back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 >> Sari la pagina:

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 23 August 2011, ora 14:01

Nastase Mihail a scris:,
De la al de sus s-a ajuns la al de jos.......
-----------
Bun raspuns si corect gandit.

Sil100

250 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 24 August 2011, ora 11:45

In incercarea de a face din d-zeu mai mult decat o idee abstracta cei mai multi aduc argumente din carti consierate sfinte. Aceasta abordare ignora complet realitatea promitand salvarea sufletului fie dupa moarte, fie intr-o viata viitoare. De ce nu aici si acum? De ce sa nu faca credinta religioasa o diferenta in societate? Daca religia s-ar baza pe adevar atunci beneficiile ei ar trebui sa fie vizibile in aceasta viata. De ce spun asta? Pentru ca existenta pe care o traim noi e singura despre care stim sigur ca exista. De aici incolo sunt doar speculatii, fantezii, povesti (pe alocuri chiar frumoase)...

Mai este o problema care ar trebui sa le dea de gandit credinciosilor: toti cei care vorbesc "in numele domnului" isi ofera serviciile in schimbul unor beneficii materiale. La ce le servesc "oamenilor lui d-zeu" bunurile materiale cand ei vorbesc de nemurirea sufletului si beneficii dincolo de moarte?

O alta problema ar fi si comportamentul clericilor. Cum "sa faci ce zice popa, nu ce face popa"? Daca nicio instruire de 9 ani (5 ani seminarul + 4 ani teologia) nu sunt de ajuns pentru a convinge un om cum sta treaba cu cele sfinte atunci asta nu e un argument suficient pentru falsitatea religiei?

Sa aruncam o privire asupra asupra "poporului ales". Ce-au fost si ce-au devenit evrei de-a lungul istoriei cunoscute? Un popor mic cu o religie monoteista care si-a trait viata mai mult "in deplasare" decat pe un teritoriu propriu. La ce i-a ajutat religia? I-a ajutat sa-si pastreze o oarecare identitate nimic de zis... in rest atunci cand alte populatii au fost mai pregatite din punct de vedere militar evrei au fost invinsi si stramutati pe alte teritori (s-a intmplat de mai multe ori). Cum au trait in strainatate? Mai bine in unele perioade si rau (sau foarte rau) in alte perioade. Chiar si acum cand exista Israelul ca stat, evrei tot nu-si gasesc linistea, iar prosperitatea de care se bucura se datoreaza mai degraba abilitatilor lor comerciale si ajutorului primit de la alte state decat credintei religioase.
Ceea ce este cu adevarat interesant de urmarit e cum au reusit asa-zisi profeti sa-i pacaleasca atat timp pe evrei in lipsa unor dovezi concrete. Pe scurt cand evreilor le iesea ceva acolo era vointa lui d-zeu, iar cand nu, atunci oamenii erau de vina pentru ca nu l-au ascultat pe d-zeu. Profetiile care se indeplineau erau de la d-zeu, iar cand nu se indeplineau era din cauza ca d-zeu se razgandea (s-a intamplat de mai multe ori).

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 24 August 2011, ora 17:28

Domnule Sil100,m-am uitat la profil,ai abia 33 de ani,nici eu la aceasta varsta nu stiam ce sa cred.Acum,daca ar sta in fata mea sapte miliarde de oameni,ca sa-mi ma convinga ca nu exzista Dumnezeu,i-as contrazice total.Dumnezeu exzista cu adevarat.La inceput nu l-am cunoscut din cartea Sa Biblia asa cum spuneti voi,ci l-am cunoscut ca a intervenit in cele mai mari deznadejdi ale vieti mele,ajutandu-ma.Nu a intervenit nici-un popa,nici-un pastor,nici-un frate de mama sau de credinta,nici-un prieten,numai de la Dumnezeu am simtit ajutorul.Acum sant convinsa ca toti profeti si evanghelisti Lui au spus adevarul ,care pentru cei ce cred este o hrana cereasca.Nu ai citit cu atentie ce au spus profetii,cum ca Dumnezeu in prezenta lor a despicat marea in doua ,lasandu-i sa treaca ca pe uscat,cum au murit toti intai nascuti ai Egiptenilor si niciun intai nascut al poporului Israel nu a murit,cum i-a hranit cu mana din cer cat au stat in pustie si altele.Nu cautati sa luati din Cuvantul Sau numai ce va convine ca sa va dovediti necredinta.Te mai anunt ca in multe cazuri un om neinsemnat,chiar in zdente poate fi credincios,iar un popa sau un pastor nu,pentru ca sant orbiti de venituri nemuncite.Dar Dumnezeu doreste sa ne adunam intr-o biserica unde el coboara,fie ca santem neghina sau grau si El va judeca intre oaie si oaie.Va rog nu va lasati pacaliti de diavol,el intodeauna a semanat necredinta in oameni,este cel mai mare potrivnic al lui Dumnezeu,are si el putere deaceia omenirea-i cade in plasa usor.Nu calea usoara te face om in viata.Ca sa mergi pe calea credintei este mai greu decat a te mentine intr-o functie,este mai greu decat ati duce familia la bun liman,dar Domul Isus spune "Indrazniti,Eu am biuit lumea"Ce a biruit El la lume?.......necredinta!

Raporteaza abuz de limbaj
9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 24 August 2011, ora 17:29

Domnule Sil100,m-am uitat la profil,ai abia 33 de ani,nici eu la aceasta varsta nu stiam ce sa cred.Acum,daca ar sta in fata mea sapte miliarde de oameni,ca sa-mi ma convinga ca nu exzista Dumnezeu,i-as contrazice total.Dumnezeu exzista cu adevarat.La inceput nu l-am cunoscut din cartea Sa Biblia asa cum spuneti voi,ci l-am cunoscut ca a intervenit in cele mai mari deznadejdi ale vieti mele,ajutandu-ma.Nu a intervenit nici-un popa,nici-un pastor,nici-un frate de mama sau de credinta,nici-un prieten,numai de la Dumnezeu am simtit ajutorul.Acum sant convinsa ca toti profeti si evanghelisti Lui au spus adevarul ,care pentru cei ce cred este o hrana cereasca.Nu ai citit cu atentie ce au spus profetii,cum ca Dumnezeu in prezenta lor a despicat marea in doua ,lasandu-i sa treaca ca pe uscat,cum au murit toti intai nascuti ai Egiptenilor si niciun intai nascut al poporului Israel nu a murit,cum i-a hranit cu mana din cer cat au stat in pustie si altele.Nu cautati sa luati din Cuvantul Sau numai ce va convine ca sa va dovediti necredinta.Te mai anunt ca in multe cazuri un om neinsemnat,chiar in zdente poate fi credincios,iar un popa sau un pastor nu,pentru ca sant orbiti de venituri nemuncite.Dar Dumnezeu doreste sa ne adunam intr-o biserica unde el coboara,fie ca santem neghina sau grau si El va judeca intre oaie si oaie.Va rog nu va lasati pacaliti de diavol,el intodeauna a semanat necredinta in oameni,este cel mai mare potrivnic al lui Dumnezeu,are si el putere deaceia omenirea-i cade in plasa usor.Nu calea usoara te face om in viata.Ca sa mergi pe calea credintei este mai greu decat a te mentine intr-o functie,este mai greu decat ati duce familia la bun liman,dar Domul Isus spune "Indrazniti,Eu am biuit lumea"Ce a biruit El la lume?.......necredinta!

VRINCIOAIA

21 mesaje

Postat pe: 25 August 2011, ora 23:42

De la: Dorinel, la data 2010-01-28 02:11:02Sa fie oare Dumnezeu nevoia noastra de raspunsuri ? Eu zic ca da. Ne e greu sa admitem ca suturile pe care le luam uneori de la viata sunt absolut gratuite. E mai usor de suportat sentimentul de neputinta, atunci când poti sa dai "vina" pe imaginarul D-zeu. Cineva pe care nu-l poti trage la raspundere, nu-l poti amenda, pe care nu te poti supara si pe care, la randul tau ... sa-i tragi suturi in fund.
Si totusi ....

Ai dreptate ! Am un ciine lup asacian,care a invatat sa vorbeasca fiind crescut ca un copil uman,de cite ori se isca furtuna din cauza defrisarii padurilor sau tuna si fulgera,latra la cer si ingina ,domne-domne,fapt ce denota ca omul nu a ajuns prea departe cu civilizatia ,cultura stiinta..........

Sil100

250 mesaje

Postat pe: 26 August 2011, ora 11:42

De la: 9am121159, la data 2011-08-24 17:29:03Domnule Sil100,m-am uitat la profil,ai abia 33 de ani,nici eu la aceasta varsta nu stiam ce sa cred.Acum,daca ar sta in fata mea sapte miliarde de oameni,ca sa-mi ma convinga ca nu exzista Dumnezeu,i-as contrazice total.Dumnezeu exzista cu adevarat.La inceput nu l-am cunoscut din cartea Sa Biblia asa cum spuneti voi,ci l-am cunoscut ca a intervenit in cele mai mari deznadejdi ale vieti mele,ajutandu-ma.Nu a intervenit nici-un popa,nici-un pastor,nici-un frate de mama sau de credinta,nici-un prieten,numai de la Dumnezeu am simtit ajutorul.Acum sant convinsa ca toti profeti si evanghelisti Lui au spus adevarul ,care pentru cei ce cred este o hrana cereasca.Nu ai citit cu atentie ce au spus profetii,cum ca Dumnezeu in prezenta lor a despicat marea in doua ,lasandu-i sa treaca ca pe uscat,cum au murit toti intai nascuti ai Egiptenilor si niciun intai nascut al poporului Israel nu a murit,cum i-a hranit cu mana din cer cat au stat in pustie si altele.Nu cautati sa luati din Cuvantul Sau numai ce va convine ca sa va dovediti necredinta.Te mai anunt ca in multe cazuri un om neinsemnat,chiar in zdente poate fi credincios,iar un popa sau un pastor nu,pentru ca sant orbiti de venituri nemuncite.Dar Dumnezeu doreste sa ne adunam intr-o biserica unde el coboara,fie ca santem neghina sau grau si El va judeca intre oaie si oaie.Va rog nu va lasati pacaliti de diavol,el intodeauna a semanat necredinta in oameni,este cel mai mare potrivnic al lui Dumnezeu,are si el putere deaceia omenirea-i cade in plasa usor.Nu calea usoara te face om in viata.Ca sa mergi pe calea credintei este mai greu decat a te mentine intr-o functie,este mai greu decat ati duce familia la bun liman,dar Domul Isus spune "Indrazniti,Eu am biuit lumea"Ce a biruit El la lume?.......necredinta!

Banuiesc ca referirea la varsta mea merge pe rationamentul: intelepciunea vine o data cu varsta. Prin urmare cu cat esti mai in varsta cu atat ai aculmultat mai multa experienta si cu atat mai multa greutate trebuie sa aiba vorbele pe care le spui. Acest rationament are mai multe probleme. Sa enumar cateva:
- nu toti oamenii in varsta sunt intelepti;
- nu toti oamenii in varsta care sunt intelepti au aceleasi pareri (despre diverse subiecte);
- nu toti oamenii proceseaza informatile in aceeasi masura (de aceea apar diferente intre oamenii care au trecut prin aceleasi scoli, provin din familii asemanatore si au o experienta de viata similara);
- informatii despre aproape orice se gasesc si sunt usor accesibile astazi (biblioteci, internet, televiziune, etc.) si exista mai mult timp liber decat in trecut. De ce ar trebui sa treaca o viata de om pentru a intelege in profunzime anumite subiecte?

Asa cum ati observat si dvs. numarul de oameni care cred ceva anume nu este relevant pentru problema in discutie, ceea ce conteaza este ca argumentele aduse sa fie valide. (Nu cu mult timp in urma cea mai mare parte a pamantenilor credeau cu toata sinceritatea ca pamantul e plat... a fost nevoie de mult timp si dispute pentru ca adevarul sa iasa la iveala si sa fie evident pentru toti. Demonstratia cea mai clara s-a facut prin calatoria lui Magellan care megand intr-o singura directie a revenit in Spania din directia opusa celei din care a plecat).

Faptul ca D-zeu v-a ajutat in imprejurari grele este o interpretare personala a dvs. De vreme ce credeti in ceva tindeti sa interpretati tot ce vi se intampla prin prizma credintei dvs. Acolo unde oamenii obisnuiti nu vad nimic deosebit dvs. veti considera ca ati primit semne de la divinitate. Spre exemplu daca cineva se roaga ca sa ploua si va ploua interpretarea va fi ca ploaia a venit ca raspuns la rugaciuni. Cu toate acestea ploaia e un fenomen natural care apare din cand in cand. Ce se intampla daca nu ploua totusi in ciuda rugaciunilor? Pai, poate nu ne-am rugat destul? Poate ca nu ne-am rugat cum trebuie? N-ar fi util sa tinem si post? Daca dupa una dintre masurile de mai sus ploua atunci problema e rezolvata, daca nu pana la urma se va gasi cineva sa ne spuna ca nu putem sa-i impunem lui D-zeu ce sa faca, ca e o trufie din partea noastra, etc, etc... (teologia a nascocit destule "justificari").

Daca profetii si cei care au scris Bibilia ar fi spus adevarul ar trebui ca afirmatiile lor sa fie macar posibile (chiar daca nu probabile). Si ar trebui ca informatiile sa poata fi verificate din surse independente. Asa cum am am mai spus in cateva comentarii anterioare aceste doua cerinte nu sunt indeplinite.

Nu este posibil ca un potop de tipul celui descris in Biblie sa fi cuprins tot Pamantul (pur si simplu nu exista atata apa in mari, oceane si atmosfera si nu au fost gasite dovezi sedimentare ale unui potop atat de mare), iar pe o arca de dimensiunile celei descrise de Biblie n-ar fi avut cum sa fie imbarcate milionane de specii de animale.
Tot la fel nu este posibil ca un peste sa inghita un om si acesta sa supravietuiasca.

Pe de alta parte istoricii nu ne spun mai nimic despre peripetiile evreilor prin Egipt. Moartea intai-nascutilor egipteni ar fi fost un eveniment demn de consemat, la fel si celelalte plagi abatute asupra egiptenilor. Despicarea marii in doua pentru a trece evreii e iarasi un eveniment dubios care nici nu e posibil, nici nu a fost consemnat de vreun istoric. Sa consideram ca poate istoricii egipteni n-au vrut sa consemneze astfel de evenimnete din diferite motive (poate s-a opus faraonul), dar atunci de ce istoricii romani n-au zis nimic despre omorarea a aproximativ 3000 de prunci in vremea lui Iisus?
(Intre noi fie vorba in relatarile despre Egipt in Biblie conducatorul este numit totdeauna Faraon si niciodata nu se foloseste un nume propriu... oare de ce? Printre evreii care il slujeau chiar nu stia nimeni cum il cheama?)

Daca Biblia ar fi inspirata de D-zeu n-ar trebui sa se gaseasca nicio greseala in ea la niciun nivel... ar trebui sa fie perfecta. Cand se da vina pe diferite traduceri pentru denaturarea sensului textului divin n-ar trebui sa ne intrebam de ce nu intervine totusi D-zeu pentru a pastra un text curat de referinta?

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 26 August 2011, ora 12:54

De la: 9am121159, la data 2011-08-21 21:02:28unele pasari sau animale se mai ucid si intre ele. Cum ar fi si Cucul , care arunca puii sau oule din cuib si le pune pe ale lui...
-------------
Sincera sa fiu nu am urmarit ce face cucul,dar eu ma refeream la perversiunile pe care le face omul ,iar animalele nu,si nu gasesti puii ucisi de ele si arucati cum se aruca copii pe la lazile de gunoi,toalete,si unde nu te astepti....

Punem pariu?! ...da' îþi spun sigur cã pierzi!!!!
Existã homosexualitate ºi pruncucidere ºi la animale....nu mai vorbi aiurea dacã nu ºtii!!!!

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
kolonics_ing_2

35 mesaje
Postat pe: 26 August 2011, ora 13:58

De la: _maressalul_, la data 2010-01-28 11:21:16
De la: Dorinel, la data 2010-01-28 02:11:02Sa fie oare Dumnezeu nevoia noastra de raspunsuri ? Eu zic ca da. Ne e greu sa admitem ca suturile pe care le luam uneori de la viata sunt absolut gratuite. E mai usor de suportat sentimentul de neputinta, atunci când poti sa dai "vina" pe imaginarul D-zeu. Cineva pe care nu-l poti trage la raspundere, nu-l poti amenda, pe care nu te poti supara si pe care, la randul tau ... sa-i tragi suturi in fund.
Si totusi ....

Dorinele au inceput astia sa te plateasca la numarul de topicuri deschise ?
e destinu asa a vrut

kolonics_ing_2

35 mesaje
Postat pe: 26 August 2011, ora 14:00

De la: kolonics_ing_2, la data 2011-08-26 13:58:45
Si totusi ....

e destinu asa a vrut
un om care intr-o zi a zis eu mam plictisit sa fiu singur

kolonics_ing_2

35 mesaje
Postat pe: 26 August 2011, ora 14:00

De la: kolonics_ing_2, la data 2011-08-26 13:58:45
Si totusi ....

e destinu asa a vrut
un om care intr-o zi a zis eu mam plictisit sa fiu singur

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 26 August 2011, ora 21:20

De la: 9am121159, la data 2011-08-21 21:02:28unele pasari sau animale se mai ucid si intre ele. Cum ar fi si Cucul , care arunca puii sau oule din cuib si le pune pe ale lui...
-------------
Sincera sa fiu nu am urmarit ce face cucul,dar eu ma refeream la perversiunile pe care le face omul ,iar animalele nu,si nu gasesti puii ucisi de ele si arucati cum se aruca copii pe la lazile de gunoi,toalete,si unde nu te astepti....
-------------
Existã homosexualitate ºi pruncucidere ºi la animale....nu mai vorbi aiurea dacã nu ºtii!!!!
----------------
Dorulet,de ce nu scri tu comentarii la nivelul de pregatire cu ,care te lauzi,ca sa invat si eu ceva de la tine.......pana in prezet am simtit doar lipsa ta de respect,fata de mine.In acest fel ,nu iasa in evidenta pregatirea ta,ci lipsa de pregatire.Scrie ai vazut un bou ca se culca cu alt bou,sau o iapa ca se culca cu alta iapa?Eu am auzit doar de barbat cu barbat si femeie cu femeie.Sa zicem ca tu nu stii ceva,ca nimeni nu le stie pe toate.In acest caz tu vorbesti aiurea?Cerceteaza-te si schimba-te ca sa-ti pot vedea pregatirea.

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 26 August 2011, ora 22:19

De la: Dorulet, la data 2011-08-26 12:54:59
-------------

Eu am toata streasina casei plina de cuiburi de vrabii si mi-e groaza ca in fiecare vara (dupa ce ies puii din ou), gasesc pui aruncati din cuiburi. La inceput am crezut ca au cazut si am incercat (pe cei vii) sa-i pun in cuiburi dar imediat erau aruncati din nou. Fiica mea mi-a explicat sa nu "ma amestec" pentru ca ele au o selectie naturala! Spre deosebire de oameni care au multe posibilitati de a nu aduce efectiv prunci pe lume ca apoi sa-i omoare in fel si chip. Ceea ce am mai vazut la cateva soiuri de pasari a fost faptul ca sunt perechi (porumbdei, randunele, poate si alte pasari?) ce nu se despart pana la moartea unuia din membri apoi cel care ramane nu-si mai cauta alta pereche.

Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 26 August 2011, ora 22:35

Sil100,e corect raspunsul pe care l-ai dat cu batranii,dar te-ai gandit ca si la tineri este la fel?Biblia ne invata ca numai Dumnezeu cunoaste toate lucrurile,noi fie tanar ,fie batran,cunoastem in parte si marturisim in parte.Mai mult unii au intelepciune,altii,nu.Unii au pricepere,altii,nu.Unii cunosc diverse mestesugurii la care cei invatati ,nu se vor pricepe niciodata.Unii au experiente si-l poate depasi pe intelept.Unii au stiinta,pe care multi se lupta sa le-o fure,dar nu au intelepciune cum sa-si pastreze descoperirile stiintifice.s.a.m.d.In concluzie totii oamenii au cate o inclinatie,si totii invatam unii de la altii.
Nu te contrazic nici in problema cu biblioteca.Daca vrei sa inveti matematica,cauti carti despre matematica.Daca doresti sa inveti chimie,cauti carti despre chimie.Daca vrei sa inveti religie cauti Biblia,ca nu toata lumea o intelege asta este altceva,dar observam ca nu toata lumea intelege,matematica,sau istoria .Ai scris ca nu toate cele Biblice sant scrise in istorie,dar ,la pregatirea pe care o ai (nu stiu ce pregatire ai), nu ai vazut la Tv,sau direct in manuale,cate confuzii istorice sant? Ca s'a ajuns la obtiuni istorice.Dar totusi cine vrea sa invete istorie,cauta cartile de istorie.Vad ca la dumneavoastra sant toate bune la celelalte materii,numai la religie aveti obiectii,fie la ce cred oamenii,fie la ce este scris in Biblie.De ce?Cu adevarat cei religiosi vad ceace nu pot vedea cei nereligiosi.Si daca ei nu vad,incep sa faca pe cei ce vad schizofrenici.E corect?
Una este sa interpretezi ploaia si alta este sa ti se arate in vis Dumnezeu si Domnul Isus si sa-ti vorbeasca.Mai ales in zilele noastre este ceva rar de tot.Una este sa-ti ploua in casa si alta este sa stai pe canapea ziua la ora unu si sa vezi cu ochii deschisi niste sticle cu otravuri,Prin aceasta vedenie Dumnezeu m-a scapat de la moarte.Caci am gasit in casa exact sticlele pe care mi le-a aratat Dumnezeu in vedenie,le-am luat le-am golit in wc.apoi le-am aruncat la gunoi.Te intreb cine putea sa-mi dea aceasta vedenie si sa fie adevarata?
Un popa? un pastor? un prieten? un frate?Iti spun eu ,numai Dumnezeu,care exzista cu adevarat,si muuuuuuuuulti oameni vor pieri din necredinta,ca nimeni nu s'a creat singur,si nimeni nu are de la el:intelepciunea,priceperea,cunostinta,mestesugurile,stiinta,credinta,mantuirea,visele,vedeniile,darurile minunilor........
Problema cu potopul si cu alte minuni scrise in Biblie sant adevarate,dar trebuie sa ai credinta ca sa vezi de ce Dumnezeu a dat acest potop de apa.Dar cand va veni ziua maniei lui Tot ce este pe pamant va pieri prin potop de foc,si are dreptate pentru ca El a creat oamenii,iar oamenii au ales sa creada in diavol.
De ce sant neintelese unele texte Biblice?Pentru ca Dumnezeu ne este Tata.Un copil daca are nevoie de ceva ,roaga pe Tatal sau sa-i ia incaltari noi,de ex.si tatal copilului ii ia tot ce-i trebuie ca-si iubeste copilul.Asa si cu Tatal ceresc,trebuie sa-L rugam si El ne dezleaga acel text Biblic,pentru ca ne iubeste,dar sa cerem cu credinta.
2 Petru 1/20. Fiindcã mai întâi de toate, sã ºtiþi cã nici o prorocie din Scripturã nu se tâlcuieºte singurã.
21. Cãci nici o prorocie n-a fost adusã prin voia omului; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, mânaþi de Duhul Sfânt.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 26 August 2011, ora 23:27

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 26 August 2011, ora 23:33

De la: _KARPOV, la data 2011-08-26 23:27:13

Gata vacanta?

Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 26 August 2011, ora 23:37

Uneori si drept-crediciosii au haz! Desi a fost la biserica la vecernia de vineri seara un consatean speriat de un caine i-a adresat: "Dumnezeii matii!". Sa cred ca in mintea lui cainii au mai multi Dumnezei? ....................

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 27 August 2011, ora 08:28

Oare xhiar este necesar ca sa se impanzeasca toate drumurile cu diferite cruci , pentru a fi mai aproape de Dumnezeu? Cred ca ele fac mai mult rau decat bine. Paote cade pe cineva....

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 27 August 2011, ora 10:51

De la: Marin56, la data 2011-08-27 08:28:51Oare chiar este necesar ca sa se impanzeasca toate drumurile cu diferite cruci , pentru a fi mai aproape de Dumnezeu? Cred ca ele fac mai mult rau decat bine. Pot cadea pe cineva....

Daca sunt de lemn, e bine ca dispar in timp scurt! Fiecare din noi il percepe altfel pe Dumnezeu, dar cand comunitati intregi gandesc la fel, asta ar trebui sa ne dea de gandit! Cel mai usor pot fi manipulati prin "gura Domnului" care e reprezentat de popa! Si la mine sunt doua troite: una intr-un capat al satului si reprezinta punctul terminus al procesiunii de Sf. Maria Mica (8 septembrie cand e hramul busericii) si toti copii merg incolonati si imprastie petale de flori pe tot traseul. E o traditie care se pastreaza. A doua troita e in celalalt capat al satului dar mult mai departe de ultima casa. Aceasta foloseste la "bolciul" pentru ploaie si participa majoritatea satenilor. E un fel de prohod si lumea e foarte serioasa fata de cealalta "manifestatie".

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 27 August 2011, ora 12:26

Oare xhiar este necesar ca sa se impanzeasca toate drumurile cu diferite cruci , pentru a fi mai aproape de Dumnezeu? Cred ca ele fac mai mult rau decat bine. Paote cade pe cineva....
-----------------
Oamenii cu perceptia lor gresita,cinstesc ce nu trebuie cinstit.Cel care merita toata cinstea este Dumnezeu Tatal si Dumnezeu Fiul care s'a rastignit pentru noi.El este adevarata cruce.Crucea cinstita de cei nestiitori,nu este altceva decat obiectul de tortura pe care a intins Domnul Isus mainile in forma de cruce,de buna voie pentru salvarea celor ce cred.

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Oras: Sinaia

Postat pe: 27 August 2011, ora 14:08

Doamne , iarta-i , pe crestini - ei nu stiu ca tu nu existi !

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 27 August 2011, ora 16:54

Doamne , iarta-i , pe crestini - ei nu stiu ca tu nu existi !
------------
Doamne iarta-l pe the mummy ca el inca nu Te-a cunoscut.Totata crestinatatea iti da slava,lauda......dar el s'a izolat de cei ce te cunosc.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 27 August 2011, ora 19:16

De la: 9am121159, la data 2011-08-26 21:20:10 De la: 9am121159, la data 2011-08-21 21:02:28unele pasari sau animale se mai ucid si intre ele. Cum ar fi si Cucul , care arunca puii sau oule din cuib si le pune pe ale lui...
-------------
-------------
----------------
Dorulet,de ce nu scri tu comentarii la nivelul de pregatire cu ,care te lauzi,ca sa invat si eu ceva de la tine.......pana in prezet am simtit doar lipsa ta de respect,fata de mine.In acest fel ,nu iasa in evidenta pregatirea ta,ci lipsa de pregatire.Scrie ai vazut un bou ca se culca cu alt bou,sau o iapa ca se culca cu alta iapa?Eu am auzit doar de barbat cu barbat si femeie cu femeie.Sa zicem ca tu nu stii ceva,ca nimeni nu le stie pe toate.In acest caz tu vorbesti aiurea?Cerceteaza-te si schimba-te ca sa-ti pot vedea pregatirea.

Mãi femeie, dupã ce cã eºti proastã....mai ºi vorbeºti aiurea! Un simplu search pe Google îþi arãta cã eu am dreptate..."dar tu, nu ºi nu..Batman, Batman!"
Uite, ia de-aici....cu copy/paste:
"Mai mult de 450 de specii diferite de animale, de la pãsãrile flamingo la berbeci, delfini sau peºtii de acvariu guppy înregistreazã forme variate de activitate sexualã între exemplare de acelaºi sex, scrie The New York Times. Totuºi, o astfel de descoperire poate dezorienta atât cercetãtorii în domeniu, cât ºi oamenii obiºnuiþi, care pânã acum au vãzut animalele ca fiind strict "heterosexuale".
Albatrosul de Laysan este o pasãre marinã cu aripile de aproape un metru ºi cu un cioc galben pal. În fiecare noiembrie, o colonie micã de astfel de albatroºi se adunã într-un loc numit Kaena Point. Fiecare pasãre ºi-a petrecut ultimele ºase luni în singurãtate ºi a venit la locul de împerechere pentru a se reuni cu perechea sa. Albatroºii pot trãi pânã la 60 sau 70 de ani ºi de obicei se împerecheazã cu aceeaºi pasãre în fiecare an, pe viaþã. "Rata lor de divorþ", dupã cum o numesc biologii, este printre cele mai mici din rândul pãsãrilor.
Young a studiat albatroºii din Oahu încã din 2003; colonia a reprezentat tema dizertaþiei sale de doctorat de la Universitatea din Hawaii, Manoa, pe care ºi-a prezentat-o primãvara trecutã.
În documentarea pentru lucrare, Young ºi un coleg de-al sãu au descoperit, aproape accidental, cã o treime din perechile de la Kaena Point era de fapt formatã din douã pãsãri femelã, nu dintr-un mascul ºi o femelã. Albatroºii de Laysan sunt una dintre nenumãratele specii în care cele douã sexe aratã aproape identic.
..........................................................................................................................................
Totuºi, acest tip de comportament nu este întâlnit numai în rândul albatroºilor de Laysan, ci ºi la un numãr mare de alte specii din regnul animal. O femelã koala, de exemplu, poate forþa altã femelã sã întreþinã un fel de relaþii sexuale. Delfinii masculi de pe râul Amazon au, de asemenea, astfel de comportamente. În rândul multor specii, sexul homosexual a fost regãsit sporadic, dar se pare cã existã unele cazuri de animale care se angajeazã exclusiv în acest tip de sex.
Timp de secole, acest tip de observaþie a þinut mai mult de sfera curiozitãþii, în loc sã fie un subiect de cercetare în toatã regula. Biologii au încercat sã explice ce au vãzut prin prisma faptului cã este un lucru lipsit de însemnãtate într-un univers în care comportamentul animal este concentrat pe reproducere. Spre exemplu, un primatolog care a observat doi urangutani fãcându-ºi unul altuia o felaþie a spus cã motivul real este doar unul nutriþional.
sursa: România Liberã.ro
Þine cont, cã asta nu este o informaþie nouã....eu o ºtiu de câþiva ani buni!
Nu vã informaþi, staþi în beznã ºi faceþi afirmaþii gratuite, aºa, ca sã vã aflaþi în treabã....fãrã nici un fundament logic sau ºtiinþific, iar când vine una aºa ca mine....ceva mai informatã, vã ofticaþi cã vã spune cât de dobitoci sunteþi!

giovausaro

4610 mesaje

Postat pe: 27 August 2011, ora 19:45

Bre sile100 cred ca esti gay

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 27 August 2011, ora 19:45

De aici Dorulet, rezulta ca si in corpul nostru se pastreaza ADN -ul tuturor vietatilor de pe pamant. Ca si compartamentul lor este asemanator cu a nostru sau si invers. Poate fi si asta una din intrebariile lumii. De ce oare? La fel ca `oul cu gaina`. Dar eu cred, ca daca in toate vietuitoarele astea, sunt inscrise si coduri genetice ca ale noastre, rezulta de aici ca noi suntem stramosii lor A primelor primate si coacervate, unde se pastrau aceste `coduri`. Faptul ca nu ne deosebim si de rautatea animalelor, este si asta o dovada. Daca privim in jurul nostru intalnim la toate vietuitoarele un `canibalism` mai mult sau mai putin actiuv. De ex: leii cu animalelel din savane, serpii, crocodilii, pestii rapitori, rechinii.... si alte ex. Lupta pentru existenta isi spune cuvantul. Si rautatea noastra este in floare, in toate domeniile si formele. ne mancam si noi si la propiu si la figurat. Singurul nostru atuu , este ca mai si gandim , pozitiv uneori...Ca mai avem si `mila` de noi sau de alte vietati.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 27 August 2011, ora 19:47

De la: 9am121159, la data 2011-08-26 22:35:06
Sil100,e corect raspunsul pe care l-ai dat cu batranii,dar te-ai gandit ca si la tineri este la fel?Biblia ne invata ca numai Dumnezeu cunoaste toate lucrurile,noi fie tanar ,fie batran,cunoastem in parte si marturisim in parte.Mai mult unii au intelepciune,altii,nu.Unii au pricepere,altii,nu.Unii cunosc diverse mestesugurii la care cei invatati ,nu se vor pricepe niciodata.Unii au experiente si-l poate depasi pe intelept.Unii au stiinta,pe care multi se lupta sa le-o fure,dar nu au intelepciune cum sa-si pastreze descoperirile stiintifice.s.a.m.d.In concluzie totii oamenii au cate o inclinatie,si totii invatam unii de la altii.
Nu te contrazic nici in problema cu biblioteca.Daca vrei sa inveti matematica,cauti carti despre matematica.Daca doresti sa inveti chimie,cauti carti despre chimie.Daca vrei sa inveti religie cauti Biblia,ca nu toata lumea o intelege asta este altceva,dar observam ca nu toata lumea intelege,matematica,sau istoria .Ai scris ca nu toate cele Biblice sant scrise in istorie,dar ,la pregatirea pe care o ai (nu stiu ce pregatire ai), nu ai vazut la Tv,sau direct in manuale,cate confuzii istorice sant? Ca s'a ajuns la obtiuni istorice.Dar totusi cine vrea sa invete istorie,cauta cartile de istorie.Vad ca la dumneavoastra sant toate bune la celelalte materii,numai la religie aveti obiectii,fie la ce cred oamenii,fie la ce este scris in Biblie.De ce?Cu adevarat cei religiosi vad ceace nu pot vedea cei nereligiosi.Si daca ei nu vad,incep sa faca pe cei ce vad schizofrenici.E corect?
Una este sa interpretezi ploaia si alta este sa ti se arate in vis Dumnezeu si Domnul Isus si sa-ti vorbeasca.Mai ales in zilele noastre este ceva rar de tot.Una este sa-ti ploua in casa si alta este sa stai pe canapea ziua la ora unu si sa vezi cu ochii deschisi niste sticle cu otravuri,Prin aceasta vedenie Dumnezeu m-a scapat de la moarte.Caci am gasit in casa exact sticlele pe care mi le-a aratat Dumnezeu in vedenie,le-am luat le-am golit in wc.apoi le-am aruncat la gunoi.Te intreb cine putea sa-mi dea aceasta vedenie si sa fie adevarata?
Un popa? un pastor? un prieten? un frate?Iti spun eu ,numai Dumnezeu,care exzista cu adevarat,si muuuuuuuuulti oameni vor pieri din necredinta,ca nimeni nu s'a creat singur,si nimeni nu are de la el:intelepciunea,priceperea,cunostinta,mestesugurile,stiinta,credinta,mantuirea,visele,vedeniile,darurile minunilor........
Problema cu potopul si cu alte minuni scrise in Biblie sant adevarate,dar trebuie sa ai credinta ca sa vezi de ce Dumnezeu a dat acest potop de apa.Dar cand va veni ziua maniei lui Tot ce este pe pamant va pieri prin potop de foc,si are dreptate pentru ca El a creat oamenii,iar oamenii au ales sa creada in diavol.
De ce sant neintelese unele texte Biblice?Pentru ca Dumnezeu ne este Tata.Un copil daca are nevoie de ceva ,roaga pe Tatal sau sa-i ia incaltari noi,de ex.si tatal copilului ii ia tot ce-i trebuie ca-si iubeste copilul.Asa si cu Tatal ceresc,trebuie sa-L rugam si El ne dezleaga acel text Biblic,pentru ca ne iubeste,dar sa cerem cu credinta.
2 Petru 1/20. Fiindcã mai întâi de toate, sã ºtiþi cã nici o prorocie din Scripturã nu se tâlcuieºte singurã.
21. Cãci nici o prorocie n-a fost adusã prin voia omului; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, mânaþi de Duhul Sfânt.

Hai cã iar am râs una bunã....ptr. tine religia=biblia??? Asta-i demnã de intrat în top 10 cele mai idioate afirmaþii de pe 9am....
Greºeºti! Sunt mii de religii pe Terra ºi doar câteva dintre ele au ceva în comun cu biblia...cel puþin atât mã aºteptam sã ºtii

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 27 August 2011, ora 20:40

De la: Dorulet, la data 2011-08-27 19:47:33

Hai cã iar am râs una bunã....ptr. tine religia=biblia??? Asta-i demnã de intrat în top 10 cele mai idioate afirmaþii de pe 9am....
Greºeºti! Sunt mii de religii pe Terra ºi doar câteva dintre ele au ceva în comun cu biblia...cel puþin atât mã aºteptam sã ºtii

Cand ai probleme de sanatate , ca ori nu ai ce manca sau nu poti manca, si cand incepe imaginatia sa-ti joace feste il visez sau il vezi si pe Dracul nu numai pe Dumenzeu. Ca atunci nu mai stii ce e cu tine...

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 27 August 2011, ora 21:06

De la: Marin56, la data 2011-08-27 19:45:29De aici Dorulet, rezulta ca si in corpul nostru se pastreaza ADN -ul tuturor vietatilor de pe pamant. Ca si compartamentul lor este asemanator cu a nostru sau si invers. Poate fi si asta una din intrebariile lumii. De ce oare? La fel ca `oul cu gaina`. Dar eu cred, ca daca in toate vietuitoarele astea, sunt inscrise si coduri genetice ca ale noastre, rezulta de aici ca noi suntem stramosii lor A primelor primate si coacervate, unde se pastrau aceste `coduri`. Faptul ca nu ne deosebim si de rautatea animalelor, este si asta o dovada. Daca privim in jurul nostru intalnim la toate vietuitoarele un `canibalism` mai mult sau mai putin actiuv. De ex: leii cu animalelel din savane, serpii, crocodilii, pestii rapitori, rechinii.... si alte ex. Lupta pentru existenta isi spune cuvantul. Si rautatea noastra este in floare, in toate domeniile si formele. ne mancam si noi si la propiu si la figurat. Singurul nostru atuu , este ca mai si gandim , pozitiv uneori...Ca mai avem si `mila` de noi sau de alte vietati.

Prefer sã cred cã te-ai exprimat greºit...noi nu avem cum sã fim strãmoºii unor specii, care existau cu mult înainte de a exista homo sapiens....logic, nu?! Cã evoluþia noastrã a fost una rapidã ºi spectaculoasã...este o cu totul altã problemã...
Codurile genetice sunt diferite de la o specie la alta...dar într-adevãr, existã un anume procentaj (de ex. avem acelaºi ADN,în proporþie de 98% cu cimpanzeii sau 17% cu o plantã)....însã, uite ce înseamnã evoluþia în biologie, în punctele ei principale (dupã dl. Douglas Futuyma de la Stony Brook):
1. Fenotipul (caracteristicile observate) este diferit de genotip (setul individual de gene);
2. Caracteristicile dobândite nu sunt moºtenite de urmaºi;
3. Genele nu se amestecã cu alte gene; ele îºi pãstreazã identitatea prin transmiterea de la o generaþie la urmãtoarea;
4. Genele suferã mutaþii;
5. Populaþiile, nu indivizii, evolueazã prin substituþia unui genotip în locul altor genotipuri de-a lungul generaþiilor succesive;
6. Fracþiunile genotipale în populaþii se schimbã atât aleator (deriva geneticã) cât ºi/sau prin selecþie naturalã;
7. Chiar ºi o micã schimbare în factorii de mediu poate produce modificãri evolutive semnificative;
8. Recombinarea geneticã prin reproducere sexualã mãreºte variabilitatea indivizilor din cadrul unei populaþii;
9. Existã variaþie geneticã în populaþiile naturale;
10. Populaþii separate geografic aparþinând unei singure specii sunt genetic distincte;
11. Mici diferenþe de fenotip între specii sau populaþii ale unei aceleiaºi specii sunt deseori rezultatul diferenþei între mai multe gene;
12. Aceste diferenþe fenotipice apar prin selecþie naturalã ºi sunt deseori adaptative;
13. Speciile biologice sunt definite ca grupuri de indivizi distincþi la nivel genetic ºi fenotipic care se pot încruciºa între ei ºi nu schimba gene cu alte grupuri;
14. Speciaþia survine când douã populaþii devin izolate din punct de vedere reproductiv (de obicei din cauza separarii geografice) ºi modificarile genetice nu mai sunt comune acestor populaþii
15. Mici diferenþe între douã populaþii divergente se pot acumula pe perioade lungi de timp pânã când cele douã grupuri sunt clasificate în familii, clase, ordine sau chiar regnuri diferite;
16. Chiar dacã arhiva de fosile este încã incompletã ºi conþine salturi, ea conþine totodatã ºi probe ale modificãrii graduale de la formele ancestrale la descendenþii acestora ce se manifestã în diferenþe considerabile fenotipice.
Te-am lãmurit? Sper cã da!
Nu ºtiu de ce te mirã "selecþia naturalã" ea existã atât în la nivel micro...cât ºi la nivel macro...practic la toate nivelele, cel care se adapteazã mai bine, supravieþuieºte ºi îºi transmite mai departe genele...
Ca o paralelã, faþã de ce ai spus tu în legãturã cu "rãutatea", "canibalismul" ºi alte caracteristici speciei umane sau regnului animal, nu vãd de ce te miri.....acestea existã peste tot în Univers...este plin cosmosul de galaxii care se "mãnâncã" unele pa altele, stele care se nasc ºi mor în diferite moduri (explozie, implozie, înghiþite de gãuri negre º.a.m.d.).
ªi încã ceva...."mila" este o caracteristicã specificã ºi UNICÃ speciei umane!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 27 August 2011, ora 21:14

De la: Marin56, la data 2011-08-27 20:40:50
De la: Dorulet, la data 2011-08-27 19:47:33

Cand ai probleme de sanatate , ca ori nu ai ce manca sau nu poti manca, si cand incepe imaginatia sa-ti joace feste il visez sau il vezi si pe Dracul nu numai pe Dumenzeu. Ca atunci nu mai stii ce e cu tine...

Agonia....bat-o vina!

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 28 August 2011, ora 03:52

O pustoaica a reusit sa ia o bursa la Sorbona ,insa nu are bani sa-si plateasca deplasarea pana acolo. Insa statul are bani sa plateasca cateva zeci de mii de lenesi care indruga minciuni prin biserici sau pe la orele de religie. Astia nu produc decat prostie. O sa avem nevoie de medici si de profesori insa dobi-tocii care ne conduc ,repara biserici si manastiri si toaca bani cu catedroiul mantuirii inteligentei. Halal natangi,cu dumnezeu ,spre dezastru.........inainte,

Decat batran si sarac mai bine tanar si bogat!
Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 28 August 2011, ora 03:52

O pustoaica a reusit sa ia o bursa la Sorbona ,insa nu are bani sa-si plateasca deplasarea pana acolo. Insa statul are bani sa plateasca cateva zeci de mii de lenesi care indruga minciuni prin biserici sau pe la orele de religie. Astia nu produc decat prostie. O sa avem nevoie de medici si de profesori insa dobi-tocii care ne conduc ,repara biserici si manastiri si toaca bani cu catedroiul mantuirii inteligentei. Halal natangi,cu dumnezeu ,spre dezastru.........inainte,

Decat batran si sarac mai bine tanar si bogat!
Pagini: << 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: