Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 16 August 2011, ora 15:10
O tanara se incurca cu medicul din sat, relatie in urma careia ramane insarcinata, lucru de care isi da seama prea tarziu pentru a mai putea renunta la copil. Medicul, om insurat, ar face orice sa nu se afle ca este copilul lui. Se apropie sorocul si tanara intra in spital pentru a naste. In aceeasi zi se prezinta la consultatie preotul din sat, cu prostata umflata cat pepenele si cu dureri cumplite. Medicul decide imediat sa-l opereze, iar prin minte ii trece un gand salvator. La trezirea din anestezie, medicul ii spune preotului: -Parinte, mare minune! N-ai avut prostata umflata, ci un copil! Preotul, om cu frica lui Dumnezeu si care crede in minuni, nu pune intrebari. Ia copilul acasa si-l creste ca pe fiul sau adevarat. Insa, cand copilul implineste varsta de 16 ani hotaraste sa-i spuna adevarul: -Fiule, vreau sa stii ca, de fapt, eu nu sunt tatal tau! -Cuuuum? exclama baiatul, nu esti tatal meu?! -Nu! Eu sunt mama ta. Tatal tau este arhiepiscopul... |
|
Fosta membra 9am.ro 40 mesaje Membru din: 16/08/2011 |
Postat pe: 16 August 2011, ora 15:11
De la: _KARPOV, la data 2011-08-16 14:07:48 Si cand s-a uitat la tine ce -a zis? Parca-am auzit un oftat dupa care a spus in soapta: ,,imi pare rau ca l-am facut: Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2011, ora 15:12
De la: celalalt, la data 2011-08-16 15:09:19Bei, minoru`, pei atenshan, asta-i topic cu d-alea sfinte, cel cu bancuri e c-o ulita ma jos bine....bey emile.....
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2011, ora 15:15
De la: celalalt, la data 2011-08-16 15:11:43De la: _KARPOV, la data 2011-08-16 14:07:48 Bei ! Eu nu sunt Adam ! Pentru mine altcineva a decis sa apar pe lume .....
|
Postat pe: 16 August 2011, ora 15:17
dumnezeu a toatetiitoarele de pe centura.
|
Postat pe: 16 August 2011, ora 15:19
Mitul Isus.......................Christopher Hitchens
|
9am121159 2234 mesaje Membru din: 21/08/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 16 August 2011, ora 15:20
CÂTEVA DIN ACTIVITÃÞILE DUHULUI SFÂNT
1. Contribuþia Sa la creaþiunea acestei lumi: a. El S-a miºcat în mod creator deasupra apelor - Gen. 1,2; Ps. 104,30 b. Spunea Iov, „Duhul lui Dumnezeu m-a fãcut” - Iov.33,4 2. Prin Duhul lui Dumnezeu este susþinutã întreaga varietate a proceselor vieþii: a. Ps. 104,29-30 b. Gen. 2,7 3. Contribuþia Sa în cadrul planului de mântuire: a. El este Autorul Bibliei - Isa. 34,18; 2 Pet. 1,19.20 b. El se luptã cu pãcãtoºii - Gen. 6,1-3; Isa. 63,10 c. El dovedeºte vinovãþia lumii - Ioan 16,8; Fapte 2,37 d. El convinge inima cu privire la neprihãnire - 5,6 e. El mângâie pe poporul lui Dumnezeu - Ioan 14,26;15,26 f. El cãlãuzeºte pe sfinþi în tot adevãrul - Ioan 16,12.13 4. O lucrare deosebitã pe care o împlineºte Dumnezeu pentru copiii Sãi, prin intermediul Duhului Sfânt: a. El îi reînnoieºte. Aceasta înseamnã, cã regenerarea caracterului nostru, schimbarea naturii noastre constituie lucrarea Duhului Sfânt - Tit. 3,5; Rom.12,2; 2 Cor. 5,17 b. El ne împãrtãºeºte de fapt natura divinã. Acesta este un adevãr plin de slavã ce trebuie privit cu interes. (1) Prin natura sa, omul este firesc, vândut pãcatului - Rom. 7,14 (2) Gândirea fireascã reprezintã vrãjmãºie împotriva lui Dumnezeu ºi a legii Sale - Rom. 8,7 (3) Duhul Sfânt creeazã înlãuntrul nostru o naturã dumnezeiascã - 2 Pet. 1,37; Ps. 51,10; Zah. 4,6 c. El ne înzestreazã cu putere în omul dinlãuntrul nostru - Efes. 3,16. R.V. d. El ne conduce paºii cãtre o viaþã sfântã - Rom. 8,14; Gal. 5,22-28 e. El ne aduce în memorie fãgãduinþele lui Dumnezeu - Ioan 14,26; Mat.10,19; 1 Cor.2,9-12 f. El este susþinãtorul nostru în rugãciune - Fapte 1,8 h. El va învia trupurile noastre moarte la prima înviere - Rom. 8,11 5. Care este atitudinea noastrã personalã faþã de cea de-a treia persoanã a dumnezeirii? a. Îl primim în vieþile noastre? b. Îl ascultãm cu bunãvoinþã? Fapte 5,32 c. Îl întristãm uneori? Efes. 4,30.31 Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2011, ora 15:25
B. DESCOPERIRE UIMITOARE DESPRE NUMELE DATE DUHULUI SFÂNT
1. El este numit „Duhul Dumnezeului Celui Viu” : a. 1 Cor. 3,16; 2 Cor. 3,3 b. Isa. 61,1 Aratã relaþia Sa în raport cu Dumnezeu Tatãl! 2. El este deschis ca fiind „Duhul lui Isus Hristos” : a. Fapte 2,33; Gal.4,6 b. Filip.1,19; Fapte 16,7 R.V. 3. El este numit „Duhul Înfierii” - Rom. 8,15 4. Numele sunt cele care descoperã caracterul Sãu: a. Duhul Sfânt - Luca 11,13; 1 Pet.1,2 b. Duhul adevãrului - Ioan 14,17; 16,13 c. Duhul nimicirii (arderii) - Rom.1,4; Isa.4,4 5. Numele sunt acelea care aratã influenþa Sa: a. Duhul vieþii - Rom. 8,2; Ioan 6,63 b. Duhul înþelepciunii, priceperii ºi puterii - Isa.11,2 c. Duhul harului - Evr.10,29 d. Duhul slavei - 1 Pet. 4,14 e. Mângâietorul - Ioan 14,26; 15,26 f. Numele Lui descrie rãbdarea Sa; El este numit „Duhul cel veºnic” - Evr. 9,14 C. GÂNDURI SPECIALE LEGATE DE NUMELE DUHULUI SFÂNT 1. Câteva personaje biblice în inima cãrora a locuit Duhul Sfânt au descoperit în ei înºiºi Duhul Înþelepciunii: a. Daniel ºi Iosif au descoperit în vieþile lor pe Duhul înþelepciunii - Dan. 5,12;6.3; Gen. 41,35.39 b. Moise a manifestat pe faþã Duhul blândeþii - Num.12,13; 1 Cor. 4,31 c. Iov a avut Duhul îndelungii rãbdãri - Iac.5,11; Ecl.7,8 2. Alte personaje biblice au dat pe faþã: a. Duhul dragostei - 1 Ioan 3,1-3; 4,8;5.1-5 b. Duhul milosteniei - Fapte 9,36-42 c. Ilie a dat pe faþã Duhul nimicii, judecãþii, sfinþeniei - 2 Regi 1,12. Acelaºi lucru se confirmã ºi în cazul lui Ioan Botezãtorul - Ioan 5,35 3. Cunoaºterea faptului cã Duhul Sfânt întipãreºte caracterul Sãu în inimile credincioºilor ne inspirã laudã ºi cinste la adresa lui Dumnezeu. El este reprezentantul Tatãlui ºi al Fiului ºi va aduce în fiinþa noastrã natura divinã - 2 Pet.1,2-7 Acest lucru înseamnã cã El va schimba natura noastrã fireascã - 2 Cor.5,14-17 4. Lucrarea Duhului Sfânt este naºterea din nou. a. Aceasta este învãþãtura lui Isus - Ioan 3,1-9 b. El se foloseºte de Cuvântul lui Dumnezeu pentru a transforma natura noastrã - 1 Pet.1,23-25;Evr.4,12 5. Scumpe cititor, în timp ce meditezi la aspectul multitudinii numelor Duhului Sfânt prin prisma propriei tale relaþii cu El, poþi înþelege privilegiile ºi de asemenea responsabilitãþile primirii acestui dar? Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 16 August 2011, ora 15:33
De la: 9am121159, la data 2011-08-16 15:25:34B. DESCOPERIRE UIMITOARE DESPRE NUMELE DATE DUHULUI SFÂNT Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2011, ora 15:35
De la: 9am121159, la data 2011-08-16 15:25:34B. DESCOPERIRE UIMITOARE DESPRE NUMELE DATE DUHULUI SFÂNT Eu nu am gasit nimic de acest gen prin presa vremii ! Iar ce scrie prin biblie stiu ca e un fals grosolan
|
Postat pe: 16 August 2011, ora 15:37
DUHUL SFÂNT ESTE O PERSOANÃ
Biblia descrie atribute ale Duhului Sfânt pe care doar o persoanã cu individualitate ºi personalitate, poate sã le aibã: - poate vorbi - se poate ruga - (Rom.8:26)- poate mãrturisi (despre Isus - Ioan 15:26) - poate învãþa - poate fi întristat - poate fi minþit - hulit - etc. EXEMPLE : DUHUL SFÂNT ESTE DUMNEZEU (o persoanã a Dumnezeirii): Fapte 5:1-9 Fapte 13:2 (vorbeºte) Fapte 28:25 (vorbeºte) 1 Tim.4:1-4 (vorbeºte) Duhul Sfânt este o persoanã, nu doar o putere a lui Dumnezeu. Noi avem nevoie de o relaþie personalã cu El pentru a putea sã fim mântuiþi în Hristos, sã cunoaºtem dragostea ºi puterea lui Dumnezeu, sã fim perfecþionaþi ºi cãlãuziþi de El. Duhul Sfânt este esenþial vieþii creºtine. De fapt fãrã El nu poate fi vorba de vreo spiritualitate. În timp ce a fi religios este posibil ºi prin puterea fireascã a omului, a fi creºtin ºi a fi mântuit, nu este posibil decât prin Duhul Sfânt al lui Dumnezeu! El ne împuterniceºte pentru slujire ºi mãrturie. Doar prin El închinarea noastrã este plãcutã lui Dumnezeu ºi intrarea noastrã în prezenþa lui Dumnezeu posibilã Deasemenea Duhul Sfant este si daruitor: darul minunilor,darul vindecarilor,darul vorbiri in limbi,darul talmaciri limbilor.V-am scris si explicatia mea,dar v-am scris si din Biblie,ca sa credeti,pentru ca pe sait sant si martori,ei sustin ca Duhul Sfant este doar o putere,nu o persoana.Dar ii intreb aici daca vor sa ma contrazica,poate aceasta putere sa aibe toate atributele scrise mai sus,daca nu este si o persoana?.El este Timis de Dumnezeu Tatal atunci cand omul se intoarce la Dumnezeu cu toata inima si o credinta neprefacuta..Va multumesc pentru intrebare domnule Marin. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 August 2011, ora 15:42
De la: 9am121159, la data 2011-08-16 15:37:52DUHUL SFÂNT ESTE O PERSOANÃ Explica existenta lui dumnezeu,a duhului si a lui isus .....fara sa tii cont de biblie.
|
Postat pe: 16 August 2011, ora 15:45
Biblia a aparut ca o necesitate ....politica . A fost "comandata" de catre puterea romana pentru a putea stapani o lume plina de contraste.....cu religii diverse..... Au reusit , insa ei au disparut din istorie....Noi daca in continuare credem ,inseamna ca suntem depasiti....suntem in urma cu un mileniu....
|
Postat pe: 16 August 2011, ora 15:49
Dumnezeu este o personificare a ceva ce noi am vrea sa fie ....pentru a reusi sa strabatem mai usor,drumul spre moarte. Ideea de dumnezeu e ciudata , a crede si in prezent , in ceva ce nu exista,mi se pare straniu .
|
Postat pe: 16 August 2011, ora 15:52
Crestinilor ....treziti-va ! Dumnezeul biblic este prea mic in comparatie cu Universul. Acel dumnezeu trebuie recreat ,pentru a deveni credibil. Nu avem insa cu cine....evanghelisti nu mai apar......iar cei care au fost ....acum sunt de rasul lumii......
|
Postat pe: 16 August 2011, ora 15:56
Explica existenta lui dumnezeu,a duhului si a lui isus .....fara sa tii cont de biblie.
------------ Karpov,tu crezi ca eu m-am nascut in cer?Eu m-am nascut pe pamant ca si tine.Daca nevasta ta cand face o prajitura,consulta cartea de prajituri,asa si eu cand va dau raspunsuri,consult Biblia,Cartea Cartilor,Cuvantul lui Dumnezeu. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1478 mesaje Membru din: 30/03/2011 Oras: Galati |
Postat pe: 16 August 2011, ora 18:59
Nea Karpov , nu crezi ca esti prea dur cu tine? ca esti suparat pe tine? prea esti maniat pe Dumnezeu , care el nu are nici o vina in toata povestea asta cu Biblia. Altii l-au pus la mijloc. Si in general Biblia nu are nici o legatura cu Dumnezeu ca si Iisus cu Dumnezeu. Totul este in mintea lor, care li s-a inradacinat adanc in creier o teorie care nu poate fi stearsa asa de usor. Daca tie ti-ar spune acum cineva ca 2+3 = 6 ai crede? Tot asa si ei. Ei cred. oricum cred ca esti de acord cu mine cand afirm ca cineva s-a bagat coada in existenta noastra. Chiar daca unii il numesc Dumnezeu. POate nicitu nu esti de acord cu numele lui. Asta este alceva. In adancul sufletului este loc si cineva ca el. Trebuie sa stii sa il simti. ca nu degeaba avem viata. De unde avem viata ? Cine ne-a dat-o? Nu crd ca Darwin....Punete in pielea Cosmosului si gandeste adanc si poate vei intelege. UItate in jurul tau si compara vietile tutror...Asta nu inseaman ca si eu sunt de acord cu Biserica si religia asta de doi bani. Dar altfel trebuie pusa problema. sa stim ca sa-i facem pe oameni sa creada in ce trebuie, nu in ce se zice prin ceasloavele prafuite care se deschid odata la o saptamana...
|
Postat pe: 16 August 2011, ora 19:46
De la: 9am121159, la data 2011-08-16 15:56:40Explica existenta lui dumnezeu,a duhului si a lui isus .....fara sa tii cont de biblie. De ce nu crezi in cartile religioase ale evreilor ? Ca tot crezi in dumnezeul lor si chiar si isus e evreu.... Acele carti sunt mai vechi decat evanghelia si poate si decat biblia. Daca tot crezi in ce spun evreii ...de ce nu crezi pana la capat... Daca gresesti ? Daca totusi isus nu este mesia ? Atunci eu cred ca dumnezeul tau , dumnezeul evreilor ....te trimite la celalalt fiu al sau....cel real adica la
|
Postat pe: 16 August 2011, ora 19:47
De la: 9am121159, la data 2011-08-16 15:56:40Explica existenta lui dumnezeu,a duhului si a lui isus .....fara sa tii cont de biblie. De ce nu crezi in cartile religioase ale evreilor ? Ca tot crezi in dumnezeul lor si chiar si isus e evreu.... Acele carti sunt mai vechi decat evanghelia si poate si decat biblia. Daca tot crezi in ce spun evreii ...de ce nu crezi pana la capat... Daca gresesti ? Daca totusi isus nu este mesia ? Atunci eu cred ca dumnezeul tau , dumnezeul evreilor ....te trimite la celalalt fiu al sau....cel real adica la
|
Fosta membra 9am.ro 875 mesaje Membru din: 12/03/2011 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 17 August 2011, ora 07:19
"Adu-ti aminte, Doamne de credinciosul tau pe care l-ai chemat la tine din aceasta lume. Ingaduie ca, precum prin botez s-a facut asemenea Fiului tau intru moarte, la fel sa devina partas de invierea lui......................................................"
Luni am fost la inmormantarea unui nepot de verisoara, de 46 de ani. Eu care nu merg la biserica, acum ma reculeg dupa Liturghia de inmormantare. Indiferent din ce este compusa piatra pe care o numim "inima", tot se sfarma la corul sustinut de orga in cantecele de inmormantare. Indiferent cat de aspru descompui Legile divine tot ramai cu o intrebare cumpanitoare. Acum am inteles de ce consatenii mei nu fac politica, sunt uniti la necaz, si plang pe cel plecat dintre ei, indiferent ce fel de legatura ii leaga. Sincer va scriu ca toata asistenta s-a bucurat ca m-a vazut printre ei, ca nu sunt "un caz" iar la masa de comemorare ce a urmat, efectiv nu stiam unde sa ma asez pentru ca foarte multi ma invitau. Nu ma gandesc la faptul ca a venit vremea sa ma pregatesc pentru ce ma asteapta Dincolo ci la ce am devenit acum, aici. Raporteaza abuz de limbaj
Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
|
|
Fosta membra 9am.ro 34 mesaje Membru din: 17/08/2011 |
Postat pe: 17 August 2011, ora 12:55
Ei, Doamne-doamne isi aduce aminte de fiecare, da` de El cine-si mai aminteste??
Doar Karpov and hs family , din cand in cand sa-l combata!
|
Postat pe: 18 August 2011, ora 06:43
S-ar parea ca ce gandesc eu despre pericolul crestinismului....este real... Spania..... Miercuri, poliþiºtii spanioli au arestat un tânãr mexican, student la chimie, care avea de gând sã atenteze împotriva manifestanþilor care sunt critici faþã de vizita Suveranului Pontif. Mexicanul plãnuia sã-i atace cu gaz asfixiant ºi alte substanþe chimice pe participanþii la marº. La ce te poti astepta de la un fanatic crestin ?
|
Postat pe: 18 August 2011, ora 09:36
daca tara unde inchizitia a fost puternica si-a dat seama ca biserica toaca banii nostri aiurea , noi de mult trebuia sa ne dam seama ca o catedrala a mantuirii banilor ,nu trebuie construita.... Vizita la Madrid a Papei Benedict al XVI-lea a scos spaniolii în stradã. 5.000 de persoane sunt intrigate de costul exorbitant al vizitei Pontifului, în condiþiile în care þara se confruntã cu o crizã economicã acutã. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 August 2011, ora 09:38
Romania , trezeste-te.....ca iar vom fi ultimii din Europa Susþinãtorii laicitãþii - 4.000, potrivit poliþiei - s-au adunat în cursul serii în spatele unei pancarte pe care scria "Din impozitele mele, 0 cenþi pentru Papa. Stat laic", rãspunzând unui apel lansat de 140 de asociaþii de apãrare a laicitãþii, creºtini progresiºti, militanþi ai stângii sau pentru drepturile homosexualilor. Ei au strigat sloganuri ºi au purtat pancarte cu cuvintele "Acest tineret nu este al Papei", "Stop, transfobie, sexism, homofobie", "Cerem un adevãrat stat laic, libertatea de conºtiinþã este un drept".
|
Postat pe: 18 August 2011, ora 09:49
O fata din Spania avea o pancarta pe care scria...."Poate sã creadã fiecare în ce vrea, dar când vine liderul lor, sã plãteascã"........asa ca stimati crestini platiti-va singuri catedrala....nu luati bani de la buget....pentru biserica asta de 2 bani..... Protestatarii au rãspuns scandând, în unele ocazii, "Pederaºtilor, atenþie la copii" sau "Papa este un nazist". Costurile vizitei Suveranului Pontif sunt estimate la 50 de milioane de euro, dedicate organizãrii evenimentului. Potrivit AFP, aceastã sumã nu include asigurarea securitãþii de cãtre forþele de ordine, care ar putea creºte bugetul la 100 de milioane de euro Organizatorii au declarat cã doar 15 milioane de euro vor proveni de la companiile spaniole, în vreme ce restul va fi acoperit prin donaþiile pelerinilor sosiþi la eveniment. Prostia costa.....
|
Postat pe: 18 August 2011, ora 10:02
De la: _KARPOV, la data 2011-08-18 06:43:34 Asta cred ca a avut o revelatie de la beizadeaua lui cel de sus....adica de la hristosu'....ca ala se comporta ca un golan cand intra prin orase.....La ce te poti astepta la un idio.t care a citit o singura carte si care are un creier imbaxit de halucinatii crestinesti.....Voi crestinii nu intelegeti ,poate doar acei crestini din trecut , au inteles asta ,in momentul in care erau arsi nevinovati pe rug de inchizitie ,nevinovati fiind si crestini pe deasupra.... Daca le dai puterea unor prost.i care se cred mari preoti....acolo veti sfarsi.....in viitor vor recurge iar la rug ...in marea lor......stupizenie.....avand in vedere ca in cartea crim.ei se specifica acest lucru clar. Ei vor stabili care e pagan sau nu....In romania esti pagan si daca esti crestin....daca nu "cotizezi" la mercedesul lu' nenea popa. Preotii au ajuns mai rau decat tiganii,te fura pe fata.......tiganii sunt mai stilati |
|
Postat pe: 18 August 2011, ora 15:00
Karpov,de popa care a dat jos si a spart crucile enoriasilor din cimitir,facand alei peste morminte fara sa anunte oamenii.........nu scri nimic?
|
Postat pe: 18 August 2011, ora 15:10
S-ar parea ca ce gandesc eu despre pericolul crestinismului....este real... Spania..... Miercuri, poliþiºtii spanioli au arestat un tânãr mexican, student la chimie, care avea de gând sã atenteze împotriva manifestanþilor care sunt critici faþã de vizita Suveranului Pontif. Mexicanul plãnuia sã-i atace cu gaz asfixiant ºi alte substanþe chimice pe participanþii la marº. La ce te poti astepta de la un fanatic crestin ? -------------- Fanatic chimist.....nu fanatic crestin. Adevarati crestini au fost cei terorizati de inchizitie.Sau cei terorizati in zilele noastre.Crestini adevarati nu fac nimic rau. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 August 2011, ora 15:16
Preotii au ajuns mai rau decat tiganii,te fura pe fata.......tiganii sunt mai stilati
------- A aratat la Realitatea TV. un popa care a imprumutat bani de la enoriasi si nu vrea sa-i mai dea inapoi.Dar pentru cine credeti ca a intervenit politia sa-l apere......pentru popa care s'a inchis in casa. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1478 mesaje Membru din: 30/03/2011 Oras: Galati |
Postat pe: 18 August 2011, ora 17:42
Nici cu ei nu imi este rusine. Tiganul te fura si nu te mai intreaba , in timp ce popa, te intreaba....daca ai sau nu, nu conteaza. Acolo cat de cat...Dumnezeu primeste si putin...
|
|
|