Info
x
Monarhie sau republica?
|
super_green_frog 1358 mesaje Membru din: 12/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 August 2010, ora 14:38
Bunica mea s-a nascut in 1900 intr-un sat din Ardeal. Parintii au pus-o sluga de la 12 ani in casa unei sasoaice "fara suflet, rea si scarboasa" imi spunea ea. De la 16 ani a trait in Bucuresti, a facut o scoala de menaj si toata viata a lucrat in casa unui avocat despre care vorbea mereu cu respect. Imi spunea ca acesta cobora in bucataria de la subsol in sosete albe iar daca sosetele nu ramaneau albe era grav. Deasemenea, stapanul casei avea obiceiul sa treaca manseta alba a camasei in cele mai diverse suprafete din casa. Daca se intampla sa-ti scape ceva necuratat cum se cuvine si iti arata manseta murdara, era grav. Cu toate astea, bunica a trait in casa asta pana in vara anului 1989 cand s-a stins, inainte de revolutie. Regret ca pe atunci eram prea tanara si nu dadeam importanta cuvenita povestilor ei si nici chiar ei atentia si grija necesara. Regret din tot sufletul dar nu am cum sa mai repar asta decat purtandu-i recunostinta si un gand de iubire vesnica.
Pe vremea aia eu il injuram si il blestemam mereu pe Ceusescu iar ia imi spune " tine minte ce-ti spun, am trait toate vremurile si niciodata nu a fost mai bine ca acum". Ea nu era o comunista, le-a stat alaturi si si-a servit stapanii pana in ultima clipa. Nu i-a placut ce au facut, nici ce s-a intamplat atunci cand au venit ei la putere, nici dupa dar dupa o viata de om asta imi spunea simplu ca buna-ziua, ca niciodata nu a fost mai bine. Acum incep sa constat ca este importanta diferenta intre comunisti si bolsevici. Bolsevismul este tot ce poate fi mai rau, bolsevismul criminal al oricarui regim si oricaror timpuri. E un pericol omniprezent.
All Things Grow With Love
|
|
dandragos69 201 mesaje Membru din: 14/08/2008 Oras: Pitesti |
Postat pe: 21 August 2010, ora 14:18
De la: super_green_frog, la data 2010-08-20 14:38:48Bunica mea s-a nascut in 1900 intr-un sat din Ardeal. Parintii au pus-o sluga de la 12 ani in casa unei sasoaice "fara suflet, rea si scarboasa" imi spunea ea. De la 16 ani a trait in Bucuresti, a facut o scoala de menaj si toata viata a lucrat in casa unui avocat despre care vorbea mereu cu respect. Imi spunea ca acesta cobora in bucataria de la subsol in sosete albe iar daca sosetele nu ramaneau albe era grav. Deasemenea, stapanul casei avea obiceiul sa treaca manseta alba a camasei in cele mai diverse suprafete din casa. Daca se intampla sa-ti scape ceva necuratat cum se cuvine si iti arata manseta murdara, era grav. Cu toate astea, bunica a trait in casa asta pana in vara anului 1989 cand s-a stins, inainte de revolutie. Regret ca pe atunci eram prea tanara si nu dadeam importanta cuvenita povestilor ei si nici chiar ei atentia si grija necesara. Regret din tot sufletul dar nu am cum sa mai repar asta decat purtandu-i recunostinta si un gand de iubire vesnica. Superba povestea bunicii dumneavoastra. Ma refer la prima parte. Morala care se desprinde cred ca s-ar putea rezuma in putine cuvinte: erau vremuri cu adevarat stabile in care notiunea de respect avea un inteles sacru iar oamenii isi cunosteau locul in societate. Comunistii au avut "darul" de a amesteca lucrurile si oamenii rezultand debandada care a urmat si care continua si astazi la un nivel mult mai inalt. Raporteaza abuz de limbaj |
|
eugenb 1794 mesaje Membru din: 8/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 August 2010, ora 20:52
Lui "dandragos69" :
Depinde ce parte anume vi se pare stabila (chiar si in prima parte care v-a atras atentia). Dupa cum se vede avem doi, noi - ma refer la noi "monarhistii" si noi "republicanii", "suporteri" ai acestui topic "Monarhie sau Republica". Unul sunteti dumneavoastra, care se pare ca "tineti" cu ... "monarhia" si de partea cealalta ar fi domna/domnita "super_green_frog" care inclin sa cred ca "tine" cu "republicanii". Oare am gresit ?! Vom trai si vom vedea ! Cat despre "locul in societate" suna cam a ... "discriminare". Adica, voi daca sunteti "slujitori" trebuie sa stati in coltul vostru si sa nu 'deranjati" boierii cu "nimicurile" voastre, ca o patiti ! Credeti ca daca un "boier" are mania curateniei este ... "stabilitate" in tara, ca doar de asta a fost "gandul" dumneavoastra sau ma insel eu ? Veniti, va rog, cu explicatii mai clare la ce ati vrut sa spuneti si ... dovediti ca aveti dreptate, binenteles ! Eu am inteles altceva din ce a povestit "broscuta" din ce spunea bunicuta ei, dar va las (va rog) sa va spuneti (explicati) mai clar ideea (ca poate avem aceeasi idee, dar spusa altfel ?!). Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 117 mesaje Membru din: 29/04/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 22 August 2010, ora 00:24
De la: super_green_frog, la data 2010-08-20 14:38:48Bunica mea s-a nascut in 1900 intr-un sat din Ardeal. Parintii au pus-o sluga de la 12 ani in casa unei sasoaice "fara suflet, rea si scarboasa" imi spunea ea. De la 16 ani a trait in Bucuresti, a facut o scoala de menaj si toata viata a lucrat in casa unui avocat despre care vorbea mereu cu respect. Imi spunea ca acesta cobora in bucataria de la subsol in sosete albe iar daca sosetele nu ramaneau albe era grav. Deasemenea, stapanul casei avea obiceiul sa treaca manseta alba a camasei in cele mai diverse suprafete din casa. Daca se intampla sa-ti scape ceva necuratat cum se cuvine si iti arata manseta murdara, era grav. Cu toate astea, bunica a trait in casa asta pana in vara anului 1989 cand s-a stins, inainte de revolutie. Regret ca pe atunci eram prea tanara si nu dadeam importanta cuvenita povestilor ei si nici chiar ei atentia si grija necesara. Regret din tot sufletul dar nu am cum sa mai repar asta decat purtandu-i recunostinta si un gand de iubire vesnica.Aveti dreptate, dar astazi nu sunt avocati care au menajere si evident si pretentii referitoare la curatenie? Pe timpul impuscatului nu erau fete care faceau curatenie maharilor comunisti? In toate timpurile au fost slugi si vor fi indiferemt de regimul aflat la putere. Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 August 2010, ora 08:05
buna dimineata, tuturor !
din povestea broscutei, eu am inteles ca fiecare om isi cunostea " lungul nasului " ! ca-si stia "rangul " si si-l respecta ....nu numai el si-l respecta, ci si ceilalti il respectau ! chiar daca, aparent, comunismul a desfiintat clasele sociale, ele existau in realitate si nu patrundea oricine si prea usor in tagma actorilor sau a medicilor, de ex. ! si breslele isi respectau rangul si erau respectati de comunitate !..... in cea a inginerilor, in schimb, da , s-a patruns foarte usor ! cu o scoala facuta ,mai mult sau mai putin ,pe puncte, orice loaza ce abia stia sa scrie ,devenea Sef si-si impunea vrerea ....toti maharii comunisti ,cu foarte putine exceptii, asta erau : niste neica-nimeni ce hotarau soarta noastra !....P.S. .si eu sunt un neica -nimeni si stiu asta si mi-am cunoscut lungimea nasului si acolo unde m-a dus viata, mi-am vazut de treaba ca orice furnicuta lucratoare, fara a emite pretentii de a fi tratata cu mai mult decit sunt ! a te cunoaste pe tine si a-ti aprecia cu justa masura, valoarea , cred ca este problema zilelor noastre ,o prelungire a debandadei generata de o pseudo cultura si non-valoare promovata de comunism ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 22 August 2010, ora 11:18
De la: eugenb, la data 2010-08-21 20:52:04Lui "dandragos69" : Da, dle Eugen, m-am temut ca exprimarea mea...grabita va da nastere la intelesuri duble. Din povestea doamnei, mi-a atras foarte mult atentia faptul ca bunica a preferat sa ramana in acea casa in care a servit drept menajera, pana la sfarsitul vietii. Asta dovedeste, zic eu, ca dansa nu s-a simtit discriminata fiindca era educata intr-o societate cu reguli bine definite, in care orice om isi cunostea " lungul nasului " si era constient de locul pe care-l ocupa. Mai mult decat atat, oamenii se respectau reciproc, inclusiv avocatul din poveste isi aprecia angajata. Dovada ca stabilitatea si respectul aveau atunci alte intelesuri decat astazi, si ca nu se punea problema discriminarii, sta faptul ca bunica a preferat sa ramana aproape de familia cu radacini burgheze, ca intr-o a doua sa familie Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 22 August 2010, ora 14:56
Bine v-ati intors pe topicul nostru domna Gabi ! Din ce ati scris am inteles ca ati urmarit, totusi postarile, asa ca o sa va vina mai usor sa intrati in dialog cu ceilalti, care-si vor posta parerile lor. Cred ca nu ati mai scris din cauza unui REPUBLICAN, care avand rabdarea prea ... "scurta", trecea pe alte "tonalitati", suparatoare auzului (indiferent daca erai REPUBLICAN sau MONARHIST. N-ar trebui sa-l bagati prea mult in seama, pentru ca ... "vorbeste gura fara el" din cate mi-am dat eu seama. Poate gresesc, dar asta este parerea pe care mi-a lasat-o. Puteti vorbi cu mine, chiar daca eu va contrazic de cele mai multe ori, dar macar ... eu o fac respectand niste principii care sunt valabile pentru toata lumea, atat MONARHISTILOR cat si REPUBLICANILOR. La cele de buna-cuviinta ma refeream, binenteles ! O duminica placuta in continuare !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 22 August 2010, ora 15:26
Domnule "dandragos69" (nu stiu cum doriti sa ma adresez - Dan sau Dragos, ca anul "69" cred ca reprezinta ... anul nasterii dumneavoastra) acum am inteles la ce va refereati si ... nu va contrazic. Si eu am impresia ca aceasta bunicuta, a preferat sa ramana in casa acelei familii, pentru ca avea o varsta (47 ani de viata si aproape 25-30 de ani in aceasi familie), care o facea sa se simta ... din Familia respectiva (stia tabieturile si toate ... secretele (personale) ale fiecarui membru al acelei Familii. Iar, "batranii" acestei Familii o asimilau cu ... copiii lor, pentru ca crescuse totusi, odata cu copii lor. Cunosc sentimentul pe care l-a avut deoarece si mama mea a fost crescuta de o ruda (cu mai multa "dare de mana" - familia ei avusese 6 copiii acasa) si adusa in Capitala a trebuit sa faca fata situatiei fara cei de acasa. Eu de ex. ajunsesem copil fiind sa consider ca am ... trei bunici/bunice, pentru ca ruda ce o crescuse in Capitala era considerata ca o bunica de Familia mea. Problema cu acea curatinie in exces, cred ca era o chestie de ... educatie. In Armata am dat si eu de Sefi cu aceeasi manii, dar ... poate ca ma invatase mama ca este "un rau . necesar" m-am descurcat mai usor cu acesti Sefi. Cu Subordonatii a fost mai usor ... pentru ca le-am explicat da ce era nevoie acea curatenie (la mine ... nu era manie, evident).
Dar nu l-a asta vroiam sa ma refer ! Vroiam sa subliniez ultima idee prezentata de "broscuta" noastra (nu stiu cum s-o denumesc ca sa nu o jignesc cumva). De la: super_green_frog, la data 2010-08-20 14:38:48 Pe vremea aia eu il injuram si il blestemam mereu pe Ceusescu iar ia imi spune " tine minte ce-ti spun, am trait toate vremurile si niciodata nu a fost mai bine ca acum". Ea nu era o comunista, le-a stat alaturi si si-a servit stapanii pana in ultima clipa. Nu i-a placut ce au facut, nici ce s-a intamplat atunci cand au venit ei la putere, nici dupa dar dupa o viata de om asta imi spunea simplu ca buna-ziua, ca niciodata nu a fost mai bine. Acum incep sa constat ca este importanta diferenta intre comunisti si bolsevici. Bolsevismul este tot ce poate fi mai rau, bolsevismul criminal al oricarui regim si oricaror timpuri. E un pericol omniprezent. Vad ca nici un MONARHIST nu a dat atentie acestei IDEI si nu inteleg de ce au sarit peste ea, pentru ca dupa mine asta era tema de discutie pe care ne-o propunea "broscuta". Sunt pareri colaterale, zic eu, cele ce s-au spus anterior. Poate aveti pareri si fata de aceasta tema pe care ve-o semnalez acum! O zi placuta la toata lumea ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 August 2010, ora 17:00
De la: eugenb, la data 2010-08-22 14:56:10Bine v-ati intors pe topicul nostru domna Gabi ! Din ce ati scris am inteles ca ati urmarit, totusi postarile, asa ca o sa va vina mai usor sa intrati in dialog cu ceilalti, care-si vor posta parerile lor. Cred ca nu ati mai scris din cauza unui REPUBLICAN, care avand rabdarea prea ... "scurta", trecea pe alte "tonalitati", suparatoare auzului (indiferent daca erai REPUBLICAN sau MONARHIST. N-ar trebui sa-l bagati prea mult in seama, pentru ca ... "vorbeste gura fara el" din cate mi-am dat eu seama. Poate gresesc, dar asta este parerea pe care mi-a lasat-o. Puteti vorbi cu mine, chiar daca eu va contrazic de cele mai multe ori, dar macar ... eu o fac respectand niste principii care sunt valabile pentru toata lumea, atat MONARHISTILOR cat si REPUBLICANILOR. La cele de buna-cuviinta ma refeream, binenteles ! O duminica placuta in continuare ! multumesc, EugenB - asemenea si tie !
|
9am178165 4580 mesaje Membru din: 14/12/2009 |
Postat pe: 23 August 2010, ora 16:38
De la: eugenb, la data 2010-08-22 15:26:06Domnule "dandragos69" (nu stiu cum doriti sa ma adresez - Dan sau Dragos, ca anul "69" cred ca reprezinta ... anul nasterii dumneavoastra) acum am inteles la ce va refereati si ... nu va contrazic. Si eu am impresia ca aceasta bunicuta, a preferat sa ramana in casa acelei familii, pentru ca avea o varsta (47 ani de viata si aproape 25-30 de ani in aceasi familie), care o facea sa se simta ... din Familia respectiva (stia tabieturile si toate ... secretele (personale) ale fiecarui membru al acelei Familii. Iar, "batranii" acestei Familii o asimilau cu ... copiii lor, pentru ca crescuse totusi, odata cu copii lor. Cunosc sentimentul pe care l-a avut deoarece si mama mea a fost crescuta de o ruda (cu mai multa "dare de mana" - familia ei avusese 6 copiii acasa) si adusa in Capitala a trebuit sa faca fata situatiei fara cei de acasa. Eu de ex. ajunsesem copil fiind sa consider ca am ... trei bunici/bunice, pentru ca ruda ce o crescuse in Capitala era considerata ca o bunica de Familia mea. Problema cu acea curatinie in exces, cred ca era o chestie de ... educatie. In Armata am dat si eu de Sefi cu aceeasi manii, dar ... poate ca ma invatase mama ca este "un rau . necesar" m-am descurcat mai usor cu acesti Sefi. Cu Subordonatii a fost mai usor ... pentru ca le-am explicat da ce era nevoie acea curatenie (la mine ... nu era manie, evident). Nu trebuie sa uitati totusi ca unora le-a fost mult, mult mai rau in timpul comunistilor!! Si aici vorbim de stalpi ai societatii, de oameni din clasa de mijloc, vorbim de cei ce tineau treaza constiinta nationala si tineau in picioare economia. Ii putem include aici pe micii intreprinzatori ( printre care si taranii mai instariti), pe profesori, pe avocati, pe medici, artistii, jurnalistii, elite politice locale si nationale, etc. Ar fi bine sa tinem cont de asta in afirmatiile pe care le facem!
|
Postat pe: 23 August 2010, ora 17:39
De la: 9am178165, la data 2010-08-23 16:38:56Dar nu asta nu o spune nimeni ! Asa cum pe vremea Regelui unora le-a fost rau (din diferite cauze, tot asa le-a fost altora pe vremea comunistilor. Singurii care au dus-o bine atat pe vremea regelui, cat si pe vremea comunistilor au fost ... parveniti ! Acum nu se intampla la fel !? Problema este : De ce o femeie simpla (adusa de la tara in Capitala Romaniei) a putut sa ajunga la un asemenea gand (care pe mine m-a surprins, recunosc) ? Inseamna ca ceva s-a petrecut cu modul acela de a gandi (si nu se poate spune ca la varsta pe a avea, a putut fi influientata de cineva) ? Deci numai ceva deosebit a putut sa faca sa spuna asa ceva ? Asa ceva as dori sa aflu de la Monarhisti. Pentru ca la aproape 50 de ani cat avea cand au venit la putere comunistii era ... monarhista, ori ce am zice noi Republicanii. Binenteles, eu pot sa fac numai niste ... supozitii, dar avand doar prea putine date, nu imi pot face o impresie completa care sa-mi permita sa trag o concluzie mai aproape de realitate si de aceea am si "ajutorul" vostru al Monarhistilor (eu deocamdata nu prea am cu cine sa ma "ajut" dintre Republicani - cred ca au plecat in Concediu, asa ca am ramas ... singur, sa mai "lupt" cu voi).De la: eugenb, la data 2010-08-22 15:26:06Vroiam sa subliniez ultima idee prezentata de "broscuta" noastra (nu stiu cum s-o denumesc ca sa nu o jignesc cumva).Nu trebuie sa uitati totusi ca unora le-a fost mult, mult mai rau in timpul comunistilor!! Si aici vorbim de stalpi ai societatii, de oameni din clasa de mijloc, vorbim de cei ce tineau treaza constiinta nationala si tineau in picioare economia. Ii putem include aici pe micii intreprinzatori ( printre care si taranii mai instariti), pe profesori, pe avocati, pe medici, artistii, jurnalistii, elite politice locale si nationale, etc. Si o ultima remarca : Nu am inteles la ce anume v-ati referit in ultima afirmatie pe care o faceti : De la: 9am178165, la data 2010-08-23 16:38:56 Nu trebuie sa uitati totusi ca unora le-a fost mult, mult mai rau in timpul comunistilor!! (...) Ar fi bine sa tinem cont de asta in afirmatiile pe care le facem!Ce v-a "suparat" asa de tare, ca nu am inteles ? Pai daca va suparati pe mine numai este nici un Republican pe care sa va ... suparati si ramaneti singuri intre voi si sa vezi ce ... plictiseala o sa va ajunga ne mai avand cu cine sa discutati in ... contrariu Dar asta de final a fost asa ca ma opresc aici cu comentariul meu. Se vede ca sunt in ... lipsa de idei mai bune ! O zi placuta in continuare !
|
Fosta membra 9am.ro 1670 mesaje Membru din: 8/08/2010 |
Postat pe: 23 August 2010, ora 17:42
MONARHIA, ca Republica a dat-o-n bara, si a ramas acolo!
|
Postat pe: 23 August 2010, ora 19:50
De la: eugenb, la data 2010-08-23 17:39:09De la: 9am178165, la data 2010-08-23 16:38:56Dar nu asta nu o spune nimeni ! Asa cum pe vremea Regelui unora le-a fost rau (din diferite cauze, tot asa le-a fost altora pe vremea comunistilor. Singurii care au dus-o bine atat pe vremea regelui, cat si pe vremea comunistilor au fost ... parveniti ! Acum nu se intampla la fel !? Problema este : De ce o femeie simpla (adusa de la tara in Capitala Romaniei) a putut sa ajunga la un asemenea gand (care pe mine m-a surprins, recunosc) ? Inseamna ca ceva s-a petrecut cu modul acela de a gandi (si nu se poate spune ca la varsta pe a avea, a putut fi influientata de cineva) ? Deci numai ceva deosebit a putut sa faca sa spuna asa ceva ? Asa ceva as dori sa aflu de la Monarhisti. Pentru ca la aproape 50 de ani cat avea cand au venit la putere comunistii era ... monarhista, ori ce am zice noi Republicanii. Binenteles, eu pot sa fac numai niste ... supozitii, dar avand doar prea putine date, nu imi pot face o impresie completa care sa-mi permita sa trag o concluzie mai aproape de realitate si de aceea am si "ajutorul" vostru al Monarhistilor (eu deocamdata nu prea am cu cine sa ma "ajut" dintre Republicani - cred ca au plecat in Concediu, asa ca am ramas ... singur, sa mai "lupt" cu voi).De la: eugenb, la data 2010-08-22 15:26:06Vroiam sa subliniez ultima idee prezentata de "broscuta" noastra (nu stiu cum s-o denumesc ca sa nu o jignesc cumva).Nu trebuie sa uitati totusi ca unora le-a fost mult, mult mai rau in timpul comunistilor!! Si aici vorbim de stalpi ai societatii, de oameni din clasa de mijloc, vorbim de cei ce tineau treaza constiinta nationala si tineau in picioare economia. Ii putem include aici pe micii intreprinzatori ( printre care si taranii mai instariti), pe profesori, pe avocati, pe medici, artistii, jurnalistii, elite politice locale si nationale, etc. Nu sunt suparata pe dvs.! Am vrut doar sa spun ca instaurarea comunismului a insemnat distrugerea valorilor societatii romanesti si moartea elitelor, iar la conducere au ajuns toparlanii. Singurul criteriu de promovare a acestora era sa aiba "origini sanatoase", nu conta onestitatea, competenta umana si profesionala. In felul acesta au ajuns la conducere doar non-valori, iar astazi ne miram ca ne conduc copiii si nepotii acestor non-valori, fie ca este vorba de fostii nomenclaturisti sau de securisti sau fostii securisti. Fara suparare d-le Eugen, am vazut cu durere moartea, incarcerarea sau mai rar exilul elitelor si al intelectualilor vremii si apoi lovitura de gratie a involutiei prin promovarea atator natarai cu "origini sanatoase", ca simt ca am dreptate sa-mi doresc un stat monarhic, mult mai stabil si mai echitabil cu toti cetatenii sai. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 August 2010, ora 02:04
Va inteleg !
P.S. Am vazut si eu emisiunea de azi de pe TVR1 despre "conducatorii" comunisti. Raporteaza abuz de limbaj |
|
cosminradulescu2006 7 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Sinaia |
Postat pe: 24 August 2010, ora 09:57
Monarhie.De ce? daca in 20 de ani nu am reusit nimic cu cei ce au trecut pe la ,,Putere,, ,atunci sa mai dam o sansa si altora;ce mai avem de pierdut?
|
Postat pe: 24 August 2010, ora 10:12
De la: cosminradulescu2006, la data 2010-08-24 09:57:15Monarhie.De ce? daca in 20 de ani nu am reusit nimic cu cei ce au trecut pe la ,,Putere,, ,atunci sa mai dam o sansa si altora;ce mai avem de pierdut? Nimic, domnule! Nu mai avem chiar nimic de pierdut!! A avut grija basescu si pradatorii din guvern sa rada tot ce mai avea bun Romania, si sa ne indatoreze pentru NIMIC, pentru generatii intregi de acum inainte. Si mai este ceva domnule: de ce Canada si Australia se simt foarte confortabil avand ca sef al statului pe Majestatea Sa britanica? Ce RISCA, acceptand de multa vreme aceasta eleganta si inca o data repet, confortabila forma de guvernamant? Eu cred ca risca sa aiba doar AVANTAJE!!!!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 August 2010, ora 12:03
De la: 9am178165, la data 2010-08-23 19:50:08De la: eugenb, la data 2010-08-23 17:39:09De la: 9am178165, la data 2010-08-23 16:38:56Dar nu asta nu o spune nimeni ! Asa cum pe vremea Regelui unora le-a fost rau (din diferite cauze, tot asa le-a fost altora pe vremea comunistilor. Singurii care au dus-o bine atat pe vremea regelui, cat si pe vremea comunistilor au fost ... parveniti ! Acum nu se intampla la fel !? Problema este : De ce o femeie simpla (adusa de la tara in Capitala Romaniei) a putut sa ajunga la un asemenea gand (care pe mine m-a surprins, recunosc) ? Inseamna ca ceva s-a petrecut cu modul acela de a gandi (si nu se poate spune ca la varsta pe a avea, a putut fi influientata de cineva) ? Deci numai ceva deosebit a putut sa faca sa spuna asa ceva ? Asa ceva as dori sa aflu de la Monarhisti. Pentru ca la aproape 50 de ani cat avea cand au venit la putere comunistii era ... monarhista, ori ce am zice noi Republicanii. Binenteles, eu pot sa fac numai niste ... supozitii, dar avand doar prea putine date, nu imi pot face o impresie completa care sa-mi permita sa trag o concluzie mai aproape de realitate si de aceea am si "ajutorul" vostru al Monarhistilor (eu deocamdata nu prea am cu cine sa ma "ajut" dintre Republicani - cred ca au plecat in Concediu, asa ca am ramas ... singur, sa mai "lupt" cu voi).De la: eugenb, la data 2010-08-22 15:26:06Vroiam sa subliniez ultima idee prezentata de "broscuta" noastra (nu stiu cum s-o denumesc ca sa nu o jignesc cumva).Nu trebuie sa uitati totusi ca unora le-a fost mult, mult mai rau in timpul comunistilor!! Si aici vorbim de stalpi ai societatii, de oameni din clasa de mijloc, vorbim de cei ce tineau treaza constiinta nationala si tineau in picioare economia. Ii putem include aici pe micii intreprinzatori ( printre care si taranii mai instariti), pe profesori, pe avocati, pe medici, artistii, jurnalistii, elite politice locale si nationale, etc. SUPERB !!! Ati pus punctul pe I. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 August 2010, ora 13:27
De la: eugenb, la data 2010-08-22 15:26:06Domnule "dandragos69" (nu stiu cum doriti sa ma adresez - Dan sau Dragos, ca anul "69" cred ca reprezinta ... anul nasterii dumneavoastra) acum am inteles la ce va refereati si ... nu va contrazic. Si eu am impresia ca aceasta bunicuta, a preferat sa ramana in casa acelei familii, pentru ca avea o varsta (47 ani de viata si aproape 25-30 de ani in aceasi familie), care o facea sa se simta ... din Familia respectiva (stia tabieturile si toate ... secretele (personale) ale fiecarui membru al acelei Familii. Iar, "batranii" acestei Familii o asimilau cu ... copiii lor, pentru ca crescuse totusi, odata cu copii lor. Cunosc sentimentul pe care l-a avut deoarece si mama mea a fost crescuta de o ruda (cu mai multa "dare de mana" - familia ei avusese 6 copiii acasa) si adusa in Capitala a trebuit sa faca fata situatiei fara cei de acasa. Eu de ex. ajunsesem copil fiind sa consider ca am ... trei bunici/bunice, pentru ca ruda ce o crescuse in Capitala era considerata ca o bunica de Familia mea. Problema cu acea curatinie in exces, cred ca era o chestie de ... educatie. In Armata am dat si eu de Sefi cu aceeasi manii, dar ... poate ca ma invatase mama ca este "un rau . necesar" m-am descurcat mai usor cu acesti Sefi. Cu Subordonatii a fost mai usor ... pentru ca le-am explicat da ce era nevoie acea curatenie (la mine ... nu era manie, evident). |
|
Postat pe: 25 August 2010, ora 17:28
Monarhia este ultima sansa la o normalizare a vietii sociale, politice si economice in Romania. Stiti ce face orice om normal dupa un esec serios care a reusit sa-l tulbure profund? Va spun eu ce face: MERGE ACASA!!!!
Pentru noi romanii a ne intoarce acasa, inseamna sa readucem la locul ei firesc monarhia, iar Casa Regala a Romaniei sa ne reprezinte din nou cu gratie!!!! Asteptam clipa cand ASR Margareta va reveni "acasa" pe tron, si va deveni regina noastra a tuturor!!!!!!!!!!!!!!!!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 25 August 2010, ora 18:41
De la: 9am178165, la data 2010-08-25 17:28:50Monarhia este ultima sansa la o normalizare a vietii sociale, politice si economice in Romania. Stiti ce face orice om normal dupa un esec serios care a reusit sa-l tulbure profund? Va spun eu ce face: MERGE ACASA!!!!
|
Fosta membra 9am.ro 996 mesaje Membru din: 26/08/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 August 2010, ora 21:14
De la: 9am178165, la data 2010-08-25 17:28:50Monarhia este ultima sansa la o normalizare a vietii sociale, politice si economice in Romania. Stiti ce face orice om normal dupa un esec serios care a reusit sa-l tulbure profund? Va spun eu ce face: MERGE ACASA!!!!Nu ar fi mai indicat printul Nicolae?
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 27 August 2010, ora 01:31
DA !
|
DA !
|
DA !
|
DA !
|
DA !
|
DA !
|
DA !
|
DA !
|
DA !
|
|
|

o sa va ajunga ne mai avand cu cine sa discutati in ... contrariu
Dar asta de final a fost
asa ca ma opresc aici cu comentariul meu. Se vede ca sunt in ... lipsa de idei mai bune ! O zi placuta in continuare !