Info
x
De ce apar credinciosii cand se vorbeste de ateism?
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 11:25
De la: gabigabi, la data 2010-10-03 11:13:05De la: vaneamarin, la data 2010-10-03 10:39:25Am fost candva de curiozitate ,sa ascult predica unei cunostinte de-a mea,preot .Un tip foarte inteligent ,cu o memorie si cu o cultura fantastica ... Asa am ramas si eu atunci .Are insa dreptate omul. Multi oameni merg la biserica doar ca sa auda ce VOR sa auda ,sa aiba confirmarea "valorii lor spirituale " prin PREZENTA acolo .Sa nu se schimbe nimic in ei, ci doar sa se confirme ca tot ce cred si fac ei este minunat . Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 2146 mesaje Membru din: 7/07/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 12:02
De la: marco, la data 2010-10-03 02:51:38De la: _KARPOV, la data 2010-10-03 02:49:05De la: marco, la data 2010-10-03 02:34:42De la: _KARPOV, la data 2010-10-03 02:30:41De la: gabigabi, la data 2010-10-02 16:27:37De la: _KARPOV, la data 2010-10-02 10:26:54De la: Sil100, la data 2010-10-01 23:04:45 Si eu sunt pentru integritatea bisericilor. Sa le lasam sa se darame singure. Eventual si cand sunt ceva enoriasi prin preajma pofta buna ! nu cred ca ar indrazni cineva sa atenteze la mesele tale copioase!
Raporteaza abuz de limbaj
originala ...nu-mi plac copiile .
|
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 12:08
De la: M_Elody, la data 2010-10-03 11:18:27... si pe mine. Din pacate sunt si lupi deghizati, imbracati in blana de oaie! Oricum, preotul asta cat o fi el de inteligent, dar e doar un popa si nu un preot cu Har de la Dumnezeu. Da,nu prea avea har de la Dumnezeu, deoarece si-a dat seama ca Imparatul Constantin cel Mare este un idiot despre care este el ca preot ,este silit de Biserica sa spuna minciuni si sa il prezinte drept mare crestin. .La fel si Stefan cel Mare spre exemplu ,la fel multe alte cazuri in care se minte cu mult tupeu chipurile in numele lui Dumnezeu, nu al unei institutii care de mult nu prea mai are treaba cu Dumnezeu, ci doar cu setea ei de putere si cu controlul maselor. Omul asta mie imi arata doar ce se intampla cu un om inteligent prins intr-un sistem totalitar (si Biserica este clar un astfel de sistem).Are doar doua alternative : 1)Se adapteaza prin cinism ,automintire ,evitarea intrebarilor sau a complicatiilor sufletesti sau intelectuale sau,cazul fericit mentionat de tine si destul de rar ,prin constiinta faptului ca doar fiind parte a Bisericii pot incerca sa schimbe ceva in oameni . Biserica nu tolereaza "concurenta" care sa ii ia cascavalul de la gura, si tine cu dintii de masele ei, asa ca un om cu har nu are in general de ales si sau ramane in biserica si se adapteaza sau, daca lucreaza doar in numele lui Dumnezeu dar in afara Bisericii ,are mari sanse sa o ia "in freza" de la aceasta, asa cum a patit si Isus la vremea sa. "Ciocu' mic ca doar noi vorbim in numele Domnului, si nu si un individ oarecare care vine pe un magarus la noi in oras" este politica de baza a oricarei biserici crestine,nu doar a celei ortodoxe ."Daca noi ti-am spus ca,Constantin cel Mare era "tatic" iar Fane Babanu un sfant ,ce te mananca in fund sa crezi tu altceva ?!"."Nu stii ca hotararile noastre sunt INFAILIBILE din moment ce il reprezentam pe Dumnezeu "?Se aplica principiul enuntat de sergentii armatei germane in primul razboi mondial :"soldatule,nu ai ordin sa gandesti,lasa caii sa faca asta ca oricum au capul mai mare.Tu doar executa ordinele!" 2)Protesteaza,spune adevarurile in care crede si ajunge sa fie dat afara sau sa isi dea demisia . Daca omul asta spunea ce crede despre Constantin cel Mare,in doua zile era dat afara din biserica iar credinciosii care lacramau acum la predicile lui si de dragul lui ,ar fi spus uimiti "ai vazut ca il avea pe Satana in el si ca a venit Preasfintitu' sa ne salveze sufletele si sa ne arate ca ne-a amagit"?.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 458 mesaje Membru din: 6/05/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 12:46
Eu am scris de mai multe ori ca nu cred absolut deloc in ce ne ofera Dumnezeu Dincolo si ca in functie de cum ii respectam poruncile asa ne va cantari si El pacatele! A respecta Poruncile vin de la sine in fiecare om pentru ca il apara de legile pamantesti si ii creaza si o stare de siguranta in relatiile cu vecinii, cu societatea in general. In satul meu era o biserica veche si un preot cam ca cel descris de Vaneamarin: inovator dar voia sa aiba prostimea sub papuc pentru ca nu avea curajul sa-si caute adevarata vocatie in care s-ar fi descoperit om implinit social. Acest popa a stricat vechea biserica sa faca alta si mai mare si mai impunatoare. L-am intrebat de ce nu a adunat intai banii de la enoriasi si apoi sa se apuce de daramat. Mi-a raspuns: Daca nu au biserica vor fi nevoiti sa doneze fonduri. Acum, biserica e construita pentru ca popa l-a evocat pe Basescu la primele alegeri, primarul a venit duminica la slujba (desi e ortodox si nu face parte din enoria noastra-catolica),si l-a proslavit in cuvantari pe Basescu si ne-a ajutat cu fonduri substantiale. Avea atarnat de gat tricolorul de parca voia sa cunune civil biserica cu enoriasii. Ce nu a rostit primarul nici la primul scrutin si nici la cel de al doilea( unde s-a repetat elogiul), e faptul ca Scoala sateasca se darama, ca cei care frecventeaza cursurile liceale la patru km. de sat nu au un mijloc de transport, etc.
Eu nu inteleg de ce trebuie sa mergem la biserica sa ascultam ce le trece prin cap popilor pentru a ne tine intr-o stare de prostratie, cand suntem constienti ca ceea ce intreprind nu are prea multe lucruri in comun cu adevarata credinta pe care si-o poate roga fiecare in casa lui. cat priveste aparitia credinciosilor (conform topicului), observ ca nu prea mai apar! De ce?
Imaginea nuielii implantate in apa se frange si se abate in alta directie. Tot asa ideea unuia in capul celor mai multi. Galina
|
|
marco 627 mesaje Membru din: 16/01/2010 |
Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 13:05
De la: g_alina, la data 2010-10-03 12:46:53Eu am scris de mai multe ori ca nu cred absolut deloc in ce ne ofera Dumnezeu Dincolo si ca in functie de cum ii respectam poruncile asa ne va cantari si El pacatele! A respecta Poruncile vin de la sine in fiecare om pentru ca il apara de legile pamantesti si ii creaza si o stare de siguranta in relatiile cu vecinii, cu societatea in general. In satul meu era o biserica veche si un preot cam ca cel descris de Vaneamarin: inovator dar voia sa aiba prostimea sub papuc pentru ca nu avea curajul sa-si caute adevarata vocatie in care s-ar fi descoperit om implinit social. Acest popa a stricat vechea biserica sa faca alta si mai mare si mai impunatoare. L-am intrebat de ce nu a adunat intai banii de la enoriasi si apoi sa se apuce de daramat. Mi-a raspuns: Daca nu au biserica vor fi nevoiti sa doneze fonduri. Acum, biserica e construita pentru ca popa l-a evocat pe Basescu la primele alegeri, primarul a venit duminica la slujba (desi e ortodox si nu face parte din enoria noastra-catolica),si l-a proslavit in cuvantari pe Basescu si ne-a ajutat cu fonduri substantiale. Avea atarnat de gat tricolorul de parca voia sa cunune civil biserica cu enoriasii. Ce nu a rostit primarul nici la primul scrutin si nici la cel de al doilea( unde s-a repetat elogiul), e faptul ca Scoala sateasca se darama, ca cei care frecventeaza cursurile liceale la patru km. de sat nu au un mijloc de transport, etc. ... pentru ca sinteti prea ... FRUSTRATI ... va agatati de cele mai neinsemnate detalii dar despre lucrurile care intradevar va RUINEAZA VIATA nici nu indrazniti sa deschide-ti gura ... pe alea nu vreti sa le ''judecati'' ... ... nu va doare si nu va deranjeaza cum traiti, cum sinteti tratati, cum va comportati ... e totul perfect ... dar aveti intotdeauna ceva de comentat cind e vorba de lucruri care tin de IDENTITATEA voastra personala, de valorile voastre, de traditii ... va place sa stati in cu_ul gol continuu ... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 14:02
... pentru ca sinteti prea ... FRUSTRATI ... va agatati de cele mai neinsemnate detalii dar despre lucrurile care intradevar va RUINEAZA VIATA nici nu indrazniti sa deschide-ti gura ... pe alea nu vreti sa le ''judecati'' ...
... nu va doare si nu va deranjeaza cum traiti, cum sinteti tratati, cum va comportati ... e totul perfect ... dar aveti intotdeauna ceva de comentat cind e vorba de lucruri care tin de IDENTITATEA voastra personala, de valorile voastre, de traditii ... va place sa stati in cu_ul gol continuu ... Pentru ca suntem prea frustrati si ne deranjeaza cum traim, fugim pe alte topice care se preteaza la aceste subiecte. Aici daca e vorba de cum "credem si nu trebuie sa cercetam", de ce sa scriem spre ex. la "Basescu" sau la "Emil Boc" sau la "Dati-mi un sfat", la "Perle" etc. Cat priveste "cele mai neinsemnate detalii asa par unora pentru ca vor sa vada numai intregul dar unii mai putin duplicitari, cauta sa vada si piesele care il compun, sa constate daca nu sunt niste rebuturi adunate in timp de la lada istoriei sacre, cand se faceau credinciosi sub biciul aspru al inchizitiei! (dau un singur ex. pentru ca nu vreau sa prelungesc textul care nu ar incapea intr-o "pagina de forum"!) Indiferent cat suntem de afectati de unele raspunsuri, eu scriu ca cei care le dau sunt sinceri pentru ca stiu ca nu vor primi vreo pedeapsa de la "Pronia cereasca"!
Imaginea nuielii implantate in apa se frange si se abate in alta directie. Tot asa ideea unuia in capul celor mai multi. Galina
|
|
Ic3 922 mesaje Membru din: 29/06/2009 Oras: Constanta |
Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 15:07
De la: g_alina, la data 2010-10-03 14:02:48... pentru ca sinteti prea ... FRUSTRATI ... va agatati de cele mai neinsemnate detalii dar despre lucrurile care intradevar va RUINEAZA VIATA nici nu indrazniti sa deschide-ti gura ... pe alea nu vreti sa le ''judecati'' ... Indiferent cat suntem de afectati de unele raspunsuri, eu scriu ca cei care le dau sunt sinceri pentru ca stiu ca nu vor primi vreo pedeapsa de la "Pronia cereasca"! Asta ce vrea sa zica? Adica..indiferent de abureala pentru care se agita..si pentru care depune atata patos..Deci stie ca minte si ameteste audienta. Realizeaza ca nu va fi pedepsit de nici-o forta..de al mai mare din ceruri..si ca nu are sens sa isi bata capul cu cei care au intradevar ceva in el.. Deeee...ce sa-i faci...Ei este unul singur si noi mai multi..
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 15:38
De la: Ic3, la data 2010-10-03 15:07:03De la: g_alina, la data 2010-10-03 14:02:48... pentru ca sinteti prea ... FRUSTRATI ... va agatati de cele mai neinsemnate detalii dar despre lucrurile care intradevar va RUINEAZA VIATA nici nu indrazniti sa deschide-ti gura ... pe alea nu vreti sa le ''judecati'' ... pffff ! si voi astia de sunteti mai multi , tot unul singur sunteti ,dar inca nu stiti ! ai de dat o bere....sa nu uiti !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 16:41
De la: gabigabi, la data 2010-10-03 15:38:30De la: Ic3, la data 2010-10-03 15:07:03De la: g_alina, la data 2010-10-03 14:02:48... pentru ca sinteti prea ... FRUSTRATI ... va agatati de cele mai neinsemnate detalii dar despre lucrurile care intradevar va RUINEAZA VIATA nici nu indrazniti sa deschide-ti gura ... pe alea nu vreti sa le ''judecati'' ... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 17:02
De la: ana__totir, la data 2010-10-03 12:02:18De la: marco, la data 2010-10-03 02:51:38De la: _KARPOV, la data 2010-10-03 02:49:05De la: marco, la data 2010-10-03 02:34:42De la: _KARPOV, la data 2010-10-03 02:30:41De la: gabigabi, la data 2010-10-02 16:27:37De la: _KARPOV, la data 2010-10-02 10:26:54De la: Sil100, la data 2010-10-01 23:04:45 Si eu sunt pentru integritatea bisericilor. Sa le lasam sa se darame singure. Eventual si cand sunt ceva enoriasi prin preajma Bei ! De ce te legi de prietenul meu ....Eu de cine mai rad pe forumul asta .....
|
DanubianKnight 746 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 21:50
Pana la urma cred ca exista aici doua aspecte diferite. Biserica este o organizatie umana si trebuie judecata ca atare. Daca biserica este buna sau rea, sau daca ea alterneaza momentele in care are un rol mai degraba pozitiv sau mai degraba negativ, asta nu spune nimic despre adevarul ultim al existentei si nici macar despre adevarul religiei. Cat priveste acest adevar unic, el tine de credinta si este la latitudinea fiecarui om sa creada in ceva (credinciosul) sau ceva (ateul), sau sa nu creada (agnosticul). Insa, adevarul ultim, transcendent, care sub nicio forma nu constituie o realitate obiectiva general acceptata, are prea putine influenta asupra bisericii si cu ata mai putin are institutie umana si efemera, precum biserica, influenta asupra adevarului ultim, oricare ar fi acela.
Este in interesul nostru, al tuturor romanilor, fie ca traim in Romania sau in strainatate, ca tara si civilizatia noastra sa devina mai bine cunoscute in plan mondial, pentru ca astfel nu vom mai fi confundati cu altii, nu se va mai crede ca suntem cu totii o natie de cersetori si de hoti, si cand vom reusi sa inlocuim dispretul cu respect, fiecare dintre noi nu va avea decat de castigat. Asta au facut si alte natii, dispretuite in trecut, precum evreii, polonezii si irlandezii. Iar pentru promovarea in lume a propriei culturi orice mijloc, oricat de bizar, trebuie incercat. Prin urmare, va invit sa semnati petitia de la linkul urmator, in incercarea de a obtine ca una din noile planete descoperite in sistemul solar (conform definitiei oficiale din 2006, care omologheaza in sistemul solar opt planete, de la Mercur la Neptun, si cinci planete pitice, inclusiv Pluto, numarul acestora din urma fiind in crestere) sa poarte numele zeului geto-dac Gebeleizis: www.petitieonline.ro/petitie-p06606049.html. Nu va costa decat cateva minute, si cu putin noroc orice copil de oriunde va invata la scoala ceva ce are legatura cu Romania. Raporteaza abuz de limbaj
Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
|
|
Postat pe: 4 Octombrie 2010, ora 00:38
trei barbati se plimbau prin desert goi pusca . unul dintre ei avea un prosop si altul un sapun . la un moment dat cum se plimbau ei pe acolo zaresc 3 maicute care se apropiau .Ce sa faca ei .. ce sa faca ... se baga toti cu capul in nisip si cu sculele in sus ca nishte jocuri cu maneta ..maicutele apropiindu-se ii zaresc si spun : - ia uite jocuri cu maneta ... hai sa ne jucam si noi un pic ...se apropie prima baga 5 lei in fund la un barbat trage odata de maneta ...nu se intampla nimic ...mai trage odata ii cade un sapun ...A doua maicuta vazand ca prima a castigat un sapun baga si ea 10 lei in fundul altui barbat ... trage odata ... mai trage odata ... mai trage odata sii cade un prosop ...A treia maicuta vazand ca cele doua au castigat cate ceva baga si ea 50 de lei ca poate castiga mai mult .. trage odata ... nimic .. mai trage odata .. nimic ...mai trage odata ..nimic . deodata se aude usor : Mai trage odata... la care maicuta exclama : Numai atata sampon de 50 de lei !!!
|
necunoscut 1072 mesaje Membru din: 22/11/2009 |
Postat pe: 4 Octombrie 2010, ora 11:42
Am vazut nea KARPOV ca te razboiesti tare cu ei pe aici si pe dincolo.Am sa spun si eu un banc.Sper sa nu supar pe nimeni.
Odata veneau de la o pomana un popa si un dascal. Dascalul era un pic tigan.Si drumul lor ,pana in satul vecin , trecea printr-o padure. Cand sa iasa din padure , vad un purcel de lapte care , pe semne ca se ratacise, si umbla pe acolo. Cum il vede tiganul- adica dascalul- ii spune popii: Atine-te parinte , si hai sa prindem purcelul. La care popa: ii pacat tigane...!La care tiganul zice: Pacat, nepacat hai ca ne fuge bunatate de friptura. Se uita popa in dreapta se uita in stanga , daca nu vede pe nimeni , il ajuta pe tigan sa prinda purcelul. Il baga in traista si pe aici ti drumul. Ajunsi acasa il pregatesc cum stiiau ei mai bine. In timp ce-l pregatea ,popa se tot gandea cum sa-l pacaleasca pe tigan , ca sa manance numai el purcelusul. Cand era gata si se pregateau sa-l manance , face popa: Mai tigane purcelul asta e cam mic ca sa-l mancam amandoi, de abia o sa incapa pe o masea. Asa-i parinte si ce s-o facem? Poi uite, face popa, ne culcam si maine cand ne-om trezi, sa povesteasca fiecare ce vis o avut . Si la cel ce o avea ,cel mai frumos vis , acela sa manance purcelul. ...De parinte, face tiganul care ii cam ghioraiau matele, sa facem cum zice sfiintia ta. Zis si facut. Se culca ei , iar popa gandindu-se ce sa spuna, a doua zi , adormi imediat .Si unde incepe popa a sforai de se cutremura toata casa. Tiganul tot gandindu-se numai la purcel , nu-l mai apuca somnul. Se scoala binisor , se duce in bucatarie , si mananca singur tot purcelul. Se intoarce si se culca .Si unde incepe si tiganul niste sforaituri, de ziceai numai, ce sa intamplat. Dimineata ,popa se trezeste vesel , la gandul ca v-a manca el singur purcelul, si il intreba pe tigan : Hai spune repede ce ai visat ca mie foame. La care tiganul ii zice : Spune mata parinte ca , a mele sunt visuriproaste tiganesti. Asa ,.... face popa, poi sa vezi... ,si incepe popa: Se facea ca se deschide cerul , si coboara din inalturi o sacara de aur. Si cand ma uitai mai bine,vazui ca scara ducea tocmai la poarta Raiului. Iar de acolo imi face Sf. Petru semn sa ma urc. Si ma suii eu , ma suii, pana ajung la poarta Raiului. Apoi Sf. Petru imi face semn sa intru si incepu sa-mi aratetoate minunatiile din Rai. Vazut-ai ce vis frumos am avut eu?, intreaba popa.Da ,parintele , dar eu am crezut ca Sf. Petru nu-ti mai da drumul din Rai , si am mancat eu purcelul... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Sil100 250 mesaje Membru din: 1/09/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 6 Octombrie 2010, ora 11:05
Imi amintesc ca la un moment dat un oltean de pe aici zicea ca pune niste resurse depre ateism pe forum. Vad ca intre timp n-a aparut nimic. Uitasi de noi, oltene?
Eram curios despre ce resurse e vorba. O fi ceva ce stiu, o fi ceva ce nu stiu? Pana primim legatura cu Oltenia va dau eu 2 link-uri: atheism.about.com/ - un site foarte bine pus la punct cu explicatii clare si la obiect si impartite pe domenii.. (e in engleza) bibliaonline.ro/ - aici puteti gasi Biblia on line Poate va intrebati de ce am pus Biblia la link-urile cu resurse pentru ateism... Raspunsul e simplu. Eu cred ca Biblia se bucura de un renume mult mai bun decat merita. Multi vorbesc depre ea fara a stii de fapt ce contine. Si sunt sigur ca e o buna resursa pentru ateism. La urama-urmei daca citesti Biblia si ramani in continuare credincios... macar o faci in cunostiinta de cauza. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Octombrie 2010, ora 15:05
Citind biblia..si daca ai ceva in tartacuta...observi usor si fara prea mare efort de la inceputul lecturarii acesteia..ambiguitatea si inadvertentele dintre realitate si fictiune.Normal si anormal.Nonsensul total reprezentat de cei care au zugravit cu o aparent buna intentie toata mascarada cuprinsa intre copertile acesteia..Indiferent de forma pe care aceasta o imbraca...poti sa sesizezi lesne ca cei care au imbunatatit si au ajustat tampeniile mostenite de cultele de pe intreg mapamondul...Nu au reusit sa faca ceva...Acel ceva este eliminarea rautatii,a razbunarii..asa zisa razbunare divina.Imaginatia bolnaviciaoasa a acestora..de care au uzat de-a lungul istoriei umanitatii a transformat si a perpetuat senzatia ca nimeni nu scapa de pedeapsa atunci cand nesocoteste dorinta celui de sus.... Va urma..
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Octombrie 2010, ora 04:14
Atei, fiti tari in....credinta voastra.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 7 Octombrie 2010, ora 11:54
Biblia este un ghiveci al religiilor mai vechi ...prezentate intr-o maniera primitiva .....
|
9am207786 153 mesaje Membru din: 1/07/2010 |
Postat pe: 7 Octombrie 2010, ora 14:36
DORESC SA FAC UN APEL AICI,
EU FIIND UNUL DINTRE CEI CARE AU SCRIS MAI MULTE MESAJE ATAT IN SPRIJINUL CREDINTEI CRESTIN ORTODOXE CAT SI AL VALORILOR NOASTRE NATIONALE SI TRADITIONALE CA ROMANI. PROPUN CA TOTI CEI CARE AU CREDINTA IN DUMNEZEU SA NU MAI POSTEZE AICI NICI UN MESAJ AU FOST SCRISE DESTULE MESAJE SI TOATE AU FOST LUATE IN BATAIE DE JOC. CRED CA ESTE SUFICIENT CEEA CE S-A SCRIS SI OFERA SI RASPUNSURI SI TEME DE REFLECTIE ACELORA CARE DORESC SA AFLE CU MINTEA SI CU INIMA DESCHISA RASPUNSURILE LA UNELE INCERTITUDINI SAU INTREBARI. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 7 Octombrie 2010, ora 14:53
De la: 9am207786, la data 2010-10-07 14:36:56DORESC SA FAC UN APEL AICI, Si eu doresc sa fac un apel....diferit de cel al cifrei 9am207786.... Numai ca apelul meu difera cu mult de al lui....Implica ratiune si gandire profunda. Mesajele pe care cel mentionat le numeste ca fiind luate in bataie de joc...au tendinta sa loveasca drept in centru ...Ori....lasand la o parte toate acestea...nu am vrut si nu am dorit nimanui niciodata raul....Nu am impins pe nimeni sa comita acte reprobabile sau impotriva oricarei forme de credinta..Puteti sa dati apa la moara religiei cat vreti...daca atata va duce capul..Puteti sa postati oricate tampenii doriti..fara sa cereti aprobarea nimanui...Nu are importanta ecoul pe care il au asupra voastra ca oameni aceste prelegeri...Fiecare alege ce vrea.... Cat tine de sfatul cifrei......puteti sa il urmati,,,,ne face o imensa placere sa-l urmati..In acest mod dati dovada ca ati inteles....pe Si ca bibilica voastra e limitata.....
|
|
Postat pe: 7 Octombrie 2010, ora 14:56
De la: 9am207786, la data 2010-10-07 14:36:56DORESC SA FAC UN APEL AICI, As vrea sa cunosc si eu unul care are credinta in dumnezeu....unul autentic....nu din cei care sunt crestini de duminica....nu dinte aceia care sunt crestini insa aleg ca presedinte de 20 de ani doar comunisti (ultima data au fost 12 milioane )....Ajung sa cred ,daca ar fi sa ma iau dupa tine ,ca cei care aleg sunt atei ...Atunci unde sunt crestinii...Eu vad rautatea oamenilor la tot pasul...daca ar fi sa ma iau dupa biblie asa ceva nu ar trebui sa existe....Si atunci te mira comportamentul nostru ....al celor care gandim....Eu sunt mai bun si mai corect decat multi dintre crestinii tai....Asa ca las-o mai moale...ca te zbati de pomana ....acel ceva in care crezi tu nu exista....Lumea e mult mai complicata decat ceea ce se spune prin biblie....Dumnezeul tau inca e bebelus intre ale universului....Daca era dupa capul lui ar fi casapit toate galaxiile pe motive care mai de care mai puerile....Te faci de ras cu o asemenea divinitate....daca vrei iti recomand eu una mai descurcareata.....
|
ion00 367 mesaje Membru din: 23/03/2009 |
Postat pe: 7 Octombrie 2010, ora 22:14
De la: _KARPOV, la data 2010-10-07 14:56:05De la: 9am207786, la data 2010-10-07 14:36:56DORESC SA FAC UN APEL AICI, Am avea nevoie de astfel de oameni: www.theophilos.3x.ro/Biblioteca/Carti/ONLINE/Credinta%20adevarat... |
|
Postat pe: 7 Octombrie 2010, ora 23:27
De la: ion00, la data 2010-10-07 22:14:03De la: _KARPOV, la data 2010-10-07 14:56:05De la: 9am207786, la data 2010-10-07 14:36:56DORESC SA FAC UN APEL AICI,
|
|
necunoscut 1072 mesaje Membru din: 22/11/2009 |
Postat pe: 9 Octombrie 2010, ora 19:19
DE CE NU MAI PUTEAM SA DESCHID MESENGERUL? ACU VAD CA A LUAT-O....
|
Postat pe: 9 Octombrie 2010, ora 19:33
De la: Marin56, la data 2010-10-09 19:19:21DE CE NU MAI PUTEAM SA DESCHID MESENGERUL? ACU VAD CA A LUAT-O.... Te-a ajutat ...ateul cel de sus.....
|
OprisVasile 570 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 Octombrie 2010, ora 16:03
De la: Sil100, la data 2010-10-06 11:05:40 Imi amintesc ca la un moment dat un oltean de pe aici zicea ca pune niste resurse depre ateism pe forum. Vad ca intre timp n-a aparut nimic. Uitasi de noi, oltene? Rabdarea nu este una din virtutile tale Fiul Meu .... Am promis si la asta lucrez.... Ai rabdare ....sortez ....cataloghez .... Dar in ultima vreme doar am citit ce s-a scris ...si din ce am citit doar am ramas dezamagit .... nu am vazut daca a raspuns cineva la pilda cu moise din zohar .... in fine promisiunea e promisiune ... mai trebuie insa ceva timp . o zi buna. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Octombrie 2010, ora 16:56
De la: 9am207786, la data 2010-09-28 15:05:46De la: Sil100, la data 2010-09-28 13:29:35 soro tu esti mai rea decat o baba soioasa plina de spume dupa 500 de tatal nostru si juma de kil de tuica .... stilul asta de a scrie ma cracaneaza mintal , faci spagatul cu mine in gura si nu te dor falcile nici dupa o zi intreaga de strans cu dintii de bucile mele ... unde ai invatat sa scri asa ? la manastire ? la balaceanca ? daca am cerut ceva de la cei care scriu pe aici este de a nu scrie cu cu.ru sau daca scriu macar sa gandeasca cu capul ... inutil sa vad ca unii ca tine inca mai ara prostia stramoseasca cu scule noi ... performante ... si sa luam pe rand rahatu ... spui ca nu mai putem descifra rau de bine .... trec peste exprimarea nefericita si te intreb : ti se pare ca societatea noastra nu stie ce e rau sau bine ? ... de unde ai scos asta numai tu poti sa sti ... faptul ca nu intotdeauna ceea ce e rau e rau si ceea ce e bun e bun asta e o problema individuala , de etica si moralitate ... violeaza tu acu pe una si asteapta sa vezi ce greu se decid astia ca trebuie sa faci parnaie ...ce dracu ma tu gandesti cand scri ? vi apoi cu ideea indirecta cum ca pensionarii sunt bugetari , multi si lenesi ....ba baiatule ....prin definitie pensionarul freaca duda , e multi pentru ca e categorie sociala si e bugetari pentru ca e platit de la buget .... tu spui ceva cand scri sau faci doar numar de posturi ? bagi apoi o solutie : sa nu mai votam ... solutia e proasta ca statul de drept prevede si una ca asta ... guvern provizoriu again and again and again pana va saturati sa tot vedeti provizorii cum se succed la fel ca si cand guvernele erau cum zici tu "legitime "... frectii la bulan de lemn de fag .... ataci apoi toata clasa politica uitand ca noi i-am ridicat , noi am fost cei care nu am insistat pe langa cei pe care i-am pus in parlament sa faca ceea ce trebuie , ai fost vreodata la senatorul sau deputatul din zona in care traiesti ? pe ala il doare la basca de noi si noi ne vaietam ca e vraiste clasa politica ... soro societatea e vraieste , cultura e la pamant nu se mai stie de demnitate , onoare , cinste , familie .... se vrea doar bani,vulg si cu.rve....ce nu iti e clar ? te lansezi apoi intr-o lauda a sistemului comunist uitand de abuzurile facute de acesta ... pentru tine insa nu a contat ... era bine ca aveai servici ... cu ce esti tu mai diferit decat jegul ala de parlamentar care judeca la fel ca tine ... fac asta , vand , mint dar imi este bine o vreme ... asa judeci si tu ... e bine daca am servici , nu stiu daca sunt omorati cei care comenteaza nici nu ma intereseaza ... mai bine mori .... din cauza unora ca tine care gandesc retrograd si antagonic tara asta se duce de rapa ... trebuie sa va dati voi cu parerea .... fa ceea ce poti nu ceea ce nu poti pampalaule , ca nu poti tu sa il dai jos pe base sau pe boc ... pune-te in locul lor si intelege situatia ...crezi ca altii or sa fie mai breji ? or sa aduca altii bani de acasa ca sa ne dea noua pensii si asistente sociale ? Deja m-am enervat mult prea rau ca sa mai scriu ceva as ca am sa dau un citat dintr-un clasic fascist : unii traiesc doar pentru ca e ilegal sa ii omori ....tu se pare ca gandesti doar pentru a respira si uri pe altii ... e si asta un mod de viata .... scarba prin entuziasm ...original romanesc . . |
|
Postat pe: 10 Octombrie 2010, ora 17:49
De la: vaneamarin, la data 2010-09-27 10:26:34Dom'le de fapt care este problema ? Unii cred in Dumnezeu altii nu cred .Nu vad de ce naiba m-ar deranja pe mine (si sincer nu ma deranjeaza!) faptul ca LC,Alex,Opris sau Florin nu cred in Dmnezeu. La fel nu vad nici de ce i-ar deranja pe ei faptul ca eu cred .De demonstrat nu avem ce ne demonstra,discutiile de acest gen s-au repetat de zeci de ori si nici un ateu nu a devenit religios la fel cum nici un religios nu a devenit ateu .Eu v-am spus ca postez aici din plictiseala .Voi ? ... eu sunt unul care am fost foarte curios ( si inca sunt ) vis-a-vis religie .... am descoperit treptat ca logica cu care m-a inzestrat dumnezeu se bate cap in cap cu logica celor spuse de dumnezeu .... iaca ditamai problema .... scurtand povestea pot sa iti zic ca am renuntat la a crede fie si infinitezimal in dumnezeu dupa cateva carti citite pe nerasuflate ... tratate stiintifice cu privire la biblie , filosofi extraordinari precum Collin McGinn pe care eu il recomand ca detoxifiant dupa ce ai revelatia ca biblia e un mic tratat de frecat menta...trecem apoi la marile spirite umane : Carrier , Hawking ,Dawkins ,Barker , Sam Harris,Robert Price,Alan Dundes,Jim Woodward, Melvin Konner, Paul Churchland etc . Pozitia mea actuala nu este una de ateu ci de antiteist dat fiind aberatiile si decrepitudinea morala de care da dovada inca biserica ... pe mine nu ma deranjeaza ca tu crezi ... ma deranjeaza felul in care te manifesti dupa ce spui ca tu crezi in speta moralitatea falsa , credinta ca doar crestin fiind poti sa fi moral si ca doar crestinii sunt fiinte superioare , care nu pot sa faca rau dect daca sunt provocate ...( to protect our way of life ... ce dracu inseamna asta decat ca facem tot ca sa ne fie bine NOUA ?) se mai adauga apoi incercarea ( puerila si stangace ) prin care vreti sa dovediti logic existenta unui dumnezeu prin tertipuri logice de felul celui al lui anselm de canterbury ( argumentul antropologic al existentei divine ) ... voi insistati cu "pareri" stiintifice contrare , particula lui dumnezeu , mana lui dumnezeu , etc ... sunteti atat de pierduti ca incercati sa corupeti mintile celor mici ... ma mir ca la gradinita nu ii invata nimic divin ...inca ... cam asta e problema dom`le... pentru ca eu postez din prostie si nu din plictiseala si inca ceva daca observi ca unele lucruri nu ti se potrivesc din ce am zis adu-ti aminte ca esti un parlit de crestin ... deci poarta-te ca atare si asuma-ti si rahaturile celorlalti frati asa cum si eu ma iau de papagalii cretini care croncane in spirit ateist sau antiteist la voi ....fi solidar coane fanica . . |
|
Postat pe: 10 Octombrie 2010, ora 20:16
Domnule Opris....Au fugit toti credinciosii.. Dizertatiile dumneavoastra au un efect devastator.... ...Nu pot decat sa-mi scot palaria in fata dumneavoastra..............!Numai bine!
|
|
ion00 367 mesaje Membru din: 23/03/2009 |
Postat pe: 11 Octombrie 2010, ora 14:37
Sunt meleaguri unde poruncile Lui Dumnezeu sunt bagate in seama si unde oamenii o duc bine.
www.pakistan.tv/videos-sweden-greatest-country-in-the-%5BlJA_neq... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Octombrie 2010, ora 18:36
Religia....este plaga societatii... Toti cei care deservesc cultele..indiferent de rit..sunt niste putori..lipitori.Nu isi justifica existenta traind cinstit.Modalitatea de baza e subzistentei acestora este mega-cersetoria.Se poate demonstra.Ce nu poate fi demonstrat de catre acestia..este existenta fortei celeste pe care o sustin in sprijinul celei mai decadente forme de supravietuire.Aceasta impune naivitate si prostie crasa din partea celor care alimenteaza luxul si traiul comod al acestora. Richard Chromward
|
|
|
|

" .
,dar macar putea sa nu faca exces de zel ...Nu se simte oarecum vinovat fata de acei oameni procedand asa ?...
Atata timp cat sunt multi d-astia care se dau in vant dupa ce le spune nenea ala imbracat ciudat din altar o sa se gaseasca banii de la buget pentru a reconstrui orice biserica daramata.
O fi vreo sarbatoare? Ca au cam disparut credinciosii de pe forum...
Realizeaza ca nu va fi pedepsit de nici-o forta..de al mai mare din ceruri..si ca nu are sens sa isi bata capul cu cei care au intradevar ceva in el..
Deeee...ce sa-i faci...Ei este unul singur si noi mai multi..
...Ori....lasand la o parte toate acestea...nu am vrut si nu am dorit nimanui niciodata raul....Nu am impins pe nimeni sa comita acte reprobabile sau impotriva oricarei forme de credinta..