back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 >> Sari la pagina:

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 Septembrie 2011, ora 09:03

De la: Yorick, la data 2011-09-19 18:52:51
De la: Sil100, la data 2011-09-19 17:03:20
De la: gabigabi, la data 2011-09-19 16:42:54
De la: Sil100, la data 2011-09-19 16:36:59
De la: gabigabi, la data 2011-09-19 16:22:49
De la: Sil100, la data 2011-09-19 16:11:32
De la: gabigabi, la data 2011-09-19 16:02:29

"dilema bolovanului ? nu stiu ! care-i aia ?

Poate D-zeu sa faca un bolovan atat de mare incat nici el sa nu-l poata misca? Daca nu poate atunci nu e atotputernic. Daca poate si nu poate sa-l miste atunci din nou rezulta ca nu e atotputernic...

M-a amuzat la un moment dat raspunsul unui preot: "Poate, dar nu vrea!"

pai, chiar asa ! si de ce-ar vrea ? ca sa demonstreze CE , mai ales ca vremea "demonstratiilor " a trecut ?

N-ai inteles de ce am zis ca e amuzant raspunsul... Preotul n-a afirmat nimic prin raspunsul lui. Ce anume poate? Sa faca bolovanul? Sa-l miste dupa ce l-a facut? (in aceasta dilema nu intereseaza pe nimeni ce vrea si ce nu vrea sa faca D-zeu... ci ce inseamna sa fi atotputernic).

ba am inteles si am zimbit in sinea mea, caci este genul de raspuns inteligent, dat unei intrebari timpite si fara rost,ca sa nu spun ca-i si ticaloasa prin intentie !

Intrebarea nu e nici "timpita si fara rost" si nici "ticaloasa prin intentie"... atat timp cat pui intr-o carte "sfanta" niste termeni de tipul: atotstiitor, atotputernic, etc... n-ar trebui sa fie nicio problema cand cineva cere niste clarificari.

Nu e nici vorba de dilema acolo. E pur si simplu un nonsens. Intrebarea se poate refraza mai simplu asa : "poate sa faca ceva ce nu poate sa faca?". Iaca de ce e un nonsens.
La urma urmei daca nu poti face ceva ce nu poti face nu poti fi atotputernic.
Insa e o abordare la fel de absurda precum a intreba: "Poate sa faca un bat cu un singur capat?" Conceptul de bat implica automat 2 capete , deci.. e un nonsens.

Sunt mult mai multe cai de a ataca absurdul credintelor lipsite de dovezi, nu e necesar sa recurgem la nonsensuri.

numai atit ?
ma bucur ca ai reaparut....chiar intrebam de tine mai deunazi !

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 20 Septembrie 2011, ora 09:17

Poti sa-mi spui si mie ce a creat Isus ? Nu ce spun trogloditii aia din noul testament,alea sunt inventii.
Ce a scris el ,de este atat de apreciat? Eu nu am auzit de el,am auzit de Platon,Socrate,Seneca ,Solon,Aristotel,Aristofan,Arhimede,Hipocrat chiar si de Nero sau Caligula! De Isus am auzit ca nici macar un punct nu era in stare sa scrie,cred ca a fost autis
-------------
Ioan 1/1. La început era Cuvântul, ºi Cuvântul era cu Dumnezeu, ºi Cuvântul era Dumnezeu.
2. El era la început cu Dumnezeu.
3. Toate lucrurile au fost fãcute prin El; ºi nimic din ce a fost fãcut, n-a fost fãcut fãrã El.
4. În El era viaþa, ºi viaþa era lumina oamenilor.
5. Lumina lumineazã în întuneric, ºi întunericul n-a biruit-o.
6. A venit un om trimis de Dumnezeu: numele lui era Ioan.
7. El a venit ca martor, ca sã mãrturiseascã despre Luminã, pentru ca toþi sã creadã prin el.
8. Nu era el Lumina, ci el a venit ca sã mãrturiseascã despre Luminã.
9. Lumina aceasta era adevãrata Luminã, care lumineazã pe orice om, venind în lume.
10. El era în lume, ºi lumea a fost fãcutã prin El, dar lumea nu L-a cunoscut.
11. A venit la ai Sãi, ºi ai Sãi nu L-au primit.
12. . Dar tuturor celor ce L-au primit, adicã celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul sã se facã copii ai lui Dumnezeu;
13. nãscuþi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.
14. ªi Cuvântul S-a fãcut trup, ºi a locuit printre noi, plin de har, ºi de adevãr. ªi noi am privit slava Lui, o slavã întocmai ca slava singurului nãscut din Tatãl. -

Raporteaza abuz de limbaj
9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2011, ora 09:20

Voi crestinii sunteti ceea ce vreau eu sa fiti !
-----------
Si tu esti crestin,dar vandut

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 20 Septembrie 2011, ora 10:01

De la: 9am121159, la data 2011-09-20 09:17:04Poti sa-mi spui si mie ce a creat Isus ? Nu ce spun trogloditii aia din noul testament,alea sunt inventii.
Ce a scris el ,de este atat de apreciat? Eu nu am auzit de el,am auzit de Platon,Socrate,Seneca ,Solon,Aristotel,Aristofan,Arhimede,Hipocrat chiar si de Nero sau Caligula! De Isus am auzit ca nici macar un punct nu era in stare sa scrie,cred ca a fost autis
-------------
Ioan 1/1. La început era Cuvântul, ºi Cuvântul era cu Dumnezeu, ºi Cuvântul era Dumnezeu.
3. Toate lucrurile au fost fãcute prin El; ºi nimic din ce a fost fãcut, n-a fost fãcut fãrã El.
7. El a venit ca martor, ca sã mãrturiseascã despre Luminã, pentru ca toþi sã creadã prin el.
9. Lumina aceasta era adevãrata Luminã, care lumineazã pe orice om, venind în lume.
12. . Dar tuturor celor ce L-au primit, adicã celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul sã se facã copii ai lui Dumnezeu;
13. nãscuþi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.
14. ªi Cuvântul S-a fãcut trup, ºi a locuit printre noi, plin de har, ºi de adevãr. ªi noi am privit slava Lui, o slavã întocmai ca slava singurului nãscut din Tatãl. -

Ai dovezi ca cele postate de tine sunt adevaruri sau tii cont doar de faptul ca asa scrie in biblie?Ce dovada ai ca in biblie sunt descrise fapte reale?Nu ma refer aici la partea cu istoria sau miturile evreilor.De unde stii ca cel care a gandit asta nu era un tip interesat in crearea unei noi religii?Chiar nu ai inteles nimic din Epoca de Aur?Atunci se spuneau multe minciuni si multi prosti credeau ca Elena era o chimista de renume mondial si ca nea Nicu era cel mai tare din parcare. De unde stiau cei care au scris biblia cati ani a trait Adam ,Eva si restul pomelnicului ?In acea vreme nu prea erau martori........De unde stim ce i s-a spus lui Noe,Lot sau Moise ?Doar ei dau declaratii,au vorbit cu dumnezeu ,fara martori.Ai dovezi ca astia au existat si ca nu erau schizofrenici?Daca vii cu "dovezi" biblice fara a putea argumenta si altfel,macar logic,atunci ceva scartzaie

CR0N0S

1163 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2011, ora 13:17

De la: _KARPOV, la data 2011-09-20 10:01:18
De la: 9am121159, la data 2011-09-20 09:17:04Poti sa-mi spui si mie ce a creat Isus ? Nu ce spun trogloditii aia din noul testament,alea sunt inventii.
-------------

Ai dovezi ca cele postate de tine sunt adevaruri sau tii cont doar de faptul ca asa scrie in biblie?Ce dovada ai ca in biblie sunt descrise fapte reale?Nu ma refer aici la partea cu istoria sau miturile evreilor.De unde stii ca cel care a gandit asta nu era un tip interesat in crearea unei noi religii?Chiar nu ai inteles nimic din Epoca de Aur?Atunci se spuneau multe minciuni si multi prosti credeau ca Elena era o chimista de renume mondial si ca nea Nicu era cel mai tare din parcare. De unde stiau cei care au scris biblia cati ani a trait Adam ,Eva si restul pomelnicului ?In acea vreme nu prea erau martori........De unde stim ce i s-a spus lui Noe,Lot sau Moise ?Doar ei dau declaratii,au vorbit cu dumnezeu ,fara martori.Ai dovezi ca astia au existat si ca nu erau schizofrenici?Daca vii cu "dovezi" biblice fara a putea argumenta si altfel,macar logic,atunci ceva scartzaie

Apeleaza si tu la parintii tai,asa vei afla cine este dumnezeu.
Dumnezeu este o carja,de care unii au nevoie ,pentru a se "deplasa" in viata.

CR0N0S

1163 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2011, ora 13:17

De la: _KARPOV, la data 2011-09-20 10:01:18
-------------

Apeleaza si tu la parintii tai,asa vei afla cine este dumnezeu.
Dumnezeu este o carja,de care unii au nevoie ,pentru a se "deplasa" in viata.

Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2011, ora 17:17

Dumnezeu se plimba prin mintea celor slabi ! E singurul mod prin care se exprima ! Nu poate altfel ,din moment ce nu exista !

originala ...nu-mi plac copiile .
Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Oras: Sinaia

Postat pe: 22 Septembrie 2011, ora 22:14

sud-est europenii se impart in doua mari categorii in ceea ce priveste parerea lor despre felul in care a luat nastere Universul. 40% din acestia considera ca lumea in care traim a fost creata in urma fenomentului numit in stiinta "Big Bang", in timp ce 36% cred ca Universul a fost creat de o divinitate.

Comparativ cu alte tari balcanice, in Romania exista un procent mult mai mare de oameni (49,2%) care cred ca Universul a fost creat de Divinitate.

S-ar parea ca la noi exista mai multi naivi , de aceea este si posibila o coruptie mai mare . Ai nostri sunt mai usor de pacalit.

Totusi se naste o intrebare,mai putem fi considerati un popor ortodox sau crestin ,avand in vedere procentele? Eu cred ca nu,caz in care catedrala mantuitoare de bani nu isi are rostul decat in mintea proasta a celor din BOR

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2011, ora 22:54

Cine este dumnezeu?

Decat batran si sarac mai bine tanar si bogat!
Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2011, ora 22:54

sa vad daca ghicesc

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2011, ora 22:55

HORUS ?

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2011, ora 22:55

MITRA ?

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2011, ora 22:56

BUDA ?

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2011, ora 22:57

CRONOS ?

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2011, ora 22:57

ZALMOXE ?

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2011, ora 22:58

RA ?

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2011, ora 22:59

ALLAH ?

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2011, ora 22:59

MARDUK ?

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2011, ora 23:01

EU ?

Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 23 Septembrie 2011, ora 09:00

De la: homeless, la data 2011-09-22 23:01:23EU ?

Tu esti

The God power

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2011, ora 14:28

toti la un loc si, cu voia lui Dumnezeu , ultimul pe lista insirata de tine, TU....eu....noi toti suntem ei...suntem el !
P.S. daca ne intilnim simbata , pe 1 oct. , iti voi explica de ai timp si chef !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2011, ora 14:30

De la: Ic3, la data 2011-09-23 09:00:11

Tu esti

The God power

le-ai folosit pe toate, este ? deci si tu esti de acord ca suntem Toate la un loc, nu numai el ci si tu ....

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2011, ora 15:07

Te-am inteles Homeless,tu ca si altii,nu urmariti decat sa vi se inmulteasca,numarul de comentarii,dar fara a spune ceva real.Topicul se numeste "Cine este Dumnezeu",iar tu ca si Karpov,insirati la zei.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2011, ora 16:43

pai, sunt intr-un gind si o simtire ,ca un tata cu fiul lui...

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Oras: Sinaia

Postat pe: 23 Septembrie 2011, ora 22:53

De la: 9am121159, la data 2011-09-23 15:07:00Te-am inteles Homeless,tu ca si altii,nu urmariti decat sa vi se inmulteasca,numarul de comentarii,dar fara a spune ceva real.Topicul se numeste "Cine este Dumnezeu",iar tu ca si Karpov,insirati la zei.

Adica real ar fi sa credem in cel de sus,cel fara de casa,un fel de homeless,ca cerul nu exista , s-a stabilit ca e doar vidul cosmic,pe planete nu sta,o fi avand vreun "soare" ? Deci unde locuieste dumnezeul tau ? Sau doar vagabondeaza de colo-colo

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 24 Septembrie 2011, ora 13:53

-------------

Am zis eu ca nu mai intru pe acest topic ci doar citesc dar cand am aflat ca "la inceput a fost cuvantul si ca era cu Dumnezeu si ca era chiar El, Dumnezeu" zau m-am minunat si incerc sa tin minte si ce a mai urmat: Deci cuvantul era la inceput cu Dumnezeu!
Cand citesc faptul ca toate lucrurile au fost facute prin El, pot sa inteleg ca prin cuvant sau prin Dumnezeu pentru ca erau totuna!! Sunt convinsa ca in el era viata si lumina oamenilor! E foarte important sa aflam ca lumina lumineaza in intuneric si ca intunericul n-a biruit-o! Bine macar ca a incercat ca altfel nu aveam cum trage aceasta concluzie! Dar, cum oamenii aveau indoieli in privinta cuvantului si a luminii, Dumnezeu a trimis pe Ioan! Deci Ioan era la Dumnezeu si l-a trimis sa marturiseasca, ba chiar sa ne atentioneze sa nu credem ca el era lumina; despre acea lumina care era adevarata, deci fara dubii ca ne-ar lumina alta lumina neadevarata! La punctul 10 am cam sfeclit-o! Ioan era in lume si lumea a fost facuta prin el? Doamne ce era sa mai aflu: ca a venit la ai sai si ai sai nu l-au primit! Sa inteleg ca au aparut ai sai pe cand se facea lumina si au avut indoieli in privinta originii lui? Pai intrebare cuminte: Cand s-a facut lumina Dumnezeu l-a trimis pe Ioan, atunci cand a fost facuta perechea Adam si Eva? Cred ca este vorba de doua metamorfoze paralele: prima cea cu lumina si Ioan trimis sa propavaduiasca despre ea cand cuvantul s-a facut trup si in alt colt de pamant Dumnezeu facea oameni din lut dupa chipul si asemanarea sa etc.; etc.
Ma bucur ca nu am nepoti carora trebuie sa le explic in asa fel incat sa inteleaga ceea ce eu nu am inteles.

Cat priveste pe Isus, nu ati putut raspunde pentru ca nu ati avut de unde lua texte din care sa reiasa ca ar fi scris. Mai mult la mai toate intrebarile puse de admiratorii sai curiosi raspundea cu alte intrebari sau pilde uneori departe de ideea intrebarii.

Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 24 Septembrie 2011, ora 20:49

La punctul 10 am cam sfeclit-o! Ioan era in lume si lumea a fost facuta prin el? Doamne ce era sa mai aflu: ca a venit la ai sai si ai sai nu l-au primit! Sa inteleg ca au aparut ai sai pe cand se facea lumina si au avut indoieli in privinta originii lui? Pai intrebare cuminte: Cand s-a facut lumina Dumnezeu l-a trimis pe Ioan, atunci cand a fost facuta perechea Adam si Eva? Cred ca este vorba de doua metamorfoze paralele: prima cea cu lumina si Ioan trimis sa propavaduiasca despre ea cand cuvantul s-a facut trup si in alt colt de pamant Dumnezeu facea oameni din lut dupa chipul si asemanarea sa etc.; etc.
Ma bucur ca nu am nepoti carora trebuie sa le explic in asa fel incat sa inteleaga ceea ce eu nu am inteles.

Cat priveste pe Isus, nu ati putut raspunde pentru ca nu ati avut de unde lua texte din care sa reiasa ca ar fi scris. Mai mult la mai toate intrebarile puse de admiratorii sai curiosi raspundea cu alte intrebari sau pilde uneori departe de ideea intrebarii.
-------------
Galina la punctul 10 nu ai sfeclit-o,dar nu ai inteles ca '9. Lumina aceasta era adevãrata Luminã, care lumineazã pe orice om, venind în lume.
10. El era în lume, ºi lumea a fost fãcutã prin El, dar lumea nu L-a cunoscut."
Deci adevarata lumina prin care a fost facuta lumea si toate lucrurile este Domnul Isus......nu Ioan.Reciteste versetele si cere lumina de la Dumnezeu si Domnul Isus.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 24 Septembrie 2011, ora 21:00

De la: 9am121159, la data 2011-09-23 15:07:00Te-am inteles Homeless,tu ca si altii,nu urmariti decat sa vi se inmulteasca,numarul de comentarii,dar fara a spune ceva real.Topicul se numeste "Cine este Dumnezeu",iar tu ca si Karpov,insirati la zei.
----------
Adica real ar fi sa credem in cel de sus,cel fara de casa,un fel de homeless,ca cerul nu exista , s-a stabilit ca e doar vidul cosmic,pe planete nu sta,o fi avand vreun "soare" ? Deci unde locuieste dumnezeul tau ? Sau doar vagabondeaza de colo-colo.
---------
The Mummy,mai intai trebuie sa sti ca sant mai multe ceruri.Cei care se plimba prin univers,abia au ajuns la primul cer.Apoi sa sti ca Dumnezeu are un tron si un scaun de domnie,El fiind Regele ,regilor,Imparatul ,Imparatilor,Domnul,domnilor.Tot ce este in ceruri si pe pamant ii apartine Lui.In fata scaunului de domnie,sant Ingeri ,Heruvimi,dumnezei,sfinti care cad cu fata la pamant inaintea Lui,care zic"Sfant ,Sfant,Sfant este Dumnezeul Cel Atotputeric care era care este care vine".................

9am249138

18 mesaje

Postat pe: 24 Septembrie 2011, ora 21:53

De la: Dorinel, la data 2010-01-28 02:11:02Sa fie oare Dumnezeu nevoia noastra de raspunsuri ? Eu zic ca da. Ne e greu sa admitem ca suturile pe care le luam uneori de la viata sunt absolut gratuite. E mai usor de suportat sentimentul de neputinta, atunci când poti sa dai "vina" pe imaginarul D-zeu. Cineva pe care nu-l poti trage la raspundere, nu-l poti amenda, pe care nu te poti supara si pe care, la randul tau ... sa-i tragi suturi in fund.
Si totusi ....

Este o denumire in numele careia borfasii,hotii,criminalii,fac multe nelegiuiri ,iar oamenii slabi ,i-si pun sperante desarte !

Orcit de mult te iubesc parintii,daca-ti faci familia ta ,este mai confortabil sa-ti construiesti casa ta !
9am249138

18 mesaje

Postat pe: 24 Septembrie 2011, ora 21:56

De la: 9am121159, la data 2011-09-24 21:00:35 De la: 9am121159, la data 2011-09-23 15:07:00Te-am inteles Homeless,tu ca si altii,nu urmariti decat sa vi se inmulteasca,numarul de comentarii,dar fara a spune ceva real.Topicul se numeste "Cine este Dumnezeu",iar tu ca si Karpov,insirati la zei.
----------
Adica real ar fi sa credem in cel de sus,cel fara de casa,un fel de homeless,ca cerul nu exista , s-a stabilit ca e doar vidul cosmic,pe planete nu sta,o fi avand vreun "soare" ? Deci unde locuieste dumnezeul tau ? Sau doar vagabondeaza de colo-colo.
---------
The Mummy,mai intai trebuie sa sti ca sant mai multe ceruri.Cei care se plimba prin univers,abia au ajuns la primul cer.Apoi sa sti ca Dumnezeu are un tron si un scaun de domnie,El fiind Regele ,regilor,Imparatul ,Imparatilor,Domnul,domnilor.Tot ce este in ceruri si pe pamant ii apartine Lui.In fata scaunului de domnie,sant Ingeri ,Heruvimi,dumnezei,sfinti care cad cu fata la pamant inaintea Lui,care zic"Sfant ,Sfant,Sfant este Dumnezeul Cel Atotputeric care era care este care vine".................

Cerul este unul singur,de venit poate veni ....un cutremur

Orcit de mult te iubesc parintii,daca-ti faci familia ta ,este mai confortabil sa-ti construiesti casa ta !
Pagini: << 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: