Info
x
De ce apar credinciosii cand se vorbeste de ateism?
|
Fosta membra 9am.ro 975 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Craiova |
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 22:52
De la: Opris_Vasile123, la data 2010-10-26 19:21:57De la: _KARPOV, la data 2010-10-26 17:43:23 Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 22:58
nu crede in ceva doar pentru simplul fapt ca ai auzit. nu crede in ceva doar pentru ca se spune/se vorbeste sau barfeste de catre multi. nu crede in ceva doar pentru ca e scris in cartile religiei tale. nu crede in ceva doar pentru ca profesorii si batranii au autoritate. nu crede in traditii doar pentru ca au fost purtate de multe generatii. insa, dupa observare si analiza, cand iti dai seama ca totul este in concordanta cu un motiv, si este benefic tuturor, atunci accepta-l si traieste cu el -Buddha
Dar ia să ne spui în românește data viitoare,că până înțelegem noi,e greu la deal cu boii slabi.Și uitași că eu sunt blondă,bine nu chiar atât de blondă,dar totuși blondă. Raporteaza abuz de limbaj |
|
BLAGOSLOVUL 130 mesaje Membru din: 12/03/2010 Oras: Braila |
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 23:00
PAI DACA NU TREBUIE SA CREZI IN NIMENI CA SA ITI FACI O PARERE "OBIECTIVA" ,ATUNCI SA FACEM ABSTRACTIE SI DE ACEST CITAT,NU?
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 23:14
Raspunde la De ce apar credinciosii cand se vorbeste de ateism? Animalele pun intrebari lui Dumnezeu. intreaba elefantul: - Eu de ce am pielea asa groasa? - Ca sa te apere de toate, de exemplu nici tantarul nu te poate pisca. Intreaba girafa: - Eu de ce am gitul asa de lung? - Asa ajungi la frunzele care se afla la mare inaltime. Gaina nervoasa: - Nici nu incerca sa-mi explici, ori oul il faci mai mic, ori gaura mai mare. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 23:19
De la: 9am183411, la data 2010-10-26 23:00:35PAI DACA NU TREBUIE SA CREZI IN NIMENI CA SA ITI FACI O PARERE "OBIECTIVA" ,ATUNCI SA FACEM ABSTRACTIE SI DE ACEST CITAT,NU? nu crede in ceva doar pentru simplul fapt ca ai auzit. nu crede in ceva doar pentru ca se spune/se vorbeste sau barfeste de catre multi. nu crede in ceva doar pentru ca e scris in cartile religiei tale. nu crede in ceva doar pentru ca profesorii si batranii au autoritate. nu crede in traditii doar pentru ca au fost purtate de multe generatii. Da,mami,dar ai uitat să citești și asta,adică ce e mai jos,ți le desparti eu ca să vezo mai bine: Însa, dupa observare si analiza, cand iti dai seama ca totul este in concordanta cu un motiv, si este benefic tuturor, atunci accepta-l si traieste cu el -Buddha.Cred că ăsta era cel mai important aspect de reținut. Și mai ales că este benefic tuturor de ce să nu-l acceptăm?
|
Postat pe: 27 Octombrie 2010, ora 07:28
De la: diavolita_40, la data 2010-10-26 23:19:55De la: 9am183411, la data 2010-10-26 23:00:35PAI DACA NU TREBUIE SA CREZI IN NIMENI CA SA ITI FACI O PARERE "OBIECTIVA" ,ATUNCI SA FACEM ABSTRACTIE SI DE ACEST CITAT,NU? mami ,credinciosii apar ca sa aveti parteneri de dialog si alte alternative;altfel ar fi plictisitor si monoton;si iti multumesc ca ai despartit sa pot intelege prima parte vorbeste de un adevar posibil obiectiv,a doua de unul subiectiv;si mai usor se inseala unul in parere decat mai multi;parerea mea de semicredincios
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Octombrie 2010, ora 07:40
Minca-v-as, ai mei sinteti. Ca mor de frig...de foame.....
Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Ic3 922 mesaje Membru din: 29/06/2009 Oras: Constanta |
Postat pe: 27 Octombrie 2010, ora 08:22
Valabil numai daca excludem religia
Însa, dupa observare si analiza, cand iti dai seama ca totul este in concordanta cu un motiv, si este benefic tuturor, atunci accepta-l si traieste cu el -Buddha. Care ar fi acel motiv? Deci...pe intelesul cre[s]tinilor..... Daca alegi sa traiest in conformitate cu regulile si conceptele morale...zugravite si enuntate intr-o carte idioata de povesti...de adormit constiinte...cum e biblia.Nu inseamna ca acestea exista numai pentru ca...si se poate trai civilizat...numai si datorita acestora..Si......deoarece aceste concepte se regasesc in invatamintele nu stiu carui profet....popa sau sfant al maciucii.... Daca sunt ateu.... nu inghit popii si religiile...indiferent de orientare...nu inseamna ca am o existenta.. in care prezenta moralitatii lipseste...Poate sunt mai bun si mai ingaduitor cu prostii decat zece mii de popi la un loc...Eu nu cersesc si nu bag mana in bugetul nimanui...Nu transform in oaie pe nimeni...spre ai ma folosi de naivitatea acestuia...in propriu-mi folos...Caut doar sa dau desteptarea... Ganditi...daca aveti cu ce...! Raporteaza abuz de limbaj
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
|
|
|
Postat pe: 27 Octombrie 2010, ora 10:31
De la: Ic3, la data 2010-10-27 08:22:52 Valabil numai daca excludem religia Dragul meu,tocmai am afirmat ca un ateu veritabil nu numai ca poate fi moral,dar poate fi si iubitor;dupa cum poate fi si imora, si lipsit de iubire;ceea ce e valabil si la credinciosi sau popi cum zici tu;si inca ceva:oamenii ii strica sau ii ridica pe preoti;spre ex eu daca as fi popa as fi bucuros sa am asemenea cenzori cum sunteti voi;cred ca in scurt timp m-as sfinti:v-as baga in consiliul parohial si m-as consulta cu voi;si daca doriti ca preotul sa traiasca cu aer,atunci si voi ca el;spre ex eu daca as fi preot mi-as lua al doilea job sa nu impovarez pe nimeni;si ce daca as fi profesor de religie?asta nu e munca cinstita ca si orice alt profesor?De aceea zic ca nu sunteti chiar obiectivi,deoarece spuneti numai cazurile negative;eu am intalnit si persoane preoti si credinciosi cu o viata exemplara;si daca doresti te trimit la ei sa ii analizezi;daca nu vrei inseamna ca ai prejudecati si te limitezi singur;desi afirmati ca sunteti liber cugatatori ,aveti o multime de prejudecati
|
Postat pe: 27 Octombrie 2010, ora 14:32
De la: BLAGOSLOVUL, la data 2010-10-27 10:31:34De la: Ic3, la data 2010-10-27 08:22:52 Valabil numai daca excludem religia Eeeee...hai sa te luminez un pic.. ..In conformitate cu proverbul...Cine munca...manca...Cine nu...nu manca-- -->>>Te invit sa reflectezi la idea de a-mi dona o suma de bani...rezonabila.. ..care sa imi permita sa achit macar intretinerea casei in locuiesc impreuna cu familia...pe perioada iernii...Am nevoie de vre-o patru tone de lemne,curentul electric ma costa vreo 250 de lei pe luna,apa si chiria la un loc vre-o suta de lei...Hrana vreo 500 de lei...la care mai adaug inca cateva daravele indispensabile vietii de zi cu zi....In schimb...bat matanii si ma rog la ce sfant vrei tu Spun tatal nostru de 10 ori pe ora si bat matanii la desteptare si la culcare..... Ce zici? Te bagi?.....Sau o sa spui ca nu am calificare si diploma de teolog...Ca nu am calificarea necesara... Sau o sa spui ca pe atei nu-i asculta doamne doamne....
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
Postat pe: 27 Octombrie 2010, ora 23:13
Si eu m-as baga la asta,adica sa-mi dea o suma rezonabila de bani ca sa etc..........ceea ce a spus cel de dinainte mea si ma rog si de 99 ori pe zi.Dar vorba lui Prigoana,bani popilor de ce nu se impoziteaza,ma refer la aia de pe lumanari,nunti,inmormantari,calendare.Ca nu pricep.Ce popii nu sunt tot oameni?Ca oricum se zice sa nu faci ce face popa,ci ce zice popa,adica e si el tot om si e supus greselii.Asa zic si medicii,sa nu facem ce fac ei ci ce zic ei,din acelasi motiv,pentru ca sunt tpt oameni si sunt supusi greselii.Am cunoscut viitori meidici si actuali medici,care consuma alcool in exces,care se drogheaza,care.............................................In ceea ce priveste faptul ca mai sunt si oameni cinstiti,e adevarat,dar in numele cinstei nu au avut parte de mari bucurii si i-au lasat pe altii sa-i fure,sa-i umileasca,sa etc.E corect asa?Cica Dumnezeu e drept.Vorba lui Tantareanu,mi-e imposibil sa cred ca exista un Dumnezeu care conduce atat de prost lumea,cum conduce Guvernul Romaniei Romania.Ce rost ar avea sa ma rog la El,sa-mi dea ce?Mi-a zis una intr-o zi sa ma rog de 99 de ori pe fiecare seara ca ceva benefic o sa se intample in viata mea.Femeie ai innebunit de 99 de ori?Pai ametesc innebunind.Cica si ea si fiica-sa si ginerele au facut acelasi lucru,si s-a intampalt ceva benefic.Fiica-sa s-a casatorit,au mai castigat nu-s ce casuta cu care erau in proces cu vecinii.Problema e ca asta poate fi si autosugestie si daca tot te bazezi pe o fiinta supranaturala inseamna ca faci lucrurile sa iese asa cum vrei tu sau incerci lupti in sensul asta,si atunci e si normal sa obtii ceea ce-ti doresti.
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 27 Octombrie 2010, ora 23:31
De la: diavolita_40, la data 2010-10-27 23:13:28Si eu m-as baga la asta,adica sa-mi dea o suma rezonabila de bani ca sa etc..........ceea ce a spus cel de dinainte mea si ma rog si de 99 ori pe zi.Dar vorba lui Prigoana,bani popilor de ce nu se impoziteaza,ma refer la aia de pe lumanari,nunti,inmormantari,calendare.Ca nu pricep.Ce popii nu sunt tot oameni?Ca oricum se zice sa nu faci ce face popa,ci ce zice popa,adica e si el tot om si e supus greselii.Asa zic si medicii,sa nu facem ce fac ei ci ce zic ei,din acelasi motiv,pentru ca sunt tpt oameni si sunt supusi greselii.Am cunoscut viitori meidici si actuali medici,care consuma alcool in exces,care se drogheaza,care.............................................In ceea ce priveste faptul ca mai sunt si oameni cinstiti,e adevarat,dar in numele cinstei nu au avut parte de mari bucurii si i-au lasat pe altii sa-i fure,sa-i umileasca,sa etc.E corect asa?Cica Dumnezeu e drept.Vorba lui Tantareanu,mi-e imposibil sa cred ca exista un Dumnezeu care conduce atat de prost lumea,cum conduce Guvernul Romaniei Romania.Ce rost ar avea sa ma rog la El,sa-mi dea ce?Mi-a zis una intr-o zi sa ma rog de 99 de ori pe fiecare seara ca ceva benefic o sa se intample in viata mea.Femeie ai innebunit de 99 de ori?Pai ametesc innebunind.Cica si ea si fiica-sa si ginerele au facut acelasi lucru,si s-a intampalt ceva benefic.Fiica-sa s-a casatorit,au mai castigat nu-s ce casuta cu care erau in proces cu vecinii.Problema e ca asta poate fi si autosugestie si daca tot te bazezi pe o fiinta supranaturala inseamna ca faci lucrurile sa iese asa cum vrei tu sau incerci lupti in sensul asta,si atunci e si normal sa obtii ceea ce-ti doresti. Preotii au dreptul sa fie infractori....Nu sunt pedepsiti pentru evaziune nici de fisc si nici de catre seful lor....cel de sus....Sunt ca si medicii...Avem preoti sub orice critica si medici la fel....insa ne fura de ne rup....Avem preoti buni si medici buni dar si astia ne fura.... QED Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 27 Octombrie 2010, ora 23:46
Acum mi-am dat seama de cat de incompetent e dumnezeul crestinilor si evreilor....El a creat o eva si un adam....astia au gresit....urmasii lor au gresit....dumnezeu atunci a inventat sodoma si gomora...i-a pedepsit....Oamenii tot nu au inteles....atunci dumnezeu intervine cu potopul....casapeste tot mapamondul cu exceptia lui noe...Iarasi gresete....oamenii tot nu se cumintesc....Apare episodul cu moise ....cu poporul ales....cu plimbarile de cateva decenii din pustiu....si tot degeaba...Dumnezeu chiar e greu de cap....nu intelege ca de fapt i-a facut dupa chipul si asemanarea lui.....adica grei de cap...Aia nu intelegeau si basta....o luau de la capat....se rugau la idoli....Cum a ales dumnezeu urmasii lui noe ...pe ce criteriu....din moment ce urmasii acestuia iar au gresit.....Banuiesc ca si eu sunt urmasul lui adam si eva...a lui noe....ca daca nu as fi atunci nu am nicio treaba cu creatia lui cel de sus si mai ales cu PACATUL ala de la origine....A urmat apoi mesia...asasinarea lui isus...indreptarea lumii unde este ? Cam gresit mai gandeste acest dumnezeu...da drumul la niste proiecte fara nicio finalitate...o cam da cu oistea in gard....Halal stiinta demiurgica.....
|
Postat pe: 28 Octombrie 2010, ora 11:20
De ce il ocoliti pe zeus. Cind am aparut eu, nu era nici o religie. Doar eu si zeii vasali.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 387 mesaje Membru din: 23/10/2010 |
Postat pe: 28 Octombrie 2010, ora 11:26
De la: nastasemihail, la data 2010-10-28 11:20:37De ce il ocoliti pe zeus. Cind am aparut eu, nu era nici o religie. Doar eu si zeii vasali. si herra
|
Postat pe: 28 Octombrie 2010, ora 13:19
De la: aishria, la data 2010-10-28 11:26:56De la: nastasemihail, la data 2010-10-28 11:20:37De ce il ocoliti pe zeus. Cind am aparut eu, nu era nici o religie. Doar eu si zeii vasali. Eu sint inintea ei
|
|
Postat pe: 28 Octombrie 2010, ora 15:32
Fiecare e liber sa faca ce vrea;toate cele bune!Si Doamne ajuta!
|
OprisVasile 570 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 Octombrie 2010, ora 18:17
De la: BLAGOSLOVUL, la data 2010-10-26 23:00:35PAI DACA NU TREBUIE SA CREZI IN NIMENI CA SA ITI FACI O PARERE "OBIECTIVA" ,ATUNCI SA FACEM ABSTRACTIE SI DE ACEST CITAT,NU? tu intelegi realitatea obiectiva a mediului inconjurator doar daca crezi in cineva .... multi am intalnit pe forum dar tu esti sonat rau de tot daca scri asa ceva .... eu cand l-am citat pe buddha nu am facut-o sa adun budisti pe langa mine ...ci am facut-o pentru ca ceea ce a spus el e corect ...nu ma intereseaza ca a spus-o el sau Ramaru ... sadam hussein sau bush ... adevarul din ceea ce a spus e corect caci e "filtrat " prin logica gandirii mele .... spre deosebire de tine care faci remarca ca trebuie sa fie din partea vreunui cristos ca sa pui baza pe vorbele alea .... asteapta pana o sa iti zica iisus hristos sa te speli ca puti la cap .... . Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Octombrie 2010, ora 20:51
De la: BLAGOSLOVUL, la data 2010-10-27 07:28:37De la: diavolita_40, la data 2010-10-26 23:19:55De la: 9am183411, la data 2010-10-26 23:00:35PAI DACA NU TREBUIE SA CREZI IN NIMENI CA SA ITI FACI O PARERE "OBIECTIVA" ,ATUNCI SA FACEM ABSTRACTIE SI DE ACEST CITAT,NU? Obiectiv de care turistiv sau profesional?Ai spus ca e vorba de un posibil obiectiv.
|
Postat pe: 28 Octombrie 2010, ora 21:07
ADEVẮR, adevăruri, s. n. 1. Concordanță între cunoștințele noastre și realitatea obiectivă; oglindire fidelă a realității în gândire; ceea ce corespunde realității, ceea ce există sau s-a întâmplat în realitate. ◊ Adevăr obiectiv = conținutul obiectiv al reprezentărilor omului, care corespunde realității, lumii obiective, independent de subiectul cunoscător. Adevăr relativ = reflectare justă, însă aproximativă, limitată a realității. ◊ Loc. adv. Într-adevăr sau în adevăr = în realitate, de fapt. 2. Justețe, exactitate. Viitorul a confirmat adevărul calculelor sale. – Lat. ad + de + verum.
Sursa: DEX '98 | Adăugată de ana_zecheru | Greșeală de tipar | Permalink ADEVĂR ~uri n. 1) Ceea ce corespunde realității. A spune ~ul. ◊ Într-adevăr sau în ~ de fapt; în realitate. 2) filoz. Reflectare fidelă a realității obiective în conștiința omului. ◊ ~ obiectiv reflectare a realității existente, independent de conștiința omului. ~ relativ reflectare justă, dar limitată, aproximativă a realității. / Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Octombrie 2010, ora 21:09
4 situatii si 2 bombe
O boma de hidrogen sta inca pe fundul oceanului si nu se stie daca e armata sau nu? Citeste si comenteaza Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Octombrie 2010, ora 21:11
De la: Opris_Vasile123, la data 2010-10-28 18:17:24De la: BLAGOSLOVUL, la data 2010-10-26 23:00:35PAI DACA NU TREBUIE SA CREZI IN NIMENI CA SA ITI FACI O PARERE "OBIECTIVA" ,ATUNCI SA FACEM ABSTRACTIE SI DE ACEST CITAT,NU?
|
Postat pe: 28 Octombrie 2010, ora 21:15
De la: Ic3, la data 2010-10-27 08:22:52 Valabil numai daca excludem religia
|
9am243271 6 mesaje Membru din: 28/10/2010 |
Postat pe: 28 Octombrie 2010, ora 21:16
De la: Ic3, la data 2010-09-09 19:02:32Test Pai prostii apar intodeauna acolo unde se vinde ceva real ,scump si imposibil de achizitionat de ei.!
|
Postat pe: 28 Octombrie 2010, ora 22:11
De la: 9am243271, la data 2010-10-28 21:16:53De la: Ic3, la data 2010-09-09 19:02:32Test Ai dreptate.... Culmea ar fi ca acum ...toti credinciosii...indiferent de rit....sa formeze coada pe forum. ..sa le dau binecuvantarea atee...Mergi cu mine si clarifica situatia...! Acum...sa las la o parte ranchiuna si zeflemeaua...Chiar mi-ar place sa stiu ca cineva tine cont..de .macar 10 la % din ce fumeg pe aici!!!
|
|
Postat pe: 28 Octombrie 2010, ora 22:20
Putini...foarte putini...realizeaza ca de fapt....nu am nimic impotriva nimanui....Ca de fapt...viata mea nu are legatura cu a nimanui...Ca.....Nu am puterea de a influenta pe nimeni daca nu vrea sa fie influentat in vreun fel....Ma doare exact unde-i doare pe ei de parerea mea fata de religii....Dorm foarte linistit atata timp cat stiu ca nimeni nu ma impoziteaza...Ca nu dau bani nimanui daca nu asuda pentru ei....asa cum fac eu ca sa imi duc existenta..!
|
|
Postat pe: 29 Octombrie 2010, ora 01:15
Credinciosii apar ....nu gandesc...Daca ar gandi .....si-ar spune propria parere despre creatorul universului....De ce trebuie sa se bazeze pe o carte care nu are nimic de a face cu stiinta.....E ca si cum eu as citi legendele olimpului si m-as limita doar la ce se spune acolo....Eu gandesc fara sa tin cont de o parere sau alta....gandesc cat inteleg....ce nu inteleg sau pe ce nu sunt sigur nu cred pana nu am o dovada clara....Nu ma hazardez in a crede ceva care chiar daca pare credibil ....se poate demonstra in viitor ca nu este real....
|
Postat pe: 29 Octombrie 2010, ora 01:16
Sper ca am fost destul de incoerent ...
|
Postat pe: 29 Octombrie 2010, ora 08:36
De la: Ic3, la data 2010-10-28 22:11:19De la: 9am243271, la data 2010-10-28 21:16:53De la: Ic3, la data 2010-09-09 19:02:32Test Si pentru ca tot erai curios,lasand la o parte ranchiuna si zeflemeaua,pe mine chiar ma intereseaza mult mai mult de 10% din ce fumegi tu pe aici.Si acum sa incepem cu zeflemeaua care nu ti se adreseaza tie bineinteles:..Daca tot se zice ca exista Dumnezeu asta,cu care eu nu ma prea inteleg,nu suntem pe aceeasi lungime de unda,si a mai facut si greseala sa imi mai puna creier,si mi-a dat voie sa si aleg,adica liberul arbitru,apai concluzionez eu ca inseamna ca El are ceva pretentii de la mine.Cred eu ca ma asteapta in lumea de dincolo,cu ceva intelepciune,cu ceva solutii,ca doar nu m-o fi trimis degeaba pe pamant.Daca are nevoie sa mai vin cu informatii de pe Pamant,pentru a mai crea El ceva,folositor sau nu,vedem dupa.Si va spun cand ma voi reincarna din nou,daca ma lasa sa utilizez informatiile utile pe care le-am obtinut aici si dincolo.,bla,bla...............si tot asa.Oricum sa terminam cu zeflemeaua si ranchiuna.Eu vreau sa ma duc pregatita dincolo,ca exista riscul ca sa-mi puna intrebari la care nu stiu sa raspund,si atunci ce ma fac,ca ma trimite in iad.
|
Tramp 9944 mesaje Membru din: 16/08/2010 |
Postat pe: 29 Octombrie 2010, ora 08:49
De la: diavolita_40, la data 2010-10-28 21:09:524 situatii si 2 bombe Tu esti in urama cu armata.....................nu mai este obligatorie,deci o puteti scoate de pe fundul oceanului!
|
|
|

Și mai ales că este benefic tuturor de ce să nu-l acceptăm?
prima parte vorbeste de un adevar posibil obiectiv,a doua de unul subiectiv;si mai usor se inseala unul in parere decat mai multi;parerea mea de semicredincios
-->>>Te invit sa reflectezi la idea de a-mi dona o suma de bani...rezonabila..
..care sa imi permita sa achit macar intretinerea casei in locuiesc impreuna cu familia...pe perioada iernii...Am nevoie de vre-o patru tone de lemne,curentul electric ma costa vreo 250 de lei pe luna,apa si chiria la un loc vre-o suta de lei...Hrana vreo 500 de lei...la care mai adaug inca cateva daravele indispensabile vietii de zi cu zi....