back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 >> Sari la pagina:

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 16 Octombrie 2011, ora 21:14

De la: 9am249382, la data 2011-10-16 17:25:37adica " capra riioasa cu coada pe sus " ? cam asa-i si e si fudula cit cuprinde !

Aș putea și eu să spun că ești mai proastă decât prevede legea...dar uite că mă abțin...nu de alta, dar nu te cunosc și nici nu mă cunoști!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Stealthmovich

4 mesaje
Postat pe: 16 Octombrie 2011, ora 21:19

De la: 9am249382, la data 2011-10-16 17:25:37adica " capra riioasa cu coada pe sus " ? cam asa-i si e si fudula cit cuprinde !

Confunzi verticalitatea cu fudulia, madam ..
Cat despre capre - a fi raioasa ca tine nu este o regula.
Este cunoscut faptul ca prostii atunci cand sunt contrazisi nu discuta problema , ci incearca sa isi impunga ''adevarul'' in c..ul adversarului cu insulte..
Poate de-aia iti place sa vorbesti despre capre cu coada sus : ai vazut portita de intrare si te-ai si repezit

Raporteaza abuz de limbaj
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2011, ora 21:21

De la: nastasemihail, la data 2011-10-16 19:46:10Mustul e mai bun.....

...oho...stai să guști Tămâioasa....

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2011, ora 21:29

@ Tanti ...dacă te consideri oaie....asta nu-i problema mea! Nu pot decât să te las în "turma" ta.
Eu, indiferent de considerațiile unora sau altora știu 100%, că fac parte din specia homo sapiens sapiens...
Cu alte animale...eu nu vorbesc!

eugenb

1794 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 16 Octombrie 2011, ora 22:03

De la: Dorulet, la data 2011-10-16 21:10:52 ....eu nu cred în supranatural și asta pentru că am studiat toate marile religii.
Dacă aș crede în zei, aș fi obligată să cred și în "zâna măseluță" sau vampiri și vârcolaci.....pentru mine toate astea-s la fel de importante...sau mai bine spus, egale cu 0 (zero)...

Nu mai credeti nici in ... mos Craciun ?! Atunci cum ii mai rasplatiti pe cei mici pt ca v-au ascultat ?! Le luati toata bucuria serii de Craciun ! Copilaria are "magia" ei si nu trebuie sa le-o luati copiilor, oricat sunteti de ... "dezghetat la minte" ! Nu credeti asta ?!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2011, ora 23:20

De la: eugenb, la data 2011-10-16 22:03:47
De la: Dorulet, la data 2011-10-16 21:10:52 ....eu nu cred în supranatural și asta pentru că am studiat toate marile religii.
Dacă aș crede în zei, aș fi obligată să cred și în "zâna măseluță" sau vampiri și vârcolaci.....pentru mine toate astea-s la fel de importante...sau mai bine spus, egale cu 0 (zero)...

Nu mai credeti nici in ... mos Craciun ?! Atunci cum ii mai rasplatiti pe cei mici pt ca v-au ascultat ?! Le luati toata bucuria serii de Craciun ! Copilaria are "magia" ei si nu trebuie sa le-o luati copiilor, oricat sunteti de ... "dezghetat la minte" ! Nu credeti asta ?!

Uite, pentru că m-ai rugat așa frumos, îl mai las pe fi-miu să creadă în Moș Crăciun și anul acesta....dar pe anul viitor, când face 6(șase) anișori....gata, pe mine nu mai contați!
Oricât de "dureros" ar fi....trebuie să facă diferența dintre real și fantastic.... un copil nu se crește cu iluzii și copiii sunt cei ce reprezintă realitatea în viitor

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2011, ora 23:58

De la: Dorulet, la data 2011-10-16 23:20:29 Uite, pentru că m-ai rugat așa frumos, îl mai las pe fi-miu să creadă în Moș Crăciun și anul acesta....dar pe anul viitor, când face 6(șase) anișori....gata, pe mine nu mai contați!
Oricât de "dureros" ar fi....trebuie să facă diferența dintre real și fantastic.... un copil nu se crește cu iluzii și copiii sunt cei ce reprezintă realitatea în viitor

Si credeti ca voinicu' dvs nu stie ca Mos Craciun exista numai in inchipuirea noastra ?! E baiat istet ! Dar ... placerea de a primii cadouri din partea celor dragi este mai puternica ! Pretextul este ca le aduce Mos Craciun, dar ... motivul adevarat este OPTIMISMUL pe care il degaja aceasta SARBATOARE ! Ca au fost mai ... "isteti" decat altii, CREDINCIOSII, si au legat-o de "nasterea Domnului" este cu totul alt ceva. Sa nu spuneti ca nu va bucurati daca primiti cadouri din partea celor dragi dvs de aceasta sarbatoare, ca nu va cred ! Daca nu ramaneti ... copil in sinea dvs macar, nicicand n-o sa va mai bucurati de o floare pe care copilul dvs v-o ofera de sarbatori, crezand ca el face acest dar ... din obligatie ! Ar fi trist sa credeti asa ceva vreodata ! - mai ales pt dragostea ce v-o poarta copilul dvs in primul rand.

O saptamana fericita la toata lumea !

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 17 Octombrie 2011, ora 01:14

Dorulet a scris:
Sa fie oare Dumnezeu nevoia noastra de raspunsuri ? Eu zic ca da. Ne e greu sa admitem ca suturile pe care le luam uneori de la viata sunt absolut gratuite. E mai usor de suportat sentimentul de neputinta, atunci când poti sa dai "vina" pe imaginarul D-zeu. Cineva pe care nu-l poti trage la raspundere, nu-l poti amenda, pe care nu te poti supara si pe care, la randul tau ... sa-i tragi suturi in fund.
Si totusi ....
----------
Domnule Eugenb,v-am ascultat sfatul si am verificat cine a deschis acest topic,recunosc ca nu stiam.Dar dumneavoastra care stiati ce a scris,cum puteti sa faceti aceasta femeie credincioasa care scrie,un comentariu asa de confuz,iar in alte comentarii scrie ca este atee.Daca ar avea 16 ani.....dar este femeie in toata firea la 40 de ani.Credeam ca numai cu semenii are un vocabular de mahala,dar ca sa folosesti acest vocabular la adresa lui Dumnezeu "sa-i tragi suturi in fund.",cred ca aceasta femeie,nu sfarseste bine.I-am scris,ce i-am scris pentru ca ma trimetea pe mine la psihiatru,dar acum sant convinsa ca ea trebuie sa mearga la medic,e bolnava rau de tot.Nici nu-si da seama cata nevoie are de Dumnezeu ca sa o vindece.Cineva trebuie sa-i spuna si ei adevarul in fata,ca ingamfarea nu duce la nimic bun.Multa pace.

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 17 Octombrie 2011, ora 10:42

De la: 9am121159, la data 2011-10-17 01:14:29Dorulet a scris:
Sa fie oare Dumnezeu nevoia noastra de raspunsuri ? Eu zic ca da. Ne e greu sa admitem ca suturile pe care le luam uneori de la viata sunt absolut gratuite. E mai usor de suportat sentimentul de neputinta, atunci când poti sa dai "vina" pe imaginarul D-zeu. Cineva pe care nu-l poti trage la raspundere, nu-l poti amenda, pe care nu te poti supara si pe care, la randul tau ... sa-i tragi suturi in fund.
Si totusi ....
----------
Domnule Eugenb,v-am ascultat sfatul si am verificat cine a deschis acest topic,recunosc ca nu stiam.Dar dumneavoastra care stiati ce a scris,cum puteti sa faceti aceasta femeie credincioasa care scrie,un comentariu asa de confuz,iar in alte comentarii scrie ca este atee.Daca ar avea 16 ani.....dar este femeie in toata firea la 40 de ani.Credeam ca numai cu semenii are un vocabular de mahala,dar ca sa folosesti acest vocabular la adresa lui Dumnezeu "sa-i tragi suturi in fund.",cred ca aceasta femeie,nu sfarseste bine.I-am scris,ce i-am scris pentru ca ma trimetea pe mine la psihiatru,dar acum sant convinsa ca ea trebuie sa mearga la medic,e bolnava rau de tot.Nici nu-si da seama cata nevoie are de Dumnezeu ca sa o vindece.Cineva trebuie sa-i spuna si ei adevarul in fata,ca ingamfarea nu duce la nimic bun.Multa pace.

Stimata doamna,
Cred ca am facut o referire gresita la persoana care a deschis acest subiect! "Dorinel" (persoana care a deschis acest subiect) este o alta persoana decat cea care semneaza "Dorulet" (cu care sunteti in discutie acuma). Imi cer scuze !

P.S. Faptul ca am gresit, nu scade din importanta ... "accesele" ne-civilizate dintre doua persoane ale "sexului (mai) frumos" ! Asa o fi oare ?!

racukoto

209 mesaje
Oras: Tulcea

Postat pe: 17 Octombrie 2011, ora 12:41

De la: eugenb, la data 2011-10-16 10:14:10
De la: Dorulet, la data 2011-10-16 01:06:37@Nene ion cu doi de zero.....Mai citește oleacă despre Moise....ești sigur că era în cort și nu pe muntele Sinai??? ești sigur că nu "discuta" cu "un rug de foc"??? Iar dacă erau așa buni "amici" și stăteau la o șuetă-n cort...la ce naiba a mai avut nevoie de chivot???
Ia mai lăsați-mă....prostia mă plictisește!

Referitor la ultimul raspuns (cel catre "ion00") ar trebui sa cercetati mai atenta Biblia (www.dervent.ro/biblia.php) :

Iesirea 33, 9-23 :

9 Iar după ce intra Moise în cort, stâlpul cel de nor se pogora și stătea la intrarea cortului și-i vorbea lui Moise.
Dt 31:15 Ps 98:7
10 Și'ntregul popor vedea stâlpul cel de nor stând la intrarea cortului, și'ntregul popor se ridica'n picioare și fiecare se'nchina din ușa cortului său.
11 Domnul grăia cu Moise față către față (e), așa cum ar grăi cineva cu prietenul său. Apoi [Moise] se întorcea în tabără, dar tânărul său slujitor Iosua, fiul lui Navi, nu părăsea cortul.
Nm 12:7-8 Dt 5:4 Dt 34:10
12 Și a zis Moise către Domnul: „Iată, Tu îmi spui: – Du-l pe poporul acesta!, dar nu mi-ai arătat pe cine ai să trimiți împreună cu mine, ci mi-ai spus: – Pe tine te știu mai mult decât pe toți, și har ai aflat tu la Mine.
13 Așadar, dac'am aflat eu har în ochii Tăi, arată-mi-Te mie pe Tine Însuți, să Te văd eu lămurit (f), ca să aflu eu har în ochii Tăi și să cunosc că acest neam e poporul Tău“.
14 Și i-a zis [Domnulî: „Voi merge înaintea ta și te voi odihni!“
15 Zis-a Moise către Domnul: „Dacă nu vei merge Tu Însuți cu noi, atunci pe mine să nu mă scoți de aici;
16 căci prin ce se va cunoaște cu adevărat că eu și poporul Tău am aflat har în ochii Tăi, dacă nu prin aceea că Tu vei merge împreună cu noi? Atunci eu și poporul Tău vom fi cei mai slăviți dintre toate neamurile de pe pământ“.
17 Și a zis Domnul către Moise: „Voi face și ceea ce zici tu, pentru că tu ai aflat har în ochii Mei și te cunosc pe tine mai mult decât pe toți“.
2Tim 2:9
18 Și [Moise] a zis: „Arată-mi slava Ta!“
19 [Domnul] i-a zis: „Eu Îmi voi trece slava pe dinaintea ta, și'n fața ta voi rosti numele Meu: „Domnul“ (g), și-l voi milui pe cel de care-Mi va fi milă și Mă voi îndura de cel ce-Mi este de'ndurare“.
Ies 34:5 Rm 9:15
20 Și a zis: „Fața Mea însă nu vei putea s'o vezi; că nu va putea omul să-Mi vadă fața și să trăiască“.
Ies 19:21 Ies 24:10 In 1:18 1Tim 6:16 1In 4:12
21 Și iarăși a zis Domnul: „Iată, e un loc aici la Mine; șezi pe stâncă
22 și când va trece slava Mea, Eu te voi pune în scobitura stâncii și cu mâna Mea te voi acoperi până ce voi trece;
23 iar când Îmi voi lua mâna de pe tine, tu Îmi vei vedea spatele; dar fața Mea nu ți se va arăta“.
-----
e - Expresia nu trebuie înțeleasă literal, de vreme ce Dumnezeu îi vorbea lui Moise din mijlocul norului. „Față către faț㓠înseamnă că-i vorbea direct, fără intermediari, într'un limbaj accesibil.
f - Adverbul implică ideea de a cunoaște ceva sau pe cineva în mod limpede, direct și distinct, fără putință de îndoială.
g - Adică: „Iahvé“.

Cele trei explicatii sunt date de traducatorul Anania (Bartolomeu).

Obs. Daca tot vreti sa dezbateti o problema teologica ... de ce va legati doar de probleme separate in loc sa vedeti "intregul" problemei ?!

P.S.
1) Atata timp cat vor exista oameni care vor CREDE in existenta lui Dumnezeu, vor fi si oameni care NU VOR CREDE in existenta Lui (mi se pare firesc acest lucru - doar si in randul Apostolilor lui Iisus a existat si Apostolul Toma care nu a crezut de la inceput acest lucru - a reinvierii dupa moarte).
2) Fiind un subiect care este destinat cu preponderenta adresat celor care CRED, este o pierdere de vreme pt cei care NU CRED ca sa intervina pe acest subiect, dar se vede ca unii s-au plictisit de alte probleme de discutat si se tot implica pe tema aceasta, doar. doar ii va baga cineva in seama din partea celor ce CRED in El. Se pare ca EDUCATIA COMUNISTA isi spune cuvantul in continuare la unii ... Fiecare "tabara" isi va pastra "ideologia" indiferent ce cred despre acest subiect cealalti - fiti siguri de aceasta !
3) Mult zgomot pt nimic ! - iar Guvernantii nostrii fac tot ce vor ei, nu ce ar trebui pt acest popor !

Ai si ai avut mereu dreptate.....logica, dar mai ales.....foarte documentata. Dar excusiv bazata pe scrierile ...vechilor scrieri ( care sie ele sunt traduceri...interpretate, odata ce au fost traduceri ), traduse si interpretate continuu in decursul vremurilor, inclusiv de omul deosebit care a fost Bartolomeu Anania.
Dar....cu toate ca ti se pare inutila interventia mea de ....necredincios ( asa zici tu ) in dicutia despre CREDINTA IN DUMNEZEU, eu nuantez, oarecum, categoria ...necredinciosilor. Pot exista credinciosi in .....Dumnezeu, dar care nu cred in....descrierea acestei fiinte supreme, facuta de ...Biblia folosita de biserica pentru propavaduirea credintei in treime ( asa cum o percepe biserica ). Poate ca Dumnezeu este altfel. Poate ca credinta mea in Dumnezeu are de urmat o alta cale decat ceea a ..Bibliei si mai ales a bisericii.

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 17 Octombrie 2011, ora 15:57

De la: racukoto, la data 2011-10-17 12:41:39
De la: eugenb, la data 2011-10-16 10:14:10 1) Atata timp cat vor exista oameni care vor CREDE in existenta lui Dumnezeu, vor fi si oameni care NU VOR CREDE in existenta Lui (mi se pare firesc acest lucru - doar si in randul Apostolilor lui Iisus a existat si Apostolul Toma care nu a crezut de la inceput acest lucru - a reinvierii dupa moarte).
2) Fiind un subiect care este destinat cu preponderenta adresat celor care CRED, este o pierdere de vreme pt cei care NU CRED ca sa intervina pe acest subiect, dar se vede ca unii s-au plictisit de alte probleme de discutat si se tot implica pe tema aceasta, doar. doar ii va baga cineva in seama din partea celor ce CRED in El. Se pare ca EDUCATIA COMUNISTA isi spune cuvantul in continuare la unii ... Fiecare "tabara" isi va pastra "ideologia" indiferent ce cred despre acest subiect cealalti - fiti siguri de aceasta !
3) Mult zgomot pt nimic ! - iar Guvernantii nostrii fac tot ce vor ei, nu ce ar trebui pt acest popor !

Ai si ai avut mereu dreptate.....logica, dar mai ales.....foarte documentata. Dar excusiv bazata pe scrierile ...vechilor scrieri ( care sie ele sunt traduceri...interpretate, odata ce au fost traduceri ), traduse si interpretate continuu in decursul vremurilor, inclusiv de omul deosebit care a fost Bartolomeu Anania.
Dar....cu toate ca ti se pare inutila interventia mea de ....necredincios ( asa zici tu ) in discutia despre CREDINTA IN DUMNEZEU, eu nuantez, oarecum, categoria ...necredinciosilor. Pot exista credinciosi in .....Dumnezeu, dar care nu cred in....descrierea acestei fiinte supreme, facuta de ...Biblia folosita de biserica pentru propavaduirea credintei in treime ( asa cum o percepe biserica ). Poate ca Dumnezeu este altfel. Poate ca credinta mea in Dumnezeu are de urmat o alta cale decat ceea a ..Bibliei si mai ales a bisericii.

Vorba volant, scripta manet ! - sper ca am scris corect (de peste 40 de ani nu am mai vorbit/scris limba latina). Aceasta in traducere (aprox.): "vorba zboara, scrisul ramane" !

Desi se cunoaste de catre cei care au studiat Biblia ca aceasta a fost scrisa ca urmare a Bibliei "vorbite" initial, s-a luat masura (benefica pt unii) sa fie si ... scrisa si intr-o scriere accesibila anumitor persoane "culte" si asa s-a ajuns si la variantele care se gasesc pe "piata" (unele traduceri mai bune, dar foarte multe si ... "proaste" sau "trase de par" care sa multumeasca pe "falsii" preoti/pastori/etc.

Mai multa atentie la ce scriu eu, va rog ! Va rog sa nu-mi atribuiti cuvinte sau expresii care nu-mi apartin (de ex. ca ati fi "necredincios"). Eu facusem o atentionare catre alt user care (dupa mine) nu a subliniat (corect) toata problematica la momentul respectiv (Biblia, Vechiul Testament, Iesirea, 33, 9-23). Daca discutia se marginea numai strict la citatul respectiv era una, dar sa mi se atribuie alte pareri, doar ca semanau (poate) altora este cu totul altceva.

Iar cat priveste parerea dvs fata de problema pusa in discutie (cine este Dumnezeu), aveti din partea mea ... "liber" de gandire si de a va sustine parerea cum doriti. Nu ma deranjeaza acest lucru, cat timp doriti numai o discutie "pur teoretica", fara sa fie de a "obliga" pe ceilalti la o anumita pozitie "stapanitoare". Din cate am observat, exista anumiti useri care nu pot sa se abtina sa nu "impuna" celorlalti parerea lor si atunci ... in cele mai multe cazuri, ma retrag din discutie pt ca doresc sa aflu pareri (doar) ale altora, eu avand o parere (de mult formata) despre acest subiect (ca si despre ceilalti useri care au intrat mai des pe acest Forum).

O saptamana fericita in continuare la toata lumea !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 17 Octombrie 2011, ora 16:31

De la: Stealthmovich, la data 2011-10-16 21:19:58

Este cunoscut faptul ca prostii atunci cand sunt contrazisi nu discuta problema , ci incearca sa isi impunga ''adevarul'' in c..ul adversarului cu insulte..
Poate de-aia iti place sa vorbesti despre capre cu coada sus : ai vazut portita de intrare si te-ai si repezit

ups ! te-a intrebat cineva ceva ? si despre ce VERTICALITATE vorbesti tu si a cui ? cind te crezi mai destept decit toti ceilalti si toti care nu cred ca tine - in NIMIC, adica - sunt timpiti sau retardati sau buni de inchis la azilul de nebuni , atunci draguta, nu-i vorba despre verticalitate ,ci despre un orgoliu peste masura = fudulie= prostie ! omul cu adevarat cult si care a mai acumulat si ceva intelepciune din intelepciunea altora, stie ca nimic nu-i batut in cuie si tot ce credea omenirea mai acu 100-200-300 ani , se dovedeste a fi posibil si, cine stie cind , noi insine ne vom trezi ochi -n ochi cu SUPREMUL si ne va intreba ce-am facut cu viata data-n dar ,tocmai ptr. a Cunoaste tot ce-i omenesc si a face trecerea catre divin ! dar, fiecare traieste dupa cum gindeste ! pace tie !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 17 Octombrie 2011, ora 16:45

De la: Dorulet, la data 2011-10-16 21:14:15

Aș putea și eu să spun că ești mai proastă decât prevede legea...dar uite că mă abțin...nu de alta, dar nu te cunosc și nici nu mă cunoști!

ba ne cunoastem foarte bine, Dora, caci sunt GabiGabi si am fost obligata sa ma re-ncarnez sub alt avatar ! regret ca ai ramas aceeasi persoana peste masura de plina de sine si, dupa cum am mai spus si alta data, intr-o asemenea situatie nu mai intra nimic nici in mintea si nici in sufletul tau si asta se cheama SUFICIENTA ....mi-e groaza de tipul tau de om, caci Zdrobeste in ceilalti - mai ales in copii- zimbetul jucaus , misteriosul , fascinatia fata de necunoscutul ce se cere cercetat si imaginatia fecunda !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 17 Octombrie 2011, ora 16:55

De la: Stealthmovich, la data 2011-10-16 21:09:51
De la: 9am249382, la data 2011-10-14 13:26:29
De la: Dorulet, la data 2011-10-13 22:46:13
De la: ionel_florea1951, la data 2011-10-13 16:05:18
De la: The_Mummy, la data 2011-10-11 18:54:54
De la: gabigabi, la data 2011-10-11 17:30:11
De la: CR0N0S, la data 2011-10-09 20:54:38credinciosilor le este frica de rai,de eternitate

cum de ai ajuns la concluzia asta, cind tot ce fac ei , spera, sa le deschida poarta Raiului ?deci

Pai daca nu le-ar fi frica si-ar dori sa moara mai repede.Ei insa vor sa traiasca si plang atunci cand le moare cineva .
Alearga pe la moaste sa obtina vindecarea.
Dacii ,stramosii nostri,se bucurau ,ei doreau sa plece ,de unde au venit ,adica nicaieri

nu-i chiar asa si nu de putine ori se poate auzi cite un suspin adinc si o intrebare/ rugaciune : de ce Doamne nu ma ierti si ma iei la tine mai repede ?
de unde se poate deduce ca omul mai are inca intiparita-n memoria aia ancestrala ,Ideea ca traiul pe pamint nu e tocmai joc si voie buna si ca e o ispasire a unei greseli ce trebuie iertata ! iar viata aia lunga-lunga de saturi traind, e ca un blestem si nu o mare bucurie ! spaima de moarte o au ateii, nu credinciosii ....ei stiu unde se duc ! ceilalti sunt ingroziti de haul in care cred ca se vor pierde !

Ei...nu zău!!! Uite că mie nu mi-e frică de nimeni și de nimic...nici măcar de moarte....
Tot ceea ce este viu, la un moment dat va murii...cu certitudine, totul se transformă și nimic, absolut nimic nu este "veșnic"...nici măcar Universul!
Pentru ce să-mi fie frică??? Este ceva normal și firesc

aici sunt 3 variante :
1- esti super inteligenta
2 - n-ai nici pic de imaginatie
3 - esti cumplit de orgolioasa

Dora este doar cumplit de inteligenta.
Si tot ce a spus si ce spune de obicei are o logica de fier.
Chiar daca ar fi cum credeti voi, ''frica'' tot nu ar ajuta la nimic .
Poate doar sa va amarasca ultimele zile , in loc sa va bucurati de fiecare clipa pe care o aveti.
Luati fiecare zi asa cum este ea,si nu va mai bateti capul sa ''descoperiti'' raspunsuri improbabile la intrebari inutile.

intr-adevar, E CUMPLITA si poate e inteligenta ptr. tine ....ptr. mine, nu ! asta Nu este inteligenta , ci o desteptaciune naturala , plus ceva scoala ,dar care nu ajunge la nivelul de inteligenta ! cind omul ajunge acolo, incepe sa se lepede de toate impunerile ce-l conditioneaza/ limiteaza sa functioneze in anumiti parametrii si, incepe sa gindeasca el singur ,incercind sa ajunga la esenta problemei ..... ai inteles ce-am zis ? ma rog, nu conteaza, da-i mai departe cu platitudinile ....

ion00

367 mesaje
Postat pe: 17 Octombrie 2011, ora 18:05

Dorulet a spus: Nene ion cu doi de zero.....Mai citește oleacă despre Moise....ești sigur că era în cort și nu pe muntele Sinai??? ești sigur că nu "discuta" cu "un rug de foc"??? Iar dacă erau așa buni "amici" și stăteau la o șuetă-n cort...la ce naiba a mai avut nevoie de chivot???
Ia mai lăsați-mă....prostia mă plictisește!

Nu are importanta in ce loc Dumnezeu s-a lasat vazut (partial)! Important este ca Dumnezeu in planul Sau a folosit si metode umane pentru a se face inteles cit mai bine de catre oameni.
-Chivotul era deplasat odata cu deplasarea evreilor unde Dumnezeu isi semnala prezenta si dadea porunci poporului Sau ales...... Chivotul avea mai multe roluri.

EUGENB a spus:P.S. Acest subiect este pt cei care vor intr-adevar sa afle ceva in legatura cu disputa "exista sau nu Dumnezeu", dar asta nu inseamna ca se va gasi raspunsul si de catre cei care au "raspunsul" deja (gen "ateisti" sau "sectanti" - si unii si altii vor sa-si impune "credinta" sau "ne-credinta" proprie). Din aceasta cauza apar discutii, care nu aici isi au locul de fapt, ci pt alte "site" -uri mai elevate ... Nu credeti ?!

Sa iubim pe "ateisti",pe "sectanti", pe toti oamenii. De exemplu in perioada Noului Testament multi oameni au auzit evanghelia dar n-au crezut. Ne putem intreba: Unde sint ei acum? Intelegem cred ce vreau sa spun. La fel Hristos cit si apostolii Sai,mucenicii cind au venit cu "NOUL" in cele religioase au fost socotiti de catre religiosii vremii tot un fel de sectanti. Sa fim atenti si noi azi sa nu cadem in aceiasi greseala ca si cei ce se credeau placuti Lui Dumnezeu dar de fapt nu era asa.
www.youtube.com/watch?v=a0a1QB5tW-8

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 17 Octombrie 2011, ora 19:05

Stimata doamna,
Cred ca am facut o referire gresita la persoana care a deschis acest subiect! "Dorinel" (persoana care a deschis acest subiect) este o alta persoana decat cea care semneaza "Dorulet" (cu care sunteti in discutie acuma). Imi cer scuze !

P.S. Faptul ca am gresit, nu scade din importanta ... "accesele" ne-civilizate dintre doua persoane ale "sexului (mai) frumos" ! Asa o fi oare ?!
-------------
Ma bucur ca este o alta persoana.Har si pace.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 17 Octombrie 2011, ora 20:02

De la: 9am249382, la data 2011-10-17 16:45:02

ba ne cunoastem foarte bine, Dora, caci sunt GabiGabi si am fost obligata sa ma re-ncarnez sub alt avatar ! regret ca ai ramas aceeasi persoana peste masura de plina de sine si, dupa cum am mai spus si alta data, intr-o asemenea situatie nu mai intra nimic nici in mintea si nici in sufletul tau si asta se cheama SUFICIENTA ....mi-e groaza de tipul tau de om, caci Zdrobeste in ceilalti - mai ales in copii- zimbetul jucaus , misteriosul , fascinatia fata de necunoscutul ce se cere cercetat si imaginatia fecunda !

Q.E.D....exact după cum spuneam....nu mă cunoști absolut deloc!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 17 Octombrie 2011, ora 20:09

De la: eugenb, la data 2011-10-16 23:58:31
De la: Dorulet, la data 2011-10-16 23:20:29 Uite, pentru că m-ai rugat așa frumos, îl mai las pe fi-miu să creadă în Moș Crăciun și anul acesta....dar pe anul viitor, când face 6(șase) anișori....gata, pe mine nu mai contați!

Si credeti ca voinicu' dvs nu stie ca Mos Craciun exista numai in inchipuirea noastra ?! E baiat istet ! Dar ... placerea de a primii cadouri din partea celor dragi este mai puternica ! Pretextul este ca le aduce Mos Craciun, dar ... motivul adevarat este OPTIMISMUL pe care il degaja aceasta SARBATOARE ! Ca au fost mai ... "isteti" decat altii, CREDINCIOSII, si au legat-o de "nasterea Domnului" este cu totul alt ceva. Sa nu spuneti ca nu va bucurati daca primiti cadouri din partea celor dragi dvs de aceasta sarbatoare, ca nu va cred ! Daca nu ramaneti ... copil in sinea dvs macar, nicicand n-o sa va mai bucurati de o floare pe care copilul dvs v-o ofera de sarbatori, crezand ca el face acest dar ... din obligatie ! Ar fi trist sa credeti asa ceva vreodata ! - mai ales pt dragostea ce v-o poarta copilul dvs in primul rand.

Hmmm....uni dintre noi, au fost obligați să se maturizeze foarte devreme...motivele, chiar nu mai contează dar un cadou, oricât de neânsemnat, contează și bucură pe oricine, indiferent de vârstă, sex, religie, sau zi a săptămânii....

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 17 Octombrie 2011, ora 20:09

Hmmm....unii dintre noi, au fost obligați să se maturizeze foarte devreme...motivele, chiar nu mai contează dar un cadou, oricât de neânsemnat, contează și bucură pe oricine, indiferent de vârstă, sex, religie, sau zi a săptămânii....

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 18 Octombrie 2011, ora 08:16

De la: Dorulet, la data 2011-10-17 20:02:56
De la: 9am249382, la data 2011-10-17 16:45:02

Q.E.D....exact după cum spuneam....nu mă cunoști absolut deloc!

imi pare rau, Dora ! problema nu e ca eu nu te-as cunoaste, ca nici nu are prea mare importanta asta ci , ca tu nu te cunosti pe tine ....ai doar impresia asta !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2011, ora 08:50

De la: Dorulet, la data 2011-10-17 20:09:24

Hmmm....unii dintre noi, au fost obligați să se maturizeze foarte devreme...motivele, chiar nu mai contează dar un cadou, oricât de neânsemnat, contează și bucură pe oricine, indiferent de vârstă, sex, religie, sau zi a săptămânii....

offf, Dora, dac' ai stii cit de devreme m-a obligat viata sa ma maturizez si la 6 ani ii eram mamei sprijin de nadejde, dar astea se cheama Piatra de incercare in viata unui om si in fata unei asemenea pietre sunt citeva feluri de a reactiona : sa te impiedici de ea, devenind mai rau si neintelegator cu toti si toate , considerind ca Viata te-a pedepsit ; sa te apleci spre ea si chemindu-ti toate fortele, s-o dai din drumul tau sau, sa te asezi linga ea si sa meditezi adinc la rostul acelei incercari si intelegind, se-ntimpla ceva extraordinar : sa da singura de'oparte !
ce vreau sa-ti spun este ca Niciodata Nu esti singura, chiar daca asa crezi momentan ! faci parte dintr-un mare TOT si chiar daca orbit de problemele avute nu-l vezi, el este acolo si-ti da forta necesara ptr. a trece peste Piatra !

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2011, ora 15:13

Gabi, ești într-o totală necunoștință de cauză!!!! Nu mă cunoști, nici cât "negru sub unghie", atât la propriu, cât și la figurat.....pricepi?!
Dacă cineva, care mă cunoște în mod real, citește ce inepții ai scris despre mine p'acilea, râde și cu dosul.... și-apoi te miri că de ce-ți răspund alții urât
Universul nu se învârte nici în jurul tău, nici în jurul meu și nici nu reprezint eu sau tu "buricul pământului"
Te supraevaluezi...
Atât timp cât nu ești în stare să demonstrezi ceva.... vorbele tale sau a altcuiva pentru mine nu înseamnă nimic.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2011, ora 17:33

De la: Dorulet, la data 2011-10-19 15:13:34 Gabi, ești într-o totală necunoștință de cauză!!!! Nu mă cunoști, nici cât "negru sub unghie", atât la propriu, cât și la figurat.....pricepi?!
Dacă cineva, care mă cunoște în mod real, citește ce inepții ai scris despre mine p'acilea, râde și cu dosul.... și-apoi te miri că de ce-ți răspund alții urât
Universul nu se învârte nici în jurul tău, nici în jurul meu și nici nu reprezint eu sau tu "buricul pământului"
Te supraevaluezi...
Atât timp cât nu ești în stare să demonstrezi ceva.... vorbele tale sau a altcuiva pentru mine nu înseamnă nimic.

ups ! ai pus pct. pe I si te citez " vorbele tale sau a altcuiva nu inseamna nimic " ! aici e buba : ca nu asculti de nimeni si chiar te crezi tu buricul pamintului ,caci NIMENI nu are ce sa-ti spuna ,tu stiindu-le pe toate ! sa-ti fie de bine daca scriindu-ti din inima, tu m-ai repezit !hai, pa , ramii cu spinii tai !

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 19 Octombrie 2011, ora 18:14

Poate sa-mi raspunda si mie cineva la o intrebare? Cum se face ca la majoritatea accidentelor, toate se sfarsesc tragic , si numai ca de undeva ba vine o masina, ori masina paraseste soseaua si intra in copac. Oare copacii aiai care sunt pusi is numai de oprit masini? De cce nu trec printre? Sau masinile alea care vin din sens opus, chiar trebuie sa vina ca sa se izbeasca altii de ele? Nu vi se pare ca este preamare coincidenta? Cred ca rare sunt cazurile cand o masina paraseste soseaua si nu pateste mai nimic, sau daca ajunge pe aratura nu pune viata in pericol al pasagerilor. Multi motaie si adorm la volan , si tot acolo a jung, ciocnicdu-se de alte masini. Cred ca daca ar fi numai doua masini in toata Romania si atunci , cand e sa fie s-ar intalni si atunci.... De ce oare?.... Asta pentru ca tot veni vorba de cazul Huidu, care i s-a dus vestea. Chiar trebuia sa moara acei oameni nevinovati? ori asa le era destinul. Si ma intreb , ca as vrea sa stiu , unde era Dumnezeu? De ce el a consimtit asta? Sa fie mana destinului, sau cineva intervine de undeva. Si asta se poate intampla oriunde si oricand , indiferent ca e Huidu sau altii. Si chiar el cat era partia aia de mare , tocmai in acel copac trebuia sa se opreasca. Cred ca cineva este de vina pentru aceasta situatie. Nu credeti?

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2011, ora 18:38

Viata (noastra) are prea multe intrebari ca sa le aflam noi raspunsul acum !

Prea multi "de ce ...", prea multi "daca ...", etc., etc., etc.

Noi doar reusim sa aflam raspunsul la unele - simple, pe cele complicate nici nu mai le mai amintim, pt ca stim de la inceput ca nu putem sa le rezolvam (nici intr-o viata de om) cu puterile noastre (deocamdata limitate).

Intrebari, intrebari, intrebari ...
De ce oare ?! Cand vom reusi ?! Daca vom reusi ?! ... etc., etc., etc.

Suntem ... totusi ... OAMENI si deci ... gandim ! OARE (mai) GANDIM ? Reusim ?!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2011, ora 21:43

De la: Marin56, la data 2011-10-19 18:14:38Poate sa-mi raspunda si mie cineva la o intrebare? Cum se face ca la majoritatea accidentelor, toate se sfarsesc tragic , si numai ca de undeva ba vine o masina, ori masina paraseste soseaua si intra in copac. Oare copacii aiai care sunt pusi is numai de oprit masini? De cce nu trec printre? Sau masinile alea care vin din sens opus, chiar trebuie sa vina ca sa se izbeasca altii de ele? Nu vi se pare ca este preamare coincidenta? Cred ca rare sunt cazurile cand o masina paraseste soseaua si nu pateste mai nimic, sau daca ajunge pe aratura nu pune viata in pericol al pasagerilor. Multi motaie si adorm la volan , si tot acolo a jung, ciocnicdu-se de alte masini. Cred ca daca ar fi numai doua masini in toata Romania si atunci , cand e sa fie s-ar intalni si atunci.... De ce oare?.... Asta pentru ca tot veni vorba de cazul Huidu, care i s-a dus vestea. Chiar trebuia sa moara acei oameni nevinovati? ori asa le era destinul. Si ma intreb , ca as vrea sa stiu , unde era Dumnezeu? De ce el a consimtit asta? Sa fie mana destinului, sau cineva intervine de undeva. Si asta se poate intampla oriunde si oricand , indiferent ca e Huidu sau altii. Si chiar el cat era partia aia de mare , tocmai in acel copac trebuia sa se opreasca. Cred ca cineva este de vina pentru aceasta situatie. Nu credeti?

Ioi...Marine, caută-te o țâră la logică!!! Folosește raționamentul și găsești răspunsul imediat, între accidente și copaci, mașini pe contrasens ș.a.m.d.
Eu îți dau doar așa "un mic hint"....accidentele în care șoferul iese de pe carosabil și ajunge în șanț, sau pe arătură, dar nu prea pățește nimeni nimic, se întâmplă zi de zi...doar că nu sunt suficiente motive pentru a fi mediatizate, decât cele în care sunt morți și răniți grav....
Sper că te-am ajutat puțin cu "dilema" ta
De vină este natura că nu ne-a făcut niște "supermani"

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2011, ora 21:59

Gabi, din păcate și din nefericire, nu le știu pe toate...nu că n-aș vrea, dar nu pot că tocmai ce spusei mai sus lui Marinică....nu-s vreo super-women! Însă, ceea ce știu, am învățat temeinic și dacă se discută știință, nu-i loc de-ntors....dacă se discută basme și SF-uri...acolo se poate da înainte cu imginația cât cuprinde...
Este cât se poate de adevărat că "am o gură spurcată"...recunosc asta, au fost cazuri când mi-am făcut mea culpa...dar numai dacă a fost în folosul comunitații.
Nu vreau să mă schimb, nu voi fi o ipocrită niciodată....nu-i de mine expresia "gură dulce, c.ur viclean"...la mine, "cei în gușa-i și-n căpușă"...asta sunt, alta mama 100% nu mai face!
Cui nu-i place, n-are decât să mă ignore!
Nici nu-mi place să vorbesc prea mult...prefer să citesc și să tac...până și de tastat, mi-e lene să tastez prea mult. Cred că ai văzut că sunt destul de "zgârcită" cu explicațiile și mă exasperează despicatul firului în naiba știe câte....
Totuși, crezi că ar fi trandafirii atât de interesanți dacă n-ar mai avea spini?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 20 Octombrie 2011, ora 08:59

De la: Dorulet, la data 2011-10-19 21:59:41Gabi, din păcate și din nefericire, nu le știu pe toate...nu că n-aș vrea, dar nu pot că tocmai ce spusei mai sus lui Marinică....nu-s vreo super-women! Însă, ceea ce știu, am învățat temeinic și dacă se discută știință, nu-i loc de-ntors....dacă se discută basme și SF-uri...acolo se poate da înainte cu imginația cât cuprinde...
Este cât se poate de adevărat că "am o gură spurcată"...recunosc asta, au fost cazuri când mi-am făcut mea culpa...dar numai dacă a fost în folosul comunitații.
Nu vreau să mă schimb, nu voi fi o ipocrită niciodată....nu-i de mine expresia "gură dulce, c.ur viclean"...la mine, "cei în gușa-i și-n căpușă"...asta sunt, alta mama 100% nu mai face!
Cui nu-i place, n-are decât să mă ignore!
Nici nu-mi place să vorbesc prea mult...prefer să citesc și să tac...până și de tastat, mi-e lene să tastez prea mult. Cred că ai văzut că sunt destul de "zgârcită" cu explicațiile și mă exasperează despicatul firului în naiba știe câte....
Totuși, crezi că ar fi trandafirii atât de interesanți dacă n-ar mai avea spini?

' neata, Trandafirule ! ce-ti fac spinii ? dar da, asa e : nimeni nu le stie pe toate si de ce afli mai multe, descoperi ca ohooo, nu stii nimic, caci orizontul se tot largeste si mai e mult pina departe !

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 20 Octombrie 2011, ora 10:44

De la: Dorulet, la data 2011-10-19 21:43:24
De la: Marin56, la data 2011-10-19 18:14:38Poate sa-mi raspunda si mie cineva la o intrebare? Cum se face ca la majoritatea accidentelor, toate se sfarsesc tragic , si numai ca de undeva ba vine o masina, ori masina paraseste soseaua si intra in copac. Oare copacii aiai care sunt pusi is numai de oprit masini? De cce nu trec printre? Sau masinile alea care vin din sens opus, chiar trebuie sa vina ca sa se izbeasca altii de ele? Nu vi se pare ca este preamare coincidenta? Cred ca rare sunt cazurile cand o masina paraseste soseaua si nu pateste mai nimic, sau daca ajunge pe aratura nu pune viata in pericol al pasagerilor. Multi motaie si adorm la volan , si tot acolo a jung, ciocnicdu-se de alte masini. Cred ca daca ar fi numai doua masini in toata Romania si atunci , cand e sa fie s-ar intalni si atunci.... De ce oare?.... Asta pentru ca tot veni vorba de cazul Huidu, care i s-a dus vestea. Chiar trebuia sa moara acei oameni nevinovati? ori asa le era destinul. Si ma intreb , ca as vrea sa stiu , unde era Dumnezeu? De ce el a consimtit asta? Sa fie mana destinului, sau cineva intervine de undeva. Si asta se poate intampla oriunde si oricand , indiferent ca e Huidu sau altii. Si chiar el cat era partia aia de mare , tocmai in acel copac trebuia sa se opreasca. Cred ca cineva este de vina pentru aceasta situatie. Nu credeti?

Ioi...Marine, caută-te o țâră la logică!!! Folosește raționamentul și găsești răspunsul imediat, între accidente și copaci, mașini pe contrasens ș.a.m.d.
Eu îți dau doar așa "un mic hint"....accidentele în care șoferul iese de pe carosabil și ajunge în șanț, sau pe arătură, dar nu prea pățește nimeni nimic, se întâmplă zi de zi...doar că nu sunt suficiente motive pentru a fi mediatizate, decât cele în care sunt morți și răniți grav....
Sper că te-am ajutat puțin cu "dilema" ta
De vină este natura că nu ne-a făcut niște "supermani"

Aha! Deci daca o masina este numai un pic sifonata sau cei din ea , scapa cu zgaraituri minore sau cu cate un cucui, in cel mai fericit caz, inseamna ca acela nu este un accident. Si poate nici nu le declara...Da ! Dar eu de fapt alceva intentionam sa aflu. Ce tot au frate copacii astia cu masinile noastre, sau nu te-ai prins unde bat. E valabil si la masinile care vin din sens opus. Sau asta e ceva normal in anumite locuri de pe sosele....

Lylu67

1052 mesaje
Oras: Arad

Postat pe: 20 Octombrie 2011, ora 13:27

De la: Stealthmovich, la data 2011-10-16 21:19:58

Bai,juniorule.......cum iti permiti sa vorbesti asa cu o femeie firar voi sa fiti de emancipati...........invata naibi sa spui BUNA ZIUA.....si apoi sa intri pe un forum sa scrii

Pagini: << 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: