back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Monarhie sau republica?

Pagini: << 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2009, ora 17:21

De la: racukoto, la data 2009-03-23 13:50:55Eu nu pretind "ca sa....ne oprim gandirea", deci si scurgerile de ....energie.
Eu zic ca polemicile acestea sunt sterile.
Ii doare-n cot pe mai marii planetei de .....sistemul social.
Eu zic sa ne folosim energiile spre....dezvoltare, chiar si prin cercetarea trecutului, dar nu in polemici steriele, a ce a fost,.
Sa ne ...gandim cu toata energia le...ce va fi.
Si daca vom ..gasi ceva ....posibil mai bun, sa ne unim...energiile intelectuate, ca sa relizam acest.... ceva.
Consider ca unirea energiilor, in mod voit, spre un scop comun viabil, este suprema incercare la care va fi suspus ...omul, in viitorul apropiat.
Functie de cum vom realiza acesta si mai ales ...cati vor realiza asta, vom supravietui ca.... specie

Si care este acel scop comun pentru care ar trebui sa ne unim energiile ? Noi oamenii suntem asa niste creaturi dificile incat foarte rar ajungem sa avem un scop comun si daca ,rar de tot,ajungem si la un scop comun atunci nu se vom intelege asupra metodei de realizare a scopului propus .Oricum,da-mi si mie un exemplu de ce crezi tu ca ar putea sa fie un scop comun al tuturor ...forumistilor ,chiar sunt curios. .Sper sa nu-mi spui ceva de genul "sa fim fericiti" sau "sa o ducem foarte bine ",cred ca esti constient ca asupra realizarii acestor scopuri nu vom avea niciodata consens .

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2009, ora 19:13

Vaneamarin, eu nu mi-as dori decat sa ne invatam istoria adevarata, sa ne asumam adevarul si sa-l responsabilizam pentru a nu repeta greselile trecutului.
Pe baza "lui", sa ne constientizam prezentul pentru a ne construii un viitor cu responsabilitate si onestitate, sa mai reusim a vota si binele cel mai mic in schimbul raului cel mai mic.
Indiferent ce v-om dorii,-in urma unui referendum- ca-i o republica sau o monarhie constitutionala, acea forma de guvernamant, ar trebuii sa devina in primul rand STAT de DREPT !...
Eu sunt un adept al monarhiei constitutionale, nu pentru ca as avea o varsta pe care o cred unii, ci pentru ca pana in prezent republica noastra -de la instaurarea ei de catre tancurile si armata bolsevica si pana la republicanismul original al lui I.Iliescu-, si-a demonstrat cu varf si indesat potentialurile fata de Poporul Roman cat si oferta ei de bunastare si confort economic radiate catre cetatenii onesti ai acestei tari, iar monarhia constitutionala ar fi cel mai scurt drum spre o asezare a acestei tari s-acestui neam in randul natiunilor civilizate,respectate si demne.

Tycu

3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 23 Martie 2009, ora 19:25

De la: mimisarbu, la data 2009-03-22 14:28:04Stimabile REPUBLICANUS noi cei care vedem in MONARHIE posibilitatea instaurarii unui stalp al acestei societati macinate de ambitii si meschinarie , ,ipocrizie,incercam sa va deschidem ochii voua tinerilor , noi nu avem ce pierde sau castiga . FARA INSTAURAREA MONARHIEI nu ar fi ezistat ROMANIA , ci acolo niste provincii . Cu toata criza eu sunt blindata material nu ma atige . Va doresc zile senine si fericite . SA AUZIM DE BINE
Cum , monarhia e stalpul societatii??? cred ca e gluma . !!!! monarhia este stoparea unei tari pentru a evolua in toate domenile, e un gunoi urat mirositor , intr-o gradina cu flori .

Ticu
gabilove26

3 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2009, ora 20:27

PRO MONARHIE..

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2009, ora 20:46

De la: tell, la data 2009-03-23 15:30:19 ....Este regretabil ca nici acum nu stim ,,adevarul" lui. Cel putin eu nu am citit nimic scris de Mihai I....

Poate faci rost de Convorbirile cu Regele Mihai I al Romaniei ale lui Mircea Ciobanu, apărute la Humanitas. Vei descoperi un mare om, care a fost și este în continuare împroșcat cu mizerii de tot felul de troglodiți.

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2009, ora 20:51

De la: gabigabi, la data 2009-03-23 11:20:07omule nou ! ai apucaturi de terorist,baiatule republican....tu esti mai curind un anarhist; nihilist !...cu oameni ca tine s-a instaurat comunismul in Ro : hotariti,patrunsi de adevarul lor....toti cei care nu sunt de acord

Pe principiul de tine mentionat mai sus: cine zice ala este. Cu oameni ca TINE s-a instaurat comunismul in Romania!

Na ca ti-ai intins singura capcana cu "cine zice ala e"!

Alta penibila care are stupiditatea sa-i spuna cuiva care avea 4 ani la revolutie ca el a instaurat comunismul. Pun pariu ca daca te cautam, iti gasim si dosar de colaborare cu securitatea.

Oamenii ca mine au avut curajul sa iasa in strada si sa dea jos comunismul cu scopul de a aduce democratia in Romania. Pacat ca atunci a preluat puterea "linia a doua", reprezentati de astia ca TINE, si au continuat vechile practici!

Ipocritii lu peste, oamenii astia care aplaudau pe stadioane pe "tovarasu" de li se umflau palmele si acum ii mai fac si pe altii comunisti. Vezi-ti tanti de treaba, ca ne-am lamurit cat (nu) te duce capul!

Inca ceva, doar pentru ca ai "o varsta" nu inseamna automat ca meriti respectul meu sau al oricui altcuiva! Respectul se castiga prin fapte, nu ti-e dat din cer ca ai apucat tu sa traiesti cu 30 de ani mai mult ca mine!

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 24 Martie 2009, ora 09:13

puiule,de citit vad ca sti a citi...dar intelegi aiurea si e a doua oara ! cu oameni CA tine ,am spus :hotariti si patrunsi de adevarul lor ptr.care sunt dispusi sa faca orice ; tu n-ai pusca,dar improsti cuvintele precum gloantele !....in ceea ce priveste comunismul construit cu cei din generatia nascuta ca mine,dupa plecarea regelui din tara, parca puteai sa faci altceva decit sa te supui timpurilor !? da,in ' 89 mi-am cerut dreptul la libertate si n-am stat deloc pe margini ....mi-a fluierat si glontul pe linga ureche si n-am dat inapoi,considerind ca o viata traita ca o rima nu merita sa fie traita.... gata, ajunsese !...

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2009, ora 12:27

De la: gabigabi, la data 2009-03-24 09:13:20puiule,de citit vad ca sti a citi...dar intelegi aiurea si e a doua oara ! cu oameni CA tine ,am spus :hotariti si patrunsi de adevarul lor ptr.care sunt dispusi sa faca orice ; tu n-ai pusca,dar improsti cuvintele precum gloantele !....in ceea ce priveste comunismul construit cu cei din generatia nascuta ca mine,dupa plecarea regelui din tara, parca puteai sa faci altceva decit sa te supui timpurilor !? da,in ' 89 mi-am cerut dreptul la libertate si n-am stat deloc pe margini ....mi-a fluierat si glontul pe linga ureche si n-am dat inapoi,considerind ca o viata traita ca o rima nu merita sa fie traita.... gata, ajunsese !...
Domnita gabigabi, eu am crezut ca se stiu anumite lucruri,precum ca : in '89 nu a fost revolutie, a fost lovitura de stat la comanda vanzatorului Tokes si hoardelor de bozgori ai lui,, ca sa ia Ardealul. Ce drepturi ai cerut in '89 ? ca libertate a fost si pana atunci .; ca poti sa injuri pe sef fara sa te aresteze ?Si ?sau ca poti sa te duci ca milog la munca la strainii? Si? Unde-i rezultatul ca au murit tineri degeaba? ca ne-au adus in starea sociala in care suntem acum ? mai bine ne lasa asa,ca o duceam mai bine ! Nu, nu e o cinste pentru cei care au participat si urlau pe strazi ca vroiau libertate! Lasati-ne cu teoriile astea de " revolutionar "

Ticu
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2009, ora 12:33

ticule,de ce ma obligi sa fiu grosolan,te rog sa-ti schimbi atitudinea fata de revolutionari si orice atitudine care nu este normala

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2009, ora 12:59

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-24 12:33:57ticule,de ce ma obligi sa fiu grosolan,te rog sa-ti schimbi atitudinea fata de revolutionari si orice atitudine care nu este normala
: sml-confused0067: Se pare ca le amestecaram si vorbim de lucruri diferite. Iata la ce ma refer;...Domnule Florin in 1989, nu a fost revolutie, o stiu din surse sigure, a fost lovitura de stat cauzata de Tokes si ungurimea lui , ca sa ia ARDEALUL. Persoanele[ multi tineri] au iesit in strada manevrati deTokes, si de acei dusmani ai tarii care erau fugiti prin strainatati si nu ne vedeau cu ochi buni ,din pacate multi tineri au murit, si pentru ei am tot respectul, nu intelege gresit , ca nu-i condamn pe cei care au iesit in strada, ci pe capii lor din strainatate cei care i-au manevrat. ! Noi [ suntem multi] nu am fost de acord cu iesirea lor in strada ! Care-i rezultatul ?ce au facut astia politicienii din tara asta ?

Ticu
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2009, ora 13:03

ticule,te rog sa-mi raspunzi ce vrei tu de fapt,de la viata,de la oameni etc. ?

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 24 Martie 2009, ora 13:19

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-24 13:03:12ticule,te rog sa-mi raspunzi ce vrei tu de fapt,de la viata,de la oameni etc. ?

De la viata sa iasa Vadim presedinte, iar de la oameni sa-l voteze.Simplu ! .In rest ca bonus mai vrea dansul sa inteleaga toata lumea CA CA comunismul nu este nimic mai bun.

pusy_55

283 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 24 Martie 2009, ora 14:45

R E P U B L I C A,

Fosta membra 9am.ro

52 mesaje
Oras: Suceava

Postat pe: 24 Martie 2009, ora 15:10

POEM DE INCHINARE
Avem un barbat intre noi si lumina
ne luam din luminile ochilor sai
e bland ca amurgul sfintind Bucovina
si aprig ca Oltul vuind rintre vai
pamantul acesta l-a dat ,intr-o iarna
asa cum da iarba dintai,prevestind
schimbarea la fata a firii si-a vechei
suflari romanesti cu peceti de argint

Si multe zapezi l-au albit pe la tample
si-atatea adanci nedreptati l-au durut
taind pentru noi partii largi catre viata
el steagul de foc tot mai sus tintit
astfel si-a urmat CEAUSESCU DESTINUL
CU-O DRAGOSTE VIE DE OAMENI IN PIEPT
astfel nu mai mira pe nimeni ca astazi
e falnic stejar si carmaci intelept
Iubindu-si lucid si din inima tara
osteanul din el n-are tihna deloc
inchin ,dar un cantec de slava in cinstea
tezaur de minte si har
el ,care luptand , ne-a redat demnitatea
de neam de eroi si popor lengedar

CORNELIU VADIM TUDOR
SLUGA TOT SLUGA RAMANE
MAI MANACA OMUL R.....T CU LIGURA NU CU POLONICUL

Nimeni nu poate fi liber ,daca nu se stapaneste pe sine deplin Ce este toleranta?Atributul umanitatii. Cunosc multi oameni care de departe par ceva , iar de aproape nimic. Nu suntem vrednici de stima decat in masura in care noi stim sa stimam. INSULTA E DECLARATIA INFRANGERII.
tpop2020

6 mesaje
Postat pe: 24 Martie 2009, ora 15:37

cred ca dumneata gandesti incet

Fosta membra 9am.ro

52 mesaje
Oras: Suceava

Postat pe: 24 Martie 2009, ora 17:26

UN GAND BUN PENTRU PRIETENII MEI ,EU RENUNT LA ACEST FORUM

VA SPUN SINCER M-AM SATURAT DE PROSTIA RIDICATA LA RANG DE LEGE :TICU, SIRBOBY, REPUBLICANUS ,JOONNA &COMP ,DE VADIMISME FILOZOFII IEFTINE ., ADMINISTRATORII FORUMULUI
AM FOST SI SUNT ADEPTA MONARHIEI , ACUM E PREA TARZIU .

Nimeni nu poate fi liber ,daca nu se stapaneste pe sine deplin Ce este toleranta?Atributul umanitatii. Cunosc multi oameni care de departe par ceva , iar de aproape nimic. Nu suntem vrednici de stima decat in masura in care noi stim sa stimam. INSULTA E DECLARATIA INFRANGERII.
galactica

55 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2009, ora 18:06

Cred ca ai obosit.Te inteleg si te compatimesc.Somn usor

costelini
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2009, ora 18:26

De la: mimisarbu, la data 2009-03-24 17:26:52UN GAND BUN PENTRU PRIETENII MEI ,EU RENUNT LA ACEST FORUM

VA SPUN SINCER M-AM SATURAT DE PROSTIA RIDICATA LA RANG DE LEGE :TICU, SIRBOBY, REPUBLICANUS ,JOONNA &COMP ,DE VADIMISME FILOZOFII IEFTINE ., ADMINISTRATORII FORUMULUI
sml-confused0006: Ai dreptate ca e prea tarziu, asa ca ..somn usor, si sa te visezi regina langa Mihai fosilizatul! ..Somn usor !

Ticu
Fosta membra 9am.ro

182 mesaje
Postat pe: 24 Martie 2009, ora 20:26

Ticule e totusi o doamna!Sau in republica nu conteaza?
te astept pe ,,Miscarea ZEITGEIST: provocare la adevar?"
Sper ca persona care a deschis forumul nu e tot pt. monarhie...oricum ,cred ca o sa-ti placa!

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 25 Martie 2009, ora 00:02

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-24 13:03:12ticule,te rog sa-mi raspunzi ce vrei tu de fapt,de la viata,de la oameni etc. ?
: sml-confused0067: Cum , nu ai inteles domnule Florin ? De la viata vreau sanatate mie familiei mele, si la toti semenii mei.Viata e scurta, si atat cat e, sa fie frumoasa,fara boli si suferinte.Ajungi la o varsta cand te uiti in urma si vezi ca n-ai facut mai mult nimic si cate mai sunt de facut !! si sa cautam sa lasam ceva frumos urmasilor nostri. De la oameni ?pai de la ei cer sa nu se dusmaneasca , multa prietenie, sa dispara ura,sa se uneasca impotriva raului,sa lupte impreuna pentru cinste ,corectitudine, indiferent cine-i la putere, monarhie sau republica, sa nu uite ca lupta pentru om si cu ura intre ei, nu fac nimic.Nu vezi? noi ne certam pe aici, ajungem la jigniri intre noi,parca am schimba noi ceva, tot asa ramane, si atunci la ce bun ?; cam astea as vrea >!

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 25 Martie 2009, ora 00:05

De la: tell, la data 2009-03-24 20:26:33Ticule e totusi o doamna!Sau in republica nu conteaza?
te astept pe ,,Miscarea ZEITGEIST: provocare la adevar?"
Sper ca persona care a deschis forumul nu e tot pt. monarhie...oricum ,cred ca o sa-ti placa!
De acord, ce trebuie sa fac ?

Ticu
mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 00:18

Un posibil șef de stat peste 20...30 de ani.

www.ebi.ro/imagini/nicolae.jpg">

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 08:42

Printul Nicolae, al treilea in ordinea succesiunii dinastice la tronul Romaniei, acorda un interviu pentru prima data in viata. Cotidianul a stat de vorba la Londra cu tinarul de vita regala pe care romanii si-l amintesc doar ca pe copilul blond care, in 1992, era uimit de entuziasmul multimii venite sa-i salute bunicul.

In primavara lui 1992, regele Mihai venea in Romania, pentru a doua oara dupa caderea comunismului, sa sarbatoreasca aici Sfintele Pasti. Intr-o imagine devenita istorica, Maiestatea sa iesea in balconul hotelului Continental pentru a-l prezenta oamenilor pe nepotul sau, printul Nicolae, drept mostenitor al tronului. Simpaticul si elegantul baiat care a fascinat atunci multimea adunata pe strazile Bucurestiului - posturile de televiziune occidentale vorbeau de aproximativ un milion de participanti - avea doar 7 ani.
Publicitate

Multi il priveau insa ca pe o speranta a Romaniei. Vedeau in el salvarea pentru o tara incapabila de a se dezmetici din cosmar.

In cei 16 ani care au trecut de atunci, numele printului Nicolae nu a fost pronuntat aproape niciodata in spatiul public romanesc. Alteta sa este astazi, la 23 de ani, un tinar scolit, foarte british, cu un stil de viata care nu aduce a puls linistit de singe albastru: face sport, iubeste, ii plac masinile si iese cu prietenii la chindie. Aura aparte i-o confera poate doar preocuparea sa majora din ultimii ani: expeditiile in Africa si in alte destinatii exotice. O declara insa franc: e interesat de viitorul Romaniei si, daca romanii il vor vrea ca rege, nu va refuza invitatia. E pregatit pentru asta.

L-am intilnit la Londra, intr-o superba dupa-amiaza de simbata, la eleganta locuinta a avocatului Casei Regale, domnul Andrew Popper. Cel care a si intermediat acest interviu. Primul, de altfel, pe care printul Nicolae il acorda in viata sa.

Vreti sa vorbim in engleza sau in romana?

In engleza.

V-ati descurca singur in gara din Savirsin?

Nu prea cred (zimbeste), dar invat. Momentan inteleg cam jumatate dintr-o conversatie mai simpla, dar nu merge chiar cum mi-as dori. Vreau insa sa invat ca sa ma pot implica in proiecte din Romania, e important pentru mine.

Care sint principalii asi ai carierei dumneavoastra?

Am crescut in Durham, o localitate din nord-estul Regatului Unit, locul in care au locuit anterior parintii mei. In 1999 m-am mutat in Henley, mai la sud, unde locuiesc si acum si unde am fost, pina in 2004, student la Shiplake College. In aceasta perioada au inceput sa ma preocupe sporturile in aer liber, am fost in citeva expeditii, cea mai interesanta fiind prima, in Africa, in 2003. E momentul in care pot sa spun ca a inceput de fapt cariera mea. De atunci sint tot mai interesat de outdoor, de safari. Am lucrat apoi pentru World Challenge, o companie care ii invata pe copii tot felul de activitati in aer liber, de la caiac, alpinism si rafting la catarare sau cum sa isi faca o tabara la munte. Dar am avut si alte indeletniciri: chelner, cursant la o scoala de bucatari, figurant la filmari sau angajat al lantului de magazine Tesco. Trebuia sa imi finantez calatoriile in strainatate... Expeditiile ramin insa, pe moment, principala mea preocupare.

Ce veti face in viitorul apropiat?

Cred ca am sa continui pe aceeasi linie, o sa fac ce fac si acum. Am capatat deja o anumita experienta, pot organiza si coordona astfel de expeditii si ii pot ajuta pe tineri sa isi dezvolte capacitatea de a face fata aventurilor de acest gen. Vreau insa sa ma implic in organizarea de expeditii si de evenimente similare si in Romania, pentru tinerii de acolo. Aceasta ar putea insemna un nou drum in cariera mea.

Ce face un print intr-un weekend in care nu da interviuri?

Diverse. Sau foarte multe. Sint o persoana foarte sociabila si am multi amici, cunoscuti. In weekend ne luam masinile si iesim in oras cu prietenii, la film, in cluburi, ne distram. Duc viata pe care o duc tinerii de azi in general.

Prietena?

Da, Rebecca. E din Henley si am cunoscut-o recent, asa ca nu va pot spune prea multe despre ea acum. Atit poate ca ne-am placut din primul moment...

Faceti sport?

Da: rugby, hochei, fotbal. Imi place foarte mult sa fac sport si am si rezultate (zimbeste).

Ati citit "Print si cersetor"?

Nu, dar am auzit de carte.

Cum vedeti copilaria dumneavoastra, ca pe una normala sau ca pe una speciala, comparind cu ceilalti copii din generatia dumneavoastra?

Am trait si clipe foarte frumoase, care pentru unii ar putea parea mai pretentioase, dar in ansamblu cred totusi ca am avut o copilarie normala.

V-ati nascut pe 1 aprilie 1985. V-au sicanat colegii pe treaba asta?

O, da! Nu m-au iertat niciodata... De cite ori aflau de ziua mea, incepeau glumele (ride). Dar asa macar am reusit sa scap de farse.

Porecle?

Am avut citeva la scoala: Durham, dupa locul din care veneam, si Rata, despre care chiar nu am idee de unde vine. De altele nu imi aduc aminte.

Cu care dintre parinti simtiti ca semanati mai mult?

N-as putea spune ca sint ca mama sau ca tata. Din contra, cred ca cel mai mult seman cu bunica mea pe linie paterna. In tinerete fusese o persoana foarte dinamica, sportiva si plina de energie. Ii placea foarte mult miscarea. Cred ca seman mai mult cu ea, mai mult chiar decit cu mama.

In ce tari ai calatorit in afara de Romania?

Madagascar, Africa de Sud, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Kenya, Thailanda, Statele Unite, Franta, Spania, Cehia, Italia, Danemarca, Ungaria, Elvetia, Germania, Austria... Cam acestea imi vin acum in minte. Si desigur Scotia, Irlanda si Tara Galilor. Le-am vizitat fie in vacanta, fie in expeditii, fie ca sa imi vad rudele.

Ce relatii aveti cu restul familiilor regale din Europa?

Nu prea am relatii cu ei, sint destul de putine. Adica am avut ocazia, onoarea de a intilni personalitati precum printul Charles si regina Marii Britanii, dar nu sint in relatii foarte apropiate cu membrii altor familii regale.

Cum a fost intilnirea cu printul Charles?

A fost acum cinci ani, la o intilnire a bunicului meu, la rezidenta de la tara a printului Charles. E o persoana extrem de joviala, dar, fiind mai mic la vremea aceea, am discutat mai mult despre scoala, despre mine. Pe regina am intilnit-o la castelul Windsor, in aceeasi perioada. Am discutat despre ce fac, despre planurile de viitor, despre cum merge cu scoala, chestiuni de genul acesta. Intilnirea cu regina Elisabeta a ramas insa o amintire deosebita pentru mine.

De cite ori ati fost in Romania?

Nu stiu, de multe ori.

De 20, 50, 100 de ori?

A, nu, doar de vreo 15 ori, cred. De mai multe ori in Bucuresti. In rest, la Savirsin, Brasov, Arad, Timisoara, Iasi, Neptun. Cel mai mult mi-a placut insa la Sinaia, la Pelisor si Peles, e un loc superb, am calatorit mult prin imprejurimi si imi place foarte mult acolo, totul e atit de linistit, oamenii sint atit de amabili, de primitori...

V-a socat ceva in Romania?

Nu, chiar daca Romania difera destul de mult de ceea ce e in Marea Britanie. In plus, dupa ce vii din Africa, e mai greu sa ai astfel de surprize... In Africa am avut, da, a fost intr-adevar socant.

Cum vi se par romanii, Romania?

O tara absolut frumoasa! Partea interesanta este ca nu prea poti gasi zone in Romania despre care sa poti spune ca merita vizitate numai in anumite perioade din an. Romania e atractiva tot timpul anului, are o natura superba, indiferent in ce anotimp o vizitezi. Iar experienta mea cu romanii a fost una aparte, pozitiva; au fost foarte prietenosi, deschisi de fiecare data cind m-am intilnit cu ei.

Care a fost experienta dumneavoastra cea mai placuta Romania?

Primavara lui 1992.

O mai tineti minte?

Da, a fost ceva fantastic!... De la politisti la multimea care aclama, toata forfota de pe strada... A fost ceva unic! Tin minte cum stateam impietrit in balconul hotelului (Continental - n.a.), cum fluturau steagurile, sutele de mii de oameni care participau la meeting. Luasem masa si am mers in camera mea. Eram obosit si voiam sa stau in pat, dar le-am spus tuturor ca nu pot dormi din cauza multimii care scanda, ii auzeam, ii vazusem cu citeva minute inainte, din restaurant, printre lalelele din geam, si atunci am mers afara in balcon. A fost ceva extraordinar, o nebunie... A fost cel mai puternic moment trait de mine in Romania.

Ati trai acolo?

Da, cu siguranta.

Ca sa devii print, conform Constitutiei romane din 1923, trebuie sa ai si acordul regelui. Cum te intelegi cu bunicul tau, cit de apropiati sinteti?

Amindoi sintem in ultima vreme foarte ocupati, din acest motiv ne vedem mai rar. De-a lungul anilor insa, m-am apropiat tot mai mult de el, relatia mea cu bunicul si bunica mea fiind de la an la an tot mai calda. In trecut ne vedeam mai des, acum sintem insa mai ocupati, eu sint prins aici in Marea Britanie, ei sint in Romania si in Elvetia.

Cum l-ati portretiza pe Maiestatea sa?

Un om cu un caracter extrem de puternic si in acelasi timp foarte prietenos si amabil. Il simti mereu acolo unde ai nevoie de el, e mereu de partea buna a lucrurilor. Am invatat foarte multe de la el. Ma fascineaza si preocuparea sa pentru jeepurile militare, pentru masini si pentru maniera in care cultiva acest hobby. Si eu sint indragostit de masini, de barci, de tot ce tine de motoare, dar nu in "halul" in care este bunicul meu... (ride)

Ce credeti ca ar trebui sa scrie peste ani manualele de istorie despre bunicul dumneavoastra?

In primul rind ar trebui sa scrie despre rolul regelui Mihai in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, despre cit a facut pentru Romania si, scurtind razboiul, pentru Europa. Cred ca aceasta este perioada cea mai importanta de consemnat, pozitia sa intr-o epoca influentata de oameni precum Hitler si Mussolini.

Va propun un scenariu: daca liderii politici ai Romaniei ar decide revenirea tarii la monarhie si v-ar oferi posibilitatea sa fiti rege, ati accepta?

Daca tara, romanii ma vor chema, sint pregatit sa raspund chemarii lor, as accepta sa vin in Romania. Sint pregatit sa fac acest pas, chiar daca mi-e greu sa va spun care ar fi exact strategia ce ar trebui urmata. M-as implica in reconstructia tarii pentru a face din Romania un stat mai puternic, care sa se bucure de mai multa incredere pe plan international. Sper sa invat cit mai curind romana si sa ma implic mai mult in proiecte in Romania si implicit sa ma aflu mai mult timp acolo.

Ce le transmiteti sustinatorilor monarhiei din Romania?

E destul de greu. Cred ca intrebarea nu e daca vreau sau nu vreau sa servesc tara, o voi servi ori de cite ori mi se va cere, cu toate capacitatile mele; ceea ce mi-ar placea insa sa fac acum pentru Romania este sa particip la proiecte care tin de activitatea mea de acum, proiecte legate de protectia mediului, de expeditii, de ferme organice, de tot ce are legatura cu probleme ecologice. Asta mi-ar placea sa fac acum pentru Romania, sa fac acolo ceea ce fac si aici. Admir foarte mult ce face printul Charles si cred ca e un model de urmat. Sint foarte multe lucruri de facut in acest sens in Romania. Foarte multe. Sigur, nu e caracteristic familiei regale sa aiba o implicare in viata politica, deci toata aceasta activitate ar fi una lipsita de astfel de conotatii. As dori insa sa actionez ca un simbol al unitatii nationale, pentru a avea pace si unitate sociala. Vreau sa le spun romanilor ca sint un om care are o viata cit se poate de normala, ca am crescut intr-o familie normala.

Cum vedeti viitorul dumneavoastra ca print?

N-am idee, sincer. Nu sint genul de om care e atit de calculat incit stie dinainte ce va face peste ani. Sint o persoana foarte spontana, ma las adeseori purtat de oportunitatile care se ivesc. S-ar putea ca saptamina viitoare sa fiu in Japonia sau in alt loc indepartat. Deci nu stiu cum va arata viitorul meu de print, ce imi rezerva el. Depinde de multe lucruri...
Cele cinci fiice ale regelui

Regele Mihai si principesa Anne de Bourbon-Parma au cinci fiice. Singura care nu a divortat nu are copii, iar cum regele este stra-stranepotul reginei Victoria a Marii Britanii, printesele fac parte din linia de succesiune la tronul Marii Britanii. Exceptie face mezina familiei, care nu mai este eligibila deoarece in 1995 s-a maritat cu un polonez de religie romano-catolica, Casimir Mystkowski, de care a divortat dupa sapte ani de casnicie. Fiica cea mare a regelui, printesa Margareta, s-a nascut pe 26 martie 1949, la Lausanne, in Elvetia. A absolvit Universitatea din Edinburgh cu specializari in sociologie medicala si politici publice de sanatate. Pina in 1989 a lucrat in institutii coordonate fie de Organizatia Mondiala a Sanatatii, fie de ONU. Apoi a pus bazele unei fundatii care-i poarta numele si care are ca scop ajutarea copiilor si a batrinilor din Romania, dar si din alte cinci tari in care activeaza. In 1996 s-a maritat cu actorul Radu Duda.A doua fiica a regelui Mihai este printesa Elena, nascuta in 1950. In 1983, ea s-a maritat cu medicul Leslie Robin Medforth-Mills, cu care a avut doi copii: Nicholas Michael si Elisabeta Karina. Elena a divortat in 1991 si s-a recasatorit, in 1998, cu Alexander Philips Nixon McAteer. In 1953 s-a nascut printesa Irina, a treia fiica a regelui Mihai. Ea s-a casatorit cu John Krueger, de care a divortat. Au doi copii: Mihai Torsten si Angelica Margareta Bianca.La patru ani diferenta de Irina, printesa Sofia s-a nascut in Grecia. Ca si celelalte surori ale ei, este divortata, dar are o fiica: Elisabeta-Maria Bianca Elena. In total, regele Mihai are cinci nepoti. (R.V.)

Printul Nicolae (nascut in 1985), pe numele sau intreg Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills, este fiul printesei Elena (nascuta in 1950) - a doua fiica a regelui Mihai I - si al lui Robin Medforth-Mills (1942-2002), profesor si fost oficial al Natiunilor Unite. Sora mai mica a lui Nicolae, Elisabeta Karina de Roumanie Medforth-Mills, are 19 ani.

Anul trecut, pe 30 decembrie, regele Mihai a anuntat ca ii va acorda nepotului sau titlul de principe al Romaniei dupa ce acesta va implini, in 2010, virsta de 25 de ani. In ordinea succesiunii dinastice la tronul Romaniei, printul Nicolae le urmeaza principesei Margareta si principesei Elena, mama sa.

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 08:44

De la: mimisarbu, la data 2009-03-24 17:26:52UN GAND BUN PENTRU PRIETENII MEI ,EU RENUNT LA ACEST FORUM

Imi pare foarte rau de decizia dumnevoastra si nu la modul la care mi-a parut rau cand a plecat Subredul.Pacat ,imi placeau postarile dumnevoastra si inteligenta cu care va sustineati punctele de vedere .Oricum va doresc numai bine si m-ar bucura sa va reintoarceti pe forum candva .

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 08:51

De la: ticu, la data 2009-03-24 18:26:46
sml-confused0006: Ai dreptate ca e prea tarziu, asa ca ..somn usor, si sa te visezi regina langa Mihai fosilizatul! ..Somn usor !

Ticule ,vezi dom'le ,asta este cusurul tau ! Ești măgar,violent și n-ai manieră mon cher ...

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 25 Martie 2009, ora 10:28

De la: vaneamarin, la data 2009-03-25 08:51:18

Ticule ,vezi dom'le ,asta este cusurul tau ! Ești măgar,violent și n-ai manieră mon cher ...
Cu toate ca nu stiu la ce te referi domnule Vanea !!! asa este, asa sunt cu unii care merita ! cher

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 25 Martie 2009, ora 10:28

Cu toate ca nu stiu la ce te referi domnule Vanea !!! asa este, asa sunt cu unii care merita ! cher

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 25 Martie 2009, ora 10:29

Ticu
alxviodiamih

2 mesaje
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 11:55

Monarhie

alxviodiamih

2 mesaje
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 11:55

Monarhie

Pagini: << 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Monarhie sau republica?
Mergi la: