back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ofensiva religioasa asupra copiilor - spalarea creierelor = bani in viitor?

Pagini: << 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 >> Sari la pagina:

eco_girl

22 mesaje
Postat pe: 18 Octombrie 2010, ora 11:12

De la: Sil100, la data 2010-10-17 00:20:24Intrebarea ramande deschisa pentru credinciosi. O reiau pe scurt: "Si daca religia e falsa ce-ar implica asta?" Atentie, pentru cei care n-au urmarit discutia de la inceput: nu e vorba despre a stabili daca religie e fasa sau nu, ci doar de a discuta implicatiile pe care le-ar presupune falsitatea religiei...

Am vazut ca luptatoareacurajoasa a trecut pe langa intrebare fara sa accepte provocarea, ii propun deci sa-si schimbe titulatura din luptatoareacurajoasa in luptatoareafricoasa.

eco_girl s-a facut ca nu intelege intrebarea si mi-a dat un raspuns sablon care ma face sa ma gandesc la o sceneta cu Florin Piersic. Nu stiu cum se numeste sceneta, e ceva din Caragiale, da' cred c-o stie toata lumea. E vorba despre un elev care la orice intrebare vorbeste despre un castravete.
Sunt convins ca poti sa te gandesti si vezi macar cateva implicatii ale falsitatii (presupuse) a religiilor. Asa ca iti mai dau o sansa... "mai baga o fisa".

imi pare rau, dar nu am de gand sa mai argumentez si sa mai dau explicatii in zadar unora a caror capacitate de intelegere e aceeasi cu a elevului din sceneta de care vorbeai, pentru ca, fara sa vrei...ti-ai definit mai sus aceasta capacitate pentru ca nu iti dai seama ca orice raspuns ti-ar da cineva, tu esti acel elev care da cu "castravetele" la oricare raspuns al cuiva. Asa ca odihneste-ti mai bine neuroni si nu-ti mai pune intrebari din astea existentiale al caror raspuns nici Einstein daca ti l-ar da tot nu l-ai pricepe!

Sil100

250 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Octombrie 2010, ora 12:36

De la: eco_girl, la data 2010-10-18 11:12:05
De la: Sil100, la data 2010-10-17 00:20:24Intrebarea ramande deschisa pentru credinciosi. O reiau pe scurt: "Si daca religia e falsa ce-ar implica asta?" Atentie, pentru cei care n-au urmarit discutia de la inceput: nu e vorba despre a stabili daca religie e fasa sau nu, ci doar de a discuta implicatiile pe care le-ar presupune falsitatea religiei...

Am vazut ca luptatoareacurajoasa a trecut pe langa intrebare fara sa accepte provocarea, ii propun deci sa-si schimbe titulatura din luptatoareacurajoasa in luptatoareafricoasa.

eco_girl s-a facut ca nu intelege intrebarea si mi-a dat un raspuns sablon care ma face sa ma gandesc la o sceneta cu Florin Piersic. Nu stiu cum se numeste sceneta, e ceva din Caragiale, da' cred c-o stie toata lumea. E vorba despre un elev care la orice intrebare vorbeste despre un castravete.
Sunt convins ca poti sa te gandesti si vezi macar cateva implicatii ale falsitatii (presupuse) a religiilor. Asa ca iti mai dau o sansa... "mai baga o fisa".

imi pare rau, dar nu am de gand sa mai argumentez si sa mai dau explicatii in zadar unora a caror capacitate de intelegere e aceeasi cu a elevului din sceneta de care vorbeai, pentru ca, fara sa vrei...ti-ai definit mai sus aceasta capacitate pentru ca nu iti dai seama ca orice raspuns ti-ar da cineva, tu esti acel elev care da cu "castravetele" la oricare raspuns al cuiva. Asa ca odihneste-ti mai bine neuroni si nu-ti mai pune intrebari din astea existentiale al caror raspuns nici Einstein daca ti l-ar da tot nu l-ai pricepe!

Reformulez intrebarea - special pentru eco_girl - pentru ca inteleg incurcatura emotionala pe care o presupune o privire critica asupra propriei religii. Chiar facuta "de dragul discutiei" cum am precizat inca din start...

Sa presupunem ca in loc de a vorbi despre toate religiile luate la un loc am discuta despre credina vechilor greci in zei (Zeus, Apollo, etc.). In cazul asta ce au de pierdut cei care cred in acesti zei? Sper ca nu mai sunt pe aici adepti ai zeilor respectivi, nu vreau sa supar pe nimeni cum s-a intamplat in cazul crestinismului.

Raporteaza abuz de limbaj
eco_girl

22 mesaje
Postat pe: 18 Octombrie 2010, ora 13:25

De la: Sil100, la data 2010-10-18 12:36:54
De la: eco_girl, la data 2010-10-18 11:12:05

Reformulez intrebarea - special pentru eco_girl - pentru ca inteleg incurcatura emotionala pe care o presupune o privire critica asupra propriei religii. Chiar facuta "de dragul discutiei" cum am precizat inca din start...

Sa presupunem ca in loc de a vorbi despre toate religiile luate la un loc am discuta despre credina vechilor greci in zei (Zeus, Apollo, etc.). In cazul asta ce au de pierdut cei care cred in acesti zei? Sper ca nu mai sunt pe aici adepti ai zeilor respectivi, nu vreau sa supar pe nimeni cum s-a intamplat in cazul crestinismului.

nu te mai amagi in van, nu mi-ai creat nicio incarcatura emotionala, pentru ca eu, spre deosebire de tine, cred in ceva si am un reper puternic in ceea ce cred, iar supozitia ta, ca mi-ai fi zdruncinat catusi de putin credinta cu intrebarile nascute din framantarile tale tocmai datorate lipsei acelui "Ceva", e total falsa.

Si ca sa mai "ridic manusa" pentru ultima oara , pentru ca e singura data cand o mai fac, si asta doar ca sa-ti demonstrez lipsa acelei incarcaturi despre care vorbeai, acei oameni (care cred in zeii respectivi, sau alti idoli indiferent care)...la fel ca si voi care nu credeti in nimic au de pierdut ceva, si ceva destul de important, si anume sufletul. Nu-i condamn pe acei care credeau in asa ceva inainte de Iisus, insa dupa ce ai dovada clara a existentei acelui Ceva in care ar trebui sa crezi si tu continui sa bati campii cu credinte aberante, atunci chiar ca-ti meriti din plin pierderea. Si daca voi cei care nu credeti, aveti impresia ca sunteti doar o mana de carne cu niste oase in interior iar dupa moarte un simplu starv in putrefactie care devine mai apoi o mana de pamant,e problema voastra, si ce-i mai rau, pierderea voastra pe care voi vi-o asumati, deci nu are niciun sens sa mai continui eu aici cu explicatii pentru ca voi deja v-ati asumat pierderea si nicio explicatie pe lumea asta se pare ca nu e de ajuns. Numai bine!

Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 18 Octombrie 2010, ora 15:11

Sufletul...cucu_girl...Sufletul este o notiune abstracta...
Daca ai putinta sa definesti ceva abstract...ca si notiunea in sine prin aberatii relgioase...Mai bine lasa...!

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
bogdan1980

18 mesaje
Oras: Arad

Postat pe: 18 Octombrie 2010, ora 16:17

Poporul Domnului sunt evreii si crestinii. Noi ne consideram popor crestin, nu? Evreii Il asteapta inca pe Mesia, dar multi au inceput sa creada ca El a si venit:sunt evreii mesianici.Cand se va implini nr. neamurilor, li se va lua valul de pe ochi si vor vedea realitatea. Sper ca nu mai e mult pana atunci. Mai bine sa crezi in Dumnezeu decat sa fii ateu.Stiu ce inseamna si una si alta. Sa nu ne prinda acel moment nepregatiti- revenirea Domnului. Doamne ajuta!

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 18 Octombrie 2010, ora 17:41

Stimati tovarasi ! Religia a facut o mare descoperire...nu exista nimic natural in univers ...totul este creatie ...deci artificial...Ca urmare si noi suntem fiinte artificiale ...caz in care nu vad de ce o divinitate si-ar pune problema existentei noastre...Curios este ca nu reuseste acest creator sa-si dezvolte creatia...Nenea Microsoft este cu mult mai tare decat el...zilnic isi imbunatateste creatia !Problema care s-ar pune este ca e limitat...ii este frica de creatia lui ...caz in care ne lasa asa cum suntem...sau mai este varianta ca nu exista...In caz ca nu exista ,inseamna ca nu suntem artificiali....Deci nu suntem un fel de roboti....doar unii cu imaginatie bogata ...ar putea crede asa ceva.Daca eram ai cuiva acela avea o minima curiozitate sa ia legatura cu noi....Nu stiu ce este sau ce nu este in capul unui asemenea creator ...insa am dubii cu privire la discernamantul lui...Putea sa faca o lume perfecta...fara cutremure...fara vulcani,fara inundatii....De ce oare a ales o varianta atat de proasta....de ce nu incearca sa aduca imbunatatiri...De ce trebuie sa amelioram noi conditiile ...cand mult mai simplu era daca prevedea el totul initial...Cam tulburi sunt apele...s-ar parea ca dumnezeu traieste intr-o mlastina....nu intelege nimic...In final se va mira ca ii vom lua locul....poate asa a patit si atunci cand ingerii s-au rasculat...A facut ceva ce nu se cade ....acolo in cosmelia lui din ceruri...Era cat p-aci sa o pateasca ...Nu a patit-o cu dracu' dar s-ar putea sa o pateasca cu noi....Ai grija de gradina ta doamne...e ea mare dar s-ar putea sa o pierzi...Sfatul meu este sa o vinzi ......

Fosta membra 9am.ro

202 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 10:18

Tu stii ca oamenilor intelgenti,le plac lucrurile inteligente....Si oamenilor care au lipsa de asa ceva le plac doar lucrurile slabe,,prostiile...Un om inteligent are principiii morale si un om care impune respect...Care are demnitate

Fosta membra 9am.ro

202 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 10:20

De la: _KARPOV, la data 2010-10-18 17:41:09

Stimati tovarasi ! Religia a facut o mare descoperire...nu exista nimic natural in univers ...totul este creatie ...deci artificial...Ca urmare si noi suntem fiinte artificiale ...caz in care nu vad de ce o divinitate si-ar pune problema existentei noastre...Curios este ca nu reuseste acest creator sa-si dezvolte creatia...Nenea Microsoft este cu mult mai tare decat el...zilnic isi imbunatateste creatia !Problema care s-ar pune este ca e limitat...ii este frica de creatia lui ...caz in care ne lasa asa cum suntem...sau mai este varianta ca nu exista...In caz ca nu exista ,inseamna ca nu suntem artificiali....Deci nu suntem un fel de roboti....doar unii cu imaginatie bogata ...ar putea crede asa ceva.Daca eram ai cuiva acela avea o minima curiozitate sa ia legatura cu noi....Nu stiu ce este sau ce nu este in capul unui asemenea creator ...insa am dubii cu privire la discernamantul lui...Putea sa faca o lume perfecta...fara cutremure...fara vulcani,fara inundatii....De ce oare a ales o varianta atat de proasta....de ce nu incearca sa aduca imbunatatiri...De ce trebuie sa amelioram noi conditiile ...cand mult mai simplu era daca prevedea el totul initial...Cam tulburi sunt apele...s-ar parea ca dumnezeu traieste intr-o mlastina....nu intelege nimic...In final se va mira ca ii vom lua locul....poate asa a patit si atunci cand ingerii s-au rasculat...A facut ceva ce nu se cade ....acolo in cosmelia lui din ceruri...Era cat p-aci sa o pateasca ...Nu a patit-o cu dracu' dar s-ar putea sa o pateasca cu noi....Ai grija de gradina ta doamne...e ea mare dar s-ar putea sa o pierzi...Sfatul meu este sa o vinzi ......
Pai apele sunt tulburi pt ca la oameni le place sa traiasca in mizerie...Dumnezeu ajuta dar nu baga in traista...Tu vorbesti de parca ai fii satana in persoana pt a duce oamenii in eroare...ca sa tulburi mintile oamenilor

Fosta membra 9am.ro

202 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 10:33

Domnul iubeste sufletul fericit care pazeste curatia sufleteasca si trupeasca si-i da harul Sfant,si acest har leaga sufletul sa iubeasca pe Dumnezeu atat aicat din princina dulcetii de Duhului sfant el nu se mai poate rupe de Dumnezeu si nasaturat nazuireste spre El,pentru ca iubirea lui Dumnezeu nu are sfarsit

Fosta membra 9am.ro

202 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 10:37

Domnul da harul si noi trebuie sa il pastram cu tarie ca sa nu-l pierdem..fiinda fara har omul este orb duhovniceste...Dar cine a cunoscut pe Duhul Sfant,acela stie ca ea intrece neasemanat toate si nu mai poate fii inrobit de nimic pe pamant.E inrobit numai de iubirea Domnului ,isi gaseste odihna in Dumnezeu si se bicura si plange pentru oameni ,ca nau cunoscut pe Domnulsi ii este mila de ei...

Fosta membra 9am.ro

202 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 10:41

Cand sufletul este in Duhul Sfant,el este plin si nu mai tanjeste dupa cele ceresti,pentru ca imparatia cerurilor este inautrul nostru...fiinda Domnul a venit si s-a salasuit intre noi.Dar daca sufletul pierde,harul,atunci omul tanjeste dupa cele ceresti si cu lacrimi Il cauta pe Domnul

Fosta membra 9am.ro

202 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 10:44

Inainte de a fi atins de Har,omul traieste gandind ca totul este bine si in buna randuiala in sufletul Lui.dar cand harul in cerceteaza si locuieste il el;atunci se vede pe sine cu totul aslfel,iar cand harul il paraseste din nou,numai atunci isi da seama in ce nenorocire se afla

Fosta membra 9am.ro

202 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 10:51

Omul fara de duhul sfant,,este robul gandurilor rele..Dar cine nu a cunoscut harul,acela nici nu il cauta.si asa,lumea s-a alipit de pamant si oamenii nu stiu ca nimic de pe pamant nu poate inlocui dulceata Duhului Sfant.Cocosul de la tara traieste intr-o ograda mica multumit de soarta lui..Dar vulturul care zboara in inaltimi si vede de sus departarile azurii,cunoaste multe tari,a vazut paduri,si campii,rauri si munti,mari si orase.daca insa ii tai ariplile si-l pui sa traiasca impreuna cu cocosul de la tara.cat de mult ii vor lipsi cerul albastru si stancile pustii...Asa si sufletul ,cand este parasit de harul pe care la cunoscut,e nemangaiat in nimic si nu-si gaseste odihna

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 10:57

Asta-i ofensiva? ...dar copii nu-s aici

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 10:59

De la: Ingrid, la data 2010-10-19 10:57:57 Asta-i ofensiva? ...dar copii nu-s aici

Se lucreaza intens si in program prelungit , la aducerea copiilor...................recesiune,berze putine......................

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 11:03

De la: Tramp, la data 2010-10-19 10:59:58
De la: Ingrid, la data 2010-10-19 10:57:57 Asta-i ofensiva? ...dar copii nu-s aici

Se lucreaza intens si in program prelungit , la aducerea copiilor...................recesiune,berze putine......................

si-au mai si plecat in tarile calde...

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
Sil100

250 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 11:16

Multumesc eco_girl pentru raspuns. Pana la urma am primit un raspuns mai concludent chiar daca a trebuit sa gasesc intrebarea potrivita inainte de asta. Ni se intampla tuturor sa nu avem raspuns din prima la orice intrebare. In fond nici James Bond nu spune din prima cum il cheama... va spune la inceput Bond, dupa care v-a adauga James Bond. (Apropo, stiti cum raspunde James Bond daca e intrebat cat e ceasul? Cinci. Sase fara cinci).

Credinciosii sunt capabili sa gandeasca logic intr-o multime de privinte, mai putin in legatura cu credinta lor. Pot chiar sa vada si e nu e in regula cu alte credinte si cu toate astea sa ramana convinsi ca "religia mea e cea mai buna".

Ca raspuns la intrebarea pe care am pus-o m-as fi asteptat sa fie evident ca daca ceva nu exista toti banii care se duc in directia respectiva sunt bani pierduti. Toate sperantele sunt doar iluzii, iar cei care profita de pe urma credinciosilor sunt niste escroci. Un credincios ar fi putut sa spuna si el ce am spus eu fara sa-si tradeze prin asta credinta (aparat de premisa "daca credinta n-ar fi adevarata"), dar cei mai multi nici macar nu indraznesc sa-si imagineze ca exista posibilitatea ca religia lor sa nu fie adevarata.

Crestinismul are o gramada de afirmatii cel putin dubioase din punct de vedere logic. Am sa enumar cateva...
Pacatul originar e un exemplu de acuzatie colectiva la adresa intregii umanitati pe baza unei greseli pe care ar fi facut-o Adam si Eva inainte de a stii ca fac o greseala (nu stiau ce e bine si ce e rau).
Nasterea unui copil dintr-o fecioara e cel putin dubios cu atat mai mult cu cat e vorba de o femeie care avea un sot. Dar sa trecem peste asta si sa vedem ce a rezultat. Un om fara pacat, imaculat... Cum vine asta? Toti ceilalti sunt vinovati de pacatul originar in timp ce Iisus nu e cu toate ca e nascut de o femeie. Daca a avut un tata ceresc si o mama pamanteana putem presupune ca e jumatate pacatos si el, nu?
Hai sa vedem cum s-a constatat invierea lui Iisus. Un mormant gol... Ce interesant! In loc sa se caute o explicatie rationala (si ar fi cateva) s-a presupus ca "s-a inaltat la ceruri"... Asta o fi o explicatie buna pentru toti cei carora nu li s-a gasit corpul? Dupa cate stiu eu exista oameni care dispar si in ziua de azi si despre unii dintre ei nu se mai afla nimic... S-or fi inaltat la ceruri?

Credinciosi sunt gata sa creada lucrurile pe care le vor ignorand lipsa dovezilor. Mai mult decat atat unele promisiuni chiar sunt puse in afara oricarei posibilitati de verificare. In rai sau iad se poate ajunge doar dupa moarte, deci nu se poate "sa mori putin" pentru a verifica cum sta treaba pe acolo si nici sa te sinucizi nu e considerat acceptabil...

Sigur, existenta sufletului ar fi un lucru frumos. Sa mori si sa ramana ceva dupa tine care va putea sa te mai aduca la viata la un moment dat. La crestini, dupa ce omul a murit nu mai revine la viata decat "la judecata de apoi". Hindusi au o conceptie si mai interesanta: reincarnarea. Ai murit si apoi incepi o noua existenta si treaba asta se intampla de un numar neprecizat de ori...
Aceste doua conceptii sunt seducatoare, dar din pacate lipsesc dovezile care sa le sustina.

eco_girl

22 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 13:26

sincer, aveam de gand sa nu mai postez nimic, dar datorita faptului, ca, in sfarsit...am intalnit si un om civilizat din randul ateilor, care e in stare sa-si sustina opinia si sa-si manifeste indoielile fara sa terfeleasca credinta si lucrurile care pentru altii sunt importante, cu injurii si trivialitati...revin cu cateva adaugiri si comentarii la cele ce ai spus, si iti multumesc ca ai fost civilizat in exprimare si, desi putin ironica...am gustat glumita de la inceput cu James Bond . Si acum sa le luam pe rand:

De la: Sil100, la data 2010-10-19 11:16:12Ca raspuns la intrebarea pe care am pus-o m-as fi asteptat sa fie evident ca daca ceva nu exista toti banii care se duc in directia respectiva sunt bani pierduti. Toate sperantele sunt doar iluzii, iar cei care profita de pe urma credinciosilor sunt niste escroci. Un credincios ar fi putut sa spuna si el ce am spus eu fara sa-si tradeze prin asta credinta (aparat de premisa "daca credinta n-ar fi adevarata"), dar cei mai multi nici macar nu indraznesc sa-si imagineze ca exista posibilitatea ca religia lor sa nu fie adevarata.

Intr-adevar cei ale caror culte sunt bazate pe credinta oarba fara nicio dovada concreta ca acel ceva exista si au cotizat sau inca mai cotizeaza (in bani sau mai stiu eu ce ofrande), da au avut si au de pierdut si material iar cei care au profitat de pe urma lor, au fost asa cum i-ai numit, insa pana si acei oameni de pe vremea cand dovada existentei nu era clara...si-au dat seama ca exita Ceva (faptul ca il numeau Zamolxis, Apolo, Zeus sau mai stiu eu cum) e ca nu aveau cunostiinta si faceau toate astea doar dupa imaginatie, insa ideia exitentei unei Puteri creatoare era si a fost dintodeauna. In ceea ce priveste credinta cea adevarata (indiferent cat de ilogica ti s-ar parea aceasta sintagma) dar este asa deoarece este credinta intemeiata pe cuvantul lui Hristos, este credinta si religia care dateaza de 2000 de ani, de pe vremea lui Hristos si a urmasilor Lui, apostolii care nu are cum sa nu fie adevarata atata timp cat e bazata pe cuvantul Lui si nu ai cum sa-ti imaginezi ca aceasta credinta nu este adevarata atata timp cat dovada clara a fost Hristos si lucrurile pe care le-a facut pe pamant, sunt curioasa cum ai putea sa explici din punct de vedere logic minunile si actiunile sale cat a fost printre oameni, insa nu cred ca ai cunostinta de ele fiindca, din cate am vazut nu cred ca ai citit Bibilia.

De la: Sil100, la data 2010-10-19 11:16:12Crestinismul are o gramada de afirmatii cel putin dubioase din punct de vedere logic. Am sa enumar cateva...
Pacatul originar e un exemplu de acuzatie colectiva la adresa intregii umanitati pe baza unei greseli pe care ar fi facut-o Adam si Eva inainte de a stii ca fac o greseala (nu stiau ce e bine si ce e rau).

Pacatul originar, nu este asa cum ai spus facut "pe baza unei greseli pe care ar fi facut-o Adam si Eva inainte de a stii ca fac o greseala (nu stiau ce e bine si ce e rau)", ci este pacatul neascultarii de Dumnezeu pentru ca Dumnezeu i-a avertizat cat se poate de clar "sa nu manance din pomul oprit" fiindca acela era pomul binelul si al raului, deci pacatul originar este pacatul neascultarii si ei stiau foarte bine ca nu au voie sa manance din pomul acela, nu se pune problema ca nu stiau ceea ce fac.

De la: Sil100, la data 2010-10-19 11:16:12Nasterea unui copil dintr-o fecioara e cel putin dubios cu atat mai mult cu cat e vorba de o femeie care avea un sot. Dar sa trecem peste asta si sa vedem ce a rezultat. Un om fara pacat, imaculat... Cum vine asta? Toti ceilalti sunt vinovati de pacatul originar in timp ce Iisus nu e cu toate ca e nascut de o femeie. Daca a avut un tata ceresc si o mama pamanteana putem presupune ca e jumatate pacatos si el, nu?

Oare cum Dumnezeu i-a creat pe Adam si pe Eva din tarana, nu putea sa-l faca ca si Fiul Sau sa se nasca dintr-o fecioara?! Si apropos, Maica Domnului era fecioara, abia dupa ce a ramas insarcinata a fost luata in casatorie de Iosiv care era un om destul de in varsta, si asta s-a intamplat pentru ca Iosiv a avut o revelatie prin care Dumnezeu i-a poruncit sa o ia de nevasta pe Fecioara Maria pentru ca altfel ar fi fost omorata cu pietre, cum era obiceiul pe vremea aia la evrei daca o fecioara ar fi ramas gravida neavand sot. Iar pacatul originar, in caz ca nu stii, se iarta prin Taina Botezului, tocmai de aceia Mantuitorul a tinut sa fie si El botezat de catre Ioan Botezatorul.

De la: Sil100, la data 2010-10-19 11:16:12Hai sa vedem cum s-a constatat invierea lui Iisus. Un mormant gol... Ce interesant! In loc sa se caute o explicatie rationala (si ar fi cateva) s-a presupus ca "s-a inaltat la ceruri"... Asta o fi o explicatie buna pentru toti cei carora nu li s-a gasit corpul? Dupa cate stiu eu exista oameni care dispar si in ziua de azi si despre unii dintre ei nu se mai afla nimic... S-or fi inaltat la ceruri?

Credinciosi sunt gata sa creada lucrurile pe care le vor ignorand lipsa dovezilor. Mai mult decat atat unele promisiuni chiar sunt puse in afara oricarei posibilitati de verificare. In rai sau iad se poate ajunge doar dupa moarte, deci nu se poate "sa mori putin" pentru a verifica cum sta treaba pe acolo si nici sa te sinucizi nu e considerat acceptabil...

Si aici Biblia "colcaie" de dovezi insa doar pentru cei care au "ochi" desi toti ar trebui sa aiba, se spune cat se poate de clar in Biblie ca la usa mormantului au fost puse straji inarmate pana in dinti, pentru ca ei au presupus ca trupul va fi furat, avand in vedere personalitatea Mantuitorului, cine crezi ca ar fi putut trece de acele straji ca sa fure corpul? (pe vremea aia Chuck Noris nu exista!). Pe langa asta, Iisus, dupa Inviere, a mai stat pe pamant inca 40 de zile, a fost printre ucenicii lui, dupa care in vazul lor s-a inaltat, ce dovezi mai puternice iti trebuie?!... Unde-i lipsa aia de dovezi de care spui? ! Cat despre iad sau rai si despre lumea de dincolo, ar trebui sa cauti doar putin, eventual chiar si pe google sa vezi ca exista mii de marturii ale celor in moarte clinica, imi amintesc ca, chiar am vazut odata un film bazat pe fapte reale, era cu Eric Roberts, despre un tip care era un nemernic, ajuns printr-un accident, in moarte clinica, si-a revenit si cat de radical i s-a schimbat viata. E foarte, foarte sugestiv acel film, ti-l recomand cu tarie, poate o sa-l vezi candva (pacat ca nu mai stiu cum se numea, insa o sa-l caut si daca il gasesc o sa-i postez aici titlul). Deci, dovezi exista la tot pasul insa nu le puteti vedea pentru ca intunericul in care sunt cei care nu cred, este prea puternic si lumina asteapta macar o scanteie ca sa se poata aprinde. Doamne ajuta! (chiar daca pentru tine nu inseamna nimic salutul asta)

eco_girl

22 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 13:48

a....si am mai uitat sa mentionez inca o dovada, poate cea mai evidenta, si disponibila si noua, celor care traim azi, si anume: minunea flacarii care se aprinde singura la Sfantul Mormant care in primele minute nici macar nu arde, si care...apropos de religia adevarata, nu se aprinde decat la ortodocsi. V-as recomanda la toti cei care nu credeti, sa mergeti acolo in noaptea de Inviere, sa urmariti atent minunea asta, si daca aveti o explicatie logica, poate veniti si ne demonstrati si noua, celor care credem, cu argumente clare si de netagaduit ca nu e real. Pana atunci, noi ramanem cu credinta, voi....

july

563 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 14:02

Credinta te ajuta sa treci peste multe probleme dar poti sa devii si prizoniera ei.Orice argument am avea, tu ai sa crezi in continuare.....desigur e valabil si pt noi, ateii.
Flacara aceea sigur nu arde de la sine. Apoi , ca arde doar pt cei ortodocsi....nici nu stiu ce-as putea sa comentez fara sa te jignesc ( si nu as vrea!) Mai bine ma abtin.

Fosta membra 9am.ro

202 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 14:20

De la: Sil100, la data 2010-10-19 11:16:12Multumesc eco_girl pentru raspuns. Pana la urma am primit un raspuns mai concludent chiar daca a trebuit sa gasesc intrebarea potrivita inainte de asta. Ni se intampla tuturor sa nu avem raspuns din prima la orice intrebare. In fond nici James Bond nu spune din prima cum il cheama... va spune la inceput Bond, dupa care v-a adauga James Bond. (Apropo, stiti cum raspunde James Bond daca e intrebat cat e ceasul? Cinci. Sase fara cinci).

Credinciosii sunt capabili sa gandeasca logic intr-o multime de privinte, mai putin in legatura cu credinta lor. Pot chiar sa vada si e nu e in regula cu alte credinte si cu toate astea sa ramana convinsi ca "religia mea e cea mai buna".

Ca raspuns la intrebarea pe care am pus-o m-as fi asteptat sa fie evident ca daca ceva nu exista toti banii care se duc in directia respectiva sunt bani pierduti. Toate sperantele sunt doar iluzii, iar cei care profita de pe urma credinciosilor sunt niste escroci. Un credincios ar fi putut sa spuna si el ce am spus eu fara sa-si tradeze prin asta credinta (aparat de premisa "daca credinta n-ar fi adevarata"), dar cei mai multi nici macar nu indraznesc sa-si imagineze ca exista posibilitatea ca religia lor sa nu fie adevarata.

Crestinismul are o gramada de afirmatii cel putin dubioase din punct de vedere logic. Am sa enumar cateva...
Nasterea unui copil dintr-o fecioara e cel putin dubios cu atat mai mult cu cat e vorba de o femeie care avea un sot. Dar sa trecem peste asta si sa vedem ce a rezultat. Un om fara pacat, imaculat... Cum vine asta? Toti ceilalti sunt vinovati de pacatul originar in timp ce Iisus nu e cu toate ca e nascut de o femeie. Daca a avut un tata ceresc si o mama pamanteana putem presupune ca e jumatate pacatos si el, nu?
Hai sa vedem cum s-a constatat invierea lui Iisus. Un mormant gol... Ce interesant! In loc sa se caute o explicatie rationala (si ar fi cateva) s-a presupus ca "s-a inaltat la ceruri"... Asta o fi o explicatie buna pentru toti cei carora nu li s-a gasit corpul? Dupa cate stiu eu exista oameni care dispar si in ziua de azi si despre unii dintre ei nu se mai afla nimic... S-or fi inaltat la ceruri?

Sigur, existenta sufletului ar fi un lucru frumos. Sa mori si sa ramana ceva dupa tine care va putea sa te mai aduca la viata la un moment dat. La crestini, dupa ce omul a murit nu mai revine la viata decat "la judecata de apoi". Hindusi au o conceptie si mai interesanta: reincarnarea. Ai murit si apoi incepi o noua existenta si treaba asta se intampla de un numar neprecizat de ori...
Aceste doua conceptii sunt seducatoare, dar din pacate lipsesc dovezile care sa le sustina.
Pai dovezile le ai daca privesti in jurul tau? Si ce vezi? Cati oameni normali vezi in jurul tau...Un om normal este acel om care poseda calitatile pe care trebuie sa le aiba un om normal...Fara Dumnezeu si energia lui pozitiva,un om nu poate sa devina normal...Fara Dumnezeu nu exista moralitate...Doveziile sunt,,,oamenii intre care traiesti..Daca se pot numi oameni...Pt ca multi oameni,,,sunt niste oameni care se conduc dupa instinctele de turma...Pt ca le lipseste intelepciunea si gandirea logica...Oamenii nu invata nimic din greselile lor,,nu devin mai buni,mai intelepti..Oamenii devin doar batrni si acri...Doveziile exista,,ca oamenii au nevoie de Dumnezeu pt a duce o viata linistita si in pace unii cu altiii...Sa se bage religie in scoli...Ca oamenii sa se conduca dupa reguili morale..Sa existe moralitate si calitatile morale pe acre fiecare om normal trebuie sa le aiba

july

563 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 14:24

....Fara Dumnezeu nu exista moralitate...

Ba exista!

eco_girl

22 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 14:26

De la: july, la data 2010-10-19 14:02:31Credinta te ajuta sa treci peste multe probleme dar poti sa devii si prizoniera ei.Orice argument am avea, tu ai sa crezi in continuare.....desigur e valabil si pt noi, ateii.
Flacara aceea sigur nu arde de la sine. Apoi , ca arde doar pt cei ortodocsi....nici nu stiu ce-as putea sa comentez fara sa te jignesc ( si nu as vrea!) Mai bine ma abtin.

atata timp cat spui doar: "Flacara aceea sigur nu arde de la sine" fara sa ai macar ideie despre ce e vorba, e clar ca opinia ta nu e catusi de putin demna de luat in seama. Exact cum am spus mai sus, mergi acolo, vezi si daca vii cu dovezi clare si o opinie sustinuta ce argumente atunci mai ai cat de cat sanse sa fi credibila in logica ta, altfel..sorry dar e doar o fraza fara sens ceea ce spui. Si cat priveste faptul ca lumina se aprinde doar la ortodocsi, intereseaza-te putin si vei afla, totul e doar sa vrei. Si ceea ce nu inteleg eu la voi ateii, e nevoia asta, abia stapnita de a jigni...sa fie oare tocmai lipsa acelei calduri in inima, pe care doar credinta ti-o poate da? sau religia voastra e ura si violenta?

Fosta membra 9am.ro

202 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 14:27

Doveziile sunt,,,daca privesti in jurul tau..Vezi doar oameni goi,anormali pt ca se conduc dupa instincte,nu sunt rationali si nu gandesc logic....Oamenii normali,,sunt oameni care poseda calitatile pe care trebuie sa le aiba un om normal,,sa aiba omenie....Dar fara Dumnezeu omul este greu sa ramana de omenie,pt ca sufera...Nu stiu sa se fereasca de rau..Si oamenii fara Dumnezeu sunt un fel de carpe de sters pe jos,,unii pe altii.....Eu privesc in jurul meu,,si vad si cred ca iadul este pe Pamant,la cat se chinuie oamenii unii pe altiii...Pt ca nu exista Dumnezeu,nu exista moralitate....Nu exista principiii morale....De asta cred si sunt ferm convinsa,,,sa omul fara de Dumnezeu este doar la suprafata om,,,dar in interior este un animal care se conduce dupa instincte...FaRA ratiune,fara omenie,fara recunostinta....

july

563 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 14:37

De la: eco_girl, la data 2010-10-19 14:26:07
De la: july, la data 2010-10-19 14:02:31Credinta te ajuta sa treci peste multe probleme dar poti sa devii si prizoniera ei.Orice argument am avea, tu ai sa crezi in continuare.....desigur e valabil si pt noi, ateii.

atata timp cat spui doar: "Flacara aceea sigur nu arde de la sine" fara sa ai macar ideie despre ce e vorba, e clar ca opinia ta nu e catusi de putin demna de luat in seama. Exact cum am spus mai sus, mergi acolo, vezi si daca vii cu dovezi clare si o opinie sustinuta ce argumente atunci mai ai cat de cat sanse sa fi credibila in logica ta, altfel..sorry dar e doar o fraza fara sens ceea ce spui. Si cat priveste faptul ca lumina se aprinde doar la ortodocsi, intereseaza-te putin si vei afla, totul e doar sa vrei. Si ceea ce nu inteleg eu la voi ateii, e nevoia asta, abia stapnita de a jigni...sa fie oare tocmai lipsa acelei calduri in inima, pe care doar credinta ti-o poate da? sau religia voastra e ura si violenta?

Nu simt niciodata nevoia de a jigni! Chiar daca sunt suparata.
Am vrut sa scriu ce cred eu despre faptul ca religia adevarata este cea ortodocsa. Apoi mi-am dat seama, ca orice as scrie te-ai simti jignit pt ca atac de fapt credinta ta.Si se vede ca pana si acest lucru te-a suparat...

Fosta membra 9am.ro

202 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 14:58

De la: july, la data 2010-10-19 14:37:18

Am vrut sa scriu ce cred eu despre faptul ca religia adevarata este cea ortodocsa. Apoi mi-am dat seama, ca orice as scrie te-ai simti jignit pt ca atac de fapt credinta ta.Si se vede ca pana si acest lucru te-a suparat...
orice om are dreptul de a-si spune parerea...Si nimeni nu are dreptul de a jigni....Dar sa fie pareri pozitive,,nu lucruri rele care vrea sa le transmita si celorlati oameni

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 15:05

De la: luptatoareacurajoasa, la data 2010-10-19 10:20:23
De la: _KARPOV, la data 2010-10-18 17:41:09

Pai apele sunt tulburi pt ca la oameni le place sa traiasca in mizerie...Dumnezeu ajuta dar nu baga in traista...Tu vorbesti de parca ai fii satana in persoana pt a duce oamenii in eroare...ca sa tulburi mintile oamenilor

Eu am un singur tel...sa te tulbur pe tine...Vreau sa te aduc cu picioarele pe pamant....in momentul de fata esti cu capul in nori....Incearca sa gandesti logic...ca si cum nu ai sti ca exista religie...Cauta sa intelegi lumea cu ajutorul creierului ...nu te lasa influentata de nimic...Atunci o sa-ti dai seama ca varianta pe care o sustii tu ...nu are niciun suport...Lumea si universul sunt mult mai complicate...Ceea ce-ti da religia se poate aplica,in prezent,doar pana la nivel de gradinita...

virtualworld

50 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 15:06

Principala problema pt biserici nu este daca exista sau nu un Dumnezeu sau o infinitate de Dumnezei. Problema e ca si daca exsita Dumnezei, popii nu au nici o treaba cu ei.

Si stelele exista. Dar popii nu au stiut niciodata ce sunt de fapt. Credeau ca sunt niste luminite lipite de cer. Oamenii de stiinta si-au dat seama ce sunt de fapt.

Si fulgerele exista. Dar popii nu au stiut niciodata ce sunt de fapt.

Si bacteriile si virusii exista. Dar popii nu au stiut niciodata ce sunt de fapt. Si inventau povesti in care spuneau ca oamenii se imbolnavesc din cauza pacatelor sau demonilor.

Poate si un milion de Dumnezei exista. Dar popii habar nu au daca Dumnezeii astia considera sexul in pozitia 69 un pacat sau nu. Popii doar inventeaza povesti .... desi nu au inventat un singur lucru util pentru omenire.

Cand oamenii o sa realizeze ca si daca exista Dumnezei, acestia nu au nici o treaba cu niste popi prosti de bubuie, nu o sa mai dea nici un ban la biserici. Bisericile vor disparea si popii vor trebui sa munceasca pt a avea niste burti rotunde

Asadar eco_girl tu poti sa crezi oricat de mult in orice Dumnezeu. Dar ar trebui sa fii sincera si sa recunosti ca habar nu ai cum gandeste acest Dumnezeu sau daca Dumnezeu asta vrea ceva de la tine.

Sa te bazezi pe ce spun niste popi prosti care s-a dovedit de 1000000000 de ori ca sunt idioti si doar inventeaza povesti pt ca ei nu se pricep la nimic, e o naivitate.

Facem urmatoarea presupunere.
1) Dumnezeu exista
2) Viitorul exista

Pt ca nimeni nu stie ce vrea Dumnezeu si nimeni nu stie exact cum va fi in Viitor se gasesc o multime de smecheri care sa profite de situatia asta pretinzand ca ei stiu.

Si intotdeauna se vor gasi 100000000 de fraieri care sa le dea bani si sa ii creada.

Daca religiile ar fi spus ca s-ar putea sa existe un Dumnezeu dar nimeni nu stie ce vrea el ... oamenii nu ar mai i putut fi controlati + oamenii nu ar fi dat bani popilor.

1) Un fizician foarte destept si foarte sincer va spune : nu se poate sti cum va fi VIITORUL. Asadar nimeni nu ii da bani.
2) O femeie proasta si analfabeta (chiar si nespalata), dar buna de gura va spune : veniti la mine ca va ghiceste eu viitorul. Si va trai in palate cu aur pe pereti.

Dumnezeu este ca Viitorul. Nimeni nu poate sti ce ne rezerva VIITORUL si nimeni nu stie ce vrea DUMNEZEU. Dar se gasesc destui smecheri care sa pretinda ca ei stiu si fara sa munceasca se imbogatesc (de obicei idioti care afirmau ca soarele se invarte in jurul pamantului)
eco_girl

22 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 15:13

nu, nu m-am suparat, nu ma supar si nici nu-i urasc pe cei care imi ataca credinta, asa cum am mai spus in niste posturi anterioare, imi pare doar rau pentru ei pentru ca ataca ceva ce nu cunosc, iar atunci cand ataci si jignesti ceva ce nu cunosti e clar ca sufletul ti se umple de ura si sentimente negative. Si din moment ce ai spus ca aveai de gand sa imi spui ceea ce crezi despre credinta ortodoxa, iar asta presupuneai ca ma jigneste, sunt convinsa ca nu erau cuvinte frumoase. Sincer, eu cand ceva nu imi place, prefer sa raman indiferenta total la acel ceva decat sa-l terfelesc, insa doar datoria mea de crestin, m-a facut sa incerc sa postez aici niste explicatii, care poate la unii le-ar fi de folos, intentia mea nu a fost sa intru in polemici. E clar ca in continuare fiecare ramane cu opinia si credinta lui, si ar fi total si compet inutil sa ne uram sau sa ne jignim pentru asta, oricum e plina lumea de violenta, nu cred ca ar trebui sa transformam si religia in motiv de disputa.Oricum candva, toate aceste lucruri se vor lamuri. Sanatate si toate cele bune va doresc, indiferent de credinta sau necredinta fiecaruia

virtualworld

50 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 15:24

De la: eco_girl, la data 2010-10-19 15:13:04

nu, nu m-am suparat, nu ma supar si nici nu-i urasc pe cei care imi ataca credinta, asa cum am mai spus in niste posturi anterioare, imi pare doar rau pentru ei pentru ca ataca ceva ce nu cunosc, iar atunci cand ataci si jignesti ceva ce nu cunosti e clar ca sufletul ti se umple de ura si sentimente negative. Si din moment ce ai spus ca aveai de gand sa imi spui ceea ce crezi despre credinta ortodoxa, iar asta presupuneai ca ma jigneste, sunt convinsa ca nu erau cuvinte frumoase. Sincer, eu cand ceva nu imi place, prefer sa raman indiferenta total la acel ceva decat sa-l terfelesc, insa doar datoria mea de crestin, m-a facut sa incerc sa postez aici niste explicatii, care poate la unii le-ar fi de folos, intentia mea nu a fost sa intru in polemici. E clar ca in continuare fiecare ramane cu opinia si credinta lui, si ar fi total si compet inutil sa ne uram sau sa ne jignim pentru asta, oricum e plina lumea de violenta, nu cred ca ar trebui sa transformam si religia in motiv de disputa.Oricum candva, toate aceste lucruri se vor lamuri. Sanatate si toate cele bune va doresc, indiferent de credinta sau necredinta fiecaruia

Asa cum ai ajuns sa crezi in ceva (Dumnezeu exista si popii au vorbit cu el si au inteles ce vrea) se poate ca mai tarziu sa crezi altceva (asa cum am scris in postarea de mai sus) :

1) Dumnezeu exista dar popii habar nu au ce vrea el. Doar inventeaza.
Asa cum habar nu aveau ca pamantul pe care calca se invarte cu o viteza ametitoare in jurul soarelui si nu invers. Desi orice idiot cu putina logica putea observa ca e si asta o posibilitate.

Dumnezeu este ca Viitorul. Nimeni nu poate sti ce ne rezerva VIITORUL si nimeni nu stie ce vrea DUMNEZEU. Dar se gasesc destui smecheri care sa pretinda ca ei stiu si fara sa munceasca se imbogatesc (de obicei idioti care afirmau ca soarele se invarte in jurul pamantului)
Pagini: << 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ofensiva religioasa asupra copiilor - Spalarea creierelor = bani in viitor?
Mergi la: