back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti

Pagini: << 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 >> Sari la pagina:

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2010, ora 16:39

Iindeed... am sa am mai multa grija pe viitor...sper sa nu fi suparat pe nimeni... nu ma puteti acuza de un plagiat. ce e drept m-am inspirat si eu de prin unele locuri, dar asta fac foarte multi.... Eu nu am finalizat-o...dar am mai schimbat cate ceva,,, mai ales in punctele esentiale... Am crezut sincer ca mi se potriveste... dar asai nu poti sa multumesti pe toata lumea...oricum mai am si calitatea de a fi sincer.... si mai ales cu multa lume... ceea ce am vazut ca mi-a daunat enorm.... A fi bun inseamna sa fii prost.... Bunatatea duce la prostie....Mi-a mai spus-o si altiii, dar nu am crezut.

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 25 Noiembrie 2010, ora 17:22

De la: Marin56, la data 2010-11-25 16:39:20Iindeed... am sa am mai multa grija pe viitor...sper sa nu fi suparat pe nimeni... nu ma puteti acuza de un plagiat. ce e drept m-am inspirat si eu de prin unele locuri, dar asta fac foarte multi.... Eu nu am finalizat-o...dar am mai schimbat cate ceva,,, mai ales in punctele esentiale... Am crezut sincer ca mi se potriveste... dar asai nu poti sa multumesti pe toata lumea...oricum mai am si calitatea de a fi sincer.... si mai ales cu multa lume... ceea ce am vazut ca mi-a daunat enorm.... A fi bun inseamna sa fii prost.... Bunatatea duce la prostie....Mi-a mai spus-o si altiii, dar nu am crezut.

Nu e cazul sa te panichezi sau sa te amarasti...textul e foarte frumos, problema se pune in cazul tiparirii, asta ziceam, nu poti tipari cu semnatura ta, dar nu-i nici o problema sa-ti accepte autoarea sa tiparesti.

Asa, ca il scrii pe forum sa-l admiram cu totii nu-i nimic, asta avem pe toate topicele. ...
Nu inteleg ce-i cu bunatatea si prostia, daca te-a jugnit cineva nu baga in seama, si mergi inainte..dupa cum vezi noua ne place mult ceea ce scrii.

Raporteaza abuz de limbaj
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2010, ora 18:24

Dupa moartea , doamnei Luca , Dana aproape ca se mutase la noi. Nu prea avea chef de scoala. De abia reusise sa termine cu chiu cu vai, scoala cu profil alimentar, specealitatea cofetar- patiser sau invers. Ne duceam mereu la scola dandune tutorii ei , pentru a tempera pe profesori. Ne lasase cu limba de moarte, doamna Luca , ca daca moare sa avem grija de ea. Numai ca pe Dana numai cartea nuy o intetesa. Intr-0 zi vine la mine si se face ca intreaba de Roxana. Spunand-ui ca nu e acasa, a zis ca mai sta oleaca sa o astepte. Eram si eu singur. Deodata imi pune o intrebare si ma lasa fara cuvinte:
-Nenea Bebi , cum se fac copii? ... dar adauga repede- sa nu-mi spui povestea cu barza, ca nici copilul din fasa nu mai crede. Ei la o asemenea intrebare, nu ma asteptam din partea ei. Nu stiu daca i-a trebuit mult sa ma intrebe asta. Am incercat sa ocolesc cat mai mult raspunsul. Nu cred ca afost multumita de raspunsul meu, ca a plecat. Dupa un timp doamna Profira moare si ea, si fetele ei ii vinde apartamentul. In locul lor avea sa vina un alt om. Petru. Si cu acesta ne-am imprietenit foarte repede. Era mult mai tanar decat mine. Lucra in combinat. Era lider la sindicat si asa avea sa viziteze multe tari: Franta, Belgia Germania...etc. Trecuse cam doua luni de la discutia mea cu Dana. Intr-o dupa amiaza pe cand eram jos in fata bloculuicu totii, Deodata i se face rau Danei. I-am luat pulsul, era mare. Zicea ca o ia cu lesin de la stomac. Petru , se ofera sa o duca cu masina lui la spital. Dupa control, medicii i-au pus diagnosticul: e gravida in doua luni. Dupa plecarea ei la spital ma duc la bunicasa si ii spun ca danei ii este rau, si a dus-o la spital. A inceput sa dea din cap, si cred ca se astepta la asta, sau ca banuise sau stia asta si ea. Eu inca nu aflasem. Cand au venit de la spital am aflat si eu. Ea avea un prieten, pe care a vrut sa primeasca raspuns la curiozitatea ei. Dupa asta a rupt relatiile cu respectivul. A doua zi cand o vad pe Dana, nu ma pot abtine sa nu o intreb:
- Ei, ai vazut acum, cum se fac copiii? S-a uitat la mine cam bizar , dar nu a comentat nimic. Dupa aia a schimbat prietenul. Au plecat in Spania sa munceasca amandoi. Vroiau sa stranga bani sa-si intemeieze un camin. Si acu mai muncesc acolo. Ea e vanzatoare la o brutarie. Cred ca se descurca ei amandoi, si le mai ramana si ceva, sa puna deoparte. Vorbesc si acu cu ea pe net. Si mai ales vorbeste cu Roxana cand o prindea acasa. Eu intre timp, am incercat sa ma reangajez inapoi la combinat. Asta pentru ca nu puteam face fata cu 900 000 de lei. Am vrut sa ma duc inapoi la psi. Dar marea mi-a fost surpriza cand am aflat ca eu nu mai figuram in actele lor. Eram ca si mort. Cu toate ca ma stiau ca lucrasem acolo, nu ma gaseau si pace. Acum pentru ei, eu, eram unul nou. Nici de la inceput nu vroiam sa o iau , ca perdeam vechimea si continuitatea si categoria Cand am plecat in pensie de invaliditate, o aveam pe a -6-a. Si numai eu stiu prin cate am trecut ca sa o obtin. Fostul meu sef direct, Matei ,ma stersese pur si simplu din arhiva lor. Pentru el eu nu mai existam. Si doar plecasem chiar de la formatia lui, de la ULP. Ghinionul meu mai era ca PSI-ul se separase de combinat devenind societate. Dar asta nu era un motiv ca eu sa nu mai exist. Chiar si daca murisem ,eu tot trebuia sa apar in arhivele lor.Cu toata stradania mea si a unor prieteni din vechea conducere, nu a fost chip. Si nici alt post pentru mine nu aveau. Initial , lucrurile stateau altfel . Eu inainte de a ma depensiona, m-am dus la un alt sef de la Metrologie, crezand ca acolo o sa fie mai usor pentru mine. Nu aveam sa fac efort fizic. Chiar doctorul mi-a spus inainte : iti dau voie sa muncesti , dar conducerea v-a tine cont de aceste clauze. Spre surprinderea mea , cand am venit depensionat , la fostul sef de la Metrologie, mi-a spus ca nu are post pentru mine. Probabil ca atunci nu fusese sincer, si ca sa scape de mine... probabil ca el mai mizase ca doctorul nu o sa ma mai depensioneze. Cei drept si mie mi-a fost frica de asta. Dupa acest esc am incercat atunci la PSI. Cand am vazut ca eram si depensionat si nici nu ma angaja nimeni, m-a cuprins o disperare. Am umblat peste tot, dar nimeni nu ma vroia. Noroc ca doamna, - ca trebuie sa recunosc � a fost o doamna, ma ajuta si il obliga chipurile in ghilimele sa ma primeasca la Metrologie. Mi-a spus sa vin in fiecare dimineata acolo si sa stau acolo pana la 15 , cand se termina programul. Numai ca stateam in picioare ore in sir pe hol. Nici intr-un atelirr nu au vrut sa ma primeasca. Se vorbise cu totii, facuse consiliu. Am fost iar la doamna, si i-am spus. Dansa a spus sa stai acolo pana la sfarsitul lunii. La urma m-a si pontat la insistenta ei. Doar aveam actele de angajare. Dupa o luna Doamna m-a chemat iar la ea, si a incercat sa ia legatura si cu alte sevicii sau sectii. Spre marele meu noroc Directorul Energetic , m-a vrut. Cand a auzit ca sunt electromecanic, si maistru electro. Aveam si diploma asta. Cand insa am ajuns la sectia bobinaj, unde ma repartizase, seful de acolo a inceput sa se agite, ca el nu ma angajeaza. Nu stiu ce aveau toti cu mine. Daca eram ciumat si nu se comportau asa cu mine. Cand a mai auzit ca sa ma angajeze si cu a -6-a , era sa fac infarct. A zis ca isi da demisia.( Asta da teatru) . Parca punea el din buzunarul lui, ca sa ma plateasca. M-a trimis inapoi la Director. Pana la urma am acceptat macar cu a 4-a. Tot era mai bine decat cu pensia de 900 de mii. In schimb aveam sa pierd la vechime la pensie. M-a angajat intai cu a doua, cica in proba. Dupa cateva luni mi-a dat-o pe a treia. Intre timp se ivise niste posturi la sectia gaze. Seful de acolo era incantat sa ma primeasca. Avea nevoie de oameni ca mine. Ma duc acolo , mai ales ca imi promisese ca mi-o da si pe a patra. Am lucrat si acolo cateva luni bune. La Energetic lucrasem un an si trei luni. Apoi a venit disponibilizarea, si am fost `sfatuit` si de sefii directi si de oamenii de acolo de la gaze , ca ar fi mai bine pentru mine daca as renunta si as pleca in ordonata. Ceea ce am si facut. Deja imi batuse apropouri. Ca ar fi bine sa profit de asta ,ca dupa aia ... nu se stie...asa sunt oamenii nostrii . Li se pareau ca ei muncesc mai mult ca mine. Doar treaba mea era sa urmaresc niste instrumente si diagrame, si sa notez la ora contoarele de la gaze din dispeceratul LBC. Cred ca au rasuflat usurati ca au scapat de mine. Dar odata cu mine ,au optat multi pentru ordonanta. Cred ca jumatate, plecasera. Si asa am fost dupa un an sa ma pensionez din nou, mai ales ca iar incepusera durerile, din cauza stresului si efortului. Mai trebuia sa merg si mult pe jos , la doua trei zile printre sectii. Si asa am ramas pana in ziua de azi. Zilele trecute am primit decizia definitiva de iesire pentru limita de varsta. De la 600 cat era pana acu in prezent , la 850. M-a rupt. Asta e. De unde alta. Muncesti o viata intreaga si te alegi cu nimic. Cred ca daca parlamentarii aia, ar fi muncit numai o zi in conditiile vitrege din combinat, ar fi fost poate mai generosi. Dar de unde atata. Eu as alege in locul lor numai oameni care au lucrat in campul muncii, si numai in conditii grele. Poate asa or sa creada si ei pe tot romanul. Ei nu au facut toata viata decat sa plimbe o hartie de la un birou la altul cum se face si acu, de altfel. Pentru nimica toata te plimba un oras intreg. Am patit-o pe propria piele. Pentru o aprobare a trebuit sa umblu la 10 birouri. Norocul meu ca erau toate in aceiasi cladire. Dar tot nu s-au last ca sa ma plimbe si pe acasa degeaba, pentru alte hartii, care se dovedisera inutile. Au astia o placere de a despica firul in patru, nebuna. Nu stiu ce sa mai inventeze, ca sa tina de scaunul lor. Sa zica seful lor: uite Popescu a mai venit cu inca o idee...si il trece la prima...

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2010, ora 18:28

Nu nu ecazul, am inteles cum s-a pus problema. Ai perfecta dreptate Nu am voie sa fur. A fost numai asa... ca intrebare. Pot sa o schimb daca vrei contestul. Ca sa spun drept nici nu stiu cine a spus-o Intamplator am gasit la cineva poza asta cu acel citat tiparit pe ea. Nu am facut decat sa o rescriu, aproape la fel. Nici macra copy/ paste nu am facut...

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2010, ora 20:00

De la: Marin56, la data 2010-11-25 18:28:40Nu nu ecazul, am inteles cum s-a pus problema. Ai perfecta dreptate Nu am voie sa fur. A fost numai asa... ca intrebare. Pot sa o schimb daca vrei contestul. Ca sa spun drept nici nu stiu cine a spus-o Intamplator am gasit la cineva poza asta cu acel citat tiparit pe ea. Nu am facut decat sa o rescriu, aproape la fel. Nici macra copy/ paste nu am facut...

Sincera sa fiu, textul acela e foarte frumos dar m-a speriat un pic, parea ca ne spui sa nu ne prea apropiem de tine, nici cu raul dar nici cu binele. Abia cand am inteles ca l-ai cules de undeva m-am mai linistit. Tu scrii din suflet, ne place sa-ti oferim prietenie si intelegere.

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2010, ora 21:33

De la: M_Elody, la data 2010-11-25 14:25:01Da, mie imi plac povestile domnului Marin. De doua zile tot ma uitam pe topic sa vad daca a mai postat ceva.

Ganduri..................ganduri

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2010, ora 21:36

De la: Ingrid, la data 2010-11-25 20:00:19
De la: Marin56, la data 2010-11-25 18:28:40Nu nu ecazul, am inteles cum s-a pus problema. Ai perfecta dreptate Nu am voie sa fur. A fost numai asa... ca intrebare. Pot sa o schimb daca vrei contestul. Ca sa spun drept nici nu stiu cine a spus-o Intamplator am gasit la cineva poza asta cu acel citat tiparit pe ea. Nu am facut decat sa o rescriu, aproape la fel. Nici macra copy/ paste nu am facut...

Sincera sa fiu, textul acela e foarte frumos dar m-a speriat un pic, parea ca ne spui sa nu ne prea apropiem de tine, nici cu raul dar nici cu binele. Abia cand am inteles ca l-ai cules de undeva m-am mai linistit. Tu scrii din suflet, ne place sa-ti oferim prietenie si intelegere.

Sa fie reflexia gandului????????????,din ....................noi?

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2010, ora 21:36

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2010, ora 21:55

De la: Tramp, la data 2010-11-25 21:36:10

Foarte probabil...fiecare regaseste ceva din sine...

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2010, ora 22:02

Nu cred !, ti-ai dat seama de la inceput ca nu e comentarea mea...si am si recunoscut...

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2010, ora 22:08

De la: Marin56, la data 2010-11-25 22:02:18Nu cred !, ti-ai dat seama de la inceput ca nu e comentarea mea...si am si recunoscut...

nu, am citit de mai multe ori ca sa inteleg daca te adresezi cuiva anume, poate chiar mie, si atunci am vazut ca e alt stil...nu e o invinuire, iei lucrurile prea grav..

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2010, ora 22:19

Poate, dar cand te frigi cu ulei si de otet i-ti este frica M-au fript prea multe necazuri ca sa mai am incredere oarba in toti oamenii. Nici tu nu trebuie sa te superi acu. A gresi e omeneste.Asa e am inceput sa vad lucrurile prea la general Timpul m-a facut. Nu mai am incredere cateodata nici in mine. Sunt momente cand nu mai am chef de nimic.. Dar cineva acolo sus ma iubeste. Si asta pentru mine e de ajuns. dupa cum o sa vedeti mai tarziu...

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2010, ora 22:27

De la: Marin56, la data 2010-11-25 22:19:14Poate, dar cand te frigi cu ulei si de otet i-ti este frica M-au fript prea multe necazuri ca sa mai am incredere oarba in toti oamenii. Nici tu nu trebuie sa te superi acu. A gresi e omeneste.Asa e am inceput sa vad lucrurile prea la general Timpul m-a facut. Nu mai am incredere cateodata nici in mine. Sunt momente cand nu mai am chef de nimic.. Dar cineva acolo sus ma iubeste. Si asta pentru mine e de ajuns. dupa cum o sa vedeti mai tarziu...

Eu nu ma supar, sunt foarte inlelegatoare...si nici nu vad de ca m-as fi suparat in discutia cu tine

Avatarul..ti-a reusit schimbarea, e bun.

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2010, ora 22:34

Of, Of , Of... fac si eu ca tiganul...in armata...

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2010, ora 22:55

Un terorist deturneazã un avion. Intrã �n cabina de comandã, �ndreaptã pistolul cãtre cãpitan ºi spune: - Dacã nu mã duci direct �n Hawaii, te �mpuºc. Pilotul rãspunde: - Bine, dar te-ai g�ndit cã dacã mã �mpuºti, cine conduce avionul? Supãrat fleaºcã, �ndreaptã pistolul cãtre copilot: - Dacã nu ajung �n Hawaii, vei muri. Copilotul: - Bine, dar te-ai g�ndit, dacã se �nt�mplã ceva cu pilotul, cine mai conduce avionul. ªi aºa, teroristul nostru ia la r�nd tot echipajul. Fiecare avea rolul sãu important, la care teroristul nu putea renunþa. �n cele din urmã, ajunge la stewardezã: - Dacã nu faci �n aºa fel �nc�t sã ajung �n Hawaii, te �mpuºc! Stewardesa: - Bine, �mpuºcã-mã, ºi la aterizare sã te vãd cum... faci fata la tot echipajul....la tot echipajul!

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 26 Noiembrie 2010, ora 08:20

Doi studen�i de la ASE (tip si tip�) sunt �mpreunã �ntr-o camer� de hotel (erau la munte).
Pe la miezul noptii, studentul zice:
- Ac�iunile sunt �n cre�tere!
- �mi pare r�u, dar BURSA este �nchisã, r�spunde ea!
Dup� vreo c�teva minute, iar:
- Ac�iunile cresc tot mai mult!
- �mi pare r�u, BURSA este �nchis�!
�i iar..
- Ac�iunile au atins nivelul maxim!
- �mi pare rãu, BURSA este �nchis�.
Dup� c�teva minute, dup� ce se mai g�ndeste pu�in, tipa zice:
- S-a deschis BURSA!
- �mi pare r�u, am v�ndut ac�iunile pe sub man�!!!

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 26 Noiembrie 2010, ora 08:24

BUNA DIMINEATA VA-TI SCULAT?... M-AI PUN SI CATE UN BANC , DIN CAND IN CAND, SA VA MAI INVESELITI, SI SA MAI UITAM DE SUPARARI. ASTEA-S IMPRUMUTATE.... a LA ANTON PANN `DE LA LUME ADUNATE SI INAPOI LA LUME DATE...

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 26 Noiembrie 2010, ora 08:26

De la: Marin56, la data 2010-11-26 08:24:56BUNA DIMINEATA VA-TI SCULAT?... M-AI PUN SI CATE UN BANC , DIN CAND IN CAND, SA VA MAI INVESELITI, SI SA MAI UITAM DE SUPARARI. ASTEA-S IMPRUMUTATE.... a LA ANTON PANN `DE LA LUME ADUNATE SI INAPOI LA LUME DATE...

Nea Marine stii cine se scoala primul dimineata!

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 26 Noiembrie 2010, ora 08:27

De la: Marin56, la data 2010-11-26 08:24:56BUNA DIMINEATA VA-TI SCULAT?... M-AI PUN SI CATE UN BANC , DIN CAND IN CAND, SA VA MAI INVESELITI, SI SA MAI UITAM DE SUPARARI. ASTEA-S IMPRUMUTATE.... a LA ANTON PANN `DE LA LUME ADUNATE SI INAPOI LA LUME DATE...

Neata Marine..pune linistit ce-ti dicteaza inima si nu-ti mai bate capul ... sa ai o zi frumoasa!

Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 26 Noiembrie 2010, ora 08:34

De la: Marin56, la data 2010-11-26 08:24:56BUNA DIMINEATA VA-TI SCULAT?.. M-AI PUN SI CATE UN BANC , DIN CAND IN CAND, SA VA MAI INVESELITI, SI SA MAI UITAM DE SUPARARI. ASTEA-S IMPRUMUTATE.... a LA ANTON PANN `DE LA LUME ADUNATE SI INAPOI LA LUME DATE...

Am vazut acest scris, am dat clic sa vad de unde, de la ce geniu provine si, ce sa vad ?
De pe forumul "Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti" de la nenea Marin56, adica de la unul care e posibil sa aiba cam 54 de anisori batuti pe muchie ...
Mai nea Marine ... da-o dracului de treaba, se scrie "v-ati sculat" bre, nu "VA-TI SCULAT" ....
Am crezut ca e o simpla greseala omeneasca, din cele ce le mai facem cu totii, de ...
Dar, imediat, vad ca scri si "m-ai pun si cate un banc" in loc de "mai pun si cate un banc".
Bre, lasa-ma ca m-ai inveselit de m-ai rupt ...
Esti peste limita legala ....

Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje

Postat pe: 26 Noiembrie 2010, ora 08:53

De la: Marin56, la data 2010-11-25 18:24:12Dupa moartea , doamnei Luca , Dana aproape ca se mutase la noi. Nu prea avea chef de scoala. De abia reusise sa termine cu chiu cu vai, scoala cu profil alimentar, specealitatea cofetar- patiser sau invers. Ne duceam mereu la scola dandune tutorii ei , pentru a tempera pe profesori. Ne lasase cu limba de moarte, doamna Luca , ca daca moare sa avem grija de ea. Numai ca pe Dana numai cartea nuy o intetesa. Intr-0 zi vine la mine si se face ca intreaba de Roxana. Spunand-ui ca nu e acasa, a zis ca mai sta oleaca sa o astepte. Eram si eu singur. Deodata imi pune o intrebare si ma lasa fara cuvinte:
-Nenea Bebi , cum se fac copii? ... dar adauga repede- sa nu-mi spui povestea cu barza, ca nici copilul din fasa nu mai crede. Ei la o asemenea intrebare, nu ma asteptam din partea ei. Nu stiu daca i-a trebuit mult sa ma intrebe asta. Am incercat sa ocolesc cat mai mult raspunsul. Nu cred ca afost multumita de raspunsul meu, ca a plecat. Dupa un timp doamna Profira moare si ea, si fetele ei ii vinde apartamentul. In locul lor avea sa vina un alt om. Petru. Si cu acesta ne-am imprietenit foarte repede. Era mult mai tanar decat mine. Lucra in combinat. Era lider la sindicat si asa avea sa viziteze multe tari: Franta, Belgia Germania...etc. Trecuse cam doua luni de la discutia mea cu Dana. Intr-o dupa amiaza pe cand eram jos in fata bloculuicu totii, Deodata i se face rau Danei. I-am luat pulsul, era mare. Zicea ca o ia cu lesin de la stomac. Petru , se ofera sa o duca cu masina lui la spital. Dupa control, medicii i-au pus diagnosticul: e gravida in doua luni. Dupa plecarea ei la spital ma duc la bunicasa si ii spun ca danei ii este rau, si a dus-o la spital. A inceput sa dea din cap, si cred ca se astepta la asta, sau ca banuise sau stia asta si ea. Eu inca nu aflasem. Cand au venit de la spital am aflat si eu. Ea avea un prieten, pe care a vrut sa primeasca raspuns la curiozitatea ei. Dupa asta a rupt relatiile cu respectivul. A doua zi cand o vad pe Dana, nu ma pot abtine sa nu o intreb:
- Ei, ai vazut acum, cum se fac copiii? S-a uitat la mine cam bizar , dar nu a comentat nimic. Dupa aia a schimbat prietenul. Au plecat in Spania sa munceasca amandoi. Vroiau sa stranga bani sa-si intemeieze un camin. Si acu mai muncesc acolo. Ea e vanzatoare la o brutarie. Cred ca se descurca ei amandoi, si le mai ramana si ceva, sa puna deoparte. Vorbesc si acu cu ea pe net. Si mai ales vorbeste cu Roxana cand o prindea acasa. Eu intre timp, am incercat sa ma reangajez inapoi la combinat. Asta pentru ca nu puteam face fata cu 900 000 de lei. Am vrut sa ma duc inapoi la psi. Dar marea mi-a fost surpriza cand am aflat ca eu nu mai figuram in actele lor. Eram ca si mort. Cu toate ca ma stiau ca lucrasem acolo, nu ma gaseau si pace. Acum pentru ei, eu, eram unul nou. Nici de la inceput nu vroiam sa o iau , ca perdeam vechimea si continuitatea si categoria Cand am plecat in pensie de invaliditate, o aveam pe a -6-a. Si numai eu stiu prin cate am trecut ca sa o obtin. Fostul meu sef direct, Matei ,ma stersese pur si simplu din arhiva lor. Pentru el eu nu mai existam. Si doar plecasem chiar de la formatia lui, de la ULP. Ghinionul meu mai era ca PSI-ul se separase de combinat devenind societate. Dar asta nu era un motiv ca eu sa nu mai exist. Chiar si daca murisem ,eu tot trebuia sa apar in arhivele lor.Cu toata stradania mea si a unor prieteni din vechea conducere, nu a fost chip. Si nici alt post pentru mine nu aveau. Initial , lucrurile stateau altfel . Eu inainte de a ma depensiona, m-am dus la un alt sef de la Metrologie, crezand ca acolo o sa fie mai usor pentru mine. Nu aveam sa fac efort fizic. Chiar doctorul mi-a spus inainte : iti dau voie sa muncesti , dar conducerea v-a tine cont de aceste clauze. Spre surprinderea mea , cand am venit depensionat , la fostul sef de la Metrologie, mi-a spus ca nu are post pentru mine. Probabil ca atunci nu fusese sincer, si ca sa scape de mine... probabil ca el mai mizase ca doctorul nu o sa ma mai depensioneze. Cei drept si mie mi-a fost frica de asta. Dupa acest esc am incercat atunci la PSI. Cand am vazut ca eram si depensionat si nici nu ma angaja nimeni, m-a cuprins o disperare. Am umblat peste tot, dar nimeni nu ma vroia. Noroc ca doamna, - ca trebuie sa recunosc � a fost o doamna, ma ajuta si il obliga chipurile in ghilimele sa ma primeasca la Metrologie. Mi-a spus sa vin in fiecare dimineata acolo si sa stau acolo pana la 15 , cand se termina programul. Numai ca stateam in picioare ore in sir pe hol. Nici intr-un atelirr nu au vrut sa ma primeasca. Se vorbise cu totii, facuse consiliu. Am fost iar la doamna, si i-am spus. Dansa a spus sa stai acolo pana la sfarsitul lunii. La urma m-a si pontat la insistenta ei. Doar aveam actele de angajare. Dupa o luna Doamna m-a chemat iar la ea, si a incercat sa ia legatura si cu alte sevicii sau sectii. Spre marele meu noroc Directorul Energetic , m-a vrut. Cand a auzit ca sunt electromecanic, si maistru electro. Aveam si diploma asta. Cand insa am ajuns la sectia bobinaj, unde ma repartizase, seful de acolo a inceput sa se agite, ca el nu ma angajeaza. Nu stiu ce aveau toti cu mine. Daca eram ciumat si nu se comportau asa cu mine. Cand a mai auzit ca sa ma angajeze si cu a -6-a , era sa fac infarct. A zis ca isi da demisia.( Asta da teatru) . Parca punea el din buzunarul lui, ca sa ma plateasca. M-a trimis inapoi la Director. Pana la urma am acceptat macar cu a 4-a. Tot era mai bine decat cu pensia de 900 de mii. In schimb aveam sa pierd la vechime la pensie. M-a angajat intai cu a doua, cica in proba. Dupa cateva luni mi-a dat-o pe a treia. Intre timp se ivise niste posturi la sectia gaze. Seful de acolo era incantat sa ma primeasca. Avea nevoie de oameni ca mine. Ma duc acolo , mai ales ca imi promisese ca mi-o da si pe a patra. Am lucrat si acolo cateva luni bune. La Energetic lucrasem un an si trei luni. Apoi a venit disponibilizarea, si am fost `sfatuit` si de sefii directi si de oamenii de acolo de la gaze , ca ar fi mai bine pentru mine daca as renunta si as pleca in ordonata. Ceea ce am si facut. Deja imi batuse apropouri. Ca ar fi bine sa profit de asta ,ca dupa aia ... nu se stie...asa sunt oamenii nostrii . Li se pareau ca ei muncesc mai mult ca mine. Doar treaba mea era sa urmaresc niste instrumente si diagrame, si sa notez la ora contoarele de la gaze din dispeceratul LBC. Cred ca au rasuflat usurati ca au scapat de mine. Dar odata cu mine ,au optat multi pentru ordonanta. Cred ca jumatate, plecasera. Si asa am fost dupa un an sa ma pensionez din nou, mai ales ca iar incepusera durerile, din cauza stresului si efortului. Mai trebuia sa merg si mult pe jos , la doua trei zile printre sectii. Si asa am ramas pana in ziua de azi. Zilele trecute am primit decizia definitiva de iesire pentru limita de varsta. De la 600 cat era pana acu in prezent , la 850. M-a rupt. Asta e. De unde alta. Muncesti o viata intreaga si te alegi cu nimic. Cred ca daca parlamentarii aia, ar fi muncit numai o zi in conditiile vitrege din combinat, ar fi fost poate mai generosi. Dar de unde atata. Eu as alege in locul lor numai oameni care au lucrat in campul muncii, si numai in conditii grele. Poate asa or sa creada si ei pe tot romanul. Ei nu au facut toata viata decat sa plimbe o hartie de la un birou la altul cum se face si acu, de altfel. Pentru nimica toata te plimba un oras intreg. Am patit-o pe propria piele. Pentru o aprobare a trebuit sa umblu la 10 birouri. Norocul meu ca erau toate in aceiasi cladire. Dar tot nu s-au last ca sa ma plimbe si pe acasa degeaba, pentru alte hartii, care se dovedisera inutile. Au astia o placere de a despica firul in patru, nebuna. Nu stiu ce sa mai inventeze, ca sa tina de scaunul lor. Sa zica seful lor: uite Popescu a mai venit cu inca o idee...si il trece la prima...

Mai nea Marine, ca matale sunt milioane in tarisoara noastra.
Analfabeti carora li se pare ca stiu sa scrie si sa citeasca, habar n-au despre nici o meserie, dar au diplome de maistrii sau tot felul de calificari, nu stiu sa aprecieze corect situatia in care se afla, nu produc nimic, nu lasa nimic in urma lor, timpul trece si ... la pensie nenica, e dreptul lor !

Ai reusit sa ne prezinti foarte bine cum ai tras mata de coada si am inteles de ce aia te-au radiat din catastif. Si, de multumiti ce erau de tine, te-au "sfatuit" sa profiti de ordonanta ...
Citeai niste aparate ...
Pun pariu ca habar n-aveai ce "citeai" la aparatele alea ...
Matale nu sti limba romana, bre !
De ce te apuci sa scri in conditiile astea numai Dumnezeu poate sa inteleaga ...

Pana la urma, cu fata aia cum a fost, ai lasat-o gravida din dorinta de a-i explica pe viu cum se fac copii ?
Cum de-o fi venit tocmai la matale sa te intrebe asa ceva ?
Te ducei la scoala "pentru a tempera pe profesori" ... Nu ne-nebuni ... Pai de ce trebuia sa-i temperezi, nea Marine ? ii intreba si pe ei cum se fac copii ?
Pe mine nu m-a intrebat nici una cum se fac copii ...
Sa fie pentru ca nu sunt un adevarat Anton Pann ...

In fine, esti hazliu rau de tot, nea Marine ...

Da, nu stiu de ce, daca ar fi dupa mine, ti-as taia pensia de tot.
Cel putin pentru ca sa nu mai ai bani sa platesti netul ...

Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
Fosta membra 9am.ro

80 mesaje
Postat pe: 26 Noiembrie 2010, ora 10:46

Am invatat ca uneori trebuie sa pui persoana pe primul loc
Si nu faptele sale
Am invatat ca doi oameni pot privi acelasi lucru
Si pot vedea ceva total diferit
Am invatat ca indiferent de consecinte
Cei care sunt cinstiti cu ei insisi ajung mai departe in viata
Am invatat ca viata iti poate fi schimbata in cateva ore
De catre oameni care nici nu te cunosc.
Am invatat ca si atunci cand crezi ca nu mai ai nimic de dat
Cand te striga un prieten vei gasi puterea de a-l ajuta.
Am invatat ca scrisul
Ca si vorbitul
Poate linisti durerile sufletesti
Am invatat ca este prea greu sa-ti dai seama
Unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani oamenii si a-ti sustine parerile.
Am invatat sa iubesc
Ca sa pot sa fiu iubit .

Avem timp pentru ambitii si boli,
sa invinovatim destinul si amanuntele,
avem timp sa privim norii, reclamele sau un accident oarecare,
avem timp sa ne-alungam intrebarile, sa amanam raspunsurile,
avem timp sa sfaramam un vis si sa-l reinventam,
avem timp sa ne facem prieteni, sa-i pierdem,
avem timp sa primim lectii si sa le uitam dupa-aceea,
avem timp sa primim daruri si sa nu le-ntelegem.
Avem timp pentru toate.
Nu e timp doar pentru putina tandrete.
Cand sa facem si asta, murim.

OCTAVIAN PALER

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 26 Noiembrie 2010, ora 11:42

DE CE TE GRABESTI SA TRAGI NISTE CONCLUZII PRIPITE. DACA CU GRAMATICA SUNT DE ACORD CU TINE , NU PREA MI-A PLACUT LA SCOALA, SI FAC MEREU CONFUZII. MA ENERVEAZA CRATIMELE ASTEA, NU ACELASI LUCRU POT SPUNE DE CELELALTE LUCRURI. NU CRED CA MA CUNOSTI, NU STII CE E SI CE A FOST IN SUFLETUL MEU, IAR FAZA CU DANA, CHIAR, EU NU AM NICI O VINA. FIECARE CUM ISI ASTERNE ASA DOARME. LA O FAMILIE DEZBINATA LA CARE MASA NU O INTERESA CE FACE FICASA , CE VREI MAI MULT. ASA CA VEZI CE VORBESTI. DAR OBSERV CA TIE ITI PLACE SA VEZI ASCHIA DIN OCHIUL MEU. AM MAI FOST AVERTIZAT PE ACEASTA TEMA , PRIVIND GRAMATICA. DACA CITESTI MAI IN URMA URMARESTEMA CU SUFLETUL NU CU CRITICA. EU NU FAC CAZ DE CUM SCRIE CINEVA , CI DE CE SCRIE CINEVA. IN CEEA CE PRIVESTE MESERIA AM INCERCAT SA FAC FATA PESTE TOT SI NIMENI NU MI-A REPROSAT NIMIC.

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 26 Noiembrie 2010, ora 12:08

Daca intrati pe adevarul Galati ve-ti citi si continuarea despre cele doua crime, din` Casa Groazei` Vad ca domnul Obreja i-a placut povestea me,. pentru care ii multumesc.

Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje

Postat pe: 26 Noiembrie 2010, ora 14:19

Nea Marine, nu mai scrie cu litere mari ...
Nu mai scrie de loc ...
Esti obositor ...

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 26 Noiembrie 2010, ora 14:41

De la: Silviu, la data 2010-11-26 14:19:36Nea Marine, nu mai scrie cu litere mari ...
Nu mai scrie de loc ...
Esti obositor ...

Cu tot respectul ce ti-l port, Silviu, te invit sa citesti tot ce a scris Marin. Poate iti va placea, poate nu. Insa vei descoperi din ceea ce-a scris, viata zbuciumata si necazurile prin care a trecut,
Si a razbit si inca si-a pastrat sufletul nemutilat de rautate si din postarile lui nu razbate ura sau vre-un sentiment revansist.
E adevarat ca mai are cateva greseli gramaticale sau de exprimare. Sunt sigura ca va reusi pe parcurs sa mai elimine din ele.
Ingrid, Gaius, eu si inca cativa , cu toata sinceritatea, l-am indemnat sa scrie.
Daca ai fi in situatia lui, oare cum te-ai simti daca ti-ar spune cineva sa nu mai postezi deloc?...
Mai gandeste-te, analizeaza situatia si abia apoi da sfaturi.
Nu as dori sa interpretezi gresit indemnul meu.
Toate cele bune si nu uita ca in spatele oricarui avatar, (floare, animal, chip de om sau zid), se afla un suflet.

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 26 Noiembrie 2010, ora 16:11

De la: Silviu, la data 2010-11-26 14:19:36Nea Marine, nu mai scrie cu litere mari ...
Nu mai scrie de loc ...
Esti obositor ...

Zici tu?.........................pai ce! faci flotari cu nea Marin in spate !

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 26 Noiembrie 2010, ora 16:14

De la: Marin56, la data 2010-11-26 11:42:13DE CE TE GRABESTI SA TRAGI NISTE CONCLUZII PRIPITE. DACA CU GRAMATICA SUNT DE ACORD CU TINE , NU PREA MI-A PLACUT LA SCOALA, SI FAC MEREU CONFUZII. MA ENERVEAZA CRATIMELE ASTEA, NU ACELASI LUCRU POT SPUNE DE CELELALTE LUCRURI. NU CRED CA MA CUNOSTI, NU STII CE E SI CE A FOST IN SUFLETUL MEU, IAR FAZA CU DANA, CHIAR, EU NU AM NICI O VINA. FIECARE CUM ISI ASTERNE ASA DOARME. LA O FAMILIE DEZBINATA LA CARE MASA NU O INTERESA CE FACE FICASA , CE VREI MAI MULT. ASA CA VEZI CE VORBESTI. DAR OBSERV CA TIE ITI PLACE SA VEZI ASCHIA DIN OCHIUL MEU. AM MAI FOST AVERTIZAT PE ACEASTA TEMA , PRIVIND GRAMATICA. DACA CITESTI MAI IN URMA URMARESTEMA CU SUFLETUL NU CU CRITICA. EU NU FAC CAZ DE CUM SCRIE CINEVA , CI DE CE SCRIE CINEVA. IN CEEA CE PRIVESTE MESERIA AM INCERCAT SA FAC FATA PESTE TOT SI NIMENI NU MI-A REPROSAT NIMIC.

NEA MARINE ,SCRIE PANA LA FINAL,EU AM CITIT TOT CE AI SCRIS SI VREAU SA STIU CE S-A MAI INTAMPLAT MAI DEPARTE

Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje

Postat pe: 26 Noiembrie 2010, ora 17:32

De la: M_Elody, la data 2010-11-26 14:41:38
Nu mai scrie de loc ...
Esti obositor ...

Cu tot respectul ce ti-l port, Silviu, te invit sa citesti tot ce a scris Marin. Poate iti va placea, poate nu. Insa vei descoperi din ceea ce-a scris, viata zbuciumata si necazurile prin care a trecut,
Si a razbit si inca si-a pastrat sufletul nemutilat de rautate si din postarile lui nu razbate ura sau vre-un sentiment revansist.
E adevarat ca mai are cateva greseli gramaticale sau de exprimare. Sunt sigura ca va reusi pe parcurs sa mai elimine din ele.
Ingrid, Gaius, eu si inca cativa , cu toata sinceritatea, l-am indemnat sa scrie.
Daca ai fi in situatia lui, oare cum te-ai simti daca ti-ar spune cineva sa nu mai postezi deloc?...
Mai gandeste-te, analizeaza situatia si abia apoi da sfaturi.
Nu as dori sa interpretezi gresit indemnul meu.
Toate cele bune si nu uita ca in spatele oricarui avatar, (floare, animal, chip de om sau zid), se afla un suflet.

Va place nea Marin ...
Foarte bine.
Inima de vioara ... suflet de artist ...
Ia sa-l vedeti voi pe nea marin asta in viata reala ...
In fine,
Distractie placuta cu nea Marin !
Zi-le nea Marine, ca le place ...
Pa !

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 26 Noiembrie 2010, ora 18:23

Nea Silviu, ai reusit azi doar cu cateva cuvinte sa-mi strici toata ziua si se pare ca si seara. Nu stiu daca ai facut-o din adins, dar trebuie sa-ti spun ca ai reusit din nou sa reinvi iar cele cateva boli pe care le-am mai capatat pe parcurs acum sase ani in urma. Am reusit sa fac iar o criza de stomac, ca nu stateam prea bine nici cu el, una de inima, una de tensiune si una de fiacat. Nu stiu daca mi-a mai ramas ceva intreg in mine. Nu am povestit nimic inca de aparitia lor ca nu le venise timpul. Abia reusisem cu eforturi supraomensti sa ma fac un pic mai bine, iar mata, ai reusit sa ma imbolnavesti din nou. Si acum mai am o stare de sevraj si de ameteala, ca sa nu mai spun de celelalte reactii adverse de la celelalte organe. Chiar acu cateva zile am avut o criza de rinichi. Si abea am reusit sa ma stabilizez. Cheltuiesc cate un milion pe medicamente , pe luna si mata vrei sa-mi tai si acea mica pensie pe care o am, si care am obtinut-o muncind 21+2 ani. Si ce sa mai spun numai bolnav sa nu mai fi. Gasisem si eu in acest fel sa mai ma iau , cum se spune. Nu stiu cat de bine stati dumneavoastra cu sanatatea, dar a mea este foarte precara. Vad ca mata vrei sa imi dai o mana de ajutor sa scapi mai repede de mine. Daca vrei sa stii adevarul , de ce nu m-au mai primit cei de la combinat , pentru ca stiau ca aveam cele doua handicapuri, chior de un ochi si olog de piciore. Poate spre binele meu, de aceea nu au facut-o, sau poate din raspundere. Nu si-au asumat-o. Asa ca, nu din cauza ca :- cum ati afirmat ca am fost -`poama buna` , nu m-au primit. Ci sau gandit ca imi fac un bine. Nu aveau posturi pe masura neputintei mele. Cand eram la gaze , trebuia sa ma catar pe sus pe scari pe... pe... etc, sa verific diferite aparate, electrovane si altele. Ma urcam odata, de doua ori , dar odata puteam sa cad de acolo. Se lucra si iarna si vara si noapte si zi. Nu si-au asumat riscul. Si cred ca orcine dintr-o oricare intreprindere nu ar face asa ceva. Cat despre munca mea de maistru, nu am muncit nici o zi ,pentru ca sa imi verific abilitatile.Pentru ca nu m-au angajat pe acest post. Eu am insistat, crezand ca poate se va gasi si ceva mai usor pentru mine. De aia si oamenii de acolo nu vroiau ca eu sa stau jos si ei sus. Era si ceva nou pentru mine. Dar m-am adaptat. Macar spunem daca ai ceva cu mine. Nu cred ca numai greselile gramaticale ale mele te-au enervat asa de tare. Altul e motivul...E usor sa faci afirmatii gratuite despre cineva pe care nu il cunosti. Nu mai pot continua...

Pagini: << 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
Mergi la: