back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 >> Sari la pagina:

CR0N0S

1163 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 14 Septembrie 2011, ora 12:30

Noi,nu suntem,noi. Nu suntem oameni,suntem un sistem condus de creier. Suntem mai multi intr-un invelis, suntem de fapt niste celule evoluate,traim intr-un "musuroi" sau stup ,numit poate impropriu,corp. Asa am ajuns sa credem ca suntem cineva,nu suntem decat impreuna , e un mod prin care reusim sa fim mai puternici. Cineva face jocurile la nivel de celula,noi in general aflam cu intarziere ,uneori nu intelegem nimic.Exista o inteligenta a materiei,care a creat totul,noi nu avem cum sa intelegem,noi credem inca in Alba ca zapada.

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Septembrie 2011, ora 12:38

De la: CR0N0S, la data 2011-09-14 12:30:50Noi,nu suntem,noi. Nu suntem oameni,suntem un sistem condus de creier. Suntem mai multi intr-un invelis, suntem de fapt niste celule evoluate,traim intr-un "musuroi" sau stup ,numit poate impropriu,corp. Asa am ajuns sa credem ca suntem cineva,nu suntem decat impreuna , e un mod prin care reusim sa fim mai puternici. Cineva face jocurile la nivel de celula,noi in general aflam cu intarziere ,uneori nu intelegem nimic.Exista o inteligenta a materiei,care a creat totul,noi nu avem cum sa intelegem,noi credem inca in Alba ca zapada.

ba, in cei sapte pitici !!!!!
eu am pitici pe creier

Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 14 Septembrie 2011, ora 15:54

De la: Sil100, la data 2011-09-14 10:24:32
De la: gabigabi, la data 2011-09-13 18:42:41
De la: Sil100, la data 2011-09-13 12:33:22
De la: gabigabi, la data 2011-09-09 15:58:21"concurenta" nu-i concurenta, ci o alta fateta a "fiintei" sale, iar celelalte probleme de care zici : incalzire, aia-ailalta, ne sunt de dinainte anuntate ....vezi Apocalipsa, asadar , nu suntem luati chiar pe nepregatite.....ca nu vrem nici acum sa credem, nu-i bai ...li s-a mai intimplat si altora, in alte timpuri , in alt ciclu !

Gabi, nu stiu de ce ai impresia ca daca repeti de mai multe ori o idee aceasta devine adevarata. Desi pot exista cazuri cand unele idei isi pot schimba valoarea de adevar daca circumstantele se schimba sunt si idei care raman false orice le-ai face. Ideea ca D-zeu ar fi perceput diferit de diverse populatii ramanand tot timpul acelasi nu poate fi sustinuta fara a te intreba pe cine si de ce a mintit D-zeu.

Sa luam cazul lui Iisus Hristos. Evreii n-au nicio treaba cu el, nu e Mesia pe care si-l doreau. Crestinismul il considera personaj central (de la care si-a luat si numele), il considera chiar fiul lui D-zeu, iar musulmanii ii acorda o oarecare consideratie privindu-l ca pe un profet obisnuit.

Deci poate fi Iisus atat fiul lui D-zeu (cum il considera crestinii) si in acelasi timp sa nu fie fiul lui D-zeu (dupa parerea musulmanilor)? Sa nu uitam ca ambele religii se pretind inspirate de acelasi D-zeu (doar ca ii zic altfel).

O alta problema: daca Iisus e Mesia atunci venirea lui ar fi trebuit sa-i salveze pe evrei (ceea ce se pare ca nu s-a intamplat... sau nu si-or fi dat ei seama?). La crestini e neclara treaba. De ce a venit Iisus pana la urma? Sa creeze o religie si sa-i salveze pe adepti cand va reveni? (Scenariul asta e uimitor de asemantor cu cel al evreilor vesnic in asteptarea unui salvator...)

cred ca eu nu reusesc sa ma fac inteleasa foarte bine si tu nu intelegi ,orice as spune !
incerc sa va fac sa intelegeti ca acea Minte Creeatoare , pe care noi o numim Dumnezeu Tatal este UNUL Singur si doar ni s-a adresat in fel si chip noua, oamenilor ! ISUS este EL INSUSI INTRUPAT ....ca nu l-au recunoscut evreii ca atare si-l asteapta pe Mesia in continuare, e treba lor ....care-i rostul lui, am mai incercat sa descifrez impreuna cu voi ceea ce se spune ca ar fi Mintuirea ! mintuirea de ce ,ar fi intrebarea corecta ? si am gasit un posibil raspuns pe care l-am si scris aici ....ca tu nu l -ai vazut ....sau l-ai vazut si nu l-ai acceptat , este exact la fel ca problema evreilor care nu l-au acceptat pe isus ! da, exact la fel si asta inseamna ca unul nu aude ; altul nu vede ; altul nu intelege ; altul nu accepta si doar cine intelege ,il urmeaza pe Calea deschisa de el ! ....acum, ca sa fiu corecta pina la capat , chiar si dintre cei care-l urmeaza , PUTINI , foarte PUTINI , au patruns in miezul "problemei " si-i inteleg profunda semnificatie !
P.S
ce intelegi tu prin a fi SALVAT ? ce-ai vrea sa vezi ? cum coboara Isus din ceruri si ma ia in brate si ma urca la cer ? asta ati vrea sa vedeti ca sa credeti ? n-o sa vedeti asta niciodata, ptr. ca nimic nu se petrece la nivel fizic, corporal....alta-i Dimensiunea in care se face salvarea si aia nu se vede cu ochii, ci se intelege cu inima si sufletul si daca omul este liber in gindire, atunci si mintea lui o vede si STIE !

Gabi, eu ti-am pus niste intrebari foarte specifice tocmai pentru a evita "sa vorbim discutii" (asa ne spunea profesoara de romana in liceu cand vedea ca nu am citit lecturile obligatorii pe care voiam totusi sa le comentam). Reiau intrebarile intr-o forma putin modificata: Cum putea acelasi D-zeu sa-l recomande pe Iisus pe de o parte ca fiu al lui crestinilor, iar musulmailor ca simpu profet? Cu alte cuvinte poate Iisus sa fie si sa nu fie fiu al lui D-zeu?

Orice semnificatie i-am da cuvantului "salvat" evreii n-au beneficiat de nimic. Cei care au ramas evrei si-au continuat viata la fel ca inainte (din punct de vedere religios), iar ulterior s-au raspandit prin lume incetand a mai fi un popor unitar... Halal salvare!

P.S.: Daca nu ai de gand sa raspunzi la intrebarea despre Iisus, te rog ignora comentariul meu.

aaaa ! pai stai putin ! Isus si Mahomed Nu sunt de acelasi " rang " , chiar daca amindoi sunt INVATATORI si au dat nastere unor noi religii ! Isus este FIU ,iar Mahomed a fost doar un OM Iluminat ....
P.S te-am intrebat ce intelegi tu prin SALVAT si ce-ai astepta sa se-ntimple in cadrul acestui SALVAT ca sa-i dai aceasta semnificatie ?

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 14 Septembrie 2011, ora 15:57

De la: CR0N0S, la data 2011-09-14 12:30:50Noi,nu suntem,noi. Nu suntem oameni,suntem un sistem condus de creier. Suntem mai multi intr-un invelis, suntem de fapt niste celule evoluate,traim intr-un "musuroi" sau stup ,numit poate impropriu,corp. Asa am ajuns sa credem ca suntem cineva,nu suntem decat impreuna , e un mod prin care reusim sa fim mai puternici. Cineva face jocurile la nivel de celula,noi in general aflam cu intarziere ,uneori nu intelegem nimic.Exista o inteligenta a materiei,care a creat totul,noi nu avem cum sa intelegem,noi credem inca in Alba ca zapada.

si daca-i spui acestui "Musuroi " condus de un Creier, Dumnezeu ? ce te deranjeaza de fapt, felul in care-i zici ?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 14 Septembrie 2011, ora 17:21

De la: gabigabi, la data 2011-09-14 15:57:57

si daca-i spui acestui "Musuroi " condus de un Creier, Dumnezeu ? ce te deranjeaza de fapt, felul in care-i zici ?

Daca ii spunem dumnezeu... dam in mintea evreilor ....de acum cateva mii de ani....si incepem sa credem ca tot ce scrie in biblie ....se mananca....Acel dumnezeu biblic nu exista....daca acceptam ca aceea este forma "stramosului" care ne-a "cioplit" din lut ,inseamna ca inca nu am iesit din pestera......

Sil100

250 mesaje

Postat pe: 14 Septembrie 2011, ora 17:59

De la: gabigabi, la data 2011-09-14 15:54:03
De la: gabigabi, la data 2011-09-09 15:58:21"concurenta" nu-i concurenta, ci o alta fateta a "fiintei" sale, iar celelalte probleme de care zici : incalzire, aia-ailalta, ne sunt de dinainte anuntate ....vezi Apocalipsa, asadar , nu suntem luati chiar pe nepregatite.....ca nu vrem nici acum sa credem, nu-i bai ...li s-a mai intimplat si altora, in alte timpuri , in alt ciclu !

Gabi, nu stiu de ce ai impresia ca daca repeti de mai multe ori o idee aceasta devine adevarata. Desi pot exista cazuri cand unele idei isi pot schimba valoarea de adevar daca circumstantele se schimba sunt si idei care raman false orice le-ai face. Ideea ca D-zeu ar fi perceput diferit de diverse populatii ramanand tot timpul acelasi nu poate fi sustinuta fara a te intreba pe cine si de ce a mintit D-zeu.

Sa luam cazul lui Iisus Hristos. Evreii n-au nicio treaba cu el, nu e Mesia pe care si-l doreau. Crestinismul il considera personaj central (de la care si-a luat si numele), il considera chiar fiul lui D-zeu, iar musulmanii ii acorda o oarecare consideratie privindu-l ca pe un profet obisnuit.

Deci poate fi Iisus atat fiul lui D-zeu (cum il considera crestinii) si in acelasi timp sa nu fie fiul lui D-zeu (dupa parerea musulmanilor)? Sa nu uitam ca ambele religii se pretind inspirate de acelasi D-zeu (doar ca ii zic altfel).

O alta problema: daca Iisus e Mesia atunci venirea lui ar fi trebuit sa-i salveze pe evrei (ceea ce se pare ca nu s-a intamplat... sau nu si-or fi dat ei seama?). La crestini e neclara treaba. De ce a venit Iisus pana la urma? Sa creeze o religie si sa-i salveze pe adepti cand va reveni? (Scenariul asta e uimitor de asemantor cu cel al evreilor vesnic in asteptarea unui salvator...)

cred ca eu nu reusesc sa ma fac inteleasa foarte bine si tu nu intelegi ,orice as spune !
incerc sa va fac sa intelegeti ca acea Minte Creeatoare , pe care noi o numim Dumnezeu Tatal este UNUL Singur si doar ni s-a adresat in fel si chip noua, oamenilor ! ISUS este EL INSUSI INTRUPAT ....ca nu l-au recunoscut evreii ca atare si-l asteapta pe Mesia in continuare, e treba lor ....care-i rostul lui, am mai incercat sa descifrez impreuna cu voi ceea ce se spune ca ar fi Mintuirea ! mintuirea de ce ,ar fi intrebarea corecta ? si am gasit un posibil raspuns pe care l-am si scris aici ....ca tu nu l -ai vazut ....sau l-ai vazut si nu l-ai acceptat , este exact la fel ca problema evreilor care nu l-au acceptat pe isus ! da, exact la fel si asta inseamna ca unul nu aude ; altul nu vede ; altul nu intelege ; altul nu accepta si doar cine intelege ,il urmeaza pe Calea deschisa de el ! ....acum, ca sa fiu corecta pina la capat , chiar si dintre cei care-l urmeaza , PUTINI , foarte PUTINI , au patruns in miezul "problemei " si-i inteleg profunda semnificatie !
P.S
ce intelegi tu prin a fi SALVAT ? ce-ai vrea sa vezi ? cum coboara Isus din ceruri si ma ia in brate si ma urca la cer ? asta ati vrea sa vedeti ca sa credeti ? n-o sa vedeti asta niciodata, ptr. ca nimic nu se petrece la nivel fizic, corporal....alta-i Dimensiunea in care se face salvarea si aia nu se vede cu ochii, ci se intelege cu inima si sufletul si daca omul este liber in gindire, atunci si mintea lui o vede si STIE !

Gabi, eu ti-am pus niste intrebari foarte specifice tocmai pentru a evita "sa vorbim discutii" (asa ne spunea profesoara de romana in liceu cand vedea ca nu am citit lecturile obligatorii pe care voiam totusi sa le comentam). Reiau intrebarile intr-o forma putin modificata: Cum putea acelasi D-zeu sa-l recomande pe Iisus pe de o parte ca fiu al lui crestinilor, iar musulmailor ca simpu profet? Cu alte cuvinte poate Iisus sa fie si sa nu fie fiu al lui D-zeu?

Orice semnificatie i-am da cuvantului "salvat" evreii n-au beneficiat de nimic. Cei care au ramas evrei si-au continuat viata la fel ca inainte (din punct de vedere religios), iar ulterior s-au raspandit prin lume incetand a mai fi un popor unitar... Halal salvare!

P.S.: Daca nu ai de gand sa raspunzi la intrebarea despre Iisus, te rog ignora comentariul meu.

aaaa ! pai stai putin ! Isus si Mahomed Nu sunt de acelasi " rang " , chiar daca amindoi sunt INVATATORI si au dat nastere unor noi religii ! Isus este FIU ,iar Mahomed a fost doar un OM Iluminat ....
P.S te-am intrebat ce intelegi tu prin SALVAT si ce-ai astepta sa se-ntimple in cadrul acestui SALVAT ca sa-i dai aceasta semnificatie ?

ma bucur ca in sfarsit suntem de acord... De vreme ce in cele 3 religii abrahamice (Iudaismul, Crestinismul si Islamismul) un persoanaj important - in speta Iisus, e privit in 3 moduri incompatibile (pentru evrei nu e Mesia, pentru crestini e Mesia si fiul lui D-zeu, iar pentru musulmani e un profet de o importanta mai mica decat a lui Mahomed, fara a fi si fiul lui D-zeu) rezulta ca ori D-zeu i-a mintit pe oameni ori nu e vorba de acelasi D-zeu.

Deci sa nu te mai prind cu ideea rasuflata a unui D-zeu universal pana nu rezolvi aceasta dilema.

P. S.: O sa revin cu discutia despre salvare ulterior.

Lylu67

1052 mesaje
Oras: Arad

Postat pe: 14 Septembrie 2011, ora 22:41

De la: _KARPOV, la data 2011-09-14 17:21:12
De la: gabigabi, la data 2011-09-14 15:57:57

Daca ii spunem dumnezeu... dam in mintea evreilor ....de acum cateva mii de ani....si incepem sa credem ca tot ce scrie in biblie ....se mananca....Acel dumnezeu biblic nu exista....daca acceptam ca aceea este forma "stramosului" care ne-a "cioplit" din lut ,inseamna ca inca nu am iesit din pestera......
Intradevar si eu cred ca acel D-.zeu descris in bible ,care pretinde supunere,frica,iubire impusa......nu exista...... .Dar D-zeu exista

Lylu67

1052 mesaje

Postat pe: 14 Septembrie 2011, ora 23:10

Crede tu in Alba ca zapada ca eu ma gindesc la Fat Frumos de buna functionare a "musuroiului"din care face parte si creierul ...raspunde sistemul imunitar dar faptul tu esti constient ca detii acest musuroi este partea divina din tine (sufletul).....ca dovada ........ in caz de moarte clinica,aparatele iti pot tine corpul in stare de functionare desi sufletul este plecat.nu ramine decit o bucata de carne.

Lylu67

1052 mesaje

Postat pe: 14 Septembrie 2011, ora 23:43

De la: The_Mummy, la data 2011-09-13 19:40:30Crestinii si nu doar ei,nu inteleg un lucru banal. Daca ar exista o forta creatoare,culmea este ca am putea spune ca exista,aceasta forta nu are nimic de a face cu dumnezeii din cartile de povesti precum biblie,coran sau talmud. Acea forta initiala ,indiferent de ce a fost , de origine spirituala sau naturala ,a creat ceva.Din acel ceva a luat nastere universul .Crearea omului e o simpla poveste ,nu poate fi reala in toate miturile.
Acel ceva de inceput,indiferent de natura lui,poate fi numit "creator".......poate fi numit "dumnezeu" sau materie............acel inceput,trebuia sa aiba un inceput........................iar existenta unei forte extraordinare este de neconceput. Se observa si in univers,totul se complica in timp ,fortele au nevoie de timp,de miliarde de ani,pentru a schimba ceva.Ca sa crezi ca a existat la inceput un Superman ,e o mica id.iotenie.
Se spune ca dumnezeu este omnipotent , eu merg pe ideea ca nu este. Poate fi eventual asemuit cu un super..... savant ,care a creat ceva si in acest moment deja nu mai poate controla nimic. Asa procedam si noi,fabricam diverse tehnologii pe care le putem stapani,insa nu fiecare totul,nu am fi capabili. Daca acel dumnezeu a existat,e un personaj,cu bun simt,caruia nu ii pasa de ce facem noi.Iar exista doar in mintea cre.tina ,a preotilor.
DUMNEZEU exista,si nu intervine,......nu pt ca nu ne mai poate controla ci pt ca nu vrea nimic de la noi,....ne-a creat spatiu ideal ,ne-a creat capabili sa producem sa experimentam orce,sa creem o noua viata,......il intereseaza doar reultatul,stadiul de evolutie a sufletului.Gindestete ca iti

Lylu67

1052 mesaje

Postat pe: 14 Septembrie 2011, ora 23:53

De la: lilu_67, la data 2011-09-14 23:43:40
De la: The_Mummy, la data 2011-09-13 19:40:30Crestinii si nu doar ei,nu inteleg un lucru banal. Daca ar exista o forta creatoare,culmea este ca am putea spune ca exista,aceasta forta nu are nimic de a face cu dumnezeii din cartile de povesti precum biblie,coran sau talmud. Acea forta initiala ,indiferent de ce a fost , de origine spirituala sau naturala ,a creat ceva.Din acel ceva a luat nastere universul .Crearea omului e o simpla poveste ,nu poate fi reala in toate miturile.
Acel ceva de inceput,indiferent de natura lui,poate fi numit "creator".......poate fi numit "dumnezeu" sau materie............acel inceput,trebuia sa aiba un inceput........................iar existenta unei forte extraordinare este de neconceput. Se observa si in univers,totul se complica in timp ,fortele au nevoie de timp,de miliarde de ani,pentru a schimba ceva.Ca sa crezi ca a existat la inceput un Superman ,e o mica id.iotenie.
Se spune ca dumnezeu este omnipotent , eu merg pe ideea ca nu este. Poate fi eventual asemuit cu un super..... savant ,care a creat ceva si in acest moment deja nu mai poate controla nimic. Asa procedam si noi,fabricam diverse tehnologii pe care le putem stapani,insa nu fiecare totul,nu am fi capabili. Daca acel dumnezeu a existat,e un personaj,cu bun simt,caruia nu ii pasa de ce facem noi.Iar exista doar in mintea cre.tina ,a preotilor.
DUMNEZEU exista,si nu intervine,......nu pt ca nu ne mai poate controla ci pt ca nu vrea nimic de la noi,....ne-a creat spatiu ideal ,ne-a creat capabili sa producem sa experimentam orce,sa creem o noua viata,......il intereseaza doar reultatul,stadiul de evolutie a sufletului.Gindestete ca iti
Scuze .....Gindestete ca iti trimiti copilul la gradinita,.......stii ca este un loc sigur pt copil,dar nu te intereseaza ce fel de jocuri joaca sau deseneaza sau mai trage de par pe cineva....sau mai pica.....sau....sau....te intereseaza de fapt rezultatul ,comunicare si dezvoltare.

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 00:10

De la: lilu_67, la data 2011-09-14 23:10:25
Crede tu in Alba ca zapada ca eu ma gindesc la Fat Frumos de buna functionare a "musuroiului"din care face parte si creierul ...raspunde sistemul imunitar dar faptul tu esti constient ca detii acest musuroi este partea divina din tine (sufletul).....ca dovada ........ in caz de moarte clinica,aparatele iti pot tine corpul in stare de functionare desi sufletul este plecat.nu ramine decit o bucata de carne.

...cu gândul la Fãt Frumos, ai rãmas doar cu pitici pe creier!
Pentru buna funcþionare a corpului uman, nu "imunitatea" este responsabilã ci "chimia"... 99% din masa corpului uman este formatã din urmãtoarele ºase elemente: oxigen, carbon, hidrogen, nitrogen, calciu ºi fosfor. Corpul unui adult de 70 de kg conþine aproximativ 6.7 x 1027 atomi ºi este compus din 60 de elemente chimice.
Starea de "moarte clinicã", coma sau agonia au explicaþii ºtiinþifice....restul sunt "poveºti vânãtoreºti / pescãreºti".
Nu încetez sã mã minunez de unde naiba le mai scoateþi din "puþul gândirii"???? Auzi acolo: "corpul în stare de funcþionare deºi sufletul plecat"....

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
SOCRATE

5 mesaje

Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 11:03

De la: LIAR_TIRANT, la data 2011-09-14 11:08:38
De la: gabigabi, la data 2011-09-14 07:26:45

mda ! dar si daca nu-i spui Dumnezeu ...sau oricum altfel, FORTA CREEATOARE tot a existat si exista ca sa mentina Universul in miscare ,caci de Undeva a pornit totul ....cum ii spui ? cum ai pute-o defini ? cum ai putea s-o descrii ? nu vezi ca noi incercam sa dam definitii la Ceva ce scapa puterii noastre de intelegere ? si ptr. ca nu putem prinde acel ceva in formule sau cuvinte, o refuzam, desi mult ii pasa ei de refuzul nostru....ea exista si gata si noi suntem parte componenta a fiintarii ei ! ....acceptind-o ca atare, abia de acum inainte ma gindesc la DE CE si Ptr. CE ? si cum, printre altele, rostul nostru ar fi sa Gindesc , ma execut :gindesc....deci, exist !

Si tot in mine crezi !

Bravo lui! Poate reuseste sa salveze SUA de la faliment,ca tu ai vindut Romania la FMI !

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 11:19

....[...]nu ramine decit o bucata de carne.[/quote] sa pregatesc grataru'...???

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, sã îþi faci lectura pe vapor decât sã faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 12:58

De la: XYW, la data 2011-09-15 11:19:47

....[...]nu ramine decit o bucata de carne.
sa pregatesc grataru'...??? [/quote]

C-HANIBALULE......

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 13:18

Religie clasa a - IX - A......

Notiuni de Catehism

-respectul fata de cele sfinte
-cinstirea lui mos craciun
-preacinstirea lu' maica precista (aia verginica si neprihanita)
-cinstirea sfintilor(si a celor care au fost criminali)
-cinstirea sfintelor moaste(hoituri)
-cinstirea sfintelor icoane (eu ca adept al cultului falusului,trebuie sa obtin aprobare pentru a agata un falus pe perete,in clasa)
-cinstirea sfintei cruci..........(unde o fi?)

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 13:25

Respectul fata de cele sfinte....

-sa nu faceti pi-pi in biserica
-sa fiti usa de biserica
-parashutele trebuie sa fie frumoase ca maica precista....si la fel de virgine si neprihanite....iar pe centura sa o puna doar cu duhul sfant.......conform scripturilor

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 13:30

De la: gabigabi, la data 2011-09-14 07:26:45

mda ! dar si daca nu-i spui Dumnezeu ...sau oricum altfel, FORTA CREEATOARE tot a existat si exista ca sa mentina Universul in miscare ,caci de Undeva a pornit totul ....cum ii spui ? cum ai pute-o defini ? cum ai putea s-o descrii ? nu vezi ca noi incercam sa dam definitii la Ceva ce scapa puterii noastre de intelegere ? si ptr. ca nu putem prinde acel ceva in formule sau cuvinte, o refuzam, desi mult ii pasa ei de refuzul nostru....ea exista si gata si noi suntem parte componenta a fiintarii ei ! ....acceptind-o ca atare, abia de acum inainte ma gindesc la DE CE si Ptr. CE ? si cum, printre altele, rostul nostru ar fi sa Gindesc , ma execut :gindesc....deci, exist !

@ Sil....observ ca-ti place sa ma chestionezi ! dar nu crezi c-ar fi normal sa si dai si tu un raspuns ? uite mai sus un pic un set de intrebari , ca la intrebarea cu Mintuirea sau Salvatul nu mi-ai putut da nici-unul .... stii, cind nu ai nici-un raspuns cit de cit logic la ceva, oricit de neplauzibil ar fi raspunsul dat de un altul are toate sansele se fie cel corect !

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 13:31

Analiza "literara" :

Citat : "Crestinii au obligatia sa cinsteasca cu evlavie persoanele alese de dumnezeu ,chematew la slujirea bisericii ,deoarece el este cel care cheama ,alege si sfinteste pentru ca toti sa fie una"....

Cu alte cuvinte .....toti preotii sunt alesi de dumnezeu..l.cand ii alege? si de ce alege si criminali si homosexuali si pedofili si hoti ?....si de ce mi se cere sa-i respect....cu evlavie ?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 13:39

Timpul mantuirii.....

Citat: "timpul a fost creat de dumnezeu pentru ca oamenii sa-si poata castiga mantuirea".....
Mare d.obitoc cel care a gandit asta......timpul logic a fost creat inainte de aparitia lui nea Adam si parashuta de Eva,stramoasa crestinilor ...............deci daca timpul pentru asta a fost crosetat de mnezeu' tatal....atunci inseamna ca el stia ce urmeaza...a premeditat totul....stia ca vom fi pacatosi....asa a vrut sa ne creeze.....dobi.tocul....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 13:53

Forme de cinstire :

Cuvantul.....sa-l dai ,zilnic,.....
Gestul : inchinari,ingenunchieri,metanii,pelerinaje,procesiuni.......un fel de slugi ....de robi....de sclavi....crestini.....

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 13:54

De la: Sil100, la data 2011-09-14 17:59:14
De la: gabigabi, la data 2011-09-14 15:54:03

P.S

ma bucur ca in sfarsit suntem de acord... De vreme ce in cele 3 religii abrahamice (Iudaismul, Crestinismul si Islamismul) un persoanaj important - in speta Iisus, e privit in 3 moduri incompatibile (pentru evrei nu e Mesia, pentru crestini e Mesia si fiul lui D-zeu, iar pentru musulmani e un profet de o importanta mai mica decat a lui Mahomed, fara a fi si fiul lui D-zeu) rezulta ca ori D-zeu i-a mintit pe oameni ori nu e vorba de acelasi D-zeu.

Deci sa nu te mai prind cu ideea rasuflata a unui D-zeu universal pana nu rezolvi aceasta dilema.

P. S.: O sa revin cu discutia despre salvare ulterior.

INCOMPATIBIL cu CE, Silule ?
nu stiu de ce ti se pare atit de aiurea ca aceesi persoana e privita altfel de catre altii ? chiar nu te inteleg cum gindesti....nu numai tu , ca sa nu te superi.... dar TU esti privit de catre toti cunoscutii tai la fel ? iubita te priveste si te crede la fel ca parintii tai ? la serviciu esti la fel ca acasa ? sau prietenii te vad la fel ca dusmanii tai ? maiiii, ia mai gindeste-te ! uita-te la reactia spectatorilor ce ies dintr-o sala de film sau de teatru, cit de diferita e reactia lor ,desi AU VAZUT, AU AUZIT TOTI ACELASI SUBIECT si PERSONAJE ....pe unii ii convinge personajul principal....pe altii nu tocmai....altii cred ca mai important a fost un altul care prin actiunea lui a determinat...lalala ! ca sa nu spun ca religia crestina aparuse deja si "functia " de Mesia era data lui Isus....Islamismul nascut dupa 630 si ceva de ani, in alta parte, in alte conditii si cu adresabilitate la alte natii net deosebite temperamental de evrei sau de occidentalii care suntem , isi cauta si el un lider .....dar, dupa cum bagi bine de seama Isus este confirmat si recunoscut de ei ,chiar daca nu ca FIU , ci ca Profet ,de talia lui Mohamed, totusi !
P.S.
acu' , ca Ti-am rezolvat "dilema", pot sa spun ca Dumnezeu este UNUL SINGUR ?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 13:55

Darul oferit din iubire.......(cui?)

....paine...vin...apa...ulei.....lumanari....flori...tamaie....(pentru o cina romantica)

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 14:01

Sfintele taine.....

-botezul
-mirungerea
-euharistia
-spovedania
-cununia
-hirotonia
-maslul

Bei....cu asa cunostinte....ajung mitropolit la bordel....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 14:03

Cum sa ne comportam la spovedanie....

trebuie pupata poala popii de mai multe ori si cat mai repede......

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 14:14

Viata lui isusul ......

...nasterea din fecioara ?
.....copilaria si tineretea.....prin Nazaret....ca tamplar(nu prea il ducea capu" )
.....pe la 30 de ani s-a botezat...si i s-a declansat schizofrenia....sau autismul ??!!
....intre 30 si 33 de ani ....a taiat frunze la caini impreuna cu 12 golani....pescari la origine....in mare parte....
......dupa un chef monstru....numit cina cea de taina....s-a certat cu stapanirea si a fost arestat....pentru tulburarea ordinii publice.....si condamnat la o moarte normala in acele vremuri....agatarea pe cruce. ....o mare greseala.....s-au gasit niste neica nimeni ....care l-au transformat in martir....si asa ne-am ales cu o noua religie......

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 14:17

Dupa moarte ...a fost luat din mormant si i s-a regizat ....inviererea ....de catre maica precista.....amanta lui maria bagdalena si inca vreo 3 golani din gascha lui.....l-au inaltat la cer....care de fapt nu exista....acum stim ca cerul este spatiul cosmic.......

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 14:21

De la: _KARPOV, la data 2011-09-15 14:14:30

Viata lui isusul ......

.....copilaria si tineretea.....prin Nazaret....ca tamplar(nu prea il ducea capu" )
.....pe la 30 de ani s-a botezat...si i s-a declansat schizofrenia....sau autismul ??!!
....intre 30 si 33 de ani ....a taiat frunze la caini impreuna cu 12 golani....pescari la origine....in mare parte....
......dupa un chef monstru....numit cina cea de taina....s-a certat cu stapanirea si a fost arestat....pentru tulburarea ordinii publice.....si condamnat la o moarte normala in acele vremuri....agatarea pe cruce. ....o mare greseala.....s-au gasit niste neica nimeni ....care l-au transformat in martir....si asa ne-am ales cu o noua religie......

mai tincule ce-ti permiti cam multe , NU intimplator are meseria de TIMPLAR ....LEMNUL semnifica Viata MORALA si, omu-i ca pomu' ce se poate prelucra ! offffff !

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 14:22

ptttiuuuu... ....da grea mai este religia asta....atata lupta pentru un colt de rai....alaturi de jiji bes...cali....mai bine lipsa ....plec la buda.....acolo era mai ieftin.....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 14:24

De la: gabigabi, la data 2011-09-15 14:21:38
De la: _KARPOV, la data 2011-09-15 14:14:30

Viata lui isusul ......

mai tincule ce-ti permiti cam multe , NU intimplator are meseria de TIMPLAR ....LEMNUL semnifica Viata MORALA si, omu-i ca pomu' ce se poate prelucra ! offffff !

Eu invat...materia in avans....asta am inteles eu citind cartea de religie....

anabell

9 mesaje
Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 14:29

GabiGabi ai intrebat de ce a venit Iisus.Iti raspund eu :Iisus a venit ca sa ne salveze sa ne dea un viitor si o speranta.Din dragoste s-a lasat crucificat pentru ca ,doar cu un cuvant ar fi venit milioane de iingeri care sa-l salveze. Ne-a iubit. Iisus iarta pacatele si astazi.Imparatia cerurilor este aproape literalmente,daca te uiti la semnele vremurilor in care traim
Iisus te asteapta si daca in timp ce citesti acest mesaj ai vreo boala sau esti racit sau altceva ,te vindeci chiar acum in numele lui Iisus.

Pagini: << 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: