Info
x
De ce apar credinciosii cand se vorbeste de ateism?
|
BLAGOSLOVUL 130 mesaje Membru din: 12/03/2010 Oras: Braila |
Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 00:03
Mai fratilor da caustici mai sunteti;aproape sa ma convingeti;
se vede ca baza voastra bibliografica e din ziare ,de la tv sau de la radio sant;mai mergeti pe teren sa vedeti realitatea;parerea mea e ca nici pe voi nu va convingeti;v-am mai zis eu:aveti aparenta de atei,dar nu sunteti atei pur sange;aceia au o tinuta mai baieti;nu asa un limbaj suburban;ateul pur impune respectul oricui ,caci e un cercetator obiectiv;ceea ce nu putem spune despre voi;voi aruncati niste cuvinte si vi se pare ca detineti cheile cunoastrii;v-ati incalcit in ratiunea proprie;din punctiul meu de vedere ceea ce sustineti voi nu face nici cat o piscatura de tantar
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 00:23
De la: 9am183411, la data 2010-10-24 00:03:48Mai fratilor da caustici mai sunteti;aproape sa ma convingeti; Bre...Doar nu ii fi matale mai istet si mai informat ca mircea eliade....si ca altii care ma informeaza pe mine.....
|
Ic3 922 mesaje Membru din: 29/06/2009 Oras: Constanta |
Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 08:53
De la: 9am183411, la data 2010-10-24 00:03:48Mai fratilor da caustici mai sunteti;aproape sa ma convingeti; Da de unde sti tu bre cum arata si ce tinuta abordeaza un ateu? .....Si de unde stii matale bre?...cum ar trebui sa gandeasca un ateu vizavi de religie.... Te dai ateu? Sau mi se pare mie
Raporteaza abuz de limbaj
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
OprisVasile 570 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 10:14
De la: 9am183411, la data 2010-10-24 00:03:48Mai fratilor da caustici mai sunteti;aproape sa ma convingeti; jigniri inutile , facute intr-un stil eclectic destul de neaos si nepasator intru ale gandirii si oratoriei filosofice ... in primul rand spuneti ca baza noastra a ateilor este tv si presa ... unde cristosii mamii lor ati vazut dv teme atee la tv ? aseara era un reportaj cu nu-s ce sfant scos din sertar si expus spre lingere si atingere de catre prea iubita noastra mitropolie de 2 lei ... ti se pare subiect ateu ? apoi ne trimiti pe teren ca sa ce ? sa bag flori la ierbar ? sa pun cortu pe deal ? ca sa devin mai ateu sau sa iau drumul pribegiei si sa merg la biserica pacatosul de mine si sa ma spovedesc de cate rele am gandit unele pacate de moarte ce le-am gandit mai ales cu popii si mai marii lor ... asta vrei ? nu noi detinem cheile cunoasterii ci crestinii care spun ca tot ce exista are o cauza si ea e dumnezeu ... apoi spui ca ne-am incalcit in ratiunea proprie ... exemple ? ca dupa cum vezi eu te iau punct cu punct ...tu bagi sorcova .... nici aia toata ... cat despre intepatura de tantar ... daca te intep si iti dau malarie si in 2 saptamani te cureti o sa ma injuri ...ai grija ca si astia micii , virusii iaste periculosi .... . Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 10:35
De la: profesor2010, la data 2010-10-23 23:40:29PROPUN CA TOTI CEI CARE AU CREDINTA IN DUMNEZEU SA NU MAI POSTEZE AICI NICI UN MESAJ acum avem si raspunsul la intrebarea :"de ce apar credinciosii cand se vorbeste de ateism ?" ei apar ca sa spuna :" frati crestini nu mai postati !!" cu subintelesul logic ca ne facem de ca.cao cu dogma noastra de axn scifi... problema don profesor e ca cei care posteaza aici , posteaza din dubiu ... simt ca ceva nu e in regula ca fac parte din matrix si ca au un val tras pe ochi care e tocmai religia ... crezi ca daca printr-o intamplare ciudata am sa dau ochii cu dumnezeu , o sa ma dea pe mana satanei ? ce te face sa crezi ca nu e tot el satana ? si ca a incercat sa puna un bau bau ca sa fim mai atenti la ce facem ...am trecut de etapa in care frica domina actiunea ... acum gandim si actionam in consecinta .. este adevarat ca facem greseli dar cum am putea sa intelegem realitatea decat daca nu prin experienta ... si asta ar trebui sa o stiti daca va puneti nume de don profesor .... despre partea in care va si exprimati in scris ideile ... e obscura rau exprimarea ... sunt si sustin ... vad ca sunteti si vad ca sustineti ....puteati sa scrieti " sunt de acord cu dv si va sustin demersul ..bla ... bal ..bla..." apoi o bagati cotita ca pe targu ocna : " sentimentul" ce sentiment va cuprinde cand cititi :"PROPUN CA TOTI CEI CARE AU CREDINTA IN DUMNEZEU SA NU MAI POSTEZE AICI NICI UN MESAJ"....? va zic eu ca nu cred ca stiti ce sentiment va incearca : frica frica ca o sa va ia dracu pe toti astia care bantuiti pe aici si vorbiti de rau pe capitanu cu cercu la cap ....frica ca o sa va dea pe mana unuia care o sa faca ce vrea cu voi ... hai sa te luminez un pic ...deja cineva face ce vrea cu tine ... tu nu esti decat unul din milioanele de pioni care zilnic fac aceiasi mutare ... pana mor ... gandirea ta e goala , tu sti tot si nu sti nimic , dormi si ai impresia ca esti treaz , mergi si ai impresia ca visezi ....ai impresia ca poti sa faci tot dar nu poti nici sa te ridici de jos ...religia are un asemenea efect ... pentru ca te lasa sa crezi ceva ce nu exista si tu sti ca nu exista ... dar realitatatea e prea complexa pentru a incerca sa o schimbi ... fie doar pentru tine .... . Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 25 Octombrie 2010, ora 01:47
Unii ierarhi ai Bisericii cre�tine primare s-au folosit de toat� puterea lor pentru a face ca Apollonius din Tyana s� fie considerat un mit sau cel pu�in un vr�jitor. Miracolele lui Apollonius �i tulburau pe unii din P�rin�ii Bisericii, a�a cum putem s� vedem din st�njeneala pe care o manifest� Iustin Martirul: �Cum s� explic�m faptul c� talismanele lui Apollonius aveau puterea de a calma furia valurilor, violen�a v�nturilor �i atacul fiarelor s�lbatice �i, �n timp ce miracolele Domnului nostru nu sunt p�strate dec�t �n tradi�ie, acelea ale lui Apollonius par mai numeroase �i se manifestau efectiv, prin fapte at�t de concrete, �nc�t antrenau �i uimeau �ntreaga asisten��?� Concurenta................................ ....Pai se pare ca si voi crestinii va cam indoiti de "minunile" lui isus....cred ca de fapt era vorba de minunile lui nenea de mai sus....Au fost preluate...aveau priza la public...
|
Postat pe: 25 Octombrie 2010, ora 02:04
Tiara, coroana pe care o poart� papii - de�i �mpodobit� �n moduri diferite �n perioade diferite - este identic� �n form� cu cea purtat� de �zeii" sau �ngerii ar�ta�i pe t�bli�ele asiriene p�g�ne . Ea este asem�n�toare celei care se poate vedea pe capul lui Dagon, zeul-pe�te �nf��i�at aici. Dagon nu era de fapt dec�t o form� tainic� al falsului �m�ntuitor" babilonian. Numele de Dagon vine de la dag (un cuv�nt tradus de obicei cu �pe�te" �n Biblie) �i �nseamn� zeul-pe�te . De�i �i-a avut originea �n p�g�nismul Babilonului, �nchinarea adus� lui Dagon a devenit deosebit de uzual� printre filisteni (Judec�tori 16:21-30; 1 Samuel 5:4, 5). Modul �n care era �nf��i�at Dagon �n sculptura mesopotamian� se vede �n desenul reprodus al�turat . �n cartea sa Babylon and Nineveh (Babilonul �i Ninive), Layard explic� urm�torul lucru: �Capul pe�telui formeaz� o mitr� deasupra capului b�rbatului, �n timp ce coada solzoas� ca un evantai c�dea ca o manta, l�s�nd s� se vad� picioarele �i laba picioarelor" . Mai t�rziu a r�mas ca o mitr� numai partea de sus, cu gura pe�telui de abia deschis�. Pe mai multe monede malteze, un zeu (ale c�rui caracteristici sunt acelea�i ca cele ale lui Osiris, Nimrodul egiptean), este prezentat nemaiav�nd corpul de pe�te �i r�m�n�nd doar mitra capului de pe�te . O pictur� renumit� a lui Moretto �l �nf��i�eaz� pe Sf. Ambrozie purt�nd o mitr� �n forma unui cap de pe�te. Acela�i tip de mitr� este purtat de pap�, a�a cum se vede �n schi�a papei Paul VI �n timp ce rostea o predic� despre �Pace" �n istorica sa vizit� f�cut� �n Statele Unite �n 1965. H. A. Ironside spune c� papa este �succesorul direct al marelui preot al tainelor babiloniene �i slujitorul zeului-pe�te Dagon, pentru care poart�, asemenea predecesorilor lui idolatri, inelul pescarului. Din nou, amestec�nd p�g�nismul �i cre�tinismul laolalt�, asem�n�rile au f�cut ca acest amestec s� fie mai pu�in evident, �n acest caz, deoarece Petru fusese pescar, inelul zeului-pe�te av�nd titlul de Pontifex Maximus �nscris pe el a fost asociat cu acesta. Dar apostolul Petru n-a purtat niciodat� un inel ca acesta. Nimeni nu s-a aplecat �i nu i-a s�rutat inelul. Probabil c� nici nu avea vreunul, c�ci, a�a cum a spus ologului: �Argint �i aur n-am"! (Faptele Apostolilor 3:6) Un alt indiciu care ne ajut� la solu�ionarea tainei Babilonului modern se poate vedea �n folosirea pallium-ului pe care �l poart� papa pe umeri. Dic�ionarele neprescurtate �l definesc ca pe un ve�m�nt purtat de clerul p�g�n din Grecia �i din Roma, �naintea erei cre�tine. �n vremea modern�, pallium-ul este f�cut din l�n� alb� luat� de la doi miei care au fost binecuv�nta�i �n bazilica Sf. Agnes din Roma. Ca simbol al faptului c� arhiepiscopul are parte �i el de plin�tatea func�iei papale, papa le trimite pallium-ul. Totu�i, �nainte de a-l trimite, este pus toat� noaptea deasupra presupusului morm�nt al Sf. Petru - aceast� practic� fiind o copie a ritualului p�g�n practicat printre greci !
|
|
Postat pe: 25 Octombrie 2010, ora 02:35
Petru NU a fost primul pap�! Iat� ZECE dovezi biblice solide c� Petru nu a fost la Roma. Marca�i-le pe toate �n Biblie �i aprofunda�i-le bine, ca s� nu fi�i �i VOI �n�ela�i. PRIMATUL Bisericii Romano-Catolice depinde de o �nv���tur� fundamental�: preten�ia c� Petru a fost primul episcop al Romei �i �ntemeietorul Bisericii Romane. �nv���tura istoricilor catolici ne spune c� Simon Petru a mers la Roma �n acela�i timp cu Simon Magul pentru a-i contracara influen�a rea. Aceasta s-a �nt�mplat �n timpul domniei lui Claudiu. Dup� ce l-a comb�tut cu succes pe Mag, ne spun ei, Petru �i-a asumat episcopatul roman �i a r�mas �n fruntea lui p�n� la persecu�iile lui Nero din 68 d.Hr., timp �n care Petru se presupune c� a fost r�stignit cu capul �n jos pe dealul Vaticanului. Aceasta este istorisirea de baz� pe care care scriitorii catolici nu se dau �n l�turi s� o apere. Unii dintre ei spun c� acest raport general con�ine unul din evenimentele istorice cel mai u�or de dovedit. Oare a�a este? R�m�ne adev�rul c� mul�i autori eclesiastici din cel de-al doilea secol, printre care �i Justin Martyr, ofer� informa�ii care neag� complet presupusul episcopat roman al lui Petru. Acest lucru este recunoscut efectiv de to�i teologii � cu excep�ia catolicilor conservatori (Ency. Biblica, col. 4554). Dar �i mai important de-at�t, rapoartele despre adev�rata biseric� a lui Dumnezeu � scrierile Noului Testament � resping �n mod absolut preten�ia romano-catolic�. Este timpul ca lumea s�-�i deschid� ochii �n fa�a adev�rului �n aceast� privin�� � adev�rul care este clar descoperit �n Cuv�ntul lui Dumnezeu. Apostolul Petru nu a fost NICIODAT� Episcopul Romei! �nv���tura biblic� Exist� zece dovezi majore �n Noul Testament care combat �n �ntregime preten�ia c� Petru a fost �n Roma din vremea lui Claudiu p�n� �n vremea lui Nero. Aceste puncte biblice vorbesc de la sine �i ORICARE DINTRE ELE este suficient pentru a dovedi caracterul ridicol al preten�iei catolice. Observa�i ce ne spune Dumnezeu! Adev�rul ESTE decisiv! DOVADA NR. 1: Trebuie s� lu�m �n considerare �ns�rcinarea pe care i-a dat-o Hristos lui Petru. Aceasta este deseori foarte jenant pentru catolici, pentru c� Hristos l-a �ns�rcinat pe Petru s� devin� slujitorul celor CIRCUMCI�I, nu al neamurilor nercircumcise. �Lui Petru �i fusese �ncredin�at� Evanghelia pentru cei T�IA�I �MPREJUR, c�ci Cel ce f�cuse din Petru apostolul celor t�ia�i �mprejur, f�cuse �i din mine apostolul Neamurilor� (Gal. 2:7-8). Aceasta este o dovad� �ntr-un limbaj foarte clar. Lui Pavel, NU lui Petru, i-a fost �ncredin�at� apostolia fa�� de neamuri. �i cine a fost cel care a scris Epistola c�tre ROMANI? �n mod sigur NU A FOST Petru! ��i c�nd au cunoscut harul [darul sau slujba], care-mi fusese dat, Iacov, Chifa [Petru] �i Ioan, care sunt privi�i ca st�lpi, mi-au dat mie �i lui Barnaba, m�na dreapt� de �nso�ire, ca s� mergem s� propov�duim: noi la Neamuri, iar ei la cei t�ia�i �mprejur� (Gal. 2:9). Pavel a men�ionat mai departe slujba sa special� ca apostol al neamurilor �n 2 Timotei 1:11: �Propov�duitorul �i apostolul ei am fost pus eu �i �nv���tor al Neamurilor.� PETRU nu este numit NIC�IERI apostolul neamurilor! Aceasta exclude deplasarea lui la Roma pentru a deveni capul comunit��ii neamurilor. DOVADA NR. 2: Pavel le-a spus �n mod special romanilor c� EL fusese ales pentrua fi apostolul lor, nu Petru. �Ca s� fiu slujitorul lui Isus Hristos �ntre Neamuri. Eu �mi �mplinesc cu scump�tate slujba Evangheliei lui Dumnezeu, pentru ca Neamurile s�-I fie o jertf� bine primit� (Rom. 15:16). C�t de clar! Pavel a avut �ns�rcinarea direct� din partea lui Hristos pentru aceast� lucrare. El chiar relateaz� mai departe �n Romani 15:18 c� Hristos a fost Cel care l-a ales �ca s� aduc� Neamurile la ascultarea de El: fie prin cuv�ntul meu, fie prin faptele mele.� PAVEL a �ntemeiat singura biseric� ADEV�RAT� la Roma DOVADA NR. 3: Ni se spune chiar de Pavel c� el � nu Petru � a fost cel care urma s� �ntemeieze oficial Biserica roman�. �C�ci doresc s� v� v�d, ca s� v� dau vreun dar duhovnicesc pentru �nt�rirea [KJV: �nfiin�area] voastr� (Rom. 1:11). Uimitor! Biserica de la Roma nu fusese �NFIIN�AT� oficial chiar p�n� �n 55 sau 56 d.Hr. Totu�i, catolicii vor s� credem c� Petru f�cuse acest lucru cu aproximativ zece ani mai �nainte � �n timpul domniei lui Claudiu. Ce absurd! �n�elege�i, desigur, c� NICI Petru, nici Pavel nu au �nfiin�at Biserica Catolic�! Dar aceste dovezi sunt oferite pentru a ilustra c� este practic imposibil ca PETRU s� fi fost asociat �n vreun fel cu ORICARE biseric� de la Roma. DOVADA NR. 4: Descoperim c� Pavel nu doar c� �i-a dorit s� �nfiin�eze Biserica de la Roma, dar ne spune foarte clar c� scopul s�u nu a fost NICIODAT� de a zidi pe temelia pus� de altcineva. ��i am c�utat s� vestesc Evanghelia acolo unde Hristos nu fusese vestit, CA S� NU ZIDESC PE TEMELIA PUS� DE ALTUL� (Rom. 15:20. Dac� Petru ��nfiin�ase� Biserica Roman� cu zece ani mai �nainte de aceast� declara�ie, acesta ar fi fost un adev�rat afront la adresa lui Petru. Chiar �i numai aceast� declara�ie este o dovad� suficient� c� Petru nu fusese niciodat� �n Roma �nainte de aceast� perioad� pentru a ��nfiin�a� vreo biseric� Petru nu a fost la Roma DOVADA NR. 5: La finalul Epistolei lui Pavel c�tre Romani, el salut� nu mai pu�in de 28 de persoane, dar nu-l men�ioneaz� pe Petru nici m�car o dat�! Vede�i Romani 16 � citi�i tot capitolul! Re�ine�i: Pavel a salutat aceste persoane �n anul 55 sau 56 d.Hr. De ce nu l-a amintit �i pe Petru? Pentru c� pur �i simplu Petru nu era acolo! DOVADA NR. 6: La aproximativ patru ani dup� ce Pavel le-a scris romanilor, a fost dus ca prizonier �n Roma pentru a fi judecat �naintea lui Cezar. C�nd comunitatea cre�tin� din Roma a aflat de sosirea lui Pavel, s-au dus to�i s�-l �nt�mpine. �Din Roma ne-au ie�it �nainte.... FRA�II, care auziser� despre noi� (Fapte 28:15). Din nou, prezen�a lui Petru printre ei nu este men�ionat� nici m�car o singur� dat�. Ar fi fost extraordinar dac� Petru ar fi fost Roma, c�ci Luca �i men�ioneaz� �ntotdeauna pe nume pe apostolii importan�i �n raportul s�u din Fapte. Dar el nu aminte�te nimic de vreo �nt�lnire a lui Petru cu Pavel. De ce? Pentru c� Petru nu a fost �n Roma! DOVADA NR. 7: C�nd Pavel a sosit �n final la Roma, primul lucru pe care l-a f�cut a fost de a-i convoca pe �mai marii iudeilor� (Fapte 28:17) c�rora �le-a vestit �mp�r��ia lui Dumnezeu, [�i] le-a adus dovezi� (vers. 23). Dar ceea ce este uimitor este c� ace�ti mai mari ai iudeilor sus�ineau c� �tiu foarte pu�in chiar despre �nv���turile de baz� ale lui Hristos. Tot ce �tiau era c� �partida aceasta pretutindeni st�rne�te �mpotrivire� (vers. 22). Apoi Pavel a �nceput s� le explice �nv���turile de baz� ale lui Hristos despre �mp�r��ia lui Dumnezeu. Unii au crezut � majoritatea nu au crezut. Acum, ce �nseamn� toate acestea? �nseamn� c� dac� Petru, care era el �nsu�i un partizan iudeu puternic, ar fi predicat constant �n Roma timp de 14 ani p�n� �n acel moment, �I S-AR FI AFLAT �NC� ACOLO � cum ar fi fost posibil ca ace�ti lideri iudei s� cunoasc� a�a de pu�in chiar despre adev�rurile de baz� ale cre�tinismului? �i aceasta este o dovad� clar� c� Petru nu a fost �n Roma p�n� �n anul 59 d.Hr. �n epistolele lui Pavel nu se spune nimic despre Petru DOVADA NR. 8: Dup� respingerea conduc�torilor iudei, Pavel a r�mas �n casa �nchiriat� de el timp de doi ani. �n acest timp a scris Epistolele c�tre Efeseni, Filipeni, Coloseni, Filimon �i Evrei. �i �n timp ce-i aminte�te pe al�ii care au fost �n Roma �n aceast� perioad�, nu-l aminte�te nic�ieri pe Petru. Motivul evident � apostolul celor t�ia�i �mprejur nu se afla acolo! DOVADA NR. 9: Dup� expirarea celor doi ani de �nchisoare ai lui Pavel, acesta a fost eliberat. Dar dup� aproximativ patru ani (cam �n 65 d.Hr.), el a fost trimis din nou prizonier la Roma. De data aceasta a trebuit s� apar� �naintea tronului lui Cezar �i a fost condamnat la moarte. Pavel descrie pe larg aceste �mprejur�ri �n 2 Timotei. Cu privire la procesul lui, observa�i ce spune Pavel �n 2 Timotei 4:16: �La �nt�iul meu r�spuns de ap�rare, nimeni n-a fost cu mine, ci to�i m-au p�r�sit. S� nu li se �in� �n socoteal� lucrul acesta!� Dac� �i credem pe catolici, aceasta �nseamn� c� Petru l-a p�r�sit pe Pavel, pentru c� ei ne spun c� �i Petru era prezent �n Roma la acea vreme! Petru l-a negat o dat� pe Hristos, dar aceasta s-a �nt�mplat �nainte de convertirea lui. Credin�a c� Petru era �n Roma �n timpul procesului lui Pavel este imposibil de sus�inut! DOVADA NR. 10: Apostolul Pavel ne informeaz� �n mod special c� Petru nu a fost �n Roma �n anul 65 d.Hr. � chiar dac� catolicii spun c� a fost. Pavel a spus: �Numai Luca este cu mine.� Adev�rul devine foarte clar. Pavel a scris ROMEI; el fusese �N Roma; �i p�n� la urm� a scris cel pu�in �ase epistole DIN Roma; �i nu doar c� nu �l men�ioneaz� DELOC pe Petru, dar la sf�r�it spune: �Numai Luca este cu mine.� A�adar, Petru nu a fost niciodat� Episcop al Romei! Unde a fost Petru? �n jurul anului 45 d.Hr. �l g�sim pe Petru aruncat �n �nchisoare la Ierusalim (Fapte. 12:3, 4). �n anul 49 d.Hr. el se afla �nc� �n Ierusalim, de aceast� dat� particip�nd la consiliul de la Ierusalim. �n jurul anului 51 d.Hr., el era �n Antiohia, �n Siria, unde a intrat �n disput� cu Pavel pentru c� nu vroia s� stea al�turi de neamuri sau s� m�n�nce cu ele. Ciudat lucru ca �episcopul Romei� s� nu vrea s� aib� nicio leg�tur� cu neamurile �n anul 51 d.Hr.! Mai t�rziu, aproximativ �n anul 66 d.Hr., �l g�sim �n cetatea Babilonului printre iudei (1 Petru 5:13). Aminti�i-v� c� Petru era apostolul celor T�IA�I �MPREJUR. De ce se afla el �n Babilon? Pentru c� istoria arat� c� erau la fel de mul�i iudei �n zona Mesopotamiei �n vremea lui Hristos ca �i �n Palestina. Nu este nicio mirare c� �l g�sim �n est. Poate c� acesta este motivul pentru care teologii/cercet�torii spun c� scrierile lui Petru au un puternic stil aramaic � acel tip al aramaicei vorbit �n Babilon. Bine�n�eles! Petru era obi�nuit cu dialectul lor estic. �n perioada �n care catolicii cred c� Petru era �n Roma, Biblia arat� clar c� el era �n alt� parte. Dovezile abund� �i sunt de net�g�duit. Dac� se acord� aten�ie cuvintelor lui Dumnezeu, nimeni nu poate fi �n�elat. Petru nu a fost NICIODAT� episcop al Romei! Mare borfas...petru asta....sau te pomenesti ca e vorba de altul..... |
|
|
|
|
Postat pe: 25 Octombrie 2010, ora 08:13
Dosar: Hoteluri instalate �n Casa Domnului .....Articol publicat de ziarul Adevarul
Biserica a primit cl�diri care dep�esc �n total suprafa�a Casei Poporului. Sec�iunea �Dosar� revine cu a doua parte a serialului despre afacerile Bisericii. Dac� s�pt�m�na trecut� am ar�tat cum institu�iile religioase au primit frecvent fonduri de la stat, indiferent de guvernare, ast�zi vom ar�ta �i o parte din averile pe care le gestioneaz� Cultele. Din 1990 �i p�n� ast�zi, Biserica a primit cadou de la Guvern peste dou� sute de cl�diri. Hoteluri, restaurante, baze militare, depozite de armament , sedii de poli�ie, ferme viticole �i parcuri auto au intrat �n folosin�a gratuit� a Bisericii Ortodoxe Rom�ne sau a altor culte recunoscute de lege. Un calcul f�cut pe baza dimensiunilor specificate �n hot�r�rile de guvern arat� c� din 1990 au fost da�i �n folosin�� gratuit� �n total 3.000.000 de metri p�tra�i de teren arabil sau intravilan �i 442.000 de metri p�tra�i de construc�ii. Dac� am a�eza aceste cl�diri una l�ng� cealalt�, construc�ia rezultat� ar deveni a doua din lume, dep�ind cu o treime Casa Poporului. �i ca pomana s� fie complet�, �n 2007, Guvernul T�riceanu elaboreaz� o lege prin care bunurile date �n folosin�a Cultelor de-a lungul vremii s� ias� definitiv din administrarea statului �i s� devin� proprietatea privat� a institu�iilor religioase. Reprezentan�ii Bisericii Ortodoxe Rom�ne, institu�ia care a primit majoritatea imobilelor din ultimii 20 de ani, spun c� felul acesta de �mpropriet�rire este o compensa�ie pentru unele imobile preluate abuziv de comuni�ti. Biserica a �ncercat �i alte strategii pentru a pune m�na pe propriet��i aduc�toare de venit. Cel mai mare tun a fost dat de �naltpresfin�itul Pimen al Sucevei care este pe cale s� pun� m�na pe 200.000 de hectare de p�dure printr-o metod� contestat� �n instan�� de Regia Na�ional� a P�durilor Romsilva. Pimen a �nfiin�at �n 2000 Funda�ia Fondul Bisericesc Ortodox din Bucovina (FBORB) prin care revendic� acum suprafe�e de p�dure care ar fi apar�inut Bisericii p�n� �n 1949. �n �Dosar" citi�i cum au fost �mpropriet�rite �i cum au fructificat Bisericile binefacerile venite de la Guvern. Fie c� au f�cut demersuri la Guvern sau au ini�iat revendic�ri controversate, reprezentan�ii Cultelor din Rom�nia �i sporesc an de an patrimoniul aduc�tor de venit. Acolo unde statul s�r�ce�te, se �mbog��esc oamenii Domnului. Raporteaza abuz de limbaj
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
Postat pe: 25 Octombrie 2010, ora 08:20
Politic� �i afaceri �n numele Domnului
�n rubrica �Dosar" din aceast� s�pt�m�n�, �Adev�rul" face o radiografie a modului �n care finan�ele se �mpletesc cu politica �n s�nul Bisericii. Concluziile sunt �ocante: din patru �n patru ani, c�nd sunt alegeri electorale, Cultele primesc de la buget sume record. Dac� �n 2004, guvernul N�stase a alocat pentru Culte 32 de milioane de dolari, guvernul T�riceanu a acordat de la buget 121 de milioane de dolari, iar cabinetul Boc a dispus, numai �n 2010, alocarea 126 de milioane de dolari. �ntre timp, afacerile prela�ilor se deruleaz� cu profit �ntr-un paradis fiscal creat de stat, prin facilit��ile acordate. Prela�ii profit� de aceste facilit�i ca s� fac� afaceri �n toate domeniile: construc�ii, turism, burs�, consultan��, energie �i altele. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 25 Octombrie 2010, ora 08:28
�S� nu pofte�ti casa aproapelui t�u". Este a zecea porunc� din Biblie. Una din regulile de baz� pe care orice cre�tin trebuie s-o respecte de-a lungul vie�ii. Mai-marii Bisericii �ns� nu au poftit la casa aproapelui lor. Dar s-au ales cu hoteluri, baze militare, depozite de armament, sedii de poli�ie, restaurante, ferme viticole �i parcuri auto.
Din 1990 �i p�n� ast�zi�Adev�rul" a num�rat peste dou� sute de cl�diri care au fost cedate gratuit Bisericii. Multe dintre imobile ar fi adus acum venituri consistente la bugetul de stat. Institu�ii precum Ministerul Ap�r�rii, Ministerul Agriculturii, Serviciul Rom�n de Informa�ii, Hidroelectrica, ba chiar �i Ministerul Finan�elor au fost s�r�cite �n numele Domnului. �n multe cazuri, Biserica nu avea s�-�i respecte promisiunea de a desf�ura �n incinta lor activit��i sociale sau spirituale. Or, acest tip de obiectiv a fost trecut pe locul doi �n detrimentul exploat�rii economice a activelor ajunse �n posesie. R�vna de la Severin Mitropolia Olteniei a pus ochii pe un hotel �i un restaurant �n centrul municipiului Drobeta-Turnu Severin. Mitropolitul a poftit -prim-ministrul a dat. �n 2001, Adrian N�stase �i d�dea acordul prin Hot�r�rea de Guvern nr. 386 pentru trecerea �n folosin�� gratuit� a Mitropoliei Olteniei a unui hotel de 1.300 de metri p�tra�i, dar �i a unui res�taurant al�turat cu o suprafa�� similar�. Motivul tranzac�iei invocat �n document era "desf�urarea unor activit��i biserice�ti cu caracter educativ, cultural, ecumenic �i social". Au trecut nou� ani de atunci, iar cl�dirile d�ruite de Guvern tot hotel �i restaurant au r�mas. Conform Registrului Comer�ului, �n hotelul �n care nu s-au f�cut investi�ii substan�iale se rup chitan�e �n numele societ��ii Leb�da Severin SRL, unde 60% din p�r�ile sociale sunt de�inute de Mitropolia Olteniei �i restul de Episcopia Severinului �i Strehaiei. Potrivit Ministerului Finan�elor din 2002, ierarhii au �ncasat de pe urma hotelului 3.500.000 de lei (830.000 de euro). Profitul r�mas �n conturile mitropoliei �i episcopiei, �n aceea�i perioad� de timp, este de 400.000 de lei (95 de mii de euro). �Se desf�oar� activit��i cu caracter spiritual �n incint�. Se �nt�lnesc lunar 50 de preo�i din cadrul unei protoierii. Dar sunt activit��i care nu sunt deschise presei �i de aceea nu se v�d", spune preotul Viorel Vl�ducu, consilier comunica�ii media �n cadrul Episcopiei Severinului �i Strehaiei. Nota de fundamentare a hot�r�rii de guvern aduce �ns� detalii interesante. Acolo ar fi trebuit s� existe nu un hotel, ci o "academie teologica pentru laici". Seminarul �all inclusive" O situa�ie copiat� la indigo cu cea de la Drobeta-Turnu Severin s-a petrecut �n cel�lalt col� al ��rii, la Ia�i. Aici �n 1995 , o alt� hot�r�re de guvern semnat� de Nicolae V�c�roiu prevedea ca Mitropolia Moldovei �i Bucovinei s� primeasc� �n administrare "�mpreun� cu mijloacele fixe din dotare" hotelul-restaurant "Victoria".Construc�ia de peste 900 de metri p�tra�i se transmitea cu titlu gratuit �i se afla �ntr-o zon� ideal�, �n central ora�ului, l�ng� Teatrul Na�ional, unul dintre principalele obiective turistice ale urbei. Hot�r�rea de guvern stabilea c� "se aprob� transmiterea imobilului (...) necesar func�ion�rii Facult��ii de Teologie Ortodox� Ia�i". �n realitate, acolo nu a func�ionat niciodat� Facultatea de Teologie. Oamenii �n sutan� de acolo aveau s� p�streze destina�ia de hotel a imobilului care aduce �i acum venituri consistente �n vistieria Mitropoliei. Ast�zi, �n spatele denumirii de "Casa de oaspe�i", st� ascuns un hotel-restaurant �n toat� regula, deschis publicului larg �i care ofer� toate serviciile aferente. O camer� cu dou� paturi o �nchiriezi la pre�ul pie�ei: 150 de lei. Am sunat la recep�ie �i am tocmit �nchirierea restaurantului pentru o nunt�. "Dac� dori�i pentru toamna care vine, tac�mul va fi 150 de lei, �i mai ad�ug�m cre�terile care vor fi. Dori�i de 200 de persoane? �n acest caz v� putem oferi Centrul de Conferin�e Providen�a", ne sugereaz� recep�ionerul. Centrul de Conferin�e Providen�a al Mitropoliei, disponibil �i ca centru l�ut�resc ocazinal, este o construc�ie ridicat� de Biseric� tot cu bani de la stat. Banii au venit tot de la Guvern, premier fiind Adrian N�stase de aceast� dat�. �ntre 2002 �i 2004, N�stase a eliberat nu mai pu�in de cinci hot�r�ri de guvern pentru alocarea sumei totale de 4.300.000 lei (un milion de euro). Reprezentan�ii Mitropoliei Moldovei sus�in c� de fapt destina�ia Hotelului Victoria prev�zut� de hot�r�rea de guvern este respectat� �i ast�zi. "Nu este vorba de faptul c� acolo trebuia s� func�ioneze Facultatea de Teologie Ortodox�, ci c� acel imobil s-a dat pentru c� este necesar func�ion�rii acestei institu�ii. Casa de oaspe�i �Sf. Nicolae� g�zduie�te adesea simpozioane, seminarii, congrese sau alte activit��i desf�urate de c�tre Facultatea de Teologie Ortodox�. �ntr-o parte a cl�dirii sunt caza�i studen�i ai facult��ii", spune preotul Constantin Struzu, purt�torul de cuv�nt al Mitropoliei Moldovei �i Bucovinei. �n nota de fundamentare a hot�r�rii, construc�iile au fost date �n grija Mitropoliei �nc� din 1990 nu pentru a fi hotel �i restaurant ci pentru a fi transformate �n obiective mai pu�in profitabile: �internat teologic" �i cantin� pentru studen�ii de la Teologie �cunoscut fiind c� studen�ii trebuie s� respecte posturile". ; Material realizat cu sprijinul redac�iilor �Adev�rul de Sear�" "Casa de oaspe�i �Sf. Nicolae� g�zduie�te adesea simpozioane, seminarii, congrese sau alte activit��i desf�urate de c�tre Facultatea de Teologie Ortodox�. �ntr-o parte a cl�dirii sunt caza�i studen�i ai facult��ii." Constantin Struzu purt�torul de cuv�nt al Mitropoliei Moldovei �i Bucovinei Ruinele de la Baia Mare �n unele cazuri, Biserica nu a f�cut investi�iile pe care se angajase s� le fac� pe propriet��ile primite de la stat . A�a s-a �nt�mplat la Baia Mare. Dup� ce a primit un bloc de patru etaje pe care l-au l�sat de nou� ani �n paragin�, reprezentan�ii Episcopiei Maramure�ului �i S�tmarului au mai cerut �n folosin�� �nc� o ruin�. Chiar dac� prima experien�� le-a ar�tat c� nu au fonduri de repara�ii. �n 2001, Adrian N�stase cedeaz� blocul din Bulevardul Unirii, cl�dire ce apar�inuse Ministerului Ap�r�rii Na�ionale. Imobilul zace �i acum a�a cum a fost primit. F�r� tencuial�, f�r� geamuri. "N-au fost bani p�n� acum pentru renovare fiindc� avem o catedral� �n construc�ie �i au intrat mul�i bani acolo", g�se�te o scuz� consilierul cultural al Episcopiei, Cristian �tefan. Catedrala era �n construc�ie �ns� �i �n 2008 c�nd Guvernul T�riceanu, de data asta, ofer� �n centrul ora�ului o construc�ie a Serviciului Rom�n de Informa�ii. Imobil tot neterminat. "Se vor g�si �ntotdeauna voci care s� spun� c� e o dovad� de l�comie faptul c� am cerut o a doua cl�dire. Noi am solicitat imobilul din 2008 pentru a face un nou sediu al Episcopiei. Nu putem face sediul �n blocul de patru etaje pentru c� nu se cuvine s� pui episcopia �n bloc", argumenteaz� Cristian �tefan. Documentele �l contrazic �ns� pe p�rintele �tefan. Conform Hot�r�rii de Guvern 1464 din 2008, imobilul nu ar fi urmat �n niciun caz s� devin� sediu de Episcopie, ci "centru social-filantropic, cultural, spiritual �i educa�ional". Monumentul de la Boto�ani O ruin� au r�vnit �i ierarhii de la Boto�ani. Acolo, Biserica a pus m�na pe un monument istoric aflat �n eviden�a statului sub denumirea de "Casa Sofian". Imediat ce au primit-o, clericii din Moldova s-au rezumat a achita o sum� modic� de 20.000 de lei pentru expertize tehnice. �n rest au l�sat �n plata Domnului construc�ia. �n 2002, prin Hot�r�rea de Guvern 1353 semnat� de Adrian N�stase, Mitropolia Moldovei �i Bucovinei-Protopiatul Boto�ani a primit �n centrul ora�ului casa boiereasc� de 800 de metri p�tra�i �i terenul aferent de aproape 4.000 de metri. Aici ar fi trebuit s� se �nfiin�eze "Centrul Cultural Pastoral". Ruine prea scumpe Cl�direa este �i acum, la opt ani de atunci, �n pragin�. Mitropolia Moldovei �i Bucovinei a cerut de la Oficiul Na�ional al Monumentelor Istorice bani pentru a renova construc�ia ajuns� �n grija lor. Conform estim�rilor, se apreciaz� c� valoarea investi�iilor s-ar ridica la un milion �i jum�tate de lei. Mitropolia Moldovei �i Bucovinei a avut doar �n anul 2009 un excedent de 10 milioane de lei. Cu ace�ti bani r�ma�i necheltui�i la finalul anului, �nal�ii Bisericii ar fi renovat de �apte ori Casa Sofian, f�r� s� trebuiasc� s� mai a�tepte fonduri de la Stat. P�n� acum, pentru renovarea construc�iei, din partea Institutului Na�ional al Monumentelor Istorice au venit 600.000 de lei. Fuga de r�spundere �Banii de reabilitare au venit numai de la Guvern. Ar fi trebuit s� dea �i preo�ii, av�nd �n vedere c� acolo urmeaz� s� fie un centru ecumenic. Dar p�n� acum au existat reticen�e din partea lor c�nd a fost vorba de investit", spune D�nu� Hu�u, director al Direc�iei de Culte �i Patrimoniu din Boto�ani. �ntrebat de ce Biserica nu a f�cut nicio investi�ie av�nd �n vedere c� e o cl�dire pe care o are �n grij�, protopopul de Boto�ani, Lucian Leonte, ne-a �nchis telefonul �n nas."Sunt bolnav! Mi‑e r�u!...". �n urma insisten�elor telefonice a declarat: "Eu cred c� a contribuit Mitropolia cu bani. Nu pot s� v� spun cu c�t anume". Dup� ce o mare parte din banii de renovare au venit, cei de la Mitropolie s‑au g�ndit c� se cuvine s� solicite cl�direa cu totul. Prela�ii vor s� devin� din administratorii monumentului istoric, proprietari cu acte �n regul�. Casa Sofian nu a apar�inut niciodat� Bisericii. �n urma solicit�rii unit��ii religioase, Secretariatul de Stat pentru Culte a ini�iat dou� proiecte de hot�r�re prin care Casa Sofian �i alte 25 de imobile s� treac� �n proprietate cultelor. "S� nu pofte�ti casa aproapelui t�u; s� nu pofte�ti nevasta aproapelui t�u, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici m�garul lui, nici vreun alt lucru, care este al aproapelui t�u." A zecea porunc�. Exodul 20:17 Nu-i mai satura pamantul Ce parere aveti..umili credinciosi?
|
|
Iisus 250 mesaje Membru din: 12/08/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 25 Octombrie 2010, ora 08:53
De la: Ic3, la data 2010-09-09 19:02:32Test Raporteaza abuz de limbaj
Pe Pamint,excrocii prostesc norodul cu promisiuni desarte pina reusesc sa le puna jugul,apoi le cinta sa joace in functie de chef !In decursul timpului popoarele au uitat ca cei pe care i-au angajat sa le reprezinte interesele sau transformat in asupritorii lor,au acumulat averi imense si au constituit o masina de represiune impotriva angajatorilor,a poporului care i-au angajat
Lenesii,lichelele,incapabilii si bolnavii mintal,sunt primii care acorda girul excrocilor pentru a le deveni sefi.
On Earth, thieves foolish with empty promises until the people manage to put the yoke, then sing them to play depending on the mood! In time people have forgotten that those who agreed to represent the interests or turned their oppressors, have accumulated fortunes, and set a car repression against employers, the people who committed
Lazy, illiterate, sloths and dementia, are the first to grant them the endorsement of these thieves to become bosses.
Sulla Terra, i ladri stupidi con promesse vuote fino a quando le persone riescono a mettere il giogo, poi cantare a giocare a seconda dell'umore! Nel tempo le persone hanno dimenticato che chi ha accettato di rappresentare gli interessi o trasformato i loro oppressori, hanno accumulato fortune, e impostare una repressione auto contro i datori di lavoro, le persone che hanno commesso
Lazy, analfabeta, bradipi e demenza, sono i primi a concedere loro l'approvazione di questi ladri di diventare boss.
Tel�fono/Fax (01662) 289 30 00
|
|
Iisus 250 mesaje Membru din: 12/08/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 25 Octombrie 2010, ora 08:55
Omul ,propovaduieste religii si dogme politice,impotriva semenilor sai mai slabi cu duhul pe care reuseste sa le inoculeze sub diferite forme.Astfel lumea umana se imparte intre bogati si saraci-exploatatori si exploatati,momeala fiind banul.Poluarea masiva ,va duce la disparitia multor vietuitoare care traiesc in simbioza,influentind negativ viata omului,dezastrele ,cutremurele,incendiile,inundatiile,recesiunile economice,molimele si foametea vor constitui avertismentul pentru reconciliere in vederea transformarii constiintei umane pentru urmatoarea dimensiune
Raporteaza abuz de limbaj
Pe Pamint,excrocii prostesc norodul cu promisiuni desarte pina reusesc sa le puna jugul,apoi le cinta sa joace in functie de chef !In decursul timpului popoarele au uitat ca cei pe care i-au angajat sa le reprezinte interesele sau transformat in asupritorii lor,au acumulat averi imense si au constituit o masina de represiune impotriva angajatorilor,a poporului care i-au angajat
Lenesii,lichelele,incapabilii si bolnavii mintal,sunt primii care acorda girul excrocilor pentru a le deveni sefi.
On Earth, thieves foolish with empty promises until the people manage to put the yoke, then sing them to play depending on the mood! In time people have forgotten that those who agreed to represent the interests or turned their oppressors, have accumulated fortunes, and set a car repression against employers, the people who committed
Lazy, illiterate, sloths and dementia, are the first to grant them the endorsement of these thieves to become bosses.
Sulla Terra, i ladri stupidi con promesse vuote fino a quando le persone riescono a mettere il giogo, poi cantare a giocare a seconda dell'umore! Nel tempo le persone hanno dimenticato che chi ha accettato di rappresentare gli interessi o trasformato i loro oppressori, hanno accumulato fortune, e impostare una repressione auto contro i datori di lavoro, le persone che hanno commesso
Lazy, analfabeta, bradipi e demenza, sono i primi a concedere loro l'approvazione di questi ladri di diventare boss.
Tel�fono/Fax (01662) 289 30 00
|
|
Postat pe: 25 Octombrie 2010, ora 13:00
De la: Ic3, la data 2010-10-24 08:53:35De la: 9am183411, la data 2010-10-24 00:03:48Mai fratilor da caustici mai sunteti;aproape sa ma convingeti; Probabil sunt si eu putin ateu,caci daca as fi credincios in adevaratul sens al cuvantului,as avea mai multa dragoste;iar de ateul veritabil,care se considera om, nu animal,eu zic ca ar avea multa dragoste si intelegere fata de neputintele celorlalti.Ca si un crestin adevarat de altfel;in rest toate sunt surogate si fiecare isi striga neputinta proprie. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 25 Octombrie 2010, ora 13:04
De la: Opris_Vasile123, la data 2010-10-24 10:14:31De la: 9am183411, la data 2010-10-24 00:03:48Mai fratilor da caustici mai sunteti;aproape sa ma convingeti; Nu pe terenul terestru te trimit eu,ci catre adancul sufletului tau;ceea ce analizati voi sunt lucruri de suprafata;de aceea nu cautati unde trebuie;cine cauta bautura ,spre ex, merge la carciuma,cine cauta sfintenie merge unde se poate gasi;eu zic sa va mai interesati,ca sunt si sfinti in zilele noastre si va lamuresc ei;v-as recomanda e unde,dar e mai placut sa cauti singur.
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 01:58
A fost odata ca-n povesti...a fost ca niciodata..... Din rude mari imparatesti ...un sfantu' duh si-o fata..... Si uite asa ...a inceput lucratura domnului...pardon...a bisericii ...pe pamant....precum si in ceruri (in sistemul solar).....unde soarele se misca in jurul pamantului....
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 15:31
Draga Karpov vezi ca te-ai blocat in reactii;repeti acelasi lucru
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 16:08
De la: 9am183411, la data 2010-10-26 15:31:37Draga Karpov vezi ca te-ai blocat in reactii;repeti acelasi lucru Repet adevarul.....
|
Sil100 250 mesaje Membru din: 1/09/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 16:46
De la: Ic3, la data 2010-10-25 08:28:31�S� nu pofte�ti casa aproapelui t�u". Este a zecea porunc� din Biblie. Una din regulile de baz� pe care orice cre�tin trebuie s-o respecte de-a lungul vie�ii. Mai-marii Bisericii �ns� nu au poftit la casa aproapelui lor. Dar s-au ales cu hoteluri, baze militare, depozite de armament, sedii de poli�ie, restaurante, ferme viticole �i parcuri auto. Prin astfel de fapte Biserica nu-si face decat rau pe termen lung. Cu cat mai multe abuzuri cu atat mai repede vor aparea reactiile contrare. Si ce s-a luat de la stat tot statul poate lua inapoi si sper ca se vor cere si compensatii pentru perioada cand Biserica a detinut in propietate imobile care nu-i apartineau. Biserica a avut de 2 ori de suferit din relatia cu statul: o data pe vremea lui Cuza cand s-a produs secularizarea averilor manastiresti (printre averile confiscate atunci se aflau si mosii donate de diferiti domnitori romani pentru sustinerea manastirii de la muntele Atos!) si eliberarea robilor tigani care apartineau de manastiri si a doua oara pe vremea comunistilor. Deci precedente exista... |
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 17:43
Credinciosii veritabili ...sunt putini...Cei care apar ...pe strada asta , nu sunt prea credinciosi...Nu se pot compara nici cu cel mai amarat budist...Si sa nu uitam ca buda a fost om...si ca nu avea pretentia sa fie divinizat....Deci credinta inseamna altceva...Papagalii aia de crestini , timpurii....au incercat sa copie ceva....insa nu au reusit....Dorinta de arginti , de putere si de recunoastere ....e mult mai mare....si crestinii actuali , simt asta.....Pacaleala are ...picioare scurte.....
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 19:11
Uite de aia imi place mie de Ic3 ... ma da atat ura are asta in clasa asta de sugatori de crucifixe de te miri cum nu a omorat nici un popa pana acum... sincer e demn de lauda , atat stapanire de sine , sange rece ... cred ca pupa si icoane inainte sa le dea foc ...
este evident ca avem de-a face cu o clasa de trantori si mancatori de pomeni ...dar ce ne facem ? ca noi astia care ii intalnim la usa cand vin cu boboteaza si le zicem : dute-n pastele mumatii de craciun satana ! suntem putini .... pe timpul lui cuza s-a facut acea secularizare pentru ca forta care era in spatele lui era burgheza si aia era fomista rau de tot jinduind dupa terenurile bisericilor care erau foarte mari la acea vreme ... apoi comunistii aveau un interes si mai adanc pe langa cel material si cel ideologic ... acum insa exista o sleahta de panarame kaghebiste ce au inteles mersul vremurilor ... adica inainte de alegeri pulsam bani la ambele tabere ... banii se intorc apoi odata inainte de alegeri cand puterea da bisericilor bani exact cu cateva luni inainte de alegeri , bani care revin partidelor pe cale lumeasca din donatii "anonime "... bani se spala excelent caci cine taie chitanta la o panaram de inmormatare de 1000 de ron ? ... astfel se imping bani ( si asta stiu din surse sigure ...popa care pulseaza semestrial ca sa ramana in post sau ori de cate ori vine bulibasa al lor in oras ) de la popi spre episcopii si de aici spre mitropolie ....astia de la mitropolie s-au pomenit astfel dupa revolutie cu un purcoi de bani pe care aparatul ofiteresc securist a stiut sa il foloseasca la maxim ... si noi ne intrebam de ce s-au pastrat in biserica meclele bisericesti care au colaborat cu securitatea ... pai s-au pastrat pentru ca se cunosteau ... sa rupa prietenia acum cand au dat de bani ... astfel ca nu avem o clasa politica care sa vrea desfintarea acestei lipitori pentru ca din aceasta lipitoare se hranesc si ei ... corb la corb nu scoate ochii sau mai bine zis hot la hot nu fura banu .... solutia ar fi lupta deschisa adica cand vedeti popi luati la intrebari ca pe golanii aia de fac grafitii pe gardul scolii... " ce vrei ma? vrei sa imi iei bani cand am sa mor ? ai venit sa ii iei de acum ? vrei sa fac pomana de viu ? sa dau de pomana ? ZI MA CE VREI ? sa cumpar icoane ? mir ? antiprespirant cu aroma de tamaie ? .... lumanarea , lumanarilor matii ... cristosii , cristosilor crstovenestilor lu tactu ! vreai sa mor sa faci inmormantare , parastas , de 6 saptamani , de 3 luni , de 6 luni de un an de doi de trei ...pomeni , colive,colaci ... pomana , pomenilor matii ".... etc , etc etc .... dupa ce o sa bagati asta ala o sa vrea sa te exorcizeze ... eventual sa te ucida ( ce-ar mai vrea el sa scape de noi astia "satanistii" de ii ameninta coliva , colivelor,coliviilor masii )... atunci devi serios ( e un truc super mijto ...) popa o sa se sperie de mama focului caci devenind serios ala are impresia ca tu esti alienat si se retrage ... devi serios intrebandul de seria de la bulentin , legitimatie ca e popa cu acte , chitantier , din ce parohie face parte , cine ii este superior ... am facut asta de 2 ori la doi popi ... au plecat aia in tromba .... baga-mi-as picioru ... daca stiam sa mananc si eu rahat cum manaca popa al meu din oras aveam si eu loganel .... RATB-ul scrie pe cu.ru meu... avantaj nastase .... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 19:21
De la: _KARPOV, la data 2010-10-26 17:43:23 Din Buddha am retinut doar atat : Do not believe in anything simply because you have heard it. Do not believe in anything simply because it is spoken and rumored by many. Do not believe in anything simply because it is found written in your religious books. Do not believe in anything merely on the authority of your teachers and elders. Do not believe in traditions because they have been handed down for many generations. But after observation and analysis, when you find that anything agrees with reason and is conducive to the good and benefit of one and all, then accept it and live up to it. -Buddha este esenta secularismului in forma pura exprimata de un teist !!! mare om Buddha asta domle !!!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 19:24
preot=evazionist=infractor=pacatos=
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 19:41
De la: 9am183411, la data 2010-10-25 13:04:22De la: Opris_Vasile123, la data 2010-10-24 10:14:31De la: 9am183411, la data 2010-10-24 00:03:48Mai fratilor da caustici mai sunteti;aproape sa ma convingeti; in primul si primul rand schimbati numele .... daca vorbesti cu mine macar prezinta-te ca nu vorbesc aici cu C-3POsau R2-D2 din Star Wars ... biblia am citit-o de mai multe ori ( din prima e greu sa o intelegi ...nici acum nu am inteles de ce moise e pus in cos de nuiele si trimis pe apa ...si multe asemenea ) ... scara lui ioan sinaitul am citit-o ...defapt am ascultat-o.... si totusi ...logica din exprimarile acestea imi scapa ... dar poate ca nu gadesc cu partea corpului cu care trebuie ... ar trebui sa gandesc cu sufletu adica sa plang cateva ore inainte de a citi biblia , sa ma tai pe mana cu lama , sa ma palmuiesc singur si apoi sa citesc si sa " simt cu sufletu " .... ca la cap nu intra nimic .... plin de sange , cu fata rosie de palme am sa fiu cea mai patetica creatura din lumea asta ... dar o sa fiu crestin mancati-as pana matale .... DUMNEZEU O SA FIE CU MINE ....va sparg sa moara mama lui franckfurt .... . Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 19:43
De la: _KARPOV, la data 2010-10-26 19:24:49 nu nu ... preot=evazionist=infractor=pacatos= la luat !
|
Fosta membra 9am.ro 975 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Craiova |
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 22:28
De la: symy1, la data 2010-09-18 21:45:29S-au adunat ciorile si vulturii....zic ca se considera intelepti,dar vor murii tot cu o piatra la cap.!!!!!Stapanul Intunericului abia asteapta sa-i ''incazeasca'' putin.!!!!!Judecatorul va venii...vai de sufletele voastre si copiilor vostrii.... �naint� �ncet.Un pas.�nc� un pas.�ntunericul era de nep�truns.�n jur liniște total�.Nici un miros.�ntinse m�inile.�n faț� : nimic.�n lateral nimic.Mai f�cu un pas,apoi �nc� unul.Dintr-o dat�,lumina orbitoare �i sf�șie ochii,iar timpanele �i bubuir� de zgomote.Voci.Mai tari și mai neclare la �nceput,apoi din ce �n ce mai distincte.Idei.Ascult� cu atenție,țin�nd ochii str�ns �nchiși.P�reau g�ndurile cuiva,nest�p�nite, necezurate.Se str�dui s� fac� ordine �n ele,s� le dea un sens.�n efortul de concentrare,uit� s� mai țin� ochii �nchiși.Dar lumina nu mai p�rea at�t de intens�.Iar �n faț�:un chip.Cunoscut.�ntre timp, g�ndurile se grupaser�,se aliniaser� și așteptau cuminți la r�nd.,,Acesta sunt eu!,,�și spuse și se cutremur� sub povara descoperirii.Vedea un chip comun pe care nu se putea citi nimic,o persoan� ca oricare alta,banal�.Simțea sentimente obișnuite,dorințe limitate,nevoi simple.,,Și totuși nu pot fi eu.Eu sunt inteligent și activ,am ambiții mari,voinț� de fier și o personalitate charismatic�,,,�și spuse conștient c� s-ar putea s� greșeasc�.Cine sau ce suntem cu adev�rat? Auzi,dac� stau eu bine s� m� g�ndesc mie nu-mi trebuie nici o piatra la cap.Prefer s� m� incinereze și s� m� arunce pe mare,sa am spiritul liber.Ce naiba mai car și piatra dup� mine?Iar pe st�p�nul �ntunericului de abia �l aștept s� m� �nc�lzesc și eu puțin cu el.De ce nu aș profita de aceast� șans�?E o oportunitate perfect�.Te bagi? Nu știu cum va fi cu judec�torul care va veni și ce se va �nt�mpla cu sufletul meu atunci,dar sunt convins� c� �l amețesc eu și pe �la cumva.Doar sunt blond�,ce dracu. Pe mine nu viitorul sufletului m� intereseaz�,ci conștiința mea care �n prezent e cel mai aspru judec�tor al meu.Cu ea nu m� prea descurc.Dar g�sesc eu o cale s� o pun la punct și pe ea.�n rest s-auzim numai de bine symy,dar bagate și tu cu mine la �ncalzirea st�p�nului �ntunericului,facem menage a trois,nu fi rea ,nu m� l�sa singur�.Unde-s doi puterea crește.Unde-s trei deja vorbim de pl�cere.......... Sunt curioas� dac� l-aș dovedi pe st�p�nul �ntunericului.Ce zici Tramp te bagi,c� te-am v�zut mai curajos.Symy sigur nu o s� vrea,și o s� primesc un refuz din partea ei.
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 22:30
De la: Opris_Vasile123, la data 2010-10-26 19:41:38De la: 9am183411, la data 2010-10-25 13:04:22De la: Opris_Vasile123, la data 2010-10-24 10:14:31De la: 9am183411, la data 2010-10-24 00:03:48Mai fratilor da caustici mai sunteti;aproape sa ma convingeti; numele meu prea putin conteaza;Mai important este ca incerc sa fiu crestin;in primul rand Biblia este asezata in forma aceasta in anul 325;pana atunci era credinta propovaduita mai mult prin viu grai;apoi sunt sute de comentarii si explicatii ale Sfintei Scripturi facute de Sfintii Parinti;daca sunteti curiosi,cititi-si va veti lumina;si din exprimarea ta imi dau seama ca esti un om chinuit ,din moment ce , pentru a citi Biblia si a o intelege,este nevoie de asa autoflagelare si asa calvar;sincer mi-e mila de voi ca va chinuiti asa;
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 22:32
De la: Opris_Vasile123, la data 2010-10-26 19:43:30De la: _KARPOV, la data 2010-10-26 19:24:49 AICI ITIM DAU DREPTATE DACA PREOTUL FACE ASA CEVA SAU DACA MERGE PE LINIA ACEASTA DAR SE POATE SI ASA : PREOT BUN=PACATOSII ISI J8USTIFICA SLABICIUNILE SI PACATELE=AJUNG SA SE IA DE MANA CU ..... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 22:47
Iisus, cu un tricou roz si incheieturile bandajate, intra in bucatarie intinzandu-se.
- Iisuse, ti-a cazut o Iinsigna! - He he he, Drace, lasa-l, nu il mai lua la misto. Ia zi fiule, vrei ceva rapid de mancare? Ca dupa aceea ma apuc de mailuri, ca am vreo trei miliarde de rugaciuni in inbox. - Nu vreau. Sunt trist. Mi-au murit 13.000 de somalezi cu care ma jucam. Le-am transformat din greseala bananele in nisip. Cred ca pana diseara ajung la nea Petrica, la poarta. Ii zic sa ii cazeze sus, la tine. Dracul isi aprinde un Carpati fara filtru. Trage doua fumuri si tuseste convulsiv. - E incredibil! Astea sunt cele mai nenorocite tigari din lume! Cum sa iti mai doresti vreodata altceva? - Auzi, da tu mai ai plamani? - Am, batrane, am. Hai, facem un tenis dupa masa? Ii chem eu pe terorist si pe gras. Sa iti arat ce plamani am. - Pe cine mah? - Allah si Buddha, mah. Parca nu ai sti cine. Sa il vezi pe gras cum se taie dupa primul set ca nu mai poate si abia se abtine sa nu traga o injuratura, he he he - Uiti ce s-a intamplat ultima oara cand i-am pus o racheta in mana lu� Allah, stii doar ca sta prost cu nervii. Oricum, si cu fi-miu ce facem? - Pai� cineva trebuie sa stranga mingile, nu? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 22:52
De la: Opris_Vasile123, la data 2010-10-26 19:21:57De la: _KARPOV, la data 2010-10-26 17:43:23 Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

se vede ca baza voastra bibliografica e din ziare ,de la tv sau de la radio sant;mai mergeti pe teren sa vedeti realitatea;parerea mea e ca nici pe voi nu va convingeti;v-am mai zis eu:aveti aparenta de atei,dar nu sunteti atei pur sange;aceia au o tinuta mai baieti;nu asa un limbaj suburban;ateul pur impune respectul oricui ,caci e un cercetator obiectiv;ceea ce nu putem spune despre voi;voi aruncati niste cuvinte si vi se pare ca detineti cheile cunoastrii;v-ati incalcit in ratiunea proprie;din punctiul meu de vedere ceea ce sustineti voi nu face nici cat o piscatura de tantar
.....