Presedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur, a anuntat de curand ca noul sediu al partidului se afla in vila pe care Traian Basescu a folosit-o drept sediu de campanie in timpul referendumului. Flutur a mentionat ca de inchirierea sediului din stra
Presedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur, a anuntat de curand ca noul sediu al partidului se afla in vila pe care Traian Basescu a folosit-o drept sediu de campanie in timpul referendumului. Flutur a mentionat ca de inchirierea sediului din strada Vasile Lascar s-a ocupat vicepresedintele Partidului Liberal Democrat Gabriel Sandu, deputat de Braila. Acesta a inchiriat imobilul de la Razvan Toader, cel care, prin intermediul senatorului PD Dorel Onaca, i-a pus la dispozitie vila presedintelui Traian Basescu. Ce nu a spus insa platformistul Flutur este faptul ca sediul partidului condus de Theodor Stolojan se afla intr-o vila luata cu japca de catre Georgeta Toader, mama lui Razvan Toader. Vila care in momentul de fata face obiectul unui proces in urma caruia familia Toader ar trebui sa piarda spatioasa cladire. Se pare ca liderii PLD, la fel ca si Traian Basescu acum cateva luni, sunt atrasi de acest spatiu cu o situatie juridica dubioasa. Motivatia acestei "atractii" ar putea fi aceea ca pretul chiriei cerut de Razvan Toader este unul modic. Conform unor surse pelediste, Razvan Toader, dupa ce a fost apropiat de PD, s-a hotarat sa intre in Parlament, la alegerile viitoare, pe listele lui "draga Stolo". Ramane doar ca PLD sa si treaca pragul electoral. Asadar, sediu contra unui loc in Parlament.
Situata pe strada Vasile Lascar, nr. 148, vila apartine, cel putin pentru moment, unei anume Georgeta Felicia Alexandra Toader. Un nume total necunoscut la prima vedere. Grav este insa ca Georgeta Toader nu are nici un drept asupra vilei in care s-au mutat platformistii lui Stolojan. Iar istoria imobilului ne arata tocmai acest lucru. Proprietarii vilei au fost Gheorghe si Alexandrina Leontina (nascuta Nedelcovici) Constantinescu. Cei doi s-au casatorit in 1932, ocazie cu care parintii viitoarei doamne Constantinescu au oferit ca dota fiicei lor vila din strada Vasile Lascar nr. 148. Gheorghe si Alexandrina Constantinescu, care nu au avut copii, au locuit in acest imobil pana la moarte. In 1980, Gheorghe Constantinescu a decedat, sotia sa Alexandrina traind pana in 1991. Fiind batrani, bolnavi si fara copii, cei doi soti au fost ajutati in permanenta de o anume Anica Popescu, care le-a purtat de grija mai bine decat poate ar fi facut-o propriii copii. Dupa decesul sotului sau, Alexandrina Constantinescu a ramas fara absolut nici un sprijin nu numai moral ci si material, ea fiind casnica si avand doar o pensie de urmas foarte modesta. Tot Anica Popescu a fost cea care aproape a ingrijit-o permanent pe batrana Constantinescu, luand-o chiar de foarte multe ori si pe perioade lungi in propria-i familie. Mai mult, in 1991, atunci cand batrana a murit, Anica Popescu a fost cea care s-a ocupat de inmormantare suportand singura toate cheltuielile.
Drept multumire pentru modul in care a ajutat-o in timpul vietii, Alexandrina Constantinescu i-a lasat Anicai Popescu un testament prin care a numit-o legatar universal, cea din urma acceptand sucesiunea dupa batrana prin certificatul de mostenitor care atesta acest lucru.
Minciunile Georgetei Toader
In aceste conditii, se poate pune o intrebare extrem de pertinenta: cum a ajuns vila din Vasile Lascar in "proprietatea" familiei Toader? Georgeta Toader este ruda de "a saptea spita" cu familia Constantinescu. Mai precis, mama Georgetei Toader este nepoata de sora a fostului proprietar, Gheorghe Constantinescu care, dupa cum am spus, a decedat primul, inaintea sotiei sale, in 1980. Trebuie sa spunem ca si in situatia in care Alexandrina Constantinescu nu ar fi lasat un testament, daca prin absurd ar fi existat vocatie succesorala dupa Gheorghe Constantinescu, atunci Georgeta Toader tot nu ar fi fost singura mostenitoare, deoarece mai exista alte opt persoane cu acelasi grad de rudenie ca si ea.
Testamentul Alexandrinei Constantinescu (facsimil) nu a impiedicat-o pe Georgeta Toader sa recurga la tot felul de matrapazlacuri pentru a pune mana pe vila lasata mostenire Anicai Popescu. Desi stia de existenta testamentului, uzand de diverse falsuri, Georgeta Toader a demarat in instanta, in 1998, un proces prin care, in final, a reusit sa-si atinga scopul. Strigator la cer este ca magistratii Judecatoriei Sectorului 2 au luat de buna minciuna Georgetei Toader conform careia ea ar fi fiica Alexandrinei si a lui Gheorghe Constantinescu si ca ar fi singura mostenitoare a acestora. Pe baza acestei minciuni, care nu a fost sanctionata penal, Georgeta Toader a trecut la evacuarea familiilor care locuiau legal in imobil si care cumparasera, in baza Legii 112, apartamentele in care locuisera cu chirie. In acest moment, la Judecatoria Sectorului 2 exista, cum spuneam, un proces in urma caruia vila unde functioneaza sediul PLD ar trebui sa revina mostenitoarei de drept, Anica Popescu.
Revolutionarul lui Cico Dumitrescu
Asa cum spuneam ceva mai devreme, cel care i-a dat vila din Vasile Lascar lui Traian Basescu si acum partidului lui "draga Stolo" este Razvan Toader, fiul Georgetei Toader.
Apropiat al Partidului Democrat, acesta este un personaj nu prea cunoscut publicului larg, dar care de-a lungul timpului a detinut functii destul de importante in administratia locala si in aparatul de stat. Acelasi Razvan Toader a fost implicat si in scandaluri si afaceri extrem de dubioase.
Fiul Georgetei Toader a fost casatorit cu Ozana Dumitrescu, fata amiralului Cico Dumitrescu. Fostul socru al lui Razvan Toader a avut grija ca ginerele sau sa fie bagat in tot felul de AGA de la multe firme profitabile ale statului. Se pare ca amiralul Cico i-ar fi facut rost "temporarului" sau ginere chiar si de patalamale de revolutionar. Dupa divortul de Ozana, Razvan Toader s-a orientat catre alt tip de aliante, cu Basescu, cu PD si acum cu PLD. Legaturile dintre Razvan Gabriel Toader si Traian Basescu sunt mult mai vechi. Toader a ocupat functia de secretar general al Prefecturii Bucuresti pana in anul 2002, atunci cand a fost demis de Octav Cozmanca, fost secretar general al Cabinetului Adrian Nastase. Odata cu Toader a fost zburat din postul de prefect de Bucuresti si pesedistul Mihai Ion Florin Luican, demis de Guvernul Nastase prin Hotararea nr. 14 din 17 ianuarie 2002. Potrivit unor surse din PSD, cei doi au fost demisi pentru mai multe afaceri dubioase pe care le-au facut cu terenuri si cu diverse imobile.
Afaceri cu fostul prefect Luican
Razvan Toader este partener de afaceri si cu fostul prefect de Bucuresti, Florin Luican.
Acesta din urma este asociat in firma GNIR Holding SA, infiintata in august 2005, impreuna cu mai multe persoane fizice si firme. Unul dintre actionarii de la GNIR Holding SA, alaturi de Luican, este Avangarde Imobiliar Construct SRL, care are un punct de lucru exact la adresa unde acum functioneaza acum sediul PLD. De asemenea, la aceeasi adresa se afla si un punct de lucru al societatii Avangarda 2002 SRL, firma la care asociat unic si administrator este Nicolae Toader, tatal lui Razvan Toader si sotul Georgetei Toader. Nicolae Toader este, conform presei, un prosper om de afaceri. Acesta e asociat la societatea Euro Management Consulting SRL, detinand 50 la suta din actiuni, restul aflandu-se in proprietatea cetateanului german Hans Friederich Volkmar Schroder. Euro Management Consulting SRL este administrata de Nicolae Toader si o anume Lenuta Petre, care este asociat si administrator la alte firme de consultanta sau contabilitate.
Si Videanu i-a dat sediu lui "draga Stolo"
Vila din Vasile Lascar nu este primul sediul al PLD. Asa cum ZIUA a mai scris, la mijlocul lunii ianuarie a acestui an, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a aprobat o cerere a Partidului Liberal Democrat de repartizare a unui spatiu. Locatia oferita prin rezolutie de edilul sef al Bucurestiului se situa initial la adresa Calea Victoriei nr.124. Dupa ce a fost semnata de Adriean Videanu, solicitarea partidului lui Stolojan si-a urmat cursul normal. Astfel, cererea a ajuns pe masa directorului Administratiei Fondului Imobiliar (AFI), Luminita Mihutu. Care, dupa o simpla verificare, l-a informat pe edilul sef Videanu ca la adresa respectiva - Calea Victoriei nr. 124 - nu are nici un spatiu disponibil. Luminita Mihutu i-a transmis insa primarului general al Capitalei ca exista totusi un spatiu liber. Tot pe Calea Victoriei, dar la nr. 126. Astfel, de comun acord cu Videanu, directorul Administratiei Fondului Imobiliar, institutie aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, a modificat numarul imobilului, Partidului Liberal Democrat fiindu-i repartizat un sediu pe Calea Victoriei nr.126 in loc de Calea Victoriei nr.124.
Prin aprobarea repartitiei unui sediu Partidului Liberal Democrat, Adriean Videanu a comis o ilegalitate. Asta intrucat in momentul in care i-a oferit PLD-ului un spatiu in buricul Capitalei, partidul lui "draga Stolo" nu fusese inca inregistrat ca formatiune politica la Tribunalul Bucuresti. Democratul Adriean Videanu a semnat cererea PLD de repartizare a unui spatiu la mijlocul lunii ianuarie. Or, "partidul prezidential" a fost inregistrat la Tribunalul Bucuresti abia la data de 29 ianuarie. Deci, dupa doua saptamani.
Apartament langa Hilton
"Partidul prezidential" si-a desfasurat activitatea intr-un sediu provizoriu. Aflat insa tot in centrul Capitalei. Si tot pe Calea Victoriei. Mai exact, la numarul 100, in blocul de langa gradina de vara a hotelului Hilton. Sediul provizoriu al Partidului Liberal Democrat condus de Stolojan, Flutur si Stoica se afla la primul etaj al cladirii de la respectiva adresa, intr-un spatios apartament nr. 17. Interesant este insa ca la data documentarii reporterilor ZIUA, la avizierul pentru costurile intretinerii, afisat la parterul blocului de pe Calea Victoriei nr. 100, in dreptul apartamentului nr. 17 figura o anume Corina Aslan. Nicidecum Partidul Liberal Democrat.
Odata cu instalarea PLD in vila Georgetei Toader din strada Vasile Lascar nr. 148, Gheorghe Flutur a tinut sa precizeze ca inchirierea noului sediu ar fi fost necesara deoarece sediul PLD primit de la Primaria Capitalei, pe Calea Victoriei, "este necorespunzator si trebuie sa i se aduca imbunatatiri". Asadar, "partidul prezidential" s-a mutat in fostul hogeac al presedintelui.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.