back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Monarhie sau republica?

Pagini: << 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 >> Sari la pagina:

9am092601

1 mesaj
Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 02:29

DE CE MONARHIE?

Pentru ca tara noastra a fost formata inca din secolul XV din principate si voievodate conduse de domnitori si voievozi,si a fost regat 90 de ani.La palatul Escorial de langa Madrid am vazut o harta a Tarii Romanesti din vremea regelui FILIP al Spaniei cam de prin secolul XVI.Toti domnitorii si voevozii au promovat la vremea lor tara in intreaga Europa.COMUNISMUL a oprit dezvoltarea tarii 42 de ani si a prelungit distugerea ei inca 20 de ani pentruca noi nu avem acum democratie ci o mascarada care a promovat minciuna,hotia,imoralitatea,coruptia,lasitatea,dezamagirea,tristetea.
Am fost in 1998 in Spania si intr-o seara dupa ora 22 am poposit in Place Major din Madrid unde in cele 4 colturi erau orchestre care cantau muzica spaniola si mexicana,in care oamenii stateau la masa se bucurau si se distrau.Insa in fata orchestrelor stateau oameni simpli veseli care cantau si se bucurau.Noi care eram langa ei aveam fetele pline de tristete.Daca mergi sambata la Barcelona sa vezi fiesta la fantanile luminoase de la Montjuic toata lumea canta si danseaza in ritmurile muzicii.
Au si de ce pentru ca la ei mancarea este la nivelul preturilor de la noi,pe cand salariile sant de 5 ori mai mari.Mergi in Benelux si vezi cat de civilzata este lumea,binevoitoare si calda cu sentimentul de bunastare.De fapt Luxemburgul detine primul loc in Europa cu cel mai mare PIB pe locuitor,iar Belgia si Olanda detin un loc important in industria diamantelor,navala,alimentara,floricola si agricultura.
Ne-ar trebui cel putin 60 ani ca sa-i ajungi din urma,iar despre Anglia si regatele din tarile nordice nu ne-ar ajunge 100 ani.
Si acum dati-mi voie sa ma revolt.De ce referendum pentru revenirea monarhiei?Cand a plecat in 1947,a fost amenintat cu pistolul si nu de buna voie.Au plans romanii dupa el pentru ca spuneau ca s-a trait bine aveai ce pune pe masa si erai platit incat iti puteai sa-ti faci si casa.Eu sunt nascuta in 1946 si parintii mei care erau oameni simpli au putut sa-si cumpere o casa.Dupa 1947 romanii au saracit complet si mi aduc aminte ca prin 1953 mancam paine cu untura si zahar.Daca Ceausescu l-ar fi adus pe REGELE MIHAI,asa cum l-a adus in Spania, Franco pe REGELE JUAN CARLOS,murea de moarte buna sau poate traia si azi.In 1989,Regele Mihai avea 68 de ani si era in putere.Datorita democratiei noastre originale de abia a putut sa-si capete cetatenia in 1997.
Dar nu va speriati regele are mostenitori bine pregatiti in strainatate;Principesa Margareta are studii de sociologie si drept international in Anglia si SUA,Principele Neculai,fiul Elenei cea de a doua fata a regelui si a unui profesor universitar englez de renume mondial are studii universitare de un inalt nivel in Anglia si SUA.
CU REFERENDUM SAU NU ROMANI ALEGETI MONARHIA.
ROMANI TREZITI-VA.
ROMANIA TREZESTE-TE.

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 10:23

m-am uitat si eu aseara la concertul in care era omagiat KING of pop ! si au vorbit Luther KING al III si o alta doamna KING ,spunindu-i-se PRINT al muzicii....a cintat QEEN Latifah .... interesant cum campionii democratiei care -s ei, americanii , simt nevoia sa-si innobileze cintaretii cu cel mai inalt titlu de noblete : REGE ! ...de ce oare ? aaaa,.l-am uitat pe Elvis ,alt KING si pe Fred Mercury cu QEEN !

