back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

De ce apar credinciosii cand se vorbeste de ateism?

Pagini: << 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

976 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 15 Noiembrie 2010, ora 11:18

De ce apar ??
Simplu !
Se cred ... apostoli !!....

Raporteaza abuz de limbaj
Jules Verne....
Fosta membra 9am.ro

975 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 15 Noiembrie 2010, ora 13:31

Toata viata am fost sclavi,si cum poti sa te iubesti pe tine insuti si sa ai incredere in tine insuti cand esti un sclav.Sclavii nu se pot iubi pe ei insisi.Toata viata(chiar si acum) am fost sclavi !Cum asa ?Pai toata viata am facut pe placul altora si sa-i multumim pe altii si pe noi ne-am lasat ultimii pe lista.Inca de mici copii,inca de la camin,inca de la scoala.Cand eram mici incercam sa le facem pe plac parintilor deoarece credeam ca doar asa ei ne vor iubi sau credeam ca doar asa ei ne vor iubi sau credeam ca doar asa ei vor fi multumiti de noi,si chiar asa si era.Doar daca le faceam pe plac parintilor acestia erau multumiti de noi.Fara sa-si dea seama parintii ne-au transformat in niste sclavi.Fara sa-si dea seama parintii nostrii au inoculat in noi mentalitatea de sclav,aceea de a fi pe placul tuturor caci doar asa va fi bine.Doamne ce crima.Apoi,la scoala la fel.La scoala trebuia sa facem pe plac atat profesorilor cat si parintilor.Calitatea noastra de sclavi lua o noua dimensiune,caci acum trebuia sa facem pe plac mai multor oameni decat in copilarie.Si acum a aparut o noua dimensiune.Nu trebuie sa facem pe plac doar unor oameni ci si unor institutii.Trebuia sa facem pe placul scolii.Sa mergem regulat la ore,sa nu intarziem.Dar daca nu faceam pe placul lor,ce se intampla ?ERAM PEDEPSITI.EXACT CA SCLAVII !!!!Stiti foarte bine ca sclavii care nu faceau pe placul stapanilor erau pedepsiti,de cele mai multe ori erau biciuiti.Si mai spunem ca ne-am civilizat,ca traim intr-o societate libera,moderna,evoluata,in care omul este liber.Da,omul este liber sa fie sclav.Sclavul familiei,al institutiilor,al societatii.Dupa ce am terminat cu scolile ne angajam si acum trebuie sa facem pe placul angajatorului,pe placul patronului.Toata viata noastra este o sclavie de la un capat la altul deoarece asa am fost invatati,asa am fost programati.Am fost programati sa fim sclavii tutoror,dar sa credem ca suntem liberi.Trebuie sa ne trezim.Ok,asa functioneaza societatea,eu nu zic sa nu mai mergem la job,sa nu mai interactionam cu institutiile si cu societatea,eu zic asa : SA INCEPEM SA NE ELIBERAM DIN SCLAVIE INCEPAND SA NE FACEM PE PLAC NOUA INSINE,IN PRIMUL RAND.
In momentul in care incepem sa ne facem noua insine pe plac,sa ne punem pe noi insine in capul listei celor pe care trebuie sa-i multumim atunci INCEPEM SA NE IUBIM.
Incepeti sa va faceti pe plac voua insiva,incepeti cu lucrurile marunte si continuati cu cele mari.Luati-o treptat,nu va grabiti,si mai important,savurati fiecare moment in care va faceti voua insiva pep lac si vedeti ce simtiti,ce ganduri aveti si ce sentimente si bucurativa de ele.
Acum s-ar pute aca unii dintre noi sa creada ca procedand asa,facandu-si pe
plac,punandu-se in capul listei,ca sunt egoisti si sa nu se simta bine.Asa am fost mintiti de catre societate(societate care are nevoie de sclavi),ca daca te ocupi de tine insuti esti egoist,ca daca te iubesti pe tine insuti esti egoist.MAI MARE MISTIFICARE, MINCIUNA SI PROSTIE CA ASTA NU EXISTA.Cel ce se iubeste pe sine insusi nu este egoist ci un INDIVIDUALIST.Individualist vine de la individ,si inseamna un om ne-divizat,inseamna un om intreg.A te iubi pe tine insuti inseamna sa fii intreg.A nu te iubi pe tine insuti inseamna a fi un om divizat,un schizofrenic adica un egoist.Egoistul nu iubeste pe nimeni.El vrea sa posede totul,vrea totul pentru el si nimic pentru nimeni altcineva.Egoistul este un schizofrenic,un om periculos.Lumea este plina de egoisti. Egoistii au dat nastere la egoism iar aceasta s-a transformat in capitalism,comunism, fascism,nazism si alte isme.Egoismul s-a deghizat de-a lungul istoriei in alte isme insa chiar aceste isme au dat de gol natura lor.Toate catastrofele omenirii au fost declansate de egoisti si egoism,de oameni care nu iubesc nimic dar care nu-i lasa nici pe altii sa iubeasca.
Deci,a te iubi pe tine insuti nu inseamna ca esti egoist ci inseamna ca esti individualist si asta e un lucru bun.
Suntem produsul ideilor inoculate de altii.Abia in momentul cand vom reusi sa ne eliberam de toate acestea vom ajunge sa traim cu adevarat si sa cunoastem libertatea.In prezent,majoritatea traim iluzia unei libertati si a liberului arbitru.
In privinta iubirii de sine……….nimic mai corect !Pana si in Biblie sta scris : Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti !,,Daca noi nu vom sti sa ne iubim pe noi insine inainte de orice,atunci cum vom darui iubire celorlalti ?
Ca sa poti darui iubire,trebuie tu insuti sa fii plin de iubire,adica sa te iubesti mai intai pe tine insuti.Iubiti-va mai intai pe voi insiva.Iubindu-va mai intai pe voi insiva va veti umple fiinta de iubire si plina de iubire fiind veti putea sa daruiti.Daca pe voi insiva nu va puteti iubi cum veti putea voi iubi pe cineva din afara voastra ?Iubiti-va pe voi insiva si abia cand va veti iubi pe voi insiva si veti fi plini de iubire,abia atunci veti putea darui iubire si veti fi fericiti.Cand daruiesti iubire,primesti iubire.Cand daruiesti primesti inapoi mai mult decat ai daruit.Este una dintre cele mai importante si frumoase legi ale vietii si universului.Cu cat daruiesti mai mult cu atat primesti mai mult.Dar,atentie,nu puteti darui decat din ce aveti in surplus.Daruiti doar din ce va prisoseste caci altfel,indiferent ce daruiti,va saraceste.Este simplu,nu poti sa dai(sa daruiesti) ceva ce nu ai.Nu poti darui din ceva ce nu ai.Daruiti din ce aveti,chiar si lucruri materiale care nu va mai sunt utile.Daca aveti iubire,daruiti iubire si atunci veti primi inapoi insutit,ba chiar inmiit.(aici nu mi-e clara treaba,ma cam indoiesc,poate de la univers,ca de la oameni nu as avea incredere).
IUBIREA INSEAMNA LIBERTATE,INSEAMNA VIATA.Iubiti-va pe voi insiva mai intai si apo veti putea darui din iubirea voastra si altora si atunci veti primi inapoi mult masi mult.
NOTA :
Nu poti sa daruiesti ceva din ce nu ai.Voi nu aveti iubire si stiti de ce ?
In fine,pe forumurile astea toate,lumea se cearta pe greselile gramaticale care le fac unii si critica logica celorlalti,fara sa se gandeasca inainte daca logica e buna.Nu stiu daca intelegeti.Nu citeste nimeni ideea de ansamblu,care vrea cineva sa o transmita,incepe sa te critice ca pe undeva ai gresit gramatical sau ai gresit din punct de vedere logic.Pai da,se poate ca nu toti avem acelasi potential.Ceva de genul toti sunt destepti,toti stiu adevarul,nu accepta nici un alt punct de vedere,chiar daca punctul ala de vedere e bun.Asa se intampla si in realitate toti sunt cei mai destepti,nimeni nu are curajul sa isi recunoasca greseala,si nimeni nu vrea sa-l asculte pe celalalt,chiar daca celalalt are dreptate
Nu se vrea pur si simplu din orgoliu,pentru ca se considera ca toata lumea e perfecta.
Nu exista om perfect,indiferent din ce clasa social face parte.
Toti estem(suntem) perfecti si nu gresim niciodata,numai ceilalti gresesc noi nu.
Toti ne vor binele,de aceea ne merge din ce in ce mai rau.

BLAGOSLOVUL

130 mesaje
Oras: Braila

Postat pe: 15 Noiembrie 2010, ora 13:47

De la: revenitu, la data 2010-11-15 11:18:22De ce apar ??
Simplu !

nu se cred;chiar sunt;si apar pentru un motiv simplu:sa nu se simta singuri ateii;sa ii iubeasca cineva asa cum sunt

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Noiembrie 2010, ora 16:27

dumnezeu=energie primara....nimic altceva.....restul povesti si povestiri....

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 15 Noiembrie 2010, ora 17:53

De la: _KARPOV, la data 2010-11-15 16:27:11

Așa e Karpov.

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 16 Noiembrie 2010, ora 14:06

Asumarea riscului individual si de grup
Aplicatie
SUPRAVIETUIREA IN DESERT

Situatia
Este aproximativ ora 10AM,moment in care avionul in care va aflati s-a zdrobit in desertul S-V al S.U.A.Avionul,pilotul si copilotul au ars complet.Nici un pasager nu este ranit.Pilotul nu a reusit sa spuna care era pozitia exacta a avionului inaintea accidentului. Inaintea contactului cu solul vi s-a comunicat totusi ca sunteti la 100 Km de cel mai apropiat punct – o exploatare miniera – si ca ati deviat cu 85 Km de la traseul inscris in planul de zbor.
Regiunea in care va aflati este plata,arida,nu vedeti in zona decat cactusi.Temperatura diurna este de 43 grade Celsius,iar temperatura solului este de 54 grade Celsius.Purtati haine usoare – pantaloni,sosete,incaltaminte de oras.Aveti 2,83$ impreuna(in monede) si 85$ in bacnote.
Problema
Aveti 10 min.la dispozitie – lucru individual – pentru a alege 15 obiecte in mod prioritar utile pentru a va salva.Deci,in urmatoarea lista veti numerota de la 1 la 15 toate obiectele in functie de importanta pe care le-o acordati.
Dupa definitivarea liste timp de 40 de minute veti proceda similar in cadrul unei echipe,scopul acesteia fiind acela de a ajunge la un consens,anume,de a realiza aceeasi clasificare a celor 15 obiecte.

Nr.
crt. Obiecte Clasament individual Clasamentul echipei Clasamentul expertilor D1 D2

1. Lanterna
2. Busola
3. Impermeabil
4. 1L/apa de persoana
5. Briceag
6. Pansamente sterile
7. Harta aeriana
8. Pistol
9. 100 comprimate de sare
10. 2L de votca
11. Oglinda mica
12. Ochelari de soare
13. Carte,,Animale comestibile in desert,,
14. 1 pardesiu de persoana
15. Parasuta dungata alb-rosu
Total

Sil100

250 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 16 Noiembrie 2010, ora 16:34

De la: diavolita_40, la data 2010-11-16 14:06:08Asumarea riscului individual si de grup
Aplicatie
SUPRAVIETUIREA IN DESERT

Situatia
Este aproximativ ora 10AM,moment in care avionul in care va aflati s-a zdrobit in desertul S-V al S.U.A.Avionul,pilotul si copilotul au ars complet.Nici un pasager nu este ranit.Pilotul nu a reusit sa spuna care era pozitia exacta a avionului inaintea accidentului. Inaintea contactului cu solul vi s-a comunicat totusi ca sunteti la 100 Km de cel mai apropiat punct – o exploatare miniera – si ca ati deviat cu 85 Km de la traseul inscris in planul de zbor.
Regiunea in care va aflati este plata,arida,nu vedeti in zona decat cactusi.Temperatura diurna este de 43 grade Celsius,iar temperatura solului este de 54 grade Celsius.Purtati haine usoare – pantaloni,sosete,incaltaminte de oras.Aveti 2,83$ impreuna(in monede) si 85$ in bacnote.
Problema
Aveti 10 min.la dispozitie – lucru individual – pentru a alege 15 obiecte in mod prioritar utile pentru a va salva.Deci,in urmatoarea lista veti numerota de la 1 la 15 toate obiectele in functie de importanta pe care le-o acordati.
Dupa definitivarea liste timp de 40 de minute veti proceda similar in cadrul unei echipe,scopul acesteia fiind acela de a ajunge la un consens,anume,de a realiza aceeasi clasificare a celor 15 obiecte.

Nr.
crt. Obiecte Clasament individual Clasamentul echipei Clasamentul expertilor D1 D2

1. Lanterna
2. Busola
3. Impermeabil
4. 1L/apa de persoana
5. Briceag
6. Pansamente sterile
7. Harta aeriana
8. Pistol
10. 2L de votca
11. Oglinda mica
12. Ochelari de soare
Total

Sigur n-ai gresit forumul?

cel cu ghicitori e putin mai inainte si la dreapta...

ion00

367 mesaje
Postat pe: 16 Noiembrie 2010, ora 18:35

De la: Opris_Vasile123, la data 2010-11-14 15:16:46
De la: ion00, la data 2010-11-14 10:37:09-Sunt multe lucruri de discutat. E dificil pentru mine din cauza lipsei de timp,cat si tin alte cateva motive. Imi cer scuze fata de dvs ca nu pot tine "pasul'.
-Domnule Karpov in ultima postare,printre altele ati spus ca poporul a simtit minciuna si impostura Lui Isus. Daca tinem cont de psihologia (si starea de moralitate in primul rand) maselor in astfel de momente intelegem clar ca s-au inselat amarnic.Doua exemple doar:
-Unde gasiti dvs ca Isus a mintit sau a fost impostor? Eu nu stiu de asa ceva.
-Cand Pilat a vrut ca poporul sa aleaga eliberarea unuia din doi intre Isus si un ucigas ca Baraba,poporul a ales ca Baraba sa fie eliberat.Vi se pare logic?

www.youtube.com/watch?v=za8LCY_k7zE[/quote]

da ...karpov mai are si talentul asta de a arunca ceva pe piata fara prospect ....

iisus este o problema dar nu pentru ca era mincinos , impostor sau altele mai rele ....

iisus cel descris de biblie este aproape perfect ( poate doar faza cu eli eli lama sabahtani sa pateze un pic caracterul sau dar prin prisma umanului sau acceptam si asta ca fiind ok ) si atunci unde este problema ?

problema este ca iisus ne cere sa credem in el pentru a scapa de iad ....

aici e marea problema a crestinismului ... credinta ca daca nu te ia mama dracu ceea ce mie mi se pare nedemn .

trec mai departe si ma explic un pic ...

biblia ne cere sa CREDEM in iisus pentru a ne mantui ( adica sa scapam de iad si sa ajungem in rai un loc nedefinit dar unde totul o sa fie ok =adica in utopia )

dar ce inseamna a crede ? am mai scris asta odata si o repet : atunci cad eu zic cred in vasile inseamna ca eu cred ca el poate sa faca , sa gandeasca in asa fel incat sa rezolve o anumita problema ( mantuirea mea ) deci eu investesc o persoana semidivina (pe iisus) cu atributul salvarii mele ...

acum daca citesti biblia gasesti tot felul de contadictii cu privire la iisus si las una aici ca sa o ganditi ( sper ) ... se spune in biblie :

Matei 12:31
De aceea vă spun: Orice păcat și orice hulă vor fi iertate oamenilor; dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată.

si se mai spune odata ca sa inteleaga orice dobitoc :

Matei 12:32
Oricine va vorbi împotriva Fiului omului, va fi iertat; dar oricine va vorbi împotriva Duhului Sfânt, nu va fi iertat nici în veacul acesta, nici în cel viitor.

deci daca eu zic acum ceva de duhu sfant iisus nu ma poate salva ...au ba? ...au ba da? ...au ba nu ?...

alta problema este moartea si invierea lui iisus ...profund alegorice dar pe care crestinii le iau ca reale ...sa vedem despre ce vorbim ...

o mica paranteza ...biblia in general vorbeste despre anumite lucruri ca fiind de la dumnezeu si care apar instantaneu din burta prea sfantului datator de viata ....

putem avea doua posibilitati : fie lucrurile apar din neant poc ...fie dumnezeu le ia facute din alta parte sau ia materia prima si o prelucreaza instantaneu ...adica un fel de poc poc

este cazul manei divine , despartirea marii rosii , tufisul in flacari , tablitele de lut , etc ... cam tot ce face dumnezeu si apare prin biblie

moartea lui iisus este enigmatica daca o luam ca adevarata ... daca mori trupeste si in 3 zile cineva te reinvie esti palalila rau de tot ...deci trebuie sa fie altceva la mijloc ...nu putea sa moara si sa invie , legile lumii acesteia nu ii permit caci in 3 zile esti distrus fizic irecuperabil ...

deci dumnezeu l-a inviat dupa ce la reparat ... si totul pentru a salva pe cei care cred ca iisus poate sa le salveze sufletul de la iad ....mitza contorsionista .... daca ma intrebati pe mine biblia pare facuta de un oltean ...de ce sa bagi ditamai show cu invieri cand puteai sa le zici direct : baaaa va ia mama dracu daca nu credeti ca fiimiu poate sa alea alea ..da ? s-a inteles ? a auzit si ultima baba ? si acum mars de-aici ca incep Mondenii ....

cu cat mergi cu logica mai adanc in biblie cu atat ies niste gusteri cat t-rex ...

cat despre faptul ca iisus era un impostor ... mai profetiile asteptau un mesia ...ori el se intitula mesia ..este adevarat ca masele nu stiau scripturile dar cine la dat pe mana romanilor stia ...atunci vine si intrebarea normala ...a fost impostor ? preotii iudei , sanhedrinu , au zis ca da ...ar fi interesant sa aflam cateva motive ...un motiv evident este si observatia ca iisus nu vedea cu ochi buni pe preotii iudei corupti si lacomi ...acestia din urma credeau ca fac exact pe placul lui dumnezeu ...si la urma urmei nicaieri in biblie nu se spune sa nu se vanda matanii religioase si poze cu maria fecioara ...

cat despre alegera lui barabas mie mi se pare foarte corecta ...pai cine sa ii apere de romani ? iisus era pacifist si slabit de la posturi ...barabas batea de rupea ...si eu daca eram in multime il alegeam pe barabas ...

iisus spunea sa dau din ce am romanilor moca si barabas nu zicea nimic doar omora la romani ... tu cu cine ti? cu fanariotii sau cu iancu jianu ?...eu inteleg sa intorc si celalalt obraz dar cand sunt in cucu gol ce mai vrei de la mine ?

ar mai fi multe de zis dar sper sa nu supar prea multi crestini cu exegezele mele ....

-Ati spus " Matei 12:31
De aceea vă spun: Orice păcat și orice hulă vor fi iertate oamenilor; dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată.
-Oricine va vorbi împotriva Fiului omului, va fi iertat; dar oricine va vorbi împotriva Duhului Sfânt, nu va fi iertat nici în veacul acesta, nici în cel viitor.
-deci daca eu zic acum ceva de duhu sfant iisus nu ma poate salva ...au ba? ...au ba da? ...au ba nu ?
Nu este nici o contradictie aici .De ce?
In acest capitol 12 din Matei,cand Isus vorbeste de hula sau vorba impotriva Duhului Sfant,EL indirect se adreseaza unor profesionisti religiosi ai vremii :Fariseilor.Acestia detineau monopolul religios al vremii,puteau influenta politicul,cunosteau S Scripturi,populatia credeau in ei aproape orbeste,sedeau pe scaunul lui Moise (din pacate intr-o stare decazuta).....Ce s-a intamplat acolo de fapt? Isus a facut o minune vadita(evident prin Duhul Sfant).Fariseii stiau in inima lor ca minunea este de la Dumnezeu dar din pizma fata de Isus,declara public ca aceasta minune este de la Beelzebul domnu dracilor. Un fapt extrem de grav. Dvs va considerati intr-o situatie similara cu cea a fariseilor?

-Cosider ca aveti dreptate in unele privinte (despre Maria mama Lui Isus) dar nu si-n alte expuneri. Candva aveam si eu multe intrebari ca dvs (si azi mai am),dar totul se explica in timp daca suntem sinceri fata de Dumnezeu. Caci una este sa ne afalam in treaba cum zice romanul si cu totul alta este sa fim de partea adevarului.
-ATI SPUS: alta problema este moartea si invierea lui iisus ...profund alegorice dar pe care crestinii le iau ca reale ...sa vedem despre ce vorbim ....moartea lui iisus este enigmatica daca o luam ca adevarata ... daca mori trupeste si in 3 zile cineva te reinvie esti palalila rau de tot ...deci trebuie sa fie altceva la mijloc ...nu putea sa moara si sa invie , legile lumii acesteia nu ii permit caci in 3 zile esti distrus fizic irecuperabil ...

deci dumnezeu l-a inviat dupa ce la reparat .
-DOMNULE! O singura explicatie va dau:Pe cruce inainte de a muri Isus a zis :SA SFARSIT'. Stiti ce inseamna aceasta? Inseamna ca EL isi incheiase misiunea ca OM pe Pamant in planul de mantuire. Adica dupa inviere corpul sau nu mai era expus:foamei,frigului..neputintei ca si carne umana. Dupa inviere Isus are un corp cate apare dispare,este omniprezent,trece prin ziduri .Dupa inviere, Dumnezeu Fiul isi intra in drepturi,caci omul Isus isi incheiase lucrarea. Orce om dupa o moarte sa zicem de 3 zile ar fi extrem de slabit. Sunt de-a cord cu dvs dar NU si Isus. Trebuie sa acceptam minunile cand este vorba de Dumnezeu. Ori credem ori nu. Este obtiunea fiecaruia din noi.

DEFINITIA CREDINTEI
- Și credința este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd.

-ATI SPUS 'cat despre alegera lui barabas mie mi se pare foarte corecta ...pai cine sa ii apere de romani ? iisus era pacifist si slabit de la posturi ...barabas batea de rupea ...si eu daca eram in multime il alegeam pe barabas ...

iisus spunea sa dau din ce am romanilor moca si barabas nu zicea nimic doar omora la romani ... tu cu cine ti? cu fanariotii sau cu iancu jianu ?...eu inteleg sa intorc si celalalt obraz dar cand sunt in cucu gol ce mai vrei de la mine ?
-Jianu,Decebal,M Viteazul,Spartacus ....ca si toti marii aparatori (martirii,eroii..) ai natiunilor lor,ca sa zicem asa nu pot depasi ca valoare in tot cea ce au realizat ei pe Isus. Isus a reusit sa invinga cea mai crunta robie:cea a pacatului.Isus la invins pe Satan insusi. Diavolul de fapt sta in spatele tuturor rautatilor posibile. Intelegeti ce vreau sa spun?

-

-

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 16 Noiembrie 2010, ora 18:48

De la: Sil100, la data 2010-11-16 16:34:42
De la: diavolita_40, la data 2010-11-16 14:06:08Asumarea riscului individual si de grup
Aplicatie
SUPRAVIETUIREA IN DESERT

Situatia
Problema

Nr.

1. Lanterna
2. Busola
3. Impermeabil
4. 1L/apa de persoana
5. Briceag
6. Pansamente sterile
7. Harta aeriana
8. Pistol
10. 2L de votca
11. Oglinda mica
12. Ochelari de soare
Total

Sigur n-ai gresit forumul?

cel cu ghicitori e putin mai inainte si la dreapta...

Din câte văd eu nu,că mi s-a rezolvat problema de către Mihail și Tramp.

BLAGOSLOVUL

130 mesaje
Oras: Braila

Postat pe: 16 Noiembrie 2010, ora 20:15

De la: diavolita_40, la data 2010-11-15 17:53:04

Așa e Karpov. [/quoteDEFINESTE ENERGIA PRIMARA.E INTELIGENTA?E PERSONALA SAU IMPERSONALA?CA ENERGI PARE CEVA FINIT;DACA ZICI CA E INFINIT E CAM NESTIINTIFI;DACA E PRIMARA INSEAMNA CA E O EVOLUTIE IN TIMP;CE A FOST INAINTE;SI NU POT SA MA ABTIN SA NU INTREB CINE A CREAT-O?]

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 16 Noiembrie 2010, ora 20:25

Simplu !

poate ca asta si sunt....apostoli....ai prostului gust si al...ignorantei crase....il considera pe dumnezeu sluga lor obedienta,un barbugiu las si fricos,obligat oricand sa le indeplineasca lor orice...fara nici o sfortare sau chiar fara nici un merit din partea lor...astia-s credinciosii lu' peste prajit,marinat si oceanic ,in sos tomat care cred ca numai prin rugi la zeul lor boschetar,primitiv si salbatic----IHDN---SE VOR REALIZA ORICE GANDURI DE MARIRE,DUBIOASE SAU CHIAR PERVERSE SAU RAUTACIOASE AR AVEA...

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, să îți faci lectura pe vapor decât să faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 16 Noiembrie 2010, ora 20:31

De la: XYW, la data 2010-11-16 20:25:38
Simplu !

poate ca asta si sunt....apostoli....ai prostului gust si al...ignorantei crase....il considera pe dumnezeu sluga lor obedienta,un barbugiu las si fricos,obligat oricand sa le indeplineasca lor orice...fara nici o sfortare sau chiar fara nici un merit din partea lor...astia-s credinciosii lu' peste prajit,marinat si oceanic ,in sos tomat care cred ca numai prin rugi la zeul lor boschetar,primitiv si salbatic----IHDN---SE VOR REALIZA ORICE GANDURI DE MARIRE,DUBIOASE SAU CHIAR PERVERSE SAU RAUTACIOASE AR AVEA...

AȘA ÎL CONSIDERĂ PENTRU CĂ AȘA AU FOST ÎNVÂȚAȚI.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 16 Noiembrie 2010, ora 22:54

De la: BLAGOSLOVUL, la data 2010-11-16 20:15:37
De la: diavolita_40, la data 2010-11-15 17:53:04

Așa e Karpov. [/quoteDEFINESTE ENERGIA PRIMARA.E INTELIGENTA?E PERSONALA SAU IMPERSONALA?CA ENERGI PARE CEVA FINIT;DACA ZICI CA E INFINIT E CAM NESTIINTIFI;DACA E PRIMARA INSEAMNA CA E O EVOLUTIE IN TIMP;CE A FOST INAINTE;SI NU POT SA MA ABTIN SA NU INTREB CINE A CREAT-O?]

Daca vrei iti dau formula.....

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 17 Decembrie 2010, ora 15:41

Partea 1. Dupa cum spuneam mai deunazi, m-am apucat sa citesc , apoi sa inteleg, si apoi sa studiez Biblia. Unii pot sa spuna : ``poi daca o citesti sau ai inceput sa o citesti, sau ai citit-o , inseamana ca ai si inteles-o. Dar nu e asa. A citi e una si a o intelege sau a o studia, e cu totul alceva. Si au fost multi care au incercat prin multe alte carti, - vezi cei patru evanghelisti -,care prin lucrarile lor , au incercat sa spuna de fapt acelasi lucru, dar prin diferite forme de interpretare, unde fiecare a mai adaugat cate ceva , si mai ales in punctele esentiale, si in care numelui `Lui ` nu lipsea in prezentarile lor, la nici un capiltol. Am observat ca are foarte multe capitole, ca ceea de 150 , de pilda. Am inceput cu Geneza, sau inceputul., sau Facerea la unii. Am impresia ca totusi Biblia, nu asa trebuia sa inceapa. Cred ca lipsesc niste capitole , pregatitoare ca sa zic asa, in care ar trebui sa ne puna in tema , mai intai cu provienenta lui Dumnezeu. Adica cine este EL?, de unde a aparut, ce i-o casunat sa ne faca pe noi, in ce scop? Dar probabil ca cei care au scris aceasta carte in dorinta lor de a da cat mai mare vigoare acestei carti, au omis aceste lucruri, si asta din mai multe motive. Ori nu stiau ce sa spuna, ori au crezut ca nu e cazul , ori nu stiau nimic despre acest lucru. Cum am sa constat si eu mai tarziu. Eu am studiat la scoala despre teoreme. Si am demonstrat intotdeauna ca e valabila si reciproca. Asa cum : daca stim ca la un triunghi echilateral , daca are doua laturi egale inseamna ca rezulta, ca si a treia latura e egala cu celelalte doua. Sau daca triunghiul e isoscel inseamna ca are numai doua laturi egale. Ei tot asa am incercat , dupa ce am citit din Biblie sa fac niste demonstratii si deductii logice si stiintifice. Niste paralele , ca sa zic asa. Nu contest ca cu ajutorul cuiva , avem viata si ca existenta noastra nu e o intamplare, dar nici chiar asa. Nu are nici un fundament stiintific. Acum sa ne intoarcem si sa incercam sa explicam un pic evenimentele pe care insusi Creatorul ni le-a pus la dispozitie, prin scrierile lor. Pana si asta e o enigma. As vrea sa nu va grabiti a trageti niste concluzii pripite de pe urma analizei personale a acestei carti care se cheama : Biblia. Si sa aveti rabdare de a termina ce am de zis, in privinta acesteia. Asa cum ati avut rabdare si cu povestile mele din copilarie. Deci sa incepem cu inceputul: cu Geneza
``La început, Dumnezeu a făcut cerurile și pământul.
Ioan 1.1-2; Evr 1.10; Ps 8.3; Ps 33.6; Ps 89.11-12; Ps 102.25; Ps 136.5; Ps 146.6; Isa 44.24; Ier 10.12; Ier 51.15; Zah 12.1; Fapt 14.15; Fapt 17.24; Col 1.16-17; Evr 11.3; Apoc 4.11; Apoc 10.6;

Pământul era pustiu și gol; peste fața adâncului de ape era întuneric, și Duhul lui Dumnezeu se mișca pe deasupra apelor.
Ps 33.6; Isa 40.13-14;

Dumnezeu a zis: "Să fie lumină!" Și a fost lumină. ``
Ps 33.9; 2Cor 4.6; Inca de la inceput trebuie sa lamurim un lucru: Ce era? sau cine era Duhul lui Dumnezeu? Sau spune undeva : ``In numele Tatalui, Al Fiului, si a Sfantului Duh.``Ca Dumnezeu e Tatal am inteles, ca avea un Fiu , iar am inteles, dar ce e cu Sf.Duh? El de unde a mai aparut. Bun sa zicem ca era ajutorul lui Dumnezeu, Cand a facut toate celea. Si mai e o treaba : chiar este necesar sa se faca trimiteri la o multime de capitole, versete, si mai stiu ce alte paragrafe? Ca cele mentionate mai sus. Si asta, in toata Biblia, facand diverse trimiteri, asta probabil ca sa fie mai convingatoare , chipurile. Apoi alta idee: Cum a facut Dumnezeu Cerurile si apoi Pamantul. Ca de fapt sunt o infinitate de `pamanturi `, in tot universul, mai mult sau mai putin roditoare. Desi cred ca cu ele trebuia sa si inceapa. Dar sa zicem ca le-a facut dupa aia.Ce si-o fi zis: ``Poi daca ma apuc sa fac atatea planete si sori, poi pamantului cand i-o veni vremea?`` Asa ca , intai s-a ocupat de pamantul nostru, leaganul vietii noastre, de mai tarziu. Apoi Cerurile. De unde stiau cei care au scris ca existau mai multe ceruri? Ca e in contradictie cu alte fapte, scrise de ei. Dar probabil ca nu toti din vremea aceea erau asa de studiosi, ca sa nu spunem mai slabi pregatiti. Si nici nu cred ca stiau despre asa ceva , sau ca stiau prea putine.. Sau daca nu ,s-au inspirat din unele lucrari sau alte scrieri mai vechi. Pe care le-au interpretat. Fapt ce aveam sa constat si eu pe parcurs. Dupa ce a facut si cerul, Dumnezeu a vazut ca e intuneric si s-a gandit sa fie lumina. Si a fost lumina. Dar cum a facut el lumina? Stia ca e buna lumina. De unde stia de lumina daca el nu o cunostea ,sau poate da? In practica de zi de zi ,nu poti face un lucru fara sa nu stii ca e bun sau nu . Daca luam de buna, ca Dumnezeu este autorul a tot ce ne inconjoara inseaman ca si el era inconjurat de acele lucruri in jurul Lui. Nu putea sa fac niste lucruri de care nu avea stiinta! Iar ca sa faci ceva iti trebuie lumina. Eu nu pot sa fac ceva fara lumina. In afara de niste lucruri personale, sau sa simt sau sa miros ,sau sa aud, nu as mai putea face alceva. Deci rezulta ca la Dumnezeu era lumina. Si el a raspandit-o mai departe, stiind ca e buna. Dar ca sa faca toate aceste lucruri ar fi trebuit ca mai intai Dumnezeu sa aiba viata , aer , mancare, apa – lucruri de care nu s-ar fi putut desparti - si altele , de care aceste lucruri nu se pomeneste nimic in Biblie. Numai in cazul ca Dumnezeu cum il numnesc ei, sa fi fost insusi o masinarie- un robot complex , de care avea grija sfantul Duh, mai stii?Dar cade si asta de la cuvantul: ``Tatal` deci era si Dumnezeu fiinta vie. Nu cred ca un robot ar fi avut tata. In cel mai rau caz s-ar numi –prototip. Iar lumina pe care ne-a dat-o noua sa fi fost rodul unei ``bombe`` sa zicem, cu emisie nucleara controlata,cu hidrogen, pe care ne-a trimis-o in timp si in spatiu, tocmai la granita Caii Lactee- adica unde e soarele nostru si azi. Asta demonstreaza ca Dumnezeu era un mare om de stiinta un savant cu renume mondiala , daca a putut sa faca toate astea. Sau poate stapanea o tehnologie foarte avansata. De aici ar putea rezulta si urmatoarea ipoteza: Dumnezeu , seful unei civilizatii cu mult avansata fata de noi, a dorit din lipsa de spatiu sau din alte motive, sa isi extinda putin teritoriile facand un pamant identic cu cel pe care traia Dumnezeu. Poate si in lipsa de personal – s-a grabit sa faca si oamenii. Dar sa ajungem acolo!...

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 17 Decembrie 2010, ora 16:56

Marine, te-ai intrecut pe tine insuti!!! Lucrarea asta ma intereseaza in mod deosebit, abia astept continuarea....

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 17 Decembrie 2010, ora 17:37

De la: Ingrid, la data 2010-12-17 16:56:09Marine, te-ai intrecut pe tine insuti!!! Lucrarea asta ma intereseaza in mod deosebit, abia astept continuarea....

Serios? Tu chiar vorbești serios??? Pe mine m-a pierdut în clipa în care a făcut varză geometria chiar nu știu unde-i vina ei...a geometriei...

...și-acum stau și mă întreb....din toată polologhia de mai sus.... care o fi rolul dinozaurilor în toată "povestea" asta

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 17 Decembrie 2010, ora 19:01

Are! era de fapt o hiperbola....ma refeream la teoreme...

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 17 Decembrie 2010, ora 20:44

De la: Marin56, la data 2010-12-17 19:01:30Are! era de fapt o hiperbola....ma refeream la teoreme...

Da? Arată-mi și mie care "teoremă" zice că dacă un triunghi are două laturi egale....neapărat și a treia trebuie să fie egală cu cele două???!!!!
...Oricât mi-aș "screme" neuronul din dotare nu văd "hiperbola"
...și cunosc destulă literatură...indiferent de ce scrii tu....

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 17 Decembrie 2010, ora 20:48

Cred că te-ai exprimat greșit....

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 17 Decembrie 2010, ora 21:08

am specificat ca e vorba de triunghi echilateral

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 17 Decembrie 2010, ora 21:09

Geneza 1:2 `Pământul era pustiu și gol; peste fața adâncului de ape era întuneric, și Duhul lui Dumnezeu se mișca pe deasupra apelor.`
Ps 33.6; Isa 40.13-14;

Care ape? Asta demonstreaza ca cel ce a scris-o nu a fost nici atent la cronologia evenimentelor. Cum era sa se plimbe Duhul lui Dumnezeu pe intinderea apelor, ca aceasta inca nici nu existau. De abia dupa ce a facut Pamantul si Soarelele a facut si Ape. Apoi a facut ziua si noaptea , vietuitoarele si toate alea.
Geneza 1:10 Dumnezeu a numit uscatul pământ, iar grămada de ape a numit-o mări. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.
Geneza 1:11 Apoi Dumnezeu a zis: "Să dea pământul verdeață, iarbă cu sămânță, pomi roditori, care să facă rod după soiul lor și care să aibă în ei sămânța lor pe pământ." Și așa a fost.
Evr 6.7; Luc 6.44;

Geneza 1:12 Pământul a dat verdeață, iarbă cu sămânță după soiul ei, și pomi care fac rod și care își au sămânța în ei, după soiul lor. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.
Geneza 1:13 Astfel, a fost o seară, și apoi a fost o dimineață: aceasta a fost ziua a treia.
Pana aici e bine.Sa presupunem ca asa a fost. A facut si uscatul si multe altele. Apoi a facut omul.
Geneza 1:26 Apoi Dumnezeu a zis: "Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peștii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul și peste toate târâtoarele care se mișcă pe pământ."
Gen 5.1; Gen 9.6; Ps 100.3; Ecl 7.29; Fapt 17.26-29; 1Cor 11.7; Efes 4.24; Col 3.10; Iac 3.9; Gen 9.2; Ps 8.6;

Deci de aici rezulta ca omul are infatisarea lui Dumnezeu. Si este adevarata si reciproca. Adica si Dumnezeu are infatisarea noastra. Corect? Cel putin asa rezulta dupa Biblie. Probabil ca cei o scris-o nu isi imaginau, pe cineva ca poate sa faca ceva care sa nu ii semene. Bun.
Geneza 1:27 Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească și parte femeiască i-a făcut.
1Cor 11.7; Gen 5.2; Mal 2.15; Mat 19.4; Marc 10.6;

Aici cum e? :ori e barbat ori e femeie, sa se hotarasca.
Geneza 1:27 Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească și parte femeiască i-a făcut.
1Cor 11.7; Gen 5.2; Mal 2.15; Mat 19.4; Marc 10.6;

Geneza 1:28 Dumnezeu i-a binecuvântat, și Dumnezeu le-a zis: "Creșteți, înmulțiți-vă, umpleți pământul, și supuneți-l; și stăpâniți peste peștii mării, peste păsările cerului, și peste orice viețuitoare care se mișcă pe pământ."
Gen 9.1-7; Lev 26.9; Ps 127.3; Ps 128.3-4;

Geneza 1:29 Și Dumnezeu a zis: "Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânță și care este pe fața întregului pământ, și orice pom, care are în el rod cu sămânță: aceasta să fie hrana voastră."
Gen 9.3; Iov 36.31; Ps 104.14-15; Ps 136.25; Ps 146.7; Fapt 14.17;

Geneza 1:30 Iar tuturor fiarelor pământului, tuturor păsărilor cerului, și tuturor vietăților care se mișcă pe pământ, care au în ele o suflare de viață, le-am dat ca hrană toată iarba verde." Și așa a fost.
Ps 145.15-16; Ps 147.9; Iov 38.41;

Geneza 1:31 Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse; și iată că erau foarte bune. Astfel a fost o seară, și apoi a fost o dimineață: aceasta a fost ziua a șasea.
Ps 104.24; 1Tim 4.4;

Geneza 2:1 Astfel au fost sfârșite cerurile și pământul, și toată oștirea lor.
Ps 33.6;

Geneza 2:2 În ziua a șaptea Dumnezeu Și-a sfârșit lucrarea, pe care o făcuse; și în ziua a șaptea S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o făcuse.
Ex 20.11; Ex 31.17; Deut 5.14; Evr 4.4;

Geneza 2:3 Dumnezeu a binecuvântat ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că în ziua aceasta S-a odihnit de toată lucrarea Lui, pe care o zidise și o făcuse.
Neem 9.14; Isa 58.13;

Facerea omului.
Geneza 2:4 Iată istoria cerurilor și a pământului, când au fost făcute.
Gen 1.1; Ps 90.1-2;

Geneza 2:8 Apoi Domnul Dumnezeu a sădit o grădină în Eden, spre răsărit; și a pus acolo pe omul pe care-l întocmise.
Gen 13.10; Isa 51.3; Ezec 28.13; Ioel 2.3; Gen 3.24; Gen 4.16; 2Împ 19.12; Ezec 27.23; Gen 2.15;

Geneza 2:9 Domnul Dumnezeu a făcut să răsară din pământ tot felul de pomi, plăcuți la vedere și buni la mâncare, și pomul vieții în mijlocul grădinii, și pomul cunoștinței binelui și răului.
Ezec 31.8; Gen 3.22; Prov 3.18; Prov 11.30; Apoc 2.7; Apoc 22.2-14; Gen 2.17;

Geneza 2:10 Un râu ieșea din Eden și uda grădina; și de acolo se împărțea și se făcea patru brațe.
Geneza 2:11 Numele celui dintâi este Pison; el înconjoară toată țara Havila, unde se găsește aur.
Gen 25.18;

Aici nu inteleg unde era Edenul la noi sau la el. Eu stiu ca Eden inseaman rai. Era raiul la noi pe pamant.
Geneza 2:18 Domnul Dumnezeu a zis: "Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el."
Gen 3.12; 1Cor 11.9; 1Tim 2.13;

Geneza 2:21 Atunci Domnul Dumnezeu a trimis un somn adânc peste om, și omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui și a închis carnea la locul ei.
Gen 15.12; 1Sam 26.12;

Geneza 2:22 Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie și a adus-o la om.
Prov 18.22; Evr 13.4;

Și omul a zis: "Iată în sfârșit aceea care este os din oasele mele și carne din carnea mea! Ea se va numi, femeie, pentru că a fost luată din om."
Gen 29.14; Jud 9.2; 2Sam 5.1; 2Sam 19.13; Efes 5.30; 1Cor 11.8;
Acum ca l-a facut pe om din tarana mai mearga , dar ca a facut femeia din coasta lui Adam?...Dar la urma urmei orce e posibil. La stinta cu care era inzestrat Dumnezeu? Dupa aia urmeaza episodul cu sarpele si cu marul fapt care l-a maniat pe Dumnezeu si i-a gonit din Rai, trimitandu-i pe pamant. Deci inseamna ca la Dumnezeu era raiul.
Geneza 3:14 Domnul Dumnezeu a zis șarpelui: "Fiindcă ai făcut lucrul acesta, blestemat ești între toate vitele și între toate fiarele de pe câmp; în toate zilele vieții tale să te târăști pe pântece, și să mănânci țărână.
Isa 65.25; Mic 7.17;

Geneza 3:15 Vrăjmășie voi pune între tine și femeie, între sămânța ta și sămânța ei. Aceasta îți va zdrobi capul, și tu îi vei zdrobi călcâiul."
Mat 3.7; Mat 13.38; Mat 23.33; Ioan 8.44; Fapt 13.10; 1Ioan 3.8; Ps 132.11; Isa 7.14; Mic 5.3; Mat 1.23-25; Luc 1.31-35; Gal 4.4; Rom 16.20; Col 2.15; Evr 1.14; 1Ioan 5.5; Apo 12.7-17; Ps 48.6; Isa 13.8; Isa 21.3; Ioan 16.21; 1Tim 2.15;

Geneza 3:16 Femeii i-a zis: "Voi mări foarte mult suferința și însărcinarea ta; cu durere vei naște copii, și dorințele tale se vor ține după bărbatul tău, iar el va stăpâni peste tine."
Gen 4.7; 1Cor 11.3; 1Cor 14.34; Efes 5.22-24; 1Tim 2.21-22; Tit 2.5; 1Pet 3.1-6; 1Sam 15.13;

Geneza 3:17 Omului i-a zis: "Fiindcă ai ascultat de glasul nevestei tale, și ai mâncat din pomul despre care îți poruncisem: ,Să nu mănânci deloc din el', blestemat este acum pământul din pricina ta. Cu multă trudă să-ți scoți hrana din el în toate zilele vieții tale;
Gen 3.6; Ecl 1.2-3; Isa 24.5-6; Rom 8.20; Iov 5.7; Ecl 2.23; Iov 31.40;

La 3.15 nu se intelege la ce se refera la sarpe sau la Adam si Eva
Geneza 4:1 Adam s-a împreunat cu nevasta sa Eva; ea a rămas însărcinată, și a născut pe Cain. Și a zis: "Am căpătat un om cu ajutorul Domnului!"
Geneza 4:2 A mai născut și pe fratele său Abel. Abel era cioban, iar Cain era plugar.
Gen 3.23; Gen 9.20;

Dupa moartea lui Abel au urmat Set si asa mai departe. Dar apare o chestie. Si nu stiu cum Biserica a acceptat ca in Biblie sa se arate incestul . Probabil ca era o moda la ei daca cei ce au scris nu au luat-o in considerare. Normal ca fiind baieti amandoi nu puteau sa produca alti indivizi decat numai cu mama lor. Ceea ce si Domnul a ingaduit. Si se mai intalnesc si pe parcurs fapte asemanatoare. Dar asta nu ma intereseaza acu. Eu vroiam sa scot in evidenta ca din punct de vedere stiintific Biblia nu sta in picioare. Acum mai sunt niste probleme: Dumnezeu l-a facut pe Adam . Bun. Dar nu specifica culoarea lui. Ei s-au dus in zona Egipt, Marea Rosie si Iordania. Mai precis in tara evreiasca. De ce nu pomeneste nimeni de ceilalti locuitori, care erau , negri, rosii, galbeni sau de alte nationalitati? Si cred ca nu au pomenit de ei ca nu stiau de existenta lor. Sau colorat dupa aia? Ce a facut acest lucru? Dupa cum am vazut in continuare se vorbeste numai de istoria Evreilor. Cum au reusit ei oare sa prosteasca o lume intreaga cu cartile lor ? Nu stiu!. Si a mai fost si tradusa Biblia in foarte multe limbi. Oare asta nu e mana Bisericii, pentru a castiga cat mai multi adepti. De ce Dumnezeu nu i-a trimis pe Adam la noi in Romania. Sau in alta tara. Cu ce era mai prejos acea zona. De aici rezulta ca daca Biblia e adevarata , si tot ce scrie in ea, este pentru ca in vechime pamantul a fost vizitat de finte extraterestre, care profitand de ignoranta oamenilor de atunci , i-au pus la treaba. Si ajutati de tehnologie moderna, au facut cate si mai cate. Asta nu inseaman ca nu trebuie sa aducem multumire pentru cei care neau creat, dupa cum spune Biblia, dar in dorinta lor de a fi cat mai convingatori s-a exagerat. Dupa aceea a aparut episodul cu potopul. In care Dumnezeu i-a cerut lui Noe sa stranga cate o pereche din fiecare vietuitoare de pe pamant. Asta ca l-a maniat de felul cum se comportau oamenii. Nu dupa asemanarea lui au fost conceputi? El atunci cand a inecat miliarde de vietuitoare nu a comis un genocid? Si atunci vin cu intrebarea : Cum mai e cu replica : ``Numai TU esti fara de pacat``. Dumnezeu nu a pacatuit? Si daca cautati sunt multe contraziceri de ast gen. Apoi apare potopul.
Geneza 6:12 Dumnezeu S-a uitat spre pământ, și iată că pământul era stricat; căci orice făptură își stricase calea pe pământ.
Gen 18.21; Ps 14.2; Ps 33.13-14; Ps 53.2-3;

Geneza 6:13 Atunci Dumnezeu a zis lui Noe: "Sfârșitul oricărei făpturi este hotărât înaintea Mea, fiindcă au umplut pământul de silnicie; iată, am să-i nimicesc împreună cu pământul.
Ier 51.13; Ezec 7.2-6; Amos 8.2; 1Pet 4.7; Gen 6.17;

Geneza 6:14 Fă-ți o corabie din lemn de gofer (chiparos); corabia aceasta s-o împarți în cămăruțe, și s-o tencuiești cu smoală pe dinăuntru și pe dinafară.
Geneza 6:15 Iată cum s-o faci: corabia să aibă trei sute de coți în lungime, cincizeci de coți în lățime și treizeci de coți în înălțime.
Geneza 6:16 Să faci corabiei o fereastră, sus, lată de un cot; ușa s-o pui în latura corabiei; și să faci un rând de cămări jos, altul la mijloc și altul sus.
Geneza 6:17 Și, iată că Eu am să fac să vină un potop de ape pe pământ, ca să nimicească orice făptură de sub cer, care are suflare de viață; tot ce este pe pământ va pieri.
Gen 6.13; Gen 7.4-23; 2Pet 2.5;

Geneza 7:18 Apele au ajuns mari și au crescut foarte mult pe pământ, și corabia plutea pe deasupra apelor.
Ps 104.26;

Geneza 7:19 Apele au ajuns din ce în ce mai mari și toți munții înalți, care sunt sub cerul întreg, au fost acoperiți.
Ps 104.6; Ier 3.23;

Geneza 7:20 Cu cincisprezece coți s-au înălțat apele deasupra munților, care au fost acoperiți.
Geneza 7:21 Și a pierit orice făptură care se mișca pe pământ, atât păsările cât și vitele și fiarele, tot ce se târa pe pământ, și toți oamenii.
Gen 7.4; Gen 6.13-17; Iov 22.16; Mat 24.39; Luc 17.27; 2Pet 3.6;

Aici apare alta treaba: Deci corabia avea aproximativ 150 de metri lungime, 25 de metri latime, si 15 metri inaltime. Asta ca sa nu mai zica lumea ca nu are treaba Biblia cu Geometria. Ba ce treaba are!. Dupa aia avenit potopul. Apele au crescut si au acoperit tot pamantul. Bun.La final se zice ca cel mai inalt munte era acoperit cu inca 15 coti de ape. Daca presupunem ca cel mai ianlt munte avea aproximativ 6000 de metri , adica 6 km, si mai punem inca 15 coti care fac :6000x15x 0,5, aproximativ fac in jur de 45 km .Bun. Dar apare intr-o zi muntele Ararat, care era singurul loc de uscat in acel timp. Poi cum vine treaba ca muntele Ararat nu putea sa aiba sub 45 de km, cum nu are nici acu De aici rezulta si mai mult la cata geografie cunosteau oamenii din acea vreme, si la multe alte calcule matematice, sau alte informatii. Cum puteau sa incapa atatea vietuitoare pe o corabie de 150 de metri. Apoi oamenii directi descendenti de la Adam, ca si el au trait 900 de ani Noe avea 600 la potop. Iar dupa aia toti urmasii au scaldat-o la 150-120 de ani. Probabil Dumnezeu fiind nemuritor le-a dat si lor cate o parte din nemurirea lui. De fapt evreii lau numit altfel nu Dumnezeu Numele de Dumnezeu l-am dat noi si altii, ca fiind zeul suprem. La cate civilizatii sau format si cati zei au aparut ce mai conta unul in plus sau in minus. Pana nu descoperim cum a aparut si ce este viata, ... mai avem de asteptat. Au aparut multe teorii despre viata si formarea vietii. Un rasunet a avut teoria lui Darwin, care a produs panica si in randul Bisericii. Vezi draga doamne li se naruia ... posturile...Asa a aprut si cele doua mari religii care nu s-au impacat niciodata. Ortodoxa si Catolica. Asa ca domnilor , si ma adresz la toate fetele bisericesti , daca vreti ca tineretul de azi si cel de maine, sa mai creada o farama din tot ce scrie in Biblii sau alte carti Bisericesti, ar fi bine ca sa o revizuiti, si sa fiti de acord cu toata lumea. Ar trebui sa fie trecuta si prin filtru secolului XXI. Si vorba lui Caragiale sa o mai revizuiti oleaca pe ici pe colo, si mai ales prin punctele esentiale, ca s-a invechit si e demodata. S-a dus vremea bunicilor si strabunicilor. In cateva sute sau mii de ani o sa dispara religia. O sa fie ceva de demult. Singurele martore ale acestor vremuri, vor ramane bisericile sau catedralele , goale, care vor ajunge piese de muzeu, daca intre timp cineva nu le v-a darama.

gerard

1100 mesaje
Postat pe: 18 Decembrie 2010, ora 00:00

Domnu' Marin , prmesti de la mine pt incurajare nota 9 + in special pt ca-ti pui niste intrebari si cauti niste raspunsuri dar mai ales ca ai indoieli !!

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 18 Decembrie 2010, ora 00:53

Scuze am facut o eroare . Am inmultit tot in loc sa si adun . Daca stim ca Everetul are 8848m la care se adauga 15 coti deci vreo 9 m inseaman 8848+ 9m =8857m in timp ce muntele Ararat are 5165m Un cot normal are `0,6m initial am crezut ca un cot are 0,5m

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 18 Decembrie 2010, ora 00:57

Mersi Gerard pentru incurajare.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 18 Decembrie 2010, ora 01:50

Declarația de la Amsterdam 2002

Umanismul este produsul unei lungi tradiții de gândire liberă care a inspirat o mare parte dintre marii filosofi și artiști ai lumii, dând astfel naștere știintei înseși.

Fundamentele Umanismului modern sunt următoarele:

1. Umanismul este etic. El afirmă valoarea, demnitatea și autonomia individului și dreptul fiecărei ființe umane la cel mai mare nivel de libertate posibilă, compatibilă în același timp cu drepturile altora. Umaniștii au datoria de a se îngriji de intreaga umanitate, inclusiv generațiile viitoare. Umaniștii sunt de părere că moralitatea este o parte intrinsecă a naturii umane, bazată pe înțelegere și grijă față de ceilalți, ce nu are nevoie de confirmare externă.

2. Umanismul este rațional. Caută să folosească știința în mod creativ, nu distructiv. Umaniștii sunt de parere că soluțiile la problemele omenirii se găsesc în gândirea și acțiunea umană și nu în intervenția divină. Umanismul sprijină aplicarea metodelor științifice și a gândirii libere asupra problemelor bunăstării umane. Dar Umaniștii cred în același timp că aplicarea științei și a tehnologiei trebuie să fie temperată de valorile umane. Știința ne oferă mijloacele, dar valorile umane trebuie să propună scopul final.

3. Umanismul sprijină democrația și drepturile omului. Umanismul tinde către cel mai înalt grad posibil de dezvoltare a fiecărei ființe umane. Consideră că democrația și dezvoltarea umană sunt chestiuni de drept. Principiile democrației și ale drepturilor omului sunt aplicabile relațiilor interumane și nu sunt restricționate de formele de guvernare.

4. Umanismul insistă asupra faptului că libertatea personală trebuie să vină totodată cu responsabilitate socială. Umanismul se avântă întru construirea unei lumi bazată pe ideea de persoană liberă responsabilă față de societate și recunoaște dependența noastră de și responsabilitatea pentru lumea naturală. Umanismul nu este dogmatic, nu impune niciun crez asupra aderenților săi. Este, în acest fel, angajat în susținerea unei educații lipsite de îndoctrinare.

5. Umanismul este un răspuns pentru larg răspândita dorință de alternativă la religia dogmatică. Religiile majore ale lumii pretind că sunt bazate pe revelații valabile pentru totdeauna, și mulți încearcă să impună felul în care văd ei lumea asupra întregii umanități. Umanismul admite că o cunoaștere solidă a lumii și a noastră înșine se naște printr-un proces continuu de observație, evaluare și revizuire.

6. Umanismul prețuiește creativitatea artistică și imaginația și recunoaște puterea transformatoare a artei. Umanismul afirmă importanța literaturii, muzicii și a artelor creatoare și vizuale pentru dezvoltarea și împlinirea personală.

7. Umanismul este un mod de viață ce tinde către împlinirea în cel mai înalt grad posibil prin cultivarea unei vieți etice și creative și oferă mijloace etice și raționale de abordare a provocărilor zilelor noastre. Umanismul poate fi un mod de viață pentru oricine, oriunde.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 18 Decembrie 2010, ora 02:19

Bei ! Dumnezeu ,asta are vreo putere ? Daca era omnipotent nu era nevoie de potop ......ii curata pe toti care l-au suparat....La fel si prin Sodoma si Gomora ....De ce avea nevoie de cataclisme ....e cumva sadic,paranoic sau schizofrenic ? Putea ,simplu ....sa dea o comanda de deces total si scapa de pagani....De ce oare tinea sa se dea in spectacol ? Nu cumva e vorba doar de o mare manipulare pusa la cale de evrei ? la inceput totul a avut la origine ....naivitatea ...Apoi au aparut marile religii si a aparut marea manipulare ! Si evreii care erau evrei si acum cateva mii de ani si-au dat seama de potentialul "credintei"....Au invatat de la marile civilizatii antice....de la vecinii lor ....ca prin religie se poate tine prostimea sub control.....Prostimea daca nu e controlata ,devine periculoasa ....apare anarhia.....Recent am citit ca reparatia unei catedrale din ploiesti ne costa cateva milioane de euro....Va dati seama cat ne va costa tampenia aia numita catedrala mantuirii stiu eu cui....cand peste juma' de secol va deveni cladire de patrimoniu....Va inghiti in urmatorii 500 de ani cateva zeci de miliarde de euro ! Avem cu ce sa ne mandrim ,peste secole, cand vom fi de rasul urmasilor ....asa cum rad eu in prezent de prostii care i-au asasinat pe copernic si pe giordano bruno....Niste prosti care credeau ca soarele se invarte in jurul pamantului. Pamblicarul ala ,care-si spune patriarh....afirma ca 87& dintre romani sunt ortodocsi ....Asta dovedeste cat de prost este ....Nu-si da seama ca 1/3 din populatie,cel putin ,nu cred in nimic....Nici macar nu a luat in calcul copii cei mici ....fara discernamant......Rau e sa fii prost....si credul si mai ales patriarh.....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 18 Decembrie 2010, ora 02:23

Culmea prostiei....patriarhul , romaniei ! Eu si cu Eminescu , ce mai ne versificam gandurile .....

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 18 Decembrie 2010, ora 08:56

De la: Marin56, la data 2010-12-17 19:01:30Are! era de fapt o paranteza...ma refeream la teoreme...

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 18 Decembrie 2010, ora 10:41

Si la urma urmei ce sa mai zic . Sa despic iar firul in patru, sa ma leg de minunile lui Moise, care chipurile ajutat de Dumnezeu a impartit marea in doua.... sau de poruncile lui... Cred ca sunt singurile citate interesanta si cred ca mai sunt si altele. Nu am terminat tot de citit. `cele 10 porunci` cred ca este cea mai buna faza. Indiferent de la cine provin ele , au un mare adevar. Cu acestea sunt si eu de acord. Acestea de fapt sunt si `cheia` , sau cuvintele magice ale bisericii. Si cred ca o sa mai gasesc si alte pilde. Dar pe mine ma frustreaza faptul de ce biserica , la adapostul unei istorii si fapte petrecute de mult , a unor popoare evreiesti sau a altora din preajma , si-au intemeiat ideea de a ne converti si a ne tine sub ascultare, adaugand acele fantasmalacuri. De aceea zic ca Biblia ar trebui `curatata`. Daca tot aparatul asta de stat care se cheama biserica s-a adaptat la ultimele racnete ala stiintei, prin multitudenea publicitara, de ce nu ar moderniza in fond si la urma urmei si Biblia sau alte carti sfinte adaptandu-le. Ce noi sa nu avem istoria noastra? La noi era inainte Zamolxis. De ce nu s-a mers pe aceasta idee. Ce ne intereseaza pe noi istoria unui popor strain sau a altor civilizatii. Ca de fapt Biblia asta e. O istorie adaptata. Da asa sunt unii oameni , cand vrei sa le arati adevarul, se supara. Ei raman la convigerea ca e asa cum vad ei , si ca noi toti trebuie sa facem ca ei. Eu, de mic am cunoscut aceasta parte amara. Eu nu aveam voie sa fac si sa spun nimic. Daca comentam eram dus la tacere. Si mama si tata reuseau sa ma convinga. Mai tarziu la scoala ideile mele nu existau. La servici asisderea. Mai reuseam si eu sa aplic ideile mele numai cand gaseam pe cineva sa ma sustina. Dar pentru asta am avut si dusmani, care nu vedeau cu ochi buni realizarile mele. Si poate erau bine venite! Am fost toata viata mea un neinteles. Acum il inteleg si pe Iisus , ca si el a trecut la fel ca si mine si multi altii, care saturandu-se de atatea persecutii, din partea stapanirii si de a romanilor, a incercat ca prin cuvantele lui sa isi ataraga de partea lui, pe oameni care sa-l inteleaga . In mica parte a reusit. Dar asta i-a adus si necazuri, culminand cu crucificarea lui. Si acum va intreb , daca El era fiul lui Dumnezeu, de ce Dumnezeu nu a facut nimic pentru El, ca sa-l scape cand inca mai era viu. . A facut atatea minuni, a inecat atatea vietati, si nu putea sa il salveze si pe El? Sau dacaEl , avea puteri supranaturale, de ce nu le-a folosit in fofosul lui. Eu sincer daca as fi avut puterea Lui nu m-as fi dat in laturi de a face o minune, ca sa scap. De ce sa nu recunoastem . Aratami mie pe ala care ar da cu piciorul la asa ceva, pentru as salva viata. Cred ca daca ar veni din nou cum se zice , nu ar mai face a doua oara aceeiasi greseala, spunand in gura mare cine e : ca de fapt `este El`. Stapanirea de atunci convingand gloata , invrajbind-o impotriva lui Iisus, ca Iisus e de fapt un impostor. Si din asta se poate trage niste invataminte... Nu admiteau ca cineva sa le fie mai superior ca ei. Era un bun orataor adica avea papagal cum se zice. Asta i-a facut pe multi sa il inteleaga, folosindu-se de incultura acestora. Si atunci ca sa fie mai convingataor a inventat povestea : , `ca El ar fi fiul lui Dumnezeu`. Crezand ca asa e mai bine pentru el si pentru poporul lui. Dar s-a inselat. A turnat gaz pe foc. A apelat la asa zisele minuni, pentru a il face mai convingator. Pe unii poate i-a vindecat , pe altii i-a facut sa creada ca se vindeca. Nu poti sa impaci pe toata lumea. El era inzestrat cu o putere de hipnoza si autosugestie. Isus a fost invitat la o nuntă în Cana din Galilea. El a mers acolo împreună cu Maria, mama Lui. S-a întâmplat însă că la acea nuntă vinul s-a terminat înainte de vreme. Aflând asta, Maria a venit la Isus și L-a înștiințat de cele întâmplate. Apoi a cerut slugilor să asculte în toate de El. Acolo erau șase vase mari de piatră și Isus a cerut ca toate să fie umplute cu apă. Și Isus a transforŹmat apa în vin. Vinul acesta era mult mai bun decât cel de dinainte, așa încât și invitații au simțit diferența. Aceasta a fost cea dintâi minune a Domnului Isus și începutul lucrării Lui Normal ei erau asa de beti , ca nu au mai facut diferenta. Puneti la un om beat in fata in pahar cu apa, si veti vedea ce zice. O sa zica ca asta e alt vin...si e mai bun decat cel dinainte...Am facut eu proba la cineva si nu a sesizat diferenta. Un om il mai poti imbata si cu apa , crezand ca de fapt a baut rachiu. El ne fiind constient de asta. Si uite asa cu toate minunile lui, tot nu a convins pe mai marii stapanirii de atunci. Am gasit si multe lucruri interesanta despre viata lui Iisus. Dar el nu are aface cu nimic cu religia. El a fost adaugat la minunile Bibliei, pentru a fi mai convingatori.

necunoscut

1072 mesaje
Postat pe: 18 Decembrie 2010, ora 11:15

Uite sa va dau un exemplu de cum profesorii de religie predau in scoli si la gradinita in special , ca prin vorbele lor sa le sape credinta cu forta la niste copii, care nu mai stiu de povestile noastre vechi. Unde e Alba ca zapada , unde e capra, punguta,...Fac si eu ca Stefan ... `Unde sunt stramosii nostrii...``Acum ei le iau de bune astea noi. Ca de ex. `Minunea lui Iisus cu Vinul:
Aceasta a fost cea dintâi minune a Domnului Isus și începutul lucrării Lui.Cine este Iisus Hristos? Scopul lecției: Copiii vor afla despre primul miracol făcut de Domnul Isus la nunta din Cana.
Atenție!
Lecția trebuie adaptată în funcție de vârsta grupei. Reperele de mai sus pot fi mai mult sau mai puțin dezvolŹtate, în funcție de: vârstă, puterea de concentrare, nivelul intelectual al grupei etc.
I. Lecția
Învățătorul prezintă copiilor pagina de lucru, citindu-le mesajul de pe foaie. Apoi îi anunță pe copii că, după ce vor termina de colorat, vor da o mică petrecere. În timp ce copiii lucrează la pagina de colorat, învățătorul organizează petrecerea pregătind farfuriuțe pline cu biscuiți, napolitane și bomboane. Apoi așează și păhărele cu foarte, foarte puțin suc în ele, în așa fel încât copiii să mai ceară de băut. Când se termină sucul din păhărele și copiii vor cere să mai bea, învățătorul le umple păhărelele cu apă. Apoi întreabă: este ciŹneva dintre voi care ar putea transforma apa în suc? Acum este momentul ca învățătorul să le povestesască sau să le citească copiilor din Evanghelia după Ioan 2:1-11, pornind de la afirmația: ,,există totuși Cineva care poate face o asemenea minune. Și chiar a făcut această minune la o nuntă, cu mulți, mulți ani în urmă. Despre această Persoană vom povesti (citi) astăzi.’’ Apoi învățătorul discută cu copiii pe marginea acestui subiect, luând în considerare câteva idei:
- Mama lui Isus a avut mare încredere în Fiul ei. Știa cine este și ce poate face El, știa că El e Fiul lui Dumnezeu.
- Mama lui Isus este foarte săritoare când e vorba de problemele celor din jur, așa că Îl roagă pe Domnul Isus să-Și ofere ajutorul.
- Mama le spune slugilor să asculte în toate de Isus.
- Slujitorii ascultă de Domnul Isus în toate lucrurile.
- Isus dovedește că este Fiul lui Dumnezeu și face prima minune.
- Toți cei ce au gustat din vin au fost plăcut impresionați.
- Tot ce face Isus este foarte bun.
II. Activități
1. Versetul Biblic
a. Învățătorul citește cu voce tare versetul biblic:
Acest început al semnelor Lui l-a făcut Isus în Cana din Galilea. El Și-a arătat slava Sa, și ucenicii Lui au crezut în El. Ioan 2:11
b. Învățătorul explică versetul:
• Isus a făcut prima minune la aceasă nunt㠖 ,,Acest început al semnelor Lui l-a făcut Isus în Cana din Galilea.’’
• Isus Și-a dovedit Dumnezeirea și puterea – ,,El Și-a arătat slava Sa’’
• Cei ce au văzut această minune, au crezut în El – ,,ucenicii Lui au crezut în El’’
c. Învățătorul îi ajută pe copii să memoreze versetul biblic.
2. Întrebări recapitulative pentru fixarea cunoștințelor:
• Unde se afla Isus când a apărut problema: la nuntă sau în afara nunții?
• Unde se află Isus când treci tu prin probleme, lângă tine sau departe de tine?
• Ce a făcut Isus când a apărut problema, S-a implicat sau nu?
• Ce face Isus când treci tu prin probleme, vrea să te ajute sau nu?
Asa nu mai merge...Eu as scoate prostia asta de la gradinita. Daca si de aici incepe?...De ce trebuie sa sadeasca in mintea unor copii niste prostii...ca sa faca ei propaganda...prefer sa ascult un basm decat ce se spune acolo, si nu numai...Ala este mai adevarat...Oare cat timp o sa mai treaca ca oamenii sa-si dea seama ca sunt prostiti pe fata?...Si ca li se spun numai aberatii? Ce aveti domnilor cu copii lasati-i sa-si traiasca copilaria linistiti.

Pagini: << 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului De ce apar credinciosii cand se vorbeste de ateism?
Mergi la: