back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Klaus iohannis: romÂnia lucrului bine fĂcut

Pagini: << 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 >> Sari la pagina:

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 20 Ianuarie 2017, ora 16:59

de parca Ceausescu, atunci cind dadea cite o amnistie sau gratiere , de se speria Bucurestiul ca se umple de hoti si violatori, mult se mai gindea la un program de reeducare si integrare ! s-or fi gindit ei ....or fi si reusit ca pe unii sa-i aduca pe calea cea buna, dar - invariabil- cei mai multi se-ntorceau la puscarie dupa citeva luni, de preferinta : IARNA cind era mai cald acolo decit la ei acasa !
in rest, ocna, la racoare sau puscaria, NU prea e cazul sa fie un stabiliment de Lux, caci e mai bine acolo , ptr. multi dintre ei, decit acas' la ei !

P.S
faptul ca-mi spui babeta nu ma deranjeaza ....asta si sunt, tot asa cum si voi aveti profilul psihologic al unei Piaza Rea !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 20 Ianuarie 2017, ora 17:05

De la: 9am_17655, la data 2017-01-20 16:15:00
De la: gabigabi2, la data 2017-01-20 15:43:21 madam, ti-a-nghetat neuronul sau ce -i cu tine de nu-ntelegi ?
NU ti-am spus ca eu nu am nici-o Disperare si sa nu va mai dati cu fundul de pamint ca faceti bubita la cap ?

PIAZA REA se hraneste cu disperarea si supararea celor din jurul lor si voi asta sunteti si faceti : URITI sa vedeti zimbete, speranta si buna- stare la ceilalti ! voi Zimbiti si va bucurati atunci cind ceilalti pling !
NU va recunoasteti in acest tablou ? ar trebui !

E a nu stiu cata oara cand jignesti si ataci asa de-aiurea dar nooo , la tine nu se pune , nu-i asa !?

Hai siktir , babeto ! Reciteste-ti aberatiile fara nicio noima , se presupunea din fraza ta ca tu esti aia in cauza -disperata si suparata . Altfel , atata timp cat nu ma cunosti pe mine sau pe vreunul din grupul apropiatilor mei , nu ai dreptul sa pui etichete doar pentru faptul ca nu iti impartasesc opiniile pe un forum public !

se presupune pe ghem....reciteste-ti postarea catre amicu' hakon , unul dintre apropiatii tai si raspunsul meu ! da' stii ceva ? las-o asa ca tot nu intereseaza pe nimeni !
tu spune-mi CE REGIM TREBUIA sa aibe Romania ca sa fii multumita si sa nu mai critici tot ce misca ?.... aaaa, pardon- pardoooon pe Base' si regimul lui , nascator de Stat Mafiot, l-ai aprobat si laudat ca Avea Mina de Fier, asa cum ii sta bine unui presedinte de tara EUROPEANA !

Raporteaza abuz de limbaj
9am_17655

329 mesaje
Postat pe: 20 Ianuarie 2017, ora 17:22

De la: gabigabi2, la data 2017-01-20 17:05:50
De la: gabigabi2, la data 2017-01-20 15:43:21 madam, ti-a-nghetat neuronul sau ce -i cu tine de nu-ntelegi ?
NU ti-am spus ca eu nu am nici-o Disperare si sa nu va mai dati cu fundul de pamint ca faceti bubita la cap ?

PIAZA REA se hraneste cu disperarea si supararea celor din jurul lor si voi asta sunteti si faceti : URITI sa vedeti zimbete, speranta si buna- stare la ceilalti ! voi Zimbiti si va bucurati atunci cind ceilalti pling !

E a nu stiu cata oara cand jignesti si ataci asa de-aiurea dar nooo , la tine nu se pune , nu-i asa !?

Hai siktir , babeto ! Reciteste-ti aberatiile fara nicio noima , se presupunea din fraza ta ca tu esti aia in cauza -disperata si suparata . Altfel , atata timp cat nu ma cunosti pe mine sau pe vreunul din grupul apropiatilor mei , nu ai dreptul sa pui etichete doar pentru faptul ca nu iti impartasesc opiniile pe un forum public !

se presupune pe ghem....reciteste-ti postarea catre amicu' hakon , unul dintre apropiatii tai si raspunsul meu ! da' stii ceva ? las-o asa ca tot nu intereseaza pe nimeni !
tu spune-mi CE REGIM TREBUIA sa aibe Romania ca sa fii multumita si sa nu mai critici tot ce misca ?.... aaaa, pardon- pardoooon pe Base' si regimul lui , nascator de Stat Mafiot, l-ai aprobat si laudat ca Avea Mina de Fier, asa cum ii sta bine unui presedinte de tara EUROPEANA !

Am criticat atunci cand a fost de criticat , am aprobat atunci cand punctul meu de vedere a coincis . Asta trebuie sa faca orice cetatean cu simt civic fara apartenenta politica , daca vrea evolutia si bunastarea societatii romanesti . Nu sa fim de acord cu gratierea si amnistia pentru ca v-a promis Dragnea pensii si salarii !!! Sa le dea , sa vedem de unde le da si sa studieze impactul pe termen lung al tuturor deciziilor pe care le ia . Nu sa fabrice OUG pe sustache , fara consultarea prealabila a institutiilor abilitate si a societatii civile (daca stie ca e un subiect sensibil ). S'avem pardon , dar martea neagra nu a uitat-o nimeni , oricate promisiuni v-ar face pentru a va lua ochii sau mintzile !!!

9am_17655

329 mesaje
Postat pe: 20 Ianuarie 2017, ora 17:30

De la: gabigabi2, la data 2017-01-20 16:59:31de parca Ceausescu, /quote]

Trebuie sa ne raportam la Ceausescu si in urmatorii 50 de ani , nostalgico ?

9am_17655

329 mesaje
Postat pe: 20 Ianuarie 2017, ora 17:44

De la: _HAAK00N_, la data 2017-01-20 17:26:27latrinisto nesimtita miasmata, nu-i asa ca iti doreai pe voiculescu and co.eliberat/i din parnaie, nutrind speranta ca din cele 60 milioane de euro prejudiciul facut statului (sute de MILIOANE, MILIARDE) nerecuperat de catre executori udiciari, sa se milostiveasca latrinvoiculescu si sa-ti ofere si tie cativa arginti pentru asiduua servitute propagandistico subversiva pe care i-ai prestat-o pe acest forum ?

fuck off, lepra complice miasmata!

Aiurea , crezi ca ar recunoaste ca asta ar fi din punctul ei de vedere unul dintre aia "adusi pe calea cea buna " ?!?

Madam G. , OMENESTE TE-AM INTELEGE doar daca ai avea prin famile vreun borfas gainar care zace prin parnaie , sireacu' ...of , of ,of ...

9am_17655

329 mesaje
Postat pe: 20 Ianuarie 2017, ora 23:29

De la: Black_Friday_, la data 2017-01-20 20:52:23

Iar asta e piranda egipteanului KAKA-00-N! La cum isi pune poalele in cap, nu e niciun dubiu.

Si tu esti voyeristul de serviciu care are fantezii cu mine
Nebunache , sezi bland si nu mai tasta nimicuri , aici nu se discuta despre Mitica de la liga !

9am_17655

329 mesaje
Postat pe: 20 Ianuarie 2017, ora 23:29

De la: Black_Friday_, la data 2017-01-20 20:52:23

Iar asta e piranda egipteanului KAKA-00-N! La cum isi pune poalele in cap, nu e niciun dubiu.

Si tu esti voyeristul de serviciu care are fantezii cu mine
Nebunache , sezi bland si nu mai tasta nimicuri , aici nu se discuta despre Mitica de la liga !

9am_18978

11 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 Ianuarie 2017, ora 12:46

Uite cum va aparati voi tara ! ! ! Avem o tara / Si-o datorie ... trop trop

Serviciul Român de Informații (SRI) are misiuni secrete, nu se ocupă doar de filaje, ci și de traficul internațional de carne vie, totul cu aprobarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

BUCUREȘTI, 20 ian — Sputnik. Una din cele mai profitabile afaceri pe care le derulează SRI este coordonarea a peste 100 de societăți comerciale, inclusiv bordeluri în zona bulevardului Decebal, dezvăluie jurnalistul Cornel Nistorescu în editorialul publicat vineri în Cotidianul. În editorialul "Unsprezece abuzuri SRI, cu aprobarea CSAT", Cornel Nistorescu scrie că SRI a devenit autoritatea națională autorizată în materie de combatere a corupției. SRI are două misiuni: pentru intern și pentru extern. Pentru intern, SRI se ocupă cu administrarea prostituției, șantajarea politicienilor, a diplomaților și trecerea pe lista neagră a oamenilor de afaceri care refuză să colaboreze cu Serviciul.

"Pentru intern: Serviciul și-a asumat coordonarea a peste 100 de societăți comerciale, inclusiv case cu statut de bordeluri din zona Bulevardului Decebal (unde sunt surprinși și înregistrați diplomați, turiști sau politicieni și oameni de afaceri români). Materialul obținut este folosit la șantajarea acestora, iar sumele încasate, pentru derularea altor operațiuni sub acoperire", dezvăluie Nistorescu.

Societățile comerciale sub acoperire ale SRI sunt ajutate să cîștige contracte. Jurnalistul scrie că patronii care refuză colaborarea cu SRI sunt trecuți pe lista neagră, iar cei care colaborează sunt sprijiniți.

Pe extern, SRI a avut misiunea să sprijine investițiile puterilor străine din UE sau din afara UE.

"Serviciul a primit sarcina să sprijine marile companii multinaționale implicate în exploatarea resurselor. Adică Exxon, Gold Corporation, Schweighofer, OMV etc.", scrie Cornel Nistorescu.

Fosta membra 9am.ro

172 mesaje
Postat pe: 21 Ianuarie 2017, ora 13:44

De la: 9am_18978, la data 2017-01-21 12:46:39Uite cum va aparati voi tara ! ! ! Avem o tara / Si-o datorie ... trop trop

Serviciul Romïżœn de Informaïżœii (SRI) are misiuni secrete, nu se ocupïżœ doar de filaje, ci ïżœi de traficul internaïżœional de carne vie, totul cu aprobarea Consiliului Suprem de Apïżœrare a ïżœïżœrii (CSAT).

BUCUREïżœTI, 20 ian ïżœ Sputnik. Una din cele mai profitabile afaceri pe care le deruleazïżœ SRI este coordonarea a peste 100 de societïżœïżœi comerciale, inclusiv bordeluri ïżœn zona bulevardului Decebal, dezvïżœluie jurnalistul Cornel Nistorescu ïżœn editorialul publicat vineri ïżœn Cotidianul. ïżœn editorialul "Unsprezece abuzuri SRI, cu aprobarea CSAT", Cornel Nistorescu scrie cïżœ SRI a devenit autoritatea naïżœionalïżœ autorizatïżœ ïżœn materie de combatere a corupïżœiei. SRI are douïżœ misiuni: pentru intern ïżœi pentru extern. Pentru intern, SRI se ocupïżœ cu administrarea prostituïżœiei, ïżœantajarea politicienilor, a diplomaïżœilor ïżœi trecerea pe lista neagrïżœ a oamenilor de afaceri care refuzïżœ sïżœ colaboreze cu Serviciul.

"Pentru intern: Serviciul ïżœi-a asumat coordonarea a peste 100 de societïżœïżœi comerciale, inclusiv case cu statut de bordeluri din zona Bulevardului Decebal (unde sunt surprinïżœi ïżœi ïżœnregistraïżœi diplomaïżœi, turiïżœti sau politicieni ïżœi oameni de afaceri romïżœni). Materialul obïżœinut este folosit la ïżœantajarea acestora, iar sumele ïżœncasate, pentru derularea altor operaïżœiuni sub acoperire", dezvïżœluie Nistorescu.

Societïżœïżœile comerciale sub acoperire ale SRI sunt ajutate sïżœ cïżœtige contracte. Jurnalistul scrie cïżœ patronii care refuzïżœ colaborarea cu SRI sunt trecuïżœi pe lista neagrïżœ, iar cei care colaboreazïżœ sunt sprijiniïżœi.

Pe extern, SRI a avut misiunea sïżœ sprijine investiïżœiile puterilor strïżœine din UE sau din afara UE.

"Serviciul a primit sarcina sïżœ sprijine marile companii multinaïżœionale implicate ïżœn exploatarea resurselor. Adicïżœ Exxon, Gold Corporation, Schweighofer, OMV etc.", scrie Cornel Nistorescu.

FOLCLORISTUL Cornel Nistorescu.

,,Autorul e atent insa si la lumea muncitorilor, a fabricilor si uzinelor, la „oamenii saibei", aducind in pagina figuri de strungari, lacatusi, magazioneri si din cind in cind cite un „mahar", adica un personaj din nomenclatura partidului comunist. Reportaje adevarate, asa cum le cere traditia genului, apar de abia in a doua jumatate a cartii, unde Cornel Nistorescu schimba in mare masura natura subiectelor. Ochiul reporterului devine aici mai iscoditor, privirea lui izbuteste sa patrunda in locuri putin accesibile presei si sa fixeze aspecte tinute in afara atentiei publice.

Cautind sa se ridice deasupra acestui nivel de platitudine al reportajului, Cornel Nistorescu se va situa, mai ales in textele din prima jumatate a cartii, pe linia unui nou traditionalism aparut in literatura romana inca din anii '60, evocind intimplari miraculoase, locuri blestemate, aducatoare de moarte, practici magice stravechi, lupi albi cu grai omenesc, pasari de ceara, moroi, pricolici si alte asemenea fapturi mitologice."

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 21 Ianuarie 2017, ora 14:50

De la: 9am_17655, la data 2017-01-20 17:22:58
De la: gabigabi2, la data 2017-01-20 17:05:50

Am criticat atunci cand a fost de criticat , am aprobat atunci cand punctul meu de vedere a coincis . Asta trebuie sa faca orice cetatean cu simt civic fara apartenenta politica , daca vrea evolutia si bunastarea societatii romanesti . Nu sa fim de acord cu gratierea si amnistia pentru ca v-a promis Dragnea pensii si salarii !!! Sa le dea , sa vedem de unde le da si sa studieze impactul pe termen lung al tuturor deciziilor pe care le ia . Nu sa fabrice OUG pe sustache , fara consultarea prealabila a institutiilor abilitate si a societatii civile (daca stie ca e un subiect sensibil ). S'avem pardon , dar martea neagra nu a uitat-o nimeni , oricate promisiuni v-ar face pentru a va lua ochii sau mintzile !!!

madam, " martea neagra ", lovitura de stat , 2,5 milioane de voturi furate, sunt numai IN CAPUL VOSTRU , introduse acolo de propaganda basista, aia care s-a Dovedit acum ca era o MINCIUNA facuta de "acoperitii " dnei general Iftode;
in schimb,HABAR n-aveti de OUG guvernului Boc, date pe banda rulanta, caci asa a guvernat si nu-mi aduc aminte sa va fi sesizat....
tot asa cum nu ati observat Aparutia a 2milioane de voturi ptr. Iohannis , asaaaaa, doar in decurs de 2-3 ore , asigurindu-i alegerea , desi diferenta dintre el si celalalt candidat era intre cele 2 tururi 10% ! eiii, asta da PERFORMANTA unui lucru bine facut ! atit de Uluitoare si UNICAT in Lume, incit toti analistii politici si sociologii au ramas paffff si pulbere!

P.S
de criticat critici mereu, madam , dar NU ce face Puterea ! aia e tabu ptr. tine si cine o detine e Dumnezeu pe pamint, asa ca tre' sa te pui bine cu el !

Fosta membra 9am.ro

172 mesaje
Postat pe: 21 Ianuarie 2017, ora 15:27

De la: gabigabi2, la data 2017-01-21 15:25:27 da' multa minte mai ai, bai plictisitorule ! mai schimba banda !

adevarul.ro/entertainment/comedy/pamflet-angajat-guvernului-pove...

te pomenesti ca o fi intrat fii-tu sau ionel ,barbac-tu, in puscarie si tu,asteptai OUG-ul cu gura cascata,lumpenlatrinisto miasmata.

Fosta membra 9am.ro

172 mesaje
Postat pe: 21 Ianuarie 2017, ora 15:36

De la: gabigabi2, la data 2017-01-21 15:25:27 da' multa minte mai ai, bai plictisitorule ! mai schimba banda !

adevarul.ro/entertainment/comedy/pamflet-angajat-guvernului-pove...

te pomenesti ca o fi intrat fii-tu sau ionel ,barbac-tu, in puscarie si tu,asteptai ca proasta cu gura cascata,OUG-ul servil-grineanu, lumpenlatrinisto miasmata.

Fosta membra 9am.ro

172 mesaje
Postat pe: 21 Ianuarie 2017, ora 15:59

trolls, atentie!

Croatia expulzeaza un parlamentar pro rusia.

www.eurointegration.com.ua/news/2017/01/20/7060443/

lumpenlatrinisto miasmata,tu,ce parere ai despre actiunea croatilor?

9am_18978

11 mesaje

Postat pe: 21 Ianuarie 2017, ora 17:22

Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei a declarat într-un interviu acordat BBC că rachetele rusești vor rămâne în Kaliningrad atâta timp cât rachetele NATO se află în Europa.

BUCUREȘTI, 21 ian — Sputnik. Dmitri Peskov a subliniat faptul că sistemele Iskander nu pot fi retrase pur și simplu din KJaliningrad fără a avea certitudinea că există planuri ca sistemele antirachetă antirusești de pe continentul European să fie lichidate.

Anterior autoritățile de la Varșovia au făcut în repetate rânduri afirmații despre existența unui „pericol rusesc", legat de dislocarea unor sisteme de rachete în regiunea Kaliningrad, aflată la frontiera cu Polonia. Reprezentanții ministerului rus al Apărării au declarat, la rândul lor, că Rusia nu a făcut nici un secret din faptul că a dislocat în regiunea Kaliningrad sisteme Iskander.

Mai mult, potrivit reprezentantului oficial al ministerului Apărării de la Moscova, Igor Konașenkov, „un Iskander a fost amplasat în mod intenționat sub un satelit de spionaj american, în vederea precizării parametrilor de lucru ai acestui aparat spațial".

De asemenea, autoritățile de la Moscova au dat asigurări în repetate rânduri că Rusia nu va ataca niciodată vre-o țară membră a NATO și că în cadrul acestui bloc militaro-politic acest lucru este bine cunoscut. Potrivit ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, declarațiile despre existența unui „pericol militar rusesc" sunt lansate în scopul justificării dislocării a cât mai multor unități de tehnică și a mai multor trupe militare la frontierele Federației Ruse.

Fosta membra 9am.ro

172 mesaje
Postat pe: 21 Ianuarie 2017, ora 17:57

,,Statul asistențial și erodarea bunăstării

Forța care a menținut cele două libertăți la niveluri permanent scăzute este Simbioza, pe care am definit-o într-un articol publicat în noiembrie 2015. În esență, Simbioza este noua elită de afaceri cu statul, care a apărut prin transformarea fostei nomenclaturi și a apropiaților ei în noua clasă politică și în noua birocrație. Astfel, așa cum am scris în noiembrie 2015, ”Simbioza s-a localizat la nivelul partidelor politice și a elitei de afaceri, fără a deveni una cu acestea, dar fiind suficient de mult un constituent al lor încât să-și impună propriul ei scop.” Din aceste poziții, Simbioza a reușit să-și dobândească capitalul economic de care a avut nevoie pentru a funcționa. Cu alte cuvinte, putem spune că a avut loc o mare tranzacție (Nota 1): foștii comuniști și-au preschimbat capitalul politic în capital economic.

După 27 de ani de la acea tranzacție fondatoare, se vede clar că toți am primit libertate politică deplină, am primit opt din zece libertăți economice într-un grad relativ rezonabil, dar nu am primit suficientă libertate a proprietății și suficientă libertate față de corupție. Menținerea celor două libertăți la niveluri scăzute a fost necesară mai întâi pentru ca Simbioza să-și procure capitalul economic, iar apoi pentru a garanta că cea mai mare parte a afacerilor acestei țări vor aparține Simbiozei pentru mult timp. Așa cum se poate înțelege în retrospectivă, strategia Simbiozei a fost să mențină o corupție înaltă (libertatea joasă față de corupție) și o libertate a proprietății scăzută, adică să împiedice bazarea democrației pe un grad înalt de aplicare a domniei legii, ca metodă sigură de a împiedica apariția unei elite autentice de afaceri, care ar însemna chiar moartea Simbiozei.

Lăsând economia fără o elită autentică de afaceri, dinamizată de concurența care apare atunci când drepturile de proprietate sunt solide și corupția scăzută, Simbioza nu a făcut decât să înlocuiască comunismul cu o societate care a pus în centrul său un stat asistențial, în care dependența de redistribuire și asistența socială sunt relativ mari. În prezent, peste 57 la sută dintre votanți sunt dependenți de redistribuire, mai mult decât suficient pentru a perpetua dependența, iar cheltuielile cu asistența socială au oscilat în perioada 1995-2016 între 9,5 la sută din PIB și 13 la sută din PIB.

Astfel, societatea noastră a ajuns să fie definită de: (i) Simbioza, adică elita de afaceri oneroase cu statul, expusă în mică măsură concurenței, care face să avem (ii) o democrație care are în centru un grad scăzut de aplicare a domniei legii; (iii) un stat asistențial; și, în fine, (iv) o libertate economică moderată. Această societate are, spre deosebire de socialism, o libertate politică înaltă și o libertate economică moderată, dar seamănă profund cu socialismul și comunismul: nu generează concurența economică de care este nevoie pentru a inova suficient cât să obțină o productivitate înaltă, care să permită compensații înalte ale muncii și să garanteze sustenabilitatea democrației (Nota 2).

Niciunul dintre programele prezentate în campaniile electorale din 2016 nu a făcut un punct central din ajustarea caracteristicilor (i)-(iii) pornind de la creșterea gradului de aplicare a domniei legii ca strategie de creștere pe temen lung a productivității și, pe această bază, a producției și salariilor. Acest lucru nici nu este de mirare, dacă avem în vedere că deși nu este totuna cu partidele politice și cu elita de afaceri, Simbioza este totuși „suficient de mult un constituent al lor încât să-și impună propriul ei scop.” Așa cum voi arăta mai jos, disponibilitatea Simbiozei de a contribui la creșterea gradului de aplicare a domniei legii este limitat.

Strategia aleasă a fost aceea de a continua creșterea cu ritmuri susținute a salariilor din sectorul bugetar și a cheltuielilor sociale, inițiată încă din 2014, concomitent cu reducerea impozitelor pe consum. Strategia respectivă a fost mult inspirată de ideea că dacă, timp de trei ani, politica expansionistă nu a produs inflație, dobânzi mari și deficite notabile de cont curent, atunci probabil că nivelul de trai poate fi crescut fără a ne mai păsa de gradul redus de domnie a legii și de gradul înalt de dependența de redistribuire.

Ideea este însă iluzorie. În ultimii doi-trei ani, creșterea deficitului bugetar nu a dus la creșterea inflației, a dobânzilor și a contului curent datorită faptului că, în ultimii opt ani, sectorul privat și-a redus masiv investițiile și a avut excedent de economisiri, care au fost folosite pentru a finanța deficitul bugetar. Din păcate însă, deficitul bugetar nu a crescut pentru a face loc unor investiții publice mai mari, ci creșterii salariilor și cheltuielilor sociale. Aceasta înseamnă că în economia noastră în curs de dezvoltare, o parte a economisirilor sectorului privat a fost redirecționată de la finanțarea investițiilor la finanțarea cheltuielilor publice curente. În acest fel, s-a reușit accelerarea creșterii economice a PIB actual stimulând consumul, dar nu și a celui potențial, care depinde în special de investiții.

Fără investiții adecvate, productivitatea factorilor nu are cum să crească la nivelurile care să susțină creșterea dorită a salariilor în viitor. Dacă această tendință ar continua, rata de creștere a productivității ar scădea, neputând da bază creșterilor așteptate de salarii, accelerând inflația, creșterea economică ar încetini, numărul locurilor de muncă ar scădea, și astfel ar putea scădea și ponderea compensațiilor pentru muncă în valoarea adăugată. Tot mai mulți oameni ar deveni relativ săraci.

În 1989 am avut înțelepciunea și curajul să ne desprindem de comunism. Acea desprindere a fost dureroasă și, așa cum am arătat aici, a fost incompletă: lipsește un grad adecvat de aplicare a domniei legii, adică avem corupție și nu avem suficientă libertate a proprietății. În câțiva ani va deveni evident că societatea noastră trebuie să aibă înțelepciunea să reducă dependența de redistribuire și caracterul asistențial al statului nostru. Este posibil ca această reducere să se rezolve printr-o criză, care să creeze stimulentele politice pentru o restrângere a cheltuielilor sociale. Totuși, o astfel de situație ar trebui evitată. Capetele luminate din toate părțile societății noastre ar trebui să inițieze din timp ajustări care să ducă la creșterea libertății proprietății și la creșterea calității luptei pentru reducerea corupției. Astfel, mulți oameni ar avea curajul de a-și dezvolta propriile afaceri, reducând dependența de redistribuire.

2. Simbioza și strategia ei pentru viitor

Evident, Simbioza, a cărei existență depinde de menținerea la niveluri reduse a libertății proprietății și la niveluri relativ înalte a corupției, joacă un rol special în raționamentul nostru. Perspectiva societății noastre de a ajunge la o democrație care are în centru un grad înalt de aplicare a domniei legii depinde atât de forțele progresiste din afara Simbiozei, dar și de forța Simbiozei.

Cele două forțe pot avea interese divergente sau convergente, depinzând de obiective. În mod clar, un grad înalt de aplicare a domniei legii nu pare să fie acceptabil încă pentru Simbioza. Dar aceasta nu înseamnă că ea nu va coopera pentru o anumită creștere a acestui grad. Dimpotrivă, Simbioza este interesată de o anumită creștere a gradului de domnie a legii. Ea a înțeles presiunea crescândă din partea societății pentru progres în această direcție în cel puțin trei momente distincte: cu ocazia refendumului pentru demiterea președintelui, în iulie 2012, cu ocazia „marței negre”, în 2013, cu ocazia tragediei de la Colectiv din noiembrie 2015 și, cel mai recent, referitor la proiectele privind grațierea și modificarea Codurilor penale.

Simbioza este interesată într-un mod de a crește gradul de aplicare a domniei legii care să nu-i pună în pericol existența. În opinia mea, creșterea libertății proprietății nu este încă acceptabilă pentru Simbioza. O dovadă în acest sens este aceea că indicele drepturilor de proprietate a scazut în 2016 la 35, după ce a înregistrat nivelul de 40 în fiecare an din perioada 2010-2015. Probabil că următoarele generații ale Simbiozei vor putea accepta o întărire a drepturilor de proprietate, după ce vor reuși să reducă dependența ei economică de existența drepturilor neclare de proprietate. O întărire a drepturilor de proprietate înainte de reducerea acestei dependențe ar duce la apariția unei elite de afaceri autentice, care ar zdruncina până la dispariție poziția Simbiozei.

În schimb, Simbioza a înțeles că pentru a-și camufla prezența ei în politică și afaceri oneroase cu statul și pentru a se salva, trebuie să facă ceva în sensul creșterii gradului de aplicare a domniei legii, răspunzând astfel cererilor din societate. Simbioza a înțeles că poate (i) să accepte o reducere relativ mică a corupției și (ii) să mimeze inițierea procesului de circulație a elitelor, fără ca acestea să îi pună în pericol existența.

Ambele acțiuni sunt convenabile mediatic. Modul în care publicul cere cel mai des creșterea gradului de aplicare a domniei legii este indirect, prin cererea pentru reducerea corupției, corupție pe care publicul o poate identifica mai ușor decât identifică neclaritatea drepturilor de proprietate. Aceastea din urmă sunt definite prin evaluarea modului în care guvernul protejează proprietatea, prin gradul de corupție din cadrul sistemului judiciar și influența altor ramuri ale executivului asupra acestuia, prin eficiența sistemului de tribunale în asigurarea respectării contractelor, prin probabilitatea de expropriere etc. Nu toate acestea sunt ușor de înțeles. Corupția, în schimb, este definită mai simplu, în principal prin „utilizarea incorectă a puterii publice pentru obținerea de beneficii private”. Acest concept este mai ușor de înțeles și, de aceea, progresele în această direcție pot fi mai ușor identificate de public.

Având cele de mai sus clarificate, se poate spune că dacă vom vedea progrese în întărirea drepturilor de proprietate, atunci ele pot fi atribuite unor forțe progresiste din societate. Totuși, nu este la fel de clar care sunt cauzele creșterii semnificative din ultimii 2-3 ani a numărului de politicieni cercetați pentru corupție și a gradului de înnoire a elitelor din politică și administrație, prin promovarea unor oameni fără condamnări. Este neclar în ce proporție creșterea este datorată sistemului judiciar și în ce proporție sacrificiilor pe care le face Simbioza pentru a se camufla și salva.

Este posibil ca o parte notabilă a celor acuzați de corupție să fie formată din cei pe care Simbioza, aplicându-și strategia sa de camuflare, i-a „dezvăluit” justiției. Reducerea corupției și simularea circulației elitelor înseamnă exemple credibile. Iar cele mai credibile exemple vin de la marile figuri publice. Astfel, pare că a început un proces de lupte interne în cadrul Simbiozei. Pare că partea mai puternică a Simbiozei a hotărât, pe de o parte ce figuri publice s㠄dezvăluie” justiției, iar pe de altă parte ce figuri publice să retragă pentru a simula înnoirea elitelor.

Creșterea numărului de politicieni acuzați și condamnați pentru corupție nu este însă o cale ușoară de a demonstra creșterea gradului de aplicare a domniei legii. Așa cum am arătat într-un alt articol, odată ce a apărut în mod credibil perspectiva ca trecutul să le devină dușman, unii politicienii au tins spre a se alia pentru a modifica legile care le încriminează trecutul. Aceste alianțe nu numai că sunt în contradicție cu obiectivul Simbiozei de a se proteja și camufla prin reducerea controlată a corupției, dar chiar o scoate în evidență, ceea ce este în contradicție cu strategia celor mai puțin vizibili și, poate exact din acest motiv, cei mai puternici oameni ai Simbiozei.

Cu toate acestea, în ultimul timp, atât ideea de luptă anticorupție, cât și înnoirea elitelor politice a fost pusă la îndoială prin lansarea acuzațiilor că unele dosare de corupție sunt „fabricate”, iar mulți dintre decidenți execută ordinele unor „păpușari”. Acuzațiile privind fabricarea dosarelor conțin implicit ideea că lupta anticorupție nu înseamnă înfăptuirea justiției, ci plătirea polițelor între tabere politice, inclusiv prin utilizarea serviciilor secrete. Similar, ideea existenței „păpușarului” înseamnă că elitele politice fac un pas în spate pentru a-i promova pe cei care le execută ordinele. Imaginea care se obține astfel este aceea a unui sistem democratic firav, incapabil să genereze grade înalte de aplicare a domniei legii și să adere, în mod adecvat, la capitalism.

3. Concluzii

Forțele care pot contribui la creșterea gradului de aplicare a domniei legii în România într-un orizont rezonabil sunt cele din afara Simbiozei. Numai aceste forțe sunt cu adevărat interesate de clarificarea și întărirea drepturilor de proprietate.

Simbioza se va opune reformelor proiectate să ducă la întărirea drepturilor de proprietate. În schimb, Simbioza se va alătura, într-o măsură convenabil de limitată, luptei pentru reducerea corupției în sensul preponderent înțeles aici, și anume de „utilizare incorectă a puterii publice pentru obținerea de beneficii private”. Simbioza va deveni din nou dușmanul deplin al luptei anticorupție dacă societatea va slăbi presiunea pe care o exercită pentru creșterea gradului de aplicare a domniei legii prin reducerea corupției. Între timp, așa cum am arătat într-un alt articol, politicienii care au ca principal dușman propriul trecut se vor alia, fie pentru a încerca să limiteze lupta anticorupție, fie pentru a încerca să schimbe legile care le încriminează trecutul.

Creșterea gradului de aplicare a domniei legii prin întărirea drepturilor de proprietate și prin creșterea libertății față de corupție va crea posibilitatea apariției unei elite de afaceri autentice, care va duce la eliminarea Simbiozei. Nu există altă cale de eliminare a Simbiozei într-un orizont rezonabil. Întărirea drepturilor de proprietate și reducerea corupției vor duce, de asemenea, la reducerea dependenței de redistribuire și, astfel, la eliminarea majorității votanților dependenți de redistribuire.

Eliberată de „tirania majorității” votanților dependenți de redistribuire și de Simbioza, clasa politică se va putea dedica reformelor de care societatea are nevoie pentru a reduce decalajele de dezvoltare economică față de țările dezvoltate.

Note:

Nota 1: Anumite clase sociale sau segmente sociale mari cedează din puterea lor politică pentru a câștiga în schimb putere economică. Astfel de târguri sunt precedate și apoi însoțite de atât de multe convulsii sociale, lupte politice, fracturi în sistemele economice, încât cu greu sunt percepute, în timp real, ca niște simple tranzacții. Abia după ce trece o perioadă semnificativă de timp se poate vedea esența: cei care dețin capital politic îl convertesc în capital economic. Fukuyama arată că aristocrații au primit în schimbul „mândriei lor thymotice” perspectiva unei vieți „pline de pace și posibilități nelimitate de achiziție materială”, iar în cazul specific al Japoniei, clasa de războinici a samurailor a primit statutul de oameni de afaceri.

Nota 2: Într-o societate capitalistă bazată pe domnia legii, apare următorul lanț cauzal de aur: capitalul preponderent privat, la adăpostul unor drepturi solide de proprietate, permite, dacă reglementarea nu este excesivă, apariția unor piețe suficient de libere, inclusiv libere de corupție. Piețele libere generează concurență. Concurența duce la inovare. Inovarea este baza unei productivități înalte. Productivitatea peste un anumit nivel permite apariția și stabilitatea democrației bazate pe domnia legii. În România, caracteristicile (i)-(iii) menționate în text nu permit inițierea lanțului cauzal: capitalul este preponderent privat, dar nu este protejat de drepturi solide de proprietate, astfel că nu permite apariția unor piețe libere de corupție. Aceste piețe nu pot genera concurența care să ducă la inovarea necesară pentru a susține o productivitate înaltă, care să genereze bunăstarea dorită. Similar, socialismul, neavând capital preponderent privat și piețe libere nu a putut genera concurența și, astfel, nu a putut inova pentru a crește productivitatea. Fără productivitate, socialismul nu a putut genera bunăstare și democrație și a fost abandonat."

Lucian Croitoru

Fosta membra 9am.ro

172 mesaje
Postat pe: 22 Ianuarie 2017, ora 13:06

In si din prostia, nesimtirea, obscurantismul si promiscuitatea in care baltesti, ai votat continuu pe cei care te-au talharit politic,economic, financiar, social, cat si sentimental, printre multe alte talhariri sau etc-uri. Ce tip de lovitura cu mult mai devastatoare puteai primi din partea adevarului si realitatii decat cea pe care deja ai ptimit-o direct in sanul familiei, Partoneto miasmata?

de la un si un fost...
www.youtube.com/embed/NutUbkAe8G0

pentru viitorii...

9am_18978

11 mesaje

Postat pe: 22 Ianuarie 2017, ora 15:25

PNL vrea să facă o moțiune de cenzură de deochi împotriva planurilor viitoare ale PSD, de mâine și din viitor. O moțiune care să se refere, nu la ceea ce au făcut pesediștii, ci la ceea ce au de gând să facă în viitor.

O spune foarte clar Raluca Turcanu, președinta PNL, și toată presa o citează fără să se întrebe cum poate fi făcută o moțiune împotriva a ceea ce nu s-a întâmplat, a ceea ce nu există, care ar fi obiectul ei.

Din explicațiile Ralucăi Turcanu înțelegem însă că ar fi mai mult vorba despre un fel de descântec de deochi pentru PSD, care a fost deocheat de popor la alegeri cu o majoritate parlamentară, iar liberalii vor să-l dezlege de toate ispitele, păcatele, nelegiuirile, greșealele cele de voie și cele fără de voie, cele cu știință și cu neștiință, cele cu călcare de poruncă și cu neascultare, ce se vor fi săvârșit de către robii lui Dumnezeu din PSD în vremurile care or să vină, cu lucrul, cu cuvântul, cu gândul, cu știință sau cu neștiință, în timpul nopții și în timpul zilei. Amin! Ptiu, ptiu, ptiu!

Raluca Turcanu:

„PNL ia în considerare depunerea unei moțiuni de cenzură. Ne aflam într-un puternic asalt al majorității parlamentare împotriva ideii de Lege, ordonanțele PSD sunt atentate la proiectul european al României, afectează visul românilor de a avea o țară europeană unde nu există două categorii de cetățeni, unde nu este tolerată hoția politică. O țară ca afară nu înseamnă doar prosperitate ci și egalitate în fața legii. PSD îi îndepărtează pe români de propria lor țară. Cine mai dorește să se întoarcă în țară când politicienii se scapă între ei de justiție? E un gest de tâlhărie la drumul mare”.

Câteva variante de moțiune de cenzură:

„Un cărbune și-un tăciune,
un fir de mătură pune
și spune o rugăciune.
Ptiu, ptiu, ptiu,
fugi deochi dintre ochi,
printre fagi, printre anini
prin păduricea cu spini;
cine a deocheat,
și cu ciudă s-a mirat
să-i plesnească ochii-n cap
să rătăcească hăcuit
de leoaică,
de strigoaică,
de muroaică,
de muma pădurii,
că s-a mirat
de chip curat
și luminat
de Maica precista lăsat
și e păcat!”

„Fugi deochi,
Dintre ochi,
Că te-ajunge-o vacă neagră,
Cu coarnele să te spargă,
Să te-azvârle peste mare,
În pustiu, în depărtare,
Acolo să pieri,
Ca ziua de ieri,
Ca roua de floare,
Ca spuma de soare,
Iar capul cel deocheat
Să rămâie luminat și curat
De boală scăpat”

„După cum s-au stins cărbunii,
Așa să se stingă deochiul,
Eu sting pociturile și săgetăturile
Sting toate strigările
Toate deochiurile
Și toate căscările
Toate habaticurile
Sting toți ochii cei răi,
Și gurile cele rele
Să n-aibă ochii ce holba
Și gura a striga
Potolesc, osândesc
Să n-aiba grija lui…”… Dragnea

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 22 Ianuarie 2017, ora 15:33

ce-mi spui, hakoane, ca nu-i clar ?

CLAR ar fi daca ai recunoaste ca TOTI romanii - Indiferent ce anume am votat fiecare in decursul acestor ani - am Votat ceea ce L. Croitoru denumeste Simbioza si din care si ' mnealui, personal, face parte ....
din Clipa in care Revolutia a fost Furata , " fiara" s-a luptat si a reusit ca , pierzind puterea politica, s-o cucereasca pe cea economica si s-a " privatizat" cu si pe averea comuna, a tuturor !
nu trebuie sa fii mare expert finantist sa intelegi asta ....am scris despre asta, in limbajul meu de om simplu , pe topicul lui Base' inca de acum nush citi ani .... si daca am scris ce ? sau daca a scris Croitoru, se-ntimpla ceva ce ar restabili echilibrul in Romania ? sa fim seriosi , caci Secu' are voie sa fie privatizata si sa faca afaceri !

Fosta membra 9am.ro

172 mesaje
Postat pe: 22 Ianuarie 2017, ora 15:55

De la: gabigabi2, la data 2017-01-22 15:33:58 ce-mi spui, hakoane, ca nu-i clar ?

nu e clar?!

mai citeste o data.

De la: _HAAK00N_, la data 2017-01-22 13:06:09In si din prostia, nesimtirea, obscurantismul si promiscuitatea in care baltesti, ai votat continuu pe cei care te-au talharit politic,economic, financiar, social, cat si sentimental, printre multe alte talhariri sau etc-uri. Ce tip de lovitura cu mult mai devastatoare puteai primi din partea adevarului si realitatii decat cea pe care deja ai ptimit-o direct in sanul familiei, Partoneto miasmata?

si, daca o sa reusesti a-l corobora cu sinteza informatiilor cuprinse in precedentul text postat (ai grija sa nu te ia somnul in timpul lecturii) VEI OBTINE, probabil, raspunsul corect pe care il eviti cu o nesimtire inimaginabila.

9am_18978

11 mesaje

Postat pe: 23 Ianuarie 2017, ora 10:50

La ora actuală multă lume vorbește despre războiul informațional și despre războiul ideologic dintre Rusia și Occident. Însă pozițiile în acest război nu sunt definite atât de univoc cum ar fi necesar.

Vorba e că Occidentul își construiește critica împotriva Rusiei și a fiecărei acțiuni a țării noastre – fie că vizează evenimentele din Crimeea, Novorossia sau Siria – de pe pozițiile liberalismului. Acest atac insistent, ce se desfășoară atât din exterior, cât și din partea coloanei a cincea din interior, a reușit să convingă treptat practic înteaga noastră societate – și nu doar societatea! –, dar ceea ce e și mai important, l-a convins pe președinte însuși că liberalismul reprezintă o ideologie ostilă Rusiei. Prin urmare, sarcina e să rezistăm în fața ei.

Aici se conturează două aspecte importante: cum să dezrădăcinăm liberalismul, care a slobozit rădăcini adânci începând cu anii 90 în economie, învățământ, cultură, și cu ce am putea să-l înlocuim. Ei bine, dacă respingem în mod solidar liberalismul, ce îi contrapunem acestuia? Cele două aspecte sunt strâns legate între ele: nu vom putea dezrădăcina liberalismul, dacă nu vom fi în stare să-l înlocuim cu ceva. Iar purtătorii virusului liberal se vor răsuci în fel și chip și vor sabota din interior orice încercare de a afirma în Rusia o ideologie de alternativă, viabilă și consistentă, una ce ar fundamenta specificul identității rusești și calea noastră diferită.

Mai întâi haideți să vedem care au fost ideologiile ce s-au opus liberalismului în epoca modernă. Acestea au fost comunismul și fascismul, inclusiv toate formele și varietățile naționalismului. Doar atât? – vă veți întreba. Din păcate, doar atât. În domeniul politologiei, ne-am obișnuit în ultimele secole să numărăm doar până la trei. Desigur, există multe nuanțe și versiuni amestecate, dar asta nu schimbă esențialul. Dacă respingem liberalismul, atunci suntem nevoiți să-i contrapunem acestuia fie marxismul și comunismul, fie, iertați-mi expresia, fascismul. Chiar dacă aceste ideologii s-ar numi altfel și am încerca să le ascundem în spatele unei frunze de smochin, esența va rămâne aceeași. Dar ceea ce contează și mai mult este faptul absolut evident că societatea noastră nu acceptă așa ceva. Poate anume din acest motiv ne este frică să ne preocupăm de ideologie, întrucât respingând în mod hotărât liberalismul, societatea noastră nu este atrasă câtuși de puțin de comunism și fascism. Comunismul s-a prăbușit mai deunăzi chiar sub ochii noștri, și asta pentru că putrezise până-n măduva oaselor. Cu fascismul noi oricum luptăm în Ucraina, iar memoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei ne este sfântă. Reiese că am ajuns într-un impas conceptual: suntem atacați de către ideologia liberală, pe care se bazează SUA și țările Occidentului, iar noi rămânem fără replică, acum devenind clar de ce anume. Pentru că noi nu dorim nici comunism, nici fascism, dar suntem împinși anume în această capcană. Pentru Occident este limpede că cel care respinge liberalismul este fie comunist, fie fascist, ori și una, și alta laolaltă. Toată lumea este împotriva rușilor. Și asta, cu părere de rău, funcționează. Iar în această situație liberalii au argumente de-a gata:” Rușii construiesc un nou GULAG sau un nou lagăr de concentrare Oswenzim”.

Pentru a ieși din acest cerc vicios nu avem o altă soluție decât să numărăm până la Patru. Dacă respingem liberalismul și nici nu avem de gând să acceptăm alternativele acestuia propuse de către epoca modern㠖 comunismul și fascismul –, atunci avem nevoie vitală de a Patra Teorie Politică. Însă epoca modernă nu dispune de o astfel de teorie, deoarece liberalismul, fascismul și comunismul epuizează toate posibilitățile teoretice, apărute în secolul Luminilor. Și aici nu e vorba despre o interpretare arbitrară, ci de o realitate absolut evidentă. Astfel, ne rămâne doar o singură soluție: să elaborăm a Patra Teorie Politică dincolo de granițele culturii Modernității, adică dincolo de ultimele trei secole ale istoriei vest-europene.

În procesul elaborării celei de-a Patra Teorii Politice dincolo de liberalism, comunism și fascism, ne putem deplasa concomitent în două direcții: în trecut și în viitor. În trecut vedem idealul Tradiției, Imperiului, a monarhiei creștine sacre și a simfoniei dintre puteri, dintre puterea politică și cea spirituală, dintre Stat și Biserică. Iar acest model în mod sigur nu are nimic în comun nici cu liberalismul, nici cu comunismul, nici cu fascismul. Însă aici nu e vorba nici despre Modernitate. Tocmai de aceea va trebui să renunțăm cu desăvârșire la Modernitate cu tot cu axiomele ei.

Putem să ne mișcăm și spre viitor. Postmoderniștii au arătat esența totalitară a principiilor Iluminismului: detronându-l pe Dumnezeu și lichidând sacralitatea, umaniștii au încercat să-I uzurpe tronul, plasând rațiunea umană într-o poziție autoritară și sacralizând corpul și materia. Tocmai de aceea pentru criticii Modernității de pe pozițiile Postmodernității ideologia epocii moderne, cu toate cele trei versiuni ale el – liberalismul, comunismul și fascismul – reprezintă violența, rasismul și totalitarismul. O astfel de poziție este în mare corectă. Iată de ce vă invit să aruncăm la coșul de gunoi toate aceste ideologii. Vă rog să rețineți: toate trei (liberalismul, comunismul și fascismul). Astfel, eliberându-ne imaginația politică, să facem un pas hotărât spre viitor. Aici este vorba despre aspectul futurist al celei de-a Patra Teorii Politice. Și e foarte posibil ca acest pas să fie perfect compatibil cu renașterea Tradiției. Să numim acest proces Revoluția Conservatoare. Vi se pare paradoxal? Posibil. Dar altă cale pur și simplu nu avem.

Nu poți purta un război ideologic fără să ai propria-ți ideologie. Iar aici, ne place sau nu, avem o singură soluție – a Patra Teorie Politică.

Alexandr Dugin

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Ianuarie 2017, ora 14:48

De la: _HAAK00N_, la data 2017-01-22 15:55:50
De la: gabigabi2, la data 2017-01-22 15:33:58 ce-mi spui, hakoane, ca nu-i clar ?

nu e clar?!

mai citeste o data.

De la: _HAAK00N_, la data 2017-01-22 13:06:09In si din prostia, nesimtirea, obscurantismul si promiscuitatea in care baltesti, ai votat continuu pe cei care te-au talharit politic,economic, financiar, social, cat si sentimental, printre multe alte talhariri sau etc-uri. Ce tip de lovitura cu mult mai devastatoare puteai primi din partea adevarului si realitatii decat cea pe care deja ai ptimit-o direct in sanul familiei, Partoneto miasmata?

si, daca o sa reusesti a-l corobora cu sinteza informatiilor cuprinse in precedentul text postat (ai grija sa nu te ia somnul in timpul lecturii) VEI OBTINE, probabil, raspunsul corect pe care il eviti cu o nesimtire inimaginabila.

ca esti dus cu capul , e clar , caci in conf. cu postarea analizei lui Lucian Croitoru si coroborind cu tot ce ni se-ntimpla de 27 ani , INDIFERENT ce am votat noi, EI sunt acolo ! in toate Structurile Statului , in Beneficiul lor si nicidecum al populatiei ! asa ca, mai scuteste-ma, mai cu prostiile tale de handi !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Ianuarie 2017, ora 14:56

moaaaama, dom ' presedinte fuse aseara un adevarat Che Ghevara, dle !
imbracat in rosu stindard al luptei proletare , plin de'o minie bine directionata catre un Parlament de care nu avem nevoie , le-a aratat calea cea adevarata adeptilor sai, mai ceva ca acel Camarasescu din ' 90 sau Moise d'acu fo 4 mii de ani .....la lupta flacai....spre guvern si sediul psd.ului si-a luat-o usor cu masina inainte ca sa le dea ghes !

P.S
de ce nu s-o fi dus la Sibiu, ca de obicei ?
STIA de manifestatia de aseara ?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Ianuarie 2017, ora 16:10

nu stiu a ce-ti miroase tie, dar mie-mi miroase a TRADARE a Intereselor Romaniei si se cam cere o DEMISIE !

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 23 Ianuarie 2017, ora 16:11

Manifestatia e de 4 seri! Cele doua intrebari din final se dovedesc inutile!

Domnului Johannis ii sta bine in rosu! Oare cum le-ar sta lui Dragnea in galben si lui Tariceanu in albastru?

Hai sa dam mana cu mana, ce-i cu inima româna?

www.youtube.com/watch?v=trDlI8jDAXE

Drepti!

''Dacă ar trebui să scriu o carte de morală, primele 99 de pagini le-aș lăsa goale și pe a o suta aș scrie: "Există o singură datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 23 Ianuarie 2017, ora 16:14

www.youtube.com/watch?v=OktNACpLyp0

Mare, mare? Si mai mare!

''Dacă ar trebui să scriu o carte de morală, primele 99 de pagini le-aș lăsa goale și pe a o suta aș scrie: "Există o singură datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Ianuarie 2017, ora 16:20

De la: Musetel, la data 2017-01-23 16:11:22Manifestatia e de 4 seri! Cele doua intrebari din final se dovedesc inutile!

Domnului Johannis ii sta bine in rosu! Oare cum le-ar sta lui Dragnea in galben si lui Tariceanu in albastru?

Drepti!

de unde stii, caci daca e adevarat si cele 2 intrebari sunt Inutile, atunci inseamna ca totul este si a fost PREMEDITAT, NU asa Spontan cum voiau sa demonstreze unii ca ar fi fost !
ei si atunci, e Groasa rau si ptr. PNL, Nicusor Dan si Presedinte , ptr. ca se cheama ca-s INSTIGATORI la Dezordine si violenta publica !....

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 23 Ianuarie 2017, ora 16:21

De la: gabigabi2, la data 2017-01-23 16:10:15nu stiu a ce-ti miroase tie, dar mie-mi miroase a TRADARE a Intereselor Romaniei si se cam cere o DEMISIE !

Cine le-o tradat?

Demisioneaza penalii cumva? I-o mustrat greu constiinta , oare?

Sau reuseste DNA sa faca curatenie si recupereaza statul român toate prrejudiciile ce i s-au adus?

Ramaneti pe 15-16! Va regasesc mai tarziu!

www.youtube.com/watch?v=9HzTEyw1170

LAsati legea sa fielege pentru toti! PEnalii sa isi ispaseasca pedepsele! Eventual companiile de asigurari sa ne mai bage una clauza obligatorie de achitat la .... de ce nu, la asigurarea pe casa, sa platim o cota pentru saracii din inchisori, bietii de ei....

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 23 Ianuarie 2017, ora 16:26

De la: gabigabi2, la data 2017-01-23 16:20:58
De la: Musetel, la data 2017-01-23 16:11:22Manifestatia e de 4 seri! Cele doua intrebari din final se dovedesc inutile!

Drepti!

de unde stii, caci daca e adevarat si cele 2 intrebari sunt Inutile, atunci inseamna ca totul este si a fost PREMEDITAT, NU asa Spontan cum voiau sa demonstreze unii ca ar fi fost !
ei si atunci, e Groasa rau si ptr. PNL, Nicusor Dan si Presedinte , ptr. ca se cheama ca-s INSTIGATORI la Dezordine si violenta publica !....

Mai, sa fim seriosi, informatia circula! Io am vazut la televizor, de 4 seri romanii ies in strada! Initial in capitala si apoi alaturandu-se alte orase, inclusiv din diaspora!

Gabi, nu imi spune ca nu cauti informatia pe internet in x surse! Vezi, de aia mi-e bine impartiala! Citesc si spicuiesc ca sa pot sintetiza o analiza conform realitatii!

Chiar tre' sava las! Va las la hora, da? sa nu va gasesc sabii si dartzuri, da?

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 23 Ianuarie 2017, ora 16:29

Drepti!

Hoooo! Suntem in 2017! Coloana de manifestanti era in frunte cu jandarmii! Nu a fost violenta! Nici instigare la violenta! Totul a fost pasnic si in conformitate cu legile , fiind respectate DREPTURILE OMULUI!

Poporul cere DREPTATEA!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Ianuarie 2017, ora 16:46

De la: Musetel, la data 2017-01-23 16:29:32

Drepti!

Hoooo! Suntem in 2017! Coloana de manifestanti era in frunte cu jandarmii! Nu a fost violenta! Nici instigare la violenta! Totul a fost pasnic si in conformitate cu legile , fiind respectate DREPTURILE OMULUI!

Poporul cere DREPTATEA!

imi vine sa Urlu de disperare si revolta ! si MINERII, fir-ar a naibii de treaba , erau CONDUSI de fortele de ordine de atunci si ce s- a-ntimplat in Buc. , TOT in Numele Poporului care are Dreptate si Apara Democratia s-a produs si ne-a pus la indexul intregi Europe !
NU esti impartiala absolut deloc. Muse' ....tu NU poti fi impartiala, caci tu " respecti " prea mult pe cel ce Detine Puterea ...... INTERESUL ROmaniei este ca acum, cu Rusia in coasta noastra, cu schimbarea politicii mondiale prin instalarea dlui Trump la casa Alba , sa fie pace, liniste si Ordinea de Drept ! cit despre motivul protestelor este in mare parte Denaturat, iar Rostul Dezbaterii Publice asta ar fi : ajungerea la un numitor comun intre opozitie si guvern si Adoptarea de URGENTA a unui Nou Cod Penal, caci UE ne-o cere cam demult si madam Pruna a mintit Bruxellul cum ca s-a rezolvat si nu a fost adevarat !....altfel, in Februarie suntem buni de plata cu nu mai putin de 80 mil euro ! sursele tale de indormatie ti-au spus si acest lucru ?

Pagini: << 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului KLAUS IOHANNIS: ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT
Mergi la: