Info
x
Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
|
Fosta membra 9am.ro 23741 mesaje Membru din: 25/04/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Decembrie 2010, ora 12:17
De la: nastasemihail, la data 2010-12-02 12:02:23De la: Ingrid, la data 2010-12-02 11:58:16De la: Marin56, la data 2010-12-02 11:55:58sa nu-mi spui ca esti si in Mai... Deci un taur cu ascendent in fecioara si o fecioara cu ascendent spre taur...curios nu? imi imaginez sui eu un vin fiert cu Rodicuta..
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
|
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 2 Decembrie 2010, ora 12:18
De la: nastasemihail, la data 2010-12-02 12:03:30De la: M_Elody, la data 2010-12-02 12:01:31Marine, eu sunt rac, nascuta in miez de iulie si am grupa sanguina AB 4. Prefer o inghetata! Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Decembrie 2010, ora 12:19
De la: Ingrid, la data 2010-12-02 12:17:56Nu am in taur. In gemeni.De la: nastasemihail, la data 2010-12-02 12:02:23De la: Ingrid, la data 2010-12-02 11:58:16De la: Marin56, la data 2010-12-02 11:55:58sa nu-mi spui ca esti si in Mai... Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 2 Decembrie 2010, ora 12:21
De la: nastasemihail, la data 2010-12-02 12:19:26De la: Ingrid, la data 2010-12-02 12:17:56Nu am in taur. In gemeni.De la: nastasemihail, la data 2010-12-02 12:02:23De la: Ingrid, la data 2010-12-02 11:58:16De la: Marin56, la data 2010-12-02 11:55:58sa nu-mi spui ca esti si in Mai... scuze...m-am pripit ! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Decembrie 2010, ora 12:22
De la: M_Elody, la data 2010-12-02 12:18:03De la: nastasemihail, la data 2010-12-02 12:03:30De la: M_Elody, la data 2010-12-02 12:01:31Marine, eu sunt rac, nascuta in miez de iulie si am grupa sanguina AB 4.
Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
necunoscut 1072 mesaje Membru din: 22/11/2009 |
Postat pe: 2 Decembrie 2010, ora 13:39
Si uite asa treceau zilele mele pline de durere, si de, amaraciune, una dupa alta. Trecuse 6 luni si eu tot nu imi mai reveneam. Ma trezeam ziua si asteptam ca sa treaca timpul mai repede. Erau nopti cand nu ma prindea nici somnul. Nici nu stiu cand se lumina de ziua. Si nu erau putine din aceste zile. Daca ma mai puteam misca pe ici colo, si pe distante scurte, era ceva divin. Incepusem sa mai pun radioul si mai ascultam una alta sau o muzica. Cu tot efortul de care mai eram in stare reusesc cu chiu cu vai sa ma reped iar la doctor. Imi da trimitere in policlinica in piata, sa fac iar o radiografie abdominala. Pe la jumatatea drumului , pe cand ma aflam in masina, ma apuca iar o criza de fiere cred, ca nici eu nu mai stiam de ce e. Mai aveam jumatate de distanta pana in piata. Mi s-a parut enorm de lung. Cand in sfarsit ajung iau 2 pastile de Nos-pa. Observasem ca ma calmau astea. Dar aveau efect numai 24 de ore. Cand ajung ma pune sa beau 1 l de apa. Unde sa bag atat apa in mine. De abea am baut juma de litru. Cand am intrat si mi-a facut radiografia, mi-a spus ca si fierea si ficatul si rinichii isi faceau de cap. Ca la rinichi e un chist. Dar sa iau medicamentel astea. Alti bani alta distractie. Colebilul cred ca mi-a facut bine. In rest aveam sa aflu mai tarziu. Cat am sta acolo isi facuse efectul Nos-pa. Nu ma mai durea nimic. Acasa iar incepuse. Dupa un timp vine vecinul meu nea Radu. Venise sa ma vada. Isi aduse si o sticla de bere. Era mort fara ea. Eu ii zic pune si mie oleaca de pofta intr-o ceasca. Imi pune, si doua inghitituri atata am luat. Atunci nu am avut nimic. A doua zi dimineata cand sa ma dau jos din pat , mai date daca poti. M-a luat iar o starea de ameteala, de se invartea casa cu mine si eu odata cu ea. Cu greu am ajuns pana la baie. In timp ce eram pe tron , ma apuca si o stare de greata. Nu m-am lasat pana nu am dat afara ceva verde si amar. Stateam cu capul in ghiuveta si nu mai vedeam nimic , de viteza ce ma cuprinse. Noroc ca era Costica acasa. Cu greu l-am strigat, si pentru ca imi ajunsese cutitul la os, cum se spune, iam cerut sa anunte salvarea. Dar de ridicat tot nu ma puteam ridica. Asa m-au gasit cei doi vecini pe care i-a anunta Costica, printre care si Radu. Asa m-au gasit si asistenta de pe salvare. Ea ma tot intreba ce am, iar eu de abia mai puteam vorbeam. Intr-un final intelege despre ce e vorba, si imi face o injectie, unde nici acu nu mai stiu. Ajutat de vecini ma ridica si pe mine si restul si ma suie in salvare. Afara era teribil de cald. Incepuse de dimineata. Am mers cu usa deschisa la salvare. Ca sa fie curent. Salvarea incepuse sa-si puna sirenele in functie , cea ce imi facea si mai rau. Eu si acum cand aud o sirena urland imi face rau. Nu le mai pot suporta. Tot drumul numai intr-o sirena a tinut-o. Eram constient dar nu mai vedeam nimic. Si nici starea de greta nu disparuse. Cand am ajuns la spital , un doctor mi se adreseaza: - ca `ce am patit`. Nici nu l-am vazut bine. Nici starea de greata nu disparuse. Tot drumul m-a zdruncinat teribil... si clopoteii... linca ... linca... mai rad si eu...Venise si Costica cu mine la spital. Dupa vreo nu stiu cat timp, incep sa vad mai bine . Nu se mai miscau imaginile asa de repede. Mai imi face o injectie si ma duce intr-un salon . De abea seara am vazut unde eram. Prima data niste asistente care nu citise bine ma dusera la o sala de operatie. Cand am auzit ca vor sa ma opereze, mi s-a facut iar inima cat un purice. Dar noroc ca le-a intors inapoi. Nu eram de operatie. Mi s-a administrat alte medicamente. A doua zi era mai bine. Doctorul ma intreaba : `cum te simti?` Eram mai bine dar , tot se misca un punct sau becul daca ma uitam la el fix. In fine dupa sase zile imi da drumul acasa. Acum luam Betaserc. Sa dovedit bun. Cand m-am mai intremat oleaca , cumnata imi da ideia sa schimb medicul de familie. Asa am si facut. Era o circa chiar langa mine. Dupa ce a analizat referatele , de la iesirea mea din spital, mi-a zis ca imi da niste medicamente numai pe baza de plante. In sfarsit cineva gasis remediul pentru mine. Asa am mers cu ele, inca 3 ani si le mai iau pe unele si acu. In special cele pentru inima. A zis sa nu renunt sub nici o forma. Era Preductal. Noroc ca pentru aveam pensia mica beneficiam de reducere, le luam compensate. Dar tot se ducea milionul pe luna. Erau destule . O sacosa de medicamente. Asa am descoperit ca capul face capul trage. Cum stateai prost cu capul gata era un semnal de alarma, pentru organism. Citisem undeva pe net ca se credea ca , ce observasem eu , era fals, dar am vazut pe propia piele ca e adevarat. Intr-o zi pe cand ascultam stirile la aparat , da o muzica cu Sandra - iubita mea. Canta Loren. Ei trebuie sa va spun : ,cat imi era mie de rau aceasta melodie m-a linistit. Asa am descoperit ca , muzica Sandrei ,avea pentru mine un efect neasteptat. Imi facea bine. Ma vindeca. Asa au disparut in timp toate celelalte dureri insuportabile. Acum numai iau toate medicamentele , si vreau sa nu ma invat cu ele. Cum ma doare ceva, pun caseta, sau CD-ul cu Sandra. Chiar si acu cand scriu aceste randuri, ascult pe Sandra. Am impresia ca pentru orce organ care te doare e bine venita un anumit gen de muzica. Uite cum se fac marile descoperiri... din intamplare...La ascultarea muzicii apare o rezonanta a celulelor organului bolnav ,vindecandul . Cum?, nici eu nu am aflat , inca. Dar o sa fac cercetari in continuare. Probabil tot de la creier pleaca totul. Eu, studiam , Biologia si Anatomia Omului, inca de mic . Asa am invatat unde sunt , si ce fac organele in corp, si care sunt rolul lor. Atunci am vazut , cat de perfecti suntem construiti. Nici un organ nu este degeaba . Fiecare isi are rolul sau in corpul nostru. Nimic nu e la intamplare. E un complex laborator. Unde fiecare organ se ajuta reciproc. Si toate pleaca de la informatia creierului. Ce zice creierul asta fac si organele. Cand iti pui ceva rau in gand, organismul , impins de la spate de informatia de la creier, is face datoria, luind masuri. Facand corpul sa intre in panica. Asta era sa descopar eu, cand ma gandisem sa-mi iau adio de la viata. De aceia nu pot intelege de ce unii reusesc sa-si ia viata , fara ca organismul lor sa aiba ultimul cuvant?... Poate as fi fost doctor , daca prezenta sangelui nu mi-ar fi facut rau... As fi lesinat inainte ca sa il termin pe pacient. Cred ca pacientul mi-ar fi sarit in ajutor...operanduma pe mine....:)))cred ca aici o sa pun punct povestii mele, cel putin acestei parti...Am cam ajuns in zilele nostre. Sper ca de acum incolo sa imi mearga mai bine. Cat nici eu nu pot sa stiu....Multumesc ca ati fost rabdatori cu mine si ma-ti ascultat si suportat atata timp.... Daca pe cineva o sa intereseze aceste povestiri ale mele, e bine venit sa le aduca la cunostinta, cu corecturile de rigoare. Eu nu cred ca o sa pot face asta. Dar poate amintiti , macar in treacat si numele meu. Nu stiu cat o sa mai traiesc. Poate duce cineva mai departe, asa cum au iesit ,proaste , plictisitoare, sau cum or fi fost. Daca mai imi amintesc cate ceva , o sa mai adaug , din cand in cand. La buna vedere, pe curand, si sa ne auzim in continuare de bine. Sa fim toti sanatosi , ca sanatatea e cea mai scumpa, si de asta , trebuie sa avem mare grija de ea.
-.-SFARSIT-.- Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Decembrie 2010, ora 13:44
Ce sfarsit?! cum..SFARSIT ?..Marine, ai inceput amanuntit cu primele amintiri, acum la maturitate ai parcurs mai repede...deci e loc destul sa-ti mai amintesti fapte si persoane , eu stau pe aici, m-ai invatat cu povesti..
|
|
Postat pe: 2 Decembrie 2010, ora 14:06
Nu , e destul . Ca vad ca la unele persoane le place sa despice firul in patru, facand un subiect critic din orce. Asa ca prea multe amanunte strica , dupa cum am constatat. Nu toata lume vede cu ochi buni, faptele mele, din care trag concluzii pripite. Mi-a ajunge...
Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 2 Decembrie 2010, ora 17:43
Poate o sa mai complectez pe ici ...pe colo... si mai ales in punctele esentiale... O sa schimb monologul cu dialogul. Poate asa o sa fie postarile mele mai atragatoare...sau poate sa va spun cate un capitol din povestea `TREI PE O INSULA Este pentru copi , dar merge si la oameni mari, chiar ndaca e un pic fantastica. O mai stie cineva?
|
Postat pe: 2 Decembrie 2010, ora 17:47
De la: Marin56, la data 2010-12-02 17:43:21Poate o sa mai complectez pe ici ...pe colo... si mai ales in punctele esentiale... O sa schimb monologul cu dialogul. Poate asa o sa fie postarile mele mai atragatoare...sau poate sa va spun cate un capitol din povestea `TREI PE O INSULA Este pentru copi , dar merge si la oameni mari, chiar ndaca e un pic fantastica. O mai stie cineva? ..stie...trebuie improspatata pentru cine nu stie.. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 2 Decembrie 2010, ora 18:52
Cumnatul meu Viorel, barbatul , cumnatei mele , Lia, avea o fata. De dorul ca ar fi vrut un baiat, ei l-au botezat cu numele daniela. Dar toti o striga Dani sau Dan. Avea 4-5 ani pe atunci, cand eu ma chinuiam cu boala mea. Intr-o dimineata ma trezesc cu Viorel la usa.
-Buna Bebi ,ce faci? Cum te mai simti? Am venit la tine sa te rog daca vrei sa stai cu Daniela pana seara cand vine unul din noi acasa. Lucram amandoi azi si fata e singura. Apoi te aduc inapoi, sau ramai la noi , cum vrei. - Bine , fac eu, cam cu jumatate de gura. Eu eram cum eram , si nu prea imi suradea ideia sa stau cu nazgatea aia. Stiam eu ce stiam. -Am crezut ca o sa sai in sus de bucurie, face Viorel. -Bine merg. Stai sa ma imbrac imi iau medicamentele , si gata. Pe drum imi explica ce si cum. - Va las mancare, cand se scoala o ajuti sa se imbrace apoi ii dai sa manance, mananci si tu, Si vezi si tu ce mai faceti, o sa va descurcati voi amandoi, doar sunteti oameni mari. - Da! fac eu, ne descurcam. -Acum doarme, cand se trezeste, vezi tu ...ce sa-ti mai spun...de descurci.tu ... In sfarsit pleaca. Avea pat in bucatarie. Am dat drumul incet la aparatul de radio si m-am intins in pat. Cred ca am adormit, ca pe la 8 si ceva ma scoala fata. -Unde e tata! -Tata a plecat la treaba cu mama, si am venit eu sa stau cu tine, pana diseara cand vin ei. A fost destul de incantata. Nu stiu de ce ,dar intotdeauna copii au avut o atractie la mine. Si nu numai Daniela. Ci si cand eram in armata. Dupa ce intram intr-o casa unde erau copii , parca ma cunosteau de cand lumea. Cu toti navaleau pe mine. Ca ii si certau parintii: - Mai lasati omul in pace, sa rasufle, poznelor! Imi placea sa ma joc cu ei. Mai le povesteam ceva, mai una alta, mai ma jucam cu ei. -Hai sa ne imbracam , apoi mancam. Da? Da ! face ea. Dupa ce mancam, mai mult am frunzarit, ne suim in pat amandoi. Ea incepe sa imi povesteasca de aventurile ei de la gradinita, de doamna-sa de copii...Apopi ma intreaba: -Nenea Bebi, tu sti povesti? -Sigur, fac eu. - Zi-mi si mie povestea cu : Scufita Rosie. - Bine , fac eu. A fost odata , o fetita care purta pe cap o caciulita rosie. Mama s-a vazand ca ii placea caciulita asta , ii pusese numele de Scufita rosie. - Da ce e aia scufita? - Ei , o caciulita. - Bine zi mai departe. -Intr-o zi o trimite cu un cos cu merinde , pentru bunicuta ei, care locuia departe la marginea unei paduri. Dar ii spune : - Sa ai grija fata mea, sa nu o ei prin padure, si sa nu vorbesti cu nimeni. -Asa o sa fac - Dar de ce statea la marginea padurii? Nu statea la bloc? -Nu erau blocuri pe atunci!, fac eu. Si eu inainte stateam la casa, inainte sa ma demoleze. - Dar de ce te-a demolat, se darama casa? - Nu , asa era pe atunci. -Bine spune mai departe. -Dar fata nu a ascultat-o pe mama ei, si s-a abatut in padure. Vazand cat de frumos este, si pasarelel cantau frumos, Scufita Rosie, s-a oprit intr-o poenita sa culeaga flori. Cum culegea ea asa, Vine Lupul Si cu o prefacuta smerenie in voce spuse: -Cine esti si ce faci aici?, o intreaba lupul. - Eu sunt Scufita Rosie, si nu am voie sa vorbesc cu tine, face Scufita Rosie. -Si ma duc la Bunica ca e bolnava si sta la marginea padurii. Atat astepta lupul. Se preface ca se duce in alta parte, si cand e sigur ca nu-l mai vede nimeni , o lua in goana catre casa bunicii. Dupa o vreme... - Stai ! ca nu e asa. Doamna a spus-o altfel. - Cum? - Zicea, ca ... da, bine spune mai departe. -Dupa o vreme fetita noastra isi aduse aminte ca o astepta bunica, si pleaca mai departe. - ba nu intai o mananca pe bunic ,Scufitei Rosii... -Da ! Stai ca zic acu. - Da bine zi mai departe. -Cand ajunge lupul la casa Bunicii, bate la usa.De dincolo se aude un glas slab: -Cine e acolo? -Eu ,Scufita Rosie am venit sa aduc mancare. Zise lupul schimbandu-si glasul. - Apasa pe clanta, ca e deschis! Apasa lupul pe clanta si intra. Se repede asupra bunicii, care speriata numai apuca nici sa mai strige, si o inghiti pe loc. Se imbraca cu hainele bunicii se urca in pat, si o asteapta pe Scufita Rosie.... - Da si cand Scufita Rosie a venit a intrebat pe lup: De ce ai bunico, ochii asa de mari - ca sa te vad mai bine.... - Ma lasi sa termin eu... - De ce ai bunico urechile asa de mari ? - Ca sa te aud mai bine - Ei zi tu atunci -De ce ai bunico gura asa de mare? - Ca sa te inghit mai bine.Si hat lupul o inghiti si pe Scufita Rosie - Da bine spune mai departe. - Intamplator trecea prin apropiere un vanator.I se paru ceva suspect la casa bunicii. Intra, si pentru ca lupul dormea, ia pusca si il impusca pe lup. Apoi ia cutitul , taie burta lupului si o scoate pe bunica si Scufita Rosie , tefere. - Da , face ea. Mi-a placut povestea. Dupa cateva minute zice: -Dar daca a impuscat pe lup , gloantele nu le-a omorat si pe Bunica si Scufita Rosie? - Poi... sa.. nu,, ca lupul..a purta o vesta antiglont, iar gloantele numai l-au zgariat. Iar socul a facut ca lupul sa lesine. Atunci vanatorul a profitat si le-a scos afara pe bunica si Scvufita rosie. - Ba nu e asa, de unde ai scos-o ca lupul avea .. de aia cum ii spui tu.. Doamna nu ne-a spus asa. - poi daca tu nu crezi ca lupul avea vesta, atunci cum crezi ca lupul ar fi putut sa inghita , doi oameni si cand le-a scos afara mai traiau?... - Da bine ...Nu mai vreau asta ... spune...spune povestea cu capra....sa vad daca o stii... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Decembrie 2010, ora 19:29
Cine poate sa imi spuna si mie cum se trimite o poza pe e-mail la o adresa undeva?ce fel de extensie trebuie sa aiba poza?
|
Postat pe: 2 Decembrie 2010, ora 19:46
De la: Marin56, la data 2010-12-02 19:29:00Cine poate sa imi spuna si mie cum se trimite o poza pe e-mail la o adresa undeva?ce fel de extensie trebuie sa aiba poza? Nu conteaza... la casuta de mail ai undeva optiunea atachement...ce tip de mail ai? yahoo? gmail? hotmail? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
optimistul 127 mesaje Membru din: 6/01/2010 |
Postat pe: 2 Decembrie 2010, ora 19:53
De la: Marin56, la data 2010-12-02 19:29:00Cine poate sa imi spuna si mie cum se trimite o poza pe e-mail la o adresa undeva?ce fel de extensie trebuie sa aiba poza?[/quote Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Decembrie 2010, ora 20:00
stati asa nu ma luati repede eu deschid acolo unde scrie new dau la browsw dar nu merge poza
|
Postat pe: 2 Decembrie 2010, ora 20:01
poza e copiata pe o pagina de microsoft office
|
Eu as fi curios sa aflu cum se poate posta(copia de pe youtube) pe un mesaj ca acesta, o melodie,
si ca s-o asculti dai click pe acea sageata. Am incercat dar n-am reusit, poate stie cineva.. Raporteaza abuz de limbaj |
|
are extensia docs
|
Postat pe: 2 Decembrie 2010, ora 20:09
yahoomesenger
|
Postat pe: 2 Decembrie 2010, ora 20:13
De la: Marin56, la data 2010-12-02 20:01:16poza e copiata pe o pagina de microsoft office O,la,la! Se complica putin lucrurile. Vezi daca pagina se deschide cu Microsoft Power viewer, in acest caz, cand dai click drepta pe poza, apare o fereastra si alegi - print. Imaginea este copiata in Onenote si de acolo se da click dr pe fotografie si se alege; - save image as- in calea(folderul dorit pentru salvare. De acolo poate fi luata si trimisa prin E-mail. Probabil or fi si alte metode.. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Tramp 9944 mesaje Membru din: 16/08/2010 |
Postat pe: 3 Decembrie 2010, ora 11:53
De la: Marin56, la data 2010-12-02 18:52:12 Cumnatul meu Viorel, barbatul , cumnatei mele , Lia, avea o fata. De dorul ca ar fi vrut un baiat, ei l-au botezat cu numele daniela. Dar toti o striga Dani sau Dan. Avea 4-5 ani pe atunci, cand eu ma chinuiam cu boala mea. Intr-o dimineata ma trezesc cu Viorel la usa. Nea Marine ,de ce nu vrei sa scrii si o carte ,ca le sui foarte bine!
|
Fosta membra 9am.ro 2310 mesaje Membru din: 6/06/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 3 Decembrie 2010, ora 14:38
Asa este, Tramp.
Ma vad nevoit, cu placere, sa constat ca nea Marin pe care l-am cam traumatizat, are talent real la povestit. Parca nici nu mai scrie el ... Recunosc, cinstit, ca-l citesc cu placere. Motiv sa-mi cer scuze lui nea Marin precum si celorlalti care m-au admonestat ... Raporteaza abuz de limbaj
Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
|
|
Postat pe: 3 Decembrie 2010, ora 17:03
De la: Silviu, la data 2010-12-03 14:38:47Asa este, Tramp. Cine esti si ce-ai facut cu Silviu al nostru????
|
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 3 Decembrie 2010, ora 17:08
De la: Silviu, la data 2010-12-03 14:38:47Asa este, Tramp. e magia sarbatorilor....oamenii sunt mai buni...
Daniela
|
|
Postat pe: 3 Decembrie 2010, ora 17:52
Azi am avut putintica treaba si nu am mai postat. Mersi nea Silviu si ceiorlalti care m-au apreciat la povestit, chiar daca mai gresesc din cand in cand- recunosc! Oricum nea Silviu m-a facut sa fiu mai atent cu Romana... ce sa fac , din `71 nu am mai scris , nici macar o scrisorica ... nici de amor macar...am sa continuu...Numai ca My dear Ingrid , ca sa scriu cu deamanuntul , cum vrei tu , imi trebuie 2 ani poate, si tot nu as termina...toate evenimentele mele timp de un an...
|
Postat pe: 3 Decembrie 2010, ora 19:03
-Bine o sa-ti spun povestea cu capra. Cica intr-o padure traia odata o capra. Si capra asta avea trei iezisori. Capra isi iubea iezisorii ca pe ochii din cap. Tare poznasi mai erau. Cand ii vedea cum se joaca ii crestea inima , mamei capra. Intr-o zi isi chiama iezisorii, si le spuse:
-Eu o sa ma duc in piata sa va aduc de mancare.... -Care piata , de unde ai mai scos-o si pe asta?Doamna nu ne-a spus asa. Capra a plecat in padure sa aduca mancare.... -Dar unde ai vazut tu mancare in padure. Ca sa aduca mancare trebuia sa o cumpere din piata, Nu?Mama ta nu iti aduce mancare din piata? Doar nu din padure. - Da bine spune mai departe. -Asa, fac eu, ... si uite ca m-ai intrerupt si uitai unde am rasmas... - Acolo cu piata... - A , da! . ..Isi cheama odraslele in jurul ei , si le spuse: Eu o sa plec sa va aduc de mancare... - Asa ii mai bine... - Mrrr... Iar... - Bine , spune mai departe. - Copilasii mei , voi sa aveti grija cat voi lipsi eu , voi sa inchideti usa in urma mea cu zavorul, si sa nu o deschideti , pana nu veti auzi cantecul meu care suna asa... - trei iezi cucuieti, usa mamei descuieti, ca mama va aduce voua , lapte in tate... - Poi daca o stii de ce sa ti-o mai spun? - ... Drob de sare in spinare , malaies in calcaies...Asa si? - Asa o sa facem , mamuca, o asigura iedul cel mare. Pleaca capra, iar in urma ei iedul mare trage zavorul. Capra , pe drum isi spuse: mai bine as merge pe la mesterul castor, sa ii spun sa imi puna un sistem de alarma la usa, ca precis iedul cel mare o sa ii dea drumul iar la usa, cum face el de obicei. - Iar inventezi? dE unde ai mai scos-o si pe asta? - Ei si tu ,... o mai colorez si eu oleaca... Dar cumatrul lup- ca erau cumetrii- de mult li pusese gand rau iezisorilo, dar nu gasise ocazia. Dar iata ca norocul ii surase si se ivise oxazia. Era ascuns dupa un geam si vazuse si auzise tot. Asa ca merge la usa , dupa plecarea caprei, si cu un glas dogit, incepu: ... -Trei iezi , cucuieti, usa mamei descuieti.... - Da bun gata trecem peste asta se stie... - Stai sa termin....Am lasat-o sa termine. - Hai!, zi mai departe. - Iedul cel mare cand aude, zice : a veni mamuca!...si se repede sa deschida usa. Nu, nu DESCHIDE USA CA NU E MAUCA!, ZISE IEDUL CEL MIC. Mamuca are glasul mai subtire. Cand aude una ca asta< Lupul se duse la un fierar ca saii ascuta limba, si dintii. Dupa care se intoarce, si iar continua... - Trei iezi, cucuieti...usa mamei descuieti... - Ai zi tu... O las sa-si faca damblaua . Dupa ce termina, continui... iedul cel mare: - ei acu nu e mamuca? - Nu! , Nu-i ea, mamuca canta altfel. Si da iar sa deschida. Stai asa, face iedul mijlociu , eu o sa ma ascund...Fiecare ied alege sa se ascunda undeva, ca in cazul ca nu ar fi mamuca , sa nu aiba de suferit. Asa ca iedul cel mic se ascunse in horn, Iedul cel mijlociu se ascunse sub o covata... - Ce e aia covata? - Covata?, E ... asta .. cum ii zice, in care se face painea. Un vas de lemn ceva... - Bine zi mai departe. - Iar iedul mare dupa ce trase ivarul. Se ascunde dupa usa. Cum intra lupul il vede pe iedul mare si il papa , dintr-o inghititura, ca tare ii mai iera foame , si nu mancase de doua zile. Apoi se uita el prin incapere, tot cautand, zicandu-si : Parca erau mai multe glasuri. Obosit de atat cautat se puse pe covata sa se odihneasca. Ori covata a crapat, sub greutatea lupului, ori iedul cel mijlociu a stranuta, adevarul ca , lupul il dibaci si pe cel de al doile si il manca si pe el. O vreme se mai invarti prin odaie, dar ne mai gasind nimic , isi lua talpasita. Cum iese iedul cel mic se da repede jos din horn... - Cred ca stii ce e acela horn , fac eu... - Da stiu, zi mai departe - Ii ala pe unde iese fumul....fac eu. - Da , zi mai departe. - Dupa o vreme, vine si capra de la `piata.`... rade... da! Fac eu. - Se apropie de usa, si incepu iar... Ma opresc crezand ca o sa continue iar ea. � Hai zi tu... - Trei iezi ....Dupa ce termina Continui: - Cand aude iedul cel mic se repede si ii deschide usa, si plangand se repede la masa, spunandui printre lacrimi , ce napasta cazuse pe capul lor. Capra la inceput se sperie cand vazu ce era in casa. Si unde nu incepu sa planga si sa se jelesaca , de iti era mila numai ascultandui. Dupa ce capra se mai linisti, se gandi ea cum sa se razbune pe cumatrul lup. Dupa un timp se lumina la fata. Gasise ce cauta. Se duce in spatele casei si sapa o groapa , mare si adanca. Arunca vreascuri in ea, unele mai umede ca sa arda mocnit, le da foc apoi pune o rogajina peste groapa, iar pe rogojina o masa si un scaunel de ceara. Face mancare ca pentru pomana, sarmale,... de toate cele...Apoi pleaca in cautarea cumatrului lup. Il gaseste dormind la umbra unui copac. Cand se trezeste si vede capra, se cam sperie. Dar capra cu prefacuta durere se face ca nu stie cine ia mancat pe iezisorii ei , cat a fost ea plecata. Lupul se face profund indurerat si se face ca plange si el. Cumetre, incepe capra, daca vrei vino ca sa participi si mata la pomana. Si te-oi servi si eu cu ce oi putea. Merge . lupul cu capra, si cand ajunge acasa , il invita pe cumatrusu sa ia loc la masa. Pune mancare, iar lupul hulpav, ghiort, ghiort, manca sarmalele pe nemestecate. In timp ce statea pe scaun , scaunul fiind de ceara, se topi si cazu cu cumatru jos. Fiind greu rogojina care era si ea cam putreda, se rupse si cazu cu tot cu lup in groapa care se aprinse cand dadu de aer. Valeu , cumatra sari si salveazama ca mor, face lupul. Imi arde inima in mine.... - Sa-ti arda inima cumetre, asa cum a ars si la mine inima, dupa copilasii mei... - Valeu cumatra... scapa-ma...Pana la urma lupul muri. Capra fusese razbunata. - Ei cum a fost ti-a placut povestea , fac eu. - Da , a fost foarte frumos...mai zi`mi una... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Decembrie 2010, ora 19:05
Voua v-a placut , Copii ?...
|
Postat pe: 3 Decembrie 2010, ora 19:13
De la: Marin56, la data 2010-12-03 19:05:47Voua v-a placut , Copii ?... Partea de la Creanga mi-a placut cand eram mica...acum mi-a placut asta de la Marin...sa stii ca ti-au crescut obligatile fata de mine... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 3 Decembrie 2010, ora 19:35
Care ... Obligatii?...
|
Postat pe: 3 Decembrie 2010, ora 19:40
Pai braga aia.stii de asta vara m-ai promis-o...acuma nu o mai pot consuma pe inima goala. Vreau si poveste la ea. Imi pastrezi o poveste speciala, sau improvizezi?
|
|
|
|

Nea Marine ,de ce nu vrei sa scrii si o carte ,ca le sui foarte bine!