Info
x
Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
|
Tramp 9944 mesaje Membru din: 16/08/2010 |
Postat pe: 29 Octombrie 2010, ora 11:31
De la: Marin56, la data 2010-10-29 11:27:23`URA ` AM MAI SCAPAT DE DOI DINTI... VOI CE FACETI VA-TI SCULAT? Zii Nea' marine
|
|
Fosta membra 9am.ro 23741 mesaje Membru din: 25/04/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Octombrie 2010, ora 11:31
Zi-le Loredana!
..adica Marine!
Raporteaza abuz de limbaj
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
|
|
necunoscut 1072 mesaje Membru din: 22/11/2009 |
Postat pe: 29 Octombrie 2010, ora 12:43
CAP. 40
Ajungem noi in sfarsit, la Bucuresti. Acolo , la gara ne astepta ruda lor. De un colet m-a scapat ruda. Dar tot mai aveam doua . Soacramea cara si ea doua. Total 5 genti a cate 20 kg fiecare. Pana la metrou am tras oleaca. Simteam ca imi ies mainile din umar. Incepusem sa fac popasuri dese. Apoi ruda mi-a mai luat o geanta. El avea acu doua. Am mers cu una , schimband des mana. Socrumiu de abia mergea el, sprijinandu-se in baston. Mai mergea si incet, facan drumul sa para si mai lung. In sfarsit ajungem la metrou. Rasuflu usurat. Le cara acu metroul. Cand ne-am dat jos , am mai mers pret de 500 metri pana la ei acasa. Statea la un bloc cu 9 etaje . Ei stateau la 6. Noroc ca mergea liftul. Dupa ce ajungem in casa, cumatra, ca erau cumetrii- tot Rodica o chema-ne facem lejeri si trecem la oile noastre. Ei stiau de vizita la alde socri, dandu-le telefon inainte. Cumatrul avea 2 fete. Si mai avea si doi pucusori de Guineia. Cand i-a vazut socrumiu, mai si spune ; `eu nu as tine asa ceva , nici sa mii dea degeaba. Soacramea ii face semn sa-l tempereze. Poi ei ne primesc aici si tu ... Nici Cumatru , ca si mine si soacramea nu credea in `minunile acelr pungasi si escroci. Socrumiu o tinea pe a lui. Desface soacramea gentiile si scoate la iveala , cartofi rosii ceapa, carne etc. Total 60 de kg. Am zis eu ca venise cu to aprozarul . In fine mancam noi ceva, si ramase ca maine la prima ora sa mergem distanta de 4 km la acea resedinta bioenergetica. Ca sa ajungem acolo trebuia sa luam iar metroul. A doua zi cand ajungem acolo, vedem pe un tanar care chipurile avea `puteri magice` sustinut de doua cadre medicale. Probabil ca una era Doctor. Pe hol in sala de asteptare destui ... creduli. Se facea cu programare. Noi trebuia sa facem doua saptamani. La prima sedinta intru si eu de curiozitate cu ei ,sa vad si eu ,ce si cum. Omul nostru incepe sa traga de niste linii imaginare, apoi isi plimba mainele in susu si in jos , dealungul corpului. Din cand in cand mai pocnea si din degete, adica se` descarcaenergia`. Si asta tinea cam 15-20 de minute. Cand esim , il intreaba pe socrumiu, : ei ai simtit ceva sau dau banii degeaba. Da, ldupa fiecare sedinta trebuia platit un onorariu de cam 5-6 sute de mii.Socrumiu fcae ca parca am inceput sa simt ceva. Nu l-a luat nimeni in serios. Soacranea deja credea ca a aruncat niste bani pe fereastra. Ma duceam in fiecare zi la sedinta, de bioenergie. Nu eram convins ca o sa schimbe asta cu ceva sanatatea lui socrumiu. Dupa ca am ajuns acasa la cumetrii, eu zic ca ma duc pe la verii mei ca nu i-am vazut de mult. Iau metroul si cobor la leonte Salajan. Acolo stateau verii. In subsol era cam intuneric. Nu prea vedeam mare lucru. Cand ies afara , era pe la 6 pm. , ma loveste o raza de soare in ochi, si am vazut atunci ca pe ochiul stang, mi se puse ca o perdeluta, neagra, care se misca intruna de cate ori ridicam si eu privirea. . La inceput a fost mai mica. Dar dupa cateva zile se marea si ea. Am spus despre asta si lor. Dar nimeni nu stia ce sa creada. Nici soacramea nu mi-a spus , hai la un doctor sa vedem ce ai. Era foarte neplacut . Cand mai aveam o saptamana ma i-a cu alceva. Probleme cu rinichii. Ma duceam des si degeaba. Ma si ustura si aveam mereu senzatia ca trebuie sa ma duc la baie. Cred ca am batu drumul de la baia lor cat faceam de la Bucuresti acasa. Ochiul ma supara acu hai si cu asta. Banuiesc ca din cauza efortului supraomenesc pe care l-am facut carand bagajele. Eu eram cam plapand la vremea aia. Dac a aveam 60 imbracat. Ce e curios e alta. Dupa sedinte mancam si ne lungeam oleaca in pat Eu dormeam si stateam cu socru in pat. El se vaita eu ma vaitam . El ca sa ma ajute imi zice sa fac si eu sedintele alea ca o sa ma fac bine. Nici nu am vrut sa aud , una , si adoua nu aveam bani. Soacramea ma luase pe cheltuiala ei . Ma mai lua soacramea seara la o bere. Dar numai la ele nu ma gandeam eu. Cand ieseam in oras era un chin, pentru mine. mereu aveam popasuri din 5 in 5 minute. S-a speriat si ea. Odata am apelat la boschetii din parc. Intr-o dupa amiaza cum stateam eu in pat cu socrumiu, imi vine o idee. Cear fi daca: ... ma uit la corpul lui socrumiu, si imi imaginez ca este inconjutrat de un camp. Imi imaginez ca desfac si il dirijez acel camp spre mine. Campul se indrepta , condus de mine catre rinichi si... nu spuneti ca mi-a trecut durerea, si senzatia aia. Dar nu tinea decat cat ma gandeam eu. Dupa aia aparea iar durerea. Incepusem sa fac aceste sedinte fara stirea lui. Si ma simteam bine. Imi ziceam in sinea mea , ca corpul lui socrumiu, este incarcat cu bioenergie, iar eu o canalizam spre mine vindecand-uma. Asta tinea numai seara. In cursul zilei era teroare. Cu chiu cu vai vine si ziua plecarii . Credeam ca nu se mai termina. La gara iar ma apucase crizele si faceam mereu subsolul pana a venit trenul. In tren la fel. Inchiriasem wc-ul stateam langa un compartiment care era mai aproape. Tot drumul mi s-a parut o vesnicie. Credeam ca nu mai ajung acasa. Nici nu am mai coborat in gara mare , ci la Barbosi ca era mai aproape de mine. Imi i-au ziua buna de la ei , si cobor. Cand am ajuns intr-un tarziu acasa, ma vede Rodica in ce hal eram. Se duce la prima farmacie si imi ia Biseptol. Cica era ptr infectie la rinichi. Bun dupa doua zile s-a cunoscut a inceput sa ma mai lase. Facusem vreo 3 zile de tratament, cand ne ducem la un cunoscut de familie, si sef direct al meu de la Psi-Stelica. Cand aude el ce aveam imi da 10 pastile de Megram, zicand ca sunt bune ca si el a folosit. Intradevar au fost benefice. Ca sa iau pe reteta trebuia sa ma duc la Doctor. Am vazut ca nu ma mai durea , a ramas asa. Trebuia in schimb sa vad ce e cu ochiul. Ma duc la policlinica CSG la Oftalmologie. Acolo era sa cunosc pe Dr. Serban. Cand m-a consultat a decis sa ma trimita la iasi sau Bucuresti sa ma operez de urgenta. Aveam dezlipire de retina.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 Octombrie 2010, ora 13:36
deseara urmarea...la poveste de seara. ...
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 Octombrie 2010, ora 20:31
CE FACETI ? CRED CA ASTEPTATI CU NERABDARE ... CONTINUArea
|
Postat pe: 29 Octombrie 2010, ora 20:34
iar nu mi-o ia...
|
Postat pe: 29 Octombrie 2010, ora 20:38
Cand am auzit am ramas cam asa. Nu stiam ce e asta si cat de grav e. Ma intreba doctorul , vrei sa te duci la Bucuresti. Ii raspund ca da. Da telefon el acolo si vorbeste cu colegii lui de acolo. Nu stiu ce i s-a spus de la capatul firului, ca a concluzionat: Te duci la Iasi. Am eu pe cineva acolo care ma cunoaste. Il suna si pe el si imi da trimitere la iasi. Il intreb cat ma costa operatia . Imi spune ca sa am pregatit vreo 30.000 de lei . Erau bani pe atunci in anul 1992. Ma duc impreuna cu Rodica . Aveam tren seara catre iasi. Am mers toata noaptea , si am ajuns si zgribulit, la 5 dimineata. Era un frig in tren...Dimineata m-am prezentat la Spitalul Sf. Spiridon. Pe la 8-9 a venit si Doctorul Chisalita . Asa il chema. M-a consultat si am vazut ca cam ezita. Rodica repede , ca sa vedeti domnu doctor, ca o fi ca , dl Serban ne-a trimis. La care doctorul : Am zis sa-l vad , dar nu si, ca il operez. In fine ma lasa . Pana la urma peste cateva ore se decide. Ma interneaza. Am mai stat internar inca o saptaman, pana m-a operat. In fiecare dimineata ma chema la el , si ma consulta. A incercat sa ma linisteasca , ca nu e asa de grav ca se poate opera. La doua zile ma apuca iar criza de rinichi. Asta a facut sa ma mai intarzie. Ma trimite doctorul la o policlinica alaturata. Ma duc acolo, si le povestesc ce si cum . Erau trei doctorite, in cabinet. Una din ele era in varsta. Ma intraba : Ca ai fost cu ... vreo gagica si te-a imbolnavit... Ma uit la ea si ea la mine. Ei o astfel de intrebare nu ar fi trebuit sa-mi puna , ea. Raspund , totusi ca nu e nimic din ce banuia ea. Ma intreaba ce am luat si ii zic . Da , face ea, e bun, continua cu asta. De unde sa iau, acu. Si cu ce. Rodica plecase, si se intorcea Luni. Eu aveam iar crize. Pana Luni... Norocul meu ca vine la un om bolnav din salonul in care eram si eu, o ruda. Il rog pe respectivul sa-mi ia si mie Biseptol. Iam dat bani , si dupa o juma de ora vine cu medicamentul . I-am multumit . Dupa ce am luat pastilele, iar imi trecuse. Luni am aflat de la Doctor ca ma opereaza. Dar nu s-a putut luni ca a intervenit ceva , apoi nici maeti,, asa ca a ranas pe miercuri. Rodica se rugase de doctor sa o lase pe timpul operatiei mele sa steie cu mine. Dormea si ea in acelasi salon pe un pat, langa mine. Ma duce in sala de operatii. O asistenta imi da in mana un `arici` de metal cu zimti, ca sa �l strang in mana pe timpul operatiei. Nu stiam ce rol avea. In timpul operatiei aveam sa aflu. Inainte de a incepe operatia, doctorul incerca sa ma linisteasca. Nu ai de ce teme. Nu o sa te doara de loc. Decat o mica intepatura ca asta, si in timp ce ma tinea de vorba imi face o injectie langa ochi. Dupa aia nu am mai vazut nimic cu nici un ochi. Numai ii auzeam. Am simtit cum imi scoate ochiul bolnav afara. Si apoi cum il hacuia. El era ajutat de un asistent tanar, si de o asistenta mai in varsta. La doi pasi de mine era un coleg de suferinta , din salon cu mine, care il opera de cristalin. Povestea ca nevasta l-a prins cu alta , si atunci i-a aruncat cu vitriol in ochi. Si de atunci el nu mai vedea de loc . Nu cred ca dupa operatie a mai vazut si el vreodata. Cum el tipa mereu ma inspaimanta si mai tare ,pe mine. Ma legase zdravan de pat. Apoi am simtit primele dureri. Imi hacuia ochiul. Pana ajungea la retina apoi ii suda cu laserul capetele. Si aveam multe asemenea capete de sudat. Mirosea numai a carne fripta. Nu va mai spun prin ce am trecut eu. Cum ma tintuia durerea aia ascutita. Prima data ma perdusem . Apoi mi-am adus aminte de operatia la deget. Si asa am reusit sa stapanesc pana la un punct durerea. Cand aparea durerea , dadeam aerul afara. Disparea durerea , trageam iar aer, in piept. Aparea durerea. dadeam aerul afara. Si asa mai departe , am facut asta timp de 45 de minute cat a durat operatia. Cand l-am auzit pe doctor ca ma coasa si e gata, am rasuflat usurat . Operatia ma epuizase. Am remarcat totusi , pe timpul operatiei, cand asistentul lucra si el la ochiul meu, aud ca ii zice : Nu !... dupa o tacere ca se auzea si musca il aud pe doctor da ... hai mai departe. Ce se intamplase nu am aflat niciodata. Presupun ca mi-a atins ceva din greseala. Ca nu am mai vazut nimic cu ochiul ala , in ciuda tratamentelor impuse de doctor. Dupa operatie m-a dus in salon. Rodica ma astepta cu inima stransa si ea. Nu o vedeam dar am simtit-o cand a venit langa mine. Eu aveam amnadoi ochii bandajati . Nu mai vedeam nimic. Doctorul mi-a zis sa stau, si zi si noapte doar cu fata in sus si sa nu fac vreun efort. Cand i-am auzit glasul , Rodicai, in sfarsit, incepusem sa joace fata. A incercat sa ma linisteasca , spunandu-mi sa ma linistesc, ca era rau pentru mine. Apoi a stat saracuta timp de o luna langa capataiul meu. Avea grija sa mananc, hranindu-uma cu lingurita zi de zi si de trei ori pe zi. Imi dadea mancare usoara. Ca sa nu am nevoie si de altele. Totusi dupa 9 zile nu mai puteam rezista si a trebuit sa o umilesc. Nu s-a suparat, si nici nu mi-a` scos ochii ` , cum se spune. Isi facuse prietene la bucatarie. Intr-o zi simteam ca imi ia capul foc. I-am spus sa i-a un prosop sa-l ude si sa mi-l bage sub cap. Cat am stat acolo in pat am pierdut un sfert din par. Cadea mereu, lund zeci de fire din cap. Azi ma uit la el cu groaza . S-a, rarit. Rodica, fuma si beiau cafele cu bucataresele. . A lasat un loc de buna ziua , cum zicea soacramea. Ca dupa plecarea ei , imi aduceau femeile , mancarea la pat. Dupa ce mi-au scos bandajul a urmat alte zile de control si de tratament. Cand mi-a scos bandajul , am incercat sa ma ridic din pat si sa plec, prin salon . A trebuit sa ma pun repede inapoi in pat. Aveam ameteala. Dupa cateva ore am reusit , tinandu-ma de paturi sa ajung in hol. Imi facea zilnic injectie in ochi sau linga, si ma indopa cu Prendinson, si picaturi in ochi. Dupa alte zile imi da o veste proasta. A mai aparut 2 rupturi langa celelalte. Ma racisem. Stiam ce ma asteapat iar, daca ma opereaza iar. Pe una de acolo a operat-o din nou. Stateam cu frica. Pana la urma s-a decis sa nu ma mai opereze. Peste cateva luni m-am intors la control. Am urmat alt tratament. Predinsonul a facut sa-mi dauneze la picior si aveam sa trec prin aceleasi lucruri doi ani mai tarziu. Cand am venit la dr.Serban , m-a intampinat cu un `Ce faci eroule` ! Mi-a spus ca e materialul `prost`. Mi-a mai scos doua ate. Spune ca daca nu era laserul defect , m-ar fi operat el , aici. nu mi-a spus ca nu am sa mai vad. Imi zicea ca cu timpul o sa-mi revina vederea. Dupa ani am aflat de la alt doctor , tot de acolo, : ``...ca ce nu ti-a spus nimeni ca nu ai sa mai vezi cu acel ochi?....``
|
Postat pe: 30 Octombrie 2010, ora 10:55
De la: Marin56, la data 2010-10-29 13:36:59deseara urmarea...la poveste de seara. ... Off, am lipsit dar am adus motivarea...stai ca recuperez imediat
|
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 30 Octombrie 2010, ora 11:18
De la: Marin56, la data 2010-10-29 20:38:37Cand am auzit am ramas cam asa. Nu stiam ce e asta si cat de grav e. Ma intreba doctorul , vrei sa te duci la Bucuresti. Ii raspund ca da. Da telefon el acolo si vorbeste cu colegii lui de acolo. Nu stiu ce i s-a spus de la capatul firului, ca a concluzionat: Te duci la Iasi. Am eu pe cineva acolo care ma cunoaste. Il suna si pe el si imi da trimitere la iasi. Il intreb cat ma costa operatia . Imi spune ca sa am pregatit vreo 30.000 de lei . Erau bani pe atunci in anul 1992. Ma duc impreuna cu Rodica . Aveam tren seara catre iasi. Am mers toata noaptea , si am ajuns si zgribulit, la 5 dimineata. Era un frig in tren...Dimineata m-am prezentat la Spitalul Sf. Spiridon. Pe la 8-9 a venit si Doctorul Chisalita . Asa il chema. M-a consultat si am vazut ca cam ezita. Rodica repede , ca sa vedeti domnu doctor, ca o fi ca , dl Serban ne-a trimis. La care doctorul : Am zis sa-l vad , dar nu si, ca il operez. In fine ma lasa . Pana la urma peste cateva ore se decide. Ma interneaza. Am mai stat internar inca o saptaman, pana m-a operat. In fiecare dimineata ma chema la el , si ma consulta. A incercat sa ma linisteasca , ca nu e asa de grav ca se poate opera. La doua zile ma apuca iar criza de rinichi. Asta a facut sa ma mai intarzie. Ma trimite doctorul la o policlinica alaturata. Ma duc acolo, si le povestesc ce si cum . Erau trei doctorite, in cabinet. Una din ele era in varsta. Ma intraba : Ca ai fost cu ... vreo gagica si te-a imbolnavit... Ma uit la ea si ea la mine. Ei o astfel de intrebare nu ar fi trebuit sa-mi puna , ea. Raspund , totusi ca nu e nimic din ce banuia ea. Ma intreaba ce am luat si ii zic . Da , face ea, e bun, continua cu asta. De unde sa iau, acu. Si cu ce. Rodica plecase, si se intorcea Luni. Eu aveam iar crize. Pana Luni... Norocul meu ca vine la un om bolnav din salonul in care eram si eu, o ruda. Il rog pe respectivul sa-mi ia si mie Biseptol. Iam dat bani , si dupa o juma de ora vine cu medicamentul . I-am multumit . Dupa ce am luat pastilele, iar imi trecuse. Luni am aflat de la Doctor ca ma opereaza. Dar nu s-a putut luni ca a intervenit ceva , apoi nici maeti,, asa ca a ranas pe miercuri. Rodica se rugase de doctor sa o lase pe timpul operatiei mele sa steie cu mine. Dormea si ea in acelasi salon pe un pat, langa mine. Ma duce in sala de operatii. O asistenta imi da in mana un `arici` de metal cu zimti, ca sa �l strang in mana pe timpul operatiei. Nu stiam ce rol avea. In timpul operatiei aveam sa aflu. Inainte de a incepe operatia, doctorul incerca sa ma linisteasca. Nu ai de ce teme. Nu o sa te doara de loc. Decat o mica intepatura ca asta, si in timp ce ma tinea de vorba imi face o injectie langa ochi. Dupa aia nu am mai vazut nimic cu nici un ochi. Numai ii auzeam. Am simtit cum imi scoate ochiul bolnav afara. Si apoi cum il hacuia. El era ajutat de un asistent tanar, si de o asistenta mai in varsta. La doi pasi de mine era un coleg de suferinta , din salon cu mine, care il opera de cristalin. Povestea ca nevasta l-a prins cu alta , si atunci i-a aruncat cu vitriol in ochi. Si de atunci el nu mai vedea de loc . Nu cred ca dupa operatie a mai vazut si el vreodata. Cum el tipa mereu ma inspaimanta si mai tare ,pe mine. Ma legase zdravan de pat. Apoi am simtit primele dureri. Imi hacuia ochiul. Pana ajungea la retina apoi ii suda cu laserul capetele. Si aveam multe asemenea capete de sudat. Mirosea numai a carne fripta. Nu va mai spun prin ce am trecut eu. Cum ma tintuia durerea aia ascutita. Prima data ma perdusem . Apoi mi-am adus aminte de operatia la deget. Si asa am reusit sa stapanesc pana la un punct durerea. Cand aparea durerea , dadeam aerul afara. Disparea durerea , trageam iar aer, in piept. Aparea durerea. dadeam aerul afara. Si asa mai departe , am facut asta timp de 45 de minute cat a durat operatia. Cand l-am auzit pe doctor ca ma coasa si e gata, am rasuflat usurat . Operatia ma epuizase. Am remarcat totusi , pe timpul operatiei, cand asistentul lucra si el la ochiul meu, aud ca ii zice : Nu !... dupa o tacere ca se auzea si musca il aud pe doctor da ... hai mai departe. Ce se intamplase nu am aflat niciodata. Presupun ca mi-a atins ceva din greseala. Ca nu am mai vazut nimic cu ochiul ala , in ciuda tratamentelor impuse de doctor. Dupa operatie m-a dus in salon. Rodica ma astepta cu inima stransa si ea. Nu o vedeam dar am simtit-o cand a venit langa mine. Eu aveam amnadoi ochii bandajati . Nu mai vedeam nimic. Doctorul mi-a zis sa stau, si zi si noapte doar cu fata in sus si sa nu fac vreun efort. Cand i-am auzit glasul , Rodicai, in sfarsit, incepusem sa joace fata. A incercat sa ma linisteasca , spunandu-mi sa ma linistesc, ca era rau pentru mine. Apoi a stat saracuta timp de o luna langa capataiul meu. Avea grija sa mananc, hranindu-uma cu lingurita zi de zi si de trei ori pe zi. Imi dadea mancare usoara. Ca sa nu am nevoie si de altele. Totusi dupa 9 zile nu mai puteam rezista si a trebuit sa o umilesc. Nu s-a suparat, si nici nu mi-a` scos ochii ` , cum se spune. Isi facuse prietene la bucatarie. Intr-o zi simteam ca imi ia capul foc. I-am spus sa i-a un prosop sa-l ude si sa mi-l bage sub cap. Cat am stat acolo in pat am pierdut un sfert din par. Cadea mereu, lund zeci de fire din cap. Azi ma uit la el cu groaza . S-a, rarit. Rodica, fuma si beiau cafele cu bucataresele. . A lasat un loc de buna ziua , cum zicea soacramea. Ca dupa plecarea ei , imi aduceau femeile , mancarea la pat. Dupa ce mi-au scos bandajul a urmat alte zile de control si de tratament. Cand mi-a scos bandajul , am incercat sa ma ridic din pat si sa plec, prin salon . A trebuit sa ma pun repede inapoi in pat. Aveam ameteala. Dupa cateva ore am reusit , tinandu-ma de paturi sa ajung in hol. Imi facea zilnic injectie in ochi sau linga, si ma indopa cu Prendinson, si picaturi in ochi. Dupa alte zile imi da o veste proasta. A mai aparut 2 rupturi langa celelalte. Ma racisem. Stiam ce ma asteapat iar, daca ma opereaza iar. Pe una de acolo a operat-o din nou. Stateam cu frica. Pana la urma s-a decis sa nu ma mai opereze. Peste cateva luni m-am intors la control. Am urmat alt tratament. Predinsonul a facut sa-mi dauneze la picior si aveam sa trec prin aceleasi lucruri doi ani mai tarziu. Cand am venit la dr.Serban , m-a intampinat cu un `Ce faci eroule` ! Mi-a spus ca e materialul `prost`. Mi-a mai scos doua ate. Spune ca daca nu era laserul defect , m-ar fi operat el , aici. nu mi-a spus ca nu am sa mai vad. Imi zicea ca cu timpul o sa-mi revina vederea. Dupa ani am aflat de la alt doctor , tot de acolo, : ``...ca ce nu ti-a spus nimeni ca nu ai sa mai vezi cu acel ochi?....`` Am inteles...Deci ca sa ramai fara un ochi e nevoie cam de cateva salarii....Foarte grav....inseamna ca medicii nu vor sa-si faca treaba cum trebuie....Daca eu vreau sa raman fara ambii ochi ar insemna ca trebuie sa-i dau medicului,in prezent ,vreo 2-3000 de euro....
|
Postat pe: 30 Octombrie 2010, ora 13:08
Eu i-am dat bani , cu speranta , ca sa ma vindece... E foarte neplacut sa ai un `far` spart....
|
Postat pe: 30 Octombrie 2010, ora 13:08
Aveam sa aflu mai tarziu ce mare crai fusese tata cand era tanar. Fiind inspector la finante, facea destul teren. Trebuia sa mearga din sat in sat sa stranga... datoriile. Peunii ii mai pasuia ... pe altii ii mai obliga, pe altii ii mai ierta... de la caz la caz. Ia palcut viata , care va sa zica. De aceea s-a insurat tarziu si nu numai.. avea un var din partea surorilor mamei lui. Era la circ. Stia de la dansul o multime de smecherii. O vreme a lucrat si el acolo. Imi spunea si mie ca fta taiata sau sabiile bagate in lada nu erau decat niste trucuri ieftine, menite sa distraga atentia publicului. Totul nu era decat iluzie optica. Mai erau si dulapuri compartimentate sau cu fund dublu. A fost prieten si cu Iosefini. Totul se facea cu oglinzi asezate in unghiuri diferite combinata cu lumina. Erau asa de bine calculate incat sa te faca sa crezi ca erai acolo , dar nu erai. Si multe altele. El mi-a explicat si excrocheriile pe care le faceau cei de la biserica, facand ca anumita personitate, sa planga cu lacrimi de sange. Cand de fapt nu era decata un dispozitiv aflat in rama icoanei, care printr-o comanda elibera niste cerneala rosie, sau un lichid , de la caz , la caz. Si multe alte `Minuni`. Totul nu era decat o minciuna. , menita sa impresioneze babele si cei mai putini avizati. Varul era un tip solid . El indoia fiare groase, si rupea lanturi. Unele erau trucate , dar in general le rupea. Odata tata, i-a indreptat cu cicanul mare barele pe care le indoise. Le-a pus laolalta cu celelalte. La o reprezentatie era sa se faca varusu de ras. Nimerise tocmai un astfel de fier si nu mai reusea sal indoaie. In fine pana la urma cu un efort supranatural reusi. La terminarte s-a luat de tata , ca de ce ia indreptat fiarele. Tu nu stii ca daca le bati cu ciocanul le schimbi structura. In fine eu l-am cunoscut pe varusu tarziu cand era batran si bolnav. Varusu era bogat, sau cum se zicea atunci, Chiabur. Avea vreo 7 cvase. Tata intr-o zi aflase ca vine nationalizarea , si a incercat sa profite, crezand ca varusu ii va da o casa si lui. L-a refuzat. Atunci nici tata nu i-a spus. Cand a venit ziua si a ramas pe drumuri, se luase de tata ca dece nu i-a spus si lui. Statea intr-o casa nationalizata, care abia mai statea in picioare. Venise aia s-o demoleze , si el refuzase sa plece. Se auzea cum lemnul de la pod paraia ,dar el nimic. A murit de inima in casa. Acu putea sa plece. Mama lui avea 4-5 surori . in timpul razboiului al doilea , o bomba cade peste casa lor si le omoara pe toate. Groaznic sfarsit. Numai una Anisoara sotia lui varul lui mai traia. Asta avea o fica Anisoara, care avea si ea doi copii. Un baiat si o fata. Eram mici cand ne jucam cu ei. Cine i-a mai vazut. Tata cum spuneam se insurase batran. Mama avea si ea 44 de ani cand a venit la el. Locuia in curte la madam berdan. Tot cu chirie ajunse sa sada. El avea o prietena Niculina. Ea cu barbatusu i-a cununat. Pe vremuri era prietena lui tata. Mie mi-a povestit multe despre ea. mama, in rarele clipe de ragaz. Spunea ca de abia se luase cu el si l-a prins in bucatatrie cu nasa in bratele lui, sarutand-o. De atunci mama s-a suparat pe ea , si multa vreme nu i-a mai calcat casa. Tarziu, dupa multi ani, eram eu intra opta , cand sau impacat iar. Era o femei buna. Stia sa gateasca din ce te mir. Ii iesea mereu pasenta. Fusese bucatatreasa, cu mama lui tata. Cred ca de acolo o cunostea. Eu ii ziceam de mic tanti nasa. Ea radea. Avea doua fete, Sevastita si Cristina. Au crescut mari si acu are la randui 4 copii. 3 fete si un baiat. Barbatul ei , Vasile era impegat. Acu a dat si el coltul. A ramas singura Sevastita. Se mutasera de la bloc , cu ani in urma, la el la tara, din cauza datoriilor. Nu i-a mai vazut nimeni de atunci. Fata mai mare Alina, mai sta pe aici. Avea sa faca si ea,4 copii. Nici pe ea nu am mai vazut-o de mult. Tanti`nasa` avea inca un baiat mai mic ca mine. Nu am aflat niciodta care e starea lui reala. Tarziu a aflat si el � si asta nu am so accept niciodata- de la baieti rai ca el nu era baiatul lor, si c a fusese infiat, luat de la casa copilului. Cum de se afla astfel de lucruri. Aveam sa trec si eu prin aceasta experienta dureroasa. Intr-o zi , pe cand eram in clasa a 5-a un copil de pe starada mea ma cam bruscase. Ii facea deosebita placere sa ma vada suferind. L-am amenintat ca o sa-l zic la mama. Mama?... mia zis el ce tu ai mama, doar te-a luata de la orfelinat. Nici daca Sf Petru s-ar fi coborat din cer, nu as fi ramas ca trasnit. Il intreb
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 30 Octombrie 2010, ora 14:40
marine...marine.....cum poti sa mai crezi intr-un dumnezeu....Ateii parca nu atrag atata rau ....sunt oarecum mai detasati....mai increzatori....Tu esti poate doar un mare ghinionist.....Ai trait si intr-un mediu cu cei ghinionisti....Incearca sa te detasezi...lasa totul in urma...poate-ti schimbi norocul....
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Octombrie 2010, ora 14:45
Cea mai mare minune este ca traim in....praf....
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 387 mesaje Membru din: 23/10/2010 |
Postat pe: 30 Octombrie 2010, ora 14:47
De la: nastasemihail, la data 2010-10-30 14:45:04Cea mai mare minune este ca traim in....praf.... nope.traim pe un bob de praf.sintem locuitorii unui bob de praf.de aia nu ne vede nimeni si riscam sa fim striviti oricind
|
Postat pe: 30 Octombrie 2010, ora 14:47
am ramas asa cu o chestie de la desenul animat Horton.
|
Postat pe: 30 Octombrie 2010, ora 14:49
De la: aishria, la data 2010-10-30 14:47:40am ramas asa cu o chestie de la desenul animat Horton.Un film al lui Gopo arata asta. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 30 Octombrie 2010, ora 14:53
serios? nu il tin minte....dar cred ca eram la faza cu biberonu pe vremea aia
|
Postat pe: 30 Octombrie 2010, ora 14:55
De la: aishria, la data 2010-10-30 14:53:52serios? nu il tin minte....dar cred ca eram la faza cu biberonu pe vremea aia Eu eram la biberon cind l-am vazut.
|
|
Postat pe: 30 Octombrie 2010, ora 14:57
.
|
|
Postat pe: 30 Octombrie 2010, ora 14:58
De la: nastasemihail, la data 2010-10-30 14:55:35De la: aishria, la data 2010-10-30 14:53:52serios? nu il tin minte....dar cred ca eram la faza cu biberonu pe vremea aia ahaaa!!! si te uitai la Gopo? precoce ai mai fost... eu citeam matrix.cind era scenariu
|
Postat pe: 30 Octombrie 2010, ora 17:15
SA INTELEG CA NU VA MAI INTERESEAZA?...
|
Postat pe: 30 Octombrie 2010, ora 17:21
De la: Marin56, la data 2010-10-30 17:15:01SA INTELEG CA NU VA MAI INTERESEAZA?... Din contra, a crescut numarul interesatilor si mai stau la taclale in pauza
|
|
Postat pe: 30 Octombrie 2010, ora 17:23
. Il intreb de unde sti tu , nu-i adevarat !. Ba da , mi-a spus doamna invatatoare Lina. Fata lui madam Berdan. Cap 44 . Cred ca ma schimbasem la fata, ca atunci cand m-a vazut mama, a insistat sa-i spun ce patisem. Cu greu am reusit sa ma pronunt. Mama dupa ce i-am spus a tacut o vreme. M-a intrebat de unde stiu. Dupa ce a aflat cine era de vina, s-a facut foc. Cand a venit tata si i-a spus credeam ca o sa-i mute pe alde Berdan. O vreme nu mi-au confirmat in nici un fel. Eu asteptam cu sufletul la gura, mereu din zi in zi , doar mi-o spune ceva. Dupa o vreme ma luau la santaj . cred ca vroiau , indirect sa ma pregateasca , sa-mi dau singur seama. Cand nu eram cuminte , ca de ca tot copilul, i-mi spunea : Daca nu esti cuminte te duc inapoi la casa copilului. Eu atunci plangeam. Nu stiu de ce le placea sa ma vada ca sufar. Intr-o zi ma uit in certificatul de nastere, si incepe sa mi se confirme adevarul . Ii intreb ,hai spuneti si mie , care e adevarul. Zic, m-am uitat in certificat si nu inteleg de ce , daca eu m-am nascut in `56 de ce in certificat apare ca fiind anul `59 Unde sunt trei ani. La o sedinta cu parintii, aflase si Diriginta mea despre asta. Nu stiu ce vorbira Diriginta cu tata atunci, ca a doua zi tata trebuia sa-mi transmita prin mine ce hatarase, el. Eu nu stiam de nimic. Cand am ajuns acasa , i-am spus de Diriginta ca astepta un raspuns de la tine. Mi-a spus ca nu e nevoie si ca ramane asa. Am aflat mai tarziu ca Diriginta i-a cerut ca sa ma inapoieze la casa Copilului, iar tata refuzase. Mai tarziu s-au hatarat sa-mi destanuie tot. Cu un an de a ma aduce pe mine ei erau impreuna . Era o iarna grea, si se imbolnavisera. Si si-au spus ca daca mai apuca primavara sa mearga sa infieze un copil. Asa am aparut eu. Mai bine....Ei cand ma infiase distrusera toate actele mele. Sigurele hartii pe care le-am gasit erau : o cere sub forma de ciorna, in care ei cereau spre adoptie un copil. Si o alta hartie, cu analizele mele de atunci, precum si o alta hartie cu un nume. Doamna Bizim. Dovada de vaccinari, etc. Au murit si nu mii-au povesti mai pe larg care e situatia si cine era de fapt adevaratul tata si mama. Si tare curios mai eram, pe atunci. Am incercat in multe moduri si de la multe persoane, adevarul. Nasa nu a vrut sa-mi spuna nimic. Fata ei , Sevastita, nici ea. Era intr-o zi acasa beata, si mi-a indrugat multe prosti si multe alte variante strigatoare la cer. Imi spunea ca as fi putut sa fiu copilul lor, care `lor`, nu a spus. Sau ca eram a matusii Lica , care murise si ea , atunci. Cred ca ea daca ar fi trait as fi aflat mai multe. Intrevedeam si asta posibilitate stiind ca tanti Lili avusese o deceptie pe cand era tanara , cu acel capitan amorez. Dar dupa unele calcule , facute de mine nu prea se potrivea varsta mea. Atunci am apelat la nana. Am prins-o cand era bine dispusa, si am incercat sa aflu mai multe. Numai ca nana era mai lucida si mai prudenta cu raspunsurile pe aceasta tema. S-a schimbat si ea cand a auzit cei ceream . Era dupa moartea parintilor. A ezitat ore in sir , iar eu nu si nu. Intr-un tarziu ma intreba, ca de ce vreau sa stiu. Ca daca o sa-ti spun o sa ne mai iubesti . Trebuie sa spun ca acest raspuns mi-a dat o stare de alarma. Imi povestea ca atunci cand tata si cu mama se hotarase sa infieze un copil, erau doi atunci. Dar nu i-au placut de nici unul . Atunci una din asistente i-ar fi spus atunci nu vreti sa-l vedeti pe Bebi al nostru. Ca sa vezi ironiaEram de mic celebru. M-au adus si atunci nana mi-ar fi spus uite-o pe mama ta. La care eu m-am repezit in bratele ei , si nu am amai vrut sa plec. Ce stiam eu pe atunci....Si atunci nana i-a spus `Fanica , adica tata, seamna cu tine. E al vostru. Asa s-a terminat discutia cu nana atunci . Nu amami aflat nimic in plus. Nu aflasem mare lucru. Cu toate stradaniile mele , a dus si nana secretul meu in pamant. Tin minte prima mea zi de cand am aparut in casa aia, cand stateam in fundul patului intre perne si ma uitam afara. Vedeam prin fereastra, un otetar mare. Eu ma leganam si odata cu mine si el. Imi placea asta. Am mai incercat odata pe cand stateam la Tanti Lili, dupa armata, s-o intreb si pe ea. Am luat-o de departe. Cine este Doaman Bizim. A ramas si ea perplexa. A incercat sa �mi spuna ca era o veche clienta a ei. Si pentru ca nu credeam , m-a linistit intr-un fel spunandu-mi ca mama m,ea nu e Madam Bizim.
|
Postat pe: 30 Octombrie 2010, ora 19:40
Cap 45. Dar , in feleul asta a acceptat adevarul Deci nu eram fiul legitim lui mama, sora ei. Deci era adevarat ca fusesem luat. Fapt comfirmat si de ea. Dar numai atat. A tinut sa-mi spuna ca mama mea adevarata traieste, si ca a fost de multe ori in casa la ele , si la noi dar nu stiam cine e. Ca nu s-a dat niciodata pe fata. Eu oricum ,nu-mi mai amintesc de asta. Si cu atat am ramas. Tanti Lili a tinut sa precizeze ca lui nana mea nu i-a placut niciodata copii. Posibil. Nu avea nici unul... sau mai stii...Acum incerc sa-mi aduc aminte din rasputeri unele discutii cu sora lor de la Bucuresti, care pentru mine atunci nu aveau nici o semnificatie. Venise odata Iuliana fata lui Mioara. Unchiul ma puse sa o sarut pe vara mea, la plecare. Eu eram rusinos. Si tot el imi spune hai pupo ca poate mai tarziu ne incuscrim , La cara sotia lui a facut o fata. NU , nu in nici un caz! Si ia facut niste semne catre mine. Probabil ca nu i-ar fi convenit ,ca eu eram sarac sau poate ma inrudeam cu cineva din familia lor. Nu stiu. ...Logic daca eu eram strain nu vad de ce nu ar fi fost de acord. Dupa ce m-am insurat i-am spus ca existenta mea adevarata e pusa sub semn de intrebare. Atata i-a trebuit lui soacramea, i-a dat indicatii lui Rodica sa afle pe ascuns adevarata mea identitate. Vroia sa stie ca din ce neam matrag, ca daca oi fi jidan turc sau alceva. Nu am sa inteleg cu ce o multumea asta. Asa ca m-a convins si am mers la arhive, sa caut punand o cere in acest sens. Stiam raspunsul. Fapt confirmat ca in acea perioada nu se afla nimeni cu numele asta. Eu nu aveam nume cand m-au adus la ei. Luasem numele dupa tata. Dar cum tata a cerut sa distruga actele , era de la sine inteles ca ma pierdusem. Dupa revolutie era moda ca sa dam cate un film doua la domiciliu cu video. Altii inchiriau aparat video cu cate 4-6 casete, in care se tratau de toate. Erau toate geniile de filme. Asa ca intr-o zi inchiriez si eu de la cineva un vecin de cartier, un astfel de aparat. Pe atunci nu aveam video . Mi-am luat si eu unul mai tarziu ajutatde socrumiu. Dar mai tarziu, asta. Cand am luat aparatul de la respectiva, mi-a cerut in gaj Buletinul. Nu era indicat, dar altfel nu vroia. Era o garantie. Toata noaptea vedem filme. Aproape de dimineata pe la 5 incepe un cutremur. Asta nea stricat dispozitia. Nici 6 nu era si ma-m dus sa inapoiez aparatul. Cand ma vede respectiva, ma intreab ca dca am rude la Nartesti. Vazuse in buletin locul nasterii mele. Comuna Gohor sat . Nartesti. Ii spun ca nu. Ea uitandu-se la mine mai cu neincredere, imi da totusi buletinul. Dupa cateva zile ma pomenesc cu ea la mine, spunandu-mi ca din propria initiativa a facut cercetari, si ca eu as avea niste rude acolo. I-am spus ca nu trebuia sa faca asta fara permisiunea mea. Si de unde pana unde. Nu stiam ce sa mai cred. Imi spune ca eu eram rodul unei rude de a lor, ca se potrivea data decand o anumita femeie ramase fara copil. Nu mi-a spus imprejurarile. Eu am cam ramas surprins ca se baga in sufletul meu. Ce urmarea si cine era, de fapt. Imi spune ca mai am frati. Si ca mama mea buna este putin bolnava cu capul. Nu-si prea aminteste nimic. Ca sa scap de ea , i-am spus ca nu ma mai intereseaza nimic despre situatia mea. Dupa cateva zile ma pomenesc cu alta persoana spunand ca e ruda mea de la tara din Nartesti . Era acasa cu mine numai Sora lui Rodica. � Lia. Cand a aflat Liua despre ce e vorba., I-a cam luat pe sus pe respectivul. Spunea ca cam semanam. Aici avea dreptate. Dar Lia i-a si dat replica : Ei , oameni mai seaman intre ei, asta nu inseamna ca sunt frati. Imi aduse se trei sticle de vin. Ma invita la tara la ei sa-mi cunosc familia. Si mai ales adevarata mea mama. Asta ma cam intrista si m-a tulburat nespus. Lia a vazut , si l-a expediat repede. A plecat omul cu coada intre picioare. De atunci nu m-a mai deranjat. M-am mai intalnit cu femeia aceia cu video-ul, interesandu-se ce am facut. I-am zis ca nu ma mai intereseaza. La care ia a zis ca rau fac ca nu vreau sa-mi cunosc � mama. Acum fac o paranteza. Voi cum a-ti fi procedat? Eu nu aveam nici o dovada ca ea ar fi mama mea. Mai ales ca era un pic nebuna. Si apoi cum as fi putut eu , chiar asa fiind, ca m-as duce la ea, iar cand as fi ,fata in fata, i-as spune; Mama eu sunt, iata-ma ,am venit sa te vad`. Dar i-as spune si : unde ai fost mama pana acu?... De ce nu ai vrut sa ma vezi niciodata. De ce te-ai ascuns? Unde ai fost cand mi-a fost bine sau rau?... Si cand trebuia sa fii langa mine ? De ce m-ai parasit?.... cu toate asta in sufletul meu a ramas totusi curiozitatea. Si ma mai bate si acu gandul sa-mi vad adevarata obarsie. Dar cred ca asta nu am sa aflu niciodata. ..As mai avea o speranta de la verii mei.... poate o sa �i vizitez intr-o zi. Oricum, e prea tarziu....pentru mine....
|
profesor2010 438 mesaje Membru din: 31/08/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 30 Octombrie 2010, ora 20:45
C�T� R�UTATE.... nu știu ce se va alege de țarar asta dar de bine nu v�d... de c�nd sunt acas�, �n țar� m-am lovit numai și numai de lucruri nepl�cute, de mizerie sufleteasc�, de r�utate...procese peste procese pentru moșteniri �nchipuite și legale ...nu �nțeleg nimic....am plecat de aici cu dou�zeci de ani �n urm�...c�nd rom�nul era frate cu maghiarul ....acum sunt dușmani de niuci nu vcorbesc se judec� pentru faptul c� casa lui ține umbr� la gr�dina celui lalt....nu refuz s� �nțeleg ce ați ajuns niște nebuni f�r� adecerințe? Tara asta a devenit țara proștilor asta am realizat și de afar�...citnd unele p�reri de copii proști, la care nu o s� m� refer aici numindu-le....pentru c� am f�cut de destul timp și oricum se cunosc și ei printre ei....dar sunt ad�nc �ng�ndurat ce s-a produs aici cu mințile voastre fraților.....ați dvenit dependenți de naționalism, șovinism ,primitivism...vai de viitorul vostru aici nici minunile numai pot face minuni...�mi pare r�u....Luni plec �napoi...�n țara care m-a devenit dup� Germania, Austria noua țar� ...acas�, dar nu cred c� o s� �mi mai fie dor de locurile natale, de oamneii cu care am crescut....v-ați schimbat...�n r�u ...sunteți..egoiști,r�i...nu numai sunteți ospitalierii, oameni de bine de4 alt� dat�...sunteți obosiți de mult� r�utate, orgoliu...prostie... P�cate de voi....Cred c� o bun� perioad� nici prin internet nu voi fii interesat de voi....Sunteți de neschibat,e egoiști....șovini....ateiști ....hoți.... P�cat de voi....Sunteți de v�rsta mea , a vecinilor mei, v-ați n�scut oameni cu suflet bun...v-ați stricat....Și tr�iți r�u....p�cat....
sunt un tip timid,nu vrei s� m� cunoști,fromoaso! Au �ncercat toate nevestele mele dar....
|
|
Postat pe: 31 Octombrie 2010, ora 11:26
CE FACETI COPII? ...MAI VRETI POVESTI?...
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 31 Octombrie 2010, ora 11:31
De la: Marin56, la data 2010-10-31 11:26:35CE FACETI COPII? ...MAI VRETI POVESTI?...Daaa, Marine, asteptam...
|
profesor2010 438 mesaje Membru din: 31/08/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 31 Octombrie 2010, ora 11:59
sunt un tip timid,nu vrei s� m� cunoști,fromoaso! Au �ncercat toate nevestele mele dar....
|
|
Postat pe: 31 Octombrie 2010, ora 13:14
Dupa operatia de la ochi, a urmat o pauza pana am inceput treaba. Unii colegi erau miscati, de ce am patit. Dar nu toti. Unii si cand eram la Iasi ma ponegrau. ``Ia uite si chiorul ala`...Singurul care mi-a ridicat moralul a fost Stelica, seful meu direct, de la centrala., si inginerul Oprea de la Telec. Mi-a spus ca ma voi obisnui si sa nu disper. Dar sa am grija mare de ochiul care mi-a mai ramas. Asa am inceput munca. Ca sa mai uit de mine am proictat o noua varianata la centrala mea, imbunatatind-o. Si asa m-am mai ales cu inca un brevet. Binenteles ca ,si cu concursul inginerului Oprea. A spus ca pentru mine o face din placere. Ca stiindu-mi situatia mea , hotarase sa ma ajute. A fost tare greu la inceput. Din cauza efortului imi lacrima mereu si ochiul sanatos. Nu vroiam sa-l obosesc. Cand mergeam pe strada, aveam mereu probleme. Ma loveam de toti care incercau sa ma depaseasca prin stanga. Datorita campului vizual redus , eu nu-i mai vedeam pe cei din spate care incercau sa ma depaseasca. Chiar si acu ma mai impedic de ei. Intr-o zi chiar unul m-a dat jos, ca fugea , si s-a lovit de mine, nevazandul. A mers pana la urma, cu timpul. Ba mai mult ma apucai sa pun faianta si gresie in bucatarie si baie. A iesit mai bine ca daca punea un maistru. Cand m-am apucat de pardoseala se imbolnaveste socrumiu. Pana la urma, am terminat. Una din fetele lui tanti Profira, venea la noi, cu baiatul si sorusa, Cristi si Paula Chipurile, ma mai ajuta si pe mine. Si se ajutau si ei, ca mai mancau si pe la mine. Ii pusesem la treaba, vroiam sa varuiesc si el mi-a smilgheluit tavanul in dormitor ,baie si bucatarie. Facuse un praf, ca nu se mai vedea om cu femeie. Parca era mos Craciun albit. Apoi am pus si tapet. Seara ramaneau la noi cu totii. Ne imparteam prin toata casa. Mama lui Cristi , isi gasise loc intre mine si ficasa mai mica. La dreapta ei statea ficamea. Tragea nadejdie sa gresesc persoana, noaptea. Mai mult ficasa imi facea curte mai ceva decat masa. Masa si asa era cam `supra dimensionata`, ceea ce mie nu-mi placea. Am terminat in sfarsit treaba si au plecat cam bosumflate. Mai avea o fata care statea in alta parte la bloc- Pachela. Ma chema sa ii mai repar cate ceva. Eram cuminte ca imi spusese doctorul , fara eforturi fizice. Au vandut amandoua apartamentul si acu stau cu chirie in casa IGLAC. Asta e. Si Alina lui Sevastita , la fel a patit. Dupa ce am terminat , mai vine iar Dana mica. Vezi, ii placea mancarea lui Rodica. Mereu imi zicea: ` ca daca ii place cum gateste tanti Rodica. ` Dupa moartea bunicii, Doamna Luca, aproape ca se mutase la noi. Nu eram rau de paguba. Acum ca scapasem si de mata...Masa lui Dana mica nu-i prea dadea atentie, ea fiind ocupata de altii. Se certau ca la usa cortului. Pana la urma si-a gasit si ea pe tatal ei bun, de care masa dase divort cu ani in urma. Nici scoala nu a terminat-o toata. A facut o scoala de alimentatie, publica. Avea sa-i prinda bine mai tarziu. Pana la urma a plecat, impreuna cu prietenul ei, in Spania ,sa munceasca acolo la o brutarie. Acu are si net si mereu ne transmitem mesaje sau vorbeste cu ficamea.E mai bine acolo decat aici. Si se plateste mult mai bine decat aici. Vrea sa-si stranga bani sa isi ia o casa, si lucruri. Apoi sa se stabileasca aici. Eu daca as fiputut sa muncesc acolo , nu m-as mai intoarce inapoi. Dar acu cine se mai impedica de mine cu atatea bube pe cap. Si apoi nici nu as putea face fata. La ei nu-i ca la noi , sa mai stai. La ei : `Time is Money`
|
Postat pe: 1 Noiembrie 2010, ora 19:34
Sa nu credeti ca v-am uitat. Dar sunt ocupat oleaca. Vreau sa salvez niste benzi pe calculator ca apoi sa le scriu pe disk Printre picaturi o sa mai spun si cate o poveste...
|
|
|

Zii Nea' marine
..adica Marine!