back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Monarhie sau republica?

Pagini: << 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 16 August 2010, ora 19:02

De la: black10131307, la data 2010-08-15 07:50:58
De la: XYW, la data 2010-08-15 02:37:15De la: black10131307, la data 2010-08-14 19:04:14 La inceput vreau sa subliniez ca ... puteti sa aveti o discutie "civilizata" cand stati de vorba cu cineva chiar daca acea persoana are o parere divergenta cu dumneavoastra. Ma bucura acest lucru si ... sper ca si cu ceilalti "useri" cu care discutati pe Forum sa va comportati asa, indiferent daca unii dintre ei va "supara" si va fac sa aveti o atitudine mai "nesportiva".

inseama nenea negru-n cerul gurii ca v-ati dat seama ca trebuia de mult sa va comportati exact cum recomandati altora ??? ne putem astepta la ceva mai mult din partea dumneavoastra ???

Shimba-ti dioptriile la ochelari mosule! Citeste mai bine postarile inainte sa te bagi in seama.

De la black -cel-negru-n gura ca magaru' drept in .....

Cititi si minunati-va ce momente revelatoare poate avea acest mozambic al politicii de forum

,,Aprecierile dumneavoastra in legatura cu modul in care port eu discutiile cu ceilalti forumisti sa stiti ca ma lasa rece''

taticu, io-ti recomand sa ramai asa,e mai bine pt.intelighentia ta

ciau,ciau,BAMBINULE

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, să îți faci lectura pe vapor decât să faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 16 August 2010, ora 19:12

De la: XYW, la data 2010-08-16 19:02:55
De la: XYW, la data 2010-08-15 02:37:15De la: black10131307, la data 2010-08-14 19:04:14 La inceput vreau sa subliniez ca ... puteti sa aveti o discutie "civilizata" cand stati de vorba cu cineva chiar daca acea persoana are o parere divergenta cu dumneavoastra. Ma bucura acest lucru si ... sper ca si cu ceilalti "useri" cu care discutati pe Forum sa va comportati asa, indiferent daca unii dintre ei va "supara" si va fac sa aveti o atitudine mai "nesportiva".

inseama nenea negru-n cerul gurii ca v-ati dat seama ca trebuia de mult sa va comportati exact cum recomandati altora ??? ne putem astepta la ceva mai mult din partea dumneavoastra ???

Shimba-ti dioptriile la ochelari mosule! Citeste mai bine postarile inainte sa te bagi in seama.

Cititi si minunati-va ce momente revelatoare poate avea acest mozambic al politicii de forum

,,Aprecierile dumneavoastra in legatura cu modul in care port eu discutiile cu ceilalti forumisti sa stiti ca ma lasa rece''

ciau,ciau,BAMBINULE

Am mai bifat un handicapat pe forum. Nu-mi spune taticu pentru ca eu nu am copii oligofreni. Sau poate mai stii...Cum arata maica-ta?

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 16 August 2010, ora 19:19

De la: black10131307, la data 2010-08-16 19:12:40

ciau,ciau,BAMBINULE

Am mai bifat un handicapat pe forum. Nu-mi spune taticu pentru ca eu nu am copii oligofreni. Sau poate mai stii...Cum arata maica-ta?

la faza asta deja ti-ai dat cu stangu-n dreptu,orice smecheras de periferie cand nu mai are nimic logic si concis de reprodus sau de adus in discutie,trece la faza superioara---numai pt.mintea sa ---aceea de a jigni si defaima tot ce tine de persoana oponentilor sai

MULTE SUCCESURI ITI DORESC !!!

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, să îți faci lectura pe vapor decât să faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje

Postat pe: 16 August 2010, ora 19:27

De la: XYW, la data 2010-08-16 19:19:04
De la: black10131307, la data 2010-08-16 19:12:40

ciau,ciau,BAMBINULE

la faza asta deja ti-ai dat cu stangu-n dreptu,orice smecheras de periferie cand nu mai are nimic logic si concis de reprodus sau de adus in discutie,trece la faza superioara---numai pt.mintea sa ---aceea de a jigni si defaima tot ce tine de persoana oponentilor sai

MULTE SUCCESURI ITI DORESC !!!

Daca eu sunt smecheras de periferie tu esti un biet shmeker coclit care s-a bagat in discutie precum musca in dosul calului! Daca taceai filozof ramaneai...

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 16 August 2010, ora 19:37

De la: black10131307, la data 2010-08-16 07:24:41 Toarsu' lent major,esti penibil! In 1989 eram student si aveam 21 de ani, deci nu puteam sa fiu securist. De ce m-as lauda unde am facut armata? Ce e de laudat?Ca era scoala de ofiteri? Ei si? Toata lumea stie cine facea liceul militar sau scoala de ofiteri in acele vremuri. Erai de la tara si nu prea te ducea capul ca sa urmezi o facultate, te duceai si te faceai subofiter, sau daca mai aveai si dosar bun, origine sanatoasa, te facea partidul ofiter. Iar apoi avansarile se faceau cu damigene de vin si purcei de la tara/

Pe ce ADEVAR te bazezi mata? Unde sunt teroristii? Si pe astia i-a ascuns Securitatea? Care Securitate, ca doar o preluase armata? Ce alte dovezi mai vrei de vreme ce teroristii au fost capturati de catre armata si apoi facuti nevazuti tot de armata? Armata trasese in demonstranti inainte de 22 si apoi a trecut de partea lui Iliescu si a celor care au deturnat miscarea populara. Trebuiau sa insceneze lupta cu teroristii, ca sa para salvatoarea natiunii si sa i se ierte crimele comise inainte de 22. Nu zic ca nu au fost si teroristi, securisti sau forte straine, dar de vreme ce toti au fost facuti scapati de armata romana, nu ramane decat concluzia ca acea armata a fost partase la mascarada organizata!

PS: daca imi vorbeai despre armata romana dinainte de 1945, te credeam in privinta onoarei si a mandriei de a purta uniforma militara, dar daca proslavesti armata RSR, las-o balta.

In acea perioada trecusem de mult de gradul "let'major" - asta ca remarca (si nu le-am luat "inainte de terman" cum poate crezi) !
Faptul ca aveai 21 de ani nu inseamna ca nu puteai sa fi SECURIST chiar din Liceu daca iti dai acceptul sa urmezi cerintele lor. Sau vazut cazuri de "TURNATORI" si la o varsta "frageda" (doar asa cum se "selecta" doritori care sa urmeze Liceul Militar (si sa se opreasca la nivelul acesta cu pregatirea Militara - oficial) au fost si "elevi-militari" care au facut Liceul Militar pentru ... SECURITATE. Nimic nu-i nou sub soare, asa ca "ascunderea dupa deget" ma lasa "rece". Cauta ceva mai CREDIBIL !
Cat priveste la cine faceau Scoala Militara de Ofiteri DUPA 1970 aveau cel putin LICEUL la baza (iar cei care faceau Scoala Militara de Subofiteri aveau cel putin 10 clase - adica sc.gen.obligatorie de 10 ani si o scoala de meserii (profesionala) pe tipul pregatirii militare in care dorea sa se pregateasca. Acestea erau atunci pentru Armata, pentru Ministerul de Interne erau altele. Nu ma intereseaza asa ca apelati la altcineva in aceasta privinta (dar cred ca in mare erau cam aceleasi cerinte). Asa ca afirmatia pe care ai facut-o este gresita ! Iar ca avansarea se facea cu "daruri", arata ca sunteti TOTAL in afara subiectului. Eu am inceput sa cred ca m-ati "pacalit" ca ati satisfacut Stagiul Militar intr-o Scoala Militara (de ofiteri) ca TR-ist, ci ati fost un simplu MILITAR IN TERMEN. Ca ATI VISAT la ce bine ar fi fost ca sa fiti si TR-ist este cu totul altceva. Doar a VISA ... nu este interzis nimanui ! Dovada ca atunci cand va solicit DATE CONCRETE care sa dovedeasca ce afirmati ... ocoliti subiectul si cautati sa "deturnati" discutia spre alte lucruri care sunt greu de controlat, astfel ca sa reusiti (credeti dumneavoastra - eu nu pot fi pacalit asa de usor cand este vorba de ARMATA ROMANA), dar gresiti mereu procedand asa.
Vedeti ... eu v-am dat o "soparla" si dumneavoastra v-ati repezit sa o prindeti ! Nefiind atent la ce ma refeream ati sarit imediat crezand ca aveti cu ce sa ma contraziceti si eu sa nu am cu ce sa ma apar. Ati gresit din nou. Eu m-am referit la faptul ca au incetat "tragerile" catre ARMATA ROMANA (atat cele fizice cat si cele "sonore" numai dupa ce Trupele de Securitate au fost sub controlul ARMATEI ROMANE. Dar nu am precizat DATA respectiva, pentru ca au fost subordonati Armatei in date diferite. Dar ati sarit repede sa afirmati (gresit - intentionat sau nu) ca Armata a "tras" pentru ca Securistii au fost trecuti in "grija Armatei". Deci aicea se poate trage concluzia logica ... ca ii "aparati" pe Securisti. De ce oare atata DRAGOSTE pentru acestia ? Nu cumva ati facut (sau ati avut "afinitati") cu Securistii ? Binenteles, printre Securisti, au fost "oameni" care si-au facut DATORIA fata de POPOR la momentul Dec.1989, dar au fost multi (prea multi dupa mine - si acestia nu au fost ... ofiteri, culmea !).
Cei care au fost "facuti scapati" nu au fost scapati de ARMATA, ci de cei care aveau in PAZA cei care incalcau LEGEA. Adica cei de la MINISTERUL de INTERNE. Cand cei de la conducerea Armatei au inteles ca cei de la MI ii faceau "scapati" pe cei prinsi de Armata (ca sa-i ia in ... subordine") a trecut cam mult timp. Activitatea impotriva ARMATEI ROMANE a incetat in ziua cand sotii Ceausescu au murit. Si data a fost dupa ziua de 22 dec.1989 cand spuneati ca Armata nu a mai tras in cei care o ATACAU, pentru ca au murit OSTASI AI ARMATEI ROMANE si dupa ziua de 22. Asa ca nici aceasta afirmatie nu este mai buna decat cele anterioare.
Iar cat priveste faptul ca ai "proslavi Armata de dinainte de 1945" si ca ai fi impotriva ideii ca "Armata RSR" nu a avut ONOARE ... ma face sa rad. ARMATA ROMANA de cand a fost "intemeiata" (indiferent de cum a fost numita de-a lungul vremii) ... a avut si a respectat ONOAREA MILITARA. Daca n-ati aflat asta pana acum ... nu o sa aflati asta de acum incolo. Asa ca nici eu nu o sa ma chinui sa va invat acest lucru. Sunteti TOTAL in afara subiectului, pe care tot dumneavoastra l-ati deschic, desi alta tema avem de discutat pe acest topic. V-ati propus sa nu mai deschideti subiectul, dar tot dumneavoastra l-ati redeschis. Ar trebui sa va hotarati ! Binenteles, ca daca veti continua sa-l inchideti subiectul ... cu acuze, dar fara DOCUMENTA sau DATE CONCRETE atunci ma voi vedea nevoit sa va raspund !

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 16 August 2010, ora 19:52

MESAJ SPECIAL PT.ALDE FILOZOFU' LU' PESTE PRAJIT,MARINAT,OCEANIC SI-N SOS TOMAT,BLACK-CEL-NEGRU,CU VOIA DUMNEAVOASTRA,ULTIMUL DINTRE RATATI

Amigos,nu cred c-am ciocnit valizele-n gara la titu,nici vreun toi de samahoanca prin birturile de unde-ti sugi tu inspiratia,incearca sa inveti sa discuti pe un forum public si abia la urma inscrie-te la scoala de reeducare,cam asta-i ordinea pt.prealuminata-ti fizionomie

MULTE SUCCESURI SI STRESEAZA-TE SINGUR IN OGLINDA,LASA OAMENII SA DISCUTE IDEI , NU DESPRE TOT FELUL DE RATATI CA D'ALDE CHIORU PLETOS SAU DISTINSA-TI NEGATIVITATE

Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje

Postat pe: 16 August 2010, ora 20:11

De la: XYW, la data 2010-08-16 19:52:45MESAJ SPECIAL PT.ALDE FILOZOFU' LU' PESTE PRAJIT,MARINAT,OCEANIC SI-N SOS TOMAT,BLACK-CEL-NEGRU,CU VOIA DUMNEAVOASTRA,ULTIMUL DINTRE RATATI

Amigos,nu cred c-am ciocnit valizele-n gara la titu,nici vreun toi de samahoanca prin birturile de unde-ti sugi tu inspiratia,incearca sa inveti sa discuti pe un forum public si abia la urma inscrie-te la scoala de reeducare,cam asta-i ordinea pt.prealuminata-ti fizionomie

MULTE SUCCESURI SI STRESEAZA-TE SINGUR IN OGLINDA,LASA OAMENII SA DISCUTE IDEI , NU DESPRE TOT FELUL DE RATATI CA D'ALDE CHIORU PLETOS SAU DISTINSA-TI NEGATIVITATE

Intr-adevar, eu nu am fost la Titu, asa ca-ti dau dreptate. Dupa cum te exprimi nu cred ca ai plecat din Titu cu trenul pentru ca iti era frica sa nu calci pe sine si sa te curentezi. Sigur ai plecat cu RATA, sau poate cu caruta. Dar acum te-ai scos, culegi capsuni in Spania si ti-ai luat si masina cu clima bizon. Cred ca tu erai cocalarul ala de pe Youtube!

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 16 August 2010, ora 20:33

De la: black10131307, la data 2010-08-16 20:11:35
De la: XYW, la data 2010-08-16 19:52:45MESAJ SPECIAL PT.ALDE FILOZOFU' LU' PESTE PRAJIT,MARINAT,OCEANIC SI-N SOS TOMAT,BLACK-CEL-NEGRU,CU VOIA DUMNEAVOASTRA,ULTIMUL DINTRE RATATI

Intr-adevar, eu nu am fost la Titu, asa ca-ti dau dreptate. Dupa cum te exprimi nu cred ca ai plecat din Titu cu trenul pentru ca iti era frica sa nu calci pe sine si sa te curentezi. Sigur ai plecat cu RATA, sau poate cu caruta. Dar acum te-ai scos, culegi capsuni in Spania si ti-ai luat si masina cu clima bizon. Cred ca tu erai cocalarul ala de pe Youtube!

cumetras,vezi c-au aparut glume si jigniri mai noi,e pacat sa nu mai ai ce spune si sa te repeti intr-una ca melita lu' tata floarea din albesti,sau si mai tragic sa dispari din lumea ta cea rece---cum bine ti-o caracterizasi---si sa pierdem o asemenea valoare buna de pus in cui la cuieru' din sufrageria lu' sefu' de stabor

ifrim_sandru

11 mesaje

Postat pe: 17 August 2010, ora 17:28

Una dintre problemele cele mai dificile de rezolvat pentru Romania si pentru romani, este conica criza morala in care ne zbatem de ani, decenii as putea spune chiar de secole.
Urmare a acestui fapt nimic aici in romania nu este curat, totul este infestat de smecheria, minciuna si hotia romaneasca, de sus si pana jos si inapoi pana sus.
Banditismul la romani a ajuns un sport national, un mod de a fi, pe care il regasim in oricare activitate si in oricare institutie ce exista in Romania, de la biserica, scola, educatie, sport, arta, agricultura, industrie, economie, afaceri, si terminand cu justitie magsitratura, politie, aramata si... evident politica.
Aproape ca nimic nu ne mai poate scapa de acest cancer generalizat care este cultura / moralitatea marelui popor roman, in care smecheria, minciuna, furtul / hotia, banditismul... au atins limite de nedepasit de perfectiune si generalitate. Este insasi cultura poporului roman, incat toate relele deprinderi enumerate mai inainte sunt considerate virtuti si realizari. Modelele noastre de astazi (in oricare domeniu), sunt edificatoare in acest sens.

Singura varianta posibila este inventarea, nasterea, implemetarea unei referinte morale, neatacabila sub asepct moral, care imprejurul sau sa radieze moralitate, intelepciue, respect, INCREDERE, ...sa fie capabil sa ocroteasca sub mantia moralitati sale si sa multiplice alte persoane si personalitati care in primul rand sa aibe calitate de OM (moral, intelept, respectuos ...).

Poate asa vom fi in masura sa avem si noi reperele atat de necesare (dar uzate / terfelite astazi) ale unui mod de a convietui, proprii unui popor civilizat.

Reperul moral, ca simbol si existenta concreta, nu poate fi decat un om, o famile, un grup care poate sa se ridice deasupra murdarelor reguli si jocuri ale vietii economice, sociale si politice de astazi.

Acesta, la modul ideal dar si practic nu poate fi decat REGELE iar institutia garanta a moralitati pentru noi ca stat si ca popor nu poate fi decat MONARHIA.

Si cum toti suntem oameni ai acestui pamant, si in viata noastra am facut compromisurile impuse de o existenta mizera (nu numai sub aspect material, ci in primul rand spiritual), probabil ca ideea de Moralitate, REGE, MONARHIE, este o mare UTOPIE.

Imi doresc, si sper sa nu am dreptate....

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 17 August 2010, ora 19:13

De la: ifrim_sandru, la data 2010-08-17 17:28:30
Singura varianta posibila este inventarea, nasterea, implemetarea unei referinte morale, neatacabila sub asepct moral, care imprejurul sau sa radieze moralitate, intelepciue, respect, INCREDERE, ...sa fie capabil sa ocroteasca sub mantia moralitati sale si sa multiplice alte persoane si personalitati care in primul rand sa aibe calitate de OM (moral, intelept, respectuos ...).
.

Imi pare rau ca am trunchiat mesajul dumneavoastra, desi l-am gasit din punctul meu de vedere excelent .

INCREDEREA este problema cea mai mare a Romaniei.Romanii isi pot pune increderea,chiar la un mod isteric ,absolut convins indiferent de logica argumentelor , in Ion Iliescu,Traian Basescu ,Dan Diaconescu ,etc. Ca sa ai incredere in cineva ,in mod normal (si nu anormal ca la noi) trebuie sa INTELEGI LOGIC SI CLAR, ca acel cineva chiar iti vrea binele ,ca asta urmareste ,ca poate sa asigure acel bine, si ca acel personaj care face apel la increderea ta nu a fost compromis din punct de vedere moral in viata sa,in actiunile sale anterioare.Nu putem cere cuiva perfectiune,greseli face toata lumea .Putem pretinde insa moralitate, dragoste pentru tara ,BUNA INTENTIE ,mila fata de poporul asta amarat, si un trecut care sa te faca SA AI INCREDERE .

Monarhia este absolut dezavantajata in Romania .In primul rand, romanii au fost "educati" dupa 1947 sa acepte forta,pumnul in gura,lucru care a contat enorm si in dezvoltarea mentalitatilor ulterioare . Apoi au fost chiar educati prin minciuna ,minciuna care le-a ramas multor oameni in cap ,desi multi sunt oamnei inteligenti. Falsificarea comunista a istoriei si-a atins practic scopul ,toate "legendele" comuniste despre Regele care a plecat cu averi enorme,care l-a tradat pe Antonescu (omorat de ei,de comunisti) ,care a adus comunismul (asta evident pentru idioti!) ,au gasit adepti .S-au adaugat minciunile NEOCOMUNISTE ale FSNului ,acele porcarii in care Regele nu avea voie in tara ,in care si noua putere , neocomunista(esalonul de rezerva al PCR si securitatii)repeta si ACCENTUA vechile fobii, incepute de Securitatea sovietica a anilor '50.Si acum Traian Basescu continua sa atace Casa Regala, prin tot felul de gesturi absolut imbecile ,gesturi pe care un patriot sau un om responsabil ,nu le-ar face.Un comunist securist insa ,care se viseaza dictator ,adus cu pluta(prin prostia poporului)in fruntea tarii,le poate face fara probleme.El continua doar ura simtita mereu de comunistii, impotriva Monarhiei.

Ideea de Monarhie nu stiu daca este sau nu o utopie,inclin sa cred ca este, judecand dupa mentalitatile actuale ale romanilor. Fara o mass-media care sa sprijine ideea aceasta benefica pentru Romania (si doar ca reparatie istorica,ca reintoarcere la momentul in care comunistii au pus mana prin forta si furt ,pe Romaniai),si fara un popor CARE SA INTELEAGA LUCRURILE , revenirea Monarhiei, ramane o utopie. Daca romanii vor intelege ca Monarhia este singura salvare ,singura varianta care elimina circul politic pornit de FSN, cea mai mare garantie in plan international a dorintei de A RENUNTA la un trecut comunist si corupt (gargara basesciana de "condamnare" a comunismului din 18 dec., nu asta a facut !) ,atunci vor alege Monarhia .Daca nu, oricum vor alege asa cum au facut mereu, FSNul , care va avea ca mereu intre 70%-80% .Ca se va numi PSD, PDL, PDL-bun, PDL-rau, PRM, Partidul Poporului ,PNG etc.,chiar nu are importanta .Astia stiu sa faca circ, iar poporul apreciaza circul deocamdata .Linistea lui Iliescu,luptele cu mogulii ale lui Basescu,executiile pe stadioane ale lui Vadim,cei 20000 de euro dati romanilor de Dan Diaconescu ,DACA SUNTEM BLESTEMATI CA POPOR,II VOR MENTINE PE EI LA PUTERE.Daca insa ne ajuta Dumnezeu ,ii vom inlatura, iar Monarhia pare singura varianta logica prin care se poate face acest lucru .

vasile_vali

2835 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 17 August 2010, ora 19:41

De la: ifrim_sandru, la data 2010-08-17 17:28:30Una dintre problemele cele mai dificile de rezolvat pentru Romania si pentru romani, este conica criza morala in care ne zbatem de ani, decenii as putea spune chiar de secole.
Urmare a acestui fapt nimic aici in romania nu este curat, totul este infestat de smecheria, minciuna si hotia romaneasca, de sus si pana jos si inapoi pana sus.
Banditismul la romani a ajuns un sport national, un mod de a fi, pe care il regasim in oricare activitate si in oricare institutie ce exista in Romania, de la biserica, scola, educatie, sport, arta, agricultura, industrie, economie, afaceri, si terminand cu justitie magsitratura, politie, aramata si... evident politica.
Aproape ca nimic nu ne mai poate scapa de acest cancer generalizat care este cultura / moralitatea marelui popor roman, in care smecheria, minciuna, furtul / hotia, banditismul... au atins limite de nedepasit de perfectiune si generalitate. Este insasi cultura poporului roman, incat toate relele deprinderi enumerate mai inainte sunt considerate virtuti si realizari. Modelele noastre de astazi (in oricare domeniu), sunt edificatoare in acest sens.

Poate asa vom fi in masura sa avem si noi reperele atat de necesare (dar uzate / terfelite astazi) ale unui mod de a convietui, proprii unui popor civilizat.

Reperul moral, ca simbol si existenta concreta, nu poate fi decat un om, o famile, un grup care poate sa se ridice deasupra murdarelor reguli si jocuri ale vietii economice, sociale si politice de astazi.

Acesta, la modul ideal dar si practic nu poate fi decat REGELE iar institutia garanta a moralitati pentru noi ca stat si ca popor nu poate fi decat MONARHIA.

Si cum toti suntem oameni ai acestui pamant, si in viata noastra am facut compromisurile impuse de o existenta mizera (nu numai sub aspect material, ci in primul rand spiritual), probabil ca ideea de Moralitate, REGE, MONARHIE, este o mare UTOPIE.

Inca nu e utopie, domnule! Cata vreme cele 5-6 % din votanti sunt inca de parte Monarhiei, inca nu e totul pierdut! Sansa revenirii la normalitate ar fi ca sa ne educam copiii in spiritul celor amintite si de dvs.: "moralitate, intelepciune, respect, INCREDERE"!
Va felicit pentru postare, sper s-o mai citeasca si altii...!

"Nihil sine Deo!"

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 17 August 2010, ora 19:42

Va inteleg opinia ... dar nu va pot aproba, dupa ce v-am citit intreaga postare. M-am oprit doar la o afirmatie (finala) in care inclin sa va dau ... dreptate.
De la: ifrim_sandru, la data 2010-08-17 17:28:30 Si cum toti suntem oameni ai acestui pamant, si in viata noastra am facut compromisurile impuse de o existenta mizera (nu numai sub aspect material, ci in primul rand spiritual), probabil ca ideea de Moralitate, REGE, MONARHIE, este o mare UTOPIE.

Faptul ca cel mai in masura sa-si apere ... prestigiul" nu are "iesiri la rampa" spune multe despre acest subiect. Asa ca nu pot decat sa "aprob" ideea ca este o ... UTOPIE subiectul MONARHIA in Romania.

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 17 August 2010, ora 20:07

De la: vasile_vali, la data 2010-08-17 19:41:52
De la: ifrim_sandru, la data 2010-08-17 17:28:30 Si cum toti suntem oameni ai acestui pamant, si in viata noastra am facut compromisurile impuse de o existenta mizera (nu numai sub aspect material, ci in primul rand spiritual), probabil ca ideea de Moralitate, REGE, MONARHIE, este o mare UTOPIE.

Inca nu e utopie, domnule! Cata vreme cele 5-6 % din votanti sunt inca de parte Monarhiei, inca nu e totul pierdut! Sansa revenirii la normalitate ar fi ca sa ne educam copiii in spiritul celor amintite si de dvs.: "moralitate, intelepciune, respect, INCREDERE"!

"Nihil sine Deo!"

Daca va bazati numai pe Sondajele unora sau altora cu privire la "sansele" la Alegerile viitoare si pe ce au declarat pana acum (cat nu s-a pus EFECTIV problema despre accederea Monarhiei la conducerea tarii) ar fi o "varianta" pentru unii, dar nu este o varianta SIGURA nici acum si nici in viitorul apropiat pentru majoritatea covarsitoare a ALEGATORILOR. Trebuie inainte de asta de indeplinit niste "pasi" obligatorii (legislativi) care sa pregateasca aceasta "varianta". De aceea ACUM (chiar daca nu va place acest lucru) este o UTOPIE aceasta idee. Binenteles, ca din punctul meu de vedere asa vad aceasta idee. Dar nu va pot "opri" ca sa nu ... "visati" si sa "sperati" ! "Spera si nadujdieste" - asa se incheie cartea lui Alex. Dumas - "Contele de Monte-Cristo". Fiind si eu un ... "optimist incurabil" (inca - dar care sunt si ... foarte atent si la "detalii", ca sa nu fiu luat de ... "neatent"), sper ca la fel veti faceti si dumneavoastra in discutiile pe tema aceasta ("utopia Monarhistilor in zilele noastre"). Succes !

vasile_vali

2835 mesaje

Postat pe: 17 August 2010, ora 20:35

De la: eugenb, la data 2010-08-17 20:07:28
De la: vasile_vali, la data 2010-08-17 19:41:52

"Nihil sine Deo!"

Daca va bazati numai pe Sondajele unora sau altora cu privire la "sansele" la Alegerile viitoare si pe ce au declarat pana acum (cat nu s-a pus EFECTIV problema despre accederea Monarhiei la conducerea tarii) ar fi o "varianta" pentru unii, dar nu este o varianta SIGURA nici acum si nici in viitorul apropiat pentru majoritatea covarsitoare a ALEGATORILOR. Trebuie inainte de asta de indeplinit niste "pasi" obligatorii (legislativi) care sa pregateasca aceasta "varianta". De aceea ACUM (chiar daca nu va place acest lucru) este o UTOPIE aceasta idee. Binenteles, ca din punctul meu de vedere asa vad aceasta idee. Dar nu va pot "opri" ca sa nu ... "visati" si sa "sperati" ! "Spera si nadujdieste" - asa se incheie cartea lui Alex. Dumas - "Contele de Monte-Cristo". Fiind si eu un ... "optimist incurabil" (inca - dar care sunt si ... foarte atent si la "detalii", ca sa nu fiu luat de ... "neatent"), sper ca la fel veti faceti si dumneavoastra in discutiile pe tema aceasta ("utopia Monarhistilor in zilele noastre"). Succes !

Domnule Eugen, nu am pretentia de a fi profesorul cuiva, cu atat mai putin al dvs.! Dar utopie prin definitie e ceva irealizabil! Or cele 5-6% pe care le-am pomenit fac parte din nucleul dur liberal, ala care nu a lasat si nu va lasa PNL-ul in afara Parlamentului! Deci, va rog, revizuiti sensul dat de dvs. utopiei si lasati sondajele, ele sunt un barometru ce indica ce doresti sa intelegi din ele...vedeti ca nici cei care le comanda nu prea se incred in ele...
Am mai spus ceva: cele putine procente pro-Monarhie pot creste daca cei care se pretind a fi regalisti sadesc "samanta" in noua generatie, sper - cred ca si dvs.- mai buna, nealterata de pecerism, sub diferitele sale forme: basescianism, iliescienism, bocism, vadimism etc.

"Nihil sine Deo!"

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 17 August 2010, ora 20:45

Domnule Vanea aveti dreptate cand afirmati ca MONARHIA a plecat cu un handicap serios dupa ce in 1947 Regele Mihai I-a parasit (de voie sau de nevoie tara pe care oficial o conducea), dar si-a pastrat handicapul si dupa s-a reintors in tara. In afara de doua-trei luari de cuvant pe care le-a subliniat Presa (pro sau contra) nu am semnalat nici ceva mai important cu care sa se laude (nici in favoarea Romaniei si nici DIRECT personal dumnealui. Fac abstractie (voit) de casatoria unei fete care a pierdut STATUTUL de Alteta Regala atunci cand s-a casatorit cu un individ pe care, poate, il iubea (si aici nu ma intereseaza deloc subiectul respectiv), dar care nu era de "nivelul regal" al ei (de fapt al CASEI REGALE din care se trageau parintii ei si stramosii acestora. Faptul ca a reusit pana la urma sa "plateasca" CUMPARAREA acestui TITLU pentru acel individ (asa cum au facut si alte NUME din CASELE REGALE europene) imi dovedeste mai mult ca ... TOTUL SE CUMPARA in Casele Regale europene si ca ... FOAMEA de BANI nu cunoaste limite in randul MONARHISTILOR de asa-zis PRESTIGIU. Revin deci la subiectul initial : In loc ca sa fie mereu pe prima pagina a ziarelor din Romania cu ce a facut (sau are in plan sa faca) pentru ... ROMANIA si POPORUL ei, s-a multumit cu cateva aparitii PALIDE (o fi bolnav - de varsta isi spune cuvantul). Daca el nu mai poate sa-si sustine TITLUL nobiliar pe care il are, atunci ... sotia ar fi trebuit sa preia "stafeta" (sau ... poate a murit si eu nu am aflat, spre rusinea mea, acest lucru). De abia ca ultima solutie, trebuia sa apeleze la ... fetele lui. Desi dupa mine a fost o "mutare pierduta" (gresita) din start. Aceasta din cauza ca el, REGELE MIHAI I, a acceptat sa "predea" conducerea CASEI REGALE ROMANESTI pe mana unei FEMEI atat cat tot timpul la conducerea ROMANIEI au fost NUMAI BARBATI, desi stia foarte bine ca in CONSTITUTIILE care au aparut cat timp CASA REGALA ROMANEASCA a "domnit" in Romania era interzis ca la conducerea Romaniei sa accede o ... FEMEIE, chiar daca REGELE NU ARE URMASI de sex BARBATESC. In cazul acesta era prevazuta o singura SOLUTIE. Cred ca stiti la ce ma refer ! Incetarea acelei Case Regale la accederea Tronului Romanesc. Lasand la o parte ca Regele Mihai I a renuntat la Tronul Romaniei (asa cum si Domnitorul Alexandru Ioan I Cuza renuntase si el la Tronul Romaniei - titulatura de Romania a existat de pe vremea acestuia) in 1947. Faptul ca a fost SILIT sa faca asta (asa cum si Domnitorul Alexandru Ioan I Cuza fusese si el SILIT sa faca acelasi lucru) nu mai are prea mare importanta. Faptul s-a consumat si conform Constitutiei in vigoare atunci CASA REGALA ROMANEASCA a REGELUI MIHAI I nu poate sa mai aiba vreun motiv LEGAL pe care sa se bazeze la TRONUL ROMANIEI (nici chiar daca ar fi avut un urmas DIRECT de sex BARBATESC).
Asa ca UTOPIA despre care vorbea domnul Ifrim este un "vis" la care MONARHISTII frumos, dar nerezabil (cel putin deocamdata, binenteles).

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 17 August 2010, ora 21:03

De la: vasile_vali, la data 2010-08-17 20:35:03 Domnule Eugen, nu am pretentia de a fi profesorul cuiva, cu atat mai putin al dvs.! Dar utopie prin definitie e ceva irealizabil! Or cele 5-6% pe care le-am pomenit fac parte din nucleul dur liberal, ala care nu a lasat si nu va lasa PNL-ul in afara Parlamentului! Deci, va rog, revizuiti sensul dat de dvs. utopiei si lasati sondajele, ele sunt un barometru ce indica ce doresti sa intelegi din ele...vedeti ca nici cei care le comanda nu prea se incred in ele...
Am mai spus ceva: cele putine procente pro-Monarhie pot creste daca cei care se pretind a fi regalisti sadesc "samanta" in noua generatie, sper - cred ca si dvs.- mai buna, nealterata de pecerism, sub diferitele sale forme: basescianism, iliescienism, bocism, vadimism etc.

"Nihil sine Deo!"

Nu intentionez ca sa va contrazic in ce priveste "nucleul PNL" de baza, care mie cel putin, imi prezinta ...INCREDERE ca doresc acestei tari BINELE (ca aceasta sa nu devina si asta o ... utopie de ei depinde). Am aratat anterior ca de vina este chiar REGELE nu "sustinatorii" Casei Regale, care patesc acelasi lucru cu cei care, REPUBLICANI fiind, au cautat care sunt "CEL MAI PUTINI RAI" dintre cei care formeaza in prezent PARLAMENTUL ROMANIEI, in loc sa "CAUTERIZEZE RANA" de la inceput, prin FORTAREA "ALESILOR" sa lucreze pentru Romania si nu in favoarea lor personala. Ca astea putea duce ... la noi ALEGERI ANTICIPATE, in care cei "MANJITI" sa nu mai aiba loc (chiar daca se numeau intr-un fel sau altul - ii cunoasteti la fel de bine ca si mine ca sa mai le enumar numele, pentru ca ... umplem degeaba topicul), era un BINE pentru ROMANIA si implicit pentru POPORUL ROMAN. Dar si acest subiect se indreapta spre "off topic" daca discutam prea mai mult despre tema "UTOPIE". Eu cel putin cred ca s-a spus destul despre acest termen si nu cred ca mai este ceva interesat pe marginea lui !

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 17 August 2010, ora 21:31

De la: eugenb, la data 2010-08-17 20:45:51Domnule Vanea aveti dreptate cand afirmati ca MONARHIA a plecat cu un handicap serios dupa ce in 1947 Regele Mihai I-a parasit (de voie sau de nevoie tara pe care oficial o conducea)

Conteaza mult domnule Eugenb daca a plecat de buna voie sau santajat .Cand cineva iti spune ca daca nu pleci sunt executati studenti,tineretul intelectual al Romaniei, atunci alegi sa pleci .Acum aceasta metoda se numeste "terorism".Atunci se numea "lupta de clasa".

De la: eugenb, la data 2010-08-17 20:45:51...dar si-a pastrat handicapul si dupa s-a reintors in tara. In afara de doua-trei luari de cuvant pe care le-a subliniat Presa (pro sau contra) nu am semnalat nici ceva mai important cu care sa se laude (nici in favoarea Romaniei si nici DIRECT personal dumnealui.

Domnule EugenB,pentru unii modestia este virtute. Iliescu,Basescu,toti nesimtitii s-au laudat cu lucruri pe care de fapt nu le-au facut .Considerati ca este important cat se lauda cinva, sau important este ca fara patima,cu calm,sa vedem ce a realizat fiecare pentru tara.Evident ca mereu vom gasi si lucruri negative,greseli .Sa facem insa din Regele Mihai un dusman al Romanei este chiar absurd deoarece omul asta,spre deosebire de Iliescu sau Basescu ,a fost amenintat cu pistolul rusilor,a iubit si iubeste Romania , iar cativa ani a fost singura rezistenta a Romaniei in fata comunismului rusesc.Casa Regala a avut merite si in intrarea nostra in NATO ,si in UE,si mereu a desfasurat activitati de lobby in favoarea Romaniei .Nu s-a laudat nimeni cu asta deoarece modestia domnule EugenB ,se spune ca este o insusire "regala".

De la: eugenb, la data 2010-08-17 20:45:51Fac abstractie (voit) de casatoria unei fete care a pierdut STATUTUL de Alteta Regala atunci cand s-a casatorit cu un individ pe care, poate, il iubea (si aici nu ma intereseaza deloc subiectul respectiv), dar care nu era de "nivelul regal" al ei (de fapt al CASEI REGALE din care se trageau parintii ei si stramosii acestora. Faptul ca a reusit pana la urma sa "plateasca" CUMPARAREA acestui TITLU pentru acel individ (asa cum au facut si alte NUME din CASELE REGALE europene) imi dovedeste mai mult ca ... TOTUL SE CUMPARA in Casele Regale europene si ca ... FOAMEA de BANI nu cunoaste limite in randul MONARHISTILOR de asa-zis PRESTIGIU.

Nu stiu domnule EugenB despre ce titlu CUMPARAT vorbiti .Ce suma s-a platit domnule EugenB? Presupun ca aveti informatii in acest sens ?

In incheiere va spun doar ca si dupa mine,revenirea Monarhiei in Romania este o utopie,poporul roman preferand altfel de conducatori deocamdata .Asta insa nu ne poate face sa nu incercam sa discutam pro sau contra,chiar daca discutia este aproape pur teoretica , fara un orizont de aplicabilitate practica.

vasile_vali

2835 mesaje

Postat pe: 17 August 2010, ora 22:03

De la: eugenb, la data 2010-08-17 21:03:31
De la: vasile_vali, la data 2010-08-17 20:35:03 Domnule Eugen, nu am pretentia de a fi profesorul cuiva, cu atat mai putin al dvs.! Dar utopie prin definitie e ceva irealizabil! Or cele 5-6% pe care le-am pomenit fac parte din nucleul dur liberal, ala care nu a lasat si nu va lasa PNL-ul in afara Parlamentului! Deci, va rog, revizuiti sensul dat de dvs. utopiei si lasati sondajele, ele sunt un barometru ce indica ce doresti sa intelegi din ele...vedeti ca nici cei care le comanda nu prea se incred in ele...

"Nihil sine Deo!"

Nu intentionez ca sa va contrazic in ce priveste "nucleul PNL" de baza, care mie cel putin, imi prezinta ...INCREDERE ca doresc acestei tari BINELE (ca aceasta sa nu devina si asta o ... utopie de ei depinde). Am aratat anterior ca de vina este chiar REGELE nu "sustinatorii" Casei Regale, care patesc acelasi lucru cu cei care, REPUBLICANI fiind, au cautat care sunt "CEL MAI PUTINI RAI" dintre cei care formeaza in prezent PARLAMENTUL ROMANIEI, in loc sa "CAUTERIZEZE RANA" de la inceput, prin FORTAREA "ALESILOR" sa lucreze pentru Romania si nu in favoarea lor personala. Ca astea putea duce ... la noi ALEGERI ANTICIPATE, in care cei "MANJITI" sa nu mai aiba loc (chiar daca se numeau intr-un fel sau altul - ii cunoasteti la fel de bine ca si mine ca sa mai le enumar numele, pentru ca ... umplem degeaba topicul), era un BINE pentru ROMANIA si implicit pentru POPORUL ROMAN. Dar si acest subiect se indreapta spre "off topic" daca discutam prea mai mult despre tema "UTOPIE". Eu cel putin cred ca s-a spus destul despre acest termen si nu cred ca mai este ceva interesat pe marginea lui !

Spuneti ca Regele este de vina...ufff, nici nu stiti cat va inselati! Daca Regele ar fi vrut sa tina "prima pagina", chiar credeti ca s-ar fi intamplat asta in neocomunismul de dupa '90, impestritat cu indivizi dubiosi si cu un trecut securistic? Pai haideti sa stam stramb si sa judecam drept: cine a modificat istoria Romaniei, prezentandu-ne timp de 50 de ani PMR/PCR "bratul poporrrulu'"? Cine a zugravit perioada monarhica in culori sinistre, distorsionand atat semnificatiile cat si importanta urmatorilor ani: 1866, 1881, 1907, 1921, 1922, 1933, 1939 {august, 23}, 1940 (iunie, 26), 1946,1947, 1956, 1968, 1987 etc? Nu PMR/PCR prin cozile lui de topor? Nu "clasa muncitoare", aia care i-a distrus pe Blaga, Maniu, Bratieni, Hossu, Coposu etc.?
Domnule Eugen, chiar daca Regele ar fi facut cate un lucru memorabil pe zi, nu ar fi razbatut in media, pentru ca cei_preocupati_in_pastrarea_in_intuneric_a_poporului ar fi facut sa dispara orice l-ar fi facut popular pe Rege...Aici e vorba de bani, multi bani, de haturile Puterii, de spaima pierderii boieriilor grase facute cu si pe seama Sidex, Flota, Bancorex, BCR, SAFI, FNI etc.
Am o curiozitate cu bataie..: daca dvs. ati castiga la loto, ati da banii altora -celorlalti jucatori- inapoi? Asa si cu "republicanii" de azi: de ce i-ar da Regelui poporul inapoi?

"Nihil sine Deo!"

9am178165

4580 mesaje
Postat pe: 17 August 2010, ora 23:46

De la: ifrim_sandru, la data 2010-08-17 17:28:30Una dintre problemele cele mai dificile de rezolvat pentru Romania si pentru romani, este conica criza morala in care ne zbatem de ani, decenii as putea spune chiar de secole.

De acord cu dumneavoastra!!!
Lipsa de seriozitate si de moralitate actuala inclusiv cea politica, ne vine de la inexistenta unui model moral de familie educata, calma si disciplinata. Casa Regala a Romaniei ar putea fi un model general de conduita pentru macar familiile tinere din Romania.

Fosta membra 9am.ro

117 mesaje

Postat pe: 18 August 2010, ora 13:08

De la: vaneamarin, la data 2010-08-17 19:13:49
De la: ifrim_sandru, la data 2010-08-17 17:28:30
.

Imi pare rau ca am trunchiat mesajul dumneavoastra, desi l-am gasit din punctul meu de vedere excelent .

INCREDEREA este problema cea mai mare a Romaniei.Romanii isi pot pune increderea,chiar la un mod isteric ,absolut convins indiferent de logica argumentelor , in Ion Iliescu,Traian Basescu ,Dan Diaconescu ,etc. Ca sa ai incredere in cineva ,in mod normal (si nu anormal ca la noi) trebuie sa INTELEGI LOGIC SI CLAR, ca acel cineva chiar iti vrea binele ,ca asta urmareste ,ca poate sa asigure acel bine, si ca acel personaj care face apel la increderea ta nu a fost compromis din punct de vedere moral in viata sa,in actiunile sale anterioare.Nu putem cere cuiva perfectiune,greseli face toata lumea .Putem pretinde insa moralitate, dragoste pentru tara ,BUNA INTENTIE ,mila fata de poporul asta amarat, si un trecut care sa te faca SA AI INCREDERE .

Monarhia este absolut dezavantajata in Romania .In primul rand, romanii au fost "educati" dupa 1947 sa acepte forta,pumnul in gura,lucru care a contat enorm si in dezvoltarea mentalitatilor ulterioare . Apoi au fost chiar educati prin minciuna ,minciuna care le-a ramas multor oameni in cap ,desi multi sunt oamnei inteligenti. Falsificarea comunista a istoriei si-a atins practic scopul ,toate "legendele" comuniste despre Regele care a plecat cu averi enorme,care l-a tradat pe Antonescu (omorat de ei,de comunisti) ,care a adus comunismul (asta evident pentru idioti!) ,au gasit adepti .S-au adaugat minciunile NEOCOMUNISTE ale FSNului ,acele porcarii in care Regele nu avea voie in tara ,in care si noua putere , neocomunista(esalonul de rezerva al PCR si securitatii)repeta si ACCENTUA vechile fobii, incepute de Securitatea sovietica a anilor '50.Si acum Traian Basescu continua sa atace Casa Regala, prin tot felul de gesturi absolut imbecile ,gesturi pe care un patriot sau un om responsabil ,nu le-ar face.Un comunist securist insa ,care se viseaza dictator ,adus cu pluta(prin prostia poporului)in fruntea tarii,le poate face fara probleme.El continua doar ura simtita mereu de comunistii, impotriva Monarhiei.

Ideea de Monarhie nu stiu daca este sau nu o utopie,inclin sa cred ca este, judecand dupa mentalitatile actuale ale romanilor. Fara o mass-media care sa sprijine ideea aceasta benefica pentru Romania (si doar ca reparatie istorica,ca reintoarcere la momentul in care comunistii au pus mana prin forta si furt ,pe Romaniai),si fara un popor CARE SA INTELEAGA LUCRURILE , revenirea Monarhiei, ramane o utopie. Daca romanii vor intelege ca Monarhia este singura salvare ,singura varianta care elimina circul politic pornit de FSN, cea mai mare garantie in plan international a dorintei de A RENUNTA la un trecut comunist si corupt (gargara basesciana de "condamnare" a comunismului din 18 dec., nu asta a facut !) ,atunci vor alege Monarhia .Daca nu, oricum vor alege asa cum au facut mereu, FSNul , care va avea ca mereu intre 70%-80% .Ca se va numi PSD, PDL, PDL-bun, PDL-rau, PRM, Partidul Poporului ,PNG etc.,chiar nu are importanta .Astia stiu sa faca circ, iar poporul apreciaza circul deocamdata .Linistea lui Iliescu,luptele cu mogulii ale lui Basescu,executiile pe stadioane ale lui Vadim,cei 20000 de euro dati romanilor de Dan Diaconescu ,DACA SUNTEM BLESTEMATI CA POPOR,II VOR MENTINE PE EI LA PUTERE.Daca insa ne ajuta Dumnezeu ,ii vom inlatura, iar Monarhia pare singura varianta logica prin care se poate face acest lucru .

Meritati o bere rece si multe felicitari pentru comentariul avut. Daca 20% din cetatenii cu drept de vot ar gandi asa ca dumneavoastra , Romania ar scapa de tot raul acumulat din 47 si pana in prezent. Felicitari Mariane.

Fosta membra 9am.ro

117 mesaje

Postat pe: 18 August 2010, ora 13:10

De la: 9am178165, la data 2010-08-17 23:46:55

De acord cu dumneavoastra!!!
Lipsa de seriozitate si de moralitate actuala inclusiv cea politica, ne vine de la inexistenta unui model moral de familie educata, calma si disciplinata. Casa Regala a Romaniei ar putea fi un model general de conduita pentru macar familiile tinere din Romania.

arthur_wagner

5 mesaje
Postat pe: 18 August 2010, ora 14:59

fratele meu du-te in Panonia ca esti tare ungur si omoarai pe toti de acolo daca asta vrei

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 18 August 2010, ora 21:01

Vedeti ca (intentionat sau nu - s-ar putea sa gresesc dar aceasta este impresia pe care o am acum) uitati de Domnitorul Alexandru Ioan I Cuza (CULMEA. unii Monarhisti il asemenea pe CEL CARE AVEA titlul de Domnitor cu cel ce a putat TITLUL de Rege, dar asta se intampla numai cand au interes, altfel nu mai recunosc aceasta EGALITATE) care a suferit o situatie similara cu a fostului Rege Mihai I ... ABDICAREA. Si el (Cuza) a fost "santajat" de cei in care se baza. Si la fel ca si Mihai I. In ce priveste MOTIVUL ABDICARII nu putem cunoaste ADEVARATUL MOTIV (hai sa acceptam ca Mihai a avut "sfatuitori" mai buni decat Cuza pentru a motiva plecarea din tara in dec.1947 - interesant si comunismul a "subcombat" tot in final de Decembrie, dar era 1989) cand renuntase ... la acelasi DREPT (ca si Mihai I) de a perpetuua CASA SA DOMNITOARE pe TRONUL ROMANIEI.
Interesant mi sa pare altceva ... nici Cuza nu a avut COPIII MOSTENITORI BARBATI, ca si Mihai de altfel. Sa fie un "blestem" care-i "atinge" pe unii care se gasesc la conducerea Romaniei ?! Oare asa se se va intampla si de acum inainte ?! Oare ... Basescu in Decembrie ... ABDICA si el ?! Intrebari ... intrebari ... intrebari ...
Insa faptul ca ai numit-o ... "LUPTA DE CLASA", inseamna ca recunoasteti "motivatia comunistilor romani", ca a fost generata fapt de "invataturile" lui ... Lenin, care in "Tezele din Aprilie" din 1905 cred, a proclamat aceasta LUPTA - dintre "viitorii" sovietici si o clasa (a mosierilor) care incepuse sa decada (asa cum si MOSIERII nostrii intre care Regele era Conducator si PRIM MOSIER ... incepusera sa decada). Daca doriti mai multe ... date referitoare la acest subiect puteti gasi in "Istoria Romaniei" ("Istoria Romaniei" - ed.1940 - era REGELE ATUNCI , sau CELE comuniste "Istoria R.P.R." - ed. 1957, sau "Istoria R.S.R." - ed. 1975), sau mai bine, fiind mai exacta - daca este in limba rusa este cel mai bine "Istoria P.C.(b - de la bolsevic) U.S.". Subiectul daca il aprofundati veti intelege ideea comunistilor de LUPTA DE CLASA si se pot intelege multe acte ale lor (de fapt ... care este JUSTIFICAREA acelor acte in fata propriei CONSTIINTE (unii, culmea sustineau ca au asa ceva, desi eu cel putin ... ma indoiesc).
Cat priveste MODESTIA, care ar fi ... "proverbiala" Regelui, atunci de ce cei care fac parte din CASA SA REGALA nu ne prezinta ei atunci ce actiuni a desfasurat fostul REGEL MIHAI I, inainte de a veni si dupa ce a venit in Romania. Deci el PERSONAL, nu altii din ... CAMARILA. Ca eu vorbesc in special de fostul Rege, nu de cine ar vrea acuma sa vina pe TRONUL ROMANIEI).
V-am spus ca eu va respect opinia in cel priveste pe fostul Rege Mihai I, dar tocmai de aceea v-am scos in evidenta ca nu si-a "iubit POPORUL" asa cum a "anuntat" (dar eu tot "lauda" o numesc) cand s-a intors in Romania, ci dimpotriva ! Daca isi iubea "POPORUL" insemna sa nu aiba "clipa de odihna", atat cat a fost "exilat" sau "nevoit sa abdice" (daca asa vi se pare mai ... corect), cat si dupa ce s-a inapoiat in Romania, pentru ca sa DOVEDEASCA POPORULUI ca nu l-a UITAT. Dar nu a facut-o si nu pot sa accept ca nu a uitat POPORUL ROMAN. Si-a invatat FETELE sa vorbeasca ROMANESTE, cat a fost departe de ROMANIA ? Ca au invatat DE NEVOIE limba romana este altceva. Aduceti-va aminte ca, nu stiau o "boaba" cand au venit pentru prima data in Romania. In caza lui Mihai fetele au vorbit o alta limba si nu LIMBA ROMANA. Deci in casa lui din Strainatate (Elvetia) nu s-a vorbit LIMBA POPORULUI ROMAN. De ce ? Pentru ca ... acum nu mai era nevoie, fiind in alta tara unde nu se vorbea limba romana ? Dar atunci inseamna ca asa trebuiau sa procedeze si ROMANII care au fost "exilati" de Sovietici Rusi in ... Siberia. Adica sa uite si ei de a-si invata COPIII si NEPOTII (deci URMASII lor ROMANI) sa vorbeasca LIMBA POPORULUI lor - LIMBA ROMANA.
Cat priveste acel "lobby" de care afirmati, va contraziceti singuri cei ce va dati ... MONARHISTI (dupa cate inteleg eu - sper sa nu va suparati, ca nu asta intentionez, binenteles). Anterior s-a sustinut ca domnul Duda a facut "lobby" (doar pentru aceasta A PRIMIT BANI de la Statul ROMAN). Ca l-ar fi luat ca "insotitor" si pe fostul Rege Mihai I, doar pentru ca sa aiba "acces" la CURTILE REGALE EUROPENE. Atunci se nasc doua intrebari : Daca facea "lobby" PLATIT DE STATUL ROMAN inseamna ca putea sa faca acest lucru SINGUR (neinsotit). Intrebare : Putea sa faca SINGUR aceasta MISIUNE ? DA sau NU ? Daca Da totul era OK, dar se nastea o alta intrebare : De ce a mers fostul Rege cu el, si pe banii Statului Roman ? Daca a mers pe banii proprii este OK, dar atunci pentru a dovedi acest lucru trebuie sa-si prezinte ... DECONTURILE cat a fost in "plimbare" prin Europa si nu numai. Daca nu putea SINGUR sa-si indeplineasca MISIUNEA pe care si-o asumat-o atunci trebuie sa ... predea toti banii cheltuiti , pentru ca altfel este FALS SI UZ DE FALS IN ACTE PUBLICE si "miroase" a "EVAZIUNE". Deci, domnule Vanea, cine a facut "lobby" ? Fostul Rege Mihai I SINGUR ? Domnul Duda SINGUR ? Fostul Rege Mihai I impreuna cu domnul Duda ? Sau poate nici unul din ei, pentru ca "jocurile" erau facute si noi intram oricum in NATO (ca doar acolo era nevoie de "lobby" pe vremea aceea) ? Cat priveste un raspuns mai vechi care trebuiau sa vi-l dau (dar tot ma luam cu alt ceva si scapam din vedere acest raspuns) referitor la acel "lobby" pe care il fac ungurii in Senatul American sau la ONU am sa va spun decat atat : Daca ungurii au gasit "evrei unguri" atunci sa gasim si noi putem sa gasim "evrei romani" care sa ne sustina partea. Evreii daca ai bani (destui) te ajuta fara sa te intrebe daca este bine sau rau, sau adevarat sau nu ce sustii tu, etc. Nu ma credeti ? Posibil ! Dar intrebati un evreu ce parere au despre asta si dupa ... mai stam de vorba (dar nu pe acest topic - ca prea iesim in "off topic" in ultima vreme prea des, din pacate). Despre "lobby" facut pentru intrarea Romaniei in ... UE eu nu am auzit (sa fie ... greseala mea, sau a fostului Rege Mihai I - explicatii, va rog, daca aveti date concrete pe marginea subiectului). In concluzie, referitor la "modestia regala", am de facut o singura remarca : Cand ai PUTEREA pe mana iti da mana sa fii ... MODEST, altfel ... NU. Si dovada ca am dreptate s-a vazut cant a CANDIDAT LA PRESEDENTIA ROMANIEI si nu a TRONULUI ROMANESC, cum ar fi fost normal. A, nu a fost IDEEA fostului Rege Mihai I al Romaniei, ci doar a unui "trepadus" (daca va simtiti cumva jignit de termenul pe care l-am gasit initial, puteti-l sa-l inlocuiti cu termenul "actoras de mana a II-a" - mi-e tot una) care i-a "pacalit" una din fete sa se casatoreasca cu el. Binenteles ca nu voi discuta de "sentimentelor" pe care i-a "unit" Ofiterul de Stare Civila (din Romania sau aiurea) sau cele ale Bisericii care i-a "unit" Interesant ca prea multe date nu avem daca a fost Ortodoxa sau ... Catolica. Daca a fost Ortodoxa inseamna ca mai inainte a fost Catolica (fetele s-au nascut in ... Elvetia (nu in Romania) si acolo nu era Parohie Romaneasca din cate stiu pe timpul acela) si a trebuit sa "renunte" la Botezul anterior. Iar daca a fost o "unire" in Biserica Catolica pentru ca si domnul Duda a fost Botezat de Biserica Catolica inseamna ca din plecare nu are dreptul la Tronul Romaniei pentru ca avea/are o alta RELIGIE pe care o are POPORUL ROMAN majotitar in ROMANIA. Astept cu interes lamurirea acestei DILEME !
Referitor la afirmatia facuta de mine ca si-a CUMPARAT TITLUL REGAL vad ca va faceti ca "ploua". Dar si ultimile "DARURI" care se dau "proaspetilor insuratei" din CASELE REGALE EUROPENE dovedesc singure ca TITLUL REGAL se vinde si mai ales se CUMPARA de cei care nu aveau altfel nicio speranta sa-l primeasca (persoane de un statut inferior unei ALTETE REGALE - barbati sau femei). CASELE REGALE au inceput sa fie "o specie pe cale de disparitie" - si nu o luati ca un "misto" ci ca o RARITATE. Amestecarea intre oameni "de statut inferior" cu Altetele Regale au inceput sa se inmulteasca pe ce trece timpul, asa ca ... ce era de demonstrat a fost demonstrat ! TITLUL DE ALTETA REGALA ESTE CUMPARABIL SI NU DE ACUM, CI A DEVENIT O OBISNUINTA DE FOARTE MULTA VREME. A, ca nu se face "pe fata" si asta este adevarat ("Nobletea cere respectarea ETICHETEI", nu-i asa ?!). Nu ma credeti ! V-as da un singur exemplu sa-l verificati : Cat a durat pana Duda a fost RECUNOSCUT de celelalte CASE REGALE (si mai ales Casa Regala de ORIGINE - stramoseasca a fostului Rege Mihai I) si a putut primii insemnele de A.S. ? Si va mai pot da exemple si la alte Case Regale din Europa care si-au "vandut-cumparat" TITLURILE REGALE. Dar am iesi atunci cu totul in afara topicului acesta si eu cel putin nu intentoionez asta.
Fara sa vreau am "deviat" de la subiectul "fostul Rege Mihai I' si am "intrat" in subiectul "CASA REGALA de astazi" care nu-l aveam in discutia de astazi. Dar pentru ca am "gresit" imi asum si ... "discutiile impotriva", binenteles.
Desi eu vroiam sa ajung la ultima dumneavoastra afirmatie la care suntem de acord :
De la: vaneamarin, la data 2010-08-17 21:31:33 In incheiere va spun doar ca si dupa mine,revenirea Monarhiei in Romania este o utopie,poporul roman preferand altfel de conducatori deocamdata .Asta insa nu ne poate face sa nu incercam sa discutam pro sau contra,chiar daca discutia este aproape pur teoretica , fara un orizont de aplicabilitate practica.

Este o ... UTOPIE ! Dar va inteleg incercarea sa discutati pe marginea acestui subiect ! Nu-mi ramane sa ... incercati in continuare sa va sustineti UTOPIA. Succes in continuare ! Numai din discutii (civilizate) poate iesi la suprafata ... ADEVARUL ADEVARAT !

P.S. Daca prin afirmatiile mele am jignit pe cineva ... imi cer (anticipat) scuze. Nu am intentionat acest lucru. Un sfarsit de saptamana cat mai placut la toata lumea !

Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 18 August 2010, ora 21:05

Monarhie! Monarhie!

Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 18 August 2010, ora 21:06

ca orice monarh, am si eu interesele mele

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 18 August 2010, ora 21:23

De la: Will, la data 2010-08-18 21:05:28Monarhie! Monarhie!

De la: Will, la data 2010-08-18 21:06:17ca orice monarh, am si eu interesele mele

Cred ca veti astepta ... la rand MONARHISTULE (daca sunteti sau m-ati "pacalit" doar), pentru ca s-au anuntat altii inaintea dumneavoastra. Dar, poateti aveti o sansa ... in Decembrie (anul asta, poate), deoarece in decembrie 1947 au venit comunistii la conducerea Romaniei si tot in Decebrie (dar 1989 de data asta) au "cazut" de la PUTERE (cel putin asta zic unii - REPUBLICANI de data asta). Daca luam de baza ca fostul Domnitor Cuza nu a avut copii baieti (a infiiat este adevarat) ca si fostul Rege Mihai I, puteti sa ... sperati. Apropos, dumneavoastra aveti vreo sansa la ... baieti sau ... tot la fete va este gandul ?!

P.S. Va rog sa nu ... iesiti din topic ca nu va raspund. Am vorbit prea mult "off topic" ca sa mai "rezist" de unul singur la inca un "off topic". Nu vreau sa risc ca adminul sa ma "banneze". Si deocamdata ma "lupt" de unul SINGUR cu MONARHISTII ...

9am178165

4580 mesaje
Postat pe: 19 August 2010, ora 08:47

De la: eugenb, la data 2010-08-18 21:23:38
De la: Will, la data 2010-08-18 21:05:28Monarhie! Monarhie!

De la: Will, la data 2010-08-18 21:06:17ca orice monarh, am si eu interesele mele

Cred ca veti astepta ... la rand MONARHISTULE (daca sunteti sau m-ati "pacalit" doar), pentru ca s-au anuntat altii inaintea dumneavoastra. Dar, poateti aveti o sansa ... in Decembrie (anul asta, poate), deoarece in decembrie 1947 au venit comunistii la conducerea Romaniei si tot in Decebrie (dar 1989 de data asta) au "cazut" de la PUTERE (cel putin asta zic unii - REPUBLICANI de data asta). Daca luam de baza ca fostul Domnitor Cuza nu a avut copii baieti (a infiiat este adevarat) ca si fostul Rege Mihai I, puteti sa ... sperati. Apropos, dumneavoastra aveti vreo sansa la ... baieti sau ... tot la fete va este gandul ?!

P.S. Va rog sa nu ... iesiti din topic ca nu va raspund. Am vorbit prea mult "off topic" ca sa mai "rezist" de unul singur la inca un "off topic". Nu vreau sa risc ca adminul sa ma "banneze". Si deocamdata ma "lupt" de unul SINGUR cu MONARHISTII ...

Dar nu trebuie sa va luptati cu noi! Ne-ar face placere sa deveniti unul dintre noi!

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 19 August 2010, ora 08:56

De la: eugenb, la data 2010-08-18 21:01:07
De la: vaneamarin, la data 2010-08-17 21:31:33 In incheiere va spun doar ca si dupa mine,revenirea Monarhiei in Romania este o utopie,poporul roman preferand altfel de conducatori deocamdata .Asta insa nu ne poate face sa nu incercam sa discutam pro sau contra,chiar daca discutia este aproape pur teoretica , fara un orizont de aplicabilitate practica.

Este o ... UTOPIE ! Dar va inteleg incercarea sa discutati pe marginea acestui subiect ! Nu-mi ramane sa ... incercati in continuare sa va sustineti UTOPIA. Succes in continuare ! Numai din discutii (civilizate) poate iesi la suprafata ... ADEVARUL ADEVARAT !

P.S. Daca prin afirmatiile mele am jignit pe cineva ... imi cer (anticipat) scuze. Nu am intentionat acest lucru. Un sfarsit de saptamana cat mai placut la toata lumea !

Domnule Eugenb, stiti ce i-a rasuns Academia Franceza lui Traian Vuia cand a prezentat proiectul sau de zbor cu un aparat mai greu decat aerul ?"Problema zborului cu un aparat care cântărește mai mult decât aerul nu poate fi rezolvată și nu este decât un vis.". Vedeti domnule Eugenb ,cam toata lumea zboara astazi cu aparate mai grele decat aerul, asa ca o idee care pare utopica (in sensul posibilitatii realizarii acelei idei) intr-un anumit moment istoric,nu este obligatoriu nerealizabila . La fel de utopice sunt IN ACEST MOMENT si ideile de a avea un popor roman prosper ,de a avea la conducere numai oameni plini de patriotism care sa conduca Romania pentru romani si nu pentru puterea sau buzunarele lor,de a scapa de FSN si satelitii sai, sau de a avea discernament poporul roman in alegerile politice pe care le face .

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 19 August 2010, ora 10:36

De la: eugenb, la data 2010-08-18 21:01:07Vedeti ca (intentionat sau nu - s-ar putea sa gresesc dar aceasta este impresia pe care o am acum) uitati de Domnitorul Alexandru Ioan I Cuza (CULMEA. unii Monarhisti il asemenea pe CEL CARE AVEA titlul de Domnitor cu cel ce a putat TITLUL de Rege, dar asta se intampla numai cand au interes, altfel nu mai recunosc aceasta EGALITATE) care a suferit o situatie similara cu a fostului Rege Mihai I ... ABDICAREA. Si el (Cuza) a fost "santajat" de cei in care se baza. Si la fel ca si Mihai I. In ce priveste MOTIVUL ABDICARII nu putem cunoaste ADEVARATUL MOTIV (hai sa acceptam ca Mihai a avut "sfatuitori" mai buni decat Cuza pentru a motiva plecarea din tara in dec.1947 - interesant si comunismul a "subcombat" tot in final de Decembrie, dar era 1989) cand renuntase ... la acelasi DREPT (ca si Mihai I) de a perpetuua CASA SA DOMNITOARE pe TRONUL ROMANIEI.
Interesant mi sa pare altceva ... nici Cuza nu a avut COPIII MOSTENITORI BARBATI, ca si Mihai de altfel. Sa fie un "blestem" care-i "atinge" pe unii care se gasesc la conducerea Romaniei ?! Oare asa se se va intampla si de acum inainte ?! Oare ... Basescu in Decembrie ... ABDICA si el ?! Intrebari ... intrebari ... intrebari ...
Insa faptul ca ai numit-o ... "LUPTA DE CLASA", inseamna ca recunoasteti "motivatia comunistilor romani", ca a fost generata fapt de "invataturile" lui ... Lenin, care in "Tezele din Aprilie" din 1905 cred, a proclamat aceasta LUPTA - dintre "viitorii" sovietici si o clasa (a mosierilor) care incepuse sa decada (asa cum si MOSIERII nostrii intre care Regele era Conducator si PRIM MOSIER ... incepusera sa decada). Daca doriti mai multe ... date referitoare la acest subiect puteti gasi in "Istoria Romaniei" ("Istoria Romaniei" - ed.1940 - era REGELE ATUNCI , sau CELE comuniste "Istoria R.P.R." - ed. 1957, sau "Istoria R.S.R." - ed. 1975), sau mai bine, fiind mai exacta - daca este in limba rusa este cel mai bine "Istoria P.C.(b - de la bolsevic) U.S.". Subiectul daca il aprofundati veti intelege ideea comunistilor de LUPTA DE CLASA si se pot intelege multe acte ale lor (de fapt ... care este JUSTIFICAREA acelor acte in fata propriei CONSTIINTE (unii, culmea sustineau ca au asa ceva, desi eu cel putin ... ma indoiesc).
Cat priveste MODESTIA, care ar fi ... "proverbiala" Regelui, atunci de ce cei care fac parte din CASA SA REGALA nu ne prezinta ei atunci ce actiuni a desfasurat fostul REGEL MIHAI I, inainte de a veni si dupa ce a venit in Romania. Deci el PERSONAL, nu altii din ... CAMARILA. Ca eu vorbesc in special de fostul Rege, nu de cine ar vrea acuma sa vina pe TRONUL ROMANIEI).
V-am spus ca eu va respect opinia in cel priveste pe fostul Rege Mihai I, dar tocmai de aceea v-am scos in evidenta ca nu si-a "iubit POPORUL" asa cum a "anuntat" (dar eu tot "lauda" o numesc) cand s-a intors in Romania, ci dimpotriva ! Daca isi iubea "POPORUL" insemna sa nu aiba "clipa de odihna", atat cat a fost "exilat" sau "nevoit sa abdice" (daca asa vi se pare mai ... corect), cat si dupa ce s-a inapoiat in Romania, pentru ca sa DOVEDEASCA POPORULUI ca nu l-a UITAT. Dar nu a facut-o si nu pot sa accept ca nu a uitat POPORUL ROMAN. Si-a invatat FETELE sa vorbeasca ROMANESTE, cat a fost departe de ROMANIA ? Ca au invatat DE NEVOIE limba romana este altceva. Aduceti-va aminte ca, nu stiau o "boaba" cand au venit pentru prima data in Romania. In caza lui Mihai fetele au vorbit o alta limba si nu LIMBA ROMANA. Deci in casa lui din Strainatate (Elvetia) nu s-a vorbit LIMBA POPORULUI ROMAN. De ce ? Pentru ca ... acum nu mai era nevoie, fiind in alta tara unde nu se vorbea limba romana ? Dar atunci inseamna ca asa trebuiau sa procedeze si ROMANII care au fost "exilati" de Sovietici Rusi in ... Siberia. Adica sa uite si ei de a-si invata COPIII si NEPOTII (deci URMASII lor ROMANI) sa vorbeasca LIMBA POPORULUI lor - LIMBA ROMANA.
Cat priveste acel "lobby" de care afirmati, va contraziceti singuri cei ce va dati ... MONARHISTI (dupa cate inteleg eu - sper sa nu va suparati, ca nu asta intentionez, binenteles). Anterior s-a sustinut ca domnul Duda a facut "lobby" (doar pentru aceasta A PRIMIT BANI de la Statul ROMAN). Ca l-ar fi luat ca "insotitor" si pe fostul Rege Mihai I, doar pentru ca sa aiba "acces" la CURTILE REGALE EUROPENE. Atunci se nasc doua intrebari : Daca facea "lobby" PLATIT DE STATUL ROMAN inseamna ca putea sa faca acest lucru SINGUR (neinsotit). Intrebare : Putea sa faca SINGUR aceasta MISIUNE ? DA sau NU ? Daca Da totul era OK, dar se nastea o alta intrebare : De ce a mers fostul Rege cu el, si pe banii Statului Roman ? Daca a mers pe banii proprii este OK, dar atunci pentru a dovedi acest lucru trebuie sa-si prezinte ... DECONTURILE cat a fost in "plimbare" prin Europa si nu numai. Daca nu putea SINGUR sa-si indeplineasca MISIUNEA pe care si-o asumat-o atunci trebuie sa ... predea toti banii cheltuiti , pentru ca altfel este FALS SI UZ DE FALS IN ACTE PUBLICE si "miroase" a "EVAZIUNE". Deci, domnule Vanea, cine a facut "lobby" ? Fostul Rege Mihai I SINGUR ? Domnul Duda SINGUR ? Fostul Rege Mihai I impreuna cu domnul Duda ? Sau poate nici unul din ei, pentru ca "jocurile" erau facute si noi intram oricum in NATO (ca doar acolo era nevoie de "lobby" pe vremea aceea) ? Cat priveste un raspuns mai vechi care trebuiau sa vi-l dau (dar tot ma luam cu alt ceva si scapam din vedere acest raspuns) referitor la acel "lobby" pe care il fac ungurii in Senatul American sau la ONU am sa va spun decat atat : Daca ungurii au gasit "evrei unguri" atunci sa gasim si noi putem sa gasim "evrei romani" care sa ne sustina partea. Evreii daca ai bani (destui) te ajuta fara sa te intrebe daca este bine sau rau, sau adevarat sau nu ce sustii tu, etc. Nu ma credeti ? Posibil ! Dar intrebati un evreu ce parere au despre asta si dupa ... mai stam de vorba (dar nu pe acest topic - ca prea iesim in "off topic" in ultima vreme prea des, din pacate). Despre "lobby" facut pentru intrarea Romaniei in ... UE eu nu am auzit (sa fie ... greseala mea, sau a fostului Rege Mihai I - explicatii, va rog, daca aveti date concrete pe marginea subiectului). In concluzie, referitor la "modestia regala", am de facut o singura remarca : Cand ai PUTEREA pe mana iti da mana sa fii ... MODEST, altfel ... NU. Si dovada ca am dreptate s-a vazut cant a CANDIDAT LA PRESEDENTIA ROMANIEI si nu a TRONULUI ROMANESC, cum ar fi fost normal. A, nu a fost IDEEA fostului Rege Mihai I al Romaniei, ci doar a unui "trepadus" (daca va simtiti cumva jignit de termenul pe care l-am gasit initial, puteti-l sa-l inlocuiti cu termenul "actoras de mana a II-a" - mi-e tot una) care i-a "pacalit" una din fete sa se casatoreasca cu el. Binenteles ca nu voi discuta de "sentimentelor" pe care i-a "unit" Ofiterul de Stare Civila (din Romania sau aiurea) sau cele ale Bisericii care i-a "unit" Interesant ca prea multe date nu avem daca a fost Ortodoxa sau ... Catolica. Daca a fost Ortodoxa inseamna ca mai inainte a fost Catolica (fetele s-au nascut in ... Elvetia (nu in Romania) si acolo nu era Parohie Romaneasca din cate stiu pe timpul acela) si a trebuit sa "renunte" la Botezul anterior. Iar daca a fost o "unire" in Biserica Catolica pentru ca si domnul Duda a fost Botezat de Biserica Catolica inseamna ca din plecare nu are dreptul la Tronul Romaniei pentru ca avea/are o alta RELIGIE pe care o are POPORUL ROMAN majotitar in ROMANIA. Astept cu interes lamurirea acestei DILEME !
Referitor la afirmatia facuta de mine ca si-a CUMPARAT TITLUL REGAL vad ca va faceti ca "ploua". Dar si ultimile "DARURI" care se dau "proaspetilor insuratei" din CASELE REGALE EUROPENE dovedesc singure ca TITLUL REGAL se vinde si mai ales se CUMPARA de cei care nu aveau altfel nicio speranta sa-l primeasca (persoane de un statut inferior unei ALTETE REGALE - barbati sau femei). CASELE REGALE au inceput sa fie "o specie pe cale de disparitie" - si nu o luati ca un "misto" ci ca o RARITATE. Amestecarea intre oameni "de statut inferior" cu Altetele Regale au inceput sa se inmulteasca pe ce trece timpul, asa ca ... ce era de demonstrat a fost demonstrat ! TITLUL DE ALTETA REGALA ESTE CUMPARABIL SI NU DE ACUM, CI A DEVENIT O OBISNUINTA DE FOARTE MULTA VREME. A, ca nu se face "pe fata" si asta este adevarat ("Nobletea cere respectarea ETICHETEI", nu-i asa ?!). Nu ma credeti ! V-as da un singur exemplu sa-l verificati : Cat a durat pana Duda a fost RECUNOSCUT de celelalte CASE REGALE (si mai ales Casa Regala de ORIGINE - stramoseasca a fostului Rege Mihai I) si a putut primii insemnele de A.S. ? Si va mai pot da exemple si la alte Case Regale din Europa care si-au "vandut-cumparat" TITLURILE REGALE. Dar am iesi atunci cu totul in afara topicului acesta si eu cel putin nu intentoionez asta.
Fara sa vreau am "deviat" de la subiectul "fostul Rege Mihai I' si am "intrat" in subiectul "CASA REGALA de astazi" care nu-l aveam in discutia de astazi. Dar pentru ca am "gresit" imi asum si ... "discutiile impotriva", binenteles.
Desi eu vroiam sa ajung la ultima dumneavoastra afirmatie la care suntem de acord :

Haideti sa incarcam sa extragem pe rand ideile principale si sa le discutam rapid (le putem dezvolta pe fiecare in parte ulterior sau putem adauga altele noi) deoarece altfel din punctul meu de vedere se ajunge ca prin vorbe multe sa se piarda esentialul. Din cate va stiu eu pe dumnevoastra ,nici dumnevoastra nu doriti acest lucru asa ca sunt sigur ca si in privinta asta vom avea un punct comun.

1)Ideea ca si Cuza (sau urmasii sai ) au drepturi la tronul Romaniei.
Cuza stim bine ca nu a fost monarh ci domnitor , iar el sau urmasii sai nu aveau drepturi succesorale la tronul Romaniei. "Abdicarea" lui Cuza trebuie privita ca o demitere facuta sub presiune intr-adevar, dar care nu are deloc legatura cu dreptul la tronul Romaniei. Daca vreti,ca sa intelegeti cat de bizara imi pare mie aceasta idee,si Ceausescu a fost inlaturat de la putere iar ideea ca din cauza acestui fapt ar avea urmasii sai dreptul de ajunge regi in Romania, este tot atat de "intemeiata" ca si in cazul lui Cuza. Desi si Cuza si Ceausescu au fost indepartati de la putere ,ei nu au fost regi ,nu au avut niciodata dreptul la succesiune la conducerea Romaniei ,pe linie de familie .

2)Legea salica si obsesia republicana pentru aceasta lege care de fapt priveste monarhia.
Parerea mea domnule EugenB este ca legea salica este absolut depasita si discriminatoare .Ii inteleg necesitatea provenita probabil din faptul ca in trecut regii erau si conducatori militari ,insa acum nu mai este cazul sa punem problemele asa.

3)Nu am inteles logica dumnevoastra legata de lobby-ul facut de Familia Regala .Pare insa ca ati dori sa sugerati ca Regele Mihai a furat niste bani de la statul Roman pentru nu stiu ce chestii si plimbari prin Europa , si ca ba a facut ba nu ar fi facut lobby in favoarea Romaniei. Daca a facut atunci a fost platit de statul Roman (deci nu mai are merite) si a mai si furat din bani ,daca nu a facut atunci nu isi iubeste tara .Asta este ideea domnule Eugenb ? Pai nu ne lasati prea multe variante de scapare ,nu-i asa ? Orice face bine tot nu este! Prezentati dumnevoastra clar si concret documente despre banii primiti de Casa Regala de la statul Roman pentru lobby, si discutam apoi cat si ce anume s-a furat .Haideti sa nu ajungem sa facem discutii lungi si inutile despre lucruri pe care doar le presupuneti dumnevoastra.

4)Ideea ca Radu Duda a facut o gafa prin candidatura sa la presedentie.
Da,a fost o gafa si o enorma imbecilitate, deoarece este membru al Casei Regale a Romaniei. Bine ca pana la urma a renuntat la idee.Radu Duda insa, nu are dreptul la tronul Romaniei ca sa existe o incompatibilitate intre el si eventuala sa functie de presedinte ,asa ca este si el ,ca orice cetatean,liber sa candideze la ce functie vrea in statul roman ,inclusiv la cea de presedinte. Eu nu l-as fi votat niciodata ...

5)Cumpararea si vanzarea titlurilor regale care chipurile ar arata cat de mercantile si imorale sunt monarhiile din toata lumea.
Nu stiu domnule EugenB astfel de cazuri .Va voi raspunde cand imi veti prezenta clar chitantele care sa ateste aceste tranzactii depsre care vorbiti.Altfel,in lipsa de documente clare,eu voi presupune ca sunt doar simple speculatii provenite din dorinta de a va sustine ideile.

PS:"Interesant ca prea multe date nu avem daca a fost Ortodoxa sau ... Catolica. Daca a fost Ortodoxa inseamna ca mai inainte a fost Catolica (fetele s-au nascut in ... Elvetia (nu in Romania) si acolo nu era Parohie Romaneasca din cate stiu pe timpul acela) si a trebuit sa "renunte" la Botezul anterior. Iar daca a fost o "unire" in Biserica Catolica pentru ca si domnul Duda a fost Botezat de Biserica Catolica inseamna ca din plecare nu are dreptul la Tronul Romaniei pentru ca avea/are o alta RELIGIE pe care o are POPORUL ROMAN majotitar in ROMANIA. Astept cu interes lamurirea acestei DILEME !"

M-ar bucura sa incerc lamurirea acestei dileme insa ,stiti...eu imi doresc ca inainte de a rezolva o problema sa inteleg dracului si care este problema respectiva. Stiu ca principesa Margareta este botezata in religia ortodoxa,casatorita in aceasta religie ( Biserica ortodoxa greceasca din Lausanne este locul unde a fost botezata Alteta Sa Regala Principesa Margareta si unde s-a si casatorit) dar nu sunt sigur ca acest lucru va rezolva problemele . Tipul acesta de logica de genul daca DA atunci pica prost ,daca NU atunci tot prost pica ,insotit si de dorinta de a va lamuri cineva dilema chipurile incuietoare ,este cam copilaresc din punctul meu de vedere. Nu vreau sa va ofensez ,va admir tenacitatea in sustinerea ideilor .Vreau insa sa renuntati la patima (si cand devin prea patimas la randul meu si am tendinta de a "forta" lucrurile,va rog sa imi atrageti atentia ) si sa discutam clar,scurt si pe baza de date certe nu de speculatii.

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 19 August 2010, ora 18:37

Pentru ca eu sunt cam "alergic" la "copy-paste" (mai ales cand este si intins prea mult) si deoarece consider ca si dumneavoastra aveti pretentia (ca si mine, de altfel) ca tine-ti minte ce abia ati scris, nu voi mai repeta "textele" anterioare, ci ve-ti accepta ca sa trec numai ... raspunsurile, iar cine dintre "privitori" va dori ca sa aprofundeze discutia, va putea sa citeasca (daca are rabdare) ce am postat anterior noi :
1) Nu sunt de aceeasi parere cu dumneavoastra. Intrucat vorbiti in numele MONARHISTILOR si pentru ca anterior discutii ei aceasta au fost multe "voci" care au sustinut ca Rege este similar cu Domn, Domnitor, etc. nu pot accepta aceasta pozitie din partea dumneavoastra. Daca este doar o PARERE PROPRIE atunci ma voi opri numai la PAREREA mea PERSONALA, dar atunci nu voi accepta ca altcineva sa faca o alta parere - si vom ajunge la a ne opri cu aceasta discutie, din lipsa de "suporteri". Asa ca raspunsul la acest subiect ramane in "suspans" pana cand voi cunoasre parerea dumneavoastra - Este o parere pur personala sau nu ?
2) "Legea salica" era in vigoare in momentul cand a ABDIGAT (de voie sau de nevoie) fostul Rege al Romaniei. Poporul doar aceasta "urmare" cunostea. Intrucat nu s-a schimbat pe vremea aceea ramane VALABILA (pentru ca numai POPORUL ROMAN o putea/poate schimba). Deci nu cei ce formeaza Casa Regala o poate schimba, ci ... numai POPORUL ROMAN (care fusese SILIT sa primeasca un Domnitor STRAIN in 1866 cand Domnitorul Cuza fusese SILIT sa paraseasca Tronul Romaniei.
3) Cand am inceput sa postez pe acest topic am ridicat "problema Duda". Si mi s-a raspuns de multi MONARHISTI ca el (Duda) a facut "lobby" pentru intrarea in NATO. Printre alte raspunsuri a fost si "citate" preluate din "Blogul personal al lui Duda" sau din cel al Casei Regale in care se ȚlaudaȚ faptul ca a participat si fostul Rege la aceste "momente" de "lobby". Daca nu este asa atunci ar trebui sa se prezinte niste documente care sa sustina contrariu, de catre cineva dintre MONARHISTI. Eu personal, cred ca Duda nu a mers nicaieri SINGUR (macar pentru prima data) la vreo ... CASA REGALA EUROPEANA fara Sotia lui sau fara unul dintre Socrii, din cauza ca nu l-ar fi "recunoscut" nimenea ca Membru de Casa Regala, ci doar ca "mesager" al Romaniei REPUBLICANE. Daca a fost "mesager" al Romaniei Republicane atunci inseamna ca o sa-i vina foarte usor sa ... prezinte "DECONTUL" Cheltuielilor banilor primiti de la Ministerul de Externe pentru a face acest "lobby". Dar daca intrati pe "Blogul" personal al lui Duda mi-e foarte teama ca ... veti suferi o mare "deceptie" privind modul cum a inteles sa se comporte domnul Duda in aceasta privinta. Eu ma abtin deocamdata si va las pe dumneavoastra sa "faceti ... sapaturi". Asta ca sa nu se mai spuna ca am ceva cu personajul respectiv ! Cercetati si trageti singuri concluziile ce se impun ! Poate ca asa imi veti dreptate la aprecierile pe care le-am facut initial ! Cercetati ! Ramane si acest subiect in ... suspans pana cand va lamuriti daca a fost un "lobby" facut de unul SINGUR (deci facut numai de Duda) sau a fost facut impreuna cu cineva din FAMILIE. Nu eu trebuie sa va dau "explicatii" la Decontul de Cheltuieli ... obligatia ii revine lui Duda. Intrebati-l si dupa aceea mai stam de vorba desprea acest subiect !
4) Ma bucur ca la acest punct am cazut la "pace". Dar acum a cui parere sustineti ? Cea personala ... sau parerea majoritatii MONARHISTILOR ce posteaza pe acest topic ?
5) Daca ati lua "l-a puricat" istoria diverselor Case Regale veti vedea ca gasiti si "dovezile" ca acest "TARG" cu TITLURILE NOBILIARE se face de multa vreme (de cateva sute de ani - daca nu chiar mai demult). Aici cred ca domna "cu nume greu de tinut minte" (chiar de ce nu alegeti un pseudonume mai usor de tinut minte - stimata doamna ?!) v-ar putea ajuta, prin "sursele" sotului dansii. Binenteles, ca nu v-as cere sa ma aprobati, ci numai sa aflati (intr-o discutie privata - monarhica daca doriti) daca eu am sau nu dreptate. Atata doar !

Problema de fapt este daca in discutia cu un MONARHIC, eu un REPUBLICAN, vorbim despre :
- MONARHIE, la modul general;
- MONARHIA ROMANEASCA, la modul particular sau la modul general;
- CASA REGALA EUROPEANA, la modul general;
- CASA REGALA ROMANEASCA, la modul general sau particular;
- fostii/fostul REGI/REGE ai/al ROMANIEI , la modul general sau particula;

sau prezentam doar niste PARERI PERSONALE (care nu implica pe ceilalti REPUBLICANI sau MONARHISTI).

Luand exemplu impartirea mea, tot la fel puteti sa faceti o impartire "de cealalta parte a Baricadei", urmand ca atunci cand facem referire la un subiect sa putem anunta la ce problema ne referim cu preponderenta. Si poate ne vom lipsi de "copy-paste" in exces. Ma deranjeaza, pe mine cel putin, ca din cateva postari se "umple pagina" de "site" - chiar asa de "uituci" sunt unii sau chiar atat de "lenesi" in ale scrisului, sau cineva incearca sa arate ... "ce mult se discuta pe aceasta tema" (ar fi o idee foarte gresita daca cineva s-a gandit la asa ceva, zau asa).

Cred ca de aici trebuia sa plecam inca de la inceput cu discutia noastra, care a deviat tot mai des spre "off topic" !

P.S. Poate ca raspunsurile mele nu v-au multumit, dar doar atat am putut acuma sa va raspund (cu exceptia punctele ramase in suspans, depinzand de dumneavoastra sa continuam sau nu acele subiecte. Oricum, eu cred ca s-a discutat cam prea mult (si fara rost de multe ori) pe aceste subiecte (ne cunoastem atat intrebarile, cat si raspunsurile de acum), asa ca daca nu vin alti useri cu "idei" noi o sa ne plictisim si se va inchide acest topic din lipsa de "discutii la obiect". Binenteles, ca aceasta este doar PAREREA MEA PERSONALA de REPUBLICAN ...
Un sfarsit de saptamana cat mai placut la toata lumea !

Pagini: << 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Monarhie sau republica?
Mergi la: