back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Monarhie sau republica?

Pagini: << 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 13:58

cu asemenea slogane o sa crestem graul mare,cauta-ne prin alta parte[spania,anglia,danemarca,olanda,belgia etc.]

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
sirboby

1972 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 14:42

:sml-h
Ca o coincidenta: sunt nascuta la exact 100 de ani de la instaurarea lui Carol, respectiv: 10 mai 1966
appy0065:
Pai tot ca o coincidenta fratele meu e nascut pe 25 decembrie! sa-l puna rege pe Iisus????????????????

Sugeþi un corn cu lapte, dacã n-aveþi dinþi ªi numãraþi-mi ouãle, cã mi-am ieºit din minþi Bãi animalule, nu vezi? Voi n-aveþi interesuri Iarna nu-i ca vara, vã dorim succesuri! Parazitii (Noi vrem respect)
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 15:03

Cred ca monarhie constitutionala ar putea sa schimbe ceva......dar mai trebuie ca si noi sa ne schimbam, nivelul nostru de intelegere nu e tocmai prea ridicat....

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 15:18

De la: iuri_blioju, la data 2009-03-21 15:03:09 Cred ca monarhie constitutionala ar putea sa schimbe ceva......dar mai trebuie ca si noi sa ne schimbam, nivelul nostru de intelegere nu e tocmai prea ridicat....

Eu vreau Rege in Romania pe Imparatul Japoniei!
E bine?????????????????????????????

Sugeþi un corn cu lapte, dacã n-aveþi dinþi ªi numãraþi-mi ouãle, cã mi-am ieºit din minþi Bãi animalule, nu vezi? Voi n-aveþi interesuri Iarna nu-i ca vara, vã dorim succesuri! Parazitii (Noi vrem respect)
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 15:25

De la: vaneamarin, la data 2009-03-20 17:38:42Da Ticule ,cum zici tu .Altceva ,familia ,sanatatea ,toate bune ?:)
Domnule Vanea,am vazut ca vi aici pe post cu pledorii, de ocupi tot ecranul monitorului,[asta ca sa vedem noi, ce le are domnu' Vanea,] si cand ti-am pus niste intrebari la obiect,n-ai stiut ce sa mai raspunzi domnule, te-am blocat domnule .! sa aveti grija de rege sa nu raceasca .

Ticu
mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 15:28

De la: sirboby, la data 2009-03-21 15:18:36 ..Eu vreau Rege in Romania pe Imparatul Japoniei! ... E bine?????????????????????????????
Ar fi foarte bine. Dar nu prea cred sã accepte. Totuºi, "Dacã vrei cu adevãrat, poþi!" Aºa cã încearcã ºi începe rogu-te demersurile necesare! Încercarea moartea n-are Mult succes

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 15:38

De la: ticu, la data 2009-03-21 15:25:33
De la: vaneamarin, la data 2009-03-20 17:38:42Da Ticule ,cum zici tu .Altceva ,familia ,sanatatea ,toate bune ?:)
Domnule Vanea,am vazut ca vi aici pe post cu pledorii, de ocupi tot ecranul monitorului,[asta ca sa vedem noi, ce le are domnu' Vanea,] si cand ti-am pus niste intrebari la obiect,n-ai stiut ce sa mai raspunzi domnule, te-am blocat domnule .! sa aveti grija de rege sa nu raceasca .

Pai si eu am lansat nistre intrebari ca sa ma convinga cineva sa devin monarhist dar nu-mi raspunde nimeni! Poate nu sunt pe net! Ca nu poate sta si omul langa calc tota ziua!

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 16:05

Domnule Ticu ,voi avea grija sa scurtez textele mele mai ales ca am vazut ca oameni ca dumneavostra obosesc daca le citesc iar de intelegere sau de dorinta de dialog nici nu se pune macar problema .M-ati incurcat domnule Ticu ,aveti o logica imbatabila iar intrebarile dvs. au fost asa de dure ,inteligente si documentate , incat nu le-am gasit replica potrivita. De fapt am replica potrivita dar imi este teama sa nu ma sanctioneze adminstratorul pentru limbaj nepotrivit .Imi pare rau doar de faptul ca nu mi-ati spus cum o duceti cu sanatatea si ce va mai face familia ,altceva nu cred ca avem ce discuta .

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 16:46

Mihai 52 ai ramas in urma cu o relatare! Despre 23 august!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 17:24

republicanule,te felicit ! esti tot ce si-a dorit comunismul sa construiasca : Omul Nou - eficient ca un robot ....fara sufletul plin de idealuri,povesti,basme,filozofii sau cum ai spus tu :misticisme prostesti ! sa stapiniti sanatosi aceasta lume golita de sens ,de mister,onoare si ,mai ales,de sacru ....

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 17:25

De la: sirboby, la data 2009-03-21 15:18:36
De la: iuri_blioju, la data 2009-03-21 15:03:09 Cred ca monarhie constitutionala ar putea sa schimbe ceva......dar mai trebuie ca si noi sa ne schimbam, nivelul nostru de intelegere nu e tocmai prea ridicat....

Eu vreau Rege in Romania pe Imparatul Japoniei!
E bine?????????????????????????????
: sml-happy0044: E bine, ca poate asa pleaca exregele nostru pe post de imparat in Japonia ! cu Duda cu tot !

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 17:31

De la: sirboby, la data 2009-03-21 14:42:15 :sml-h
Ca o coincidenta: sunt nascuta la exact 100 de ani de la instaurarea lui Carol, respectiv: 10 mai 1966
appy0065:
Pai tot ca o coincidenta fratele meu e nascut pe 25 decembrie! sa-l puna rege pe Iisus????????????????
Ai grija , ca tot pe 25 decembrie , a mai fost impuscat cineva, sper ca nu vrei ca fratele sa .......!

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 17:35

De la: gabigabi, la data 2009-03-21 17:24:34republicanule,te felicit ! esti tot ce si-a dorit comunismul sa construiasca : Omul Nou - eficient ca un robot ....fara sufletul plin de idealuri,povesti,basme,filozofii sau cum ai spus tu :misticisme prostesti ! sa stapiniti sanatosi aceasta lume golita de sens ,de mister,onoare si ,mai ales,de sacru ....
mai bine sa stapanim o lume golita, de buruieni monarhiste.!

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 17:45

De la: vaneamarin, la data 2009-03-21 16:05:36

Domnule Ticu ,voi avea grija sa scurtez textele mele mai ales ca am vazut ca oameni ca dumneavostra obosesc daca le citesc iar de intelegere sau de dorinta de dialog nici nu se pune macar problema .M-ati incurcat domnule Ticu ,aveti o logica imbatabila iar intrebarile dvs. au fost asa de dure ,inteligente si documentate , incat nu le-am gasit replica potrivita. De fapt am replica potrivita dar imi este teama sa nu ma sanctioneze adminstratorul pentru limbaj nepotrivit .Imi pare rau doar de faptul ca nu mi-ati spus cum o duceti cu sanatatea si ce va mai face familia ,altceva nu cred ca avem ce discuta .
C Cu sanatatea o duc bine, familia face bine, multumesc la fel. Nu obosesc citind, sigur le citesc pe toate, si le gasesc interesante,iar in legatura cu replica , e bine sa o dati pe post, ca nici eu, nici administratorul, nu ne suparam, pentru ca oricum stim ce replici poate sa dea cineva cu idei monarhice .!

Ticu
razvan_rinder

19 mesaje
Oras: Braila

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 17:46

De la: ticu, la data 2009-03-21 17:35:26
De la: gabigabi, la data 2009-03-21 17:24:34republicanule,te felicit ! esti tot ce si-a dorit comunismul sa construiasca : Omul Nou - eficient ca un robot ....fara sufletul plin de idealuri,povesti,basme,filozofii sau cum ai spus tu :misticisme prostesti ! sa stapiniti sanatosi aceasta lume golita de sens ,de mister,onoare si ,mai ales,de sacru ....

mai cucuta ce esti, pe cine faci tu buruieni monarhiste?

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 18:00

De la: Republicanus, la data 2009-03-08 22:48:54
De la: pasadro, la data 2009-03-08 22:10:33Monarhie sau republica?

Republica si EDUCATIE !

Dana P

O da! Mare adevar ai spus. Mai ales EDUCATIE, ca "marii monarhisti" probabil nu sunt suficienti de educati ca sa-si poarte singuri de grija si sa ia o decizie educata cand e vorba sa alegem liderii, si atunci vor un "imparat" sa ii mane ca pe oi. Ori asta ori sunt din cateogoria celor care ar face parte din camarila regelui, poate or fi urmasi de boieri si ciocoi, cine stie.

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 18:01

Campania 2% - pentru copiii bolnavi de cancer!

Sectorul de afaceri si mass media pot sprijni aceasta campanie pentru Asociatia P.A.V.E.L., informand angajatii de aceasta oportunitate, scriind despre aceasta prevedere sau oferind spatiu publicitar pentru materialele campaniei (afis, pliante, spot TV si radio).

Ce ofera Asociatia P.A.V.E.L.?

- furnizare de materiale informative privind preventia, depistarea precoce si tratamentul cancerului;
- gazduirea gratuita a pacientilor si / sau insotitorilor acestora pe perioada spitalizarii;
- furnizarea de suport material familiilor copiilor bolnavi, dar si altor pacienti bolnavi de cancer - in functie de posibilitati (proteze ortopedice, proteze mamare, scaune mobile, medicamente,..);
- face legatura intre familiile copiilor bolnavi (la solicitarea lor) si diferite clinici de peste hotare, in vederea efectuarii unui tratament sau a unei operatii, in cazuri deosebite;
- organizeaza evenimente pentru copiii spitalizati;
- ofera terapie prin joc la sectiile de oncologie si hematologie pediatrica;
- ofera consilierea psihologica pacientilor si familiilor;
- face lobby si advovacy pentru drepturile pacientilor cu cancer.

Conform prevederii 2% din Codul Fiscal (art.57 si 84 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal) ai optiunea de a decide cum sã fie cheltuiti 2% din impozitul pe venit (net anual impozabil). Aceastã suma nu e o donatie, nici o sponsorizare. De fapt, doar ‘bagi mana in buzunarul statului’ si directionezi procentul de 2% pentru a ajuta. Pot parea sume mici, dar, potentialul lor poate fi semnificativ.

Trebuie sã alegeti o singurã organizatie neguvernamentalã!!

Alocarea a 2% nu este o obligatie!
Este un drept si o optiune care aratã dorinta de a-i ajuta pe altii, de a decide ce se intampla cu impozitele noastre!

Aceasta suma va invitam s-o directionati pentru sponsorizarea Asociatiei P.A.V.E.L., ale carei activitati aveti ocazia sa le aflati din acest site.
Lupta cu maladia numita cancer este una de uzura si doar cei care o duc zi de zi stiu cat de grea este.
In marinimia dumneavoastra aveti acum ocazia sa va alaturati noua si va asiguram ca banii dumneavoastra vor fi utilizati pentru ajutorarea celor napastuiti.

Astfel:
- ii ajutati pe cei suferinzi;
- va implicati in viata comunitatii;
- va exprimati un drept democratic;
- luati decizii privind fondurile din bugetul statului;
- va simtiti util si implicat într-o cauza care merita;

Ce trebuie sa faceti ?

Completezi Formularul 230 (Declaratia de venit global): « Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2 % din impozitul anual » cu datele tale de identificare si cu datele noastre. Cititi si Instructiunile de utilizare ale acestor formulare.

Daca obtineti, pe langa salarii si alte venituri, veti completa Formularul 200 - Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2006, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat.

Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale.

La destinatia fondurilor veti trece:
- Denumire organizatie neguvernamentalã : Asociatia P.A.V.E.L.
- Adresa: Sos. Mihai Bravu 311 - 313, Bl. SB 1, Sc. 1, Ap. 1, Sector 3, Bucuresti
- Cod de identificare fiscala : 8956076
- Cont Bancar (IBAN) : RO81 BPOS 7100 3031 332R OL01 , BANC POST S.A., sucursala TITAN, sector 3, Bucuresti

Acest formular trebuie depus anual pânã la data de 15 mai. Se depune direct la registratura organului fiscal în raza cãruia aveti domiciliul fiscal sau prin scrisoare recomandatã cu confirmare de primire.

Sectorul de afaceri si mass media pot sprijni aceasta campanie , informand angajatii de aceasta oportunitate, scriind despre aceasta prevedere sau oferind spatiu publicitar pentru materialele campaniei (afis, pliante, spot TV si radio).

Acum, PENTRU CA STII, POTI SA AJUTI!

Dana P

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 18:22

De la: ticu, la data 2009-03-21 17:31:38

appy0065:

Ai grija , ca tot pe 25 decembrie , a mai fost impuscat cineva, sper ca nu vrei ca fratele sa .......!

Era vorba de NASTERE, nu de Moarte! Sunt diametral opuse! E ca si cum eu as vorbi de barbati si tu ii dai inainte cu femeile!

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 18:47

De la: pasadro, la data 2009-03-21 18:00:52 ...O da! Mare adevar ai spus. Mai ales EDUCATIE, ca "marii monarhisti" probabil nu sunt suficienti de educati ca sa-si poarte singuri de grija si sa ia o decizie educata ...

Pasadro, apreciez faptul cã ai învãþat cum sã scurtezi citatele, aºa poþi focaliza atenþia partenerului de dialog asupra subiectului pe care vrei sã-l abordezii. Dar fi mai cu grijã, te rog, cã altfel din aceastã operaþiune se întîmplã sã incluzi ºi mesajul tãu în corpul citatului. ªi tocmai mesajul tãu trece cu vederea. Apropo: sînt un "Mare Monarhist" ºi tocmai de aceea mã preocupã permanent "EDUCAÞIA" mea.

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 19:01

@veneamarin:
A lasa poporul sa-si decida singur soarta nu e o simpla "mandrie" cum ai sustinut tu, e un principiu de baza al democratiei, fara asta nu suntem un popor, suntem doar niste sclavi ale unor interese si stapaniri externe! E o diferenta esentiala intre un electorat, chiar manipulat, care voteaza un prost si o ceata de robi carora li se impune din afara conducatorul. Daca e vorba pe asa, hai sa intram din nou prin diversele imperii pe unde romanii nici nu aveau dreptul la reprezentanti (gen Habsburgic, gen tarist, gen otoman). Organizeaza tu un referendum in care sa incerci sa schimbi forma de organizare (ma rog, e ilegal oricum, pentru ca e interzis in constitutie ca republica sa fie schimbata), dar presupunand ca ar fi voie, iti garantez ca nu o sa aiba suficienta sustinere. Un sondaj din 2007, comandat chiar de "casa regala", arata ca doar 15-16% din romani vor monarhie.
citat de la tine: "Intre cate 5 ani rai si o perioada lunga buna ce alegi?", o sa-ti raspund cu alta intrebare: CUM poti tu sau ORICINE altcineva sa garanteze ca perioada aia lunga sub rege o sa fie buna? Raspunsul e si mai simplu: NU AI CUM. Tocmai pe asta se bazeaza ideea de republica, pe faptul ca e foarte posibil ca populatia sa faca o decizie GRESITA la un moment dat, e bazata pe realism, pe principiul "daca gresesc, e in puterea mea sa indrept greseala mai tarziu" si nu pe idealismul ca "regele o sa fie impartial, democrat si o sa-mi apere mie interesele"... ce faci daca regele nu e chiar asa cum ai sperat? NU ai ce. Ce faci daca presedintele nu e cum ai sperat? Il dai jos cand ii expira mandatul. Simplu. NU EXISTA GARANTII ca perioada aia lunga de care vorbesti ar fi buna.

Mai departe, ai dat exemplu ca regele nu este imposibil de dat jos, si l-ai pus pe carol II acolo. Pai in ce conditii a plecat Carol II? IN conditiile in care tara pierduse O TREIME din teritoriu, si nici asa nu vroia obsedatul sa plece, au venit legionarii la portile palatului si au inceput sa traga, abia asa s-a hotarat sa fuga. Mai mult, daca ai sa citesti memoriile lui Carol II o sa vezi ceva FOARTE interesant: el era hotarat ca dupa ce se termina razboiul sa se intoarca si sa-l detroneze (pt a 2-a oara) pe fii-su, ca sa ajunga rege din nou. Scuze, dar daca e necesar sa pierdem o treime din teritoriu ca sa dam jos un rege jegos, prefer presedintele ales de masele manipulate pe care pot sa-l inlatur la terminarea mandatului.

Pe urma, imi dai exemplu de profesii in care, daca gresesti, reiei de la greseala. Foarte adevarat si foarte corect, DAR, aici nu vorbim de o profesie, vorbim de fenomene sociale, de o EVOLUTIE a societatii (ca evolutia a fost buna sau rea, asta ramane de discutat), ori evolutia e prin definitie ireversibila. Intr-o evolutie, de orice fel, daca s-a petrecut o eroare la un moment dat, ea este corectata ulterior, printr-o alta evolutie, nu printr-o intoarcere la punctul unde a mers prost. De aia, profesia cu societatea nu prea pot fi comparate.

Mai departe, criteriul economic: fruntas intre tarile balcanice nu era mare lucru, era un fel de "in tara orbilor, ala cu un ochi e imparat". Doar pentru ca celalalte tari din balcani o duceau mult mai prost, nu inseamna neaparat ca noi o duceam bine. Taranii au fost intr-adevar improprietariti la inceputul anilor '20, dar DE CE? Pentru ca ei luptasera in razboi! Ca sa atraga un numar mare de oameni in armata, asta a fost promisiunea, ca ii vor improprietari. De unde ce concluzie tragem? Ca existau marii proprietari care inainte de improprietarire exploatau taranii (85% din populatie!) fara mila. Cum bine a spus @sirboby, ce a facut regele la 1907? A ordonat sa fie inabusita in sange rascoala taranilor care saracii, nu aveau ce manca! Pe vremea lu ceasca taranii totusi AVEAU CE MANCA,isi mai cresteau un porc, niste pasari, o vaca (si isi permiteau sa le aiba, pentru ca inainte nici macar atata lucru nu-si permiteau). Ce legatura au irigatiile si mecanizarea? Pai e evident, dau o productivitate mai mare, si taranii primeau totusi o cota-parte pentru munca lor (nu spun ca era bine asa, pentru ca pamantul nu mai era al lor si nu erau recompensati pe masura muncii, dar macar AVEAU CE MANCA, spre deosebire de perioada interbelica). Si totusi a fost un mare succes faptul ca satele au fost electrificate, ma intreb de ce nu s-a facut electrificarea de pe vremea regelui? Cu siguranta ar fi avut la indemana mijloacele necesare, deci de ce n-a facut-o?

Citat: "Procentele de pe vremea lui Carol II au fost pe bune". Hmmm, iti recomand sa citesti memoriile lui Constantin Argetoianu, in care descrie cam cum se organiza "votarea la romani", sa vezi ce corecta era... intr-o epoca in care, regele insarcina un partid cu organizarea alegerilor si acel partid castiga mereu nu prea poti spune ca alegerile erau corecte, crede-ma pe cuvant... sau mai bine nu ma crede, citeste-l pe Argetoianu, iti va lamuri aceasta iluzie cum ca atunci votul ar fi fost corect.

Pe vremea lui Dej si Ceausescu nu a fost meritocratie, dar nu a fost nici democratie, nu le compara pe cele doua pentru ca nu merge. Dej de fapt nici nu a fost presedinte. Si, tara E mosia regilor, pentru ca practic e ceva (ca orice alt bun) pe care ei il MOSTENESC, la fel ca o bucata de pamant mostenita din tata-n fiu, doar ca ei mostenesc toata tara. E frumos sa sustii ca trebuie sa aiba un devotament absolut si sa faca ceva bun pentru tara... dar revin la ce-am spus mai devreme: CUM poti tu sau oricine sa garanteze ca asa e? NU POTI, realitatea e ca nu ai cum sa obtii astfel de garantii, si atunci e recomandat un sistem in care sa poti sa-ti indrepti eroarea, nu sa traiesti cu ea la nesfarsit si nici macar sa n-ai ce face.

Partea cu democratia nu poate exista in realitate in monarhie, pana si tu ai ajuns la concluzia ca nu poti sa-mi aduci un contra-argument bun, deci nu mai intru aici.

Titlurile si uzantele sunt "steaua romaniei" sau alte decoratii din astea, oferite pentru merite. Nu "maresal al armatei" (sau cum s-o numi in cazul reginei angliei) cand ea nu stie nici cu ce se mananca un tun sau o pusca. In situatia asta, nu mi se pare deloc fortata comparatia intre "Academician, savant Lenuta Ceausescu" si "Maresal al Armatei, alteta sa regala, Elisabeta II". Ambele sunt titluri date cuiva doar pentru ca ocupa o functie inalta, in cazul regilor MOSTENITA fara vreun merit, nu pentru ca ar avea cunostintele necesare. In cazul asta, este devalorizata insasi cunoasterea cand acorzi cuiva un titlu pe care poate altul, cu o cunoastere superioara nu-l primeste ca nu s-a nascut in familia care trebuie!

Frumos spus cu "raspunde in fata poporului si casei regale", adica regele raspunde in fata casei regale, adica a propriei familii. SI ce-o sa-i faca? Il pune sa stea la colt ca nu a fost cuminte? La fel cum malpraxisul medicilor este anchetat de colegiul medicilor, si pentru copiii arsi cu solutie de spalat pe jos, colegiul a dispus reducerea salariului cu 10% pe 3 luni. Frumos, adica eu raspund practic in fata mea, si ma pedepsesc singur, vad eu ce pedeapsa imi dau. Si, doar ca in Romania nu s-a intamplat ca politicienii sa raspunda pentru faptele lor, nu inseamna ca in alte parti nu s-a intamplat. In occident au fost anchetati fosti ministri, fosti parlamentari, fosti premieri, unii au intrat la inchisoare. Mai spun o data, NU confuda politicienii de proasta calitate din romania cu institutiile pe care le reprezinta! Romania are nevoie de o schimbare radicala a clasei politice si a atitudinii ei, nu de o schimbare de sistem.

Asa scrie prin cartile de istorie, ca renasterea a insemnat intoarcerea la valorile antichitatii. De fapt, antichitatea a fost o sursa de inspiratie si nimic mai mult, dar nu s-a intors lumea acolo, pur si simplu a evoluat mai departe. S-a inspirat, dar nu a copiat, si cu singuranta nu a restaurat regulile antichitatii. De exemplu invingatorul intr-un razboi putea sa treaca prin foc si sabie toata populatia cucerita si nu se intapla nimic in antichiate, pe cand odata cu renasterea s-au pus bazele drepturilor civililor in caz de razboi, reguli de baza ale razboiului etc. In acest sens, "intoarcerea la valorile antichitatii" nu trebuie luata in sens propriu, pentru ca nu a fost o restaurare a ordinii antice (cum ar fi in cazul restaurarii unui sistem de secol 19) ci doar a servit ca sursa de inspiratie.

Regele Ferdinand... cel care, cum bine a spus @sirboby a ordonat inabusirea in sange a mai multor rascoale, greve si miscari sociale care nu faceau decat sa revendice drepturi de baza ale oamenilor exploatati. Stii de ce a intrat el in razboi de partea Antantei? Ca asa a vrut Bratianu, desi sustii ca nu e adevarat, Ferdinand a fost doar un calup de ceara in mainile lui Bratianu, care l-a modelat cum a vrut. Mai mult, erau IMENSE presiuni de strada ca Romania sa lupte pentru Transilvania, prin corespondenta vremii am gasit niste scrisori ale trimisilor straini in Romania in care spuneau ca este inevitabil ca Romania sa intre in razboi de partea Antantei, pentru ca o intrare de parte Puterilor Centrale ar rezulta in mod sigur intr-o abdicare fortata a regelui. Deci ce a facut? Si-a aparat pana la urma coroana lui, mai mult, prin intregirea tarii n-a mai fost liderul unui mic stat gen Belgia, ci a unei puteri regionale cum a fost Romania Mare (desi cam subreda puterea asta regionala, ce-i drept). Nu si-a neglijat DELOC interesele, ba din contra, le-a vazut foarte bine.

@9am4226: afirmi ca:
Doar sub Monarhie
- se poate manifesta un capitalism veritabil;
- se apreciaza/ promoveaza/ protejeaza adevaratele valori;
- se asigura protectie sociala (adevarata);
- se va renunta la proastele obiceiuri (vezi nepotismele care caracterizeaza poporul roman si care vor disparea de la sine)
- se pot promova in exterior CALITATILE (si nu doar copiii strazii, tiganii si handicapatii ca si pana acum)

1: DE CE doar sub monarhie se poate manifesta un capitalism veritabil? Evident e FALS sa sustii asa ceva, uita-te la SUA, cel mai capitalist stat din lume, e REPUBLICA. Exemplele pot continua, dar nici nu are sens, oricine gandeste putin vede ca afirmatia asta e falsa din start.
2: Care sunt "adevaratele valori"? Batzul din fund pe care il au aristocratii? Dispretul fata de populatia de rand? Faptul ca apartine unei familii privilegiate prin lege si ocupa o pozitie pe care NIMENI altcineva nu are voie sa o ocupe? AStea sunt "adevaratele valori"? Astea suna mai degraba a "valori ale dictaturii si absolutismului".
3: Protectie sociala? Uita-te in Franta unde protectia sociala e una dintre cele mai dezvoltate din lume. Franta ce e? REPUBLICA, evident... iarasi o afirmatie falsa, fara vreo acoperire reala. Protectia sociala poate fi acordata in orice sistem.
4: CUM POTI SA AFIRMI ca se renunta la NEPOTISM sub monarhii, cand TOTI MEMBRII FAMILIEI primesc titluri si pozitii PRIVILEGIATE la care altii nu au acces, TOCMAI din cauza ca apartin unei familii? Aceasta afirmatie nu e numai falsa, e de-a dreptul stupida!!!!
5: CUM va asigura regele ca in afara se vor promova doar calitatile? Va institui vreo cenzura te pomenesti... pai daca e vorba pe asa, atunci fa-ti regele pachet si pleaca cu el in alta parte, ca nu vrem asa ceva. Iarasi o afirmatie falsa, fara vreo acoperire reala.
Ar fi fost frumos daca explicai la fiecare in parte CUM si DE CE e asa cum sustii tu. Evident nici tu nu poti (afirmatiile false din start nu pot fi sustinute de nimeni).
Daca sustii monarhia doar pentru ca esti nascuta de ziua instaurarii lui Carol, atunci mai bine nu te mai baga in discutii politice...

@gabi: Nu eu am sustinut tampita idee cu "legea karmica" si alte bazaconii si misticisme, prin urmare nu faci decat o mare prostie cand incerci sa intorci lucrurile si sa sustii ca principiile mele democratice si drepturile omului pe care le sustin sunt "misticisme", sunt lucruri foarte reale. TU vii cu basme cand spui ca regele e unsul lui dumnezeu si alte rahaturi din astea. Draga mea, politica nu se face cu suflet si sentimente, iar asta pana la urma e o discutie politica. Politica se face pe lucruri practice! Daca vrei discutii cu suflet si sentimente, du-te la sectiunea "General" si deschide acolo un topic sentimentalist, dar nu te mai amesteca in discutii politice, pentru ca DA, politica NU SE FACE cu sentimente si apropo, din toate mesajele tale de pana acum m-am lamurit ca la politica, democratii, drepturi ale omului si alte lucruri asemanatoare HABAR NU AI. La fel cum eu nu ma bag in discutiile "de suflet si sentimente", nu te baga nici tu in discutiile practice. Sau daca te bagi, incearca macar sa te adaptezi contextului.
Du-te pe temele alea de discutii cu "credinta noastra", cu "de ce ne iubesc barbatii", cu "de ce ne iubesc femeile", cu "dumnezeu ne iubeste pe toti" si asa mai departe (teme pe care le-am vazut in alte sectiuni) daca vrei sacru, credinta, sentimente, suflet. Politica tine de ce e "lumesc" si practic.

@tell: apropo de mica anecdota cu regele, servitorul si capitanul:
si fat frumos l-a ridicat pe zmeu si a dat cu el de pamant, de l-a bagat in pamant pana la brau, si apoi i-a taiat capul, si a luat-o pe ileana si au trait fericiti pana la adanci batraneti. Foarte frumos daca eram copil si inca mai credeam in basme, balauri si feti-frumosi.
Dar aici vorbim de viata reala care nu e asa de roz si unde binele nu invinge neaparat raul, si unde zmeul nu are in frunte o pancarta pe care scrie "Zmeu" ci poate se ascunde in spatele unei masti frumoase si uite asa...

lerolv4

282 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 19:11

Ordine fireasca deoarece, orice dezordine formeaza o alta ordine alta decat cea fireasca. Plecand de la aceasta si ajungand la topic, nu ma intereseaza si daca e regiune, na ca am spuso sa te zapacesc.

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 20:01

Marea Britanie am fost acolo si toata industria lor e bazata pe servicii,cu unele mici exceptii ale unor fabrici care produc autovehicule pentru ai si cei ca ei! In rest nu prea mai au nic! Uitati-va cat de tare i-au lovit criza! Sheffield un oras cu o puternica insustrie siderurgica si al al treilea ca marime,daca nu ma insel, nu mai are decat vreo 2-3 mici otelarii care produc oteluri speciale( acest oras si problemele lui se pot afla si in filmul The full monty,am fost acolo si e intrutotul adevarat,aflate din gura locuitorilor!

Deci reiau ei au numai industrie de prestari servicii si financiare,si cum finantele sunt la pamant.....................am venit acasa! Un un prieten englez mi-a spus nemultumirea englezului get-beget privind politica guvernelor sprijinite de regina in expresia, Are many british company but everything is ,,Made in China''! A permis firmelor britanice sa-si mute productia in alte tari (China,India,etc) ei traind numai de pe urma finantelor,turismului,si serviciilor!

Cautati sa vedeti ce datorie are U.K.

Deci cu ce-i ajuta ca sunt regat?

A au o lege foarte buna Oricine se poate stabili in U.K. daca are peste 1 mil de lire sterline fara ai intreba nimeni cum au facut averea iar procedurile de extradare sunt foarte grele intindandu-se pe mai multi ani! Asa ca vedeti de ce se spune ca sunt bogati? Pentru ca atrag milionarii din toata lume sa-si cheltuie banii la ei!

Asta e ca titlu informativ!

Fosta membra 9am.ro

182 mesaje
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 20:50

conceptia de viata repubilcana!

"Dar aici vorbim de viata reala care nu e asa de roz si unde binele nu invinge neaparat raul, si unde zmeul nu are in frunte o pancarta pe care scrie "Zmeu" ci poate se ascunde in spatele unei masti frumoase si uite asa... "

poate asta este republica ta!
iti garantez ca binele invinge intodeauna raul...e doar o aparenta... inainte de a fii distrus, raul trebuie expus

Exemplele de performanta economica a tarilor cu constitutie republicana, pe care se bazeaza demonstratia ta in sprijinul republicii, sunt toate dintr-o zona europeana cu o mentaliatae diferita de zona balcanica si cea de est !Toata zona centrala ,de vest si de nord a Europei este bogata in acest moment ..deci nu monarhia sau republica le-a adus la acest nivel de bunastare.
America…o uniune de state...este singura tara moderna creata de la inceput pe baza,,egalitatii de sanse”si principiilor democratice.
Europa unita abia se poate compara cu America din punct de vedere economic ;cum am pute-o lua in discutie ?

Deci performanta economica exista in Europa la ambele cazuri …nu poate fii un argument pro sau contra.
Dar performanta economica nu exista in zona balcanica si de est la nici o tara si toate sunt republici !
Sau ma insel ?
Asta cum explica un republican ?

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 21:35

Bogdan I. Stanciu

“Actul de la 23 August a fost opera colectiva a tuturor membrilor oligarhiei traditionale, a monarhiei si a aparatului de stat, toti luptand sa-si salveze pozitiile avute timp de secole.” (C. W. Forester)

23 AUGUST 1944 a insemnat pentru Romania o mare nenorocire: intrarea tarii in sfera de influenta a URSS, cu urmarile stiute. Nelecuiti de comunism (doar pe vremea lui s-au format si instruit) astazi guvernantii romani aniverseaza, ca inainte de 1989, acest eveniment nefericit din istoria recenta a tarii.

Ceea ce putina lume stie, este ca la 23 august 1944 regele Mihai a mintit cu buna stiinta. In “Proclamatia catre tara” difuzata in seara acelei zile - si redactata se pare de Lucretiu Patrascanu – suveranul a pretins ca intoarcerea armelor a fost rezultatul unor negocieri si ca Romania a beneficiat de conditii acceptabile.

Acest lucru nu este adevarat.

Dimpotriva, de la inceputul anului 1944, Ion si Mihai Antonescu incepusera tatonari diplomatice atat pe langa aliatii occidentali, cat si cu inamicul numarul unu, URSS. Mihai Antonescu tratase pentru iesirea Romaniei din razboi la Ankara, Berna, Madrid si Lisabona. De asemenea, ambasadorul roman in Suedia, Frederic Nanu, ca trimis al lui Ion Antonescu, purtase discutii directe cu omologul sovietic Alexandra Kollontay, la Stockholm. Alti doi diplomati, printul Barbu Stirbei si Constantin Visoianu negociasera la Cairo cu aliatii vestici, trimisi fiind de Iuliu Maniu, cu stirea si acordul sefului statului.

Regele Mihai insa, desi stia toate acestea, a preferat sa angajeze unilateral Romania intr-un armistitiu - care insemna de fapt o capitulare. El nu a tratat nimic. Mai mult, armistitiul s-a semnat abia pe 12 septembrie 1944, iar regele a refuzat sa puna in garda armata romana aflata in calea bolsevicilor asupra intarzierii ca si asupra prevederilor reale ale actului, gest ce a dus la caderea in prizonieratul sovietic, intre 23 august si 12 septembrie, a circa 130.000 de soldati romani, ulterior deportati in Siberia.

Dupa incheierea razboiului, Stalin i-a acordat regelui cea mai inalta deocratie sovietica, “Ordinul Pobeda”; insa nu cred ca in semn de recunostinta, ci probabil ironic, in bataie de joc. “Tatucul popoarelor”, cat era de criminal, ii detesta pe tradatori. Tot drept “rasplata” l-a lasat pe tron pana in ultima clipa inainte de a-l sili sa abdice, ca sa admire in voie noul drum pe care tara “se angajase” cu ajutorul sau.

Se spune ca la discutiile privind “armistitiul”, intre delegatia romana, condusa de Lucretiu Patrascanu, si cea sovietica, avand in frunte pe odiosul Comisar al Poporului V. Molotov, Patrascanu ar fi intrebat pe oficialul sovietic care este motivul pentru care conditiile impuse sunt atat de dure, “cand Antonescu avea conditii mai bune” (cu referire la tatonarile diplomatice mentionate anterior). Cu duritatea recunoscuta, diplomatul pumnului in masa a dat un raspuns care nu mai lasa loc de nici un comentariu: “Antonescu reprezenta poporul; voi nu reprezentati pe nimeni”.

Cum se va prezenta regele Mihai in fata instantei supreme, istoria? Poate ca posteritatea il va judeca pentru raul pe care l-a facut, atunci cand realitatea despre evenimentele din acele zile va iesi la iveala, iar la conducerea tarii nu se vor mai afla fosti demnitari comunisti, a caror putere isi trage seva din consecintele ”revolutiei antifasciste si antiimperialiste”.

Pe cine vreti voi sa aduce-ti pe tron!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Va sprijin doar daca-l aduce-ti pe Imparatul Japoniei!
Pe Mihai I nici gand!

ariadna_personal

9 mesaje
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 22:09

Traiasca Regele
In pace si onor,
Am suferit impreuna, in Europa...
Majestatea Sa departe de tara,
Eu, in Romania din care
Nimeni nu ma va da afara.

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 22:26

De la: razvan_rinder, la data 2009-03-21 17:46:26
De la: ticu, la data 2009-03-21 17:35:26

mai cucuta ce esti, pe cine faci tu buruieni monarhiste?
Pe toti cu "sangele albastru" pe "unsii lui Dumnezeu "

Ticu
Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 23:05

appy0065:

Hei, eu m-am nascut pe 21 aprilie ca si Elisabeta a II-a , deci pot sa fiu desemnata ca si regina, Regina a Romaniei si a Romanilor ?

Dana P

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 23:54

15-16% din romanii cu drept de vot vor reinstaurarea monarhiei
...

poi...nu cred k exista in romania vreun partid kr sa fie kpabil sa optina vreodata asemenea scor...e imens.....

ganditi-va k e vorba de 16 % din oamenii cu drept de vot.....nu de 16% din cei kr voteaza......(adik din cei 35% de oameni cu drept de vot kr isi si exercita acest drept)....

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 22 Martie 2009, ora 00:36

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-21 23:54:4615-16% din romanii cu drept de vot vor reinstaurarea monarhiei

...

poi...nu cred k exista in romania vreun partid kr sa fie kpabil sa optina vreodata asemenea scor...e imens.....

ganditi-va k e vorba de 16 % din oamenii cu drept de vot.....nu de 16% din cei kr voteaza......(adik din cei 35% de oameni cu drept de vot kr isi si exercita acest drept)....

Joanna, sondajul respectiv, ca orice alt sondaj, trebuie luat cu maxima prudenta. Doar pentru ca 15% din cei care au raspuns la sondaj au spus ca ar fi de acord cu monarhia, nu inseamna ca maine s-ar duce la vot sa o restaureze. 15% nu este din toata populatia cu drept de vot, este dintr-un sondaj de opinie, facut pe nu stiu, cel mult cateva mii de persoane ca asa se fac sondajele. Mai mult, sondajul e comandat tocmai de casa regala. Daca e sa luam exemplul sondajelor comandate de diverse partide, am putea sa si tragem niste concluzii interesante, de exemplu vadim sustinea ca un sondaj al lor arata ca PRM are 20%, inainte de alegeri sondajele PSD aratau ca ei (PSD-ul) va obtine peste 40% si vor avea cel putin 7-8% avans fata de PDL (in final diferenta a fost de 1% parca), de cealalta parte sondajele comandate de PDL aratau ca ei vor castiga cu o diferenta de 2-3% (ceea ce in final s-a dovedit a fi pe dos)... in fine, bottom-line, sondajele sunt facute pe niste esantioane, de 1000-2000 de persoane, sunt doar estimari, si conteaza si cine le comanda se pare.

Sigur, daca luam asta in considerare, ar putea sa existe si reversul medaliei, cum ca tocmai datorita marjei de eroare, sa nu fie 15% cei care sustin, sa fie 18%.

Ideea e ca sunt sondaje, n-am putea sti sustinerea reala decat daca am face maine referendum si am face votul obligatoriu, ca sa eliminam absenteismul. Oricum, nu vezi ideea de baza aici: daca 15% din populatia cu drept de vot ar sustine monarhia, inseamna ca 85% (!!!!!) NU o sustin!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 09:20

Omule Nou ,eficient ca un robot ,alias Republicanul : mi-e mila de tine ! n-ai inteles nimic : inima ti-e stearpa si mintea inchisa ! ....ce noroc pe mine ca sunt batrina si n-am sa vad societatea dezvoltata de'alde tine si cei asemeanea tie ! P.S stiti ce e mic si negru si bate la usa ? ....viitorul !

Pagini: << 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Monarhie sau republica?
Mergi la: