back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

RomÂnia apÃrÃ-Þi sufletul!

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

9am245788

159 mesaje
Postat pe: 23 Februarie 2011, ora 14:49

Lupte ca �n r�zboi se dau �i �mpotriva sufletului unei ��ri.
Dac� o �ar� pierde o lupt� �n r�zboi mai poate salva c�te ceva.
Dac� o �ar� pierde o lupt� dat� �mpotriva sufletului s�u nu mai are ce spera.
ROM�NIA AP�R�-�I SUFLETUL!

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 23 Februarie 2011, ora 15:08

De la: 9am245788, la data 2011-02-23 14:49:50Lupte ca �n r�zboi se dau �i �mpotriva sufletului unei ��ri.

Pentru mine o tara este ca o casa ! Diferenta dintre noi si altii este ca noi suntem ca o cocioaba de paianta pe care incercam sa credem ca o putem numi palat . Atata timp cat asta e nivelul , tara asta nu va avea suflet . Sufletul e dat de oamenii pe care o locuiesc . Asa cum unii traiesc de generatii fara sa se gandeasca sa-si faca o casa ca lumea , traind in conditii mizere ....asa e si cu tara asta , a noastra . Ea reflecta caracterul majoritatii . Asa cum nu poti tine la unii care traiesc din vina lor in mizerie ,la fel nu ai cum sa iubesti o tara ,in care majoritatea face alegerile proaste . Ca urmare lipsa patriotismului este de inteles . Eu cel putin ,avand in vedere indiferenta celor multi fata de cei care s-au sacrificat in trecut , nu concep sa fiu lovit de patriotism . Pentru mine tara asta e o povara ,e ca o piatra de moara ....cu care m-am nascut . Sper ca in viitor sa scap de ea !

9am245788

159 mesaje
Postat pe: 23 Februarie 2011, ora 15:10

PRECIZ�RI

Sufletul Rom�niei reprezint� tot ce are tangen�� cu structura noastr� intelectual�, afectiv� �i simbolic�.
Alc�tuiesc sufletul Rom�niei:
- viziunea noastr� despre lume;
- atitudinea noastr� �n fa�a vie�ii �i a mor�ii;
- modul de a rela�iona unii cu al�ii;
- atitudinile noastre morale (coduri de comportament, precepte);
- religia noastr� cre�tin ortodox�;
- limba rom�n�.
Sufletul Rom�niei, sufletul rom�nesc, e structura noastr� de rezisten��. El ne-a permis s� d�inuim 2.000 de ani �i ne va asigura �n continuare d�inuirea. Datorit� lui suntem ce-am fost �i vom fi ce suntem.

9am243736

2704 mesaje
Postat pe: 23 Februarie 2011, ora 15:14

De la: _KARPOV, la data 2011-02-23 15:08:54
De la: 9am245788, la data 2011-02-23 14:49:50Lupte ca �n r�zboi se dau �i �mpotriva sufletului unei ��ri.

Pentru mine o tara este ca o casa ! Diferenta dintre noi si altii este ca noi suntem ca o cocioaba de paianta pe care incercam sa credem ca o putem numi palat . Atata timp cat asta e nivelul , tara asta nu va avea suflet . Sufletul e dat de oamenii pe care o locuiesc . Asa cum unii traiesc de generatii fara sa se gandeasca sa-si faca o casa ca lumea , traind in conditii mizere ....asa e si cu tara asta , a noastra . Ea reflecta caracterul majoritatii . Asa cum nu poti tine la unii care traiesc din vina lor in mizerie ,la fel nu ai cum sa iubesti o tara ,in care majoritatea face alegerile proaste . Ca urmare lipsa patriotismului este de inteles . Eu cel putin ,avand in vedere indiferenta celor multi fata de cei care s-au sacrificat in trecut , nu concep sa fiu lovit de patriotism . Pentru mine tara asta e o povara ,e ca o piatra de moara ....cu care m-am nascut . Sper ca in viitor sa scap de ea !

scapi de ea daca te arunci in apa... grantat 100 %... si mai pune dracului mana pe o carte, ca te debilizezi de atata internet, intelighentule!

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 23 Februarie 2011, ora 15:21

De la: 9am243736, la data 2011-02-23 15:14:59

scapi de ea daca te arunci in apa... grantat 100 %... si mai pune dracului mana pe o carte, ca te debilizezi de atata internet, intelighentule!

Chiar si azi am pus mana pe una ....si am sters-o de praf ! Autistule !

9am243736

2704 mesaje
Postat pe: 23 Februarie 2011, ora 15:31

De la: _KARPOV, la data 2011-02-23 15:21:18
De la: 9am243736, la data 2011-02-23 15:14:59

Chiar si azi am pus mana pe una ....si am sters-o de praf ! Autistule !

se vede taica, se vede ca doar l;e stergi de praf... in rest cauti daune morale ... sa ti le plateasaca neamurile tale, ca doar cu ei semeni asa imoral...

9am245788

159 mesaje
Postat pe: 23 Februarie 2011, ora 18:03

IUBESC, C�NT �I CRED
de Th�odore Botrel

R�t�cind singur �i �ntristat
Prin codrul �ntunecat,
Am strigat p�tima�:
Via�a-i trist�-n �ar� �i-n ora�!
Ecoul mi-a r�spuns: a�!

Ecoule,aici traiu-i greu �i nu m� �nc�nt�!
�i cu vocea-i ce spre z�ri se av�nt�
Ecoul mi-a r�spuns: c�nt�!

Ecou, ecou din p�durea deas� �i verde,
Povara crucii ce-o port m� apas�, m� pierde.
Ecoul mi-a r�spuns: crede!

Dezn�dejdea �n mine �nmugure�te,
Trebuie s� plec unde soarele asfin�e�te?
Ecoul mi-a spus: iube�te!

Am urmat �ndemnul ecoului sf�tos
�i cu siguran�� n-am gre�it.
Iubesc, c�nt, sunt credincios
�i al�turi de ai mei sunt fericit!

Traducere de P�rvu Ana Maria

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 23 Februarie 2011, ora 18:08

HAI la LUPTA cea MARE,sa ne batem in covoare...bre , romanasii se lupta intre ei,cine nu fumeaza il strange de gat pe cel ce fumeaza,cine tine cu baselu' sau cu dinamo il sugruma pe celalalt care tine cu ponta sau cu steaua,cine crede ca boschetaru' de isus o sa vina sa-i ridice la cer , i-ar arde de vii pe cei care nu cred decat in dumnezeu sau numai in creierul lor si tot asa....

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 24 Februarie 2011, ora 00:55

Ciudata pagina....imi place si sustin ideea topicului, dar nu-s de acord cu nici una dintre postari...

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
9am245788

159 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2011, ora 15:57

Dac�:
- suntem uni�i,
- �mp�r�im echitabil �i bune �i rele,
- conlucr�m pentru binele comun,
- suntem curajo�i,
- nu ne pierdem �ncrederea
putem privi cu speran�� viitorul.

9am245788

159 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2011, ora 16:06

RUG�CIUNE
de Mare� Bogdan

MOTO: �n Tine cred �i Te urmez supus,
Ap�r�-mi �ara Doamne Sfinte Iisus!

Doamne d� ajutorul t�u
Frumoasei mele ��ri pe care o iubesc,
Cea pe care o voi iubi mereu,
Cea pe care n-am s-o p�r�sesc.

O iubesc pentru ale ei c�mpii �i v�i
�i iubesc c-o dragoste deplin�
Culmile albe ale mun�ilor s�i
Peste care se �nal�� pajura sublim�.

Ea e for�a, speran�a mea,
�mi arat� calea de urmat,
O iubesc, depind de ea,
Altundeva nu pot tr�i �mp�cat.

C�nd �i aud numele rostit
Fruntea mi se �nsenin�.
�n piept iubirea i-am s�dit
�i-n inim� mi-a prins r�d�cin�.

Demult, cu eforturi uimitoare,
Semin�ii trufa�e au vrut s-o cucereasc�.
O �ndr�gesc cu at�t mai tare
Cu c�t str�bunii au �tiut s-o ocroteasc�.

9am245788

159 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2011, ora 21:50

AVE�I CUV�NTUL!

Ne cl�dim �ara cu mintea, cu sudoarea frun�ii, cu b�t�ile inimii. O cre�m zi de zi pe ogor, �n fabric�, �n amfiteatre. O reinvent�m iar �i iar din visele noastre.

�n ciuda vicisitudinilor prezentului care macin� sufletul na�iunilor, arde �n noi m�ndr� �i vie acea sc�nteie care ne d� puterea s� mergem mai departe: suntem rom�ni �i avem voca�ie de creatori.

�n ciuda tuturor evenimentelor potrivnice, a s�r�ciei �i a lipsei de perspective am r�mas aici d�nd lucrurilor existente un alt sens. Pentru c� a t�cea noi nu �tim!

Facem din dureri, doine, din singur�t��i, poeme, din �icane, glume.

S� t�cem? Niciodat�!

S� plec�m ochii, s� �ncet�m s� mai fim noi �n�ine? Niciodat�!

Am 20 de ani!
Am scris un poem!

Am 20 de ani!
Sunt mam�.

Am 20 de ani!
Am fost cu robotul meu la o expozi�ie interna�ional� �i am ob�inut acolo o medalie.

Am 20 de ani!
Am inim� de haiduc. Recit imnul legii cuantice. Escaladez mun�ii.

Fiecare din realiz�rile noastre aduce un plus de frumuse�e Rom�niei �i aceast� frumuse�e se conjug� �n rom�ne�te.

Limba pe care o vorbim, fragil� �n fiecare din gesturile noastre zilnice, �n fiecare pas pe care-l facem spre cel�lalt are nevoie de toat� creativitatea noastr�.

Oameni ai ��rii!
��rani lucr�tori r�bd�tori ai p�m�ntului chinui�i de ierni uscate �i veri toride.

Oameni ai ��rii!
Magicieni ai spiritului descurc�re�i �n fa�a ve�niciei.

Rom�ni �i rom�nce din toate jude�ele �i ora�ele!

Oameni ai viitorului ave�i cuv�ntul.

P�rvu Ana Maria

Ebony

14969 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 6 Martie 2011, ora 00:24

....care suflet....

9am245788

159 mesaje
Postat pe: 13 Martie 2011, ora 20:58

CONSIDER�II DESPRE NA�IUNE

�Na�iunea se caracterizeaz� printr-o filozofie de via��, printr-o religie, printr-o cultur� specifice care-i dau un suflet �i o existen�� durabile. Acest suflet colectiv deosebe�te na�iunea de un simplu grup eterogen de indivizi.

Sufletul na�iunii se exprim� �n forma sa cea mai pur� �n via�a zilnic� a acelora dintre noi care nu sunt �nc� contamina�i de maladiile modernit��ii cosmopolite prin p�strarea credin�ei noastre cre�tine, prin c�ntecele �i dansurile noastre populare, prin pove�tile rostite de ��rani seara la gura sobei �i �n graiul lor.

Na�iunea poate prin aceast� for�� spiritual� �i cultural� s� dep�easc� egoismul individualist �i s�-�i integreze membrii �ntr-o comunitate; ace�tia simt c� sunt croi�i din acela�i material �i c� respir� to�i �n ritmul sufletului na�ional. Na�iunea este deci perceput� ca o societate comunitar� de membrii ei. Aceast� societate este totodat� �i egalitar� pentru c� se �ntemeiaz� pe ideea omogenit��ii de credin�� �i cultur�; este format� din to�i aceia care �mp�rt�esc aceea�i credin��, aceea�i cultur�, independent de situa�ia lor economic�, de starea lor social� sau de profesia lor.

Pentru ca oamenii s� se poat� exprima liber, pentru ca s�-�i poat� dezvolta spiritualitatea �i cultura, na�iunea trebuie s� fie st�p�n� pe propriul destin f�r� interferen�e externe. Doar independent� na�iunea poate garanta solidaritatea �i egalitatea fr��easc� a membrilor ei. De aceea na�iunea trebuie condus� de oameni proveni�i din mijlocul ei care s-o slujeasc� efectiv.

Altfel spus fiecare na�iune are nevoie de un Stat. Statul are ca scop ap�rarea intereselor na�ionale �mpotriva exteriorului. El garanteaz� independen�a na�iunii �n calitate de comunitate politic�.� - Andreas Wimmer (n�scut 1962)

Text tradus de Mare� Bogdan

CR0N0S

1163 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2011, ora 09:54

De la: 9am245788, la data 2011-03-13 20:58:57CONSIDER�II DESPRE NA�IUNE

�Na�iunea se caracterizeaz� printr-o filozofie de via��, printr-o religie, printr-o cultur� specifice care-i dau un suflet �i o existen�� durabile. Acest suflet colectiv deosebe�te na�iunea de un simplu grup eterogen de indivizi.

Sufletul na�iunii se exprim� �n forma sa cea mai pur� �n via�a zilnic� a acelora dintre noi care nu sunt �nc� contamina�i de maladiile modernit��ii cosmopolite prin p�strarea credin�ei noastre cre�tine, prin c�ntecele �i dansurile noastre populare, prin pove�tile rostite de ��rani seara la gura sobei �i �n graiul lor.

Na�iunea poate prin aceast� for�� spiritual� �i cultural� s� dep�easc� egoismul individualist �i s�-�i integreze membrii �ntr-o comunitate; ace�tia simt c� sunt croi�i din acela�i material �i c� respir� to�i �n ritmul sufletului na�ional. Na�iunea este deci perceput� ca o societate comunitar� de membrii ei. Aceast� societate este totodat� �i egalitar� pentru c� se �ntemeiaz� pe ideea omogenit��ii de credin�� �i cultur�; este format� din to�i aceia care �mp�rt�esc aceea�i credin��, aceea�i cultur�, independent de situa�ia lor economic�, de starea lor social� sau de profesia lor.

Pentru ca oamenii s� se poat� exprima liber, pentru ca s�-�i poat� dezvolta spiritualitatea �i cultura, na�iunea trebuie s� fie st�p�n� pe propriul destin f�r� interferen�e externe. Doar independent� na�iunea poate garanta solidaritatea �i egalitatea fr��easc� a membrilor ei. De aceea na�iunea trebuie condus� de oameni proveni�i din mijlocul ei care s-o slujeasc� efectiv.

Altfel spus fiecare na�iune are nevoie de un Stat. Statul are ca scop ap�rarea intereselor na�ionale �mpotriva exteriorului. El garanteaz� independen�a na�iunii �n calitate de comunitate politic�.� - Andreas Wimmer (n�scut 1962)

Text tradus de Mare� Bogdan

Natiunea e greu de suportat,mai am putin si scap de ea !

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 16 Martie 2011, ora 06:46

Aici postase si Mytcor... aha, era cu link

9am245788

159 mesaje
Postat pe: 21 Martie 2011, ora 02:00

FOCUL SACRU

Vlad mergea repede. G�ndul c� peste c�teva zile se va �nsura �i provoca o nelini�te pl�cut�, un fel de be�ie.

Avea din c�nd �n c�nd impresia c� a plecat deja.

Nu se va rupe de ai s�i, nu va vedea pentru ultima dat� �ara f�r� s�-i s�ngereze inima. κi d�dea seama de asta, dar pentru Jane, pe care o iubea at�t de mult �nc�t n-ar fi putut tr�i f�r� ea, sacrifica totul.

Se sim�ea ru�inat la g�ndul c�, de dragul lui, ea ar vrut s� vin� aici f�r� s�-i pese c� se desparte de p�rin�i �i c� va duce o via�� grea, trudnic� �i plin� de priva�iuni.

El p�r�sea o �ar� s�r�cit�, b�ntuit� de fantomele unui trecut nu prea �ndep�rtat �i se ducea �ntr-o �ar� civilizat� �i prosper�. �i p�rea c� acest g�nd �i va alina mamei sale durerea desp�r�irii.

Amintiri dragi din copil�rie �i reveneau �n minte. De nenum�rate ori mama sa �i vorbise, �in�ndu-l pe genunchi, despre patrie, p�m�nt al doinelor �i vitejiei. Str�bunicii s�i, bunicii s�i luptaser� ca s-o apere pe fronturile celor dou� r�zboaie mondiale nutrind pentru ea o iubire profund�. Acum c� patria nu mai era ce-a fost, cine putea s�-l condamne c� pleac�?

Ajung�nd la biseric� �i ie�i �n cale preotul cel t�n�r care-i spuse:
- Bine c� ai venit! P�rintele tocmai m-a trimis s� te caut. Te a�teapt� pe b�ncu�a de sub nuc.
- Ce bine! �opti Vlad, mai degrab� mul�umit dec�t surprins.

De c�nd fusese numit la biserica din cartier domnul Petrescu se ar�tase interesat de evolu�ia lui. Cum de nu se g�ndise s�-i anun�e nunta? Pu�in st�njenit de faptul c� uitase asta, se duse s�-l vad�.

Domnul Petrescu era un preot �n v�rst� de o rar� distinc�ie �i de o bl�nde�e �nc�nt�toare. Vlad, care se �tia iubit cre�tine�te de el, ar fi vrut s�-l �mbr��i�eze, s�-i spun� fericirea sa. Ceva din expresia fe�ei sale �l opri �ns�:
- M� a�tepta�i p�rinte? spuse el.
- Da. �i-a luat cam mult ca s� ajungi.
- Nu �tiam c� sunt a�teptat �i vizita pe care v-o fac nu e o vizit� obi�nuit�, r�spunse Vlad cu ochii str�lucind.

Preotul, emo�ionat, privi �ndelung chipul frumos al t�n�rului: Vlad �ncarna pentru el sufletul neamului rom�nesc.

- A�adar e adev�rat, te �nsori cu domni�oara Jane Thomson �i pleci din �ar�, spuse el trist.

- P�i ce-ar trebui s� fac p�rinte?
- Ce s� faci, copile? F�-�i datoria de om �i de rom�n.

- Dumneavoastr� nu a�i pleca dac� v-ar fi mai bine �n alt� parte? A�i r�m�ne aici?
- Dumnezeule! ce s-ar �nt�mpla cu credin�a noastr� cre�tin ortodox� dac� preo�ii ar pleca... Voi muri aici. De plecat nu plec dec�t dac� sunt luat pe sus cu for�a. Dezertarea la��, fuga, nu-s de mine. Dar timpul trece. Vino, ad�ug� el ridic�ndu-se, preoteasa ne-a preg�tit un pui la frigare.

�i turn� t�n�rului un pahar de vin �i a�ez�ndu-se �n fa�a lui la mas� �i spuse:
- Disear� se �mplinesc trei ani de c�nd am primit parohia. M-a surprins mereu pl�cut c� tu �i prietenii t�i venea�i �n fiecare duminic� la slujbe, c� v� ar�ta�i ata�a�i de credin��.

Vlad se g�ndi o clip� �i r�spunse:
- Ne pl�ceau, pacea, lini�tea care ne cuprindeau venind la biseric�. Ne pl�cea cum slujea�i...

Chipul palid al b�tr�nului preot se ilumin�:
- M-am rugat de multe ori pentru voi, pentru tine. Voi, tinerii sunte�i speran�a, viitorul nostru... �i ne p�r�si�i!!! Ce gol �i ce regrete l�sa�i �n urm�! Ne e greu s� nu v� mai vedem.

Vlad �l asculta vizibil tulburat.

- Nu vreau s� arunc o umbr� asupra fericirii tale, dar hot�r�rea pe care ai luat-o e at�t de grav�... Mi se pare c� iubirea te orbe�te. Mi se pare c� plecarea ta e o mare gre�eal�.

- �in prea mult la ea ca s-o condamn la o via�� de priva�iuni?

- Te cunosc. Crede-m�, e�ti o plant� care se aclimatizeaz� greu. Nu respiri bine �n alt� parte. R�d�cinile tale sunt aici �i angaj�ndu-�i cuv�ntul te vei condamna la un exil irevocabil.

- Dar m� duc �ntr-o �ar� civilizat� �i prosper�.

- Amintirile din s�rmana noastr� �ar� te vor urm�ri acolo. ��i va fi dor de ea, vei tr�i cu sentimentul c� ai tr�dat, c� nu �i-ai f�cut datoria. C�ndva, discut�nd de una de alta, mi-ai spus o vorb� care mi-a mers la suflet.

Vlad p�str� t�cerea. Preotul relu�:
- Spuneai: �Trebuie s� iube�ti �n s�r�cie, suferin�� �i durere pentru a putea spune c� iube�ti cu adev�rat.� Atunci focul sacru ardea �n inima ta.

Predescu Virgil

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2011, ora 03:21

De la: Ingrid, la data 2011-03-16 06:46:35Aici postase si Mytcor... aha, era cu link

Mytcor nu mai e. E iradiat de 9am.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2011, ora 06:54

De la: nastasemihail, la data 2011-03-21 03:21:43
De la: Ingrid, la data 2011-03-16 06:46:35Aici postase si Mytcor... aha, era cu link

Ba e, dar tin astia de usa. Nu stiu de ce nu-si ia un modem de telefonie si atunci e alt IP..

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2011, ora 01:05

De la: Ingrid, la data 2011-03-21 06:54:07
De la: nastasemihail, la data 2011-03-21 03:21:43

Ba e, dar tin astia de usa. Nu stiu de ce nu-si ia un modem de telefonie si atunci e alt IP..

Are si omul mindria lui.....

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
9am245788

159 mesaje
Postat pe: 27 Martie 2011, ora 22:31

�IE, PATRIE DRAG�
de maior (r) Vasile Tomescu

C�mpii nesf�r�ite,
Mun�i cu frun�i mohor�te,
Repeta�i-ne c�ntecele �ndr�gite!
�ie, patrie drag�, Rom�nie drag�,
S�ngele �i via�a noastr� �ntreag�!

Vrem s� ne unim,
Vrem s� murim,
Ca s� te slujim.
Mam� de eroi
Vei fi m�ndr� de noi,
Un pas nu vom da �napoi!

Dumnezeu e mare!
Vom �nfrunta moartea cu nep�sare,
Cu �nc�ntare.
Fra�i mereu,
La r�zboi, la greu,
�i el, �i tu, �i eu,
Um�r la um�r vom merge.

Solda�i de frunte,
Vom fi st�nci neclintite
�n lupte.
Dumnezeule bun,
Ajut� neamul rom�n
S�-�i elibereze p�m�ntul str�bun
Unindu-i inimile, bra�ele!

Dumnezeu, ca pe str�mo�i,
Ne va face �i pe noi curajo�i,
Victorio�i.
Spre El se �nal��
A noastr� speran��.
Biruin��
Ne va fi dat� din cer!

18 iunie 1941

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Oras: Sinaia

Postat pe: 27 Martie 2011, ora 23:13

romania nu mai are suflet , e o mumie a tarii ce a fost . Am reusit sa scapam de tot ce aveam bun , suntem in rand cu tiganii !

9am245788

159 mesaje
Postat pe: 10 Aprilie 2011, ora 20:35

�ntr-o �ar� a�a de frumoas�, cu un trecut a�a de glorios, �n mijlocul unui popor at�t de de�tept, cum s� nu fie o adev�rat� religie iubirea de patrie �i cum s� nu-�i ridici fruntea, ca falnicii str�mo�i de odinioar�, m�ndru c� po�i spune:"Sunt rom�n!" - Al. Vlahu��

9am245788

159 mesaje
Postat pe: 10 Aprilie 2011, ora 20:45

B�TR�NUL
de maior (r) Vasile Tomescu

Pe drumul cenu�iu �i pr�fuit
Pe care solda�ii no�tri au trecut
Doar un b�tr�n mai umbl� g�rbovit,
Vis�nd la �inutul pierdut.
Uneori de pe buzele-i p�lite
Gemete se �nal�� c�tre cer
E regretul zilelor trecute
E povestea lui de om stingher.

Am vrut s� �tiu povestea sa
�i el mi-a spus-o printre lacrimi.
�ine-o bine minte, n-o uita!
E a unei inimi simple, f�r� patimi.
�ntr-o diminea��, zise el, la �coal�,
Pe c�nd c�ntam copiilor �Balada� la vioar�,
Du�manii �n sat au dat n�val�
Distrug�nd tot ca o hoard� barbar�.

Lumea se ferea din fa�a armelor lor
Ro�ii, vai, de s�nge rom�nesc.
�ndurerat, f�r� s�-mi pese c-a� putea s� mor,
I-am �nt�mpinat �ncerc�nd s�-i opresc.
�Cine e�ti tu care ne sfidezi?�
�ntreb� unul din ei tr�g�nd �n aer dou� salve,
�Sunt, dup� cum vezi,
Du�manul popoarelor sclave!�

���i ba�i joc de noi b�tr�ne?! C�nt�
Imnurile dragi t�tucului Stalin
�i f�-o cu patos, cu pasiune sf�nt�,
Altfel vei sf�r�i �n suferin�� �i chin.�
Am c�ntat, ce puteam s� fac,
�ns� nu ce-a zis el ci �Trei culori�.
Atunci mi-a spart vioara ca s� tac
Apoi m-a lovit cu pumnul de c�teva ori.

Mi-au spart vioara prad� m�niei,
Pentru c� am suflet rom�nesc
�i pentru c�, �n ecourile c�mpiei,
Am c�ntat un c�ntec ce to�i �l �ndr�gesc.

10 iunie 1944

9am245788

159 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2011, ora 00:48

AVERTISMENT

Cei care ne v�d ca surs� de profit, ca sclave salariate,
Cei care vor s� ne ia feminitatea,
Cei care ne vor sterile �i egoiste,
Cei care ne vor pervertite �i imorale

S� �TIE C�:

Vom fi feminine nu feministe,
Vom fi leoaice nu prad�,
Vom fi lupt�toare nu t�rfe lobotomizate,
Vom fi angajate nu decerebrate,
Vom fi r�zboinice, so�ii �i mame.

Suntem rom�nce �i am ales rezisten�a.
Ne vor dr�gu�e �i docile, suntem frumoase �i rebele.

TINERE PENTRU ROM�NIA

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2011, ora 10:03

De la: 9am245788, la data 2011-04-10 20:35:27�ntr-o �ar� a�a de frumoas�, cu un trecut a�a de glorios, �n mijlocul unui popor at�t de de�tept, cum s� nu fie o adev�rat� religie iubirea de patrie �i cum s� nu-�i ridici fruntea, ca falnicii str�mo�i de odinioar�, m�ndru c� po�i spune:"Sunt rom�n!" - Al. Vlahu��

Auzi,Vlahuta asta a trait pe vremea FSNului sa auda strigaturi gen "moarte intelectualilor" sau "noi muncim ,noi nu gandim"? Dar a trait pe vremea lui Base, sa auda ca suntem pomanagii,incompetenti,si ca stam cu mana intinsa la stat ? Dar i-a vazut pe aia "desteptii" cand isi vindeau casele ca sa bage bani la Caritas ? A trait vremurile in care FSNul castiga alegerile cu 80% iar pe cei din Piata Universitatii ii huiduia lumea ca sunt betivi,drogati si platiti de PNT ? Dar cand radea lumea de Coposu ca este "moartea" ,cand il huiduiau pe Regele Mihai ca vrea sa ia aurul tarii si cand aplaudau "oamenii de bine" si strigau ca" Iliescu apare soarele rasare",era Vlahuta asta printre noi ? Dar cand Baselu ,alesul romanilor (chiar daca cu un pic de furt) se hahaia si invita ziariste sa se intinda pe masa ,era Vlahuta asta pe aici sa-l vada? Dar a vazut Vlahuta asta "modernizarea" prin saracie a Romaniei ? Putea Vlahuta asta sa fie fan al lui Boc sau al doamnei Udrea ? Crezi ca mai era mandru ca este roman daca traia toate astea ?!...

9am245788

159 mesaje
Postat pe: 30 Aprilie 2011, ora 00:46

Domnule vaneamarin,

Patria �i na�iunea trebuie iubite �i cu bune �i cu rele.
Ne iubim p�rin�ii pentru c� sunt p�rin�ii no�tri �i nu pentru c� au calit��i pe care li le apreciem.

9am245788

159 mesaje
Postat pe: 30 Aprilie 2011, ora 00:56

PODOABA CEA MAI ALEAS� �I MAI M�NDR�-NTRE PODOABELE ��RII

�(...) podoaba cea mai aleas� �i mai m�ndr�-ntre podoabele ��rii, este poporul rom�nesc. �n sufletu-i larg, nespus de duios, l�murit �n focul at�tor suferin�i, am g�sit izvorul curat al frumoaselor lui c�ntece �i �n�elesul istoric al tr�iniciei �i st�ruin�ii noastre pe acest p�m�nt. �n marea lui putere de munc�, de lupt� �i de r�bdare, �n mintea lui treaz� �i-n inima lui cald� am g�sit sprijinul speran�elor noastre �i dezlegarea �naltei chem�ri a neamului nostru. �l urm�resc cu g�ndul de-a lungul veacurilor, �l v�d cu pieptul dezv�lit �n zloat� �i-n b�t�lii, muncind ca s� pl�teasc� d�rile ��rii, lupt�nd ca s�-�i apere p�m�ntul, c�z�nd �i ridic�ndu-se iar, murind �n �es �i ren�sc�nd �n mun�i, pururea t�n�r, pururea m�ndru, cu toate nevoile ce-au dat s�-l r�puie, �i m�-ntreb: ce popor a avut pe lume o soart� mai aprig� �i mai zbuciumat�, ce neam de oameni a stat mai viteaz �i mai �ntreg �n fa�a at�tor dureri!
Unde-ar fi ajuns el ast�zi dac-ar fi fost l�sat �n pace!�
"O lacrim�-i tremur�-n glas, �i graiul lui e un suspin�, zice Michelet vorbind de poporul rom�n.� � Alexandru Vlahu��

9am245788

159 mesaje
Postat pe: 30 Aprilie 2011, ora 18:12

F�r� ata�ament fa�� de �ar� �i fa�� de na�iune, f�r� nimic care s� limiteze derivele egoismului individualist, totul se f�r�mi�eaz�. Credem c� ne putem �mbun�t��i situa�ia singuri, independent de ceilal�i �i pierim cu to�ii.

9am245788

159 mesaje
Postat pe: 30 Aprilie 2011, ora 18:16

NOI NU TACEM
de Andrei Ciurunga

Cu din�ii str�n�i de aspra suferin��
urc�m pe br�nci Golgotele, c�dem,
ne ridic�m, scr�nind de neputin��
�i iar ne pr�v�lim - dar nu t�cem.

Pe-a ��rii noastre darnic� mo�ie
t�r�m de-un car de ani acela�i jug.
Cum oare s� t�cem, c�nd de sub glie
r�cne�te osul dezgropat de plug?

De-a lungul z�rii noastre de c�rbune
paharul plin ne-am �nv��at s�-l bem,
dar gura �tie bine-o rug�ciune
�i-o geme printre din�i - c�ci nu t�cem.

Cum s� t�cem c�nd fiecare ghind�
c�zut� din stejarul secular
se-ntoarce din ad�ncuri, s� cuprind�
tot pl�nsul ��rii �ntr-un nou stejar?

Noi nu t�cem, c�ci url� de pe roat�
�n trupul nostru oase ce s-au fr�nt
�i strig� mor�ii ce-au t�cut odat�
cu gura cald� plin� de p�m�nt.

De s-ar surpa �n ceasul nefiin�ei
pe toate-aceste guri c�te-un Negoi,
l-am sf�r�ma necru��tori cu din�ii
�i-ar da naval� r�cnetul din noi.

Urc�m Golgote aspre de credin��,
venim spre piscuri tari, �ngenunchem
�i iar ne scutur�m de neputin��
cu pumnii str�n�i �n trup - dar nu t�cem.

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului ROMÂNIA APÃRÃ-ÞI SUFLETUL!
Mergi la: