back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti

Pagini: << 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 >> Sari la pagina:

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 17:41

De la: Gaius_Baltar, la data 2010-11-14 17:37:14
De la: nastasemihail, la data 2010-11-14 17:29:20Si eu am suflet mare. Cind am tinut catelusa lui fi-mea citeva zile, zgiria usa cu disperare. Vroia sa plece. Nu avea loc in casa....

De ce...zgiria,...lasa...locul...

Vroia la fata mea. Era plecata.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

1257 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 17:43

De la: nastasemihail, la data 2010-11-14 17:41:18
De la: Gaius_Baltar, la data 2010-11-14 17:37:14
De la: nastasemihail, la data 2010-11-14 17:29:20Si eu am suflet mare. Cind am tinut catelusa lui fi-mea citeva zile, zgiria usa cu disperare. Vroia sa plece. Nu avea loc in casa....

De ce...zgiria,...lasa...locul...

Vroia la fata mea. Era plecata.

Raporteaza abuz de limbaj
necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 20:22

Hai sa va spun si eu un banc. Daca o sa va placa sau nu, astai alegerea voastra... Cica se judeca intr-o zi intr-o sala de judecata un proces despre un presupus viol. In sala se aflau printre altii si doua babe, din care una era cam surda. Tocmai ii venise randul inculpatului, sa pledeze intr-u apararea lui.
- Onorata instanta! Cand am cunoscut-o prima data am mers cu ea in parc...
- Ce zice , ce zice , face baba surda.
- Ei, a zis ca adus-o in parc.
- Ce domn...
- Apoi, m-am dus cu ea la cofetarie si am luat cate o prajitura...
- Ce zice, ce zice, baba iar.
- Ei ce zice,ce zice , lasama fa sa aud acolo...
- Ai fa zii si mie...
- Ei a zis ca i-a luat o prajitura...
- Ce domn...
- Apoi m-am dus cu ea la un film...
- Ce a zis?...
- Ei dar mai lasa-ma fa...a zis ca a mers cu ea la film...
- Ce domn...
- Dar domnule judecator , va jur ca nu i-am atins nici un fir de par....
- Cum fa .. ce i-a zis..?
- Cica nu i-a atins nici macar un fir de par...
- Ce precizie...

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 20:27

Poi ce trebuie sa fac ca sa va arat ca sunt prieten cu voi.... Ca eu sunt prieten cu toata lumea , chiar daca unii la inceput m-au cam `bagat in ceata` reprosandu-mi greselile , dar nu mau descurajat si am continuat sa mai scriu si eu cum pot...si cand pot sau chef.

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 20:31

De la: Marin56, la data 2010-11-14 20:22:49Hai sa va spun si eu un banc. Daca o sa va placa sau nu, astai alegerea voastra... Cica se judeca intr-o zi intr-o sala de judecata un proces despre un presupus viol. In sala se aflau printre altii si doua babe, din care una era cam surda. Tocmai ii venise randul inculpatului, sa pledeze intr-u apararea lui.
- Onorata instanta! Cand am cunoscut-o prima data am mers cu ea in parc...
- Ce zice , ce zice , face baba surda.
- Ei, a zis ca adus-o in parc.
- Ce domn...
- Apoi, m-am dus cu ea la cofetarie si am luat cate o prajitura...
- Ce zice, ce zice, baba iar.
- Ei ce zice,ce zice , lasama fa sa aud acolo...
- Ai fa zii si mie...
- Ei a zis ca i-a luat o prajitura...
- Ce domn...
- Apoi m-am dus cu ea la un film...
- Ce a zis?...
- Ei dar mai lasa-ma fa...a zis ca a mers cu ea la film...
- Ce domn...
- Dar domnule judecator , va jur ca nu i-am atins nici un fir de par....
- Cum fa .. ce i-a zis..?
- Cica nu i-a atins nici macar un fir de par...
- Ce precizie...

Foarte tare...

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 20:34

De la: Marin56, la data 2010-11-14 20:27:54Poi ce trebuie sa fac ca sa va arat ca sunt prieten cu voi.... Ca eu sunt prieten cu toata lumea , chiar daca unii la inceput m-au cam `bagat in ceata` reprosandu-mi greselile , dar nu mau descurajat si am continuat sa mai scriu si eu cum pot...si cand pot sau chef.

Adica noi ti-am cerut prietenia, ti-a aparut acolo, Ingrid vrea sa-ti fie prietena - trebuia sa dai doar ,,accept''. Credeam ca ai ceva cu mine, dar daca nici pe Gaius nu l-ai vrut, e democratie. ..
...glumesc, nu cumva sa te bosumfl iar..fa cum vrei tu, deja ti-ai castigat un statut clar intre noi.

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 20:39

altul... Intr-o zi vine la o baba , cam sclerozata, doua prieten din copilarie. Nu se mai vazusera decand erau la scoala.
- Vai soro, ce te-a ingrasat, si tu ce bine arati...
- Si voi nu va-ti schimbat, tot tinere si frumoase ati ramas.
Ei tu, parca ai mai imbatranit...
- Ce vreti au trecut atatia ani.
Se iau la vorba babele, cand gazda face:
- stati asa fetelor, frumoase sa ma duc sa va fac o cafea.
se duce gazda la bucatarie, si umbland pe acolo face: `oare pentru ce am venit eu aici?`...aaa , sa le fac o cafea...se apuca le face cafeaua si duce cu ea in sufragerie unde erau babele.
Se apuva iar de depanat amintirile vechi. Trece vreo doua ore, babele sa plece, nema...
Dupa un timp se scoala gazda iar , si se duce iar in bucatarie.
- Scuzati-ma domnisoarelor, ma duc sa va fac o cafea.
Se duce ea iar si vine cu cafelele.
Se pun iar la vorba. Mai trec inca cateva ore. Gazda se duce iar in bucatatrie.
- Ma duc sa pun de o cafea.
Vine iar cu cafelele.
Se face seara si in sfarsit babele se pregatesc de plecare. Dupa pupaturi indelungi, si alte alea, in sfarsit ies pe usa. Pe drum una din babe , catre cealalalta:
- Auzi soro, Am fost la asta, nu ne-am mai vazut de ani si ani , si nici cu o cafea nu ne-a servit...

Fosta membra 9am.ro

2008 mesaje
Oras: Alexandria

Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 20:43

grea e batanetea

?
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 20:44

De la: Marin56, la data 2010-11-14 20:39:38altul... Intr-o zi vine la o baba , cam sclerozata, doua prieten din copilarie. Nu se mai vazusera decand erau la scoala.
- Vai soro, ce te-a ingrasat, si tu ce bine arati...
- Si voi nu va-ti schimbat, tot tinere si frumoase ati ramas.
Ei tu, parca ai mai imbatranit...
- Ce vreti au trecut atatia ani.
Se iau la vorba babele, cand gazda face:
- stati asa fetelor, frumoase sa ma duc sa va fac o cafea.
se duce gazda la bucatarie, si umbland pe acolo face: `oare pentru ce am venit eu aici?`...aaa , sa le fac o cafea...se apuca le face cafeaua si duce cu ea in sufragerie unde erau babele.
Se apuva iar de depanat amintirile vechi. Trece vreo doua ore, babele sa plece, nema...
Dupa un timp se scoala gazda iar , si se duce iar in bucatarie.
- Scuzati-ma domnisoarelor, ma duc sa va fac o cafea.
Se duce ea iar si vine cu cafelele.
Se pun iar la vorba. Mai trec inca cateva ore. Gazda se duce iar in bucatatrie.
- Ma duc sa pun de o cafea.
Vine iar cu cafelele.
Se face seara si in sfarsit babele se pregatesc de plecare. Dupa pupaturi indelungi, si alte alea, in sfarsit ies pe usa. Pe drum una din babe , catre cealalalta:
- Auzi soro, Am fost la asta, nu ne-am mai vazut de ani si ani , si nici cu o cafea nu ne-a servit...

..nu ti radi, ca azi maine ajungem si noi asa...aaa...despre ce vorbeam?

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 20:50

Asa imi zicea si mie Rodica odata... La inceput.:
- mai ti tu minte cand ne-am cunoscut, si eram tineri si frumosi?...
Mai ales eu.
- Si acum ai imbatranit si te-ai garbovit ,
mai ales tu....Acum dupa atatia ani ii aduc mereu aminte de acest banc...Parca se potriveste mai bine acu...

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 20:51

Despre cafea....

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 20:51

Cred ca astia de la NASA au dreptate ca merge greu netul ... O fi de la explozia solara...

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 21:00

A... dar tu esti peste tot, am crezut ca am gresit pagina...:)

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 21:00

Nu merge greu.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 21:05

De la: nastasemihail, la data 2010-11-14 21:00:54Nu merge greu.

Ba da...

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 21:09

De la: Ingrid, la data 2010-11-14 21:05:53

Ba da...

Ba nu.

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 21:14

De la: nastasemihail, la data 2010-11-14 21:09:43
De la: Ingrid, la data 2010-11-14 21:05:53

Ba da...

Ba nu.
..uite si Marin a zis...cred ca tu ti-ai pus accelerator de net...sau ai ecranat efectul exploziei solare cu potentialul tau paranormal...dar eu? sunt ultra normala!

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 21:18

O fi uitat sa puna virgula...Nu, merge greu...

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 21:20

Merge f bine.
Am ram de 525, Imi ia calcul si 2 Gb si tot merge bine.
Ii dau afara 1,5 gb din ram. El nu vrea. Intr-o ora se reface si tot merge bine.

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 21:20

Nici pagina cu explozia solara , nu mai pot s-o accesez...

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 21:21

La unii merge , la altii nu...

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 21:43

Unde e NASA ca nu-i mai gasesc. i-a afectat radiatiile?...:)

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 21:46

Merge f bine. Ia cautati-va de purici.

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 21:47

Of , of , of , de ce totul mi se intampla numai mie?... Steaua asta m-a facut sa pierd un castig de 18154,79 lei. din 12 meciuri am perdut numai pe ei , si am pus si 1x... I-o fi afectat si pe ei radiatiile?....

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 21:51

De la: Marin56, la data 2010-11-14 21:47:47Of , of , of , de ce totul mi se intampla numai mie?... Steaua asta m-a facut sa pierd un castig de 18154,79 lei. din 12 meciuri am perdut numai pe ei , si am pus si 1x... I-o fi afectat si pe ei radiatiile?....

Vaaaaaai Steaua!!!

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 15 Noiembrie 2010, ora 08:51

Buna dimineata ! V-ati sculat? Cred ca vi era dor de mine....

april77

52 mesaje
Postat pe: 15 Noiembrie 2010, ora 09:06

...Se duce omul la asociatie sa-si plateasca intretinerea,cind colo ce sa vezi....factura sa marit si neavind cu ce plati i se opresc hainele de pe el.La iesire se intilneste cu vecinul care il intreaba ce-a patit,iar el ii explica de ce i s-au luat hainele.Vecinul ce-si zice...lasa ca io sint mai smecher ca ei si se dezbraca intrind gol..pusca!Dupa un timp iese afara avind capsate;puta,ochii si fundul,vecinul fiind pe faza il intreaba la rindul lui motivul celor intimplate...pai daca n-au avut ce-mi opri mi-a oprit.....lumina...mi-au taiat gazele...si mi-au oprit apa!!!
Sper ca v-a placut!!se potriveste cu criza.....ECONOMICA!!!!

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 15 Noiembrie 2010, ora 10:57

Pestera Gugu...................

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 15 Noiembrie 2010, ora 14:37

da e buna si e de actualitate....:) Inca de mic imi placea experientele tehnice, si mai ales chimice. Imi aduse tata intr-o zi un fel de stilou cu doua tuburi de sticla si cu o penita. In rezervorul mic era cerneala. Cel mare era de fason pe dinafara. Aratau ca niste eprubete mai mici. Eu le desfac pun apa in ele si le astup cu un dop. Inainte le las cate o bula de aer in interior. Le foloseam ca cumpana cu bula de nivel. Vedeam cat de plan este un obiect. Vazusem o data la tata acest dispozitiv si il facui si eu. Pusesem la jumatatea tuburilor cate o gradatie. Cand bula ajungea la jumatate inseamna ca locul era drept. Le luasem la scoala si masuram cat de drepte erau bancile. Si alte obiecte. Colegii se amuzau. Deodata imi vine o idee. Pun cateva picaturi de cerneala in una din tuburile de sticla. Apa se albastri. Nu stiu ce imi vine si pun si o bucatica de radiera in tubul colorat. De fapt facusem asta pentru alceva. Puneam pe colegi sa ghiceasca unde am tubul colorat si cel ne colorat. Asta era inaintea orei. Dupa ce a trecut ora , in recreatie am scos tuburile si fara sa ma uit la ele, am continuat joaca. Trebuiau sa ghiceasca pe cel colorat. Dar nu intelegeam de ce nu ghiceste nimeni, tubul colorat. Atunci desfac si mana cealalalta, si mirare mare: amandoua tuburile aveau apa incolora. Se intamplase ceva cu tubul unde pusesem radiera. Apa se decolorase. Sub ce motiv ? Nimeni nu a stiut. Nici profesoara de chimie de mai tarziu nu a stiut ce sa-mi raspunda. Am repetat experienta si am vazut ca reactia era valabila la o anumita intensitate de culoare. Un albastru prea tare , nu decolora. Am schimbat si felul radierei. La fel: numai o anumita radiera sau guma mergea. Cred ca cauciucul avea efect asupra colorantului cernelei, neutralizand-o. De atunci nu am mai facut experienta. Nu stiu daca mai merge. Poate incercati voi si imi spuneti daca mai merge. Dar astea nu erau singurile experiente pe care le faceam. Tata avea o cutie cu pucioasa, sau sulf. O tinea pentru cazul in care ar fi luat foc, burlanele sau trumbele sau bageacul. Cosul de fum. Asta daca se incingea soba prea tare. Pe atunci nu aveam eprubete. Foloseam sticla de la fiolele mai mari de la injectii, drept eprubete. Luam sulf si puneam oleaca in fiola. Apoi o incalzeam la lumanare si aveam sa constat pentru prima oara cum sulful se topeste, devine lichid si apoi isi inchide treptat culoarea devenind brun. Apoi aprindeam gazul format . Ardea cu flacara albastruie. Era bioxidul de sulf. si Acest fapt aveam sa-l aflu si la scoala mai tarziu. Lina , fata lui madam Berdan ma vede ca ma chinuiam cu redumentatrele mele eprubete, din fiole, si imi da cateva eprubete originale, un balon de sticla un pahar Berzelius, un alt balon dar trapezoidal, serpentine de sticla, vergea de sticla, tuburi de sticla si o spirtiera. Ramasese de la ficasa , Lorica, care atunci era la facultate si nui mai trebuiau. Bucuria mea aveam ocupatie. Dragostea asta de chimie, imi venise dupa ce vizionasem cu parintii si tanti Lili, un film de desene animate cu un elev care facea si el diverse experimente. Prfesorul facuse o demonstratie lund cateva picaturi din trei borcane cu substante diferite. Apoi le incalzeau si dupa care explodau. Ghiaurul fiind in fata , in timp ce profesorul era intors si scria reactia pe tabla, se ridica si fura cele trei borcane, pe care le baga in geanta. In momentul cand le lua atinge alt vas , care scoase un sunet cristalin . Profesorul se intoarce dar nu-si da seama ca liseste ceva. Erau prea multe pe masa ca sa mai observe ceva. Ajuns acasa, Elevul nostru se apuca si pune o cantitate mai mare dar egala intr-o eprubeta mai mare.Cerle trei solutii erau diferit colorate si nu se amestecau. Facea experienta in wc. Tasu citea ziarul in sufragerie, in pijamale. Deodata se aude o bubuitura puternica, sare usa de la baie in laturi bucati, si cateva geamuri de la fereastra. Elevul nostru apare si el ciufulit afumat tot si zdrentuit. Nici tasu nu arata mai bine. Dar in loc sa-l certe sau sa duca substantele la scoala inapoi, ii vine si lui tasu sa incerce si el. El mai destept decat feciorusu, ia toate trei borcane, si se duce in bucatatrie. Statea in cadru usii si cu un festeleu mare aprins incalzea borcanele. Este usor de dedus ce a urmat. Sari tot blocul in aer, iar tasu ramase prins intr-o usa , iar usa era pe post de rochita. Dar scapase toti teferi, ca la pantera roz, inspectorul Cloussou. Asa mi-a venit si mie pofta de a face experiente.

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 15 Noiembrie 2010, ora 14:39

Tata cand a vazut filmul si stiind cu ce ma ocup, mi-a interzis sa ma mai joc de-a chimia. Cum eu nu vroiam, si la insistentele mamei, vine intr-o zi chitrofonit de la bodega, si sub un pretext face scandal. Rastoarna o masa, si masa mea cu obiectele de laborator. Se facura tandari. Nu am mai salvat decat doua eprubete. Cred ca jucase teatru ca sa fie cat mai autentic si convingator. Asa a luat sfarsit jocul meu de-a chimia. Ei dar nu m-am lasat. Intr-o zi pe cand ne duseram in docuri la pescuit vad un sac rupt care avea in el bilisoare mici albe. Era azotat de amoniu. Iau doi pumni si il indes in buzunar. Nu stiam ce efect are acest compus. Tat mi-a zis ca e ingrasamant. Bun ! , imi zic in sinea mea, asta nu are cum sa faca rau. Ajung acasa, iau cateva boabe si le pun intr-o eprubete cu apa calduta la 24 de grade. Aveam termometru ,ce te joci, asta scapase. Dupa cateva secunde constat ca apa din eprubeta se raceste brusc ,mai sa inghete mina pe ea. Asa mai descoperisem ceva. Ii arat tatei minunea mea, drept care am primit o scarmaneala. M-a pus sa arunc si restul de azotat de amoniu. Intr-un fel facuse bine. Nu stiu daca stia ceva. Si cand te gandesti ca aveam degand sa il incalzesc si pe acesta la o flacara. Aveam sa vad in filmul romanesc ,de mai tarziu: `Explozia` ce efect poate sa aibe acel ingrasamant cand temperatura depasea 300 de grade. Era un puternic exploziv. Ma salvat. Altadata am pus in eprubeta gaz , neofalina, si ulei, si fiindca nu se separau le-am agitat. Dar degeaba se separau mereu. Asa mai descoperisem ceva. Mai bine zis redescoperisem. Aveam sa invat despre toate astea mai tarziu. M-a pasionat pe langa fizica si chimia. Dar numai anorganica . Cea organica nu s-a prins de mine. Erau prea multe formule de butani , benzen si altele. Cand se apropia anul nou, pe atunci era un obicei sa folosim niste dispozitive numite `tendoane`in scopul de a face bubuiala. Era un tub de fer inchis si cu un orificiu mic pentru evacuarea gazelor. Iar celalat era ca un cui care intra in tubul respectiv totul se lega cu o sarma in forma de `u` In interior se punea bilute de staniol cu sulf si clorat de potasiu. Se vindea pe la baieti cu 1 leu penita. Asta era unitatea de masura. Puneai doua bile cu sulf si 3-4 cu clorat, in functie de marimea uneltei. Cand cuiul presa substantele , prin lovire de un corp dur, acestea se autoaprindeau degajand caldura ,lumina si bubuiala. Daca puneai prea mult aveai sanse sa iti zboare din mana sau sa te accidenteze. Erau foarte periculoase. Eu nu foloseam decat gamali de la chibrituri. Dadeam jos substanta de pe bat, ca se minuna mama de ce chiar toate nu aveau gamalie...si umpleam jucaria. Face si asta destul zgomot. Dupa un timp disparuse aceste dispozitive , lundu-le locul altele. Acestea erau cu carbid Carbura de calciu care in contact cu apa degaja aceteliena. In urma reactiei ramanea un praf alb , hidroxidul de calciu. Era si asta periculos ,daca nu erai atent. Era o moda cu asta pana incoace, pana au disparut si ele. Tata ma invatase sa pun carbid sub o cutie de conserve mare, si sa stropesc carbidul cu oleaca de apa. Apoi puneam cutia cu fata in jos astupandul. Cand se strangea suficient gaz ,de la distanta apropia un chibrit arzand. Se producea o bubuitura puternica si azvarlea cutia cat mai sus si aiurea. Fugeam dupa cutii toata curtea. Semana cu episodul lui Constantin Chirita din romanul : Castelul Fetei in alb` , unde Dan si Tic, ca sa distraga atentia de la spartul unei usi de metal de catre Ursu, faceau galagie cu cutiile cu carbid. Dupa care au navalit babele peste ei. Si la noi la fel a iesit afara madam Berdan si s-a luat de noi ca faceam galagie. Imi zicea tata ca aceasta metoda o folseau pescarii inainte ca sa prinda peste. Dar era interzisa. Si facea si galagie. Si multe mai imi trecea prin cap. La unele mai imi tinea si tata isonul, spre disperarea mamei. Era firea omului care isi facea prea multe griji, degeaba. Asa era si nana mea. Traia cu frica si emotie orice fel de eveniment nebinevenit. Daca cu chimia m-a lecuit ai mei, in schimb aveam sa descopar alt orizont, lumea radiotehnicii. Tat luase de ziua mamei, un aparat de radio cu tuburi, sau , cum se numeau impropiu , lampi. Se chema `Romanta` Era bun. Ma luam cu el. Dadea toata ziua muzica diversa, de toate categoriile, nu ca acuma. Mai dadeau pise de teatru foarte bune si educative. Erau piese istorice , comedii, povesti diverse. Seara dadea `Buna seara copii`, iar la incheiere: `Noapte buna copii`. Intr-o zi se strica aparatul. Problema mare , mai ales pentru mama. Tata avea un

Pagini: << 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
Mergi la: