Info
x
Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
|
Fosta membra 9am.ro 1281 mesaje Membru din: 30/12/2012 Oras: Iasi |
Postat pe: 20 Ianuarie 2013, ora 22:33
De la: GRINGOS, la data 2013-01-20 22:28:46Sa stii ca asa e....
Daniela
|
|
Fosta membra 9am.ro 1478 mesaje Membru din: 30/03/2011 Oras: Galati |
Postat pe: 21 Ianuarie 2013, ora 10:20
In concluzie , lumea noastra nu este decat un imens `ghiveci` cu sau fara carne....
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2013, ora 20:32
Odata la scoala , invatam despre circuitul apei in natura. Acum invatam despre circuitul banilor in natura. Unde apa sunt banii. Deci apa care se transforma in ploaie, se revarsa in buzunarele noastre. Dar pe ici pe colo mai sunt si izvoare sub forma de dari si impozite , care se intorc inapoi. Cand ploua ploua si cu bani dar mai multi sau mai putin , cum ii da si guvernul. Cand bate soarele tare, atunci mai speram si noi intr-o minune ca sa ploua mai des. Si in final banii se transforma iar in aburi , adica nori. Si se intorc in visteria tarii sub forma de balti , rauri, mari si oceane. Mai incercam si noi marea cu degetul din cand in cand. Dar norii se lasa greu. Impanzesc cerul si se aud numai numai tunete si fulgere si se transforma totul in apa de ploaie.
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2013, ora 20:56
Nu am sa inteleg de ce Americanii mai vor sa se duca pe Marte ? Cand stramosii Martieni , Fenecienii de ieri, au plecat in graba de pe planeta lor, in urma cataclismului generat de coliziunea lui Venus cu Marte sau a Lui Jupiter, sau ce mai conteaza si , s-au apucat sa populeze planeta noastra, pe langa alti reptilieni , sau ce or fi fost ei. Ca vad ca se vorbeste de o multime de astfel de popoare care au migrat in toata lumea. Asa ca nu inteleg ce mai cauta Americanii acolo ? Ca nu vor sa se convinga de cele cateva piramide de acolo, unde acei exterestrii au facut la noi alte surori gemene. Ce-a ce nu inteleg pana in prezent , de ce nu se vorbeste de oamenii care erau atunci la noi. Sau nu erau? Vad ca populatia noastra de aici e rodul a mai multor civilizatii extraterestre care ne-au vizitat odata, sau au venit la noi de nevoie, inmultindu-se care cu cine voia sau le placea, lasand la o parte toata modestia de `regi` sau` zei` Dar ce mancau , daca mancau , nu se specifica asta nicaieri. Si mai este o chestie: ` De unde au venit ei , erau tot un fel de fiinte care traiau. Deci aveau si ele viata. Deci pe ele cine le-a facut. Care a fost mamicuta lor? Daca este adevarat ce-a ce se confirma in carte, atunci rezulta ca noi nu suntem chiar singuri in aceasta Galaxie , , ca sa nu zic in aceast Univers. Si nu specifica de toate vietatile . Cum au luat ele nastere. Ca vad ca totusi avem destule puncte comune cu ele. Ce legatura de `rudenie` este intre noi si maimute? Ele sa fi foat modelul pentru oamenii de maine de atunci? Cred ca acest David in dorinta lui de a ne destanui tot felul de aspecte reptiliene si de conspiratii secrete , a omis acest lucru. Sa nu fi fost locuita planeta noastra de nimeni? Sau au fost alte civilizatii tot externe care au disparut repetatelor cataclisme, cu care s-a confruntat Pamantul. dar nu as crede sa nu fi fost si autohtoni , avand in vedere conditiile excelente de trai de aici. Si atunci daca e asa noi cum am reusit sa aparem ? Cred ca cea mai buna varianta plauzibila este despre acea Planeta X sau Nibiru care vine spre noi odata la 3600 de ani. Si inclin sa cred ca a mai fost pe la noi. Poate acu daca vin iar , o sa ne subjuge iar, cum o mai facut-o odata. Dar viata, viata cum au facut-o ? Au avut niste aparate speciale , sub forma celer de la `Star gate`, care ii vindecau sau ii intinereau pe oameni? Tehnologic vorbind , cred ca se putea. Nici ei nu specifica cum au aparut toate astea prin Univers, si mai ales Viata si de unde vine ea. sau este si asta un secret ? Care nu a fost inca descoperit. Poate nici `ei` nu vor asta.
|
Fosta membra 9am.ro 1281 mesaje Membru din: 30/12/2012 Oras: Iasi |
Postat pe: 22 Ianuarie 2013, ora 21:01
De la: GRINGOS, la data 2013-01-21 10:20:34In concluzie , lumea noastra nu este decat un imens `ghiveci` cu sau fara carne....
Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
Fosta membra 9am.ro 14360 mesaje Membru din: 27/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Ianuarie 2013, ora 01:00
De la: GRINGOS, la data 2013-01-22 20:56:06 Nu am sa inteleg de ce Americanii mai vor sa se duca pe Marte ? Cand stramosii Martieni , Fenecienii de ieri, au plecat in graba de pe planeta lor, in urma cataclismului generat de coliziunea lui Venus cu Marte sau a Lui Jupiter, sau ce mai conteaza si , s-au apucat sa populeze planeta noastra, pe langa alti reptilieni , sau ce or fi fost ei. Ca vad ca se vorbeste de o multime de astfel de popoare care au migrat in toata lumea. Asa ca nu inteleg ce mai cauta Americanii acolo ? Ca nu vor sa se convinga de cele cateva piramide de acolo, unde acei exterestrii au facut la noi alte surori gemene. Ce-a ce nu inteleg pana in prezent , de ce nu se vorbeste de oamenii care erau atunci la noi. Sau nu erau? Vad ca populatia noastra de aici e rodul a mai multor civilizatii extraterestre care ne-au vizitat odata, sau au venit la noi de nevoie, inmultindu-se care cu cine voia sau le placea, lasand la o parte toata modestia de `regi` sau` zei` Dar ce mancau , daca mancau , nu se specifica asta nicaieri. Si mai este o chestie: ` De unde au venit ei , erau tot un fel de fiinte care traiau. Deci aveau si ele viata. Deci pe ele cine le-a facut. Care a fost mamicuta lor? Daca este adevarat ce-a ce se confirma in carte, atunci rezulta ca noi nu suntem chiar singuri in aceasta Galaxie , , ca sa nu zic in aceast Univers. Si nu specifica de toate vietatile . Cum au luat ele nastere. Ca vad ca totusi avem destule puncte comune cu ele. Ce legatura de `rudenie` este intre noi si maimute? Ele sa fi foat modelul pentru oamenii de maine de atunci? Cred ca acest David in dorinta lui de a ne destanui tot felul de aspecte reptiliene si de conspiratii secrete , a omis acest lucru. Sa nu fi fost locuita planeta noastra de nimeni? Sau au fost alte civilizatii tot externe care au disparut repetatelor cataclisme, cu care s-a confruntat Pamantul. dar nu as crede sa nu fi fost si autohtoni , avand in vedere conditiile excelente de trai de aici. Si atunci daca e asa noi cum am reusit sa aparem ? Cred ca cea mai buna varianta plauzibila este despre acea Planeta X sau Nibiru care vine spre noi odata la 3600 de ani. Si inclin sa cred ca a mai fost pe la noi. Poate acu daca vin iar , o sa ne subjuge iar, cum o mai facut-o odata. Dar viata, viata cum au facut-o ? Au avut niste aparate speciale , sub forma celer de la `Star gate`, care ii vindecau sau ii intinereau pe oameni? Tehnologic vorbind , cred ca se putea. Nici ei nu specifica cum au aparut toate astea prin Univers, si mai ales Viata si de unde vine ea. sau este si asta un secret ? Care nu a fost inca descoperit. Poate nici `ei` nu vor asta. nea marine ...ai atins un punct sensibil cand ai pomenit de maimute ...asta inca este un secret tinut sub oboroc...despre nen'tu david ce sa zic...s-ar putea sa nu-l stie nici el sau sa-l omita voit sau nu...io-ti dau o trimitere plauzibila la biblie si la primii oameni---adam si eva---unde au aparut ei prima data,cine se spune ca i-a creat si urmeaza incifrarea serpeasca cu tarana si coasta...cartea numita biblie abunda de multe asemenea ,,metafore''...originale sau copiate...cert e un singur lucru...smecherii FRATIEI au facut experimente genetice cu maimute si oameni din care au rezultat,,poporul ales''---primii oameni din punctul lor de vedere...de fapt primii sclavi care sa le duca la indeplinire MARELE PLAN.... oamenii erau deja creati,civilizatiile traca,sumeriana,indo-europeana,mongola,chineza si altele...da' nu erau sclavizati de ei si se impunea sa fie cineva care sa-i scarpine si pe ei cand ii mananca pielea.... la propriu.....mai vorbim....
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2013, ora 09:50
nea marine ...ai atins un punct sensibil cand ai pomenit de maimute ...asta inca este un secret tinut sub oboroc...despre nen'tu david ce sa zic...s-ar putea sa nu-l stie nici el sau sa-l omita voit sau nu...io-ti dau o trimitere plauzibila la biblie si la primii oameni---adam si eva---unde au aparut ei prima data,cine se spune ca i-a creat si urmeaza incifrarea serpeasca cu tarana si coasta...cartea numita biblie abunda de multe asemenea ,,metafore''...originale sau copiate...cert e un singur lucru...smecherii FRATIEI au facut experimente genetice cu maimute si oameni din care au rezultat,,poporul ales''---primii oameni din punctul lor de vedere...de fapt primii sclavi care sa le duca la indeplinire MARELE PLAN.... oamenii erau deja creati,civilizatiile traca,sumeriana,indo-europeana,mongola,chineza si altele...da' nu erau sclavizati de ei si se impunea sa fie cineva care sa-i scarpine si pe ei cand ii mananca pielea.... la propriu.....mai vorbim....
Asa e ! Am citit si eu biblia, ce e drept cam pe sarite si nu din scoarta in scoarta, pentru ca unele paragrafe ori ma plictiseau , ori nu prezenta interes pentru mine.Ce e drept, ca e plina de `metafore` care se pot interpreta in fel si chip si care au fost adaugate si in graba si din necunoastere, numai sa iasa. Pe langa minunile prezentate acolo , unele mai erau presarate si cu greseli de date tehnice. Cum ar fi unele cifre, dimensiuni , marimi de munti etc. Dar la vremea aceia, oamenii nu prea stiau prea multe si nici carte multa nu aveau. Ei in afara de ce le prezenta situatia de atunci , cum ar fi cresterea oilor , caprelor sau cultivarea pamantului, nu stiu daca se mai plimbase si prin alte locuri. Unii o mai luau la sanatoasa plimbandu-se prin toata Europa , Asia si ajungand si la polul nord. Stateau prost cu geografia , cu ingineria, Iar la unele actiuni pentru ca ori nu gasise cuvantul corect la traducere, au spus ca asa trebuie sa fie. Ca in povestea ` Nu am gasit alta rima`. Asa ca au mai pus si de la ei din burta, tot numai ca sa iasa. Cat despre povestea cu Adam si Eva, este un basm ca oricare altul, la prima vedere, cat si creearea femeii. Ca sa nu mai spun de explicatia simplista si neterminata a creerii universului. La inceput nu a fost nimic si era intuneric. Iar de aici se pot trage multe concluzii. oricum din nimic nu se poate creea nimic. Iar in natura nimic nu se creeaza ci totul se transforma dintr-o forma de energie in alta. Poate acei extraterestrii vizitatori, stiau mai multe , dar au lasat sa intelegem cat au vrut si ce au vrut ei. Dar poate trebuie privit in alta lumina toata aceasta descriere. Poate ca unele lucruri de acolo or fi fost intamplate cu adevarat. Altele erau poate exagerate, numai ca sa ne infricoseze pe noi. Potopul putea sa fie sau sa nu fie rodul unui cataclism , provocat de o ciocnire a planetei noastre cu un `bolovan` sau ca mijloc de pedeapsa ca i-am fi suparat pe `zei`.Mai marele `sef` de atunci era cam manios din fire. Se aprindea repede. Iar socul sa fi facut ca marea sa plece la plimbare inundand tot. Faptul ca se specifica de acel loc unde s-a oprit arca lui Noe, la poalele muntelui Ararat, ar fi si locul unde `ei` isi aveau una din `baze`, adica Caucazul. Cat priveste celelalte `pilde` presarate pe ici si colo si despre multe altele , cred ca sunt bagate si de la ei, De cei `luminati`. Iar faptul ca inainte traiau oamenii cate 1000 de ani dupa care a decazut `reteta` spune si asta multe. Noi nu mai suntem in statre sa atingem multi si suta de ani, daramite doua sau trei sute. De aici ar rezulta ca am fost creeati ca suntem niste experimente, carora li s-a pierdut si regenerarea si simtul umorului. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2013, ora 15:18
Citind mai departe din cartea lui David, observ ca se face referire la existenta sau non existenta lui Iisus. Unele aspecte referitoare la nasterea sau moartea lui Iisus, se regasesc si printre manuscrisele vremii, unde la fel diferite oficialitati inventate sau nu din cultura mai multor popoare, fac referire la unele povesti asemanatoare , povestilor cu Iisus. De ex: zeul Virishna, Mithra, Horus, Adonis, toti erau fiul lui Dumnezeu si ca toti sau nascut dintr-o mama virgina. La fel, ca si la ei, s-au intamplat aceleasi fapte si cu povestile cu Iisus. Numai numele era altul sau asemanatoare. Acu se naste intrebarea , cine a readus aceste povesti in discutie, Iisus, sau cadrele Bisericesti? Se poate ca sa fie si aceasta poveste o preluare chiar de catre Iisus , care fiind un autodidact , a studiat multe manuscrie si astfel i-a venit ideea. Poate asa a aflat leacuri de vindecare sau alte tehnici, pe care nu multi le stiau, sau poate a studiat , de ce nu, arta unei magii , a hipnozei sau a autosugestiei. Asa s-ar explica `minunile ` infaptuite de el. Minuni pe care oamenii mai putini pregatiti si slabi, din vremea lui , le considerau minuni. Si la noi o vindecare a cancerului ar fi o adevarata minune, dar se mai lucreaza la asta. Iar tot circul care a urmat cu moartea sau invierea putea sa fie si ea masluita , dar nu de Iisus , ca nu avea de unde sa stie el , ca si cu el ,s-ar fi petrecut lucrurile la fel - ci de popi. De preasfintiile sale bisericesti, care au vazut in asta, un nou motiv de supunere in credinte oarbe. Bine ca daca ar fi fost ajutati de zei, ar fi credibila si aceasta poveste. Dar rostul? Ca sa -i faca pe oameni mai credinciosi? - miramas. Asa cum nici Moise sau Solomon nu au existat, asa se pare ca nici Iisus. Deci niste personaje inventate. Acolo se spune ca aceste obiceiuri si tot ce au urmat dupa aia , erau deja cunoscute cu sute de ani inainte, iar cineva le-a scos iar la lumina pentru a impresiona iar masele. Ca ziua de 25 Dec. nu a fost aleasa intamplator , ea marcand inceperea solstitiului de iarna. Sau prescum si ziua pastelui, zi, ce marcheaza solstitiul de primavara. S-a mers si pe acele numere ca : 7 , 12 , 30 , 40, 13, 6 cu diferite roluri si aspecte. Pentru ca prea multe coincidente apar si toate se invart in jurul Soarelui. A divinitatii lui. Si eu as putea acu sa zic ca mama mea a fost fecioara cand m-a nascut , ca as avea puteri magice, ce e drept de autovindecare pe care le-am experimentat pe mine , si mai putin pe altii, ca atunci cand o sa mor oamenii nu ma vor crede , cum au fost vesnic in timp, si ca eu o sa invii la fel ca Iisus. Cineva o sa ascunda aceste povesti ale mele, iar peste inca 2000 de ani cineva o sa le descopere si o sa zica cu o excatitate de plus -minus o secunda , ca in anul 2013, s-a intamplat si s-a dres. Asa cum facem noi acu cu toate aceste scrieri mai mult sau mai putin fanteziste. Numai ca aici e Romania si nu Israelul. Dar se spune , ca de fapt, nici nu a existat acest Iisus. ca totul este o inselatorie. Ca tot a fost o poveste masluita, preluata din experienta altora. Si aici iar ma intreb de ce a plecat toate povestile despre religie din acest loc. De ce ei ? De ce ortodoxi? Si de ce nu alte religii. De ce nu una singura comuna, fara alte batai de cap. Macar odata sa fi fost si noi de acord cu ceva. Si o singura limba cred ca ar rezolvat si rezolva multe enigme. Dupa cum vad toate popoarele lumii s-au inchinat zeului Soare. Numai ca fiecare ii spunea sau il venera diferit, tesand o multitudine de povesti in jurul lui. Care o fi fost adevarul adevarat, nu putem stii. Trebuie sa ne luam si sa credem, dupa tot ce s-a descoperit. Poate o `masina a timpului` ar face mai multa lumina.Dar din pacate ... Mai vad un aspect in aceasta poveste a lui David: De ce nu este pomenit nimic si despre poporul nostru ? El unde era? Ca pe vremea Statului lui Burebista sau a Daciei lui Decebal, au vorbit multa lume si istorici vechi, Herodot sau cantaretul si poetul roman - Ovidiu., exilat in Pontul Euxin , Dobrogea de azi mai bine zis Constanta. Pe vrema lui Burebista teritoriul sau statul lui era de marimea Galiei , Franta de azi ,sau a Germaniei de azi. Vedeti asta si pe blogul meu, pana unde se intindea hotarele Statului. Poate a dus si Burebista o politica de cucerire si expansiune pe vremea lui, dar ... scopul scuza mijloacele. Nu ar fi fost nici primul si nici singurul. Toti au recurs la aceasta metoda. De la Persi,Macedonieni, Turci, Romani , Francezi, Infintarea de coloni pe teritoriul Americii, Germani si chiar si alte state asiatice, au avut acelasi concept. De asemena nu se specifica prea mult despre aparitia poporului Rus. Doar cateva triburi acolo , care au migrat din sud,din Caucaz, catre nord. Dar restul ? La un asemenea stat de o astfel de intindere , ca sa nu mai spun de Chinezi. Prea repede s-a trecut cu vederea. Vad ca s-a insistat cu migrarea din orient catre Irlanda si marea Britanie si Suediei. In concluzie , din ce am citit pana acu, rezulta ca noi am fost si, suntem inca tinuti in minciuna. Chiar si existenta noastra poate fi o minciuna. Chiar si existenta oamenilor simpli de rand , este sub semnul intrebarii. De unde tata , atata popor ? Milioane care au migrat. Ar fi trebuit milioane de ani ca sa ne inmultim atat, incat sa acoperim toata planeta . Asa ca cei care au venit , au avut ce sa predomine cu nestinta noastra. A , si mai este un aspect: Reptelienii aia sau orice fel de etraterestrii ar fi fost ei , nu aveau femei? De s-au repezit asa tare asupra femeilor noastre , facand sa se nasca sub diferite legende tot felul de rude sfinte si semizei? Cred ca nevestele lor i-au gonit de la ei de pe o planeta dintr-o galaxie , spunandu-le: ` Stergeti-o de aici si sa nu mai va prind ca veniti acasa , ca va rup picioarele! Ca si asa nu sunteti buni de nimic``. Si au fost buni aici.
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 1113 mesaje Membru din: 7/01/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Ianuarie 2013, ora 22:24
Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Anubis
|
|
Postat pe: 24 Ianuarie 2013, ora 20:57
Dupa cum ati observat cu povestea acelui profesor, de care se spune in acel material, ca ar fi orb , surd si mut , ca scris o carte, a starnit multe controverse. Trebuie sa recunosc ca inca de la inceput nu am crezut in totalitate tot ce se spunea acolo, si mai ales forma descrisa sumar. Ba mai mult am incercat sa -mi impun propia explicatie si retinere a faptului in sine, de a nu fi de acord cu totul in intregime. Am avut numeroase discutii si cu alti oameni , si care lucreaza in domeniu, dar nimeni nu m-a lamurit pe deplin, de unde si neincrederea mea. Am tot cautat la nesfarsit, pentru ca aceasta` tema` nu ma mai lasa. Incepuse sa ma framinte , fara a gasi o explicatie. Am cotrabait prin temele expuse pe blog, apoi prin informatiile tehnice si medicale de prin fisierele mele , stranse de-a lungul aniilor, dar nu am gasit nimic. Am incercat atunci sa ma pun in pielea profesorului, intrebandu-ma : ` Ce as fi facut eu in locul lui`? Si astfel am gasit raspunsul. Stiti prea bine ca daca ne chinuim zile si ani intregi ca sa` invatam `un papagal sau o pasare care poate imita graiul nostru, reusim intr-un final, ca el sa repete acele cuvinte, intr-o forma mai mult sau mai putin corecta si mecanica. Dar conteaza insistenta lui si a noastra. Aceasta idee mi-a venit dupa ce am vazut un videoclip cu acel papagal buclucas, care vorbea si imita unele animale. De asemenea mai stiti ca liliecii, se `descurca` prin intuneric, gratie ultrasunetelor. Exploateaza la maxim undele reflectate de peretii pesterilor si asa se ghideaza. Aceste doua elemente le-am combinat si a iesit de fapt cauza vindecarii in proportie destul de mare, a acelui profesor. Si asta era o tehnica studiata de mine cu multi ani in urma pe care o aplicam si incercam sa o perfectionez pe corpul meu si de care acu uitasem. Acest procedeu se cheama telepatie. Da ati inteles bine. Fara sa stiti, dinsul , mai bine zis creierul lui a reactionat in urma unor stimuli speciali generate de creier in a i se deschide o noua forma de comunicare. Da prin telepatie. Cu ajutorul si la insistenta voastra si mai ales a lui, a combinat diferitele procedee cu cel telepatic. Cred ca stiti ca daca inchideti ochii, va lasati in repaus total , va goliti mintea, si incercati sa va ganditi la un lucru , de ex o para, o veti vedea in acea imagine intunecata , sub forma unei pete albe. La inceput imaginiile au fost pentru el , alb-negre. Dar la sugestia voastra , el a receptionat si culorile pe care le-a asociat in continuare, lundu-le drept `bune`, asa stiind ca para e galbena, sa zicem. Si tot asa mereu si restul cuvintelor. Deci el receptiona obiectele sugerate de voi. Si apoi incerca sa le reproduca prin scris si mai tarziu prin voce , ce e drept cam greu la inceput. Deci el comunica . Asta inseamna ca in el se trezise un al `n` -lea simt, care incepuse sa se dezvolte si `comunica`. Asta e singurul lucru si ultima optiune ca raspuns la cele prezentate. Poate nici voi nu ati stiut ca el comunica cu voi in acest fel. Asta pentru ca sa acopere lipsurile celorlate facilitati. La asta sigur s-a adaugat si scrisul cu degetele, de care ati pomenit, numai ca el le vedea pe `ecranul lui `alb-negru` , pe fundalul creierului. Daca l-ati pune la un aparat cu acei receptori pe creier, si ati face niste ` sedinte` ati vedea ca veti optine o diagrama. Asta ar fi singura explicatie stiintifica pe care eu o vad. Poate unii or spune ca este o minune. Minuni sunt tot ce stiinta nu poate explica, deocamdata. Dar pentru voi si altii neinitiati ramane o minune, ca a fost `tare`` si ca a avut o vointa de fier. Ce , de ce sa nu recunoastem nu toata lumea se poate mandri cu asta. Este o calitate ! Dar nevoia ... te invata. Sunt ferm convins ca daca la un om sanatos ar fi privat de vedere , i s-ar dezvolta si lui acest simt de comunicare. dar trebuie facut cu rabdare , vointa si timp indelungat. Ca am dezlegat impreuna acest mister va doresc noapte buna si sa ne mai auzim .
|
Postat pe: 25 Ianuarie 2013, ora 11:45
....
- Tot ! M� uit la Nina și credeam c� glumește. M� lupt cu cele trei feluri de m�ncare, dup� care m� uit cu un ochi la desert. Adic� la compotul f�cut de Nina. - Ce e , nu-ți place ? - Unde ai �nv�țat s� faci compot de cartofi? - Pe Zirda. De la Zeno si Retta - Serios? Nu-l știam buc�tar pe Zeno... - Ia și gust� m�car! Ce , eu m-am chinuit degeaba? Gust ca s�-i fac pl�cerea. Era ceva �ntre gust de cartofi si zah�r. Cartofi dulci. Nu p�reau r�i. - Ei cum e? m� intreaba ner�bd�toare s� aud� verdictul. - Da sunt buni. Oricum sunt mai buni dec�t strugurii cu gogoșari la oțet , a prietenei mele Leana. - Odat� am fost la ea și mi-a zis:( Cred c� asta e de la alt� poveste ) - Marine s� te servesc cu ceva nemaipomenit! Nici �n vițile și visele tale nu ai m�ncat așa ceva.... Si o v�d c� desface un borcan cu gogoșari t�iați feliuțe �n care se g�seau si boabe de struguri albi - afuzali.. Incerc o boab� de strugure. C�nd o bag �n gur� , m� incearc� o senzație stranie �ntre dulce, amestecat� cu acru. Am luat si o feliuț� de gogoșar , dar aceasta era buna ,cu gustul ei caracteristic si a urmei de oțet. Mai buni mi se p�ruse gogoșarii dec�t strugurii. - Mai ia ! m� indeamna ea. - Nu mulțumesc, imi ajunge. Ea in acest timp r�dea de mine de acreala de pe fața mea. - Cum Marine ? Nu știi ce e bun, �ncearc� ea s� m� fac s� mai iau. - Cine e Lenuța...? Si c�te Lenute ai tu ? - Ce-ți veni acu? Dou�...da dou� ! - Precis ? Si c�nd le-ai cunoscut? - Poi una la gr�diniț�, și una �n clasa a I-a, știind ce o nemulțumise. - Poi ...? - Da am fost la ea acas� și de fapt mama...mama ei m� servise cu acei struguri... - Da? spune ea ne�ncrez�toare. - Da ce ai Nino? Ești acu geloas� si pe fostele mele prietene? - Cum a fost mancarea? - Bun�... se putea și mai bun�...Da, a fost superb�...dac� a alunecat pe g�t... M� ridic cu g�nd s� m� �ntind nițel, dar glasul Ninei, m� oprește �n prag. - Unde te duci, poi și vasele?... - Ce-s cu ele? �ntreb eu f�c�nd pe sf�ntul, deși știam ce anume voia. - Eu am f�cut m�ncarea, tu speli vasele... - Poftim ? Poi eu te-am f�cut ca s� m� servești tu....nu...invers... - Treci mai repede și spal� vasele, c� m�ine nu mai ai ce s� speli. - Bine , las� c� le sp�l c�nd m� scol. Și dau s� plec. - Ei las� c� m�ine m�n�nci tot �n ele, așa cum sunt. Plec repede și m� �ndrept �n cas�. M� �ntind �n pat și m� joc cu telecomanda schimb�nd posturile ne�ncetat , nehot�r�ndu-m� unde s� m� opresc. Aprofundat de TV , nici nu b�gai de seam� c�nd Nina intr� și ea �n cas�. - Dar oprește-te odat� , c� m-ai amețit de tot. Speriat m� �ntorc. P�n� la urm� m� opresc la un post de știri. Nina se f�cea c� ascult� foarte atent� acele știri. Dar știrile trecur� pe l�ng� mine absente. Nici nu mai auzeam ce se spune. �nchid ochii și adorm. Pe la 6 m� trezesc. Nina mea, urm�rea o telenovel�. Cu un cap�t al șorțului, pe care nu-l lep�dase de pe ea, iși ștergea cu s�rg nasul și ochii. - Ce ai ? intreb eu surprins. Vrei s� m� inunzi? Ai �nceput s� dai ap� la șoareci? Dar uman� te-a mai f�cut �ia...Mai bine du-te și f�-mi o cafeluț�... - Si mai cum...? - Mai cum ce ? - A , aaaa ! Am uitat. Drag�... - Ei așa da ! �nchide Tv-ul și iese afar� l�s�ndu-m� singur cu g�ndurile mele. Eram �nc� amețit. Imi aduc aminte c� m�ine ... gata ! Iar la școal�. Deodat� imi aduc aminte de ceva, și simt c� imi trece un fior prin coloan�. Dup� ce apare Nina cu o tav� cu cele dou� cafeluțe, le pune pe mas�. - Ei dar v�d c� te-ai emancipat drag�. De c�nd bei și tu cafea? - De pe Zirda... - Mai bine las� Zirda , si vezi ce faci cu cea foaie matricol�. C� m�ine ai promis c� o aduci. - Poi d�mi un model și o fac c�t ai clipi din ochi. - Te cred ! Dar de unde s�-ți dau eu așa ceva? C� a mea e la școal� și nici nu știu cum mai arat�. Nu �mi amintesc nici m�car culoarea. - Nu-i nimic aflu eu . V�d c� deschide calculatorul și dup� c�teva manevre cu degetele, c� m� și amețise, �mi trage la imprimant� o h�rtie. Dup� ce o scoate mi-o �ntinde triumf�toare: - Uite am și foaie matricol�! - Ești sigur� c� așa arat�? Numai s� fie bun�, c� secretara aia e cam pretențioas�...A dar ce Nin� deșteapt� am eu. Uite numai 10... a da uite și un 9, ei dar saptele �sta unde l-ai luat? - E bun� , nu-ți mai face at�tea griji, c� �mb�tr�nești repede... Ce vrei �ia s� se sperie de inteligența mea? Am mai pus și eu acolo din burt�...Hai bea-ți mai repede cafeluța, c� mergem s� d�m o fug� p�n� pe Zirda. - Pe Zirda? Ce-ți veni? Eu nu merg, nu ai dec�t...Eu credeam c� iți preg�tești geanta pentru m�ine, fac eu z�mbind, deși știam c� nu avea ce s�-și preg�teasc�. - R�zi de mine ? Ce crezi c� eu nu am fost la școal�..? - Da ?... Și p�n� s� -mi dau seama ce face, vine spre mine, m� apuc� de braț, și acțion�nd un aparat minuscul, ne inv�lui o ceaț� alb� l�ptoas�. Am crezut c� o s� leșin. Avui o senzație foarte rea. Nici nu apucai s� imi dau seama ce se petrece cu mine, c� m� trezii pe Zirda. De data asta platforma pe care aterizasem era �nchis�, fiind saturat� de oxigen. Dup� care acțion�nd un alt mecansim , Nina f�cu, ca s� se deschid� o alt� uș� unde ne �nt�mpinar� El Dor și Kurt. Revederea cu Kurt m� mai �nveseli. Parc� disp�ruse și acea stare proast� pe care m� cuprinsese �n momentul �startului�. - Nina anut�-m� și pe mine c�nd vrei s� o mai faci pe racheta...zic eu c�tre ea moroc�nos. - Ce, nu prea ți-a priit c�l�toria ? m� �ntreab� Kurt. - Nu prea...Ce a apucat-o? M�ine mergem la școal� iar ea ...a apucat-o c�l�toriile interplanetare și intergalactice... - O succes ! S� v� fie de bine, m� felicit� și El Dor. - Poi gata! .... - Dup� ce termini anul ,veniți la noi s� v� termin�m noi preg�tirea. Și așa cu liceul t�u nu ai prea mulți sorți de izb�nd� , s� g�sești ceva. - Ei , m� �nscriu la o facultate, zic eu umfl�ndu-m� �n pene. - Da, la care ? m� �ntreab� și Nina. - Nu știu , v�d eu. - Da știu la care . La nici una. Venim aici . Ne mut�m aici. Aici e alceva. Acolo nici diploma de facultate nu �ți este recunoscut�. Nu am mai comentat, cu toate c� imi sur�dea aceast� idee de a r�m�ne aici. Aș fi fost al doilea p�m�ntean , care se muta aici. Cel puțin așa credeam eu. Aveam s� aflu mai t�rziu c� mai sunt mulți alți p�m�nteni, amestecați printre locuitori. - Și de ce am venit noi aici? �ntreb eu mai mult ca s� m� aflu �n treab�. - Cum de ce ? Preg�tirea pentru școal�. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 25 Ianuarie 2013, ora 11:50
Cred c� ați v�zut ieri comedia aia de la Pro Tv, Dac� se producea lumina inc� din epoca de piatr� cu dinam la purt�tor, dup� o �trosneal� acum aveam gratis curentul, �nc� de acu 2013 ani...
|
Postat pe: 25 Ianuarie 2013, ora 23:14
Ca sa vezi ce poate sa iasa dintr-o neintelegere si o eroare de jurnalistica. Ca alfel ar fi stat lucrurile si nu mai comentam.
|
Postat pe: 26 Ianuarie 2013, ora 17:01
E BINE DE STIUT !
Tehnici de persuasiune Sunt lucruri pe care le spui ca sa-i convingi pe altii de ideile tale... unele le poti folosi in viata de zi cu zi, altele la locul de munca, si cu totul altele cand incerci sa convingi un profesor ca meriti o nota mai mare la examen... dar exista unele care sunt alcatuite din idei si fraze bine formulate, care actioneaza de cele mai multe ori intr-un mod irational asupra subiectului-tinta si cu care ai sanse mult mai mari de reusita. Acestea sunt tehnicile de persuasiune, pe care e bine sa le cunosti, indiferent de ce parte a baricadei te gasesti - fie ca tu vrei sa convingi pe cineva, fie ca cineva incearca sa te convinga pe tine. Succesul aplicarii unei strategii depinde de situatie, unele functionand mai bine decat altele pe un anumit scenariu; dar totul depinde in cea mai mare masura de modul cat mai discret in care le folosesti. Una dintre cele mai simple tehnici este cea a distorsiunii temporale. Cateodata cel mai bun mod de a influenta persoana-tinta este ca sa te comporti ca si cum ceea ce vrei tu sa obtii de la aceasta, s-a si intamplat. Este foarte util ca sa te referi la o decizie pe care respectivul incearca sa o ia, ca si cum ar fi deja facuta; vorbeste-i ca si cum ti-ar fi acceptat deja propunerea, si ca i-ar fi facut chiar si placere. De asemeni, asocierea de imagini placute cu folosirea timpului trecut face ca propunerea sa fie irezistibila. Este stiut ca oamenii simt nevoia de a rasplati favorurile care le-au fost oferite. Un favor poate declansa sentimente de indatorire, si ca rezultat, apare la subiect o mare nevoie de a se elibera de povara psihologica a datoriei. Pentru a realiza aceasta eliberare, oamenii devin mai doritori sa intoarca favorul, chiar unul mai mare decat cel pe care l-a primit. Principiul reciprocitatii consta in nevoia de a rasplati un favor, fie el cerut sau nu, imediat dupa acceptarea acestuia. Aceasta caracteristica umana transcede orice diferente culturale sau rasiale, indiferent si de natura respectivului favor (care poate fi orice, de la un simplu zambet pana la munca fizica sau mici atentii). Acest principiu este usor de folosit: ofera ceva, si asteapta-te (sau da o idee despre cum) sa fii rasplatit. O alta modalitate eficienta de folosire a acestui principiu este metoda "usii-n nas". Aceasta este mai puternica decat simpla oferire a unui dar si asteptarea unui alt dar in schimb; este in acelasi timp si mult mai subtila! Aceasta este o metoda in doi timpi. Un mod de a creste sansele pentru a se obtine o favoare, este sa ceri mai intai o alta favoare, de aceeasi natura ca si cea la care dorim sa ajungem, dar mult mai mare decat aceasta. In mod sigur, aceasta prima cerinta va fi refuzata, din cauza ca este mult prea mare. Dupa acest refuz, cererea va fi micsorata la cea de-a doua, cea reala. Statistic, aceasta din urma are 95% sanse de a fi acordata. Acest lucru se intampla deoarece normele culturale dicteaza ca in schimbul unei concesii, trebuie sa faci o alta concesie. Deoarece reduci prima cerinta la una mai mica, faci o concesie, iar subiectul-tinta va fi indemnat sa faca si el o concesie, si atunci va aproba cea de-a doua cerere. Aceasta metoda functioneaza foarte bine pentru ca normele culturale tind sa depaseasca chiar si logica. Un alt principiu util este cel al angajamentului si concordantei. Oamenii vor face aproape orice incercand sa pastreze ideile care sunt in concordanta cu cele pe care le-au avut anterior. Cand vor lua public o atitudine, toate actiunile ulterioare vor fi in concordanta cu atitudinea manifestata anterior. Comportamentele neconcordante produc tensiuni psihice, pe care individul incearca sa le evite cu orice cost; deci va face orice ca sa se arate solidar cu actiunile sale anterioare. Acest principiu este folosit de metoda "piciorului in prag". Pentru a obtine realizarea unei cereri, este nevoie doar sa lansezi mai inainte o serie de doua-trei alte cereri mai mici, de aceeasi natura cu cea reala. Aceste cereri mai mici sunt atat de putin importante, incat este imposibil sa fie refuzate. Din cauza ca a acceptat aceste cereri mai mici, persoana respectiva este conditionata mental sa accepte si ultima si cea mai mare dintre cerinte. Se realizeaza astfel conditionarea persoanei in a fi in concordanta cu comportamentele sale anterioare. Principiul atribuirii. Oamenii fac frecvent unele lucruri pentru ca ei cred intr-un anumit adevar despre ei insisi. Un atribut intern al felului lor de a fi cauzeaza anumite tipuri de comportament. Daca cineva isi atribuie intern o caracteristica, va face tot ceea ce este specific unui om care are acea caracteristica. Daca seful ii va spune angajatului ca il considera o persoana competenta si care lucreaza mult, angajatul isi va atribui inconstient caracteristica de om care lucreaza mult, si se va comporta ca atare. Iata cum pana si o simpla declaratie poate conduce la surprize! Metoda sarmantului. Spre deosebire de celelalte metode, nu are mai multe etape si nu se bazeaza pe acrobatii verbale. Ea functioneaza pentru ca in mod deschis oferi concesii, manifesti dorinta de a asculta si validezi ideile subiectului-tinta. Acesta are libertatea de a decide; iar tu nu ii ingreunezi gandirea cu un nor de ceturi verbale. Este cea mai etica dintre toate tehnicile de persuasiune discutate anterior, dar in acelasi timp si cea care necesita cel mai mult timp pentru a fi realizata. Oricum, aceste strategii nu sunt infailibile; dar daca se au in vedere si multitudinea de factori care influenteaza o relatie de persuasiune (vezi D. Cristea, "Tratat de psihologie sociala"), atunci aceste tehnici vor acea o forta mult mai mare, si o garantie sporita de succes. Un subiect de meditatie pentru incheiere - moralitatea folosirii acestor tehnici de persuasiune (nu cumva acestea atenteaza la liberul arbitru al persoanei sau noi doar o "ajutam" sa ia o decizie, care, din "intamplare" coincide cu nevoile noastre?) OMUL CAT TRAIESTE TOT INVATA Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Ianuarie 2013, ora 18:24
M� uit �ntreb�tor la Kurt. Acesta �nțeleg�nd mirarea mea , �ncearc� s� m� pun� �n tem�.
- Trebuie s� o reprogram�m pe Nina din nou. - Din nou...? zic eu cu team�. - Da pentru ca s� se poat� integra cu colectivul de la școal�. S� par� c� e de la școal� de c�nd lumea. Cred c� nu vrei s� ai surprize: - Nicidecum ! Doar o cunosc pe Nina , c� e cam impulsiv�. - Tocmai de aia. Nu vrei s� facem o plimbare p�n� una alta, c�t El Dor se ocup� de Nina ta? �nc� nu-mi revenisem de pe urma �c�l�toriei�, dar Kurt observ� cauza șov�irii mele. - Hai c� aceast� plimbare o s� te destind�. Kurt o lu� �nainte, iar eu �l urmai ca o umbr�. Dup� cateva minute intr� �ntr-un hangar. Acolo �l aștepta nava lui , ultima generație. Ne urc�m �n ea, iar Kurt politicos, �mi oferi locul din dreapta pilotului. Iar el ocup� locul din st�nga. - Hai pornește este a ta ! m� indeamn� el. E �n m�inile tale acu. I-am introdus noile coordonate ale tale pilotulu automat. �ncerc timid s� �mi aduc aminte care era treaba. Dup� c�teva st�ng�cii, �mi intru �n atribuțiuni. Pornesc ecranul tridimensional str�viziu, pe care ap�ruse tot felul de desene si imagini pe care le mai cunoscusem și �nainte. �mi pun casca �n cap și dau drumul la motoare. Vorba vine , c� nu auzeam nimic. Numai luminile de bord fur� martore și m� �ncredințar� c� sunt pe drumul cel bun. �n timp ce ridicai timid nava, usile garajului se deschiser� ca de la sine, grație senzorilor. L�sai nava s� ias� �ncet dup� care o l�sai �nc� nehot�r�t s� se deplaseze �n virtutea inerției. �n urma noastr� ușile hangarului se inchise lin f�r� zgomot. - Și acu �ncotro? �ntreb eu mai mult ca s� rup t�cerea și sper�nd ca prietenul meu Kurt ,s�-mi dea o m�n� de ajutor. - Tu ești la comand�. Tu ne conduci. �ncerc s�-mi amintesc procedeul. M� concentrez și �mi spun dorința �n g�nd. Nava ascult�toare se deplas� �nainte prinz�nd vitez�. �n fața mea deja ap�ru la orizont o p�dure de , nici eu nu știu din ce fel de copaci era compus�. Urm�rind ecranul din fața mea, v�zui și altitudinea la care ne afl�m. Un semnal de pe ecran m� avertiz� , ca dac� nu vrem s� facem cunoștinț� cu copacii, ar fi bine ca s� ridic nava. Nici nu imi pusei dorința bine , c� nava ascult�toare se ridic� rapid trec�nd razant de v�rful ultimului arbore. - Bravo ! m� l�ud� Kurt. Ți-a prins bine lecția ultimei c�l�torii. Ai �nv�țat , te descurci bine. - Poi eu , la mine e greu s� m� pornesc , c� apoi numai uit nimic. �n fața mea ap�ru și silueta unor munți teribili de �nalți. Cred c� erau frații cu munții Himalya. �ncerc pentru orice eventualitate s� ridic nava. Deja m� uit speriat la indicatorul de altitudine: Era 15 Km. - Nu e cazul, mergi așa. Și așa nu o s�-i dep�șim. Facem numai o survolare. M� �nscriu �ntr-un arc de cerc, p�n� aproape de poalele munților. La poale �ncepea un lac imens. Undeva la mijloc era o insul� natural�, cred. Kurt m� �ndemn� s� o iau �n acea direcție. Cei c�țiva Km , i-am parcurs �n c�teva secunde. C�nd mai aveam c�țiva metri fr�nai nava brusc, l�s�nd-o s� se așeze lin și f�r� zgomot pe platform� betonat� , sau dintr-un material necunoscut mie. Probabil un metal. - Bravo ! m� felicit� din nou Kurt. O s� ajungi un mare navigator galactic. Dup� ce oprii nava Kurt ieși afar�, f�c�ndu-mi semn s�-l urmez, nu �nainte de aș pune casca cu oxigen. �i urmai și eu exemplul. Afar� era �ntr-un amurg, semn c� ziua se sf�rșea. Undeva la orizont un astru uriaș si portocaliu, mai arunc� cu o ultim� zv�cnire, suliți de lumin�. Numi d�deam seama dac� e frig sau cald, datorit� costumului. De la nava noastr� pornea o c�rare de culoarea platformei. Aceasta ducea la o mic� așezare. Kurt era �n fața mea. Se opri la ușa unei cl�diri. Dup� ce form� un cod, ușa se deschise permit�ndu-ne ca s� intr�m. C�nd prima ușa se �nchise �n urma noastr� , o alta din faț� se deschise, l�s�nd s� se vad� un hol luminat de nic�ieri. Nu vedeam nici un bec sau o lamp� fluorescent�. Kurt �și scoase casca, ceea ce f�cui și eu. Dup� alte c�teva uși , intrar�m �ntr-o �nc�pere destul de mare ințesit� cu cadrane monitoare si alte aparate, ce se �ntindeau pe toți pereții. La un pupitru era cineva. C�nd Kurt se apropie forma se �ntoarse, si v�zui o femeie , cel puțin așa ar�ta la prima vedere. Kurt se preg�ti s� fac� prezent�rile: - Ea e Retta ! Iar el e Marin, p�m�nteanu... - A da ? �nc�ntat de cunoștinț�. Mi-a mai spus c�te ceva Nina de d�nsul. - Dup� ce �ntind și eu m�na �n semn de salut, o �ntreb: - Dumneata ai �nv�țat-o pe Nina mea, ca s� g�teasc� așa de bine, zic eu cu g�ndul la acel compot. - A , da ? Imi pare bine c� ți-a pl�cut acel compot. Eu am �nv�țat-o sa-l fac�. Nu e așa c� e superb? Am confirmat d�nd din cap , de fric� s� nu m� dau de gol, citindu-mi iar g�ndurile. - Și cu ce treburi acu pe aici, �l �ntreb� pe Kurt. - Am adus-o pe Nina ca s� o programeze, El Dor, doar m�ine �ncepe școala. - O, NIna e aici ? Poi c�nd plecați s� merg și eu ca s� o v�d. �mi este așa dor de ea. � Da de o s�pt�m�n� zic eu �n g�nd f�r� s�-mi dau seama. - Și ce , te deranjeaz� asta ? - Nu nicidecum! zic eu l�s�nd capul �n jos. Era s� m� prind� cu minciuna. De c�nd eram �n mijlocul lor, aici pe Zirda, �nv�țasem cate ceva de a-mi st�p�ni g�ndurile , nemai d�ndule fr�u liber. Ce vreți tot Nina s�raca. Dac� nu era ea...De la ea am �nv�țat multe. Ce e drept c� unele faze se terminau cam prost pentru mine. Dar ... mai �mi f�ceam și singur cafeaua , c�ns aceasta se sup�ra, prinz�ndu-m� cu minciuna. - Cu ce vreți s� v� servesc , p�ru deodat� amabil� Retta. - Nu trebuie s� �ți faci griji pentru mine, eu de abia am m�ncat . Poate d�nsul... - Nu muțumesc... �ncerc eu f�r� prea mari sorți de izb�nd�. - Da nu se poate ! Veniți prima dat� la noi... și se g�bi s� dispar� dup� o uș�, f�r� a mai asculta protestele noastre. R�mași singuri, Kurt �și f�cu loc la pupitru urm�rind atent niște parametrii. Din c�nd �n c�nd mai regla c�te un buton , sau ap�sa pe un ecran digital. - Vezi s� nu strici ceva, �i zic crez�nd c� fac o glum� bun�. - Nu-ți face griji , doar sunt la mine acas�. - La tine acas�? zic eu uluit. - Da și Retta e soția mea. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 27 Ianuarie 2013, ora 16:35
Nina
M� uit la Kurt uluit. Nu m� așteptam la o asemenea veste. - Bine dar ...? - A știu te �ntrebi de fata de la stațiune....Ei acu o cheam� Retta. I-am schimbat numele dup� cele ale noastre. E mai zirdanian... - Deci Anda e soția ta p�n� la urm�. - Da exact ! Nu apucai ca s� mai comentez despre �nunt�, c� ceva sclipi �n aer și iși f�cu apariția �ntr-un mod teatral și Anda ... adic� Retta. Se teleportase direct de la buc�t�rie , direct la noi cu dou� t�vi cu aperitive, iar pe cealalt� se odihneau trei cești destul de mari cu cafea, din care mai ieșeau aburi. - Vai drag� , dar ce intrare ți-ai f�cut ! zise Kurt. Cred c� ai vrut s�-l �mpresionezi pe mister Marinic�. - Nu deloc , dar am crezut c� v-ați plictisit c�t timp v-am l�sat singuri si, am venit mai repede. Luați și serviți ! Ne �ndemn� ea. M� uit cam suspect și cu o mic� reținere amestecat� și de curiozitate, la cele de pe tav�. - Ia serveste o s�-ți plac�, m� �ndeamn� și Kurt. Nevestica mea are un talent nebun �n a-mi g�ti tot felul de surprize... -��mi �nchipui� fac eu �n g�nd, dar m� opresc speriat. Noroc c� nu mi-am dus g�ndul p�n� la cap�t. I-au totuși ceva de acolo și gust cu team�. Cei doi st�teau cu sufletul la gur�, aștept�nd verdictul meu. �n timp ce mestecam �ncercam s� ghicesc cu ce specialit�ți m� confrunt. Avea totuși gust bun. Dup� ce terminai cu prima, ochii mi se oprir� pe alta mai frumoas�. O �nhaț curios s� v�d cum e. Nu știu ce era , dar știți cum e , pofta vine m�nc�nd. S� fi fost drumul de vin�? - Ei cum e ? �ntreb ner�bd�tori am�ndoi , aproape �ntr-un glas . - V�d c� v-ați mai diversificat rețetele de buc�t�rie. Nu mai faceți pilule? - S� �nțeleg c� ți-a pl�cut zice Retta. � Opa ! fac eu iar �n g�ndm-a luat cu �tu� direct. Dar mai bine �mi tr�geam o palm�. mereu uit c� g�ndurile mele pentru ei , nu au secrete. - Nu te �ngrijora, dar scum ești de-al nostru. Prietenii lui Kurt sunt și prietenii noștrii, �ncearc� ea s�- mi distrag� atenția. -� Ei , așa e mai bine� , fac eu iar �n g�nd, drept care Retta �mi r�spunse cu un z�mbet. Dup� ce m� ghiftui cu jum�tate de tav� de aperitive, c� trebuie s� recunosc , niciodat� nu m�ncasem ceva mult mai bun, trecui la cafea. In timp ce sorbeam cafeaua, care mi se p�ru și ea foarte bun� dar totuși diferit� de a noastr�, �l �ntreb pe Kurt: - Chiar nu vrei s�-mi zici ce am m�ncat? - Nu ! Secret ! zise Kurt z�mbind. Dup� ce �mi terminai și cafeluța, Kurt se ridic� și spuse: - Gata ! cred c� El Dor și cu Zeno, au terminat �preg�tirea� de școal� a Ninei. - Stați așa! s� vin și eu , c� abia aștept s� o v�d pe Nina. M� �ntorc z�mbind, f�c�nd un efort disperat ca s� nu mai g�ndesc nimic. - Bravo ! faci progrese uite așa ai f�cut deja primul pas , �n a �nv�ța de a te controla si st�p�ni, imi zise Kurt. M� uit la e puțin surprins: - Dar bine nu m-am mai g�ndit la nimic r�u. - Poi tocmai de aia. �ntre timp Anda , adic� Retta,... o s� trebuiasc� ceva timp p�n� s� m� obișnuiesc, m�car c� nu prea mai sem�na cu Anda. Dac� nu-mi spunea Kurt , cine era defapt, nici prin cap nu mi-ar fi trecut. V�d c� se deschide ușa la comnad� si intr� un tip , cred ca era robot. Retta , �i d� niște instrucțiuni , si �l las� � de paz� , spunea ea,doar c�teva minute. Abia m-am abținut s� nu r�d și s�-mi controlez iar g�ndul. Așa c� o i-au primul spre uș�, de parc� cunoșteam mai bine dec�t ei , zona. Kurt m� ajunge din urm�, sf�tuindu-m� s� �ncerc s� nu mai am p�reri, indiferent care ar fi alea. Apoi ia el comanda. Din urma mea apare și Retta. - Și cum te-ai acomodat pe aceast� planet� , �ntreb eu , mai mult ca s� leg o conversație. - A foarte bine. - Și nu �ti este dor de planeta Pam�nt ? - A , dar nu este nici o problem�. Eu m� duc odat� sau de dou� ori pe lun� , pe la ai mei , �n timp ce fac și �piața�. - Cum așa? - Poi am permisie de aici și m� teleportez direct la mine acas�. Și la �ntoarcere la fel. - Interesant , zic eu neg�sind alceva. P�trundem �n sala programatoare. Cum deschide Kurt ușa , o și v�d pe Nina mea. Era gata . Se �ndreapt� șov�ind c�tre mine, timid� , exact ca o școl�riț�, care face cunoștinț� pentru prima dat� cu un b�iat. - Bun� ! Ce faci Marinuși? Ce p�rere ai despre noua ta coleg� de școal�? M� uit disperat la El Dor și Zeno. - Nu credeți c� ați cam exagerat? Poi cu o asemenea comportare, o s� p�țesc ca �n povestea cocoșului , c�nd toate or�t�niile s-au luat dup� cocoș. In cazul de faț� �Gaina �... - Ce ai zis, ce eu sunt g�in�? Las c� ajungi tu acas� ! Te-ai șters de la bot de cafeluțe, S� ți le faci de acu singur. - Ei așa mai merge , m� declar eu mulțumit. - Am ad�ugat și alte programe , cere s� le poat� aplica in funcție de nevoie și de situația creat�. Așa c� nu te speria. Nina ta e tot la fel de aț�goas� la nevoie, m� liniștește Kurt. - Of, Of, am zis eu c� ... dar t�cui, de fric� s� nu m� duc pe jos p�n� acas�. - Ar fi totuși o idee bun� , nu se l�s� Nina. - Ce mai mi-am g�sit beleaua cu asta , explodez eu nervos. V� rog renunț la prima zi de școal�, numai ca s� v� las timp , dar �reparați-o� mai bine. M�car l�sați-o cum am proiectat-o eu: �nțeleg�toare , supus�, și f�r� �ntreb�ri... - Și devreme acas�? nu se l�s� iar Nina. El Dor Schimb� niște priviri cu Kurt z�mbind. �ncercai s� �traduc � ce �și spun , dar degeaba , c� simții c� amețesc de efort, dar nu prinsei nici o �vorbuliț� �ncercai s� le citesc de pe faț� luarea unor decizii. Zeno intervenii uit�nduse la mine și impresionat de efortul meu depus. - �mi place c� voi p�mantenii sunteți ambițioși și orgolioși. Nu v� l�sați cu una cu dou�. Totuși e l�udabil efortul t�u, de a �ncerca a ne citi g�ndurile. E greu ! E foarte greu! Nici cu Kurt , treburile nu au mers de la �nceput bine. Cu toate c� a �nceput � sedințele� de la v�rsta de 4 ani, c�nd l-am recuperat de pri d�r�m�turi. Nici acu dup� at�ția ani, nu ar fi f�cut faț�, dac� nu l-am fi �ajutat puțin și noi. I-am implantat �n creier, un mic cip , care are rol de preluare si amplificare a undelor telepatice. Așa a reușit. Noi nu avem așa ceva. Noi deja suntem n�scuți cu acest � talent�. Lucr�m acu pentru a experimenta pe un subiect nou, o eventual� m�riere a capacit�ții și control al creierului . �l ajut�m s� foloseasc� cat mai mult capacitatea lui. Voi oamneii, nu v� folosiți creierul la o capacitate mare, ca s� nu spun la �ntreaga capacitate, c� acest lucru ar fi pentru voi imposibil. Ați exploda ca un balon de s�pun. Asta trebuie f�cut� treptat și �n timp. Dar cu tehnologia voastr� nu prea aveți multe șanse prea cur�nd. - Și cred c� nu au nici un �nteres unii, s� se și aplice. - Poi de aia... - Știu! nu are ursul coad� , cum spunem noi. Kurt se uit� la mine și z�mbi. Totuși r�spunsul meu avu darul s� creeze pe fața lui Zeno, un sentiment bizar, ceva ca o nel�murire, combinat� cu o surpriz�. Nu știu dac� r�spunsul meu �i schimbase atitudinea , sau alceva provocase schimbarea chipului lui. De obidei am observat �nc� din prima zi, pe c�nd am f�cut contact cu ei, și asta grație prietenului meu Kurt, c� erau greu de descifrat , la capitolul sentimente. Nu știam , dac� se bucur� sau sunt serioși. �n orice situație creat�, toți ar�tau la fel impenetrabili. C� �mi și ziceam : c� erau roboți, dac� ar�tau toți la fel. Dar aveam s� descop�r mai t�rziu c� nu toți erau la fel. Poate unde �si duceau acea viaț� aspr� și poate și timpul �i schimbase . At�t sentimental c�t si ...( adic� și teoretic și practic.) ... c�t și comportarea. - Poi e timpul s� plecați acas�, m� smulse din cuget�ri Kurt. �n acest timp Retta nu se mai s�tura s� fac� conversație cu Nina. �și tot spuneau , ce , și nu mai terminau. F�ceau și ele ca cele dou� pușc�riase, care au stat zece ani �mpreun� , iar c�nd s-au eliberat , au mai stat de vorb� �nc� zece ore la poarta penitenciarului. Așa și ele acu. Kurt se �ndrept� spre ele. Asta f�cu ca discuția s� ia sf�rșit. Apoi Nina veni l�ng� mine gudur�ndu-se, vesel� nevoie mare: - Sunt școl�riț�, sunt școl�riț�...! - Gata, știu c� ești, dar acu hai de m� du acas�. - Nu e nevoie s� folosiți teleportorul portabil, c� consumați energia și e p�cat. Poate v� mai trebuie și alt�dat� . Așa c� v� invit �n capsulele de teleportare ale noastre. V� facem �cinste�. - Da ? zic eu , cu g�ndul la experiența ce o acumulasem, cu proiectul lui El Dor sau Tod. Nu prea �mi f�cuse prea bine acea teleportare. Citindu-mi �ngrijorarea pe chip și din g�nd, Zeno, se aprinse: - Nu trebuie s�-ți faci griji �n privința asta, doar am mai evoluat de atunci. � Au mai evoluat ? Și asta �n numai c�teva luni? Ciudat.! La ei invențiile trec pe band� rulant�. Azi una m�ine alta. Sunt o industrie puternic� - Exact ! �mi confirm� Zeno. Ne indrept�m c�tre camera de teleportare. Dac� �nainte era un cilindru �n care intra o singur� persoan� și goal� pe desupra, pentru c� , spuneau ei, moleculele sintetice s� nu se amestece cu moleculele corpului uman. Acu ne pune s� p�șim pe niște cercuri. Camera era , sau fusese proiectat� pentru un num�r mai mare de subiecți, martore fiind restul de cercuri. Și nu aveam s� greșesc. �n timp ce noi ne ocupam locurile, ceilați se d�dur� �napoi. Și num�r�toarea �ncepu. Acu plecase de la zece. Simții c� m� �ncearc� iar o emoție puternic�. Probabil c� știa Nina mea ce știa c� m� luase prin surprindere. M� uit la asistenț� și nu �l v�d pe Kurt. � Oare vine și Kurt cu noi� mai apuc eu s�-mi zic �n g�nd. C�nd cronometru ajunse la zero, coboar� peste noi niște perdele albastre argintii. Și asta fuse tot. Nu știu dac� trecuse minute sau ore. C� mie mi se p�rur� o veșnicie. Și �ntreg corpul �ncepuse s� m� doar� �ngrozitor. �Cred c� mai bun era teleportorul Ninei � asta a fost ultimul meu g�nd dup� care leșinai și nu am mai știut nimic de mine. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2013, ora 14:40
�ntr-un t�rziu spre sear� reușii s� deschid un ochi. L�ng� mine Nina și Kurt vegheau la c�p�t�iul meu. - Ce faci meștere? Da știu c� ne speriași un pic. Era s� te pierdem printre constelații. Ce a fost �n capul t�u? De ce nu ai spus c� ți-a fost fric�? C� �te calmam� noi. �ți d�deam o pastil� ...și gata erai aici cum trebuie. - Iar mi-ați dat pastile? - Ei una mic� acolo ... zise și Nina. - Acu sunt �ntreg ? - Nu zise Nina . Un picior ți l-am cules din Ursa mare, un braț din Scorpion , capul de pe Marte... - Gata ! M-ați convins! Dau s� m� ridic și simt cum incepe s� se �nv�rt� casa cu mine. - Ușurel , m� oprește Kurt. �nc� nu te-ai intregit. - Nu m-am �ntregit? A mai r�mas ceva de la mine pe drum? zic eu speriat �ncerc�nd s�-mi pip�i corpul. V�d c� picioarele sunt la locul lor, m�inele așișderea, capul cred c� mai este, c� v� v�d. Poi par toate la locul lor. - Liniștește-te ! Mai ai probleme cu circulația. Nu ți s-a reglat pulsul si tensiunea. Mai ai r�bdare. - Ce r�bdare, m�ine �ncepe școala , și eu .... cred c� o sa-mi iau un mic concediu de la cabinetul nostru medical. - Nu-ți face probleme , p�n� m�ine nu ai s� mai ai nimic. O s� fii ca nou. - Vai ce �ncurajator sun�. Deci �nc� am prea multe... Nina aparu din nou. �ncerc� s� m� linișteasc� și ea. - Hai Mister Marin , ce naiba ? Eu aveam pretenții mari de la tine. - E clar Nmai pe m�na unor doctori ca Nina s� nu mai fii. Ea nu pune la suflet. Ei dac� nu-i merge un braț, nu e nici o problem�... - S-o crezi tu! Am dep�șit demult perioada aceia. �ntre timp se apropie de mine și Kurt agit�nd și plimb�nd un mic aparat pe deasupra mea. �M� m�sura� zicea el. Nina din spatele lui se uita la date. - Nu spun eu , e ca și nou. - Da se stabilizeaz� si tensiunea și pulsul... - Da ? Atunci Nina f�-mi repede o cafea , ca s�-mi revin mai repede. - Mai �ncet cu cea cafea! m� opri Kurt. O vreme mai f� o pauz�. - Ei vezi Nina? de una ai sc�pat. �ncerc totuși s� m� ridic. Dar am f�cut mișcarea prea brusc� si cateva constelații deja �ncepur� s� roiasc� �n jurul meu. - Ușurel! - Ei dar voi p�n� c�nd o s� ma mai d�d�ciți.? Gata ! , Jos din pat! Tare r�u m-ați sup�rat, c�nd am venit aici si v-am gasit dormind �n pat. Ce ? Pe mine m-ați v�zut dormind �n pat la voi ? Tu c�țel dute la cușca ta, tu motanul Mionel , marș la perna ta. Sau parc� așa ceva ... - Ei precis nu mai are nimic , dac� ține minte și versurile de mult apuse...complet� Nina. - Ce te-ai apucat și de poezie? m� �ntreab� Kurt z�mbind. - Ei ce s� fac și eu, m� antrenez și eu pentru m�ine. Spun�nd astea m� dau jos din pat. Fac c�țiva pași spre uș�. la ultimul pas se f�cu pentru c�teva clipe noapte. Cei doi realizar� t�rziu gestul meu de a m� opri cu m�na pe ușa. �ncet , �ncet �ncepu s� se fac� iar lumin�. Aveam o stare foarte proast�. �nc� mai m� durea corpul. Aveam aceeași stare c�nd m� aflasem pe acea planet� a soarelui negru. C�nd uriașa gravitație ne lipea de sol. M� opresc nehot�r�t �n loc , f�r� a m� hot�r� �ncotro s-o iau. P�n� la urm� vin la mas� și m� pun pe un scaun. - Sigur mi-ați pus toate �n or�nduial�? - Poi da cum altfel? - Voi chiar vorbiți serios? - Ei și tu ! Ti-ai pierdut simțul umorului? - Da cum ai știut ca s� vii cu noi? �ncerc eu s� leg o conversație , mai mult ca s� uit de starea mea. - Poi m-am g�ndit c� m�ine... s� v�d dac� se descurc� bine Nina ta , �n caz contrar s� pot lua m�suri. - Da și v�d c� ai luat m�suri pentru mine. - Ei , nu s-ar zice c� am venit chiar degeaba. Dac� vrei am plecat ! - Nu, mai stai s� v�d cum �mi este și m�ine. Noroc c� am ore dup�-amiaza. - Aș m�nca totuși ceva, dar ceva ușor. - �ți dau imediat dou� pastile și te saturi. - Nu mersi , f�r� pastile. - Noroc c� Zeno mi-a umplut traista cu restul de sandwich-uri r�mase. - O da ! De alea vreau ! O v�d c� apare Nina cu o sacoș� �n care odihneau cele c�teva aperitive. Le �nfulecai cu poft�. Parc� �ncepea s�-mi apar� și buna dispoziție. - Ei acu , c� ai m�ncat gata , hai la nani, m� zori Nina. - Eu m� retrag �n camera cealalt�. Dac� e ceva m� g�siți acolo, zise Kurt disp�r�nd. Nina , dup� ce m� b�gai iar �n pat, imi mai administr� �nc� un siropel, spunea ea, ca s� dorm f�r� vise. Și �ntradev�r p�n� dimineaț� nu m-am mai trezit. Prima zi de școal�... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 14360 mesaje Membru din: 27/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Ianuarie 2013, ora 14:13
sa va fie foarte clar....NU EXISTA MINUNI....
Exista lucruri neintelese suficient. Cat timp nu se cunosc exact mecanismele declansarii bolilor, sau mecanismele prin care corpul se vindeca, atunci nu poti vorbi de o predictibilitate de 100 % a evolutiei bolii. Faptul ca se intampla un lucru mai putin favorabil probabilistic nu inseamna ca a avut loc o minune, ci doar faptul ca natura a luat un alt curs. Poti vorbi de minuni doar in cazul in care desi cunosti cu exactitate toate caile posibile si mecanismele exacte, lucrurile depasesc logica si firescul. De exemplu daca as vedea o caramida dansand SAU o gaina filmand filmulete si incarcandu-le pe youtube , as spune ca e o minune. In cazul unui bolnav clasificat ca fiind incurabil care totusi se vindeca nu are loc nici o minune, pentru ca nu ai de unde sa stii ca organismul lui nu a gasit o cale de lupta alternativa cu boala, una necunoscuta stiintei medicale actuale. La inceput si cei care erau imuni la ciuma erau considerati miracole, dar uite ca in timp stiinta a explicat care e treaba cu ei. Minunea e doar o manifestare a unui cauze ce are o probabilitate 0 de a se petrece de la sine. In cazul vindecarilor nu poti vorbi de probabilitati absolute din moment ce nu cunosti toate mecanismele prin care se apara organismul. Eticheta de "incurabil" data de medicina azi nu are caracter absolut. Raporteaza abuz de limbaj
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
Postat pe: 29 Ianuarie 2013, ora 15:16
O TAIN� MEDICAL�! -- Sarea din s�nge!!!
SECRET ANTICANCER O TAIN� MEDICAL�! V� dezv�luim azi o tain� ținut� cu mari eforturi și mulți bani departe de urechile și ochii tuturor ! Lipsa s�rii din s�nge!!! �nteresant, dar LOGIC. Aceeasi problem� cu tensiunea arterial�: �nainte 130/80 era tensiune de aviator, acum este limita superioar� a "normalului". S� aib� aceeași justificare? V� dezv�luim azi o tain� ținut� cu mari eforturi și mulți bani departe de urechile și ochii noștrii . Excesul de sare, zah�r si gr�simi, d�uneaz� grav s�n�t�ții ! Asta da avertisment medical! Ce �nseamn� exces nu ne explic� �ns� nimeni!!! La prima citire, exces �nseamn� prea mult, dar raportat la greutatea fiec�ruia !!! �ntre copilul de 20 de kilograme si adultul de 80 sau 120 de kilograme... e o marj� de eroare foarte mare, ca s� pronunți exces, sau s� recomanzi doar 2, 4 sau 6 g de sare pe zi. �ntre omul de la munte... care bea ap� puternic magnetizat�-adic� cu exces de magneziu (Mg)- și aproape pur� și cel de la șes sau de la oras care primesc apa cea mai infect�. Cel de la munte sau cel de la țar� care bea ap� din f�nt�ni, va "dizolva" si elimina mult mai repede chimicalele! Nu uitati ca nu suntem la fel, c� nu avem aceeasi grup� sanguin�, c� difer� si RH-ul - purtatorul de oxigen din sange! Unii au �n s�nge predominant- Cuprul (RH negativ) altii, cei mai multi, au Fierul (RH pozitiv)! Nu uitati ceea ce mulți vor s� ascund�: - orice reactie a apei cu sarea produce... caldura!!! Iar sarea formeaz� pricipalul electrolit care, scos din s�nge, reduce de... 11 000 de ori viteza transferului informational catre creier!!! Mai simplu spus, lipsa s�rii din s�nge...prostește!!!Intuiția �mi spune c� asta este scopul lor real: s� devenim legume! La munc� și �napoi acas�, la televizor, unde ni se repeta zilnic prostiile astea: excesul de sare, zahar si grasimi d�uneaz� grav sanatatii! �n final r�m�ne la atitudinea fiec�rui dup� gust NU? Dar excesul de alcool, tutun si medicamente? De ce nu se fac campanii la TV cu acest subiect? De ce nu se fac campanii contra drogurilor ??? Nu este vorba de boal� si moarte, mai ales �n r�ndul tinerilor? Ba da! Dar este vorba și de bani, de mulți bani, de foarte mulți bani, at�t de mulți �nc�t viața copiilor și a tinerilor...nu mai conteaza!!! Este vorba de profituri imense, accize și taxe! și �n fond este bine s� ai multe "legume" �n sistem ! Pentru c� legumele �și pl�tesc taxele la zi! Amintiti-v�! Ce face medicul prima dat� c�nd ajungi �n spital? �ti schimb� regimul alimentar: f�r� sare!!!! Adic� taie legaturile informationale cu creierul, ca s� poat� trimite medicamentele peste tot �n corp. Amortește creierul pentru c� altfel, acesta, ar reactiona imediat la chimicalele administrate! Ar declanșa alergii!Și cu toate astea mai sunt și cazuri de astea. Dar asta poate fi și cauze de consum excesiv de alcool sau cafea. Iar �ntreruperea lor brusc� pe patul spitalului și nu numai , c�t ar dura tratamentul , numai bine nu ar face. C� de multe ori te duci la un spital ca s� te vindeci de una și te imboln�vești de alta , și asta tot mereu la nesf�rșit.Oricum e bine totuși s� nu s� se fac� abuzuri de sare. C� ... d�uneaz� ! Ce e mult stric� totuși. Mai sunt și cazuri la unii oameni care organismul nu mai recepționeaz� excesul de sare sau, cum vom vedea și la zah�r. Ei sunt tentați ca s� tot pun�. Și �n final știți ce -i pot aștepta. Dar zaharul? Ei, zah�rul e purt�tor de un cu totul alt tip de informatii ! Nu vorbim de "clasicul" zah�r alb, tos, chimizat la maxim!!! Vorbim de zah�rul natural din fructe sintetizat de natur� cu ajutorul apei ! Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine, natural�! Glucoza particip� direct la formarea acidului dezoxiribonucleic (ADN) adic� a evoluției. Vitalitatea dvs. și a copiilor dvs., atentia, concentrația, vin din zaharurile naturale! Si evoluția dvs. Genetica! Și aici ca la sare excesul se poate face controlat dac� și subiectul are control asupra lui. Insulina c� de aici pleac� totul, nu mai are același efect. Nu o s� insist despre diabet sau cauzele lui, poate alt�dat�. O s� v� ar�t �ns� o alimentați s�n�toas� dup� grupele sanguine ale fiec�ruia. Nu r�deți , este real� și verificat�. Grasimile ?! S� vedem ce spun studiile! Colesterolul ajut� la formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor �n glandele suprarenale și �n ovar!!! Colesterolul este indispensabil digestiei lipidelor, �n urma transformarii de catre ficat �n acid biliar. Nivele joase ale colesterolului, induse cu ajutorul medicamentelor, duc la aparitia depresiei, comportamentului violent, sinucidere, cresterea riscului de infarct miocardic și mai ales o slab� funcționare a sistemului imunitar. �n trecut, cineva cu un regim alimentar ce conținea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de s�nge, era considerat normal. Asta p�n� c�nd, cei de laOMS, au hotar�t s� schimbe normele! Sa le coboare la 200! Imediat, au aparut 36 de milioane de "bolnavi", si 4,3 de miliarde de dolari pe an, c�stig, dintr-un foc! �ntre vrajeala stiintific� a unora și intuiția lui str�moșeasc�, ciobanul rom�n a ales intuiția!... tot cu slanin�, pita, ceap� și palinc� tr�ieste! Și chiar -TR�IEȘTE. Nu face exces și traieste mult si bine... cum ați vrea s�-și creasc� altfel oile, s� lupte cu frigul, cu ploile, cu lupii?- Da asta cu lupii e grozav�- și toate astea p�n� pe la 80-90 de ani... cu un cojoc mițos de 40 de kilograme pe umeri și b�ta �n m�na? Acum, trageti dvs concluziile. APA. *Ce face apa dac� e b�ut� �nainte de a manca sau/și imediat dup� mas�! Chinezii și japonezii beau ceai mai cald , �n timpul mesei, Nu ap� rece! Și mai ales de la frigider ! Poate e timpul s� adopt�m *obiceiul lor* la mas�. Pentru cei carora le place sa bea ap� rece, acest articol li se adreseaz� direct. Este frumos s� bei un pahar cu ap� rece dup� mas�, dar apa rece solidific� hrana uleioas� - adic� o sleiește- pe care tocmai ai �nghitit-o. V� incetini digestia. Senzorii vor declanșa un procent de acid gastric mai mare , cea ce ar duce la apariția bolilor de stomac , gastrita sau ulcer. Acea senzație de �arșiț� � pe care suntem tentați s� o � stingem cu ap�. Și e suficient s� se rup� �ața� pe undeva c�...Atunci c�nd aceasta reacționeaz� cu acidul, se va rupe și va fi absorbit� de�intestine� mai repede dec�t mancarea solid�.Trece �n intestine și foarte rapid se transform� �n g�sime și duce la *cancer*. Este cel mai bine s� se bea sup� sau ap� cald� dup� m�ncare. De asemenea nu este indicat ca s� te culci imediat dup� mas� , mai ales dac� ai consumat m�ncare �grea � Puțin� mișcare dup� mas� nu stric�. Chiar dac� afar� sunt -30 Gr s-au e cald , s-au poate plou�. Eventual juc�m puțin � fotbal� �n cas� cu pisica s-au c�inele, sau ...ei nu trebuie s� m� și credeți pe cuv�nt. Simptome comune de atac de cord. Un punct serios referitor la atacul de cord. Ar trebui sa știți c� nu fiecare simptom de atac de cord este *durerea bratului stang*sau �n zona pieptului. Atenție la dureri intense *in zona f�lcilor*. S-ar putea s� nu aveți niciodat� prima *durere �n piept* in timpul atacului de cord.�Nausea� (amețeala) și �transpiratia intensa�sunt tot simptome comune. 60% din cei care au atac de cord �n timpul somnului nu se trezesc. Durerea la falci te poate trezi din somnul ad�nc.Dar și durerea din piept, care acționeaz� ca un avertisment dat de centrul din creier, de a te avertizași trezi.Seam�na senzația ca aceea de la aparatele de surescitare electrice. S� fim atenti. Cu c�t știm mai mult, cu at�t avem mai multe sanșe de supravietuire.Dar și dac� nu știi c� suferi de ceva tot e bine.Deci s� nu te g�ndești , c� te poți sugestiona. Un �cardiolog� spune c� fiecare care citeste acest mesaj și-l trimite la 10 oameni poate salva cel puțin o viat�. Citește și trimite unui prieten. Ar putea salva o viaț�. Deci fii un prieten adevarat și trimite-l tuturor prietenilor t�i. Urmeaz�...Secret dezv�luit Licoarea ce ne-ar sc�pa de co�marul chimioterapiei...partea a II-a... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 Ianuarie 2013, ora 15:17
De la: GRINGOS, la data 2013-01-25 11:50:43Cred c� ați v�zut ieri comedia aia de la Pro Tv, Dac� se producea lumina inc� din epoca de piatr� cu dinam la purt�tor, dup� o �trosneal� acum aveam gratis curentul, �nc� de acu 2013 ani... Preotii nu au avut interesul.Pierdeau monopolul la lumanari. Si acum il au.
Anubis
|
|
Postat pe: 29 Ianuarie 2013, ora 15:20
sa va fie foarte clar....NU EXISTA MINUNI....
Exista lucruri neintelese suficient. Cat timp nu se cunosc exact mecanismele declansarii bolilor, sau mecanismele prin care corpul se vindeca, atunci nu poti vorbi de o predictibilitate de 100 % a evolutiei bolii. Faptul ca se intampla un lucru mai putin favorabil probabilistic nu inseamna ca a avut loc o minune, ci doar faptul ca natura a luat un alt curs. Poti vorbi de minuni doar in cazul in care desi cunosti cu exactitate toate caile posibile si mecanismele exacte, lucrurile depasesc logica si firescul. De exemplu daca as vedea o caramida dansand SAU o gaina filmand filmulete si incarcandu-le pe youtube , as spune ca e o minune. In cazul unui bolnav clasificat ca fiind incurabil care totusi se vindeca nu are loc nici o minune, pentru ca nu ai de unde sa stii ca organismul lui nu a gasit o cale de lupta alternativa cu boala, una necunoscuta stiintei medicale actuale. La inceput si cei care erau imuni la ciuma erau considerati miracole, dar uite ca in timp stiinta a explicat care e treaba cu ei. Minunea e doar o manifestare a unui cauze ce are o probabilitate 0 de a se petrece de la sine. In cazul vindecarilor nu poti vorbi de probabilitati absolute din moment ce nu cunosti toate mecanismele prin care se apara organismul. Eticheta de "incurabil" data de medicina azi nu are caracter absolut. Da așa e nea xyw, dar ai uitat c� pe youtube și nu numai se pot truca filmulețele , �n așa fel ca s� asist�m la o adev�rat� minune. Și sunt mulți care pe aceast� cale �ncearc� s� ne prosteasc�. Apropo de c�ramida matale. M� pot filma și eu c� sunt pe Everest sau de ce nu pe marte... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 Ianuarie 2013, ora 18:45
Zilnic, �n jurul nostru mor strivi�i de necru��toarea boal� canceroas� prieteni, rude sau colegi. Cu to�ii �i leag� speran�ele de chimioterapie, metod� terapeutic� folosit� �n lumea �ntreag�, crez�nd c� aceast� metod� �i va ajuta s� scape de cumplitul flagel. Este cutremur�toare suferin�a bolnavilor de cancer �nt�lni�i �n sec�iile de oncologie! Am cunoscut at��ia bolnavi de cancer care �nfrunt� efectele secundare ale acestei terapii, adulat� �i dispre�uit� �n egal� m�sur�... Uneori, dup� mult� suferin��,rezultatele chimioterapiei au prelungit doar via�a unor bolnavi , f�r� �ns� s�-i vindece. Alteori, celula canceroas� hr�p�rea�� n-a mai dat nici o �ans� bolnavilor. O alternativ�...Dup� ce ani de zile au spus pacien�ilor c� aceast� terapie (chimioterapia) este singura cale pentru a �ncerca s� se elimine cancerul, medicii de la Clinica John Hopkins din Statele Unite s-au hot�r�t s� prezinte �i calea alternativ� de tratament a cancerului. �ntr-un studiu, ace�ti temerari speciali�ti, au prezentat efectele negative ale chimioterapiei. Printre altele, cercet�torii men�ioneaz�c� tratamentul prin chimioterapie care presupune "otr�virea" celulelor canceroase cu rat� mare de cre�tere sunt distruse �i alte celule cu cre�tere rapid� din m�duva spin�rii, tractul gastro-intestinal etc., iar organe importante cum ar fi ficatul, inima, rinichii sau pl�m�nii sunt iremediabil afectate. Speciali�tii renumitei clinici au demonstrat c� o metod� modern� �n lupta cu aceast� cumplit� boal� poate fi aceea a �nfomet�rii celulei canceroase. De aceea medicii au prezentat alimentele care trebuie evitate, tocmai pentru a �mpiedica celula canceroas� s� se multiplice. Dar exist� un miracol anticancer, p�strat �n mare secret. O surs� de mare �ncredere, Eugen Giurgiu, doctor �n biochimie cu competen�e �n fitoterapie �i nutri�ie, ne-a transmis o informa�ie care ne-a t�iat respira�ia! Dou� ingrediente la �ndem�na oric�rui bolnav de cancer reprezint� o alternativ� s�n�toas� la chimioterapie. Timp de trei ani, �n America, s-a experimentat un produs natural, foarte simplu �i foarte eficient, pe un lot de 70.000 de subiec�i. Rezultate remarcabile ! O limonad� a fost administrat� bolnavilor de cancer: celor care au f�cut chimioterapie, dar �i unui num�r semnificativ din lotul martor, care n-a �nceput acest tratament. Rezultatele au fost uluitoare: starea de s�n�tate a bolnavilor din fiecare grup� s-a �mbun�t��it �n mod remarcabil �i boala n-a mai recidivat. �n cazul bolnavilor care se temeau c� zilele lor sunt num�rate, boala n-a avansat �i nu s-au observat metastaze. Tratamentul este benefic �i ca metod� de preven�ie. Preparatul poate s� ucid� celulele canceroase �i este de10.000 de ori mai eficient dec�t chimioterapia. L�m�ia are numeroase propriet��i terapeutice �i studiile au dovedit c� modestul fruct este un remediu �mpotriva cancerului, remediu verificat �n diferite forme de cancer. Dup� mai bine de 20 de probe de laborator, realizate �ncep�nd din anii 1970, frotiurile au ar�tat c� extractul de l�m�ie distruge celulele maligne �n 12 tipuri de cancer, inclusiv cel de colon, de pl�m�ni, de s�n, de prostat� �i de pancreas. �n compara�ie cu produsul Adryamicin, un drog chimioterapeutic,folosit �n mod uzual, extrasul din l�m�ie cu bicarbonat ac�ioneaz� de10.000 de ori mai bine, �ncetinind cre�terea celulelor canceroase, spun speciali�tii. �i mai uimitor este faptul c� limonada aceasta distruge doar celulele maligne, dar nu le afecteaz� pe cele s�n�toase. �n privin�a bicarbonatului de sodiu, acesta schimb� PH-ul corpului �i se afirm� c� este de mare folos �n toate formele de cancer. Mod de preparare Extrasul de l�m�ie cu bicarbonat, alternativa natural� la chimioterapie se prepar� astfel: - �ntr-un litru de ap�, se fierbe timp de un minut, coaja unei l�m�i,apoi se las� la macerat, de seara p�n� diminea�a. - �n diminea�a zilei urm�toare, lichidul se filtreaz�. �n acest macerat se stoarce sucul l�m�ii, se adaug� miere (dup� gust) �i o linguri�� de bicarbonat. Bolnavii trebuie s� consume zilnic un litru de limonad� preparat� �n acest mod. De asemenea, leacul miraculos se poate administra preventiv, fiind un tonic pentru �ntregul organism. O persoan� puternic� �tie cum s� �i ordoneze via�a. Chiar �i cu lacrimi �n ochi, tot are puterea s� spun� z�mbind "e �n ordine". Importanta e și credința �n tine, ca de alfel �n tot și �n toate. Mai sunt si alte metode, mai puțin ortodoxe. Aceia de auto-vindecare, de care o s� ne apuc�m mai t�rziu, c�nd combin�m metode științifice cu cele ale autosugestiei. Și aceste �leacuri� sunt binevenite c�nd le aplici acas� la tine, sc�p�nd de taxa de coplata impus� de guvern, ca la internare s� dai 10 lei minim. Asta așa ca chestie. Dar nu este b�tut� �n cuie. Ea poate s� varieze poate p�n� �ntr-un milion.E �n funcție de multe motive, pacienți și... c�t de repede vrei s� te faci bine. Eu aș propune ,c a cei care sunt internați de o boal� incurabil� , s� fie scutiți de coplat�, și mai ales cei care mor. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 Ianuarie 2013, ora 20:12
Copii am o idee! Ce ar fi dac� la trecerile de nivel peste calea ferat� unde sistemele de avertizare acustice sau optice, nu mai funcționeaz�, din diverse motive, unele fiind și iresponsabilii care fur� tot ce e metal , crez�nd c� fac din asta o afacere , dar nu se g�ndesc la zecile sau chiar sutele de vieți care ar fi puse �n pericol. Pentru a preveni aceste accidente propun ca deasupra trecerilor de nivel de cale ferat� , s� se construiasc� un pod, sau un miniviaduct cu pant� lin� pentru trecerea mașinilor , �nclusiv a pietonilor. �n acest fel trenul va trece nestingherit �n legea lui, f�r� a mai pune viața �n primejdie la c�l�tori din tren sau soferi. Cred c� costul acestei �nvestiții merit� efortul. Ce e mai �mportant dec�t viața? O alt� variant� ar fi cea cu numele B. Adic� s� se fac� același lucru dar �nvers. Trenul s� fie acela care se v-a urca pe un podeț , care v-a fi de-a lungul c�ii ferate. Dar cred c� acest proiect e mai scump dec�t varianta A. Pentru c� ar intra prea multe materiale, asta pentru c� podul ar trebui s� fie �n acest caz mai lung. Și ar mai fi varianta C, unde o macara special�, ar ridica pur și simplu mașina și ar traversa-o peste calea ferat�. Oricare din metode s-ar aplica , rezultatul ar fi bun. C� s-ar �mpușca doi iepuri. 1. Nu ar mai fi accidente și 2, hoții nu ar mai avea ce s� mai fure. Iar aceste instalații scumpe, nu ar mai exista, locul lor fiind luat de acele podețe. Poate imi analizeaz� cineva de la drumuri sau CFR, ideea și m� premiaz� și pe mine, aplic�nd-o.
|
Postat pe: 30 Ianuarie 2013, ora 09:51
ALIMENTATIA IN FUNCTIE DE GRUPA SANGUINA*
Grupa O ________________________________________ Autor: Adriana Beldie Consultant autorizat Herbalife www.slabire-sanatate.ro Exista o stransa legatura intre grupa de sange, alimentatie si sanatatea oamenilor. Putini oameni se gandesc la implicatiile grupei sanguine desi aceasta reprezinta o forta genetica puternica. Grupele sanguine sunt fundamentale in logica suprema a naturii, urmand un traseu neintrerupt de la cel mai timpuriu moment al creatiei umane pana in prezent. Grupele sanguine pot fi folosite ca amprenta celulara si ne dezvaluie multe mistere ce marcheaza starea noastra de sanatate sau de boala. Din acest punct de vedere este valabila zicala: "mancarea unui om este otrava altuia" . Stiinta grupelor sanguine permite alegerea unei alimentatii adecvate pentru prevenirea unor boli, incetinirea imbatrinirii, tratarea obezitatatii. Sfatul nostru este sa urmezi dieta grupei sanguine cel putin doua saptamani si vei sesiza in aceasta perioada multe schimbari: un nivel mai crescut de energie, scadere in greutate (sau crestere, dupa caz), o reducere a tulburarilor digestive, ameliorarea problemelor cronice de sanatate. Fiecare om este unic, avem nevoi nutritionale diferite; de aceea singura modalitate de a mentine sanatatea sau de a vindeca boala este adaptarea hranei la nevoile specifice fiecarui individ. Grupa sanguina este cheia care descuie usa spre misterele sanatatii, bolii, longevitatii, vitalitatii, echilibrului emotional, ea determina rezistenta fata de boli, eficienta cu care ardem caloriile, raspunsul la stres si insasi personalitatea noastra. Analiza grupelor sanguine a furnizat explicatii privind faptul ca unii oameni sunt capabili sa piarda in greutate urmand anumite diete, in timp ce altii nu, unii oameni isi mentin vitalitatea la varste inaintate in timp ce altii se deterioreaza fizic si mental. Fiecare grupa sanguina contine mesajul genetic al alimentatiei si comportamentului stramosilor nostri. Istoria umanitatii este istoria supravietuirii. Viata in timpurile stravechi era scurta, brutala si grea. Diferenta dintre grupele sanguine reflecta in ultima instanta capacitatea de adaptare a omului la diferite solicitari din partea mediului exterior. In acest articol vei gasi urmatoarele informatii referitoare la grupa 0: Caracteristicile grupei sanguine 0. Recomandari pentru controlul greutatii. Recomandari generale pentru dieta grupei sanguine 0. Tabel cu alimente foarte benefice si alimente care ar trebui evitate pentru grupa sanguina 0. Grupa 0 semnifica "vechimea". Primii oameni erau vanatori iscusiti, deci carnea (proteinele) reprezentatau principala sursa de energie. Acesta a fost momentul in care atributele digestive ale grupei 0 s - au definitivat. Omul cu grupa 0 hranit cu proteine are un sistem imunitar puternic, este viguros si rezistent. Intre sange si alimentele consumate se produce o reactie chimica care face parte din mostenirea genetica, din acest motiv sistemul digestiv si imunitar este influentat si acum, de alimentele pe care le consumau stramosii cu aceeasi grupa sanguina. Dupa ce vanatul s - a imputinat oamenii au plecat in cautarea hranei in alte zone ale globului. De aceea grupa 0 este predominanta si este "donator universal". CARACTERISTICILE GRUPEI 0 Consumator de carne; Tract digestiv viguros, dar cu aciditate crescuta; Sistem imunitar hiperactiv; Intoleranta fata de adaptarile la dieta si la mediul inconjurator; Raspunde optim la stres printr - o activitate fizica intensa; Necesita un metabolism eficient pentru a se mentine suplu si energic prin suplimentarea alimentatiei cu iod si calciu; In ceea ce priveste personalitatea, grupa 0 poarta o memorie genetica de putere, rezistenta, indrazneala, incredere in fortele proprii, putere de concentrare, actiune si un dezvoltat simt de autoconservare. Recomandari pentru controlul greutatii Exista mai multi factori care influenteaza cresterea in greutate pentru grupa 0: Reglarea tiroidiana. Oamenii cu grupa 0 au tendinta spre hipotiroidism (nivelul scazut al hormonilor tiroidieni, lipsa iodului). Efectele hipotiroidismului sunt: cresterea in greutate, retentie de lichide, scaderea masei musculare si oboseala. Factorul principal al cresterii in greutate este glutenul care se gaseste in toate produsele pe baza de grau. Urmand dieta grupei 0 prin reducerea consumului de cereale, paine si paste fainoase se constata scaderea in greutate. Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa 0: graul, porumbul, fasolea uscata, lintea, varza, conopida, mustarul. Alimente benefice care favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa 0: sarea iodata, pestele, ficatul, carnea rosie (vita), spanacul si toate legumele verzi. Recomandari generale pentru dieta grupei 0 Sintagma "suntem ceea ce mancam" trebuie sa va atraga atentia asupra alimentelelor din comert si in ce masura sunt apropiate de ceea ce ofera natura. Se recomanda alimentatie bazata pe proteine: carne slaba de peste, pui, vita, cat mai proaspata fara adaos de conservanti si alti aditivi. Se vor evita mezelurile preparate industrial. Foarte benefice sunt alimentele marine (surse de iod, regleaza functia tiroidiana) care trebuie sa reprezinte o componenta majora a dietei grupei 0. Persoanele cu grupa 0 trebuie sa reduca produsele lactate in special laptele dulce (intoleranta la lactoza). Deoarece calciul este foarte necesar, se recomanda suplimenti alimentari de calciu (mai ales pentru femei). Alternative excelente sunt: branza de soia, laptele de soia. Dintre uleiuri si grasimi se recomanda uleiul de masline. O sursa benefica de proteine si grasimi vegetale sunt: nucile si semintele crude de dovleac. Legume deosebit de benefice: toate legumele verzi, hrean, ceapa, usturoi, gulii. Fasolea uscata trebuie evitata sau consumata cu moderatie sub forma de garnitura. Persoanele cu grupa 0 nu tolereaza produsele din grau. Nu se recomanda paine, paste fainoase si dulciuri realizate pe baza de faina de grau deoarece glutenul din cereale incetineste metabolismul si transforma hrana in depozite de grasimi. Fructele sunt recomandate in cantitati cat mai mari fiind o importanta sursa de fibre, vitamine si minerale. O alternativa excelenta la paine si paste fainoase. Daca vei manca un fruct in loc de paste sau piine organismul va primi mai multe principii nutritive si vei atinge mai usor obiectivele legate de controlul greutatii. Fructe deosebit de benefice sunt: prunele, smochinele, ananasul. Este bine sa reduceti sau sa evitati urmatoarele fructe: pepene galben, banane, capsuni, portocale, mure. Sucuri de fructe si legume cu continut scazut de zahar. Sucurile de legume sunt preferabile celor de fructe. Condimentele care trebuie evitate sunt: otetul, piperul, mustarul. Bauturi recomandate in cantitati moderate: bere si vin rosu. Trebuie evitate sau reduse: cafeaua, bauturile alcoolice distilate, bauturile racoritoare sintetice, ceaiul negru. Se recomanda ca tel final eliminarea cafelei. Ceaiul verde este o buna alternativa pentru cafea. Exercitiul fizic, munca fizica, reprezinta cel mai bun antidot pentru cei din grupa 0 impotriva stresului, depresiei, oboselii si insomniei. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Ianuarie 2013, ora 11:31
Sistemul sanitar este la pamant,nici macar o minune nu-l mai ridica de pe butuci
Anubis
|
|
Sistemul sanitar este la pamant,nici macar o minune nu-l mai ridica de pe butuci
Anubis
|
|
Anubis
|
|
Anubis
|
|
Anubis
|
|
Anubis
|
|
|
|