii cate ceva, o sa ma inveti tu pe mine cum a fost al doilea razboi... vai de capul tau!
Ce dreptate are mihai? La care parte? La cronologia si plasarea in timp facuta VARZA sau la actele de eroism de la Stalingrad si Odessa ale armatei romane? la alea are dreptate, nu? vai de capul vostru bai, capete seci... orbilor, ii injurati acum pe comunisti dar ati invatat lectiile alea cu pomelnicul de eroi al neamului pe nerasuflate si la fel de orbeste il aplicati acum la ce vi se pare voua "valabil" (ca generalii din al doilea razboi nu se invatau pe vremea aia, ca de, se batusera cu comunistii, dar i-ati gasit voi acum si ati aplicat aceleasi metode).
Bai, trezeste-te, daca suntem patrioti nu inseamna ca tre sa maturam gunoiul sub pres, ca am face ca nea nicu, fabricam istoria! Adevarul e ca armata romana s-a trezit cu mucii intinsi pe harta pe unde si-a aratata fatza! DIn cauza proastei echipari, proastei pregatiri, proastei organizari, proastei conduceri si mai ales a coruptiei existente si atunci (surpriza), ca toatea achizitiile nu se faceau cu cap, se faceau cu interese economice in cap!
Nu poti VREODATA sa progresezi daca ai impresia ca tot ce-ai facut a fost bine! Cu atat mai mult trebuie sa vedem erorile si partile negative de atunci!
Ce dovedeste harta aia? stiu FOARTE BINE unde a ajuns armata germana, care a fost punctul maxim atins, si cum s-a terminat totul pentru ei. stiu despre al doilea razboi mondial mai multe decat poti tu sa concepi, amaratule, chiar n-ai ce sa ma inveti despre perioada aia a istoriei? Oi vrea sa spui ca fara eroii romani nu ar fi ajuns nemtii acolo, sau ce?
Du-te bai si spala-te pe ochi si pe dinti! Si nu mai veni cu "fecalist abject" si alte expresii din astea de doi bani ca TOTDEAUNA o s-ti raspund cu aceeasi moneda! Amaratule!

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 00:32

pai bine bai, amaratule, tu crezi ca eu nu cunosc cele mai elementare notiuni de geografie si nu stiu unde e stalingrad si odessa?
bai asta, tu nici macar n-ai citit ce-am scris eu acolo, capatzana seaca. asta era legatura pe care am facut-o intre odessa si stalingrad, chiorule, ca au aratat ambele cat de capabila era armata romana.
sau esti pur si simplu rau voitor si ai inteles de fapt ideea dar o dai asa, ca sa arati ca esti fecalist?

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 02:02

.... Ce-ai facut Republicanus, ti-ai varat degetele-n amigdale si-ai inceput autovidanjarea-ti haznalei cu potential ?...
Pai bine mai juvete ambulant, d-asta istorie te-nvata aia-n falimentara-ti universitate ?...tu chiar vrei sa te faci de rasul curcilor?...n-ai decat !...n-am de gand sa te ajut sub nici o forma, din contra, am sa mai discut cu tine atunci cand o sa ai sub retina-ti pacloasa documentaristica declasificata,ori dupa ce ai sa citesti o intreaga memorialistica a vremurilor respective si, si, si...
Pana atunci, un ignor desavarsit din partea-mi !... distanta intre noi, este exact cea dintre dirijabilul lui Schwarz si B-2-ul Spirit !...
Ai tvalit mustiucul trompetei in prea mult rahat pentru ati reusi patritura trombonistica baietel !...galagie si mult praf, in rest, numai o ploaie a realitatilor te mai poate salva din infumurarea-ti ce te cuprinede dupa lecturile-ti SH. obligatorii ale unei institutii de invatamant superior falimentara in anul de gratie 2009 sub o forma de guvernamant "republicana".
Confunzi prea multe baietel, apoi daca manoperele reparatiilor te costa "moneda forte", versi troca laturilor in mijlocul bataturii, asta nu se face mon cher !...in specialitatea ta se traduce in: lipsa calitati diplomatice si retragerea acreditarilor .

...Republicanus, desumflare rapida-ti doresc, si, "succesuri" in viata reala !...

iar daca tu consideri ca EROI AI ARMATEI ROMANE NU-S si CEI DIN Est ca si cei ce au luptate in West, te invit sa cobori de pe asfaltul incins al bucurestiului si sa-ti infigi pumnii in tarana urbei tale, DU-O LA NARI si-ai ...AI SA SIMTI IZUL DE SANGE STRAMOSESC d-acum peste 2000 de ani !..mira-m-as !...

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 02:06

stiam eu ce zic

Mytcor, Republicanus, va fac topic separat

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 02:12

Ai nostrii au fost batuti in pustietatile rusesti fiindca noi habar nu aveam cum se lupta in acele conditii, rominii ca si nemtii nu rezista la geruri mari. Nu a fost o strategie bine facuta. Rusii erau oricum familiarizati cu terenurile lor. erau ale lor. Nu fiindca rominii nu sint viteji. Sintem unul din cele mai viteze si cu capul pe umeri, in acelasi timp, popoare.
Am fost in afara granitelor noastre, f departe de sursele de alimentare. Parca 2000 km. Astea au fost cauzele infringerilor de acolo. Si faptul ca luptam cu cine nu trebuia. Unii care voiau totul fara sa dea nimic, fascistii.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 02:13

De la: mytcor, la data 2009-07-12 02:02:34.... Ce-ai facut Republicanus, ti-ai varat degetele-n amigdale si-ai inceput autovidanjarea-ti haznalei cu potential ?...

Pai bine mai juvete ambulant, d-asta istorie te-nvata aia-n falimentara-ti universitate ?...tu chiar vrei sa te faci de rasul curcilor?...n-ai decat !...n-am de gand sa te ajut sub nici o forma, din contra, am sa mai discut cu tine atunci cand o sa ai sub retina-ti pacloasa documentaristica declasificata,ori dupa ce ai sa citesti o intreaga memorialistica a vremurilor respective si, si, si...

Pana atunci, un ignor desavarsit din partea-mi !... distanta intre noi, este exact cea dintre dirijabilul lui Schwarz si B-2-ul Spirit !...

Ai tvalit mustiucul trompetei in prea mult rahat pentru ati reusi patritura trombonistica baietel !...galagie si mult praf, in rest, numai o ploaie a realitatilor te mai poate salva din infumurarea-ti ce te cuprinede dupa lecturile-ti SH. obligatorii ale unei institutii de invatamant superior falimentara in anul de gratie 2009 sub o forma de guvernamant "republicana".

Confunzi prea multe baietel, apoi daca manoperele reparatiilor te costa "moneda forte", versi troca laturilor in mijlocul bataturii, asta nu se face mon cher !...in specialitatea ta se traduce in: lipsa calitati diplomatice si retragerea acreditarilor .

...Republicanus, desumflare rapida-ti doresc, si, "succesuri" in viata reala !...

iar daca tu consideri ca EROI AI ARMATEI ROMANE NU-S si CEI DIN Est ca si cei ce au luptate in West, te invit sa cobori de pe asfaltul incins al bucurestiului si sa-ti infigi pumnii in tarana urbei tale, DU-O LA NARI si-ai ...AI SA SIMTI IZUL DE SANGE STRAMOSESC d-acum peste 2000 de ani !..mira-m-as !...

esti un bou, si nu dau doi bani pe pararea ta de rahat umflat in pene. poti sa te duci pe planeta p**a din partea mea, ca plinul cu rahat ti l-ai facut deja, te tine pana acolo. habar n-ai, dobitocule, intreaba orice istoric (mai ales unul militar) si o sa-ti spuna cum a fost, deci din punctul asta de vedere tu esti o nulitate barata, nu esti bun nici la c*r sa ma stergi!

EU iti dau tie un mare ignore, ca dobitocii cu creier lipsa ca tina nu merita argumente sau discutii, merita doar dispret! Te inseli cu estimarea aia despre distanta dintre noi, prostovan amarat si infatuat, tu nici macar sub nivelul marii nu poti fi incadrat la ce cunostinte nule ai, fecalist infect ce esti!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 02:14

De la: aadnanaaa, la data 2009-07-12 02:06:10stiam eu ce zic

Adnnana, nu te obosi, m-am cam saturat de ipocrizia unora si emfaza altora !...asa ca.....oricum timpu-mi este dramuit si n-am sa mai pot raspunde o vreme.
Poate am sa mai citesc din cand in cand pe 9 am in rest...prea putin ma mai poate interesa ceva prin Ro.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 02:18

De la: mytcor, la data 2009-07-12 02:14:39

Adnnana, nu te obosi, m-am cam saturat de ipocrizia unora si emfaza altora !...asa ca.....oricum timpu-mi este dramuit si n-am sa mai pot raspunde o vreme.
Poate am sa mai citesc din cand in cand pe 9 am in rest...prea putin ma mai poate interesa ceva prin Ro.

Esti in Dane........
De ce sa nu mai intrii pe 9AM. Si tu ai stari depresive de la ploaie.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 02:20

De la: Republicanus, la data 2009-07-12 02:13:58
De la: mytcor, la data 2009-07-12 02:02:34.... Ce-ai facut Republicanus, ti-ai varat degetele-n amigdale si-ai inceput autovidanjarea-ti haznalei cu potential ?...

esti un bou, si nu dau doi bani pe pararea ta de rahat umflat in pene. poti sa te duci pe planeta p**a din partea mea, ca plinul cu rahat ti l-ai facut deja, te tine pana acolo. habar n-ai, dobitocule, intreaba orice istoric (mai ales unul militar) si o sa-ti spuna cum a fost, deci din punctul asta de vedere tu esti o nulitate barata, nu esti bun nici la c*r sa ma stergi!
EU iti dau tie un mare ignore, ca dobitocii cu creier lipsa ca tina nu merita argumente sau discutii, merita doar dispret! Te inseli cu estimarea aia despre distanta dintre noi, prostovan amarat si infatuat, tu nici macar sub nivelul marii nu poti fi incadrat la ce cunostinte nule ai, fecalist infect ce esti!

...daca-i votka-i pe sfarsite, poate ai timp sa mergi sa-ti faci plinul de la vr-un "non stop !...

..iar ai coborat !...deja te consider miner !...

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 02:20

ehhh!!! Bogdan nu are nimic cu tine, tu nu ai nimic cu el.am analizat bine bine topicul si amandoi ati vorbit urat.
doar ca asta mic, daca ii bagi o injuratura scoate 5, nah, tineretea asta.
si cum pe forum nu avem varsta....
mai bine ati discuta civilizat si unu si altu.
eu stiu ca tu Mytcor, esti in mare parte un idealist si un pastrator de traditii.
Bogdanel e foarte foarte realist, chiar pesimist, deschis doar spre nou.
sunteti opusi si de aia nu va intelegeti, dar puteti sa va certati din perspectiva a doi prieteni
va rog eu frumos, impacati-va si discutati civilizat.

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 02:22

De la: mytcor, la data 2009-07-12 02:20:26
De la: Republicanus, la data 2009-07-12 02:13:58

...daca-i votka-i pe sfarsite, poate ai timp sa mergi sa-ti faci plinul de la vr-un "non stop !...

..iar ai coborat !...deja te consider miner !...

si daca as cobora in cea mai adanca mina, tot as fi infinit mai sus decat tine, rabla ce esti!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 02:23

De la: nastasemihail, la data 2009-07-12 02:18:56

Esti in Dane........
De ce sa nu mai intrii pe 9AM. Si tu ai stari depresive de la ploaie.

Mihaita, o sa mai vorbim in privat. O searaplacuta !...cauta rapamycin si-ai s-ajungi la 100 de ani pe care doresc sa-i depasesti cu brio !

Pagini: << 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Monarhie sau republica?
Mergi la: