Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii conf. dr. Alexandru Rafila a precizat ca lista de medicamente compensate, blocata din 2007, ar putea fi actualizata.

"Peste o suta de medicamente noi sunt analizate de specialistii din Ministerul Sanatatii, care si-au propus sa actualizeze lista de medicamente compensate, blocata din 2007", a declarat Alexandru Rafila.

Medicul sef al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, dr. Marius Filip, a precizat ca este importanta suplimentarea surselor de finantare pentru Fondul Asigurarilor de Sanatate, punctand ca este aproape inevitabila cresterea contributiilor la acest fond, daca se doreste supravietuirea sistemului sanitar, potrivit HotNews.ro.

"Trebuie sa gasim solutii si trebuie sa crestem contributia pentru asigurarile de sanatate. In acest sens, CNAS are in vedere perierea actualei liste de medicamente, adica scoaterea de pe lista a medicamentelor care de fapt nu exista. Exista o comisie comuna a Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate care va analiza lista medicamentelor compensate, iar cele care nu mai pot fi pe lista vor fi eliminate", a subliniat dr. Marius Filip.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.