Info
x
Monarhie sau republica?
|
sirboby 1972 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 11 Mai 2010, ora 11:48
De la: vasile_vali, la data 2010-05-11 08:38:22De la: sirboby, la data 2010-05-10 20:51:48 Oameni formati in sistemul comunist de invatamant(atat de hulit de unii dintre noi care vorbesc din arhive Greu de cap mai esti(sau nu citesti ce scrie cineva) TU NU INTELEGI CA ,EU,NU SUNT NEAPARAT IMPOTRIVA MONARHIEI! CI SUNT PENTRU O SOCIETATE CARE SA-SI NUMEASCA LIDERII PE BAZA FAPTELOR PE CARE LE FAC SI NU PENTRU CA ,,NE MINTE MAI FRUMOS'' SAU CA E COPILUL LUI TAICA-SU ! Orice om poate gresi,de nimic mai adevarat ,dar macar ala care e lider sa aiba curajul sa recunoasca ca a gresit!
Sugeți un corn cu lapte, dacă n-aveți dinți
Și numărați-mi ouăle, că mi-am ieșit din minți
Băi animalule, nu vezi? Voi n-aveți interesuri
Iarna nu-i ca vara, vă dorim succesuri!
Parazitii (Noi vrem respect)
|
|
florescu_vasile2001_2 326 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Mai 2010, ora 13:32
D-le eugenb,imi permit sa va raspund ....Pe scurt :habar n-aveti de scoala din perioada anilor 1954 -1957...Liceul teoretic era de 3(trei )ani.Diploma de bac. s-a numit in acea perioada Diploma de maturitate.Cu aceasta diploma te prezentai la admiterea in anul I de fac ultate.Ca admiterea se facea pe doua categorii ,care cu documentatie de fiu de muncitor...,si alta ,fiu de burghez....Exista si o alta categorie de fii...,de politicieni anti comunism....Ca fii de muncitori si de taran i saraci puteau intra si cu meidia 5(cinci),iar ceilalti de la 9 in sus....iar nu stiti sau nu vreti.......Ca ofiterii de cariera,cu scoli inainte de.... au fost eliminati,iar nu vreti sa recunoasteti ...ca ei au fost inlocuiti din randul celor cu scoli primare....Nu credeti...?Este simplu de cercetat.Ofiterii de care va redam ...,erau cu grad de rangul III(trei) Nu ma laud cu stramosii mei pe aceste ....Ii iubesc de cand ma stiu si am motive...In rest nu mai accept sa discutam in contradictoriu;cosider ca .....Sunt si raman de partea celor cu sange albastru....Si daca ei gresesc nu mi-este frica su rusine sa o spun.Marele adevar este ca sistemul sovieto-evresc a nenorocit europa de est....
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 11 Mai 2010, ora 14:27
Cred ca firesc este ca si Casa Regala sa inceapa sa se implice in problemele grave din prezentul Romaniei luand o pozitie clara .Este imposibil ca membrii Casei Regale sa taca atunci cand tara este intr-o evidenta situatie grava! Citesc blogul ASR Radu Duda si am senzatia ca citesc un blog cultural. Parca mai ieri principele dorea sa se implice in viata politica in calitate de presedinte ...Astazi insa ne povesteste intamplari minunate din calatoriile sale,de la diverse conferinte ,ignorand complet situatia grava din Romania .Pe mine personal nu m-a interesat niciodata Radu Duda in mod special.Doar i-am acordat respect ca membru al CRR, fara insa ca macar un singur moment sa am intentia de a-l vota ca presedinte.Prin blogul sau da insa impresia ca reprezinta Casa Regala a Romaniei,a devenit o voce(cel putin in aparenta ) a acesteia, iar in acest caz tacerea lui si indiferenta fata de problemele grave ale Romaniei ma deranjeaza. Daca isi facea blog actorul Radu Duda acest lucru imi era indiferent, blogul insa ii apartine Principelui Radu Duda.
|
Postat pe: 11 Mai 2010, ora 15:07
De la: vaneamarin, la data 2010-05-11 14:27:34Cred ca firesc este ca si Casa Regala sa inceapa sa se implice in problemele grave din prezentul Romaniei luand o pozitie clara .Este imposibil ca membrii Casei Regale sa taca atunci cand tara este intr-o evidenta situatie grava! Citesc blogul ASR Radu Duda si am senzatia ca citesc un blog cultural. Parca mai ieri principele dorea sa se implice in viata politica in calitate de presedinte ...Astazi insa ne povesteste intamplari minunate din calatoriile sale,de la diverse conferinte ,ignorand complet situatia grava din Romania .Pe mine personal nu m-a interesat niciodata Radu Duda in mod special.Doar i-am acordat respect ca membru al CRR, fara insa ca macar un singur moment sa am intentia de a-l vota ca presedinte.Prin blogul sau da insa impresia ca reprezinta Casa Regala a Romaniei,a devenit o voce(cel putin in aparenta ) a acesteia, iar in acest caz tacerea lui si indiferenta fata de problemele grave ale Romaniei ma deranjeaza. Daca isi facea blog actorul Radu Duda acest lucru imi era indiferent, blogul insa ii apartine Principelui Radu Duda. Vanea, prietene,CRR si-a aratat pozitia cand a acceptat sa fie un print botezat de Base!
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 11 Mai 2010, ora 15:23
De la: sirboby, la data 2010-05-11 15:07:01De la: vaneamarin, la data 2010-05-11 14:27:34Cred ca firesc este ca si Casa Regala sa inceapa sa se implice in problemele grave din prezentul Romaniei luand o pozitie clara .Este imposibil ca membrii Casei Regale sa taca atunci cand tara este intr-o evidenta situatie grava! Citesc blogul ASR Radu Duda si am senzatia ca citesc un blog cultural. Parca mai ieri principele dorea sa se implice in viata politica in calitate de presedinte ...Astazi insa ne povesteste intamplari minunate din calatoriile sale,de la diverse conferinte ,ignorand complet situatia grava din Romania .Pe mine personal nu m-a interesat niciodata Radu Duda in mod special.Doar i-am acordat respect ca membru al CRR, fara insa ca macar un singur moment sa am intentia de a-l vota ca presedinte.Prin blogul sau da insa impresia ca reprezinta Casa Regala a Romaniei,a devenit o voce(cel putin in aparenta ) a acesteia, iar in acest caz tacerea lui si indiferenta fata de problemele grave ale Romaniei ma deranjeaza. Daca isi facea blog actorul Radu Duda acest lucru imi era indiferent, blogul insa ii apartine Principelui Radu Duda. Sir,salutare .Nenea Paul asta,este un dobitoc care nu are nimic de-a face cu Casa Regala Romana .Nici nu ma mir ca si-a ales pentru botezul copilului un nash ca Basescu...
|
eugenb 1794 mesaje Membru din: 8/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Mai 2010, ora 18:45
De la: vaneamarin, la data 2010-05-11 14:27:34Cred ca firesc este ca si Casa Regala sa inceapa sa se implice in problemele grave din prezentul Romaniei luand o pozitie clara .Este imposibil ca membrii Casei Regale sa taca atunci cand tara este intr-o evidenta situatie grava! Citesc blogul ASR Radu Duda si am senzatia ca citesc un blog cultural. Parca mai ieri principele dorea sa se implice in viata politica in calitate de presedinte ...Astazi insa ne povesteste intamplari minunate din calatoriile sale,de la diverse conferinte ,ignorand complet situatia grava din Romania .Pe mine personal nu m-a interesat niciodata Radu Duda in mod special.Doar i-am acordat respect ca membru al CRR, fara insa ca macar un singur moment sa am intentia de a-l vota ca presedinte.Prin blogul sau da insa impresia ca reprezinta Casa Regala a Romaniei,a devenit o voce(cel putin in aparenta ) a acesteia, iar in acest caz tacerea lui si indiferenta fata de problemele grave ale Romaniei ma deranjeaza. Daca isi facea blog actorul Radu Duda acest lucru imi era indiferent, blogul insa ii apartine Principelui Radu Duda. In sfarsit un punct de vedere CORECT despre Monarhia actuala ... postat de un Monarhist (adevarat). Sincere Felicitari ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Mai 2010, ora 19:03
De la: vaneamarin, la data 2010-05-11 15:23:48De la: sirboby, la data 2010-05-11 15:07:01De la: vaneamarin, la data 2010-05-11 14:27:34Cred ca firesc este ca si Casa Regala sa inceapa sa se implice in problemele grave din prezentul Romaniei luand o pozitie clara .Este imposibil ca membrii Casei Regale sa taca atunci cand tara este intr-o evidenta situatie grava! Citesc blogul ASR Radu Duda si am senzatia ca citesc un blog cultural. Parca mai ieri principele dorea sa se implice in viata politica in calitate de presedinte ...Astazi insa ne povesteste intamplari minunate din calatoriile sale,de la diverse conferinte ,ignorand complet situatia grava din Romania .Pe mine personal nu m-a interesat niciodata Radu Duda in mod special.Doar i-am acordat respect ca membru al CRR, fara insa ca macar un singur moment sa am intentia de a-l vota ca presedinte.Prin blogul sau da insa impresia ca reprezinta Casa Regala a Romaniei,a devenit o voce(cel putin in aparenta ) a acesteia, iar in acest caz tacerea lui si indiferenta fata de problemele grave ale Romaniei ma deranjeaza. Daca isi facea blog actorul Radu Duda acest lucru imi era indiferent, blogul insa ii apartine Principelui Radu Duda. Salutare Vanea! Dobitoc sau nu ,,a iesit pe teava lui taica-su'' si are sange albastru! Putea sa ne conduca,daca nu era mihai ............................etc. Sper ca acum esti de acord cu mine ca ,, nu tot ce zboara se mananca'' adica daca e fiul unui rege nu esti neaparat si un lider bun! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 813 mesaje Membru din: 23/04/2010 |
Postat pe: 11 Mai 2010, ora 19:05
Votati-ma pe mine!
cu stima Printz Charmant Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 11 Mai 2010, ora 19:08
De la: 9am186235, la data 2010-05-11 19:05:21Votati-ma pe mine! OK prezinta solutiile pentru iesirea din criza! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 11 Mai 2010, ora 19:24
Erata :.........daca esti fiul unui rege.....
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 11 Mai 2010, ora 20:32
De la: sirboby, la data 2010-05-11 19:03:37 Stii Sir,niciodata nu am fost adeptul teoriei sangelui albastru .Stim toti ca sangele are aceeasi culoare la toti oamenii . .Educatia insa difera .
|
Postat pe: 11 Mai 2010, ora 21:27
De la: vaneamarin, la data 2010-05-11 20:32:24De la: sirboby, la data 2010-05-11 19:03:37 Nu mereu Vanea! Trebuie sa si vrei sa fii educat! Nu te poate invata nici o scoala ,oricum s-ar numi ea, sa fii un lider adevarat! Trebuie sa vrei sa fii un lider adevarat! Un lider adevarat PUNE INTERESUL COMUNITATII MAI PRESUS DE INTERESUL PROPRIU! Sunt exemple destule in istorie! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
9am126636 389 mesaje Membru din: 31/08/2009 |
Postat pe: 12 Mai 2010, ora 09:08
Monarhie nu cred ca vom mai avea in Romania. Asta pentru ca Romania se afla in UE doar cu numele. Gratie lui Base, Romania se afla in linie dreapta, directa cu Washington, Londra a fost de umplutura. Se stie ca America este statul masonic ideal, unde lojile masonice exercita cea mai mare influenta in viata politica, economica, financiara si sociala. De altfel si in Europa, monarhiile au inceput sa piarda din influenta de altadata si sa se plaseze intr-un con de umbra. CRR inca nu a iesit cu o opinie privitor la situatia in care a ajuns Romania si ciudat este si faptul ca Radu Duda s-a retras subit din cursa pentru alegeri prezidentiale. Dar nici BOR nu-si exprima opinia cu privire la masurile expuse de Basescu. Oare Romania nu mai este un stat crestin? Si daca biserica nu are nici un cuvint de spus, atunci cum vreti sa mai avem monarhie constitutionala. Oircum Romania este vinduta intereselor americane, fara a mai trece pe la Londra. Chiar si rusii ne privesc cu dispret, gratie atitudinii presedentiei fata de popor.
|
Fosta membra 9am.ro 5843 mesaje Membru din: 6/05/2009 |
Postat pe: 12 Mai 2010, ora 09:15
DICTATURA..........ASTA VA SALVA ROMANIA
|
Postat pe: 12 Mai 2010, ora 09:31
De la: 9am045616, la data 2010-05-12 09:15:44DICTATURA..........ASTA VA SALVA ROMANIA Crezi ca o dictatura a lui Basescu ar salva Romania sau ne-ar distruge ? .... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Mai 2010, ora 09:35
De la: vaneamarin, la data 2010-05-12 09:31:55De la: 9am045616, la data 2010-05-12 09:15:44DICTATURA..........ASTA VA SALVA ROMANIA Nu,nu a lui base! Tocmai el si guvernul boc trebuesc trasi la raspundre Dictatura ar rezolva repede pe cei 15000 de specialesti care au furat tot ce se putea fura Ar baga legea martiala Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Mai 2010, ora 11:00
De la: 9am178165, la data 2010-05-07 17:12:47 Cu toate acestea, diferenta fundamentala dintre cele doua perioade, pe care ma asteptam sa o deduci din intrebarile puse de mine, este aceea ca toate realizarile statului roman din perioada monarhiei s-au facut PENTRU COMUNITATE SI CU ACORDUL COMUNITATII si nu din vointa egoista si megalomana a unui dictator si nu fortat impotriva vointei poporului, prin "munca patriotica". Uitati atunci ce spune ... ISTORIA MILITARA, pe care nu vreti sa o bagati deloc in seama. Dupa mine, este cea mai CORECTA istorie de la noi. Am sa va dau extrase dintr-un articol publicat in REVISTA DE ISTORIE MILITARA in 1992 (deci nu pe timpul comunistilor, cum ati fi inclinata dumneavoastra sa credeti - ma acuzati ca as fi de factura comunista) si veti citi ... ISTORIA REGALA ROMANEASCA adevarata (cu cele bune sau cu cele rele pe care regele CAROL al II-lea le-a facut, cat a fost la conducerea tarii) - asta ca sa vedeti ca eu nu vorbesc dupa "ureche" cum faceti dumneavoastra si ca un istoric care se respecta ... publica si BIBLIOGRAFIA pe care a studiat-o in pregatirea unui punct de vedere ... ca sa poata fi VERIFICAT de toata lumea (care citeste ce a scris), adica ce am solicitat si eu de prima data : ISTORIE MILITARA - De la o Conferinta la alta 1919 - 1946 ROMANIA INTRE FORTA DREPTULUI SI DREPTUL FORTEI (3) - Pumnul impotriva istoriei 1940 (de dr. Valeriu Fl. Dobrinescu - articol publicat in Revista de Istorie Militara, nr.6 (17) 1992, Revista editata de Ministerul Apararii Nationale, Tiparul executat de Regia Autonoma a Imprimeriilor - Imprimeria "Coresi", Bucuresti., pag.24 si 54) extrase (sublinierile sunt facute de mine) : De la Budapesta, O'Malley transmitea, la 24 iulie, (1940 - nota mea), ca oficialitatile ungare sunt constiente de pericolul unei apropieri a Bucurestilor fata de Reich, in contextul fortarii sa "accepte cererilor Germaniei", dar ca ca vor trebui "sa se multumeasca cu mult mai putin decat vor primi de la Romania". (1) Diplomatul britaniclega planurile Reich-lui, referitor la Romania, de politica sud-est europeana a Uniunii Sovietice si de "neputinta" Angliei de "a redresa balanta puterii in aceasta parte a Europei". (2) Din aceste motive, in preajma tratativelor cu Ungaria, Romania a facut incercari de normalizare a raporturilor cu Uniunea Sovietica, la Bucuresti apreciindu-se ca "ratiunea de stat cerea o politica cuminte si inteleapta fata de U.R.S.S.". Asa trebuie vazuta acreditarea lui Gr. Gafencu, fost Sef al diplomatiei Bucurestilor, in calitate de ministru la Moscova. (3) (...) Guvernul Gigurtu, in profida opozitiei opiniei publice, a inceput trative cu Ungaria hortysta. Ministrul de la Roma, Raul Basile Bossy, a fost trimis in misiune la Budapesta pentru a lua contact, "in mod oficial", cu Téléky si Csáky. Bossy a mai urmarit sa obtina unele informatii privind aspectul concret al chestiunilor pe care Ungaria urma sa le ridice la proiectatele tratative. (5) La sugestia lui Hitler, guvernul de la Bucuresti a acceptat negogierile directe cu Budapesta care au inceput la 16 august 1940, la Turnu-Severin.Delegatia romana avea in frunte pe Valer Pop, ministru plenipotentiar, iar cea maghiara pe Andras Hóry. In timpul convorbiilor, delegatia romana a sustinut principiului de populatie, iar cea reprezentantii duvernului hotyst au pretins un teritoriu de 39 000 kmp. (6) Cu o zi inainte de plecarea la Turnu-Severin, Valer Pop amintea regelui Carol al II-lea, printr-o scrisoare, de consfatuirea fruntasilor transilvaneni care, la 2 august, demonstrasera documentar drepturile Romaniei cu privire la eventualele concesii teritoriale. Totodata, intr-o audianta la suveran, Valter Pop avertizase asupra factorului timp. La 8 august, Iuliu Maniu facea o declaratie conform careia atitudinea Romaniei trebuie sa fie aceea "a pastrarii, cu orice pret, a integritatii teritoriale a tarii." Tratatul de la Trianon (din 1919 - nota mea) continua seful Partidului National Taranesc, nu a creat, ci a inregistrat numai, pentru lumea internationala, Unirea Ardealului cu regatul Roman" (8) Cererile formulate de delegatia ungara au fost refuzate de cea romana, care a subliniat ca acestea nu puteau constitui "o baza acceptabila de discutii" (9) (...) La Bucuresti a avut loc, in ziua de 23 august, un Consiliu de Coroana care a stabilit instructiunile in baza carora trebuia sa-si desfasoare activitatea delegatia romana : 1) sa se obtina adeziunea prealabila a guvernului ungar la principiul schimbului de populatie; 2) sa se fixeze, ulterior, numarul locuitorilor de nationalitate maghiara care urma sa fie transferati in Ungaria; 3) sa se stabileasca consecintele teritoriale ale schimbului de populati. (10) (...) In cursul trativelor, delegatia romana nu a recunoscut Ungariei nici un drept asupra Transilvaniei si nu s-a pronuntat pentru impartirea teritoriului. M. Manoilescu recunostea : "cata vrema am tratat relativ liber, nu am cedat nimic si nu am consimtit la nici o stirbire a tarii. Evident ca notiunea de liber nu trebuie inteleasa aici in mod absolut, fiindca daca am fi avut intreaga libertate, nu ne-am fi dus niciodata la Severin sa stam de vorba cu ongurii(...) Dar in conjuctura politica in care ne gaseam atunci si pe care cred ca am descris-o indeajuns, ne-am bucurat de o relativa libertate de miscare, pe care am utilizat-o din plin. Aceasta libertate a fost pierduta complet in ziua de 29 august la Viena". (11) (...) Deoarece diferendul romano-ungar putea periclita planurile Cermaniei in sud-estul Europei, Hitler, desi convins de netemeinicia cererilor hotyste, a hotarat "sa reglementeze" chestiunea. (...) La baza "judecatii" füherului au stat considerente de ordin strategic, militar, politic si economic. In seara de 27 august, guvernele roman si ungar au primit invitatia, din partea Germaniei si Italiei, sa delege pentru "arbitraj" la Viena pe ministrii de externe (...) (pentru ziua de 29 august - nota mea) Cei doi ministrii de externe (al Germaniei : Ribbentrop si al Italiei : Ciano - nota mea) au comunicat ca, daca nu se va accepta cedarea unei parti a Transilvaniei, Romania va deveni obiectul unei actiuni a Transilvaniei, va fi invadata si stearsa de pe harta Europei (15) Manoilescu a contestat faptul ca Romania "ar fi cerut vreodata arbitrajul". (16) Consiliul de Coroana a analizat cererea ultimativa de la Viena, in noaptea de 29 spre 20 august. Zece participanti au cerut respingerea arbitrajului si apararea cu armata a teritoriului national. (17) Acest punct de vedere a fost sustinut si in a doua sedinta a Consiliului de Coroana, din noaptea de 30 spre 31 august. Fara a admite in fond dictatul, cea mai mare parte dintre participanti, 21, in frunte cu Gigurtu, luand in considerare situatia internationala deosebit de grava pentru tara, a considerat ca Romania nu are sanse de a se apara in fata unor forte militare cu mult superioare (...) In consecinta, s-a considerat necesar sa se supuna dictatului. (18) (...) Prin Dictatul de la Viena, Romania a trebuit sa cedeze Ungariei hortyste o parte a Transilvaniei ce insuma 43 492 kmp (deci un teren cu mult mai mare decat cereau initial de doar 39 000 kmp prima data - nota mea) cu o populatie de 2 667 000 locuitori, din care mai bine erau secui, iar erestul format din maghiari, secui, germani si evrei (deci unde erau acei "ceangai", care au fost facuti ... maghiari, ulterior de ungurii din Romania ? - ei erau mai degraba ... "aromani"). (...) "Arbitrajul" de la Viena era contrar cu logica istorica si a lovit in principiul nationalitatii si al autodeterminarii nationale."Arbitrajul" ramane in istoria diplomatica ca document caracteristic al negarii principiilor dreptului si moralei internationale, ca o victorie a dreptului fortei asupra fortei dreptului.Dictatul nu poate fi considerat, in principiu, ca o sentinta arbitrala, deoarece ignora total dreptul international, nefiind vorba de un consimtamant liber exprimat si prealabil al partii romane. De aceea, el apare, din primul moment, ca expresie a incontestabilei presiuni politice, ca rezultat al politicii de forta.O recunoaste insusi Adolf Hitler, care nu scapa nici un prilej sa le aminteasca ungurilor realitatea : fara bunavointa puterilor Axei, Ungaria n-ar fi dobandit nimic.La cateva zile dupa dictat, cancelarul derman (Hitler - nota mea) ii marturisea lui Sztojay, ambasadorul Ungariei la Berlin, ca : "Daca puterile Axei pierd razboiului, situatie care nici nu poate fi luata in calcul, atunci toate aceste revizuiri devin nule". (19) Bibliografie complementara la text : 1 - Great Britain, P R O , 371, 24 968, f. 187. 2 - Ibidem. 3 - Arh. M.A.E., fond 71, U.R.S.S., dosar 9, 1940, F. 368. 4 - Idem, Transilvania, dosar 40, 1939-1940. 5 - Idem, Conferinta de Pace, 1946, dosar 101, f. 216-217. 6 - Ibidem, f. 255-257. 7 - B.A.R., Arh. Palat, LXXXII, Varia, 16, f. 11. 8 - Arh. M.Ap.N., fond. 950, dosar f.n., 1940-1941, Pozitia 824, f. 32-35. 9 - A. Simion, "Dictatul de la Viena", Cluj-Napoca, 1972, p.164. 10 - Ibidem, p. 167. 11 - M. Manoilescu, "Dictatul de la Viena. Memorii iulie-august 1940", Bucuresti, Edirura Enciclopedica, 1991, p. 83, passim. (...) 16 - M. Manoilesci, "op. cit.", passim. 17 - Ibidem. 17 - Arh. St. Bucuresti, fond Casa Regala - Carol II, dosar 29, 1940, f. 8. 18 - Carol al II-lea, "Insemnari zilnice", vol. 8, p. 741-745. 19 - A. Hillgruber, "Les entretiens secrets de Hitler", Paris, Fayard, 1969, p. 207. Ce parere aveti acuma ? Dupa mine este o diferenta foarte mare in modul in care vorbiti dumneavoastra "9am178165" despre ISTORIE in general, si despre cea Militara, in particular, si cum ar trebui sa vorbiti cu adevarat. Doar va laudati ca sunteti ... sotie de CERCETATOR ISTORIC. Chiar ... nu s-a "prins" nimica de dumneavostra in aceasta directie ? Pacat ! Il faceti de ras ! P.S. V-am dat acest exemplu pentru ca sa vedeti ca noi. militarii de cariera, cunoastem atat principiul fortei, dar si al ... fortei dreptului, de care aminteati dumneavoastra anterior tot pe acest topic. Raporteaza abuz de limbaj |
|
adiovidiu 82 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 12 Mai 2010, ora 11:33
De la: 9am045616, la data 2010-05-12 09:15:44DICTATURA..........ASTA VA SALVA ROMANIA Pai da,ca pe tine asa te-au invatat regii tai.Dictatura.Dar de ce nu spui ca ar trebui schimbata mentalitatea,ca de fapt noi suntem cei care nu suntem in stare de nimic,noi,nu cei de la putere.Noi tragem Romania in jos,prin mentalitate si puturosenie(degeaba ne spargem in figuri ca am fi muncitori,genii,.....suntem niste primitivi,in comparatie cu cei din vest)Noi trebuie sa ne schimbam,inainte de toate.Sa nu mai arncam gaina bolnva peste gard si sa punem mana sa facem,sa NE facem,nu sa aseptam ca pomanagii sa dea altii. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Mai 2010, ora 11:36
De la: adiovidiu, la data 2010-05-12 11:33:26De la: 9am045616, la data 2010-05-12 09:15:44DICTATURA..........ASTA VA SALVA ROMANIA ZII TU..... SA MOARA CAPRA VECINULUI Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Mai 2010, ora 11:38
De la: adiovidiu, la data 2010-05-12 11:33:26De la: 9am045616, la data 2010-05-12 09:15:44DICTATURA..........ASTA VA SALVA ROMANIA Ovidiu,iti apreciez sinceritatea insa gresesti prin generalizare.Daca tu nu esti bun de nimic,daca tragi Romania in jos prin mentalitatile tale,prin puturosenie,daca tu esti un primitiv comparativ cu cei din vest,daca esti pomanagiu,nu inseamna ca toti suntem ca tine. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Mai 2010, ora 11:41
De la: vaneamarin, la data 2010-05-12 11:38:51De la: adiovidiu, la data 2010-05-12 11:33:26De la: 9am045616, la data 2010-05-12 09:15:44DICTATURA..........ASTA VA SALVA ROMANIA
|
Postat pe: 12 Mai 2010, ora 11:47
De la: florescu_vasile2001_2, la data 2010-05-11 13:32:18D-le eugenb,imi permit sa va raspund ....Pe scurt :habar n-aveti de scoala din perioada anilor 1954 -1957...Liceul teoretic era de 3(trei )ani.Diploma de bac. s-a numit in acea perioada Diploma de maturitate.Cu aceasta diploma te prezentai la admiterea in anul I de fac ultate.Ca admiterea se facea pe doua categorii ,care cu documentatie de fiu de muncitor...,si alta ,fiu de burghez....Exista si o alta categorie de fii...,de politicieni anti comunism....Ca fii de muncitori si de taran i saraci puteau intra si cu meidia 5(cinci),iar ceilalti de la 9 in sus....iar nu stiti sau nu vreti.......Ca ofiterii de cariera,cu scoli inainte de.... au fost eliminati,iar nu vreti sa recunoasteti ...ca ei au fost inlocuiti din randul celor cu scoli primare....Nu credeti...?Este simplu de cercetat.Ofiterii de care va redam ...,erau cu grad de rangul III(trei) Nu ma laud cu stramosii mei pe aceste ....Ii iubesc de cand ma stiu si am motive...In rest nu mai accept sa discutam in contradictoriu;cosider ca .....Sunt si raman de partea celor cu sange albastru....Si daca ei gresesc nu mi-este frica su rusine sa o spun.Marele adevar este ca sistemul sovieto-evresc a nenorocit europa de est.... Faptul ca dumneavoastra continuati sa credeti ca "TOTI Comandantii din Armata Romana in perioada cat v-ati satisfacut Stagiul Militar (ca Militar in Termen) aveau NUMAI 5-6 clase - caci de aici plecase discutia in contradictoriu dintre noi) nu este un motiv ca sa va cred. Unchiul meu de exemplu a terminat Scoala Militara pe vremea lui Carol al II-lea (in ultimul an de domnie si venise in Armata dupa ce facuse Academia Economica din Bucuresti) si a COMANDAT dupa aceea soldati ... atat in "ambele directii" spre care l-au trimis Antonescu sau ... Mihai. Si cu toate ca a avut de suferit din cauza asta, din partea unor comunisti, a ramas in Armata la conducerea militarilor pe care i-a instruit in DRAGOSTE DE TARA, considerand ca "stapanii vin si pleaca, dar Tara trebuie sa ramana, pentru ca este a noastra, nu a lor". Si a iesit la pensie cu un grad care ii face pe multi sa se mire : Cum a putut sa ramana in Armata atata timp si sa urce in grad atat de sus pe scara ierarhiei militare, atata timp cat nu a fost ... MEMBRU DE PARTID. Asa ca exemplul lui l-am luat si eu cat am Ofiter Activ ... si dupa, pana am iesit la pensie. Deci de fapt, nu ma interesa ce studii aveti si unde ati facut Armata, ci am facut doar o remarca, ca NU VA CRED. Dar asta nu inseamna ca nu ati putut vorbi din "experienta personala" (daca este adevarata), dar eu am postat si anumite lucruri (aprecieri personale sau intrebari) pe care le-ati evitat continuu sa le luati in discutie. De ce oare ? Trebuia sa-mi dati dreptate si nu doreati, sau poate nu stiati adevarul si vea era rusine sa recunoasteti, sau va era teama ca as avea dreptate, etc. ? Voia dumneavoastra atunci ! Fiti MONARHIST cat vreti ca nu am sa va schimb eu credinta. Nu am de gand acest lucru ! Poate ca ati observat, ca l-am laudat (desi cred ca nu-l intereseaza acest lucru) pe domnul "vanea" pentru atitudinea pe care a avut-o in legatura cu ... neimplicarea Casei Regale (actuale) in "problemele Tarii". Eu am obiceiul "sa dau Cezarului ce este a Cezarului" ... totdeauna indiferent cine este el (Monarhist sau Republican). Ca putem ajunge la discutii in contrariu ... cat ramanem la nivelul declaratiilor politicoase este foarte bine, dupa mine binenteles. Nu am obiceiul sa ma folosesc de cuninte injurioase ca sa-mi sustin punctul de vedere cum mai vad ca mai fac unii din forumisti pe acest topic. Sper sa renunte la acest urat obicei ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
florescu_vasile2001_2 326 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Mai 2010, ora 11:59
Stimata doamna 9am178165, Imi permit sa va trag de maneca si sa va spun in soapta:persoana cu care discutati in contradictoriu este convinsa ca ceea ce stie ,pana acum,este adevarul invatat....Asa sunt unii militari.Ceea ce nu cunoaste si este redat de alta persoana este o minciuna....Nu stapaneste datele istoriei dar toti cei care spun altceva sunt mincinosi....Merita sa incerci sa-i explici adevarul adevarat? Nu ! Asa ca nu mai incercati sa....Este un sfat ...
|
vasile_vali 2835 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Galati |
Postat pe: 12 Mai 2010, ora 13:40
De la: sirboby, la data 2010-05-11 11:48:53De la: vasile_vali, la data 2010-05-11 08:38:22De la: sirboby, la data 2010-05-10 20:51:48 Oameni formati in sistemul comunist de invatamant(atat de hulit de unii dintre noi care vorbesc din arhive Utopii, asa se cheama ce vrei mata, uitand ca liderii=conducatorii alesi nu pot fi mai buni decat poporul din randul carora sunt alesi! Caci sa fim seriosi, ar vota tzatza Leana/mos Ion pe unul destept si spalat, care "nu e din popor"=nu bea/nu minte/nu inseala/nu curvasareste? Te minti singur, acest popor are metehne istorice, pe care nu si le poate taia singur, trebuie "ajutat" sa-si uite acel "sa moara si capra vecinului!"! De cine? De exemplu de Rege, cred eu si tu nu. Desi nu cred ca vei putea raspunde CORECT la intrebarea asta, ma voi risca totusi: De ce crezi ca "monstruoasa Coalitie" care l-a pus si apoi dat jos pe Cuza, a adus un print strain la tronul Romaniei? De ce nu s-ar fi pus pe tron unul dintre ei, un urmas al Musatinilor, Movilestilor, Cantacuzinilor, Duca s.a. familii domnitoare in trecut? Fii sigur ca eu stiu rasp. corect, dar nu ti-l voi comunica mata, esti prea de la oras iar eu prea de la tara! "Nihil sine Deo!" |
|
Postat pe: 12 Mai 2010, ora 15:36
De la: vaneamarin, la data 2010-05-12 11:38:51De la: adiovidiu, la data 2010-05-12 11:33:26De la: 9am045616, la data 2010-05-12 09:15:44DICTATURA..........ASTA VA SALVA ROMANIA Ai stat tu sa te uiti in fundul meu sa stii daca sunt bun de ceva sau nu?Numai un cretin sau un orb poate sa spuna basme cum ca romanul ar fi un muncitor sau mai stiu eu cum.Mentalitatea noastra,generalizand asa cum bine spui ca fac eu este a unuia care face orice ca sa scape de munca,care face orice sa-si insele aproapele,care face orice sa mai fure cate ceva chiar daca are salariu mare,care munceste ca in primul rand sa ia spaga,care se fofileaza cat mai mult..............Orice ar spune oricine adevarul asta este.D-aia suntem o societate corupta(coruptie exista pe oriunde dar in tarile cu alta mentalitate ca a noastra coruptia incepe de la sume cu muuuulte zerouri,nu se pangareste nimeni pentru o suta de lei),o societate in care asteptam sa se termine programul cat mai repede si cu munca mai deloc,o societate in care capra vecinului daca-i mai grasa putin,trebuie neaparat sa moara,.......Nu va convine realitatea?Nici mie,dar nu sunt atat de prost ca altii sa ma imbat cu privelisti mirifice.Asta trebuie in primul rand sa se intample,in socieatea noastra.SA NE SCHIMBAM MENTALITATEA ASTA PRIMITIVA SI MAI ALES PAGUBOASA. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Mai 2010, ora 16:25
De la: adiovidiu, la data 2010-05-12 15:36:16De la: vaneamarin, la data 2010-05-12 11:38:51De la: adiovidiu, la data 2010-05-12 11:33:26De la: 9am045616, la data 2010-05-12 09:15:44DICTATURA..........ASTA VA SALVA ROMANIA vorba lui tatucul Iliescu .....................frumos avatar Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Mai 2010, ora 16:50
De la: vasile_vali, la data 2010-05-12 13:40:21De la: sirboby, la data 2010-05-11 11:48:53De la: vasile_vali, la data 2010-05-11 08:38:22De la: sirboby, la data 2010-05-10 20:51:48 Oameni formati in sistemul comunist de invatamant(atat de hulit de unii dintre noi care vorbesc din arhive Pai ,din ce stiu eu ,,monstruasa coalitie'' nu prea l-a pus sus pe Cuza! De ce au adus un print strain? Cred ca pentru ca nu se puteau hotara pe cine sa propuna,pentru ca unirea principatelor era recunoscuta numai sub Cuza si pentru a evita intrarea armatelor puterilor vecine in tara pentru a sprijini diferiti pretendenti la tron! Carol I a fost o alegere inspirata! Deci judeca OMUL DUPA FAPTE,SI dupa firea lui! Ce ne faceam daca traia Carol II pe atunci si il aduceau pe el?Se mai moderniza Romanica? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 12 Mai 2010, ora 17:18
De la: 9am045616, la data 2010-05-12 16:25:08De la: adiovidiu, la data 2010-05-12 15:36:16De la: vaneamarin, la data 2010-05-12 11:38:51De la: adiovidiu, la data 2010-05-12 11:33:26De la: 9am045616, la data 2010-05-12 09:15:44DICTATURA..........ASTA VA SALVA ROMANIA Ti-a spus el tie asta? Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Mai 2010, ora 17:55
De la: 9am045616, la data 2010-05-12 09:15:44DICTATURA..........ASTA VA SALVA ROMANIA MRRRRRRRR! si cine ar putea fi acel Dictator ? un d'alde Gabriel Oprea ,de ex. ? ma faci sa ma-nfior !
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Mai 2010, ora 18:07
De la: adiovidiu, la data 2010-05-12 15:36:16De la: vaneamarin, la data 2010-05-12 11:38:51De la: adiovidiu, la data 2010-05-12 11:33:26De la: 9am045616, la data 2010-05-12 09:15:44DICTATURA..........ASTA VA SALVA ROMANIA opaaaaa, iete ce schimbare la fata ,neicusorule ! ti-ai schimbat culoarea politica,dragutule, ca deja nu mai e de bon-ton sa spui ca l-ai votat pe marele B ? si,apropo de el si de mentalitatea schimbata : chiar crezi ca el poate schimba aceasta mentalitate,cind el insusi e un pic hot, un pic curvar, oleaca betiv, guraliv si panglicar ? pai ce eram noi,asa cum ai zis in postarea ta, acum,cind ai girul primului om in stat , de ce nene sa ne schimbam mentalitatea ca uite frate ce bine ne merge !?! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

)
.Educatia insa difera .
si cine ar putea fi acel Dictator ? un d'alde Gabriel Oprea ,de ex. ? ma faci sa ma-nfior !