Info
x
Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
|
necunoscut 1072 mesaje Membru din: 22/11/2009 |
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 20:45
cum sa scriu , si vad ca nu le ia toate.
|
|
Fosta membra 9am.ro 23741 mesaje Membru din: 25/04/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 20:53
De la: Marin56, la data 2010-10-26 20:45:03cum sa scriu , si vad ca nu le ia toate. ia numai cate cinci...click pe Modifica pozele, si apoi scrii la Descrirea pozei: Eu si familia, Bunicii, etc..apoi dai iar incarca si gata...poti pune cate serii a cate cinci doresti ...sau daca ti-a mai usor scrii jos de tot la comentarii la fiecare. Raporteaza abuz de limbaj
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
|
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 20:54
DAR NU MAI POT SCHIMBA AVATARUL NUSTIU CE ARE
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 21:01
De la: Marin56, la data 2010-10-26 20:54:22DAR NU MAI POT SCHIMBA AVATARUL NUSTIU CE ARE se schimba cu mare intarziere de obicei.. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
9am243226 10 mesaje Membru din: 26/10/2010 |
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 21:02
De la: nicugh25_gmail_com, la data 2010-09-18 12:29:32Una din cele mai mari minuni ar fi sa scapam de toti politicienii. DE SARACIE DE PDL ,DE BASESCU ,NU SCAPATI USOR,DECIT LA MITING MAI BINE LA NOI LA PDL Alina Plugaru, vedeta filmelor pentru adulti si castigatoarea premiului de Cea Mai Buna Actrita Romanca XXX la Premiile Industriei Erotice din Romania in 2008 si 2009, va invita sa vizitati salonul ei de masaj erotic si relaxare Mon Amour. Amplasat in Bucuresti, intr-o locatie ultra-centrala, salonul de masaj erotic al Alinei Plugaru va ofera o incursiune intr-o lume a senzatiilor unde va puteti elibera de stresul cotidian. La Mon Amour visele dumneavoastra pot deveni realitate iar oferta variata de servicii care va sunt puse la dispozitie va va satisface cu siguranta chiar si cele mai ascunse dorinte
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 21:04
MI-AM PRINS URECHILE IAR....
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 21:36
De la: Marin56, la data 2010-10-26 21:04:29MI-AM PRINS URECHILE IAR.... Hai ca poti, nu te descuraja!
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 27 Octombrie 2010, ora 10:47
GOOD MORNING COPII...!VA-TI SCULAT?
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 27 Octombrie 2010, ora 12:34
Daa, ne e si somn , de cand ne-am sculat!
|
Postat pe: 27 Octombrie 2010, ora 14:10
Cat a fost mica ficamea , mi-a facut numai boate. O data, era Rodica de noapte. Dimineata s-a dus la CAR sa ridice 5000 de lei . A venit si s-a culcat ,lasand banii pe masa. Intre timp s-a sculat Ficamea si a inceput sa cotobaie prin casa. A dat de bani si a inceput sa se joiace cu ei. I-a imprastiat toata casa. Erau numai sute albastre. Ii placea culoarea , cred. A iesit si cu ei afara in pragul casei ce da in curte. Noroc de tanti Tinca ca a vazut-o si a strigat la Rodica. Cand s-a sculat si a vazut ce facuse ficasa a urecheat-o. A strans banii. Patru dintre ei ii rupsese. Pe doua le-a recuperat Celelalte erau prea tare distruse. Luase faina si cu apa si-i lipea peste tot. Tanti Tinca , chiar zicea ca ,ce faceti ati facut bani si i-ati pus sa se usuce. Alta data a luat ceasul de masa , si l-a desfacut cu degetelele ei micute- eu de abia cu surubelnita le desfaceam � si l-a demontat, si apoi la aruncat in galeata cu apa. Cand te gandesti ca acel ceas era singurul martor ocular al evenementelor petrecute in casa lui bunicamea. Daca ar fi avut gura ar fi vorbit, saracu. Cand dau sa beau apa vad ceasul in caldare. Il iau si il usuc si eu. Dupa vreo cateva ore il facui sa mearga. Scapase eftin. Alta data tanti Tinca taiase un cocos. Ea il vedea de dupa gard, si o intreaba: Ce facci acolo? La care femeia ii spune ; ca a omarat cocosul. Cand venim noi ne si da raportul : ``Tanti Tinca a mouat cocosul``. Ne uitam odata la un film cu Sergiu Nicolaescu, cu comisarul Moldovan. Seara cand vine masa ii si spune : Auzi am vazut un film cu tata , unde un nene ii spunea : `Ca ia mana de pe mine ca-mi ei vopseaua`. Era foarte nastrusnica. Aveam O mica plantatie de capsuni. Vreo 2m patrati. Cand sau copt, ii dadeam si fetei cateva. Ia avea un sortulet cu buzunare. Eu ii tot dadeam si ma miram ca cand le mannanca. Dupa ce plecam de acolo. Ea lua loc pe un scaunel mic - preferatul ei- si incepe a scoate capsuni din buzunar sa le manance. Cu scaunelul ala era o problema. Intr-o zi vin de la combinat cu un pui de catel, o corcitura intre lup si maidanez. Dar era ca cel de lup. Nu acrescut mare. Dar era negru cu galbui- spre maro. Ii pusesem numele de Rubinel. Ea nu putea sa-i zica , Rubinel ci `Sominica`. Cainele se juca mereu cu ea. Ii lua papucii sau pantofii si ii ducea toata curtea. Scaunul avea niste suporturi aproape de sol, intre picioare. Ei il invatasem pe caine sa treaca taras de-a buselea pe sub suporti. Ea se amuza tare. Aveam un pat in bucataria de vara, unde statea si ea. Cainele cauta mereu joaca. Cand era ea in pat cainele ii mozolea papuceii. Ea striga ca ii mananca papucii, sominica. Cand vroia sa iasa in curte, : Sominica nu ma lasa sa ma dau jos. Ea o pazea. . Era un chin mare cand trebuia s-o adorm. Nu vroia nici in ruptul capului. Mereu gasea motive. Ca vrea apa , ca vrea la baie, ca ii foame, tot ca sa nu doarma. Ii puneam un cantec `Casuta in indiana` . Ei la acest cantec adormea imediat. Aveam un `Mayak` Daca nu puneam cantec in schimb trebuia sa-i spun p[ovestea de seara. Ii ziceam multe povesti. Din cand in cand o intrebam : ei dormi? Nu . nu dorm zi mai departe. Pana adormea. Odata am adormit eu inaintea ei. Iar ea s-a sculat si sa- apucat iar de pozne. Cand intro zi a aparut si fratesu, Costica, , dupa 5 ani , se juca cu el. Trebuia sa am mare grija de ei. Costica al meu a fost mai linistit , in privinta somnului. Cu el nu aveam treaba. Dormea toata ziua , daca il lasam. Ceea ce face si acu. Cand s-a nascut avea parul galben , des si scurt ca o perie. Mai tarziu sa mai inchis la culoare batand spre rosu. Cand s-a facut mare era de culoarea portocalei sau a mandarinei. Un coleg de sevici pe numele Constantin, l-am rugat sa-l boteze. Tot eu ii alesem numele, indirect. Dar acu era legal. Nasi de cununie a lui mama si tata imi spuneau ca si eu cand eram mic aveam parul ros dar s-a inchis cu timpul in saten inchis. Nu as crede ca eu aveam parul mai mult spre negru, De fapt era cam amestecat. Numai in anumite parti era rosu. Ficamea avea parul ca mine. Sa nu credeti ca Costica al meu a fost mai cuminte . Nu... Da de unde? El se nascuse la bloc. Tocmai in acel an ne demolase. Era in `87. A fost si el la cresa si mi �la imbolnavit si alea de acolo. Suferea cu urechile. Cu una nu prea aude nici acu. Un fel de otita. Dar nu vrea sa se opereza , spunand ca ii frica. Cand am vazut ca Costica are parul ros , o invinuiam pe Rodica , mai mult in gluma, ca l-ai facut cu Dascalul din sat de la tine, din sat. Adevarul e ca acel dascal avea parul cum il are acum feciorumiu. Oricum el era mic la vremea aia. Pe atunci dascalu avea 10 ani. Si acu rad de ea, m vazind-ul pe dascal. L-ai facut cu dascalul. Cand a inceput sa mearga cu scaunelul prin casa , ca era puturos mare, Costica , facea numai prosti si el. Mi-a bagat un telefon in priza de 220 V.Odata vine cumatru Costica la noi. El se duse in sufragerie. Si isi prinde degetele incantul usii de la balamale. Cum usa venea spre el strangandui mai tare degetele , il aud ca striga: ``Agiuto`` . Am venir repede sa-l salvez. Cumatrul a ramas foarte impresionat de el. Stia si limbi straine acu ,la fel ca in italiana. Ce era mai curios ca si eu mi-am prins degetele la roata de la masina de cusut `zingher` a bunicii. Cu greu am reusit sa le scot. Cred ca eram , cam in aceiasi perioada., ca Costica. Odata a luat o vergea de sarma si a bagat-o in priza . Cum a nimerit tocmai faza , nu stiu. A tipat si a aruncat cat colo sarma. A facut si el botezul curentului, ca mine. Eu il faceam mereu acasa, la mama. Avea un intrerupator defect la magazie si mereu ma scutura. Ma obisnuisem cu el. De atunci Costica al meu a prins frica de curent. Am cumparat apoi dopuri de protectie pentru prize. Nici acu , cand il pun sa schimbe o siguranta sau , o priza sau un intrerupator, cu greu il conving. Ca mie frica ca ma corenteaza. Ii spuneam : Tu esti ca Margareta de la mine de la servici. Si ea tot asa, ca ma corenteaza, daca ii dadeam sa faca ceva. La scoala a mers bine sau chiar foarte bine. A venit cu premiu din clasa intai pana in a patra. In a V-a , a luat mentiune. Dupa aia a inceput sa se faca puturos. Ma uitam ce poate face anturajul . Cum poate influienta negativ un om. De cand se luase cu baiatul unui vecin de palier, de atunci Costica al meu a luat-o razna. Cu greu a facut trei ani de profesionala la liceul de marina. A rama s cu diploma, ca de amgajat nici vorba. Cine te angaja si unde. Acu lucreaza si el ce poate. Ficamea la Farmacie. Eu pensionar, pe caz de boala , ``trai`` pe noi. Mama casnica. Nu mai lucraza in combinat . A dat divort de ei.
|
Postat pe: 27 Octombrie 2010, ora 17:58
HAI CA M-AM DESCURCAT PANA LA URMA VA PLAC POZELE?
|
Postat pe: 27 Octombrie 2010, ora 18:18
CE ZICETI DE PROTESTUL ``IN PIELEA GOALA`` DAT DE `ANTENA`.
|
Postat pe: 27 Octombrie 2010, ora 18:48
De la: Marin56, la data 2010-10-27 17:58:51HAI CA M-AM DESCURCAT PANA LA URMA VA PLAC POZELE?Da, Marine! Sa-ti traiasca familia si sa fiti sanatosi si fericiti! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 27 Octombrie 2010, ora 20:44
MULTUMESC ! SI VOUA LA FEL.
|
Postat pe: 27 Octombrie 2010, ora 20:50
SUNTETI PREGATITI PENTRU POVESTEA DE SEARA, SAU VA UITATI LA MESI...
|
Postat pe: 27 Octombrie 2010, ora 20:56
Daca nu est obosit, tu scrie-ne povestea si noi fiecare o vom citi cand vom putea.
Sa nu crezi ca doar noi care mai comentam pe aici, te citim, sunt destui care intra pe forum doar sa citeasca , nu au nicxi o postare insa sunt mai informati cu tot ce s-a scris decat ceilalti! Te asigur de asta!
|
Postat pe: 27 Octombrie 2010, ora 21:39
Dupa ce ne-am mutat la bloc, ne-am facut multi prieteni din acel bloc . la parter familia profira, care avea multe fete, maritate, Auras, care m-a introdus in lumea calculatorului, incepand cu sistemul Dos 6-22, Dos navigator, NC, windous 3.11, si alte pana in ziua de azi, la etajul 2 statea Fam . Luca. Aveau o fata mare maritata, si o nepoata , Dana. Noi ii spuneam Dana mica. Ca sa o deosebim de cealalalta Dana mai mare, care era un alt prieten de familie de mai mult. La 3 unde stateam si noi Era Sorin. Eram si cu ceilalati prieteni dar mai rezervati. Auras o pregatit-o pe ficamea la matematica , cand a dat la liceu. Doamna Luca era o femeie buna, foarte cumsecade , dar cam beea si fuma mult. Nu prea avea control nici la ficasa si nici la nepoata sa. � Dana. Dana � mica se certa mereu cu masa. Bunicasa ii tinea mereu parte. Era cu 2 ani mai mica decat Roxana. S-au imprietenit foarte repede. Erau nedespartite. Cand venea ea la noi- si venea destul de des- cand se ducea Roxana sau noi la ei. Barbatul ei domnul Luca , canta la mandolina. Si eu incercase cand eram mic aveam si eu una. Dar nu s-a prins de mine. cantam doar cateva cantece. M-am dus odata la doaman Negru -Rodica � tot asa o chema , mama lui Eugen, si vad doua mandoline. Eu cand le vad ma laud ca stiu sa cant. Cumatra � ca ne-am cumetrit la urma, ia una mi-o da ,si ia si ea pe a doua, , si incepm sa cantam in duet. Eu erama alto si ea ma acompania. Am canta `a ruginit frunza din vii`. A iesit frumos. Ce sa fac daca nu avea cine sa se tina de mine. Puteamprogresa. Acum am o orga si cant la ea dar destul de rar. Domnul Luca avea un prieten Rapotan , care canta la Chitara. El in viata lui a compus destule compozitii muzicale. Cand se intalneau dadeam recitaluri, spre disperarea vecinilor. Eu l-a inceput nu aveam orga. Dupa ce mi-am luat orga si eu, am inceput sa facem adevarate concerte. Sa fi vazut atunci ce iesea. Aceasta famile era cam saracuta. Aveau pensie mica. Nu prea le ajungea. Dupa vreo cataiva ani a murit si domnul Luca. A ramas singura, doamna Luca. Isi gasea refugii in filmele de pe `acasa` unde erau telenovele. Cand se plictisea de ele, venea la noi. Aici jucam cu ea poker cu paile de chibrit, sau carti, sau table. In special table unde eu eram as. Se mira tare cand vedea ca am noroc la zar. Ea nu prea mai avea grija de nepoatasa si aceasta , mititica mai venea la noi. Rodica , de cate ori venea o puneam cu toti la masa. Vorba aia unde mananca 4 mai mananca unul. Azi asa maine asa. Era ca si cum facea parte din familie. Nu-am sa inteleg niciodata situatai asta, de ai ascunde adevarul. La inceput ai ei , i-au ascuns de existenta adevarata a tatalui ei. Mama ei Valerica , traioa cu unul Nelu. Ea il stia pe el de tata. Dupa ce s-a despartit masa si de asta, a aflat ca de fapt tatal ei adevarat traieste. Cand venea Dana si era si Rodica , ea o intreba daca mai are bors cum stii sa faci matale. Chipurile spunea ca mancarea nostra e foarte buna. Si iar se capata. Adevarul e ca doamna Luca nu prea mai gatea, ea multumindu-se cu uscaturi, te mir ce, tigari si vin. Venea si cand eram numai eu acasa. Ii dadeam si eu sa manance. Odata mi-a marturisit ca i-ar fi placut ca eu sa fiu tatal ei. Asta era inainte de a afla. Nici cred ca nu as fi avut nimic impotriva , dar era familia ei. Nu ma puteam baga. Intr-o zi am adus de la cineva o pisica siameza. Avea vreo 6 luni. Ii pusesem numele de Brandusa, in dorul acelei pe care o pierdusem. Era ceva de speriat pana s-a acomodat cu noi. Cand incercam sa pun mana eu pe ea, mereu ma zgaraia , sau musca. La fiimea nu avea treaba , era febletea ei. Si statea boala de mata , numai la ea. Cand venea Dana si o vedea ii se punea pata. Odata se juca cu ea si noroc ca s-a ferit ca ii scotea ochiul, cu laba. Nu-i placea de compania ei. Eu ii dadeam la mata , kitcat. Ea manca intro zi , cand , apare Dana. Cum o vede , o intreaba : `iar mananci, i-a nu mai manca. Nu spun, ca mata a mionat de cateva ori , ca si cum iar fi spus : ``ce ai cu mine lasama sa mananc``. S-a ascuns sub masa si si apus capul pe labe, suparata. Dupa ce a plecat Dana si-a continuat masa. Acum Brandusa, se invatase, cum o auzea pe Dana venind, se ascundea. Sau cand facea Brasndusa, prosti, ca avea si asta hachite, o certam sii ii spuneam : Unde e Dana , a venit Dana. Stiti ce repede se potolea Brandusa mea. Si se ascundea sub pat. Tocmai seara mai iesea de acolo. Se invatase si Rodica cu ea. O vecina din fata blocului nostru , avea si ea un motan , Costica. Da , in nume cu feciorumiu. A adus motanul ei la noi. Si sau cunoscut apoi s-au imprietenit , dar si sau impreunat. Dupa cateva luni unde nu imi toarna Brandusa mea o armata de mati, care mai de care mai colorati. Unul era cu rosu ca motanul. 3 cu negru si alb si doi erau negrii, ca taciunele. In total 6. Era buna de prasila. Dupa ce s-au marit sa fi vazut hora la mine in casa. Toata casa erau numai pisici. Faceau numai tampenii. Asta m-a facut sa ma gandesc cum sa scap de ei. Si de ea. ....to be continued...!
|
|
Postat pe: 27 Octombrie 2010, ora 21:41
A !... POI EU NU MAMAI JOC I-A SA IESITI PE PIATA.... POI CE EU SCRIU DEGEABA.?.... EI ... MAI RAD SI EU..... :)))
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 28 Octombrie 2010, ora 01:09
De la: Marin56, la data 2010-10-27 21:39:59Dupa ce ne-am mutat la bloc, ne-am facut multi prieteni din acel bloc . la parter familia profira, care avea multe fete, maritate, Auras, care m-a introdus in lumea calculatorului, incepand cu sistemul Dos 6-22, Dos navigator, NC, windous 3.11, si alte pana in ziua de azi, la etajul 2 statea Fam . Luca. Aveau o fata mare maritata, si o nepoata , Dana. Noi ii spuneam Dana mica. Ca sa o deosebim de cealalalta Dana mai mare, care era un alt prieten de familie de mai mult. La 3 unde stateam si noi Era Sorin. Eram si cu ceilalati prieteni dar mai rezervati. Auras o pregatit-o pe ficamea la matematica , cand a dat la liceu. Doamna Luca era o femeie buna, foarte cumsecade , dar cam beea si fuma mult. Nu prea avea control nici la ficasa si nici la nepoata sa. � Dana. Dana � mica se certa mereu cu masa. Bunicasa ii tinea mereu parte. Era cu 2 ani mai mica decat Roxana. S-au imprietenit foarte repede. Erau nedespartite. Cand venea ea la noi- si venea destul de des- cand se ducea Roxana sau noi la ei. Barbatul ei domnul Luca , canta la mandolina. Si eu incercase cand eram mic aveam si eu una. Dar nu s-a prins de mine. cantam doar cateva cantece. M-am dus odata la doaman Negru -Rodica � tot asa o chema , mama lui Eugen, si vad doua mandoline. Eu cand le vad ma laud ca stiu sa cant. Cumatra � ca ne-am cumetrit la urma, ia una mi-o da ,si ia si ea pe a doua, , si incepm sa cantam in duet. Eu erama alto si ea ma acompania. Am canta `a ruginit frunza din vii`. A iesit frumos. Ce sa fac daca nu avea cine sa se tina de mine. Puteamprogresa. Acum am o orga si cant la ea dar destul de rar. Domnul Luca avea un prieten Rapotan , care canta la Chitara. El in viata lui a compus destule compozitii muzicale. Cand se intalneau dadeam recitaluri, spre disperarea vecinilor. Eu l-a inceput nu aveam orga. Dupa ce mi-am luat orga si eu, am inceput sa facem adevarate concerte. Sa fi vazut atunci ce iesea. Aceasta famile era cam saracuta. Aveau pensie mica. Nu prea le ajungea. Dupa vreo cataiva ani a murit si domnul Luca. A ramas singura, doamna Luca. Isi gasea refugii in filmele de pe `acasa` unde erau telenovele. Cand se plictisea de ele, venea la noi. Aici jucam cu ea poker cu paile de chibrit, sau carti, sau table. In special table unde eu eram as. Se mira tare cand vedea ca am noroc la zar. Ea nu prea mai avea grija de nepoatasa si aceasta , mititica mai venea la noi. Rodica , de cate ori venea o puneam cu toti la masa. Vorba aia unde mananca 4 mai mananca unul. Azi asa maine asa. Era ca si cum facea parte din familie. Nu-am sa inteleg niciodata situatai asta, de ai ascunde adevarul. La inceput ai ei , i-au ascuns de existenta adevarata a tatalui ei. Mama ei Valerica , traioa cu unul Nelu. Ea il stia pe el de tata. Dupa ce s-a despartit masa si de asta, a aflat ca de fapt tatal ei adevarat traieste. Cand venea Dana si era si Rodica , ea o intreba daca mai are bors cum stii sa faci matale. Chipurile spunea ca mancarea nostra e foarte buna. Si iar se capata. Adevarul e ca doamna Luca nu prea mai gatea, ea multumindu-se cu uscaturi, te mir ce, tigari si vin. Venea si cand eram numai eu acasa. Ii dadeam si eu sa manance. Odata mi-a marturisit ca i-ar fi placut ca eu sa fiu tatal ei. Asta era inainte de a afla. Nici cred ca nu as fi avut nimic impotriva , dar era familia ei. Nu ma puteam baga. Intr-o zi am adus de la cineva o pisica siameza. Avea vreo 6 luni. Ii pusesem numele de Brandusa, in dorul acelei pe care o pierdusem. Era ceva de speriat pana s-a acomodat cu noi. Cand incercam sa pun mana eu pe ea, mereu ma zgaraia , sau musca. La fiimea nu avea treaba , era febletea ei. Si statea boala de mata , numai la ea. Cand venea Dana si o vedea ii se punea pata. Odata se juca cu ea si noroc ca s-a ferit ca ii scotea ochiul, cu laba. Nu-i placea de compania ei. Eu ii dadeam la mata , kitcat. Ea manca intro zi , cand , apare Dana. Cum o vede , o intreaba : `iar mananci, i-a nu mai manca. Nu spun, ca mata a mionat de cateva ori , ca si cum iar fi spus : ``ce ai cu mine lasama sa mananc``. S-a ascuns sub masa si si apus capul pe labe, suparata. Dupa ce a plecat Dana si-a continuat masa. Acum Brandusa, se invatase, cum o auzea pe Dana venind, se ascundea. Sau cand facea Brasndusa, prosti, ca avea si asta hachite, o certam sii ii spuneam : Unde e Dana , a venit Dana. Stiti ce repede se potolea Brandusa mea. Si se ascundea sub pat. Tocmai seara mai iesea de acolo. Se invatase si Rodica cu ea. O vecina din fata blocului nostru , avea si ea un motan , Costica. Da , in nume cu feciorumiu. A adus motanul ei la noi. Si sau cunoscut apoi s-au imprietenit , dar si sau impreunat. Dupa cateva luni unde nu imi toarna Brandusa mea o armata de mati, care mai de care mai colorati. Unul era cu rosu ca motanul. 3 cu negru si alb si doi erau negrii, ca taciunele. In total 6. Era buna de prasila. Dupa ce s-au marit sa fi vazut hora la mine in casa. Toata casa erau numai pisici. Faceau numai tampenii. Asta m-a facut sa ma gandesc cum sa scap de ei. Si de ea. ....to be continued...!
|
|
Postat pe: 28 Octombrie 2010, ora 13:31
Asa ca mai intai am maritat matii. Pe doi i-am dat la niste prieteni. Iar pe ceilalati 4 i-am abandonat la o curte. Cu brandusa era mai greu. Vorbesc cu vecinul petrica de la parter, si ii spun treaba. Eu dimineata ma duceam la treaba. Omul la fel. Ne sfatuim ca la 6 sa ne intalnim jos in fata blocului. La mine toata lumea dormea. Am momit pe Brandusa cu niste salam, dupa ce l-a ,mancat � Ca nu puteam s-o iau cu burta goala- am pus mana pe ea. Am bagat-o in sacosa, si pe aici tii drumul. Am coborat jos. Vecinul ma astepta cu masina pornita in fata blocului. Am demarat in tromba. Pisica speriata de zgomotul motorului, incepuse sa se zbata si sa miorlae. Am luat-o si am linistit-o. In fine ajungem la combinat, si o duc la mine in sectie, la bobinaj unde lucram eu. Cand a vazut Brandusa cata galagie era acolo, s-a speriat si a intrat intr-un redresor. Nu stiu pe unde a intrat si cum , ca noua ne-a trebuit o jumate de ora pana s-o scoatem. Am inceput sa-i vorbesc frumos ca s-a linistesc. Am pus-o langa banc la mine, si i-am dat apa si mancare. Cand au vazut-o fetele de acolo, s-au strans toate in jurul ei. Una s-a oferit s-o ia acasa, ceea ce am si facut, i-am dat-o ei. In gandul meu : bine ca am scapat de tine. Nu spun ce jale era la mine acasa. Unde e Brandusa. Ce plansete ce jale , cine a luat-o . Cand ma vede atat ficamea cat si Rodica au sarit pe mine. Nu stiiau ca eu o luasem. Intai le-am spus , : poate o fiiesit dimineata dupa mine, si nu am observat. Nu prea a tinut. Ele sau sculat la 10 si de abia dupa 2 ore au realizat ca lipsea Brandusa. Pana la urma , i-am spus ca am `angajat-o` in combinat. Ce , ... Roxana a sarit pe mine ca sa-i aduc pe Brandusa inapoi. Rodica a zis ca numi mai da mancare, ca sa ma duc la vecinul. Imi da mancare cu prastia de la etaj . A coborat jos cand a venit vecinul, ce i-a facut si lui. Sa-mi aduceti pisica . I-am spus ca am maritat-o . Dupa cateva zile imi spune colega la care i-am dat mata, ca e rea, ca fuge ca-i salbatica si i-a rupt toate perdelele. Si ca i-a dat drumul pe strada. Acum ma mai scotea si dator. I-am spus ; ca daca nu ai stiut sa vorbesti cu ea?. A trecut si asta. Pe undeva imi parea si mie rau de ea. Cine avea sa ma mai distreze cand venea Dana ,pe la noi. Parca si acu o aud , cand intra Dana pe usa , mata : `miau , miau`, de parca i-ar fi zis :` iar ai venit`? `Dute la casa ta`. Era foarte inteligenta. Ce te joci. Si animalele simt cine le iubeste. Dupa aia ca s-o potolesc pe Roxy , i-am cumparat un papagal. Ala verde. Dar nu a avut multe zile. Apoi i-am luat doi , unul alb cu albastru si unul galben. Erau blanzi si zburau prin casa. Ala alb il iubea cel mai tare, ca intr-o zi cum statea cu el in mana, uitandu-se la tv , traind momentul la o segventa , din reflex stringe pumnul si il omoara pe bietul papagal, lasandul vaduz, pe celalalt. Hotarat lucru nu aveam parte de ei. Am luat mai tarziu de la talcioc o cusca mai mare si alta pereche. Dupa 2 luni unul din ei a paralizat. Nu se mai putea scula in picioare statea pe burta. Cand l-am vazut ca se chinuie l-am luat si i-am dat drumul in gradina din fata blocului. Cand au venit ele . le-am spus ca a murit si l-am ingropat. Celalalt nu a trait nici el singur, prea mult. Ma gandesc sa nu fii fost de vina semintele. Acu sa va spun Despre Mata lui Dana mare. Ea avea un motan mare, negru. Si ca nu stia cum sa procedeze, ii cam inunda casa. Atunci a luat mata si a pus-o pe wc, vroid s-o invete. Eu ii zic nu vrei sa traga , si apa?...O cunosteam pe Dana mare de cand eram la casa. Venea si ea destul de des pe la noi. Nici ea nu a avut parte de barbati. Nu se putea intelege cu ei . Ea era si o tipa foarte pretentioasa. Ea vroia , in opinia ei , ca barbatul sa fie sub papucul ei , si devreme acasa. Numai ca a dat de un betiv , care , l-au si talharit si i-au luat si hainele, venind in chiloti acasa. Asa de beat era. A dat divort si de el. Acu e iar singurica. Sorusa a nimerit mai bine . A avut noroc. Nustiu daca e vre-o coincidenta, dar am observat ca toate fetele cu care am vorbit eu si �m-au refuzat nici una nu a inceput cu dreptul Toate au avut probleme. Nicoleta de la Babadag, a luat pana la urma un inginer, si dupa care s-a despartit, ramanand cu un baiat de varsta lui Costica al meu. Nela la fel. Daca a vazut ca la mine nu s-a lipit, ca de asta era buna, a incercat cu altul A reusit sa atraga pe altul cu care s-a maritat cu ele, El era insurat, cu alta. A avut si ei un baietel. Acum e singura iar. Baiatul e de varsta lui Ficamea. Si conduce o masina. Aveam sa-i vad pe toti la moartea lui unchiul, tatal lor, nea Stefanache. Una Mariana la fel, Lenuta de pe starada mea , la fel. Acu are un baiat cred, ca nu am mai vazut-o de mult. Gaby cred ca a avut totusi noroc, dar a avut probleme cu ochii si ea si baiatul ,Ma intalnesc cu ea intamplator la spital la oftalmologie. Ca aveam si eu probleme cu ochii. O vad cu copilul. Mai sa fie ea, sa nu fie ea, Ea se tot uita la mine . ma recunoscuse. Imi i-au inima in dinti si o intreb: Gaby? La cre ea : ce nu ma mai cunosti.? Am intrebat-o in final ce cauta aici . credeam ca venise pentru ea. Ca purta si ea ochelari. Mi-a spus ca maine il opereaza pe feciorusu, la ochi. Am inchis si eu ochii si mi se puse un nod in gat . Stiam ce-l asteapta pe micut. Ca si eu trecusem prin asta. Da asta mai tarziu. Ea il incuraja. Ce a patit si cum a decurs operatia la el , nu mai stiu, ca nici pe ea nu am mai vazut-o de atunci. ...to be...c
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 Octombrie 2010, ora 13:37
Marine, ar trebui sa scrii un roman. Culege tot ce ai scris si incepe pe un blog.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 28 Octombrie 2010, ora 14:18
am strans 36 de capitole, ...da, ce la voi nu va da /?la noi este oleaca. ...
|
Postat pe: 28 Octombrie 2010, ora 15:34
Cap 37
Nu stiu ce efect are frica asta ca te lecuieste urgent . Asa si eu ma durea odata o masea . Ma tavaleam pe jos de durere, dar nici curaj,sa ma duc la dentist , nu aveam . Stiam ce patisem cand eram la liceul CFR. Acum lucram la combinat. Era 3 PM , si maseaua nu-mi mai trecea. Pana la urma impins de la spate de durere, am plecat la dispensarul zonal din combinat. Cand am ajuns acolo ,erau 12 in fata. Am sta eu cat am stat, mai ramasese vreo 3-4 persoane, pana sa-mi vina randul. Cand unul care intrase inaintea mea , a inceput sa racneasca , de credeai ca a luat foc. Cand l-am auzit pe loc mi-a trecut durerea . Asa ca am plecat, linistit acasa. De atunci nici nu m-a mai durut. Eu nu prea stiam ce sunt medicamentele. De cand am facut bronsita , cand cu demonstratia de 1 Mai. De atunci nu am mai avut nici o problema. Doar mici raceli. Odata m-a intepat o viespe. Prima data ,nu i-am dat importanta. Ma intepase de degetul mic de la ,mana stanga. Dupa o saptamana s-a umflat locul si s-a facut cat o boaba de mazare. S-a umflat si mana. Am incercat cu patalagina. Am mai facut asta cand eram la liceu. Tot asa ma intepase ceva, si apoi s-a umflat. Atunci mi-a trecut. Acum mi-am luat iar inima in dinti, si m-am dus in policlinica la spital. Cand mi-a vazut mana cum era, s-a speriat doctorul. A pus-o pe sora sa dea cu o fiola de kelen din care tasnea pe mana mea. A amortit local . A luat bisturiul si hars... hars de doua ori , pana a dat toata mizeria afara. Trebuie sa spun ca m-am cam speriat si de durere era sa lesin. De atunci am invatat sa-mi controlez durerea. Asta era sa ma ajute la operatiile ulterioare ce le voi avea mai tarziu.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Octombrie 2010, ora 18:22
De la: nastasemihail, la data 2010-10-28 13:37:24Marine, ar trebui sa scrii un roman. Culege tot ce ai scris si incepe pe un blog. nu ni-l goni...
|
|
Postat pe: 28 Octombrie 2010, ora 20:58
Ce faceti copii? Vine povestea de seara... o mai vreti?...
|
Postat pe: 28 Octombrie 2010, ora 21:09
De la: Marin56, la data 2010-10-28 20:58:16Ce faceti copii? Vine povestea de seara... o mai vreti?... Sigur, abia asteptam...esti serialul meu preferat
|
|
Postat pe: 28 Octombrie 2010, ora 21:15
BRAVO !, HAI CA E PE VINE...
|
Postat pe: 28 Octombrie 2010, ora 21:15
Intr-o zi am aflat o veste groaznica. Socrumiu , tatal , Rodicai, paralizase. A fost dus de urgenta la noi la spital. Am aflat ca era la o comuna mai incolo la o petrecere, impreuna cu mai multi si printre care si feciorumiu. Era in perioada cand facusem schimb . Eu pe Lia , si ei pe Costica. Spuneau ca in timp ce manca, si beea , i s-a strambat gura si nu mai putea vorbi. Partea stanga cu mana si picior nu-l mai asculta. Cat a fost la noi la spital s-a ocupat biata Rodica de el. Era furios , era nervos , avea toane si miscari necontrolate. Era intr-n pat cu zabrele ca la copii mici. Il pazea noapte si zi. Cand si-am mai revenit dupa un timp, si era mai lucid, vroia sa fumeze. Binenteles ca nu avea voie. Rodica il tot pazea. Cateodata o mai schimbam pe Rodica cateva ore. Cat stateam cu el era un mare chin. Ma teroriza cu iesirele sale. El nu prea mai judeca. Imi cerea sa-i aduc tigari. Eu incecam sa-i spun ca nu e bine. Dar degeaba. Mi se parea o vesnicie pana aparea Rodica. Si atunci rasuflam usurat. Abia asteptam sa ma intorc acasa. Sa nu credeti ca era numai din vina lui socrumiu, in general mie mirosul de spital si in general spitalul nu-l puteam suferi. Cred ca tocmai din aceasta cauza m-a cautat intotdeauna el. Stiti vorba aia: `de ce tie frica nu scapi.`. A stat o luna in spital. Incepuse sa se faca mai bine , putea vorbi mai bine, dar mana si piciorul stang nu leamai miscat normal niciodata. Dupa ce i-a dat drumul acasa, in sfarsit, a chinuit-o pe biata nsoacramea. Cred ca va dati seama ce inseaman sa duci munca de lamurire, cu un asemenea caz. Dupa o perioada a aflat de prin reviste si de la tv ca sunt asa zis `vindecatori miraculosi`. Ii intrase in cap ideea ca daca se duce la ei se v-a face bine. Era dupa revolutie si acesti `vindecatori cu bioenergie` erau ca ciupercile dupa ploaie. Exploatau ignoranta oamenilor. Binenteles ca aceste sedinte `miraculoase ` costau bani. Auzise ca erau la Timisoara , Cluj si Bucuresti. In final , ca sa se convinga , si sa-i faca hatarul, si mai ales sa scape de gura s-a , soacramea s-a decis. A luat-o si pe Lia, si impreuna au venit la Galti. De acolo urma sa ajunga la Bucuresti. Inainte de a pleca � eu eram in concediu- m-au rugat ca sa merg cu ei la Bucuresti sa am grija de socrumiu. La inceput nu prea am vrut . Parca aveam o presimtire. Dar dragostea de socru a invins pana la urma, stiind in ce stare era el. Cand am ajuns la gara, ei tocmai coborasera. Lia erau cu ei. Cand am vazut cu cate bagaje au venit si mai ales ce grele erau , m-am speriat. Ce aveti aici pietre de moara le-am zis. Cred ca aveau fiecare cate 20 kg. Mi-a axplicat dupa aia , soacramea ca urma sa stam in gazda ,pe perioada sedintelor de bioenergie, la cineva , o cumatra de a lor. Si spunea ca nu poti sa te duci atat timp la ei cu mana goala. Mana goala, hmmmm. Erau in stare sa mute toata casa la Bucuresti. Cand am incercat sa ridic , bagajele, ,credeam ca intru cu ele in pamant. Grele mai erau. Si aveau si multe . Nu stiu cum le-au carat pana la gara. In fine , accept sa merg cu ei. Lia cand a auzit : poi daca merge Bebi eu plec acasa. Si Chinuite Bebi cu ei si bagajele lor. Cred ca de la ele mi s-a tras, la ceea ce aveam sa patesc mai tarziu. ... To be ...
|
Postat pe: 29 Octombrie 2010, ora 11:27
`URA ` AM MAI SCAPAT DE DOI DINTI... VOI CE FACETI VA-TI SCULAT?
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Octombrie 2010, ora 11:29
De la: Marin56, la data 2010-10-29 11:27:23`URA ` AM MAI SCAPAT DE DOI DINTI... VOI CE FACETI VA-TI SCULAT? Nu ai prea fost vrednic pina acum.....
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
|
|

nu ni-l goni...