back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

De ce apar credinciosii cand se vorbeste de ateism?

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 09:30

De la: symy1, la data 2010-09-19 15:31:24 ...,cum se presupune ca fac credinciosii. Marineeeeeeeeeeeee credinciosii NU FAC PRESUPUNERI....CI CRED.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Poate in politica se fac presupuneri,mai sti.!!!Orcum meriti o pentru....presupuneri bineanteles..

Cand este vorba de sacra lor persoana Symi, este bine ca toti credinciosii sa aiba si rezerve .Se poate ajunge altfel doar sa "creada " ca sunt intr-un fel, dar de fapt sa nu fie .

Stii probabil Symi cuvintele .... "pentru că zici: „Sunt bogat, m-am îmbogățit, și nu duc lipsă de nimic” și nu știi că ești ticălos, nenorocit, sărac, orb și gol".

Raporteaza abuz de limbaj
Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 09:34

De la: PACIFISTA, la data 2010-09-19 23:37:29
De la: Ic3, la data 2010-09-09 19:02:32Test

O intrebare simpla si la obiect.

Cei neavizati sunt rugati sa se abtina.

Religia,are aderenta in rindul persoanelor care au mai putine posibilitati de informare stiintifica,cu precadere la paturile sarace.Aparitia unui ateu,le trezeste curiozitatea de a afla noutati si modalitatea de a se elibera de o teama indusa ,care le sfarama psihicul.

un raspuns inteligent si care loveste unde trebuie..

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
Ic3

922 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 09:37

Ahahahahahahaha.... ....Buna si asta :
In alta ordine de idei: Cei credinciosi care intra pe acest topic sunt in adevar credinciosi sau numai frustrati ca nu pot fi crezuti ca sunt credinciosi? La ...daca nu suna bine....
dor_de_dor..I-ai altoit..nu gluma...

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
Fosta membra 9am.ro

458 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 09:39

De la: symy1, la data 2010-09-20 08:52:07
De la: dor_de_dor, la data 2010-09-20 07:31:40
De la: symy1, la data 2010-09-19 20:21:07
De la: g_alina, la data 2010-09-19 20:15:22
De la: ana__totir, la data 2010-09-19 19:59:36
De la: symy1, la data 2010-09-19 15:31:24 ...,cum se presupune ca fac credinciosii. Marineeeeeeeeeeeee credinciosii NU FAC PRESUPUNERI....CI CRED.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Poate in politica se fac presupuneri,mai sti.!!!Orcum meriti o pentru....presupuneri bineanteles..

Credinciosii cred deoarece nu cerceteaza ! E obositor , e mai usor sa citesti o singura carte ....biblia !

Eu nu cred ca toti credinciosii citesc biblia pentru ca e riscant: eu de ce mai citesc cate un paragraf de ce ma cumintesc in a o intelege in avantajul Crestinatatii. Unii spun ca nu o intelegem tocmai pentru a ne deruta. Daca mi s-ar explica clar unele fenomene poate nu as mai fi atat de "Toma necredincioisul"! Indiferent unde mi-am expus indoiala nu mi s-a raspuns nimic. Nici macar preotul real din sat nu poate sa raspunda pentru a ma aduce in turma... Atunci nu inteleg cum explica unii adepti care inca mai fac prozeliti.
Galina uita cum facem;dupa ce se inchide sezonul de pescuit,am sa ma ocup de ''pescuit''...adevarati credinciosi.!!!! Vrei sa fi primul meu ''elev''/ucenic???

Symy1, m-as bucura sa-ti fiu eleva dar tu devii nervos si afurisesti pe cei care nu sunt de acord cu tine si incearca sa-si explice unele "chestii" din "Cartea sfanta"! Cum n-as vrea sa devin cu adevarat "credincioasa" nu doar prin faptul ca am fost facuta prin nastere unde credinta era la ea acasa, mai ales ca nu am mult timp la dispozitie pentru acest demers. Cand se inchide sezonul la pescuit?
In alta ordine de idei: Cei credinciosi care intra pe acest topic sunt in adevar credinciosi sau numai frustrati ca nu pot fi crezuti ca sunt credinciosi?
Am impresia ca tu esti caprita,nu oita eu zic sa acepti propunerea mea,daca nu ajumgem la un numitor comun ai doua alternative....ori te mariti sau te pocaiesti....

Symy1, e bine ca ai umor! Uite, rad de luni dimineata, inseamna ca toata saptamana voi rade de dimineata! Nu pot fi caprita din certe motive dar nu le dezvalui aici. Cat priveste maritatul de 15 ani caut un om care sa vrea sa munceasca la tara dar toti ori sunt bolnavi si vor sa fie ingrijiti, eu neavand nimic in comun cu functia de infermiera; altii vor sa se odihneasca si eu sa devin un fel de sclava care e dispusa pe langa corvoada si sa asculte toate balivernele despre cat de bine le era cu nevasta pe care au parasit-o fara sa stie ce pierd iar cei mai multi vor tinere! Deci indiferent cat de credincioasa voi deveni gratie programului tau ingenios, voi merge neinsotita catre Domnul. Apropo de pocaiala! Sunt pocaita dar nu mi-am dat seama pana in clipa cand m-ai luminat! Sper ca lectiile mi le vei da pe mess ca sa nu citeasca toata lumea raspunsurile mele.

Imaginea nuielii implantate in apa se frange si se abate in alta directie. Tot asa ideea unuia in capul celor mai multi. Galina
Ic3

922 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 11:30

Bueiiiiii..acestia...Nu transformati topicul in centru pentru petit...ca acu ma infoi ----Aici se dezbat alte probleme...

Trebuia sa-i dau alt nume..?Ce mama ...e asa greu...Raspundeti la intrebarea pusa in titlu si leave us forever...

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 13:22

doamnelor si domnilor,va rog frumos sa-mi lasati ratatu'- n pace,zice si el c-ar fi credincios,nestiind cu ce se mananca ADEVARATA CREDINTA,el se-ncrede intr-un balaur cu sapte capete caruia=i zice ,,domnul meu''

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, să îți faci lectura pe vapor decât să faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
Fosta membra 9am.ro

568 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 14:07

De la: Ic3, la data 2010-09-20 11:30:45Bueiiiiii..acestia...Nu transformati topicul in centru pentru petit...ca acu ma infoi ----Aici se dezbat alte probleme...

Trebuia sa-i dau alt nume..?Ce mama ...e asa greu...Raspundeti la intrebarea pusa in titlu si leave us forever...

Scuza-ma 'lc3' dar a fost o figura de stil a lui Symy si nu am putut sa nu fiu politicoasa si sa nu-i raspund. Daca privesti in ansamblu raspunsul meu se preteaza in mare parte la ceea ce se vrea topicul. Promit sa fiu mai atenta mai ales ca nici nu stiu sa spun exact de ce apar credinciosii cand se vorbeste de ateism. Totusi nu cred ca exista ateu 100% mai ales in clipele cand ii prinde o furtuna cu fulgere si trasnete si nu au unde sa se aciuiasca sau cand, Doamne fereste ia foc casa vecinului si vantul bate in directia casei sale!, etc. Te rog primeste ca sa-ti treaca supararea!
(Scuza-ma! Am crezut ca esti de genul meu si ti-am trimis flori, pastreaza-le dar imi permit sa-ti dau si )

nimic nu e imposibil pana nu devine imposibil! Galina
Vlad00

13 mesaje
Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 14:52

De la: ana__totir, la data 2010-09-19 13:15:15
De la: Vlad00, la data 2010-09-19 01:46:50
De la: _KARPOV, la data 2010-09-10 00:17:16

Sunt credinciosi dar multi ( Alexandru Lapusneanu )

Cred ca se simt agresati sau simt nevoia de a te aduce pe calea cea dreapta ( mai putin probabil )....se mira ca nu vedem si nu simtim "evidenta" ,adica existenta lui dumnezeu....Sunt poate superficiali ,nu isi pun intrebari sau nu pot gandi logic si rational....Sunt poate inca la un nivel intelectual la care povestile si legendele constitue singura forma de "literatura" pe care o pot digera ....sunt intr-un fel tributari unui manelism intelectual ......drumul spre cunoastere e greu ...unii au reusit acum 2500 de ani ( Socrate , Platon ,Aristotel ) iar altii nu reusesc nici in prezent sa se desparta de frica ancestrala...se simt mai bine intre peretii pesterilor....natura si stiinta ii sperie asa ca si-au gasit un aparator imaginar .....e vorba oarecum de discernamant ....unii nu reusesc sa depaseasca varsta copilariei ....

Ciudate comparatii mai sus... Oare cati din urmatorii au fost "manelisti intelectual": Isaac Newton, Joule, Kepler, Albert Einstein; Victor Hugo, Dostoievski; Lincoln si Roosevelt, etc, etc,etc Daca nu stiai, toti cei enumerati au fost credinciosi.

E simplu sa faci aprecieri de genul asta ....fara sa gandesti ! Dupa parerea ta cei de mai sus s-au nascut "crestini" ! Uiti ca la vremea lor acestia erau manipulati deja ,inca de la nastere de catre familie , societate si biserica ! Daca erau lasati sa evolueze fara a fi indoctrinati nu ar fi " stiut" ca exista isus ! Einstein cred ca nu credea in dumnezeu ,nu era chiar atat de prost ! Ceilalti au trait intr-o epoca in care dumnezeu si religia erau "la moda " . E greu sa ai minte ,cand ai ,sigur nu poti crede in ceva ce nu exista ! Nu poti crede in ceva nedemonstrabil ! A te baza pe biblie inseamna prostie ! Daca incepi sa crezi in tot ceea ce este scris deja devii tampit ! A crede in povestirile stiintifico-fantastice care se intalnesc in toate religiile cunoscute ,ma duce cu gandul ca majoritatea nu are discernamant ! Oamenii cred in orice ,sunt usor de manevrat ,sunt inca in stadiul de animal ,sunt un produs al cavernelor ,nu reusesc sa depaseasca stadiul de pestera ! A crede in mitul lui isus este o "blasfemie" la adresa creierului uman,al umanitatii in general ! Nu poti avea pretentii la cei care cred fara a cerceta ! E absurd sa crezi ca exista o entitate atat de inteligenta ,care a creat universul si care pe de alta parte se preteaza la niste fapte atat de josnice precum duhul sfant...violatorul de fecioare ! Dumnezeu este gandit ca pentru oameni ,asemenea lor ,un golan fara principii !

1 In primul rand n-am raspuns la intrebarea discutiei. Raspunsul meu ar fi: si ateismul e tot o credinta, orice ar zice cei ce o practica. Daca poate sa-mi demostreze stiintific ceea ce crede un ateu, ma fac si eu ateu.
2 Se tot afirma pe aici; credinciosii cred fara sa cerceteze, citesc doar o carte, pesteri, etc... Dar credinciosul crestin crede dupa ce a cercetat: "cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" (citat din Biblie)
3 Pt cine n-a cercetat, dar isi da doar cu parerea, aprofundez in 2 minute, cat am acum la dispozitie, ceea ce am scris mai sus, si postez un citat din Albert Einstein: "Dumnezeu nu se joacă în zaruri (adică, nimic nu este la întâmplare)". Despre credința sa zicea: "Orice om de știință serios trebuie să încerce un sentiment religios neputând să-și imagineze că armonia pe care o descoperă s-a putut face de la sine. În acest univers incomprehensibil se descoperă o infinită rațiune superioară. Opinia actuală care pretinde că eu sunt ateu, este eronată. Acela care susține acest lucru nu a înțeles teoriile mele științifice. Convingerea mea în prezența unei Forțe Raționale superioare, care este evidentă în necuprinsul univers, formează ideea mea despre Dumnezeu". Elogiind Turnul Eiffel de la Paris, a scris în cartea de onoare: "Admirația mea pentru inginerul Eiffel, arhitectul turnului și cea mai mare admirație pentru cel mai mare Arhitect, care a creat universul, Dumnezeu!"
4 Mai am zeci de citate despre credinta lor in Dumnezeu din oameni de stiinta f importanti din secolul 20 , deci intr-o perioada cand religia nu era la moda cum crede cineva pe aici.

gabita768

2 mesaje
Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 15:15

Credinciosii cred deoarece nu cerceteaza ! E obositor , e mai usor sa citesti o singura carte ....biblia !

Eu nu cred ca toti credinciosii citesc biblia pentru ca e riscant: eu de ce mai citesc cate un paragraf de ce ma cumintesc in a o intelege in avantajul Crestinatatii. Unii spun ca nu o intelegem tocmai pentru a ne deruta. Daca mi s-ar explica clar unele fenomene poate nu as mai fi atat de "Toma necredincioisul"! Indiferent unde mi-am expus indoiala nu mi s-a raspuns nimic. Nici macar preotul real din sat nu poate sa raspunda pentru a ma aduce in turma... Atunci nu inteleg cum explica unii adepti care inca mai fac prozeliti.
Galina uita cum facem;dupa ce se inchide sezonul de pescuit,am sa ma ocup de ''pescuit''...adevarati credinciosi.!!!! Vrei sa fi primul meu ''elev''/ucenic???

Symy1, m-as bucura sa-ti fiu eleva dar tu devii nervos si afurisesti pe cei care nu sunt de acord cu tine si incearca sa-si explice unele "chestii" din "Cartea sfanta"! Cum n-as vrea sa devin cu adevarat "credincioasa" nu doar prin faptul ca am fost facuta prin nastere unde credinta era la ea acasa, mai ales ca nu am mult timp la dispozitie pentru acest demers. Cand se inchide sezonul la pescuit?
In alta ordine de idei: Cei credinciosi care intra pe acest topic sunt in adevar credinciosi sau numai frustrati ca nu pot fi crezuti ca sunt credinciosi?
Am impresia ca tu esti caprita,nu oita eu zic sa acepti propunerea mea,daca nu ajumgem la un numitor comun ai doua alternative....ori te mariti sau te pocaiesti....

Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 15:26

De la: symy1, la data 2010-09-20 09:12:50
De la: ana__totir, la data 2010-09-19 20:23:36
De la: symy1, la data 2010-09-19 20:04:29

Eusor s-o citesti,mai greu s-o pui in practica..!!!!

Am incercat sa creez o Sodoma si Gomora dar nu am reusit ! Am incercat sa inteleg cum s-au inmultit oamenii si nu am reusit sa inteleg cum au reusit fara incest ...o fi creat dumnezeu si alte papusi din lut pentru cain si abel sau aia s-au culcat tot cu Eva (asa o fi fost moda pe atunci) . Am incercat sa vad cum s-au inmultit oamenii dupa potop ,erau doar cei din familia lui Noe si din cate stiu dumnezeu nu a mai creat altii si nici nu a salvat alti credinciosi ! S-ar parea ca suntem rodul unor incesturi repetate ! Poate de aceea aproape toti oamenii au probleme cu discernamantul si cred tot ce scrie intr-o carte de un nivel literar indoielnic ! A crede fara a gandi logic si rational mi se pare o mare greseala ! Daca toti ar gandi asa noi nu am fi avut nivelul actual de tehnologizare ! Am fi fost inca in Evul Mediu iar biserica ar mai fi inventat vreun nou mesia pentru a revigora crestinismul !

Nu gandi asa radical.!!!!La inceput oamenii Adam /Eva erau genetic PERFECTI....dupa nasterea lui Cain si Abel ei au avut copii/fete(in VT nu se acorda o notificare speciala fetelor nascute ,deoarece erau considerate doar '''ajutoare'' Deci Adam/Eva au avut copii in fiecare an al vietii lor.!!!!!!Doar nu foloseau prezervativul Fa un calcul si vezi cati ani au trait cei doi....!!!!Tu vorbesi de INCEST...pe vremea aceia nu se punea problema aceasta(fetele lui LOT sau culcat cu tatal lor....) Acelasi lucru s-a intamplat si cu NOE si fam. lui....sau '''iubit''in familie...surioara sau tu esti din maimuta Darwin Apropo;Dumnezeu nu este vinovat de prabusirea rasei umane....NOI PURTAM VINA.!!!!Dar am CREDINTA ca va veni ziua si Dumnezeu va face TOATE LUCRURILE NOI.... incearca sa-ti traiesti viata corect si cinstit,si vei gasi raspunsuri la multe dileme si necunoscute din lumea REALA...!!!!Deoarece Dumnezeu a ales (deocamdata)sa ramana in VIRTUAL...

Acum am inteles ! Dumnezeu , saracul , nu are nicio vina ! Nu putem sa-l invinuim ca nu stia genetica, nu se inventase inca ! Oamenii sunt vinovati ,din cauza incesturilor au aparut malformatii genetice ! Oamenii trebuiau sa inteleaga ,mai repede acest aspect ! Ce bine era daca Eva nu se culca cu Cain si Abel ....noi nu am fi existat si atunci nici eu nu as mai fi fost o "pacatoasa"..

originala ...nu-mi plac copiile .
Fosta membra 9am.ro

568 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 15:33

De la: gabita768, la data 2010-09-20 15:15:23

Gabita, de ce ai simtit nevoia sa accentuezi ce a zis Symy? Ori nu stii ca el imparte lumea in doua: credinciosi= oi si restul caprite.

nimic nu e imposibil pana nu devine imposibil! Galina
Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 15:38

De la: Vlad00, la data 2010-09-20 14:52:54

Cred ca se simt agresati sau simt nevoia de a te aduce pe calea cea dreapta ( mai putin probabil )....se mira ca nu vedem si nu simtim "evidenta" ,adica existenta lui dumnezeu....Sunt poate superficiali ,nu isi pun intrebari sau nu pot gandi logic si rational....Sunt poate inca la un nivel intelectual la care povestile si legendele constitue singura forma de "literatura" pe care o pot digera ....sunt intr-un fel tributari unui manelism intelectual ......drumul spre cunoastere e greu ...unii au reusit acum 2500 de ani ( Socrate , Platon ,Aristotel ) iar altii nu reusesc nici in prezent sa se desparta de frica ancestrala...se simt mai bine intre peretii pesterilor....natura si stiinta ii sperie asa ca si-au gasit un aparator imaginar .....e vorba oarecum de discernamant ....unii nu reusesc sa depaseasca varsta copilariei ....

Ciudate comparatii mai sus... Oare cati din urmatorii au fost "manelisti intelectual": Isaac Newton, Joule, Kepler, Albert Einstein; Victor Hugo, Dostoievski; Lincoln si Roosevelt, etc, etc,etc Daca nu stiai, toti cei enumerati au fost credinciosi.

E simplu sa faci aprecieri de genul asta ....fara sa gandesti ! Dupa parerea ta cei de mai sus s-au nascut "crestini" ! Uiti ca la vremea lor acestia erau manipulati deja ,inca de la nastere de catre familie , societate si biserica ! Daca erau lasati sa evolueze fara a fi indoctrinati nu ar fi " stiut" ca exista isus ! Einstein cred ca nu credea in dumnezeu ,nu era chiar atat de prost ! Ceilalti au trait intr-o epoca in care dumnezeu si religia erau "la moda " . E greu sa ai minte ,cand ai ,sigur nu poti crede in ceva ce nu exista ! Nu poti crede in ceva nedemonstrabil ! A te baza pe biblie inseamna prostie ! Daca incepi sa crezi in tot ceea ce este scris deja devii tampit ! A crede in povestirile stiintifico-fantastice care se intalnesc in toate religiile cunoscute ,ma duce cu gandul ca majoritatea nu are discernamant ! Oamenii cred in orice ,sunt usor de manevrat ,sunt inca in stadiul de animal ,sunt un produs al cavernelor ,nu reusesc sa depaseasca stadiul de pestera ! A crede in mitul lui isus este o "blasfemie" la adresa creierului uman,al umanitatii in general ! Nu poti avea pretentii la cei care cred fara a cerceta ! E absurd sa crezi ca exista o entitate atat de inteligenta ,care a creat universul si care pe de alta parte se preteaza la niste fapte atat de josnice precum duhul sfant...violatorul de fecioare ! Dumnezeu este gandit ca pentru oameni ,asemenea lor ,un golan fara principii !

1 In primul rand n-am raspuns la intrebarea discutiei. Raspunsul meu ar fi: si ateismul e tot o credinta, orice ar zice cei ce o practica. Daca poate sa-mi demostreze stiintific ceea ce crede un ateu, ma fac si eu ateu.
2 Se tot afirma pe aici; credinciosii cred fara sa cerceteze, citesc doar o carte, pesteri, etc... Dar credinciosul crestin crede dupa ce a cercetat: "cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" (citat din Biblie)
3 Pt cine n-a cercetat, dar isi da doar cu parerea, aprofundez in 2 minute, cat am acum la dispozitie, ceea ce am scris mai sus, si postez un citat din Albert Einstein: "Dumnezeu nu se joacă în zaruri (adică, nimic nu este la întâmplare)". Despre credința sa zicea: "Orice om de știință serios trebuie să încerce un sentiment religios neputând să-și imagineze că armonia pe care o descoperă s-a putut face de la sine. În acest univers incomprehensibil se descoperă o infinită rațiune superioară. Opinia actuală care pretinde că eu sunt ateu, este eronată. Acela care susține acest lucru nu a înțeles teoriile mele științifice. Convingerea mea în prezența unei Forțe Raționale superioare, care este evidentă în necuprinsul univers, formează ideea mea despre Dumnezeu". Elogiind Turnul Eiffel de la Paris, a scris în cartea de onoare: "Admirația mea pentru inginerul Eiffel, arhitectul turnului și cea mai mare admirație pentru cel mai mare Arhitect, care a creat universul, Dumnezeu!"
4 Mai am zeci de citate despre credinta lor in Dumnezeu din oameni de stiinta f importanti din secolul 20 , deci intr-o perioada cand religia nu era la moda cum crede cineva pe aici.

Einstein s-a nascut ateu ! Nu l-a descoperit singur pe dumnezeu ,i-a fost impus prin educatie ! Daca nu a reusit "sa scape"in totalitate de acasta monstruozitate ,nu e vina lui ! Eu cred ca citatele tale sunt scoase din context,el nu credea de fapt in dumnezeu !

Vlad00

13 mesaje
Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 16:59

De la: ana__totir, la data 2010-09-20 15:38:51
De la: Vlad00, la data 2010-09-20 14:52:54

Einstein s-a nascut ateu ! Nu l-a descoperit singur pe dumnezeu ,i-a fost impus prin educatie ! Daca nu a reusit "sa scape"in totalitate de acasta monstruozitate ,nu e vina lui ! Eu cred ca citatele tale sunt scoase din context,el nu credea de fapt in dumnezeu !

Daca tu crezi de citatele de mai sus asta, tu esti o atee care crede si nu cerceteaza, si eu sunt un credincios care cerceteaza si apoi crede.

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 17:06

fi-ti credinciosi copiii mei
daca nu credeti in IHDN va ia mama drequ pe toti,ATI INTELES...???
Cam asta-i esenta credintei cre [s ] tine

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, să îți faci lectura pe vapor decât să faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 17:39

De la: Ingrid, la data 2010-09-19 15:31:06
De la: vaneamarin, la data 2010-09-19 15:26:30

Nu stiu cat de avizat sunt dar imi asum riscurile .Credincios sunt(eu chiar cred despre mine ca sunt crestin,NU STIU INSA DACA ESTE ADEVARAT ), si sper sa fiu avizat macar intr-un procent cat de cat tolerabil .

Deci,cred ca apar credinciosii deoarece :

1)Titlul este provocator .Bravo tie
2)Vor sa te aduca pe tine pe calea cea buna si sa iti salvezi dracu' si tu sufletu'.Al lor se intelege ca este salvat deoarece oamenii sunt credinciosi, deci "pe felie" cu Dumnezeu.
3)Se plictisesc (cazul meu) si simt nevoia sa intervina chiar si intr-o chestie de acest gen .

4) cu cine naiba sa vorbesti despre ateism daca nu cu cei de alta opinie?

5) si sa incerci sa le bagi mintile-n cap ca uite, nici Pamintul nu ne mai suporta !

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 17:48

De la: gabigabi, la data 2010-09-20 17:39:26
De la: Ingrid, la data 2010-09-19 15:31:06
De la: vaneamarin, la data 2010-09-19 15:26:30

Nu stiu cat de avizat sunt dar imi asum riscurile .Credincios sunt(eu chiar cred despre mine ca sunt crestin,NU STIU INSA DACA ESTE ADEVARAT ), si sper sa fiu avizat macar intr-un procent cat de cat tolerabil .

Deci,cred ca apar credinciosii deoarece :

1)Titlul este provocator .Bravo tie
2)Vor sa te aduca pe tine pe calea cea buna si sa iti salvezi dracu' si tu sufletu'.Al lor se intelege ca este salvat deoarece oamenii sunt credinciosi, deci "pe felie" cu Dumnezeu.
3)Se plictisesc (cazul meu) si simt nevoia sa intervina chiar si intr-o chestie de acest gen .

4) cu cine naiba sa vorbesti despre ateism daca nu cu cei de alta opinie?

5) si sa incerci sa le bagi mintile-n cap ca uite, nici Pamintul nu ne mai suporta !

a suportat el pe altii mai rai si mai prosti,de ce nu ne-ar suporta si pe noi...???
cel putin noi acum suntem mai multi care stim decat cei care inca mai cred----in ALBA-CA-ZAPADA

9am123450

5 mesaje
Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 18:01

DEGEABA

Ic3

922 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 20:09

Ahahahahaha...ce tare... ce harmalaie am iscat .....Mei acestia....clarificati o data pentru totdeauna...ce spanac cautati prin zona daca nu va place damful....aaaaaaaaaa?
Si nu o mai scaldati in alte lichide ca va inecati...

Ic3

922 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 20:11

De la: 9am123450, la data 2010-09-20 18:01:37DEGEABA

Ce e degeaba?...Religia? .......Asta stiam de mult...de cand sunt

Zi si tu something new... pentru ca asta ma trimis la ....

Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 21 Septembrie 2010, ora 00:42

Credinciosii apar aici deoarece acest mod de a comunica este asemanator cu modul in care comunica ei cu mos craciun...pardon,cu dumnezeu ! Diferenta este ca aici uneori mai au parte si de dialog ,"mosul" nu ii baga in seama ,sunt condamnati la un monolog perpetuuuuuuuuuuu..

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 21 Septembrie 2010, ora 10:00

CAND UN AVION SE PRABUSESTE SAU UN VAPOR SE SCUFUNDA SAU UN CUTREMUR MARE, , ATUNCI TOTI ATEII SUNT CREDINCIOSI. TOTI ISI ADUC AMINTE DE DUMNEZEU, CHIAR DACA NU TOTI CRED IN EL.TOTI VOR STRIGA IN COR: `DOAMNE APARANE` FAPT VERIFICAT SI LA TRAGEDIA `MOGOSOAIA` DE LA GALATI.

9am207786

153 mesaje
Postat pe: 21 Septembrie 2010, ora 12:44

De la: Ic3, la data 2010-09-20 20:09:42Ahahahahaha...ce tare... ce harmalaie am iscat .....Mei acestia....clarificati o data pentru totdeauna...ce spanac cautati prin zona daca nu va place damful....aaaaaaaaaa?

Nu mai rade. Din punct de vedere uman esti un NIMENI.

Daca tot te declari ateu - stai macar in banca ta. De ce doresti sa provoci dihonie cu astfel de subiecte, ca cel deschis de tine aici?

Un lucru ar trebui sa stii - si pe cel mai pacatos, Dumnezeu il asteapta, ii mai da o sansa - poate totusi nu o refuza. Unii intradevar refuza chiar si ultima sansa. Mare pacat!

Ateismul nu l-as defini ca pe o idee a celor care afirma ca nu exista Dumnezeu.

Chiar si cei care se declara atei fac parte tot din creatia lui Dumnezeu - insa ca si satana, ateul are orgoliu si se considera stapanul - stapan pe propria gandire, pe propriile idei.

Iata ca "ateul" nici macar nu e in stare sa aiba o tarie in propria declaratie: "Sunt ateu"

Ateul e un om bulversat, care nu mai stie in ce sa creada... Un om in care dihonia promovata de alti oameni si-a facut loc.

Am cunoscut un ateul declarat si am constatat foarte simplu dezorientarea in care se afla, prin cateva intrebari simple:

Intrebare 1. Cand te vei casatorii, vei face nunta la Biserica?
Raspuns: DA, e o traditie - si nu vreau sa elimin aceasta traditie...
I-am raspuns: Nici macar nu esti un "ateu convins". Daca tot consideri ca religia este o mare manipulare si Dumnezeu nu exista, ce mai cauti la Biserica cand te casatoresti? Mergi doar la starea civila si cu asta basta
Raspunsul lui: -> Nu a mai avut nici un raspuns

L-am intebat apoi ce va face cand i se va naste un copil? Il va boteza la Biserica? A raspuns: DA, fiindca e o traditie...

L-am intrebat si de inmormantare. A raspuns tot asa - cu traditia.

Iata ateul - un om nelamurit - care nu mai stie ce-i cu el. Ii place sa afirme cu gura ca nu exista Dumnezeu, insa undeva se teme si tot la tainele Bisericii Crestin-Ortodoxe se intoarce in momentele cruciale ale vietii - nastere, casatorie, moarte

Vad o anume lasitate a ateului - ii e frica sa se rupa cu totul de Dumnezeu si de Biserica.

Si cred ca e mai bine asa - undeva, ateul are si el legatura lui cu Dumnezeu. Pacat ca si-a pierdut Credinta de Crestin - ca traire interioara. De asta afirma inconstient ca nu exista Dumnezeu.

Ateul asta este - un inconstient, un om fara constiinta.

Domnule care ati generat acest subiect, bucurativa ca mai intervin credinciosii, atunci cand un om are asemenea alunecare. Fiecare din noi are la anumite momente alunecari diverse si in momentele respective ajutorul venit din partea unui semen este mare lucru.

Treziti-va din alunecare. Nu mai zgandariti, nu mai creati dihonie si teribilisme, cu subiecte care nu-si au subiectul aici. Sigur, de discutat se poate discuta - insa nu in sensul in care il faceti dumneavoastra.

Cine va da dreptul sa dati cu pietre? Nu va da nimeni acest drept!

Si nu mai postati capul ala de drac prin mesaje - sa nu aveti parte de el toata viata.

Probabi ca vi se pare distractiv sa veniti cu asemenea provocari nerusinate, menite sa creeze dihonie, instabilitate si confuzie in gandirea multor oameni.

E mare pacat sa lansati astfel de idei. Daca ideile astea va apartin si nu doriti sa va corectati, macar tineti-le pentru dvs, nu le mai propagati mai departe.

Daca ati facut un pact cu satana - atunci e de inteles, dar sa nu uitati ca nu veti izbandi.

9am207786

153 mesaje
Postat pe: 21 Septembrie 2010, ora 13:15

De la: ana__totir, la data 2010-09-21 00:42:00Credinciosii apar aici deoarece acest mod de a comunica este asemanator cu modul in care comunica ei cu mos craciun...pardon,cu dumnezeu ! Diferenta este ca aici uneori mai au parte si de dialog ,"mosul" nu ii baga in seama ,sunt condamnati la un monolog perpetuuuuuuuuuuu..

Intradevar, exista un monolog cu Dumnezeu - al celora care nu-l mai simt pe Dumnezeu, al celora care au obiective in viata decuplate de necesitatile reale si de realitatile unei vieti normale.

Ateii sunt la o treapta mai jos, fata ce cei despre care am scris mai sus. La atei, monologul cu Dumnezeu apare foarte rar in viata - in acele momente in care ateul se regaseste neputincios in fata unor situatii mai complicate ale vietii.

Dar de la diverse idei - pe care le are fiecare in felul sau - pana la a lua in deradere si credinta unor oameni in Dumenzeu si pe Dumnezeu - aici e o alunecare majora.

Cercetati-va fiecare viata personala. Vedeti ce probleme, neimpliniri aveti - fie voi personal, fie in familie - parinti, frati, surori, copii... Pacea, linistea, sanatatea din casa voastra. Acum, maine, peste 20 de ani, sau acum 20 de ani...

Fiecare din noi avem nevoie de un exercitiu de sinceritate cu propria persoana mai intai si dupa aia sa ne raportam la Dumnezeu.

Relele pe care le intalnim la tot pasul - se trag insasi de la lipsa de sinceritate - noi cu noi si noi cu cei din jurul nostru.

E "distractiv" cand nu-l consideri pe Dumnezeu - si te consideri ateu - sa razi de cel ce se declara crestin.

De ce sa razi de altul ca gandeste altfel? Eu nu rad de atei. Nici nu stau pe capul lor sa ii convertesc cu orice pret. Ii indemn numai la sinceritate si la curatenie interioara.

ileanastan

86 mesaje

Postat pe: 21 Septembrie 2010, ora 13:51

Ateismul nu ar trebui sa existe, deoarece exista un Creator al Universului Unic si incorporal.

Ileana Adriana Stan
Ic3

922 mesaje

Postat pe: 21 Septembrie 2010, ora 14:15

De la: ana__totir, la data 2010-09-21 00:42:00Credinciosii apar aici deoarece acest mod de a comunica este asemanator cu modul in care comunica ei cu mos craciun...pardon,cu dumnezeu ! Diferenta este ca aici uneori mai au parte si de dialog ,"mosul" nu ii baga in seama ,sunt condamnati la un monolog perpetuuuuuuuuuuu..

Ahahahahaha....moamaaaaaaa..ce tare...Uite la asta nu m-am gandit.. Meriti o ....Adica noi avem parte de mos berila doar o data pe an..Iar astia care bat matanii in diverse religii,au parte de cadouri non-stop... La daca mai inteleg ceva....

Ic3

922 mesaje

Postat pe: 21 Septembrie 2010, ora 14:19

De la: ileanastan, la data 2010-09-21 13:51:00Ateismul nu ar trebui sa existe, deoarece exista un Creator al Universului Unic si incorporal.

Where is it dear ? ...Lumineaza tu intunericul din tartacuta asta perimata de trecerea a patru decenii... ....Please...Unde e?.. ca eu nu-l vad..Iar asemeni mie sunt miliarde..lasandu-i la o parte pe cei care sunt convinsi ca e..desi nu l-au vazut si nici nu la mirosit niciodata....

Ic3

922 mesaje

Postat pe: 21 Septembrie 2010, ora 14:41

De la: 9am207786, la data 2010-09-21 12:44:21
De la: Ic3, la data 2010-09-20 20:09:42Ahahahahaha...ce tare... ce harmalaie am iscat .....Mei acestia....clarificati o data pentru totdeauna...ce spanac cautati prin zona daca nu va place damful....aaaaaaaaaa?

Nu mai rade. Din punct de vedere uman esti un NIMENI.

Daca tot te declari ateu - stai macar in banca ta. De ce doresti sa provoci dihonie cu astfel de subiecte, ca cel deschis de tine aici?

Un lucru ar trebui sa stii - si pe cel mai pacatos, Dumnezeu il asteapta, ii mai da o sansa - poate totusi nu o refuza. Unii intradevar refuza chiar si ultima sansa. Mare pacat!

Chiar si cei care se declara atei fac parte tot din creatia lui Dumnezeu - insa ca si satana, ateul are orgoliu si se considera stapanul - stapan pe propria gandire, pe propriile idei.

Iata ca "ateul" nici macar nu e in stare sa aiba o tarie in propria declaratie: "Sunt ateu"

Ateul e un om bulversat, care nu mai stie in ce sa creada... Un om in care dihonia promovata de alti oameni si-a facut loc.

Am cunoscut un ateul declarat si am constatat foarte simplu dezorientarea in care se afla, prin cateva intrebari simple:

Intrebare 1. Cand te vei casatorii, vei face nunta la Biserica?
Raspuns: DA, e o traditie - si nu vreau sa elimin aceasta traditie...
I-am raspuns: Nici macar nu esti un "ateu convins". Daca tot consideri ca religia este o mare manipulare si Dumnezeu nu exista, ce mai cauti la Biserica cand te casatoresti? Mergi doar la starea civila si cu asta basta
Raspunsul lui: -> Nu a mai avut nici un raspuns

L-am intebat apoi ce va face cand i se va naste un copil? Il va boteza la Biserica? A raspuns: DA, fiindca e o traditie...

L-am intrebat si de inmormantare. A raspuns tot asa - cu traditia.

Iata ateul - un om nelamurit - care nu mai stie ce-i cu el. Ii place sa afirme cu gura ca nu exista Dumnezeu, insa undeva se teme si tot la tainele Bisericii Crestin-Ortodoxe se intoarce in momentele cruciale ale vietii - nastere, casatorie, moarte

Vad o anume lasitate a ateului - ii e frica sa se rupa cu totul de Dumnezeu si de Biserica.

Si cred ca e mai bine asa - undeva, ateul are si el legatura lui cu Dumnezeu. Pacat ca si-a pierdut Credinta de Crestin - ca traire interioara. De asta afirma inconstient ca nu exista Dumnezeu.

Ateul asta este - un inconstient, un om fara constiinta.

Domnule care ati generat acest subiect, bucurativa ca mai intervin credinciosii, atunci cand un om are asemenea alunecare. Fiecare din noi are la anumite momente alunecari diverse si in momentele respective ajutorul venit din partea unui semen este mare lucru.

Treziti-va din alunecare. Nu mai zgandariti, nu mai creati dihonie si teribilisme, cu subiecte care nu-si au subiectul aici. Sigur, de discutat se poate discuta - insa nu in sensul in care il faceti dumneavoastra.

Cine va da dreptul sa dati cu pietre? Nu va da nimeni acest drept!

Si nu mai postati capul ala de drac prin mesaje - sa nu aveti parte de el toata viata.

Probabi ca vi se pare distractiv sa veniti cu asemenea provocari nerusinate, menite sa creeze dihonie, instabilitate si confuzie in gandirea multor oameni.

E mare pacat sa lansati astfel de idei. Daca ideile astea va apartin si nu doriti sa va corectati, macar tineti-le pentru dvs, nu le mai propagati mai departe.

Daca ati facut un pact cu satana - atunci e de inteles, dar sa nu uitati ca nu veti izbandi.

Mai nenicule...Un nimeni nu este...pentru ca...esti prea ca sa iti dau definitia...Deci...Din punct de vedere organoleptic...Nimeni nu e o persoana.Pe cata vreme rezultatul prezentei mele in spatiul neinghitit de matale e lesne de sesizat.
Ce e aia dihonie?
Pfuiiii daca mai inteleg ceva.. Eu sunt un om in care dihonia nu a fost promovata de nimeni
Chiar si cei care se declara atei fac parte tot din creatia lui Dumnezeu - insa ca si satana, ateul are orgoliu si se considera stapanul - stapan pe propria gandire, pe propriile idei.Ahahahahaha....Mai taica...tu te auzi?...La cati nervi ai avut cand ai disertat nici nu mai gandesti logic...Ia spune tu....cine spumele marii este stapan pe gandirea si pe ideile mele. ?Daca esti perspicace vei fi rasplatit de prea inaltul
Am cunoscut un ateul declarat si am constatat foarte simplu dezorientarea in care se afla Cred ca ai descoperit o persoana debusolata de tembelismul prezent pretutindeni in tara asta..
Daca ati facut un pact cu satana
Am facut pact cu ratiunea....Crezi ca ma afecteaza cumva,in vreun mod...sau ca are vreo noima cele insiruite in polologhia de mai sus?Crezi cumva ca numarul ametitor de nonsensuri ma face sa dau inapoi?.....
Ia mai pune mana pe carte si dupa asta sa vii sa ma aburesti.....Poate poate ma convertesc...
Promit sa nu mai postez

9am207786

153 mesaje
Postat pe: 21 Septembrie 2010, ora 14:56

De la: Ic3, la data 2010-09-21 14:41:59

Din ce ai scris tu ca raspuns la mesajul meu, chiar nu reiese nici o idee.

Nu stii cine esti, nici nu stii in ce crezi...

Cine esti? Ce doresti cu acest topic aici?

Tot razi si te tavalesti. Ai spus vreo gluma? Esti in mare confuzie. Razi de orice spune alta persoana - tu insa nu spui nimic - nu poti contura nici o idee clara asupra ideilor tale si nici nu esti in stare sa dai un raspuns, vis-a-vis de ale mesaje pe care doresti sa le combati.

Umplii eranul de Ahahahahaa si de maimutoi colorati.

N-am dorit sa te jignesc cand ti-am spus ca esti un nimeni, insa chiar nu stii cine esti. Sau te faci ca nu pricepi.

Pace si voie buna!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 21 Septembrie 2010, ora 15:08

cu alte cuvinte " Intarita-i ca mie -mi place " !

vrei clarificare ? sigur vrei ? da' nu te / va suparati, ca sa stiu !?

9am207786

153 mesaje
Postat pe: 21 Septembrie 2010, ora 15:12

De la: Ic3, la data 2010-09-21 14:41:59

www.plr.orgdominus.ro/Romania.html

M-am clarificat referitor la sigla pe care o ai postata la profil si respectiv Partidul Liber Romanesc caruia vad ca ii promovezi imaginea si ideile.

Am postat mai sus articolul www.plr.orgdominus.ro/Romania.html in care se vorbeste despre traditiile poporului Roman. Si ca nu trebuie sa ne americanizam sau germanizam - sa nu ne instrainam de Romaa nia.

Frumoase cuvinte - insa daca tot ne referim la traditie, sa nu uitam ca suntem un popor crestin-ortodox.

Nu avem traditie ca popor ateu.

De asta te intreb, cine esti? Ce idei promovezi?

Numai cu Ahahahahaha si maimutoi scalambati in postari nu vei promova niciodata nimic. Si cu atat mai putin ROMANIA.

Nu stiu cine e partidul liber romanesc, dar daca sunteti toti ca tine - indiferent de pozele si mesajele de pe site, nu veti ajunge nicaieri si nu veti aduce nici un beneficiu ROMANIEI. Sper sa nu fie asa.

Nu ma pasioneaza politica - o suma de nonvalori care ne-au adus la dezastru prin minciuni si fraude imense.

Creaza-ti propria identitate de OM, daca nu o ai, inainte sa treci la promovarea unor partide sau idei care nu iti apartin.

Iti doresc sanatate si sa iti lumineze Dumnezeu mintea, ratiunea la care faci apel.

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului De ce apar credinciosii cand se vorbeste de ateism?
Mergi la: