back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti

Pagini: << 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 8 Ianuarie 2013, ora 20:48

Noi avem pretentia,in schimb,ca-l intelegem pe dumnezeu.......dar poate ca dumnezeu inca nu a aparut,poate doar o parte din el a creat,ceea ce urmeaza sa-si doreasca.

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 8 Ianuarie 2013, ora 20:49

De la: 9am_1275, la data 2013-01-08 20:47:14Viitorul nu este o minune,el este o parte din trecutul nostru si o parte din prezentul de acum.Noi il 'crosetam' acum si dupa cum bine stim,nu ne prea pricepem.Stiind asta,nu e greu sa ghicim sfarsitul sau sa-l vedem in vis,un vis transmis de cei carora acum/atunci,le pare/parea rau.Sfarsitul nu poate fi controlat si noi trebuie sa facem loc celor care trebuie sa vina.Ei sunt cei pe care nu ii intelegem in vis.

Ai un fix cu sfirsitul.
Un control la medic nu ar strica sa-ti faci, ca sa nu ai surprize.

Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 8 Ianuarie 2013, ora 21:17

De la: nastasemihail, la data 2013-01-08 20:49:41
De la: 9am_1275, la data 2013-01-08 20:47:14Viitorul nu este o minune,el este o parte din trecutul nostru si o parte din prezentul de acum.Noi il 'crosetam' acum si dupa cum bine stim,nu ne prea pricepem.Stiind asta,nu e greu sa ghicim sfarsitul sau sa-l vedem in vis,un vis transmis de cei carora acum/atunci,le pare/parea rau.Sfarsitul nu poate fi controlat si noi trebuie sa facem loc celor care trebuie sa vina.Ei sunt cei pe care nu ii intelegem in vis.

Ai un fix cu sfirsitul.

Are doar o gandire....putin SF.....pe mine nu ma deprima....

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 8 Ianuarie 2013, ora 21:19

Ei astai i! Nu mai stii de gluma ? Nici eu nu mai stiu al cui mai sunt As putea fi fiul tuturor !

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 8 Ianuarie 2013, ora 21:35

De la: GRINGOS, la data 2013-01-08 21:19:04 Ei astai i! Nu mai stii de gluma ? Nici eu nu mai stiu al cui mai sunt As putea fi fiul tuturor !

Fa si tu niste sapaturi geanologice....poate descoperi niste urme ginecologice.....

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 8 Ianuarie 2013, ora 22:23

Ce sapaturi geanologice...? Daca timp de 56 de ani nimeni nu a catadaxit sa ridice macar un deget, ce haz ar mai avea acu. Vorba aia `dragoste cu sila nu se poate`, Dar ma intorc iar la vorba lui Lapusneanu. ...
Si cine a avut interes odata, sa nu se afle, nu o sa se afle nici acu si nici altadata. Vorba lui Mitrofan : Numai o minune te mai poate scapa...

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 8 Ianuarie 2013, ora 22:34

De la: nastasemihail, la data 2013-01-08 20:48:30E fiul bragai.
cine?

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 8 Ianuarie 2013, ora 22:35

De la: GRINGOS, la data 2013-01-08 22:23:44Ce sapaturi geanologice...? Daca timp de 56 de ani nimeni nu a catadaxit sa ridice macar un deget, ce haz ar mai avea acu. Vorba aia `dragoste cu sila nu se poate`, Dar ma intorc iar la vorba lui Lapusneanu. ...
Si cine a avut interes odata, sa nu se afle, nu o sa se afle nici acu si nici altadata. Vorba lui Mitrofan : Numai o minune te mai poate scapa...
cine-i Mitrofan?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 8 Ianuarie 2013, ora 22:39

De la: _KARPOV, la data 2013-01-08 21:35:24
De la: GRINGOS, la data 2013-01-08 21:19:04 Ei astai i! Nu mai stii de gluma ? Nici eu nu mai stiu al cui mai sunt As putea fi fiul tuturor !

Fa si tu niste sapaturi geanologice....poate descoperi niste urme ginecologice.....

...genealogice....erata......

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 9 Ianuarie 2013, ora 08:23

Aseara am ramas fara internet. Cineva s-a jucat la` casuta` mea. Adevarul e ca mi-ar fi placut ca sa fiu fiul maestrului Beligan, as zice ca as fi fost chiar mandru... tot imi placea mie sa tot repet replicile alea a lui , si de ce nu, chiar si al maestrului Sergiu....Dar nu am avut eu norocul asta. Poate alfel ar fi stat lucrurile si viata mea acu.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 9 Ianuarie 2013, ora 09:09

De la: _Ingrid, la data 2013-01-08 22:35:41
De la: GRINGOS, la data 2013-01-08 22:23:44Ce sapaturi geanologice...? Daca timp de 56 de ani nimeni nu a catadaxit sa ridice macar un deget, ce haz ar mai avea acu. Vorba aia `dragoste cu sila nu se poate`, Dar ma intorc iar la vorba lui Lapusneanu. ...
cine-i Mitrofan?

Scuze ! Am incurcat si filmul si personajul. Era vorba defapt despre comisarul Moldovan. Mitrofan era in alt film. De fapt seful sigurantei i-a spus comisarului Moldovan , ca rezultata ca il arestase pe Semaca: Din incurcatura asta fiule , nu te mai poate scapa decat bunul Dumnezeu. Si s-a dus la manastire.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 9 Ianuarie 2013, ora 12:42

Nina se �ntoarce...

A doua zi era Luni. Nici nu se luminase bine de ziu�, c�nd Nina era �n picioare.
- Hai scoal� puturosule ! Hai la școala !
- Ești culmea ! Cu tine numai poate omul s� mai și doarm�....
M� scol și m� �ndrept c�tre buc�t�rie. �n drumul meu, rup foaia de la calendar. Urm�toarea zi era 14 sep.
- Ei ,da stai așa ! Azi e luni , dar e 14 sep. De abia m�ine incepe cu adev�rat școala. Ce te gr�bești așa!
- Poi hai de m� �nscrie atunci.
- Ei las� c� nu a intrat zilele �n sac.Stai s�...Unde imi este cafeaua mea ? Nu plec nic�ieri p�na nu-mi beau cafeluța...
- E pe mas�, te așteapt�...
M� �ndrept spre mas�. M� așez și sorb din ea , crez�nd c� e fierbinte, dar era destul de rece.
- De ce nu e cald�?
- A fost !....
-�nc�lzește-o din nou ! Cum o so beau așa...
- �nc�lzești-ti-o și singur, zice Nina, f�c�ndu-și de lucru la o oala, mestecand ceva �n ea.
- Așa ? Nu te mai �nscriu...
Nina se �ntoarce bosumflat� si lu�nd ceașca de pe mas� o r�stoarn� violent �n ibricul care mai avea ceva �n el. Dup� c�teva secunde r�stoarn� continutul inapoi �n ceașc�.
- Acu e prea fierbinte. Dec�nd au umblat �ia la tine , ți-ai cam pierdut �ndem�narea.
- Ei , aș ! Ți se pare....
�n fine o sorb cu �nghițituri mici. Dup� cinci minute m� ridic.
- Gata ! hai s� mergem. Și ai grij� nu te dai de gol. Ar fi mai bine tu nici s� nu vorbești. S� m� lași numai pe mine.
Plec�m �ndrept�ndu-ne spre poart�. Ca de obicei, vecinul era la datorie. Veghea curtea noastr� de dup� uluci mai ceva ca drapelul patriei din armat�. C�nd ajungem la poart� aud �n urma mea :
- Gata școala!
- Da ! Ea e gata de mult, zisei eu cam enervat de intervenția vecinului. Vecinul nu-mi mai r�spunde. Ieșim si Nina ferec� poarta. M�car atata s� fac� și ea. Pe drum , ne int�lnir�m cu destui cunoscuți. Pe mulți i-am trecut cu vederea , mulțumindu-m� cu un simplu salut. Nina mergea intins ,țanțoș, f�ra s� mai priveasc� , nici �n st�nga și nici �n dreapta. In fine ajungem la școal�. La secretariat era destul� lume. Probabil c� l�saser� și ei �n ultima zi. Dup� vreo 20 de minute , ce mie mi se p�rur� un ceas, intr�m și noi �n�untru.
- Da , ce doriți ? �ntreab� �nțepat� secretara.
- Poi s� ne �nscriem...Adic� , s� se �nscrie... zic eu ar�t�nd c�tre Nina. Știți ea e vara mea și, a venit din capital�....
- Foia matricol� de la școala de la care ai plecat!
- Poi... fac eu disperat. Acest lucru �mi sc�pase din vedere.
- �l trimite �ia prin fax, intervine Nina. Dac� nu apare �l aveți m�ine sigur.
- Bine d�-mi actele.
Dup� ce le studiaz�, secretara complecteaz� �n registru.
- Știți... , fac eu timid, nu s-ar putea s� o �nscrieți �n clasa mea , la �A�...?
- S� v�d dac� au locuri, zice secretara r�stit. Dup� ce studiaz� un alt registru, se declar� mulțumit�.
- Da , mai avem aici dou� locuri. Dar de ce vrei neap�rat aici?
- Poi , nu v-am zis ? e vara mea...
- A da ? Și ți-o fi fric� , s� nu o pierzi...
Nina d�du s� intervin�. Eu, știind ce o s� spun�, m� cuprinse frica , s� nu o dea la cine știe ce alt� clas�. Așa c� o apucai de m�n�, f�c�nd semn. Secretara ocupat� cu nasu �n h�rtii, nu observ� manevra mea. La urm� secretara declar�.: Avram Nina este �nscris� �n clasa 12 -a la �A�.
Am ieșit repede , ca nu cumva s� se r�zg�ndeasc�. Au fost bune �actele� Ninei. Pe hol Nina �mi arunc� o privire �ntreb�toare:
- Ce aveai?
- Poi voiai s� te trimit� �n alt� clas�?
- De unde știi ?
- Poi știu ce �ți poate capul...
- Poi eu voiam s� spun , c� dac� nu este loc la �A�, s� te mute pe tine cu mine.
- Nu �n niciun caz. Nu vreau s� m� despart de colegi.
Ne �ntoarcem acas�. Pe drum c�țiva colegi , c�nd m� v�zur� , �și tot d�deau coate, v�z�nd-o pe Nina.
- E vara mea , zic eu la �ntreb�rile lor. A venit de la Buc...
- urești și m-am mutat aici la voi, complecteaz� Nina �ntr-un glas.
- Foarte bine , zic ei , uit�ndu-se cu mare insistenț� la Nina. Poate chiar cu foarte mult�.
- Da de m�ine sunt noua voastr� coleg�. De abia aștept s�-ți cunosc colegii...
- si colegele , complectez eu, uit�ndu-m� la Nina. �n fine plec�m.
- Pe m�ine ! strigar� ei.
Acas� se re�mp�rțir� iar sarcinile. Eu ma pusei �n hamac, profit�nd de puținele zile �nsorite, pe care toamna generoas� din acest an , ni le oferea cu pl�cere. Nina intr� �n buc�t�rie, de unde nu mai ieși o vreme.
Cum , �n așteptarea mesei , m� cam plictisisem , strig spre buc�t�rie:
- Mai m�nc�m azi ?...
Din buc�t�rie , drept r�spuns , se auzir� un z�ng�nit de oale și alte cratiți, ce protestar� cu un vacarm neobișnuit.
�n mod sigur m�ine �mi mai cump�r un alt set de oale ți cr�tiți. O s� m�n�nc la �Expres� zic eu �n g�ndul meu.
In fine se deschise și ușa.
- Poftim Creatorule la mas� !
- Ce m� iei așa ? Crezi c� m� vei �ndupleca mai repede ? Mai ai �n ce g�ti și m�ine , sau cump�r altele...?
- Nu c� m�ine nu mai g�tesc. Ti-am f�cut 5 feluri de m�ncare: Sup� , Borș de cartofi, m�nc�ric� de cartofi, cartofi pr�jiți cu carne, salat� de roșii... și compot...
- Și �la e tot de cartofi?

Fosta membra 9am.ro

1113 mesaje

Postat pe: 9 Ianuarie 2013, ora 13:22

De la: nastasemihail, la data 2013-01-08 20:49:41

Ai un fix cu sfirsitul.

Daca privesti lumea asa cum o priveau Newton si Einstein,ai dreptate,evenimentele au loc asa cum le intelegi tu.Insa la nivel microscopic intervine teoria cuantelor.Nu o sa intelegi lumea ta, cuantizand-o! Tu trebuie sa tii cont de marul lui Newton si de gemenii lui Einstein.Eu insa incerc sa inteleg lumea cuantica mergand pe ideea ca ceea ce visez se petrece undeva unde nu exista timp.Cand dormi esti undeva unde timpul nu mai conteaza.Nu il simti,uneori dormi 5 minute si ai impresia ca a trecut o vesnicie sau te trezesti si nu mai stii daca este dimineata sau seara.In vis nu simti presiunea timpului.Traiesti undeva niste experiente cuantice,la nivel de microcosmos.De aceea poti fi oriunde si nicaieri,in lumea asta,a ta,sau pretutideni,undeva intr-un capat de univers.Sau poate ca esti in alt univers cu alte legi avand in vedere ca uneori ai tendinta sa zbori si chiar zbori.E un mod de a calatori spre ceva ce exista,spre undeva unde am fost sau poate spre niciunde.
Eu insa tind sa cred ca este vorba despre o alta realitate,una cuantica,pe care o accesam doar in vis.Atunci ceva din noi se desprinde si calatoreste,fara restrictii prin univers,in trecut sau in viitor si de ce nu,in lumea celor din alte universuri paralele.

Anubis
Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 9 Ianuarie 2013, ora 17:26

Asta se intampla, din cauza activitatii reduse a creierului , atunci cand dormi. Corpul nici in somn nu lincezeste. Se reduc activitatea unor organe iar altele stau de veghe. Si asta ca asa vrea creierul. El taie si spanzura. Iar cand te trezesti si celelalte organe isi incep activitatea. Visurile nu sunt decat niste imagini transmise si restransmise sau mixate de creier. Undele lui interactioneaza cu cele care ne invaluie din eter. Asa apar unele vise de `viitor` unde iti vezi pentru o fractiune de secunda o varianta a unui posibil viitor. Daca intervine ceva din exterior , un zgomot, sau orice alt fenomen, te trezesti , `sfaramindu-ti viitorul. Depinde si de perioada de vis. orele de vis sunt foarte importante atunci cand se produc visele.De multe ori unele vise sunt continuarea dintre vis si realitate. Si asta ca creierul tau te vegheaza. Nu vi s-a intamplat sa visez , ca bate cineva la usa , iar in vis sa fie ceva asemanator, dupa care te trzesti la realitate.. De multe ori o realitate cruda. Ca iti si zici : ` Ce frumos am visat` dar ramai cu visul si visele. Eu am observat ca unele vise sunt si prevezibile. Te pot instiinta indirect de un anumit aveniment ce ar putea urma.Si asta tot din vina undelor celebrale si de interferenta lor.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2013, ora 12:16

Referitor la acea `jucarie` prezentata la TV To be or not to be ! Pentru a vedea daca e posibil asa ceva trebuie o mica introducere urmata de undele creierului.

CUM FUNCTIONEAZA CREIERUL

1

O situatie normala, din viata de zi cu zi: stai de vorba cu un prieten despre una-alta, iar la un moment dat el mentioneaza ceva ce te nelinisteste. Poate un eveniment la care nu ai fost invitat sau o factura pe care ai uitat sa o achiti. Nu este ceva foarte important, nimic de viata si de moarte. Totusi, e neplacut. Iti da o senzatie proasta. Te simti descurajat si tensionat.
Chiar daca subiectul conversatiei s-a schimbat, sentimentul acela inca te apasa. Poate nici nu iti mai amintesti ce anume a cauzat stresul, dar continui sa il simti. Aceste momente ciudate apar pentru ca procesarea secunda de secunda a unei conversatii are loc intr-o anumita parte a creierului, in timp ce evaluarile emotionale au loc in alta parte. Procesarea limbajului se face aproape de partea frontala a creierului. Reactia emotionala implica o serie de evenimente ce duc la eliberarea unor substante care circula in tot corpul. Printre aceste substante este si cortizolul, responsabil pentru efectele pe care le poate avea stresul prelungit. Cele doua sisteme opereaza la viteze diferite, procesarea limbajului desfasurandu-se in milisecunde, iar sistemul care coordoneaza stresul raspunde in secunde sau chiar minute. Asa ca se poate produce o desincronizare. Te gandesti un pic la ceva stresant, dar iti iese repede din minte, caci lobii prefrontali proceseaza la viteza mare. Dar emotiile raman in urma, datorita cortizolului din sange. Acesta actioneaza timp de 30 de secunde dupa ce o veste ingrijoratoare, trista sau iritanta dispare din memoria de lucru. Asa ca sentimentul neplacut persista.

Aceste momente de desincronizare dovedesc ca materia noastra cenusie nu este o simpla "masinarie de gandit", omogena si unispecializata, ci un sistem complex in care diverse parti indeplinesc diferite functii. A sti cum iti functioneaza creierul te poate ajuta sa te percepi pe tine insuti sau pe tine in relatie altii. In ultimii ani am calatorit si am stat de vorba cu cei mai buni experti in stiinte neurologice, verificand idei si tehnici, printre care scanari ale creierului si teste cognitive. Mi-am dat seama ca nu iti trebuie doctoratul ca sa intelegi cercetarile de ultima ora. Stiind doar cateva lucruri de baza, poti deveni un utilizator mai informat al propriului creier.
Cercetarile facute asupra atentiei si concentrarii au dus la una dintre cele mai fascinante descoperiri. Intr-o societate ca a noastra, bombardata de informatii, capacitatea de a te concentra pe un anumit lucru este un avantaj extraordinar. Dar atentia si concentrarea se dovedesc procese destul de complicate, fiind rezultatul mai multor functii ale creierului, nu doar al uneia singure. Asta am aflat de la psihologul John Rodenbough. El a dezvoltat un program de computer numit Comprehensive Attention Battery (Teste de evaluare a atentiei).
Rodenbough spune: "Oamenii au prejudecata ca ar avea fie o atentie buna, fie una slaba. Adeseori copiii sunt etichetati ca avand probleme de concentrare, dar, daca stai sa-i testezi, descoperi ca exceleaza numai in anumite domenii. Ma intreb daca intr-adevar exista ceea ce numim noi atentie."
Simplificand, putem spune ca cele sase simturi umane impart aceleasi "circuite" responsabile cu atentia. Poti avea o atentie vizuala extraordinara, dar sa te distraga usor un sunet. Pentru ca vazul si auzul sunt simturile cel mai usor de testat, ele sunt si facultatile cele mai studiate ale atentiei. Dar avem si atentie olfactiva, tactila si chiar "chinestezica" - aceasta detecteaza pozitia corpului nostru in spatiu.

Pe langa datele furnizate de simturi, modul in care informatia este procesata de creier determina concentrarea. Componentele-cheie ale acesteia sunt "sustinerea" si "codificarea".
"Sustinerea" este capacitatea de a ramane concentrat asupra unui obiect sau asupra unei sarcini mai mult timp. Poti sa iti mentii foarte bine atentia olfactiva, dar sa ai un sistem vizual usor de distras. Cantitati imense de date patrund neincetat in creier. Este clar ca nu capacitatea de a recepta toate aceste informatii de-a valma este importanta, ci aceea de a le selecta. Nu poti acorda atentie la tot ceea ce poti sesiza cu ajutorul simturilor.
"Codificarea" este capacitatea creierului de a stoca datele in memoria de lucru. De exemplu, numerele de telefon: pentru a memora un numar de telefon trebuie sa iti mentii atentia auditiva suficient timp pentru a auzi toate cifrele pe care ti le spune cineva. Apoi trebuie sa stochezi sau sa codifici acele cifre, inainte de a fi "sterse" de alta informatie pe care o primesti ulterior - aceasta este codificarea.
Din pacate, codificarea este destul de limitata. Dincolo de cateva exceptii, in general, oamenii pot stoca vreo sapte (plus/minus doua) elemente distincte in memoria de lucru. Iti poti aminti milioane de lucruri - de la numere de telefon la chipuri si versuri - atata timp cat sunt stocate in memoria de lunga durata.

Cand apar informatii noi si trebuie sa le codifici repede si sa le tii minte pentru un timp, deja iti suprasoliciti memoria de lucru daca incerci sa retii peste sapte elemente. Nu intamplator numerele de telefon au sapte cifre: cand au creat sistemul modern de formare, companiile telefonice au cerut parerea psihologilor cu privire la numarul maxim de cifre pe care le poate retine o persoana obisnuita. Majoritatea oamenilor retin sau codifica usor sase cifre. Deja de la opt sau noua cifre in sus creierul incepe sa faca mari eforturi. Poti sa simti ca ultimele cifre incearca sa le "stearga" pe primele din memoria imediata (cea de scurta durata).
Il intreb pe Rodenbough daca testele i-au schimbat parerea pe care o avea despre propria sa atentie. "Nu imi pot pastra prea bine atentia auditiva. Am tendinta de a ma gandi la prea multe in acelasi timp si nu mai sunt atent la ce mi se spune", raspunde el.
La ce ii folosesc aceste cunostinte in viata de zi cu zi? Rodenbough explica:
- Sotia mea se plange tot timpul ca nu o ascult. Asa ca incerc sa ma gandesc la asta analizand elementele atentiei. Intrebarea este: o ascult sau ma gandesc la prea multe deodata, iar cuvintele ei imi depasesc capacitatea de codificare in memoria de scurta durata? Iata explicatia mea: cand spune ceva, acord atentie tuturor variantelor, utilizand tot spatiul de codificare.
- Asadar, tu o asculti prea atent?
- Exact.
- Si chiar te crede?
- Pai nu, inca nu i-am dat aceasta explicatie. O tin pentru mine.
Pe baza testelor am descoperit ca, in ceea ce priveste atentia mea, punctul slab este codificarea vizuala pentru fete si detalii. Imediat am inceput sa observ asta in viata de zi cu zi. Impreuna cu sotia mea, ma ocupam de renovarea unei case. Ne tot duceam pe acolo sa vedem cum progreseaza lucrarile si, la intoarcere, constatam ca sotia retinea, cu precizie fotografica, o multime de detalii. Eu ramaneam cu impresii si imagini vagi.

Ce inseamna asta? Vazusem amandoi aceleasi obiecte, dar eu nu reusisem sa le codific. Pentru sotie, simpla trecere printr-o camera inseamna inregistrarea unor detalii pe care si le poate aminti chiar si cateva zile mai tarziu. In cazul meu, lucrurile nu stau asa. Asta nu inseamna ca nu sunt capabil sa imi amintesc informatiile vizuale.
De fapt, dupa ce am inteles care era problema, am facut mici progrese. Acum, daca vreau sa tin minte, declansez procesul de codificare. In loc sa arunc o privire de ansamblu asupra camerei, o observ pe bucatele. "OK, imi spun, remarca ornamentul de deasupra holului. Are o crapatura. Acum uita-te aici, la tabloul electric." Sigur, tot nu ma ridic la nivelul capacitatilor sotiei, dar cel putin reusim sa ne intelegem.
Teste de atentie ca acelea folosite de Rodenbough iti evalueaza facultatile mintale pe baza abilitatilor tale de a face anumite lucruri. Dar anumite metode stiintifice se bazeaza pe observarea undelor electrice generate de creierul nostru, printre care cunoscutele unde alfa, delta, teta si beta, care reprezinta diverse stari ale constientului. Cercetatorii pot folosi dispozitive de neurofeedback (reactie neuronala) pentru a oferi oamenilor obisnuiti posibilitatea de a-si vedea in timp real undele cerebrale si de a se concentra mai repede si mai bine.
Wes Sime, de la Universitatea din Nebraska, a avut prima revelatie pe cand lucra cu un inotator care facea tratament recuperator in urma unei leziuni grave la coloana. Dupa cateva sedinte dedicate cresterii capacitatii de concentrare - care ii impuneau ca, inainte de a sari la trambulina, sa isi imagineze o saritura reusita -, tanarul a avut o recuperare spectaculoasa. Curand, sariturile au ajuns sa ii iasa tot mai bine. Dupa ce a castigat prima competitie, antrenorul sau a venit la mine si mi-a spus: "Nu stiu ce i-ai facut pustiului cu toate chestiile alea de cap. Inainte, ii ieseau opt sau noua sarituri din zece. Acum se descurca la toate".

In cadrul altui proiect, Sime a conectat zeci de jucatori de golf la dispozitive de neurofeedback si le-a analizat undele cerebrale in timp ce loveau mingea cu crosa. N-a fost o surpriza sa observe ca exista o corelatie intre anumite tipuri de unde si gradul de succes al loviturilor. A reiesit ca cea mai eficienta stare pentru jucatorii de golf era aceea in care intreaga activitate a undelor cerebrale era linistita, dar intensa. Era o stare echivalenta cu ceea ce atletii numesc "zona": nu te mai gandesti la competitie si iti lasi memoria musculara sa isi faca treaba fara nici o opreliste.
Ascultandu-l pe Sime vorbind despre atletii sai, gandul m-a dus la toate acele ocazii in care cineva repeta ideea arhicunoscuta conform careia folosim doar zece la suta din creier, iar apoi se entuziasmeaza gandindu-se cat de destepti am fi daca ne-am putea folosi creierul suta la suta. Este adevarat ca ne folosim numai o mica parte din creier in orice moment, ceea ce, de fapt, este foarte bine. Creierul are zeci de specializari, cele mai multe dintre ele nefiind relevante pentru obiectul concentrarii tale dintr-un anumit moment. Folosirea a doar zece la suta din capacitatea creierului este un semn de eficienta, nu de lipsa de performanta.
E imposibil sa te invarti in lumea celor pasionati de neurofeedback fara sa devii interesat de conceptul de neurotrainer personal, un dispozitiv care te ajuta sa atingi starea mintala perfecta pentru lucrul pe care il ai de facut. Poate suna hilar, dar orice antrenor sau profesor pe care l-ai avut de-a lungul timpului, de la echipa de baseball de juniori la cursul de engleza din facultate, a incercat sa iti antreneze creierul sa se comporte intr-un alt fel. Atunci cand invatai sa iti retii impulsul natural de a te feri de o minge aruncata spre tine sau, in facultate, sa citesti o povestire complexa in limba engleza, de fapt invatai sa iti schimbi starea neurochimica a creierului, activandu-ti anumite regiuni si inhibandu-le pe altele. Diferenta consta in faptul ca, spre deosebire de neurotrainer, antrenorul de juniori nu poate sa iti vada direct schimbarile din activitatea cerebrala. Neurofeedback-ul te ajuta sa intrezaresti aceasta lume interioara.
Pana in urma cu cativa ani, cand cineva incepea o cura de slabit, renunta de obicei la dulciuri si la gustarile din comert. Acum avem cu totii o idee mai precisa cu privire la felul in care mancarea actioneaza asupra corpului, asupra starilor prin care trecem, si dispunem de un vocabular cu totul nou: grasimi saturate, acizi grasi omega-3, carbohidrati cu indice glicemic scazut. Cresterea popularitatii medicamentelor antidepresive a lansat serotonina neurochimica in consumul pe scara larga din America; probabil ca in curand vom putea vorbi si despre modalitatile prin care sa ne scadem ritmurile teta si sa ne imbunatatim aptitudinile de codare auditiva. Datorita descoperirilor din domeniile care au legatura cu neurologia si cu tehnologia imagisticii cerebrale, acum avem o perspectiva asupra mintii omenesti pe care nici nu o visam in urma cu doar cateva decenii. Si atunci, de ce sa nu ii acordam toata atentia?

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2013, ora 12:22

nina

2.

UNDELE CREIERULUI
Creierul uman produce in permanenta impulsuri electrice, numite unde cerebrale, care se pot masura dupa amplitudine si frecventa. Amplitudinea este puterea impulsului electric, masurata in microvolti, iar frecventa este viteza ondulatiilor electrice, masurata in herti. Frecventa determina categorisirea undelor cerebrale in unde beta, alfa, teta si delta, iar combinatia acestor diferite categorii de unde determina starea de constiinta a unei persoane la un anumit moment.
Fiecare stare pe care o are omul antreneaza o simfonie de unde cerebrale, fiecare frecventa avind un rol caracteristic. Din aceste simfonii s-au nascut arta lui Picasso, poeziile lui Eminescu, teoriile lui Voltaire si ale lui Einstein.
Undele beta � constientul
Vigilent�, Concentrare, Perceptie.
�n starea de tip Beta esti treaz, alert. Mintea ta este ascutit� si concentrat�. Face conexiuni rapide si poate face lucruri care necesit� �ntreaga ta atentie. �n aceasta stare, neuronii sunt activi, lucreaz� �n succesiuni rapide, ajut�ndu-te s� ajungi la performante. Noi idei si solutii la anumite probleme fulger� �n mintea ta.
Antrenarea in Beta este una dintre cele mai frecvente metode folosite de c�tre terapeuti �n tratarea deficitului de atentie.
Exercitiile bazate pe starea Beta te ajut� s� te pregatesti pentru un examen, pentru o prezentare sau s� analizezi si s� organizezi informatiile si alte activit�ti ce necesit� vigilent� mental� si nivele �nalte de concentrare.
Undele Beta se �ntind de la 13 la 40 Hz. Starea Betha este asociat� cu piscul concentr�rii, vigilenta crescut� si acuitate vizual�. Cercetatorii care au facut studii asupra subiectului consider� c� frecventa Betha de 40 Hz poate fi cheia actului de perceptie.

Undele beta sint produse de creier in starile normale de veghe, dar un exces de asemenea unde cerebrale conduce la stari psihologice de panica.
In conditii optime undele beta sint asociate gindirii logice, rezolvarii problemelor concrete si atentiei active indreptate asupra lumii inconjuratoare.
In cazul surplusului de unde beta se instaleaza starea de panica, cu simptomele ei caracteristice: puls neregulat, respiratie rapida, imposibilitatea de a se concentra si de a lua o decizie.
Undele alfa � starea de vis
Relaxare, Vizualizare, Creativitate.
C�nd esti perfect relaxat, activitatea creierului scade de la tiparele rapide ale st�rii Beta �n undele mult mai bl�nde ale st�rii Alpha. Nivelul de constient� se expansioneaza. Proasp�ta energie creativ� �ncepe s� curg�. Fricile dispar. Ai o senzatie eliberatoare de pace si de bine. Tratamentul Alpha este recomandat pentru tratarea stresului.
Programele bazate pe starea Alpha te ajut� s� iti scoti la iveal� creativitatea si sunt excelente pentru rezolvarea problemelor, g�sirea de noi idei si practicarea vizualiz�rii creative. Alpha este recomandat� c�nd vrem s� obtinem st�ri profunde de relaxare care sunt esentiale s�n�t�tii noastre.
Undele Alpha se �ntind de la 7 la 12 Hz. Acesta este un loc de relaxare profund�, dar nu chiar meditatie. �n Alpha incepem s� acces�m creativitatea subconstientului � este poarta c�tre o stare de constient� mult mai profund�.

Undele cerebrale alfa sint prezente in timpul starilor onirice, dar si in timp ce omul isi foloseste imaginatia si capacitatea de a vizualiza. Ele sunt, de asemenea, asociate unei stari de spirit detasate si receptive, in care se creeaza o punte intre constient si inconstient.
In momentul in care se manifesta undele alfa, omul are probabil ochii inchisi, iar in minte ii vin involuntar flash-uri, imagini scurte nesolicitate, care i se par foarte reale. Atentia se muta de la un scenariu la altul, deplasindu-se aparent fara motiv de la un lucru la altul. Nici imaginile, nici celelalte date senzoriale nu par sa aiba o logica, lumea exterioara dispare si omul este absorbit de vis datorita activitatii undelor alfa.
In anumite cazuri, creierul produce prea multe unde alfa, care se pot concretiza in stari frecvente de reverie si o tendinta de a evada din realitatea obisnuita. De obicei insa, problema este exact inversa, undele alfa nefiind suficiente in conjunctie cu celelalte unde cerebrale.

Undele teta � subconstientul
Meditatie, Intuitie, Memorie.
Mai departe �n relaxare, intri �n zona cu mistere a fiintei tale. Starea Theta, unde activitatea creierului scade aproape p�n� la momentul somnului, dar nu total. Theta este starea creierului unde magia se �ntampl�. Theta aduce receptivitate crescut�, flashuri ce se aseam�n� cu visele, inspiratie si amintiri de mult uitate. Theta poate aduce o stare profunda de meditatie, o senzatie de �plutire� datorat� starii expansive, poti simti c� mintea ta se expansioneaza dincolo de granitele corpului t�u.
Theta este starea ce rezid� �n subconstient. De asemena, Theta are un rol important in programele de modificare a comportamentului si a fost folosit� ca tratament �mpotriva dependentei de droguri sau alcool. Este o stare a inv�t�rii supreme, a reprogram�rii propriei minti, a amintirii viselor si a auto-inductiei.
Undele Theta se �ntind �ntre 4 si 7 Hz. Este un domeniu extraordinar pe care-l putem explora. Este cunoscut� ca zona crepuscular� pe care �n mod normal nu o putem experimenta dec�t vag atunci c�nd ne trezim din ad�ncimile Delta (c�nd ne trezim din somn sau c�nd adormim). �n Theta, suntem �ntr-un vis treaz, flashuri cu imagini vivide trec prin fata ochilor mintii si suntem receptivi la informatie mai mult dec�t suntem in starea noastr� normal�. Theta a fost indentificat� ca poarta c�tre �nv�tare si memorie. Meditatia in regim Theta creste creativitatea si puterea de a inv�ta, reduce stresul, trezeste intuitia si alte perceptii extra-senzoriale.

Se intimpla oricui sa simta ca ceva nu este in regula sau sa resimta impulsul inexplicabil de a face ceva anume. Aceste stari sint provocate de undele teta.
Undele teta pot fi considerate ca fiind subconstientul, acea parte a spiritului care face tranzitia de la constient la inconstient. In spatele undelor teta se afla ingropate amintiri, senzatii, emotii. Desi acestea pot fi inaccesibile omului in stare de veghe, ele afecteaza totusi si chiar guverneaza atitudinile, sperantele, credintele si comportamentele sale.
De exemplu, adultul care nu isi mai aminteste de abuzurile suferite in copilarie cauta totusi persoane abuzive, pentru ca undele teta il imping sa se elibereze de acest secret ascuns. Ele sint active in timpul visului si meditatiei profunde, fiind extrem de accentuate in timpul experientelor-limita, a revelatiilor si a starilor de functionare exceptionala a creierului. Pentru a le simti insa la adevaratul lor potential, undele teta au nevoie de o combinatie de alte unde cerebrale.
Undele delta � inconstientul
Constienta detasata, Vindecare, Somn.
Lunga, �nceata, ondulatorie. Starea Delta este cea mai �nceat� dintre cele patru frecvente ale creierului. Cel mai des asociat� cu somnul ad�nc, anumite frecvente ale st�rii Delta declanseaz� eliberarea hormonului cresterii umane (Human Growth Hormone) at�t de benefic pentru vindecare si regenerare.
Delta este semnalul undelor cerebrale ale subconstientului, de unde intuitia se ridic�. Asta �nseamn� c� programele bazate pe starea Delta nu sunt ideale doar pentru somn si regenerare profund�, dar si pentru a accesa activitatea inconstient� si a ajuta valul de informatii ce curge spre mintea noastr� constient�, pentru cur�tire si nu numai.

Se intimpla sa stim ca va suna telefonul cu citeva clipe inainte ca aceasta sa se petreaca sau sa intelegem perfect ce simte altcineva. Ne gindim foarte intens la cineva si se intimpla ca acel cineva sa ne contacteze. Aceasta este actiunea undelor delta.
Undele delta sint un fel de radar personal, trimitind si primind mesaje la nivel inconstient. De fapt, undele delta compun chiar inconstientul individului. Prezente in timpul somnului profund, ele ramin active atunci cind toate celelalte unde cerebrale inceteaza sa-si faca simtita prezenta. Ele pot fi prezente si in timpul starilor de veghe, in combinatie cu alte tipuri de unde.
Undele delta de amplitudine mare creeaza adesea o puternica capacitate de empatie, fiind prezente in cantitate mare la psihoterapeuti, vindecatori, consilieri etc. Exista persoane care sint coplesite de activitatea undelor delta, neputind sa discearna intre propriile sentimente si cele ale altora.
Undele cerebrale se combina, creind stari
Fiecare stare de constiinta in care un om se afla in orice moment este o combinatie intre cele patru categorii de unde cerebrale prezentate mai sus. Examinind cum interactioneaza si functioneaza ele impreuna, se poate intelege mai bine ceea ce se intimpla cu starile unui om si de ce apar anumite experiente.
Toate categoriile sint la fel de importante si toate impreuna ofera o diversitate extraordinara de stari mentale, emotionale si spirituale. In interiorul categoriilor mari pe care le-am descris, exista game de frecvente diferite, care variaza de la persoana la persoana.
Stari de luciditate extraordinara
Aceasta este o stare care s-ar putea caracteriza printr-un triumfator. Ex : Evrika! Timp de citeva secunde, intelegem si sintem capabili sa cuprindem cu mintea totul, iar solutiile la problemele care ne preocupau de mult apar atit de simple incit ne intrebam cum de nu ne-am gindit mai inainte la ele. Aceasta stare de constientizare extraordinara pe toate planurile poate conduce la ginduri si fapte de o creativitate iesita din comun.
Aceasta stare este rezultatul combinarii in proportii precise a tuturor celor patru tipuri de unde. Omul experimenteaza in acelasi timp empatia undelor delta, inspiratia creativa, viziunea personala si constiinta spirituala a undelor teta, descatusarea spirituala produsa de undele alfa si toate acestea in stare constienta si rationala, provocata de undele beta.

Am facut aceasta introducere si prezentare a activitatii creierului pentru a putea intelege si de a intelege daca cele prezentate la TV la Antena 1 , pot fi sau nu adevarate. Ati vazut cu totii ca subiectului i se pune pe cap o casca `speciala` cu ajutorul careia poate misca o `minge` de pe ecranul unui TV cu cristale , plasma, sau alt tip sau model. E in functie de tehnologia abordata. Acum se naste intrebarea: Oare este posibil asa ceva? Dine cele patru tipuri de unde generate de creier, s-ar parea ca cele mai favorabile pentru acest lucru ar fi undele `Alpha`.Daca acest lucru ar fi posibil , inseamna ca creierul `emite` acest tip de unde , de tip creator. Dar pentru indeplinirea acestor conditii , trebuie sa presupunem ca acel TV are inglobat in el , un dipozitiv `de receptie` ce preia acele unde transmise de `noi`. Ori inseamna ca creierul nostru si acel dispozitiv instalat pe acel TV , functioneaza ca o statie de `Emisie- Receptie` la nivel de frecventa joasa. Am mai vorbit despre emisie si receptie , la aparatele de radio. Am prezentat si variantele de inceput de la detectia cu galena, pana la aparatul superheterodina. Nu mai intru in detalii. Indiferent de ce natura este acel aparat , trebuie sa aiba mai multe blocuri de functionare. Ii trebuie un circuit acordat pe frecventa creierului si mai ales pe frecventa undelor Alpha. Dupa care ar urma un etaj de amplificare, la o frecventa stabila, un etaj de prelucrare si detectie, un alt etaj de amplificare in trepte , pana la obtinerea unui semnal suficient de mare pentru a excita un alt montaj, ce este jocul video propriuzis. Acea minge care se ridica la `porunca` noastra trebuie sa se miste pe ecran in functie de interfata abordata in acest caz. Nu as zice ca e imposibil, dar am totusi unele rezerve. Dar poate o fi o tehnologie necunoscuta care face toate astea. Minunea tehnicii da pe afara uneori. dar de ce sa nu recunoastem ca poate fi si o diversiune pentru amatorii de senzational. Pentru ca nu cred ca chiar putem face asta inca. Apropo la povestile mele despre roboti... Acum daca stam sa judecam mai bine, asta poate duce la o dependenta , ce poate fi si daunatoare pentru creier si implicit organism. Ba mai mult: De la acest joc nevinovat si pana la atacarea intimitatii , nu este decat un pas. Asa se poate construi aparate mai complexe si performante , pentru a `ghici` gandurile oamenilor. Ar fi un grav atentat la intimitatea noastra. Ar putea fi si un mijloc de testare a inteligentii si a adevarului spus de catre o persoana. dar pot aparea si surprize. Ce s-ar face de ex. un manager, un director de intreprindere care prin aceasta metoda ar testa constinta noastra. Cred ca din 4000 ar ramnae cu 10. Si poate nici aia. Deoarece oamenii in incercarea lor de a fi cat mai critici, vor spune adevarul in fata. Si fac trimitere la filmul` Ce gandesc femeile`. Ar fi o mare catastrofa. Ca oricat de buni ar fi oamenii , sau ori cat ar incerca sa se stapaneasca, nu-i va rabda. Intodeauna se vor gasi motive pentru a face diferenta dintre ei. ` De ce lui ala i-a dat salariu mai mare , sau de ce ala il tine seful in brate, si multe alte aspecte, ca asa suntem noi oamenii: De a vedea intotdeauna aschia din ochii altora , neglijand barna din propriilor ochi. Asa ca daca revenim poate fi si o cacealma acest sistem de `comanda` Putea ca in acelasi timp cineva sa actioneze printr-o alta consola acea minge in timp ce ala se face ca se gandeste.

Poate intr-o zi povestile mele vor deveni realitate. Asa cum a prezis si Jules verne .

LLisa

204 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2013, ora 19:02

"O femeie din Siberia a reu�it s�-�i sperie �i s�-�i �nveseleasc� rudele �n acela�i timp, deoarece a �nviat la trei zile dup� ce fusese declarat� moart�.

Lyudmila Steblitskaya, o buc�t�reas� pensionat�, a murit la sf�r�itul lunii decembrie 2012, iar familia ei, mai ales fiica, a fost distrus� de durere, scrie libertatea.ro. Dup� trei zile de chin pentru familie, femeia a �nviat.

De diminea�� am mers la farmacie �i am luat ni�te calmate. Am b�ut multe, �n speran�a c� m� voi sim�i mai bine. Urma s� merg la morg�, cu hainele mamei mele, pentru a ridica trupul pentru �nmorm�ntare. C�nd am ajuns, o asistent� mi-a spus s� mai a�tept pu�in, pentru c� doctorul nu avusese timp de autopsie �i nu pot s�-mi elibereze actele �i nici trupul f�r� suflare. Am a�teptat vreo 20 de minute �i apoi am vorbit iar cu asistenta, deoarece murise de trei zile �i trebuia s� o preg�tesc pentru �nmorm�ntarea care avea loc atunci, poveste�te fiica Lyudmilei, femeia care a �nviat la morg�, chiar �nainte de autopsie.

Femeia a avut un �oc atunci c�nd o alt� asistent� i-a spus: P�i cum s� ridici trupul mamei tale moarte, doar am v�zut mai devreme, era vie." - Cotidianul Libertatea

Nu contest faptul ca minunile exista, sau ca ingerii sunt printre noi!

Paradoxul internetului: te apropie de cei care iti sunt departe si te indeparteaza de cei care iti sunt aproape!
Fosta membra 9am.ro

1113 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2013, ora 22:54

Nu exista minuni,exista fenomene pe care nu le intelegem.Exista niste legi pe care natura si universul le respecta cu strictete.Este vorba de acele legi pe care le stim si noi.Insa exista legi si fenomene pe care noi nu le stim,inca.Si in asemenea cazuri cautam ca si in trecut,un tap ispasitor,dumnezeu.Asta pentru a nu ne declara pe fata neputinta noastra in ceea ce priveste o parte din cunoastere!

Anubis
Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 11 Ianuarie 2013, ora 00:07

De la: 9am_1275, la data 2013-01-10 22:54:46Nu exista minuni,exista fenomene pe care nu le intelegem.Exista niste legi pe care natura si universul le respecta cu strictete.Este vorba de acele legi pe care le stim si noi.Insa exista legi si fenomene pe care noi nu le stim,inca.Si in asemenea cazuri cautam ca si in trecut,un tap ispasitor,dumnezeu.Asta pentru a nu ne declara pe fata neputinta noastra in ceea ce priveste o parte din cunoastere!

Faptul ca inteleg nu exclude minunea.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 11 Ianuarie 2013, ora 09:34

De la: LLisa, la data 2013-01-10 19:02:46"O femeie din Siberia a reu�it s�-�i sperie �i s�-�i �nveseleasc� rudele �n acela�i timp, deoarece a �nviat la trei zile dup� ce fusese declarat� moart�.

Lyudmila Steblitskaya, o buc�t�reas� pensionat�, a murit la sf�r�itul lunii decembrie 2012, iar familia ei, mai ales fiica, a fost distrus� de durere, scrie libertatea.ro. Dup� trei zile de chin pentru familie, femeia a �nviat.

De diminea�� am mers la farmacie �i am luat ni�te calmate. Am b�ut multe, �n speran�a c� m� voi sim�i mai bine. Urma s� merg la morg�, cu hainele mamei mele, pentru a ridica trupul pentru �nmorm�ntare. C�nd am ajuns, o asistent� mi-a spus s� mai a�tept pu�in, pentru c� doctorul nu avusese timp de autopsie �i nu pot s�-mi elibereze actele �i nici trupul f�r� suflare. Am a�teptat vreo 20 de minute �i apoi am vorbit iar cu asistenta, deoarece murise de trei zile �i trebuia s� o preg�tesc pentru �nmorm�ntarea care avea loc atunci, poveste�te fiica Lyudmilei, femeia care a �nviat la morg�, chiar �nainte de autopsie.

Femeia a avut un �oc atunci c�nd o alt� asistent� i-a spus: P�i cum s� ridici trupul mamei tale moarte, doar am v�zut mai devreme, era vie." - Cotidianul Libertatea

Minunea asta de care spuneti , se cheama : ` Moarte clinica sau Moarte aparenta. Atunci cand corpul dupa o suferinta intra intr-un repaos total , pacalind chiar si medicii, daca acestia nu au insistat la pronuntarea decesului. Este totusi o minune ca corpul poate totusi trai 3 zile, fara ca sa circule sangele. Totusi de ce tot aceste 3 zile. E ceva cu acest numar 3? Daca se grabeau si i-ar fi inmormantat mai repede ?....Ar fi sfarsit asfixiati....Brrr! Ce moarte groaznica ar fi asta E ca si cum ai muri a doua oara. Poate ca cineva totusi vrea sa le mai dea o a doua sansa la viata. Sau poate...ceva pe care daca noi nu le intelegem , le categorisim ca facand parte din categoria `minuni`. Pana mai ieri cele din trecut erau minuni pana astazi. Si o sa mai fie multe minuni de rezolvat. Ca marirea pensiilor...

Fosta membra 9am.ro

1113 mesaje

Postat pe: 11 Ianuarie 2013, ora 13:48

De la: _Ingrid, la data 2013-01-11 00:07:36
De la: 9am_1275, la data 2013-01-10 22:54:46Nu exista minuni,exista fenomene pe care nu le intelegem.Exista niste legi pe care natura si universul le respecta cu strictete.Este vorba de acele legi pe care le stim si noi.Insa exista legi si fenomene pe care noi nu le stim,inca.Si in asemenea cazuri cautam ca si in trecut,un tap ispasitor,dumnezeu.Asta pentru a nu ne declara pe fata neputinta noastra in ceea ce priveste o parte din cunoastere!

Dumnezeu nu are nevoie de minuni,ar insemna sa-si recunoasca lipsa sa de competenta atunci cand a creat,ceea ce nu a creat.Un creator nu poate fi ca un copil,acel dumnezeu constientizat de catre oameni,sub diverse forme,de-a lungul mileniilor,are in general un comportament adolescentin.Se supara si are reactii de copil frustrat,sexual.Poate ne invidiaza pentru placerea pe care stim sa o accesam(unii dintre noi) atunci cand iubim o persoana deosebita.El nu poate fi iubit neconditionat,o femeie insa poate fi iubita.Crestinii il 'iubesc' pe dumnezeu,cu unele conditii,sa le asigure un loc in rai si sa primeasca niste bonusuri aici,pe pamant.Pentru asta se roaga,nu din respect sau iubire.

Anubis
LLisa

204 mesaje
Postat pe: 11 Ianuarie 2013, ora 14:24

De la: GRINGOS, la data 2013-01-11 09:34:08
De la: LLisa, la data 2013-01-10 19:02:46"O femeie din Siberia a reu�it s�-�i sperie �i s�-�i �nveseleasc� rudele �n acela�i timp, deoarece a �nviat la trei zile dup� ce fusese declarat� moart�.

Minunea asta de care spuneti , se cheama : ` Moarte clinica sau Moarte aparenta. Atunci cand corpul dupa o suferinta intra intr-un repaos total , pacalind chiar si medicii, daca acestia nu au insistat la pronuntarea decesului. Este totusi o minune ca corpul poate totusi trai 3 zile, fara ca sa circule sangele. Totusi de ce tot aceste 3 zile. E ceva cu acest numar 3? Daca se grabeau si i-ar fi inmormantat mai repede ?....Ar fi sfarsit asfixiati....Brrr! Ce moarte groaznica ar fi asta E ca si cum ai muri a doua oara. Poate ca cineva totusi vrea sa le mai dea o a doua sansa la viata. Sau poate...ceva pe care daca noi nu le intelegem , le categorisim ca facand parte din categoria `minuni`. Pana mai ieri cele din trecut erau minuni pana astazi. Si o sa mai fie multe minuni de rezolvat. Ca marirea pensiilor...

Creierul este ultima frontiera de lupta cu moartea si, desi reprezinta doar 2% din masa corpului nostru, el are nevoie de 20% din cantitatea de oxigen inhalata, adica o cincime. Acest lucru ar putea explica de ce, dupa doar aproximativ 4 minute in care un organism este privat de oxigen, celulele creierului incep sa moara. Dupa doar 4 minute...dar dupa 3 zile, fara ca "pacienta" sa fie intr-o coma indusa medical si conectata la apatate... poate ca din aceasta cauza a si fost numita o minune !!!!

Paradoxul internetului: te apropie de cei care iti sunt departe si te indeparteaza de cei care iti sunt aproape!
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 11 Ianuarie 2013, ora 15:04

Minuni nu exista ! Nu ar trebui sa gandim cu picioarele....d-aia ne-a dat dumnezeu capul

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 11 Ianuarie 2013, ora 15:19

De la: 9am_1275, la data 2013-01-11 13:48:27

Dumnezeu nu are nevoie de minuni,ar insemna sa-si recunoasca lipsa sa de competenta atunci cand a creat,ceea ce nu a creat.Un creator nu poate fi ca un copil,acel dumnezeu constientizat de catre oameni,sub diverse forme,de-a lungul mileniilor,are in general un comportament adolescentin.Se supara si are reactii de copil frustrat,sexual.Poate ne invidiaza pentru placerea pe care stim sa o accesam(unii dintre noi) atunci cand iubim o persoana deosebita.El nu poate fi iubit neconditionat,o femeie insa poate fi iubita.Crestinii il 'iubesc' pe dumnezeu,cu unele conditii,sa le asigure un loc in rai si sa primeasca niste bonusuri aici,pe pamant.Pentru asta se roaga,nu din respect sau iubire.

nu vrei tu sa vorbesti numai in nume propriu si sa nu generalizezi ? auzi la el : "crestinii il iubesc pe Dumnezeu , cu unele conditii ...."
badeeee, crestinismul exista de doar 2000 ani si pe pamintul asta sunt o puzderie de " Crestini" care se roaga si IUBESC NECONDITIONAT un Dumnezeu pe care si-l reprezinta altfel decit lumea noastra, dar tot CREDINTA se cheama si asta NU va dispare NICIODATA !

LLisa

204 mesaje
Postat pe: 11 Ianuarie 2013, ora 15:39

De la: _KARPOV, la data 2013-01-11 15:04:10

Minuni nu exista ! Nu ar trebui sa gandim cu picioarele....d-aia ne-a dat dumnezeu capul

...si cum barbatul are "d00" nu se stie niciodata cu care gandeste!

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 11 Ianuarie 2013, ora 16:03

De la: LLisa, la data 2013-01-11 15:39:15

D-aia alergati voi cu limba scoasa .....dupa gandurile noastre

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 11 Ianuarie 2013, ora 16:30

Parca sunteti copii. Nu degeaba se zice : ` ca v-a veni o vreme cand si `noi` o sa dam in mintea copiilor`.

Am ajuns mai rau ca in Chicago, New York sau Beirut. Am inceput sa ne omoram si cu bombe. A trecut atatea milioane de ani de la Epoca de Piatra ,unde bata si pietrele erau la moda, iar acu ne omoram `stiintific` Am putea sa ne omoram si mai economicos, ca tot acolo ajungem.

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 11 Ianuarie 2013, ora 16:36

De la: 9am_1275, la data 2013-01-11 13:48:27

Bine, treaba lor.

Eu nu ma refer la minunile religioase.

LLisa

204 mesaje
Postat pe: 11 Ianuarie 2013, ora 16:39

De la: _KARPOV, la data 2013-01-11 16:03:52
De la: LLisa, la data 2013-01-11 15:39:15

D-aia alergati voi cu limba scoasa .....dupa gandurile noastre

Nu generaliza Karpov, generalizarea este improprie atunci cand se face intr-un context particular! Mie nu imi place sa generalizez, pentru faptul ca fiecare om este diferit de celalat, incepand de la structura ADN, pana la structura osaturii corpului, de la instinctele primare pana la actiunile constiente pe care le facem, inclusiv crezul fiecaruia in ceva anume, in cazul nostru..existenta sau nu a minunilor!
De aceea nu imi place sa generalizez: doua situatii aparent identice, de fapt sunt total diferite, pentru ca personajele sunt diferite.
Nu stiu daca m-am facut inteleasa; oricum nu poti generaliza nimic!
sau ma insel eu? Da-mi cateva exemple si revin!

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 11 Ianuarie 2013, ora 16:40

De la: GRINGOS, la data 2013-01-11 16:30:25Parca sunteti copii. Nu degeaba se zice : ` ca v-a veni o vreme cand si `noi` o sa dam in mintea copiilor`.

Am ajuns mai rau ca in Chicago, New York sau Beirut. Am inceput sa ne omoram si cu bombe. A trecut atatea milioane de ani de la Epoca de Piatra ,unde bata si pietrele erau la moda, iar acu ne omoram `stiintific` Am putea sa ne omoram si mai economicos, ca tot acolo ajungem.

Nu stim cum e la Chicago...asta cu bombe in piete si alte zone locuite imi pare metoda arabeasca, destul de invechita... probabil ca in curand ne vom putea ucide dusmanii cu un apel telefonic.

Pagini: << 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
Mergi la: