back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Omul e singura fiinta care gandeste ...sau nu ............?

9am044038

5 mesaje
Postat pe: 16 Ianuarie 2015, ora 12:47

Sunt impotriva violentei de orice fel. Cred in Dumnezeu, un Dumnezeu bun cu toate fiintele, indiferent de religie, nationalitate, sex, de modul cum respira sau cum mananca, de modul cum viseaza sau ce viseaza.
Cred ca niciI cei de la revista franceza nu au procedat corect stiind ca ataca un subiect atat de sensibil , mai ales ca au si recidivat, dupa cum nu au procedat corect nici teroristii omorand oameni . Ceea ce se intampla acum insa mi se pare a fi VANATOAREA DE VRAJITOARE A SECOLULUI XXI. Nu e bine ce se petrece in lume, Dumnezeu nu ne vrea invrajbiti . Nu m-as mira daca in urmatoarea perioada nu ar incepe un nou razboi mondial. Doar suntem atat de multi ca nu mai avem loc pe pamant.....

Raporteaza abuz de limbaj
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 16 Ianuarie 2015, ora 17:41

.....mai rariti....mai rariti !
dar imi pare ca directia in care ai orientat discutia nu se potriveste cu titlul topicului ....sau, poate ca da ?

9am044038

5 mesaje
Postat pe: 16 Ianuarie 2015, ora 22:12

Eu cred ca are. Daca ne-am gandi mai bine inainte de a actiona.... Sunt si printre animale unele specii care sar la lupta daca le este incalcat teritoriul ..... Noi nu ar trebui sa ne situam ceva mai sus decat ele ? Sau " omul e si zeu si porc " dupa cum zicea PALER ?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 17 Ianuarie 2015, ora 08:26

De la: 9am044038, la data 2015-01-16 22:12:59Eu cred ca are. Daca ne-am gandi mai bine inainte de a actiona.... Sunt si printre animale unele specii care sar la lupta daca le este incalcat teritoriul ..... Noi nu ar trebui sa ne situam ceva mai sus decat ele ? Sau " omul e si zeu si porc " dupa cum zicea PALER ?

buna dimineata !
sigur ca are legatura, dar te-am provocat cu intrebarea mea ca sa te vad ce zici !
si, da :O. Paler avea multa dreptate si un pic pe deasupra, intrucit omul e mai rapace ca oricare alta specie, jefuind si omorind mai mult decit ii trebuie ptr. a supravietui ! doar Lupul ce mai omoara mai multe oi decit poate duce si minca !

9am044038

5 mesaje
Postat pe: 19 Ianuarie 2015, ora 17:03

Buna
M-am gandit ca e ceva ce ar trebui sa ne dea..... de gandit. Macar acum, daca n-am facut-o mai devreme. Daca as fi scris despre un nou model de ... telefon , sa zicem , as fi avut de citit la comentarii... Gresala mea. Mi-o asum. Banuiam cu ce ma confrunt....acum m-am convins. Ne-o vom face cu mana noastra, nu va fi nici vointa lui Dumnezeu , nici a extraterestrilor. Suntem direct raspunzatori de ce ni se intampla.
Dar copii, ei ce vina au? De ce -i aducem pe lume daca nu le oferim o soarta mai buna decat a noastra?De ce-i obligam sa se conformeze alegerilor noastre? Cine suntem noi? Mai presus de ce suntem noi? De ce ne purtam ca niste stapani? Suntem importanti? Pentru cine? Cine stie daca universul nu va considera la un moment dat ca sunt alte fiinte mai importante, ca noi n-am stiut sa apreciem ce avem.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 19 Ianuarie 2015, ora 17:30

De la: 9am044038, la data 2015-01-19 17:03:35Buna
M-am gandit ca e ceva ce ar trebui sa ne dea..... de gandit. Macar acum, daca n-am facut-o mai devreme. Daca as fi scris despre un nou model de ... telefon , sa zicem , as fi avut de citit la comentarii... Gresala mea. Mi-o asum. Banuiam cu ce ma confrunt....acum m-am convins. Ne-o vom face cu mana noastra, nu va fi nici vointa lui Dumnezeu , nici a extraterestrilor. Suntem direct raspunzatori de ce ni se intampla.
Dar copii, ei ce vina au? De ce -i aducem pe lume daca nu le oferim o soarta mai buna decat a noastra?De ce-i obligam sa se conformeze alegerilor noastre? Cine suntem noi? Mai presus de ce suntem noi? De ce ne purtam ca niste stapani? Suntem importanti? Pentru cine? Cine stie daca universul nu va considera la un moment dat ca sunt alte fiinte mai importante, ca noi n-am stiut sa apreciem ce avem.

normal ca suntem raspunzatori dar, in acelasi timp avem un DESTIN ! atit personal, cit si de familie, grup, tara si planeta si functionam in conf. cu el si cu conditiile date !
fiecare generatie a CREZUT ca ofera copiilor o Soarta mai buna , dar fiecare actiune a Omului a dus la INRAUTATIREA Vietii pe Pamint , tocmai prin ceea ce credea ca-i va aduce Binele : TEHNOLOGIA !
cu alte cuvinte , avem o " programare " si functionam in cadrul programului pe care-l rulam !
ai inteles @ 4158 ?

9am044038

5 mesaje
Postat pe: 19 Ianuarie 2015, ora 19:41

Daca "avem o programare " inseamna ca actionam impotriva vointei noastre ? Adica noi vrem sa facem bine dar facem rau? Si eu care credeam ca suntem produsul alegerilor pe care le facem....Ca avem inaintea noastra de ales intre mai multe variante de actiune. Ca alegem noi gresit (doar n-o sa avem pretentii chiar de la noi sa alegem bine, nu ? ) e una , dar sa mai fim si obligati sa alegem prost.......asta chiar nu mi-am mai imaginat !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 20 Ianuarie 2015, ora 09:02

De la: 9am044038, la data 2015-01-19 19:41:43Daca "avem o programare " inseamna ca actionam impotriva vointei noastre ? Adica noi vrem sa facem bine dar facem rau? Si eu care credeam ca suntem produsul alegerilor pe care le facem....Ca avem inaintea noastra de ales intre mai multe variante de actiune. Ca alegem noi gresit (doar n-o sa avem pretentii chiar de la noi sa alegem bine, nu ? ) e una , dar sa mai fim si obligati sa alegem prost.......asta chiar nu mi-am mai imaginat !

nu actionam impotriva VOINTEI noastre ci, vointa noastra Opteaza pentru ceea ce CREDE ca e bine si care , in final , prin consecinte , se dovedeste a nu fi chiar asa !
si bine a fost sa iesim din pestera si am inceput sa construim case , blocuri , drumuri , sa deviem cursul apelor si sa construim baraje, dar fiecare acest lucru a MODIFICAT cite ceva din Natura !
bine a fost ca omul a inceput sa se ocupe de agricultura, dar asta a insemnat si defrisari de paduri, adaugate la cele facute ptr. a ne construi orasele in care traim, mari consumatoare de energie ptr. care scurmam pamintul luindu-i petrolul, carbunele si mai nou gazele de sist si iar nu ne intereseaza consecintele si , ce punem in locul bogatiilor luate ? tone de gunoi si noxe cu care Terra se sufoca !

......avem un DESTIN si noi si Terra si-l vom indeplini pina la sfirsitul " programului " , apoi : PUNCT .....si de la Capat , cu o alta civilizatie care, probabil, va urma un alt drum al dezvoltarii sale !
simplu, nu ?

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Februarie 2015, ora 01:46

Gindesc si alte fiinte, atit doar ca nu au loc de noi oamenii, de ginditori ce sintem.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
| Varianta pentru tiparire a topicului Omul e singura fiinta care gandeste ...sau nu ............?
Mergi la: