back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 28 August 2011, ora 08:10

De la: Dorulet, la data 2011-08-27 21:06:44
De la: Marin56, la data 2011-08-27 19:45:29De aici Dorulet, rezulta ca si in corpul nostru se pastreaza ADN -ul tuturor vietatilor de pe pamant. Ca si compartamentul lor este asemanator cu a nostru sau si invers. Poate fi si asta una din intrebariile lumii. De ce oare? La fel ca `oul cu gaina`. Dar eu cred, ca daca in toate vietuitoarele astea, sunt inscrise si coduri genetice ca ale noastre, rezulta de aici ca noi suntem stramosii lor A primelor primate si coacervate, unde se pastrau aceste `coduri`. Faptul ca nu ne deosebim si de rautatea animalelor, este si asta o dovada. Daca privim in jurul nostru intalnim la toate vietuitoarele un `canibalism` mai mult sau mai putin actiuv. De ex: leii cu animalelel din savane, serpii, crocodilii, pestii rapitori, rechinii.... si alte ex. Lupta pentru existenta isi spune cuvantul. Si rautatea noastra este in floare, in toate domeniile si formele. ne mancam si noi si la propiu si la figurat. Singurul nostru atuu , este ca mai si gandim , pozitiv uneori...Ca mai avem si `mila` de noi sau de alte vietati.

Prefer să cred că te-ai exprimat greșit...noi nu avem cum să fim strămoșii unor specii, care existau cu mult înainte de a exista homo sapiens....logic, nu?! Că evoluția noastră a fost una rapidă și spectaculoasă...este o cu totul altă problemă...
Codurile genetice sunt diferite de la o specie la alta...dar într-adevăr, există un anume procentaj (de ex. avem același ADN,în proporție de 98% cu cimpanzeii sau 17% cu o plantă)....însă, uite ce înseamnă evoluția în biologie, în punctele ei principale (după dl. Douglas Futuyma de la Stony Brook):
1. Fenotipul (caracteristicile observate) este diferit de genotip (setul individual de gene);
2. Caracteristicile dobândite nu sunt moștenite de urmași;
3. Genele nu se amestecă cu alte gene; ele își păstrează identitatea prin transmiterea de la o generație la următoarea;
4. Genele suferă mutații;
5. Populațiile, nu indivizii, evoluează prin substituția unui genotip în locul altor genotipuri de-a lungul generațiilor succesive;
6. Fracțiunile genotipale în populații se schimbă atât aleator (deriva genetică) cât și/sau prin selecție naturală;
7. Chiar și o mică schimbare în factorii de mediu poate produce modificări evolutive semnificative;
8. Recombinarea genetică prin reproducere sexuală mărește variabilitatea indivizilor din cadrul unei populații;
9. Există variație genetică în populațiile naturale;
10. Populații separate geografic aparținând unei singure specii sunt genetic distincte;
11. Mici diferențe de fenotip între specii sau populații ale unei aceleiași specii sunt deseori rezultatul diferenței între mai multe gene;
12. Aceste diferențe fenotipice apar prin selecție naturală și sunt deseori adaptative;
13. Speciile biologice sunt definite ca grupuri de indivizi distincți la nivel genetic și fenotipic care se pot încrucișa între ei și nu schimba gene cu alte grupuri;
14. Speciația survine când două populații devin izolate din punct de vedere reproductiv (de obicei din cauza separarii geografice) și modificarile genetice nu mai sunt comune acestor populații
15. Mici diferențe între două populații divergente se pot acumula pe perioade lungi de timp până când cele două grupuri sunt clasificate în familii, clase, ordine sau chiar regnuri diferite;
16. Chiar dacă arhiva de fosile este încă incompletă și conține salturi, ea conține totodată și probe ale modificării graduale de la formele ancestrale la descendenții acestora ce se manifestă în diferențe considerabile fenotipice.
Te-am lămurit? Sper că da!
Nu știu de ce te miră "selecția naturală" ea există atât în la nivel micro...cât și la nivel macro...practic la toate nivelele, cel care se adaptează mai bine, supraviețuiește și își transmite mai departe genele...
Ca o paralelă, față de ce ai spus tu în legătură cu "răutatea", "canibalismul" și alte caracteristici speciei umane sau regnului animal, nu văd de ce te miri.....acestea există peste tot în Univers...este plin cosmosul de galaxii care se "mănâncă" unele pa altele, stele care se nasc și mor în diferite moduri (explozie, implozie, înghițite de găuri negre ș.a.m.d.).
Și încă ceva...."mila" este o caracteristică specifică și UNICĂ speciei umane!

Da ai dreptate ! Uitasem sa specific de procente. Ca avem cate ceva din fiecare vietuitoare. Si in special, rautatea. Eu aici am vrut sa bat....Ca trebuie sa recunoastem : ` Asta e cusurul nostru...`

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 28 August 2011, ora 08:57

acestea există peste tot în Univers...este plin cosmosul de galaxii care se "mănâncă" unele pa altele, stele care se nasc și mor în diferite moduri (explozie, implozie, înghițite de găuri negre ș.a.m.d.).

Poi daca si in univers se petrec aceleasi lucruri ca si pe pamant inseamna, ca si universul este `viu` ca se autoselecteaza si el singur, ca pe undeva si acolo pulseaza o ` viata` de care noi nu suntem in masura sa o vedem sau sa o simtim. Tot universul poate fi asemuit cu corpul nostru , de exemplu, unde toate stelele, galaxiile si alte comete, sa fie niste simple `celule`, care se nasc traiesc un timp si apoi mor. Fie ca cineva le doreste asta , sau...poate fi si altfel: Toate aceste planete galaxii sau alte alea, sa fie niste `jucarii` in mana unor copii , care cand se plictisesc de ele le arunca sau le distrug...Si nu stiu daca un singur Big- Bang, ar fi fost indeajuns la formarea universului. Poate or fi fost mai multe si poate inca se mai produc pe undeva , iar noi nu avem nici stinta si nici habar.

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 28 August 2011, ora 11:31

Eu de fapt am vrut sa scot alceva in evidenta. Ca Biblia a aprut ca o culegere de vorbe prin viu grai, asa zis folclor, care li s-au adaugat mereu alte vorbe de la altii `infrumusetand` si ` colorand` si mai tare la tot ce s-a scris acolo, care la randul lor, unii carturari de mai tarziu au adaugat si ei la randul lor de toate si in specila trecute si prin prisma si cenzurii bisericii. Ca acei oameni din acele timpuri stravechi , nu se omorau cu cartea . Poate unii nici nu stiau nici sa scrie si nici sa citeasca. Iar mizeria si foamea indurata de acei locuitori i-au facut sa `inventeze` tot felul de naluci , minuni, acumulate si din superstitii si nestiinta. la asta se putea adauga si plantele si ciupercile pe care le consumau, dandule stari halucinogene. Deci este credibil. Si uite asa Biblia a ajuns un instrument de manipulare a oamenilo slabi si inculti din acea vreme si mai dainuie si astazi. Si ca asta nu ar fi fost indeajuns, s-a mai adaugat si VT si Cele patru carti sfinte. Poate sa-mi spuna cineva, de ce toti sfiintii vechi si noi care sunt prin calendare isi pastreaza data de serbare. Numai Pastele nu ! Si de ce oare? De ce nu i se pastreaza si lui o data stabila in luna Aprilie de exemplu pe 20 , sa zicem. Si alta treaba cu stilul nou si vechi. Cu acea decalare de doua saptamani. Poi ori e azi ori a maine....Sa fie cel putin toata lumea de acord, daca tot trebuie. Ata dovedeste cat de ametiti erau oamenii si mai sunt si azi. Si asat din vina Bisericii, care vine mereu cu inventii....si cu tot felul de ritualuri si alte demersuri, care unele mi se par inutile. Ca nu au o baza stiintifica.... si multe altele....

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 28 August 2011, ora 11:41

Si inca o chestie: De ce oamenii daca se scred atat de `evlaviosi` injura de cele sfinte si nu numai. cand a murit o ruda sau unul din parintii mei, nu mai stiu cand si cine, in timpul ritualului de citire a popii, o maicuta sau femeia de servici din biserica, uitase sa puna tamaia, in cadelnita. la care Dascalul : ` Unde este `tamaia` tamaia matii... Atunci ce pretentii sa mai avem noi l anoi. Faptul ca se spune ca nu face ce face popa , ci ce zice el, cam se clatina. Oare ce ia facxut pe oameni sa injure dupa toate cele bisericesti , atat la lucruri cat si sfinti si terminand cu insusi Dumnezeu? Am auzit la unul intr-o zi cum injura dupa alfabet, atribuind toate cuvintele de origine bisericeasca. Nu am sa urmez acest exemplu. Si atunci vin cu intrebarea ce rost isi mai are aceasta figuratie , aceste inscenari, acle jocuri de teatru, cand toti sunt Evlaviosi. De aici rezulta cat de falsi pot fi. Si asta nu e singurul exemplu prost , vazut de mine. Dar , vezi draga doamne , cand dau de greu sau trec prin cumpene grele, isi mai aduc aminte si de Dumnezeu.Si atunci pe cine sa mai credem sau in cine? Eu zic ca in noi , - in mine- ca e mai bine ...si ... nu costa nici bani...Si nici nu ar mai trebui atatea biserici si catedrale. la ce le mai facem ? sa facem figuratie, sa ne spargem in figuri? sa zica lumea ailalta : ` Uite ce cucernici si evlavios e Romanul`...

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 28 August 2011, ora 11:45

De multa vreme tot caut sa ma informez asupra intamplarilor istorice ale unor fenomene petrecute pe timpul lui Hristos ( pe care nu l-am recunoscut niciodata ca fiind si Dumnezeu). Daca sunt date certe cu privire la "deschiderea apelor care l-au lasat sa mearga......!" N-o fi fost vorba de un flux-reflux al marii? Altfel cred ca a fost doar imaginatie pentru a-i ridica valoarea dumnezeiasca. Nu ma pot concentra in acest moment pentru a explica mai clar ceea ce nu stiu dar sper ca unii vor intelege subiectul din ceea ce am scris.

Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 28 August 2011, ora 14:52

Măi femeie, după ce că ești proastă....mai și vorbești aiurea! Un simplu search pe Google îți arăta că eu am dreptate..."dar tu, nu și nu..Batman, Batman!"
Uite, ia de-aici....cu copy/paste:
"Mai mult de 450 de specii diferite de animale, de la păsările flamingo la berbeci, delfini sau peștii de acvariu guppy înregistrează forme variate de activitate sexuală între exemplare de același sex, scrie The New York Times. Totuși, o astfel de descoperire poate dezorienta atât cercetătorii în domeniu, cât și oamenii obișnuiți, care până acum au văzut animalele ca fiind strict "heterosexuale".
Albatrosul de Laysan este o pasăre marină cu aripile de aproape un metru și cu un cioc galben pal. În fiecare noiembrie, o colonie mică de astfel de albatroși se adună într-un loc numit Kaena Point. Fiecare pasăre și-a petrecut ultimele șase luni în singurătate și a venit la locul de împerechere pentru a se reuni cu perechea sa. Albatroșii pot trăi până la 60 sau 70 de ani și de obicei se împerechează cu aceeași pasăre în fiecare an, pe viață. "Rata lor de divorț", după cum o numesc biologii, este printre cele mai mici din rândul păsărilor.
Young a studiat albatroșii din Oahu încă din 2003; colonia a reprezentat tema dizertației sale de doctorat de la Universitatea din Hawaii, Manoa, pe care și-a prezentat-o primăvara trecută.
În documentarea pentru lucrare, Young și un coleg de-al său au descoperit, aproape accidental, că o treime din perechile de la Kaena Point era de fapt formată din două păsări femelă, nu dintr-un mascul și o femelă. Albatroșii de Laysan sunt una dintre nenumăratele specii în care cele două sexe arată aproape identic.
............................................................................................................................ ..............
Totuși, acest tip de comportament nu este întâlnit numai în rândul albatroșilor de Laysan, ci și la un număr mare de alte specii din regnul animal. O femelă koala, de exemplu, poate forța altă femelă să întrețină un fel de relații sexuale. Delfinii masculi de pe râul Amazon au, de asemenea, astfel de comportamente. În rândul multor specii, sexul homosexual a fost regăsit sporadic, dar se pare că există unele cazuri de animale care se angajează exclusiv în acest tip de sex.
Timp de secole, acest tip de observație a ținut mai mult de sfera curiozității, în loc să fie un subiect de cercetare în toată regula. Biologii au încercat să explice ce au văzut prin prisma faptului că este un lucru lipsit de însemnătate într-un univers în care comportamentul animal este concentrat pe reproducere. Spre exemplu, un primatolog care a observat doi urangutani făcându-și unul altuia o felație a spus că motivul real este doar unul nutrițional.
sursa: România Liberă.ro
Ține cont, că asta nu este o informație nouă....eu o știu de câțiva ani buni!
Nu vă informați, stați în beznă și faceți afirmații gratuite, așa, ca să vă aflați în treabă....fără nici un fundament logic sau științific, iar când vine una așa ca mine....ceva mai informată, vă ofticați că vă spune cât de dobitoci sunteți!
------------------
Mai nesimtit-o si inculta religios,daca esti asa desteapta ,de ce nu dai raspunsuri la cei ce intreba de : cruci,de Duhul Sfant,daca Domnul Isus este Dumnezeu sau nu........si alte intrebari religioase.Chiar crezi ca nu stiu de celelalte religii vechi sau noi? Numai cat a scris Karpov despre aceste religii ,pe care le cunosteam dinainte.Dar Dumnezeu a stabilit ca Evanghelia sa fie propovaduita in toata lumea si apoi va veni sfarsitul.Ai gatul teapan de atata mandrie,si inima impietrita de necredinta si faradelege.Pleaca-te in rugaciune in fata lui Dumnezeu,ca este de plans comportamentul pe care il ai.Crezi ca daca dai si tu cateva comentarii cu, copi-paste esti desteapta? S'a intamplat ca ai vazut.Dar de tine personal nu am vazut nici-un comentariu ca sa arati ce poate mintea ta, nu mintea altora.Ti-am scris dupa cum meriti.....totusi tu trebuie sa fi jignita rau,poate te trezesti la realitate si adevar.
Tu te-ai informat intr-un domeniu,noi ne-am informat in alt domeniu,in care tu esti nula si ne faci pe noi dobitoci....nu crezi ca tu esti dobitoaca.N-ar fi trebuit sa ma cobor la nivelul tau de comportament...dar ai depasit orice limita a bunului simt.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 28 August 2011, ora 15:21

Galina a scris:
De multa vreme tot caut sa ma informez asupra intamplarilor istorice ale unor fenomene petrecute pe timpul lui Hristos ( pe care nu l-am recunoscut niciodata ca fiind si Dumnezeu). Daca sunt date certe cu privire la "deschiderea apelor care l-au lasat sa mearga......!" N-o fi fost vorba de un flux-reflux al marii? Altfel cred ca a fost doar imaginatie pentru a-i ridica valoarea dumnezeiasca. Nu ma pot concentra in acest moment pentru a explica mai clar ceea ce nu stiu dar sper ca unii vor intelege subiectul din ceea ce am scris.
------------------
Aproape toate fenomenele din timpul Domnului Isis si inaintea lui au fost aratate in filme,care sant tot istorie.
Esti martore? Numai martori nu cred ca Domnul Isus este Dumnezeu.Biblia din care invata toate bisericile crestine,precizeaza ca Domnul Isus este Dumnezeu,iata versetele:
Evrei 1/5. Căci, căruia dintre îngeri a zis El vreodată: "Tu ești Fiul Meu; astăzi Te-am născut?" Și iarăși: "Eu Îi voi fi Tată, și El Îmi va fi Fiu?"
6. Și, când duce iarăși în lume pe Cel întâi născut, zice: "Toți îngerii lui Dumnezeu să I se închine!"
7. Și despre îngeri zice: "Din vânturi face îngeri ai Lui; și dintr-o flacără de foc, slujitori ai Lui";
8. pe când Fiului I-a zis: "Scaunul Tău de domnie, Dumnezeule, este în veci de veci; toiagul domniei Tale este un toiag de dreptate:
9. Tu ai iubit neprihănirea și ai urât nelegiuirea: de aceea, Dumnezeule, Dumnezeul Tău Te-a uns cu un untdelemn de bucurie mai presus decât pe tovarășii Tăi."
10. Și iarăși: "La început, Tu, Doamne, ai întemeiat pământul; și cerurile sunt lucrarea mâinilor Tale.
11. Ele vor pieri, dar Tu rămâi; toate se vor învechi ca o haină;

Dupa cum vezi Domnul Isus este Dumnezeu,facut de Dumnezeu Tatal dupa inaltarea lui la cer ca om.Dar inainte de a cobora pe pamant era Dumnezeu caci El era Cuvantul si prin Cuvant s'a facut toata creatiunea.
Deasemenea in Ioan 10/30. Eu și Tatăl una suntem."
31. Atunci Iudeii iarăși au luat pietre ca să-L ucidă.
32. Isus le-a zis: "V-am arătat multe lucrări bune, care vin de la Tatăl Meu: pentru care din aceste lucrări aruncați cu pietre în Mine?"
33. Iudeii I-au răspuns: "Nu pentru o lucrare bună aruncăm noi cu pietre în Tine, ci pentru o hulă, și pentru că Tu, care ești un om, Te faci Dumnezeu."
34. Isus le-a răspuns: "Nu este scris în Legea voastră: "Eu am zis: Sunteți dumnezei?"
35. Dacă Legea a numit "dumnezei", pe aceia, cărora le-a vorbit Cuvântul lui Dumnezeu, - și Scriptura nu poate fi desființată, -
36. cum ziceți voi că hulesc Eu, pe care Tatăl M-a sfințit și M-a trimis în lume? Și aceasta, pentru că am zis: "Sunt Fiul lui Dumnezeu!"

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 28 August 2011, ora 15:44

Marin58 a scris:
Si inca o chestie: De ce oamenii daca se scred atat de `evlaviosi` injura de cele sfinte si nu numai. cand a murit o ruda sau unul din parintii mei, nu mai stiu cand si cine, in timpul ritualului de citire a popii, o maicuta sau femeia de servici din biserica, uitase sa puna tamaia, in cadelnita. la care Dascalul : ` Unde este `tamaia` tamaia matii... Atunci ce pretentii sa mai avem noi l anoi. Faptul ca se spune ca nu face ce face popa , ci ce zice el, cam se clatina. Oare ce ia facxut pe oameni sa injure dupa toate cele bisericesti , atat la lucruri cat si sfinti si terminand cu insusi Dumnezeu? Am auzit la unul intr-o zi cum injura dupa alfabet, atribuind toate cuvintele de origine bisericeasca. Nu am sa urmez acest exemplu. Si atunci vin cu intrebarea ce rost isi mai are aceasta figuratie , aceste inscenari, acle jocuri de teatru, cand toti sunt Evlaviosi. De aici rezulta cat de falsi pot fi. Si asta nu e singurul exemplu prost , vazut de mine. Dar , vezi draga doamne , cand dau de greu sau trec prin cumpene grele, isi mai aduc aminte si de Dumnezeu.Si atunci pe cine sa mai credem sau in cine? Eu zic ca in noi , - in mine- ca e mai bine ...si ... nu costa nici bani...Si nici nu ar mai trebui atatea biserici si catedrale. la ce le mai facem ? sa facem figuratie, sa ne spargem in figuri? sa zica lumea ailalta : ` Uite ce cucernici si evlavios e Romanul`...
----------------
Aveti dreptate,ortodoxia este o biserica lumesca a datinilor si obiceiurilor,lipsita de educatie religioasa.Pe timpul cat am fost ortodoxa si eu gresam ,ieseam din biserica cu celelalte femei mult in varsta fata de mine,dadeau ele "Cu raul"dadeam si eu,caci nimeni nu ne-a spus ca nu este bine sa dai"raului" Intr-o seara cantam Blandul Pastor care se canta la ortodoxie,si plangeam,gandindu-ma cata rautate au avut oamenii sa-Lrastigneasca pe Cel nevinovat.Dupa ce m-am rugat Tatalui in Duh si adevar in Numele Domnului Isus,am adormit.Noaptea mi s'a aratat in vis Domnul Isus,inbracat in haine albe,avea pe cap o cununa ca razele de soare lungi de un metru.Avea o privire care nu se poate descrie in cuvinte,pasea lin catre mine de la aprox.15 metri.M-a luat de mana stanga si a ingenunchiat impreuna cu mine in fata Tatalui.Am scris aceasta ca sa stiti ca El mijloceste cu adevarat pentru noi in rugaciune.Mi-au transmis de la Domnul Isus la Tatal si de la Tatal la mine sa nu mai dau raului.Si din acea noapte nu am mai dat raului.Abia dupa ce am trecut la Biserica Adventista mi-am dat seama ca ma pregateau sa ma aduca in aceasta Biserica,unde nimeni nu da raului.Deci domnule Marin,sant biserici in tata noastra unde nu se da raului deloc,mai ales cele sfinte.Bisericile sant admise de Constitutia Tarii,deci nu este nici-o gresala daca trecem la ele,dupa cum spun unii.Dumnezeu se supara atunci cand trecem de la biserica cea adevarata la una neadevarata ci nu invers.Multa pace va doresc.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 28 August 2011, ora 15:52

Eu de fapt am vrut sa scot alceva in evidenta. Ca Biblia a aprut ca o culegere de vorbe prin viu grai, asa zis folclor, care li s-au adaugat mereu alte vorbe de la altii `infrumusetand` si ` colorand` si mai tare la tot ce s-a scris acolo, care la randul lor, unii carturari de mai tarziu au adaugat si ei la randul lor de toate si in specila trecute si prin prisma si cenzurii bisericii. Ca acei oameni din acele timpuri stravechi , nu se omorau cu cartea . Poate unii nici nu stiau nici sa scrie si nici sa citeasca. Iar mizeria si foamea indurata de acei locuitori i-au facut sa `inventeze` tot felul de naluci , minuni, acumulate si din superstitii si nestiinta. la asta se putea adauga si plantele si ciupercile pe care le consumau, dandule stari halucinogene. Deci este credibil. Si uite asa Biblia a ajuns un instrument de manipulare a oamenilo slabi si inculti din acea vreme si mai dainuie si astazi. Si ca asta nu ar fi fost indeajuns, s-a mai adaugat si VT si Cele patru carti sfinte. Poate sa-mi spuna cineva, de ce toti sfiintii vechi si noi care sunt prin calendare isi pastreaza data de serbare. Numai Pastele nu ! Si de ce oare? De ce nu i se pastreaza si lui o data stabila in luna Aprilie de exemplu pe 20 , sa zicem. Si alta treaba cu stilul nou si vechi. Cu acea decalare de doua saptamani. Poi ori e azi ori a maine....Sa fie cel putin toata lumea de acord, daca tot trebuie. Ata dovedeste cat de ametiti erau oamenii si mai sunt si azi. Si asat din vina Bisericii, care vine mereu cu inventii....si cu tot felul de ritualuri si alte demersuri, care unele mi se par inutile. Ca nu au o baza stiintifica.... si multe altele....
---------------
In Biblie este o data fixa stabilita de Dumnezeu si anume 14 Nisan,sau 14 Aprilie pentru Paste.
Deasemenea Domnul Isus nu s'a nascut pe 25 Decembrie,este o data pusa de oameni care se sarbatoreste cu porc.Dumnezeu ne spune sa nu mancam porcul ,iepurele si camila,sa le privim ca necurate. "Fiti sfinti ca Eu sant Sfant"spune Dumnezeul Cel Atotputernic.Multa pace si lumina.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 28 August 2011, ora 16:04

Cand ai probleme de sanatate , ca ori nu ai ce manca sau nu poti manca, si cand incepe imaginatia sa-ti joace feste il visez sau il vezi si pe Dracul nu numai pe Dumenzeu. Ca atunci nu mai stii ce e cu tine...
---------------
Asta pentruca va uitati prea mult in gura unei necredincioase.Dumnezeu spune ca cei ce se gandesc prea mult la mancare,au ca Dumnezeu pantecele.Ioan Botezatorul se hranea cu miere si lacuste in padure si a fost numit de Domnul Isus Cel mai mare.Am ce manca Domnule Marin si nu am milogit niciodata mancare la nimeni,poate am dat,dar nu am luat.

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Oras: Sinaia

Postat pe: 28 August 2011, ora 17:32

Baiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ! Cum puteti crede intr-o carte ,doar pe motiv ca asa spune popa. Nu v-ati lamurit ca preotii mint?De unde va vine naivitatea asta?De ce indoctrinati copiii de mici,de ce nu ii lasati sa aleaga ?Mare tamp este un asemenea dumnezeu inventat de evrei si acel isus inventat de cativa prosti,tot evrei si vandut salbaticiunilor din europa veche.

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 28 August 2011, ora 18:05

De la: The_Mummy, la data 2011-08-28 17:32:49Baiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ! Cum puteti crede intr-o carte ,doar pe motiv ca asa spune popa. Nu v-ati lamurit ca preotii mint?De unde va vine naivitatea asta?De ce indoctrinati copiii de mici,de ce nu ii lasati sa aleaga ?Mare tamp este un asemenea dumnezeu inventat de evrei si acel isus inventat de cativa prosti,tot evrei si vandut salbaticiunilor din europa veche.

calmeaza-te, mamicule !!! ce zici tu de-o carte... de aia cu dama de...pica lumea in fund ...?!!

Daniela
Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 28 August 2011, ora 21:56

De la: The_Mummy, la data 2011-08-28 17:32:49Baiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ! Cum puteti crede intr-o carte ,doar pe motiv ca asa spune popa. Nu v-ati lamurit ca preotii mint?De unde va vine naivitatea asta?De ce indoctrinati copiii de mici,de ce nu ii lasati sa aleaga ?Mare tamp este un asemenea dumnezeu inventat de evrei si acel isus inventat de cativa prosti,tot evrei si vandut salbaticiunilor din europa veche.

Eu nu combat optiunile "comentatorilor" dar intreb: daca nu crezi in nici unul dintre cei trei Dumnezei reprezentati in semnul crucii, de ce crezi ca exista de care faci abuz? Si ca sa ma crezi ca in princiupiu sunt de acord cu tine, iti trimit:

Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
NESATULE

10 mesaje
Oras: Arad

Postat pe: 29 August 2011, ora 06:38

De la: Dorinel, la data 2010-01-28 02:11:02Sa fie oare Dumnezeu nevoia noastra de raspunsuri ? Eu zic ca da. Ne e greu sa admitem ca suturile pe care le luam uneori de la viata sunt absolut gratuite. E mai usor de suportat sentimentul de neputinta, atunci când poti sa dai "vina" pe imaginarul D-zeu. Cineva pe care nu-l poti trage la raspundere, nu-l poti amenda, pe care nu te poti supara si pe care, la randul tau ... sa-i tragi suturi in fund.
Si totusi ....

Este crezul prostului,incapabilului,prefacutului,lingusitorului,,mincinosului,parsivului,atunci cind vrea sa pacaleasca pe cineva !

Nu irosi tineretea !La batrinete,vei duce dorul la multe ! Sa nu cazi in bratele prostiei,religiei,politicii,doar tu hotarasti cum sa traiesti !
9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 29 August 2011, ora 14:48

Sa fie oare Dumnezeu nevoia noastra de raspunsuri ? Eu zic ca da. Ne e greu sa admitem ca suturile pe care le luam uneori de la viata sunt absolut gratuite. E mai usor de suportat sentimentul de neputinta, atunci când poti sa dai "vina" pe imaginarul D-zeu. Cineva pe care nu-l poti trage la raspundere, nu-l poti amenda, pe care nu te poti supara si pe care, la randul tau ... sa-i tragi suturi in fund.
Si totusi ....

==========
Este crezul prostului,incapabilului,prefacutului,lingusitorului,,mincinosului,parsivului,atunci cind vrea sa pacaleasca pe cineva !
------------
Matei 21/28. Ce credeți? Un om avea doi feciori; și s-a dus la cel dintâi, și i-a zis: "Fiule, du-te astăzi de lucrează în via mea!"
29"Nu vreau", i-a răspuns el. În urmă, i-a părut rău, și s-a dus.
30. S-a dus și la celălalt, și i-a spus tot așa. Și fiul acesta a răspuns: "Mă duc, doamne!" Și nu s-a dus.
31. Care din amândoi a făcut voia tatălui său?" "Cel dintâi", au răspuns ei. Și Isus le-a zis: "Adevărat vă spun că vameșii și curvele merg înaintea voastră în Împărăția lui Dumnezeu.
32. Fiindcă Ioan a venit la voi umblând în calea neprihănirii, și nu l-ați crezut. Dar vameșii și curvele l-au crezut: și, măcar că ați văzut lucrul acesta, nu v-ați căit în urmă ca să-l credeți.
Si daca cei credinciosi nu sant asa cum ii numesti tu,si Dumnezeu exzista,tu ce ai sa faci la venirea Lui??

Fosta membra 9am.ro

50 mesaje
Postat pe: 29 August 2011, ora 15:23

Bonjur ganditori! ce ghiveci este topicul nu? toata lumea are dreptate, copiaza comentariile celorlalti si le posteaza si 3 feluri de nu mai intelegi chiar nimic...orbecaim si inca mullt si bine daca, nu vom intelege cuvantul lui Dumnezeu, cei drept cam sofisticat in BIblie... trebuia ca EL, sa fie mai explicit...dar, asta e, fericire pe noi ca mai sunt unii dintre noi ce inteleg cuvintul sfant...problema e simpla, Dumnezeu a creat totul, de la univers cosmic cu galaxii , stele, sori, bacterii , vegetatie, reptile, mamifere...acesta e DUMNEZEU ABSOLUT...zic unii( RAEL) ca extraterestrii din nu stiu ce constelatie a galaxiei noastre ne-a creat, poate, dar pe ei cine i-a creat? iar pe creatorii lor cine? zice RAEL ca o civilizatie superioara a creat oameni, se poate....dar galaxiile si sorii si posibilitatea de viata cine a creat-o? hazardul? ratunea nu accepta hazardul...din hazard nu ise nimic, decat porcarii, nu oridinea din univers...totul in univers este guvernat de legi stricte, pricise...ceea ce ne duce cu gandul la CREATORUL ABSOLUT, CE ESTE SFANT, adica superior...ca suntem oameni sau extraterestrii suntem creatii ale unui CREATOR ABSOLUT, care este dintodeauna odata cu spatiul cosmic...cam greu de inteles pentru noi oamenii ...ceea ce trebuie sa facem noi oamenii este sa fim in permanenta conectati la cosmos si Dumnezeu Absolut cum ii zicem noi, sa tinem cont de ceea ce cunoastem, inclusiv profeti si sa studiem legile cosmosului, ale lui Dumnezeu, ca altceva nu avem de facut:)...si sa ajungem la nivelul pierdut, candva... sa ne redobandim constiinta si cunostintele stiintifice in asa fel incat prin nivelul nostru de inteligenta sa fim asa cum si-a dorit Dumnezeu, sa fim cu EL, ca locuri are destule...sa nu pieerdem timpul, sa ne rugam, sa studiem sa nu fim"prosti"....sa urcam scara inteligentei, proprie acestei fiinte deosebite, sfinte, inteligente, super, super...ce este DUMNEZEU

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 29 August 2011, ora 15:55

beiiiii, da' tu cum poti crede o carte in care ti se spune ca esti o Maimuta si tu salti si dai din labe de bucurie ? asa o fi fiind si Darwin o avea dreptate : unii- asa, ca tine ,sunt urmasii maimutelor si au dat o rasa umana inferioara ....altii, asa ca mine, sunt urmasii Zeilor .....simplu, nu ?

Sil100

250 mesaje

Postat pe: 29 August 2011, ora 17:12

De la: 9am121159, la data 2011-08-26 22:35:06
Sil100,e corect raspunsul pe care l-ai dat cu batranii,dar te-ai gandit ca si la tineri este la fel?Biblia ne invata ca numai Dumnezeu cunoaste toate lucrurile,noi fie tanar ,fie batran,cunoastem in parte si marturisim in parte.Mai mult unii au intelepciune,altii,nu.Unii au pricepere,altii,nu.Unii cunosc diverse mestesugurii la care cei invatati ,nu se vor pricepe niciodata.Unii au experiente si-l poate depasi pe intelept.Unii au stiinta,pe care multi se lupta sa le-o fure,dar nu au intelepciune cum sa-si pastreze descoperirile stiintifice.s.a.m.d.In concluzie totii oamenii au cate o inclinatie,si totii invatam unii de la altii.
Nu te contrazic nici in problema cu biblioteca.Daca vrei sa inveti matematica,cauti carti despre matematica.Daca doresti sa inveti chimie,cauti carti despre chimie.Daca vrei sa inveti religie cauti Biblia,ca nu toata lumea o intelege asta este altceva,dar observam ca nu toata lumea intelege,matematica,sau istoria .Ai scris ca nu toate cele Biblice sant scrise in istorie,dar ,la pregatirea pe care o ai (nu stiu ce pregatire ai), nu ai vazut la Tv,sau direct in manuale,cate confuzii istorice sant? Ca s'a ajuns la obtiuni istorice.Dar totusi cine vrea sa invete istorie,cauta cartile de istorie.Vad ca la dumneavoastra sant toate bune la celelalte materii,numai la religie aveti obiectii,fie la ce cred oamenii,fie la ce este scris in Biblie.De ce?Cu adevarat cei religiosi vad ceace nu pot vedea cei nereligiosi.Si daca ei nu vad,incep sa faca pe cei ce vad schizofrenici.E corect?
Una este sa interpretezi ploaia si alta este sa ti se arate in vis Dumnezeu si Domnul Isus si sa-ti vorbeasca.Mai ales in zilele noastre este ceva rar de tot.Una este sa-ti ploua in casa si alta este sa stai pe canapea ziua la ora unu si sa vezi cu ochii deschisi niste sticle cu otravuri,Prin aceasta vedenie Dumnezeu m-a scapat de la moarte.Caci am gasit in casa exact sticlele pe care mi le-a aratat Dumnezeu in vedenie,le-am luat le-am golit in wc.apoi le-am aruncat la gunoi.Te intreb cine putea sa-mi dea aceasta vedenie si sa fie adevarata?
Un popa? un pastor? un prieten? un frate?Iti spun eu ,numai Dumnezeu,care exzista cu adevarat,si muuuuuuuuulti oameni vor pieri din necredinta,ca nimeni nu s'a creat singur,si nimeni nu are de la el:intelepciunea,priceperea,cunostinta,mestesugurile,stiinta,credinta,mantuirea,visele,vedeniile,darurile minunilor........
Problema cu potopul si cu alte minuni scrise in Biblie sant adevarate,dar trebuie sa ai credinta ca sa vezi de ce Dumnezeu a dat acest potop de apa.Dar cand va veni ziua maniei lui Tot ce este pe pamant va pieri prin potop de foc,si are dreptate pentru ca El a creat oamenii,iar oamenii au ales sa creada in diavol.
De ce sant neintelese unele texte Biblice?Pentru ca Dumnezeu ne este Tata.Un copil daca are nevoie de ceva ,roaga pe Tatal sau sa-i ia incaltari noi,de ex.si tatal copilului ii ia tot ce-i trebuie ca-si iubeste copilul.Asa si cu Tatal ceresc,trebuie sa-L rugam si El ne dezleaga acel text Biblic,pentru ca ne iubeste,dar sa cerem cu credinta.
2 Petru 1/20. Fiindcă mai întâi de toate, să știți că nici o prorocie din Scriptură nu se tâlcuiește singură.
21. Căci nici o prorocie n-a fost adusă prin voia omului; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, mânați de Duhul Sfânt.

Nu vreau sa despic firul de par in patru, dar cateva notiuni tot trebuie lamurite.

Premisa de la care pleaca stiinta e ca putem cunoaste realitatea cercetand lumea din jurul nostru, emitand diferite ipoteze si efectund experimente. Daca experimentele confirma teoriile sau ipotezele emise initial se considera ca sunt bune si se trece mai departe cu noi ipoteze care urmeaza la randul lor sa fie verificate. Si tot asa. In schimb, daca expermimentele nu concorda cu ipotezele se cauta alte ipoteze care sa explice mai bine datele experimentale. Si iar se verifica. Simplist vorbind cam asta e esenta procesului stiintific.
In stiinta oricand poate veni cineva sa spuna "teoria asta e gresita" sau "rezultatul experimentului X a fost gresit interpretat". Atata timp cat cel care combate o anumita teorie vine cu argumente corespunzatoare care pot fi verificate de alti oamenii de stiinta totul e bine. In stiinta critica nu numai ca e acceptata, dar e si ceruta! Cand un om de stiinta publica datele unei descoperiri intr-o revista stiintifica o face atat pentru a-si prezenta rezultatele muncii, cat si pentru a le da posibilitatea altor oameni de stiinta de a-i examina datele si a-i le verifica. Stiinta e in proces de perfectionare continua. Si e normal sa fie asa.

In contrast religia se bazeaza exclusiv pe informatii care provin de la o "sursa divina". Aici nu prea ai loc de intors. Crezi sau nu, eventual poti s-o mai dai la intors cu interpretari, dar cam atat. Religia nu poate fi "imbunatatita" de oameni - asta ar contrazice tocmai caracterul "revelat" al religiei. Cum testam o religie? Mie mi se pare suficient sa dovedim falsitate catorva elemente si apoi totul se prabuseste ca un castel din carti de joc pe principiul "totul sau nimic".

A argumenta ca noi nu intelegem ce scrie in Biblie e ca si cum am spune ca pe D-zeu nu-l intereseaza sa transmita un mesaj clar. Mai multi oameni pot citi Biblia si pot intelege lucruri diferite? Nicio problema... lasa-i sa creada ce vor. Iar a spune ca greselile din Biblie se datoreaza oamenilor care au tradus-o gresit ne pune in fata unui D-zeu caruia nici macar nu-i pasa ce se alege de cuvantul sau! Merita sa credem intr-un D-zeu nepasator?

9am121159, referitor la modul in care te-ai autoconvins de existenta lui D-zeu, eu zic sa te documentezi asupra termenilor de sugestie si autosugestie. Ar fi util sa te interesezi si de mecanismul de formare al viselor (eu am incercat sa evidentiez niste aspecte in niste postari anterioare, da' probabil ca n-am facut-o indeajuns). Poate ca si despre intuitie (feminina sau nu) ar fi bine sa te interesezi... zic eu.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 29 August 2011, ora 17:20

Daca e sa ne luam dupa urmasi, nu vom stii prea curand, care ne sunt adevaratii urmasi. Faptul ca semanam izbitor cu maimutele nu este inca o dovada clara. E totul numai o asemanare. De usnde sa stim ca nu ne tragem si din alte specii mai evoluate de acum milioane de ani. Maimutele alea de unde sau cum au aparut? Si pe ele le-a facut cineva sau au evoluat din cine stie ce alte mamifere mai puitin sau mai mult evoluate. Poate un cataclism a distrus specia intermediara dintre om si maimuta, rezultand - Noi!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 29 August 2011, ora 17:35

De la: Sil100, la data 2011-08-29 17:12:24
De la: 9am121159, la data 2011-08-26 22:35:06
Sil100,e corect raspunsul pe care l-ai dat cu batranii,dar te-ai gandit ca si la tineri este la fel?Biblia ne invata ca numai Dumnezeu cunoaste toate lucrurile,noi fie tanar ,fie batran,cunoastem in parte si marturisim in parte.Mai mult unii au intelepciune,altii,nu.Unii au pricepere,altii,nu.Unii cunosc diverse mestesugurii la care cei invatati ,nu se vor pricepe niciodata.Unii au experiente si-l poate depasi pe intelept.Unii au stiinta,pe care multi se lupta sa le-o fure,dar nu au intelepciune cum sa-si pastreze descoperirile stiintifice.s.a.m.d.In concluzie totii oamenii au cate o inclinatie,si totii invatam unii de la altii.
Nu te contrazic nici in problema cu biblioteca.Daca vrei sa inveti matematica,cauti carti despre matematica.Daca doresti sa inveti chimie,cauti carti despre chimie.Daca vrei sa inveti religie cauti Biblia,ca nu toata lumea o intelege asta este altceva,dar observam ca nu toata lumea intelege,matematica,sau istoria .Ai scris ca nu toate cele Biblice sant scrise in istorie,dar ,la pregatirea pe care o ai (nu stiu ce pregatire ai), nu ai vazut la Tv,sau direct in manuale,cate confuzii istorice sant? Ca s'a ajuns la obtiuni istorice.Dar totusi cine vrea sa invete istorie,cauta cartile de istorie.Vad ca la dumneavoastra sant toate bune la celelalte materii,numai la religie aveti obiectii,fie la ce cred oamenii,fie la ce este scris in Biblie.De ce?Cu adevarat cei religiosi vad ceace nu pot vedea cei nereligiosi.Si daca ei nu vad,incep sa faca pe cei ce vad schizofrenici.E corect?
Una este sa interpretezi ploaia si alta este sa ti se arate in vis Dumnezeu si Domnul Isus si sa-ti vorbeasca.Mai ales in zilele noastre este ceva rar de tot.Una este sa-ti ploua in casa si alta este sa stai pe canapea ziua la ora unu si sa vezi cu ochii deschisi niste sticle cu otravuri,Prin aceasta vedenie Dumnezeu m-a scapat de la moarte.Caci am gasit in casa exact sticlele pe care mi le-a aratat Dumnezeu in vedenie,le-am luat le-am golit in wc.apoi le-am aruncat la gunoi.Te intreb cine putea sa-mi dea aceasta vedenie si sa fie adevarata?
Un popa? un pastor? un prieten? un frate?Iti spun eu ,numai Dumnezeu,care exzista cu adevarat,si muuuuuuuuulti oameni vor pieri din necredinta,ca nimeni nu s'a creat singur,si nimeni nu are de la el:intelepciunea,priceperea,cunostinta,mestesugurile,stiinta,credinta,mantuirea,visele,vedeniile,darurile minunilor........
Problema cu potopul si cu alte minuni scrise in Biblie sant adevarate,dar trebuie sa ai credinta ca sa vezi de ce Dumnezeu a dat acest potop de apa.Dar cand va veni ziua maniei lui Tot ce este pe pamant va pieri prin potop de foc,si are dreptate pentru ca El a creat oamenii,iar oamenii au ales sa creada in diavol.
De ce sant neintelese unele texte Biblice?Pentru ca Dumnezeu ne este Tata.Un copil daca are nevoie de ceva ,roaga pe Tatal sau sa-i ia incaltari noi,de ex.si tatal copilului ii ia tot ce-i trebuie ca-si iubeste copilul.Asa si cu Tatal ceresc,trebuie sa-L rugam si El ne dezleaga acel text Biblic,pentru ca ne iubeste,dar sa cerem cu credinta.
2 Petru 1/20. Fiindcă mai întâi de toate, să știți că nici o prorocie din Scriptură nu se tâlcuiește singură.
21. Căci nici o prorocie n-a fost adusă prin voia omului; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, mânați de Duhul Sfânt.

Nu vreau sa despic firul de par in patru, dar cateva notiuni tot trebuie lamurite.

Premisa de la care pleaca stiinta e ca putem cunoaste realitatea cercetand lumea din jurul nostru, emitand diferite ipoteze si efectund experimente. Daca experimentele confirma teoriile sau ipotezele emise initial se considera ca sunt bune si se trece mai departe cu noi ipoteze care urmeaza la randul lor sa fie verificate. Si tot asa. In schimb, daca expermimentele nu concorda cu ipotezele se cauta alte ipoteze care sa explice mai bine datele experimentale. Si iar se verifica. Simplist vorbind cam asta e esenta procesului stiintific.
In stiinta oricand poate veni cineva sa spuna "teoria asta e gresita" sau "rezultatul experimentului X a fost gresit interpretat". Atata timp cat cel care combate o anumita teorie vine cu argumente corespunzatoare care pot fi verificate de alti oamenii de stiinta totul e bine. In stiinta critica nu numai ca e acceptata, dar e si ceruta! Cand un om de stiinta publica datele unei descoperiri intr-o revista stiintifica o face atat pentru a-si prezenta rezultatele muncii, cat si pentru a le da posibilitatea altor oameni de stiinta de a-i examina datele si a-i le verifica. Stiinta e in proces de perfectionare continua. Si e normal sa fie asa.

In contrast religia se bazeaza exclusiv pe informatii care provin de la o "sursa divina". Aici nu prea ai loc de intors. Crezi sau nu, eventual poti s-o mai dai la intors cu interpretari, dar cam atat. Religia nu poate fi "imbunatatita" de oameni - asta ar contrazice tocmai caracterul "revelat" al religiei. Cum testam o religie? Mie mi se pare suficient sa dovedim falsitate catorva elemente si apoi totul se prabuseste ca un castel din carti de joc pe principiul "totul sau nimic".

A argumenta ca noi nu intelegem ce scrie in Biblie e ca si cum am spune ca pe D-zeu nu-l intereseaza sa transmita un mesaj clar. Mai multi oameni pot citi Biblia si pot intelege lucruri diferite? Nicio problema... lasa-i sa creada ce vor. Iar a spune ca greselile din Biblie se datoreaza oamenilor care au tradus-o gresit ne pune in fata unui D-zeu caruia nici macar nu-i pasa ce se alege de cuvantul sau! Merita sa credem intr-un D-zeu nepasator?

9am121159, referitor la modul in care te-ai autoconvins de existenta lui D-zeu, eu zic sa te documentezi asupra termenilor de sugestie si autosugestie. Ar fi util sa te interesezi si de mecanismul de formare al viselor (eu am incercat sa evidentiez niste aspecte in niste postari anterioare, da' probabil ca n-am facut-o indeajuns). Poate ca si despre intuitie (feminina sau nu) ar fi bine sa te interesezi... zic eu.

ei si tu acus ' : ca parca poti Combate sau Ignora CODUL RUTIER ,de ex ! nu-l iei ca atare si te conformezi lui ? si daca de'alungul vremii Biblia a fost comentata de mari ginditori si interpretata dupa inspiratia iluminata a unui preot ca prof. doctor Dumitru Staniloaie, de ex , Codul Rutier nu te apuci sa-l "interpretezi" dupa cum vrei tu intro discutie cu agentul de circulatie, crezind ca vei scapa de amenda .... si, Silule, cine respecta celalalt COD , nu prea e amendat desi, eu crezind in legea karmica stiu ca "amenzile" platite in viata asta, pot fi din urma altor vieti si au intrat la plata abia acum , spre disperarea unuia care poate zice, nu zic nu , caci nu poate intelege ce i se-ntimpla : Doamne, ce-am facut ? n-am furat, n-am ucis , de ce ma pedepsesti ?

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 29 August 2011, ora 17:43

De la: Marin56, la data 2011-08-29 17:20:07Daca e sa ne luam dupa urmasi, nu vom stii prea curand, care ne sunt adevaratii urmasi. Faptul ca semanam izbitor cu maimutele nu este inca o dovada clara. E totul numai o asemanare. De usnde sa stim ca nu ne tragem si din alte specii mai evoluate de acum milioane de ani. Maimutele alea de unde sau cum au aparut? Si pe ele le-a facut cineva sau au evoluat din cine stie ce alte mamifere mai puitin sau mai mult evoluate. Poate un cataclism a distrus specia intermediara dintre om si maimuta, rezultand - Noi!

prea repede a fost imbratisata si aceasta teorie a lui Darwin, desi se vede clar si acum genetica demonstreaza ca dintr-un peste nu iese un om,oricite milioane de ani de "evolutie" ar fi trecut !

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 29 August 2011, ora 20:27

De la: 9am121159, la data 2011-08-28 15:21:41Galina a scris:
------------------
Aproape toate fenomenele din timpul Domnului Isis si inaintea lui au fost aratate in filme,care sant tot istorie.
Esti martore? Numai martori nu cred ca Domnul Isus este Dumnezeu.Biblia din care invata toate bisericile crestine,precizeaza ca Domnul Isus este Dumnezeu,iata versetele:
Evrei 1/5. Căci, căruia dintre îngeri a zis El vreodată: "Tu ești Fiul Meu; astăzi Te-am născut?" Și iarăși: "Eu Îi voi fi Tată, și El Îmi va fi Fiu?"
6. Și, când duce iarăși în lume pe Cel întâi născut, zice: "Toți îngerii lui Dumnezeu să I se închine!"
7. Și despre îngeri zice: "Din vânturi face îngeri ai Lui; și dintr-o flacără de foc, slujitori ai Lui";
8. pe când Fiului I-a zis: "Scaunul Tău de domnie, Dumnezeule, este în veci de veci; toiagul domniei Tale este un toiag de dreptate:
9. Tu ai iubit neprihănirea și ai urât nelegiuirea: de aceea, Dumnezeule, Dumnezeul Tău Te-a uns cu un untdelemn de bucurie mai presus decât pe tovarășii Tăi."
10. Și iarăși: "La început, Tu, Doamne, ai întemeiat pământul; și cerurile sunt lucrarea mâinilor Tale.
11. Ele vor pieri, dar Tu rămâi; toate se vor învechi ca o haină;

Dupa cum vezi Domnul Isus este Dumnezeu,facut de Dumnezeu Tatal dupa inaltarea lui la cer ca om.Dar inainte de a cobora pe pamant era Dumnezeu caci El era Cuvantul si prin Cuvant s'a facut toata creatiunea.
Deasemenea in Ioan 10/30. Eu și Tatăl una suntem."
31. Atunci Iudeii iarăși au luat pietre ca să-L ucidă.
32. Isus le-a zis: "V-am arătat multe lucrări bune, care vin de la Tatăl Meu: pentru care din aceste lucrări aruncați cu pietre în Mine?"
33. Iudeii I-au răspuns: "Nu pentru o lucrare bună aruncăm noi cu pietre în Tine, ci pentru o hulă, și pentru că Tu, care ești un om, Te faci Dumnezeu."
34. Isus le-a răspuns: "Nu este scris în Legea voastră: "Eu am zis: Sunteți dumnezei?"
35. Dacă Legea a numit "dumnezei", pe aceia, cărora le-a vorbit Cuvântul lui Dumnezeu, - și Scriptura nu poate fi desființată, -
36. cum ziceți voi că hulesc Eu, pe care Tatăl M-a sfințit și M-a trimis în lume? Și aceasta, pentru că am zis: "Sunt Fiul lui Dumnezeu!"

Doamna draga, chiar din prima fraza ma ametiti! : "Dupa cum vezi Domnul Isus este Dumnezeu,facut de Dumnezeu Tatal dupa inaltarea lui la cer ca om.Dar inainte de a cobora pe pamant era Dumnezeu caci El era Cuvantul si prin Cuvant s'a facut toata creatiunea." Deci Domnul Isus este facut de Dumnezeu desi in aceeasi biblie scrie ca ingerul Gabriel i-a soptit in vis fecioarei ca sfantul Duh se va pogori asupra ei si va ramane gravida. Cine era sf. Duh? Nu era Dumnezeu, era un fel de frate din "Sfanta treime"! Si iar: " ...dupa ce s-a inaltat la cer ca om!" Dar nu puteti folosi stiinta Dvs. fara sa apelati la biblie? Imaginati-va ca Isus a venit pe pamant si se inalta din nou la cer! Cum poate sa reziste in neant cautandu-l pe Tatal cand de fapt Dumnezeu e pretutindeni? Nu va suparati dar nu mai astept un raspuns abracadabrant din biblie. Nu am nimic cu cei care respecta biblia dar eu personal nu dau prea multi bani pe ea desi uneori o mai deschid sa ma minunez cu ceea ce e scris in ea. Nu neg existenta unui Dumnezeu pe care mi l-am adunat in suflet pentru ca stiu ca ceva exista in oranduirea universului dar nu are nici o legatura cu Isus. Si inca ceva: de ce a fost nevoie sa se inventeze si diavolul? Daca Dumnezeu a creat tot ce mintea nu cuprinde, de ce i-a trebuit sa-si creeze un adversar? Si ultimul "inca ceva": Cum contribui eu acum in aceasta clipa (30.08.2011 ora 20,26) sa-l chinui pe Hristos cu pacatul pe care il fac, blasfemiindu-l, cand el e in cer de tot atatia ani si clipe cat am scris eu?

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 29 August 2011, ora 20:42

De la: gabigabi, la data 2011-08-29 17:43:17
De la: Marin56, la data 2011-08-29 17:20:07Daca e sa ne luam dupa urmasi, nu vom stii prea curand, care ne sunt adevaratii urmasi. Faptul ca semanam izbitor cu maimutele nu este inca o dovada clara. E totul numai o asemanare. De usnde sa stim ca nu ne tragem si din alte specii mai evoluate de acum milioane de ani. Maimutele alea de unde sau cum au aparut? Si pe ele le-a facut cineva sau au evoluat din cine stie ce alte mamifere mai puitin sau mai mult evoluate. Poate un cataclism a distrus specia intermediara dintre om si maimuta, rezultand - Noi!

prea repede a fost imbratisata si aceasta teorie a lui Darwin, desi se vede clar si acum genetica demonstreaza ca dintr-un peste nu iese un om,oricite milioane de ani de "evolutie" ar fi trecut !

Corect! Nici crocodilii, nici rechinii nu au evoluat! Daca unele specii au evoluat, nu inseamna ca s-au transformat in alte specii! Caine, calul, pasarile...la fel si omul: Din omul din pestera am devenit cei mai inteligenti desi nu totdeauna ne laudam prin realizari pe masura.

Fosta membra 9am.ro

406 mesaje
Postat pe: 29 August 2011, ora 21:27

De la: 9am121159, la data 2011-08-28 14:52:46Măi femeie, după ce că ești proastă....mai și vorbești aiurea! Un simplu search pe Google îți arăta că eu am dreptate..."dar tu, nu și nu..Batman, Batman!"
Uite, ia de-aici....cu copy/paste:
"Mai mult de 450 de specii diferite de animale, de la păsările flamingo la berbeci, delfini sau peștii de acvariu guppy înregistrează forme variate de activitate sexuală între exemplare de același sex, scrie The New York Times. Totuși, o astfel de descoperire poate dezorienta atât cercetătorii în domeniu, cât și oamenii obișnuiți, care până acum au văzut animalele ca fiind strict "heterosexuale".
Albatrosul de Laysan este o pasăre marină cu aripile de aproape un metru și cu un cioc galben pal. În fiecare noiembrie, o colonie mică de astfel de albatroși se adună într-un loc numit Kaena Point. Fiecare pasăre și-a petrecut ultimele șase luni în singurătate și a venit la locul de împerechere pentru a se reuni cu perechea sa. Albatroșii pot trăi până la 60 sau 70 de ani și de obicei se împerechează cu aceeași pasăre în fiecare an, pe viață. "Rata lor de divorț", după cum o numesc biologii, este printre cele mai mici din rândul păsărilor.
Young a studiat albatroșii din Oahu încă din 2003; colonia a reprezentat tema dizertației sale de doctorat de la Universitatea din Hawaii, Manoa, pe care și-a prezentat-o primăvara trecută.
În documentarea pentru lucrare, Young și un coleg de-al său au descoperit, aproape accidental, că o treime din perechile de la Kaena Point era de fapt formată din două păsări femelă, nu dintr-un mascul și o femelă. Albatroșii de Laysan sunt una dintre nenumăratele specii în care cele două sexe arată aproape identic.
............................................................................................................................ ..............
Totuși, acest tip de comportament nu este întâlnit numai în rândul albatroșilor de Laysan, ci și la un număr mare de alte specii din regnul animal. O femelă koala, de exemplu, poate forța altă femelă să întrețină un fel de relații sexuale. Delfinii masculi de pe râul Amazon au, de asemenea, astfel de comportamente. În rândul multor specii, sexul homosexual a fost regăsit sporadic, dar se pare că există unele cazuri de animale care se angajează exclusiv în acest tip de sex.
Timp de secole, acest tip de observație a ținut mai mult de sfera curiozității, în loc să fie un subiect de cercetare în toată regula. Biologii au încercat să explice ce au văzut prin prisma faptului că este un lucru lipsit de însemnătate într-un univers în care comportamentul animal este concentrat pe reproducere. Spre exemplu, un primatolog care a observat doi urangutani făcându-și unul altuia o felație a spus că motivul real este doar unul nutrițional.
sursa: România Liberă.ro
Ține cont, că asta nu este o informație nouă....eu o știu de câțiva ani buni!
Nu vă informați, stați în beznă și faceți afirmații gratuite, așa, ca să vă aflați în treabă....fără nici un fundament logic sau științific, iar când vine una așa ca mine....ceva mai informată, vă ofticați că vă spune cât de dobitoci sunteți!
------------------
Mai nesimtit-o si inculta religios,daca esti asa desteapta ,de ce nu dai raspunsuri la cei ce intreba de : cruci,de Duhul Sfant,daca Domnul Isus este Dumnezeu sau nu........si alte intrebari religioase.Chiar crezi ca nu stiu de celelalte religii vechi sau noi? Numai cat a scris Karpov despre aceste religii ,pe care le cunosteam dinainte.Dar Dumnezeu a stabilit ca Evanghelia sa fie propovaduita in toata lumea si apoi va veni sfarsitul.Ai gatul teapan de atata mandrie,si inima impietrita de necredinta si faradelege.Pleaca-te in rugaciune in fata lui Dumnezeu,ca este de plans comportamentul pe care il ai.Crezi ca daca dai si tu cateva comentarii cu, copi-paste esti desteapta? S'a intamplat ca ai vazut.Dar de tine personal nu am vazut nici-un comentariu ca sa arati ce poate mintea ta, nu mintea altora.Ti-am scris dupa cum meriti.....totusi tu trebuie sa fi jignita rau,poate te trezesti la realitate si adevar.
Tu te-ai informat intr-un domeniu,noi ne-am informat in alt domeniu,in care tu esti nula si ne faci pe noi dobitoci....nu crezi ca tu esti dobitoaca.N-ar fi trebuit sa ma cobor la nivelul tau de comportament...dar ai depasit orice limita a bunului simt.

da sigur ca da ....multe...multe ...păsărele! cateva stoluri totusi...

universul si prostia doua chestiuni infinite desi in privinta primei chestiuni am oarece indoieli
9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 30 August 2011, ora 10:16

----------------
Dumnezeu doreste sa fim buni si in cele mici si in cele mari.Tu deocamdata esti bun in cele mici,caci stiinta in care te increzi este mica fata de universul creat de Dumnezeu.El a creat toate bune asa ca nu-L poate contrazice altul ca in stiinta.Daca crezi in cele create stiintific,cum nu poti crede in cele create de Dumnezeu,care sant vazute de toata omenirea.Asa cum stiinta scrie intr-o carte ce descopera si noi invatam de la ei,asa si Dumnezeu a gasit cu cale sa fie scris in Cartea Cartilor despre creatiune si tot ce-i trebuie unui credincios ca sa traiasca dupa voia lui Dumnezeu.Asa cum la matematica pentru unii este foarte greu sa rezolve o ecuatie,asa si Biblia este greu de inteles corect de unii.Pentru ca Biblia nu trebuie doar citita,ci studiata,si atunci cu ajutorul Duhului Sfant trimis de Dumnezeu vei dezlega ce este scris in Biblie precum unii pot rezolva corect ecuatia la matematica.Pentru aceasta ai nevoie de indelunga rabdare,sa nu citesti superficial,sa cugeti,sa te rogi lui Dumnezeu si vei intelege adevarul care nu este greu de loc.Iti dau un singur verset care te va lumina care este adevarata biserica . Apocalipsa 14.12.Aici este răbdarea sfinților, care păzesc poruncile lui Dumnezeu și credința lui Isus.
Deci biserica care nu are poruncile si credinta lui Isus este mincinoasa,iar sfinti facuti de mincinosi,nu sant sfinti..Ti-am scris aceasta ca am vazut ca ti-ai dat seama ca fiecare intelege Biblia in felul lui si pana la un nivel,pentru ca nu le place plinatatea adevarului.Ex.penticostali pun accent pe Duhul Sfant.Evanghelisti,pun accent pe Domnul Isus.Martorii lui Iehova pun accent pe Tatal.Adventisti pun accent pe Tatal,Fiul,Duhul Sfant si totalitatea adevarului.Nu poti desparti pe Fiul de Tatal,ca este scris "Cine nu are pe Fiul nu are nici pe Tatal." Dar cine nu are Duhul,nu are nici pe Tatal,nici pe Fiul,caci Duhul este "viata" si daca nu ai viata esti un om mort si nu mai ai nimic.Scuze.....daca nu te va interesa ce am scris.Deci religia adevarata trebuie testata cel mai simplu dupa versetul de mai sus.In general bisericile sau nu au toate poruncile,sau nu au pe Isus si adevarurile Cuvantului lui Dumnezeu.
Dumnezeu nu este nepasator,altfel nu ne-ar fi lasat scris ce trebuie sa facem.Nepasatori sant oamenii care manati de diavol,isi fac timp pentru toate in afara de studiul Biblic in care Dumnezeru scrie "de Ma veti cauta cu toata inima,Ma voi lasa gasit"Cat de bun este Dumnezeu,dar trebuie sa-L cauti,sa-L cunosti,sa-L iubesti,sa-L asculti.....
Referitor la felul cum mi s'a facut cunoscut Dumnezeu,prin vise,vedenii,raspunsuri la rugaciuni....vad si eu ca oamenii au gasit prin stiinta lor sa contrazica visele ca si cum ar veni din autosugestii.Dar nu ai reusit sa dai explicatii cum am primit raspunsurile la rugaciuni si cum am avut vedeniile,caci nu dormeam ci eram cu ochii deschisi....deci stiinta este marginita,dar Dumnezeu este nemarginit.Ai o calitate totusi,cu tine se poate discuta civilizat.Sa-ti dea Domnul lumina si pace.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 30 August 2011, ora 11:21

Doamna draga, chiar din prima fraza ma ametiti! : "Dupa cum vezi Domnul Isus este Dumnezeu,facut de Dumnezeu Tatal dupa inaltarea lui la cer ca om.Dar inainte de a cobora pe pamant era Dumnezeu caci El era Cuvantul si prin Cuvant s'a facut toata creatiunea." Deci Domnul Isus este facut de Dumnezeu desi in aceeasi biblie scrie ca ingerul Gabriel i-a soptit in vis fecioarei ca sfantul Duh se va pogori asupra ei si va ramane gravida. Cine era sf. Duh? Nu era Dumnezeu, era un fel de frate din "Sfanta treime"! Si iar: " ...dupa ce s-a inaltat la cer ca om!" Dar nu puteti folosi stiinta Dvs. fara sa apelati la biblie? Imaginati-va ca Isus a venit pe pamant si se inalta din nou la cer! Cum poate sa reziste in neant cautandu-l pe Tatal cand de fapt Dumnezeu e pretutindeni? Nu va suparati dar nu mai astept un raspuns abracadabrant din biblie. Nu am nimic cu cei care respecta biblia dar eu personal nu dau prea multi bani pe ea desi uneori o mai deschid sa ma minunez cu ceea ce e scris in ea. Nu neg existenta unui Dumnezeu pe care mi l-am adunat in suflet pentru ca stiu ca ceva exista in oranduirea universului dar nu are nici o legatura cu Isus. Si inca ceva: de ce a fost nevoie sa se inventeze si diavolul? Daca Dumnezeu a creat tot ce mintea nu cuprinde, de ce i-a trebuit sa-si creeze un adversar? Si ultimul "inca ceva": Cum contribui eu acum in aceasta clipa (30.08.2011 ora 20,26) sa-l chinui pe Hristos cu pacatul pe care il fac, blasfemiindu-l, cand el e in cer de tot atatia ani si clipe cat am scris eu?
--------------
Pai vezi daca-ti scriu in cuvintele mele ametesti,de aceia dau si texte Biblice ca sa te convingi ca ce scriu nu scriu de la mine ci dupa invatatura Biblica.Domnul Isus cand a fost ispitit de diavol in pustie se apara cu aceste cuvinte "este scris" Matei 4/5. Atunci diavolul L-a dus în sfânta cetate, L-a pus pe streașina Templului,
6. și I-a zis: "Dacă ești Fiul lui Dumnezeu, aruncă-Te jos; căci este scris: "El va porunci îngerilor Săi să vegheze asupra Ta; și ei Te vor lua pe mâini, ca nu cumva să Te lovești cu piciorul de vreo piatră."
7. "De asemenea este scris", a zis Isus: "Să nu ispitești pe Domnul, Dumnezeul tău."
8. Diavolul L-a dus apoi pe un munte foarte înalt, I-a arătat toate împărățiile lumii și strălucirea lor, și I-a zis:
9. "Toate aceste lucruri Ți le voi da Ție, dacă Te vei arunca cu fața la pământ și Te vei închina mie."
10. "Pleacă, Satano", i-a răspuns Isus. "Căci este scris: "Domnului, Dumnezeului tău să te închini și numai Lui să-I slujești."
11. Atunci diavolul L-a lăsat. Și deodată au venit la Isus niște îngeri, și au început să-I slujească.
Deci daca Domnul Isus care este pilda noastra,cunostea foarte bine ce este scris in Sfintele scripturi,si noi trebuie sa cunoastem foarte bine ce este scris in Biblie ca sa nu stam degeaba intr-o biserica ratacita si sa nu ajungem la cele vesnice.Domnul Isus ne atentioneaza ca nu cine zice "Doamne,Doamne..... va intra in Imparatia lui Dumnezeu,ci cel ce face voia Tatalui"Si cum poti face voia Tatalui daca nu-ti plac textele Biblice,care sant muuuuult mai mari decat cuvintele mele.Sper sa ma intelegi,caci comentariile sant scurte ,nu putem scrie totul in ele si dam loc la interpretari dupa mintea omului.Acum sa-ti explic din nou ca sa intelegi mai bine.Este adevarat ca Maica Domnului,Maria l'a nascut pe Domnul Isus ca om,dar Maica Domnului nu a putut sa-L nasca ca Dumnezeu.Deci ca Dumnezeu este nascut din Tatal.Pentru ca este scris 1 Corinteni 12/28Și Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi, apostoli; al doilea, prooroci; al treilea, învățători; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi pe cei ce au darul tămăduirilor, ajutorărilor, cârmuirilor, și vorbirii în felurite limbi.
Deci cine face randuielile?Dumnezeu,nu Maica Domnului.Tot Dumnezeu a pus pe Domnul Isus piatra din capul unghiului,adica in fruntea Biserici lui Dumnezeu,si tot Dumnezeu l-a facut Dumnezeu pe Domnul Isus,care este chiar Cuvantul lui Dumnezeu prin care s'au facut toate lucrurile si ascultandu-L in totul pe Dumnezeu Tatal ca om,i s'a intarit Dumnezeirea si a ajuns mai pe sus de ingeri.Daca nu ai studiat Biblia este mai greu pentru tine sa ma intelegi,dar daca ai bunavointa,cu timpul vei intelege......nu este imposibil.
Ai dreptate Dumnezeu e pretutindeni,dar are si un tron ceresc,un scaun de domnie.Pe acest scaun de domnie,a fost invitat Domnul Isus sa stea la dreapta Tatalui,i s'a dat toata puterea in cer si pe pamant,pentru lucrarea mareata pe care a facut-o ascultand de Tatal pana la sacrificiul suprem pe cruce,nu pe stalp cum spun Martorii.
Dumnezeu nu a inventat pe diavol,El a creat ingeri si Lucifer era in frunte ingerilor,era de o frumusete rara,dar voia sa urce pe scaunul lui Dumnezeu,atragand de partea lui a treia parte din ingeri.Lui nu i-a placut niciodata Legea lui Dumnezeu ci faradelegea pe care o iubesc majoritatea oamenilor de pe pamant.Noi nu ne nastem toti curati de ce o luam unii catre Dumnezeu si altii catre diavol.Dumnezeu i-a dat si lui timp sa se pocaiasca,dar nu a acceptat.Atunci Dumnezeu l-a azvarlit din cer cu ingerii lui ca pe niste zdrente.Asa vor fi azvarliti si oamenii care urmeaza pe diavol,adica faradelegea care inseamna pacat.Ai scris singura cum contribui sa-L chinui pe Domnul Isus,dar aceasta se va intoarce impotriva ta.El tot in marire si slava va ramane vesnic.Amin.

Lylu67

1052 mesaje
Oras: Arad

Postat pe: 30 August 2011, ora 13:48

Hop si eu. Buna la toata lumea.Interesant subiect.ia sa zic si eu ceva.
Parerea mea este ca biserica este o institutie,iar D-zeu isi doreste ce imi doresc si eu....ma consider o bucatica din EL......iar asta ma face responsabila de viata care o duc.sau cum IL reprezint. voi ce ziceti....gresesc?

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 30 August 2011, ora 14:01

De la: _galina_, la data 2011-08-28 11:45:11De multa vreme tot caut sa ma informez asupra intamplarilor istorice ale unor fenomene petrecute pe timpul lui Hristos ( pe care nu l-am recunoscut niciodata ca fiind si Dumnezeu). Daca sunt date certe cu privire la "deschiderea apelor care l-au lasat sa mearga......!" N-o fi fost vorba de un flux-reflux al marii? Altfel cred ca a fost doar imaginatie pentru a-i ridica valoarea dumnezeiasca. Nu ma pot concentra in acest moment pentru a explica mai clar ceea ce nu stiu dar sper ca unii vor intelege subiectul din ceea ce am scris.

am impresia, Galina, ca cele 2 aspecte ridicate de tine sunt diferite ca timp si spatiu ! "deschiderea apelor " a fost darul lui Dumnezeu catre poporul evreu condus de Moise , fugit din robia egipteana si ajutat astfel sa scape de urmaritori , iar recunoasterea lui Iisus Christos ca fiind Dumnezeu, e la citeva mii de ani distanta de Moise si-i valabila ptr. lumea noastra , europeana, ce s-a crestinat, El fiind figura centrala pe care s-a nascut noua religie ,numita Crestinism !

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 30 August 2011, ora 15:55

De la: gabigabi, la data 2011-08-30 14:01:28
De la: _galina_, la data 2011-08-28 11:45:11De multa vreme tot caut sa ma informez asupra intamplarilor istorice ale unor fenomene petrecute pe timpul lui Hristos ( pe care nu l-am recunoscut niciodata ca fiind si Dumnezeu). Daca sunt date certe cu privire la "deschiderea apelor care l-au lasat sa mearga......!" N-o fi fost vorba de un flux-reflux al marii? Altfel cred ca a fost doar imaginatie pentru a-i ridica valoarea dumnezeiasca. Nu ma pot concentra in acest moment pentru a explica mai clar ceea ce nu stiu dar sper ca unii vor intelege subiectul din ceea ce am scris.

am impresia, Galina, ca cele 2 aspecte ridicate de tine sunt diferite ca timp si spatiu ! "deschiderea apelor " a fost darul lui Dumnezeu catre poporul evreu condus de Moise , fugit din robia egipteana si ajutat astfel sa scape de urmaritori , iar recunoasterea lui Iisus Christos ca fiind Dumnezeu, e la citeva mii de ani distanta de Moise si-i valabila ptr. lumea noastra , europeana, ce s-a crestinat, El fiind figura centrala pe care s-a nascut noua religie ,numita Crestinism !

O s-o iau de la capat cu "studiul" Bibliei (cele doua testamente!). Din cauza cautarii logicii in tot ce e scris de om si credem ca pe ici, pe colo, e dictat de Dumnezeu, ma tot intreb: De ce nu a mai dictat nimic dupa definitivarea credintei in Hristos? Oare nu este putin jenat ca in biserici i se da mai multa importanta "Fiului"? Ca am facut cam multi sfinti autohtoni dar si universali carora ne inchinam?
Nerabdatoare, am deschis totusi Evanghelia dupa Matei si iata ce am citit la "Despre milostenie si rugaciune la pct. 6/6: "Ci tu cand te rogi intra in odaita ta incuie-i usa si roaga-te Tatalui tau, care este in ascuns; si Tatal tau care vede si ascuns, iti va rasplati!" Concluzie: se poate ruga cu smerenie oriunde deci nu-i mare lucru ca nu prea "sunt dusa la biserica"! Iata ceva despre egoism::10/34:" sa nu credeti ca am venit s-aduc pacea pe pamant; n-am venit sa aduc pacea ci sabia; 35: Caci am venit sa despart pe fiu de tatal sau, pe fiica de mama sa si pe nora de soacra-sa. 36: Si omul va avea vrajmasi chiar pe cei din casa lui. 37 Cine iubeste pe tata ori pe mama, mai mult decat pe mine, nu este vrednic de mine........38: Cine nu-si ia crucea lui si nu vine dupa mine, nu este vrednic de mine; 39: Cine isi va pastra viata, o va pierde si cine isi va pierde viata pentru mine, o va castiga! etc.
Am ajuns si la "Umblarea pe mare""....Matei 14/25: Cand se ingana ziua cu noaptea Isus a venit la ei (cei din pct. 22; 23; 24), umbland pe mare.
Stiam eu ceva dar nu sigur! Inca o nedumerire: Nu mai stiu de cate ori a cazut Isus ducandu-si crucea (asa cum e prezentat in icoane, pare-se 14???), dar in cap.27/32 scrie clar: "Pe cand ieseau afara din cetate, au intalnit pe un om din Cirene numit Simon si l-au silit sa duca crucea lui Isus". Mentionez ca intr-o lucrare istorica scria ca de fapt crucea nu era chiar cruce ci doar grinda care avea sa fie fixata orizontal pe stalp. Pe atunci se gaseau multi stalpi pe care aveau sa fie rastigniti cei condamnati la moarte. Oricat as studia cu buna intentie tot nu cred in Isus dar nu se stie mai tarziu, asa cum a spus chiar el: 19/30. Dar multi din cei dintai vor fi cei din urma si multi din cei din urma vor fi cei dintai. Deci mai sper in ceasul cel din urma....

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 30 August 2011, ora 16:24

De la: _galina_, la data 2011-08-30 15:55:56
De la: gabigabi, la data 2011-08-30 14:01:28

O s-o iau de la capat cu "studiul" Bibliei (cele doua testamente!). Din cauza cautarii logicii in tot ce e scris de om si credem ca pe ici, pe colo, e dictat de Dumnezeu, ma tot intreb: De ce nu a mai dictat nimic dupa definitivarea credintei in Hristos? Oare nu este putin jenat ca in biserici i se da mai multa importanta "Fiului"? Ca am facut cam multi sfinti autohtoni dar si universali carora ne inchinam?
Nerabdatoare, am deschis totusi Evanghelia dupa Matei si iata ce am citit la "Despre milostenie si rugaciune la pct. 6/6: "Ci tu cand te rogi intra in odaita ta incuie-i usa si roaga-te Tatalui tau, care este in ascuns; si Tatal tau care vede si ascuns, iti va rasplati!" Concluzie: se poate ruga cu smerenie oriunde deci nu-i mare lucru ca nu prea "sunt dusa la biserica"! Iata ceva despre egoism::10/34:" sa nu credeti ca am venit s-aduc pacea pe pamant; n-am venit sa aduc pacea ci sabia; 35: Caci am venit sa despart pe fiu de tatal sau, pe fiica de mama sa si pe nora de soacra-sa. 36: Si omul va avea vrajmasi chiar pe cei din casa lui. 37 Cine iubeste pe tata ori pe mama, mai mult decat pe mine, nu este vrednic de mine........38: Cine nu-si ia crucea lui si nu vine dupa mine, nu este vrednic de mine; 39: Cine isi va pastra viata, o va pierde si cine isi va pierde viata pentru mine, o va castiga! etc.
Am ajuns si la "Umblarea pe mare""....Matei 14/25: Cand se ingana ziua cu noaptea Isus a venit la ei (cei din pct. 22; 23; 24), umbland pe mare.
Stiam eu ceva dar nu sigur! Inca o nedumerire: Nu mai stiu de cate ori a cazut Isus ducandu-si crucea (asa cum e prezentat in icoane, pare-se 14???), dar in cap.27/32 scrie clar: "Pe cand ieseau afara din cetate, au intalnit pe un om din Cirene numit Simon si l-au silit sa duca crucea lui Isus". Mentionez ca intr-o lucrare istorica scria ca de fapt crucea nu era chiar cruce ci doar grinda care avea sa fie fixata orizontal pe stalp. Pe atunci se gaseau multi stalpi pe care aveau sa fie rastigniti cei condamnati la moarte. Oricat as studia cu buna intentie tot nu cred in Isus dar nu se stie mai tarziu, asa cum a spus chiar el: 19/30. Dar multi din cei dintai vor fi cei din urma si multi din cei din urma vor fi cei dintai. Deci mai sper in ceasul cel din urma....

eh, oare Imparatul unei imparatii era gelos ca-n tara cutarica, ce facea, de altfel, parte din IMPARATIE, regele era mai "bagat in seama" decit el ? nu cred, intrucit fiecare tara componenta avea REGULI GENERALE ptr. toti , dar si Reguli Locale la fel de respectate ca si cele generale si devreme ce formula este : In Numele TATALUI ( deci IMPARATUL ) , al FIULUI ( deci Iisus ) si al Sfintului Duh ( deci Constiinta divina ce impregneaza intreaga Imparatie ) , inseamna ca nimeni nu este ignorat sau nebagat in seama ! nici macar Fecioara Maria, care-i figura centrala a Catolicismului ( deci Materia indumnezeita ) !
dar, cel mai mult imi place atentionarea cum ca cei ce-si tem viata si-o pierd , caci e chiar adevarat : cind omul e dispus sa faca toate compromisurile, mai mult sau mai putin rusinoase ptr. a-si salva mica si amarita lui viata, a pierdut-o pe cea Imbunatatita, caci nu poti fi si cu dinsa-ntrinsa si cu sufletul in rai, asa cum se exprima plastic romanul !
cit despre faptul ca Tatal nu ni s-a mai adresat si nu au mai aparut religii noi , ba da galina, o puzderie , iar ECUMENISMUL este o IDEE Divina !

Pagini: << 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: