Info
x
De ce apar credinciosii cand se vorbeste de ateism?
|
BLAGOSLOVUL 130 mesaje Membru din: 12/03/2010 Oras: Braila |
Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 00:03
Mai fratilor da caustici mai sunteti;aproape sa ma convingeti;
se vede ca baza voastra bibliografica e din ziare ,de la tv sau de la radio sant;mai mergeti pe teren sa vedeti realitatea;parerea mea e ca nici pe voi nu va convingeti;v-am mai zis eu:aveti aparenta de atei,dar nu sunteti atei pur sange;aceia au o tinuta mai baieti;nu asa un limbaj suburban;ateul pur impune respectul oricui ,caci e un cercetator obiectiv;ceea ce nu putem spune despre voi;voi aruncati niste cuvinte si vi se pare ca detineti cheile cunoastrii;v-ati incalcit in ratiunea proprie;din punctiul meu de vedere ceea ce sustineti voi nu face nici cat o piscatura de tantar
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 00:23
De la: 9am183411, la data 2010-10-24 00:03:48Mai fratilor da caustici mai sunteti;aproape sa ma convingeti; Bre...Doar nu ii fi matale mai istet si mai informat ca mircea eliade....si ca altii care ma informeaza pe mine.....
|
Ic3 922 mesaje Membru din: 29/06/2009 Oras: Constanta |
Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 08:53
De la: 9am183411, la data 2010-10-24 00:03:48Mai fratilor da caustici mai sunteti;aproape sa ma convingeti; Da de unde sti tu bre cum arata si ce tinuta abordeaza un ateu? .....Si de unde stii matale bre?...cum ar trebui sa gandeasca un ateu vizavi de religie.... Te dai ateu? Sau mi se pare mie
Raporteaza abuz de limbaj
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
OprisVasile 570 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 10:14
De la: 9am183411, la data 2010-10-24 00:03:48Mai fratilor da caustici mai sunteti;aproape sa ma convingeti; jigniri inutile , facute intr-un stil eclectic destul de neaos si nepasator intru ale gandirii si oratoriei filosofice ... in primul rand spuneti ca baza noastra a ateilor este tv si presa ... unde cristosii mamii lor ati vazut dv teme atee la tv ? aseara era un reportaj cu nu-s ce sfant scos din sertar si expus spre lingere si atingere de catre prea iubita noastra mitropolie de 2 lei ... ti se pare subiect ateu ? apoi ne trimiti pe teren ca sa ce ? sa bag flori la ierbar ? sa pun cortu pe deal ? ca sa devin mai ateu sau sa iau drumul pribegiei si sa merg la biserica pacatosul de mine si sa ma spovedesc de cate rele am gandit unele pacate de moarte ce le-am gandit mai ales cu popii si mai marii lor ... asta vrei ? nu noi detinem cheile cunoasterii ci crestinii care spun ca tot ce exista are o cauza si ea e dumnezeu ... apoi spui ca ne-am incalcit in ratiunea proprie ... exemple ? ca dupa cum vezi eu te iau punct cu punct ...tu bagi sorcova .... nici aia toata ... cat despre intepatura de tantar ... daca te intep si iti dau malarie si in 2 saptamani te cureti o sa ma injuri ...ai grija ca si astia micii , virusii iaste periculosi .... . Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 10:35
De la: profesor2010, la data 2010-10-23 23:40:29PROPUN CA TOTI CEI CARE AU CREDINTA IN DUMNEZEU SA NU MAI POSTEZE AICI NICI UN MESAJ acum avem si raspunsul la intrebarea :"de ce apar credinciosii cand se vorbeste de ateism ?" ei apar ca sa spuna :" frati crestini nu mai postati !!" cu subintelesul logic ca ne facem de ca.cao cu dogma noastra de axn scifi... problema don profesor e ca cei care posteaza aici , posteaza din dubiu ... simt ca ceva nu e in regula ca fac parte din matrix si ca au un val tras pe ochi care e tocmai religia ... crezi ca daca printr-o intamplare ciudata am sa dau ochii cu dumnezeu , o sa ma dea pe mana satanei ? ce te face sa crezi ca nu e tot el satana ? si ca a incercat sa puna un bau bau ca sa fim mai atenti la ce facem ...am trecut de etapa in care frica domina actiunea ... acum gandim si actionam in consecinta .. este adevarat ca facem greseli dar cum am putea sa intelegem realitatea decat daca nu prin experienta ... si asta ar trebui sa o stiti daca va puneti nume de don profesor .... despre partea in care va si exprimati in scris ideile ... e obscura rau exprimarea ... sunt si sustin ... vad ca sunteti si vad ca sustineti ....puteati sa scrieti " sunt de acord cu dv si va sustin demersul ..bla ... bal ..bla..." apoi o bagati cotita ca pe targu ocna : " sentimentul" ce sentiment va cuprinde cand cititi :"PROPUN CA TOTI CEI CARE AU CREDINTA IN DUMNEZEU SA NU MAI POSTEZE AICI NICI UN MESAJ"....? va zic eu ca nu cred ca stiti ce sentiment va incearca : frica frica ca o sa va ia dracu pe toti astia care bantuiti pe aici si vorbiti de rau pe capitanu cu cercu la cap ....frica ca o sa va dea pe mana unuia care o sa faca ce vrea cu voi ... hai sa te luminez un pic ...deja cineva face ce vrea cu tine ... tu nu esti decat unul din milioanele de pioni care zilnic fac aceiasi mutare ... pana mor ... gandirea ta e goala , tu sti tot si nu sti nimic , dormi si ai impresia ca esti treaz , mergi si ai impresia ca visezi ....ai impresia ca poti sa faci tot dar nu poti nici sa te ridici de jos ...religia are un asemenea efect ... pentru ca te lasa sa crezi ceva ce nu exista si tu sti ca nu exista ... dar realitatatea e prea complexa pentru a incerca sa o schimbi ... fie doar pentru tine .... . Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 25 Octombrie 2010, ora 01:47
Unii ierarhi ai Bisericii creștine primare s-au folosit de toată puterea lor pentru a face ca Apollonius din Tyana să fie considerat un mit sau cel puțin un vrăjitor. Miracolele lui Apollonius îi tulburau pe unii din Părinții Bisericii, așa cum putem să vedem din stânjeneala pe care o manifestă Iustin Martirul: Cum să explicăm faptul că talismanele lui Apollonius aveau puterea de a calma furia valurilor, violența vânturilor și atacul fiarelor sălbatice și, în timp ce miracolele Domnului nostru nu sunt păstrate decât în tradiție, acelea ale lui Apollonius par mai numeroase și se manifestau efectiv, prin fapte atât de concrete, încât antrenau și uimeau întreaga asistență? Concurenta................................ ....Pai se pare ca si voi crestinii va cam indoiti de "minunile" lui isus....cred ca de fapt era vorba de minunile lui nenea de mai sus....Au fost preluate...aveau priza la public...
|
Postat pe: 25 Octombrie 2010, ora 02:04
Tiara, coroana pe care o poartă papii - deși împodobită în moduri diferite în perioade diferite - este identică în formă cu cea purtată de zeii" sau îngerii arătați pe tăblițele asiriene păgâne . Ea este asemănătoare celei care se poate vedea pe capul lui Dagon, zeul-pește înfățișat aici. Dagon nu era de fapt decât o formă tainică al falsului mântuitor" babilonian. Numele de Dagon vine de la dag (un cuvânt tradus de obicei cu pește" în Biblie) și înseamnă zeul-pește . Deși și-a avut originea în păgânismul Babilonului, închinarea adusă lui Dagon a devenit deosebit de uzuală printre filisteni (Judecători 16:21-30; 1 Samuel 5:4, 5). Modul în care era înfățișat Dagon în sculptura mesopotamiană se vede în desenul reprodus alăturat . În cartea sa Babylon and Nineveh (Babilonul și Ninive), Layard explică următorul lucru: Capul peștelui formează o mitră deasupra capului bărbatului, în timp ce coada solzoasă ca un evantai cădea ca o manta, lăsând să se vadă picioarele și laba picioarelor" . Mai târziu a rămas ca o mitră numai partea de sus, cu gura peștelui de abia deschisă. Pe mai multe monede malteze, un zeu (ale cărui caracteristici sunt aceleași ca cele ale lui Osiris, Nimrodul egiptean), este prezentat nemaiavând corpul de pește și rămânând doar mitra capului de pește . O pictură renumită a lui Moretto îl înfățișează pe Sf. Ambrozie purtând o mitră în forma unui cap de pește. Același tip de mitră este purtat de papă, așa cum se vede în schița papei Paul VI în timp ce rostea o predică despre Pace" în istorica sa vizită făcută în Statele Unite în 1965. H. A. Ironside spune că papa este succesorul direct al marelui preot al tainelor babiloniene și slujitorul zeului-pește Dagon, pentru care poartă, asemenea predecesorilor lui idolatri, inelul pescarului. Din nou, amestecând păgânismul și creștinismul laolaltă, asemănările au făcut ca acest amestec să fie mai puțin evident, în acest caz, deoarece Petru fusese pescar, inelul zeului-pește având titlul de Pontifex Maximus înscris pe el a fost asociat cu acesta. Dar apostolul Petru n-a purtat niciodată un inel ca acesta. Nimeni nu s-a aplecat și nu i-a sărutat inelul. Probabil că nici nu avea vreunul, căci, așa cum a spus ologului: Argint și aur n-am"! (Faptele Apostolilor 3:6) Un alt indiciu care ne ajută la soluționarea tainei Babilonului modern se poate vedea în folosirea pallium-ului pe care îl poartă papa pe umeri. Dicționarele neprescurtate îl definesc ca pe un veșmânt purtat de clerul păgân din Grecia și din Roma, înaintea erei creștine. În vremea modernă, pallium-ul este făcut din lână albă luată de la doi miei care au fost binecuvântați în bazilica Sf. Agnes din Roma. Ca simbol al faptului că arhiepiscopul are parte și el de plinătatea funcției papale, papa le trimite pallium-ul. Totuși, înainte de a-l trimite, este pus toată noaptea deasupra presupusului mormânt al Sf. Petru - această practică fiind o copie a ritualului păgân practicat printre greci !
|
|
Postat pe: 25 Octombrie 2010, ora 02:35
Petru NU a fost primul papă! Iată ZECE dovezi biblice solide că Petru nu a fost la Roma. Marcați-le pe toate în Biblie și aprofundați-le bine, ca să nu fiți și VOI înșelați. PRIMATUL Bisericii Romano-Catolice depinde de o învățătură fundamentală: pretenția că Petru a fost primul episcop al Romei și întemeietorul Bisericii Romane. Învățătura istoricilor catolici ne spune că Simon Petru a mers la Roma în același timp cu Simon Magul pentru a-i contracara influența rea. Aceasta s-a întâmplat în timpul domniei lui Claudiu. După ce l-a combătut cu succes pe Mag, ne spun ei, Petru și-a asumat episcopatul roman și a rămas în fruntea lui până la persecuțiile lui Nero din 68 d.Hr., timp în care Petru se presupune că a fost răstignit cu capul în jos pe dealul Vaticanului. Aceasta este istorisirea de bază pe care care scriitorii catolici nu se dau în lături să o apere. Unii dintre ei spun că acest raport general conține unul din evenimentele istorice cel mai ușor de dovedit. Oare așa este? Rămâne adevărul că mulți autori eclesiastici din cel de-al doilea secol, printre care și Justin Martyr, oferă informații care neagă complet presupusul episcopat roman al lui Petru. Acest lucru este recunoscut efectiv de toți teologii cu excepția catolicilor conservatori (Ency. Biblica, col. 4554). Dar și mai important de-atât, rapoartele despre adevărata biserică a lui Dumnezeu scrierile Noului Testament resping în mod absolut pretenția romano-catolică. Este timpul ca lumea să-și deschidă ochii în fața adevărului în această privință adevărul care este clar descoperit în Cuvântul lui Dumnezeu. Apostolul Petru nu a fost NICIODATĂ Episcopul Romei! Învățătura biblică Există zece dovezi majore în Noul Testament care combat în întregime pretenția că Petru a fost în Roma din vremea lui Claudiu până în vremea lui Nero. Aceste puncte biblice vorbesc de la sine și ORICARE DINTRE ELE este suficient pentru a dovedi caracterul ridicol al pretenției catolice. Observați ce ne spune Dumnezeu! Adevărul ESTE decisiv! DOVADA NR. 1: Trebuie să luăm în considerare însărcinarea pe care i-a dat-o Hristos lui Petru. Aceasta este deseori foarte jenant pentru catolici, pentru că Hristos l-a însărcinat pe Petru să devină slujitorul celor CIRCUMCIȘI, nu al neamurilor nercircumcise. Lui Petru îi fusese încredințată Evanghelia pentru cei TĂIAȚI ÎMPREJUR, căci Cel ce făcuse din Petru apostolul celor tăiați împrejur, făcuse și din mine apostolul Neamurilor (Gal. 2:7-8). Aceasta este o dovadă într-un limbaj foarte clar. Lui Pavel, NU lui Petru, i-a fost încredințată apostolia față de neamuri. Și cine a fost cel care a scris Epistola către ROMANI? În mod sigur NU A FOST Petru! Și când au cunoscut harul [darul sau slujba], care-mi fusese dat, Iacov, Chifa [Petru] și Ioan, care sunt priviți ca stâlpi, mi-au dat mie și lui Barnaba, mâna dreaptă de însoțire, ca să mergem să propovăduim: noi la Neamuri, iar ei la cei tăiați împrejur (Gal. 2:9). Pavel a menționat mai departe slujba sa specială ca apostol al neamurilor în 2 Timotei 1:11: Propovăduitorul și apostolul ei am fost pus eu și învățător al Neamurilor. PETRU nu este numit NICĂIERI apostolul neamurilor! Aceasta exclude deplasarea lui la Roma pentru a deveni capul comunității neamurilor. DOVADA NR. 2: Pavel le-a spus în mod special romanilor că EL fusese ales pentrua fi apostolul lor, nu Petru. Ca să fiu slujitorul lui Isus Hristos între Neamuri. Eu îmi împlinesc cu scumpătate slujba Evangheliei lui Dumnezeu, pentru ca Neamurile să-I fie o jertfă bine primită (Rom. 15:16). Cât de clar! Pavel a avut însărcinarea directă din partea lui Hristos pentru această lucrare. El chiar relatează mai departe în Romani 15:18 că Hristos a fost Cel care l-a ales ca să aducă Neamurile la ascultarea de El: fie prin cuvântul meu, fie prin faptele mele. PAVEL a întemeiat singura biserică ADEVĂRATĂ la Roma DOVADA NR. 3: Ni se spune chiar de Pavel că el nu Petru a fost cel care urma să întemeieze oficial Biserica romană. Căci doresc să vă văd, ca să vă dau vreun dar duhovnicesc pentru întărirea [KJV: înființarea] voastră (Rom. 1:11). Uimitor! Biserica de la Roma nu fusese ÎNFIINȚATĂ oficial chiar până în 55 sau 56 d.Hr. Totuși, catolicii vor să credem că Petru făcuse acest lucru cu aproximativ zece ani mai înainte în timpul domniei lui Claudiu. Ce absurd! Înțelegeți, desigur, că NICI Petru, nici Pavel nu au înființat Biserica Catolică! Dar aceste dovezi sunt oferite pentru a ilustra că este practic imposibil ca PETRU să fi fost asociat în vreun fel cu ORICARE biserică de la Roma. DOVADA NR. 4: Descoperim că Pavel nu doar că și-a dorit să înființeze Biserica de la Roma, dar ne spune foarte clar că scopul său nu a fost NICIODATĂ de a zidi pe temelia pusă de altcineva. Și am căutat să vestesc Evanghelia acolo unde Hristos nu fusese vestit, CA SĂ NU ZIDESC PE TEMELIA PUSĂ DE ALTUL (Rom. 15:20. Dacă Petru înființase Biserica Romană cu zece ani mai înainte de această declarație, acesta ar fi fost un adevărat afront la adresa lui Petru. Chiar și numai această declarație este o dovadă suficientă că Petru nu fusese niciodată în Roma înainte de această perioadă pentru a înființa vreo biserică Petru nu a fost la Roma DOVADA NR. 5: La finalul Epistolei lui Pavel către Romani, el salută nu mai puțin de 28 de persoane, dar nu-l menționează pe Petru nici măcar o dată! Vedeți Romani 16 citiți tot capitolul! Rețineți: Pavel a salutat aceste persoane în anul 55 sau 56 d.Hr. De ce nu l-a amintit și pe Petru? Pentru că pur și simplu Petru nu era acolo! DOVADA NR. 6: La aproximativ patru ani după ce Pavel le-a scris romanilor, a fost dus ca prizonier în Roma pentru a fi judecat înaintea lui Cezar. Când comunitatea creștină din Roma a aflat de sosirea lui Pavel, s-au dus toți să-l întâmpine. Din Roma ne-au ieșit înainte.... FRAȚII, care auziseră despre noi (Fapte 28:15). Din nou, prezența lui Petru printre ei nu este menționată nici măcar o singură dată. Ar fi fost extraordinar dacă Petru ar fi fost Roma, căci Luca îi menționează întotdeauna pe nume pe apostolii importanți în raportul său din Fapte. Dar el nu amintește nimic de vreo întâlnire a lui Petru cu Pavel. De ce? Pentru că Petru nu a fost în Roma! DOVADA NR. 7: Când Pavel a sosit în final la Roma, primul lucru pe care l-a făcut a fost de a-i convoca pe mai marii iudeilor (Fapte 28:17) cărora le-a vestit Împărăția lui Dumnezeu, [și] le-a adus dovezi (vers. 23). Dar ceea ce este uimitor este că acești mai mari ai iudeilor susțineau că știu foarte puțin chiar despre învățăturile de bază ale lui Hristos. Tot ce știau era că partida aceasta pretutindeni stârnește împotrivire (vers. 22). Apoi Pavel a început să le explice învățăturile de bază ale lui Hristos despre Împărăția lui Dumnezeu. Unii au crezut majoritatea nu au crezut. Acum, ce înseamnă toate acestea? Înseamnă că dacă Petru, care era el însuși un partizan iudeu puternic, ar fi predicat constant în Roma timp de 14 ani până în acel moment, ȘI S-AR FI AFLAT ÎNCĂ ACOLO cum ar fi fost posibil ca acești lideri iudei să cunoască așa de puțin chiar despre adevărurile de bază ale creștinismului? Și aceasta este o dovadă clară că Petru nu a fost în Roma până în anul 59 d.Hr. În epistolele lui Pavel nu se spune nimic despre Petru DOVADA NR. 8: După respingerea conducătorilor iudei, Pavel a rămas în casa închiriată de el timp de doi ani. În acest timp a scris Epistolele către Efeseni, Filipeni, Coloseni, Filimon și Evrei. Și în timp ce-i amintește pe alții care au fost în Roma în această perioadă, nu-l amintește nicăieri pe Petru. Motivul evident apostolul celor tăiați împrejur nu se afla acolo! DOVADA NR. 9: După expirarea celor doi ani de închisoare ai lui Pavel, acesta a fost eliberat. Dar după aproximativ patru ani (cam în 65 d.Hr.), el a fost trimis din nou prizonier la Roma. De data aceasta a trebuit să apară înaintea tronului lui Cezar și a fost condamnat la moarte. Pavel descrie pe larg aceste împrejurări în 2 Timotei. Cu privire la procesul lui, observați ce spune Pavel în 2 Timotei 4:16: La întâiul meu răspuns de apărare, nimeni n-a fost cu mine, ci toți m-au părăsit. Să nu li se țină în socoteală lucrul acesta! Dacă îi credem pe catolici, aceasta înseamnă că Petru l-a părăsit pe Pavel, pentru că ei ne spun că și Petru era prezent în Roma la acea vreme! Petru l-a negat o dată pe Hristos, dar aceasta s-a întâmplat înainte de convertirea lui. Credința că Petru era în Roma în timpul procesului lui Pavel este imposibil de susținut! DOVADA NR. 10: Apostolul Pavel ne informează în mod special că Petru nu a fost în Roma în anul 65 d.Hr. chiar dacă catolicii spun că a fost. Pavel a spus: Numai Luca este cu mine. Adevărul devine foarte clar. Pavel a scris ROMEI; el fusese ÎN Roma; și până la urmă a scris cel puțin șase epistole DIN Roma; și nu doar că nu îl menționează DELOC pe Petru, dar la sfârșit spune: Numai Luca este cu mine. Așadar, Petru nu a fost niciodată Episcop al Romei! Unde a fost Petru? În jurul anului 45 d.Hr. îl găsim pe Petru aruncat în închisoare la Ierusalim (Fapte. 12:3, 4). În anul 49 d.Hr. el se afla încă în Ierusalim, de această dată participând la consiliul de la Ierusalim. În jurul anului 51 d.Hr., el era în Antiohia, în Siria, unde a intrat în dispută cu Pavel pentru că nu vroia să stea alături de neamuri sau să mănânce cu ele. Ciudat lucru ca episcopul Romei să nu vrea să aibă nicio legătură cu neamurile în anul 51 d.Hr.! Mai târziu, aproximativ în anul 66 d.Hr., îl găsim în cetatea Babilonului printre iudei (1 Petru 5:13). Amintiți-vă că Petru era apostolul celor TĂIAȚI ÎMPREJUR. De ce se afla el în Babilon? Pentru că istoria arată că erau la fel de mulți iudei în zona Mesopotamiei în vremea lui Hristos ca și în Palestina. Nu este nicio mirare că îl găsim în est. Poate că acesta este motivul pentru care teologii/cercetătorii spun că scrierile lui Petru au un puternic stil aramaic acel tip al aramaicei vorbit în Babilon. Bineînțeles! Petru era obișnuit cu dialectul lor estic. În perioada în care catolicii cred că Petru era în Roma, Biblia arată clar că el era în altă parte. Dovezile abundă și sunt de netăgăduit. Dacă se acordă atenție cuvintelor lui Dumnezeu, nimeni nu poate fi înșelat. Petru nu a fost NICIODATĂ episcop al Romei! Mare borfas...petru asta....sau te pomenesti ca e vorba de altul..... |
|
|
|
|
Postat pe: 25 Octombrie 2010, ora 08:13
Dosar: Hoteluri instalate în Casa Domnului .....Articol publicat de ziarul Adevarul
Biserica a primit clădiri care depășesc în total suprafața Casei Poporului. Secțiunea Dosar revine cu a doua parte a serialului despre afacerile Bisericii. Dacă săptămâna trecută am arătat cum instituțiile religioase au primit frecvent fonduri de la stat, indiferent de guvernare, astăzi vom arăta și o parte din averile pe care le gestionează Cultele. Din 1990 și până astăzi, Biserica a primit cadou de la Guvern peste două sute de clădiri. Hoteluri, restaurante, baze militare, depozite de armament , sedii de poliție, ferme viticole și parcuri auto au intrat în folosința gratuită a Bisericii Ortodoxe Române sau a altor culte recunoscute de lege. Un calcul făcut pe baza dimensiunilor specificate în hotărârile de guvern arată că din 1990 au fost dați în folosință gratuită în total 3.000.000 de metri pătrați de teren arabil sau intravilan și 442.000 de metri pătrați de construcții. Dacă am așeza aceste clădiri una lângă cealaltă, construcția rezultată ar deveni a doua din lume, depășind cu o treime Casa Poporului. Și ca pomana să fie completă, în 2007, Guvernul Tăriceanu elaborează o lege prin care bunurile date în folosința Cultelor de-a lungul vremii să iasă definitiv din administrarea statului și să devină proprietatea privată a instituțiilor religioase. Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române, instituția care a primit majoritatea imobilelor din ultimii 20 de ani, spun că felul acesta de împroprietărire este o compensație pentru unele imobile preluate abuziv de comuniști. Biserica a încercat și alte strategii pentru a pune mâna pe proprietăți aducătoare de venit. Cel mai mare tun a fost dat de Înaltpresfințitul Pimen al Sucevei care este pe cale să pună mâna pe 200.000 de hectare de pădure printr-o metodă contestată în instanță de Regia Națională a Pădurilor Romsilva. Pimen a înființat în 2000 Fundația Fondul Bisericesc Ortodox din Bucovina (FBORB) prin care revendică acum suprafețe de pădure care ar fi aparținut Bisericii până în 1949. În Dosar" citiți cum au fost împroprietărite și cum au fructificat Bisericile binefacerile venite de la Guvern. Fie că au făcut demersuri la Guvern sau au inițiat revendicări controversate, reprezentanții Cultelor din România își sporesc an de an patrimoniul aducător de venit. Acolo unde statul sărăcește, se îmbogățesc oamenii Domnului. Raporteaza abuz de limbaj
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
Postat pe: 25 Octombrie 2010, ora 08:20
Politică și afaceri în numele Domnului
În rubrica Dosar" din această săptămână, Adevărul" face o radiografie a modului în care finanțele se împletesc cu politica în sânul Bisericii. Concluziile sunt șocante: din patru în patru ani, când sunt alegeri electorale, Cultele primesc de la buget sume record. Dacă în 2004, guvernul Năstase a alocat pentru Culte 32 de milioane de dolari, guvernul Tăriceanu a acordat de la buget 121 de milioane de dolari, iar cabinetul Boc a dispus, numai în 2010, alocarea 126 de milioane de dolari. Între timp, afacerile prelaților se derulează cu profit într-un paradis fiscal creat de stat, prin facilitățile acordate. Prelații profită de aceste facilităși ca să facă afaceri în toate domeniile: construcții, turism, bursă, consultanșă, energie și altele. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 25 Octombrie 2010, ora 08:28
Să nu poftești casa aproapelui tău". Este a zecea poruncă din Biblie. Una din regulile de bază pe care orice creștin trebuie s-o respecte de-a lungul vieții. Mai-marii Bisericii însă nu au poftit la casa aproapelui lor. Dar s-au ales cu hoteluri, baze militare, depozite de armament, sedii de poliție, restaurante, ferme viticole și parcuri auto.
Din 1990 și până astăziAdevărul" a numărat peste două sute de clădiri care au fost cedate gratuit Bisericii. Multe dintre imobile ar fi adus acum venituri consistente la bugetul de stat. Instituții precum Ministerul Apărării, Ministerul Agriculturii, Serviciul Român de Informații, Hidroelectrica, ba chiar și Ministerul Finanțelor au fost sărăcite în numele Domnului. În multe cazuri, Biserica nu avea să-și respecte promisiunea de a desfășura în incinta lor activități sociale sau spirituale. Or, acest tip de obiectiv a fost trecut pe locul doi în detrimentul exploatării economice a activelor ajunse în posesie. Râvna de la Severin Mitropolia Olteniei a pus ochii pe un hotel și un restaurant în centrul municipiului Drobeta-Turnu Severin. Mitropolitul a poftit -prim-ministrul a dat. În 2001, Adrian Năstase își dădea acordul prin Hotărârea de Guvern nr. 386 pentru trecerea în folosință gratuită a Mitropoliei Olteniei a unui hotel de 1.300 de metri pătrați, dar și a unui restaurant alăturat cu o suprafață similară. Motivul tranzacției invocat în document era "desfășurarea unor activități bisericești cu caracter educativ, cultural, ecumenic și social". Au trecut nouă ani de atunci, iar clădirile dăruite de Guvern tot hotel și restaurant au rămas. Conform Registrului Comerțului, în hotelul în care nu s-au făcut investiții substanțiale se rup chitanțe în numele societății Lebăda Severin SRL, unde 60% din părțile sociale sunt deținute de Mitropolia Olteniei și restul de Episcopia Severinului și Strehaiei. Potrivit Ministerului Finanțelor din 2002, ierarhii au încasat de pe urma hotelului 3.500.000 de lei (830.000 de euro). Profitul rămas în conturile mitropoliei și episcopiei, în aceeași perioadă de timp, este de 400.000 de lei (95 de mii de euro). Se desfășoară activități cu caracter spiritual în incintă. Se întâlnesc lunar 50 de preoți din cadrul unei protoierii. Dar sunt activități care nu sunt deschise presei și de aceea nu se văd", spune preotul Viorel Vlăducu, consilier comunicații media în cadrul Episcopiei Severinului și Strehaiei. Nota de fundamentare a hotărârii de guvern aduce însă detalii interesante. Acolo ar fi trebuit să existe nu un hotel, ci o "academie teologica pentru laici". Seminarul all inclusive" O situație copiată la indigo cu cea de la Drobeta-Turnu Severin s-a petrecut în celălalt colț al țării, la Iași. Aici în 1995 , o altă hotărâre de guvern semnată de Nicolae Văcăroiu prevedea ca Mitropolia Moldovei și Bucovinei să primească în administrare "împreună cu mijloacele fixe din dotare" hotelul-restaurant "Victoria".Construcția de peste 900 de metri pătrați se transmitea cu titlu gratuit și se afla într-o zonă ideală, în central orașului, lângă Teatrul Național, unul dintre principalele obiective turistice ale urbei. Hotărârea de guvern stabilea că "se aprobă transmiterea imobilului (...) necesar funcționării Facultății de Teologie Ortodoxă Iași". În realitate, acolo nu a funcționat niciodată Facultatea de Teologie. Oamenii în sutană de acolo aveau să păstreze destinația de hotel a imobilului care aduce și acum venituri consistente în vistieria Mitropoliei. Astăzi, în spatele denumirii de "Casa de oaspeți", stă ascuns un hotel-restaurant în toată regula, deschis publicului larg și care oferă toate serviciile aferente. O cameră cu două paturi o închiriezi la prețul pieței: 150 de lei. Am sunat la recepție și am tocmit închirierea restaurantului pentru o nuntă. "Dacă doriți pentru toamna care vine, tacâmul va fi 150 de lei, și mai adăugăm creșterile care vor fi. Doriți de 200 de persoane? În acest caz vă putem oferi Centrul de Conferințe Providența", ne sugerează recepționerul. Centrul de Conferințe Providența al Mitropoliei, disponibil și ca centru lăutăresc ocazinal, este o construcție ridicată de Biserică tot cu bani de la stat. Banii au venit tot de la Guvern, premier fiind Adrian Năstase de această dată. Între 2002 și 2004, Năstase a eliberat nu mai puțin de cinci hotărâri de guvern pentru alocarea sumei totale de 4.300.000 lei (un milion de euro). Reprezentanții Mitropoliei Moldovei susțin că de fapt destinația Hotelului Victoria prevăzută de hotărârea de guvern este respectată și astăzi. "Nu este vorba de faptul că acolo trebuia să funcționeze Facultatea de Teologie Ortodoxă, ci că acel imobil s-a dat pentru că este necesar funcționării acestei instituții. Casa de oaspeți «Sf. Nicolae» găzduiește adesea simpozioane, seminarii, congrese sau alte activități desfășurate de către Facultatea de Teologie Ortodoxă. Într-o parte a clădirii sunt cazați studenți ai facultății", spune preotul Constantin Struzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. În nota de fundamentare a hotărârii, construcțiile au fost date în grija Mitropoliei încă din 1990 nu pentru a fi hotel și restaurant ci pentru a fi transformate în obiective mai puțin profitabile: internat teologic" și cantină pentru studenții de la Teologie cunoscut fiind că studenții trebuie să respecte posturile". ; Material realizat cu sprijinul redacțiilor Adevărul de Seară" "Casa de oaspeți «Sf. Nicolae» găzduiește adesea simpozioane, seminarii, congrese sau alte activități desfășurate de către Facultatea de Teologie Ortodoxă. Într-o parte a clădirii sunt cazați studenți ai facultății." Constantin Struzu purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei Ruinele de la Baia Mare În unele cazuri, Biserica nu a făcut investițiile pe care se angajase să le facă pe proprietățile primite de la stat . Așa s-a întâmplat la Baia Mare. După ce a primit un bloc de patru etaje pe care l-au lăsat de nouă ani în paragină, reprezentanții Episcopiei Maramureșului și Sătmarului au mai cerut în folosință încă o ruină. Chiar dacă prima experiență le-a arătat că nu au fonduri de reparații. În 2001, Adrian Năstase cedează blocul din Bulevardul Unirii, clădire ce aparținuse Ministerului Apărării Naționale. Imobilul zace și acum așa cum a fost primit. Fără tencuială, fără geamuri. "N-au fost bani până acum pentru renovare fiindcă avem o catedrală în construcție și au intrat mulți bani acolo", găsește o scuză consilierul cultural al Episcopiei, Cristian Ștefan. Catedrala era în construcție însă și în 2008 când Guvernul Tăriceanu, de data asta, oferă în centrul orașului o construcție a Serviciului Român de Informații. Imobil tot neterminat. "Se vor găsi întotdeauna voci care să spună că e o dovadă de lăcomie faptul că am cerut o a doua clădire. Noi am solicitat imobilul din 2008 pentru a face un nou sediu al Episcopiei. Nu putem face sediul în blocul de patru etaje pentru că nu se cuvine să pui episcopia în bloc", argumentează Cristian Ștefan. Documentele îl contrazic însă pe părintele Ștefan. Conform Hotărârii de Guvern 1464 din 2008, imobilul nu ar fi urmat în niciun caz să devină sediu de Episcopie, ci "centru social-filantropic, cultural, spiritual și educațional". Monumentul de la Botoșani O ruină au râvnit și ierarhii de la Botoșani. Acolo, Biserica a pus mâna pe un monument istoric aflat în evidența statului sub denumirea de "Casa Sofian". Imediat ce au primit-o, clericii din Moldova s-au rezumat a achita o sumă modică de 20.000 de lei pentru expertize tehnice. În rest au lăsat în plata Domnului construcția. În 2002, prin Hotărârea de Guvern 1353 semnată de Adrian Năstase, Mitropolia Moldovei și Bucovinei-Protopiatul Botoșani a primit în centrul orașului casa boierească de 800 de metri pătrați și terenul aferent de aproape 4.000 de metri. Aici ar fi trebuit să se înființeze "Centrul Cultural Pastoral". Ruine prea scumpe Clădirea este și acum, la opt ani de atunci, în pragină. Mitropolia Moldovei și Bucovinei a cerut de la Oficiul Național al Monumentelor Istorice bani pentru a renova construcția ajunsă în grija lor. Conform estimărilor, se apreciază că valoarea investițiilor s-ar ridica la un milion și jumătate de lei. Mitropolia Moldovei și Bucovinei a avut doar în anul 2009 un excedent de 10 milioane de lei. Cu acești bani rămași necheltuiți la finalul anului, înalții Bisericii ar fi renovat de șapte ori Casa Sofian, fără să trebuiască să mai aștepte fonduri de la Stat. Până acum, pentru renovarea construcției, din partea Institutului Național al Monumentelor Istorice au venit 600.000 de lei. Fuga de răspundere Banii de reabilitare au venit numai de la Guvern. Ar fi trebuit să dea și preoții, având în vedere că acolo urmează să fie un centru ecumenic. Dar până acum au existat reticențe din partea lor când a fost vorba de investit", spune Dănuț Huțu, director al Direcției de Culte și Patrimoniu din Botoșani. Întrebat de ce Biserica nu a făcut nicio investiție având în vedere că e o clădire pe care o are în grijă, protopopul de Botoșani, Lucian Leonte, ne-a închis telefonul în nas."Sunt bolnav! Mi‑e rău!...". În urma insistențelor telefonice a declarat: "Eu cred că a contribuit Mitropolia cu bani. Nu pot să vă spun cu cât anume". După ce o mare parte din banii de renovare au venit, cei de la Mitropolie s‑au gândit că se cuvine să solicite clădirea cu totul. Prelații vor să devină din administratorii monumentului istoric, proprietari cu acte în regulă. Casa Sofian nu a aparținut niciodată Bisericii. În urma solicitării unității religioase, Secretariatul de Stat pentru Culte a inițiat două proiecte de hotărâre prin care Casa Sofian și alte 25 de imobile să treacă în proprietate cultelor. "Să nu poftești casa aproapelui tău; să nu poftești nevasta aproapelui tău, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici măgarul lui, nici vreun alt lucru, care este al aproapelui tău." A zecea poruncă. Exodul 20:17 Nu-i mai satura pamantul Ce parere aveti..umili credinciosi?
|
|
Iisus 250 mesaje Membru din: 12/08/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 25 Octombrie 2010, ora 08:53
De la: Ic3, la data 2010-09-09 19:02:32Test Raporteaza abuz de limbaj
Pe Pamint,excrocii prostesc norodul cu promisiuni desarte pina reusesc sa le puna jugul,apoi le cinta sa joace in functie de chef !In decursul timpului popoarele au uitat ca cei pe care i-au angajat sa le reprezinte interesele sau transformat in asupritorii lor,au acumulat averi imense si au constituit o masina de represiune impotriva angajatorilor,a poporului care i-au angajat
Lenesii,lichelele,incapabilii si bolnavii mintal,sunt primii care acorda girul excrocilor pentru a le deveni sefi.
On Earth, thieves foolish with empty promises until the people manage to put the yoke, then sing them to play depending on the mood! In time people have forgotten that those who agreed to represent the interests or turned their oppressors, have accumulated fortunes, and set a car repression against employers, the people who committed
Lazy, illiterate, sloths and dementia, are the first to grant them the endorsement of these thieves to become bosses.
Sulla Terra, i ladri stupidi con promesse vuote fino a quando le persone riescono a mettere il giogo, poi cantare a giocare a seconda dell'umore! Nel tempo le persone hanno dimenticato che chi ha accettato di rappresentare gli interessi o trasformato i loro oppressori, hanno accumulato fortune, e impostare una repressione auto contro i datori di lavoro, le persone che hanno commesso
Lazy, analfabeta, bradipi e demenza, sono i primi a concedere loro l'approvazione di questi ladri di diventare boss.
Teléfono/Fax (01662) 289 30 00
|
|
Iisus 250 mesaje Membru din: 12/08/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 25 Octombrie 2010, ora 08:55
Omul ,propovaduieste religii si dogme politice,impotriva semenilor sai mai slabi cu duhul pe care reuseste sa le inoculeze sub diferite forme.Astfel lumea umana se imparte intre bogati si saraci-exploatatori si exploatati,momeala fiind banul.Poluarea masiva ,va duce la disparitia multor vietuitoare care traiesc in simbioza,influentind negativ viata omului,dezastrele ,cutremurele,incendiile,inundatiile,recesiunile economice,molimele si foametea vor constitui avertismentul pentru reconciliere in vederea transformarii constiintei umane pentru urmatoarea dimensiune
Raporteaza abuz de limbaj
Pe Pamint,excrocii prostesc norodul cu promisiuni desarte pina reusesc sa le puna jugul,apoi le cinta sa joace in functie de chef !In decursul timpului popoarele au uitat ca cei pe care i-au angajat sa le reprezinte interesele sau transformat in asupritorii lor,au acumulat averi imense si au constituit o masina de represiune impotriva angajatorilor,a poporului care i-au angajat
Lenesii,lichelele,incapabilii si bolnavii mintal,sunt primii care acorda girul excrocilor pentru a le deveni sefi.
On Earth, thieves foolish with empty promises until the people manage to put the yoke, then sing them to play depending on the mood! In time people have forgotten that those who agreed to represent the interests or turned their oppressors, have accumulated fortunes, and set a car repression against employers, the people who committed
Lazy, illiterate, sloths and dementia, are the first to grant them the endorsement of these thieves to become bosses.
Sulla Terra, i ladri stupidi con promesse vuote fino a quando le persone riescono a mettere il giogo, poi cantare a giocare a seconda dell'umore! Nel tempo le persone hanno dimenticato che chi ha accettato di rappresentare gli interessi o trasformato i loro oppressori, hanno accumulato fortune, e impostare una repressione auto contro i datori di lavoro, le persone che hanno commesso
Lazy, analfabeta, bradipi e demenza, sono i primi a concedere loro l'approvazione di questi ladri di diventare boss.
Teléfono/Fax (01662) 289 30 00
|
|
Postat pe: 25 Octombrie 2010, ora 13:00
De la: Ic3, la data 2010-10-24 08:53:35De la: 9am183411, la data 2010-10-24 00:03:48Mai fratilor da caustici mai sunteti;aproape sa ma convingeti; Probabil sunt si eu putin ateu,caci daca as fi credincios in adevaratul sens al cuvantului,as avea mai multa dragoste;iar de ateul veritabil,care se considera om, nu animal,eu zic ca ar avea multa dragoste si intelegere fata de neputintele celorlalti.Ca si un crestin adevarat de altfel;in rest toate sunt surogate si fiecare isi striga neputinta proprie. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 25 Octombrie 2010, ora 13:04
De la: Opris_Vasile123, la data 2010-10-24 10:14:31De la: 9am183411, la data 2010-10-24 00:03:48Mai fratilor da caustici mai sunteti;aproape sa ma convingeti; Nu pe terenul terestru te trimit eu,ci catre adancul sufletului tau;ceea ce analizati voi sunt lucruri de suprafata;de aceea nu cautati unde trebuie;cine cauta bautura ,spre ex, merge la carciuma,cine cauta sfintenie merge unde se poate gasi;eu zic sa va mai interesati,ca sunt si sfinti in zilele noastre si va lamuresc ei;v-as recomanda e unde,dar e mai placut sa cauti singur.
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 01:58
A fost odata ca-n povesti...a fost ca niciodata..... Din rude mari imparatesti ...un sfantu' duh si-o fata..... Si uite asa ...a inceput lucratura domnului...pardon...a bisericii ...pe pamant....precum si in ceruri (in sistemul solar).....unde soarele se misca in jurul pamantului....
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 15:31
Draga Karpov vezi ca te-ai blocat in reactii;repeti acelasi lucru
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 16:08
De la: 9am183411, la data 2010-10-26 15:31:37Draga Karpov vezi ca te-ai blocat in reactii;repeti acelasi lucru Repet adevarul.....
|
Sil100 250 mesaje Membru din: 1/09/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 16:46
De la: Ic3, la data 2010-10-25 08:28:31Să nu poftești casa aproapelui tău". Este a zecea poruncă din Biblie. Una din regulile de bază pe care orice creștin trebuie s-o respecte de-a lungul vieții. Mai-marii Bisericii însă nu au poftit la casa aproapelui lor. Dar s-au ales cu hoteluri, baze militare, depozite de armament, sedii de poliție, restaurante, ferme viticole și parcuri auto. Prin astfel de fapte Biserica nu-si face decat rau pe termen lung. Cu cat mai multe abuzuri cu atat mai repede vor aparea reactiile contrare. Si ce s-a luat de la stat tot statul poate lua inapoi si sper ca se vor cere si compensatii pentru perioada cand Biserica a detinut in propietate imobile care nu-i apartineau. Biserica a avut de 2 ori de suferit din relatia cu statul: o data pe vremea lui Cuza cand s-a produs secularizarea averilor manastiresti (printre averile confiscate atunci se aflau si mosii donate de diferiti domnitori romani pentru sustinerea manastirii de la muntele Atos!) si eliberarea robilor tigani care apartineau de manastiri si a doua oara pe vremea comunistilor. Deci precedente exista... |
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 17:43
Credinciosii veritabili ...sunt putini...Cei care apar ...pe strada asta , nu sunt prea credinciosi...Nu se pot compara nici cu cel mai amarat budist...Si sa nu uitam ca buda a fost om...si ca nu avea pretentia sa fie divinizat....Deci credinta inseamna altceva...Papagalii aia de crestini , timpurii....au incercat sa copie ceva....insa nu au reusit....Dorinta de arginti , de putere si de recunoastere ....e mult mai mare....si crestinii actuali , simt asta.....Pacaleala are ...picioare scurte.....
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 19:11
Uite de aia imi place mie de Ic3 ... ma da atat ura are asta in clasa asta de sugatori de crucifixe de te miri cum nu a omorat nici un popa pana acum... sincer e demn de lauda , atat stapanire de sine , sange rece ... cred ca pupa si icoane inainte sa le dea foc ...
este evident ca avem de-a face cu o clasa de trantori si mancatori de pomeni ...dar ce ne facem ? ca noi astia care ii intalnim la usa cand vin cu boboteaza si le zicem : dute-n pastele mumatii de craciun satana ! suntem putini .... pe timpul lui cuza s-a facut acea secularizare pentru ca forta care era in spatele lui era burgheza si aia era fomista rau de tot jinduind dupa terenurile bisericilor care erau foarte mari la acea vreme ... apoi comunistii aveau un interes si mai adanc pe langa cel material si cel ideologic ... acum insa exista o sleahta de panarame kaghebiste ce au inteles mersul vremurilor ... adica inainte de alegeri pulsam bani la ambele tabere ... banii se intorc apoi odata inainte de alegeri cand puterea da bisericilor bani exact cu cateva luni inainte de alegeri , bani care revin partidelor pe cale lumeasca din donatii "anonime "... bani se spala excelent caci cine taie chitanta la o panaram de inmormatare de 1000 de ron ? ... astfel se imping bani ( si asta stiu din surse sigure ...popa care pulseaza semestrial ca sa ramana in post sau ori de cate ori vine bulibasa al lor in oras ) de la popi spre episcopii si de aici spre mitropolie ....astia de la mitropolie s-au pomenit astfel dupa revolutie cu un purcoi de bani pe care aparatul ofiteresc securist a stiut sa il foloseasca la maxim ... si noi ne intrebam de ce s-au pastrat in biserica meclele bisericesti care au colaborat cu securitatea ... pai s-au pastrat pentru ca se cunosteau ... sa rupa prietenia acum cand au dat de bani ... astfel ca nu avem o clasa politica care sa vrea desfintarea acestei lipitori pentru ca din aceasta lipitoare se hranesc si ei ... corb la corb nu scoate ochii sau mai bine zis hot la hot nu fura banu .... solutia ar fi lupta deschisa adica cand vedeti popi luati la intrebari ca pe golanii aia de fac grafitii pe gardul scolii... " ce vrei ma? vrei sa imi iei bani cand am sa mor ? ai venit sa ii iei de acum ? vrei sa fac pomana de viu ? sa dau de pomana ? ZI MA CE VREI ? sa cumpar icoane ? mir ? antiprespirant cu aroma de tamaie ? .... lumanarea , lumanarilor matii ... cristosii , cristosilor crstovenestilor lu tactu ! vreai sa mor sa faci inmormantare , parastas , de 6 saptamani , de 3 luni , de 6 luni de un an de doi de trei ...pomeni , colive,colaci ... pomana , pomenilor matii ".... etc , etc etc .... dupa ce o sa bagati asta ala o sa vrea sa te exorcizeze ... eventual sa te ucida ( ce-ar mai vrea el sa scape de noi astia "satanistii" de ii ameninta coliva , colivelor,coliviilor masii )... atunci devi serios ( e un truc super mijto ...) popa o sa se sperie de mama focului caci devenind serios ala are impresia ca tu esti alienat si se retrage ... devi serios intrebandul de seria de la bulentin , legitimatie ca e popa cu acte , chitantier , din ce parohie face parte , cine ii este superior ... am facut asta de 2 ori la doi popi ... au plecat aia in tromba .... baga-mi-as picioru ... daca stiam sa mananc si eu rahat cum manaca popa al meu din oras aveam si eu loganel .... RATB-ul scrie pe cu.ru meu... avantaj nastase .... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 19:21
De la: _KARPOV, la data 2010-10-26 17:43:23 Din Buddha am retinut doar atat : Do not believe in anything simply because you have heard it. Do not believe in anything simply because it is spoken and rumored by many. Do not believe in anything simply because it is found written in your religious books. Do not believe in anything merely on the authority of your teachers and elders. Do not believe in traditions because they have been handed down for many generations. But after observation and analysis, when you find that anything agrees with reason and is conducive to the good and benefit of one and all, then accept it and live up to it. -Buddha este esenta secularismului in forma pura exprimata de un teist !!! mare om Buddha asta domle !!!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 19:24
preot=evazionist=infractor=pacatos=
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 19:41
De la: 9am183411, la data 2010-10-25 13:04:22De la: Opris_Vasile123, la data 2010-10-24 10:14:31De la: 9am183411, la data 2010-10-24 00:03:48Mai fratilor da caustici mai sunteti;aproape sa ma convingeti; in primul si primul rand schimbati numele .... daca vorbesti cu mine macar prezinta-te ca nu vorbesc aici cu C-3POsau R2-D2 din Star Wars ... biblia am citit-o de mai multe ori ( din prima e greu sa o intelegi ...nici acum nu am inteles de ce moise e pus in cos de nuiele si trimis pe apa ...si multe asemenea ) ... scara lui ioan sinaitul am citit-o ...defapt am ascultat-o.... si totusi ...logica din exprimarile acestea imi scapa ... dar poate ca nu gadesc cu partea corpului cu care trebuie ... ar trebui sa gandesc cu sufletu adica sa plang cateva ore inainte de a citi biblia , sa ma tai pe mana cu lama , sa ma palmuiesc singur si apoi sa citesc si sa " simt cu sufletu " .... ca la cap nu intra nimic .... plin de sange , cu fata rosie de palme am sa fiu cea mai patetica creatura din lumea asta ... dar o sa fiu crestin mancati-as pana matale .... DUMNEZEU O SA FIE CU MINE ....va sparg sa moara mama lui franckfurt .... . Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 19:43
De la: _KARPOV, la data 2010-10-26 19:24:49 nu nu ... preot=evazionist=infractor=pacatos= la luat !
|
Fosta membra 9am.ro 975 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Craiova |
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 22:28
De la: symy1, la data 2010-09-18 21:45:29S-au adunat ciorile si vulturii....zic ca se considera intelepti,dar vor murii tot cu o piatra la cap.!!!!!Stapanul Intunericului abia asteapta sa-i ''incazeasca'' putin.!!!!!Judecatorul va venii...vai de sufletele voastre si copiilor vostrii.... Înaintă încet.Un pas.Încă un pas.Întunericul era de nepătruns.În jur liniște totală.Nici un miros.Întinse mâinile.În față : nimic.În lateral nimic.Mai făcu un pas,apoi încă unul.Dintr-o dată,lumina orbitoare îi sfâșie ochii,iar timpanele îi bubuiră de zgomote.Voci.Mai tari și mai neclare la început,apoi din ce în ce mai distincte.Idei.Ascultă cu atenție,ținând ochii strâns închiși.Păreau gândurile cuiva,nestăpânite, necezurate.Se strădui să facă ordine în ele,să le dea un sens.În efortul de concentrare,uită să mai țină ochii închiși.Dar lumina nu mai părea atât de intensă.Iar în față:un chip.Cunoscut.Între timp, gândurile se grupaseră,se aliniaseră și așteptau cuminți la rând.,,Acesta sunt eu!,,își spuse și se cutremură sub povara descoperirii.Vedea un chip comun pe care nu se putea citi nimic,o persoană ca oricare alta,banală.Simțea sentimente obișnuite,dorințe limitate,nevoi simple.,,Și totuși nu pot fi eu.Eu sunt inteligent și activ,am ambiții mari,voință de fier și o personalitate charismatică,,,își spuse conștient că s-ar putea să greșească.Cine sau ce suntem cu adevărat? Auzi,dacă stau eu bine să mă gândesc mie nu-mi trebuie nici o piatra la cap.Prefer să mă incinereze și să mă arunce pe mare,sa am spiritul liber.Ce naiba mai car și piatra după mine?Iar pe stăpânul întunericului de abia îl aștept să mă încălzesc și eu puțin cu el.De ce nu aș profita de această șansă?E o oportunitate perfectă.Te bagi? Nu știu cum va fi cu judecătorul care va veni și ce se va întâmpla cu sufletul meu atunci,dar sunt convinsă că îl amețesc eu și pe ăla cumva.Doar sunt blondă,ce dracu. Pe mine nu viitorul sufletului mă interesează,ci conștiința mea care în prezent e cel mai aspru judecător al meu.Cu ea nu mă prea descurc.Dar găsesc eu o cale să o pun la punct și pe ea.În rest s-auzim numai de bine symy,dar bagate și tu cu mine la încalzirea stăpânului întunericului,facem menage a trois,nu fi rea ,nu mă lăsa singură.Unde-s doi puterea crește.Unde-s trei deja vorbim de plăcere.......... Sunt curioasă dacă l-aș dovedi pe stăpânul Întunericului.Ce zici Tramp te bagi,că te-am văzut mai curajos.Symy sigur nu o să vrea,și o să primesc un refuz din partea ei.
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 22:30
De la: Opris_Vasile123, la data 2010-10-26 19:41:38De la: 9am183411, la data 2010-10-25 13:04:22De la: Opris_Vasile123, la data 2010-10-24 10:14:31De la: 9am183411, la data 2010-10-24 00:03:48Mai fratilor da caustici mai sunteti;aproape sa ma convingeti; numele meu prea putin conteaza;Mai important este ca incerc sa fiu crestin;in primul rand Biblia este asezata in forma aceasta in anul 325;pana atunci era credinta propovaduita mai mult prin viu grai;apoi sunt sute de comentarii si explicatii ale Sfintei Scripturi facute de Sfintii Parinti;daca sunteti curiosi,cititi-si va veti lumina;si din exprimarea ta imi dau seama ca esti un om chinuit ,din moment ce , pentru a citi Biblia si a o intelege,este nevoie de asa autoflagelare si asa calvar;sincer mi-e mila de voi ca va chinuiti asa;
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 22:32
De la: Opris_Vasile123, la data 2010-10-26 19:43:30De la: _KARPOV, la data 2010-10-26 19:24:49 AICI ITIM DAU DREPTATE DACA PREOTUL FACE ASA CEVA SAU DACA MERGE PE LINIA ACEASTA DAR SE POATE SI ASA : PREOT BUN=PACATOSII ISI J8USTIFICA SLABICIUNILE SI PACATELE=AJUNG SA SE IA DE MANA CU ..... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 22:47
Iisus, cu un tricou roz si incheieturile bandajate, intra in bucatarie intinzandu-se.
- Iisuse, ti-a cazut o Iinsigna! - He he he, Drace, lasa-l, nu il mai lua la misto. Ia zi fiule, vrei ceva rapid de mancare? Ca dupa aceea ma apuc de mailuri, ca am vreo trei miliarde de rugaciuni in inbox. - Nu vreau. Sunt trist. Mi-au murit 13.000 de somalezi cu care ma jucam. Le-am transformat din greseala bananele in nisip. Cred ca pana diseara ajung la nea Petrica, la poarta. Ii zic sa ii cazeze sus, la tine. Dracul isi aprinde un Carpati fara filtru. Trage doua fumuri si tuseste convulsiv. - E incredibil! Astea sunt cele mai nenorocite tigari din lume! Cum sa iti mai doresti vreodata altceva? - Auzi, da tu mai ai plamani? - Am, batrane, am. Hai, facem un tenis dupa masa? Ii chem eu pe terorist si pe gras. Sa iti arat ce plamani am. - Pe cine mah? - Allah si Buddha, mah. Parca nu ai sti cine. Sa il vezi pe gras cum se taie dupa primul set ca nu mai poate si abia se abtine sa nu traga o injuratura, he he he - Uiti ce s-a intamplat ultima oara cand i-am pus o racheta in mana lu Allah, stii doar ca sta prost cu nervii. Oricum, si cu fi-miu ce facem? - Pai cineva trebuie sa stranga mingile, nu? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 22:52
De la: Opris_Vasile123, la data 2010-10-26 19:21:57De la: _KARPOV, la data 2010-10-26 17:43:23 Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

se vede ca baza voastra bibliografica e din ziare ,de la tv sau de la radio sant;mai mergeti pe teren sa vedeti realitatea;parerea mea e ca nici pe voi nu va convingeti;v-am mai zis eu:aveti aparenta de atei,dar nu sunteti atei pur sange;aceia au o tinuta mai baieti;nu asa un limbaj suburban;ateul pur impune respectul oricui ,caci e un cercetator obiectiv;ceea ce nu putem spune despre voi;voi aruncati niste cuvinte si vi se pare ca detineti cheile cunoastrii;v-ati incalcit in ratiunea proprie;din punctiul meu de vedere ceea ce sustineti voi nu face nici cat o piscatura de tantar
.....