Info
x
Monarhie sau republica?
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 22:10
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 22:15
mytcor,iar bati campiile verzi si inflorite?ti-am zis ca io personal as accepta forma de guvernamant sa fie monarhie constitutionala numai daca ar invia mihai viteazu',vlad tepes sau al.ioan cuza,despre balbaiti straini de neamul romanesc[hot si tradator] sau dudila intaiul[actoras ratat] sau alta progenitura de tip mafiot,fara pic de tragere de inima sa faca ceva pt. poporul roman cu exceptia de a fura ca si pana acum,nexam,capisci?
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 22:25
De la: mytcor, la data 2009-07-13 21:23:34... mytcor...nu am apucat să văd toate clipurile postate de tine...netul meu are trafic foarte scăzut și orice clip mi se încarcă foarte greu ....:( l-am văzut , însă pe acesta...da....are dreptate ps: însă ...sper să nu te superi dacă o să spun că mie octavian paler ca scriitor nu-mi place stai liniștit...dacă nu-mi place mie...le place altora... așa e și cu acei generali la adresa cărora bogdan nu avea cuvinte de laudă....nu are nimic...nu-i laudă el...îi laudă alții.... ...
|
|
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 22:27
alo,monarhistii lu' peste prajit,marinat,sarat si oceanic,uitati-va-s la cele postate de mytcor,sunt fapte reale ce-l incrimineaza pe balbaitul mihaita argesanu,regele trogloditilor,nu al romanilor adevarati,un tradator fara pereche ce nu a stiut si nu stie decat sa fure si sa-si chinuie compatriotii
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
cezar_the_priest 18 mesaje Membru din: 30/01/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 09:56
Problema monarhiei nu e simpla,mai ales atunci cand vorbim de anumiti reprezentanti ai Casei Regale a Romaniei.Acesti farsori ,Mihai Argesanu,Radu Duda,Margareta Duda...poate va intrebati de ce folosesc asemenae nume;iata de ce:in mimentul cand Mihai 1 a abdicat,atat in numele lui cat si a viitorimii pentru a putea pleca din tara a luat numele de Argesanu.Cetateanul Mihai Argesanu.Sa nu uitam ca lui Mihai nu i s-a facut decat slujba de Intronizare nu si cea de Incoronare care presupune o cu totul alta randuiala...casatoria cu Ana de Bourbon Parma a fost facuta dupa 1947,cand nu mai era Rege.Dupa legea salica o regina daca se casatoreste cu un cersetor devine cersetoare,un rege daca se casatoreste cu o cersetoare o face regina,deci Ana de Bourbon Parma a devenit cetateana Ana Argesanu,copiii rezultati din aceasta casatorie sunt fara titluri nobiliare.Este de notorietate scandalul din familia Hohenzolern-Verigen-Sig Maringen referitor la acordarea titlului nobiliar lui Radu Duda si folosirea de catre Mihai si restul...de titluri nobiliare in titulatura lor,ceea ce nu mi se pare corect.Numai un imparat poate face printi ori...ultimul imparat Wilhelm al Germaniei a murit acum 100 de ani...membrii caselor nobiliare germane sunt cetateni ai Republicii Germane,nu mai sunt ai regatului.Trageti singuri aceste concluzii daca e corect sa o numesc eu pe Margareta Alteta Regala sau pe Duda Principele Radu!O mare gogomanie!Doar Radu si Margareta Duda!Si daca e sa ne adancim in Istoria Neamului nu uitati ca datorita tradarii regelui de la 23 aug.1944 au cazut prizonieri la rusi zeci de mii de soldati si ofiteri ai armatei romane,lui Mihai acordandu-i Tatucul Stalin ordinul Pobeda(victoriei),un avion si 2 automobile...iaca asa se face istoria!Daca vreti amanunte cautati pe net comentariile lui Mircea Dogaru,prof.univ.dr.col. si veti vedea aceste probleme in adevarata lor lumina.Cat priveste monarhia ca forma de stat,o solutie buna dar nu cu revenirea acestor personaje dubioase!
|
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 10:44
si crezi ca daca ti-ai tras alt ID.....al nu stiu citelea, nu stim ca esti Florin ? intrebarea mea este : tine asta de o labilitate psihica sau vrei sa dai impresia ca sunt mai multi antimonarhisti ? nu ai curajul opiniei tale si sa spui ce vrei sa spui in numele tau ? cum era chestia cu "cine nu-i cinstit cu sine insusi...."? daca te-ntrebi de ce s-au racit relatiile de amicitie dintre noi,asta-i unul din motive ! regret !
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 11:22
De la: cezar_the_priest, la data 2009-07-14 09:56:29Problema monarhiei nu e simpla,mai ales atunci cand vorbim de anumiti reprezentanti ai Casei Regale a Romaniei.Acesti farsori ,Mihai Argesanu,Radu Duda,Margareta Duda...poate va intrebati de ce folosesc asemenae nume;iata de ce:in mimentul cand Mihai 1 a abdicat,atat in numele lui cat si a viitorimii pentru a putea pleca din tara a luat numele de Argesanu.Cetateanul Mihai Argesanu.Sa nu uitam ca lui Mihai nu i s-a facut decat slujba de Intronizare nu si cea de Incoronare care presupune o cu totul alta randuiala...casatoria cu Ana de Bourbon Parma a fost facuta dupa 1947,cand nu mai era Rege.Dupa legea salica o regina daca se casatoreste cu un cersetor devine cersetoare,un rege daca se casatoreste cu o cersetoare o face regina,deci Ana de Bourbon Parma a devenit cetateana Ana Argesanu,copiii rezultati din aceasta casatorie sunt fara titluri nobiliare.Este de notorietate scandalul din familia Hohenzolern-Verigen-Sig Maringen referitor la acordarea titlului nobiliar lui Radu Duda si folosirea de catre Mihai si restul...de titluri nobiliare in titulatura lor,ceea ce nu mi se pare corect.Numai un imparat poate face printi ori...ultimul imparat Wilhelm al Germaniei a murit acum 100 de ani...membrii caselor nobiliare germane sunt cetateni ai Republicii Germane,nu mai sunt ai regatului.Trageti singuri aceste concluzii daca e corect sa o numesc eu pe Margareta Alteta Regala sau pe Duda Principele Radu!O mare gogomanie!Doar Radu si Margareta Duda!Si daca e sa ne adancim in Istoria Neamului nu uitati ca datorita tradarii regelui de la 23 aug.1944 au cazut prizonieri la rusi zeci de mii de soldati si ofiteri ai armatei romane,lui Mihai acordandu-i Tatucul Stalin ordinul Pobeda(victoriei),un avion si 2 automobile...iaca asa se face istoria!Daca vreti amanunte cautati pe net comentariile lui Mircea Dogaru,prof.univ.dr.col. si veti vedea aceste probleme in adevarata lor lumina.Cat priveste monarhia ca forma de stat,o solutie buna dar nu cu revenirea acestor personaje dubioase! Elogiile la adresa fostei securitati ale d'lui prof.univ.dr.col. (r) Mircea Dogaru puteti gasi in paginile ziarlui Tricolorul , oficiosul PRM si-al marelui tribun, actualmente proaspat uns parlamentar european , aici aveti un mic exemplu :www.ziarultricolorul.ro/articole.php?aid=4018&_nr=179 Ce s-ar mai putea spune, trilema romaneasca de Bruxelles : EBA, GIGI si VADIM ...iar dl. col. (r) prof.univ. dr o sa ne relateze in paginile tricolorului, ce si cum, despre Gigi si Vadim . jalnic Cezarica, jalnic preotimea voastra !... |
|
monaramona 22 mesaje Membru din: 14/07/2009 |
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 13:03
9AM News
www.9am.ro/stiri-revista-presei/Politica/136354/Principele-Radu-... 9AM News Interviu de Alexandra Grindean, marti 14 iulie 2009 Principele Radu: Saracia mentine in continuare iluzia ca daca avem un tatuc deasupra noastra ne va fi mai bine Principele se arata optimist in privinta alegerilor prezidentiale de la sfarsitul acestui an. Alteta Sa Regala spera sa castige simpatia si increderea romanilor, dezamagiti de evolutia politica si indusi in eroare de un presedinte cu atitudine dictatoriala. Principele Radu a vorbit in exclusivitate intr-un interviu acordat 9AM despre strategia sa de campanie, despre ce beneficii ar aduce un reprezentant al monarhiei la conducerea tarii si despre solutiile pentru iesirea din impas a Romaniei. * 9AM: Care a fost momentul in care v-ati hotarat sa candidati la prezidentiale si ce v-a determinat sa faceti acest pas? * Principele Radu: Va spun ziua exacta. A fost 21 februarie anul acesta. A fost concluzia unui lung sir de discutii pe care le-am avut cu Regele Mihai si cu Principesa Margareta in ultimii trei ani. Si de asemnea, rezultatul unui sir de consultari si analize de situatie, iar in final am cazut de acord ca acesta este pasul care trebuie facut. * 9AM: Ce considerati ca aduceti in plus fata de ceilalti candidati la prezidentiale? * Principele Radu: Un plus de democratie si un plus de statalitate. Sunt cele doua lucruri care se afla in acest moment in pericol in Romania. La capitolul presedinte, Constitutia spune limpede acest om e chemat sa reprezinte statul roman nu sa il conduca. Nu exista sintagma sef de stat in Constitutia Romaniei. Presedintele nu are cum sa fie un conducator pentru ca atunci ne intoarcem la ceea ce a fost inainte de 1989 un presedinte care sa le spuna tuturor oamenilor ce au de facut este nu numai o intoarcere la 89 dar este si o aberanta forma de conducere medievala pe care Romania nu are cum sa o accepte in 2009 decat constransa, decat daca ii faci frica, iar democratia din Romania nu merita asa ceva. * 9AM: Cum ati caracteriza nivelul la care a ajuns politica in tara noastra? * Principele Radu: Procentul redus de prezenta la vot arata o mare slabire a increderii populatiei in politicieni, or aici nu este vorba de persoane private pentru ca peste 30 de ani nu vor mai fi ei, vor fi altii, important e ca ce reprezinta ei, democratia, este pusa sub semnul intrebarii si din acest motiv apar tot felul de brese prin care sunt introduce modele extremiste, iar saracia mentine in continuare iluzia ca daca avem un tatuc deasupra noastra ne va fi mai bine. De aceea ministerele in loc sa performeze frumos in domeniile lor ele sunt ca un fel de casa de ajutor reciproc, unde oamenii stau cu mana intinsa si ei dau. Acesti oameni sunt pusi sa faca pe infirmierele cu aceste domenii din economia romaneasca. Toate acestea pot fi rezolvate daca presedintita nu va mai fi tributara unui comportament public care are drept criterii exclusiv politice, votul, popularitatea, nevoia de a te prostitua public in fiecare zi doar ca sa mentii nivelul de popularitate. Acest efort face bine politicianului, dar postul pe care el e pus sufera. * 9AM: Ce avantaje ar aduce titulatura de principe, atribuita presedintelui Romaniei, pentru imaginea noastra externa? * Principele Radu: Ar aduce o extrordinara garantie pentru toate tarile occidentale importante care cunosc ce insemna democratia si casa regala. Ar aduce o garantie de onorabilitate, de respectabilitate si de profesionalism. Acest lucru ar exitnde peste Romania o respectabilitate pe care acum nu o avem. * 9AM: Ati primit vreun sprijin sau semne de incurajare din partea vre-unei case regale? * Principele Radu: Nu, acest lucru nu o sa se intample deoarece casele regale din Occident au doua restrictii care nu le vor permite niciodata o luare de pozitii publica. Mai intai pentru ca in mod traditional o casa regala straina nu se poate niciodata exprima public pe un subiect care tine de natiunea romana si casa ei regala. Al doilea motiv este ca ei niciodata nu se exprima politic in tara lor. Faptul ca eu si Principesa Margareta am fost primit de catre Regele Juan Carlos in prezenta Reginei Sofia a fost un gest privat, ne-am dus in calitate de rude. I-am prezentat intentia mea de a candida, a fost foarte incantat si mi-a dat foarte multa incredere. * 9AM: Ati fost ambasador special pentru Romania timp de 6 ani. Ce parere aveti despre imaginea Romaniei in strainatate de la ora actuala si de ce credeti ca s-a ajus la aceasta situatie? * Principele Radu: Romania nu este asa cum se crede o tara desconsiderata in strainatate din cauza romanilor, eu stiu foarte bine ce se intampla in Austria, Franta, Italia cu infractiunile comise de rromii de origine romana sau chiar de romani. Dar criminalitatea nu are tara, criminalitatea nu are nationalitate. Pe noi ne-a defaimat felul in care ne comportam politic si statal. In momentul in care ne ducem intr-o tara punand problema gresit sau vorbind cand nu trebuie, sau comportandu-ne nepoliticos, certandu-ne intre noi in fata altora, aceste lucruri se taxeaza imediat. Cei dinafara remarca imediat ca Romania este o tara nepregatita, o tara de la care te poti astepta la orice. Acest lucru nu este potrivit. * 9AM: Care sunt in opinia dvs. principalele greseli ale clasei politice din ziua de azi? * Principele Radu: Responsabilitatea politicienilor din Romania nu este atat de mare pe cat se spune. Ei fac greseli, sunt de multe ori ridicoli, sunt de multe ori inacceptabili, promit ceea ce nu pot face, dar au totusi o raspundere administrativa mare, iar unii se achita de ea. Este insa o vulnerabilitate mult mai mare a Romaniei faptul ca societatea civila este critica si atat, ca nu este productiva, ca nu ataca frontal problemele mari ale Romaniei. Politicienii nu ar trebui sa dea sfaturi si solutii la televizor ci prin implicare directa in comunitati. * 9AM: Ce ati dori sa schimbati in administratia prezidentiala si cum planuiti sa faceti acest lucru? * Principele Radu: In primul rand as dori o schimbare a departamentelor existente, le-as modifica atat structural cat si strategic. As forma in locul unui departament de politica interna (care este responsabilitate a guvernului), un departament al vietii romanesti care sa cuprinda o perspectiva asupra vietii romanesti pe profesii si pe geografie. Eu as trata romanii nu dupa varsta, sex, etnie, religie, ci dupa locul unde sunt plasati in geografia Romaniei si in strainatate sau pe profesii. Nu doresc o descentralizare administrativa. Eu voi vorbi de modalitatile practice prin care o comunitate poate sa se sustina pe propriile puteri. Acum, singura sursa de finantare e bugetul de la guvern. Eu vreau ca acesti oameni sa diversifice formele de finantare prin proiecte. * 9AM: Pe cine ati alege prim-ministru in cazul castigarii alegerilor prezidentiale? * Principele Radu: Nu as face nicio alegere, premierul Boc ar guverna in continuare pana in 2012, doar cu exceptia situatiei in care partidele ar decide o alta majoritate parlamentara in legislativ si ca urmare a acestor miscari politice ar veni si mi-ar spune: formam un alt guvern pentru ca acum majoritatea arata altfel. Astfel, as accepta punctul lor de vedere si as accepta sau nu sa desemnez un nou premier, dar unul propus de majoritatea guvernamentala. Eu cred ca Emil Boc va ramane pana in 2012, dar vreau sa clarific ca nu este un om pe care l-am desemnat eu si nu e neaparat preferinta mea, insa adevarul e ca presedintele nu e pus acolo ca sa faca ce-i place, este pus acolo ca sa vegheze la respectarea constitutiei. Eu nu pot ca in momentul in care castig sa ma apuc sa fac tot felul de smecherii, aranjamente, intalniri, sau ale asemena lucruri murdare. * 9AM: La ce fel de atacuri va asteptati din partea contracandidatilor in cursa pentru Cotroceni? * Principele Radu: Vor fi multe atacuri de acum incolo, la fel cum au fost si pana acum, dar nu ma tem deoarece acestea fac parte din jocul politic. Dar ceea ce consider ca este anormal sunt genoflexiunile facute de oameni inteligenti, care, din motive care imi scapa, s-au lasat in asemenea masura contaminati de rau incat nu vor sa isi arate nici macar interesul pentru ceea ce fac. E greu de inteles ca tocmai cei care pot sa priceapa, refuza sa o faca. Acest lucru este mult mai dureros pentru mine decat faptul ca un politician foloseste diverse mijloace pentru a ma ataca. * 9AM: Ce sanse are Principele Radu de a intra in turul doi? * Principele Radu: In acest moment ma bazez pe 12% din intentia de vot, asta e ceea ce stiu de la ultimele sondaje (facute cu 30 40 de zile in urma n. red.). Eu sper ca in septembrie procentajul sa ajunga undeva la 18%. Daca reusesc acest lucru atunci in mod sigur septembrie si octombrie ma vor aduce in prim-plan ca pe un candidat cu sanse reale. Si daca in aceasta perioada voi reusi sa urc la 24% atunci in mod sigur voi fi in carti pentru turul doi, unde singurul contracandidat cu sanse reale este Traian Basescu. * 9AM: Ce se va intampla in cazul in care veti pierde competitia prezidentiala? Aveti de gand sa va afiliati vreunui partid politic? * Principele Radu: Voi continua sa exist in viata publica exact asa cum am facut-o de opt ani, nu voi fi niciodata ministru, senator, deputat si in niciun caz membru al unui partid politic. Singurul profil politic pe care mi-l voi asuma va fi acela de membru al casei regale. * 9AM: Care este electoratul Principelui Radu? * Principele Radu: 61% din cei care nu s-au prezentat la alegerile Parlamentare sunt un target al meu, acei oameni care nu au gasit necesar sa se deplaseze din casa in noiembrie 2008. De asemenea cate o parte din electoratul fiecarui partid. Am remarcat in vizitele mele prin tara membrii ai PD-L, PSD sau PNL care mi-au spus ca isi simpatizeaza candidatii propriului partid, dar vor vota cu mine. Nu exista opreliste, eu sunt un partener pentru toate partidele politice si chiar si pentru candidatii lor. Domnul Basescu, Geoana sau Antonescu pot fi oricand eligibili pentru pozitia de premier pentru ca sunt sefii partidelor lor. Publicat: astazi Autor: Alexandra Grindean Urmator Comentarii (3) Adauga un comentariu 1IONEL EXCELENT IN CONTINUARE ! CURAJ, PUTERE SI RABDARE ! SPERAM CA ADEVARUL SI DREPTATEA VOR INVINGE ! 2V.M. Alteta Voastra, . Contetatenii nostri care s-au implicat in politica in ultimi 19 ani, trebuie facuti sa inteleaga ca domniile lor au facut ce au putut in acest rastimp Sa fie sanatosi! . Acum este dreptul nostru democratic, *a spectatorilor* acestei perioade si a lor, daca ni se alatura, sa demonstram ce putem! . Nu avem voie moral sa lasam tara in declin! . Nu se fac legi; se fac pasaje, care nu duc nicaieri . Toate acestea arata o criza in conducerea tarii, a institutiilor ei. Avem substanta cenusie romaneasca, in tara si in diaspora, care ASTEAPTA sa fie folosita in slujba neamului ei De ce sa nu se foloseasca demn si democratic? 3Bajan Liviu Personal, observ un mod de gindire cu care sunt obisnuit din presa si literatura interbelica.Cu toate ca sunt nascut in timpul rasboiului, am avut norocul sa am acces la o biblioteca de familie si pina am tremniat liceul, concuram intre noi cine citeste mai mult. ( nu-mi fac un merit din asta). Ceeace vreau sa spun e ca regasesc limba romana cu care am fost familiarizat din aceste scrieri.Chiar daca azi traim alte vremuri, regasirea identitatii pierdute ne este de folos.Admir la japonezi imbinarea traditiilor cu modernismul.Cind eram mai tinar imi placea sa-mi formulez definitii pentru cuvinte. Una din ele era: Progres, inseamna sa adaugi ceva bun pastrind in acelas timp ceva bun pe care-l ai dinainte.Gasesc mesajul principelui , nu numai corect , ci si accesibil.Sper ca acest fapt sa fie valabil pentru cit mai multi. oameni. 4Romeo Tarhon, NATIUNEA SELECTIE DE COMENTARII POSTATE PE PAGINA 9AM NEWS Te sustinem Principe Radu Comentariu pe articolul Principele Radu: Saracia mentine in continuare iluzia ca daca avem un tatuc deasupra noastra ne va fi mai bine Trimis de iuri_blioju la 14 Iulie 2009, ora 07:43 | Raporteaza limbaj inadecvat Da , nu a fost in casa regala acest om de la inceput, dar a ajuns prin vointa lui acolo unde este acum, noi cei care lucram in Arabia saudita in rafinarii il votam, vrem schimbare, am vazut inclusiv la arabi ce inseamna sa te conduca o casa regala, ai multe , dar multe usi si mult mai mult sprijin pentru tara decit este acum, ROMANI VOTATI SCHIMBAREA, nu va mai fi cum era acum 100 de ani la casele regale, e cu totul si cu totul nou .. Trimis de adrianatelea la 14 Iulie 2009, ora 10:50 | Raporteaza limbaj inadecvat Buna dimineata. Se pare ca se poate schimba mentalul nostru. Ma bucur nespus ca il sustineti si eu vreau sa si votez si sper sa faca asta toti romanii care nu mai merg la vot de ani de zile scarbiti de ceea ce avem astazi la tv. Sa cerem mai mult de la noi, sa avem mai mult respect de sine si fata de ceilalti. Sa redevenim oameni demni. Depinde de noi asta. Daca sunteti de acord cu ideile mele, poate va ganditi sa iesiti la vot in toamna si sa schimbam ceva. Numai bine romani Trimis de 9am029946 la 14 Iulie 2009, ora 11:00 | Raporteaza limbaj inadecvat te sustinem principe sa dispari din tara asta si cu toata curtea si sa freci duda in alte tzari alaturi de mihaita Trimis de radu_florin_bacila la 14 Iulie 2009, ora 11:21 | Raporteaza limbaj inadecvat Il sustin eu si familia mea. Il vom vota in toamna !!! Votez - Principele Radu - Votez Monarhia - Votez Schimbarea. Era si cazul sa vina intervina cineva din familia regala. De mult asteptam acest moment si ma intrebam cand va veni ziua aceea. Acum totul depinde de noi. HAIDETI CU TOTII IN TOAMNA LA VOT Trimis de estefanconde la 14 Iulie 2009, ora 11:48 | Raporteaza limbaj inadecvat Buna !! E foarte important relatia principelui cu JUAN CARLOS regele Spaniei si garantul libertatilor in Spania . Numai in urma cu un an regele Juan a inabusit si arestat contra manifestarile bastilor din nordul Spaniei inpotriva demonstratiilor impotriva coroanei . As mai adauga pentru cei ce nu stiu ca fiecare spaniol cotizeaza o suma de bani pt coroana . Ar fi interesant daca principiile Radu are intentia de a prelua modelul de garant al democratiei si garantarea drepturilor fundamentale exprimate in prezent de rege ce in prezent nu corespunde cu manifestarile sociale ale spaniolilor ,stare de spirit actuala .Legile nepopulare date de premierul Zapateru este de sorginta social comunista si as adauga si femenista prin cele doua legi pro femeniste aplicate in Spania ce face mii si mii de victime si nu gresesc ca ar putea degenera mari conflicte sociale iar regele tace . Raul cel mai mare ar fi daca principiile ar prelua aceste model de la spanioli ce de fapt regele s/a declarat rege si nu descendent ca familie regala ca principile Radu . Ar fi salutabil sa raspunda principile Radu la niste intrebari privind constitutia noastra !!! In alta ordine de idei sunt convins ca revendicarile promovate de principe sunt absolut necesare si realiste azi in Romania . Trimis de m_nastasiu la 14 Iulie 2009, ora 11:58 | Raporteaza limbaj inadecvat Dragii mei, principele Duda nu candideaza pentru coroana regala pe care oricum n-o merita. El candideaza pentru ciolanul de la Cotroceni pe care nu-l merita nici atat! Trimis de Eye la 14 Iulie 2009, ora 11:58 | Raporteaza limbaj inadecvat De la revolutia incoace partidele politice au secat netiunea prin angajamente aberante si nici - o data respectate. Cel mai pagubos fenomen este ca partidul care vine la putere matura toti factorii decizionali din economia tarii punand oameni lui indiferent ca sunt sau nu sunt manageri priceputi. Acesti manageri pusi pe functii la randul lor matura pe toti din statutul anterior si pun la randul lor iar pei cei de ai lor. In economia Tarii este nevoie de stabilitate cu manageri priceputi si nu de lingai politici. Eu asa vad ca cel putin acest fenomen dispare daca Radu al Romaniei castiga alegerile. Atrag atentia mancatorilor de mici si bautorilor de bere gratuite ca sa nu mai cada in capcana partidelor care ofera gratuitati pentru a cumpara astfel voturile pentru ca mai tarziu vor linge doar blide goale!! Voi continua sa exist in viata politica Comentariu pe articolul Principele Radu: Saracia mentine in continuare iluzia ca daca avem un tatuc deasupra noastra ne va fi mai bine Trimis de corneliacurtean la 14 Iulie 2009, ora 06:42 | Raporteaza limbaj inadecvat in mod sigur septembrie si octombrie ma vor aduce in prim-plan ca pe un candidat cu sanse reale. Si daca in aceasta perioada voi reusi sa urc la 24% Ar aduce o extrordinara garantie pentru toate tarile occidentale importante care cunosc ce insemna democratia si casa regala. Ar aduce o garantie de onorabilitate, de respectabilitate si de profesionalism. Acest lucru ar exitnde peste Romania o respectabilitate pe care acum nu o avem MULT NOROC! Si eu sint de acord! Comentariu pe articolul Principele Radu: Saracia mentine in continuare iluzia ca daca avem un tatuc deasupra noastra ne va fi mai bine Trimis de danalache la 14 Iulie 2009, ora 06:31 | Raporteaza limbaj inadecvat Structura politica propusa este clara, nu este direct interesat de aspectele financiare sau cistig gratis de prestigiu, asa ca pentru tara ar fi o reala schimbare. Ar trebui incercat. votez schimbarea! Comentariu pe articolul Principele Radu: Saracia mentine in continuare iluzia ca daca avem un tatuc deasupra noastra ne va fi mai bine Trimis de mioaracrisan la 14 Iulie 2009, ora 07:30 | Raporteaza limbaj inadecvat Iar pentru cei care nu sunt inca hotarati: as vrea sa stiu cine ce are de pierdut?! Mai in gluma, mai in serios, suntem deja invatati cu experimentele facute asupra noastra. Trimis de 9am072996 la 14 Iulie 2009, ora 09:08 | Raporteaza limbaj inadecvat Daca nu analizam ce vrea regele se poate sa fie mai rau cu el decat acum.De ce nu il votam pe Adrian copilul minune daca tot vrem o schimbare? Trimis de 9am029946 la 14 Iulie 2009, ora 11:01 | Raporteaza limbaj inadecvat votez schimbarea liberalismul la haznaua istoriei CONVENTIA 2 ? Comentariu pe articolul Principele Radu: Saracia mentine in continuare iluzia ca daca avem un tatuc deasupra noastra ne va fi mai bine Trimis de 9am033287 la 14 Iulie 2009, ora 09:47 | Raporteaza limbaj inadecvat Domnule candidat Radu Duda , Principe , am o rugaminte ca cetatean al acestei natii numite Romania , nu dezamagiti , daca pierdeti , nu faceti compromisuri , daca cistigati , nu faceti rabat de la regulile de aur ale demnitatii umane , sint Romani care-si pun mari sperante intr-o schimbare calitativ buna , rateul dv. poate duce la dezertare sociala - haos in cadrul populatiei , ginditi-va bine ce faceti si cum faceti , dar nu uitati de fostul presedinte cu cei 15000 de specialisti -invizibili si minciunile gogonate asortate cu deziluzii , dezamagiri si schimbari de strategie la 180 grade .Atentie la consilierii de campanie , luatile C.V. cintaritile rezultatele de pina acum . Haosul romanesc este tacut , fara zgomot , ca o bola tacuta care poate tine generatii intregi si macina prin lipsa intiativei civice , aparat de un fals scut critic la tot ce misca in plan social si economic .DUMNEZEU SA VA AJUTE EDUCATIE Comentariu pe articolul Principele Radu: Saracia mentine in continuare iluzia ca daca avem un tatuc deasupra noastra ne va fi mai bine Trimis de BELAMI la 14 Iulie 2009, ora 10:33 | Raporteaza limbaj inadecvat ASA AR TREBUI SA VORBEASCA SI SA DEA EXEMPLU PRIN COMPORTAMENT ALESII NOSTRII.SI EI AU STUDII SUPERIOARE DAR NU SUNT NASCUTI PENTRU A CONDUCE ,SUNT BUNI NUMAI PENTRU MINCIUNA ,FURT.BOGATIILE GUVERNANTILOR AR TREBUI SECHESTRATE SUNT BUNUL POPORULUI,DE ACOLO AU FURAT,EI NU AU AVUT NIMIC,CE AU FAMILII BOGATE SUNT NISTE TARANOI DE 3 LEI ,MAI RAU. |
|
|
|
|
monaramona 22 mesaje Membru din: 14/07/2009 |
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 13:14
RAMANE CUM AM VORBIT IN LEGATURA CU MONA!
FA-I CE TI-AM ZIS, AI MANA LIBERA...! |
|
Tycu 3787 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 16:18
De la: cezar_the_priest, la data 2009-07-14 09:56:29Problema monarhiei nu e simpla,mai ales atunci cand vorbim de anumiti reprezentanti ai Casei Regale a Romaniei.Acesti farsori ,Mihai Argesanu,Radu Duda,Margareta Duda...poate va intrebati de ce folosesc asemenae nume;iata de ce:in mimentul cand Mihai 1 a abdicat,atat in numele lui cat si a viitorimii pentru a putea pleca din tara a luat numele de Argesanu.Cetateanul Mihai Argesanu.Sa nu uitam ca lui Mihai nu i s-a facut decat slujba de Intronizare nu si cea de Incoronare care presupune o cu totul alta randuiala...casatoria cu Ana de Bourbon Parma a fost facuta dupa 1947,cand nu mai era Rege.Dupa legea salica o regina daca se casatoreste cu un cersetor devine cersetoare,un rege daca se casatoreste cu o cersetoare o face regina,deci Ana de Bourbon Parma a devenit cetateana Ana Argesanu,copiii rezultati din aceasta casatorie sunt fara titluri nobiliare.Este de notorietate scandalul din familia Hohenzolern-Verigen-Sig Maringen referitor la acordarea titlului nobiliar lui Radu Duda si folosirea de catre Mihai si restul...de titluri nobiliare in titulatura lor,ceea ce nu mi se pare corect.Numai un imparat poate face printi ori...ultimul imparat Wilhelm al Germaniei a murit acum 100 de ani...membrii caselor nobiliare germane sunt cetateni ai Republicii Germane,nu mai sunt ai regatului.Trageti singuri aceste concluzii daca e corect sa o numesc eu pe Margareta Alteta Regala sau pe Duda Principele Radu!O mare gogomanie!Doar Radu si Margareta Duda!Si daca e sa ne adancim in Istoria Neamului nu uitati ca datorita tradarii regelui de la 23 aug.1944 au cazut prizonieri la rusi zeci de mii de soldati si ofiteri ai armatei romane,lui Mihai acordandu-i Tatucul Stalin ordinul Pobeda(victoriei),un avion si 2 automobile...iaca asa se face istoria!Daca vreti amanunte cautati pe net comentariile lui Mircea Dogaru,prof.univ.dr.col. si veti vedea aceste probleme in adevarata lor lumina.Cat priveste monarhia ca forma de stat,o solutie buna dar nu cu revenirea acestor personaje dubioase!: sml-happy0065: Foarte frumos ai spus aici, ai perfecta dreptate. !
Ticu
|
|
eugenb 1794 mesaje Membru din: 8/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 17:43
1) Asa cum bine nota un user, care a comentat articolul "nascut MORT" (din punctul meu de vedere) :
"Un PRINCIPE (deci un membru al Casei Regale Romanesti") nu poate accede la PRESEDINTIA ROMANIEI(nu "PRESEDITITA" cum gresit a fost pronuntat de RD)". Din simplu motiv, ca noi avem o functie REPUBLICANA si nu MONARHICA. 2) RD afirma ca : "A fost concluzia unui lung sir de discutii pe care le-am avut cu Regele Mihai si cu Principesa Margareta in ultimii trei ani. Si de asemnea, rezultatul unui sir de consultari si analize de situatie, iar in final am cazut de acord ca acesta este pasul care trebuie facut." Deci ce sa intelegem noi de aici ? Ca "a luptat" trei ani ca sa convinga Casa Regala, ca poate sa participe la Alegerile Presedentiei Romanesti ? Asta le arata si celor din Casa Regala ce PARVENIT este. Normal, ca CETATEAN al ROMANIEI are dreptul sa participe la aceste Alegeri. Dar ARIVISMUL lui se manifesta la titulatura sub care VREA EL sa se prezinte Electoratului Roman. Doar este PRINCIPE, nu doar un "amarat" de CETATEAN. Degeaba "socrul" si "verii" sai (din Casele Regale adevarate) ii motivau ca un PRINCIPE al Casei Prusace nu "a coborat atat de jos" ca sa se ROAGE de CETATENII sa-l ALEAGA intr-o FUNCTIE REPUBLICANA, ca el VROIA si trebuie sa fie SUSTINUT. Sa mai amintesc la ce ETNIE se petrec in mod CURENT asemenea discutii ? Nu am sa spun, ca sa nu fiu acuzat de unii ca fac "ura de rasa" dar nu o pot crede ca este adevarata (doar numaI la noi se intalnesc : Principi si Printese, Regi siRegine, dar si ... Imparati si Imparatese). 3) Desi nu stie EXACT (banuieste doar) cu ce PLATFORMA POLITICA vor veni in fata Electoratului Roman contra-candidatii sai, el stie SIGUR ca VA AVEA succes cu NOUL adus de el : "Un plus de democratie si un plus de statalitate." Adica, in acceptia acestiu Candidat, exista mai multe DEMOCRATII. Deci nu se refera la acea DEMOCRATIA REALA (PUR la care aspiram noi - sau macar in numele caruia CANDIDEAZA unii), ci cea INVENTATA de unii CONDUCATORI ai nostrii ( dupa cate vad si RD tot cu asa ceva ne "pacaleste") care ne-au "MINTIT" de pe vremea Casei Regale (dar si dupa). Zice dumnealui : "Voi aduce un plus de democratie si un plus de statalitate". De parca noi nu avem "STATALITATE". Pai daca NU avem STATALITATE in acceptia Casei Regale (ca tot a vrut el sa fie Principe si nu Cetatean , este din cauza Casei Regale si a Socrului sau. Generalul Antonescu pe care l-a "tradat" Mihai (si pe care el il respecta, totusi) si la "predat" COMUNISTILOR RUSI a INTREGIT TARA dar MIHAI si POLITICIENII TRADATORI, nu au stiut sa lupte pentru aceasta tara. DECEBAL a preferat sa MOARA, decat sa fie prins. Ce a facut Casa Regala si Guvernul (condus de Casa Regala - daca nu a condus cu adevarat este din cauza ei si nu a POPORULUI care avea INCREDERE in ea/ei) ? Casa Regala a luat tot ce a putut si a lasat Poporul sa se descurce singur. Iar Politicienii nostrii sa faca tot ce au invatat sa faca : SA MINTA POPORUL ! Doar Actul prin care aceasta tara a fost VANDUTA rusilor se numeste PROCLAMATIA CATRE TARA a lui Mihai si DECLARATIA (TOT) CATRE TARA a celor patru PARTIDE (ISTORICE - ce ironie ?) care vroiau un "os de ros" in Romania acelor zile (tragice). Am pierdut atuncea o serie de "pamanturi istorice" care erau ROMANESTI, pe care ROMANII ar fi luptat "pana la ultima picatura de sange" - dar nu au avut REGELE care sa-i conduca. 3) Referitor la raspunsul dat referitor la modul cum vede Electoratul Roman POLITICA noastra, ne arata ca este "sfatuit" din afara si nu vine cu nimic nou. Intr-adevar "Procentul redus de prezenta la vot arata o mare slabire a increderii populatiei in politicieni", dar asta nu este ceva nou, doar toate tarile se confrunta cu aceasta problema indiferent daca sunt de tip Republican sau Monarhist. Problema este cum CONVINGEM POLITICUL ROMANESC sa-si schimbe ORIENTAREA. El crede ca a gasit "buba" : "Sa schimbe SRUCTURA MINISTERELOR". Asta s-a facut pe timpul Casei Regale, pe timpul Comunistilor si dupa ... S-au facut si in tarile zis "capitaliste" dar ... nu s-au realizat PROGRESE la nivelul omului "de rand", obisnuit. Asa ca .... 4) Ideea ca titulatura de Principe poate fi alaturata celei de PRESEDINTE REPUBLICAN este o PROSTIE, pe care numai RD o poate crede (CONSTITUTIA ROMANIEI nu acepta in prezent acest lucru). Iar "garantia de onorabilitate, de respectabilitate si de profesionalism" se obtine de catre intreg POPORUL ROMAN, si nu de o singura persoana. Parca "tarul" Rus (Meedved) a iesit "bine dispus" de la SUMMITUL G8 a facut celelalte POPOARE din Europa sa nu respecte acest POPOR (rus) din cauza asta ? Sa fim seriosi ! 5) Incurajari PUBLICE ca vrea sa candideze sub titulatura de PRINCIPE sau de ALTETA REGALA nu are cum sa obtina din partea vreunei Case Regale. Singurul care "l-a bagat in seama", desi se dusese cu Socrul sau, nu SINGUR a fost Regele Spaniol. Interpretarea pe care o face el este ... NUMAI a lui RD, Regele Spaniei respecta niste REGULI pe care RD nu a INVATAT sa le respecte si nu-l mai invita nimeni acuma (si inainte nu l-ar fi invitat dar era ... "REPREZENTANT AL ROMANIEI" si JOCUL DIPLOMATIC al Caselor Regale ii obliga sa-l bage in seama. Acuma ... 6) Se lauda ca a fost "Ambasador al Romaniei", dar nu spune nimica in ce perioada a functionat EFECTIV, pentru ce MERITE. A fost numit ONORIFIC, sau a dat EXAMEN. Eu cred ca functia aceasta a fost ONORIFICA asa cum detin si multi CETATENI ai altor tari - pentru SCHIMBURILE (culturale sau de alta natura - ex. economice) dintre tara noastra si acele tari, in care locuiesc acestia. Pentru ca daca ar fi fost numit pe baza unui CONCURS (OBLIGATORIU - conform Legislatiei actuale) aveam si TITULATURA intre FUNCTIILE existente in STRUCTURA MAE. Se vede ca de asta vrea sa umble la ... Structura Ministerelor, ca sa "stoarca" niste bani si de acolo (sa mareasca numarul anilor la Pensia pe care o "mananca" de la Stat (Ministerul Apararii). 7) El isi CRITICA Concurentii ca nu vin cu SOLUTII, Dar si el, in afara de ... PROMISIUNI (deci la fel ca si ceilalti Politicieni) nu aduce nimica concret. Ce a facut el ca simplu CETATEAN al acestei tari ? NIMIC ! Deci intai sa faca efectiv ceva (ca un simplu cetatean) si numai dupa aceea sa vina si sa se laude in fata Electoratului ! ca a facut si a dres ! Nu pentru ca el este ... Alteta Regala (sustine el doar, Poporul nu l-a ALES), este prea PUTIN, pentru ca romanii nu mai sunt ... PROSTI, asa cum cred cei care PRACTICA politica, deci si cum ne considera si el. Dovada este ca oamanii au inceput sa se gandeasca mai mult inainte de asi da VOTUL celor care vor sa-i reprezina. 8) RD afirma ca : "Responsabilitatea politicienilor din Romania nu este atat de mare pe cat se spune". GRESIT ! RESPONSABILITATEA POLITICEINILOR este FOARTE MARE. Pentru ca Politicienii Romani REPREZINTA ROMANIA, indiferent daca sunt la Conducerea tarii sau in Opozitie. Cei care au uitat lucrul acesta au TRADAT interesele ROMANIEI atat pe vremea Casei Regale, dar si dupa ea. Asa ca ne dovedeste IRESPOSABILITATEA in GANDIRE de care da dovada RD. 9) Ca sa se puna bine cu PDL -ul in cazul ca Basescu nu ar mai fi ales Presedinte si sa-i "ia voturile" a spus ca l-ar sustine in continuare pe Boc ca Prim-Ministru. De parca ar fi "fraieri" cei care "conduc din umbra" acest Partid sa ramana pe "mana" lui RD. Ha ! Ha ! Ha ! 10) In ceeace priveste intrarea in Turul II el poate sa VISEZE, dar este o ABERATIE sa crezi ca s-ar putea realiza acum asa ceva. 11) RD afirma ca : "Voi continua sa exist in viata publica exact asa cum am facut-o de opt ani." Adica INEXISTENT. a fost in viata politica romaneasca. Doar de la sfarsitul lunii februarie anul acesta (deci de cinci luni) a inceput sa "activeze" politic in Romania. Prea putin ca sa merite sa fie ales Presedinte al Romaniei. Este ca un Roman venit, din Diaspora, care se vrea Presedinte al Romaniei, numai ca asa ii plkace lui. De parca nu trebuie sa ne placa si noua, POPORUL. DESCONSIDERAREA NOASTRA se vede din ce declara IN continuare : "Singurul profil politic pe care mi-l voi asuma va fi acela de MEMBRU AL CASEI REGALE". De parca ar fi ales NUMAI de SIMPATIZANTI ai MONARHIEI. 12) Cat priveste PROCENTAJELE pe care se bazeaza ca sa fie ALES Presedinte sunt tot ABERATII dupa mine. CONCLUZIE Asa se intampla cand te bazezi pe "SFATUITORI" (din afara Tarii si nu numai), in loc SA FACI CEVA EFECTIV (cele cu care s-a laudat pana acuma sunt ... "basme de adormit copiii"). P.S. Nu as fi repetat acest mesaj pe care l-am facut pe alt topic , daca si aceasta "user" nu ar fi procedat tot asa. Nu imi place sa ma repet, dar nu pot sa accept punctul de pozitie de "monaramona" (nu sunt de acord nici referirile facute in afara topicului de acelasi "user"). |
|
melinteonorica 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 20:36
monarhie
|
|
Fosta membra 9am.ro 1512 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 20:41
De la: melinteonorica, la data 2009-07-14 20:36:55monarhie DE CE? arumente asteptam, ca asa daca ai visat azi noapte ca regele salveaza natiunea, sa stii ca nu se pune
|
|
Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 13:24
De la: mytcor, la data 2009-07-14 11:22:31Elogiile la adresa fostei securitati ale d'lui prof.univ.dr.col. (r) Mircea Dogaru puteti gasi in paginile ziarlui Tricolorul , oficiosul PRM si-al marelui tribun, actualmente proaspat uns parlamentar european , aici aveti un mic exemplu :www.ziarultricolorul.ro/articole.php?aid=4018&_nr=179 Imi pare rau domnule "mytcor", dar gresiti. Interpretarea facuta de dumneavoastra este : Ori gresita din ... NEATENTIE (si va puteti motiva optiunea facuta), ori ... este facuta cu RAUVOINTA si va dau "pace" atunci, nevrand sa ma amestec in ... "ciorba" pe care doriti sa faceti. Alegeti ! P.S. Oricum, ar fi trebuit sa va sustineti "alegerea" (anterior), dar nu ati facut-o ! De ce ? |
|
Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 14:45
De la: eugenb, la data 2009-07-15 13:24:16De la: mytcor, la data 2009-07-14 11:22:31Elogiile la adresa fostei securitati ale d'lui prof.univ.dr.col. (r) Mircea Dogaru puteti gasi in paginile ziarlui Tricolorul , oficiosul PRM si-al marelui tribun, actualmente proaspat uns parlamentar european , aici aveti un mic exemplu :www.ziarultricolorul.ro/articole.php?aid=4018&_nr=179 ..pentru ca nu-mi pot permite sustinerea opiniilor prin deformarea realitatilor, asa cum se procedeaza-n cealalta tabara !.. va convine exemplul ?!...daca nu atunci ; sa punem "cartile" pe masa, ce si cum; pe cine si dece ; incotro VS apropos ....etc, etc !.... ...vad ca functioneaza " contramasurile "!... cat despre ciorba nationala,....n-am cuvinte!...sau mai bine pot spune ca nu-i decat un simplu borsh !...( cu regret ) |
|
Postat pe: 16 Iulie 2009, ora 06:13
Ce avea de spus Florica Mitroi? Autor : Dr. Mircea Dogaru �A fost o olteanca apriga din spita Ecaterinei. O femeie cu un destin tragic. O poeta "cu v�na", adica bolnava de talent, spun specialistii. O rebela si o dizidenta autentica, nu de tipul soacrei serviciilor franceze ale carei miorlaituri, lansate pe sub caciulita, ne �mproasca �n fata jegul sub cele mai abjecte forme! La tractirul scriitorilor de la Uniune, acolo unde veneau �n "relache" scursurile de la Comana, pepiniera de falsi dizidenti neokominternisti ai temutului Gheorghe (Gogu) Radulescu, adevaratul conducator, cel din umbra, guvernatorul bolsevic al Rom�niei, Florica Mitroi, urcata pe masa, ca tribunii Revolutiei Franceze, declama poezii �mpotriva Elenei Ceausescu, temuta posesoare a "Cabinetului Doi" si amanta de tinerete a "Tovarasului Gogu". Baga fiori �n amanta "en titre" care uita de paruiala cu rivala actrita si dadea fuguta sa se linisteasca, "dizid�nd" dintr-un avion �n altul, pe banii Partidului, care era "�n toate / �n cele ce s�nt / Si-n cele ce m�ine / Vor r�de la soare", �n putrefactul Occident. Se-mprastiau blandienele, dinestii, palerii, manolestii, plesii, liicenii ca pot�rnichile, numai sa n-auda! Sa nu fie acuzati de Tatucul "democratiei" post "spontane", adica post "revolutionare", parintele "civicilor" si "dilemistilor" �n devenire si-n pregatire pentru "liste albe", ca au fost de fata si n-au luat, "n'asa?", atitudine. Care se ducea la cules arpagic pentru motani, care la prietenii cu ochi albastri, turn�ndu-i pe transcendentali, care �n "Grupul de la Neptun", un fel de "Eurocorp" al scriitorilor si poetilor tineri rom�ni si unguri, cu acces nelimitat la fonduri de "protocol" etc. Sau se linisteau �n lungi plimbari la sosea cu viitorii lideri ai UDMR si ai puciului de la T�rgu Mures (15 martie 1990), ori descarc�ndu-se pe coala alba, prin asternerea de versuri nemuritoare gen "H�ta, d�rta, sc�rta p�rt... / Moartea citeste ziarul". Numai sa nu o auda! Ciudat este faptul ca, �n ciuda tuturor presiunilor Tovarasului Gogu si ale "Cabinetului Doi", odioasa "Securitate", pe care o balacaresc astazi "securistii" si "turnatorii" care au trecut din vreme, trad�nd Rom�nia, de partea serviciilor agresoare, v�n�ndu-si fostii colegi ramasi credinciosi juram�ntului fata de patrie (vezi cazurile tradatorilor ordinari I.M. Pacepa sau Mircea Raceanu), nu i-a facut Floricai Mitroi nimic. Ba, dimpotriva! Cum femeia �si urla din toti bojocii ura fata de regimul "comunist", au ajutat-o sa-si vada visul cu ochii si sa ajunga "la pomul laudat". Pe scurt, i-au netezit calea fugii �n patria lui Homer. Si a plecat Florica Mitroi, zdravan �ncarcata de ura anticomunista, t�r�nd si doi plozi cruzi dupa ea, �n Hellada. Aici a ajuns la cheremul centrului ocult de triere a rom�nilor fugiti si a luat prima maciuca �n moalele capului, �nteleg�nd ca nu anticomunistii erau preferati, ci ANTIROM�NII. De preferinta minoritarii! A crezut ca nu-i adevarat si a fugit cu plozii dupa ea, �n Italia. Apoi la Paris, unde stia ca umbla c�inii dizidenti cu covrigi �n coada. A batut pe la toate usile bunilor-de-nimic, adica ale denigratorilor tarii sale, inclusiv la usile gornistilor postului minoritarilor ce-si jeleau pierduta atotputernicie din perioada ocupatiei sovietice (august 1944 - iunie 1958), numit, �n bataie de joc, "Europa Libera". A batut si a batut degeaba. Nu de oameni valorosi ca ea, Petru Dumitriu sau Paul Goma avea nevoie "Europa", ci de vechile cazaturi staliniste, de fiii si nepotii acestora. Si s-a �ntors Florica Mitroi �n 1990 �n tara "eliberata", adica din nou si deplin ocupata, cu o ura mult mai cr�ncena �mpotriva emigratiei de fatada rom�nesti si a "dizidentei" tot de fatada. S-a repezit la Uniunea - �nca stalinista - a "scriitorilor" (creata de ocupant �n 1949, pentru a lichida valorile autentice ale neamului), fericita ca "Gogu" si omul lui de paie, Macovescu, nu mai s�nt. Dar s-a izbit de fostul tovaras Saul Bruckner, devenit �ntre timp... "domnul" Silviu Brucan si, �n locul tovarasului George, de fostul tovaras stefangheorghist, devenit "domnul" "Mircea - Fa-te ca lucrezi". Si Mirciulica, seful "dizidentilor" de la Comana, i-a aplicat o corectie prima-nt�i. Adica a luat-o la pumni, ca tot avea experienta (mai pocnise �n 1988, la o �nt�lnire cu cititorii, la Suceava, manga fiind, o jurista, pe motiv ca i-a pus �ntrebari nepartinice). De ce? Pentru ca baietii de pe "listele albe" nu aveau nevoie de ura-etalon, adica de un dizident autentic. �nteleg�nd ca "Moartea" nu mai "citeste ziarul" dec�t la rubrica v�nzari-cumparari de proprietati, eventual pe gratis (vezi cazul mostenirii Profirei Sadoveanu), Florica Mitroi a �nceput sa scrie. Atunci au lansat zvonul ca-i nebuna! Dar Florica Mitroi nu s-a lasat, pentru ca avea multe de dezvaluit. Atunci gura i-a fost astupata cu pam�nt! Iar astazi, c�nd ni se spala �n mod "elitist" neuronii �n legatura cu Eminescu, cine sa mai stie ca a existat o poeta Florica Mitroi? Si cu ea, disparut ram�ne si tot ceea ce avea de spus! Dar, oare, sa fi dus Florica Mitroi �n morm�nt tot ce stia? Nu cumva recitindu-i astazi, cu alti ochi, articolele postdecembriste vom putea descoperi ce anume i-a provocat marginalizarea si prematurul deces? Iata de ce republicarea luarilor ei de pozitie ar putea fi edificatoare. Drept care consideram demersul dvs., stimata redactie, adica retiparirea articolului Floricai Mitroi, "Cine s�nteti dumneavoastra, domnilor scriitori dizidenti rom�ni?", extrem de importanta. Dar, ca sa-l parafrazam pe Timotei Cipariu... "Ati �nceput, domnilor, abia ati �nceput! Ram�ne sa continuati si sa(-i) terminati!".
|
|
Postat pe: 16 Iulie 2009, ora 06:15
mytcor,prof.univ.dr.general de brigada[r]MIRCEA DOGARU
|
|
mihai5_2 291 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 16 Iulie 2009, ora 11:17
De la: gabigabi, la data 2009-07-13 10:02:43nu,nu, Laura bodogai- tragedia este ca sunt mai multe persoane care si-au pus poalele-n cap ,nu una singura cu mai multe ID si au invadat toate topicurile precum gindacii de bucatarie ....greu de stirpit naravul lor si daca adm.9 am nu va lua masuri impotriva tuturor celor care depasesc bunul-simt ,totul se va transforma -dupa cum e obiceiul la romani- intr-o balacareala jenanta ! si ne mai miram de ce Europa ne priveste ca pe niste tigani ....uite,d'aia ! rusine,rusine ! adm.9 am nu are de ce să ia "masuri impotriva tuturor celor care depasesc bunul-simt" chiar dacă "totul se va transforma -dupa cum e obiceiul la romani- intr-o balacareala jenanta !" Nouăaem (sau nainiem, cum zic unii) e totuși un spațiu privat și nu unul public, așa cum li se pare celor mai mulți. Este un sait comercial și nu unul de educație civică sau de altfel...Dacă ce facem noi aici le aduce audiență și multe clikuri....e treaba noastră că noi ne facem de două parale! Dacă însă bălăcărerile de aici sau dimpotrivă, discuțiile prea savante iar îndepărta pe vizitatori, nimic nu-i poate împiedica să-i "baneze" pe toți de aici, fără ca vre-unul să aibă dreptul a comenta ceva. |
|
cezar_the_priest 18 mesaje Membru din: 30/01/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 16 Iulie 2009, ora 15:11
Mai ,fraticule,mai pune mana si invata limba romana(scrierea !)...daca nu-ti convine esti liber sa parasesti comunitatea acestui site...da fara agramatisme!...timpul nostru e limitat si nu-mi permit sa-mi bat capul cu agramatismele tale....
|
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 Iulie 2009, ora 15:15
aha,am inteles !
|
|
9am061032 13 mesaje Membru din: 27/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 Iulie 2009, ora 16:14
Buna,
Monarhia....este forma de guvernamant pe care chiar Dumnezeu a dorit-o! Un rege isi iubeste tara..un rege nu doreste ....sa-si faca din ...." mandat' o perioada de glorie.....ci doar cei bun pentru tara. Sa aruncam o privire asupra tarilor...nordice sau Marii Britanii.....si vom gasi raspuns ! liliana |
|
Fosta membra 9am.ro 5013 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Iasi |
Postat pe: 16 Iulie 2009, ora 18:56
De la: 9am061032, la data 2009-07-16 16:14:06 Buna, mai bine taceai
|
|
mihai5_2 291 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 16 Iulie 2009, ora 20:18
De la: cezar_the_priest, la data 2009-07-16 15:11:10Mai ,fraticule,....daca nu-ti convine esti liber sa parasesti comunitatea acestui site!...timpul nostru e limitat si nu-mi permit sa-mi bat capul cu agramatismele tale.... Ce-i, Cuvioșia ta? Ai primit binecuvîntarea de la Înalt Prea Sfințitul să te întronezi moderator al acestui forum?
|
|
Postat pe: 16 Iulie 2009, ora 20:56
De la: mytcor, la data 2009-07-15 14:45:36De la: eugenb, la data 2009-07-15 13:24:16De la: mytcor, la data 2009-07-14 11:22:31Elogiile la adresa fostei securitati ale d'lui prof.univ.dr.col. (r) Mircea Dogaru puteti gasi in paginile ziarlui Tricolorul , oficiosul PRM si-al marelui tribun, actualmente proaspat uns parlamentar european , aici aveti un mic exemplu :www.ziarultricolorul.ro/articole.php?aid=4018&_nr=179 Se pare ca vorbim despre lucruri diferite ! Altfel va trebui sa ne explicati afirmatia facuta, in care puneti semnul egalitatii intre acest Istoric si Securitatea, pe care analizand textul pe care mi l-ati supus atentiei am ajuns la o alta concluzie. Astept precizari mai concrete si la obiect daca aveti sau cunoasteti, va rog ! |
|
Postat pe: 16 Iulie 2009, ora 22:28
Mi s-a strecurat o mica greseala in exprimare, asa ca sunt nevoit sa o corectez. Esenta mesajului ramanan aceeasi :
"Se pare ca vorbim despre lucruri diferite ! Altfel, va trebui sa ne explicati afirmatia facuta, in care puneti semnul egalitatii intre acest Istoric si Securitate. Analizand textul pe care mi l-ati supus atentiei, am ajuns la o alta concluzie. Astept precizari mai concrete si la obiect daca aveti sau cunoasteti. Va rog !" |
|
Fosta membra 9am.ro 981 mesaje Membru din: 12/07/2009 |
Postat pe: 17 Iulie 2009, ora 11:01
Transcriptul emisiunii Zig-zag
Televiziunea Antena 3 Emisiunea ZIG-ZAG Ora 20.05 TALK-SHOW Ion Cristoiu in dialog cu Principele Radu al Romaniei Ion Cristoiu: Înainte de 1989, am fost directorul revistei Teatru. La această revistă unde m-au dus vremurile, printer actorii tineri pe care i-a cultivat revista, s-a numărat și Radu Duda, actualmente Alteța sa regală Principele Radu Duda, candidat independent la președinție. M-am hotărât să fac un taifas cu Principele Radu. Bine ați venit, Alteță. Dumneavoastră vă amintiți mai bine decât mine ce îmi amintesc despre dumneavoastră ca actor e faptul că am publicat noi odată pe coperta revistei Teatru, dumneavoastră și Carmen Tănase, la Teatrul Național din Iași, Doi pe un balansoar. Principele Radu: A fost unul dintre cele mai frumoase spectacole ale mele și coperta aceea din păcate ne-a adus oprirea lui. Pentru că Sala Studio de la Teatrul Național din Iași pusese spectacolul fără să aibă toate aprobările. Ion Cristoiu: V-am făcut un rău fără să știm. Principele Radu: S-a jucat după aceea fără să mai fie pus pe afiș, avea un succes mare de public, dar piesa fiind americană era puțin mai dificil de plătit Ion Cristoiu: A, erau drepturile de autor! Mai știți ceva de Carmen Tănase? Principele Radu: Da, este o actriță cu un succes fabulos la televiziune, acum face un serial care are o trecere extraordinară, chiar și în alte țări, nu numai în România. E un talent extraordinar. Ion Cristoiu: Dumneavoastră dacă ați fi fost actor acum în activitate, ați fi acceptat să jucați în televiziune? Principele Radu: Nu cred că aș mai fi fost actor. Ion Cristoiu: Dacă. Principele Radu: Nu cred că asta s-ar mai fi întâmplat. Nu putea să fie decât ce a fost. Nu cred că Ion Cristoiu: Nu se mai putea Principele Radu: Nu, nu, nu. Ion Cristoiu: Deseori când trec pe Kiseleff și se vede Palatul Elisabeta, rămân surprins că eu n-am văzut niciodată mișcare. Ce se întâmplă în interiorul palatului ăsta? Principele Radu: Întâi aveți acest sentiment pentru că e departe de șosea și păstrează o anumită discreție. În al doilea rând, vi se pare că nu mișcă, pentru că nu mișcă precum România. Ion Cristoiu: Există o viață? Principele Radu: Palatul are o activitate foarte puternică. Sunt sute de angajamente publice pe care le găzduiește, dar o face altfel decât fac celelalte instituții. Noi am început aici în 2001, prezența acum 8 ani în luna mai, și am făcut tot ce a fost posibil ca în acești 8 ani palatul să lucreze netrădându-și identitatea lui, și atunci acțiunea noastră publică are o particularitate. Nu seamănă cu nimic din ceea ce se face în viața publică românească, mai ales în viața politică. Serile Palatului Elisabeta e un exemplu. Ion Cristoiu: Vreți să spuneți că aveți o activitate publică? Palatul? Eu credeam că n-are nici viață Principele Radu: Da, are o activitate publică puternică. Unul din evenimente este Serile Palatului Elisabeta. În fiecare lună, serile au ajuns la cifra 100 - și noi nu suntem de 100 de luni în palat -, pun de fiecare dată întâlnirea sub o anumită temă. De exemplu: Societatea civilă românească, sau Pictorii români, Uniunea Europeană, NATO, Colegiul Marshall, Comunitatea de afaceri, Camera de comerț a României Pe urmă avem serile regionale. Cât am fost reprezentant special a trei guverne diferite am făcut mereu serile regionale, care purtau numele județului: Seara doljeană, Seara ieșeană, Seara brașoveană, punând împreună personalități din județul respectiv, de toate felurile, de la oameni de afaceri până la militari sau jurnaliști, și mediul bucureștean, corpul diplomatic, companii de consultanță, pentru a însufleți această comunitate locală ținută într-o stare de umilință de către centru, în general. Ion Cristoiu: Acolo stau și două familii. Din ce povestiți dumneavoastră, văd că e o instituție. Principele Radu: Da. Familiile cele două au două apartamente Ion Cristoiu: Cum arată viața? Principele Radu: Da, la etajul 1 al palatului sunt două apartamente care stau față în față, e apartamentul maiestăților lor și cel al nostru, fiecare din ele compuse dintr-un șir de două sau trei încăperi, și acolo ne ducem viața în fiecare zi. Restul palatului e folosit tot pentru întâlniri, activități. Secretariatul nostru cuprinde destul de multă lume, dar activitățile sunt făcute pe temeiul Casei regale. Ion Cristoiu: A, deci e o instituție în acel palat? Nu cum ar crede unii că cele două familii fac acolo Principele Radu: Da, noi ocupăm câteva zeci de metri pătrați, poate 100, dar restul casei ca și la Palatul Buckingham.. Regina Elisabeta în camera ei, unde ne primește la ceai, e o cameră nu mai mare decât spațiul unde stăm noi de vorbă. Și de altfel își fierbe apa de la ceai singură. Restul palatului e gigantic și ea primește acolo tot felul de musafiri. Ion Cristoiu: Există un protocol, luați masa împreună cu maiestatea sa? Principele Radu: Da. Ion Cristoiu: Toate cele 3 mese? Principele Radu: Da, e un anume protocol. Nu toate trei, pentru că regele nu ia micul dejun niciodată. Nu mănâncă decât la prânz, la 12:30, niciodată mai mult, și masa de prânz durează 20 de minute. Cafeaua durează un minut. Nu-i place să piardă vremea cu masa. Iar seara mănâncă amândoi la 18:30 și durează 25 de minute, pentru că mai stăm puțin de vorbă. Ion Cristoiu: Înseamnă că e contrar tradiției românești, care presupune să stai cât mai mult la masă. Principele Radu: El și astăzi, la 87 de ani, dacă îmbracă uniforma de la vârsta de 27, se încheie la toți nasturii. Ion Cristoiu: Stă bine cu sănătatea? Principele Radu: Da, e foarte bine. Ion Cristoiu: Și ce face, își scrie memoriile? Principele Radu: Întâi și întâi își îngrijește jeep-urile în fiecare zi. Se duce la atelier și șurubărește. Ion Cristoiu: Da, și acum? Principele Radu: Da. Se bagă sub mașini, le repară. Sunt 9 pe care le-a refăcut de-a lungul a 50 de ani, a refăcut 9 jeep-uri de război. Are grijă de ele. Își verifică corespondența în fiecare zi, scrie o parte din scrisori cu mâna lui, primește tot felul de musafiri, merge prin țară, conduce mașina singur, a mers la un moment dat de la Geneva la Paris și înapoi. De la București la Săvârșin merge numai cu mașina condusă personal. Ion Cristoiu: Probabil că la fel ca mulți români, aveam impresia că nu face nimic. Principele Radu: Da, e adevărat. Ion Cristoiu: Dar acum îmi dau seama că e o activitate intensă. Dumneavoastră ați hotărât să candidați și ați stat de vorbă cu maiestățile sale, sau regele Mihai a spus, ce ar fi dacă ai candida? Mă interesează momentul ăla omenesc. Principele Radu: Momentul a fost în anul 2007 într-o plimbare prin parcul de la Săvârșin. Erau deja 2-3 ani de când subiectul acesta îmi parvenea mereu în diferite întâlniri. După cum v-am spus și cu alte ocazii, sunt foarte mult timp plecat prin țară, în comunitățile locale. Școli, universități, camere de comerț, administrații locale. Eu cred în puterea comunității locale de a privi cu fruntea sus către lume, de a fi stăpână pe ea însăși. Ion Cristoiu: Dar la acea plimbare cum a fost? Dumneavoastră ați deschis subiectul? Principele Radu: Da, i-am spus, pentru că regele nu vine în general la acele întâlniri în țară, și punându-l în temă de fiecare dată cu ce s-a întâmplat, la un moment dat, în anii 2005, 2006 și 2007 în mod special, acest subiect a revenit mereu în discuțiile publice pe care le aveam cu diverse persoane. Presă Și la acea întâlnire la Săvârșin, era într-o vară, ne-am plimbat prin parc într-o după-amiază, doar noi doi, și i-am spus că acest lucru începe să devină din ce în ce mai mult un subiect. Și că aș vrea să știe acest fapt pentru că e ceva cu totul ieșit din comun, nu e un lucru ușor de înțeles, nici ușor de decis. Și atunci regele a spus textual, după o pauză destul de lungă: Aceasta e o sabie cu două tăișuri. Ion Cristoiu: Atât? N-a explicat și de ce? Principele Radu: Nu, dar eu am fost cu totul de acord cu el, că sunt două tăișuri. Ion Cristoiu: Ce se înțelegea, care e un tăiș și care e altul? Principele Radu: Că există o parte bună a acestui lucru, pentru că regele a fost toată viața interesat de menținerea în spiritul național și în instituțiile României a unei statalități solide. E singurul lucru care a contat. La urma urmei familia regală e un fel de custode al statului român modern, pe care l-a format. Deci pentru el, principalul lucru, deasupra oricărei forme de guvernământ, este de a păstra pe cât posibil națiunea, cu valorile și forma ei propriu-zisă, și statalitatea și statul, care nu sunt de fapt același lucru. Și ultimii ani regelui i-au adus în mod limpede în față o degradare a statalității ca sumă de valori. E limpede că românul nu mai înțelege prea bine ce înseamnă acest stat. Ion Cristoiu: Dar dincolo de aceste lucruri, maiestatea sa e apropiat de dumneavoastră ca om. De atunci ați mai discutat, v-ați sfătuit în campania asta electorală? V-a atras atenția asupra vreunui pericol? Principele Radu: Da, de atunci au trecut 2 ani și jumătate și între timp discuțiile au continuat. Am vorbit și pe parcursul lui 2008, însă regele a făcut de fiecare dată o luare de cunoștință a acestor aspecte, și corespondăm, vorbim destul de des, și puțin câte puțin subiectul a fost întors pe toate părțile și rediscutat până în 2008. După 2 ani de la aducerea lui pe firmament, într-o zi - în 21 februarie - a spus: O să mergem înainte așa. Cred că e un lucru bun de făcut. Ion Cristoiu: Stați, că totuși sunteți două persoane apropiate. Cum, adică la un moment dat a spus cred că o să mergem înainte? Sau dumneavoastră ați spus: pot să candidez? Principele Radu: Doi ani a fost continuu discutat acest lucru. Ion Cristoiu: A, da? Principele Radu: Da. Ion Cristoiu: Și de ce? Ezita sau ce? Principele Radu: Nu a considerat probabil că este momentul. Eu niciodată nu îi spuneam, în acești 2 ani, maiestate, vă rog să facem asta. Eu îi aduceam la cunoștință de fiecare dată situația. Urmărind felul în care lucrurile decurg în România și discutând în continuare am vorbit mereu despre asta, până au început să îi spună și diverse persoane direct, fără să îi spun eu. Și la începutul lui 2009, întâlnirile noastre au fost mult mai dese. Am mers chiar și noi în Elveția pentru câteva săptămâni, ceea ce n-am mai făcut de ani de zile, și am discutat atunci destul de mult. Ion Cristoiu: Stați, puteați să vă întâlniți la masă. Nu abordați subiectul acesta? Principele Radu: Da, dar vreau să vă spun că la masă în general nu prea vorbim, regele mănâncă foarte puțin și scurt. Nu e timp de vorbit. Dar mai e un motiv pentru care a făcut-o în 2009, în februarie, faptul că era anul electoral. Adică discuția asta în 2007 nu avea atât de mare relevanță, pentru că mai era timp. Ion Cristoiu: Pot să constat că a vorbit cu dumneavoastră ca un șef de stat, nu ca un socru? Principele Radu: Da. El e șef de stat și atunci când Eu nu l-am văzut niciodată pe rege în fața mea ca un socru 100%. Niciodată. Eu n-am uitat nicio clipă că e regele meu în acești ani. Ion Cristoiu: Observ că toată această discuție a fost cu regele Mihai, și nu cu tatăl Margaretei. Principele Radu: Absolut. Ion Cristoiu: E posibil așa ceva? Principele Radu: Da. Știți ce se întâmplă? E posibil, pentru că oamenii care au profesat această șefie a statului, prin încarnarea ei, sunt asta și când dorm, și când iau micul dejun. M-am întâlnit cu regele Juan Carlos acum, pe 29. El nu e nici socrul meu, nici regele meu. Și cu toate acestea nicio clipă eu nu uit că e regele Spaniei, chiar dacă vorbim în cele mai năstrușnice subiecte. Pentru că el are alt fel de personalitate. El e vorbăreț, jucăuș Ion Cristoiu: Nu e ca maiestatea sa. Principele Radu: Nu. Și vorbim multe lucruri care nu au nimic legat de conducerea statului spaniol. Cu toate acestea nu uit nicio clipă cine e. Pentru că astfel de îndeletniciri nu sunt cu adevărat profesii. Sunt destine, nu sunt cariere. Deci omul pe care îl ai în față nu poartă haina unei îndeletniciri. Ci poartă un fel de aripă deasupra lui, care îl duce mai departe. Ion Cristoiu: Voiam să vă întreb, dumneavoastră erați actorul Radu Duda, v-a schimbat intrarea în această lume a Casei regale a contactelor cu familii regale? Adică erați și înainte așa sobru, disciplinat, controlat? Principele Radu: O anumită parte a personalității nu are cum să se schimbe. Am fost educat așa de la vârsta de 0 ani. Am plecat din Maternitatea Elena, din Iași, ca fiu al unei mame de 22 de ani, care era studentă, și am fost crescut într-o lume de oameni în vârstă, a părinților ei și a părinților tatălui meu, până la vârsta de 7 ani. Ion Cristoiu: Adică la bunici. Principele Radu: Da. Și bunicii mei erau doi intelectuali foarte, foarte subțiri. Ion Cristoiu: Severi? Principele Radu: Nu. Erau foarte în vârstă față de mine, bunicul meu, care a fost medic, era născut în 1894. Deci la venirea mea pe lume era un domn bătrân. Și de altfel nici n-a trăit decât 10 ani la 10 ani ai mei au murit. Într-un mod cât se poate de dramatic. A făcut un infarct căzând într-o cofetărie, la rând. Ion Cristoiu: Da. Principele Radu: A fost un model, a fost un om excepțional. Un om de o extraordinară personalitate, dar din păcate nu aveam decât 10 ani când a dispărut. Pentru mine a rămas ca un model. Iar bunica mea, soția lui, era un reputat profesor de istorie și de limbi străine, și care au contat amândoi enorm pentru mine. Eu fiind născut în 1960, nu mă separau decât 12 ani de momentul în care în România s-a schimbat regimul. Deci ei fatalmente erau oameni care aparțineau în mod automat unui alt un om care la momentul nașterii mele avea 66 de ani, era un om pe care nu-l mai putea schimba o lume nouă. Și ca atare educația mea a venit în mod direct de la ei, în acel oraș patriarhal, unde se mânca șerbet de trandafir și duminica jucau poker pe 30 de bani împreună cu preotul din capătul străzii și cu profesorii din oraș Ion Cristoiu: Asta în Iași? Principele Radu: Nu, era un orășel lângă, Bârlad. La 7 ani m-am întors la Iași, la părinți, unde am găsit doi oameni surprinzător de tineri, despre care nu înțelegeam cum aș putea să îi numesc părinți. Erau ca doi frați mai mari. Mama avea 29 de ani, iar tata 31. Și am rămas în acest raport de prietenie cu ei până la sfârșit. Ion Cristoiu: De fapt primii 10 ani ați fost cu bunicii. Principele Radu: Da, și cu părinții a fost un fel de complicitate. Toți împreună eram copiii a doi oameni care la un moment dat n-au mai fost. Și cred că de acolo s-a tras acest fel de sobrietate de care vorbiți, și din natura mea umană, dar și din educația primită de la ei. Și pe urmă când am intrat în familia regelui, nu atât comportamentul maiestății sale pentru că regele e un om foarte simplu. Îl poți găsi, dacă nu anunți când te duci, în salopetă, la motor.. Dar are ceva în sensul datoriei pe care o are. De fapt acest om e rege pentru că el crede că are o datorie. E singurul motor care îl ține în viață, și care îi dă un sens. Pentru că pentru el din momentul plecării, din 1948, nimic nu a fost reparabil. Pentru el atâta vreme cât n-a putut să își facă datoria față de România, cum a înțeles el, totul a fost o pierdere. Totul e ireparabil. El nu dorește poziții, nu dorește bani, nu dorește bogății. Lui mașinile i-au plăcut pentru performanța lor tehnică, nu pentru culoarea lor sau ca să îi epateze pe ceilalți. De altfel nu știu dacă ați remarcat, regele în București când conduce, conduce mașini foarte scumpe. Dar nimeni nu bagă asta de seamă. Nu pare că e în contrast asta pentru că are înăuntru acest lucru. Ion Cristoiu: Au fost anumite elemente de protocol la care v-ați adaptat mai greu? Nu aici, în întâlniri, la Palatul Buckingham, la Principele Radu: Nu, nu mi-a fost greu, pentru că Ion Cristoiu: Erați actor. Principele Radu: Poate că există și ceva din asta care m-a ajutat. Dar întâi și întâi pentru că nimic din ritualul vieții noastre, de exemplu, ritualul de a merge la biserică să aprinzi o lumânare, sau de a merge într-o bibliotecă, toate au un anume sens, ele pornesc de undeva. La un moment dat eu i-am spus cuiva de la palat, o fată care venise să se angajeze cameristă, și care pusese în fața mesei obiectele de folosit pentru mâncare anapoda. Și eu i-am spus, ele se pun altfel, uite așa. Și i-am spus, dar știi de ce? Și ea a spus că e frumos. Și am spus nu, întâi trebuie să fie utile. Furculița e pusă aici nu pentru fanfaronadă, ci pentru că trebuie să fie aproape de mână. Același lucru e și la ritualul de la Palatul Buckingham. El nu e respectat prostește. El a fost pus la cale acum 700 de ani, pentru că exprimă un conținut. Și așa se întâmplă cu absolut tot ritualul statal. Chiar și într-o republică. Pentru că nu toate țările puternice sunt monarhii. Dar nimic din ceea ce ritualul cere, nu e făcut gratuit. Totul are un rost undeva. Citeam zilele trecute despre George Washington cât era de pedant. Dar el nu era pedant din superficialitate. El spunea la un moment dat că indiferent cine intră în cameră, dacă i se adresează, el se ridică în picioare. Dar n-o făcea dintr-o politețe stupidă sau fără rost, o făcea pentru că simțea nevoia să îl onoreze pe celălalt, iar celălalt la rândul lui nu mai putea sfârși decât prin a-l respecta. Ion Cristoiu: Cât e personalul la palat? Principele Radu: Sunt 3 cameriste care lucrează dar dimensiunea palatului e imensă, are 3500 de metri. Deci sunt chiar foarte puține. Există o bucătăreasă, Gina, care e excepțională, și mai ales la patiserie. Există câțiva ofițeri și subofițeri de la SPP care păzesc clădirea și care sunt angajații statului. Există câteva persoane la secretariat, unele sunt angajate de noi, altele sunt angajate de stat, pentru că regele are prin lege dreptul de a avea un mic personal Ion Cristoiu: Care e criteriul când angajați? Principele Radu: De asta nu mă ocup eu. E un director al administrației regelui care se ocupă de asta. Ion Cristoiu: Dar există un criteriu? Bănuiesc că nu angajați orice cameristă. Principele Radu: E un criteriu, bine, camerista nu e un post atât de complicat. Nu primim doctori în economie la Ion Cristoiu: Am înțeles. Ați făcut niște dezvăluiri, și o imagine trebuie să recunoașteți că exista o imagine de porți închise la Casa regală. Spuneți-mi, au trecut 6 luni, regretați că v-ați anunțat candidatura? Principele Radu: Nu. Ion Cristoiu: De ce? Principele Radu: Pentru că este o extraordinară ocazie de verificare pentru mine, ca om care a slujit 8 ani de zile cu tot devotamentul viața publică românească. Am început la 42 de ani mergând la școală, am intrat la Colegiul Național de Apărare, și timp de 4 ani până în 2006 n-am făcut decât să studiez, în timp ce și lucram. E un angajament pe care Principesa și cu mine l-am luat, pentru că am realizat în 2001 când am venit, era momentul când Simion al II-lea lua în primire Guvernul bulgar, am venit odată, și fiecare a luat-o pe un alt drum. Dar amândoi am pornit spre societățile noastre. Și vine un moment în care ai nevoie să îți răspunzi la o întrebare. Întâi și întâi, ești util acestei țări sau nu? Pentru că e evident că lumea de astăzi nu e o lume a moștenirii unui drept prin naștere. Ci o lume a meritului. E un lucru pe care îl verifici în Spania, în Marea Britanie, și cu atât mai mult în țări care se conduc după o Constituție republicană. Nu există în acest moment posibilitatea de a te adresa viitorului numai pentru că te-ai născut cu o poziție. Acest lucru s-a încheiat și sper că toată lumea înțelege că nu se poate întoarce. Dar există un anume fel de a fi util țării, pe care îl are de evaluat chiar și cineva care s-a născut într-o familie regală, dar cu atât mai mult cineva care a intrat fără să fi fost născut în ea. Eu fiind un român născut într-o familie obișnuită, am cu atât mai mult obligația istorică de a fi o punte de legătură între familie și țară. Ion Cristoiu: Dacă nu ați fi fost Principele Radu Duda, ați fi candidat? Principele Radu: Niciodată. Ion Cristoiu: De ce? Principele Radu: Pentru că nu ar fi arătat niciodată viața mea în acest fel. Nu aș fi fost un personaj public care dorește să ajungă om de stat. Aș fi fost un om de artă și aș fi încheiat ca om de artă. Este exclusiv datorată identității mele actuale pe care însă am asumat-o nu ca pe un personaj sau ca pe o haină, ci am asumat-o în sângele meu, în viața mea, în respirația mea Nu e vorba doar de cazul meu particular. Și nici de un merit personal. În Suedia există un caz celebru. Soția regelui Carl Gustaf a fost translator. Era o tânără fată din Germania, foarte frumoasă, cu care acest tânăr rege s-a căsătorit, dar particularitatea era că regele era deja pe tron în momentul în care a găsit această fată în Germania, de care s-a îndrăgostit. A luat-o de soție, și această persoană, dintr-o familie simplă din Germania, s-a dus în țara de adopție cu extraordinar de dificila sarcină de a deveni regină direct. Și astăzi, după 34 de ani, regina Silvia e cea mai iubită persoană din familia regală, e un simbol al acestei țări, o țară foarte de stânga dealtfel, un om care nu numai că întruchipează gustul suedez, dar e și un liant pentru coroana suedeză. Și în acest moment nimeni nu își poate imagina nici țara, nici familia fără ea. Și e o femeie care și-a început acest fel de viață la 20 și ceva de ani, a devenit mama a trei copii care astăzi sunt și ei pe punctul de a deveni părinți, și e un exemplu extraordinar despre ceea ce înseamnă să îți asumi nu o carieră, nu un rol, ci un destin. Astăzi când mă uit la ea, nu văd în Europa o regină mai perfectă decât Silvia a Suediei. Ion Cristoiu: Da. Spuneți-mi când ați fost la întâlnirea privată cu regele Juan Carlos, a făcut vreo remarcă în legătură cu candidatura dumneavoastră? Principele Radu: Da. Ion Cristoiu: Și ce a spus, a glumit? Principele Radu: E foarte interesat. Ion Cristoiu: Nu v-a descurajat? Principele Radu: Nu. Dar întâi și întâi, un om de experiența lui nu și-ar putea vreodată permite să facă un gest atât de brutal într-o chestiune care privește familia română și țara ei.. Nici lui nu i-ar plăcea să audă despre el și țara lui vreo remarcă. În schimb e foarte interesat, de ce? Pentru că Juan Carlos al Spaniei e probabil cel mai prezidențial rege din lume. Pentru că el și-a câștigat coroana prin propriul merit. El e singurul caz din secolul 20 când un monarh a ajuns monarh prin merit personal, prin forța personalității lui. El nu era la rând la tron. Deci această țară a îmbrățișat monarhia prin el și pentru el. De aceea există și o problemă mare astăzi în Spania, pentru că toți spaniolii sunt juancarliști, nu monarhiști. O bună parte din oamenii care țin cu el nu doresc monarhie, ci pe el. Și asta e o problemă serioasă pentru el, că are 71 de ani. Ei nu au ceva în special cu urmașul lui, pentru că are toate calitățile, minus una, nu e el. Și aici .. Ion Cristoiu: Senzațională observație. Principele Radu: Deci el, orice lucru ți-ar spune, această legendă vie a secolului 20, pentru că Juan Carlos e un mare om de stat, e o binecuvântare. Și în plus e un om atât de jovial și atât de simplu dar e adevărat, că spre satisfacția mea prezidențială, niciodată n-a fost atât de afectuos cu mine ca acum. În toți acești ani de când îl cunosc, a avut un fel de un fel de duioșie, un fel de protecție părintească. Niciodată n-a fost atât de afectuos cu noi, cum a fost în lunea aceea. Bineînțeles că nu se poate pune problema unei poziții publice a lui în privința aceasta. Dar el nu a privit-o ca pe șeful de stat al Spaniei, ci ca o întâlnire în care e foarte interesat. De altfel un om care a trecut prin ce a trecut el înțelege bine că țările din Estul Europei sunt într-o stare de vulnerabilitate din cauza felului în care s-a făcut tranziția de la comunism la democrație. Și țara lui, care e o țară cu mult mai solidă ca România, are anumite vulnerabilități democratice. Deci înțelege bine că o țară ca Bulgaria, Serbia, România, sunt țări care încă își caută identitatea. Ion Cristoiu: Da. Spuneți-mi, dumneavoastră vă enervați? Principele Radu: O, da. Ion Cristoiu: Nu se vede. Principele Radu: Aceasta e meseria. A te enerva e o slăbiciune, și atunci încerc să o acopăr. Mă enervez teribil uneori. Dar enervarea mea nu se produce decât în fața incompetenței. Pe mine mă enervează doar lucrurile care nu ies, care nu merg. În rest am înțelegere pentru orice altceva. Ion Cristoiu: Maiestatea sa se enervează? Principele Radu: Da. Nu arată, dar uneori se enervează teribil. Ion Cristoiu: În această perioadă de candidat dumneavoastră spuneți că nu faceți campanie după ce v-ați anunțat, există vreo acuzație care v-a supărat? Principele Radu: Deloc. Nu m-au supărat, pentru că există două circumstanțe atenuante. Întâi și întâi, faptul că orice om care ajunge să dorească o astfel de poziție e cât se poate de normal să fie scrutat de societate în toate felurile. Și în al doilea rând, dacă ceea ce se produce public ca acuză are un anumit rost, are un motiv, pornește de la ceva, e cât se poate de normal. Dacă de exemplu luăm acea acuză cu colaborarea cu Securitatea, cum pot să mă supăr, când acel document pe care numele meu e pus există? Cum aș putea să mă supăr? Și eu sunt intrigat de faptul că acel document există. Cum să nu fie intrigați cei care nu mă vor? Pentru că există desigur o manipulară serioasă a acestor acuzații. Dar chiar dacă ele câtă vreme documentul acela există, și eu aș pune întrebarea de ce există. Acum, după ce am spus de 100 de ori de ce cred eu că el există, și că n-am făcut acest gest, evident că dacă povestea se repetă la infinit nu e plăcut. Ion Cristoiu: Vă așteptați cunoașteți confruntările electorale din România, vă așteptați la și mai multe mizerii? Principele Radu: Da, sunt convins că vor apărea. Ion Cristoiu: Și cum veți reacționa? Nu o să vă enervați? Principele Radu: O să . Ion Cristoiu: S-ar putea să fie confruntări unde o să fiți chiar insultat. O să rezistați? Principele Radu: Da. Sunt un luptător. E adevărat că la început am luptat cu cuvântul, acum lupt cu sabia, dar sunt un luptător. Ion Cristoiu: Publicitate. Ion Cristoiu: Am revenit, un taifas istoric cu Alteța sa Principele Radu Duda. Domnia sa mi-a amintit că a fost un interviu, primul interviu al dumneavoastră, tot cu mine. A fost într-un fel Principele Radu: Acum 7-8 ani. Ion Cristoiu: Am aici o carte: Principele Radu al României în dialog cu Nicolae Drăgușin - altfel. Am înțeles că e și titlul campaniei dumneavoastră. Altfel ce? Altfel de Românie, altfel de președinție? Principele Radu: Exact. Altfel de generație regală întâi și întâi, prima generație din familia regală care nu va moșteni decât un tron virtual. E interesant. Principesa Margareta va fi prima din cei cinci șefi ai Casei, care atunci când îi va veni rândul va moșteni ceva ce nu există. Deci pentru asta trebuie să îți pui dinainte trebuie să știm exact ce vom face în situația aceea în România. Altfel de stat, găsesc că statul român e în momentul de față într-una diin cele mai vulnerabile forme ale lui de la crearea lui de Carol I. Altfel de democrație, democrația românească e astăzi extraordinar de fragilizată de lipsa de încredere a oamenilor, altfel de instituții, altfel de candidatură, altfel de campanie electorală. Ion Cristoiu: Și altfel de președinte, în ce sens? Principele Radu: În sensul că nu voi fi sub nicio formă un președinte politic. Ion Cristoiu: Altfel decât președintele în exercițiu, sau decât toți președinții României de până acum? Principele Radu: Decât toți președinții. Președintele actual nu a făcut altceva decât să îngroașe tușele unei forme, ale unui profil care fusese deja bine de tot dus în direcția aceasta, din 1989 încoace, de toți ceilalți. Nu e autorul integral al acestei devieri de la statalitate, de 20 de ani. Ion Cristoiu: Îmi amintesc că ați colaborat la revista Teatru și ca jurnalist. Ca jurnalist, faceți scurt un portret despre principalii dumneavoastră contracandidați. Crin Antonescu, ce e bun, ce e rău? Principele Radu: Nu, ei sunt toți trei, au două trăsături commune importante. Prima e că sunt toți oameni politici, fiecare cu mai mult sau mai puțin talent, cu mai mult sau mai puțină putere, și a doua caracteristică e că nici unul dintre ei nu e bun de președinte. Ion Cristoiu: În afară de dumneavoastră. Principele Radu: Absolut. Ion Cristoiu: Spuneți-mi un lucru bun despre Traian Băsescu. Principele Radu: Este cel mai redutabil om politic pe care l-a avut România în ultimii Ion Cristoiu: Adică e mai bun decât Ion Iliescu? Principele Radu: E mai redutabil. Ion Cristoiu: De ce? Principele Radu: Pentru că e un om care provoacă frică. Ion Cristoiu: Ce are specific Traian Băsescu? Principele Radu: Setea de putere. Plăcerea. Ion Cristoiu: Foarte interesantă observație, îi place puterea. Principele Radu: Nu puterea, ci lupta, în stomac, îi face plăcere această permanentă sfâșiere. Ion Cristoiu: Nu se simte bine când e liniște. Principele Radu: E o mare plăcere. Așa cum vă place să fumați. E o plăcere, vine din viscere. Și de aceea nici nu se încheie vreodată. Pentru că dacă ar veni din suflet sau din minte, ar putea să apună. Omul poate înceta să iubească, dar nu va înceta să îi fie foame până la capăt. Nu va înceta să îi fie sete. Aici e vorba de o sete. Setea de luptă și de putere. De aceea și spun că e un om politic redutabil. Problema este că la Cotroceni trebuie altceva decât un om politic. Trebuie un om de stat. Omul acela trebuie să respire statalitate în fiecare zi, cum respiră Juan Carlos aer. Indiferent dacă e rege sau președinte. Nu contează asta. Nu forma de guvernământ e problema. Ci faptul că omul așezat acolo trebuie să acționeze statal, nu politic. Uitați-vă, dau un exemplu din domeniul republican. Adenauer nu era șef de stat, era doar cancelar, era premier. Deci era om politic. Nu era un monarh, cu toate acestea omul acesta respira statalitate. Era un om care impunea nu numai respect, dar valorile pe care statul are nevoie să le conțină, să fie înconjurat de ele. Și aceasta e marea dramă a statului român. Pentru că îl are în frunte pe omul cel mai puternic și mai talentat din punct de vedere politic. Îi face rău. N-ar trebui să fie acolo. Câștigul lui, succesul lui de om politic este insuccesul statalității românești. Ion Cristoiu: Sunteți bun gazetar. Extraordinară observația asta. Așa este că ghinionul statului român este că e un om foarte bun, politic, acolo. Principele Radu: Și n-ar trebui să fie acolo. Ar trebui să fie în altă parte, aici e drama. Ion Cristoiu: Îl vedeți șeful opoziției? Ar fi bun de șeful opoziției? Principele Radu: E bun de șef, și președintele României nu e un șef. Nu e nicăieri scris că el ar fi șef la ceva. Ion Cristoiu: De ce credeți că despre ceilalți contracandidați să vă întreb? Principele Radu: Nu mă întrebați pentru că n-are rost. Ion Cristoiu: Da, așadar, să încheiem. Indiferent ce se va întâmpla, vă veți înscrie și oficial în cursă? Principele Radu: Da. Ion Cristoiu: Dacă, să spunem, dacă nu ați intra în turul 2, cui dați voturile? Principele Radu: Nimănui, mie. Le țin și fac din ele un tezaur cu care vom duce Casa regală mai departe. Ion Cristoiu: Da, extraordinar. Un taifas cu Alteța sa Principele Radu Duda. Vă urez succes! O să vă urmăresc în această bătălie.. La revedere. |
|
Postat pe: 17 Iulie 2009, ora 16:53
De la: eugenb, la data 2009-07-15 13:24:16De la: mytcor, la data 2009-07-14 11:22:31Elogiile la adresa fostei securitati ale d'lui prof.univ.dr.col. (r) Mircea Dogaru puteti gasi in paginile ziarlui Tricolorul , oficiosul PRM si-al marelui tribun, actualmente proaspat uns parlamentar european , aici aveti un mic exemplu :www.ziarultricolorul.ro/articole.php?aid=4018&_nr=179 ...curioasa coloratura cat si partitura, numai ca doresc sa va raspund intr-un stil pe care-l vad adecvat situatiunii d'le @eugenb. Dupa cum ati observat (cred) chiar eu am postat pe acest topic aparitiile d'lui Mircea Dogaru "col. dr. sau poate prof. dr." ( ezit asupra calitatii domniei sale pt ca n-am prea gasit vr-un CV profesional al domnului M.D . in cautarile-mi, poate ma ajutati Dv., ...n-asa? ) pe "sticla" U.S. Haret. Dupa cum se, (...) criticile don'iei sale la adresa C.R.R. si a Mj.S.R.Mihai sunt fara sens si lipsite de orice fel de argumente majore sustinute de catre surse istorice. In detrimentul logosului si-al titlului universitar afisat, "razboiul" pe care-l poarta domnia sa impotriva CRR, nu este decat o supa strvezie, o zeama chioara ce poate satura un lobodar cu pedigree. Sunt pleiade de istorici importanti in Romania, chiar si in afara tarii puteti gasi istorici romani ce v-ar putea spune ca stradania scoaterii la lumina a adevarului acelor vremi, este un efort ce-ar trebui conjugat cu dorinta de a-l cerceta , dar mai ales cu dorinta de a-l impartasi romanilor. Sa nu-mi spuneti ca dl' Dogaru si-a rupt dosul pantalonilor pe bancutele arhivelor si-a locatiilor in care sunt depozitate documentele secrete declasificate ale perioadei respective s-aici nici macar nu mai pun la socoteala perfidia culturnicilor pro CCCP ce-au urmarit vizibil ( de-a lungul timpului) falsificarea ori distrugerea surselor reale ale ISTORIEI ROMANESTI . Astept sa ma "luminati" p-aceasta tema, apoi am sa-mi permit a va adresa un set de intrebari la care astept un raspuns. In avanpremiera as dori clarificarea unui aspect, Ce fel de concept al republicanismului sprijiniti, pe cel de tip: latin,elin, anglo-saxon, sau dv. sustineti republicanismul autohton cu-ale sale particularitati de dupa "48 translate cu succes si dupa "89?... |
|
Postat pe: 17 Iulie 2009, ora 16:59
...suze !...uitasem, ceva prob. cu recunoasterea licentelor de la U.S.Haret ?...nu d-alta, dar pe Realitatea . net se cam ciorovaiesc p-aceasta tema cativa, inclusiv MINISTRESA domeniului de rigoare !..
???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? |
|
mirciu57 104 mesaje Membru din: 5/04/2009 Oras: Alba-Iulia |
Postat pe: 17 Iulie 2009, ora 17:13
mytcor ministresa de care spui abramburica a vrut sa vada cum sta lucrurile la noi in alba e o facultate pe care dupa ce o termini trebuie sa-i dai in judecata sa ti se recunoasca diploma ,la ce bun atitia doctori ,ingineri daca ei dupa ce termina se angajeaza pe post de vinzator sau altceva s-a umplut tara de oameni prosti cu diploma daca ai bani ai scoala dar nu ma intreba de calitatea ei
|
|
Postat pe: 17 Iulie 2009, ora 19:11
999
|
|
|
|