Fosta membra 9am.ro

296 mesaje

Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 11:45

De la: gabigabi, la data 2009-07-08 10:23:20m-am uitat si eu aseara la concertul in care era omagiat KING of pop ! si au vorbit Luther KING al III si o alta doamna KING ,spunindu-i-se PRINT al muzicii....a cintat QEEN Latifah .... interesant cum campionii democratiei care -s ei, americanii , simt nevoia sa-si innobileze cintaretii cu cel mai inalt titlu de noblete : REGE ! ...de ce oare ? aaaa,.l-am uitat pe Elvis ,alt KING si pe Fred Mercury cu QEEN !
Doar prezentul conteaza si ce se poate cistiga de pe urma unuia sau altuia ,restul uitare

http://www.youtube.com/watch?v=iYKYDqZsUNo
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 12:38

in cazul de fata,chiar ai dreptate....eu ii intrebam insa,altceva,pe Cetatenii republicani de p'aci !

Arheologul

2 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 16:07

Este prea tarziu pentru monarhie, fie ea si constitutionala. Ocazia a trecut in decembrie 1989 si nu se mai intoarce niciodata. Atunci ar fi fost momentul reintoarcerii la perioada monarhiei, dar Iliescu si compania neocomunista s-au dovedit mai abili decat adeptii regelui. Oricum, familia regala nu beneficia de prea mare sprijin dupa revolutie din motive mai mult sau mai putin obiective, iar adeptii regalitatii erau ironizati la scena deschisa (mai tineti minte sloganul "Bosorogi si fara dinti vor s-ajunga presedinti!" referitor la candidatura lui Ratiu si Campeanu in 1990?).
Adi

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 16:48

De la: gabigabi, la data 2009-07-08 10:23:20m-am uitat si eu aseara la concertul in care era omagiat KING of pop ! si au vorbit Luther KING al III si o alta doamna KING ,spunindu-i-se PRINT al muzicii....a cintat QEEN Latifah .... interesant cum campionii democratiei care -s ei, americanii , simt nevoia sa-si innobileze cintaretii cu cel mai inalt titlu de noblete : REGE ! ...de ce oare ? aaaa,.l-am uitat pe Elvis ,alt KING si pe Fred Mercury cu QEEN !

foarte frumoasa prelegere, gabi... ce pacat ca Freddy Mercury nu era american (era originar din zanzibar) si Queen era din Marea Britanie...
In cazul lui Luther King, ala (King) era NUMELE LUI DE FAMILIE! Si stii de ce, pentru ca asa au vrut strabunicii lui, sa-si ia numele asta, si tu poti maine sa te duci sa-ti iei ce nume vrei (poate sa te cheme inclusiv "al Romaniei", cum si-a luat Duda), deci exemplul asta e cel putin la fel de penibil precum "Queen din america"...
Queen Latifa este iarasi, un nume de scena, luat de artista respectiva CA ASA A VRUT EA! Nu i-a acordat nimeni vreun titlu (in SUA nici nu se pot acorda titluri nobiliare apropo, nu pot fi oameni inobilati pentru ca SUA e fondata pe alte principii).
In ceea ce-l priveste pe Elvis, "king of rock-n-roll" si Michael Jackson, "king of pop", nu cred ca ar trebui sa te mandresti cu ceva, titlul de rege in ochii americanilor este suficient de decazut incat sa-l acorde multor oameni care au un talent anume, in principal artistilor, deci sensul ala clasic de "rege" nu e nici pe departe folosit, e pur si simplu o demunire simbolica, data in general de fani, pentru a arata pe cineva care e cel mai bun intr-un domeniu... adica, exact cum am spus, in ochii lor, titlul de "rege" a decazut complet din moment ce este acordat unor cantareti, fie ei si exceptionali, nu ar trebui sa te mandresti cu asta, din contra.
Ridicola ca te obicei, gabi, ar trebui sa te gandesti de 2 ori inainte sa postezi aberatii din astea (dar e prea tarziu pentru tine oricum, stim cu totii ce ai in cap si cum te mai si dai rotunda cu lipsa ta de cunostinte si arunci in fata niste prostii care nu rezista la cel mai simplu contra-argument)

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 16:52

De la: Republicanus, la data 2009-07-08 16:48:10

foarte frumoasa prelegere, gabi... ce pacat ca Freddy Mercury nu era american (era originar din zanzibar) si Queen era din Marea Britanie...

ete te-ai gasit tu acum sa strici frumusete de teorie

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 17:02

De la: Republicanus, la data 2009-07-08 16:48:10

In cazul lui Luther King, ala (King) era NUMELE LUI DE FAMILIE! Si stii de ce, pentru ca asa au vrut strabunicii lui, sa-si ia numele asta, si tu poti maine sa te duci sa-ti iei ce nume vrei (poate sa te cheme inclusiv "al Romaniei", cum si-a luat Duda), deci exemplul asta e cel putin la fel de penibil precum "Queen din america"...
Queen Latifa este iarasi, un nume de scena, luat de artista respectiva CA ASA A VRUT EA! Nu i-a acordat nimeni vreun titlu (in SUA nici nu se pot acorda titluri nobiliare apropo, nu pot fi oameni inobilati pentru ca SUA e fondata pe alte principii).
In ceea ce-l priveste pe Elvis, "king of rock-n-roll" si Michael Jackson, "king of pop", nu cred ca ar trebui sa te mandresti cu ceva, titlul de rege in ochii americanilor este suficient de decazut incat sa-l acorde multor oameni care au un talent anume, in principal artistilor, deci sensul ala clasic de "rege" nu e nici pe departe folosit, e pur si simplu o demunire simbolica, data in general de fani, pentru a arata pe cineva care e cel mai bun intr-un domeniu... adica, exact cum am spus, in ochii lor, titlul de "rege" a decazut complet din moment ce este acordat unor cantareti, fie ei si exceptionali, nu ar trebui sa te mandresti cu asta, din contra.
Ridicola ca te obicei, gabi, ar trebui sa te gandesti de 2 ori inainte sa postezi aberatii din astea (dar e prea tarziu pentru tine oricum, stim cu totii ce ai in cap si cum te mai si dai rotunda cu lipsa ta de cunostinte si arunci in fata niste prostii care nu rezista la cel mai simplu contra-argument)

ahhh!!!! nu citisem tot
ba da ce rau esti

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 17:03

nu e deloc teorie ! e o intrebare : de ce se continua a se considera ca cel mai nobil titlu dat unui om este de REGE ? regele petrolului, regina frumusetii sau regele lui peste prajit ! de ce ? de ce povestile -chiar cele moderne- vorbesc despre printi si printese ? pai, nu va dati seama ca fiind SUPERLATIVUL uman ,copilul cind va creste va ramine-n inima lui cu ideea ca REGELE este mai presus de mizeria omeneasca ? aia care ne sufoca zi de zi ?

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 17:06

De la: aadnanaaa, la data 2009-07-08 17:02:01
ahhh!!!! nu citisem tot
ba da ce rau esti

sunt pentru ca ma enerveaza oamenii care n-au o iota de cunostinte dar baga inainte niste aberatii dupa ureche si dupa cum li se pare lor si se mai cred si mari destepti, de-i califica pe aia care mai stiu ceva drept "tampiti" sau alte alea! prosti si fuduli, astia ma enerveaza cel mai tare, nici macar mila nu merita!

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 17:10

De la: gabigabi, la data 2009-07-08 17:03:59nu e deloc teorie ! e o intrebare : de ce se continua a se considera ca cel mai nobil titlu dat unui om este de REGE ? regele petrolului, regina frumusetii sau regele lui peste prajit ! de ce ? de ce povestile -chiar cele moderne- vorbesc despre printi si printese ? pai, nu va dati seama ca fiind SUPERLATIVUL uman ,copilul cind va creste va ramine-n inima lui cu ideea ca REGELE este mai presus de mizeria omeneasca ? aia care ne sufoca zi de zi ?

bai, tu nu vrie sa pricepi, na, iti mai dau o data ce-am scris, poate citesti de data asta:

"In ceea ce-l priveste pe Elvis, "king of rock-n-roll" si Michael Jackson, "king of pop", nu cred ca ar trebui sa te mandresti cu ceva, titlul de rege in ochii americanilor este suficient de decazut incat sa-l acorde multor oameni care au un talent anume, in principal artistilor, deci sensul ala clasic de "rege" nu e nici pe departe folosit, e pur si simplu o demunire simbolica, data in general de fani, pentru a arata pe cineva care e cel mai bun intr-un domeniu... adica, exact cum am spus, in ochii lor, titlul de "rege" a decazut complet din moment ce este acordat unor cantareti, fie ei si exceptionali, nu ar trebui sa te mandresti cu asta, din contra."
NA! Acum e clar? Tocmai faptul ca oricine poate fi numit rege (al petrolului, al masinilor second hand, al gunoiului reciclat) ar trebui sa-ti dea de gandit, mamaie, ca oricine poate sa ajunga sa aiba porecla (e pur si simplu o PORECLA) de rege pentru ca detine nu stiu ce.
Regina a scobitzilor in creier ce esti tu!

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 17:10

De la: gabigabi, la data 2009-07-08 17:03:59nu e deloc teorie ! e o intrebare : de ce se continua a se considera ca cel mai nobil titlu dat unui om este de REGE ? regele petrolului, regina frumusetii sau regele lui peste prajit ! de ce ? de ce povestile -chiar cele moderne- vorbesc despre printi si printese ? pai, nu va dati seama ca fiind SUPERLATIVUL uman ,copilul cind va creste va ramine-n inima lui cu ideea ca REGELE este mai presus de mizeria omeneasca ? aia care ne sufoca zi de zi ?

doar se zice despre astia.dar un titlu oficial nu are niciunul
isi zic asa ca sa ii impresioneze pe aia ca tine.sa le cumpere albumele sa etc

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 17:12

nici eu nu citisem tot,intrucit am inceput sa sar peste comentariile lui,mult prea inveninate si lipsite de bun-simt ! dar,cum am mai spus : o diploma de facultate,nu-i da omului automat si titlul de intelectual si tu,puiule,ai maniere si vocabular de baiat de baiat ! pina la intelectual ....ehehe....cale lunga ....mai trebuie si minte si inima si o intelegere de dincolo de cuvinte....mult si prea greu ca sa-ntelegi !

Fosta membra 9am.ro

241 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 17:16

De la: gabigabi, la data 2009-07-08 17:12:05nici eu nu citisem tot,intrucit am inceput sa sar peste comentariile lui,mult prea inveninate si lipsite de bun-simt ! dar,cum am mai spus : o diploma de facultate,nu-i da omului automat si titlul de intelectual si tu,puiule,ai maniere si vocabular de baiat de baiat ! pina la intelectual ....ehehe....cale lunga ....mai trebuie si minte si inima si o intelegere de dincolo de cuvinte....mult si prea greu ca sa-ntelegi !
Am avut curajul sa va citesc comentariile,sinteti VARZA ! PAI DAIA NU LAS EU rOMANIA PE MIINILE ALTORA !

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 17:17

De la: gabigabi, la data 2009-07-08 17:12:05nici eu nu citisem tot,intrucit am inceput sa sar peste comentariile lui,mult prea inveninate si lipsite de bun-simt ! dar,cum am mai spus : o diploma de facultate,nu-i da omului automat si titlul de intelectual si tu,puiule,ai maniere si vocabular de baiat de baiat ! pina la intelectual ....ehehe....cale lunga ....mai trebuie si minte si inima si o intelegere de dincolo de cuvinte....mult si prea greu ca sa-ntelegi !

nu te supara tanti Gabi, dar Republicanul e foarte inteligent.si ca om e super!
tu in schimb, mai ai multe de invatat.
de exemplu e o vorba : cand doi iti spun ca esti beat, mergi si dormi!!!
pe asta o stiai?

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 17:18

adnana,tu esti ecoul lui republicanus ? de ce a trebuit sa dai si tu,ca sa-l impresionezi pe el ?him ! da' parca ziceai ca esti fan king of pop ....sau n-am retinut eu bine ?!

Fosta membra 9am.ro

241 mesaje

Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 17:19

De la: Republicanus, la data 2009-07-08 17:10:14

bai, tu nu vrie sa pricepi, na, iti mai dau o data ce-am scris, poate citesti de data asta:

"In ceea ce-l priveste pe Elvis, "king of rock-n-roll" si Michael Jackson, "king of pop", nu cred ca ar trebui sa te mandresti cu ceva, titlul de rege in ochii americanilor este suficient de decazut incat sa-l acorde multor oameni care au un talent anume, in principal artistilor, deci sensul ala clasic de "rege" nu e nici pe departe folosit, e pur si simplu o demunire simbolica, data in general de fani, pentru a arata pe cineva care e cel mai bun intr-un domeniu... adica, exact cum am spus, in ochii lor, titlul de "rege" a decazut complet din moment ce este acordat unor cantareti, fie ei si exceptionali, nu ar trebui sa te mandresti cu asta, din contra."
NA! Acum e clar? Tocmai faptul ca oricine poate fi numit rege (al petrolului, al masinilor second hand, al gunoiului reciclat) ar trebui sa-ti dea de gandit, mamaie, ca oricine poate sa ajunga sa aiba porecla (e pur si simplu o PORECLA) de rege pentru ca detine nu stiu ce.
Regina a scobitzilor in creier ce esti tu!
Si regele CIOABA,este mai rege decit idolul cu slip peste pantaloni

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 17:20

De la: aadnanaaa, la data 2009-07-08 17:17:49

nu te supara tanti Gabi, dar Republicanul e foarte inteligent.si ca om e super!
tu in schimb, mai ai multe de invatat.
de exemplu e o vorba : cand doi iti spun ca esti beat, mergi si dormi!!!
pe asta o stiai?

de fapt, daca luam in considerare ce a spus si d-nul LUGULUGU, deja suntem 3 care ii spunem ca nu e nik in capul ei... ar fi trebuit sa se duca acasa sa se culce demult

Fosta membra 9am.ro

241 mesaje

Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 17:21

De la: Republicanus, la data 2009-07-08 00:38:32
De la: mytcor, la data 2009-07-08 00:31:13Republicanus,.....

Ghe.G.Dej. "nemernici"
N.Ceausescu. "viermi "
I.Iliescu. "golani "
E. Constantinescu "frustrati"
T. Basescu. "tampiti "

...no comment !....

pffff... vrei sa-ti scormonesc acum sa-ti dau si niste citate de prin Carol, Ferdinand, Carol II (favoritul nostru) ? Sigur gasesc, dar mi-e lene sa caut acum...
no comment
Pai vezi ca am ziso paia buna

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 17:23

De la: gabigabi, la data 2009-07-08 17:18:28adnana,tu esti ecoul lui republicanus ? de ce a trebuit sa dai si tu,ca sa-l impresionezi pe el ?him ! da' parca ziceai ca esti fan king of pop ....sau n-am retinut eu bine ?!

ce te intereseaza pe tine ce sunt eu pentru Republicanul.
v-am vazut postarile la amndoi aici pe forum (nu numai pe topicul asta)
si am tras concluzia ca Republicanul e foarte destept si stie foarte multe lucruri in domeniu lui (adica e foarte bun in domeniul lui)
si tu esti exact opusul.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 17:27

si la ce-i foloseste ca-i "foarte inteligent " ? poate ca nu stii - vezi ca nici tu nu le sti pe toate ?- dar un om cu ADEVARAT Inteligent este GENTIL si manierele lui sunt perfecte ! cind un asemenea om ,ca Bogdan, este un pic contrazis sau nu i se face pe plac , va uita sa mai faca pe finutul si va trinti niste pasti si dumnezei si vreo 2 palme ca sa intelegi despre ce-i vorba....asta-i genul ,draga adnana si daca-ti place,ia-l de barbat !

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 17:29

mamaie, eu cred ca din alt motiv sari peste comentariile mele, sari pentru ca de fiecare data iti desfiintez teoriile cretinoide in 2 timpi si 3 miscari si fara vreun drept de apel, iar singura "aparare" pe care poti sa ti-o construiesti e "esti un tampit", tocmai pentru ca nu te duce capul la mai mult.
Ai dreptate, o diploma nu te face destept, cunstintele pe care le detii si modul de gandire pe care il ai te fac destept, iar in ceea ce te priveste, ai putea sa ai tu teancul de diplome, ca tot scobita in creier ramai! Cam doare realitatea, mai ales cand esti cufundata in fudulie, deja acum bati in retragere rau de tot ca vezi ca sunt mai multi, nu doar eu, care au constatat ca n-ai nimic in craniu.

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 17:30

De la: gabigabi, la data 2009-07-08 17:27:45si la ce-i foloseste ca-i "foarte inteligent " ? poate ca nu stii - vezi ca nici tu nu le sti pe toate ?- dar un om cu ADEVARAT Inteligent este GENTIL si manierele lui sunt perfecte ! cind un asemenea om ,ca Bogdan, este un pic contrazis sau nu i se face pe plac , va uita sa mai faca pe finutul si va trinti niste pasti si dumnezei si vreo 2 palme ca sa intelegi despre ce-i vorba....asta-i genul ,draga adnana si daca-ti place,ia-l de barbat !

ehhh!!! stai linistita. te-a injurat un pic si gata ai prins ura pe el.ce vrei daca si pe tine te mananca
poate o sa il iau si de barbat, dar in niciun caz ca urmare a sfatului tau

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 17:36

intr-adevar,republicanule : sunteti mai multi ....dar prosti ! si va impuiati prea repede ca sa mai am vreo speranta ca Romania va renaste ,caci n-are cu cine !

gina_dadi

3 mesaje

Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 17:56

Draga Republicanus,poate ai dreptate,poate nu...cine stie cine mai are dreptate?Dar,spune-mi,tu esti multumit ASA?Ca eu,nu !Sigur cada,Germania,Franta,etc.nu sunt monarhii si sunt foarte respectate,dar,nu uita cati amar de ani au de democratie.de libertate de gandire si de actiune au! Noi? Vai de noi...Dupa 50 de ani de comunissm nici nu stim ce dracu' e aia democratie,cu ce se mananca,cu ce seamana....Ma gandeamdoar ca noua ne-ar trebui o schimbare radicala si aia nu e in nici un caz mocirla sata in care ne zbatem noi si din care-cel putin teoretic-vrem sa iesim.Tie ti se pare o.k. lumea in care traim noi,copiii nostri?Tie iti plac politicienii astia care de 20 de ani se schimba unii pe altii si procedeaza la fel?Spun "procedeaza" pt.ca sunt un om educat si nu imi permit sa folosesc termenii adecvati ca sa ii pot caracteriza pe minunatii nostri oameni politici.Ei ne vorbesc de democratie ca si cum s-ar fi nascut cu ea in casa,ca si cum numai democratie au studiat la scoala si au supt de la sanul mamei...Sa fim seriosi,habar n-au de nimic,sau daca au inteles abecedarul democratiei au luat din el doar ce le-a convenit.

laura_bodogai

160 mesaje
Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 18:23

De la: aadnanaaa, la data 2009-07-08 17:23:39
De la: gabigabi, la data 2009-07-08 17:18:28adnana,tu esti ecoul lui republicanus ? de ce a trebuit sa dai si tu,ca sa-l impresionezi pe el ?him ! da' parca ziceai ca esti fan king of pop ....sau n-am retinut eu bine ?!

si am tras concluzia ca Republicanul e foarte destept si stie foarte multe lucruri in domeniu lui (adica e foarte bun in domeniul lui)
si tu esti exact opusul.

Pai da,bine zici doar istorie ca altceva si stai linistita taranco ca nu se face cu istorie, economia tarii hai pa ca esti penala si tu nu ai habar de nimic.Da-i in continuare la pupat in funduri ca te potrivesti

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 18:30

De la: gina_dadi, la data 2009-07-08 17:56:24Draga Republicanus,poate ai dreptate,poate nu...cine stie cine mai are dreptate?Dar,spune-mi,tu esti multumit ASA?Ca eu,nu !Sigur cada,Germania,Franta,etc.nu sunt monarhii si sunt foarte respectate,dar,nu uita cati amar de ani au de democratie.de libertate de gandire si de actiune au! Noi? Vai de noi...Dupa 50 de ani de comunissm nici nu stim ce dracu' e aia democratie,cu ce se mananca,cu ce seamana....Ma gandeamdoar ca noua ne-ar trebui o schimbare radicala si aia nu e in nici un caz mocirla sata in care ne zbatem noi si din care-cel putin teoretic-vrem sa iesim.Tie ti se pare o.k. lumea in care traim noi,copiii nostri?Tie iti plac politicienii astia care de 20 de ani se schimba unii pe altii si procedeaza la fel?Spun "procedeaza" pt.ca sunt un om educat si nu imi permit sa folosesc termenii adecvati ca sa ii pot caracteriza pe minunatii nostri oameni politici.Ei ne vorbesc de democratie ca si cum s-ar fi nascut cu ea in casa,ca si cum numai democratie au studiat la scoala si au supt de la sanul mamei...Sa fim seriosi,habar n-au de nimic,sau daca au inteles abecedarul democratiei au luat din el doar ce le-a convenit.

nu sunt de acord cu "schimbarea radicala", pentru ca raspunsul ti l-ai dat singura: ei (Franta, Germania etc) au MUULTI ani de democratie si libertate la activ, fara schimbari radicale! Exact, ai mare dreptate aici. Si noua tot asta ne trebuie! Am avut 20 de ani de regim asa zis democratic (cu niste mineriade pe acolo, cu instabilitate), acum in fine s-au stabilizat lucrurile, cred ca nu mai concepe nimeni astazi in Romania vreo noua mineriada sau ceva care sa ne traumatizeze chiar atat de tare! Tocmai pentru ca totul s-a stabilizat e nevoie acum mai mult ca niciodata sa nu existe vreun soc la nivel national care iar sa ne arunce in vreun haos si dezorientare!
Cred ca ai remarcat ca nu am sustinut nici o clipa clasa politica actuala din Romania. Nu, categoric nu mi se pare OK situatia din tara astazi, dar o noua schimbare radicala de directie ce ne aduce? Ce ne-a adus revolutia din 89 (revolutie, lovitura de stat, ce-o fi fost ea)? Intai de toate HAOS, debusolare, lipsa de directie... abia ulterior, dupa multi ani au inceput sa se profileze niste linii de urmat, abia si mai tarziu au fost puse in practica, abia acum s-a calmat totul. Si da, avem o problema MAJORA cu coruptia, sincer nici nu stiu cum am putea s-o rezolvam, DAR a schimbare soc nu ar rezolva problema catusi de putin, dimpotriva, ar produce un nou HAOS in urma caruia ar aparea alti "miliardari de carton" peste noapte!
Romania nu are nevoie de vreun nou soc sau vreo schimbare de regim (mai ales de revenire la vreun regim arhaic!), are nevoie in primul rand de alti lideri dar si de ceva mult mai esential: o schimbare de mentalitate la nivelul intregii societati! Abandonarea ideii ca "ala din frunte ne conduce si asta e" (pentru ca asta se aplica in cazul monarhiilor, dictaturilor etc)... mai presus de toate trebuie sa inteleaga si populatia ce-i aia democratie (din pacate nu se face nici un efort de sus, dar nici populatia nu face vreunul pe cont propriu), sa inteleaga ca EU deleg puterea aluia din varf pe o perioada LIMITATA, si daca el mi-a inselat increderea, atunci dau cu el de pamant! Nu trebuie sa mai asteptam mesia sau "bunul imparat" sa ne conduca spre mai bine! NOI trebuie sa mergem singuri spre mai bine! E cel mai pagubos lucru sa stai si sa astepti din cer un "conducator bun".

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 18:32

De la: gabigabi, la data 2009-07-08 17:36:52intr-adevar,republicanule : sunteti mai multi ....dar prosti ! si va impuiati prea repede ca sa mai am vreo speranta ca Romania va renaste ,caci n-are cu cine !

babo, ca sa-ti raspund pe scurt: PROASTA ESTI TU! CEA MAI PROASTA! Si dupa cum bine ai vazut, n-o spun numai eu, o spun multi.

Mai ai si tupeu sa-i faci pe altii prosti cand tu ai dejectii bovine in loc de creier!
Stai calma ca nu se termina lumea si nu dispare Romania doar pentru ca ai ajuns tu spre finalul vietii si esti frustrata ca poti sa dai coltul maine-poimaine!

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 18:35

De la: laura_bodogai, la data 2009-07-08 18:23:04
De la: aadnanaaa, la data 2009-07-08 17:23:39

si tu esti exact opusul.

Pai da,bine zici doar istorie ca altceva si stai linistita taranco ca nu se face cu istorie, economia tarii hai pa ca esti penala si tu nu ai habar de nimic.Da-i in continuare la pupat in funduri ca te potrivesti

draga sau dragule (care din voi o fi), o tara nu sta doar pe economie, lasa economie economistilor (ca eu o las) si lasa politica celor care au habar cu ce se mananca. Iarasi o dai inainte cu economia, si sustii un rege care n-ar avea nici cel mai mic cuvant de spus in domeniul asta, ca intr-o monarhie parlamentara regele nu prea face nimic, doar politicienii fac politicile si economice si fiscale si toate politicile tarii respective.

Iar topicul asta nu are treaba cu economia, tine de politica in primul rand, iar politica nu poti s-o faci fara sa ai macar niste cunostinte minime de istorie.

Exista un forum intreg despre chestiuni economice, posteaza acolo daca asta vrei.
Iar porcaria asta, sa faci lumea "tarani" arata doar ca vii fix de la coada vacii si ai impresia ca daca ai ajuns sa speli vase in spania gata, ai ajuns mare "boier"... las-o mai moale, ca nu esti din neam de boier daca ai ajuns acolo paznic/chelnerita si chiar daca ai fi fost, tot degeaba era ca oricum "privilegiile boieresti" au fost abolite in Romania.
As avea curiozitatea sa te intreb ce au fost parintii tai sau bunicii tai? Sunt 85% sanse ca ei sa fi fost tarani romani (si cand spun tarani romani, nu o spun in nici un caz in sensul peiorativ pe care il folosesti tu). Las-o mai moale cu basini din astea, ca n-ai ajuns rege al spaniei totusi, esti doar un muncitor strain si atat.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 19:19

....ok Republicanus, sa dam intr-o parte prob. economice, cu toate ca.....

....hai te rog pune pe doua coloane atributiile si responsabilitatile unui rege conf. C. 1923 iar pe cealalata coloana atributiile presedintelui conf. C2003.

Tragem linie s-apoi mai discutam . avantaje-dezavantaje atat intr-un caz cat si in celalalt din care sa => ce-ar fi mai bun pentru noi toti !....

...ce spui, te-asezi in proiect ?...

Pagini: << 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Monarhie sau republica?
Mergi la: