Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
Fosta membra 9am.ro 1478 mesaje Membru din: 30/03/2011 Oras: Galati |
Postat pe: 26 Octombrie 2011, ora 16:52
De la: The_Mummy, la data 2011-10-25 23:06:42De la: 9am249382, la data 2011-10-25 16:08:48De la: The_Mummy, la data 2011-10-25 03:16:45dumnezeu e plecat cu sorcova Ai mare dreptate ! merita de remarcat. O sa pun replicile astea la arhiva.Noi nu am stiut de unde venim , ce facem , si mai ales , ce trebuie sa facem in toata aceasta viata scurta, si unde ne ducem ? Niciodata ! Suntem aidoma unui firicel de fum , care scoate capul timid la viata , dupa care se ingroasa tot mai mult, si ca apoi sa se suptie si sa se risipeasca, pierind din fata ochilor, pentru totdeauna- viata. |
|
Sil100 250 mesaje Membru din: 1/09/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Octombrie 2011, ora 17:24
De la: 9am249382, la data 2011-10-21 15:47:16De la: Sil100, la data 2011-10-21 15:13:26De la: 9am121159, la data 2011-10-21 14:37:26Privind accidentele,tot ce este rau vine de la diavol care lucreaza prin oameni. Discutia despre rau e mai simpla decat credeti si raspunsul nu sta in exemple particulare de tipul celui cu somajul. (Un scurt comentariu pe acest exemplu: concedierea unui om poate fi ceva rau pentru un angajat, care ramane astfel fara salariu si un lucru bun pentru patron, care scapa de un angajat lenes, betiv, etc. si reduce pierderile pentru societatea respectiva. Deci: acelasi eveniment si doua perspective complet diferite... Si ca sa plusez poate ca pentru omul trecut in somaj concedierea respectiva e un lucru bun pentru ca e posibil sa nu fi fost cel mai potrivit pentru functia respectiva, poate pentru el se incheie doar o etapa si-si gaseste in alta parte un loc de munca care sa-i ofere satisfactii mai mari). Cine defineste ce e rau si ce e bine? Sunt posibile 2 raspunsuri: o divinitate (poate chiar mai multe daca si-au impartit domeniile de interes) sau oamenii. Cei care sustin prima varianta vorbesc despre tot felul de "legi divine" de tipul celor "10 porunci", iar ceilalti vorbesc depre inteligenta si experienta umana care de-a lungul timpului a dus la alcatuirea unor coduri de legi scrise sau nescrise. Cei care vorbesc despre "legi divine" tin sa puna in evidenta "caracterul absolut" al acestor legi, dar nu preau au raspunsuri cand li se pun intrebari mai delicate. Oricui i se pare evident ca nu e bine sa ucizi. Dar daca D-zeu ti-o cere o fi bine? In Biblie sunt date mai multe exemple de astfel de cereri venite de sus carora everii li s-au conformat fara mustrari de constiinta. Si atunci unde mai e caracterul absolut al "legilor divine"? Sa-i tai unui om mana dreapta pentru ca a furat o fi bine? (intrebati-i pe musulmanii care fac asta). Dar daca un om cinstit a fost confundat cu un hot si i s-a taiat mana? Cine are dreptul de a judeca, condamna si executa o pedeapsa asupra unui alt om? Ce faci daca ai de ales intre a omori un om si a omori mai multi? (cum se intampla atunci cand mecanicul unui tren are de ales dintre a trece peste un om aflat pe calea ferata si a pune o frana care ar putea duce la deraierea trenului si moartea unor pasageri aflati in tren). Ce e de facut cu un ucigas? O fi bine sa-l lasi sa-si exercite "liberul arbitru"? Pentru ca divinitatea sa iasa cu fata curata se poate da definitia binelui in felul urmator: "E bine orice zice zeul X (inlocuiti X cu orice zeu doriti) ca e bine" si aici totul se incheie. Daca acceptam o astfel de definitie orice discutie ulterioara nu mai are sens. Dar poate sta o astfel de definitie la baza unui sistem etic? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Sil100 250 mesaje Membru din: 1/09/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Octombrie 2011, ora 17:33
De la: 9am121159, la data 2011-10-24 18:37:48Gramatica se refera la regulile pe care trebuie sa le respectam atunci cand scriem ceva. Ele nu variaza in functie de starea noastra de spirit si trebuie sa fie cat de cat consecvente. Un nume propriu ramane un nume propriu oricum l-am folosi. Cum ar fi sa scriem: "Gheorghe este prietenul meu." (atunci cand ne intelegem bine cu Gheorghe) si: "gheorghe m-a suparat!" (dupa ce Gheorghe ne-a suparat in vreun fel)? ai preluat repede sugestia cu Lucifer (scrisa de cineva putin mai sus pe acceasi pagina...), dar asta nu face decat sa duca discutia un pic mai departe. D-zeu e un nume propriu? Parca prin Biblie apar mai multe denumiri ale lui...
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 26 Octombrie 2011, ora 17:58
De la: Sil100, la data 2011-10-26 17:33:13De la: 9am121159, la data 2011-10-24 18:37:48Gramatica se refera la regulile pe care trebuie sa le respectam atunci cand scriem ceva. Ele nu variaza in functie de starea noastra de spirit si trebuie sa fie cat de cat consecvente. Un nume propriu ramane un nume propriu oricum l-am folosi. Cum ar fi sa scriem: "Gheorghe este prietenul meu." (atunci cand ne intelegem bine cu Gheorghe) si: "gheorghe m-a suparat!" (dupa ce Gheorghe ne-a suparat in vreun fel)? n-a fost nevoie de nici-o sugestie ....oricum, dinsa stie Biblia din scoarta-n scoarta, nu ca mine ! cit despre analiza ta bine-rau, mi-a placut, dar stii ca si yoghinii o discuta ? deci : nimic nou sub soare ! si totusi, binele sau raul sunt notiuni la care ne raportam personal si actionam/ reactionam in consecinta ! si, cu ce te-ncurca acele mai multe nume - atribute ? ai citit vreodata- asta ptr. ca mi-ai spus ca si tu esti amator de SF - " Regii de nisip " ? |
|
Postat pe: 26 Octombrie 2011, ora 18:02
De la: Marin56, la data 2011-10-26 16:52:29De la: The_Mummy, la data 2011-10-25 23:06:42De la: 9am249382, la data 2011-10-25 16:08:48De la: The_Mummy, la data 2011-10-25 03:16:45dumnezeu e plecat cu sorcova si chiar daca se disipeaza, nu-ti ramine un iz de miros in nas ? si chiar crezi ca praful/ cenusa rezultata din ardere si purtata de suvita de fum, Nu se depune colo- colo si .e purtata de vint in toate zarile si se Combina cu toate celelate elemente, rezultind altceva ca si viata noastra ? adica suntem aceeiasi si mereu altii ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Dinamic 284 mesaje Membru din: 8/07/2010 |
Postat pe: 26 Octombrie 2011, ora 18:36
De la: nastasemihail, la data 2011-05-07 01:03:01Si, bai amaritilor, mincati mai putin si mai usor, sa nu va ingreunati, in fata....lui. Lasa sa mananca si gura lor nene Mihaita, ca e multi ...si le-o fi foame.....
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 27 Octombrie 2011, ora 11:55
De la: Yorick, la data 2011-10-24 23:41:08De la: eugenb, la data 2011-10-24 20:59:57De la: Sil100, la data 2011-10-24 17:14:42 O alta greseala de gramatica care apare frecvent in literatura religioasa e atunci cand se scrie pronumele personale cu majuscula in interiorul unei proprozitii. Exemplu: "D-zeu a facut cerul si pamantul si toate animalele. Intr-una din zile El a facut..." si daca nu-s "basme", Yorick ? daca-s o forma de transmitere a unor informatii de cind Lumea functiona pe niste parametri mai spirituali ,dar cufundarea noastra, tot mai adinca , in pragmatism si ateism ne-a rupt de perceptia / intelesul acelor informatii ? am mai vorbit si alta data despre puterea cuvintelor....de adincimea lor ....de ceea ce , dincolo de intelesul lexical, pot transmite ele , declansind emotie sau, si mai si, o licarire , o tresarire , o zvicnire a ceva ce nici nu stiai ca stii !? tie iti par a fi doar basme, mituri ....mie, imi tresare inima si am un regret ca nu pot prinde intrutotul ....ca am pierdut ceva ce aveam cindva si nu mai stiu acum unde sa-l gasesc !....ma rog, vorbim limbi separate !
|
Fosta membra 9am.ro 111 mesaje Membru din: 23/04/2011 |
Postat pe: 27 Octombrie 2011, ora 11:58
De la: 9am249382, la data 2011-10-27 11:55:20Poate ca avatarul lui spune totul...De la: Yorick, la data 2011-10-24 23:41:08De la: eugenb, la data 2011-10-24 20:59:57De la: Sil100, la data 2011-10-24 17:14:42 O alta greseala de gramatica care apare frecvent in literatura religioasa e atunci cand se scrie pronumele personale cu majuscula in interiorul unei proprozitii. Exemplu: "D-zeu a facut cerul si pamantul si toate animalele. Intr-una din zile El a facut..."
|
|
|
|
9am121159 2234 mesaje Membru din: 21/08/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 27 Octombrie 2011, ora 17:35
Gramatica se refera la regulile pe care trebuie sa le respectam atunci cand scriem ceva. Ele nu variaza in functie de starea noastra de spirit si trebuie sa fie cat de cat consecvente. Un nume propriu ramane un nume propriu oricum l-am folosi. Cum ar fi sa scriem: "Gheorghe este prietenul meu." (atunci cand ne intelegem bine cu Gheorghe) si: "gheorghe m-a suparat!" (dupa ce Gheorghe ne-a suparat in vreun fel)?
-------------- Nu uita domnule Sil100 ca numele diavolului care se scrie cu "d" mic este Lucifer care se scrie cu "L" mare.Deci diavolulu nu este un nume propiu. -------------- ai preluat repede sugestia cu Lucifer (scrisa de cineva putin mai sus pe acceasi pagina...), dar asta nu face decat sa duca discutia un pic mai departe. D-zeu e un nume propriu? Parca prin Biblie apar mai multe denumiri ale lui... -------------- Ma crezi prea slaba? Nu m-a inspirat mesajul de mai sus,l-am vazut dupa ce am scris eu.Nu crezi ca despre Lucifer stiu si copii?.Dumnezeu nu este nume propiu,El este Domnul cerului si al pamantului ,Creatorul care-si hraneste toata creatiunea,fie oameni,fie animale,gaze,pasari......Creatorul universului pe care-l tine cu Cuvantul Sau.Dupa cate vezi din respect pentru Dumnezeu,scriu mai multe cuvinte cu litera mare care nu sant nume propii.Unul din Numele lui Dumnezeu este Iehova.Sa mai sti ceva,Dumnezeu de la noi nu cere gramatica,cere credinta.Har ,pace si lumina de la Tatal,Fiul,Duhul Dfant. |
|
Postat pe: 27 Octombrie 2011, ora 17:49
Scuze am batut gresit la tastatura...."Duhul Sfant"
|
Postat pe: 27 Octombrie 2011, ora 20:52
Aici, exact cum spuneam, ne place sã exagerãm din greu!
Românii nu sunt chiar atât de "bolnavi" pe cum încerci sã-i "zugrãveºti", iar de murit, nu se moare chiar aºa uºor. Cei mai mulþi sunt "bolnavi" de prostie sau beþie....nicidecum de otravã.... Eu am cãutat vreo 2 ani sã cumpãr o sticluþã cu vitriol englezesc ºi n-am gãsit pe nicãieri...tu despre ce "substnþe mortale" vorbeºti? Alea din "teoria conspiraþiei"? Pãi alea, adicã substanþele, ele existã dar "teoria conspiraþiei"...nu! Eu cel puþin, o consider INAPLICABILÃ...aºa ca ºi comunismul...pe hârtie, aratã foarte frumos, dar din moment ce se face cu ºi pentru oameni, iese un mare FÂS ! ªtii de ce? pentru cã oamenii au caracter ºi personalitate proprie ºi nici unul nu-i ca altul...toþi, dar absolut toþi sunt diferiþi! ---------------- Da,este un complot secret,cu substantele,dar nu numai in comunism ci si in democratie,si toti cei ce sant in carul lor le tin parte.Iti spun eu cum sant substantele ca le-am vazut,si am si eu o sticla capturata de la cineva care se ocupa cu asa ceva si care a trecut in cele vesnice, ca Dumnezeu ,nu doarme.Aceste substante sant create pentru orice fel de diagnosticsi sant lichide ,oamenii merg la spital si isi platesc inbolnavirea.Muuuulti mor fara sa-si dea seama niciodata ca au inhalat,sau inghitit asemenea substante,dar sant si unii care-si dau seama,se feresc si isi prelungesc viata.Substantele sant o arma chimica,care provoaca boli si o moarte mai lenta,ca sa fie si jehmaniti oameniiiiiiiii.Aceasta arma este facuta cu,cap,caci daca primesti un glont,mori imediat,si putini trag foloase.Daca te-ai uitat la realitatea tv. ai vazut si auzit cum un politist din Craiova si-a ucis sotia si fiica apoi a murit si el.Acest politist se ocupa cu armele,dar pe linga arme avea si substante toxice deosebit de periculoase.Omul a murit de aproximati doua ,trei luni anul acesta,deci in democratie democratie.Fenomenul ia amploare,cei care le pun sant platiti,Substantele sant toxice,foarte puternice si periculoase,se pun in casele oamenilor,in primul rand in paturi,perne,paturi,plapumi,covoare,carpete,tastatura,podela,pereti,fotolii,unde nu te astepti.Se pun si pe banci in parcuri,in spitale,chiar unde se servesc mese,in mijloace de transport.....Atentie oamenii sant diferiti,dar moartea vine peste toti.De aceia Dumnezeu ne sfatuieste "Veghiati ca potrivnicul vostru diavolul da tarcoale ca un leu si cauta pe cine sa inghita".Nu puteam sa inchei fara un verset Biblic.Am scris Biblic cu "B"......eeeee asta este. Raporteaza abuz de limbaj |
|
eugenb 1794 mesaje Membru din: 8/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Octombrie 2011, ora 22:29
De la: Yorick, la data 2011-10-24 23:41:08De la: eugenb, la data 2011-10-24 20:59:57De la: Sil100, la data 2011-10-24 17:14:42 O alta greseala de gramatica care apare frecvent in literatura religioasa e atunci cand se scrie pronumele personale cu majuscula in interiorul unei proprozitii. Exemplu: "D-zeu a facut cerul si pamantul si toate animalele. Intr-una din zile El a facut..." 1) Daca este o "discutie fara sens" ... de ce mai participi la ea ? - ca sa te dai ... intelept ?! N-ati reusit ! Mai incercati ! 2) Eu ma referam la ... GRAMATICA (veche a romanilor), daca dvs v-ati referit la altceva inseamna ca ati gresit postarea sau posibilitatea dvs de a intelege "Limba si gramatica romana" va depaseste capacitatea de a o intelege (din diferite cauze care nu le mai expun acuma). Mai invatati LIMBA ROMANA ! atunci - ca sa ne putem intelege, fara sa mai fie nevoie (poate) sa dati mereu "load" sau "read" pe NET, pt a sti la ce se refera cei care ... respecta subiectul (pe care l-am ales pt discutie). 3) Daca sunteti ATEIST (sau LIBER CUGETATOR) sau, din contra un RELIGIOS de o factura anume (prezentati-o atunci), ar trebui sa faceti referiri la tema acestui subiect (Cine este Dumnezeu?!!!) si sa numai umblati cu , ca nu prezentati interes cu o postare de acest fel (fara sa faceti referire si la acest subiect, catusi de putin). Este asa de greu ?! P.S. Va rog sa ma scuzati pt postarea atat de tarzie, dar abia acum am intrat pe acest "site" si interventia d-lui "Yorick" cerea raspunsul meu (dupa cum am vazut). Discutie placuta in continuare ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1431 mesaje Membru din: 26/03/2011 Oras: Sinaia |
Postat pe: 28 Octombrie 2011, ora 01:21
De cateva zile dumnezeu este.....in bucuresti....capul sfaului Andrei
........................vegheaza....................
|
Postat pe: 28 Octombrie 2011, ora 01:28
sunt zeci de mii de "saraci cu duhu'", ei vor bani si sanatate. Sunt naivi,dumnezeu nu le da nimic si nici acel cap amarat,de sfant. Daca s-ar duce atatia "luptatori" ,la guvern ,ar primi si bani si "sanatate" .Ei sunt lasi , se lasa furati iar sanatatea e la pamant........se fura tot,chiar si viata unora! Niste idioti ,coane Fanica
|
Yorick 1014 mesaje Membru din: 20/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 Octombrie 2011, ora 01:36
De la: eugenb, la data 2011-10-27 22:29:30 Cand am spus ca e o discutie fara sens, m-am referit strict la discutia despre a scrie cu majuscula ori ba. Nu m-am referit la intregul subiect al acestui forum, despre care, de altfel, am comentat in multe alte ocazii. Participarea mea la discutie este cauzata de interesul pentru subiectul larg , nu de acea discutie minora despre majuscule. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Octombrie 2011, ora 08:15
' neata tuturor !
dar stii care-i poanta , Yorick ? ca pina si discutia "inutila" despre sexul ingerilor , mi se pare ca ar fi interesanta si spun asta ptr. ca, pe de o parte, ni se spune ca Ingerii sunt asexuati ....sau androgini si pe de alta parte, aflam ca vazind "fiii lui Dumnezeu" cit de frumoase sunt fiicele oamenilor, au intrat la ele si le-au facut fii !ei, cum e ? au sau n-au sex ?
|
Postat pe: 28 Octombrie 2011, ora 08:55
BUNA DIMINEATA! V-ATI TREZIT COPII? CA DACA NU, AS VREA SI EU SA VA DAU AZI , UN MOTIV CA SA VA TREZITI NITEL. CITESC DE MULT COMENTARIILE VOASTRE, ATAT PRO CAT SI CONTRA , PRIVIND PARERILE PERSONALE DE PE MARGINEA VARIATELOR ARTICOLE CE APAR AICI. VAD CA LA COMENTARII SUNTEM BUNI. EU AS VENI CU O PROPUNERE: HAI SA FACEM CEVA CREATIV , SAU MAI CREATIV , DECAT SA DAM DIN GURA DEGEABA. CE ATI ZICE DACA AM INFINTA UN COLECTIV DE OAMENI ,DE MAI MULTE SPECIALITATI IN DOMENIU , SI AM FACE `CERCETARE PUR STIINTIFICA`. SA FACEM DEMERSURI PENTRU A OBTINE FONDURI EUROPENE, FONDURI CE LE-AM PUTEA FOLOSI PENTRU A NE FINANTA PROPRIA MICRO INTREPRINDERE SAU DE CE NU , O INTREPRINDERE. AICI NE-AM ADUNA SI DEZBATE CATE O IDEE PE CARE TOTI IMPREUNA O VOM ANALIZA PE TOATE FETELE. DUPA CARE IN FUNCTIE DE CERINTE, PRIORITATE , SI POSIBILITATI LE NOASTRE , SA INCEPEM CU PRIMA FAZA: 1. PREZENTAREA TEMELOR, 2 CERCETARE, 3. REALIZARE SI DE CE NU , VINDEREA PRODUSULUI FINIT. PREZENTATRE CU DESFACERE. POATE IDEILE NOASTRE POT PRINDE CONTUR . SI AVEM SLAVA DOMNULUI NUMEROASE TEME DE ABORDARE CE PREZINTA INTERES DEOSEBIT LA ORDINEA ZILEI.. DAR, PENTRU ASTA AVEM NEVOIE DE CATE UN REPREZENTANT DIN CATE UN DOMENIU: FIZICA, CHIMIE, MATEMATICA , DESEN TEHNIC SI DE DESIGN, STRUNGAR, MEDIC, FARMACIST, ELECTRICIAN , ELECTRONIST , MECANIC, CONTABIL , JURIST, MENEGER, LABORANT, O FEMEIE DE SERVICI, CA AR AVEA SARACA ATATA TREABA DE PE URMA NOASTRA, CINEVA CARE SA SE OCUPE CU FINANTE SI APROVIZIONARE, TAMPLAR, UN RESPONSABIL CU PSI SI CU PROTECTIA MUNCII, ETC... LA ACEASTA LISTA SE MAI POATE ADAUGA SI ALTI OAMENI PE PARCURS, IN FUNCTIE DE COMPLEXITATEA TEMEI , SAU TEMELOR, DEZBATUTE., SAU A GRADULUI DE DIFICULTATE, CU CARE NE-AM PUTEA CONFRUNTA PE PARCURS. NU ESTE O LIMITA DE VARSTA. PREFERABIL CEI CARE SUNT SOMERI , PENSIONARI , SAU ORI CINE DORESTE SI ARE SI TIMP LIBER.DAR CARE AU O DIPLOMA IN ANUMIT DOMENIU. NU DE ALTA DAR ASTA ASA CA SA PREZINTE MAI MULTA CREDIBILITATE FORURILOR IN DREPT. SI AVEM NEVOIE DE MULTI. PROGRAMATORI , DEPANARI ELECTRICE, CALCULATORE ETC. SI ASTEA SUNT NUMAI NISTE EXEMPLE. TREBUIE SA SPUN CA LA ALCATUIREA ACESTUI COLECTIV, SE VA MERGE PE DEVIZA: ` TOTI PENTRU UNUL SI UNUL PENTRU TOTI`. NU SE VA ADMITE RESENTIMENTE , INVIDIE , URA , MINCIUNA, HOTIE. DISCRIMINARE. TOT CE SE DISCUTA SI SE REALIZEAZA DE COLECTIV , VA RAMANE STRICT SECRET, NU DE ALTA , DAR ALFEL NU AR MAI AVEA NICI UN HAZ. CA NE-AM OBOSI DEGEABA. BINENTELES CA PRIMA ETAPA ESTE SA NE CUNOASTEM. SA STABILIM LOCUL DE ADUNARE , ORASUL RESPECTIV, SI INCHIRIEREA SPATIULUI RESPECTIV , CARE SA RESPECTE CERINTELE NOASTRE. POATE PE PARCURS NE PUTEM SI EXTINDE. CINE STIE? RAMANE DE VAZUT . INCEPUTUL E GREU. EI CE ZICETI? VA PRINDETI? MERITA SA INCERCAM? DACA TOT DAM DIN GURA , HAI SA SI FACEM CEVA UTIL. CA STITI VORBA AIA : ` VORBA ZBOARA SI SCRISUL RAMANE. EVENTULA PENTRU GENERATIA DE MAINE.
|
Postat pe: 28 Octombrie 2011, ora 14:10
Nu stiu de ce , dar presimtirea mea e ca v-am stricat ziua dupa asa prezentare.... Nu aveti curajul sa va inhamati la treaba. Si mai avem pretentii sa traim bine... Doar tot in interesul nostru este, ca sa traim mai bine...Sau credeti ca nu se merita atat risipa de enrgie si idei...De asta nu se face nimic si nici nu se misca ceva in Romania.... Ar trebui sa luam exemplu ` tarilor de ginti latine`...Va e mai usor sa luati toate de-a gata decat sa le produceti. Si uite asa li se da apa la moara la ceilalti si profita de noi, cu tot felul de produse fantoma., pe care noi le luam de bune. De ce sa nu ne facem propria noastra industrie sa o tehnologizam noi , fara ajutorul altora.. Si am mai avea si o mare satisfactie, ca e facut de manuta noastra, si suntem mandri.
|
Postat pe: 28 Octombrie 2011, ora 15:08
in sfarsit ,bucurestenii si-au dat seama ca dumnezeu nu exista.
de cateva zile,dumnezeu este capul sf. Andrei-asta, cred ei ca are o mare influenta ,la cel de sus-care nu "se exista" dumnezeu cu mila,ca de minte nu avem nevoie-au preotii destula minte sa-i fure ,sa-i pacaleasca si sa-i manipuleze
|
Postat pe: 28 Octombrie 2011, ora 15:14
De la: Marin56, la data 2011-10-28 08:55:55BUNA DIMINEATA! V-ATI TREZIT COPII? CA DACA NU, AS VREA SI EU SA VA DAU AZI , UN MOTIV CA SA VA TREZITI NITEL. CITESC DE MULT COMENTARIILE VOASTRE, ATAT PRO CAT SI CONTRA , PRIVIND PARERILE PERSONALE DE PE MARGINEA VARIATELOR ARTICOLE CE APAR AICI. VAD CA LA COMENTARII SUNTEM BUNI. EU AS VENI CU O PROPUNERE: HAI SA FACEM CEVA CREATIV , SAU MAI CREATIV , DECAT SA DAM DIN GURA DEGEABA. CE ATI ZICE DACA AM INFINTA UN COLECTIV DE OAMENI ,DE MAI MULTE SPECIALITATI IN DOMENIU , SI AM FACE `CERCETARE PUR STIINTIFICA`. SA FACEM DEMERSURI PENTRU A OBTINE FONDURI EUROPENE, FONDURI CE LE-AM PUTEA FOLOSI PENTRU A NE FINANTA PROPRIA MICRO INTREPRINDERE SAU DE CE NU , O INTREPRINDERE. AICI NE-AM ADUNA SI DEZBATE CATE O IDEE PE CARE TOTI IMPREUNA O VOM ANALIZA PE TOATE FETELE. DUPA CARE IN FUNCTIE DE CERINTE, PRIORITATE , SI POSIBILITATI LE NOASTRE , SA INCEPEM CU PRIMA FAZA: 1. PREZENTAREA TEMELOR, 2 CERCETARE, 3. REALIZARE SI DE CE NU , VINDEREA PRODUSULUI FINIT. PREZENTATRE CU DESFACERE. POATE IDEILE NOASTRE POT PRINDE CONTUR . SI AVEM SLAVA DOMNULUI NUMEROASE TEME DE ABORDARE CE PREZINTA INTERES DEOSEBIT LA ORDINEA ZILEI.. DAR, PENTRU ASTA AVEM NEVOIE DE CATE UN REPREZENTANT DIN CATE UN DOMENIU: FIZICA, CHIMIE, MATEMATICA , DESEN TEHNIC SI DE DESIGN, STRUNGAR, MEDIC, FARMACIST, ELECTRICIAN , ELECTRONIST , MECANIC, CONTABIL , JURIST, MENEGER, LABORANT, O FEMEIE DE SERVICI, CA AR AVEA SARACA ATATA TREABA DE PE URMA NOASTRA, CINEVA CARE SA SE OCUPE CU FINANTE SI APROVIZIONARE, TAMPLAR, UN RESPONSABIL CU PSI SI CU PROTECTIA MUNCII, ETC... LA ACEASTA LISTA SE MAI POATE ADAUGA SI ALTI OAMENI PE PARCURS, IN FUNCTIE DE COMPLEXITATEA TEMEI , SAU TEMELOR, DEZBATUTE., SAU A GRADULUI DE DIFICULTATE, CU CARE NE-AM PUTEA CONFRUNTA PE PARCURS. NU ESTE O LIMITA DE VARSTA. PREFERABIL CEI CARE SUNT SOMERI , PENSIONARI , SAU ORI CINE DORESTE SI ARE SI TIMP LIBER.DAR CARE AU O DIPLOMA IN ANUMIT DOMENIU. NU DE ALTA DAR ASTA ASA CA SA PREZINTE MAI MULTA CREDIBILITATE FORURILOR IN DREPT. SI AVEM NEVOIE DE MULTI. PROGRAMATORI , DEPANARI ELECTRICE, CALCULATORE ETC. SI ASTEA SUNT NUMAI NISTE EXEMPLE. TREBUIE SA SPUN CA LA ALCATUIREA ACESTUI COLECTIV, SE VA MERGE PE DEVIZA: ` TOTI PENTRU UNUL SI UNUL PENTRU TOTI`. NU SE VA ADMITE RESENTIMENTE , INVIDIE , URA , MINCIUNA, HOTIE. DISCRIMINARE. TOT CE SE DISCUTA SI SE REALIZEAZA DE COLECTIV , VA RAMANE STRICT SECRET, NU DE ALTA , DAR ALFEL NU AR MAI AVEA NICI UN HAZ. CA NE-AM OBOSI DEGEABA. BINENTELES CA PRIMA ETAPA ESTE SA NE CUNOASTEM. SA STABILIM LOCUL DE ADUNARE , ORASUL RESPECTIV, SI INCHIRIEREA SPATIULUI RESPECTIV , CARE SA RESPECTE CERINTELE NOASTRE. POATE PE PARCURS NE PUTEM SI EXTINDE. CINE STIE? RAMANE DE VAZUT . INCEPUTUL E GREU. EI CE ZICETI? VA PRINDETI? MERITA SA INCERCAM? DACA TOT DAM DIN GURA , HAI SA SI FACEM CEVA UTIL. CA STITI VORBA AIA : ` VORBA ZBOARA SI SCRISUL RAMANE. EVENTULA PENTRU GENERATIA DE MAINE. E ok ,cum pui problema .......insa problema este ca nu avem cui ne adresa." Forurile de drept" sunt pline de excroci si oameni nepregatiti adica politicienii nostri de 2 bani.Pentru inceput trebuie sa gasim metoda sa-i inlaturam de la putere,pe toti si sa formam o echipa. De condus e usor,bani sunt,avem si creiere ,insa jigodiile din 1990 incoace,au distrus totul. Putem sa facem multe,insa fara ei-trebuie sa-i eliminam din joc
|
Postat pe: 28 Octombrie 2011, ora 17:41
De la: 9am249382, la data 2011-10-28 08:15:25 ' neata tuturor ! Probabil ca nu am fost suficient de limpede. Sa mai incerc odata: Orice fel de discutie despre sexul ingerilor este absurda cata vreme nu s-a determinat in prealabil ca acestia exista. E o chestiune de logica. Mai intai demonstrezi ca balaurii exista si abia pe urma dezbati daca au 3 sau 7 capete. Sau, in cazul ingerilor: mai intai demonstrezi ca ei exista si abia pe urma dezbati daca au sexul mic sau mare. Acum sunt oare limpede? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Octombrie 2011, ora 18:07
Poi atunci dara sa incepem cu inceputul. Si asta face parte din echipa. Ca nu toti or fi si buni de treaba. sa -i testam si sa-i punem la `treaba`. dar cu cine?...Sau mai bine zis ` pe cine?..``Si cum?...Varianta cu ` solutia` pare sa cada... poate gasim noi una noua si o punem in aplicare. Nu este nevoie sa plece ei de buna voie. II putem noi manipula din umbra. facand un aparat....ca sa plece ei singuri...
|
|
Postat pe: 28 Octombrie 2011, ora 18:40
De la: Yorick, la data 2011-10-28 17:41:21De la: 9am249382, la data 2011-10-28 08:15:25 ' neata tuturor ! CRISTAL !dar, e ca si cum mi-ai spune ca suntem nebuni ca discutam despre extraterestri, teorii ale relativitatii, gauri negre, gauri de vierme , stringuri sau particule ale lui Dumnezeu ( sic !) ....despre Iubire sau Viata sau, si mai si , Fericire ! ce-i aia ? cum se masoara ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Octombrie 2011, ora 20:11
De la: The_Mummy, la data 2011-10-28 15:14:47De la: Marin56, la data 2011-10-28 08:55:55BUNA DIMINEATA! V-ATI TREZIT COPII? CA DACA NU, AS VREA SI EU SA VA DAU AZI , UN MOTIV CA SA VA TREZITI NITEL. CITESC DE MULT COMENTARIILE VOASTRE, ATAT PRO CAT SI CONTRA , PRIVIND PARERILE PERSONALE DE PE MARGINEA VARIATELOR ARTICOLE CE APAR AICI. VAD CA LA COMENTARII SUNTEM BUNI. EU AS VENI CU O PROPUNERE: HAI SA FACEM CEVA CREATIV , SAU MAI CREATIV , DECAT SA DAM DIN GURA DEGEABA. CE ATI ZICE DACA AM INFINTA UN COLECTIV DE OAMENI ,DE MAI MULTE SPECIALITATI IN DOMENIU , SI AM FACE `CERCETARE PUR STIINTIFICA`. SA FACEM DEMERSURI PENTRU A OBTINE FONDURI EUROPENE, FONDURI CE LE-AM PUTEA FOLOSI PENTRU A NE FINANTA PROPRIA MICRO INTREPRINDERE SAU DE CE NU , O INTREPRINDERE. AICI NE-AM ADUNA SI DEZBATE CATE O IDEE PE CARE TOTI IMPREUNA O VOM ANALIZA PE TOATE FETELE. DUPA CARE IN FUNCTIE DE CERINTE, PRIORITATE , SI POSIBILITATI LE NOASTRE , SA INCEPEM CU PRIMA FAZA: 1. PREZENTAREA TEMELOR, 2 CERCETARE, 3. REALIZARE SI DE CE NU , VINDEREA PRODUSULUI FINIT. PREZENTATRE CU DESFACERE. POATE IDEILE NOASTRE POT PRINDE CONTUR . SI AVEM SLAVA DOMNULUI NUMEROASE TEME DE ABORDARE CE PREZINTA INTERES DEOSEBIT LA ORDINEA ZILEI.. DAR, PENTRU ASTA AVEM NEVOIE DE CATE UN REPREZENTANT DIN CATE UN DOMENIU: FIZICA, CHIMIE, MATEMATICA , DESEN TEHNIC SI DE DESIGN, STRUNGAR, MEDIC, FARMACIST, ELECTRICIAN , ELECTRONIST , MECANIC, CONTABIL , JURIST, MENEGER, LABORANT, O FEMEIE DE SERVICI, CA AR AVEA SARACA ATATA TREABA DE PE URMA NOASTRA, CINEVA CARE SA SE OCUPE CU FINANTE SI APROVIZIONARE, TAMPLAR, UN RESPONSABIL CU PSI SI CU PROTECTIA MUNCII, ETC... LA ACEASTA LISTA SE MAI POATE ADAUGA SI ALTI OAMENI PE PARCURS, IN FUNCTIE DE COMPLEXITATEA TEMEI , SAU TEMELOR, DEZBATUTE., SAU A GRADULUI DE DIFICULTATE, CU CARE NE-AM PUTEA CONFRUNTA PE PARCURS. NU ESTE O LIMITA DE VARSTA. PREFERABIL CEI CARE SUNT SOMERI , PENSIONARI , SAU ORI CINE DORESTE SI ARE SI TIMP LIBER.DAR CARE AU O DIPLOMA IN ANUMIT DOMENIU. NU DE ALTA DAR ASTA ASA CA SA PREZINTE MAI MULTA CREDIBILITATE FORURILOR IN DREPT. SI AVEM NEVOIE DE MULTI. PROGRAMATORI , DEPANARI ELECTRICE, CALCULATORE ETC. SI ASTEA SUNT NUMAI NISTE EXEMPLE. TREBUIE SA SPUN CA LA ALCATUIREA ACESTUI COLECTIV, SE VA MERGE PE DEVIZA: ` TOTI PENTRU UNUL SI UNUL PENTRU TOTI`. NU SE VA ADMITE RESENTIMENTE , INVIDIE , URA , MINCIUNA, HOTIE. DISCRIMINARE. TOT CE SE DISCUTA SI SE REALIZEAZA DE COLECTIV , VA RAMANE STRICT SECRET, NU DE ALTA , DAR ALFEL NU AR MAI AVEA NICI UN HAZ. CA NE-AM OBOSI DEGEABA. BINENTELES CA PRIMA ETAPA ESTE SA NE CUNOASTEM. SA STABILIM LOCUL DE ADUNARE , ORASUL RESPECTIV, SI INCHIRIEREA SPATIULUI RESPECTIV , CARE SA RESPECTE CERINTELE NOASTRE. POATE PE PARCURS NE PUTEM SI EXTINDE. CINE STIE? RAMANE DE VAZUT . INCEPUTUL E GREU. EI CE ZICETI? VA PRINDETI? MERITA SA INCERCAM? DACA TOT DAM DIN GURA , HAI SA SI FACEM CEVA UTIL. CA STITI VORBA AIA : ` VORBA ZBOARA SI SCRISUL RAMANE. EVENTULA PENTRU GENERATIA DE MAINE. Sa folosim ` FORTA` ! sa ne unim `mintile ` intr-una singura. Ea are un mare efect asupra mintilor slabe. Si de acestea nu ducem lipsa in parl;ament cat si in senat. Sa-i invingem cu FORTA. Ei sunt care au trecut de partea `intunecata`, a raului. Pentru ei nu mai este cale de intoarcere. Este prea tarziu pentru ei.`Alianta` trebuie sa lupte pentru inlaturarea ultimeleo ramasite a raului. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 Octombrie 2011, ora 02:34
De la: 9am249382, la data 2011-10-28 18:40:55 Nu e defel acelasi lucru. A discuta despre extraterestri este un lucru rezonabil daca ne referim la : posibilitatea existentei lor si dovezile pe care le putem aduce in sprijinul acestei posibilitati. Acelasi lucru se aplica si in cazul gaurilor de vierme. Lucrul nerezonabil este a discuta despre culoarea ochilor extraterestrilor. Primul pas e rezonabil , al doilea este nerezonabil deoarece nu a fost facut primul. Nu poti incepe nici un drum cu pasul al doilea sau al cinspelea. Constat ca nu am fost atat de "cristal", de vreme ce ai facut aceasta comparatie. Celelalte exemple sunt in alta categorie. Despre gauri negre avem dovezi empirice si matematice. Putem deci sa facem linistiti pasul al doilea , adica sa le studiem proprietatile. Teoria stringurilor este doar o directie de studiu. Va fi validata sau invalidata prin metode stiintifice si prin modele matematice. "Particula lui dumnezeu" e doar o porecla menita sa faca senzatie in tabloide. Daca se descopera o particula la CERN , va fi o particula si nimic altceva. Iubirea , viata sau fericirea sunt doar concepte mai mult sau maii putin abstracte. La nivelul unei conversatii obisnuite , daca cineva isi declara iubirea fata de altcineva , noi restul oamenilor vom crede deoarece avem cunostinta despre asa ceva. E un loc comun al conditiei umane. Ba chiar mai mult... exista sansa ca in viitor sa putem si "masura" acest lucru. Stii de ce? Pentru ca orice simti are loc in creier, iar creierul este ceva fizic, care poate fi studiat. Deja sunt cateva decenii de cand au loc studii implicand MRI (magnetic resonance imaging) , in care se observa activitatea electrica la nivelul creierului in diferite ipostaze (iubire , furie, angoasa, etc). NU are importanta ca nu avem inca imaginea completa a puzzle-ului. Are importanta ca stim unde sa cautam, ca avem macar unele indicii suficient de solide despre asemenea lucruri. Asa ca ... comparatia acestor lucruri cu conceptul de "zeu" este total nepotrivita. Acel concept e lipsit complet de asemenea elemente. Acel concept e situat fix in taramul basmelor , alaturi de balauri , strigoi, unicorni si Baba Cloanta. Imi pare rau , insa nu eu am pus acel concept in acea categorie. Situarea in acea categorie este o consecinta a lipsei complete a dovezilor in sprijinul lui. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 Octombrie 2011, ora 08:08
De la: Yorick, la data 2011-10-29 02:34:16De la: 9am249382, la data 2011-10-28 18:40:55 toate cele insirate de mine sunt teorii, presupuner,i ce-si cauta dovezi ....tu nu vrei sa accepti ca si existenta lui Dumnezeu o poti gasi si-n Biblie , dar si-n inima si-n creierul uman si ca declanseaza "activitate electrica" in oamenii ce traiesc in acea credinta ,denumita de tine "loc comun al conditiei umane" .....in rest, ce sa-ti spun ? ca in numele iubirii fratesti ce'o am ptr. tine, caci esti totuna cu mine in MARELE TOT , iti doresc o zi minunata ! gabigabi
|
Postat pe: 29 Octombrie 2011, ora 16:12
' neata tuturor !
dar stii care-i poanta , Yorick ? ca pina si discutia "inutila" despre sexul ingerilor , mi se pare ca ar fi interesanta si spun asta ptr. ca, pe de o parte, ni se spune ca Ingerii sunt asexuati ....sau androgini si pe de alta parte, aflam ca vazind "fiii lui Dumnezeu" cit de frumoase sunt fiicele oamenilor, au intrat la ele si le-au facut fii ! ei, cum e ? au sau n-au sex ? ------------- Draga Gabi,"Fii lui Dumnezeu"scrisi in Biblie ,au trupuri pamantesti si pofte date de Dumnezeu pentru inmultire,dar cand se vor inalta la cer,vor avea trupuri ceresti si vor fi ca ingerii care nu au aceste pofte pamantesti.Ca sa ne faca sa intelegem Pavel spune,ca sadim in pamant un bob de grau sau de porumb si rasate un alt trup.Har ,pace si lumina. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Octombrie 2011, ora 02:59
De la: 9am249382, la data 2011-10-29 08:08:59 Hmm.. Gabi? De ce ...382? O cifra e cam impersonala. Revenind la discutie.. Asa zisa "existenta" a lui dumnezeu o poti gasi in biblie si in creierul uman, nu am contestat asta niciodata. Problema insa este ca nu iti dai seama ce anume definim ca existenta. O existenta care este conditionata de creierul meu nu este o existenta a unui zeu real, ci a unui simplu concept. In mod egal existe balauri, strigoi, spiridusi si Ivan Turbinca. Cu totii exista in creierul meu si al altora, ca concepte si povesti. Daca cumva ai vrut sa spui asa ceva, si anume ca existenta acelui zeu este determinata de gandurile celor care gandesc despre "el" ... ei bine, asta cu siguranta nu e o existenta obiectiva. Odata cu disparitia mea dispar si acele ganduri , deci zeul este o fantasmagorie. Insa tu ai vrut sa spui altceva, cu siguranta. Problema este ca nu ti-ai dat seama ca esuezi lamentabil in incercarea de a dovedi o existenta obiectiva a vreunui zeu , in momentul in care ii legi existenta de gandurile unor indivizi. Pietrele, zebrele, gravitatia si galaxia Andromeda exista indiferent daca niste oameni se gandesc la ele ori ba. Acestea au o existenta obiectiva, independenta de oameni. Ceea ce nu este valabil in priviinta zeului tau. Scuze , dar o fantasma ramane o fantasma pana cand o poti dovedi in afara creierului tau. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Octombrie 2011, ora 07:30
De la: Yorick, la data 2011-10-30 02:59:45De la: 9am249382, la data 2011-10-29 08:08:59 ce sa fac, yorick? nu-mi mai pot folosi vechiul nume si asta-i noua mea identitate : o sa te obisnuiesti si cu ea....in fond si gabigabi ptea fi scris in cifre : 71297129, nu ? - pisicherul de I. Creanga Nu a scris doar povesti....ele sunt pilde, parabole....povestea lui Ivan Turbinca e povestea Omului, cu dorinta lui de a controla tot....de'a fi ca Dumnezeu si cere de la el aceasta Putere ,pe care acesta i-o si da , exact ca-n filmul " Dumnezeu ptr. o zi " cu Morgan Freeman si Jim Carrey, ptr. a vedea ce-ar face omul cu ea ! ....si ce face Ivan ? da peste cap intreaga organizare a Lumii , inchizind Moartea-n turbinca lui ..... - hehehe, vezi ca undeva, scriu negru pe alb ca, Dumnezeu suntem noi ....totalitatea noastra ! el ne gindeste , creeindu-si o poveste ce ruleaza pe "ecranul" mintii sale ,iar noi suntem personajele acestei fabuloase povesti .....ca atare, NU suntem In Afara sa, ci innauntru si acea obiectate de care zici si cu care am putea observa lumea exterioara, NU exista !noi putem observa ce e in poveste....nu putem iesi din ea ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
666 8 mesaje Membru din: 30/10/2011 Oras: Constanta |
Postat pe: 30 Octombrie 2011, ora 08:20
De la: Dorinel, la data 2010-01-28 02:11:02Sa fie oare Dumnezeu nevoia noastra de raspunsuri ? Eu zic ca da. Ne e greu sa admitem ca suturile pe care le luam uneori de la viata sunt absolut gratuite. E mai usor de suportat sentimentul de neputinta, atunci când poti sa dai "vina" pe imaginarul D-zeu. Cineva pe care nu-l poti trage la raspundere, nu-l poti amenda, pe care nu te poti supara si pe care, la randul tau ... sa-i tragi suturi in fund. DEOCAMDATA VA PROSTESC EU SI UNGURII !
Raporteaza abuz de limbaj
Cu prefacatoria ,smecheria si Mitropolia mai pot fraieri Romania !
|
|
|
|

..................se apropie Craciunul
..................e ziua de nastere a Isus-ului,a lui Horus,a lui Mithra,a lui Marduk si tot neamul lor de mantuitori ,inventati de excroci pentru uzul fraierilor
, ca nu prezentati interes cu o postare de acest fel (fara sa faceti referire si la acest subiect, catusi de putin). Este asa de greu ?!
CRISTAL !
toate cele insirate de mine sunt teorii, presupuner,i ce-si cauta dovezi ....tu nu vrei sa accepti ca si existenta lui Dumnezeu o poti gasi si-n Biblie , dar si-n inima si-n creierul uman si ca declanseaza "activitate electrica" in oamenii ce traiesc in acea credinta ,denumita de tine "loc comun al conditiei umane" .....in rest, ce sa-ti spun ? ca in numele iubirii fratesti ce'o am ptr. tine, caci esti totuna cu mine in MARELE TOT , iti doresc o zi minunata ! gabigabi