back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ofensiva religioasa asupra copiilor - spalarea creierelor = bani in viitor?

Pagini: << 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 >> Sari la pagina:

Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 13 Octombrie 2010, ora 14:26

9am129906 Nu mai bate campii...!

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
PDL

981 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 13 Octombrie 2010, ora 14:47

De la: jhonsmith1973, la data 2010-09-25 13:04:39Ma ingrijoreaza profund ofensiva religioasa in scoli. Noua strategie a statului de a promova agresiv religia in toate segmentele sociale , in dauna stiintei si progresului, nu poate duce decat la intoleranta si conflicte religioase. Este de neinteles cum , desii este cunoscut faptul ca , la o varsta mica, copilul nu poate intelege exact implicatiile reale ale unei ore de religie, aceasta se preda inca din gradinite. Crestem fanatici religiosi, contribuabili docili ai unei clase privilegiate, de o moralitate dubioasa, delicat spus, pentru ca unii au interes sa fie asa? De ce nu sunt pedepsite fapte grave ale clerului, mai ales ca acestea acopera mai tot Codul Penal? Poate stie cineva ce sa ales de pedofilii, hotii si escrocii ce serveau in BOR, fapte mediatizate pe larg in presa...eu nu am mai auzit de ei....Voi? Nu credeti ca avenit vremea sa facem ceva?[/quote

Mi-ai scris un mesaj si iti raspund aici deoarece la mesajul trimis,la RASPUNDE,nu se poate de gapt raspunde.

Ne aflam pe un forum public,intr-un stat democratic iar eu locuesc intr-un oras democratic.

Putem tolera paganii sau ateii cum ii numesti dumneta,noi cei peste 90% din romani.

dar sa ne interzici mata si sa ne dai lectii este prea mult.

Nu ai acest drept dupa cum nici eu nu am dreptul sa-ti opresc aberatiile pagabe.

Sigur te-ai fortat sa fii la marginea insultelor si iti multumesc pentru aceasta,dar nu primesc lectii de la persoane ca dumneta,asa ca vaze-ti de treaba.

Murdareste constiinta celor care vor sa te asculte,cat despre mine,este mai greu.Chiar daca as fi asa cum pretinzi mata ca sunt.

Raporteaza abuz de limbaj
Ic3

922 mesaje

Postat pe: 13 Octombrie 2010, ora 19:49

De la: 9am129906, la data 2010-10-13 14:47:44
De la: jhonsmith1973, la data 2010-09-25 13:04:39Ma ingrijoreaza profund ofensiva religioasa in scoli. Noua strategie a statului de a promova agresiv religia in toate segmentele sociale , in dauna stiintei si progresului, nu poate duce decat la intoleranta si conflicte religioase. Este de neinteles cum , desii este cunoscut faptul ca , la o varsta mica, copilul nu poate intelege exact implicatiile reale ale unei ore de religie, aceasta se preda inca din gradinite. Crestem fanatici religiosi, contribuabili docili ai unei clase privilegiate, de o moralitate dubioasa, delicat spus, pentru ca unii au interes sa fie asa? De ce nu sunt pedepsite fapte grave ale clerului, mai ales ca acestea acopera mai tot Codul Penal? Poate stie cineva ce sa ales de pedofilii, hotii si escrocii ce serveau in BOR, fapte mediatizate pe larg in presa...eu nu am mai auzit de ei....Voi? Nu credeti ca avenit vremea sa facem ceva?[/quote

Mi-ai scris un mesaj si iti raspund aici deoarece la mesajul trimis,la RASPUNDE,nu se poate de gapt raspunde.

Ne aflam pe un forum public,intr-un stat democratic iar eu locuesc intr-un oras democratic.

Putem tolera paganii sau ateii cum ii numesti dumneta,noi cei peste 90% din romani.

Nu ai acest drept dupa cum nici eu nu am dreptul sa-ti opresc aberatiile pagabe.

Sigur te-ai fortat sa fii la marginea insultelor si iti multumesc pentru aceasta,dar nu primesc lectii de la persoane ca dumneta,asa ca vaze-ti de treaba.

Murdareste constiinta celor care vor sa te asculte,cat despre mine,este mai greu.Chiar daca as fi asa cum pretinzi mata ca sunt.

Inainte de a da raspunsul de mai sus..ai face bine sa analizezi controversa dintre cele postate astazi in jurul orei 14>>>>3 articole..destul de alambicate...si replica de acum...In incercarea de a ma lamuri cum stau de fapt lucrurile ai gafat din nou.Nu zic unde..In consecinta...cu cine tii?Cu lupu sau cu oile?

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
Ic3

922 mesaje

Postat pe: 13 Octombrie 2010, ora 19:50

De la: Ic3, la data 2010-10-13 19:49:27
De la: 9am129906, la data 2010-10-13 14:47:44

Inainte de a da raspunsul de mai sus..ai face bine sa analizezi controversa dintre cele postate astazi in jurul orei 14>>>>3 articole..destul de alambicate...si replica de acum...In incercarea de a ma lamuri cum stau de fapt lucrurile ai gafat din nou.Nu zic unde..In consecinta...cu cine tii?Cu lupu sau cu oile?

Ma ingrijoreaza profund ofensiva religioasa in scoli. Noua strategie a statului de a promova agresiv religia in toate segmentele sociale , in dauna stiintei si progresului, nu poate duce decat la intoleranta si conflicte religioase. Este de neinteles cum , desii este cunoscut faptul ca , la o varsta mica, copilul nu poate intelege exact implicatiile reale ale unei ore de religie, aceasta se preda inca din gradinite. Crestem fanatici religiosi, contribuabili docili ai unei clase privilegiate, de o moralitate dubioasa, delicat spus, pentru ca unii au interes sa fie asa? De ce nu sunt pedepsite fapte grave ale clerului, mai ales ca acestea acopera mai tot Codul Penal? Poate stie cineva ce sa ales de pedofilii, hotii si escrocii ce serveau in BOR, fapte mediatizate pe larg in presa...eu nu am mai auzit de ei....Voi? Nu credeti ca avenit vremea sa facem ceva?

Ic3

922 mesaje

Postat pe: 13 Octombrie 2010, ora 19:50

Apropo...si eu sunt la fel de ingrijorat..

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 13 Octombrie 2010, ora 22:06

De la: Ic3, la data 2010-10-13 14:26:389am129906 Nu mai bate campii...!

....ca anuntam asistenta sociala si ramai fara.....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 00:41

Bei...va dau un sfat...crestinilor .....Cititi Tragedia Veacurilor....a fost scrisa de o crestina infocata....Acolo o sa aflati despre marii reformatori ai crestinismului....despre Ian Huss.....si Ieronim...Ambii arsi pe rug)...despre razboaiele religioase ale cruciatilor cu husitii...despre Luther ...despre John Wicliffe....etc.....despre crimele oribile din noaptea sfantului bartolomeu....O sa aflati ca in timpul revolutiei franceze....ei se rugau la zeita Ratiunii....Ar fi fost interesant daca reuseau atunci sa desfiinteze biserica....au fost la un pas....Aflati despre crimele papilor...despre modul in care "fabricau"banii...despre bogatia si luxul in care traiau...Despre modul in care manipulau oamenii...

Bre crestinilor...nu v-ati pus intrebarea cum intelegeau amaratii aia povestile despre dumnezeu?bre ...slujbele atunci se tineau in limba latina ....iar enoriasii aia nu stiau nici macar limba lor materna ca lumea....Sute de ani nimeni nu a stiut ce e scris prin biblie...ei primeau informatii de la prelati...ajunsese papa mai tare decat isus...si voi acum ,in prezent,ganditi ca ce se intampla in prezent a fost dintotdeauna...Nu ! In trecut biserica a insemnat doar crima...S-au folosit de frica oamenilor si asa au reusit sa stapaneasca multimile si constiintele...Inteleg ca si in prezent aceasta frica dainuie...E frica de pedeapsa lui dumnezeu...adanc inoculata ....timp de secole...

Treziti-va ....faceti macar o reforma...daca nu reusiti altceva....

Fosta membra 9am.ro

202 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 09:52

De la: _KARPOV, la data 2010-10-14 00:41:19

Bei...va dau un sfat...crestinilor .....Cititi Tragedia Veacurilor....a fost scrisa de o crestina infocata....Acolo o sa aflati despre marii reformatori ai crestinismului....despre Ian Huss.....si Ieronim...Ambii arsi pe rug)...despre razboaiele religioase ale cruciatilor cu husitii...despre Luther ...despre John Wicliffe....etc.....despre crimele oribile din noaptea sfantului bartolomeu....O sa aflati ca in timpul revolutiei franceze....ei se rugau la zeita Ratiunii....Ar fi fost interesant daca reuseau atunci sa desfiinteze biserica....au fost la un pas....Aflati despre crimele papilor...despre modul in care "fabricau"banii...despre bogatia si luxul in care traiau...Despre modul in care manipulau oamenii...

Bre crestinilor...nu v-ati pus intrebarea cum intelegeau amaratii aia povestile despre dumnezeu?bre ...slujbele atunci se tineau in limba latina ....iar enoriasii aia nu stiau nici macar limba lor materna ca lumea....Sute de ani nimeni nu a stiut ce e scris prin biblie...ei primeau informatii de la prelati...ajunsese papa mai tare decat isus...si voi acum ,in prezent,ganditi ca ce se intampla in prezent a fost dintotdeauna...Nu ! In trecut biserica a insemnat doar crima...S-au folosit de frica oamenilor si asa au reusit sa stapaneasca multimile si constiintele...Inteleg ca si in prezent aceasta frica dainuie...E frica de pedeapsa lui dumnezeu...adanc inoculata ....timp de secole...

Pai crestinii au fost arsi pe rug,,,pt ca nu au luptat,,pt credinta....Au fosr arsi pe rug de oamenii indraciti,,dar ei au ajuns in bratele Domnului,,nu in bratele diavolului asa cum o sa ajunga aia ca tine...Pt cativa ani in plus pe pamant de trait.......Eu stiu ca uratul il copie de Dumnezeu pt ca vrea sa ii fure locul...Dar crestinii nu trebuie sa se lase,,,sa lupte pt convingerile lor....Si sa isi impuna punctul de vedere..Oamenii au fost sacrificati si din cauaza religiei.Pt ca multe razboiae sau facut din cauza religiei....Dar nu toti au fost crestini....

Fosta membra 9am.ro

202 mesaje

Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 09:56

Crestinii sau lasat folositi de necrestini si asta a fost greseala lor...Ispite.Un crestin trebuie sa de-a apa la oameni ca sa isi pescuiasca singuri,,,.Adica sa sfatuiasca,,sa incurajeze..Dar oamenii trebuie sa invete sa pescuiasca singuri..Daca nu sa moara de foame.Pt ca asa scrie in biblie,cine nu munceste sa nu manance...Crestinul trebuie sa fie sever....Trebuie sa dea de munca la crestni,,,nu sa le dea de mancare la necrestini....Ca sa invete si ei sa munceasca..Pt ca crestinii trebuie sa ii invete pe oameni sa munceasca,sa fie severi....Dar sa nu dea sa manance la oameni care nu muncesc..Pt ca pt o bucata de paine trebuie sa muncesti...Pt ca si crestinii si necrestiniii trebuie sa munceasca....

Fosta membra 9am.ro

202 mesaje

Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 10:00

De la: luptatoareacurajoasa, la data 2010-10-14 09:56:55 Crestinii sau lasat folositi de necrestini si asta a fost greseala lor...Ispite.Un crestin trebuie sa de-a apa la oameni ca sa isi pescuiasca singuri,,,.Adica sa sfatuiasca,,sa incurajeze..Dar oamenii trebuie sa invete sa pescuiasca singuri..Daca nu sa moara de foame.Pt ca asa scrie in biblie,cine nu munceste sa nu manance...Crestinul trebuie sa fie sever....Trebuie sa dea de munca la crestni,,,nu sa le dea de mancare la necrestini....Ca sa invete si ei sa munceasca..Pt ca crestinii trebuie sa ii invete pe oameni sa munceasca, pe necrestini,,sa fie cinstitisa fie severi....Dar sa nu dea sa manance la oameni care nu muncesc..Pt ca pt o bucata de paine trebuie sa muncesti...Pt ca si crestinii si necrestiniii trebuie sa munceasca....

Fosta membra 9am.ro

202 mesaje

Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 10:04

Crestiniii nu trebuie sa ii invete pe necrestini ca sa profite de pe urma lor....Crestinul trebuie sa fie sever si sa nu lase pe nimeni,ca sa isi puna parerea lui,,peste parerea lui...Fiecare este liber sa gandeasca asa cum vrea el...Necrestinului ii plac oamenii crestini,,,ca sa poata profita de pe rma lor,pt ca sunt oameni inofensivi...Dar crestinul trebuie sa fie sever...

jhonsmith1973

25 mesaje
Oras: Alexandria

Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 10:22

De la: jhonsmith1973, la data 2010-10-12 19:49:39
De la: 9am185619, la data 2010-10-12 14:18:41"Daca poporul Meu peste care este chemat Numele Meu se va smeri,se va ruga si va cauta Fa�a Mea,si se va abate de la caile lui rele,-il voi asculta din ceruri,ii voi ierta pacatul ,si-i voi t�m�dui �ara. (2 Cronici 7:14) Ce-ar fi sa incercam sa facem asta cu totii? In fiecare seara ,la 9 sa ne rugam 10 minute pentru Romania. Nu mai fiti necredinciosi, ca la greu, la boala sau altceva de genul asta, toti cerem ajutorul Domnului. Doamne ajuta![/quot. Te provoc sa imi arati in biblie unde sunt amintiti dacii . Care popor? Isis era evreu, nu? Amintesteti ca Isus a fost cu greu convins sa vindece un neevreu..." perle incalea porcilor" . Nu existain biblie nici o referire la crestinarea lumii, el aves ce aves cu romanii....inca ceva , poate nu stiai insa nu existain nici o dovada ca imparatul Constantin ar fi cost cresting, legendary spune ca pe patul de moarte s-ar fi crestinat ajutat de confesor.... Dar astea-s legends. Religia lui era political si visul refacerii imperiului roman.

Te provoc sa imi arati in biblie unde sunt amintiti dacii . Care popor? Isis era evreu, nu? Amintesteti ca Isus a fost cu greu convins sa vindece un neevreu..." perle incalea porcilor" . Nu existain biblie nici o referire la crestinarea lumii, el aves ce aves cu romanii....inca ceva , poate nu stiai insa nu existain nici o dovada ca imparatul Constantin ar fi cost cresting, legendary spune ca pe patul de moarte s-ar fi crestinat ajutat de confesor.... Dar astea-s legends. Religia lui era political si visul refacerii imperiului roman.

Fosta membra 9am.ro

202 mesaje

Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 10:35

Crestiniii nu trebuie sa ii mai ajute cu nimic pe necrestini..Doar cu sfaturi,,,si sa isi prinda singur peste..Daca nu vor,,,sa stea nemancati....Crestinul nu trebuie sa se lase folosit..Pt ca de asta este luat de prost...Fiecare are parerea lui....Cei necrestini daca vor sa fie asa,,sa ramana,,dar crestnul sa nu se lase folosit de necrestin....Ci crestinul sa fie sever si sa invete sa isi calce pe inima....Pt ca doar daca iti calci pe inima,,,doar asa poti fii respectat...Pt ca nu toata lumea asculta de vorba buna....Daca eu am chef sa fiu crestina,,asa raman...Si altii sa fie cum vor ei..Dar fara sa ma deranjeze,,,sau sa incerce sa profite de mine

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 10:53

De la: luptatoareacurajoasa, la data 2010-10-14 10:04:17 Crestiniii nu trebuie sa ii invete pe necrestini ca sa profite de pe urma lor....Crestinul trebuie sa fie sever si sa nu lase pe nimeni,ca sa isi puna parerea lui,,peste parerea lui...Fiecare este liber sa gandeasca asa cum vrea el...Necrestinului ii plac oamenii crestini,,,ca sa poata profita de pe rma lor,pt ca sunt oameni inofensivi...Dar crestinul trebuie sa fie sever...

Crestinii sunt inofensivi?De unde ai scos asta? Pune mana pe carte si astfel o sa afli ca inofensivii astia sunt vinovati de milioane de crime...Crestinii sunt in prezent ,in mare parte,o masa de manevra...Inchisorile sunt pline de crestini ...care au ucis sau care au furat...Crestinii sunt cei care isi bat sotiile...care se imbata precum porcii si fac scandal...crestini sunt si cei care ne fac viata amara...Daca ar fi sa ma iau dupa ce spui tu ar insemna sa cred ca cei care sunt crestini sunt o mana de oameni ...restul par a fi altceva...in orice caz nu atei....Cauta-ti draga un barbat....sa-ti scoata prostiile din cap...nici nu stii ce pierzi...Un orgasm nu se compara cu nimic......nici macar cu raiul.....

PDL

981 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 14:25

Revolutia sociala

cam a evoluat educatia sexuala in occident
Publicat pe Friday, November 18 @ 22:33:19 EET
Subiect:
�n cele mai variate contexte de ordin cultural, etic, �i �nainte de toate, religios, raportul sexual �ntre femeie �i b�rbat este �nscris �n c�s�torie, nicidecum �n afara ei. Fapt men�ionat �n legile juridice, normele sociale �i ceea ce spune �nainte de toate religia, raportul sexual �n afara c�s�toriei este o �nc�lcare. Persoanelor nec�s�torite li se prescrie abstinen�a, �nfr�narea de la p�catele trupe�ti. Atitudinea occidentalilor a f�cut un salt, prin revolu�iile industriale, de la castitatea din perioada medieval� la libertatea sexual�. Aceasta este o transformare important� care a dat o alt� culoare vie�ii �i comportamentului sexual la sf�r�itul secolului XX �nceputul sec.XXI.

In cele mai variate contexte de ordin cultural, etic, si �nainte de toate, religios, raportul sexual intre femeie si barbat este inscris in casatorie, nicidecum in afara ei. Fapt mentionat in legile juridice, normele sociale si ceea ce spune inainte de toate religia, raportul sexual in afara casatoriei este o incalcare. Persoanelor necasatorite li se prescrie abstinenta, infranarea de la pacatele trupesti. Atitudinea occidentalilor a facut un salt, prin revolutiile industriale, de la castitatea din perioada medievala la libertatea sexuala. Aceasta este o transformare importanta care a dat o alta culoare vietii si comportamentului sexual la sfarsitul secolului XX inceputul sec.XXI. Conformarea la valorile morale anterioare a abstinentei inainte de casatorie, a fost inlaturata. Odata cu aparitia contraceptivelor si a antibioticelor, disponibile pe larg in farmacii, au fost inlaturate multe din consecintele comportamentului sexual. In timp ce moravurile sociale, de-asemenea s-au schimbat. De prin 1970, abandonarea castitatii premaritale nu a mai fost tabu in majoritatea covarsitoare a societatilor occidentale, dimpotriva: tinerii ambelor sexe erau incurajati sa experimenteze mai multi parteneri sexuali inainte de casatorie. Unele grupuri culturale au continuat sa p�streze ca valoare puritatea morala a persoanei care se infrana, dar oricum a fost prins in marea re-evaluare a valorilor morale. In societatea occidentala se constata ca, desi formal se pune pret pe abstinenta pana la mariaj, de fapt, persoanele practica activitatea sexuala in care nu este raport sexual propriu zis, si care pastreaza virginitatea fizica. In multe medii culturale, neinfranarea sexuala mai este condamnata, re-acceptarea sociala este usor de obtinut prin casatorie. In vest, pe la mijlocul sec.XX, persista stigmatul de copil nascut din flori sau familie cu un singur parinte, dar copilul ilegitim devenea legitim prin casatoria parintilor. Este cazul celor mai multe dintre tarile occidentale, fiind anulate penalitatile legale iar stigmatul din partea societatii in ce priveste ilegitimitatea este considerata irelevanta de opinia publica. In asemenea conditii societatea occidentala a inregistrat o crestere a contaminarilor cu infectii sexual-transmisibile, numarul avorturilor, consum de droguri, infectare cu HIV. s.a. ce prezinta o cauza majora de boala acuta, infertilitate, urmari pe termen lung (chiar moarte) si consecinte medicale si psihologice pentru milioane de femei, barbati si copii. URGENTA SITUATIEI Occidentul se afla in mijlocul unei crize morale si de sanatate publica care priveste avortul la adolescente, infectia HIV/SIDA, hepatita C, consumul de droguri injectabile care merita o atentie serioasa si imediata. De ex., Marea Britanie isi concentreaza efortul in ultima vreme pentru a reduce numarul avorturilor in randul adolescentelor si a infectiilor sexual-transmisibile. Desi reprezentantii Guvernului in tarile "dezvoltate" elaboreaza tot felul de programe de promovare a contraceptiei si sexului protejat, situatia nu se imbunatateste[12]. Potrivit cifrelor prezentate de Ministerul San�tatii in Marea Britanie, numarul tinerelor cu varste cuprinse intre 11 si 14 ani care recurg la intreruperi de sarcina depaseste 1000 de cazuri �n fiecare an. In randul tarilor dezvoltate, SUA are cea mai ridicata rata a sarcinilor la varsta adolescentei. Anual, circa 1 milion de adolescente raman insarcinate si circa 1/3 sfarsesc prin intrerupere de sarcina. Desi guvernele au adoptat strategii care presupun o educatie sexuala cuprinz�toare (comprehensive sex education) �n scoala acestea au esuat. Impactul si efectele introducerii unor astfel de discipline obligatorii in orarul tinerilor elevi a fost ca au fost initiati sau instruiti in tehnici si practici care au pus in pericol formarea omului. VALORILE MORALE Valorile morale si religioase sunt esentiale in discutiile despre educatia sexuala. Studiile indica foarte clar ca persoanele care merg la biserica si iau cunostinta de mesajele promovate de Evanghelii sunt mai putin dispuse sa aiba raporturi sexuale sau sa ramana insarcinate. Costurile sociale sunt semnificative. La fel in Marea Britanie, au fost introduse programe finantate de guvern pentru a reduce numarul de sarcini la fetele adolescente. S-a constatat, ca urmare a introducerii programelor, in multe regiuni rata nu a scazut. Cardinalul Keith O�Brien, presedintele conferintei episcopilor Sco�ieni a spus ca modelul Healthy Respect a esuat. El a cerut ca asemenea programe sa nu fie rasp�ndite, mentionand ca aceasta abordare nu a redus numarul bolilor sexual-transmisibile, nici a sarcinilor si avorturilor. Asemenea educatie in stil �fara-valori� cu siguranta nu mai trebuie utilizat in Scotia. Si in SUA �n loc sa invete sa se protejeze, in urma cursurilor, adolescentele si-au intensificat activitatea sexuala. Vorbindu-le despre sex, tehnici, le-a fost starnita curiozitatea si nerabdarea de a experimenta ceea ce au invatat! Prin educatie sexuala specialistii au predat tehnica actului sexual, protejarea de anumite maladii si planificarea sarcinilor. Niciodata (ori poate de prea putine ori) ei nu �nteleg riscurile si nu recomanda disciplinarea sentimentelor, castitatea si ceea ce este cel mai important, respectul fata de celalalt sex, lipsa acestora duce la ne�ntelegeri[21]. In lipsa acestui reper, al moralitatii, educatia sexuala s-a transformat foarte simplu �n anti-educatie. PROGRAME DE ABSTINENTA In SUA a fost posibila o alta abordare, fiind adoptate reglementari legislative care sa promoveze abstinenta. S-a luat principiul abstinentei vs protectie. Presedintele american, George Bush, a initiat o serie de programe educative privind infranarea sexuala pana la casatorie. Politica administratiei Bush sustine ca abstinenta sexuala este singura modalitate de a combate HIV/SIDA, infectiile sexual-transmisibile, alte plagi sociale si pentru aceasta canalizeaza sume importante spre organizatii crestine care militeaza exclusiv pentru abstinenta[23]. Legislatia este actualizata in permanenta. In 1981 a fost aprobat The Adolescent Family Life Act (AFLA) sa promoveze �abordari prudente� si auto-disciplina printre adolescenti. Acesta a oferit 13 milioane dolari pentru anul fiscal 2004 pentru programele bazate pe abstinenta, la fel si in 2005. Prin alta lege din 1996, Welfare Reform Act, Section 510, ofer� 50 milioane anual pentru scopul exclusiv de a promova abstinenta. Casa alba a extins chiar mai mult de-at�t bugetul si prin granturi oferite prin intermediul SPRANS (Special Programs of Regional and National Significance - Community Based Abstinence Education). Senatul include reinnoirea programului de Educatie pentru Abstinenta cu Titlu V, aici se prevad 50 de milioane dolari pe an (plus alte fonduri din alte surse). Oricum, el de asemenea include 50 de milioane pe an pentru un nou program de educatie pentru sex cuprinzator si de asemenea alte milioane de dolari pentru Nation Teen Preganancy Prevention Resource Center sponsorizat de Max Baucus, care intentioneaza sa lucreze pentru prevenirea sarcinilor adolescentelor. Aceste doua noi programe sunt in conflict direct cu misiunea Titlului V si eforturile nationale de a preda abstinenta inainte de casatorie. Momentul de care duc lipsa deocamdata politicile de promovare a abstinentei este sa fie complementare si nu contradictorii. Organizatii ca Heritage Foundation raporteaza evidente statistice in care educatia bazata pe abstinenta aduce roade bune, la fel Life Issues Institute. Promovarea abstinentei are o sustinere puternica din partea guvernelor locale si la nivel de state ale SUA, acum este promovata in majoritatea scolilor publice locale. Bradley Mattes, director executiv al organizatiei Life Issues Institute, spune ca multe organizatii promoveaza educatia bazata pe infranare, abtinere de la relatiile sexuale pana la casatorie. Aceste organizatii au acces in scolile publice si sunt prezente, de asemenea, si in biserici, unde discuta aceste lucruri. Ca rezultat, educatia bazata pe abstinenta contribuie la reducerea numarul sarcinilor si avorturilor printre tinere. In ceea ce priveste avortul, toate statele dispun de centre de criza de sarcina. Membrii acestor centre merg �n scoli si le vorbesc tinerilor despre problemele de d**a avort si in general despre pericolele avortului. In SUA se constata o puternica miscare anti-avort prin organizatii neguvernamentale, bisericile sunt incurajate sa vorbeasca impotriva avortului, au luat nastere miscarea pro-life, Psalm 139 Project. In SUA parintii sunt suficient de bine informati, insa, nu gasesc timpul necesar pentru sa stea cu tinerii mai mult, si din cand in cand, sa vorbeasca pe aceste teme. Iar bolile cu transmitere sexuala ingrijoreaza si p�rintii vor sa-si protejeze copiii. Exista o multime de surse de informatie, dar este foarte important ca anume parintii ori cineva apropiat, de incredere, sa ofere aceste informatii. Daca nu o fac parintii, vor veni peste copii organizatii de genul Planned Parenthood (de planificare familiala) sau oricare altele care promoveaza sexualitatea intensa, lesbianismul, sexul in afara casatoriei, ca metoda de divertisment, fara sa se ingrijoreze deloc asupra consecintelor. Parinti nu-si doresc acest lucru. Bradley Mattes subliniaza ca scoala, din pacate, ofera copiilor relatii despre cabinetele de planning, despre organizatii de genul Planned Parenthood sau altele ce promoveaza contraceptia si avortul. Dar tot mai populare devin programele privind abstinenta pan� la cas�torie, initiate de organizatii non-guvernamentale. TINERII SuNT OPTIMIsTI Este surprinzator ce cred tinerii in SUA. In ultimul timp, se observa ca tinerii manifesta o mai mare �nclinatie pentru abstinenta, sunt chiar impotriva avortului, impotriva divorturilor. Exista destui copii care au suferit in urma divortului si cand copiii se descurca singuri, dar aceste lucruri si-au spus cuv�ntul[32],[33]. Cercet�rile arat� ca aceste tendinte, mai noi, de detasare si chiar reactie negativa, exista si se impun chiar si in zonele cele mai liberale in ceea ce priveste sexualitatea. Tinerii cred ca problemele principale ale familiei americane pot fi rezolvate prin abtinere de la relatiile sexuale pana la casatorie - bolile cu transmitere sexuala, problemele sociale ale relatiilor distruse etc. Foarte multe dintre aceste probleme pur si simplu nu exista atunci cand exista abstinenta sexuala. Familiile se mai confrunta cu faptul ca barbatii adulti de peste 20 sau chiar 30 de ani corup minore, de 12-13 ani. Biserica a avut o influenta foarte buna asupra tinerilor. Ei se aduna pentru activitati sociale, publice si pentru rugaciune. Acesta este insa un singur aspect al activitatii in acest domeniu. Feminismul devine un lucru care tine de trecut. Organizatiile feministe sunt in dispute mari cu barbatii, unele organizatii manifesta atitudini agresive anti-barbati. Iar femeile inteleg ca acest lucru nu este real. Ele doresc sa se indragosteasca de un barbat, sa se casatoreasca si sa aiba copii. Una din problemele importante ale organizatiilor feministe este avortul si lesbianismul. Multe femei sunt ingrozite de aceste idei si nu doresc sa devina membre ale unor organizatii care promoveaza violenta si homosexualitatea. O alta problema care duce la urmari negative este liberalismul, ca manifestare politica agresiva, ce favorizeaz� egoismul, individualismul. Societatea cultiva motivatii foarte egoiste, indivizi egoisti. Oamenii invata sa se gandeasca numai la ei, in primul rand, apoi la ceilalti. Nu se respecta principiul de a gandi mai intai ce-i trebuie aproapelui, d**a aceea la sine. Copii americani a caror p�rinti au recurs la divort spun ca acest lucru i-a marcat pe toata viata. Asemenea concepte au devenit populare d**a implementarea programelor de educatie a abstinentei pana la casatorie. Specialistii sustin ca mesajul abstinentei pana la casatorie cu cat este mai pe larg rasp�ndit, cu atat are un impact mai bun. CONTRACEPTIA Utilizarea contraceptivelor sau prezervativelor nu reprezint� o solutie[42]. Contraceptivele contribuie la aparitia mai multor relatii inainte de casatorie sau in afara casatoriei. Toate formele de contraceptie au o rata de esec. 48% din femeile care recurg la avort in SUA spun ca au ramas insarcinate in urma esecului contraceptivelor[43]. Pe de alta parte, utilizarea tot mai mare a contraceptivelor duce la cresterea numarului de boli cu transmitere sexuala. Iata doar cateva consecinte grave, care nu recomanda contraceptivele. In plus, socul caruia este supus ovarul feminin, permanent bombardat cu hormonii din contraceptive, sufer� variatii bruste, care pot duce la dereglari serioase. Alte genuri de contraceptie sunt chiar mai periculoase pentru sanatatea femeii. SEXUL PROTEJAT A DAT ESEC Cat de acceptabil este faptul ca folosind prezervativul esti in afara primejdiei de a capata o boala cu transmitere sexuala? Cele mai optimiste statistici indica 84-86%, si celelalte 16-14% crezi ca esti in afara lor? Studiul din 2001 al Centrului de Control al Bolilor (CDC) din SUA nu a putut gasi nici o dovada ca prezervativele ofera protectie pentru cele mai multe boli cu transmitere sexuala. Intr-o schimbare radicala, in care si oficialitatile de sanatate din tarile dezvoltate recunosc ca �sexul protejat� a esuat si opteaza pentru abstinenta ca baza in educatia tinerilor, in tarile din Europa de Est sunt introduse orele de educatie sexuala bazata pe sex cuprinzator. Propaganda - sex protejat - din partea unor organizatii internationale are ca rezultat alterarea moralitatii. Bolile cu transmitere sexuala sunt �n crestere. Guvernul Statelor Unite repartizeaz� sume mari pentru promovarea puritatii si a virginit�atii, iar �n R.Moldova este introdus cursul scolar �Deprinderi de viata� - DDV. d**a programul de sex protejat, oamenii au inceput sa creada ca vor fi in stare sa se protejeze impotriva oricarei boli. Ziarele relateaza ca cele mai recente date arata ca �papiloamele au crescut cu peste 50% in decursul ultimilor ani in Rusia. De asemenea, in ultimul timp a crescut numarul pacientilor cu HIV.�[46] In decursul ultimilor ani, americanii au crescut considerabil (de cateva ori) fondurile alocate programelor educationale � �nu sex inainte de casatorie�. Centrele medicale si scolile de acolo au exclus din programele lor orice mentiune referitoare la prezervativ ca metoda de contraceptie. Prin promovarea �sexului protejat�, oamenii nu sunt invatati ca, contactul sexual timpuriu, in afara casatoriei la tineri duce nu doar la consecinte negative fizice ci si psihologice. Fondurile alocate de guvern in Ucraina pentru promovarea �sexului protejat� nu reprezinta, nimic mai mult dec�t oportunitati pentru agenti ca sa fure din banii statului. In Ucraina, 2,6 milioane de dolari au fost alocati pentru cumpararea de prezervative, iar 300.000 de dolari pentru educarea in ceea ce priveste modul de folosire a lor. Ce fel de curs care te invata sa folosesti prezervativul ar putea sa coste 300.000 de dolari. Oficialitatile ucrainene au anulat programele. Organizatiile internationale ar trebui sa-si cheltuiasca dolarii si euro pentru programe educationale, reclame televizate si afise care sa promoveze abstinenta, familia sanatoasa - acestea sunt de fapt protectia impotriva SIDA, iar sexul protejat nu exista. Este desigur un moment dificil, caci tinerii sunt derutati de mesajul si propaganda care favorizeaza �sexul protejat� in detrimentul abstinentei. Sexul protejat reprezinta o ideologie in declin. Organizatiile doar trebuie sa cheltuiasca banii donati de (George) Soros si de altii pentru promovarea folosirii prezervativului. �Cercetarile au demonstrat ca programele de educatie sexual� bazata pe abstinenta sunt eficace si ca a intarziat momentul activitatii sexuale si indica declin in numarul de esecuri printre oamenii tineri. Indemnul celor care fac legea HHS (Human Health Service), este sa sporeasca fondul pentru cercetare de �o mai buna intelegere a valorii abstinentei educationale in termeni de prevenire a bolilor cu transmitere sexuala, sarcini nedorite si alte impacturi asupra san�tatii care vor aparea la o varsta tanara�. (De la Kaiser Reproductive Health Report, 10.24.2002) Fericirea, dragostea, intimitatea apar in cuplurile in care ea si el sunt fideli unul altuia. Indem�narea sexuala se invata in timp si experimentarea in afara sau inainte de casatorie cu multipli parteneri submineaza procesul natural si stabilirea unei legaturi intime, subtile intre sot si sotie[47].

cosmin15021976

16 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 15:34

Vezi ca acolo e vorba de conflicte generate de intoleranta, minciuna etc. din cadrul Bisericii Catolice! Nu de alta, dar sa nu ne incurci unii cu altii!

cosmin15021976

16 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 15:36

Vezi ca o iei un picut pe tarla! Aici nu esti intr-o tara catolica, unde toate astea de le-ai spus sunt valabile!

cosmin15021976

16 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 15:39

De la: jhonsmith1973, la data 2010-10-14 10:22:54
De la: jhonsmith1973, la data 2010-10-12 19:49:39
De la: 9am185619, la data 2010-10-12 14:18:41"Daca poporul Meu peste care este chemat Numele Meu se va smeri,se va ruga si va cauta Fa�a Mea,si se va abate de la caile lui rele,-il voi asculta din ceruri,ii voi ierta pacatul ,si-i voi t�m�dui �ara. (2 Cronici 7:14) Ce-ar fi sa incercam sa facem asta cu totii? In fiecare seara ,la 9 sa ne rugam 10 minute pentru Romania. Nu mai fiti necredinciosi, ca la greu, la boala sau altceva de genul asta, toti cerem ajutorul Domnului. Doamne ajuta![/quot. Te provoc sa imi arati in biblie unde sunt amintiti dacii . Care popor? Isis era evreu, nu? Amintesteti ca Isus a fost cu greu convins sa vindece un neevreu..." perle incalea porcilor" . Nu existain biblie nici o referire la crestinarea lumii, el aves ce aves cu romanii....inca ceva , poate nu stiai insa nu existain nici o dovada ca imparatul Constantin ar fi cost cresting, legendary spune ca pe patul de moarte s-ar fi crestinat ajutat de confesor.... Dar astea-s legends. Religia lui era political si visul refacerii imperiului roman.

Te provoc sa imi arati in biblie unde sunt amintiti dacii . Care popor? Isis era evreu, nu? Amintesteti ca Isus a fost cu greu convins sa vindece un neevreu..." perle incalea porcilor" . Nu existain biblie nici o referire la crestinarea lumii, el aves ce aves cu romanii....inca ceva , poate nu stiai insa nu existain nici o dovada ca imparatul Constantin ar fi cost cresting, legendary spune ca pe patul de moarte s-ar fi crestinat ajutat de confesor.... Dar astea-s legends. Religia lui era political si visul refacerii imperiului roman.

Draga John Smith, tu cumva esti un pic de mormon?

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 15:40

mai usor este cu o minune ...............de forma

eco_girl

22 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 18:07

De la: _KARPOV, la data 2010-10-11 13:45:30
De la: 9am183411, la data 2010-10-11 13:23:07Esti mult prea slabut in argumente ca sa fii convingator.Poate ai succes la copii mici.Dar ce spui tu sunt afirmatii fara acoperire.Sau crezi ca toti sunt prosti.Eu zic sa mai studiezi,nu sa umbli cu informatii truncheate.Sincer imi e mila de tine;esti chinuit si vrei sa ii chinui si pe altii;sunt curios cu modul tau de a fi ce succes ai avea tu in scoala.

Hai sa-ti mai spun cateva minciuni pentru copiii mici...poate bagi si tu ceva la cap....Crestinii sunt vinovati de asasinarea a zeci de milioane de oameni nevinovati....Ai auzit de asasinarea albigenzilor...asasinarea cavalerilor templieri....asasinatele din noaptea Sfantului Bartolomeu....de asasinarea Hypatiei....de asasinatele inchizitiei....de asasinarea"" vrajitoarelor"" din Salem...de asasinatele din timpul cruciadelor pentru a se fura bogatiile din tarile arabe....de crestinarea fortata a saxonilor de catre Carol cel mare si asasinatele care au avut loc cu aceasta ocazie....despre crestinarea fortata a evreilor din Spania si Portugalia....despre crestinarea fortata a ukrainei si in general a tuturor tarilor europene....Sunt convins ca mai sunt o multime de exemple ....nu le stiu nici macar eu pe toate....Cum iti explici o asemenea bunatate crestineasca ? Cum explici emiterea de indulgente... INDULG�NȚ� s. f. 1. atitudine �ng�duitoare faț� de greșeli; toleranț�, �ng�duinț�. 2. document dat de pap� pentru iertarea p�catelor credincioșilor �n schimbul unei sume de bani. (< fr. indulgence, lat. indulgentia) ....bei ce mai papa ....puteai sa faci si crime si te scoteai cu o indulgenta....ce mare si tare e dumnezeul asta al tau....e putin insa ,cam infractor ,incalca legea si ma discrimineaza pe mine ....in prezent eu nu mai am acces la indulgente....Asa ca nu doar dumnezeul din vechiul testament e razbunator si criminal....si crestinii au fost la fel .....Nu e de mirare ...s-au luat dupa stapan...au avut un model bun...Asta e motivul pentru care vreau ca religia sa dispara....oricand se gaseste un crestin fanatic si nebun care sa reinvie trecutul....

Decat sa citesti numai carti din care oricum nu intelegi nimic, si le interpretezi total anapoda, luand ca exemplu o mana de fanatici care, la fel ca tine, au inteles total aiurea crestinismul (in extrema cealalta) si sablonandu-i pe toti crestinii dupa ei, mai bine ai citi despre sfintii care au trait pe pamant si despre puterile pe care la aveau, si la care, as fi extrem de curioasa...cum le-ai gasi tu cu capsorul tau ala "foarte inteligent" si imbuibat de "stiinta si cunoastere" o explicatie logica, cu ajutorul stiintei. Si hai sa-ti dau exemplu de un sfant de-al nostru care a trait foarte recent, parintele Arsenie Boca...ia pune tu mana frumusel si citeste o carte despre acest sfant (inca necanonizat) si vezi din marturiile a sute, sau chiar mii de oameni care l-au cunoscut despre puterile pe care le avea si viata acestui om, da-mi o explicatie din punctul de vedere al logicii tale si apoi mai discutam. Si ca el multi alti sfinti care au trait printre noi. Trezeste-te mai copile pana nu e prea tarziu, si toti cei care ganditi asa, si ridicati-va de la stadiul de animal evoluat, la stadiul la care Creatorul ne-a lasat in lume, cel de fiinte superioare. Dumnezeu sa va ajute si sa va lumineze mintile intunecate, ca tare o sa mai suferiti si va fii prea tarziu atuci cand veti urla si plange amarnic

Fosta membra 9am.ro

202 mesaje

Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 18:12

De la: _KARPOV, la data 2010-10-14 10:53:14
De la: luptatoareacurajoasa, la data 2010-10-14 10:04:17 Crestiniii nu trebuie sa ii invete pe necrestini ca sa profite de pe urma lor....Crestinul trebuie sa fie sever si sa nu lase pe nimeni,ca sa isi puna parerea lui,,peste parerea lui...Fiecare este liber sa gandeasca asa cum vrea el...Necrestinului ii plac oamenii crestini,,,ca sa poata profita de pe rma lor,pt ca sunt oameni inofensivi...Dar crestinul trebuie sa fie sever...

Crestinii sunt inofensivi?De unde ai scos asta? Pune mana pe carte si astfel o sa afli ca inofensivii astia sunt vinovati de milioane de crime...Crestinii sunt in prezent ,in mare parte,o masa de manevra...Inchisorile sunt pline de crestini ...care au ucis sau care au furat...Crestinii sunt cei care isi bat sotiile...care se imbata precum porcii si fac scandal...crestini sunt si cei care ne fac viata amara...Daca ar fi sa ma iau dupa ce spui tu ar insemna sa cred ca cei care sunt crestini sunt o mana de oameni ...restul par a fi altceva...in orice caz nu atei....Cauta-ti draga un barbat....sa-ti scoata prostiile din cap...nici nu stii ce pierzi...Un orgasm nu se compara cu nimic......nici macar cu raiul.....
Nu crestin este acela care merge pe urmele lui Hristos....acei barbati care isi bat sotiile sau fura nu sunt crestini.....Sunt doar botezati intr-o religie,,,dar nu au nici o treaba cu credinta....

Sil100

250 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 18:13

In sfarsit 9am129906 a nimerit un comentariu care are cat de cat legatura cu subiectul forumului. Ce sa zic... un articol despre sexualitate. Legatura n-avea cum sa fie directa si nici simpla... asta e stilul lui 9am129906. Care va sa zica religia e buna in scoala pentru ca-i invata pe copii abstinenta sexuala. Foarte frumos. Si-i mai invata si sa fie impotriva avorturilor. Hmm... aici se pune intrebarea cum se ajunge de la abstinenta sexuala la avort? Are cineva vreo idee?

In alta ordine de idei, daca D-zeu ar fi vrut ca oamenii sa faca sex doar dupa ce s-au casatorit n-ar fi fost mai simplu sa "activeze" hormnii sexuali (cei responsabili de atractia dintre barbati si femei) dupa casatorie? Ar fi relativ usor de aranjat, la o anumita varsta (sa zicem in jur de 18 ani) oamenii sa fie capabili sa faca dragoste si sa concepa copii si atunci sa se si casatoreasca. Procesul ar fi fost relativ simplu: cam cum se intampla cu maseaua de minte... apare in jurul unei anumite varste.

In realitate atat baietii cat si fetele devin capabili de a face sex cam in jurul varstei de 10 - 12 ani (sunt cunoscute cazuri de fete insarcinate chiar si la 9 ani). Casatoriile sunt legale cam de la 16 - 18 ani (depinde de tari si de obiceiuri) si unii tineri ajung sa se casatoreasca chiar si dupa 30 de ani. Se pune intrebarea cam ce-ar putea sa faca in timpul asta?

Cred ca dorinta de sexualitate tine mai degraba de supravietuire. Nu cu mult timp in urma speranta de viata a oamenilor nu depasea cu mult 30 de ani... Si in timpul asta ar fi fost cazul sa ai urmasi, daca voiai ca specia sa supravietuiasca.

Exista oricum o curiozitate legata de sexualitate la adolescenti, nu cred ca cazul sa ne inchipuim ca tocmai cursurile de educatie sexuala ar duce la asta. Si probabil e mult mai bine sa fi informat cam la ce te poti astepta si cum sa folosesti corect mijloacele contraceptive (cazurile in care prezervativul e ineficient in combaterea bolilor cu transmisie sexuala sunt tocmai cele de folosire incorecta). Faptul ca Biserica Catolica se opune folosirii prezervativelor a dus in Africa la cresterea alarmanta a cazurilor de SIDA si nicidecum la abstinenta.

Fosta membra 9am.ro

202 mesaje

Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 18:18

De la: luptatoareacurajoasa, la data 2010-10-14 18:12:37
De la: _KARPOV, la data 2010-10-14 10:53:14

Nu crestin este acela care merge pe urmele lui Hristos....acei barbati care isi bat sotiile sau fura nu sunt crestini.....Sunt doar botezati intr-o religie,,,dar nu au nici o treaba cu credinta....
Doar cei care merg pe urmele lui Hristos..Si isi conduc viata dupa invataturile lui Hristos,,se numesc crestini...Restul sunt doar botezati intr-un cult....Dar daca nu au credinta,,,botezul este doar o ceremonie....Pt ca spre exemplu la catolicii,,se boteaza cu duhul sfant....Sunt atatea razboie,,din cauza religiei,,,oamenii care cearta din cauaza religei..Au murit multi oameni...Ca un rege a omorat o groaza de oameni din tara,pt ca nu au vrut sa isi schimbe religia...El era catolic,,sau nu mai stiu ce religie...Si pt ca aceilalti nu au vrut sa isi schimbe religia,,pt ca fiecare crede ca religia lui este buna si se cearta mult din cauza asta..Dar cati au merg pe drumul lui HrISTOS AU fost putini...si pe atunci era razboi,,nu au murit doar crestini..Pt ca pe timpul razboiului oamenii rai nici nu mai stiu de cine sa se mai ia ca sa moara cati mai multi oameni

Fosta membra 9am.ro

202 mesaje

Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 18:21

crestin este acela care merge pe urmele lui Hristos.care isi conduce viata dupa invataturile lui Hristos...acei barbati care isi bat sotiile sau fura nu sunt crestini.....Sunt doar botezati intr-o religie,,,dar nu au nici o treaba cu credinta....
Doar cei care merg pe urmele lui Hristos..Si isi conduc viata dupa invataturile lui Hristos,,se numesc crestini...Restul sunt doar botezati intr-un cult....Dar daca nu au credinta,,,botezul este doar o ceremonie....Pt ca spre exemplu la catolicii,,se boteaza cu duhul sfant....Sunt atatea razboie,,din cauza religiei,,,oamenii care cearta din cauaza religei..Au murit multi oameni...Ca un rege a omorat o groaza de oameni din tara,pt ca nu au vrut sa isi schimbe religia...El era catolic,,sau nu mai stiu ce religie...Si pt ca aceilalti nu au vrut sa isi schimbe religia,,pt ca fiecare crede ca religia lui este buna si se cearta mult din cauza asta..Dar cati au merg pe drumul lui HrISTOS AU fost putini...si pe atunci era razboi,,nu au murit doar crestini..Pt ca pe timpul razboiului oamenii rai nici nu mai stiu de cine sa se mai ia ca sa moara cati mai multi oameni

Sil100

250 mesaje

Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 18:30

O intrebare pentru luptatoareacurajoasa. Poti sa-mi spui si mie de unde-ti vin ideile care te ghideaza? Si din care ai expus pe forum... E vorba doar de Biblie sau si de un alt tip de literatura religioasa? N-am vazut idei de inspiratie stiintifica si banuiesc ca nu esti prea familiarizata cu domeniul...

Am vazut ca ai dat o definitie pentru crestini, citez: "acei barbati care isi bat sotiile sau fura nu sunt crestini..." Serios? Este o definitie al naibi de restrictiva pentru crestini. Nu stiu cati dintre crestini ar fi de acord cu aceasta excluziune. Eu stiam ca pot fi considerati crestini toti cei care, indiferent de faptele de care se fac vinovati, ajung la sfarsit sa se pocaiasca si se duc sa se spovedeasca si sa-si ceara iertare. Ma insel oare?

Din discutiile pe care le-am avut pe forum si nu numai am tras concluzia ca asta e o tactica des folosita de crestini cand sunt "prinsi la inghesuiala" cu intrebari incomode. Ei exclud tot felul de lucruri din definitia credinciosilor:

- daca le vorbesti despre abuzurile sau coruptia preotilor iti vor spune "sa faci ce zice popa, nu ce face popa"

- daca le vorbesti despre cruciade vor spune ca acolo sunt vinovati catolicii (desi avem si noi destui catolici in Romania)

- daca le vorbesti despre crimele si comportamentele imorale din Vechiul Testament, vor spune ca in Noul Testament e cu totul alta treaba (desi Iisus nu s-a dezis niciodata de Vechiul Testament.. a spus ca a venit sa implineasca legea nu sa se dezica de ea)

... si exemplele pot continua religia fiind un fel de "balaur cu multe-multe capete" si orice incercare de a taia un cap duce la aparitia altora. Prin urmare o disputa cu un credincios nu se va incheia niciodata, acesta cautand tot timpul cai de scapare chiar daca prin asta ajunge sa se dezica cam de tot ce inseamna credinta...

Ic3

922 mesaje

Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 19:42

De la: Sil100, la data 2010-10-14 18:30:57 O intrebare pentru luptatoareacurajoasa. Poti sa-mi spui si mie de unde-ti vin ideile care te ghideaza? Si din care ai expus pe forum... E vorba doar de Biblie sau si de un alt tip de literatura religioasa? N-am vazut idei de inspiratie stiintifica si banuiesc ca nu esti prea familiarizata cu domeniul...

Am vazut ca ai dat o definitie pentru crestini, citez: "acei barbati care isi bat sotiile sau fura nu sunt crestini..." Serios? Este o definitie al naibi de restrictiva pentru crestini. Nu stiu cati dintre crestini ar fi de acord cu aceasta excluziune. Eu stiam ca pot fi considerati crestini toti cei care, indiferent de faptele de care se fac vinovati, ajung la sfarsit sa se pocaiasca si se duc sa se spovedeasca si sa-si ceara iertare. Ma insel oare?

Din discutiile pe care le-am avut pe forum si nu numai am tras concluzia ca asta e o tactica des folosita de crestini cand sunt "prinsi la inghesuiala" cu intrebari incomode. Ei exclud tot felul de lucruri din definitia credinciosilor:

- daca le vorbesti despre abuzurile sau coruptia preotilor iti vor spune "sa faci ce zice popa, nu ce face popa"

- daca le vorbesti despre cruciade vor spune ca acolo sunt vinovati catolicii (desi avem si noi destui catolici in Romania)

- daca le vorbesti despre crimele si comportamentele imorale din Vechiul Testament, vor spune ca in Noul Testament e cu totul alta treaba (desi Iisus nu s-a dezis niciodata de Vechiul Testament.. a spus ca a venit sa implineasca legea nu sa se dezica de ea)

... si exemplele pot continua religia fiind un fel de "balaur cu multe-multe capete" si orice incercare de a taia un cap duce la aparitia altora. Prin urmare o disputa cu un credincios nu se va incheia niciodata, acesta cautand tot timpul cai de scapare chiar daca prin asta ajunge sa se dezica cam de tot ce inseamna credinta...

Asa a fost si asa va fi intotdeauna in capul credinciosilor...Vid...imens....
Cat tine de obiceiul acestora de a bate campii..de a deraia de la subiect..de a schimba sensul intrebarilor ce le sunt adresate...Poveste lunga...Cretinismul caracteristic nu lasa loc de altceva...
Am vazut la TV,citit prin ziare,auzit la radio...ecoul care la avut ultima descindere a retarzilor la mostele cuvioasei Paraschieva (Ce o insemna asta nu prea stiu)..Decat ca o imensa gramada de retardati si retardate..au facut sir sa pupe geamul nespalat al unei cutii izolate cu sticla...unde rahatii ce pastoresc ..turma...au bagat oasele...nu se stie cui...transformata peste noapte in sfanta....Sfanta pl.iii...
Dupa ce sa saturat de maciuci...a devenit sfanta....
Asa se perpetueaza prostia..dementa colectiva....Iar cei care tolereaza si sustin asta se fac vinovati de genocid..Un genocid al ratiunii si gandirii indoctrinate cu iluzii si mizerii mascate de egoism,aroganta si putere...Infectii ale unei societati muribunde....
Unde este moralitatea si curatenia natiunii...
Pentru ca..cei care au renuntat la ratiune sunt curvele sistemului in care se pierd..Fantome ale istoriei celor simpli si buni...!

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 20:49

De la: Ic3, la data 2010-10-14 19:42:21
De la: Sil100, la data 2010-10-14 18:30:57 O intrebare pentru luptatoareacurajoasa. Poti sa-mi spui si mie de unde-ti vin ideile care te ghideaza? Si din care ai expus pe forum... E vorba doar de Biblie sau si de un alt tip de literatura religioasa? N-am vazut idei de inspiratie stiintifica si banuiesc ca nu esti prea familiarizata cu domeniul...

Cat tine de obiceiul acestora de a bate campii..de a deraia de la subiect..de a schimba sensul intrebarilor ce le sunt adresate...Poveste lunga...Cretinismul caracteristic nu lasa loc de altceva...
Am vazut la TV,citit prin ziare,auzit la radio...ecoul care la avut ultima descindere a retarzilor la mostele cuvioasei Paraschieva (Ce o insemna asta nu prea stiu)..Decat ca o imensa gramada de retardati si retardate..au facut sir sa pupe geamul nespalat al unei cutii izolate cu sticla...unde rahatii ce pastoresc ..turma...au bagat oasele...nu se stie cui...transformata peste noapte in sfanta....Sfanta pl.iii...
Asa se perpetueaza prostia..dementa colectiva....Iar cei care tolereaza si sustin asta se fac vinovati de genocid..Un genocid al ratiunii si gandirii indoctrinate cu iluzii si mizerii mascate de egoism,aroganta si putere...Infectii ale unei societati muribunde....
Pentru ca..cei care au renuntat la ratiune sunt curvele sistemului in care se pierd..Fantome ale istoriei celor simpli si buni...!

Ai incurcat-o...O sa vina luptatoareacurajoasa si o sa te ceara in casatorie...

Sil100

250 mesaje

Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 21:09

De la: _KARPOV, la data 2010-10-14 20:49:38
De la: Ic3, la data 2010-10-14 19:42:21

Ai incurcat-o...O sa vina luptatoareacurajoasa si o sa te ceara in casatorie...

Asta da dovada de curaj... Parca vad scena: luptatoareacurajoasa il abordeaza pe Karpov cu intrebarea: "Karpov, ma iei de sotie la bine si la rau?"

Acu' nu poti sa stii niciodata ce e in capul unei credincioase ca vorba aia: "necunoscute sunt caile Domnului".

Sil100

250 mesaje

Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 12:53

O provocare pentru luptatoareacurajoasa (poate fi si pentru alti credinciosi... nu vreau sa se simta discriminati sau nebagati in seama):

Pornind de la o formularea simplificata a pariului lui Pascal: "daca crezi si ceva exista ai totul de castigat si nimic de pierdut, daca nu crezi si ceva exista ai pierdut totul" sa consideram - de dragul discutiei - ca religia nu e adevarata (una din ramurile posibile ale pariului).
Scrie-mi, te rog, cam ce ar avea de pierdut cei care cred in ceva ce nu exista? Vreau parerea ta... avand in vedere premisa de mai sus (ca religia e falsa).

In ce consta provocarea? Muti credinciosi nici nu pot sa-si imagineze ca religia n-ar fi adevarata daramite sa mai si exploareze aceasta posibilitate cu intrebari de tipul: ce s-ar intampla daca? Sunt sigur ca luptatoareacurajoasa nu se va impiedica de astfel de considerente... si sper ca va accepta provocarea.

eco_girl

22 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2010, ora 13:57

De la: Sil100, la data 2010-10-15 12:53:18O provocare pentru luptatoareacurajoasa (poate fi si pentru alti credinciosi... nu vreau sa se simta discriminati sau nebagati in seama):

Pornind de la o formularea simplificata a pariului lui Pascal: "daca crezi si ceva exista ai totul de castigat si nimic de pierdut, daca nu crezi si ceva exista ai pierdut totul" sa consideram - de dragul discutiei - ca religia nu e adevarata (una din ramurile posibile ale pariului).
Scrie-mi, te rog, cam ce ar avea de pierdut cei care cred in ceva ce nu exista? Vreau parerea ta... avand in vedere premisa de mai sus (ca religia e falsa).

In ce consta provocarea? Muti credinciosi nici nu pot sa-si imagineze ca religia n-ar fi adevarata daramite sa mai si exploareze aceasta posibilitate cu intrebari de tipul: ce s-ar intampla daca? Sunt sigur ca luptatoareacurajoasa nu se va impiedica de astfel de considerente... si sper ca va accepta provocarea.

pai plecand se la premisa de care aminteai mai sus, hai sa-ti spun ce au de pierdut cei care cred(si nu doar cred ci si incearca sa-si traiasca viata in spiritul acestei credinte) in cazul in care "nu exista nimic si religia e falsa". Deci, cam asta pierd: zbuciumul vietii de zii cu zi, invidia fata de semenul tau sau chiar de rude si de frati ca au ceea ce tu nu ai, dorinta din ce in ce mai mare si devastatoare de a avea mereu mai mult decat ceea ce ai si nemultumirea cu ceea ce ai, noptile prin baruri, cluburi, si distrugerea organismului prin fumat, alcool si, de ce nu...modernele droguri, egoismul (groaznice pierderi nu-i asa?) In schimb hai sa-ti spun ce au de castigat...pace, liniste sufleteasca si impacare cu sine pe care voi cei care nu credeti in nimic, si care traiti doar biologic nu o sa le cunoasteti niciodata, lucruri care aduc intr-adevar fericirea adevarata pe care de asemenea voi nu aveti cum sa o cunoasteti. Dintre voi necredinciosii sunt cei care isi pun capat zilelor ca nu mai suporta zbuciumul si amarul vietii adus de aceste dorinte lumesti, cati crestini adevarati vezi oare sa se sinucida?! Sunt foarte curioasa cati dintre voi ateii puteti spune cu cea mai mare sinceritate ca sunteti fericiti si multumiti pe deplin de tot si de toate?... pe cand dintre crestinii adevarati si practicanti nu doar cu numele (si ma refer la ortodocsi), ...sunt o gramada. Voi o dati sus si tare cu faptul ca credinta te tine pe loc, ca nu poti evolua, dar vedeti oare unde a dus evolutia asta si indepartarea omului de Dumnezeu?...a dus pana acolo unde omul se chinuie sa caute alte planete pentru a putea supravietui specia, pentru ca pe asta pe care ne-a dat-o Dumnezeu, a distrus-o prin "evolutia" si stiinta pe care le ridicati atata in slavi. Ce a reusit sa faca stiinta si tehnologia si unde a dus, nu cred ca trebuie sa mai spun, ca efectele numai un orb nu le vede. Ce sa mai spun, oricum degeaba vorbesc ca pe voi nimic si nimeni nu va poate convinge, poate doar atunci cand, eventual va veti afla vreodata intr-o situatie disperata, cand poate chiar viata v-ar fi amenintata, si veti ridica ochii spre cer veti vedea doar un vid imens si nu veti avea cui sa-i spuneti "Doamne, ajuta-ma sa ies din asta!".

Pagini: << 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ofensiva religioasa asupra copiilor - Spalarea creierelor = bani in viitor?
Mergi la: