back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti

Pagini: << 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 11 Ianuarie 2013, ora 21:12

De la: LLisa, la data 2013-01-11 16:39:17
De la: _KARPOV, la data 2013-01-11 16:03:52
De la: LLisa, la data 2013-01-11 15:39:15
De la: _KARPOV, la data 2013-01-11 15:04:10

Minuni nu exista ! Nu ar trebui sa gandim cu picioarele....d-aia ne-a dat dumnezeu capul

...si cum barbatul are "d00" nu se stie niciodata cu care gandeste!

D-aia alergati voi cu limba scoasa .....dupa gandurile noastre

Nu generaliza Karpov, generalizarea este improprie atunci cand se face intr-un context particular! Mie nu imi place sa generalizez, pentru faptul ca fiecare om este diferit de celalat, incepand de la structura ADN, pana la structura osaturii corpului, de la instinctele primare pana la actiunile constiente pe care le facem, inclusiv crezul fiecaruia in ceva anume, in cazul nostru..existenta sau nu a minunilor!
De aceea nu imi place sa generalizez: doua situatii aparent identice, de fapt sunt total diferite, pentru ca personajele sunt diferite.
Nu stiu daca m-am facut inteleasa; oricum nu poti generaliza nimic!
sau ma insel eu? Da-mi cateva exemple si revin!

Eu cred ca se poate generaliza .....uneori este chiar indicat......sa avem aceeasi parere.
Totul tine de informatiile pe care le ai si de limita fiecaruia ....in ceea ce inseamna intelegerea.De aceea uneori mai multe persoane care traiesc aceeasi clipa intr-un spatiu comun ....inteleg diferit un fenomen sau o actiune.La noi se intamnpla asta in politica si religie.Cu cat stiu unii sa manipuleze mai mult....cu atat numarul "combatantilor" creste. Uneori toti gresesc....chiar daca sunt in tabere diferite.....
Uneori alegerile noastre sunt gresite si poate exista actiuni care din start nu au sansa de a se realiza.Se poate crea un protocol valabil pentru toti....pentru a nu ne mai pierde timpul sa cautam solutii care nu duc nicaieri.
De exemnplu in religie.Nu sunt de acord sa te rogi in biserici sau in gura mare sa latri pe strada cat de tare este zeul tau.Cei care cred in ceva sa-si vada de treaba acasa.
Spui ca nu trebuie sa generalizam.....dar voi,biserica si statul ......de ce ne obligati pe toti sa invatam religia?Sa nu-mi spui ca pot opta.....pot opta parintii.Nu se ia in considerare "optiunea" unui copil de 7 ani......desi din cate imi aduc eu aminte la acea varsta eram mai matur decat becali....cel pe care unii prostavani,acum....l-au ales prin diverse parlamente.

LLisa

204 mesaje
Postat pe: 12 Ianuarie 2013, ora 12:50

Sunt de acord cu tine cand spui ca "Nu sunt de acord sa te rogi in biserici sau in gura mare sa latri pe strada cat de tare este zeul tau.Cei care cred in ceva sa-si vada de treaba acasa."
Asa cum spunea si cel mai iubit Papa, Ioan Paul al II-lea ( Karol Jozef Wojty�a) Dumnezeu este pretutindeni, nu trebuie sa mergi in biserica pentru a-L gasi sau pentru a te ruga, iar la Cracovia a organizeazat grupul Srodowisko pentru a-i pune pe tinerii carora le preda, in contact cu natura (pe care o considera calea privilegiata spre a ajunge la Dumnezeu) !
In rest...permite-mi sa ma abtin si sa am propriile-mi pareri!

Raporteaza abuz de limbaj
Paradoxul internetului: te apropie de cei care iti sunt departe si te indeparteaza de cei care iti sunt aproape!
Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 12 Ianuarie 2013, ora 12:59

De la: _KARPOV, la data 2013-01-08 21:17:34
De la: nastasemihail, la data 2013-01-08 20:49:41
De la: 9am_1275, la data 2013-01-08 20:47:14Viitorul nu este o minune,el este o parte din trecutul nostru si o parte din prezentul de acum.Noi il 'crosetam' acum si dupa cum bine stim,nu ne prea pricepem.Stiind asta,nu e greu sa ghicim sfarsitul sau sa-l vedem in vis,un vis transmis de cei carora acum/atunci,le pare/parea rau.Sfarsitul nu poate fi controlat si noi trebuie sa facem loc celor care trebuie sa vina.Ei sunt cei pe care nu ii intelegem in vis.

Ai un fix cu sfirsitul.
Un control la medic nu ar strica sa-ti faci, ca sa nu ai surprize.

Are doar o gandire....putin SF.....pe mine nu ma deprima....

Eu as complecat ca prezentul nu este perceptibil, ca acu este si acu s-a dus. Face tot timpul parte din viitor. Prezentul nu este niciodata prezent. Cu trecutul e alta poveste este un` prezent trecut`. Iar trecutul nu a fost niciodata o minune,ci Viitorul! Si pentru cei din epoca de piatra , de ex. viitoprul era pentru ei o minune, ... ca mai supravietuiau cu atatea animale uriase. Oare cum au facut asta ? Cine i-a ajutat? Nevoia ! ?! ... de supravietuire....

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2013, ora 11:07

Ce parere aveti de `comedia` aia de film de la National -parodie in Epoca de piatra. E bine ca aveau ochelari. Asta e bine ca mai vedeau si pe unde umblau...Ma durea burta de .... Nu conteaza.

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Ianuarie 2013, ora 11:12

De la: GRINGOS, la data 2013-01-13 11:07:34Ce parere aveti de `comedia` aia de film de la National -parodie in Epoca de piatra. E bine ca aveau ochelari. Asta e bine ca mai vedeau si pe unde umblau...Ma durea burta de .... Nu conteaza.

Mi-au placut desenele rupestre
Si tribul tipelor...parca erau toate de la Victoria Secrets

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2013, ora 11:49

Eu mai am niste filme cu subiect asemanator. `Istoria Lumii` si cel cu samponul...

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2013, ora 18:31

Mie mi-a placut de mos. ca ii si le `trosnea` pe toti si toate. Daca s-ar aplica si azi aceasta metoda, ar ramane barbatii singuri. Atunci mergea ca erau `tari` de cap.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2013, ora 20:18

Cred ca s-au saturat ai nostrii de nevestele de aici si de aceia se duc pe planeta Marte, in speranta ca martiencile de acolo or fi poate mai bune, Cine stie? Nici nu vreau sa ma gandesc cat de jalnic o sa arate aceasta planeta dupa vreo 1000-2000 de ani. Or sa fuga martiencile de acolo si or sa vina la noi pe Pamant . In schimb de experienta...

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2013, ora 20:28

De la: GRINGOS, la data 2013-01-14 20:18:14Cred ca s-au saturat ai nostri de nevestele de aici si de aceea se duc pe planeta Marte, in speranta ca martiencele de acolo or fi poate mai bune, Cine stie? Nici nu vreau sa ma gandesc cat de jalnic o sa arate aceasta planeta dupa vreo 1000-2000 de ani. Or sa fuga martiencele de acolo si or sa vina la noi pe Pamant . In schimb de experienta...

Ce-ai draga, nu-ti mai ajung pamantencele?
Eu ma tem sa nu ne napadeasca niste martieni stiind ca suntem mai multe decat barbatii.

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2013, ora 21:18

Cred ca sfintiile sale ar face mai bine sa-si mai schimbe si sa revizuiasca , dogma lor bisericeasca , precum si politica, in a ne `invata` si a ne obliga , sub paravanul religiei, pe noi , ce si cum sa facem. Cum sa ne ingropam mortii, sau cum sa-i abordam trupurile lor dupa moarte. Daca tin neaparat la obicieiurile lor asa zise ` crestine ` sa si le aplice intre ei, sau la cine vrea. Nu sa ne oblige ei ce sa facem si ce sa facem cu trupurile noastre si sa ne tina slujba. Ei sunt obligati , prin natura functiei de care dispun , sa ne slujeasca pe noi . Nu noi pe ei. Nu stiu cum mai au curajul sa mai vorbeasca despre asta ? Pana unde o sa ajunga cu asemenea ineptii? Ei nu au decat sa-si aplice randuielile noi, in ale bisericii, intre ei. Ca asa or sa se si intample. O sa -si tina slujbele doar intre ei. Mai bine ar lasa la pret , daca mai vor ca oamenii sa nu le intoarca spatele. Vad ca nea Prigoana ar fi venit cu propunerea de a le taia salariile popilor si asa nesimtite.Dar nu stiu cat o sa fie si de realizabil? Cred ca ati citit articolul ala, in care se arata cat castiga un slujitor al bisericii de inalt rang. In jur de 74 de milioane. In afara de cele `castigate` in afara si nu numai de el. Nici nu ar fi trebui ca ei sa mai aiba si salar. Cred ca le-ar ajunge din `donatiile ` crestinilor , ca nu se omoara cu cea munca. Poate vor si la pensie pensii nesimtite. Ce, ei au lucrat in medii nocive , ca minerit , siderurgie, medii toxice? Atunci acestia care au muncit cu adevarat in medii toxice , de ce sunt luati in ras cu 3000 de lei? Si poate si mai putin. Ar trebui statul sa le puna piciorul odata in prag. Sa hotarasca odata : ori sunt si ei oamnei si sunt obligati sa respectye legile tarii, ori nu au decat sa -si faca biserica privatizata, sponsorizata de ei intre ei. Daca mai vin si altii din afara , asta e treaba lor. Norocul lor . Ei ar trebui sa se uite si la buzunarele noastre , nu numai ale lor. Ei cred ca daca ei arunca cu bani si in caini cum fac mai stiu eu cine , dar nu spun ca e beker, noi suntem la fel ca ei. Am mai spus fac o mare greseala. Nu asa trebuie facut ca sa ne castige increderea in religie si in niste obiceiuri vechi, care nu mai sunt la moda. Ar trebui sa tina slujba la fel la toata lumea indiferent cum a fost sau a murit omul, ca de aia au ales haina preoteasca. Ca nu schimba pentru mort nimic. El ramane tot mort. Iar vrajeala cu raiul sau iadul , au devenit de domeniul SF-ului. Nici copii de tata nu mai cred in aceste baliverne, mai putin chiar si in ridcarea sufletului la cer , sau iertarea lui. Toate nu sunt decat niste amagiri. Nimic nu e real. Numai `aranjamente de ``N`` luate cate ``m``.`scornite de popi si biserica, pentru a li se rotunji lor veniturile in mod mai substantial. Eu nustiu de unde le mai scornesc? Ei vor sa ne puna monopol in tot ce facem . Ei vor sa ne oblige in tot ce vor ei. Ei sa ne dicteze , cum sa mancam , ce sa mancam , cand sa mancam , ce sa facem cu viata noastra , sa nu ne distram , sa nu ne uitam la TV sa ascultam numai slujbe la radio,numai sa ne rugam , sa frecventam numai bisericile, sa nu folosim ziua de Duminica in alte scopuri... sa invatam la scoala numai religia daca s-ar putea, nemai dand importanta la stiintele exacte, Ce mai ? O intreaga propaganda si manipulare.Dar pana cand ??? Ei sa-si vada de casa lor. Scurt pe 2.!!! Si sa nu-i mai intereseze de saracia noastra. Si asta , ca guvernul, implicit statul nu se implica a le mai taia creanga aia un pic. Chiar ati devenit de o obraznicie fara cusur, Prea sfintiile voastre . Nu va mai cramponati atata, ca tot voi o sa pierdeti! In loc sa ne castigati increderea , mai rau o s-o pierdeti. Vorba aia :` daca e tradare apoi sa fie , dar sa o stim cu totii` !

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2013, ora 09:41

De la: _Ingrid, la data 2013-01-13 11:12:55
De la: GRINGOS, la data 2013-01-13 11:07:34Ce parere aveti de `comedia` aia de film de la National -parodie in Epoca de piatra. E bine ca aveau ochelari. Asta e bine ca mai vedeau si pe unde umblau...Ma durea burta de .... Nu conteaza.

Mi-au placut desenele rupestre
Si tribul tipelor...parca erau toate de la Victoria Secrets

Cred ca acele desene l-ar fi facut invidios chiar si pe Picasso....Ca sa nu mai zic si de alti celebri pictori ai lumii.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2013, ora 09:57

Lanturile Sfantului Petru
.
"Inchinarea cinstitului lant al Sfantului Apostol Petru" este praznuita de Biserica Ortodoxa in ziua de 16 ianuarie. Amintirea cinstitului lant al Sfantului Apostol Petru este o praznuire care daruieste nadejde tuturor acelora care patimesc pe nedrept in lumea aceasta inrobita de pacat, atat in propria familie, cat si in societate.
Patimirea pe nedrept dusa cu smerenie umple inima de har, curatindu-se astfel toate patimile si lucrarile duhurilor necurate: "Fericiti cei prigoniti pentru dreptate, ca a lor este imparatia cerurilor. Fericiti veti fi voi, cand va vor ocara si va vor prigoni din pricina Mea si vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra, mintind" (Matei 5, 10-11).
Lanturile cinstite ale Sfantului Petru
Sfantul Apostol Petru, numit mai inainte Simon, a fost un pescar din localitatea Betsaida, asezata pe malul nordic al lacului Ghenizaret, in regiunea Galileea. El a fost fratele mai mic al Sfantului Apostol Andrei. Mantuitorul l-a chemat la apostolie mai intai pe Sfantul Andrei, iar mai apoi a venit si fratele acestuia, Simon (Petru). "Unul dintre cei doi care auzisera de la Ioan (Botezatorul) si venisera dupa Iisus era Andrei, fratele lui Simon Petru. Acesta a gasit intai pe Simon, fratele sau, si i-a zis: Am gasit pe Mesia (care se talcuieste: Hristos)" (Ioan 1, 40-41).
Candva intre anii 42-44, dupa ce regele Agripa I (care a domnit intre anii 40-44) i-a taiat capul Sfantului Iacob al lui Zevedeu, in Ierusalim, acesta l-a prins si l-a aruncat in temnita si pe Sfantul Petru. Potrivit marturiei Sfantului Apostol Luca, el a fost pus in lanturi in temnita militara, intre alti doi ostasi, insa, noaptea, a fost eliberat in chip minunat de un inger al Domnului.

"Si in vremea aceea, regele Irod Agripa a pus mana pe unii din Biserica, ca sa-i piarda. Si a ucis cu sabia pe Iacov, fratele lui Ioan. Si vazand ca este pe placul iudeilor, a mai luat si pe Petru, (si erau zilele Azimelor), pe care si prinzandu-l l-a bagat in temnita, dandu-l la patru straji de cate patru ostasi, ca sa-l pazeasca, vrand sa-l scoata la popor dupa Pasti. Deci Petru era pazit in temnita si se facea necontenit rugaciune catre Dumnezeu pentru el, de catre Biserica. Dar cand Irod era sa-l scoata afara, in noaptea aceea, Petru dormea intre doi ostasi, legat cu doua lanturi, iar inaintea usii paznicii pazeau temnita. Si iata un inger al Domnului a venit deodat�, iar �n camer� a str�lucit lumin�. �i lovind pe Petru �n coast�, �ngerul l-a de�teptat, zic�nd: Scoal�-te degrab�! �i lan�urile i-au c�zut de la m�ini. Si a zis ingerul catre el: Incinge-te si incalta-te cu sandalele. Si el a facut asa. Si i-a zis lui: Pune haina pe tine si vino dupa mine. Si, iesind, mergea dupa inger, dar nu stia ca ceea ce s-a facut prin inger este adevarat, ci i se parea ca vede vedenie. Si trecand de straja intai si de a doua, au ajuns la poarta cea de fier, care duce in cetate, si poarta s-a deschis singura. Si iesind, au trecut o ulita si indata ingerul s-a departat de la el. Si Petru, venindu-si in sine, a zis: Acum stiu cu adevarat ca Domnul a trimis pe ingerul Sau si m-a scos din mana lui Irod si din toate cate astepta poporul iudeilor" (Fapte 12, 1-11).
Mai tarziu, prin anul 64, Sfantul Petru a fost iarasi prins, de aceasta data el fiind inchis intr-o temnita din Roma, numita "Carcera Mamertinica" si aflata intre Capitoliu si Forumul Roman. Aceasta temnita avea doua celule, una superioara, unde era inchisoarea Romei, si alta subterana, crezuta a fi cea mai veche camera din Roma (numita "Tullianum"); mai tarziu, capela subterana va primi numele de "Sfantul Petru in Carcera".
Multe dintre lucrurile folosite de sfinti au fost pastrate cu multa cinste si evlavie, dupa moartea acelora. O parte dintre acestea au ramas binefacatoare, tamaduind multi credinciosi de patimi si de boli. Lanturile in care a fost intemnitat Sfantul Petru sunt unele dintre aceste lucruri binecuvantate. Potrivit traditiei crestine, Lanturile Sfantului Petru tamaduiesc neputintele si gonesc duhurile necurate.
In mareala basilica numita "Sfantul Petru in Lanturi" (San Pietro in Vincoli), din Roma, se pastreaza presupusele lanturi cu care Apostolul Petru a fost legat in inchisoarea din Ierusalim, precum si lanturile cu care acesta a fost inlantuit in "Carcera Mamertinica". Lanturile din "Carcera Mamertinica" ar fi fost descoperite la inceputul secolului al II-lea, de catre temnicerul roman Quirinus de Neus.
Lantul din Ierusalim a stat ascuns printre crestini pana in anul 439, cand Sfantul Juvenalie, patriarhul Ierusalimului (422 - 2 iulie 458), l-a daruit imparatesei Evdochia Augusta (401-460), sotia imparatului Teodosie al II-lea (401-450), drept multumire pentru ajutoarele daruite bisericilor din oras. Imparateasa Evdochia a dus cinstitul Lant in Constantinopol, asezandu-l in vechea biserica inchinata Sfintei Sofia.
O parte din acest lant a fost daruit de imparateasa Evdochia fiicei sale, Eudoxia, sotia imparatului Valentinian al III-lea (419-455). Eudoxia a asezat cinstitul lant in BisericaSfantul Petru, din Roma, in care se afla deja inca un Lant al Sfantului Petru, cu care acesta fusese legat in vremea persecutiei imparatului pagan Nero (54-68).
Sarbatoarea numita "Inchinarea cinstitului lant al Sfantului Apostol Petru" este foarte veche, ea existand poate chiar de la inceputul secolului al II-lea. In ziua de 16 ianuarie, Biserica Ortodoxa marturiseste minunea eliberarii din temnita a Sfantului Petru si se inchina cinstitelor lui lanturi (lantul din temnita din Ierusalim si lantul din temnita din Roma).
"Sa cinstim lantul celui preamarit, intru care se dezleaga legaturile patimilor. Caci cu vrednicie se sfinteste cu darurile cele negraite ale preainteleptului Petru; si de la dansul cu adevarat luand har pururea curgator, rupe si acesta cu putere dumnezeiasca legaturile necazurilor; precum acela rupea legaturile greselilor si daruieste dezlegare de cele rele."
"Iarasi ne ridica pe noi fierbintele ocrotitor Petru, piatra credintei, la duhovnicescul ospat, punand inaintea noastra cinstitul sau lant, ca pe un pranz preaales, spre mangaierea celor necajiti, si ca liman celor inviforati. Veniti toti sa-L sarutam si pe Cel ce l-a preamarit pe el, sa-L rugam: Cu rugaciunile lui, Hristoase, mantuieste sufletele noastre" (Cantari din slujba Vecernia praznicului).
Teodor Danalache

Intrebarera mea e : Cum au reusit acele lanturi sa supravietuiasca pana acu , ca doar nu erau facute din Inox. Ca in rest ce s-a intamplat e de domeniul unui scenariu de SF din zilele noastre, unde chiar si Coperfield legat in lanturi ar fi evadat. Am pus acest material pe care si eu l-am primit de la sfiintiile sale, de la Crestin Ortodox, pentru analaiza mai atenta a voastra , de a descoperi o multime de greseli. Si asta ca sa vedeti pana unde merge inventivitatea popilor si naivitatea noastra. Si aceste povesti nu sunt si nici nu vor fi singurele. mereu se vor scorni altele pentru a ne face sa credem totul. Niste intamplari care s-au petrecut odata si de care altii le gasesc sfinte. Inseamna ca si scufita rosie pe care a mancat-o lupul adica a inghitit-o , este tot un SF` sfant`

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2013, ora 11:30

Auzi la ei ! ... `Cinstitul lant`.... urmeaza si `Cinstitul cap`....etc. E plina evanghelia asta a lor cu tot felul de sfinti cinstiti si alte lucruri sfinte si cinstite. Daca e sa ne luam dupa ei ar muri politia de foame....La cati sunt cinstiti sau care o fac pe sfintii si cinstitii....Nu cred ca pe aceasta cale o sa devina cineva cinstit in ziua de azi. Sa mai spuna cineva ca masurile lui Vlad sau lapusneanu nu dadeau odata roade. Am putea sa ne vindecam de `boala ` asta si stintific..

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 17 Ianuarie 2013, ora 13:08

INCEPE SA SE FACA , INCET , INCET , LUMINA IAR SI IN VIATA MEA !

Dupa moartea maestrului Sergiu si la indemnul , ca sa zic asa, indirect a domnului Vadim, ca precum maestrul ar fi avut un fiu de prin anul 1956, asta a facut ca sa mi se aprinda o scanteie de speranta in inima mea. Si un gand nebunesc mi-a rasarit in gand : `Dar daca ...Poate....` Asa ca mi-a venid iar ideea ca sa deschid un dosar care , drept sa spun nu-mi mai facea prea mare placere. Poate ati citit cate ceva din viata mea amarata , unde am aratat-o pe larg , pe blogul meu ` Marin56`. Faptul ca ma nascusem in `56 si am fost apoi infiat in `59. Pana a nu-si baga dracu coada , cum se spune , totul parea ca merge normal. Pana cand cu 2 ani inainte de a amuri si parintii adoptivi, mi s-a adus la cunostinta de gurile rele, ca de fapt parintii actuali si pe care aveam sa-i pierd si pe ei curand in `71 mama si in `75 tata, nu erau nici ei adevaratii mei parinti. Probabil ca stiti sau va imaginati starea prin care am trecut , la auzul aceste teribile vesti. Ei pentru mine fusese mama si tata, si nu mai cunoscusem pe nimeni altii, asa buni sau rai cum au fost. Binenteles ca la insistentele mele au cedat si mi-au marturisit ca intradevar nu ei sunt parintii mei adevarati. Dar nu am aflat nimic mai mult.. Nu mai intru in detalii. Numai ca , nici dupa moartea lor , nici rudele aflate inca in viata atunci, de la parintii adoptivi , nu au vrut sa-mi spuna nimic ,pentru a face cat de cat lumina, cu toate insistentele mele. Dar ce nu am facut ca sa aflu cate ceva. Dupa ce m-am insurat , la insistenta mamei soacre, care a vrut sa afle cu tot dinadinsul , despre obarsia mea , am facut o cerere la arhivele din Galati , doar , doar oi afla ceva. Dar dupa cateva zile am primit un raspuns evaziv:- ` Nu s-a gasit nimic`. Dupa alti ani aveam sa aflu o alta veste care nu prea am primit-o cu voie buna. Pe timpuri, inainte de revolutie, se obisnuia sa se vada filme cu casete pe aparate video. Eu cum nu aveam inca video pe vremea aia, apelez printr-o cunostinta, la o alta persoana , care inchiria aparate video. Nu o cunosteam pe acea persoana. Femeia mi l-a dat cu conditia sa-i las in gaj buletinul de identitate. A doua zi , dupa cutremur, ca la ora 6 a fost si el , i-am dus aparatul. Am fost surprins cand femeia m-a intrebat daca am rude in Nartesti. Citise in buletin. Binenteles ca am negat. Nici nu stiam de acea comuna sau sat, pe vremea aia si nici nu calcasem vreodata acolo. Ii spun ca nu cunoasc pe nimeni, deoarece eu am fost infiat de alti parinti, si le zic pe scurt istoria. Fara ca eu sa stiu si fara permisiunea mea , femeia face investigatii in satul Nartesti , unde , spunea ea , ca are rude. Dupa cateva zile vine la mine , spunandu-mi ca a descoperit , cine erau defapt adevaratii mei parinti. In prima faza luat pe nepregatite si emotionat la culme, am raspuns ca o sa ma mai gandesc daca o sa-i caut. Binenteles ca sotia nici nu a vrut sa auda, spunandu-mi ca : ` parinti sunt cei care te-au crescut , nu cei care te-au aruncat`. ... Dupa o saptamana, ma trezesc cu doi oamnei la mine acasa, pretinzand ca ei sunt rude cu mine , nepoti , veri sau asa ceva si, ca mama mea traieste si o cheama ..x . Mi-a spus numele complect. Cum sotia nu era acasa, in schimb era sora ei, le-a dat de inteles ca sa-si vada ei de treaba. Acestia au plecat nu inainte de a-mi da trei sticle de vin rosu ! Totusi la plecare mi-au spus ca daca vreau sa vin pe la ei , sunt bine primit. Asta era prin anul ` 80 si ceva cred ca 5 sau 6. Cand a venit sotia si a auzit, s-a facut foc: ` De ce nu am fost eu acasa , ca ... le ziceam eu` In fine au trecut anii si eu am ramas cu aceiasi intrebare in suflet: ` Cine sunt parintii mei ?` Acu venindu-mi iar aceasi idee,cu ocazia prilejului aratat, fac sapaturi la Gohor si Nartesti. Asa dau de o doamna secretara de la Primaria Gohor si, la relatarea pe scurt a povestii mele, dansa , imi promite ca o sa se intereseze. Dupa inca o saptamana o sun, adica azi, Imi spune ca mama mea adevarata murise pe 6 ianuarie anul asta, la varsta de 79 de ani. Am ramas socat ca avusesem o presimtire si un sentiment aparte de frica combinat cu o emotie , pe care nu il mai cunoscusem pana acu, fara ca sa stiu ceva. Acea persoana care o chemase Vasilica A, si pe care eu nu am cunoscut-o niciodata, mi s-a zis ca ar fi fost mama mea. De tata nu am aflat nimic. Mi s-a spus ca au trait fara acte. Dar daca el mai traieste sau nu, asta nu mi s-a spus. Probabil ca nu era prea incantat de aparitia mea si, nici nu este cazul, avand in vedere ca `rudele` mele actuale, ar fi in functii mari acolo. Nu am sa spun numele, tot din aceleasi motive. Ce ar mai conta acum ? Oricum imi pare bine ca a inceput sa se faca incet lumina, si in curtea mea. Poate oi mai afla si alte lucruri in curand. Stiu ca acel `tata` nu si-ar dori o intrevedere cu mine. Dar eu l-as ierta , ca asa e bine sa ierti chiar daca odata a gresit... Si sa pupi mana celui care te bate , intinzandu-i si celalalt obraz. `` Oricum tata, daca esti in viata , iti spun pe aceasta cale ca : ` Sangele apa nu se face `! Si te absolv de toate pacatele, si iti iert tie toate greselile tale , facute cu , sau fara voie.`` , cu toate ca nu sunt popa. Iar pentru mama, ii spun ca Dumnezeu s-a o ierte si pe ea de toate pacatele , mai ales ca aflasem ca nu era IN TOATE FACULTATILE MINTALE, CAND M-A CREAT. DE ACEIA O INTELEG. LA 22 DE ANI ... SE PUTEAU INTAMPLA MULTE.

Fosta membra 9am.ro

195 mesaje
Oras: Drobeta Turnu Severin

Postat pe: 17 Ianuarie 2013, ora 13:52

De la: GRINGOS, la data 2013-01-17 13:08:14 INCEPE SA SE FACA , INCET , INCET , LUMINA IAR SI IN VIATA MEA !

Dupa moartea maestrului Sergiu si la indemnul , ca sa zic asa, indirect a domnului Vadim, ca precum maestrul ar fi avut un fiu de prin anul 1956, asta a facut ca sa mi se aprinda o scanteie de speranta in inima mea. Si un gand nebunesc mi-a rasarit in gand : `Dar daca ...Poate....` Asa ca mi-a venid iar ideea ca sa deschid un dosar care , drept sa spun nu-mi mai facea prea mare placere. Poate ati citit cate ceva din viata mea amarata , unde am aratat-o pe larg , pe blogul meu ` Marin56`. Faptul ca ma nascusem in `56 si am fost apoi infiat in `59. Pana a nu-si baga dracu coada , cum se spune , totul parea ca merge normal. Pana cand cu 2 ani inainte de a amuri si parintii adoptivi, mi s-a adus la cunostinta de gurile rele, ca de fapt parintii actuali si pe care aveam sa-i pierd si pe ei curand in `71 mama si in `75 tata, nu erau nici ei adevaratii mei parinti. Probabil ca stiti sau va imaginati starea prin care am trecut , la auzul aceste teribile vesti. Ei pentru mine fusese mama si tata, si nu mai cunoscusem pe nimeni altii, asa buni sau rai cum au fost. Binenteles ca la insistentele mele au cedat si mi-au marturisit ca intradevar nu ei sunt parintii mei adevarati. Dar nu am aflat nimic mai mult.. Nu mai intru in detalii. Numai ca , nici dupa moartea lor , nici rudele aflate inca in viata atunci, de la parintii adoptivi , nu au vrut sa-mi spuna nimic ,pentru a face cat de cat lumina, cu toate insistentele mele. Dar ce nu am facut ca sa aflu cate ceva. Dupa ce m-am insurat , la insistenta mamei soacre, care a vrut sa afle cu tot dinadinsul , despre obarsia mea , am facut o cerere la arhivele din Galati , doar , doar oi afla ceva. Dar dupa cateva zile am primit un raspuns evaziv:- ` Nu s-a gasit nimic`. Dupa alti ani aveam sa aflu o alta veste care nu prea am primit-o cu voie buna. Pe timpuri, inainte de revolutie, se obisnuia sa se vada filme cu casete pe aparate video. Eu cum nu aveam inca video pe vremea aia, apelez printr-o cunostinta, la o alta persoana , care inchiria aparate video. Nu o cunosteam pe acea persoana. Femeia mi l-a dat cu conditia sa-i las in gaj buletinul de identitate. A doua zi , dupa cutremur, ca la ora 6 a fost si el , i-am dus aparatul. Am fost surprins cand femeia m-a intrebat daca am rude in Nartesti. Citise in buletin. Binenteles ca am negat. Nici nu stiam de acea comuna sau sat, pe vremea aia si nici nu calcasem vreodata acolo. Ii spun ca nu cunoasc pe nimeni, deoarece eu am fost infiat de alti parinti, si le zic pe scurt istoria. Fara ca eu sa stiu si fara permisiunea mea , femeia face investigatii in satul Nartesti , unde , spunea ea , ca are rude. Dupa cateva zile vine la mine , spunandu-mi ca a descoperit , cine erau defapt adevaratii mei parinti. In prima faza luat pe nepregatite si emotionat la culme, am raspuns ca o sa ma mai gandesc daca o sa-i caut. Binenteles ca sotia nici nu a vrut sa auda, spunandu-mi ca : ` parinti sunt cei care te-au crescut , nu cei care te-au aruncat`. ... Dupa o saptamana, ma trezesc cu doi oamnei la mine acasa, pretinzand ca ei sunt rude cu mine , nepoti , veri sau asa ceva si, ca mama mea traieste si o cheama ..x . Mi-a spus numele complect. Cum sotia nu era acasa, in schimb era sora ei, le-a dat de inteles ca sa-si vada ei de treaba. Acestia au plecat nu inainte de a-mi da trei sticle de vin rosu ! Totusi la plecare mi-au spus ca daca vreau sa vin pe la ei , sunt bine primit. Asta era prin anul ` 80 si ceva cred ca 5 sau 6. Cand a venit sotia si a auzit, s-a facut foc: ` De ce nu am fost eu acasa , ca ... le ziceam eu` In fine au trecut anii si eu am ramas cu aceiasi intrebare in suflet: ` Cine sunt parintii mei ?` Acu venindu-mi iar aceasi idee,cu ocazia prilejului aratat, fac sapaturi la Gohor si Nartesti. Asa dau de o doamna secretara de la Primaria Gohor si, la relatarea pe scurt a povestii mele, dansa , imi promite ca o sa se intereseze. Dupa inca o saptamana o sun, adica azi, Imi spune ca mama mea adevarata murise pe 6 ianuarie anul asta, la varsta de 79 de ani. Am ramas socat ca avusesem o presimtire si un sentiment aparte de frica combinat cu o emotie , pe care nu il mai cunoscusem pana acu, fara ca sa stiu ceva. Acea persoana care o chemase Vasilica A, si pe care eu nu am cunoscut-o niciodata, mi s-a zis ca ar fi fost mama mea. De tata nu am aflat nimic. Mi s-a spus ca au trait fara acte. Dar daca el mai traieste sau nu, asta nu mi s-a spus. Probabil ca nu era prea incantat de aparitia mea si, nici nu este cazul, avand in vedere ca `rudele` mele actuale, ar fi in functii mari acolo. Nu am sa spun numele, tot din aceleasi motive. Ce ar mai conta acum ? Oricum imi pare bine ca a inceput sa se faca incet lumina, si in curtea mea. Poate oi mai afla si alte lucruri in curand. Stiu ca acel `tata` nu si-ar dori o intrevedere cu mine. Dar eu l-as ierta , ca asa e bine sa ierti chiar daca odata a gresit... Si sa pupi mana celui care te bate , intinzandu-i si celalalt obraz. `` Oricum tata, daca esti in viata , iti spun pe aceasta cale ca : ` Sangele apa nu se face `! Si te absolv de toate pacatele, si iti iert tie toate greselile tale , facute cu , sau fara voie.`` , cu toate ca nu sunt popa. Iar pentru mama, ii spun ca Dumnezeu s-a o ierte si pe ea de toate pacatele , mai ales ca aflasem ca nu era IN TOATE FACULTATILE MINTALE, CAND M-A CREAT. DE ACEIA O INTELEG. LA 22 DE ANI ... SE PUTEAU INTAMPLA MULTE.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 17 Ianuarie 2013, ora 16:36

De ce ai plecat?

De ce ai plecat si tu , din viata mea?
Cand mai aveam un pic si dadeam de tine.
Dar soarta nu ne-a harazit
Sa ne intalnimn cu bine.

De ce nu ai vrut sa ma cunosti,
E treaba ta , si o stii prea bine,
Poate ai vrut sa ma cunosti ,
Dar nici tie nu -ti era prea bine.

Poate a fost si vina mea ,
Ca nu am crezut in tine,
Ca nu te-a scos in calea mea,
Intreband mai mult de tine.

Cumva am stiut prea bine,
Cand tu te hotareai sa pleci,
Departe de aceasta lume,
Lasand in urma regrete reci.

Imi pare nespus de rau ,
Ca nu am reusit sa te cunosc,
Ca poate mi- ar fi fost mai bine,
Alaturi de pieptul tau.

Stiu ca n-a fost vina si dorinta ta,
De a ma plasmui pe mine ,
Dar in tot acesti ani ,care au trecut,
Mereu in suflet intrebam de tine.

Te-ai dus,
Si am inteles prea bine ,
Sa nu ma tin de pasul tau,
Pierduta vesnic pentru mine ,
Mama a sufletului meu.

Fosta membra 9am.ro

195 mesaje
Oras: Drobeta Turnu Severin

Postat pe: 18 Ianuarie 2013, ora 13:15

De la: GRINGOS, la data 2013-01-15 21:18:08Cred ca sfintiile sale ar face mai bine sa-si mai schimbe si sa revizuiasca , dogma lor bisericeasca , precum si politica, in a ne `invata` si a ne obliga , sub paravanul religiei, pe noi , ce si cum sa facem. Cum sa ne ingropam mortii, sau cum sa-i abordam trupurile lor dupa moarte. Daca tin neaparat la obicieiurile lor asa zise ` crestine ` sa si le aplice intre ei, sau la cine vrea. Nu sa ne oblige ei ce sa facem si ce sa facem cu trupurile noastre si sa ne tina slujba. Ei sunt obligati , prin natura functiei de care dispun , sa ne slujeasca pe noi . Nu noi pe ei. Nu stiu cum mai au curajul sa mai vorbeasca despre asta ? Pana unde o sa ajunga cu asemenea ineptii? Ei nu au decat sa-si aplice randuielile noi, in ale bisericii, intre ei. Ca asa or sa se si intample. O sa -si tina slujbele doar intre ei. Mai bine ar lasa la pret , daca mai vor ca oamenii sa nu le intoarca spatele. Vad ca nea Prigoana ar fi venit cu propunerea de a le taia salariile popilor si asa nesimtite.Dar nu stiu cat o sa fie si de realizabil? Cred ca ati citit articolul ala, in care se arata cat castiga un slujitor al bisericii de inalt rang. In jur de 74 de milioane. In afara de cele `castigate` in afara si nu numai de el. Nici nu ar fi trebui ca ei sa mai aiba si salar. Cred ca le-ar ajunge din `donatiile ` crestinilor , ca nu se omoara cu cea munca. Poate vor si la pensie pensii nesimtite. Ce, ei au lucrat in medii nocive , ca minerit , siderurgie, medii toxice? Atunci acestia care au muncit cu adevarat in medii toxice , de ce sunt luati in ras cu 3000 de lei? Si poate si mai putin. Ar trebui statul sa le puna piciorul odata in prag. Sa hotarasca odata : ori sunt si ei oamnei si sunt obligati sa respectye legile tarii, ori nu au decat sa -si faca biserica privatizata, sponsorizata de ei intre ei. Daca mai vin si altii din afara , asta e treaba lor. Norocul lor . Ei ar trebui sa se uite si la buzunarele noastre , nu numai ale lor. Ei cred ca daca ei arunca cu bani si in caini cum fac mai stiu eu cine , dar nu spun ca e beker, noi suntem la fel ca ei. Am mai spus fac o mare greseala. Nu asa trebuie facut ca sa ne castige increderea in religie si in niste obiceiuri vechi, care nu mai sunt la moda. Ar trebui sa tina slujba la fel la toata lumea indiferent cum a fost sau a murit omul, ca de aia au ales haina preoteasca. Ca nu schimba pentru mort nimic. El ramane tot mort. Iar vrajeala cu raiul sau iadul , au devenit de domeniul SF-ului. Nici copii de tata nu mai cred in aceste baliverne, mai putin chiar si in ridcarea sufletului la cer , sau iertarea lui. Toate nu sunt decat niste amagiri. Nimic nu e real. Numai `aranjamente de ``N`` luate cate ``m``.`scornite de popi si biserica, pentru a li se rotunji lor veniturile in mod mai substantial. Eu nustiu de unde le mai scornesc? Ei vor sa ne puna monopol in tot ce facem . Ei vor sa ne oblige in tot ce vor ei. Ei sa ne dicteze , cum sa mancam , ce sa mancam , cand sa mancam , ce sa facem cu viata noastra , sa nu ne distram , sa nu ne uitam la TV sa ascultam numai slujbe la radio,numai sa ne rugam , sa frecventam numai bisericile, sa nu folosim ziua de Duminica in alte scopuri... sa invatam la scoala numai religia daca s-ar putea, nemai dand importanta la stiintele exacte, Ce mai ? O intreaga propaganda si manipulare.Dar pana cand ??? Ei sa-si vada de casa lor. Scurt pe 2.!!! Si sa nu-i mai intereseze de saracia noastra. Si asta , ca guvernul, implicit statul nu se implica a le mai taia creanga aia un pic. Chiar ati devenit de o obraznicie fara cusur, Prea sfintiile voastre . Nu va mai cramponati atata, ca tot voi o sa pierdeti! In loc sa ne castigati increderea , mai rau o s-o pierdeti. Vorba aia :` daca e tradare apoi sa fie , dar sa o stim cu totii` !

Din pacate(ai vazut cum intra si baga cuvantul in vocabular?haha)desi oamenii au acces la muuulte informatii si ar trebui sa vada altfel religia,adica aceasta mascarada organizata ierarhic buna pt cei "adormiti"in cuget ,totusi inertia asta cu ritualurile,obisnuinta asta de generatii si generatii ,a devenit a doua natura.Functioneaza implacabil precum gravitatia.Mie chiar mi-a placut ca Sergiu Nicolaescu a realizat ridicolul ,penibilul si grotescul inmormantarilor(ca de-altfel tuturor ceremoniilor religioase)Si mort esti expus si oamenii vin sa se infricoseze de moarte,sa te compatimeasca si sa se bucure ca nu sunt in locul tau sau al rudelor.Astea sunt sentimentele oamenilor.Botezurile si cununiile devin si ele prilej de mascarada trista si infricosatoare.Oameni ca mine si tine (adormitii zic ca harul il primesc de la Dumnezeu cum?prin examenul de admitere la Teologie?si cand devin pedofili sau adulterini?le revoca harul?hahaa)asa,deci oameni ca mine si tine se imbraca in haine sclipicioase kitch-oase,isi iau un pocal precum regii si-si intra in rol.Cum nu vad acesti oameni "realiatea" din spatele acestei ""interpretari"?ca-i o joaca?!!de pe vremea cand nu erau promo-uri demonstrative si trebuia sa-i infricoseze pe enoriasi!Dar acum???De ce trebuie sa fie infricosatoare slujbele pt cununii din moment ce de cel putin 1700 de ani oamenii inseala si parasesc partenerul de juramant?Hai ca-mi vine scarba scriind,mai scriu si altadata..
Numai bine

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 18 Ianuarie 2013, ora 18:59

Ce parere aveti despre acea stire, referitor la faptul ca un profesor care a scris , cica o carte fiind , orb , surd si mut. Cum credeti ca cineva ar putea sa mai si scrie o carte , fiind , mut , surd si orb. Da , doar daca i-a scris-o cineva! Si vad ca prostia e in floare. Multi cred , adica pun botul, sau se fac ca cred , numai ca sa iasa publicitatea.
Cred ca ar trebui sa mai consultati si niste tratate de medicina sau Anatomia Omului, sau sa cereti si parerea unor doctori specialisti. La un om la care este lezat acesti trei centri nervosii din creier, cu greu sau imposibil ar mai putea fi recuperate. Doar daca ar fi numai partial pierdute. Asa poate ! Ar fi trebuit sa specificati asta. Eu am suferit operatie de dezlipire de retina la un ochi si nimic nu a mai facut sa-mi recapat vederea si asta la 35 de ani . Dar el . de la 2 ani? Si mut si surd si orb, cam e SF. In ciuda toate acestor tratamente de care se spune in materila ca ar fi facut. Cu alfabetul Braille , mai trteaca mearga, e pentru nevazatori, dar in rest ?...Faptul ca statea in cap , nustiu daca l-ar fi ajutat prea mult. or fi si leacuri miraculoase nedescoperite , dar asta intrece orice. Am vazut multi oameni , prin periglinarile mele, asa zisi , oameni `vindecatori` , care nu erau decat niste excroci ambulanti. Nici cazul de fata nu este departe de realitatea minciunii, Vad ca va place sa faceti aprecieri nefondate si asta ca nu ganditi de doua ori inainte de a face cineva o afirmatie, sau din necunoastere. La un orb daca nu vede i se ascute simtul auzului in detrimentul vazului, As putea spune ca 50 la suta din vedere ii este acoperita. Un surd daca nu aude , dar vede si vorbeste e la fel. Un mut daca nu vorbeste nu poate si auzi. Si in final un om care nu a cunoscut lumina , nu are cum sa perceapa culorile , iar cel care nu le are pe nici unele nu poate spera la o viata normala, oricat ar incerca. Ceea ce se insceneaza acolo in material e o sarlatanie. Inclusiv acel profesor. Da , e profesor de sarlatanii si minciuni. Si asta pentru o posibila publicitate. Pentru ca nimic nu este adevarat. Toate bolile de care zice ca a suferit nu sunt reale. Mai documentati-va fratilor inainte de a crede orisice. Uite asa se da apa la moara la excroci si asa se nasc si minunile religioase. Din inselatorii ! Si din cei ce pun botul. Minuni nu exista !

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 19 Ianuarie 2013, ora 09:35

Ce ziceti de noua viitoare aranjare administrativ- teritoriala a Romaniei? Candva era impartita in regiuni. Apoi in raioane. Apoi iar in judete si acu in `big` judete. Unde noua regiune contine` n` judete vechi. Probabil ca acu fondurile europene vor avea o acoperire mai mare. Sau poate ca cele mai mici satulete uitate de pe harta , nu vor simti nici macar mirosul lor. Intrebarea e : Cum o sa ne mai aflam obarsia? In loc de satul `n` com `m` si orajul `H`. o sa fim acu din partea de nord-est, de sud , sud-est,sau din centrul Romaniei . Nici ca nu se putea un mai bun aranjament ca asta. Incet incet in viitor vor dispare si cele 8 regiuni, imprastiindu-se pe la vecini sau se vor sparge ca niste baloane de sapun. Acu probabil ca se vor schimba si buletinele si certificatele de nastere . Asa ca la mine o sa scrie nascut in estul tarii....Dar ce mai conteaza unde te nasti? Experienta mea a avut ultimul cuvant de spus.

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 19 Ianuarie 2013, ora 10:11

De la: GRINGOS, la data 2013-01-18 18:59:01 Ce parere aveti despre acea stire, referitor la faptul ca un profesor care a scris , cica o carte fiind , orb , surd si mut. Cum credeti ca cineva ar putea sa mai si scrie o carte , fiind , mut , surd si orb. Da , doar daca i-a scris-o cineva! Si vad ca prostia e in floare. Multi cred , adica pun botul, sau se fac ca cred , numai ca sa iasa publicitatea.
Cred ca ar trebui sa mai consultati si niste tratate de medicina sau Anatomia Omului, sau sa cereti si parerea unor doctori specialisti. La un om la care este lezat acesti trei centri nervosii din creier, cu greu sau imposibil ar mai putea fi recuperate. Doar daca ar fi numai partial pierdute. Asa poate ! Ar fi trebuit sa specificati asta. Eu am suferit operatie de dezlipire de retina la un ochi si nimic nu a mai facut sa-mi recapat vederea si asta la 35 de ani . Dar el . de la 2 ani? Si mut si surd si orb, cam e SF. In ciuda toate acestor tratamente de care se spune in materila ca ar fi facut. Cu alfabetul Braille , mai trteaca mearga, e pentru nevazatori, dar in rest ?...Faptul ca statea in cap , nustiu daca l-ar fi ajutat prea mult. or fi si leacuri miraculoase nedescoperite , dar asta intrece orice. Am vazut multi oameni , prin periglinarile mele, asa zisi , oameni `vindecatori` , care nu erau decat niste excroci ambulanti. Nici cazul de fata nu este departe de realitatea minciunii, Vad ca va place sa faceti aprecieri nefondate si asta ca nu ganditi de doua ori inainte de a face cineva o afirmatie, sau din necunoastere. La un orb daca nu vede i se ascute simtul auzului in detrimentul vazului, As putea spune ca 50 la suta din vedere ii este acoperita. Un surd daca nu aude , dar vede si vorbeste e la fel. Un mut daca nu vorbeste nu poate si auzi. Si in final un om care nu a cunoscut lumina , nu are cum sa perceapa culorile , iar cel care nu le are pe nici unele nu poate spera la o viata normala, oricat ar incerca. Ceea ce se insceneaza acolo in material e o sarlatanie. Inclusiv acel profesor. Da , e profesor de sarlatanii si minciuni. Si asta pentru o posibila publicitate. Pentru ca nimic nu este adevarat. Toate bolile de care zice ca a suferit nu sunt reale. Mai documentati-va fratilor inainte de a crede orisice. Uite asa se da apa la moara la excroci si asa se nasc si minunile religioase. Din inselatorii ! Si din cei ce pun botul. Minuni nu exista !

las-o drequ de carte nea marine...intrebarea cea mai grozava este cum de-a ajuns profesor...de ce, ce anume preda,cum preda si cui....

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 19 Ianuarie 2013, ora 10:16

nea marine,uite aciulea carte adevarata....plina de minuni ...

www.wattpad.com/1372051-secretul-suprem-integral

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 19 Ianuarie 2013, ora 13:59

Mersi pentru pont. Pare o carte interesanta. O voi termina in limita timpului meu. oricum ca prima concluzie pe care am tras-o pana la cap1 este ca noi ar trebui sa nu facem nimic sa nu spunem nimic, sa nu cunoastem nimic, lasandu-i pe altii sa fac acest lucru in detrimentul nostru. Ca am fost si suntem condamnati in principiu la necunoastere si supunere oarba. Nu stiu de ce , dar citind, am impresia ca din tot ce apare acolo , Aceste informatii mi se par cunoscute sau devin cunoscute in mintea mea. ca in final am sa constat ca eu am trait in alta dimensiune si alt timp. iar toate acolo prezentate mi se vor parea aevea.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 19 Ianuarie 2013, ora 14:09

las-o drequ de carte nea marine...intrebarea cea mai grozava este cum de-a ajuns profesor...de ce, ce anume preda,cum preda si cui....

Poi da ! Si eu mi-am pus aceasta intrebare. Cativa din comentatorii de acolo au incercat sa ma convinga in fel si chip ca prin diverse tratamente aceasta e posibil. Eu am spus: Da se putea daca acel om , sau profesor, ar fi avut macar una din dizibilitati bune. Adica ori vedea, ori era numai mut sau/si surd dar mai avea totusi ceva bun. ca dupa cata anatomie mai stiu si eu , pe care am studiat-o maia mult sau mai putin de nevoie, nu cred ca niste nervi lezati cu cei trei factori locomotorii, auz , vorbire si vaz, ar fi avut sanse de vindecare. ba mai mult la insistenta lor am intrat la cum se face tratament de demutizare. Este adevarat ca se poate face in mica parte, dar se presupune ca subiectul vede. Ori eu tocmai asta nu am sa pot intelege: Cum poate sa se asocieze toate aceste deficiente, cum se poate exprima , cum poate comunica, in lipsa celoralate doua sau macar una.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 19 Ianuarie 2013, ora 18:46

la ce am cintit din acea carte pana acu, m-a facut sa-mi mai pun o multime de intrebari De ex. De ce , sau cum au aparut atatia oameni colorati si cu trasaturi diferite avand in vedere ca din carte reiese ca erau din Africa, Ce a provocat ACEL CATACLISM UNDE ZIC EI PAMANTUL S-AR FI RASTURNAT SI CERUL. CRED CA ATUNCI POLII DE AZI ERAU LA ECUATOR SI INVERS. VAD CA SE FAC REFERIRI LA MULTE VARIANTE DE APARITIA CENTURILOR DE ASTEROIZI, Ba xa urmare a ciocnirii unei luni a lui Nabiruu cu Tiamat si toata lupta de acolo, ma rog, Dar in cazul asta unde era pamantul ? El era sau nu ? De ce nu se intelegeau babilonienii cu Sirienii Egiptenii, sa ajunga la un inteles si o singura parere si limba. Acelor hibrizi implantati cu ADN `ceresc` nu vorbeau toti o singura limba?Vad ca s-a pastrat acest obisei pana in ziua de azi. A trebuit sa treaca atata amar de ani pana 1850 ca prin descoperirea acelor tablite sa se dea alt curs si intelegere a viatii trecute si actuale.. Abia astept sa vad cum si ce rol a avut religia cu cele sfinte si cum au inventat un zeu sfant in persoana lui Iisus. Desi cam cred cum au stat lucrurile inca de pe atunci. O sa vad mai departe.

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 19 Ianuarie 2013, ora 19:00

De la: GRINGOS, la data 2013-01-19 13:59:32Mersi pentru pont. Pare o carte interesanta. O voi termina in limita timpului meu. oricum ca prima concluzie pe care am tras-o pana la cap1 este ca noi ar trebui sa nu facem nimic sa nu spunem nimic, sa nu cunoastem nimic, lasandu-i pe altii sa fac acest lucru in detrimentul nostru. Ca am fost si suntem condamnati in principiu la necunoastere si supunere oarba. Nu stiu de ce , dar citind, am impresia ca din tot ce apare acolo , Aceste informatii mi se par cunoscute sau devin cunoscute in mintea mea. ca in final am sa constat ca eu am trait in alta dimensiune si alt timp. iar toate acolo prezentate mi se vor parea aevea.

termin-o de citit si incercam dupa aceea un dialog pe marginea a ce scrie pe acolo...eventual iti mai recomand inca una....

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 20 Ianuarie 2013, ora 11:19

Poate o sa va intrebati si pe buna dreptate, de ce am tot insistat pe marginea acstui material. dar , cu ani in urma a fost prezentat la ProTV , cum un baiat tanar nevazator se lauda ca poate repara un aparat de radio. Ei asta a fost prea de tot. Poate pe unul care nu cunoaste nimic despre radio sau piese electronice, l-ar fi pacalit. Dar pe mine, care am asta inca de mic in sange, nu ma putea pacali. Cei care repara sau lucreaza in domeniu o sa-mi dea dreptate. Nici cu ochii buni de multe ori nu reusesti sa le vii de hac. Sunt unele defecte pe care greu le poti depista , mai ales cand e vorba de un defect mecanic sau in timp, datorita unei piese care se `ambaleaza`. Trasee intrerupte de cablaj cu care numai cu ajutorul unor lupe , sau aparate de masura le mai poti depista. Ca sa nu mai zicem de unele piese defecte, condensatoare in scurt , intrerupte , rezistente intrerupte sau decalibrate, sau tranzistori defecti si integrate. Iar pentru repararea unui astfel fel de aparat trebuie sa se tina seama de : Inspectarea vizuala in primul rand si apoi de restul . Daca lucrurile se complica, trebuie schema, se alimenteaza aparatul se masoara curentul de consum , etc. Ori nu o sa-mi spuneti mie ca acel nevazator ar putea face asta. Tot pe vremuri cu ani in urma tot la Pro Tv, sau nu conteaza pe ce alt post , a mai fost dat un caz despre un copil care se nascuse cu aceleasi deficiente si care a vazut si a vorbit mai tarziu. Este una si aceeasi persoana sau vorbim de doua cazuri diferite? Am citit despre meningita si am vazut cat de parsiva este ea. Ca de la o simpla banala raceala, daca nu este tratata poate duce la urmari catastrofale pentru subiectul in cauza. Este vorba de spre membrana care inveleste creierul si maduva osoasa care este infectata de un bacil, numit meningococ, sau alte asemanatoare. Si, se si mai ia , pacatoasa! Este vindecabila doar cu tratamente de lunga durata , dar poate lasa urme de sechele pe viata. De aceia, acest caz mi se paruse mai iesit din comun, mai ales ca trecuse 9 ani pana la tratamentele speciale. Pentru mine era o curiozitate. Poate ne mai confruntam si cu un organism mai special care prin al `7- lea simt`, sa zicem, acea `FORTA` de care se vorbea in filmul STAR WARS, nu este intamplatoare. De multe ori o aplic si eu in zilele de rastriste si vad ca da rezultate. Trebuie sa inveti sa simti acea forta care te invaluie , sa stii sa o exploatezi si sa o aplici pe corpul tau. Aceasta energie vine de nicaieri dar este prezenta intotdeauna. Numai sa stii sa o cauti. Nu cunosc in amanuntime date despre tratamentele de care beneficiaza aceste rare subiecte, de aceia ma lasam greu convins. Hai sa mai fie si un lup mancat de oaie. In rest toate bune! Si sanatate la toata lumea, ca e mai buna decat toate. Ca daca nu ai bani poti rabda o zi doua dar boala mai greu.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 20 Ianuarie 2013, ora 11:20

Pardon am gresit fereastra!

Hai sa mai si radem ! Asta asa cat mai fac eu o pauza la cititul acelei carti. Nu stiu daca ati vazut pe NET sau Youtube imagini sau filmulete cu pisici adica mate! Am vazut un videoclip `tradus` in care era vorba de doua pisici , adica mate in `calduri` care `vociferau` una la alta. Nu stiu ce isi spuneau , daca se injurau sau mai stiu ce anume isi spuneau, dar mi s-a parut nostima traducerea fortata.
Printre corurile de miorlaituri se putea distinge si :
- ... Si ai spus ca ma iubesti , iar tu m-ai inselat , Ti-am prins si soareci , numai ca sa-ti arat cat de mult tin eu la tine , iar tu m-ai inselat cu altii, c....a! si nici macar virgina nu ai fost ....
...este haioasa prezentarea!
Si pe mine m-a pasionat ideea ca sa stiu ce vorbesc pisicile , cainii sau alte animalute, pasari etc. dar nu am reusit inca. Nicinu vreau sa ma gandesc ce ar fi daca ele ar vorbi limba noastra. Cred ca am fi foarte injurati de ele.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 20 Ianuarie 2013, ora 20:56

Domnule XYW, m-ati pus sa citesc aceasta carte a lui David, ca sa ma speriati? Eu nu o mai citesc! ( glumeam ) Daca pana la cap 1si 2 mai mergea cumva, la capitolul 2 au inceput reptilele sa ma invadeze. Imi este frica sa mai si dorm noaptea, de frica sa nu ma trezesc si eu in casa sau in pat , cu un reptilian sau un soparloi. Hai daca ar fi o soparlita , mai treaca mearga...Dar acum lasand gluma la o parte, nu pot sa inteleg in primul rand cum acest om a facut rost de atatea informatii , manuscrise si tot felul de probe , care se lauda el , ca le-ar fi obtinut. Dar sa zicem ca le are. Cum ar fi admis acesti`reptilieni` ca sa publice aceasta carte. Ce interes ar avea ei sa se stie de existenta lor. Apoi acea infiltrare printre marile personalitati ale lumii: Cum ar fi regina Angliei, presedintii Americii. a Mexicului si alte state, si apropo de asta , vad ca de Rusia nu spune nimic. Oare ei nu sunt reptilieni? Bun mai departe. Sa zicem ca ei sunt pe undeva prin zona , aici pe pamant sau pe alte sisteme sau planete din galaxie. Si sa mai admitem ca ne si controleaza cu mintea. Pana aici e bine. Si sa mai zicem ca vor in curand sau pe viitor sa ne subjuge iar, pentru a ne folosi pentru ei. Dar de ce au aprobat si aproba razboile intre noi , indiferent de epoca, cu arme mai mu;lt sau mai putin periculoase. De ce au aprobat aruncarea celor doua bombe la Hirosima si Nagasaky. Sau celelalte experiente care s-au facut mereu si se mai fac in continuare prin tot felul de deserte? Nu le e frica ca pun in pericol atat viata noastra cat si a planetei insusi? Daca se pot lipsi de noi si de planeta, atunci care mai este rolul lor aici. Pentru tot acest circ cu cea Fratie? Fratie care sa faca ce ? Sa se uneasca cu cercurile religioase? Sa se creeze o a doua inchizitie? Nu stiu daca vor reusi! In cartea lui apar tot felul de amrtori , precum ca au vazut tot felul de oamnei care isi schimbau infatisarea in reptilieni. Oare nu este la mijloc motivul consumului de droguri? care vad ca ia amploare tot mai mult. Deci vor sa ne prosteasca pana la maxim. vad ca se face uz de acea frecventa care ne inconjoara , si de care am pomenit si eu cate ceva, fara ca sa fi stiut de aceasta carte alui david si nici de alta. Numai ca el pune alfel problema. ca noi suntem rodul unei incrcisari de ADN si Alti extraterestrii , sunt de acord. vad ca aproape toate popoarele merg pe aceasta idee, mai mult sau mai putin reala sau increzatoare. Se merge pe ideea sarpelui , a dragonilor care arunca pe nari foc. oare aceste ` mamifere` nu erau oare din metal si sau si teleghidate care aveau menirea de a speria pe orice muritor? Ca prea multe legende se tes in jurul lor. La fel si cu serpii. Parca nu-mi vine a crede ca noi avem originea sarpelui. ca am fost odata taratoare sau ni s-a implantat ADN lor. Asta dovedeste daca e real, ca noi nu am fost si nici nu suntem singuri in acest vast Univers. Cum de alfel chiar cred si eu. Ca noi am fost vizitati odata si poate au mai ramas aici `gardieni` care sa comunice si sa le raporteze despre faptele noastre din intreaga lume. Si inclin sa cred ca se poate. Asta gratie tehnologiei lor mult avansate. De asemenea mai inclin sa cred ca acesti gardieni mai incearca sa colaboreze cu noi pe cai ascunse , impartasindu-ne unele secrete de ale lor. Asa s-ar explica multe din armele sau avioanele de lupta si tehnica militara, de care dispunem unele popoare. Nu stiu ce ma face sa cred , dar daca o sa fie asa, e grav ! Cred ca la un moment dat cand cei de pe Planeta `X` sau Nibiru, ar venii dupa inca 3600 de ani , asta fiind perioada de evolutie , din jurul Soarelui sau poate o alta stea necunoscuta noua, sa inceapa cu ajutorul nostru , lupta pentru suprematie. Adica sa scoata castanele din foc cu mana noastra. E si asta o idee pe care am spus-o si eu, In Misterul Robotilor, sau cel putin am lasat sa se inteleaga asta. De asemenea din tot ce am citit pana acu , rezulta ca cineva a avut tot interesul ca noi sa nu cunoastem adevarul despre obarsia noastra ascuzandune dovezile care de abia in 1850 au fost descoperite. Si mai de curand : manuscrisele de la marea Neagra sau Moarta unde descifrarea lor ar mai putea aduce mai multa lumina. Oare si asta vor reptilienii? Sa cunoastem tot? Cu tehnica lor daca nu ar vrea nu cred ca le-ar fi asa de greu sa ne faca sa uitam de ele si de toate. Mai sunt acolo niste chestii de datare, ori e prin 11000 ori 13000 acele catastrofe. Se vorbeste despre cum ar fi fost acu milioane si sute de milioane in urma aici pe pamant. Asa ca in toata istoria noastra,aceste secte sau servicii secrete, au actionat in secret , avand grija ca sa ne lase in intuneric cu stiinta, prin paravanul bisericii sau a celor asa zise sfinte. Poate odata ar fi fost bune aceste initiative, dar acu ...? O sa continuu mai departe sa vad ce o sa mai scrie dl David. Un lucru e sigur ca biblia in care se povesteste toate nu sunt decat o culegere de texte si legende de alta data , care le-au interpretat cum au vrut ei dupa bunul lor plac. Asta reies din asemanrea faptelor care au acelasi numitor comun. Istoria noastra. Si cum oamenii de atunci nu cunosteau prea multe , sau nu voiau ei sa cunoastem prea multe, sa fim usor manipulati. vad ca se regasesc scene si la mine din acea carte. Curios! Sa fie de vina telepatia sau manipularea aceia prin unde ? Eu as propune daca nu va suparati sa va dau adresa de E-mail a mea si sa purtam o discutie prin microfon sau si camera, aici pe calculator, fara a mai fi nevoiti sa tot scriem romane.
grigoriu_marin2006 si va dau accept. O noapte buna fara soparle...

Fosta membra 9am.ro

1281 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 20 Ianuarie 2013, ora 22:19

De la: GRINGOS, la data 2013-01-17 13:08:14 INCEPE SA SE FACA , INCET , INCET , LUMINA IAR SI IN VIATA MEA !

Pacat ca nu te-a vazut mare...

Daniela
Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 20 Ianuarie 2013, ora 22:28

De la: 9am_1224, la data 2013-01-20 22:19:18

Pacat ca nu te-a vazut mare...

Nustiu la ce varsta m-a vazut? Dar cred ca am specificat prin povestile mele, ca am fost vizitat de ea , in diferite perioade, fara ca eu sa stiu s-au sa mi se spuna. Ultima oara era dupa moartea tatei. Dupa ce plecase mi-a zis tanti Lili , ca acea femeie care tocmai plecase a fost mama ta. Si atat. De atunci nici eu dar nici ea nu a mai dat semne de viata. Iar acu parca imi spunea cineva ca sa o caut Am avut presimtire. Ca sa aflu ca murise. Este ceva ca un fluid care te leaga indiferent de distanta. ca stii cumva.

Pagini: << 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
Mergi la: