back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ofensiva religioasa asupra copiilor - spalarea creierelor = bani in viitor?

Pagini: << 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >> Sari la pagina:

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 02:45

De la: eco_girl, la data 2010-10-20 11:52:05Sil100 , te faci ca nu vezi dovezile despre care iti vorbeam, nu?...asa sunteti voi ateii, o dati sus si tare cu tot felul de explicatii stiintifice, insa cand cineva va pune sub nas niste lucruri pe care habar n-aveti sa le explicati cu "stiinta" voastra, dati bir cu fugitii, ori o dati din nou, asa cum spuneai undeva mai sus "cu castravetele". Si mai acuzi pe altii de lasitate?!

Please, expkica-mi si mie cum e cu fulgerele globulare. ca eu nu mi le pot explica. Si nici stiinta.
Spuneam ca se pliaza pe acele globule, care sint orbs. Probabil pe unele mai mari. Nu reflexii. Please.....

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Sil100

250 mesaje

Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 11:22

eco_girl, sunt de acord sa incheiem discutia pentru ca nu prea vad unde ar putea duce. As fi preferat si eu sa primesc niste raspunsuri la intrebarile pe care le-am pus prin comentarile mele, dar nu insist pentru inteleg ca erai prea ocupata cu proprile tale ganduri pentru a observa ca si altii au pus intrebari.

Oricum discutia nu mai avea de ceva timp lagatura cu topicul si anume daca religia e buna sau nu in scolii.

Dintr-o informatie de pe un alt topic tot de pe 9am.ro am aflat ca in Romania ar fi de 3 ori mai multe biserici decat scoli. Daca informatia e adevarata (si ii rog pe cei care pot s-o confirme sau sa o infirme sa faca asta!) atunci asta ar trebui sa ne puna serios pe ganduri.

Este cunoscuta problema salariilor reduse din invatamant si cred ca ar trebui luate masuri pentru indreptarea rapida a situatiei. Una dintre masuri, care nu se putea sa nu-mi sara in ochi ar fi scoaterea religiei din scoali. Experienta de pana acum arata oricum ca n-a fost o idee prea buna, dar ganditi-va cate economii s-ar face daca nu s-ar mai plati profesori care sa predea religia. Asta pe de o parte. Pe de alta parte mai sunt banii care s-ar economisi din desfintarea scolilor care pregatesc profesorii de religie (poteti sa -mi spuneti ca uneori ca profesori de religie sunt folositi preotii care oricum au facut Teologia sau Seminarul Teologic, este adevarat, dar sunt sectii la Teologie care pregatesc special profesori de religie).

Nu am date sigure care sa-mi permita sa fac estimari in legatura cu suma care s-ar putea strange prin metodele de mai sus, dar tind sa cred ca ar fi o suma considerabila care ar putea fi folosita la majorarea salarilor profesorilor care intr-adevar merita.

P.S.: Am impresia ca luptatoareacurajoasa si eco_girl (si nu numai) n-au o idee prea clara despre ateism. Ele isi inchipuie ca imaginea pe care si-au format-o ele despre ateism e conforma cu ceea ce ateismul este in realitate. Fetelor, decat sa sustineti niste lucruri nefondate, ceea ce echivaleaza cu a iesi la tabla cu lectia neinvatata, mai bine informati-va cat de cat.

Uite un articol despre ateism care ar putea sa va lamureasca putin asupra a ce e si ce NU E ateismul:

atheism.about.com/od/definitionofatheism/p/AtheismReligion.htm

si un alt articol despre moralitate si ateism:

atheism.about.com/od/aboutethics/p/GodlessMorality.htm

eco_girl contez pe tine pentru a o ajuta pe luptatoare daca nu se descurca prea bine cu engleza

Ar mai fi si topicul despe ateism de pe 9am:

www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/24647/ateism-ce-reprezint...

de unde puteti lua cateva informatii (unele comentarii sunt ofensatoare la adresa religiei, dar daca puteti trece peste asta s-ar putea sa gasiti si informatii valoroase)

eco_girl

22 mesaje
Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 11:28

De la: eco_girl, la data 2010-10-20 17:12:22
De la: Sil100, la data 2010-10-20 16:43:07eco, esti mai catolica decat papa! Ia-o ca pe o expresie, mi-amintesc ca ai zis pe undeva ca ortotodoxia e cea mai tare.. Daca recitesti ce am scris o sa vezi ca mi-am exprimat niste dubii in legatura cu relatarea de pe site. Ipoteza mea este ca dupa ce a avut o experienta posibil reala si a vazut ca poate face bani din asta a mai inventat inca doua... ca nimeni nu te plateste la nesfarsit pentru o singura stire oricat de senzationala ar fi.

Acum gandeste-te si tu cat de norocos poti fi ca sa repeti o astfel de experienta si sa scapi cu viata de trei ori?

Discutia era despre rai si iad.. din cauza asta n-am discutat despre celelate capacitati declarate de omul in discutie. Si poate ar trebui sa am niste date clare asupra carora sa ma pronunt. De exemplu ce anume a prezis despre razboiul din Vietnam? Cat de exacte s-au dovedit prezicerile? Daca tu poti sa crezi tot ce spune un medium sau altul... e problema ta.

ok, am inteles ca nu are niciun sens discutia...pentru ca, la cat de inversunat esti in a nu crede, nici daca ar veni maine la tine mari savanti ai lumii, si ti-ar prezenta dovada clara a faptului ca Dumnezeu exista, tot nu ai vrea sa crezi, tot ai nascoci din adancul "intelepciunii" tale niste explicati de genul celor de mai sus. Probabil pentru ca ,credinta e o prea mare piedica in calea viciilor si de aia multi prefera sa o nege cu toata taria, ca sa-si menajeze constiinta. Daca tu preferi sa crezi in continuare ca esti doar "o carne" umblatoare, ignorand atatea evidente, nu ai decat...sper ca vei fi fericit cu asta!

chiar, by the way...sunt curioasa daca consideri ca omul e doar carne, nimic altceva, cum ai explica "stiintific" acele capacitati, ca mi se pare ca asta ai evitat... si hai sa facem abstractie de acel om, sa luam la modul general capacitatile extrasenzoriale ale mediumurilor si clarvazatorilor? Probabil si de astea o sa zici ca sunt sarlatanii sau mai stiu eu ce, insa nu tine (scorneste altceva) pentru ca....capacitatile acestor oameni sunt folosite chiar de FBI si alte servicii secrete. Sunt multe lucruri la care stiinta s-a recunoscut invinsa in a le explica, insa...deh, se pare ca a aparut un domn Sil100 din Romania care are raspunsuri la toate enigmele Universului, asa ca, atunci cand o sa iei Premiul Nobel pentru stiinta, sa ne anunti si pe noi si promit ca o sa iau in calcul explicatiile cu care ai venit aici, pana atunci nu sunt altceva decat "apa de ploaie"!!

Si acum revenind la subiectul despre omul respectiv, nu stiu daca ai vazut filmul, e mai detaliat decat relatarea de pe site...presupun ca nu l-ai vazut. Deci omul ala putea linistit sa-si traiasca viata in huzur, ca miliardar, nefiind nevoie sa se plimbe prin toata tara si sa tina conferinte, sa scrie carti sau sa-si petreaca viata prin spitale tinand de mana si ajutand bolnavii in faze terminale sa infrunte moartea, in felul asta pierzandu-si familia (sotia l-a parasit). Acel om putea fi miliardar castigand la loto, la cazinouri sau la pariuri pentru ca, in caz ca n-ai vazut filmul, el a capatat si capacitatea de a vedea aceste lucruri, de fapt...asa a castigat si banii dupa aceasta experienta, bani cu care si-a rascumparat masina (i-a castigat la curse de cai, fiindca stia deja castigatorul), insa apoi a renuntat nu a mai vrut sa faca lucrul asta, desi putea sa castige milioane asa, el a preferat sa umble prin toata tara si sa ajute oamenii sa "se trezeasca", sa-si dea seama de ceea ce sunt si sigur, nu doar o bucata de carne pe doua picioare. Si asta pentru ca el a fost norocosul care, desi era asemeni voua, ateilor, Dumnezeu l-a trezit si i-a activat constiinta de care unii atei duc lipsa totala.

Raporteaza abuz de limbaj
Sil100

250 mesaje

Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 11:54

De la: nastasemihail, la data 2010-10-21 02:45:54
De la: eco_girl, la data 2010-10-20 11:52:05Sil100 , te faci ca nu vezi dovezile despre care iti vorbeam, nu?...asa sunteti voi ateii, o dati sus si tare cu tot felul de explicatii stiintifice, insa cand cineva va pune sub nas niste lucruri pe care habar n-aveti sa le explicati cu "stiinta" voastra, dati bir cu fugitii, ori o dati din nou, asa cum spuneai undeva mai sus "cu castravetele". Si mai acuzi pe altii de lasitate?!

Please, expkica-mi si mie cum e cu fulgerele globulare. ca eu nu mi le pot explica. Si nici stiinta.
Spuneam ca se pliaza pe acele globule, care sint orbs. Probabil pe unele mai mari. Nu reflexii. Please.....

Nu-mi e clar daca intrebarea imi e adresata mie... si nu vad nici legatura cu discutia de pe acest topic. Dar in fine, in calitate de "aparator al stiintei", cum tind sa ma vada unii, as putea sa incerc un raspuns. Acesta este: nu stiu cum sta treaba cu fulgerele globulare, n-am vazut niciunul si nici n-am citit prea multe despre asta... Ai spus ca stiinta nu poate sa le explice, nu stiu daca asta e adevarat, dar si daca e ce demonstreaza asta? Ca nu pot fi decat creatia lui D-zeu? Este o explicatie tentanta, unde mai pui ca nici nu trebuie sa te gandesti prea mult pentru a trage concluzia asta care oricum nu explica nimic...

Problema cu aceasta explicatie e ca nu prea explica nimic pe de o parte (cum am spus si mai sus, dar tin sa subliniez idea) si s-a dovedit falsa intr-o multime de cazuri pana acum. Nu vreau sa revin cu exemple pe care le-am mai dat pe alte forumuri de pe aici iti sugerez doar sa cauti termenul "God of the gaps" pe Google.

Deci, acolo unde explicatiile lipsesc cea mai buna abordare, dupa parerea mea, ar fi cercetati daca puteti singuri sau daca nu sa asteptati pana cand altcineva reuseste sa faca lumina asupra acelui subiect nu sa puneti totul in seama unei entitati divine.

eco_girl

22 mesaje
Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 12:07

De la: Sil100, la data 2010-10-21 11:22:12eco_girl, sunt de acord sa incheiem discutia pentru ca nu prea vad unde ar putea duce. As fi preferat si eu sa primesc niste raspunsuri la intrebarile pe care le-am pus prin comentarile mele, dar nu insist pentru inteleg ca erai prea ocupata cu proprile tale ganduri pentru a observa ca si altii au pus intrebari.

Oricum discutia nu mai avea de ceva timp lagatura cu topicul si anume daca religia e buna sau nu in scolii.

Dintr-o informatie de pe un alt topic tot de pe 9am.ro am aflat ca in Romania ar fi de 3 ori mai multe biserici decat scoli. Daca informatia e adevarata (si ii rog pe cei care pot s-o confirme sau sa o infirme sa faca asta!) atunci asta ar trebui sa ne puna serios pe ganduri.

Este cunoscuta problema salariilor reduse din invatamant si cred ca ar trebui luate masuri pentru indreptarea rapida a situatiei. Una dintre masuri, care nu se putea sa nu-mi sara in ochi ar fi scoaterea religiei din scoali. Experienta de pana acum arata oricum ca n-a fost o idee prea buna, dar ganditi-va cate economii s-ar face daca nu s-ar mai plati profesori care sa predea religia. Asta pe de o parte. Pe de alta parte mai sunt banii care s-ar economisi din desfintarea scolilor care pregatesc profesorii de religie (poteti sa -mi spuneti ca uneori ca profesori de religie sunt folositi preotii care oricum au facut Teologia sau Seminarul Teologic, este adevarat, dar sunt sectii la Teologie care pregatesc special profesori de religie).

Nu am date sigure care sa-mi permita sa fac estimari in legatura cu suma care s-ar putea strange prin metodele de mai sus, dar tind sa cred ca ar fi o suma considerabila care ar putea fi folosita la majorarea salarilor profesorilor care intr-adevar merita.

P.S.: Am impresia ca luptatoareacurajoasa si eco_girl (si nu numai) n-au o idee prea clara despre ateism. Ele isi inchipuie ca imaginea pe care si-au format-o ele despre ateism e conforma cu ceea ce ateismul este in realitate. Fetelor, decat sa sustineti niste lucruri nefondate, ceea ce echivaleaza cu a iesi la tabla cu lectia neinvatata, mai bine informati-va cat de cat.

Uite un articol despre ateism care ar putea sa va lamureasca putin asupra a ce e si ce NU E ateismul:

eco_girl contez pe tine pentru a o ajuta pe luptatoare daca nu se descurca prea bine cu engleza

de unde puteti lua cateva informatii (unele comentarii sunt ofensatoare la adresa religiei, dar daca puteti trece peste asta s-ar putea sa gasiti si informatii valoroase)

De la: Sil100, la data 2010-10-21 11:22:12eco_girl, sunt de acord sa incheiem discutia pentru ca nu prea vad unde ar putea duce. As fi preferat si eu sa primesc niste raspunsuri la intrebarile pe care le-am pus prin comentarile mele, dar nu insist pentru inteleg ca erai prea ocupata cu proprile tale ganduri pentru a observa ca si altii au pus intrebari.

da, probabil postam in acelasi timp, am vazut postul tau dupa ce am postat deja... nu stiu la care intrebari te mai referi, din punctul meu de vedere, cred ca ti-am raspuns la toate.
Sincer esti dea dreptul hilar in ceea ce spui, si in acelasi timp tot mai dezamagitor, atata timp cat vii cu aberatia ca s-ar putea redresa economia daca nu ar mai fi profesori de religie, e asa cum spunea cineva, nu mai stiu cine, de "rasu-plansu" e de-a dreptul caraghios modul in care gandesti . Oricum voiam sa-ti explic cum e cu religia in scoala si pentru ce e necesara, insa n-are rost sa-i explic asta unuia care crede ca nu are suflet, pentru ca ar fi complet inutil.

In ceea ce priveste ateismul , sincer, chiar nu ma intereseaza detalii despre cum e sa fii gol si pustiit, sa te consideri doar o simpla "carcasa" de carne care alearga de colo colo, cativa ani prin lumea asta dupa care se transforma intr-o mana de gunoi. Daca te simti bine si te face fericit modul de viata in ideia asta, ce pot sa-ti spun, doar profita la maxim de anii, sau lunile, sau, ma rog, zilele (cine stie, ca nici ziua de maine nu e garantata pentru nimeni, desi iti doresc sa fie cat mai mult) cat mai ai de "distrat" pe aici, mai inainte sa ajungi "fertilizant" pentru vreo 2 mp de pamant.

Sil100

250 mesaje

Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 14:08

Uite eco_gir cateva intrebari la care nu am primit raspuns (selectate cu tot cu paragraful din care faceau parte ca sa nu fie cu totul rupte din context):

1)Nu stiam ca pacatul originar se iarta prin botez. (N-am fost prea atent la predicile de la biserica... mea culpa). Cea ce stiam e ca Iisus a fost sacrificat tocmai pentru a ne rascumpara noua greselile si a ne mantui. De aici si niste contradictii. Trebuia sau nu sa moara Iisus? Iuda a facut bine ce a facut sau nu?

2)Probabil ca va trebui din nou sa caut o intrebare potrivita. Aceasta ar putea fi: Ai vreo indoiala ca oricare dintre minunile pe care le-a facut Iisus nu poate fi reprodusa de catre iluzionistii din zilele noastre? Mai mult decat atat ca o provocare suplimentara pentru iluzionisti: crezi ca minunile descrise in Biblie nu pot fi reproduse cu mijloacele pe care le aveau atunci la indemana oamenii?

3)Sunt foarte multi care iau credinta ca o traditie pe care nici macar nu mai incearca sa o inteleaga. Cati dintre cei care asista la o cununie religioasa de exemplu stiu cine au fost Rebeca si Sara? (doua personaje la care se face referire in timpul slujbei). Iar cei mai multi credinciosi n-au citit Biblia... ei cred numai in ce li se spune la biserica (pasaje selectionate din Biblie).

4)Era normal pentru oamenii din vechime sa creada tot felul de legende si povesti eronate pe care nu aveau cum sa le verifice. Pe vremea cand Soarele se invartea in jurul unui Pamant plat si stelele de pe cer aveau doar scop ornamental multe lucruri pareau altfel. De pilda oricine putea crede ca omul poate fi facut din tarana si adus la viata cu un suflu divin. Omul era la vremea respectiva un "ceva" despre care nu se stia prea mult si care parea a fi facut dintr-o bucata. Nu era nicio problema, de asemenea, ca Soarele si Luna au fost create ceva mai tarziu dupa ce a fost creat Pamantul si mai trecusera cateva zile (daca nu ma credeti uitati-va in Facerea si poate-mi explicati si mie cum se masurau zilele in absenta Soarelui).

* Aici desi intrebarea nu e pusa ca atare reiese din text ce m-ar interesa: cum puteau exista zile (cu seri si dimineti) inainte de a exista Soarele?

5) Intre timp, datorita cercetarilor stiintifice, aceleasi lucruri din trecut sunt vazute acum din alta perspectiva. Soarele a "intepenit" pe cer si Pamanatul, devenit intre timp rotund, a inceput sa se invarteasca in jurul Soarelui. Omul a incetat sa mai fie un tot unitar si se poate observa ca e compus din miliarde de celule, are un schelet osos, un sistem sanguin, organe interne cu functii diferite, un creier, etc. Cum poate cineva, dintr-o suflare... sa faca toate astea?

6)Deci, inainte de a trage concluzia ca tipul a fost in Rai, ar fi poate mai bine sa faci mai multe cercetari. De exemplu sa raspunzi la intrebari de felul: Toti cei care au avut experiente de acest tip au ajuns in acelasi Rai? Corespunde descrierea din Biblie cu cea facuta de tip? Puteau cumva experientele anterioare sa interfere cu ce anume spune el ca a vazut? (aici ma refer la ce stia inainte de accident despre experientele din preajma mortii si care era credinta lui anterioara accidentului despre Paradis).

M-ar interesa niste raspunsuri in special la intrebarile din paragrafele 2, 3, 4 si 6. Intrebarea 5 inteleg ca e dificila pentru ca Biblia nu se oboseste sa descrie felul in care se face ceva... deci poti sa nu raspunzi.

Intrucat ai refuzat sa te uiti pe link-urile pe care ti le-am dat despre ateism (ceea ce nu e tocmai corect din partea ta... un dialog cere ca ambii interlocutori sa schimbe idei si eu m-am uitat pe link-ul dat de tine ca sa ma asigur ca nu vorbesc pe langa subiect) te-as ruga sa justifici ceea ce tocmai ai scris:

"In ceea ce priveste ateismul , sincer, chiar nu ma intereseaza detalii despre cum e sa fii gol si pustiit, sa te consideri doar o simpla "carcasa" de carne care alearga de colo colo, cativa ani prin lumea asta dupa care se transforma intr-o mana de gunoi."

Intrebari suplimentare:

1) De ce religie apartinea tipul "salvat de lumina"? Pentru ca daca nu era ortodox e o mica problema.

2) Stii ce se spune in Biblie despre ghicitori, clarvazatori, etc.?

Atept cu maxim interes raspunsurile...

Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 16:59

Daca ar veni maine vre-un savant cu dovada irefutabila a existentei maimarelui universului (lucru imposibil) Eu unul..si nefiind singurul convins de asta...L-as trimite sa faca un control amanuntit la dibla..De ce?Simplu...De cand au aparut religiile..De cand au aparut profeti si paraprofetii.Din epoca de piatra si pana in prezent..Nimeni..absolut nimeni...nu a reusit sa aduca vre-o dovada sau vre-un argument plauzibil,credibil si valabil 100 la % in acest sens.
Cretinismul cronic..Nu se ia..dar se transmite din gura in gura..
Cum am mai spus...si repet...Credinciosii..de orice rit...au tembelul obicei de e devia de la subiect...deraind ca un tren atunci cand le sunt adresate intrebari...logice...simple...
Au obiceiul de a raspunde la intrebari prin alte intrebari...Sau argumentand cu explicatii idioate...culese de prin asa zisele carti sfinte...
Nu vor nici in ruptul capului sa recunoasca...ca..datorita cretinismului lor...traiesc in lux si fara pic de efort..zeci de mii de asa zisi preoti..Se cheltuiesc bani grei pentru intretinerea acestor lepre.Zeci de milioane de euro anual..Bani din care ar putea fi construite scoli,spitale..S-ar putea crea noi locuri de munca..Ar fi bani pentru plata pensiilor,salariilor bugetarilor din invatamant si sanatate..etc..etc...
Dar...nu vor sa inteleaga..si cu asta basta..!
Pentru ca asta le place sa faca...Sa dea apa la moara politicienilor care mint la fel ca popii..cu mana pe biblie...ca fac si dreg...Facand din minciuna avatarul unei natii de cretini indoctrinati si iremediabil irecuperabili...Acesta este efectul real si rezultanta acestei boli..!

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
eco_girl

22 mesaje
Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 17:07

ok

De la: Sil100, la data 2010-10-21 14:08:51 Uite eco_gir cateva intrebari la care nu am primit raspuns (selectate cu tot cu paragraful din care faceau parte ca sa nu fie cu totul rupte din context):

1)Nu stiam ca pacatul originar se iarta prin botez. (N-am fost prea atent la predicile de la biserica... mea culpa). Cea ce stiam e ca Iisus a fost sacrificat tocmai pentru a ne rascumpara noua greselile si a ne mantui. De aici si niste contradictii. Trebuia sau nu sa moara Iisus? Iuda a facut bine ce a facut sau nu?

Deci, in caz ca nu stiiai si e clar ca nu stiai, botezul a inceput odata cu venirea lui Iisus, adica pana atunci nu exista botez, deci...in concluzie, pana atunci pacatul originar nu avea cum sa fie iertat. Sf Ioan Botezatorul a spus "Eu va botez cu apa, dar cel ce vine dupa mine o sa va boteze cu Duh Sfant" ,acest botez cu Duh Sfant facandu-se abia dupa moartea Mantuitorului prin Sfanta Impartasanie care este Trupul si Sangele Domnului,(Iisus a spus "Luati, mancati!...Acesta este trupul meu care se frange pentru voi...beti din acesta toti, acesta este sangele meu care pentru voi se frange spre iertarea pacatelor!"), adica comuniunea totala a omului cu Iisus si implicit cu Dumnezeu, se face doar prin aceasta Taina, prin aceasta Iisus ia fiinta in trupul omului, iar pentru asta, era necesar sa moara ca omul sa se poata impartasi cu trupul si sangele lui. Iuda, normal ca nu a facut bine ceea ce a facut, nu inteleg cum poti intreba asa ceva?! e ca si cum intrebi daca e bine ca tu sa-ti dai fratele sau prietenul cel mai bun pe mana unor criminali, pentru ca, ori cu tradarea lui Iuda ori fara...pana la urma destinul pentru care Mantuitorul a fost trimis tot s-ar fi implinit prin alta imprejurare, deoarece asa era randuit de Dumnezeu Tatal.

De la: Sil100, la data 2010-10-21 14:08:51 2)Probabil ca va trebui din nou sa caut o intrebare potrivita. Aceasta ar putea fi: Ai vreo indoiala ca oricare dintre minunile pe care le-a facut Iisus nu poate fi reprodusa de catre iluzionistii din zilele noastre? Mai mult decat atat ca o provocare suplimentara pentru iluzionisti: crezi ca minunile descrise in Biblie nu pot fi reproduse cu mijloacele pe care le aveau atunci la indemana oamenii?

La asta, sincer nici nu ma chinui sa raspund, pentru ca, e atat de infantila incat mi se pare penibila, si cred ca pentru reputatia ta, era mult mai bine sa n-o pui. Mai reflecta putin asupra ei, poate iti dai seama cat de jenanta e, si sper sa-ti dai...pentru ca nu ar fi chiar asa grav, oricui ni se mai poate intampla sa mai punem si intrebari prostesti, sa realizezi apoi si sa renunti, insa daca nu iti dai seama, e trist.

De la: Sil100, la data 2010-10-21 14:08:51
3)Sunt foarte multi care iau credinta ca o traditie pe care nici macar nu mai incearca sa o inteleaga. Cati dintre cei care asista la o cununie religioasa de exemplu stiu cine au fost Rebeca si Sara? (doua personaje la care se face referire in timpul slujbei). Iar cei mai multi credinciosi n-au citit Biblia... ei cred numai in ce li se spune la biserica (pasaje selectionate din Biblie).

Sincer, nu stiu, n-am facut o statistica, dar daca ai tu de gand sa faci, sa-mi spui si mie rezultatul. Dar, aia e treaba fiecarui crestin daca a citit sau nu Biblia, si daca ia sau nu credinta ca pe o traditie. Nu vad ce relevanta are asta aici si cu ce ar putea influenta asta adevarul Bibliei...chestia e ca, au fost si inca mai sunt foarte multi care nu au luat-o ca pe o traditie si nu numai ca au inteles-o, ci au si trait credinta in adevaratul sens, convingandu-se de realismul ei.

4)Era normal pentru oamenii din vechime sa creada tot felul de legende si povesti eronate pe care nu aveau cum sa le verifice. Pe vremea cand Soarele se invartea in jurul unui Pamant plat si stelele de pe cer aveau doar scop ornamental multe lucruri pareau altfel. De pilda oricine putea crede ca omul poate fi facut din tarana si adus la viata cu un suflu divin. Omul era la vremea respectiva un "ceva" despre care nu se stia prea mult si care parea a fi facut dintr-o bucata. Nu era nicio problema, de asemenea, ca Soarele si Luna au fost create ceva mai tarziu dupa ce a fost creat Pamantul si mai trecusera cateva zile (daca nu ma credeti uitati-va in Facerea si poate-mi explicati si mie cum se masurau zilele in absenta Soarelui).

* Aici desi intrebarea nu e pusa ca atare reiese din text ce m-ar interesa: cum puteau exista zile (cu seri si dimineti) inainte de a exista Soarele?

Dar unde scrie, ca trebuia neaparat ca timpul sa fie masurat la fel ca acum?...de exemplu, la fel cum primii oameni dupa Adam, traiau cateva sute de ani, spre deosebire de cei din ziua de azi, care in rare cazuri mai prind suta, de ce n-ar fi putut si timpul sa fie altfel si altfel masurat decat cel din ziua de azi cu "zile si nopti"?

5) Intre timp, datorita cercetarilor stiintifice, aceleasi lucruri din trecut sunt vazute acum din alta perspectiva. Soarele a "intepenit" pe cer si Pamanatul, devenit intre timp rotund, a inceput sa se invarteasca in jurul Soarelui. Omul a incetat sa mai fie un tot unitar si se poate observa ca e compus din miliarde de celule, are un schelet osos, un sistem sanguin, organe interne cu functii diferite, un creier, etc. Cum poate cineva, dintr-o suflare... sa faca toate astea?

Asta e exact cum ai intreba un analfabet de la tara (in cazul asta "analfabetii" fiind noi, oamenii), cum au reusit sa faca NASA prima racheta, cum au reusit sa ajunga pe luna sau alte asemenea intrebari?...lucru care pentru ei e total si complet inexplicabil si peste puterile lor de intelegere, asa pentru noi oamenii e peste puterile noastre de "procesare" cu creierul din dotare a imensei puteri creatoare al lui Dumnezeu. Tocmai de aceia organul care il "intelege" pe Dumnezeu nu e creierul, ci inima!

6)Deci, inainte de a trage concluzia ca tipul a fost in Rai, ar fi poate mai bine sa faci mai multe cercetari. De exemplu sa raspunzi la intrebari de felul: Toti cei care au avut experiente de acest tip au ajuns in acelasi Rai? Corespunde descrierea din Biblie cu cea facuta de tip? Puteau cumva experientele anterioare sa interfere cu ce anume spune el ca a vazut? (aici ma refer la ce stia inainte de accident despre experientele din preajma mortii si care era credinta lui anterioara accidentului despre Paradis).

Aici sunt "o suta" de intrebari, nu una...dar o sa incerc sa le iau pe rand:
"Toti cei care au avut experiente de acest tip au ajuns in acelasi Rai? Corespunde descrierea din Biblie cu cea facuta de tip? "
Nu, daca o sa te uiti la film, o sa vezi ca el intalneste mai multi oameni care au fost in moarte clinica si au trait aceiasi experienta ca si el, printre care si o femeie, care a incercat sa se sinucida si a ajuns in iad...iti recomand sa asculti descrierea facuta de acea femeie! Cat despre corespondenta descrierii din Biblie cu ceea ce descrie el, timpul in care sta acolo e prea scurt ca sa poti distinge cu claritate asta, insa, din cate am vazut...in mare parte, da!

"Puteau cumva experientele anterioare sa interfere cu ce anume spune el ca a vazut? (aici ma refer la ce stia inainte de accident despre experientele din preajma mortii si care era credinta lui anterioara accidentului despre Paradis)"
Credinta lui anterioara era cam "0" la fel ca ce a ta, inca o data iti recomand filmul sa vezi ce tip de om era inainte de aceasta experienta, deci chestia cu interferatul nu "sta in picioare"!

De la: Sil100, la data 2010-10-21 14:08:51 M-ar interesa niste raspunsuri in special la intrebarile din paragrafele 2, 3, 4 si 6. Intrebarea 5 inteleg ca e dificila pentru ca Biblia nu se oboseste sa descrie felul in care se face ceva... deci poti sa nu raspunzi.

Intrucat ai refuzat sa te uiti pe link-urile pe care ti le-am dat despre ateism (ceea ce nu e tocmai corect din partea ta... un dialog cere ca ambii interlocutori sa schimbe idei si eu m-am uitat pe link-ul dat de tine ca sa ma asigur ca nu vorbesc pe langa subiect) te-as ruga sa justifici ceea ce tocmai ai scris:

"In ceea ce priveste ateismul , sincer, chiar nu ma intereseaza detalii despre cum e sa fii gol si pustiit, sa te consideri doar o simpla "carcasa" de carne care alearga de colo colo, cativa ani prin lumea asta dupa care se transforma intr-o mana de gunoi."

Asta demonstreaza si faptul ca eu sunt puternic "ancorata" si ma simt infinit mai bine in credinta mea decat tine in ateismul tau pentru ca eu, chiar nu simt nevoia de a "sti" pentru ca eu am "simtit" adevarul, ceea ce nu prea cred ca pentru tine e valabil. Insa se pare ca tu, desi esti intr-o negatie puternica, prin multele intrebari pe care le pui, subconstientul iti "sopteste" ca ar trebui sa cercetezi si sa afli acel "Ceva" de care fiinta ta are nevoie, pentru ca atata timp cat ai gasit, nu mai simti nevoia sa cercetezi, cel ce nu a gasit, cauta! Pentru mine ceea ce am scris mai sus este ateismul, indiferent daca as citi toata enciclopedia din domeniu.

Intrebari suplimentare:

1) De ce religie apartinea tipul "salvat de lumina"? Pentru ca daca nu era ortodox e o mica problema.

Nu stiu de ce religie apartinea, asta nu am aflat, insa nu e nicio problema (pentru ortodoxie) asa cum spui, daca nu e ortodox, pentru ca eu nu am spus ca doar ortodocsi pot ajunge in Rai sau se pot mantui, eu am spus ca, credinta ortodoxa e cea mai aproape de adevar si credinta care te aduce cel mai aproape de acel Rai...fii sigur ca omul ala daca nu avea norocul de a trece prin experienta aia, si de a nu-i da Dumnezeu sansa asta de a-si schimba viata, nu avea nicio sansa la Rai. Insa ortodoxia prin principiile ei, care sunt lasate de Dumnezeu prin Fiul Sau, principii care, bineinteles, daca sunt respectate iti pot asigura, cu siguranta, intrarea in Rai, si mai mult prin Tainele ei, lasate de Iisus, calea mantuirii e mult mai usoara decat la cei din alte credinte (unde nu e nici pe departe exclus sa existe oameni care isi merita mantuirea).
2) Stii ce se spune in Biblie despre ghicitori, clarvazatori, etc.?

Da, stiu, insa prin intrebarea asta incerci sa "te scoti" si sa "scapi" de explicatia pe care ti-am cerut-o printr-o alta intrebare, la care, eu pot sa-ti dau raspunsul, insa datorita faptului ca tu nu mi l-ai dat si ai incercat sa te eschivezi cu alta intrebare, nu-ti voi raspunde nici eu. Intrebarea mea era "Cum ai putea explica din punct de vedere stiintific, aceste capacitati, avand in vedere ca, consideri omul doar ca o bucata de carne pe doua picioare, cum poate o simpla bucata de carne sa aiba astfel de puteri?!"

Atept cu maxim interes raspunsurile...

Acum sper ca ti-am raspuns la toate, desi, probabil, am "stricat orzul pe gaste".

Ic3

922 mesaje

Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 17:29

Tocmai de aceia organul care il "intelege" pe Dumnezeu nu e creierul, ci inima!

Si eu care credeam ca dumne...asta...il inteleg cu apendicele

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
Ic3

922 mesaje

Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 17:30

Alta bulibaseala marca emo_girl
Da, stiu, insa prin intrebarea asta incerci sa "te scoti" si sa "scapi" de explicatia pe care ti-am cerut-o printr-o alta intrebare, la care, eu pot sa-ti dau raspunsul, insa datorita faptului ca tu nu mi l-ai dat si ai incercat sa te eschivezi cu alta intrebare, nu-ti voi raspunde nici eu.

Ic3

922 mesaje

Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 17:31

eco_girl pe felie:
Asta demonstreaza si faptul ca eu sunt puternic "ancorata" si ma simt infinit mai bine in credinta mea decat tine in ateismul tau pentru ca eu, chiar nu simt nevoia de a "sti" pentru ca eu am "simtit" adevarul, ceea ce nu prea cred ca pentru tine e valabil.

Ic3

922 mesaje

Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 17:32

eco_girl online
Asta e exact cum ai intreba un analfabet de la tara (in cazul asta "analfabetii" fiind noi, oamenii)

Ic3

922 mesaje

Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 17:34

eco_girl nu se dezminte
La asta, sincer nici nu ma chinui sa raspund, pentru ca, e atat de infantila incat mi se pare penibila

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 18:39

Uraaaa ! Dumnezeu se imbogateste....Nu conteaza ca daca s-ar fi inchiriat s-au vandut ,proprietatile de mai jos...poate mii de vieti ar fi salvate in spitale....unii oameni ar avea unde locui....etc...Astea sunt pagube colaterale....dumnezeu are nevoie de pamant si case...altfel ortodoxia nu functioneaza si ne sunt periclitate locurile din parlament....pardon....din rai....Multa prostie mai e pe lumea asta ....chiar si la nivel inalt......

Cl�direa vechiului Parlament al Rom�niei �i alte 32 de cl�diri, printre care �i complexul hotelier Tismana, cu terenuri aferente �n suprafa�� de peste 26 hectare, precum �i alte terenuri de 6 hectare vor fi transmise de c�tre Guvern, f�r� plat�, �n proprietatea Bisericii Ortodoxe Rom�ne (BOR).
Guvernul va ceda gratuit Bisericii Ortodoxe vechiul Parlament �i alte 32 cl�diri cu terenul aferent (Imagine: Alexandru Florescu/Mediafax Foto)Imobilele se afl� �n administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte, a unor ministere sau consilii jude�ene, fiind date �n folosin�� gratuit� unit��ilor de cult.�n baza unor proiecte de hot�r�ri preg�tite de Guvern, aceste imobile vor fi trecute �ns� f�r� plat� �n proprietatea BOR.Coform documentelor, printre imobilele care vor fi transmise f�r� plat� Bisericii Ortodoxe Rom�ne se num�r� cl�direa fostului Parlament al Rom�niei, din Dealul Mitropoliei, cu un teren aferent �n suprafa�� de 17.690 metri p�tra�i, precum �i un nivel din blocul P5B, aflat �n Pia�a Unirii din Bucure�ti, av�nd o suprafa�� desf�urat� de 9.117 metri p�tra�i.�n 1996, Guvernul a decis ca fostul sediu al Palatului Parlamentului, aflat �n proprietatea statului �i administrarea Camerei Deputa�ilor, s� fie transmis �n administrarea Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Rom�ne. Imobilul a fost folosit pentru amenajarea unui muzeu de art� religioas�, a unei biblioteci, precum �i pentru organizarea unor manifest�ri publice.Printre imobilele care vor mai fi transferate f�r� plat� �n proprietatea BOR se mai afl� complexul hotelier Tismana (jude�ul Gorj), un hotel cu restaurant, birouri �i teren aferent de 3483 metri p�tra�i din municipiul Drobeta-Turnu Severin, precum �i cinci pavilioane din incinta m�n�stirii R�chitoasa (jude�ul Bac�u), unde a func�ionat un centru de asisten�� social�. De asemenea, vor mai fi transferate 11 cl�diri din comuna Slobozia (jude�ul Giurgiu).Biserica Ortodox� Rom�n� va mai primi �n proprietate din partea Guvernului, printre altele, un teren de 16.250 metri p�tra�i din municipiul Alba-Iulia �i un alt teren �n suprafa�� de 1.676 metri p�tra�i din municipiul Tulcea.�n total, Guvernul va transfera, f�r� plat�, din proprietatea public� �i administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte �n proprietatea BOR un num�r de 33 cl�diri, cu terenuri aferente �n suprafa�� de peste 26 hectare, �i alte terenuri cu suprafa�� total� de peste 6 hectare.�n documente se arat� c�, dup� anul 1990, din dorin�a de a repara �n parte abuzurile regimului comunist �i pentru a veni �n sprijinul activit��ii sociale, culturale, spirituale �i educa�ionale a cultelor, o serie de imobile au fost transmise �n folosin�a gratuit� a unit��ilor de cult."Experien�a ultimilor ani a dovedit faptul c� respectivele bunuri imobile, aflate �n domeniul public sau privat al statului sau al unit��ilor administrativ-teritoriale, nu numai c� au fost folosite conform destina�iei pentru care au fost transmise, dar au �i stat la baza unor proiecte de o deosebit� importan�� pentru comunit��ile care le deservesc", arat� Guvernul �n nota de fundamentare a proiectelor de hot�r�ri.Secretariatul de Stat pentru Culte a preluat de la Ministerul Culturii sarcina aprob�rii cererilor de transmitere a imobilelor respective �n proprietatea unit��ilor de cult."�n analizarea acestor cereri s-a urm�rit verificarea �ndeplinirii condi�iilor prev�zute de lege, precum �i respectarea destina�iei pentru care imobilul a fost primit �n folosin�� gratuit�, situa�ia juridic� a acestor imobile, titlul cu care sunt de�inute de c�tre unit��ile de cult, precum �i identificarea exact� a acestor bunuri", se mai arat� �n proiectele de acte normative.Secretariatul de Stat pentru Culte precizeaz� totodat� c� imobilele respective nu fac obiectul unor cereri de restituire �i c� "Sf�ntul Sinod al Bisericii Ortodoxe Rom�ne sprijin� aceste proiecte".

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 18:41

Cl�direa vechiului Parlament al Rom�niei �i alte 32 de cl�diri, printre care �i complexul hotelier Tismana, cu terenuri aferente �n suprafa�� de peste 26 hectare, precum �i alte terenuri de 6 hectare vor fi transmise de c�tre Guvern, f�r� plat�, �n proprietatea Bisericii Ortodoxe Rom�ne (BOR).
Guvernul va ceda gratuit Bisericii Ortodoxe vechiul Parlament �i alte 32 cl�diri cu terenul aferent (Imagine: Alexandru Florescu/Mediafax Foto)Imobilele se afl� �n administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte, a unor ministere sau consilii jude�ene, fiind date �n folosin�� gratuit� unit��ilor de cult.�n baza unor proiecte de hot�r�ri preg�tite de Guvern, aceste imobile vor fi trecute �ns� f�r� plat� �n proprietatea BOR.Coform documentelor, printre imobilele care vor fi transmise f�r� plat� Bisericii Ortodoxe Rom�ne se num�r� cl�direa fostului Parlament al Rom�niei, din Dealul Mitropoliei, cu un teren aferent �n suprafa�� de 17.690 metri p�tra�i, precum �i un nivel din blocul P5B, aflat �n Pia�a Unirii din Bucure�ti, av�nd o suprafa�� desf�urat� de 9.117 metri p�tra�i.�n 1996, Guvernul a decis ca fostul sediu al Palatului Parlamentului, aflat �n proprietatea statului �i administrarea Camerei Deputa�ilor, s� fie transmis �n administrarea Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Rom�ne. Imobilul a fost folosit pentru amenajarea unui muzeu de art� religioas�, a unei biblioteci, precum �i pentru organizarea unor manifest�ri publice.Printre imobilele care vor mai fi transferate f�r� plat� �n proprietatea BOR se mai afl� complexul hotelier Tismana (jude�ul Gorj), un hotel cu restaurant, birouri �i teren aferent de 3483 metri p�tra�i din municipiul Drobeta-Turnu Severin, precum �i cinci pavilioane din incinta m�n�stirii R�chitoasa (jude�ul Bac�u), unde a func�ionat un centru de asisten�� social�. De asemenea, vor mai fi transferate 11 cl�diri din comuna Slobozia (jude�ul Giurgiu).Biserica Ortodox� Rom�n� va mai primi �n proprietate din partea Guvernului, printre altele, un teren de 16.250 metri p�tra�i din municipiul Alba-Iulia �i un alt teren �n suprafa�� de 1.676 metri p�tra�i din municipiul Tulcea.�n total, Guvernul va transfera, f�r� plat�, din proprietatea public� �i administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte �n proprietatea BOR un num�r de 33 cl�diri, cu terenuri aferente �n suprafa�� de peste 26 hectare, �i alte terenuri cu suprafa�� total� de peste 6 hectare.�n documente se arat� c�, dup� anul 1990, din dorin�a de a repara �n parte abuzurile regimului comunist �i pentru a veni �n sprijinul activit��ii sociale, culturale, spirituale �i educa�ionale a cultelor, o serie de imobile au fost transmise �n folosin�a gratuit� a unit��ilor de cult."Experien�a ultimilor ani a dovedit faptul c� respectivele bunuri imobile, aflate �n domeniul public sau privat al statului sau al unit��ilor administrativ-teritoriale, nu numai c� au fost folosite conform destina�iei pentru care au fost transmise, dar au �i stat la baza unor proiecte de o deosebit� importan�� pentru comunit��ile care le deservesc", arat� Guvernul �n nota de fundamentare a proiectelor de hot�r�ri.Secretariatul de Stat pentru Culte a preluat de la Ministerul Culturii sarcina aprob�rii cererilor de transmitere a imobilelor respective �n proprietatea unit��ilor de cult."�n analizarea acestor cereri s-a urm�rit verificarea �ndeplinirii condi�iilor prev�zute de lege, precum �i respectarea destina�iei pentru care imobilul a fost primit �n folosin�� gratuit�, situa�ia juridic� a acestor imobile, titlul cu care sunt de�inute de c�tre unit��ile de cult, precum �i identificarea exact� a acestor bunuri", se mai arat� �n proiectele de acte normative.Secretariatul de Stat pentru Culte precizeaz� totodat� c� imobilele respective nu fac obiectul unor cereri de restituire �i c� "Sf�ntul Sinod al Bisericii Ortodoxe Rom�ne sprijin� aceste proiecte".

july

563 mesaje
Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 19:42

Poate de data aceasta vom avea parte si de o minune, una mai mare decat flacara de la Ierusalim.....BOR va adaposti in aceste cladiri pe cei fara casa, fara masa, pe cei loviti de soarta.

Ic3

922 mesaje

Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 20:53

Unde dracu mai pui ca revendica si megaproprietati ...Crimnojania mamii lor de putori,,,

BLAGOSLOVUL

130 mesaje
Oras: Braila

Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 21:37

Mai baieti prea ati sarit cu gura pe o singura fata.Sa va fie...rusinica!Daca aveti asa multe intrebari ,mergeti la un preot.Si eu zic sa nu mai faceti confuzia intre preoti si Dumnezeu.Chiar daca toti preotii ar gresi(ceea ce e absurd) ,Dumnezeu tot bun ramane.

BLAGOSLOVUL

130 mesaje

Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 21:41

Iar daca folositi un limbaj suburban la adresa lui Dumnezeu va recomand sa mai iesiti in natura sa admirati creatia lui Dumnezeu,frumusetea ei si sa va mai relaxati.Sau si natura e tot creatia popilor? Mai relaxati-va si voi putin.Prea v-ati ambalat.Iar daca vreti sa il cunoaste-ti pe Dumnezeu prin simturi sau minte sunteti pe o pista gresita.Stiinta spune ca simturile sunt limitate si mintea e marginita.Daca nu ma credeti studiati.Si asta nu o zic popii.Iar a cauta greselile popilor e un mod de a va masca slabiciunile proprii.Parerea mea.Mai bine cautati preoti buni.Ca exista

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 22 Octombrie 2010, ora 01:15

EU exist...! dumnezeu,isus,buda,allah,moise....sunt doar pure speculatii...Asa ca poate ar fi cazul sa ma adulati pe mine...Eu v-am creat...Sunt marele ADMIN....v-am dat ocazia sa simtiti ca existati...fara mine nu sunteti decat niste oameni normali...niste anonimi...Eu v-am creat o lume in care puteti evolua...puteti sa simtiti puterea mea ...virtuala ...Puterea lui dumnezeu este tot virtuala ...dar nu se poate compara cu mine...eu v-am demonstrat ca exist...v-am dat ocazia sa discutati ,sa comunicati si sa-mi cereti chiar si mie parerea.......Admin zic tie...forumistule...astazi vei fi cu mine pe internet....

Fosta membra 9am.ro

202 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 22 Octombrie 2010, ora 11:05

De la: _KARPOV, la data 2010-10-21 01:19:55
De la: luptatoareacurajoasa, la data 2010-10-20 10:43:19
De la: Tramp, la data 2010-10-20 10:33:37
De la: luptatoareacurajoasa, la data 2010-10-20 10:27:23
De la: _KARPOV, la data 2010-10-20 00:13:26
De la: eco_girl, la data 2010-10-19 16:30:07
De la: eco_girl, la data 2010-10-19 13:26:01Cat despre iad sau rai si despre lumea de dincolo, ar trebui sa cauti doar putin, eventual chiar si pe google sa vezi ca exista mii de marturii ale celor in moarte clinica, imi amintesc ca, chiar am vazut odata un film bazat pe fapte reale, era cu Eric Roberts, despre un tip care era un nemernic, ajuns printr-un accident, in moarte clinica, si-a revenit si cat de radical i s-a schimbat viata. E foarte, foarte sugestiv acel film, ti-l recomand cu tarie, poate o sa-l vezi candva (pacat ca nu mai stiu cum se numea, insa o sa-l caut si daca il gasesc o sa-i postez aici titlul).

uite ca am gasit filmul despre care vorbeam se numeste: Saved by the Light

si asta este linkul personajului real al filmului:
www.dannion.com/NDE-Near-Death-Experiences/Near-Death-Experience...

poate o sa va trezeasca ceva semne de intrebare si voua celor atei.

Am si eu o intrebare...Isus era homoxexual sau impotent ?
Pai am si eu o intrebare pt tine? Esti cumva herrmafrodit sau nimfoman?

El e'Karpov sa-ti dau numarul lui de telefon?
Pai cine vrea sa vorbeasca cu un descreierat...Cred ca a suferit mult in viata si de asta a devenit asa suparat de viata,pe crestini...A vazut el crestini rai,,si cat au suferit oamenii....Dar el nu vrea sa inteleaga ca Dumnezeu nu este de vina...Pt ca Dumnezeu este iubire...El nu vrea ca oamenii sa sufere...Oamenii sufera din cauza rautatii lor

Bei...eu nu am suferit,nu sufar si nici nu voi suferi...Am o viata placuta ...multumesc lui dumnezeu ...Daca vrei sa vezi crestini rai ...te duci la iasi la sf.Paraschieva si o sa-i vezi acolo cum se calca in picioare...cum se "distreaza"....cum vor sa ajunga primii...inaintea celorlalti...Si in biserici daca mergi...vei observa pe fata lor ca sunt rai...Daca ii vei urmari ,in particular,pe cei care frecventeaza bisericile ...mai cu spor ...vei avea mari surprize...peste 50% dintre femeile din romania au avut mai mult de un barbat ...peste 50% inseala cel putin odata ....eu am cunoscut pe cineva care si-a inselat sotul doar cu 16 barbati.....Dupa parerea mea nu erau toate atee.....Dupa mintea ta toti cei care pacatuiesc nu sunt crestini......Hai sa luam si barbatii....eu pun pariu ca 80 % au avut relatii sexuale extraconjugale...s-ar parea ca biserica nu prea isi face treaba....Poate ar trebui sa intrebi de curiozitate ,un preot,sa-ti spuna ,din punct de vedere statistic....cam ce pacate sunt la "moda" printre crestini...Iti spun eu ca o sa te iei cu mainile de cap cand o sa-ti spuna ce aude el pe la biserica...la spovedanii......La ora actuala elevele de liceu nu mai sunt fete ....procentul e destul de mare ...peste 70% ...si nu uita ...e generatia celor scoliti ...adica a celor care au invatat religia in scoala ...inca de la inceputuri.....S-ar parea ca nu prea ajuta morala crestina...culmea este ca pe vremea comunistilor erau mai multe fete cuminti ...chiar si fara morala crestina....Si vinovat pentru asta nu este isus...vinovat este dumnezeu...el ne-a creat asa(am dreptate? sau nu el ne-a creat asa?)...Instinctele le avem din nastere ...daca le avem trebuie sa tinem cont de ele...vin de la dumnezeu....daca le infranam ,pacatuim....nesocotim dorinta domnului...Domnul vrea ca tu sa - ti faci de cap....
Tu chiar nu ai toate tiglele pe casa... Democratia i-a stricat pe oameni in halul asta...Oamenii sunt liberi si dezorientati din cauza comunismului...Si apoi daca femeile nu mai sunt fete cumnti,din cauza barbatilor care le baga minciuni si le seduc mintea sa se culce cu ei..Daca nu se culca cu ei,,fac tot rasul din ele..Barbatii sunt lideri,,si femeile sau luat dupa ei..Daca femeile au ajuns asa usuratice,au ajuns asa din cauza barbatilor.....Barbatii sunt niste vagabonti,,,rai si haini la suflet ca niste demoni...nu toti,,dar majoritatea

BLAGOSLOVUL

130 mesaje

Postat pe: 22 Octombrie 2010, ora 11:29

Draga KARPOVe adevarat ceea ce zici tu.Esti un dumnezeu ,dar intr-o lume virtuala.Dar Hristos e intr-o lume reala,de care tu nu tii cont.Daca porti un dialog ,nu iesi din peisaj.Chiar derapajele astea arata ca nu ai argumente solide si faptul ca in sinea ta crezi in Dumnezeu.Si prin ceea ce faci Il marturisesti.Caci in lumina lui Dumnezeu fiind si tu scoti la iveala toate nemultumirile tale.Parerea mea.Dumnezeu sa te ocroteasca si intelepteasca.Amin.

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 22 Octombrie 2010, ora 11:36

De la: luptatoareacurajoasa, la data 2010-10-22 11:05:43
De la: eco_girl, la data 2010-10-19 13:26:01Cat despre iad sau rai si despre lumea de dincolo, ar trebui sa cauti doar putin, eventual chiar si pe google sa vezi ca exista mii de marturii ale celor in moarte clinica, imi amintesc ca, chiar am vazut odata un film bazat pe fapte reale, era cu Eric Roberts, despre un tip care era un nemernic, ajuns printr-un accident, in moarte clinica, si-a revenit si cat de radical i s-a schimbat viata. E foarte, foarte sugestiv acel film, ti-l recomand cu tarie, poate o sa-l vezi candva (pacat ca nu mai stiu cum se numea, insa o sa-l caut si daca il gasesc o sa-i postez aici titlul).

Pai cine vrea sa vorbeasca cu un descreierat...Cred ca a suferit mult in viata si de asta a devenit asa suparat de viata,pe crestini...A vazut el crestini rai,,si cat au suferit oamenii....Dar el nu vrea sa inteleaga ca Dumnezeu nu este de vina...Pt ca Dumnezeu este iubire...El nu vrea ca oamenii sa sufere...Oamenii sufera din cauza rautatii lor

Bei...eu nu am suferit,nu sufar si nici nu voi suferi...Am o viata placuta ...multumesc lui dumnezeu ...Daca vrei sa vezi crestini rai ...te duci la iasi la sf.Paraschieva si o sa-i vezi acolo cum se calca in picioare...cum se "distreaza"....cum vor sa ajunga primii...inaintea celorlalti...Si in biserici daca mergi...vei observa pe fata lor ca sunt rai...Daca ii vei urmari ,in particular,pe cei care frecventeaza bisericile ...mai cu spor ...vei avea mari surprize...peste 50% dintre femeile din romania au avut mai mult de un barbat ...peste 50% inseala cel putin odata ....eu am cunoscut pe cineva care si-a inselat sotul doar cu 16 barbati.....Dupa parerea mea nu erau toate atee.....Dupa mintea ta toti cei care pacatuiesc nu sunt crestini......Hai sa luam si barbatii....eu pun pariu ca 80 % au avut relatii sexuale extraconjugale...s-ar parea ca biserica nu prea isi face treaba....Poate ar trebui sa intrebi de curiozitate ,un preot,sa-ti spuna ,din punct de vedere statistic....cam ce pacate sunt la "moda" printre crestini...Iti spun eu ca o sa te iei cu mainile de cap cand o sa-ti spuna ce aude el pe la biserica...la spovedanii......La ora actuala elevele de liceu nu mai sunt fete ....procentul e destul de mare ...peste 70% ...si nu uita ...e generatia celor scoliti ...adica a celor care au invatat religia in scoala ...inca de la inceputuri.....S-ar parea ca nu prea ajuta morala crestina...culmea este ca pe vremea comunistilor erau mai multe fete cuminti ...chiar si fara morala crestina....Si vinovat pentru asta nu este isus...vinovat este dumnezeu...el ne-a creat asa(am dreptate? sau nu el ne-a creat asa?)...Instinctele le avem din nastere ...daca le avem trebuie sa tinem cont de ele...vin de la dumnezeu....daca le infranam ,pacatuim....nesocotim dorinta domnului...Domnul vrea ca tu sa - ti faci de cap....
Tu chiar nu ai toate tiglele pe casa... Democratia i-a stricat pe oameni in halul asta...Oamenii sunt liberi si dezorientati din cauza comunismului...Si apoi daca femeile nu mai sunt fete cumnti,din cauza barbatilor care le baga minciuni si le seduc mintea sa se culce cu ei..Daca nu se culca cu ei,,fac tot rasul din ele..Barbatii sunt lideri,,si femeile sau luat dupa ei..Daca femeile au ajuns asa usuratice,au ajuns asa din cauza barbatilor.....Barbatii sunt niste vagabonti,,,rai si haini la suflet ca niste demoni...nu toti,,dar majoritatea

IRINUCO,vezi ca hristos ala are concurenta serioasa,cica a inviat PIK-NIK si te cauta....
Deci...iti dau un...,,ROMULUS''

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 22 Octombrie 2010, ora 11:39

De la: 9am183411, la data 2010-10-21 21:37:18Mai baieti prea ati sarit cu gura pe o singura fata.Sa va fie...rusinica!Daca aveti asa multe intrebari ,mergeti la un preot.Si eu zic sa nu mai faceti confuzia intre preoti si Dumnezeu.Chiar daca toti preotii ar gresi(ceea ce e absurd) ,Dumnezeu tot bun ramane.

CE-I ALA UN....preot...???

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 22 Octombrie 2010, ora 11:42

De la: 9am183411, la data 2010-10-21 21:41:03Iar daca folositi un limbaj suburban la adresa lui Dumnezeu va recomand sa mai iesiti in natura sa admirati creatia lui Dumnezeu,frumusetea ei si sa va mai relaxati.Sau si natura e tot creatia popilor? Mai relaxati-va si voi putin.Prea v-ati ambalat.Iar daca vreti sa il cunoaste-ti pe Dumnezeu prin simturi sau minte sunteti pe o pista gresita.Stiinta spune ca simturile sunt limitate si mintea e marginita.Daca nu ma credeti studiati.Si asta nu o zic popii.Iar a cauta greselile popilor e un mod de a va masca slabiciunile proprii.Parerea mea.Mai bine cautati preoti buni.Ca exista

fusei la vantu de ma relaxai,da' nu vazui nici un d'ala popo de zisesi talica....erau numai pitzipoance...BUNE RAU...p'onoarea mea...

BLAGOSLOVUL

130 mesaje

Postat pe: 22 Octombrie 2010, ora 11:48

FIECARE VEDE CE VREA SI CUM POATE.FRUMUSETEA E IN OCHII PRIVITORULUI

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 22 Octombrie 2010, ora 13:01

De la: luptatoareacurajoasa, la data 2010-10-22 11:05:43

Amin....

Sil100

250 mesaje

Postat pe: 22 Octombrie 2010, ora 13:02

Pentru eco_girl:

Credinciosii, daca n-ar exista, ar trebui inventati! Sunt atat de amuzanti uneori...

Ia sa vedem ce raspunsuri am primit:

1) Prin intrebarea din paragraful 1 cautam sa ma lamuresc daca Iuda a actionat de capul lui sau "asa trebuia sa se intample". Tu zici ca ar fi fost de capul lui, dar Iisus tot ar fi murit intr-un alt fel.
cam asa se intampla cu toti oamenii...

2) Intrebarea 2 era chiar simpla puteai sa incerci un da sau nu.

3) Intrebarea 3 recunosc ca e prost formulata si duce cu gandul la o statistica. Pe mine ma intereaza un raspuns individual. Tu stii cine au fost cele doua personaje: Rebeca respectiv Sara? (sper ca n-o sa cauti acum pe Google).

4) Raspunsul la intrebarea 4 m-a dat pe spate pur si simplu.

"Intr-un sowroom un neamt priveste admirativ o Dacie Duster:
-Ai dracu' romanii astia, ar face orice numai sa nu-si repare drumurile."

Parafrazand putem spune ca si credinciosii ar face orice numai sa nu iasa cum vor ei, ar modifica pana si timpul...
Afirmatia ca primii oameni dupa Adam traiau sute de ani n-a fost dovedita pana acum (ne-ar trebui un schelet care sa poata fi datat ca avand cateva sute de ani in momentul mortii), dar poate timpul se masura altfel pe atunci, nu stiu ce sa zic, poate numarau anu' de doua ori odata la inceput, o data la sfarsit...

Ca timpul avea zile si nopti reiese chiar din Biblie, e ceva pe acolo la descrierea primelor zile ale creatiei de felul: "si a fost seara si a fost dimineata, ziua intai"

5) La intrebarea 5 n-am prea inteles ce vrei sa zici... era intrebarea la care nici nu-ti cerusem expres sa-mi raspunzi. Voiam mai mult sa scot in evidenta diferenta de perceptie dintre un corp uman vazut ca o chestie facuta din lut (un fel de statuie) si ceea ce stim noi acum despre complexitatea fiintei umane. In plus comparatia cu o racheta NASA nu tine. Sunt sigur ca nimeni de acolo n-ar afirma ca o racheta e facuta dintr-o singura miscare (o singura suflare). Chiar lasand la o parte experimentele care sunt necesare pentru a face o racheta, o data ce stii perfect cum se face tot va trebui sa asamblezi componentele individuale pentru a obtine un produs finit complex.

Multe lucruri pareau la un moment dat "peste puterile noastre de procesare" si s-au realizat totusi.

6) Intrebarile din paragraful 6 erau mai complexe si e nevoie de mai multe explicatii suplimentare. Informatiile pe care le avem despre ceva vor influenta modul cum percepem acel ceva. De exemplu daca eu vad un OZN felul cum il voi descrie va depinde intr-o oarecare masura si de ceea ce stiam inainte despre OZN-uri. Daca am citit niste carti despre OZN-uri si eventual am vazut si filme pe aceasta tema informatiile pe care le aveam vor interfera cu cea ce am vazut indiferent daca eu credeam sau nu anterior in existenta OZN-urilor. Mergand pe exemplul pe care l-am dat as putea, chiar involuntar, sa mai adaug unele informatii la ceea ce am vazut pentru ca in capul meu se fac niste legaturi intre ce stiam si ceea ce am vazut de fapt.

Este posibil ca cercetari ulterioare sa stabileasca ca "experientele din preajma mortii" sunt ceva normal si au o explicatie clara cu totul alta decat ca sufletul a fost in Rai si s-a intors. Dar pana atunci tentatia credinciosilor de a crede ca au fost in Rai e prea puternica pentru a mai cauta o explicatie rationala.

Felul cum vezi tu ateismul e ceva de felul:

a) O bicicleta are doua roti.
b) O masina are patru roti.
Concluzia: O masina e formata din doua biciclete. Gata, stiu totul despre mansini! Nici nu ma intereseaza sa mai vad una.

De ce esti sigura ca ceea ce simti tu e conform cu realitatea? Nu te-ai inselat niciodata in nicio privinta? Ia gandeste-te la asta.
A cautat si a te opri la ceva depinde foarte mult de ceea ce cauti. Daca ceea ce ai gasit la un moment dat te face fericit poti sa ramai acolo sau sa cauti sa fi si mai fericit gasind altceva. Asta depinde de fiecare persoana.

Eu ma simt foarte bine ca ateu. Daca postez pe forumuri nu e pentru ca o presupusa instabilitate (asa le place credinciosilor sa creada ca sunt atei) ma face sa caut ceva, ci pentru a-mi face cunoscuta pozitia (e important sa se stie ca in tara asta exista atei!) si a incerca sa schimb ceva. Nu-mi comvine ca religia se preda in scoala pe banii statului (deci si ai mei), ca an dupa an se cheltuiesc sume imense pentru construirea/renovarea de biserici, ca intr-un stat laic salariile preotilor sunt platite de stat, ca nu pot sa ma plimb printr-un parc din Bucuresti fara sa aud slujba din difuzoarele unei biserici. Si lista nemultumirilor ar putea continua...

Daca stau linistit si nu zic nimic sunt convins ca lucrurile n-or sa se schimbe de la sine cel mult se vor inrautati. Sub masca tolerantei Biserica tinde sa se infiltreze peste tot. Se construiesc biserici in curtea unitatilor militare, exista posturi de radio si TV ale Bisericii (cu toate ca aveau deja spatii rezervate la posturile nationale), Biserica detine in proprietate sute de hectare agricole si desfasoara activitati comerciale fara a plati taxe; in fine aproape ca nu exista manifestare politica unde sa nu apara si un sobor de preoti.

Acum si un punct de vedere referitor la intrebarile suplimentare:

1) E important pentru un credincios sa poata sa-si sustina punctele de vedere in cadrul propriei religii. Din momentul in care cauti puncte de sprijin in alte parti, eventul alte religii, spui implicit ca religia ta are unele lipsuri. Ideea ca toate religiile ar avea de fapt acelasi D-zeu nu se sustine din cauza faptului ca prevederile lor sunt contradictorii. Nu D-zeu s-a adresat diferit diferitelor populatii umane rezultand religii diferite, ci oamenii au creat zeitati diferite plecand de la propriile lor conceptii.

2) Nu stiu cum pot sa explic unele capacitati paranormale (viziuni, etc.) pot doar sa fac unele presupuneri. In primul rand in foarte multe cazuri e vorba de generalizari de tipul: "joaca la loto si vei castiga!" fara sa se precizeze o data anume. Poti sa joci un an si apoi sa castigi si daca ai incredere in prezicator sa zici: "Uite ca am castigat, daca nu-mi zicea nu mai jucam si nu mai luam nimic!"
Un alt exemplu: "pe la jumatatea vietii vei avea un accident grav din care ai sanse jumate-jumate sa scapi cu viata" Aici prezicatorul s-a scos si daca mori si daca nu mori in cazul unui accident fara a spune nimic precis.
Preziceri d-astea generale se fac si la horoscop.

In cazurile in care prezicerile sunt mai precise poate fi vorba pur si simplu de noroc, de o chestiune de bun simt (care oricum s-ar fi intamplat) sau chiar de cooperarea celui care i s-a facut prezicere pentru a implini ceea ce i s-a spus. Oamenii sunt atat de creduli unori incat sunt gata sa treaca cu vederea unele amanunte care nu s-au indeplinit din ceea ce li s-a spus.

Pentru ca prezicerile sa fie credibile din punct de vedere stiintific ar trebui ca un prezicator sa prezica 100% ce se va intampla si sa poata fi verificat de catre oamenii de stiinta si fara ca prezicatorul sa aiba posibilitatea de a influenta cumva martorii.

In sfarsit, daca chiar ar exista unii care sa poata sa raspunda la orice intrebare privind viitorul, poate ar fi o idee buna ca oamenii de stiinta sa se duca direct la ei sa-i intrebe cum sa se rezolve anumite probleme in loc de a face cercetari in care se cheltuiesc milione de dolari doar pentru a se dovedi ca ceva nu merge... N-ar fi mai bine asa? Tu ce zici?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 22 Octombrie 2010, ora 13:02

De la: 9am183411, la data 2010-10-22 11:29:59Draga KARPOVe adevarat ceea ce zici tu.Esti un dumnezeu ,dar intr-o lume virtuala.Dar Hristos e intr-o lume reala,de care tu nu tii cont.Daca porti un dialog ,nu iesi din peisaj.Chiar derapajele astea arata ca nu ai argumente solide si faptul ca in sinea ta crezi in Dumnezeu.Si prin ceea ce faci Il marturisesti.Caci in lumina lui Dumnezeu fiind si tu scoti la iveala toate nemultumirile tale.Parerea mea.Dumnezeu sa te ocroteasca si intelepteasca.Amin.

dumnezeu e mai virtual decat mine......

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 22 Octombrie 2010, ora 13:14

Spalarea de creier functioneaza ...Daca ai nostri copii...elevii ...invata religia in scoala ...cu ce se aleg ? S-a constatat ca 75% sunt "analfabeti stiintific"...Oare asta se doreste ? Oare religia va fi cea care ne va ajuta in viitor sa intelegem cel putin lumea asa cum o intelegem in prezent....sau vom pati ca atunci cand crestinismul a aparut....vom deveni cretini...Sa nu uitam ce nivel de cunoastere exista acum 2000-2500 de ani si sa ne gandim cat am involuat datorita religiei crestine..... S-ar parea ca religia nu ajuta cu njmic...nu stii nimic nici macar despre ea insasi te ajuta doar daca vrei sa nu stii nimic ......Sunt curios cati si-ar dori o revenire la conditiile de acum 2 secole....La cum se gandeste in romania ....cam asta ar fi tendinta...Asta se intampla deoarece tragem cu dintii sa fim singurii care nu vor sa reformeze nimic in religie...Suntem la fel de ciudati ca cei din vremea lui constantin imparatul...Nimeni nu intelege nimic dar toti au pretentia ca stiu....

Pagini: << 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ofensiva religioasa asupra copiilor - Spalarea creierelor = bani in viitor?
Mergi la: