back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Monarhie sau republica?

Pagini: << 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 01:12

hi ! hi ! hi !
img211.imageshack.us/img211/752/kneelsuckersoi9.gif">

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 05:02

De la: Shlomo_Mire_Ivan, la data 2009-07-18 18:17:58# 18:14 BEEEEEEEI capte patrate !!!! Va bateti in ele degeaba.

Ba ca monarhie, ba ca republica, ba democrtie, ba comunism, ba ......ba....ba....

NU va mai suport, ce... Mai incearca!

pe cine nu mai suporti tu ma ?

Tycu

3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 11:49

Multi vorbesc de democratie , dar vor monarhie ca stiu ei, [ de unde ?!!!!? ] ca monarhia le da "lapte si miere " ; aceasta fosila istorica Mihai , are cazane cu 'lapte si miere ' Pai trebuie precizat, ori democratie , ori monarhie, ambele nu se poate, doar republica democratie . ! Si in comunism era democratie, . Daca e ceva ce nu merge bine la noi, nu forma de guvernamant conteaza , ci pe la fripturistii din parla ment trebuie umblat mai ales la cei din PNL-PDL. !

Ticu
Fosta membra 9am.ro

101 mesaje
Oras: Fagaras

Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 12:23

De la: ticu, la data 2009-07-19 11:49:44Multi vorbesc de democratie , dar vor monarhie ca stiu ei, [ de unde ?!!!!? ] ca monarhia le da "lapte si miere " ; aceasta fosila istorica Mihai , are cazane cu 'lapte si miere ' Pai trebuie precizat, ori democratie , ori monarhie, ambele nu se poate, doar republica democratie . ! Si in comunism era democratie, . Daca e ceva ce nu merge bine la noi, nu forma de guvernamant conteaza , ci pe la fripturistii din parla ment trebuie umblat mai ales la cei din PNL-PDL. !

Domnu` Ticu, ciripești ca o "păsărică"... pe mădularul comunist. După păsăreasca dumitale nu poate exista democrație în țări precum : Danemarca, Anglia, Elveția, Luxemburg, Monaco, Norvegia, Olanda etc..
În legătură cu laptele și mierea, te sfătuiesc să îți schimbi bona. Poate găsești o altă variantă decât laptele prezidențial muls de la o "țigancă împuțită". Mai uită-te și tu la conținutul sticlei, nu doar la biberon...

Administrația prezidențială confirmă faptul că noțiunile de „păsăric㔠și „țigancă împuțit㔠aparțin exclusiv președintelui Băsescu și folosirea acestora nu reprezintă un abuz de limbaj.
eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 19:34

Domnule/doamna "mona" :

Va rog sa va precizati SEXUL, ca sa stim cu cine stam la discutie. Asa credem ca sunteti ... HERMAFRODIT si nu stiu daca va convine aceasta varianta.

dexonline.ro/search.php?cuv=hermafrodit

HERMAFRODÍT, -Ă, hermafrodiți, -te, adj. (Despre plante si animale) Care are organe de reproducere atât masculine, cât si feminine pe acelasi individ; androgin, bisexuat, bisexual. ♦ (Substantivat) Om anormal, posedând caractere specifice ambelor sexe; FATALAU. – Din fr. hermaphrodite. Sursa: DEX '98 (Dictionarul explicativ al limbii române, Academia Română, Institutul de Lingvistic㠄Iorgu Iordan”, Editura Univers Enciclopedic, 1998).

Am prezentat ce ne explica "Dictionarul" Academiei Romane cu privire la acest termen, ca sa nu aiba loc interpretari gresite. Deci, va rog din nou, HOTARATI-VA !

In ce priveste DEMOCRATIA la care faceti referire, trebuie sa ne precizati despre ce DEMOCRATIE vreti sa discutam, precum si despre care Monarhie(i) amintim (in mod particular). Cred ca ar trebui sa deschideti un topic cu tema : "Democratia (monarhica) in Europa" si poate aveti "musterii", care sa discute aceasta problema. Ca sa nu tot fiti ... "OFF TOPIC" (de cele mai multe ori) ar trebui sa va axati sa discutati numaI despre DEMOCRATIA, care a fost (sau mai bine spus, care nu a fost) in Romania de-a lungul vremii.

Intrebare :

Ati fost un/o COMUNIST/A pe vremea lui Ceausescu, de puteti sa-l "etichetati" atat de exact pe domnul "Ticu" ?

Daca estre asa inseamna ca aveti studii la (fosta Academia "St,Gheorghiu" si noua nu ne-ati spus (sau ca aveti rude apropiate, care au studiat acolo). V-am fi cerut sfatul cum trebuie sa procedezi ca sa iti dai seama imediat ca un om a fost/este COMUNIST (chiar daca el, poate, nu are atitia ani ca sa stie despre comunisti discutam - vechi sau "neo", ca tot se poarta la unii "moda" asta).

Va rog, fiti mai serios(a) in aprecieri !

Si NU UITATI, precizati ce fel de om sunteti (BARBAT sau FEMEIE), ca altfel ma voi adresa CATRE DUMNEAVOASTRA cu termenul ... FATALAU (ca doar este sinonim cu ... HERMAFRODIT, Asa cum v-am demostrat anterior) si nu stiu daca o sa va convina. Eu nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar daca asa doriti sa fiti apelat, spuneti-mi si eu o sa ma conformez.

9am064383

1 mesaj
Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 00:47

sa nu uitam trecutul casei regale pentru romania bunicul lui mihai 1 a venit la 1866 cu o trasura 100 de ani mai tarziu familia acestuia astrans averi fabuloase si urmasul lui carol1 a plecat cu un tren plin cu bogati pe langa rege mai e si o armata de trantori mai ieftin e cu trntorii din parlament

Fosta membra 9am.ro

101 mesaje

Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 10:55

De la: 9am064383, la data 2009-07-20 00:47:50sa nu uitam trecutul casei regale pentru romania bunicul lui mihai 1 a venit la 1866 cu o trasura 100 de ani mai tarziu familia acestuia astrans averi fabuloase si urmasul lui carol1 a plecat cu un tren plin cu bogati pe langa rege mai e si o armata de trantori mai ieftin e cu trntorii din parlament

Domnu` număr, pentru a nu uita trecutul trebuie să il evocăm. Ai dreptate doar în mâna cu care ai prins "păsărica". Lasă zburătoarea și prinde cartea de istorie. Vei constata cu uimire că ai pierdut timpul cu învățatul păsărelelor să zboare. Nu te chinui nici cu doveditul mersului pe jos nici cu inventatul apei calde. Apropo de apa caldă, fă-i un pustiu de bine președintelui Băsescu, dă-i o găleată și învață-l să spele țigăncile din jurul lui sau, după caz, pricopsește-l cu o periouță și pastă de dinți să-și mai spele gura de spurcăciuni.

Administrația prezidențială confirmă faptul că noțiunile de „păsăric㔠și „țigancă împuțit㔠aparțin exclusiv președintelui Băsescu și folosirea acestora nu reprezintă un abuz de limbaj.
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 12:42

De la: mirciu57, la data 2009-07-17 17:13:49mytcor ministresa de care spui abramburica a vrut sa vada cum sta lucrurile la noi in alba e o facultate pe care dupa ce o termini trebuie sa-i dai in judecata sa ti se recunoasca diploma ,la ce bun atitia doctori ,ingineri daca ei dupa ce termina se angajeaza pe post de vinzator sau altceva s-a umplut tara de oameni prosti cu diploma daca ai bani ai scoala dar nu ma intreba de calitatea ei

... se livreaza si-n leasing ?...

Fosta membra 9am.ro

101 mesaje

Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 13:54

@ eugenb
Nu știu cine este "Mona" la care faceți referire. Însă, dacă "Mona" nu își declară sexul, trebuie neapărat să fie și absolventă la "Ștefan Ghiorghiu"? Atât se rezumă orizontul cunoașterii, în ce privesc instituțiile de învățământ? Ca fost militar, cu vârsta de 57 de ani, nu puteți depăși orizontul cunoașterii dincolo de Ștefan Ghiorghiu? Ca să nu credeți că aș fi capabil să vă ridic o statuie doar pentru faptul că ați fost militar, (armata fiind plină de exmple cu purtători de caschete și de uniforme militare) vă sugerez să studiați biografia generalului Constantin Zeca. De asemenea, revedeți-vă biografia, chiar dacă ați absolvit sau nu Ștefan Gheorghiu.

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 14:50

De la: memo, la data 2009-07-19 12:23:57
De la: ticu, la data 2009-07-19 11:49:44Multi vorbesc de democratie , dar vor monarhie ca stiu ei, [ de unde ?!!!!? ] ca monarhia le da "lapte si miere " ; aceasta fosila istorica Mihai , are cazane cu 'lapte si miere ' Pai trebuie precizat, ori democratie , ori monarhie, ambele nu se poate, doar republica democratie . ! Si in comunism era democratie, . Daca e ceva ce nu merge bine la noi, nu forma de guvernamant conteaza , ci pe la fripturistii din parla ment trebuie umblat mai ales la cei din PNL-PDL. !

Domnu` Ticu, ciripești ca o "păsărică"... pe mădularul comunist. După păsăreasca dumitale nu poate exista democrație în țări precum : Danemarca, Anglia, Elveția, Luxemburg, Monaco, Norvegia, Olanda etc..
În legătură cu laptele și mierea, te sfătuiesc să îți schimbi bona. Poate găsești o altă variantă decât laptele prezidențial muls de la o "țigancă împuțită". Mai uită-te și tu la conținutul sticlei, nu doar la biberon...

Domnu' memo, eu nu sunt comunist, n-am fost, dar indicat este sa nu vorbesti de un curent politic daca nu-l cunosti, ma refer la matale si comunismul . ! Se pare ca matale , nu cunosti ce este democratia in sensul adevarat .;; nu inseamna ca daca injur presedintele si nu ma aresteaza nimeni , asta e democratie, sau imi pun cercei in nas sau buric , sau imi las parul de 2 metri e democratie. , Trebuie sa recunoastem ca monarhia este un lucru invechit pentru oricare tara,adica regele e ceva sacru , de el nu te poti atige , indiferent ce se intampla, adica "rabda si taci" fata de republica unde daca nu-i bun presedintele , altul.- asta e democratie > !!!!

Ticu
eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 17:58

Imi pare rau ca v-am incurcat cu altcineva.
Rectificare :

Este vorba de userul "memo". Sper ca ma va scuza "mona" pentru greseala.

Deci "memo" astept sa va declarati sexul ca sa nu fiu nevoit sa va declar ... "FATALAU".

Cat despre ce tot faceti referire reformulati comentariul ca sa-l inteleg si eu. Deocamdata ... "bateti campii", dupa cum inteleg eu si cred ca este din cauza soarelui. Mergeti la doctor daca ceva pastile nu va sunt de ajutor. Deocamdata sunteti "off topic", asa ca nu iau in considerare ce ati scris.

angela2005s

6 mesaje
Oras: Campia Turzii

Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 20:54

Daca vreti monarhie,Care sa fie monarhul? ,ACTORUL RATAT DUDA ,ASTA NE MAI LIPSESTE DUPA 20 DE ANI ,IN CARE AM ASTEPTAT BINELE ,ACUM TRECEM LA MONARHIE ,ALTA INCERCARE ESUATA ! DESTEAPTA DOAMNE ROMANUL ! NU-L MAI LASA SA FACA ALEGERI PROASTE!

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 23:14

De la: angela2005s, la data 2009-07-20 20:54:02Daca vreti monarhie,Care sa fie monarhul? ,ACTORUL RATAT DUDA ,ASTA NE MAI LIPSESTE DUPA 20 DE ANI ,IN CARE AM ASTEPTAT BINELE ,ACUM TRECEM LA MONARHIE ,ALTA INCERCARE ESUATA ! DESTEAPTA DOAMNE ROMANUL ! NU-L MAI LASA SA FACA ALEGERI PROASTE!

Desi nu precizati din ce "tabara" faceti parte, totusi v-ati spus parerea ... "direct si la obiect". Felicitari !

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 02:44

media.hotnews.ro/media_server1/image-2008-11-5-5057904-41-codrin...">

media.hotnews.ro/media_server1/image-2008-11-5-5057921-46-codrin...">

Student la University of Chicago: Bursa Guvernului Romaniei a produs peste 30 de someri de lux

de Andreea Flintoaca HotNews.ro

Miercuri, 5 noiembrie 2008, 13:41 Student | Burse/Stagii

Codrin Arsene

Foto: Colectia personala

A fost primul pe lista castigatorilor Bursei Guvernamentale din 2005. A calatorit in aproximativ 64 de tari din lume, se implica activ in politicile de tineret de la Bruxelles si, din 2007, face cercetari economice in Africa. Este dezamagit de atitudinea autoritatilor romane fata de absolventii pe care ii sponsorizeaza si spera ca, in viitor, Romania sa aiba ambasadori mai buni decat "fatucile de la Indigo" si sa invete sa isi aprecieze oamenii, in loc sa se vaite ca Anglia si America le fura inteligenta. Codrin Stefan Arsene este bursier la University of Chicago si povesteste despre experienta americana si ce a invatat in America.

HotNews.ro: Ce te-a determinat sa pleci in strainatate?

Codrin Arsene: Numele ei este Christina McMahon, unul dintre advisorii internationali ai United Nations Environment Programme (UNEP). Am intalnit-o in 2004 la Moscova. In timp ce aproximativ 75 de elevi erau antrenati in diferse jocuri si activitati sociale, aceasta doamna incerca sa gaseasca doi sau trei tineri care au potential de viitori lideri. M-am numarat printre acesti tineri. In urma unei discutii, Christina a reusit sa ma convinga ca exista anumite oportunitati si posibilitati aproape nelimitate care imi pot schimba viata in mod radical. Mi-am spus ca singura modalitatea in care pot fi mai mult decat un trecator prin aceasta lume este sa ajung la o facultate care sa ma faca sa-mi ating limitele personale si apoi sa le depasesc.

Codrin Arsene la Nobel Peace Prize

Center

Foto: Hotnews

Bursa Guvernamentala: una dintre putinele greseli pe care le regret din tot sufletul

HotNews.ro: De ce ai aplicat pentru bursa Guvernul Romaniei?

Codrin Arsene: Am considerat ca pot face parte ditr-o generatie a schimbarii. Ca merita sa aplic pentru aceasta bursa deoarece guvernul roman trebuie sa aiba personalul specializat pentru a face fata dificultatilor pe care le impune conditia de membru al Uniunii Europene. A fost poate una dintre putinele greseli pe care le regret din tot sufletul. Programul a inceput in 2005. In 2008 sunt zeci de absolventi care s-au intors in tara si care sunt someri. Milioane de euro irositi datorita faptului ca aceasta guvernare este incapabila sa inteleaga ca acesti tineri pot schimba perceptia lumii cu privire la tara noastra. Odata intorsi, acesti tineri sunt in cel mai bune cazuri tratati ca niste simple secretare.

Stii, ne tot victimizam ca America sau Anglia ne fura inteligenta. Dar, iata ca unii tineri cu rezultate extraordinare s-au intors deja acasa si sunt calcati in picioare chiar in timp ce vorbim. Acesti tineri, unii dintre ei vorbind doua - trei limbi straine, sunt pregatiti sa fie ambasadori ai schimbarii imaginii Romaniei (nu ca functie ci ca atitudine si capacitati intelectuale) atat de necesare in anii care urmeaza. Realitatea este ca nimeni din Bucuresti nu le va da o sansa.

Anul acesta, ma aflam la o cafea alaturi de unul dintre cei mai importanti lideri ai Uniunii Europene la Bruxelles. E o persoana care ma cunostea de ceva timp dar care niciodata n-a stiut ca sunt roman. Din una in alta am intrebat-o ce parere are despre politicienii si birocratii romani. Raspunsul ei mi-a confirmat doar banuiala ca performanta nu este criteriul pe baza caruia guvernul isi trimite reprezentantii la Bruxelles: "Romanii rad prea mult. Sunt prea insistenti si nu stiu cand sa se opreasca. Comportamentul lor aici [la Bruxelles] lasa mult de dorit." A fost un moment destul de trist pentru ca era al doilea demnitar de la Bruxelles care-mi spunea acelasi lucru la diferenta de o zi.

Cu girafele in Africa

HotNews.ro: Totusi ai castigat o bursa la care multi inca mai viseaza. Care crezi ca a fost atu-ul tau atunci cand ai fost selectionat?

Codrin Arsene: Am fost direct, concis si, banuiesc, le-am dat raspunsurile pe care le asteptau. Imi amintesc ziua cand am dat acel interviu. In urma dosarului am iesit primul pe lista. Nu aveam foarte multe emotii. In acea seara urma sa plec in Egipt la o alta conferinta. Singurul lucru care mi-a venit in minte a fost ca acesti oameni care ma vor intervieva nu cauta raspunsuri sincere, nu cauta lucruri originale sau episoade care mi-au marcat viata. Au cel mai probabil niste criterii sociologice care sunt previzibile. Asa ca cel mai bun lucru pe care puteam sa-l fac e sa incerc sa prevad ce raspunsuri cauta de la mine. Sesiunea a mers destul de bine pentru ca, la urma, am ramas primul pe tara in randul celor care au luat aceasta bursa in 2005.

Pentru ce sa vin in Romania? Guvernul roman a dat clar de inteles ca nu are nevoie de niciunul dintre noi.

HotNews.ro: Ai de gand sa ramai in SUA dupa finalizarea studiilor sau o sa te intorci in Romania?

Codrin Arsene: Nu stiu sigur. Cred ca mi-ar placea sa ma intorc insa vad pe zi ce trece ca guvernul roman nu vrea acest lucru. Sunt, la fel ca toti ceilalti colegi, un tanar care ar putea ajuta la imbunatatirea imaginii Romaniei. Vorbesc engleza, spaniola, protugheza, franceza si swahili. Aceste capacitati lingvistice ar putea fi puse in slujba statului roman daca ar exista cea mai mica vointa in acest sens. Realitatea este insa diferita. In aceasta primavara guvernul si-a batut joc de aproximativ 13 dintre noi. N-au platit bursele la timp la facultate, ci cu patru luni intarziere. De obicei Comisia de Implementare este complet ineficienta, iar prin comportamentul derizoriu nu face decat sa ne alieneze din ce in ce mai mult.

De curand vorbeam cu un alt bursier care in timpul primaverii nu si-a primit taxele de scolarizare la timp si care, cu un nod in gat, spunea ca ar prefera sa fie femeie de serviciu in America decat sa se intoarca in Romania. Nu am ajuns inca acolo. Mai am speranta, dar o speranta care se diminueaza pe zi ce trece. Pe de o parte vad cat de bine sunt tratat aici in SUA, cu cat respect, cu cata punctualitate si, de cealalta parte, nu primesc raspuns la intrebarile mele de la guvernul roman cu lunile. Pentru ce sa vin in Romania? Guvernul roman a dat clar de inteles ca nu are nevoie de niciunul dintre noi. Dovada clara sunt cei peste 30 de someri de lux pentru care Romania a platit peste trei milioane de euro si care, in lipsa oricarei alte alternative, isi cauta acum dreptatea in justitie. Acest lucru se datoreaza faptului ca, pana in momentul de fata, guvernul continua sa sfideze orice logica sau lege. Le urez succes colegilor mei.

Codrin in Africa

Ma numar printre cei 20 de studenti din generatia mea care sunt platiti de catre universitate sa invete

HotNews.ro: Ce conteaza cel mai mult in procesul de selectie?

Codrin Arsene: Pentru a ajunge la o facultate in strainatate exista doua lucruri care conteaza: eseul si recomandarile. Daca mergi la un profesor de matematica sau engleza, acestia iti vor spune ca SAT-urile conteaza cel mai mult. Este gresit. Un eseu bun te poate duce la o facultate foarte buna chiar daca rezultatele la testele standardizate nu sunt excelente. Un foarte bun prieten de la Harvard a intrat acolo cu 1900 la SAT, un scor pe care cu siguranta mai mult de 80% din tinerii romani il depasesc. Cunosc cativa colegi care au luat rezultate aproape perfecte la SAT-uri dar eseul lor nu a convins.

Urma sa merg la UCLA pentru ca primisem oferta de acceptare inaintea ofertei de la University of Chicago care este trimisa prin posta abia in luna aprilie a fiecarui an. University of Chicago mi-a facut insa si o oferta financiara pe care nu puteam s-o refuz. Am inca bursa guvernamentala, dar si o bursa suplimentara de la University of Chicago. Ma numar printre cei 20 de studenti din generatia mea care, din punct de vedere financiar, sunt tratati ca si studenti doctoranzi: sunt platiti de catre universitate sa invete.

Conferintele internationale m-au invatat limbajul birocratic international care guverneaza realitatile lumii in care traim

HotNews.ro: Care a fost primul tau pas spre lumea celor care pot schimba ceva? Cu ce te-a ajutat participarea la diferite conferinte internationale?

Codrin Arsene: Participarea la conferinte internationale m-a ajutat sa inteleg si sa invat un limbaj birocratic international care guverneaza realitatile politice si economice ale lumii in care traim. Exista semnale lingvistice, paragrafe construite in asa fel incat transmita anumite mesaje diplomatice bine directionate si modalitati de construire a discursului politic fara de care nu te poti descurca la nivel international. Acest limbaj trebuie cunoscut chiar daca lucrezi in sectorul public international, in diplomatie, sectorul non-guvernamental sau in sectorul privat.

HotNews.ro: Ce studiezi la University of Chicago?

Codrin Arsene: Am doua specializari: Stiinte Politice si Relatii Internationale. Am terminat deja specializarea de Stiinte Politice care s-a focalizat pe cooperarea institutionala in cadrul organizatiilor internationale (mai exact Organizatia Natiunilor Unite- Uniunea Africana - Liga Araba). A doua specializare, relatii internalionale, este pe politici africane. Lucrarea mea de licienta este pe consecintele politice ale investitiilor chinezesti pe piata est-africana.

Daca esti bun la ceea ce faci, este imposibil sa nu fii remarcat si ajutat de profesorii tai

HotNews.ro: Ce metode de predare au americanii?

Codrin Arsene: In primul rand clasele sunt foarte mici: maxim 15 studenti. Exista o rigurozitate clara dar si un respect reciproc. Daca lipsesti la mai mult de 4 ore esti dat afara din curs. Pe de alta parte, profesorii sunt foarte receptivi si foarte deschisi la idei noi. Nu exista ideea de pregatire in particular cu studentii. Profesorii au asa numitele office-hours, in jur de patru ore pe saptamana, unde studentii pot veni daca au nevoie de ajutor. Sistemul american este si unul bazat pe "rewards." Mai exact, daca esti bun la ceea ce faci, este imposibil sa nu fii remarcat si ajutat de profesorii tai.

Codrin Arsene si Sam Perkins

Eu lucrez cu doi profesori din Departamentul de Antropologie. Datorita faptului ca m-am remarcat atat la ore cat si la Workshopul de Politici Africane (unde studentii doctoranzi isi prezinta lucrarile pentru evaluare) ambii ma sprijina foarte mult cu cercetarea mea. Asta vara am plecat din nou in Africa insa aproape pe neasteptate. La sfarsitul lunii iulie am primit un telefon de la profesorul meu de licenta care m-a chemat la el. Cand ajung in birou ma intreaba cum merge cercetarea (citeam la acel moment o serie de carti pe care mi le recomandase.) I-am spus ca sunt aproape gata si ca saptamana urmatoare voi veni la el pentru alte carti. Profesorul mi-a spus atunci ca nu este nevoie sa revin atat de repede, ca cel mai bun lucru este sa merg sa testez ideile mele pe teren si ca i-au ramas cateva mii de dolari pentru un proiect de cercetare pe care mi le ofera mie ca sa ma duc din nou in Africa. Zece zile mai tarziu ma aflam in Nairobi, Kenya.

Salariul mediu pentru un profesor universitar este intre 200.000-350.000 de dolari pe an

HotNews.ro: Daca ar fi sa compari metodele lor cu cele din tara...

Codrin Arsene: Pai dupa cum vezi mai sus merg in paralel. La noi profesorii se cred buricul pamantului. Aici, in SUA, sunt niste oameni obisnuiti. Vii la Chicago, mergi, de exemplu, la restaurantul Valois din apropierea campusului si poti intalni zece - cincisprezece dintre laureatii premiului Nobel pentru economie. Cum locuiesc foarte aproape de restaurant merg acolo destul de des. Am intrat in vorba cu cel putin jumatate dintre acestia. Sunt foarte deschisi si pot sta chiar si o ora la vorba cu tine. De fapt, de cate ori imi definitivez o lucrare am cel putin trei sau patru locuri unde merg pentru a intalni cativa dintre cei mai faimosi oameni de la University of Chicago. Am fost ajutat si indrumat de fiecare data.

Spuneam mai devreme ca lucrez cu doi profesori. Al doilea dintre ei este unul dintre cei mai faimosi antropologi din lume. Dar asta nu-l impiedica ca o data pe saptamana sa stea la o cafea si o tigara cu mine. La noi asta ar insemna nu stiu ce pile si conexiuni. In America, este parte din sistemul de "rewards." Sa explic insa acest sistem cat se poate de simplu: in cadrul universitatilor americane nu exista ideea de coruptie. Un elev nu are ce sa-i ofere unui profesor sub nicio o forma. Salariul mediu pentru un profesor universitar este intre 200.000-350.000 de dolari pe an. Acesti oameni nu si-ar risca painea pentru nimic in lume, mai ales ca nu exista varsta de pensionare.

Majoritatea studentilor nu au nicio specializare pana in anul 3. Putini sunt cei care decid ce vor sa studieze de dinainte. Cand te-ai decis, cauti profesorii care fac cercetare sau predau cursuri conectate cu viitoarea ta specializare. Daca esti bun la ceea ce faci sau dornic sa inveti mai mult, ei vor incerca sa te ajute, iar pe termen indelungat iti vor deveni chiar prieteni, pastrand, totusi, distanta institutionala. Eu sunt foarte apropiat de ambii profesori cu care lucrez, insa aceasta apropiere s-a realizat dupa ce am terminat cursurile cu ei, nu in timpul acestora. Oricum, nu cred ca exista macar un profesor in Romania care m-ar fi ajutat atat de mult ca acesti doi antropologi.

HotNews.ro: In ce activitati de cercetare esti implicat in acest moment?

Codrin Arsene: Sunt implicat in doua subiecte de cercetare, unul este definitivat, al doilea este in desfasurare. Primul se refera la o cercetare academica pe "micro-finance" in Uganda. Am cercetat modelele de afaceri pe Ecuatorul Ugandez, in Africa de Est. Undeva, intr-un loc aflat in mijlocul junglei, se afla peste 30 de magazine si chioscuri de suveniruri. In conditiile in care nu gasesti asa ceva nici in apropierea Kampalei, capitala Ugandei, m-am intrebat ce face ca aceste afaceri sa fie posibile, care este impactul asupra comunitatii locale (in timp am descoperit ca in jungla, la distanta de 1-2 kilometri de sosea, exista mici aglomerari umane) si care sunt dificultatile pe care vanzatorii de la Ecuator le intampina cand incearca sa scoata profit in...mijlocul junglei.

Acum ca am terminat cercetarea pe teren, lucrez cu profesori din patru departamente pentru formularea argumentului teoretic si pentru gasirea altor resurse academice care sa-mi sprijine articolul. In primavara anului viitor va trebui sa prezint un articol de 30 de pagini in fata a 30 de profesori universitari si studenti doctoranzi. Dupa evaluare, voi lua toate sugestiile acestor participanti si voi definitiva articolul academic. Apoi, va trebui sa-l trimit la unul dintre principalele Jurnale Academice din Statele Unite pentru publicare.

Al doilea subiect de cercetare este, asa cum am mentionat mai sus, consecintele politice ale investiitilor chinezesti in Africa de Est. In vara trecuta am facut ceva cercetare, insa majoritatea timpului a fost petrecut in Dar es Salaam (Tanzania) invatand limba Swahili. Voi face mai multa cercetare in aceasta iarna si in vara viitoare. Incepand cu luna decembrie ma voi afla in Africa de Sud, Botswana, Zambia si Tanzania, in zonele in care se afla cele mai importante comunitati de chinezi.

De cate ori cineva intreaba de unde sunt, spun ca sunt din Africa de Sud

HotNews.ro: Care sunt primele lucruri pe care le auzi cand spui ca esti din Romania? Ce crezi ca ii lipseste Romaniei pentru a avea o imagine mai buna peste hotare?

Codrin Arsene: Nu prea spun ca-s din Romania. Prietena mea este evreica asa ca intru in contact cu foarte multi evrei care nu au o parere foarte buna despre Romania. De asemenea, politica internationala contradictorie a Romaniei ma pune in situatia ingrata de a-mi apara tara pe anumite subiecte cu care nu sunt de acord, cum ar fi politicile duse de demnitarii romani. Mai mult, in Chicago, au fost prinsi deja cativa cetateni de etnie rroma veniti la furat, care, evident, au fost prezentati in presa ca romani. De asemenea, exista momente penibile cand "artisti" romani de genul fatucilor de la Indigo fac Romania de ras intr-o modalitate care iti produce greata.

Romanii nu au cei mai buni ambasadori peste hotare asa ca devine din ce in ce mai greu sa fii roman. Iar aici ma refer si la "fatuci" si la personalul birocratic. Singura persoana care a tipat vreodata la mine si care m-a jignit in America a fost Consulul roman la Chicago cand a trebuit sa-mi reinnoiesc pasaportul. Cand ti se intampla lucruri de genul asta nu-ti vine decat sa incerci sa uiti ce se intampla... Asa ca eu si cu prietena mea am ajuns la un consens: de cate ori cineva intreaba de unde sunt, spun ca sunt din Africa de Sud. Acest lucru este foarte usor de mimat datorita faptului ca sunt la curent cu fiecare miscare politica din Africa de Sud si pentru simplul fapt ca vorbesc cu un accent aproape britanic. Din fericire insa, pana in momentul de fata, n-am intalnit un alt alb din Africa de Sud. Ar fi destul de dificil pentru ca nu stiu decat vreo 20 de cuvinte in Afrikaans. Doar prietenii foarte apropiati stiu ca sunt din Romania.

Ce am invatat in America: niciodata sa nu incalci un termen limita

HotNews.ro: Te consideri un om inzestrat de la natura sau crezi ca "multi-tasking-ul" e o caracteristica specifica tinerilor de varsta ta?

Codrin Arsene: Ma consider un om norocos. In America am intalnit doar oameni exceptionali care m-au ajutat enorm sa-mi implinesc visele. Recent, chiar vorbeam cu prietena mea ca poate ar trebui sa visez mai mult de vreme ce pana in momentul de fata soarta mi-a implinit toate dorintele. Mai e un lucru pe care l-am invatat in America si care face parte din povestea mea personala: niciodata sa nu incalci un termen limita. Cu alte cuvinte, sistemul american iti ofera orice oportunitati doresti, iti schimba viata radical, te face sa apreciezi fiecare moment, dar, daca nu-ti respecti cuvantul sau "deadline-urile", acelasi sistem te respinge aproape automat.

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 16:14

Interesanta prezentarea, dar este "off topic", asa ca nu am sa fac aprecieri.

Se pare ca unii nu stiu ce sa mai discute si uita pe ce topic se gasesti.

Le aduc eu aminte atunci si sa speram ca ... nu uita din nou :

"Monarhie sau Republica"

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 20:26

Casa Reg de Romania Casa Reg de Romania

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

981 mesaje
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 20:46

romtar

1 mesaj
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 20:39 Modifica Citeaza Raspunde

romtar

1 mesaj
Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 07:56 Citeaza Raspunde

TINETI MINTE ACESTE CATEVA (ZECI DE ) CUVINTE:
Acest topic a ajuns la pagina 25 fiind lansat ca persiflare, in ironie si bascalie de catre o caprita ignoranta care mehaie cand si cand provocari s incearca sa incite, sa excite si sa invrajbeasca topicuri si cu diferite teme despre care, in ignoranta de care da dovada, nu are opinii, argumente...ci doar venin, o intreaga punga de venin din glanda complexelor si prejudecatilor. Acest sarpe femela se numeste conspirativ CAMELYA din Mangalia si are si alte pseudoidentitati (ca si 666PETRE VFLORIN PREDA care citit in oglinda...). Camelya (prenume real al unei functiionare din Primaria Mangalia) a intiat acest topic imediat dupa lansarea in aprilie-mai a candidatului Radu Duda, in cursa pentru Cotroceni. Pe zi ce ce trece observam ca acest topic tot creste, pagina cu pagina desi a plecat din gluma proasta a unei ignorante. Acest topic va creste cu tot mai mare repeziciune pe masura ce candidatura Principelui Radu este luata in serios si personalitatea acestuia este cunoscuta si mediatizata. Cine a urmarit ascensiunea din cvasianonimat a presedintelui Obama va intelege mai bine fenomenul... iar dupa alegeri si ocuparea fotoliului prezidential de catre ASR Principele Radu, in toamna, topicul dedicat ironic, inconstient si in bataie de joc de catre Camelya de la primaria Mangalaia va depasi in timp recortd, ca volum de pagini si consistenta a comentariilor, topicul dedicat Bsescului cel de toate scandalurile si sforaraiele a carui imagine acum confuza se altereaza de la zi la zi intr-o perioada critica, de criza economica, politica si MORALA. Exista o conspiratie anti-Basescu, nu uitati! Hidra securisto-financiarda nu iarta esecul de a nu fi reusit sa il suspende pe cotrocean, din functia de sef al statului, in urma cu 3 ani cand incerca sa devina total, suprem si de nestavilit in pofta de putere si manipulare a maselor. Este un profesionist...
Dar daca Basescu nu va mai candida, din motive tot mai evidente de erodare, de uzura si compromitere a imaginii sale populare si populiste de stadion, de bodega, de taifas la sarbatori populare la tara cu bai de multime regizate de catre primarii de partid, de macinare prin scandalurile (initriate de catre adversarii mediatici din trusturi), scandaluri legate de Eba, Ridzi, Udrea si cate vor mai urma, Geoana si Antonescu nu vor avea mari sanse, lipsiti de personajul spre care isi vor fi reglat tirul: Basescu!
O confruntare a unuia dintre acesti "poiliticieni" marioneta cu Radu Duda le-ar fi fatala. Doar si fiindca electoratul chiar s-a saturat de (astfel de) politicieni, de politicieni in general.
Cineva sa faca pariurile! Eu imi sustin vehement punctul de vedere, optiunea, "premonitia" si, daca exista amatori, pariez contra cui doreste (cu exceptia indivizilor cameleonico-poilitici si cu multiple identitati electronice, paranoide, psihotice de genul 666 PETRE FLORIN PREDA, alias ADERP_NIROLF_ERTEP999) si a altor debili si labili care se reproduc pe topicuri si se manifesta cu un pronuntat extremism, cu un radicalism malefic, de tip neonazist, postand sub mai multe identitati care au in comun si il tradeaza pe individ prin ura, minciuna si violenta, prin jocuri murdare, din ce in ce mai murdare. Ma rog...
Va propun, asadar, un pariu. In fapt nu fac decat o provocare pentru tema acestui topic. Se pare ca a inceput sa "creasca" deja cu o...pagina pe zi.

Redau mai jos atitudinea laudabila a unui coleg de topic, ca reactie la textul (nneajustat de mai sus). Va asigur ca pot reveni la liumbajul decent, la dialogiul civilizat, fara injurii, in masura in care luati atitudine si eliminati prin optiune si atitudine personajele care provoaca si intretin vrajba, dihonia, personaje de genul celor amintite (pentru demascare) in randurile de mai sus.
Imi cer iertare fata de doamne si domnisoare, fata de adevaratii domni din aceasta comunitate pentru unele cuvinte fara lesa si zgarda.

Raporteaza abuz de limbaj

eugenb

87 mesaje
Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 13:35 Citeaza Raspunde

Uite usere "romtar" ca se poate discuta si fara sa folositi cuvinte "suburbane". Ca suntem sau nu de acord cu ce sustine un alt forumist este ceva normal. Anormal este cand lasam ... "nervii:" sa gandeasca si sa se exprime in locul nostru. Felicitari ! Va doresc, sa puteti sa va abtineti si in viitor la folosirea expresiilor care nu-si au locul pe acest forum..
Inca o data va spun : FELICITARI ! BRAVO ! ASA DA !

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 12:41

De la: romtar, la data 2009-07-21 20:46:40romtar

1 mesaj

romtar

1 mesaj

Acest topic a ajuns la pagina 25 fiind lansat ca persiflare, in ironie si bascalie de catre o caprita ignoranta care mehaie cand si cand provocari s incearca sa incite, sa excite si sa invrajbeasca topicuri si cu diferite teme despre care, in ignoranta de care da dovada, nu are opinii, argumente...ci doar venin, o intreaga punga de venin din glanda complexelor si prejudecatilor. Acest sarpe femela se numeste conspirativ CAMELYA din Mangalia si are si alte pseudoidentitati (ca si 666PETRE VFLORIN PREDA care citit in oglinda...). Camelya (prenume real al unei functiionare din Primaria Mangalia) a intiat acest topic imediat dupa lansarea in aprilie-mai a candidatului Radu Duda, in cursa pentru Cotroceni. Pe zi ce ce trece observam ca acest topic tot creste, pagina cu pagina desi a plecat din gluma proasta a unei ignorante. Acest topic va creste cu tot mai mare repeziciune pe masura ce candidatura Principelui Radu este luata in serios si personalitatea acestuia este cunoscuta si mediatizata. Cine a urmarit ascensiunea din cvasianonimat a presedintelui Obama va intelege mai bine fenomenul... iar dupa alegeri si ocuparea fotoliului prezidential de catre ASR Principele Radu, in toamna, topicul dedicat ironic, inconstient si in bataie de joc de catre Camelya de la primaria Mangalaia va depasi in timp recortd, ca volum de pagini si consistenta a comentariilor, topicul dedicat Bsescului cel de toate scandalurile si sforaraiele a carui imagine acum confuza se altereaza de la zi la zi intr-o perioada critica, de criza economica, politica si MORALA. Exista o conspiratie anti-Basescu, nu uitati! Hidra securisto-financiarda nu iarta esecul de a nu fi reusit sa il suspende pe cotrocean, din functia de sef al statului, in urma cu 3 ani cand incerca sa devina total, suprem si de nestavilit in pofta de putere si manipulare a maselor. Este un profesionist...
Dar daca Basescu nu va mai candida, din motive tot mai evidente de erodare, de uzura si compromitere a imaginii sale populare si populiste de stadion, de bodega, de taifas la sarbatori populare la tara cu bai de multime regizate de catre primarii de partid, de macinare prin scandalurile (initriate de catre adversarii mediatici din trusturi), scandaluri legate de Eba, Ridzi, Udrea si cate vor mai urma, Geoana si Antonescu nu vor avea mari sanse, lipsiti de personajul spre care isi vor fi reglat tirul: Basescu!
O confruntare a unuia dintre acesti "poiliticieni" marioneta cu Radu Duda le-ar fi fatala. Doar si fiindca electoratul chiar s-a saturat de (astfel de) politicieni, de politicieni in general.
Cineva sa faca pariurile! Eu imi sustin vehement punctul de vedere, optiunea, "premonitia" si, daca exista amatori, pariez contra cui doreste (cu exceptia indivizilor cameleonico-poilitici si cu multiple identitati electronice, paranoide, psihotice de genul 666 PETRE FLORIN PREDA, alias ADERP_NIROLF_ERTEP999) si a altor debili si labili care se reproduc pe topicuri si se manifesta cu un pronuntat extremism, cu un radicalism malefic, de tip neonazist, postand sub mai multe identitati care au in comun si il tradeaza pe individ prin ura, minciuna si violenta, prin jocuri murdare, din ce in ce mai murdare. Ma rog...
Va propun, asadar, un pariu. In fapt nu fac decat o provocare pentru tema acestui topic. Se pare ca a inceput sa "creasca" deja cu o...pagina pe zi.

Redau mai jos atitudinea laudabila a unui coleg de topic, ca reactie la textul (nneajustat de mai sus). Va asigur ca pot reveni la liumbajul decent, la dialogiul civilizat, fara injurii, in masura in care luati atitudine si eliminati prin optiune si atitudine personajele care provoaca si intretin vrajba, dihonia, personaje de genul celor amintite (pentru demascare) in randurile de mai sus.
Imi cer iertare fata de doamne si domnisoare, fata de adevaratii domni din aceasta comunitate pentru unele cuvinte fara lesa si zgarda.

eugenb

87 mesaje

Uite usere "romtar" ca se poate discuta si fara sa folositi cuvinte "suburbane". Ca suntem sau nu de acord cu ce sustine un alt forumist este ceva normal. Anormal este cand lasam ... "nervii:" sa gandeasca si sa se exprime in locul nostru. Felicitari ! Va doresc, sa puteti sa va abtineti si in viitor la folosirea expresiilor care nu-si au locul pe acest forum..

Domnule romtar, am citit cu mare atentie postarea asta si crede-ma , am cautat toata arhiva lu' 9Am sa vad despre Camelya si Florin ce au facut, si nu am vazut nimic rau .Nu inteleg ce rau a facut domnita Camelya ca a deschis acest topicsi ca e functionara si Florin ca are 666 si ID-ul inversat, asta e problema lui,il priveste personal ,si-l pune omul cum vrea, doar nu o sa crezi in tampenia cu 666 numar satanic, poate si eu de maine imi pun ID-ul "satan "sau Lucifer", nu am voie ?? Florin cat si Camelya sunt persoane inteligente, are postari decente,respectoase si respecta pe toti de pe forum.!altceva nu am vazut . Problema este ca acest papagal Radu Duda ,un monarh parvenit, nu are ce cauta in fruntea tarii,si el impreuna cu fosilele monarhice ale lui, impreuna cu Basescu, PNL-PDLsa se ia de mana si sa treaca dincolo de Sahara sau Nevada , poate i-o rapii vreun OZN [ minune Dumnezeieasca } ! Cu Florin si Camelya, scuza-ma , eu am spus ce am observat eu.!

Ticu
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 12:49

De la: ticu, la data 2009-07-22 12:41:04

1 mesaj

romtar

1 mesaj

eugenb

87 mesaje

Domnule romtar, am citit cu mare atentie postarea asta si crede-ma , am cautat toata arhiva lu' 9Am sa vad despre Camelya si Florin ce au facut, si nu am vazut nimic rau .Nu inteleg ce rau a facut domnita Camelya ca a deschis acest topicsi ca e functionara si Florin ca are 666 si ID-ul inversat, asta e problema lui,il priveste personal ,si-l pune omul cum vrea, doar nu o sa crezi in tampenia cu 666 numar satanic, poate si eu de maine imi pun ID-ul "satan "sau Lucifer", nu am voie ?? Florin cat si Camelya sunt persoane inteligente, are postari decente,respectoase si respecta pe toti de pe forum.!altceva nu am vazut . Problema este ca acest papagal Radu Duda ,un monarh parvenit, nu are ce cauta in fruntea tarii,si el impreuna cu fosilele monarhice ale lui, impreuna cu Basescu, PNL-PDLsa se ia de mana si sa treaca dincolo de Sahara sau Nevada , poate i-o rapii vreun OZN [ minune Dumnezeieasca } ! Cu Florin si Camelya, scuza-ma , eu am spus ce am observat eu.!
ticusor,te rog frumos,termina cu scuzele si mai ales fata de acest bosorog handicapat[romeo tarhon] cu nume de sos de chiftele,inrait intr-ale turnatoriei la militie si aceasta mona,o bagaboanta perversa adunata din boschetii cartierului lacul tei

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

20 mesaje
Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 14:28

...naspa cu monarhia.

bre, e scumpa! astia e numai pentru iei. ii doare in spit de popor.
Ce sa-t ipovestesc, s-a gasit cine sa aibe grija de romani.
Sa vezi dracia-a-dracu' ca asa se v-a intimplata, daca nu e oameni care sa fie patrioti...

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 16:31

De la: memo, la data 2009-07-19 12:23:57

Bada, in aceste tari este democratie, dar mai bine beau lapte prezidential de la tiganca imputita,decat lapte stricat de la niste vaci fosilizate, alungate in Decembrie 1947 !

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 16:37

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-22 12:49:35
De la: ticu, la data 2009-07-22 12:41:04

1 mesaj

romtar

1 mesaj

eugenb

87 mesaje

ticusor,te rog frumos,termina cu scuzele si mai ales fata de acest bosorog handicapat[romeo tarhon] cu nume de sos de chiftele,inrait intr-ale turnatoriei la militie si aceasta mona,o bagaboanta perversa adunata din boschetii cartierului lacul tei

bine, domnu' Florin .!

Ticu
Fosta membra 9am.ro

101 mesaje

Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 17:39

Monarhie sau republic, tu sau el, eu sau voi, ei sau voi, noi sau voi. Acest topic n-ar fi apărut dacă principele Duda nu și-ar fi anunțat candidatura la președinție. Este o opțiune nefericită pentru el și pentru familia regală. Domnilor și doamnelor, dacă "păsăricile" de pe coroana... regală i-au ciripit sau dacă o " țigancă împuțită" i-a ghicit că este mai câștigat dacă dă coroana regală pentru președinție decât dacă ar da-o pentru un cal, lăsați omul să-și etaleze "găoaza fundului regal" pentru a fi la dispoziția clienților în mod...regulat, așa cum și celelalte găoaze sunt prezentate în splendoarea lor.
Când sunt toate înșirate ca "păsărelele pe stâlpul de telegraf"(fraza nu îmi aparțiene, vezi Gestapo) vom vedea cine regulat țucă sau cine țucă regulat.

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 21:27

De la: memo, la data 2009-07-22 17:39:12Monarhie sau republic, tu sau el, eu sau voi, ei sau voi, noi sau voi. Acest topic n-ar fi apărut dacă principele Duda nu și-ar fi anunțat candidatura la președinție. Este o opțiune nefericită pentru el și pentru familia regală. Domnilor și doamnelor, dacă "păsăricile" de pe coroana... regală i-au ciripit sau dacă o " țigancă împuțită" i-a ghicit că este mai câștigat dacă dă coroana regală pentru președinție decât dacă ar da-o pentru un cal, lăsați omul să-și etaleze "găoaza fundului regal" pentru a fi la dispoziția clienților în mod...regulat, așa cum și celelalte găoaze sunt prezentate în splendoarea lor.
Când sunt toate înșirate ca "păsărelele pe stâlpul de telegraf"(fraza nu îmi aparțiene, vezi Gestapo) vom vedea cine regulat țucă sau cine țucă regulat.

da, frumos... doar ca, greseala fundamentala si totala, topicul asta a fost deschis cu ceva vreme inainte ca duda sa anunte ca va candida, uita-te de cand dateaza primul mesaj, septembrie 2008. Atunci a fost deschis acest topic. Duda si-a anuntat candidatura in aprilie 2009. Topicul asta nu a fost deschis din cauza lui duda, exista deja.
De cate ori sa va mai repet oameni buni sa VERIFICATI ceea ce sustineti inainte sa va aruncati cu capul inainte, ca va faceti singuri de ras... si eu unul nu o sa ratez vreo ocazie sa scot in evidenta greselile voastre . Va pierdeti din credibilitate sarind asa, fara acoperire in hau!

DanubianKnight

746 mesaje

Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 23:19

De la: gabigabi, la data 2009-07-18 16:00:26si ar mai fi un motiv,daca nu chiar doua de a se face un referendum Strict la aceasta intrebare :
1- au trecut 18 ani de la acel moment destul de turbulent si tulburator ptr.romanii abia iesiti din comunism ,cu mintile aplatizate de la atitea lozinci si cantari ale Romaniei ! s-ar putea ca,dupa experimentele facute in continuare pe noi, oamenii sa-si mai fi reconsiderat optiunile .....
2- au aparut tinerii a caror minte n-a fost storcosita de comunism - unii sunt Violent impotriva monarhiei, altii ,dimpotriva ,considera c-ar fi o revenire la Matca ...
este insa foarte important cum este pusa intrebarea ...ea poate distorsiona si manipula persoana intrebata, ca sa se dea raspunsul dorit ! deci : cinstea,buna credinta sunt indispensabile intr-o asemenea intreprindere....dar,offff !

Nu faci un referendum doar ca sa-l faci pentru ca, poate, niste optiuni s-au schimbat. Tendintele publicului oricum nu sunt batute in cuie, fluctueaza. Faci un referendum cand intr-adevar exista o necesitate publica, indicata fie de o informatie existenta la nivelul Puterii sau clasei politice in general, fie de presiunea opiniei publice. Or, ca sa-l parafrazam pe Caragiale, in prezent presiunea opiniei publice "este sublima, dar lipseste cu desavarsire".

In plus, cand faci un referendum, scopul este sa construiesti ceva pe baza lui, un referendum nu e un simplu sondaj de opinie. Hai sa ne imaginama ca o majoritate fie ea si relativa ar opta teoretic pentru monarhie; ca sa instaurezi insa o monarhie iti trebuie un monarh. Sau daca monarhul existent (Regele Mihai) este foarte batran (88 de ani) trebuie sa ai un succesor eligibil pe teava. Cam pe cine vedeti potential rege al Romaniei dupa decesul lui Mihai I, acceptabil din punctul vostru de vedere dincolo de orice alt criteriu?

Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
Fosta membra 9am.ro

101 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 09:10

De la: Republicanus, la data 2009-07-22 21:27:18
De la: memo, la data 2009-07-22 17:39:12Monarhie sau republic, tu sau el, eu sau voi, ei sau voi, noi sau voi. Acest topic n-ar fi apărut dacă principele Duda nu și-ar fi anunțat candidatura la președinție. Este o opțiune nefericită pentru el și pentru familia regală. Domnilor și doamnelor, dacă "păsăricile" de pe coroana... regală i-au ciripit sau dacă o " țigancă împuțită" i-a ghicit că este mai câștigat dacă dă coroana regală pentru președinție decât dacă ar da-o pentru un cal, lăsați omul să-și etaleze "găoaza fundului regal" pentru a fi la dispoziția clienților în mod...regulat, așa cum și celelalte găoaze sunt prezentate în splendoarea lor.

da, frumos... doar ca, greseala fundamentala si totala, topicul asta a fost deschis cu ceva vreme inainte ca duda sa anunte ca va candida, uita-te de cand dateaza primul mesaj, septembrie 2008. Atunci a fost deschis acest topic. Duda si-a anuntat candidatura in aprilie 2009. Topicul asta nu a fost deschis din cauza lui duda, exista deja.
De cate ori sa va mai repet oameni buni sa VERIFICATI ceea ce sustineti inainte sa va aruncati cu capul inainte, ca va faceti singuri de ras... si eu unul nu o sa ratez vreo ocazie sa scot in evidenta greselile voastre . Va pierdeti din credibilitate sarind asa, fara acoperire in hau!

Dacă eu aș recurge doar la informațiile de pe forum aș fi pierdut. Mai urmăriți și alte surse, domnule republicanus... Sunteți un republican "sărac" din acest punct de vedere. Nu confundați momentul lansării candidaturii cu intenția de a deveni prezidențiabil. Cred că este inutil să vă îndemn să revizuiți informațiile anilor 2007-2008.

9am055813

1 mesaj
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 10:33

DA AS FI DE ACORD CU MONARHIE CONSTITUTIONALA,AR MAI SCAPA LUMEA DE AMATORII POLITICI,DE FRIPTURISTI,AR FI O ALTA CONDUITA LA CONDUCEREA TARII,VEDETI IN CASA REGALA LIMBAJ DE MAHALA SAU DISPUTE PE CIOLAN CA IN PARTIDELE ACTUALE,COMPARATI FELUL DIFERIT DE COMPORTAMENT SI APOI TRAGETI CONCLUZII.TOATE TARILE CARE AU MONARHIE PROSPERA.LA NOI PROSPERA CEI CE SE PERINDA PE LA GUVERNARE,SA IMPARTIT TOTUL,SA JEFUIT INDUSTRIA,AU IMPARTIT PAMANTURILE ,SA REZOLVAT TOTUL.LUMEA E RETICENTA LA MONARHIE CREDE CA TOTUL O SA IA CASA REGALA SI POPORUL VA SUFERI,GRESITA CONCEPTIE.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 10:40

De la: 9am055813, la data 2009-07-23 10:33:46DA AS FI DE ACORD CU MONARHIE CONSTITUTIONALA,AR MAI SCAPA LUMEA DE AMATORII POLITICI,DE FRIPTURISTI,AR FI O ALTA CONDUITA LA CONDUCEREA TARII,VEDETI IN CASA REGALA LIMBAJ DE MAHALA SAU DISPUTE PE CIOLAN CA IN PARTIDELE ACTUALE,COMPARATI FELUL DIFERIT DE COMPORTAMENT SI APOI TRAGETI CONCLUZII.TOATE TARILE CARE AU MONARHIE PROSPERA.LA NOI PROSPERA CEI CE SE PERINDA PE LA GUVERNARE,SA IMPARTIT TOTUL,SA JEFUIT INDUSTRIA,AU IMPARTIT PAMANTURILE ,SA REZOLVAT TOTUL.LUMEA E RETICENTA LA MONARHIE CREDE CA TOTUL O SA IA CASA REGALA SI POPORUL VA SUFERI,GRESITA CONCEPTIE.
sa mori tu ca scapi de asemenea fauna?si cum faci asa ceva,sunt tare curios,cu cine-i inlocuiesti cu altii mai specialisti in ale potlogariilor ca astia nu stiu nici macar sa fure,n'asa?

Fosta membra 9am.ro

25 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 13:20

Dragul meu
Indiferent ce si cine ar guverna Romania de azie in Romania nu va fi niciodata ordine pana nu se va institui bataia pe moarte sau pedeapsa cu moartea. Si aceste lucruri nu se vor institui niciodata pt ca s-au format gastile care nu au nici un interes sa instituie ordinea. Daca s-ar institui monarhia ar aparea sacalii din camarila regala care ar proceda la fel.Si daca regele ar avea aceeasi putere ca Basescu aum. ar fi la fel ca acum .Schimbarea stapanilor ,bucuria nebunilor.Va fi f greu sa elimini mafiile tziganesti,unguresti ,si chiar pe cele romanesti atat timp cat detzin puterea economoca si pot plati totul inclusiv justitzia noastra de nimic ,slaba ,corupta si lacoma pana la paroxism.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 13:25

De la: 9am071666, la data 2009-07-23 13:20:29Dragul meu
Indiferent ce si cine ar guverna Romania de azie in Romania nu va fi niciodata ordine pana nu se va institui bataia pe moarte sau pedeapsa cu moartea. Si aceste lucruri nu se vor institui niciodata pt ca s-au format gastile care nu au nici un interes sa instituie ordinea. Daca s-ar institui monarhia ar aparea sacalii din camarila regala care ar proceda la fel.Si daca regele ar avea aceeasi putere ca Basescu aum. ar fi la fel ca acum .Schimbarea stapanilor ,bucuria nebunilor.Va fi f greu sa elimini mafiile tziganesti,unguresti ,si chiar pe cele romanesti atat timp cat detzin puterea economoca si pot plati totul inclusiv justitzia noastra de nimic ,slaba ,corupta si lacoma pana la paroxism.
asa e sa-i ardem pe rug sau sa-i omoram cu pietre, PE CINE?Spunemi-l pe ala care vrei sa moara primu' daca tot faci recomandari de genu'

Pagini: << 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Monarhie sau republica?
Mergi la: