Info
x
Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
|
Fosta membra 9am.ro 1478 mesaje Membru din: 30/03/2011 Oras: Galati |
Postat pe: 2 Februarie 2013, ora 22:54
De intrat intru , dar cand vreau sa scriu , ma pune sa ma loghez. mereu.Cred ca am sters cea cu minunile....
|
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Februarie 2013, ora 22:58
De la: GRINGOS, la data 2013-02-02 22:54:31De intrat intru , dar cand vreau sa scriu , ma pune sa ma loghez. mereu.Cred ca am sters cea cu minunile.... Nu, cred ca ai debifat setarea ,,pastreaza-ma logat"
Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Postat pe: 2 Februarie 2013, ora 22:58
Intri pe profilul tau la ,,date cont", apoi la ,,intimitate" si bifezi ,,pastreaza-ma logat intre sesiunile 9am" apoi salvezi modificarile
|
|
Postat pe: 3 Februarie 2013, ora 09:49
Cred ca merge acu, cu toate ca am gasit toate setate bine si bifate. Dar ce e mai curios am fost foarte surprins sa vad ca pana la pag 46 eu sunt ~necunoscut~ De abia dupa....
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Februarie 2013, ora 10:32
De la: GRINGOS, la data 2013-02-03 09:49:51Cred ca merge acu, cu toate ca am gasit toate setate bine si bifate. Dar ce e mai curios am fost foarte surprins sa vad ca pana la pag 46 eu sunt ~necunoscut~ De abia dupa.... Si erai si domnisoara Stii cumva sa fi iesit de pe forum? ca ala necunoscut era un profil infiintat la 22/11/2009 , iar acum il ai pe acesta din 30/03/2011 . Forumul nu pastreaza numele celor care au postat si au iesit, uita-te ca si la mata mea neagra scrie doar ,,fosta membra." Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 14360 mesaje Membru din: 27/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Februarie 2013, ora 11:27
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
Postat pe: 3 Februarie 2013, ora 12:06
De la: XYW, la data 2013-02-03 11:27:36youtu.be/B-9S6cgrOb0[/quote] Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Februarie 2013, ora 13:02
Dup� ore, ne str�ngem c�rțile și �ncerc cu Nina s� o tulim. M� g�ndeam c� colegii nu vorbir� serios, sau au uitat. Ne �nghesuim spre ieșire. Nina se apropie de cele dou� colege și avur� �ntietate. Eu din urma lor. Afar� ne aștepta Kurt. Dumi și �l�buș� nu uitase. �și aduse aminte tocmai c�nd p�r�sisem curtea școlii.
- Ei unde plecați, cum r�m�ne cu cinstea? - Care cinste , �ntreab� și Kurt. Eu �l trag de m�nec� mai departe și �i șoptesc , ce și cum. dar Kurt se �nveseli. - Accept� ! - Dar ...? - Nu e nimic , accept�. Pe l�ng� �cei trei mușchetari�, li se mai al�turar� �nc� doi. Așa c� ne ab�tur�m la prima cofet�rie care ne ieși �n cale. Nina p�șea țanțoș , de parc� se �ntoarse victorioas� de la lupt�. Intr�m �n�untru. Eu și Nina ne punem la o mas�. - Ce doriți s� v� lu�m? - Eu o savarin�, zic eu egal și o brag�. - Eu o negreas� cu mult� frișc� și un pepsi. Comanda Ninei m� l�s� pe spate. - Voi ce vreți? �ntreab� Dumi pe ceilalți. - Noi tot savarine...și suc. Dup� ce comanda fuse dat� , o osp�t�riț� bine și t�n�r�, cu un costumaș str�mt și mini, se apropie cu o tav� mare plin�. - Cred c� nu toate astea sunt ale noastre?�ntreb eu. - Nu nici decum, m� liniștește fata. Mai sunt și alții...zise ea , �mp�rțindu-le pe mas�. Dup� care dispare, nu �nainte de a fi admirat� de ceilalți b�ieți. - Cred c� nu te superi pe noi , c� am �ndr�znit s� �ți facem cinste. - Nu deloc! Vreau și m�ine ! R�spunsul Ninei �i f�cu s� se �nece. Kurt se uita pe r�nd la fiecare z�mbind. Dup� ce terminam, ne ridic�m și ne desp�rțim, fiecare lu�nd-o la casa lui. Pe drum o trag de limb� pe Nina: - Chiar vorbeai serios? Mai vrei și m�ine? - Ei am crezut c� așa �i fac s� renunțe - A, asta era ! - Dar tu ce credeai? - A, nimic! C�nd ajungem acas� m�nc�m ceva la repezeal� cu ce g�tise Nina. Dup� care m� duc �n cas� și deschid cartea. M� uit cu �ngrijorare la cele 50 de exerciții , pe care le aveam de f�cut p�n� m�ine. � dar nu e nici o problem� , m� ajut� Nina. Mai este și Kurt� mi se lumineaz� mie fața. - Nina cum intr�, m� și �nt�mpin�: - Asta s-o crezi tu ...!Fiecare pentru el. Eu m� duc s� le fac dincolo. Tu aici, singur. M� uit disperat la Nina , ca s� v�d dac� vorbește serios sau glumește. Dar vai ! nu glumea. M� apuc �ntr-o doar�. M� uit pe probleme. Cu ce �mi r�m�sese �n cap , in cele 15 minute, nu prea cred c� aș fi f�cut ceva. M� uit la primul. Nu suna bine. �ncerc pe al doilea. Aici parc� �sta era ceva mai simplu. Nu aveam dec�t s� m� uit �n caiet și, aplicam formula limitei. C�nd m� uit �n carte și v�d ce tabel uriaș aveam de �nv�țat , mi se taie toat� dispoziția. Dup� 5 minute , o v�d c� NIna iese victorioas� afar� și pleac� cu Kurt la buc�t�rie. - C�nd ești gata, vii s� bei o cafea cu noi. - Cred c� glumești! O s� m� las de cafea cu tine. Poi nu vezi c�te am? C�nd termin? - P�n� m�ine la unu ai timp berechet! m� liniștește Nina. Apoi dispar am�ndoi. M� uit speriat dup� Nina. M� ofilesc și mai mult. �ncerc �ntr-o doar� s� mai i-au alt exercițiu, dar acesta dansa �n fața mea. Nu �l �nțelegeam și pace. C�nd deodat� �mi vine o idee. M� asigur c� Nina este �n buc�t�rie cu Kurt. Apoi tiptil m� strecor �n camera Ninei. �i i-au caietul și �l deschid. M� apuc cu mare vitez� s� scriu temele. �Ei așa da� , �mi zic eu �n g�nd. Mai aveam c�teva c�nd ușa se deschide și apare �n prag Kurt. - Gata problemele, m� �ntreab� vesel Kurt. - Speriat de vizita lui, �i spun c� mai am c�teva și �s gata., tr�g�nd caietul meu peste al Ninei. - Da ? face el ne�ncrez�tor. Poi vezi c� se poate! Ia s� v�d pe astea cum le faci? - Poi... Pe astea nu știu s� le fac, mint eu. - Cum așa? C� sunt toate la fel. Doar trebuie s� folosești alt� formul�. - Uite asta de exemplu, aplici formula 2 și... i-a �ncearc�. M� apuc de treab� și reușesc �n final s�-l fac. - Bravo! m� felicit� Kurt, Ei vezi c� se poate. Mai departe. Aici ce formul� aplici? - Poi ... cred c� asta... ba nu asta. - Ba pe cea de a zecea. - De unde știi? Ai f�cut și tu la voi, Limite? Nu dar am auzit ce a predat profu vostru , iar acu pun �n practic�. E ușor! - Poi da , ție �ți vine ușor s� spui... - Hai c� mai ai una. Și ... nu te spun Ninei c� ai copiat....de la ea. D�-mi caietul , p�n� nu observ� ea. Il dau rușinat. Dup� ce Kurt �l duce dincolo, m� ajut� s� termin și ultimul exercițiu. Bucuros �i mulțumesc și o tulesc la buc�t�rie. C�nd ne facem apariția , Nina m� �ntreab�: - Am f�cut bine problemele? Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 252 mesaje Membru din: 2/02/2013 Oras: Buzau |
Postat pe: 4 Februarie 2013, ora 13:43
De la: XYW, la data 2013-02-03 11:27:36youtu.be/B-9S6cgrOb0[/quote] Raporteaza abuz de limbaj
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti.Nu din teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le.
|
|
Fosta membra 9am.ro 252 mesaje Membru din: 2/02/2013 Oras: Buzau |
Postat pe: 4 Februarie 2013, ora 13:43
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti.Nu din teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le.
|
|
Postat pe: 4 Februarie 2013, ora 18:23
S-a descoperit ca femeile suporta mai usor durerile nasterii daca asculta muzica. Pacientii care asculta muzica inainte de o operatie au nevoie de 50% mai putine calmante, iar in timpul interventiei au un nivel al hormonilor de stres mai redus.
Ca urmare a descoperirii tuturor acestor aspecte practice pe care muzica le comporta in plan medical si nu numai, a aparut meloterapia ce se constituie intr-o forma complementara de terapie si chiar psihoterapie. Din punct de vedere psihologic, meloterapia este o forma de psihoterapie ce foloseste drept instrument principal muzica. Prin meloterapie pot fi tratate stari de agresivitate ascunsa, tulburarile afective, anumite blocaje mentale, dar si unele probleme psihosomatice cum sunt astmul sau tulburarile de alimentatie. Meloterapia poate lua doua forme: � � Modalitatea activa � practica unui instrument muzical; � � Modalitatea pasiva � ascultarea muzicii. Influenta sunetului asupra psihicului uman Inaltimea sunetului: este determinata de un anumit numar de vibratii pe secunda ce sunt definitorii pentru sunetul respectiv. Modul in care se succed sunetele de diferite inaltimi in cadrul unui fragment melodic influenteaza foarte mult impactul psihologic al melodiei asupra ascultatorului. Durata: este reprezentata de timpul efectiv in care este sustinut sunetul. De durata sunetelor depinde ritmul melodiei. Este un lucru stiut ca orice fiinta umana este apta de ritmicitate. Ritmul ne relaxeaza sau energizeaza. Dupa nastere, copilul adoarme mai usor daca este leganat in ritmul batailor inimii mamei, iar in armata marsul ritmat stimuleaza mersul. Intensitatea: este caracterizata de numarul de decibeli ai sunetului. In acest sens, intonarea aproape in soapta a unei melodii lente poate fi un factor deosebit de favorizant al introspectiei, in timp ce anumite melodii ascultate lo intensitate mare pot favoriza efectul cathartic (de descarcare afectiva). Timbrul: este dat de numarul specific de armonice care insotesc fiecare sunet in parte. Fiecare voce, fiecare insument are un timbru specific. S-a demnostrat faptul ca persoanele care au o voce caracterizata printr-un numar mare de armonice sunt percepute ca fiind o prezenta placuta, linistitoare. Acest fapt este deosebit de important in domeniul hipnozei si al meloterapiei, deoarece terapeutul trebuie sa fie capabil sa induca relaxarea pacientului prin inflexiunile vocii sale. Meloterapia este o modalitate terapeutica complexa, cu efecte benefice in domeniul bolilor psihosomatice si in cel al ariei psihopatologice sau al normalitatii psihice, pentru relaxare, motivare ori descarcare afectiva. Tratarea diferitelor afectiuni prin meloterapie Studiile de psihologie efectuate pana acum au permis elaborarea urmatoarelor recomandari: 1. Pentru calmarea sistemului nervos : Concertul nr. 5 pentru pian si orchestra de Beethoven si Uvertura operei Parsifal de Wagner. 2. Pentru destindere psihica si relaxare: Sonata pentru flaut, alto si harpa si Clar de luna de Debussy, Nocturnele lui Chopin si Apocalipsa animalelor de Vanghelis. 3. Pentru combaterea oboselii si surmenajului: Poemul simfonic Vltva de Smetana si Dimineata de Grieg. 4. Pentru tratarea starilor depresive: Carnavalul de Dvorak. 5. Pentru calmarea starilor de agitatie: Oda bucuriei de Beethoven si Corul pelerinilor de Wagner. 6. Pentru tratarea nevrozei astenice si a tulburarilor vegetative: Mica serenada si Simfonia nr. 41 de Mozart. 7. Pentru calmarea marilor suferinte care apar in urma unor intamplari tragice: Concertul pentru violoncel de Dvorak si Patetica de Ceaikovski. TOT NU VREA CRED CA ASTA E SI IDEEA CINEVA S-A S[TURAT DE SCRIERILE MELE. ASTA CA SA MA LAS PAGUBAS. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Februarie 2013, ora 18:36
Interesant ! Cred ca functioneaza telepatia Inainte de a citi adresa cu sunetul de la matale, eu deja puneam comentariul cu sunetele. Ceea ce ma frapeaza este ca sunt si alti oameni care au aceleasi idei ca ale mele. Si eu atacasem cu deva timp in urma aceeasi problema. Rezonata corpului uman si ale organelor.
|
Postat pe: 4 Februarie 2013, ora 21:00
nINA
M� uit rușinat la Nina, l�s�nd capul �n jos. Tac . Nici nu știu ce aș putea spune. O las pe ea s� �nceap�. Poate c� nu fusese chiar o idee prea bun�. - Sigur c� nu a fost. Cea ce ai f�cut tu acu , se cheam� : ați fura singur c�ciula . Așa nu ai s� �nveți . Dac� m�ine te ascult�? - Ai nu cobi și tu acu. Din toat� clasa tocmai pe mine o s� m� g�seasc� ca s� m� asculte? - Nu se știe? Știi proverbul : � oala acoperit� ... - Da știu ! - Atunci dup� ce �ți bei cafeluța, te duci și le mai faci odat�, p�n� le �nveți. - �nc� odat�? zic eu speriat. - Da și �nveți și toate formulele. Dac� d� extemporal? - Nu la mate mai rar. E suficient s� scoat� 20 din clas� la tabl�. Adic� la �eșafod� cum �i place s� zic� profu. Oricum atunci nu pune note bune. - Mai bine mi-ai asculta sfatul. - Eu v�d c� ți s-a pus pata pe mine. - Nu eu . Profu! - Sper c� nu ai de g�nd s�-i dai ideea s� m� asculte. - Dece nu ? dac� �nveți. �ntristat, �ncerc s� beau cafeluța. Parc� nici ea nu era bun�. M� scol și dispar �n cas�. �ncerc s� memorez formulele. Dup� care i-au iar primul exercițiu și �i memorez rezolvarea. Așa trec și la urm�torul. Dup� aia altul și așa mai departe. Mi-a trebuit vreo dou� ore p�n� s� le fac iar. Dar acum eram liniștit și aveam o satisfacție. Le f�cusem singur . V�d c� apar și cei doi. - Ei cum merge ? m� �ntreab� ei �ntr-un glas. - Perfect ! le-am și �nv�țat. Dac� nu crezi ascult�-m�! - Te cred. Ei ai v�zut c� e mai bine aș? Ce te f�ceai m�ine la școal�. Am impresia c� tu te-ai f�cut școl�riț� pentru mine , ca s� m� pisezi de acu la cap. - Vreau s� te ajut ca s� termini cu bine liceul. Dup� aia te lu�m la noi. - Poi atunci dac� m� luați cu voi, la ce mai sunt bune toate astea? - O s�-ți prind� bine odat�. Ai s� vezi. Toat� seara ne-o petrecur�m la TV. Dup� care urm� stingerea. A doua zi m� gr�bii la buc�t�rie. Dau peste Nina. - Dar Kurt une e? - A plecat la el. Are niște urgențe. Nu a spus. - Urgențe ! Ce urgențe ar fi putut avea , de a plecat așa de dimineaț�? - Nu știu ! Deocamdat� o s� st�m, un timp f�r� el. Ți-ai f�cut geanta? - Poi nu am ce face. Numai la matematic� avem. Restul sunt obiecte noi. I-au dou� caiete și le arunc �n geant�. Nina �mi urmeaz� exemplul. Dar ea cum era mai s�rguincioas� , i-a patru caiete. - Doar avem petru obiecte , se scuz� ea. La ora 12.30 plec�m. Cum f�ceam cam 20 minute, la f�r� zece ajungem. Intr�m �n clas�. Nu venise-r� toți. Dar p�n� s� sune se umplu clasa. Doar era Matematica prima or�. Așa c� era jale. Deja era liniște �n clas�. Ici colo se auzeau doar șoapte. Fiecare se �ntreba cum au f�cut problemele. Sunt �ntrebat și eu - Binețeles c� le-am f�cut. - Ei da ! Nu te cred! Ia s� v�d! �i ar�t caietul plictisit, chiar c�nd ușa se deschise și �și f�cu apariția profu. �l pun repede pe banc�. Ne scul�m �n picioare. Dup� ce ne d� �ng�duința s� ne așez�m , se uit� la fiecare, frec�ndu-și m�inile. - Ia s� vedem noi....Ce a-ți avut voi de preg�tit? Spune tu! zice profu ar�t�nd cu degetul un elev. Acesta se ridic� și �i raporteaz� : - Despre LImite. - Și parc� v-am dat și s� scrieți , parc� așa �mi amintesc eu ?Așa e ? - Daaaa! f�cur�m noi �n cor. - Așa ! Și le-ați f�cut pe toate ? - Daaaa ! r�spunser� iar �n cor toat� clasa. - M�i , m�i , ce b�ieți deștepți am eu . Eu zic c� ... s� se scoale �n picioare , acu , p�n� nu controlez eu , cine nu și-a scris , sau nu le-a terminat. Hai c� nu -i fac nimic. Asta așa de prima dat� , c� de m�ine schimb�m foaia. �la eu , �la eu. P�n� la urm� se ridic� timid unul. - Știți... �ncepe acela. Eu am �ncercat , dar nu mi-a dat ca �n carte... - Bun ! Altul. Și așa se mai ridicar� �nc� zece. Printre ei era și L�buș și Dumi. Ei vedeți, ce v� f�ceați dac� nu v� �ntrebam? Bun ! Acu s� vedem cine și-a scris....Dup� care pleac� �n control, din p�cate de pe r�ndul cel�lalt de la perete. Nu știu cum face dar mai g�sesște acolo �nc� doi. Se uit� ur�t la ei. Pe r�ndul din mijloc mai g�sește trei. Vine și la mine. Se uit� uimit la prpblemele mele. - Cine te-a ajutat? S-au le-ai f�cut singur. - Poi ... da , singur, zic eu cam nehot�r�t , uit�ndu-m� cu un ochi la Nina. Vine și ei r�ndul. De data asta profu s� cad� jos. - Se uit� la noi cam suspect, continu�nd -uși controlul. P�n� la urm� mai g�sște c�țiva � suspecți� dup� el. G�sește la unu , problemele rezolvate direct. Le copiase enușul și le trecuse rezultatul. - M�i ce b�iat deștept am g�sit noi aici. �sta le-a rezolvat mintal! Ia treci tu la eșafod și ar�t�-ne cum ți-a dat ție aceste rezultate. C� mor de curiozitate. Voi nu ? se �ntoarce el c�tre clas� , care așteptau �nm�rmuriți sentința. - Daaaa ! Se auzir� �n cor, dar de data asta cam timid. �n fine termin� și pe ultimul. Se �ntoarce victorios. Ei acu s� v� v�d eu ce știți. �și rotește ochii iar prin clas�. Și ... se opresc la mine. Ște- Marin , ia treci și tu la eșafod, ca s�-i ții și lui companie. S� nu care cumva s� se plictiseasc�. M� ridic , blagoslovind-o �n g�nd pe Nina. � Numai tu ești de vin�!� Mie �mi face onoarea la o tabl� , �n timp ce cel�lalt ocup� pe cealalt�. - Așa ... Acum s� vedem cine nu a �nțeles cum se fac. Adic� care vi s-a p�rut mai grele , s� le rezolve premianții �știa. Se ridic� L�buș și cu Dumi. - Știți , �ncepe L�buș, nu știu cum se face ex. 5, 7, 9 , 12, 25, 34, 48, 49, ... - Și 50, �ncheie profu, �n r�setele celorlați. - Da ! Ce aveți ? Ce r�deți ? Ce nu e așa ? face L�buș cu o moac� nevinovat�, c� se molipsi și profu de la noi, de uimirea lui. - Mai aveai oleac� și le spuneai pe toate. - Dar tu ? - Eu am mai puține... - F�cute... - Nu ... adic� da ! - Bun! Am promis c� azi v� iert , dar dac� �mi mai umblați cu cioara vopsit�, domnul dracu v� ia ! Bun, zi un exercițiu ca s�-l fac� cei de la tabl� , c� simt c� ard de ner�bdare s� �nceap�. Și nu vreau s� se plictiseasc�. Da ! Dicteaz� exercițiul: - Limit� din x2- 4x+5x=0 ; c�nd x tinde la zero...și la plus infinit. - Ați auzit ? Gata �ncepeți! �ncerc s� �mi amintesc cum se mai face. Deodat� Nina ��mi șoptește� �n g�nd ce aveam de f�cut. A fost ușor . �n c�teva minute l-am fluierat și m� �ntorc , aruc�ndu-i o privire de mulțumire Ninei. Profu , se uit� la mine și se declar� mulțumit. C�nd �și arunc� ochii la cel�lalt, se face negru. - Poi cum m�i ! eu credeam c� te-ai apucat de altul...Marș la loc! Pentru c� ai �ncercat s� m� p�c�lești și nu pe mine , ci pe tine, ai un 3 . Zi mersi c� ai sc�pat ieftin. Și s� mai ai curaj s� mai faci asta ! Dup� ce �i trece nota proast� �n catalog, se uit� la mine. - Ce ? Vrei și tu not�? S� nu-mi spui c� pentru at�ta o s�-ți pun not�. Și poate o vrei și mare. Marș la loc ! - Ei vedeți c� se puteu face! M�ine s-au data viitoare s� le faceți din nou. S� știți c� iar v� controlez. Ați ințeles ? - Daaa! De data asta a ieșit mai conving�tor corul. Mulți r�suflar� ușurați. Restul timpului p�n� la recreație il folosi la predat. Și avea s� ne predea. Ce noi s� ne plictisim acas�? C�nd auzim c� sun�, un murmur se ridic�. - Ce gata, v� bucurați? Credeți c� ați sc�pat de mine ? Profesorul de Fizic� , cu care trebuia s� aveți ore , nu vine azi. Așa c� dup� ei, oricum aveați iar cu mine. Facem matematic�.... - Dar avem �nt�i Electro, protestar� toți. Fizica o avem dup� a patra or�. - Daaaa ! face el ne�ncrez�tor. Dup� care iese. A urmat Electro. Profu trecu și el repede la predat. Nici el nu voia ca s� nu ne plictisim cumva. Dup� ce sun� pleac�. Și au urmat trei ore de matenatic� . Credeam c� ne venise sf�rșitul. Pe L�buș și Dumii �ncepur� s� le amorțeasc� degetele de at�ta scris. Din c�nd �n c�nd scuturau m�na. - Ce vorbesc prea repede? - Da mai �ncet... - Mai rar m�i , �l corectar� alții. C�nd, se auzi iar soneria. Nici nu mai știam , dac� era de ieșire sau intrare. �l vedem c� i-a catalogul și dispare. Normal dac� era așa, aveam iar cu el. De data asta Așgebra și cred c� Geometria. Ei asta da ! Asta imi pl�cea cel mai mult. Și era și �n spațiu. Pentru mine era cel mai ușor capitol. Trebuia doar s� știi formulele și s� ai ... imaginație. Adic� s� știi s� privești �n spațiu. �n spațiu! Ce ironie? Doar eram �nv�țat cu �spațiul�! Recreația a fost o binecuv�ntare pentru noi. Dup� trei ore, era numai bun�. Deja cei trei �ncepur� comentariile la adresa profului. - �stai nebun! Nu e s�n�tos la cap! Ci noi suntem mașini de scris... - las� , zi mersi c� te-a iertat, c� dup� c�te ai scris , aveai acu 2. �n rest fiecare comenta �n felul lui. Ce e drept c� at�t eu c�t și L�buș sau restul clasei , nu avea de unde s� știe c� peste ani profuu nostru , de care ne �ndr�gostisem, avea s� aib� un atac și s� moar� la scurt timp dup� ce terminasem noi. Și nu puține sunt aceste cazuri , c�nd de prea mult� matematic� sau prea mult alt studiu, mai dai și �n � beng�neal� cum zic unii. Și aveam s� mai cunosc un caz asem�n�tor �n persoana domnului Opre de la Telecomunicații, care de prea mult studiu a electronicii și a facult�ții a avut și el un șoc pe sistem nervos. O parez�. Cu toate tratamentele nu mai era cel de odinioar�. �l mai vedeamdin c�nd �n c�nd , c�nd st�team prin zon�. Acu nu mai știu nimic de el. Așa c� și prea mult� carte stric� , dac� o bagi deodat� cu forța. Dar vai a trecut recreația și iar se anunța o nou� or� dramatic�. Dup� ce �și f�cu iar apariția, �ncepu: - Ast�zi v� voi �nv�ța despre teorema celor trei perpendiculare. Dup� care desen� figura pe tabl� și o demonstr�. Noi eram acu numai ochi și urechi. Reuși s� termine ora cu 15 minute mai devreme. Crez�nd c� ne face un serviciu, zise : - Ei dac� numai aveți ore puteți pleca acas�, zise el crez�nd c� ne face un favor. - Da mai avem o or�, spuser� alții. - Ce or� ? - Sportul! - A , poi e binevenit ! Dup� at�ta matematic�... cred c� ați anchilozat , de at�ta matematic�. - S� știți c� așa e ... zise L�buș, �n r�setele celorlalti. Profu plec� z�mbind, l�s�ndu-ne liberi. Urm�toarea or� de sport se desf�șur� mai mult teoretic. Profu a ținut s� ne atenționeze cu ținuta și echipamentul, pentru data viitoare. Așa c� ne l�s� s� facem un mic fotbal �n curtea școlii, p�n� se suna. Așa c� noi nu l-am refuzat. Și ne-am pus pe treab� bucuroși. - Fetele dac� au treab� pot pleca. Dac� am v�zut c� pe mine nu m� selecționeaz� nimeni la echip� , nici m�car ca portar, unde le mai aveam și eu un pic, plec și eu cu Nina. Pe drum Nina �mi arunc� : - Ei vezi c� ți-a prins bine tema de acas�? - Ia spune , tu ai fost cumva cu ideea , ca profu s� m� asculte? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 250 mesaje Membru din: 31/01/2013 Oras: Craiova |
Postat pe: 4 Februarie 2013, ora 23:22
Sara
|
|
Postat pe: 5 Februarie 2013, ora 11:54
Daca nu as fi avut si azi iesire, as fi scris; Vise ? Macar asta ne-a mai ramas! Sa credem macar in vise. Dar acu cand am verificat si biletul de ieri, am mai luat inca 270 lei. Data viitoare pun o poza cu un seif plin de bani . Chiar am una. Trebuie sa o caut. Asa ca nea Simy.... picatura langa picatura balta mare se aduna. Poate imi fac si eu pe aceasta cale, niste bani ca sa-mi vad si eu visul cu ochii, de a edita aceasta carte cu Amintiri. Poate in negura vremurilor din viitor , se vor mai gasi unii sa ma citeasca. Macar de curiozitate.
|
Postat pe: 5 Februarie 2013, ora 17:41
Nina
- Nu ! - Dar nu ai s� spui c� nu am �ncercat s� te ajut , pe c�nd te aflai la �eșafod� . Bun� comparația! Tu ai fost de vin�. Ți-a simțit ezitarea �n g�nd profu . Dac� te f�ceai indiferent f�r� s� te g�ndești poate ai fi sc�pat. - Ce s� scap. Poate nu știi c� profu are dr�gan la mine. mereu m� ascult� , și culmea c�nd nu știu. C�nd știu , nu m� ascult�. C� �mi și zice ; �las� c� știu c� tu știi Las� s� mai vedem și pe alții. Ce tot tu , tot tu !� - Poi s� ridici atunci m�na mereu. - Da ? Și dac� m� prinde �n off- side? - Ciubucul t�u! - Da, dup� ce m�nc�m m� apuc de �nv�....Ultimile cuvinte le-am spus f�r� prea mult� convingere dar și cu o nuanț� de fric�. Nu știam orarul de m�ine. - S� știi c� b�ieții au aflat de orele de m�ine. Trebuie s� m� duc �napoi la școal� s� aflu oraru. - Poi cine mai este acu la școal�. - La școal� nu , dar la internat , da! Acolo sunt jum�tate din clas� de la noi. M� duc imediat! Și plec f�r� a mai aștepta r�spunsul Ninei. Ajung la școal�. Ora se terminase. �ntru �n internat. Un pedagog m� oprește și m� �ntreab� ce vreau. �i spun c� nu știu oraru de m�ine și m� duc la cineva de la noi din clas�. M� las� s� intru. Dau de camera b�ieților din clasa mea. Marian , Dumitru, Marin și mulți alții. �i �ntreb de orar. �mi spun c� pe la jum�tatea orei de sport, diriginta ne-a adus orarul de m�ine. �l cer și �l copii. 1. Rom�na, 2 . Engleza ( Franceza), 3.Trigonometria, 4.Chimie. 5.Economie. Mulțumesc și plec. Acas� c�nd ajung, i-ao pe Nina de unde nu -i. Speriat o caut �n toat� casa și peste tot. Caut prin cas� și m� uit dup� vreun bilet l�sat de Nina. �O fi plecat la Kurt?� Dar de ce așa grab�. M� las p�gubaș s� o mai caut , spun�ndu-mi �n sinea mea , c� se v-a �ntoarce ea p�n� m�ine.� M�n�nc ceva și consult�nd orarul , v�d c� �n afar� de Chimie, alceva nu am de �nv�țat. Rom�na era pentru prima dat�, Engleza la fel, Trigonometria așisderea, doar Chimia. Ei aici era ceva nou. F�ceam Chime Organic�. O deschid și m� sperii de mulțimea formulelor și desenelor cu duble și triple leg�turi dintre elemente C și H . Ici colo mai vedeam și c�te un O. M� apuc� amețeala. Prima lecție p�rea totuși mai ușoar� �n comparație cu acea avalanș� de elemente și desene ce veneau pe parcurs. Aveam despre acizi citrici. Dar și aici erau c�teva formule noi pentru mine. Formula zah�rului, Butan , Benzen și alte alea. M� apuc p�n� vine Nina s� �nv�ț singur lecția. Dup� dou� ore o rezolv. O știam aproape cuv�nt cu cuv�nt. Literele care la �nceput dansau prin fața mea , acu le fluieram. Parc�l le și vedeam. Totuși d�nd foaia mai departe , formulele urm�toare m� cam �ngrijorau. Cu c�t d�deam mai multe foi , cu at�t se complicau lucrurile. C�nd am v�zut c� pentru o formul�, era nevoie de o pagin�...O �nchid repede și o bag �n geant�. Ce conteaz� mai departe. Poate m�ine c�nd o s� ridic m�na o s� m� asculte. O s� aplic stratagema NInei. M� fac c� sunt prost. Se f�cu t�rziu și Nina s� apar� , neam . �ncep s�-mi fac griji. �Oare unde e? M�car s�-mi fi l�sat un aparat de recepție ca s� dau de ea� Deodat� luminat de acest g�nd, m� duc �n camera Ninei. Caut și g�sesc aparatul de Emisie- Recepție a Ninei. Bucuros ap�s pe emisie și o chem. Din c�nd �n c�nd treceam repede pe recepție. �ntr-un t�rziu catadixi s�-mi r�spund�: - Ce vrei ? - Cum adic� ce vreau ? Unde ești? - La doi pași de tine. M-a rugat vecinul t�u s�-l ajut s�-i fac niște m�ncare. - Da ? Da lucrezi cumva cu norm� �ntreag� sau jum�tate? Te-a apucat mila de vecin? Dar p�n� mai ieri de c�te ori nu l-ai corentat? Nu-mi r�spunde. �nfuriat m� duc la vecin și bat la poart�. - �ntr�! c� e deschis, aud vocea vecinului. Intru. La vederea vecinului �i arunc un �salut�. C�nd intru la el �n buc�t�rie, o v�d pe Nina mea, b�gat� p�n� �n g�t �n �buc�t�rie�. - Da ce faci Nina, aici? - Nu se vede , �mi r�spunde Nina , f�r� a se �ntoarce. - Nu cumva ai greșit casa? - Da las-o vecine ! C� știi c� sunt singur și nu am mai m�ncat o m�ncare cald� de ani de zile. - Bine ! zic eu moale. M�car s� fi l�sat un bilet , ceva, �ncerc eu ca s� fiu deasupra. - Eu ți-am transmis unde sunt , dar dac� tu stai prost �nc�, la cest capitol... - A da ! Uitasem ! - Și mai ai mult ? �ntreb eu mai mult de form�. �nc� 5 minute p�n� fierbe m�ncarea și gata ! - Hai c� și mie mi s-a f�cut o foame , de nu știu unde o s� dorm la noapte. - Afar�! - Cred c� nu glumești ? - Ba bine c� nu ! - Ei las� vecin�. Iart�-l de data asta! - O s� m� mai g�ndesc ! Dup� exact 5 minute Nina iese din buc�t�ria vecinului, �nsoțit� de cuvintele de mulțumire ce nu mai conteneau, la adresa Ninei. Cum ajungem acas� , Nina m� și lu�: - Ai �nv�țat pentru mine? Sper c� ai luat orarul? - Binețeles ! Ce credeai c� o s� te aștept pe tine? - Ce ore ai ? �i ar�t orarul. Da ! face ea mulțumit�. La Chimie ai �nv�țat ? c� m�ine te ascult�. - Sigur! Chiar vreau s� m� asculte. Poate faci tu ceva �n acest sens. - Dac� m� rogi frumos! - Bine te rog. - Șimai cum ? - Frumos! - Bine! Trecu și seara. Veni iar dimineața. P�n� la pr�nz nimic deosebit. La 12.30 plec�m iar la școal�. Dup� ce ne instal�m, aștept�m s� sune de intrare. Și clipa nu se l�s� mult așteptat�. Veni și profa de chimie. Se apropie de catedr�, apoi se puse jos pe scaun . Scaunul � gemu� sub greutatea ei. Dup� ce strig� catalogul, d�du la �nt�mplare foile și se opri la mine. Probabil c� m� mirosise c� nu prea eram atent. Dup� ce m� invit� la tabl�, ceilalți �ncepur� s� murmure �ntre ei. - Hei ! Hai hai ! E ha ! Ce știți prea bine? Acu v� scot la tabl�. Liniște! Se f�cu brusc t�cere. Dup� care �mi d�du și mie cuv�ntul. - Spune ce ai avut de preg�tit pentru azi. - Poi noi am avut de preg�tit pentru azi, despre acizi . - Care acizi ? - Acizii citrici ! - Așa, mai departe! Dup� care �ncep s� vorbesc despre lecție. Dup� ce termin, aștept decizia. Dar nu se las�. Mai �mi pune și alte �ntreb�ri, dup� care m� pune s� scriu și formula acidului citric pe tabl�. O scriu. Dup� ce o examineaz� : - Vezi c� ai uitat o dubl� leg�tur� acolo... Și uite la sf�rșit �nc� una. Așa ! Da ! V�d c� este cam nehot�r�t� la faptul c� nu știa ce not� s�-mi dea. Dup� care zice : - 7 ! M� uit la ea cu jum�tate de ochi. Nu m� așteptam la at�t de puțin. - Treci la loc! Trec și aduc carnetul de note. - Da sigur ! dac� era o not� mic� , nu mi-l mai aduceai! Așai ? - Așai ! se aude �n spatele meu din b�nci. Și cred c� și știți cine era? - Asai? Care e �la? Ia vino �ncoace puișor. C� v�d c� te m�n�nc� limba. Probabil c� știi și lecția! - Cine, eu ? face L�buș o faț� nevinovat�. Nu eu doamn�! - Ei nu ! cred c� eu ! - Dar doamn�, eu nu am zis nimic! Care ați spus m�i?�ntreab� el �n clas�. - Las� c� te-am auzit eu, nu se las� nici profa. Hai , hai puișor la tabl�. Ai �nv�țat lecția? �n timp ce se deplasa c�tre tabl� , L�buș afișa aceeași mimic� nevinovat�, de parc� nici usturoi nu m�ncase, nici gura nu-i mirosea. - Ei gata ai venit ? zi lecția. Ce am avut de preg�tit pentru azi ? - Acizi citrici. Nu așa , �ntreab� el cer�nd confirmare din b�nci. - Nu așa spune frumos. ! Noi am avut de �nv�țat pentru azi despre - Acizi citrici. Repet�! - Noi am avut de �nv�țat pentru azi, despre acizii citrici. - Mda ! Zi mai departe. Unde se g�sesc ei? - In citrice... Acizii citrici se g�sesc �n frucete citrice , precum : l�m�i, portocale ,kivi etc. - Și mai unde, insist� profa. - �n... �n ... �n timp ce se uita disperat �n clas� , doar , doar cineva �i va sufla. - Sst ! Liniște. Ce v� m�n�nc� limba. Poate aud ceva! - Hai zi! C� nu am timp toat� ziua cu tine. Mai trebuie s� și predau. - Mai și predați , se face �ngrijorat L�buș. - Nu m�i , o s� stau cu tine toat� ora la palavre. Hei ha ! Știi sau nu știi? - ??? - E clar ! Treci la loc și alt�dat� s� nu mai comentezi. - Dar eu nu am comentat nimic , tovar�șa profesoar�!... - Hai las� , treci la loc. E clar! Nu te-ai preg�tit! 3! - Adu și carnetul! Dar cum carnetul se l�sa cam mult așteptat, pe prof� nu o mai r�bda. - Ai de g�nd s� aduci odat� carnetul �la ? - Nu �l am la mine. L-am uitat acas�. - Da de m�ncat nu ai uitat , așai? Ne mai aștept�nd r�spunsul , profa se apuc� de predat mai departe. veni și recreația. Prilej la L�buș s�-și arate nemulțumirea faț� de colegi. - Care m�i ați zis? C� s-a luat de mine . Ce vin� am eu? - Dac� �nv�țai nu era nici o problem� , zice seful clasei, un b�iat de la țar�. Era o regul� și tot odat� o competiție �ntre cei din oraș și cei de la țar�. De multe ori balanța se apleca c�tre b�ieții de la țar�. �nv�țau mai bine. Poate dat fiind și din cauza condițiilor vitrege de la țar�. Așa credeau , c� �nv�ț�nd or ajunge mai bine �n viaț�, g�sindu-și un post la oraș. Dar nu mulți avur� norocul �sta. Dar nici printre cei or�șeni. Recreația ne-o petrecur�m fiecare cum voia. Nu demult se �nfințase un nou joc: �Fotbal� cu monezile la catedr�. Era �ntre o variant� de hochei și fotbal. Dar mai bine zis hochei. Am�ndoi juc�torii , m�nuiau �mingea � - o moned�- cu ajutorul unei � crose � care era un pieptene. Poarta era marcat� cu dou� linii la zece cm. Se f�ceau adev�rate campionate. Din c�nd , �n c�nd , �mi venea și mie r�ndul , c�nd masa era liber�. Și m� pricepeam bine. Pe mulți �i d�deam pe tuș�. C�nd masa era ocupat� jucam �r�zboi� Pe o foaie de h�rtie de matematic�, desenam dou� p�trate de cate 10 12 p�tr�țele. Apoi �l umpleam pe unu cu avioane , tancuri , vapoare, barci și oameni stilizați. �n cel de -al doilea careu, notam poziția probabil� a adversarului. Și la acest joc mai b�team. Dar mai luam și b�taie. Greu era, cine nimerea primul. Mai jucam și �p�inile� Scriam numerele de la 1 la 10 pe o h�rtie, apoi cu creionul scriam un posibil num�r. Dac� nu ghicea de trei ori , eu m� alegeam cu o �p�ine�. Adic� , �ncercuiam un num�r. C�nd se terminau de �ncercuit cel norocos , c�știga. Acu aveam ora de Englez�, eu și alți c�țiva b�ieți, printre care �Dumi� și �Grasul�. La o clas� al�turat� cu același profil, mai erau alți 3-4 b�ieți, �n așa fel ca s� facem o grup� de Englez�. Restul f�ceau Francez�. Așa c� ori ne c�utam alt� clas� liber�, ori ne duceam la ceilalți �n clas�, și f�ceam ora de Englez�, �n timp ce ceilalți , veneau la noi �n clas� sau �nvers. Și așa a mers p�n� la sf�rșitul anului. A fost o problem� pentru mine cu cea englez�. Mereu era așa �n fiecare an. �n fiecare an și trimestru, veneau mereu alte și alte profesoare. Fiecare avea tactica și pronunția ei. Așa c� a ieșit pentru mine un ghiveci. Niciodat� nu am reușit s� pronunț corect , �n opinia ,nici uneia dintre profesoare. Noroc c� apelam la dicționar. Iar c�nd preda și traducea ea lecția , eu ca s� scap mai repede acas�, scriam prescurtat traducerea, c� se și speriase Dumi , cum de reușeam s� țin pasul cu ea. Odat� v�z�nd c�t de repede scriu, �ncepe s� r�d�. Profa dac� �l vede se ia de el. C�nd �i spune adev�ratul motiv , adic� eu , vine la mine și �mi rupe foaia cu traducerea stonografiat� de mine. - Așa nu ai s� �nveți englez� m� dojenește ea. Muncește! Și am muncit o var� �ntreag� , �nv�ț�nd și peștii englez�. La s�rșitul orelor Un b�iat se duce la cancelarie și ne aduce orarul pentru a treia zi. Era ușor �n opinia noastr� , dac� nu ar fi fost și matematica... 1. Specialitate, 2. Matematic�, 3. Fizic�, 4. Mecanic�, 5. Electrotehnic�. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Februarie 2013, ora 14:14
Faceam o retrospectiva a celor scrise pana acu si , parca nu-mi vine a crede. Blogul mi l-am facut in 2006. Pe topice scriam din 2009. M-am apucat de scris aici tocmai din 2010. La indemnul vostru de a le aduna si a pune in ordine cronologica, firul evenimentelor, nici nu stiu cand s-au strans peste 500 de pagini , numai la Amintirile mele. Ca sa nu mai zic de alte sute la celelalte povesti sau povestiri. Oare cand am scris atat? Si uite ca au mai trecut trei ani. O parte le-am copiat de pe topic, pe cand aveam numele " Pigy" cu un papagal rosu. Pe cand le reciteam m-au amuzat si pe mine stilul de scriere pe care l-am adoptat pe atunci . Cred ca a avut mare dreptate in unele privinte si nea Silviu, ca sa nu mai zic si de ceilalti, pentru care le multumesc pentru incurajare. Iar postura de critic si-a spus cuvantul in a ma corecta din mers si pe parcurs. sI PENTRU CARE LE MULTUMESC. Ce sa fac ? Nicidata nu e prea tarziu! Bine ca unele texte, le-am mai si corectat. Si cred ca si acu as mai avea de corectat si de completat... Important e ca am reusit sa le strang laolalta. Dar stiti cum e : pofta mai vine si mancand... chiar si bataie. Cred ca am scris de mine aproape tot ce as fi putut spune. Poate au mai ramas episoade lipsite de importanta. Or ramane pentru o readucere aminte pe care o sa le ascund cu dibacie prin alte povesti cum este `kermit si Pigy` sau ` Misterul Robotilor`. Multe episoade de acolo nu sunt decat o continuare a intamplarilor mele de atunci. Cred ca v-ati dat seama.
|
Fosta membra 9am.ro 326 mesaje Membru din: 1/02/2013 |
Postat pe: 6 Februarie 2013, ora 14:27
da-i-nainte badie, chiar daca nu te citeste nimeni, un oaresce avantaj economic tot produci, evident celor care iti furnizeaza serviciul internet cat si celor care iti asigura suportul virtual.
|
Postat pe: 7 Februarie 2013, ora 09:33
Nu stiu cat ma citesc si pe aici, dar un lucru e sigur ca de cand am infiintat blogul am pana acu 12178 de vizitatori. cam 20 -30 pe zi. Au fost zile cand au fost si mai bune. Cu 150 din Romania si 150 Din America. ca sa nu mai spun cei 2-5 pana la 10 din alte tari. Si am observat ca aproape toata lumea. Doar Africa Japonia ;i China, si poate alte statulete , s[ nu ma fi citit direct. Inrest , inca ma simt multumit. Ar trebui si aici s[-mi puneti contoar. Ce e cu autentifiacarea asta ca tot nu i-am dat de leac. mereu ma pune sa ma loghez de cate ori incerc sa scriu cate ceva. Si asta ma enerveaza....Trimiteti un mesaj prin mes ca sa ramana aici. Cu minunile. Poate asa o sa mearga. Cum pot mari literele din fereastra ca ma chinuie ingrozitor, fiind prea mici pentru mine.
|
symy1 4661 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Zalau |
Postat pe: 7 Februarie 2013, ora 09:45
De la: GRINGOS, la data 2013-02-07 09:33:18Nu stiu cat ma citesc si pe aici, dar un lucru e sigur ca de cand am infiintat blogul am pana acu 12178 de vizitatori. cam 20 -30 pe zi. Au fost zile cand au fost si mai bune. Cu 150 din Romania si 150 Din America. ca sa nu mai spun cei 2-5 pana la 10 din alte tari. Si am observat ca aproape toata lumea. Doar Africa Japonia ;i China, si poate alte statulete , s[ nu ma fi citit direct. Inrest , inca ma simt multumit. Ar trebui si aici s[-mi puneti contoar. Ce e cu autentifiacarea asta ca tot nu i-am dat de leac. mereu ma pune sa ma loghez de cate ori incerc sa scriu cate ceva. Si asta ma enerveaza....Trimiteti un mesaj prin mes ca sa ramana aici. Cu minunile. Poate asa o sa mearga. Cum pot mari literele din fereastra ca ma chinuie ingrozitor, fiind prea mici pentru mine.Nea Marine,sunt cu ochii pe tine,ca pe butelie Dumnezeu sa-ti dea putere si intelepciune..
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
Fosta membra 9am.ro 441 mesaje Membru din: 31/01/2013 Oras: Sinaia |
Postat pe: 7 Februarie 2013, ora 11:37
De la: GRINGOS, la data 2013-02-07 09:33:18Nu stiu cat ma citesc si pe aici, dar un lucru e sigur ca de cand am infiintat blogul am pana acu 12178 de vizitatori. cam 20 -30 pe zi. Au fost zile cand au fost si mai bune. Cu 150 din Romania si 150 Din America. ca sa nu mai spun cei 2-5 pana la 10 din alte tari. Si am observat ca aproape toata lumea. Doar Africa Japonia ;i China, si poate alte statulete , s[ nu ma fi citit direct. Inrest , inca ma simt multumit. Ar trebui si aici s[-mi puneti contoar. Ce e cu autentifiacarea asta ca tot nu i-am dat de leac. mereu ma pune sa ma loghez de cate ori incerc sa scriu cate ceva. Si asta ma enerveaza....Trimiteti un mesaj prin mes ca sa ramana aici. Cu minunile. Poate asa o sa mearga. Cum pot mari literele din fereastra ca ma chinuie ingrozitor, fiind prea mici pentru mine. E simplu daca esti atent,poti sa le rezolvi pe toate. Raporteaza abuz de limbaj
Selena
|
|
Fosta membra 9am.ro 185 mesaje Membru din: 31/01/2013 Oras: Campulung Moldovenesc |
Postat pe: 7 Februarie 2013, ora 12:37
De la: symy1, la data 2013-02-07 09:45:19De la: GRINGOS, la data 2013-02-07 09:33:18Nu stiu cat ma citesc si pe aici, dar un lucru e sigur ca de cand am infiintat blogul am pana acu 12178 de vizitatori. cam 20 -30 pe zi. Au fost zile cand au fost si mai bune. Cu 150 din Romania si 150 Din America. ca sa nu mai spun cei 2-5 pana la 10 din alte tari. Si am observat ca aproape toata lumea. Doar Africa Japonia ;i China, si poate alte statulete , s[ nu ma fi citit direct. Inrest , inca ma simt multumit. Ar trebui si aici s[-mi puneti contoar. Ce e cu autentifiacarea asta ca tot nu i-am dat de leac. mereu ma pune sa ma loghez de cate ori incerc sa scriu cate ceva. Si asta ma enerveaza....Trimiteti un mesaj prin mes ca sa ramana aici. Cu minunile. Poate asa o sa mearga. Cum pot mari literele din fereastra ca ma chinuie ingrozitor, fiind prea mici pentru mine.Nea Marine,sunt cu ochii pe tine,ca pe butelie Dumnezeu are monopol? Raporteaza abuz de limbaj
Alex
|
|
Postat pe: 7 Februarie 2013, ora 14:45
Cat are `mustaciosul` ala a matale ? Are 10 Kile? Nu va intreb daca mata l-ai prins ca stiu raspunsul...
|
Postat pe: 7 Februarie 2013, ora 14:52
Da e tare ! M-am uitat la ultima poza mai de jos. Nu o vazusem pe cea mai de sus. Da 9,5. Am fost pe aproape.
|
Postat pe: 7 Februarie 2013, ora 15:04
Apropo de butelie. Ce vremuri domnule , Ce vremuri. Stateam zile si nopti la rand la butelii , se faceau mereu liste interminabile, iar cand venea totusi masina cu butelii , nu ajungeau la toata lumea si totul se relua de la inceput. Te apuca si seara dupa un stat de o noapte si daca aveai noroc mai veneai si cu butelie. Da eram si eu cu ochii pe ea. Ca se obisnuiau sa-si schimbe stapanul, saturandu-se si ele de acelasi stapan. Asa ca mai migrau si ele , profitand de neatentia celor vizati. Eu stateam pe ea , ca sa fiu mai sigur, ca nu o pierd din ochi, sau ar vrea sa migreze. Ca ma apuca si groaza cand ma gandeam ca trebuie sa se termine butelia. si mergeam prima data cate un km, pana la statia de imbuteliere. Asta la inceput cand aveam numai o butelie. Dupa care la doua, alfel au stat lucrurile. Aveam grija ca sa nu raman in pana. Cand credeam eu ca de acu se sfarseste una, ma duceam sa prind iar rand, in asa fel ca pana se termina cealalta , o umpleam eu si pe prima.
|
Postat pe: 8 Februarie 2013, ora 09:56
Salut! De ce nu mai pot acesa adresa mea si parola de pe mes. Am intrat in alt ID si alta parola si nici la el nu am intrat dar nici la mine nu am mai putut. Am sters MES-ul l-am reinstalat , dar degeaba nu imi mai recunoaste nici adresa si parola. Ce la apucat?
|
Postat pe: 8 Februarie 2013, ora 09:58
De la: GRINGOS, la data 2013-02-08 09:56:28Salut! De ce nu mai pot acesa adresa mea si parola de pe mes. Am intrat in alt ID si alta parola si nici la el nu am intrat dar nici la mine nu am mai putut. Am sters MES-ul l-am reinstalat , dar degeaba nu imi mai recunoaste nici adresa si parola. Ce la apucat?Noi te recunoastem nea'Marine
|
|
Fosta membra 9am.ro 7124 mesaje Membru din: 7/02/2013 |
Postat pe: 8 Februarie 2013, ora 10:00
De la: GRINGOS, la data 2013-02-08 09:56:28Salut! De ce nu mai pot acesa adresa mea si parola de pe mes. Am intrat in alt ID si alta parola si nici la el nu am intrat dar nici la mine nu am mai putut. Am sters MES-ul l-am reinstalat , dar degeaba nu imi mai recunoaste nici adresa si parola. Ce la apucat? Verifica daca nu ti-e aprinsa tasta majuscule sau nu ti-e blocata tasta numere.
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' � Nicolae Iorga
|
|
Postat pe: 8 Februarie 2013, ora 10:04
De la: GRINGOS, la data 2013-02-07 14:45:55Cat are `mustaciosul` ala a matale ? Are 10 Kile? Nu va intreb daca mata l-ai prins ca stiu raspunsul...Nea Marine d-ta esti scriitor,eu pescar
|
|
Postat pe: 8 Februarie 2013, ora 10:08
De la: GRINGOS, la data 2013-02-07 15:04:04Apropo de butelie. Ce vremuri domnule , Ce vremuri. Stateam zile si nopti la rand la butelii , se faceau mereu liste interminabile, iar cand venea totusi masina cu butelii , nu ajungeau la toata lumea si totul se relua de la inceput. Te apuca si seara dupa un stat de o noapte si daca aveai noroc mai veneai si cu butelie. Da eram si eu cu ochii pe ea. Ca se obisnuiau sa-si schimbe stapanul, saturandu-se si ele de acelasi stapan. Asa ca mai migrau si ele , profitand de neatentia celor vizati. Eu stateam pe ea , ca sa fiu mai sigur, ca nu o pierd din ochi, sau ar vrea sa migreze. Ca ma apuca si groaza cand ma gandeam ca trebuie sa se termine butelia. si mergeam prima data cate un km, pana la statia de imbuteliere. Asta la inceput cand aveam numai o butelie. Dupa care la doua, alfel au stat lucrurile. Aveam grija ca sa nu raman in pana. Cand credeam eu ca de acu se sfarseste una, ma duceam sa prind iar rand, in asa fel ca pana se termina cealalta , o umpleam eu si pe prima. Si eu am prins vremurile alea,dar iarna era dezastru,inghetam bocna,de baut nu puteam,copil fiind,ce vremuri
|
|
|
|