Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
Yorick 1014 mesaje Membru din: 20/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Noiembrie 2011, ora 18:30
De la: 9am249382, la data 2011-11-03 18:04:50De la: 9am243736, la data 2011-11-03 11:41:48Dumnezeu este tot ce tine de dreptate, adevar, moralitate... Serios? Ar fi dezirabil sa poti si sustine cumva afirmatia asta, ca sa nu fie gratuita. In realitate, orice fel de studiu sociologic realizat pana in prezent pe aceasta tema indica o corelatie negativa intre bunastarea unei societati si gradul de credinta. Adica, mai pe sleau: cu cat o societate are mai multi membri atei, cu atat acea societate este mai sanatoasa din punct de vedere social. In aceasta situatie sunt mai ales societatile scandinave sau Japonia spre exemplu. Pe de alta parte societatile care au (conform recensamintelor din respectivele tari, spre exemplu) un procent crescut de credinciosi sunt in general mai violente. In aceasta categorie sunt inscrise in primul rand societatile in care religia ia forme fundamentaliste, dar dupa ele urmeaza si cele in care religia e mai putin fundamentalista , insa raspandita la nivelul maselor largi. |
|
CR0N0S 1163 mesaje Membru din: 5/06/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Noiembrie 2011, ora 08:23
dumnezeul biblic este un dumnezeu care se ascunde,motivul nu il stim,e posibil totusi sa existe o explicatie si anume aceea ca de fapt NU exista.
Cei care cred ca exista sunt naivi.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 4 Noiembrie 2011, ora 09:29
De la: Yorick, la data 2011-11-03 18:30:16De la: 9am249382, la data 2011-11-03 18:04:50De la: 9am243736, la data 2011-11-03 11:41:48Dumnezeu este tot ce tine de dreptate, adevar, moralitate... eh, mai Yorick , e tare complicata si foarte simpla in acelasi timp, povestea asta si am sa spun de ce : am cazut de acord cu voi/ cu tine , ca de cind biserica, oricare ar fi ea acee, a fost etatizata, a servit unor interese....a intretinut zavistia intre culte / credinciosi si a provocat razboaie in numele unui dumnezeu razboinic , dispretuitor si razbunator ! si ca, in fanatismul lor, oamenii au facut mai mult rau decit bine ! asta-i un aspect si cind eu vorbesc despre sustinerea Lumii, NU la ei ma gindesc.....NU la acest fel de Credinta ci, la cel Profund , in care Dumnezeu e TOTUL , ma gindesc ! si le sunt recunoscatoare celor care-n tacere, nestiuti de nimeni , Iubesc total si neconditionat TOTUL si vibratia lor Inalta, sustine Materia asta din care suntem facuti si care s-ar sfarima ca nisipul de n-ar fi acest Liant ce-o tine adunata-n Forme vizibile si pipaibile... asta-i al doilea aspect ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
symy1 4661 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Zalau |
Postat pe: 4 Noiembrie 2011, ora 10:03
Buna dimineata tuturor cu inima buna,si iubire fata de cel de langa el.
Pentru doamne/domnisoare... ....pentru baieti ,dar pentru cei de pe acest topic..PROHIBITIE ca vad ca ati luat-o razna,vedeti doar fantome,si nu-l vedeti pe Stapanul Universului...
Raporteaza abuz de limbaj
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2011, ora 10:14
De la: CR0N0S, la data 2011-11-04 08:23:48dumnezeul biblic este un dumnezeu care se ascunde,motivul nu il stim,e posibil totusi sa existe o explicatie si anume aceea ca de fapt NU exista.Sunt de acord cu parerea ta,sti de ce;nu intelegi,nu cauti unde trebuie In sufletul tau cand ai stat in liniste si sa-ti spui in gandul tau,sincer'''Doamne vreau sa te cunosc'''...eu zic ca n-ai albit pe cap degeaba.
|
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2011, ora 10:18
De la: Yorick, la data 2011-11-03 18:30:16De la: 9am249382, la data 2011-11-03 18:04:50De la: 9am243736, la data 2011-11-03 11:41:48Dumnezeu este tot ce tine de dreptate, adevar, moralitate... Yorick,bine te-am gasit vad ca tot palid esti la fata,ma bucur ca tii cu dintii de principiile tale,dar nici eu nu pot sa ma uit la trecut,doar inainte...respecte Yorick
|
|
gabriel_fratila 411 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 4 Noiembrie 2011, ora 12:20
Disputele dintre creationisti si evolutionisti dureaza de secole. Dar...pana la aparitia unor dovezi certe si de necontestat, aceste teorii, raman ceea ce sunt, DOAR TEORII.
Cine alege sa creada in ele, nu va STI, ci doar va CREDE. Albert Einstein a scris o carte intitulata "Dumnezeu versus stiinta" in 1921. (cititi urmatoarea poveste adevarata) Intr-o sala de clasa a unui colegiu, un profesor tine cursul de filozofie: Sa va explic care e conflictul intre stiinta si religie? Profesorul ateu face o pauza si apoi ii cere unuia dintre noii sai studenti sa se ridice in picioare: Esti crestin, nu-i asa, fiule? Da, dle, spune studentul. Deci crezi in Dumnezeu? Cu siguranta. Dumnezeu e bun? Desigur, Dumnezeu e bun. E Dumnezeu atotputernic? Poate El sa faca orice? Da. Tu esti bun sau rau? Biblia spune ca sunt rau. Profesorul zambeste. Aha! Biblia! Se gandeste putin. Uite o problema pentru tine: Sa zicem ca exista aici o persoana bolnava si tu o poti vindeca. Poti face asta. Ai vrea sa il ajuti? Ai incerca? Da, dle. As incerca. Deci esti bun. N-as spune asta. Dar de ce n-ai spune asta? Ai vrea sa ajuti o persoana bolnava daca ai putea. Majoritatea am vrea daca am putea. Dar Dumnezeu, nu? Studentul nu raspunde, asa ca profesorul continua: El nu ajuta, nu-i asa? Fratele meu era crestin si a murit de cancer, chiar daca se ruga lui Isus sa-l vindece. Cum de Isus e bun? Poti raspunde la asta? Studentul tace. Nu poti raspunde, nu-i asa? El ia o inghititura de apa din paharul de pe catedra ca sa-i dea timp studentului sa se relaxeze. Hai sa o luam de la capat, tinere. Dumnezeu e bun? Pai?, da, spune studentul. Satana e bun? Studentul nu ezita la aceasta intrebare :Nu. De unde vine Satana? Studentul ezita. De la Dumnezeu. Corect. Dumnezeu l-a creat pe Satana, nu-i asa? Zi-mi, fiule, exista rau pe lume? Da, dle. Raul e peste tot, nu-i asa? Si Dumnezeu a creat totul pe lumea asta, corect? Da. Deci cine a creat raul? Profesorul a continuat. Daca Dumnezeu a creat totul, atunci El a creat si raul. Din moment ce raul exista si conform principiului ca ceea ce facem defineste ceea ce suntem, atunci Dumnezeu e rau. Din nou, studentul nu raspunde. Exista pe lume boli? Imoralitate? Ura? Uratenie? Toate aceste lucruri groaznice, exista? Studentul se foieste jenat. Da. Deci cine le-a creat? Studentul iarasi nu raspunde, asa ca profesorul repeta intrebarea. Cine le-a creat? Niciun raspuns. Deodata, profesorul incepe sa se plimbe in fata clasei. Studentii sunt uimiti. Spune-mi, continua el adresandu-se altui student. Crezi in Isus Cristos, fiule? Vocea studentului il tradeaza si cedeaza nervos. Da, domnule profesor, cred. Batranul se opreste din marsaluit. Stiinta spune ca ai 5 simturi pe care le folosesti pentru a identifica si observa lumea din jurul tau. L-ai vazut vreodata pe Isus? Nu, dle. Nu L-am vazut. Atunci spune-ne daca l-ai auzit vreodata pe Isus al tau? Nu, dle, nu l-am auzit. L-ai simtit vreodata pe Isus al tau, l-ai gustat sau l-ai mirosit? Ai avut vreodata o experienta senzoriala a lui Isus sau a lui Dumnezeu? Nu, dle, ma tem ca nu. Si totusi crezi in el? Da. Conform regulilor sale empirice, testabile, demonstrabile, stiinta spune ca Dumnezeul tau nu exista. Ce spui de asta, fiule? Nimic, raspunde studentul. Eu am doar credinta mea. Da, credinta, repeta profesorul. Asta e problema pe care stiinta o are cu Dumnezeu. Nu exista nicio dovada, ci doar credinta. Studentul ramane tacut pentru o clipa, inainte de a pune si el o intrebare. Dle profesor, exista caldura? Da. Si exista frig? Da, fiule, exista si frig. Nu, dle, nu exista. Profesorul isi intoarce fata catre student, vizibil interesat. Clasa devine brusc foarte tacuta. Studentul incepe sa explice. Poate exista multa caldura, mai multa caldura, super-caldura, mega-caldura, caldura nelimitata, caldurica sau deloc caldura, dar nu avem nimic numit "frig". Putem ajunge pana la 458 de grade sub zero, ceea ce nu inseamna caldura, dar nu putem merge mai departe. Nu exista frig daca ar exista, am avea temperaturi mai scazute decat minimul absolut de -458 de grade. Fiecare corp sau obiect e demn de studiat daca are sau transmite energie, si caldura e cea care face ca un corp sau material sa aiba sau sa transmita energie. Zero absolut (-458 F) inseamna absenta totala a caldurii. Vedeti, dle, frigul e doar un cuvant pe care il folosim pentru a descrie absenta caldurii. Nu putem masura frigul. Caldura poate fi masurata in unitati termice, deoarece caldura este energie. Frigul nu e opusul caldurii, d-le, ci doar absenta ei. Clasa e invaluita in tacere. Undeva cade un stilou si suna ca o lovitura de ciocan. Dar intunericul, profesore? Exista intunericul? Da, raspunde profesorul fara ezitare. Ce e noaptea daca nu intuneric? Din nou raspuns gresit, dle. Intunericul nu e ceva; este absenta a ceva. Poate exista lumina scazuta, lumina normala, lumina stralucitoare, lumina intermitenta, dar daca nu exista lumina constanta atunci nu exista nimic, iar acest nimic se numeste intuneric, nu-i asa? Acesta este sensul pe care il atribuim acestui cuvant. In realitate, intunericul nu exista. Daca ar exista, am putea face ca intunericul sa fie si mai intunecat, nu-i asa? Profesorul incepe sa-i zambeasca studentului din fata sa. Acesta va fi un semestru bun. Ce vrei sa demonstrezi, tinere? Da, dle profesor. Vreau sa spun ca premisele dvs filosofice sunt gresite de la bun inceput si de aceea concluzia TREBUIE sa fie si ea gresita. De data asta, profesorul nu-si poate ascunde surpriza. Gresite? Poti explica in ce fel? Lucrati cu premisa dualitatii, explica studentul? Sustineti ca exista viata si apoi ca exista moarte; un Dumnezeu bun si un Dumnezeu rau. Considerati conceptul de Dumnezeu drept ceva finit, ceva ce putem masura. Dle, stiinta nu poate explica nici macar ce este acela un gand. Foloseste electricitatea si magnetismul, dar NIMENI nu a vazut sau nu a inteles pe deplin vreuna din acestea doua. Sa consideri ca moartea e opusul vietii inseamna sa ignori ca moartea nu exista ca lucru substantial. Moartea nu e opusul vietii, ci doar absenta ei. Acum spuneti-mi, dle profesor, le predati studentilor teoria ca ei au evoluat din maimuta? Daca te referi la procesul evolutiei naturale, tinere, da, evident ca da. Ati observat vreodata evolutia cu propriii ochi, dle? Profesorul incepe sa dea din cap, inca zambind, cand isi da seama incotro se indreapta argumentul. Un semestru foarte bun, intr-adevar. Din moment ce nimeni nu a observat procesul evolutiei in desfasurare si nimeni nu poate demonstra ca el are loc, dvs. nu predati studentilor ceea ce credeti, nu? Acum ce sunteti, om de stiinta sau predicator? Clasa murmura. Studentul tace pana cand emotia se mai stinge. Ca sa continuam demonstratia pe care o faceati adineori celuilalt student, permiteti-mi sa va dau un exemplu, ca sa intelegeti la ce ma refer. Studentul se uita in jurul sau, in clasa. E vreunul dintre voi care a vazut vreodata creierul profesorului? Clasa izbucneste in ras. E cineva care a auzit creierul profesorului, l-a simtit, l-a atins sau l-a mirosit? Nimeni nu pare sa fi facut asta. Deci, conform regulilor empirice, stabile si conform protocolului demonstrabil, stiinta spune ? cu tot respectul, dle ? ca nu aveti creier. Daca stiinta spune ca nu aveti creier, cum sa avem incredere in cursurile dvs, dle? Acum clasa e cufundata in tacere. Profesorul se holbeaza la student, cu o fata impenetrabila. In fine, dupa un interval ce pare o vesnicie, batranul raspunde: Presupun ca va trebui sa crezi, pur si simplu? Deci, acceptati ca exista credinta si, de fapt, credinta exista impreuna cu viata, continua studentul. Acum, dle, exista raul? Acum nesigur, profesorul raspunde: sigur ca exista. Il vedem zilnic. Raul se vede zilnic din lipsa de umanitate a omului fata de om. Se vede in nenumaratele crime si violente care se petrec peste tot in lume. Aceste manifestari nu sunt nimic altceva decat raul. La asta, studentul a replicat: Raul nu exista, dle, sau cel putin nu exista in sine. Raul e pur si simplu absenta lui Dumnezeu. E ca si intunericul si frigul, un cuvant creat de om pentru a descrie absenta lui Dumnezeu. Nu Dumnezeu a creat raul. Raul este ceea ce se intampla cand din inima omului lipseste dragostea lui Dumnezeu. Este ca frigul care apare cand nu exista caldura sau ca intunericul care apare cand nu exista lumina. Profesorul s-a asezat. PS: Studentul era Albert Einstein Raporteaza abuz de limbaj
Nu ma duce in ispita, gasesc drumul singur. Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj! Pierdut ani, ofer recompensa!
|
|
Fosta membra 9am.ro 111 mesaje Membru din: 23/04/2011 |
Postat pe: 4 Noiembrie 2011, ora 12:44
Yorick iti place '''basmul''spus de Gabriel...
|
|
|
|
9am243736 2704 mesaje Membru din: 19/11/2010 |
Postat pe: 4 Noiembrie 2011, ora 12:54
De la: Yorick, la data 2011-11-03 18:30:16De la: 9am249382, la data 2011-11-03 18:04:50De la: 9am243736, la data 2011-11-03 11:41:48Dumnezeu este tot ce tine de dreptate, adevar, moralitate... este normal sa existe acea corelatie de care vorbesti, istoria ne arata ca acele popoare au luptat, cucerit, asuprit, acumulat, etc, etc... asta este fondul bogatiei, faptul ca nu au avut repere de moralitate, dreptate, adevar... sistemul in care traim anuleaza aceste repere si rezultatele incep sa se vada... nici cu partea a doua a comentariului nu sunt de acord, conform ultimelor recensaminte in randul tarilor civilizate, in care religia nu este folosita in scopuri personale, tarile cu procent crescut de credinciosi sunt mai bogate, oamenii mai toleranti, salariul mediu este mai ridicat iar somajul este mai mic cu 25-50 procente .... Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am243736 2704 mesaje Membru din: 19/11/2010 |
Postat pe: 4 Noiembrie 2011, ora 12:57
De la: 9am249382, la data 2011-11-03 18:04:50De la: 9am243736, la data 2011-11-03 11:41:48Dumnezeu este tot ce tine de dreptate, adevar, moralitate... ma intrebi tot pe mine, cel care am facut si sustinut afirmatia... intreaba-i pe cei care-s toma necredinciosu... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2011, ora 13:48
De la: 9am243736, la data 2011-11-04 12:57:41De la: 9am249382, la data 2011-11-03 18:04:50De la: 9am243736, la data 2011-11-03 11:41:48Dumnezeu este tot ce tine de dreptate, adevar, moralitate... aaa, nu, a fost retorica intrebarea si am folosit-o doar ca sa pot spune ce-am spus !
|
alehin 2584 mesaje Membru din: 25/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Noiembrie 2011, ora 14:23
si totusi.....nu exista !
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2011, ora 14:35
De la: alehin, la data 2011-11-04 14:23:16si totusi.....nu exista ! si totusi ....pe ce te bazezi ?
|
Fosta membra 9am.ro 14360 mesaje Membru din: 27/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Noiembrie 2011, ora 16:04
Dumnezeu nu exista !
Comentarii pe articolul Ce inseamna DUMNEZEU pentru TINE? Luiza_Gabriela Trimis de Luiza_Gabriela la 03 Noiembrie 2011, ora 18:23 Cei care au raspuns "da " la intrebarea "Credeti sau nu ca exista Dumnezeu?" sunt oameni care cred ca odata a existat si Harap-Alb sau Fat-Frumos . "Pentru 18% dintre romani nu exista o singura religie adevarata, toate marile religii ale lumii continand unele adevaruri fundamentale." De ce e nevoie de mai multe religii daca "exista un singur Dumnezeu" ? Multi romani habar nu au ce religie sunt ! Raporteaza limbaj inadecvat petronius Trimis de petronius la 03 Noiembrie 2011, ora 18:42 Femeie cand ti se va subrezi trupul ,si moartea te va bantui ,sa te vedem atunci unde vei alerga.Parca e mai plauzibil sa crezi ca vii de undeva si mergi spre undeva,decat ca vii de nicaieri si mergi spre nicaieri.Tie nu ti se pare la fel ? Raporteaza limbaj inadecvat mr_catalin Trimis de mr_catalin la 03 Noiembrie 2011, ora 18:44 E mai ... confortabil sa crezi ca vii de undeva si mergi spre undeva, nu mai plauzibil. Raporteaza limbaj inadecvat Luiza_Gabriela Trimis de Luiza_Gabriela la 03 Noiembrie 2011, ora 18:44 Nu draga . De la zero am plecat si la zero o sa ajung . Nu exista viata de apoi ,nici rai sau iad . Ar fi bine sa te documentezi mai bine si sa gandesti si apoi o sa-ti dai seama de ce se intampla si de ce spun eu toate astea. Te pup ! Raporteaza limbaj inadecvat casafamorsova Trimis de casafamorsova la 03 Noiembrie 2011, ora 18:53 DUMNEZEU SA TE MUSTRE SI SA AIBE MILA DE TINE DACA INDRAZNESTI SA SPUI CA NU EXISTA DUMNEZEU Raporteaza limbaj inadecvat Dinamic Trimis de Dinamic la 03 Noiembrie 2011, ora 18:53 Luiza_Gabriela, stimabila de unde ati scos procentul atat de exact? S-au v-ati documentat din fituicile recensamantului. Diferenta intre religie si crestinism e foarte mar. Apropo, romanii nu pot fii religii, ei sunt crestini in cea mai mare parte, indiferent de confesiune . Necunoastrea duce la ...erate.... Raporteaza limbaj inadecvat sopubr Trimis de sopubr la 03 Noiembrie 2011, ora 18:53 Hei lume daca tot vorbiti despre documentare, poate stiti ca Dumnezeu a fost motiv de polemica inca de multe secole in coace. Eu ca cercetator de profesie inconjurat de atei si cunoscand toate teoria ateista va pot spune ca Dumenzeu nu se poate explica prinzma stiintei, in spatiul si timp. Dumnezeu se simte: unii se rezuma la activitatea hormonala, altii la suflet. Fiecare e liber sa decida. Idee este ca suntem limitati si inca multe necunoscute domina lumea stiintifica. Ca urmare conceptul, divinitatea, fiecare cum vrea sa spuna lui Dumnezeu, sta inca in picioare! Raporteaza limbaj inadecvat Luiza_Gabriela Trimis de Luiza_Gabriela la 03 Noiembrie 2011, ora 18:55 @casafamorsova - indraznesc pentru ca asta este adevarul ! Nu am nevoie de mila nimanui ! Raporteaza limbaj inadecvat Luiza_Gabriela Trimis de Luiza_Gabriela la 03 Noiembrie 2011, ora 18:58 Divinitatea sta inca in picioare pentru ca oamenii accepta totul asa cum este . Nu sunt in stare sa schimbe ceva . Raporteaza limbaj inadecvat 9am8230 Trimis de 9am8230 la 03 Noiembrie 2011, ora 18:59 @ Luiza Nici o entitate caracterizata prin sintagma "cantitate neglijabila" (asa cum de altfel te autoevaluezi) nu poate emite pareri despre Dumnezeu . Ce reprezinta cunoasterea ta pe langa cunoasterea deplina, absoluta, ca sa poti emite pareri atat de transante ? Raporteaza limbaj inadecvat Luiza_Gabriela Trimis de Luiza_Gabriela la 03 Noiembrie 2011, ora 19:01 Dar ce reprezinta pentru tine cunoasterea absoluta ,deplina ? Raporteaza limbaj inadecvat 9am245315 Trimis de 9am245315 la 03 Noiembrie 2011, ora 19:03 Ok Luiza asa este cum spui tu, nu exista Dumnezeu, dar daca te rog frumos si fii sincera cand privesti un copil in ochii ce vezi ? Raporteaza limbaj inadecvat Luiza_Gabriela Trimis de Luiza_Gabriela la 03 Noiembrie 2011, ora 19:08 Nu stiu de ce bagi in aceasta discutie un copil nevinovat. Ce pot sa vad ? Un copil care nu stie ce il asteapta in viitor ..un copil caruia o sa i se bage in cap (sau nu) credinta in Dumnezeu ,fara ca el sa stie despre ce este vorba ... Raporteaza limbaj inadecvat 9am245315 Trimis de 9am245315 la 03 Noiembrie 2011, ora 19:12 Defineste-mi nevinovatia ? Raporteaza limbaj inadecvat lupushor Trimis de lupushor la 03 Noiembrie 2011, ora 19:14 imi cer scuze ca ma bag in seama si eu ... Daca pentru unii nu exista Dumnezeu asta nu inseamna ca EL nu exista , Dumnezeu ii asteapta pe toti sa sa intoarca la EL , pana si pacatosul pe cruce inainte "sa dea ochii cu moartea" s-a cait ... Unii oamenii incep sa creada in Dumnezeu tocmai atunci cand e prea tarziu si diavolul a reusit sa puna gheara pe ei si atunci fug repede la Dumnezeu sa ii salveze, daca au pacate multe si ei nu au credinta, diavolul nu va renunta la ei si va face tot ce e posibil si imposibil sa nu ii piarda ... diavolul il uraste pe Dumnezeu si precum noi avem "chipul si asemanarea lui Dumnezeu" , atunci el ne uraste si pe noi si ii place sa ne chinuie. Dumnezeu sa ne ierte !!! Raporteaza limbaj inadecvat Luiza_Gabriela Trimis de Luiza_Gabriela la 03 Noiembrie 2011, ora 19:17 Nu cred ca sunt in masura sa dau astfel de definitii ,mai ales ca nu imi plac copiii si nu o sa-mi doresc niciodata unul . Raporteaza limbaj inadecvat 9am152828 Trimis de 9am152828 la 03 Noiembrie 2011, ora 19:18 frumoase vorbe, insa fara insemnatate. Va place sa va auziti insa fara sa fiti la obiect. Felicit parerile voastre, insa nu credeti ca orice afirmatie cere o dovada? Nu poti sa afirmi fara echivoc k nu exista sau nu dumnezeu doar pe pareri, supozitii sau impresii. Asa ca , d-le... fi-ti mai rationale si argumentati-va pozitia, k sa ne dam si noi seama ca nu ganditi degeaba.tx Raporteaza limbaj inadecvat Dorulet Trimis de Dorulet la 03 Noiembrie 2011, ora 19:21 Voi ãºtia ce urlaþi în cor cã existã divinitate, ce dovezi aveþi...în afarã de culegerea aia de legende evreieºti, numitã "Biblie"? Nu înþeleg de ce vã luaþi de Luiza, care nu a fãcut altceva decât sã-ºi exprime propria-i pãrere. Nici voi, ca persoane nu sunteþi altceva decât o "cantitate neglijabilã"...cã doar nu sunteþi mai cu forfoi! Atât timp cât ºtiu sigur ce este "acolo sus" ºi nu sunt dovezi care sã sprijine ideea unei divinitãþi nici eu nu pot sã cred.... Raporteaza limbaj inadecvat Luiza_Gabriela Trimis de Luiza_Gabriela la 03 Noiembrie 2011, ora 19:21 Lupushor - de ce crezi ca Diavolul este cel rau ? Din cate am citit eu in biblie , Dumnezeu de invata sa ucidem ,sa ne razbunam , sa furam ...etc,ne impune legi si sa nu cercetam inainte de a crede . Tu ce parere ai ? Raporteaza limbaj inadecvat lupushor Trimis de lupushor la 03 Noiembrie 2011, ora 19:22 -Matei cap.13- “3. Si le-a grait lor multe, in pilde, zicand: Iata a iesit semanatorul sa semene. 4. Si pe cand semana, unele seminte au cazut langa drum si au venit pasarile si le-au mancat. 5. Altele au cazut pe loc pietros, unde n-aveau pamant mult si indata au rasarit, ca n-aveau pamant adanc; 6. Iar cand s-a ivit soarele, s-au palit de arsita si, neavand radacina, s-au uscat. 7. Altele au cazut intre spini, dar spinii au crescut si le-au inabusit. 8. Altele au cazut pe pamant bun si au dat rod: una o suta, alta saizeci, alta treizeci. 9. Cine are urechi de auzit sa auda.” Dupã ce le-a spus oamenilor pilda despre omul iesit la semãnat, Iisus le-a explicat ucenicilor întelesul profund al cuvintelor Sale: 18. Voi, deci, ascultati pilda semanatorului: 19. De la oricine aude cuvantul imparatiei si nu-l intelege, vine cel viclean si rapeste ce s-a semanat in inima lui; aceasta este samanta semanata langa drum. 20. Cea semanata pe loc pietros este cel care aude cuvantul si indata il primeste cu bucurie, 21. Dar nu are radacina in sine, ci tine pana la o vreme si, intamplandu-se stramtorare sau prigoana pentru cuvant, indata se sminteste. 22. Cea semanata in spini este cel care aude cuvantul, dar grija acestei lumi si inselaciunea avutiei inabusa cuvantul si il face neroditor. 23. Iar samanta semanata in pamant bun este cel care aude cuvantul si-l intelege, deci care aduce rod si face: unul o suta, altul saizeci, altul treizeci.” Raporteaza limbaj inadecvat Luiza_Gabriela Trimis de Luiza_Gabriela la 03 Noiembrie 2011, ora 19:24 @9am152828 - Gaseste tu o dovada "buna" ca exista Dumnezeu . Si daca te simti in masura ,fa-ma sa cred ce spui ! Raporteaza limbaj inadecvat lupushor Trimis de lupushor la 03 Noiembrie 2011, ora 19:27 Luiza_Gabriela Te rog din inima sa ne spui si noua unde ai gasit ca stie in Biblie, Evanghelie sau orice carte de religie Crestin - Ortodoxa "ne impune legi si sa nu cercetam inainte de a crede . " ? eu nu am gasit asa ceva pana acum ... dar poate ma luminezi tu acum si iti multumesc pentru ajutor. Raporteaza limbaj inadecvat 9am245315 Trimis de 9am245315 la 03 Noiembrie 2011, ora 19:28 Se pare totusi ca parintilor tai le-au placut copii si au adus pe lume o fiinta cu un suflet minunat Luiza-Gabriela, de care cineva a avut grija si careia ii s-a oferit oportunitatea de a alege. Raporteaza limbaj inadecvat Luiza_Gabriela Trimis de Luiza_Gabriela la 03 Noiembrie 2011, ora 19:32 Lupushor - Nu cred ca as putea lumina o minte atat de incetosata ca a ta! Nici semne ca vrei sa renunti la iluzii nu vad din partea ta . Raporteaza limbaj inadecvat lupushor Trimis de lupushor la 03 Noiembrie 2011, ora 19:33 Luiza_Gabriela vrei dovada? Tu crezi doar ceea ce vezi .. dar tu aerul il vezi? si totusi il respiri si nu poti traii fara el . Ioan 20 24. Iar Toma, unul din cei doisprezece, cel numit Geamãnul, nu era cu ei când a venit Iisus. 25. Deci au zis lui ceilalþi ucenici: Am vãzut pe Domnul! Dar el le-a zis: Dacã nu voi vedea, în mâinile Lui, semnul cuielor, ºi dacã nu voi pune degetul meu în semnul cuielor, ºi dacã nu voi pune mâna mea în coasta Lui, nu voi crede. 26. ªi dupã opt zile, ucenicii Lui erau iarãºi înãuntru, ºi Toma, împreunã cu ei. ªi a venit Iisus, uºile fiind încuiate, ºi a stat în mijloc ºi a zis: Pace vouã! 27. Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tãu încoace ºi vezi mâinile Mele ºi adu mâna ta ºi o pune în coasta Mea ºi nu fi necredincios ci credincios. 28. A rãspuns Toma ºi I-a zis: Domnul meu ºi Dumnezeul meu! 29. Iisus I-a zis: Pentru cã M-ai vãzut ai crezut. Fericiþi cei ce n-au vãzut ºi au crezut! Raporteaza limbaj inadecvat Luiza_Gabriela Trimis de Luiza_Gabriela la 03 Noiembrie 2011, ora 19:36 Nu mi s-a oferit oportunitatea de a alege inainte de a ma naste ... Daca mi s-ar fi oferit cu siguranta as fi ales sa nu ma nasc ...dar se pare ca nu am avut de ales si acum trebuie sa incerc sa ma adaptez intr-o societate destramata ,desi nu cred ca voi reusi vreodata . O atee intre credinciosi e cam greu de acceptat! Raporteaza limbaj inadecvat lupushor Trimis de lupushor la 03 Noiembrie 2011, ora 19:37 Luiza_Gabriela vad ca incepi sa jignesti si aceasta e dovada ca nu ai argumente in ceea ce spui.. si omul cand vede ca e incoltit nu face alceva decat sa loveasca ... iti doresc sa ai parte de o viata frumoasa " macar aici ca dupa nu stiu ceva va fii de sufletul tau ca eu nu te pot judeca " Dumnezeu sa te ierte si sa iti "dechida ochii " si sa vezi puterea lui. Raporteaza limbaj inadecvat 9am245315 Trimis de 9am245315 la 03 Noiembrie 2011, ora 19:42 Prietenii respectati decizia Luizei, in fond si la urma urmei Divinitatea ne accepta si ne iubeste si in momentele de ratacire, toti ne ratacim toti vorbim de Dumnezeu, dar toti barfim, suntem plini de rautate, ne-am omori pe strada cand ne intalnim, dar totusi vb asa frumos despre dragoste, degeaba vorbim despre ceva ce nu simtim, intradevar societatea este destramata si totusi fii tu schimbarea pe care o vrei de la lume. Raporteaza limbaj inadecvat Dorulet Trimis de Dorulet la 03 Noiembrie 2011, ora 19:43 Ha,ha,ha,ha....hai cã-i bunã! Mãi bãiatule sau fatã "Lupuºor", tu n-ai atâta ºcoalã câtã vacanþã am avut eu....vrei sã vezi care dintre noi doi este mai tare-n explicaþii "plauzibile"...hai, cã-þi rãspund eu! Aerul nu-l poþi vedea, dar se poate cuantifica, mãsura s.a.m.d ºtiinþific....în plus, ºtim exact ce conþine ºi cât....pânã la ce altitudine se poate respira.... Acum dã-mi ºi tu o dovadã cã zeul tãu existã deºi nu-l vedem....evident, o explicaþie ºtiinþificã! Raporteaza limbaj inadecvat Luiza_Gabriela Trimis de Luiza_Gabriela la 03 Noiembrie 2011, ora 19:44 Lupushor - Aerul il simte toata lumea ,dar pe Dumnezeu cine il simte sau ce simte ? Numai o persoana influentabila, sau care nu are spirit critic poate credea in asemenea absurditaþi. Iata una din contradicþiile majore ale religiei: Dacã Dumnezeu este atotputernic, de ce nu il poate invinge pe Satana (pe care de fapt tot el l-a creat!). Raporteaza limbaj inadecvat lupushor Trimis de lupushor la 03 Noiembrie 2011, ora 19:44 Luiza_Gabriela Esti acceptata .. te amenintat cineva cu ceva? te-a jignit cineva? tu ai deschis "cutia pandorei" Tu ai judecat oamenii, tu ai aruncat prima bolovanul. Raporteaza limbaj inadecvat lupushor Trimis de lupushor la 03 Noiembrie 2011, ora 19:51 omul a vrut sa cunoasca binele si raul .. mai exact eva a muscat din marul cunoasterii si dupa aceea "la pacalit " si p adam si pentru aceasta omul a fost izgonit din Rai si ii s-a oferit sansa sa cunoasca binele si raul . la judecata de apoi diavolul va fii judecat si el si atunci va da seama si el pentru faptele lui. daca tu omoari p cineva.... Dumnezeu crezi ca vine si t termina ? .. Nu .. iti da sansa sa t indrepti si sa te mantuiesti Raporteaza limbaj inadecvat mbogdan9 Trimis de mbogdan9 la 03 Noiembrie 2011, ora 19:55 o intrebare proateasca pt Luizica...De shi nu crezi in El..spui ca ai citit biblia...De ce?,,,Ai facuto din dorintza de arata ca nu este posibil shi nu sunt adevarate lucrurile spuse in ea, bazandute pe "dovezi shtintzifice"...sau pt atzi arata snobismul... Raporteaza limbaj inadecvat cipru_82 Trimis de cipru_82 la 03 Noiembrie 2011, ora 19:56 luiza esti departe de a cunoaste ceva despre ce vorbesti,oricum cand o sa cresti mare o sa-ntelegi Raporteaza limbaj inadecvat lupushor Trimis de lupushor la 03 Noiembrie 2011, ora 19:57 mbogdan9 t rog nu jignii! multumesc ! Raporteaza limbaj inadecvat Luiza_Gabriela Trimis de Luiza_Gabriela la 03 Noiembrie 2011, ora 19:57 Lupushor - Nu mai spune povesti de adormit copiii! Mai bine inveti pisica sa latre decat sa imi dai mie explicatii pe aici . Nu are nicio logica ce spui ! Si "Scufita rosie " pare mai credibila decat aberatiile pe care le spui tu ! Treci la somnic ! Ai uitat sa-ti bei lapticul? Raporteaza limbaj inadecvat Luiza_Gabriela Trimis de Luiza_Gabriela la 03 Noiembrie 2011, ora 20:00 @mbogdan9 - Mai bine inveti sa scrii corect romaneste si apoi vorbesti. @cipru_82 - Sunt destul de mare pentru a stii ce spun si gandesc ! In schimb tu nu te-ai maturizat deloc in gandire . Raporteaza limbaj inadecvat lupushor Trimis de lupushor la 03 Noiembrie 2011, ora 20:01 Luiza_Gabriela vad ca tu inca nu dormi .. deci nu spun povesti :D te astept pe tine sa imi dai lapticul Raporteaza limbaj inadecvat lupushor Trimis de lupushor la 03 Noiembrie 2011, ora 20:05 eu renunt sa mai vb cu cineva care nu vrea sa vada adevarul "Cel mai destept cedeaza primul " Raporteaza limbaj inadecvat Luiza_Gabriela Trimis de Luiza_Gabriela la 03 Noiembrie 2011, ora 20:09 Lupushor - vad ca incerci mereu sa ai ultimul cuvant de spus . Se pare ca nu ai renuntat ... Ar fi indicat sa-i ceri " Bunului Dumnezeu " lapticul , eu poate o sa te otravesc! Raporteaza limbaj inadecvat mbogdan9 Trimis de mbogdan9 la 03 Noiembrie 2011, ora 20:11 Luiza_Gabriela In primul rand nu shtiam ca dau lucrare de control la gramatik, in al dilea rand tziam pus o intrebare destul de serioasa de ce ai citit biblia shi rasp tau a fost prostesc ..Ce insemna a fi matur Sa zici ca nu ex dumnezeu ?...Eshti tare in gandire... Raporteaza limbaj inadecvat lupushor Trimis de lupushor la 03 Noiembrie 2011, ora 20:14 eu imi asum riscul si accept laticul de la tine ... nu cred ca te lasa p tine constinta si inima sa ma otravesti. Raporteaza limbaj inadecvat Marin56 Trimis de Marin56 la 03 Noiembrie 2011, ora 20:15 Dorulet, singura dovada ca ceva exista, este aceea ca avem viata , fara de care nu am exista. De undeva ea vine si o simtim pretutindeni, numai sa vrem sa o simtim. Nu este inca demonstrata stiintific, dar fara ea nu am exista si altfel nu ne-am mai certa pe aici. De undeva ea vine. Ni se transmite prin spatiu.Si nu numai noua. Dar asta nu inseamna ca l-am apucat pe Dumnezeu de picior , cum se spune... Raporteaza limbaj inadecvat Luiza_Gabriela Trimis de Luiza_Gabriela la 03 Noiembrie 2011, ora 20:17 Bogdanel - Am citit biblia din pura curiozitate. Nu dai lucrare la gramatica , dar din respect pentru limba romana si pentru cei care-ti citesc comentariile absurde si ilogice ar fi bine sa scrii corect ! Fiecare e liber sa gandeasca cum vrea ! Asa ca nu incerca sa te mai contrazici cu mine ca nu ai nimic de castigat! Eu mi-am spus simpla parere . Daca nu esti in stare sa o accepti si sa o intelegi ,asta e problema ta . Raporteaza limbaj inadecvat Silviu Trimis de Silviu la 03 Noiembrie 2011, ora 20:17 Problema e simpla ... va omorati de pomana cu Luiza asta ... care are tot dreptul sa gandesca asa ... Cand eram tanar gandeam cam ca ea. Asa am fost crescut ... dar cand mi s-a nascut primul copil care are acum 28 ani, ... avea 6 ore de cand iasise din trupul mamei sale si am luat-o in brate ... ehe, cand mi-am luat fiica in brate am simtim adierea lui Dumnezeu ... am simtit fizi ce inseamna Dumnezeu. Nu e nevoie de nici o "dovada" ca exista Dumnezeu ... Crezi sau nu crezi. Esenta oricarei religii nu are la baza dovada. E diferenta esentoala intre materialism si metafizica. Daca esti materialist iti trebuie dovezi. Daca crezi, nu-ti trebuie nici o dovada ! Crezi si gata ! Daca nu crezi, e tot gata ! Pana acum nu a reusit nimeni sa transeze chestia asta. Si nici nu va reusi ! Daca credeti ca Dumnezeu a facut lumea altfel decat va place voua, nu e nici o problema ... faceti de asa maniera incat sa faceti voi o lume mai buna ! Asta vrea Dumnezeu de la voi ! Luizo, esti tanara .. mai ai o viata sa te mai gandesti ... Ai tot timpul din lume .. Iar voi, care va repeziti s-o dati de pamant, dati dovada de toleranta, daca chiar credeti in Dumnezeu ar trebui sa aveti o atitudine muuuult mai intelegatoare fata de cei ca Luiza ... Altminteri nu va diferentiati de ea. Raporteaza limbaj inadecvat lupushor Trimis de lupushor la 03 Noiembrie 2011, ora 20:20 "Trimis de Luiza_Gabriela la 03 Noiembrie 2011, ora 18:23 Cei care au raspuns "da " la intrebarea "Credeti sau nu ca exista Dumnezeu?" sunt oameni care cred ca odata a existat si Harap-Alb sau Fat-Frumos " toti t acceptam dar tu jignesti oamenii si o faci si public ... t crezi mult prea superioara si d aceeam am reactionat toti. tu ai deschis subiectul ... asa ca data viitoare vii mai atenta ! Raporteaza limbaj inadecvat Luiza_Gabriela Trimis de Luiza_Gabriela la 03 Noiembrie 2011, ora 20:21 Lupushor- mai bine te feresti ! Sigur m-ar lasa constiinta si inima sa fac asta ... Nu cred ca ti-ar duce cineva dorul . Nici nu ti s-ar observa lipsa . Ai fi doar inca unul in minus . Raporteaza limbaj inadecvat maftei_mircea Trimis de maftei_mircea la 03 Noiembrie 2011, ora 20:22 Pentru mbogdan9; Bogdane, fãrã supãrare, chiar trebuie sã-þi reiei primele 8 clase în care se învaþã gramatica limbii române. Pe bune cã ai neapãratã nevoie! Raporteaza limbaj inadecvat cipru_82 Trimis de cipru_82 la 03 Noiembrie 2011, ora 20:23 :)) vai vai vai Raporteaza limbaj inadecvat lupushor Trimis de lupushor la 03 Noiembrie 2011, ora 20:25 Silviu Fiecare e liber sa creada in ceea c vrea , asa k nu putem sa o fortam sa creada in Dumnezeu daca ea nu vrea . "Dragoste cu forta nu s poate obtine" Raporteaza limbaj inadecvat lupushor Trimis de lupushor la 03 Noiembrie 2011, ora 20:28 Luiza_Gabriela te vad ca debordezi de inteligenta .... ma bucur pentru tine si sper sa ai acelasi avant si cand o sa dai cu "capul de pragul de jos" Raporteaza limbaj inadecvat Dorulet Trimis de Dorulet la 03 Noiembrie 2011, ora 20:32 Marinicã dragã, cel puþin ºtiinþa cautã rãspunsuri logice ºi nu se bazeazã pe "supranatural", nici nu ridicã o ipotezã la rangul de argument fãrã dovezi clare, palpabile, mãsurabile etc. Mã întreb, oare chiar nu se mai învaþã la ºcoalã despre "Teoria evoluþiei"?! Iar dacã asta nu explicã ÎNCà despre cum a apãrut viaþa sau despre naºterea Universului...nu înseamnã cã este necesar sã credem în existenþa vreunui zeu. Spunea cineva mai sus un mare adevãr cã este "mai comod" sã crezi în supranatural, decât sã-þi omori neuronii cãutând tainele universului... Raporteaza limbaj inadecvat mbogdan9 Trimis de mbogdan9 la 03 Noiembrie 2011, ora 21:07 Luiza_Gabriela Dar cn a zis ca respect limba romana ... Pt mn romania e ca pt u dumnezeu...in concluzie ajungi de unde ai plecat iar "din pura curiozitate" nu ex cand vorbeshti de biblie , chiar tu ai zis , copil fiind itzi baga ceilaltzi cu fortza in cap prostii despre religie, poate e adevarat , dar totushi de ce curiozitatea asta despre ceva care tzia fost bagat in cap cu forta...Daca tu zici ca eo incerk satzi demonstrez ca ex Dumnezeu te insheli, daca ma intrebi ce cred despre el nutzi rasp(ceia ce sunt sigur ca nu te intereseaza)...Ce ai zis tu pana ak referitor la persoana mea cred ca e definitzia ideala pt u...(fara jigniri)...chiar numi face placere deosebita sa despik firu in 4 ... shi nici intrun caz cu tn .... Raporteaza limbaj inadecvat mely_eco Trimis de mely_eco la 03 Noiembrie 2011, ora 21:28 Luiza_ Gabriela Tu zici ca vrei sa te convinga cineva de existenta lui Dumnezeu, ca vrei dovezi palpabile..Ei bine singurul care te poate convinge e insusi Dumnezeu..dar crede-ma ca nu vrei sa te convinga El direct. Dumnezeu are propriile lui metode prin care te poate convinge si care uneori pot sa nu fie chiar pe placul tau. Oricum sper ca Dumnezeu sa te lumineze si sa te ajute sa-l descoperi inainte de a fi prea tarziu.. Raporteaza limbaj inadecvat aaudrey Trimis de aaudrey la 03 Noiembrie 2011, ora 21:34 atunci cand viata se va putea crea intr-un laborator, atunci eu voi inceta sa mai cred ca exista Dumnezeu! Raporteaza limbaj inadecvat calutul Trimis de calutul la 03 Noiembrie 2011, ora 21:39 Cand veti depasi conditia de "A CREDE" si veti ajunge la "A CUNOASTE" atunci nu veti mai avea nevoie de argumente..... Raporteaza limbaj inadecvat alexandru_goia Trimis de alexandru_goia la 03 Noiembrie 2011, ora 21:43 A FOST CANDVA PE PAMANT UN OM CARE SE NUMEA ISUS CRISTOS. EL NE-A INVATAT CE INSEAMNA VIATA SI CUM TREBUIE SA O TRAIM. DESI A FACUT MULTE MINUNI ,A FOST CONTESTAT DE UNII. MEREU A ZIS CA "NU EU AM FACUT ACESTEA CI TATAL MEU SAU CREDINTA TA TE-A VINDECAT. CEI CARE AU CREZUT IN EL AU ZIS:ESTE DUMNEZEU'' ,cei care nu au crezut au zis ca blasfemiaza. el a spus simplu: sunt fiul tatalui meu! PRINTRE ALTE MULTELE A ZIS ASA: NIMENI NU AJUNGE LA TATAL DECAT PRIN MINE!!! CEI CARE SE INTREABA CE INSEAMNA DUMNEZEU,AR TREBUI MAI INTAI SA SE INTREBE : CINE A FOST ISUS CRISTOS? CINE VA FI TOTAL INTELES CINE A FOST ISUS CRISTOS POATE APOI SA SE INTREBE : CE INSEAMNA DUMNEZEU? ACUM, EXISTA DOUA VARIANTE: UNII AU INTELES CA ISUS CRISTOS A FOST UN OM CARE IUBEA LUMEA SI DE ACEEA TATAL A PUS DIN PUTEREA[IUBIREA] SA IN EL ,ALTII NU AU PUTUT SA CREADA ACEST FAPT[DEALTFEL NICI BISERICA DE PE ATUNCI] SI L-AU CONDAMNAT TOCMAI PE CEL CARE NU CONDAMNA NICIODATA PE NIMENI. ESTE DUREROS,INSA ALTFEL NU SE PUTEA, NU AR FI AVUT LOC INVIEREA. A FOST PLANUL TATALUI SI ISUS L-A ACCEPTAT[NIMENI ALTCINEVA NU AR FI FOST IN STARE]. SE PUNE INTREBAREA: DACA A INVIAT,UNDE ESTE? LA ACEASTA INTREBARE UNII STIU DEJA RASPUNSUL, ALTII INCA NU, DAR IL VOR AFLA SI ACESTIA PENTRU CA TATAL NU ISI PARASESTE NICIODATA COPIII. AM SPUS ACESTEA PENTRU A SE INTELEGE MAI BINE CA :CEL CARE INCA NU A DESCOPERIT CALEA,ADEVARUL SI VIATA,NU ARE ROST SA ISI PUNA INTREBAREA:CE INSEAMNA DUMNEZEU? NU POATE RASPUNDE LA ACEASTA INTREBARE, IAR PENTRU CEI CARE DEJA AU DESCOPERIT,AM SA LE SPUN ASA: DACA MAI EXISTA PE PAMANT UN SINGUR OM PE CARE NU IL IUBITI,ATUNCI NICI PE DUMNEZEU NU PUTETI SA-L DESCOPERITI !!!!!! INCERCATI,NIMENI NU ESTE UITAT! Raporteaza limbaj inadecvat alexandru_goia Trimis de alexandru_goia la 03 Noiembrie 2011, ora 21:43 A FOST CANDVA PE PAMANT UN OM CARE SE NUMEA ISUS CRISTOS. EL NE-A INVATAT CE INSEAMNA VIATA SI CUM TREBUIE SA O TRAIM. DESI A FACUT MULTE MINUNI ,A FOST CONTESTAT DE UNII. MEREU A ZIS CA "NU EU AM FACUT ACESTEA CI TATAL MEU SAU CREDINTA TA TE-A VINDECAT. CEI CARE AU CREZUT IN EL AU ZIS:ESTE DUMNEZEU'' ,cei care nu au crezut au zis ca blasfemiaza. el a spus simplu: sunt fiul tatalui meu! PRINTRE ALTE MULTELE A ZIS ASA: NIMENI NU AJUNGE LA TATAL DECAT PRIN MINE!!! CEI CARE SE INTREABA CE INSEAMNA DUMNEZEU,AR TREBUI MAI INTAI SA SE INTREBE : CINE A FOST ISUS CRISTOS? CINE VA FI TOTAL INTELES CINE A FOST ISUS CRISTOS POATE APOI SA SE INTREBE : CE INSEAMNA DUMNEZEU? ACUM, EXISTA DOUA VARIANTE: UNII AU INTELES CA ISUS CRISTOS A FOST UN OM CARE IUBEA LUMEA SI DE ACEEA TATAL A PUS DIN PUTEREA[IUBIREA] SA IN EL ,ALTII NU AU PUTUT SA CREADA ACEST FAPT[DEALTFEL NICI BISERICA DE PE ATUNCI] SI L-AU CONDAMNAT TOCMAI PE CEL CARE NU CONDAMNA NICIODATA PE NIMENI. ESTE DUREROS,INSA ALTFEL NU SE PUTEA, NU AR FI AVUT LOC INVIEREA. A FOST PLANUL TATALUI SI ISUS L-A ACCEPTAT[NIMENI ALTCINEVA NU AR FI FOST IN STARE]. SE PUNE INTREBAREA: DACA A INVIAT,UNDE ESTE? LA ACEASTA INTREBARE UNII STIU DEJA RASPUNSUL, ALTII INCA NU, DAR IL VOR AFLA SI ACESTIA PENTRU CA TATAL NU ISI PARASESTE NICIODATA COPIII. AM SPUS ACESTEA PENTRU A SE INTELEGE MAI BINE CA :CEL CARE INCA NU A DESCOPERIT CALEA,ADEVARUL SI VIATA,NU ARE ROST SA ISI PUNA INTREBAREA:CE INSEAMNA DUMNEZEU? NU POATE RASPUNDE LA ACEASTA INTREBARE, IAR PENTRU CEI CARE DEJA AU DESCOPERIT,AM SA LE SPUN ASA: DACA MAI EXISTA PE PAMANT UN SINGUR OM PE CARE NU IL IUBITI,ATUNCI NICI PE DUMNEZEU NU PUTETI SA-L DESCOPERITI !!!!!! INCERCATI,NIMENI NU ESTE UITAT! Raporteaza limbaj inadecvat gigi_72iosif Trimis de gigi_72iosif la 03 Noiembrie 2011, ora 22:01 In decursul anilor sau spus foarte multe, in functie de nivelul de evolutie la care s-a aflat omenirea. Acum cateva mii de ani ni s-a transmis de catre o persoana draga tuturor: "Eu sunt fiul lui Dumnezeu, la fel si voi sunteti, precum si ca viata este vesnica", pentru acest adevar sa lasat omorat si nea aratat ca viata exista si dupa falsa moarte. Printre multe alte exemple, acum cateva sute de ani o alta persoana a avut curajul sa spuna ca Pamantul este rotund, la fel adevarat, dar atunci la nivelul de evolutie al omenirii, la fel au preferat sa-l omoare decat sa accepte acel adevar. Mai exista un adevar, pe care uni il accepta si il constietizeaza, iar altii nu, si adica ca, cu totii ne-am dorit sa ne nastem pe acest Pamant, si nu am aparut din intamplare si fara voia noastra, ca am venit ca si fiinte spirituale care experimenteaza o viata Pamanteana, ca suntem creatori si fiecare dintre noi ne creem propria realitate si propria viata, faptul ca totul este in ordine, ca ne aflam pe trepte diferite de evolutie si fiecare suntem propriul nostru Dumnezeu care s-a desprins din sursa creatoare. Pentru Luiza, trebuie sa intelegi ca asta este lectia si experienta ta si ca totul este in regula, indiferent de ce spun ceilalti. Raporteaza limbaj inadecvat 9am10128 Trimis de 9am10128 la 03 Noiembrie 2011, ora 22:16 luisa a spus ca nu v-a avea copii niciodata si canu-i plac .cred ca-i place cel mai mult copii cruzi. Raporteaza limbaj inadecvat petronius Trimis de petronius la 03 Noiembrie 2011, ora 22:19 Draga mea 2 ani de zile am imbratisat ateismul,ma simteam singur ,ca nu exist,ca sunt un animal rational,cum de altfel multi sunt pe ci.imi puneam tot felul de intrebari in legatura cu divinitatea,am ajuns in situatia ca eu, un nenorocit la acea vreme(bine ca si acum tot cam la fel sunt,plin de pacate)sa il blamez pe Dumnezeu.O intrebare ptr tine Luiza,dupa tine si etimologic vorbind,O PARTE DINTR-UN INTREG ,POATE SA INTELEAGA INTREGUL??sa iti dau si un ex(sa presupunem,ca iei mainile tale picioarele tale si faci un robot,sa zicem ca ii dai un fel de viata artificiala,ca oricum cum ne-a dat Dumnezeu nu ai sa poti,acel robot care e parte din tine, poate sa te inteleaga in profunzime??Si daca vrei sa il afli pe Dumnezeu,la acest subiect,am scris pe undeva ce trebe sa faci ca sa il descoperi pe Dumnezeu;).Si cu asta inchei.Am zis in sinea mea.Dumnezeule daca tu existi sa imi dai in calea mea un om cu adevarat intelept si ceea ce ma va sfatui sa puna si el in practica si sa imi de-a raspunsuri logice la fiecare din intrebarile mele.Spre surprinderea mea asa s-a intamplat(era intelept si pamanteste si duhovniceste,e ortodox de rasarit).Multe calitati detine ,iti vorbeste si in alta limba daca nu intelegi cum trebuie in romana. Dorulet acesta care bantuie pe ci cu argumentele lui stiintifice e mic pe langa argumentele erudite ale acelui om.Cataline te inseli amarnic daca zici ca e mai confortabil sa crezi..poate ca e confort doar pentru cei care il au pe buze doar pe Hristos,nu si pentru cei care pun in aplicare legile lui. Oricum,concluzie. Fiti voi animale,eu vreau sa fiu om, creat de o divinitate!!La fel te pup si eu!! Raporteaza limbaj inadecvat sis2001_yoyo Trimis de sis2001_yoyo la 03 Noiembrie 2011, ora 22:21 Luiza-Gabriela, multi tineri (si nu numai) sunt de aceeasi parere ca si tine cand e vorba de Dumnezeu, nu esti singura... in principiu oamenii cu un nivel mai ridicat de educatie nu mai cred orbeste in biblie, isi pun intrebari, apoi aleg singuri ce sa creada. Dupa cum si studiul a arat, sunt destul de putini cei care neaga total existenta unui Dumnezeu, dar cand vine vorba de religii, e alta poveste. Oricum, nu are rost sa te certi cu oamenii care cred, nimeni nu castiga. Personal, eu evit subiectul... unii prieteni de-ai mei cred, altii nu, altii au intrebari... Ne respectam deciziile si gata, trecem la chestii mai importante. Probabil ca mbogdan9 stie gramatica limbii romane, doar ca ii place mai mult sa scrie asa (cum de altfel scriu multi copii, adolescenti in zilele astea) pt ca probabil i se pare mai interesant. Pupici la toti Raporteaza limbaj inadecvat Marin56 Trimis de Marin56 la 03 Noiembrie 2011, ora 22:30 Nea Alexandru, ca ar fi fost odata un om, care cica s-ar fi numit Iisus Hristos, nu contest. Dar ca altii s-au grabit sa-l ridice in slavi si sa-i atribuie puteri supranaturale , ce poate nu era necesar, asta este o alta poveste. De fapt cum e : E cu Cristos si cu Isus sau cum am zis eu. Ca de fapt la multe bordeie , atatea obiceiuri. Fiecare il scrie cum vrea si crede in el mai mult sau mai putin. Desi , afirmatia ca el ar fi fiul lui Dumnezeu , mi se pare cam deplasata. daca el era om rezulta ca si Dumnezeu e om , ce este total fals. Raporteaza limbaj inadecvat Ic3 Trimis de Ic3 la 03 Noiembrie 2011, ora 22:34 Mai..nea petronius..m-ai lasat masca.Debordezi de intelighentza.. Fiti voi animale,eu vreau sa fiu om, creat de o divinitate? Cum ai ajuns la concluzia ca cei care nu cred in mos gerila sunt animale? Te-a sclerozat cumva aghiazma si mataniile? Daca nu aderi la ideologia ce contrazice existenta divinitatii inseamna ca esti altfel decat cei care sunt plecati cu sorcova..Da..cu asta sunt de acord.Nu suntem atat de naivi si de creduli in maciuci si sutane soioase. Hai ca esti tare... Sanchi.....El era un super-ateu..dar a dat de luminita de la capatul tunelului si a devenit super-semianalfabetul pe care il vede de cate ori se uita in oglinda. Fugi repede..sa nu te prinda Scaraotzki!! :)) Raporteaza limbaj inadecvat mihaitza_cosmin19 Trimis de mihaitza_cosmin19 la 03 Noiembrie 2011, ora 22:44 ..ce sa zic grele discutii , eu zic e sau nu , aia nu mi se pare important ..oricum nu prea ma/ne afecteaza. Ce ma dispera ca ne incredem orbeste in Biserica - care este CEA MAI MARE AFACERE a omenirii , dar asta e ..oamenii sunt prosti , in mare parte oi fara minte , deci trebuie condusi. Dar dupa cum se poate observa in ultima perioada toti mai multi nu mai au nici o treaba cu Biserica , mai ales in orase unde se mai desteapta lumea. Raporteaza limbaj inadecvat 9am168290 Trimis de 9am168290 la 03 Noiembrie 2011, ora 23:20 ..nu ma intereseaza cine in ce anume crede sau nu. ceea ce eu nu inteleg este cum pot fi unii oameni atat de siguri pe ceea ce cred. nu este dovedita nici existenta si nici inexistenta lui dumnezeu. fiecare alege. credinta nu este acelasi lucru cu religia. cred in suflet. chiar daca ceea ce simtim este rezultatul unor hormoni sau whatever, efectul e acelasi! ador un apus superb, ador racoarea unei dimineti, energia primaverii, caldura verii, culorile toamnei, atmosfera sarbatorilor de iarna, privirile oamenilor, gesturile delicate, inventiile, existenta vietii si a mortii, orice ar fi dincolo, daca ar fi, paradoxurile, prietenii care ne dezamagesc sau nu, ma doare ignoranta si nerecunostinta omenirii fata de planeta, iubesc ca traiesc si multumesc oricui e nevoie pentru asta, stiintei, lui dumnezeu! fiti deschisi, orice e posibil, nu avem adevarul, nimeni! sau poate da! asta e frumusetea, ca nu stim :) Raporteaza limbaj inadecvat aaudrey Trimis de aaudrey la 03 Noiembrie 2011, ora 23:42 sunt muuulte biserici cu care nici Dumnezeu nu are nicio treaba, asa cum, cu siguranta, nu are nici cu religia. Dumnezeu e dincolo de toate astea. Daca Il cautam in religie sau in bisericile pervertite, nu Il vom gasi niciodata. Dumnezeu este unul singur si merita cunoscut. Nu e nicio o forta, nicio energie, ci o persoana... Eu nu cred ca exista Dumnezeu. Eu stiu ca exista. Stiu ca asta poate parea o nebunie pentru cineva care nu L-a cunoscut niciodata pe Dumnezeu. Dar El este la fel de real ca mine sau ca parintii mei... Ah, si nu, nu este vorba de autosugestie. Cand Il "vezi" pe Dumnezeu, stii sigur ca El este si ca e dincolo de imaginatia umana! Raporteaza limbaj inadecvat aaudrey Trimis de aaudrey la 03 Noiembrie 2011, ora 23:49 ...si intr-adevar nu trebuie sa ne jignim unii pe altii pentru ca avem pareri diferite... Raporteaza limbaj inadecvat 9am162749 Trimis de 9am162749 la 04 Noiembrie 2011, ora 00:47 pentru toti cei care inca mai credeti in Dumnezeu uitati-va la asta ca sa va luminati... (in sensul cel mai frumos al cuvantului): www.youtube.com/watch?v=XjL0fAVTAnw&feature=related cu drag :) Raporteaza limbaj inadecvat 9am162749 Trimis de 9am162749 la 04 Noiembrie 2011, ora 00:47 pentru toti cei care inca mai credeti in Dumnezeu uitati-va la asta ca sa va luminati... (in sensul cel mai frumos al cuvantului): www.youtube.com/watch?v=XjL0fAVTAnw&feature=related cu drag :) Raporteaza limbaj inadecvat amurach Trimis de amurach la 04 Noiembrie 2011, ora 01:31 Vai, vai, dar cate comentarii la un subiect asa sensibil Pentru moment doresc daca se poate sa comenteze prealuminatii crestini urmatorul citat “Vrea Dumnezeu sã opreascã rãul, dar nu poate? Atunci nu este omnipotent. Poate Dumnezeu sã opreascã rãul, dar nu vrea? Atunci el însuºi este rãu. Poate ºi vrea Dumnezeu sã opreascã rãul? Atunci de ce mai existã rãu în lume? Nu poate si nici nu vrea Dumnezeu sa opreasca raul? Atunci de ce Il numin Dumnezeu?” Epicur Raporteaza limbaj inadecvat BooG Trimis de BooG la 04 Noiembrie 2011, ora 06:45 @amurach eu nu sunt un simpatizant al lui Dumnezeu si nici nu ma intereseaza asa tare sa fiu alaturi de el... Dar eu am ales sa cred ca exista din cauza ca nu am nimic de pierdut... Am de pierdut daca aleg sa cred ca nu exista, si el de fapt sa existe... In plus cele 10 porunci nu e un lucru rau daca le respecti... Dpdv al unuia pe jumatate ateu [adica eu] biblia aia (sau cel putin noul testament) nu ne invata lucruri destructive ci doar chestii uzuale... Desigur starea de voma a Luizei in legatura cu D_zeu vine si din ipocrizia religiilor si a preotilor... Aceasi stare de voma continua o am si eu... In biblia aia insa Iisus a desfintat biserica de vreo cateva ori... inclusiv prin tatal nostru "cand va rugati nu ziceti vorbe multe si desarte (adica 4 ore de slujba ca sa cresteti vanzarea de lumanari la popi) ci doar "tatal nostru" in coltul vostru"... Facand un rezumat... Eu nu pierd decat 50 de secunde pe zi cu Dumnezeu si alea 50 de secunde zicand rugaciunea inainte de somn... Daca nu exista pierd 50 de secunde zilnic din viata mea... big deal... daca exista, avand in vedere (sau cel putin asa ma consider eu) ca sunt un om bun (sau cel putin care nu face rau) si mai zic si o rugaciune acolo 50 de secunde, nu vad de ce ar fi suparat pe mine... deci trec testul imputit numit viata... Desigur ca daca exista rai sau iad, eu nu as vrea nici una nici alta... As vrea doar un loc care sa ma tina ocupat... nu neaparat fericit dar ocupat... Asa cum e viata asta 3d si nu cea spirituala... Cand eram mai mic si eu eram revoltat si nu prea intelegeam rostul meu pe aici dar cu timpul m-am obisnuit cu ideea... AM nevoie de viata... Viata grea... cat mai multe greutati si oameni ticalosi... ma face sa fiu ocupat deci sa nu am timp sa ma plictisesc sau sa o iau razna... Desigur ca mi-as dori o planeta plina de resurse pe care sa o adinistrez de unu singur si cu care sa traiesc la infinit cu pitzi a mea, unde sa fac de toate... de la motoare cu abur, combustie, sa am timp sa invat toata fizica, sa imi fac avioane proprii sa le pilotez etc... dar deja e prea mult asa ca ma multumesc cu viata mea ticaloasa care ma tine ocupat... Acum raspunzand la intrebare alui epicur: Dumnezeu deja a oprit raul... Raul care il afecta pe el.. In sensul ca sufletele sunt entitati care nu pot fi distruse... deci ce a facut el cu diavolul e ca l-a izolat in lumea lui (aka iad)... "cine nu e cu mine e impotriva mea" zicea acelasi ipocrit... Deci Dumnezeu a vrut, si a putut sa opreasca raul... Din lumea lui cea spirituala... DIn lumea noastra ar putea dar nu vrea... de ce nu vrea, simplu... s-a fript de prea multe ori ca asa e el cam prost de felu lui... S-a fript cu lucifer, adam & eva si oamenii din vremea lui Noe, i-a parut de prea multe ori rau ca l-a creat pe om, si s-a hotarat sa ne dea testul asta numit viata... plin de rautati si obstacole... Asa cum am zis eu nu ma plang asa tare pentru ca nu am de ce... Pe mine daca ma tine ocupat, toate is bune si frumoase... Ii acord cele 50 de secunde pe zi de frica sa nu-mi chinuie pitzipoanca sau sa ma faca sa ma plictisesc... Judecand insa la rece DUmnezeu e un mare ipocrit... E cel mai mare ipocrit dintre ipocriti... Sau ma insel eu... Oricum am sa ii fac si o dedicatie .... Asa ca pentru 5:40 AM www.youtube.com/watch?v=GgLNw7aLePw ... aaaa ca o nota de final... Respect LUIZA... As vrea si eu sa fiu convins ca nu exista... Pentru ca as vedea lucrurile mult mai simplu daca as stii ca dupa ce imi inchei rolul in piesa de teatru se termina tot... Dar am mici indoieli ca balul va continua si dupa moarte... Sau poate NU... Raporteaza limbaj inadecvat premier_class1 Trimis de premier_class1 la 04 Noiembrie 2011, ora 07:37 Domnilor si Doamnelor !... Acest SUBIECT SENSIBIL este de prisos !!!... Daca doriti un raspuns la intrebarile dumneavoastra si NU vreti sa va mai bateti capul GINGAS -odihnit ,spuneti un singur cuvant : " DUMNEZEU !" Multi au scapat asa ( SIMPLU) de Chinurile Facerii unui Raspuns Pertinent ! Ex.:- Omul de cine este facut ? Soarele de cine este facut ? Universul de cine este facut ? DUMNEZEU DE CINE ESTE FACUT ! ... Aici apare DOGMA RELIGIOASA ! Daca depasesti LIMITELE INTREBARILOR esti : "MANA SATANEI ! " ...Unde dispare Mana LUI Dumnezeu si apare MANA Satanei numai un Calugar de la Schitul Sihla poate da Raspunsul ! "Eu Sunt Raspunsul !" ----Eu Omul ! --- Deoarece : -"Eu am scris Bibliile, Coranul ,eu am ridicat bisericile ,eu am construit drumurile ,casele ,fabricile ,uzinele ,calculatoarele ,becurile ,tranzistorii ,masinile . Crucile, Iadul si Raiul tot eu le-am inventat ! Glontul ,pistolul ,tunul tancul ,lumanarea ,racheta ,submarinul ,frigiderul ,icoana ,aspiratorul ,polizorul ,asfaltul ,canalizarile ,televizorul ,custile cu gratii ,,navetele spatiale ....ETC. ETC. Eu sunt DIRECT RASPUNZATORUL FAPTELOR MELE ! Inainte am inventat ZEITATI ,pentru toate Intrebarile noastre fara raspuns ! Acum ,de vre-o doua mii de ani am restrans socoteala la UNUL SINGUR ! DUMNEZEU ! Stiti dece L-am Inventat pe Dumnezeu ? ... Pentru ca Voi femeile impreuna cu copii vostrii sa ne Respectati pe Noi BARBATII ! De aceea nu dam salarii la Maicutele din Manastiri ci doar la Calugari ! Si asta fiindca DUMNEZEU ESTE BARBAT !.... NO COMENT !... Aici in acest cadru LAIC am strans averi colosale in NUMELE DOMNULUI ! Si continuam sa strangem ,deoarece cine da ,lui isi da ! Am pus stapanire pe cele trei perioade esentiale din viata omului : NASTEREA =botezul ,CASATORIA =cununia religioasa ,SI DECESUL=inmormantarea crestineasca , ,indoctrinand credinta sfanta in docmele bisericesti si IN NUMELE LUI DUMNEZEU ! Dar am uitat sa va spunem ca : - " CEA MAI MARE PSIHOZA A TUTUROR TIMPURILOR ESTE RELIGIA !" V-am spus-o acum ,pentru a va aduce putin cu picioarele pe pamant !... Ati amestecat aici Extraterestrii cu aiureala voastra mistico-religioasa ,uitand ca oricand puteti intra pe Youtube sa vedeti OZN-eurile filmate de NASA ! Stiti ca Monroe a spus ca : " Secolul XXI VS FI RELIGIOS SAU NU VA FI DELOC RELIGIOS ?" Ascultati melodia TARA TE VREA PROST ! Nu are nimeni nevoie de noi ,doar de banii nostrii ! Nu intereseaza pe nimeni de soarta noastra ,in afara de FISC ,prin recensamantul populatiei si a bunurilor detinute ! Nu ai bani ,nu ai ce cauta in biserica mai mult de trei zile ,fiindca vei fi luat in vizor si poftit AFARA , sa te inchini la usa deoarece si acolo-I DUMNEZEU ! Ati fost la MANASTRI ? Mai mult de TREI zile nu stai fara sa platesti ! Au aparut in 2011 si alte Religii ... " REPTILIENII " ! Reptilienii vor si ei sa se infrupte din ciolanul carnos al PROSTIEI OMENESTI ! Va rog sa nu va inervati prea tare fiindca veti face pe plac unora care au nevoie de noi MORTI ; bine inteles pentru a trai ei mai bine pe planeta . 10 Q My FRIENDS ! I'm Yours Forever ! Raporteaza limbaj inadecvat morenomch13 Trimis de morenomch13 la 04 Noiembrie 2011, ora 08:46 Pai si daca nu exista Dumnezeu, de ce se strofoaca unii si isi screm neuronii veniti de pe Nibiru ....si tratati la NASA cu halucinogene extraterestre...sa-l nege pe Dumnezeu????? Oare trebuie sa demonstrezi stiintific ca ceva nu exista, daca tu stii ca este o poveste?? Care e logica? Nimeni, normal nu face zarva sa demonstreze ca Pinochio..... nu exista, nu e asa? Iar daca nu......, invit pe teligentii fara credinta care nici ei nu stiu cum au aparut si nici nu vor sa inteleaga ca si big bangul trebuia proiectat de Cineva, sa conteste la nivel inalt existenta lui Pinochio, ca tot au dat unii exemplu......Existenta Lui Dumnezeu este INEVITABILA pt ratiunea umana si pt realitatea ce ne iconjoara, din simplul motiv ca El este cauza ultima a tuturor existentelor ! Insa Dumnezeu nu se intelege si cunoaste pe NET si cu o gandire indaratnica si ingusta...! Iar pt. unii care arunca noroi in Dumnezeu......parerea credintei despre ei este urmatoarea: "Zis-a cel nebun întru inima sa: "Nu este Dumnezeu!" Psalmul 52. O zi buna! Raporteaza limbaj inadecvat morenomch13 Trimis de morenomch13 la 04 Noiembrie 2011, ora 09:22 Pentru amurach cu citatul prea intelept ....Epicur......Raspuns: - Teologia ortodoxa are urmatoarea explicatie: existenta raului in lume este rezultatul VOINTEI LIBERE umane! Dumnezeu, ne-a creat liberi in deciziile noastre! Nu in ultimul rand...omul a vrut sa cunoasca binele si raul. Raul..in ortodoxie este definit ca absenta binelui, indepartarea de Dumnezeu. Daca Dumnezeu ar "starpi" raul existent, atunci s/ar anula libertatea vointei umane si am face binele in mod fortat si fara libertatea deciziei noastre! Dragostea divina are la baza LIBERTATEA! Iubesti sau faci bine doar daca tu decizi asta!! Altfel este manipulat impotriva vointei totul si am face binele fortat si am deveni "sfinti cu sila". Raul este si un efect al pacatului stramosesc (adica pacatul neascultarii lui Adam), dupa acest pacat raul a aparul ca si efect in lume, alterand relatia om-Dumnezeu, omului cu natura si lumea, omului cu semenii sai si a omului cu sine insusi ! Inca ceva.....LIBERTATEA VOINTEI UMANE este parte componenta a sufletului uman, pe langa ratiune si simtirea constienta a celor cinci simturi fizice cu care ne exprimam sufleteste in lumea fizica si ne raportam indirect la spriritual! Raporteaza limbaj inadecvat b_harlea Trimis de b_harlea la 04 Noiembrie 2011, ora 09:25 Am cateva intrebari pentru sustinatorii divinitatii: in primul rand cum ati aflat de existenta divinitatii (Dumnezeul crestin, banuiesc, in cele mai multe din cazurile de fata)? In al doilea rand cate religii (daca a fost vre-una) au lasat ceva de inteles despre vastitatea universului inainte de inventia telescopului? (mie personal mi se pare o ipocrizie si o nesimtire crasa ca biserica catolica sa spuna dupa 2000 de ani de crestinism ca "poate Dumnezeu a creat viata si pe alte planete") si in al treilea rand (din simplu motiv ca nu mai am timp sa continui lista de intrebari) daca va nasteati in China mai credeati in dumnezeu sau credeati in budha? Daca va nasteati pe undeva prin Arabia ati fi fost musulmani sau morti? pentru ca nu exista dreptul la ateism sau libera cugetare in mintile oamenilor de rand de acolo, si poate ca ati fi ajuns sa puneti bombe pe ici-colo in numele lui Alah. Eu personal am o repulsie fata de orice fel de religie cu atat mai mult cu cat de-a lungul timpului s-au comis atrocitati de nedescris in numele lui x sau y iar voi stati acum ca nu stiu ce si va intrebati daca e un loc in rai sa in iad pentru voi. Mai mult ca sigur o sa fie un loc la 6 metri sub pamant pentru fiecare dintr noi. Raporteaza limbaj inadecvat 9am078519 Trimis de 9am078519 la 04 Noiembrie 2011, ora 09:39 ptr luiza Daca nu crezi pastreaza ptr tine aberatiile acelea nu trebuie sa ni le comunici. As vrea sa te vad odata cind o sa ai o problema cu adevarat grava cum ai sa te tirasti si cum ai sa spui Doamne Ajutama. In marea lui bunatate Dumnezeu nu te va lasa te vaierta si te va ajuta sa nu uiti acest lucru atunci cind vei plati ptr aceste prosti. Raporteaza limbaj inadecvat b_harlea Trimis de b_harlea la 04 Noiembrie 2011, ora 09:44 Da, 2 metri nu 6, dar mai e ceva: nu o sa inceteze sa ma uimeasca cu cata vehementa apara femeile divinitatea cu toate ca au fost asuprite, numite vrajitoare si tratate ca niste carpe pana acum aproape 2 secole in numele lui "dumnezeu" Raporteaza limbaj inadecvat Herr_Spiegellman Trimis de Herr_Spiegellman la 04 Noiembrie 2011, ora 10:20 Obosit de a citit toate aberatiile unor indoctrinati, am sa va spun doar atat : NU EXISTA CRESTINI ! Va asteapta raiul dupa ce muriti ? Atunci de ce imediat cum va imbolnaviti, dati buzna in farmacii si in spitale ? Hmm ??? Ar trebui sa fiti RECUNOSCATORI ca aveti ocazia sa muriti ! Atata timp cat va comportati altfel decat ce sustine propria voastra religie, sunteti ori ipocriti, ori nu credeti cu adevarat in ceea ce sustineti ca ati crede. Raporteaza limbaj inadecvat orema_deva1 Trimis de orema_deva1 la 04 Noiembrie 2011, ora 10:21 Intamplator am primit pe e-mail cele de mai jos. Nu fac niciun comentariu doar le expun si cine vrea sa inteleaga ceva va intelege! Fiica marelui evanghelist nonagenar, Billy Graham, Anne Graham, într-un interviu în emisiunea "Early Show" (Spectacolul matinal), a fost întrebatã de Jane Clayson, cu privire la atacurile din 11 septembrie 2001 ºi i s-a pus o întrebare la care mulþi ar fi dat rãspunsuri nesatisfãcãtoare: "Cum a putut Bunul Dumnezeu sã lase sã se întâmple aºa ceva ºi sã priveascã atât de nepãsãtor aceasta catastrofã de pe pãmântul Americii?" Anne Graham, dupã ce a meditat câteva clipe, a dat un rãspuns magistral, a rãspuns cu niºte replici foarte logice, profunde ºi inspirate, nepregãtite dinainte (se poate vedea pe videoclipul înregistrat). Dânsa a precizat foarte calm ºi explicit, precizând urmãtoarele: "ªi eu mi-am pus deseori aceasta întrebare ºi mi-am gãsit urmãtoarele rãspunsuri.. . Cred - nu cred, dar sunt profund convinsã - cã Dumnezeu a fost ºi rãmâne adânc întristat de aceasta, la fel ca ºi noi, numai cã noi, de ani de zile, Îi spunem ºi chiar Îi poruncim sã iasã din ºcolile noastre, din guvernul ºi din vieþile noastre, cã ne descurcãm ºi singuri, fãrã ajutorul Lui... ªi, fiind El un adevãrat gentleman, cred cã pur ºi simplu S-a dat, calm, la o parte... Cum de mai îndrãznim noi oare sã-I cerem binecuvântarea, mila ºi protecþia Sa, daca Îi cerem sã ne lase în pace? (În lumina recentelor evenimente, fiind vorba de atacuri teroriste, atacuri armate în ºcoli etc.) Cred cã totul a început când Madeleine Murray O'Hare (doamna care a cerut ca America sã devinã o þarã atee ºi care a fost ucisã, iar corpul ei a fost gãsit recent) a afirmat cã nu dorea nici un fel de rugãciuni în ºcolile noastre, iar noi am spus O.K. Cererea ei a fost aprobatã ºi a devenit lege obligatorie în SUA... Apoi, cineva a spus cã mai bine nu am citi Biblia în ºcoli (Biblia care spune sã nu ucizi, sã nu furi ºi sã-þi iubeºti aproapele cã pe tine însuþi), iar noi am spus O.K.. Apoi, dr. Benjamin Spock a spus cã nu ar trebui sã ne plesnim copiii atunci când se poartã urât, pentru ca aceasta le-ar afecta mica lor personalitate ºi stima de sine (fiul dr. Spock s-a sinucis). Iar noi am spus cã un expert trebuie sã ºtie ce vorbeºte, aºa cã am spus O.K. Apoi, altcineva a spus cã profesorii ºi diriginþii nu ar trebui sã îi disciplineze pe copii atunci când greºesc. Iar conducãtorii de ºcoli au spus cã nici un membru al personalului sã nu atingã vreun elev atunci când se poartã urât, pentru cã ºcolile nu au nevoie de publicitate proastã ºi în nici un caz de procese. (Totuºi, existã o mare diferenþã între a disciplina ºi a atinge, a bate, a plesni, a lovi, a umili, etc.). Iar noi am spus O.K. Apoi, cine ºtie ce membru inteligent al consiliului de conducere al vreunei ºcoli a spus cã, bãieþii fiind bãieþi, vor face dragoste oricum, deci ar trebui sã le dãm fiilor noºtri prezervative. Aºa, ei vor putea sã se distreze cât vor, iar noi nu vom trebui sã le spunem pãrinþilor cã le-au primit de la ºcoalã. Iar noi am spus O.K. Apoi, unii dintre aleºii noºtri de vârf au spus cã nu conteazã ceea ce fac în viaþa lor privatã atât timp cât îºi fac treaba la slujbã. De acord, a spus fiecare din noi, mie nu-mi pasã de ceea ce face altcineva, inclusiv preºedintele, în viaþa sa privatã, atât timp cât am o slujbã ºi economia merge bine. Apoi, unii dintre aleºii noºtri de vârf au spus cã nu conteazã ceea ce fac în viaþa lor privatã atât timp cât îºi fac treaba la slujbã. De acord, a spus fiecare din noi, mie nu-mi pasã de ceea ce face altcineva, inclusiv preºedintele, în viaþa sa privatã, atât timp cât am o slujbã ºi economia merge bine. Apoi, niºte libertini au cerut sã tipãrim cât mai multe reviste cu femei goale, în semn de respect ºi apreciere a frumuseþii feminine.. Iar noi am spus O.K. Apoi, altcineva a împins acea apreciere un pas mai departe, publicând fotografii cu copii goi, ºi încã mai departe, afiºându-le pe Internet. Iar noi am spus O.K., au dreptul la liberã exprimare. Apoi, altcineva a împins acea apreciere un pas mai departe, publicând fotografii cu copii goi, ºi încã mai departe, afiºându-le pe Internet. Iar noi am spus O.K., au dreptul la liberã exprimare. Apoi, industria show-business-ului a spus: hai sã facem show-uri TV ºi filme care sã promoveze îndepãrtarea de Dumnezeu, violenþa ºi sexul ilicit, sã înregistrãm melodii care sã încurajeze violurile, drogurile, crimele, sinuciderea ºi temele satanice. Iar noi am spus cã nu este decât entertainment - amuzament, nu are efecte adverse ºi oricum nu o ia nimeni în serios, aºa ca totul a mers înainte. Iar acum ne întrebãm speriaþi de ce copiii noºtri nu au conºtiinþa, de ce nu disting binele de rãu, de ce nu îi deranjeazã sã ucidã pe strãini, pe colegii de clasã sau pe ei înºiºi. Probabil cã, dacã ne-am gândi mai mult, ne-am da seama de ce. Cred cã totul se reduce la faptul cã ceea ce vei semãna, aceea vei ºi culege. Noi Îi spunem lui Dumnezeu: Dragã Doamne, de ce nu ai salvat-o pe acea fetiþa ucisã în clasã? Iar Dumnezeu rãspunde: Dragul meu, Eu am fost alungat din ºcoli, nu puteam fi acolo. Cum puteam Eu fi acolo, când voi mi-aþi spus sã plec din ºcoli? E ciudat cum oamenii Îl dispreþuiesc pe Dumnezeu, ºi apoi se întreabã cu naivitate de ce totul merge tot mai prost. Este ciudat cum de credem tot ceea ce scriu ziarele, dar noi ne îndoim de ceea ce spune Biblia. E ciudat cum de toþi oamenii vor sa meargã în ceruri, deºi nu cred, nu gândesc, ºi nu spun sau nu fac nimic din ceea ce scrie în Biblie. Este ciudat cum de unii pot spune: da, eu cred în Dumnezeu ºi de fapt sã îl urmeazã pe Satana, care, se ºtie cã, la rândul lui, crede ºi el în Dumnezeu... E ciudat cum ne repezim sã judecam, dar nu ne place sã fim judecaþi. E ciudat cum de se pot trimite mii de glume prin e-mail ºi ele se rãspândesc precum focul sãlbatic, dar când începi sã trimiþi mesaje privindu-L pe Dumnezeu, oamenii se gândesc de doua ori înainte de a le trimite ºi altora. E ciudat cum de tot ceea ce este vulgar, crud ºi obscen trece liber prin cyberspaþiu, dar orice discuþie publicã despre Dumnezeu este împiedicatã la ºcoalã ºi la locul de muncã. Este, în sfârºit, ciudat cum poate fi cineva atât de înflãcãrat de dragoste pentru Hristos fiind în acelaºi timp un creºtin invizibil în timpul sãptãmânii." Raporteaza limbaj inadecvat demirel_matei Trimis de demirel_matei la 04 Noiembrie 2011, ora 10:23 Dumnezeu vs. stiinta, Intr-o sala de clasa a unui colegiu, un profesor tine cursul de filozofie… Sa va explic care e conflictul intre stiinta si religie… Profesorul ateu face o pauza si apoi ii cere unuia dintre noii sai studenti sa se ridice in picioare. Esti crestin, nu-i asa, fiule? Da, dle, spune studentul Deci crezi in Dumnezeu? Cu siguranta Dumnezeu e bun? Desigur, Dumnezeu e bun. E Dumnezeu atotputernic? Poate El sa faca orice? Da Tu esti bun sau rau? Biblia spune ca sunt rau. Profesorul zambeste cunoscator. Aha! Biblia! Se gandeste putin. Uite o problema pt tine. Sa zicem ca exista aici o persoana bolnava si tu o poti vindeca. Poti face asta. Ai vrea sa il ajuti? Ai incerca? Da, dle. As incerca. Deci esti bun. N-as spune asta. Dar de ce n-ai spune asta? Ai vrea sa ajuti o persoana bolnava daca ai putea. Majoritatea am vrea daca am putea. Dar Dumnezeu, nu… Studentul nu raspunde, asa ca profesorul continua. El nu ajuta, nu-i asa? Fratele meu era crestin si a murit de cancer, chiar daca se ruga lui Isus sa-l vindece. Cum de Isus e bun? Poti raspunde la asta? Studentul tace. Nu poti raspunde, nu-i asa? El ia o inghititura de apa din paharul de pe catedra ca sa-i dea timp studentului sa se relaxeze. Hai sa o luam de la capat, tinere. Dumnezeu e bun? Pai…, da, spune studentul Satana e bun? Studentul nu ezita la aceasta intrebare “Nu” De unde vine Satana? Studentul ezita. De la Dumnezeu. Corect. Dumnezeu l-a creat pe Satana, nu-i asa? Zi-mi, fiule, exista rau pe lume? Da, dle. Raul e peste tot, nu-i asa?Si Dumnezeu a creat totul pe lumea asta, corect? Da Deci cine a creat raul? Profesorul a continuat. Daca Dumnezeu a creat totul, atunci El a creat si raul. Din moment ce raul exista si conform principiului ca ceea ce facem defineste ceea ce suntem, atunci Dumnezeu e rau. Din nou, studentul nu raspunde. Exista pe lume boli? Imoralitate? Ura? Uratenie? Toate aceste lucruri groaznice, exista? Studentul se foieste jenat. Da Deci cine le-a creat? Studentul iarasi nu raspunde, asa ca profesorul repeta intrebarea. Cine le-a creat? Niciun raspuns. Deodata, profesorul incepe sa se plimbe in fata clasei. Studentii sunt uimiti. Spune-mi, continua el adresandu-se altui student. Crezi in Isus Cristos, fiule? Vocea studentului il tradeaza si cedeaza nervos. Da, dle profesor, cred. Batranul se opreste din marsaluit. Stiinta spune ca ai 5 simturi pe care le folosesti pt a identifica si observa lumea din jurul tau. L-ai vazut vreodata pe Isus? Nu, dle. Nu L-am vazut. Atunci spune-ne daca l-ai auzit vreodata pe Isus al tau? Nu, dle, nu l-am auzit. L-ai simtit vreodata pe Isus al tau, l-ai gustat sau l-ai mirosit? Ai avut vreodata o experienta senzoriala a lui Isus sau a lui Dumnezeu? Nu, dle, ma tem ca nu. Si totusi crezi in el? Da. Conform regulilor sale empirice, testabile, demonstrabile, stiinta spune ca Dumnezeul tau nu exista. Ce spui de asta, fiule? Nimic, raspunde studentul. Eu am doar credinta mea. Da, credinta, repeta profesorul. Asta e problema pe care stiinta o are cu Dumnezeu. Nu exista nicio dovada, ci doar credinta. Studentul ramane tacut pt o clipa, inainte de a pune si el o intrebare. Dle profesor, exista caldura? Da Si exista frig? Da, fiule, exista si frig. Nu, dle, nu exista. Profesorul isi intoarce fata catre student, vizibil interesat. Clasa devine brusc foarte tacuta. Studentul incepe sa explice. Poate exista multa caldura, mai multa caldura, super-caldura, mega-caldura, caldura nelimitata, caldurica sau deloc caldura, dar nu avem nimic numit “frig”. Putem ajunge pana la 458 de grade sub zero, ceea ce nu inseamna caldura, dar nu putem merge mai departe. Nu exista frig – daca ar exista, am avea temperature mai scazute decat minimul absolut de -458 de grade. Fiecare corp sau obiect e demn de studiat daca are sau transmite energie, si caldura e cea care face ca un corp sau material sa aiba sau sa transmita energie. Zero absolut (-458 F) inseamna absenta totala a caldurii. Vedeti, dle, frigul e doar un cuvant pe care il folosim pentru a descrie absenta caldurii. Nu putem masura frigul. Caldura poate fi masurata in unitati termice, deoarece caldura este energie. Frigul nu e opusul caldurii, dle, ci doar absenta ei. Clasa e invaluita in tacere. Undeva cade un stilou si suna ca o lovitura de ciocan. Dar intunericul, profesore? Exista intunericul? Da, raspunde profesorul fara ezitare. Ce e noaptea daca nu intuneric? Din nou raspuns gresit, dle. Intunericul nu e ceva; este absenta a ceva. Poate exista lumina scazuta, lumina normala, lumina stralucitoare, lumina intermitenta, dar daca nu exista lumina constanta atunci nu exista nimic, iar acest nimic se numeste intuneric, nu-i asa? Acesta este sensul pe care il atribuim acestui cuvant. In realitate, intunericul nu exista. Daca ar exista, am putea face ca intunericul sa fie si mai intunecat, nu-i asa? Profesorul incepe sa-i zambeasca studentului din fata sa. Acesta va fi un semestru bun. Ce vrei sa demonstrezi, tinere? Dle profesor vreau sa spun ca premisele dvs filosofice sunt gresite de la bun inceput si de aceea concluzia TREBUIE sa fie si ea gresita. De data asta, profesorul nu-si poate ascunde surpriza. Gresite? Poti explica in ce fel? Lucrati cu premisa dualitatii, explica studentul… Sustineti ca exista viata si apoi ca exista moarte; un Dumnezeu bun si un Dumnezeu rau. Considerati conceptul de Dumnezeu drept ceva finit, ceva ce putem masura. Dle, stiinta nu poate explica nici macar ce este acela un gand. Foloseste electricitatea si magnetismul, dar NIMENI nu a vazut sau nu a inteles pe deplin vreuna din acestea doua. Sa consideri ca moartea e opusul vietii inseamna sa ignori ca moartea nu exista ca lucru substantial. Moartea nu e opusul vietii, ci doar absenta ei. Acum spuneti-mi, dle profesor, le predati studentilor teoria ca ei au evoluat din maimuta? Daca te referi la procesul evolutiei naturale, tinere, da, evident ca da. Ati observat vreodata evolutia cu propriii ochi, dle? Profesorul incepe sa dea din cap, inca zambind, cand isi da seama incotro se indreapta argumentul. Un semestru foarte bun, intr-adevar. Din moment ce nimeni nu a observat procesul evolutiei in desfasurare si nimeni nu poate demonstra ca el are loc, dvs. nu predati studentilor ceea ce credeti, nu? Acum ce sunteti, om de stiinta sau predicator? Clasa murmura. Studentul tace pana cand emotia se mai stinge. Ca sa continuam demonstratia pe care o faceati adineori celuilalt student, permiteti-mi sa va dau un exemplu, ca sa intelegeti la ce ma refer. Studentul se uita in jurul sau, in clasa. E vreunul dintre voi care a vazut vreodata creierul profesorului? Clasa izbucneste in ras. E cineva care a auzit creierul profesorului, l-a simtit, l-a atins sau l-a mirosit? Nimeni nu pare sa fi facut asta. Deci, conform regulilor empirice, stabile si conform protocolului demonstrabil, stiinta spune – cu tot respectul, dle – ca nu aveti creier. Daca stiinta spune ca nu aveti creier, cum sa avem incredere in cursurile dvs, dle? Acum clasa e cufundata in tacere. Profesorul se holbeaza la student, cu o fata impenetrabila. In fine, dupa un interval ce pare o vesnicie, batranul raspunde. Presupun ca va trebui sa crezi, pur si simplu…. Deci, acceptati ca exista credinta si, de fapt, credinta exista impreuna cu viata, continua studentul. Acum, dle, exista raul? Acum nesigur, profesorul raspunde: sigur ca exista. Il vedem zilnic. Raul se vede zilnic din lipsa de umanitate a omului fata de om. Se vede in nenumaratele crime si violente care se petrec peste tot in lume. Aceste manifestari nu sunt nimic altceva decat raul. La asta, studentul a replicat: Raul nu exista, dle, sau cel putin nu exista in sine. Raul e pur si simplu absenta lui Dumnezeu. E ca si intunericul si frigul, un cuvant creat de om pentru a descrie absenta lui Dumnezeu. Nu Dumnezeu a creat raul. Raul este ceea ce se intampla cand din inima omului lipseste dragostea lui Dumnezeu. Este ca frigul care apare cand nu exista caldura sau ca intunericul care apare cand nu exista lumina. Profesorul s-a asezat. Daca ai citit pana aici si zambesti cand ai terminat, trimite asta prietenilor si familiei, cu titlul “Dumnezeu vs. stiinta” PS: Studentul era Albert Einstein. Albert Einstein a scris o carte intitulata Dumnezeu vs. stiinta in 1921…. Raporteaza limbaj inadecvat morenomch13 Trimis de morenomch13 la 04 Noiembrie 2011, ora 10:25 Pentru b_harlea: In primul rand am aflat de existenta Lui Dumnezeu prin logica, astfel....Argumentul cauzalitatii in Ortodoxie spune ca indiferent cum pui problema aparitiei universului...totul are o cauza ultima. Ce vedem azi ca exista in univers este un EFECT, ce are la baza niste CAUZE, iar cauza big bangului de exemplu ar fi o exploxie a unor nori de praf si gaze iar cauza existentei acelui punct primordial si aprafului si gazelor cosmice cine sau care este....si tot asa pana realizezi ca nimik organizat nu poate aparea la intamplare si din nimik! totul este CAUZA -EFECT! E logic pt un om normal, nu? La problema cu telescopu, universul si faptul ca nici o religie nu a vorbit de vastitatea universului....te inseli si nu cunosti nimik pt ca in Biblia aia pe care nu o suporti, scrie la Psalmul 89 : „Ca o mie de ani inaintea ochilor Tai sunt ca ziua de ieri, care a trecut si ca straja noptii” iar Sf Ap. Petru spune clar ca " La Dumnezeu o mie de ani este ca o singura zi si o zi ca o mie de ani", aratand ca Dumnezeu este in afara timpului iar in plan fizic, in univers viteza luminii si gravitatia influenteaza timpul diferit. Credinta stia inainte cu cateva mii de ani ca telescoapele si NASA sa inteleaga...... ca timpul este relativ in univers si inaintea Lui Dumnezeu! Apoi, tot in Vechiul Testament se spune ca " Cerurile spun slava Lui Dumnezeu si facerea mainilor Lui o vesteste tari". As mai adauga si un citat din ateul Voltaire ce spune asa: " UNiversul ma incurca si nu pot gandi macar ca poate exista ceasul fara un Ceasornicar ! ". Legat de afirmatiile Bisericii Catolice cu viata pe alte planete....este doar afirmatia lor iar eu sunt crestin ortodox! Insa Dumnezeu poate face toate cate voieste....dar in cazul nostru real, nu vorbim de extraterestri, ortodoxia nu cauta extraterestri ci cunoasterea Lui Dumnezeu! In privinta locului unde ne nastem si credinta conditionata de locul unde traim pe pamant, musulman, hindus, primitiv in jungla, etc........exista o explicatie si aici: - ceilalti oameni, de alte credinte, inclusiv ateii sunt evaluati de Dumnezeu dupa legea CONSTIINTEI. Adica cat rau sau bine ai facut, indiferent de convingerile tuturor! In Biblie se spune asa: "cei fara de lege din fire fac ale legii, poruncile fiind scrise in inimile lor". Chiar si un om decazut, ateu sau de alta religie stie ca o crima nu este ceva bun si respecta macar unele reguli morale. Constiinta este glasul Lui Dumnezeu in om. Ea se poate diminua totusi daca rautatea omului este mare dar nu dispare. Chiar si tiranii au remuscari. Legat de atrocitatile religiilor in istorie, sa nu confundam albul cu negrul. Atrocitatile de care zici au fost rezultatul unor o oameni cu influienta politica si cu interes material care au manipulat deciziile unor lideri religiosi cu o gandire devianta ce nu au facut cinste credintei si care au datun exemplu negativ. Deci greseala si chiar deviatiile unor lideri religiosi si fanatismul lor nu trebie considerat norma de credinta. Au gresit pe pielea lor. Sunt si azi exemple negative de lideri religiosi sau "religii" deviante dar asta nu inseamna ca e norma reala de credintra! Si Iuda era ipocrit si materialist, dar nu inseamna ca el este esenta credintei si el este modelul pe care trebuie sa-l luam ca model, el este un caz nefericit si atat! Deci Dumnezeu exista chiar daca El este imaterial dar si durerea exista si nu este palpabila. Nu cred ca te voi convinge cu aceste explicatii teologice, insa vei avea ocazia negresit, prin imprejurarile concrete ale vietii tale sa-L cunosti sau sa-L respingi pe Dumnezeu. Existenta reala a LUi Dumnezeu nu depinde deloc de negarea ta! Raporteaza limbaj inadecvat Soare86 Trimis de Soare86 la 04 Noiembrie 2011, ora 10:55 Problema e alta, daca Iisus era homoghei te-ai fi footoot la lorgean? Cum apare o tema de religie sar si maimutele semidocte, care mai de care mai dastepte. Ba! adevar va spun eu voua: toata treaba asta e egala cu 0. Eu cred in powowla mea, e total irelevant. Tot ce conteaza e sa nu te porti ca o maimuta cat timp traiesti, aici, la hazna. Ciao, ma duc sa pup niste moashte. Raporteaza limbaj inadecvat Soare86 Trimis de Soare86 la 04 Noiembrie 2011, ora 10:58 Ah si inca o chestie pentru semidocti: stiinta nu raspunde tuturor intrebarilor! Soc! Incredibil! Raporteaza limbaj inadecvat 9am244963 Trimis de 9am244963 la 04 Noiembrie 2011, ora 11:00 Ma apuca groaza cand vad atata prostie si ipcrizie in ambele tabere. Ar trebui sa va purtati cu religia ca si cu organele genitale (scuzati-mi comparatia). NU ar trebui sa o 'falfaiti' in public si sa nu o bagati pe gat copiilor. 1. Religia a vandut si va vinde intotdeauna speranta. Unii trec mai usor prin viata crezand in divinitate. Care e problema? Nu va mai adresati lor folosind cuvinte jignitoare. 2. Altii nu sunt multumiti cu raspunsurile date de religie si cauta alte raspunsuri. Din nou, care e problema? De ce trebuie toata lumea sa creada in acelasi lucru? 3. Cel mai trist e ca altii arunca niste citate cin biblie pe care nu le inteleg, sau cred ca la inteleg dar de fapt nu e asa. 4. De ce nu ne putem intelege toti fara a baga religia la mijloc? Pentru mine e simplu. Cu ce ma deranjeaza ca unii cred si merg la biserica, ca altii cred si nu merg la biserica sau ca altii nu cred si nu merg la biserica? Aceasta polemica si aceste incercari de impunere a punctului de vedere sunt inutile. Nimeni nu a castigat niciodata o disputa despre religie asa ca hai sa renuntam la ea. Raporteaza limbaj inadecvat Soare86 Trimis de Soare86 la 04 Noiembrie 2011, ora 11:12 Pai e simplu, maimutele devin agresive cand sunt contrazise. E totul despre cine are dreptate si cine nu are. "Adevarul" meu e mai jmeker ca "adevarul" tau. Si maimutele nu inteleg ceva foarte important, RELIGIA ORGANIZATA, asta la care bat ei cruci si pupa moaste, e diferita de RELIGIE, aia pe care o porti cu tine, tacit, privat, fara sa stie si nea' Gheorge. Raporteaza limbaj inadecvat mihai_suhani Trimis de mihai_suhani la 04 Noiembrie 2011, ora 12:04 Bravo Luiza-Gabriela, esti o fata isteata si curajoasa, singura ta ,, vina" e faptul ca incerci sa gandesti logic.Pentru asta iti atragi atacurile dure ale tuturor bigotilor pupatori de moaste. Din pacate suntem inca un popor destul de inapoiat si de incult din moment ce pupam moaste, scoatem din scoli teoria evolutionista,ridicam biserici cu nemiluita,introducem religia ca materie obligatorie etc. Mie, si nu ma feresc sa o spun , toate astea imi provoaca o scarba profunda.M-am saturat si sa ma mai declar ateu asa ca prefer sa spun ca un filozof traitor in Romania;, Sunt credincios. - Cred ca nu exista dumnezeu."Nu vreau sa intru in amanunte pro sau contra religiei, nici in polemici cu oamenii credinciosi, as vrea doar sa propun un exercitiu de imaginatie . Daca doua grupuri, una de sustinatori ai existentei lui dumnezeu si cealalta de contestatari (atei) ar ajunge in fata unei instante judecatoresti formate din cei mai buni judecatori din lume si daca credinciosii nu ar putea aduce(si nu pot) nici o dovada palpabila a existentei divinitatii, oare cui ar da dreptate instanta respectiva? Existenta divinitatii trebuie dovedita si nu exista nici o dovada.Si mai cred ceva cu tarie (doar sunt un om credincios),cred ca omul l-a creat pe dumnezeu si nu invers.Si cred de asemenea ca nu voi ajunge in iad. Nici in rai.Voi ajunge in pamant. Deci sunt un om credincios. Si respect credinta fiecaruia. Raporteaza limbaj inadecvat amurach Trimis de amurach la 04 Noiembrie 2011, ora 15:14 pentru demirel_matei problema profesor vs student despre caldura si frig, lumina si intuneric are niste probleme In realitate nu exista nici caldura nici frig, exista temperatura care poate fi negativa sau pozitiva. Fierul se topeste la 2000 2500 de grade Celsius, pe cand mercurul se topeste la minus 36 de grade Celsius. Pentru animale si plante cuantficarea a ceea ce inseamna cald frig este raportat la temperatura apei de solidificare sau topire, iar pentru oameni de exemplu cald inseamna confortul termic care este la 20 grade Celsius, sub aceasta temperatura este considerat frig. Problema cu lumina si intunericul. Intunericul este definit ca o absenta partiala sau totala a fasciculelor luminoase. Si aici este un prag lumina intuneric, definit in functie de cat percepe ochiul uman de exemplu aceste fascicule. Si inca ceva intunericul se poate face mai intunecat prin reducerea numarului de fascicule luminoase Evolutia din alte mamifere a omului s-a relizat in timp, iar modificarile nu au fost spectaculoase. De exemplu omul de cro-magnon nu s-a transformat in neanderthal in 2-3 ani, in plus sunt dovezi stiintifice de evolutie a omului de la forme primitive la cele mai evoluate. Si ca sa ajung la sfarsit ultimul subiect este cu existenta creierului profesorului referitor la cele 5 simpturi Nici eu si nici alti utilizatori de pe forumul acesta nu te-a vazut, auzit, pipait, mirosit sau gustat, deci real nu existi. profilul de pe 9am poate fi creat virtual de altcineva, asa cum oameni din cauza unor fobii, boli psihice, stari filozofice, stari emotionale puternice pozitive sau negative creaza la un moment dat personaje fictive de care sa se teama sau sa gaseasca alinare. Ex Lucifer, Dumnezeu, prieteni imaginari care se manifesta la copii, intruchiparea raului sau binelui in anumite personaje, date de exemplu de formele ciudate pe care le capata obiectele pe timp de noapte care asociate cu anumite sunete duc la interpretari ale creierului ca fiind fenomene paranormale. Raporteaza limbaj inadecvat Raspunde la comentarii » Inapoi la articolul "Ce inseamna DUMNEZEU pentru TINE?" » Afiseaza toate temele de discutii propuse de utilizatori Logo 9am.ro Alte comentarii pe articolul Ce inseamna DUMNEZEU pentru TINE? dumnezeu e o PROSTIE... citez pe Einstein Un ipocrit Crezul ortodox simbolizeaza ce cred eu despre Dumnezeu DUMNEZEU ESTE IUBIRE Dumnezeu nu are nicio legãturã cu niciuna dintre religii ! Pentru mine DUMNEZEU ESTE CALEA,ADEVARUL SI VIATA totul ce inseamna Dumnezeu pentru mine? Cum gandim?
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, sã îþi faci lectura pe vapor decât sã faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2011, ora 16:43
De la: 9am247028, la data 2011-11-04 12:44:02Yorick iti place '''basmul''spus de Gabriel... Cand vad asemenea "basme" ma ia durerea de cap. Si ma intreb daca are vreun sens sa discut cu cineva care imi prezinta argumente la nivelul unui copil de gradinita. Da' hai , fie, de data asta: 1. Povestea aia e o inventie. Albert Einstein nu ar fi putut vreodata (nici macar cand era la gradinita) sa formuleze un argument atat de pueril. 2. Einstein nu a scris nici o carte "dumnezeu versus stiinta" , nici in 1921, nici in alt an. Asta e o tampenie raspandita de tot soiul de indivizi care nu s-au obosit in viata lor sa verifice tampeniile pe care le colporteaza. 3. Asta cel mai important lucru: CHIAR DACA Einstein ar fi scris asa ceva , SI CE DACA? Oamenii care raspandesc asemenea tampenii nu au habar cum functioneaza lucrurile in lumea stiiintifica. Si nici macar nu au habar despre logica si valabilitatea argumentelor. Pentru ca ceea ce vrea "istorioara" respectiva sa obtina este sa prosteasca niste oameni mai saraci cu duhul , pentru ca -chipurile- Einstein ar fi crezut ceva sau altceva. Asta se numeste "apel la autoritate" si este o eroare logica. In lumea celor care pricep ceva - asemenea incercari de argumentatie nu au sorti de izbanda. Asta poate sa impresioneze doar pe cei saraci cu duhul. Motivul pentru care noi acceptam Teoria Relativitatii nu este ca a formulat-o Einstein , ci ca ea a putut fi verificata , spre exemplu de catre Eddington. Teoriile stiintifice fac predictii care pot fi verificate. Nu ne intereseaza personalitatea celui care face o afirmatie ci strict argumentele pe care le prezinta in sprijinul afirmatiei. Asa ca incercarea autorului "povestioarei" de a capata legitimitate prin folosirea numelui lui Einstein este pe de o parte jenanta si , pe de alta parte, dovada de lipsa de onestitate. 4. in cele din urma sa trec la nimicirea "istorioarei" , indiferent care mincinos o fi nascocit-o: a) - logica povestii este dubioasa. In prima parte "profesorul" zice chestii care tind sa demonstreze ca dumnezeu e rau , pentru ca vezi - lasa lucruri rele sa se intample, l-a creat pe Satan, boli etc. In a doua parte "profesorul" zice chestii care tind sa demonstreze ca dumnezeu nu exista, pentru ca vezi - nu poti sa-l percepi cu simturile. Dar ce fel de argumentatie e asta? Este una inconsistenta. Ceva ce nu exista nu poate fi nici rau nici bun. Asa ca asta este primul esec al povestii . b) - stiinta nu zice ca ceea ce nu simti cu cele 5 simturi nu exista. In acest caz nu ar exista undele radio. Pe ele nu le poti simti cu simturile umane. Ai nevoie de aparate cu care sa le simti (auzi). In schimb stiiinta zice ca ceea ce nu poti determina prin nici un experiment nu poate fi afirmat ca existent. Toate exemplele alese in "istorisirea" aia ridicola sunt in categoria lucrurilor MASURABILE!! Caldura? Masurabila in kelvini, jouli, watti, etc. (in functie de aplicarea conceptului). Putem sa aplicam mai multa sau mai putina caldura unui sistem si putem sa observam efectele in mod empiric! Luminozitatea? Masurabila in luxi, lumeni, sau lungimile de unda in nanometri. Putem deasemeni sa facem experimente cu lumina, deoarece si ea se gaseste in domeniul fizicii. In schimb, acest lucru nu se poate spune despre divinitate. Nu exista nici un fel de masura sau experiment pe care tu sa il poti propune astfel incat noi sa putem masura conceptul de "divinitate". Asa ca analogiile alese sunt pur si simplu tampenii. Asta e al doilea esec al povestii. c) - introducerea evolutiei in poveste este cam aleatorie , dar - ma rog, fie: procesul evolutiei nu doar ca este demonstrat in masura in care sunt demonstrate cele mai solide teorii stiintifice imaginabile, insa este si observabil si OBSERVAT! - asa ca mai citeste. Asta poate fi subiect separat de discutie, daca doresti. Al treilea esec al povestii d) - toate antonimele folosite de catre student in istorisire au un anume sens (legat in special de perceptia populara asupra cuvintelor, si nu cea stiintifica): caldura-frig, lumina-intuneric, moarte-viata, etc. In schimb, cand ajunge la antonimul bine - rau , studentul face o inlocuire arbitrara zicand ca bine=dumnezeu, insa fara a face nici un fel de demonstratie ca e asa. Asta e pur si simplu un truc de alba-neagra, la care mizezi pe faptul ca audienta e suficient de tembela incat sa nu observe ca ai inlocuit un concept cu altul , fara sa dai vreo justificare. Deci , domnu' Gabriel, conceptul de dumnezeu nu este totuna cu conceptul de bine, decat daca poti sa o demonstrezi. Nu e suficient sa faci o simpla afirmatie si sa crezi ca scapi fara sa te ia nimeni la intrebari. Asa ca nici macar antonimul folosit nu este corect in istorisire. Al patrulea esec al povestii.... Cam atat . |
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2011, ora 17:21
De la: XYW, la data 2011-11-04 16:04:07Dumnezeu nu exista ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2011, ora 17:48
aa, nu intelesesem.
Deci exista un articol de unde provin comentariile alea. Ok, pun si acolo comentariul. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2011, ora 18:25
De la: 9am249382, la data 2011-11-04 09:29:13 Raspunsul tau nu face sens. Si nu te las sa treci asa usor, sa uiti ce ai spus mai devreme. Indiferent ce fel de definitii incerci tu sa gasesti despre "adevarata" credinta, astea NU AU LEGATURA cu afirmatia ta despre : "cu cit mai multi oameni se rup si devin atei, cu atit haosul creste s'apoi vin si te-ntreaba, tot ei : unde-i Dumnezeu de permite tot acest rau ,nedindu-si seama ca-l cheama ( raul) chiar prin ei insisi ?!" Asa ca nu mai fugi de responsabilitate si nu ma aburi: ori prezinti argumente care sa priveasca aceasta afirmatie, ori recunosti ca ai facut afirmatii fara fundament. Abia dupa ce faci asta ai voie sa imi zici despre "vibratii, liante, forme vizibile.." si alte abureli. Prea des isi permite cate vreun credincios sa imi arunce asemenea lucruri in fata fara sa le justifice. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2011, ora 18:58
De la: 9am243736, la data 2011-11-04 12:54:20 "Acele popoare au luptat, cucerit, asuprit, acumulat.." !?!? - stranie afirmatie. Nu exista popor pe fata pamantului care sa nu fi facut asta vreodata in istorie, in vreun fel sau altul. E o afirmatie atat de vaga incat e nefolositoare. Sunt doar cuvinte goale. Si e o argumentatie lipsita de rigurozitate. Care popor credincios nu a cucerit? Grecii , cu muntele lor Athos? Da' cum se face ca e plina Asia Mica de asezari grecesti? Ca sa nu vorbim de Histria... Sau poate italienii cu papalitatea lor? Ai auzit cumva de Imperiul Roman? Sau poate rusii ca simbol al ortodoxiei? Ai auzit de Imperiul Tarist? Sau poate Imperiul Bizantin? Sau poate credinciosii de spanioli , care au impanzit America Latina cu biserici... Argumentatia asta e de aruncat la gunoi. Daca e sa incercam un fel de statistica bazata pe suprafata ocupata sau longevitate a "asupririi" oricare dintre tarile scandinave este mult inferioara ca asupritor acestor popoare crestine. Da' oare de ce ma bag in argumente atat de ridicole? Eu nu vorbisem despre bogatie ci despre sanatate sociala. Poate ca ar fi trebuit sa precizez la ce ma refer. Bogatia poate fi corelata cu resursele , ceea ce este valabil in priviinta unui imperiu. Sau este valabil in priviinta unor tari precum Arabia Saudita, unde cei care sunt cetateni o duc foarte bine (ar trebui sa precizez - barbatii care sunt cetateni). Insa eu nu ma refeream la cate ghiuluri sunt pe cap de locuitor ca criteriu de a determina sanatatea sociala. Ci ma refeream la : cate crime, violuri etc. sunt la mia de locuitori. Sau , pe de alta parte, cat de mult se ajuta intre ei membrii unei societati. Si asta intelegeam prin sanatate sociala. Dupa aceste criterii tarile in care ateii au un procent mai mare (adica cele scandinave sau Japonia, sau altele) sunt mult deasupra unor tari in care credinciosii declarati sunt majoritari. Iar criteriul somaj nu il luam in calcul , deoarece acesta depinde mult prea mult de situatia economica si mult prea putin de convingerile membrilor unei societati. Convingerile membrilor societatii au relevanta doar in ceea ce priveste felul cum ne ingrijim de someri ca sa aiba si ei un trai decent. Si , ghici ce? In tarile cu mai multi atei - si protectia sociala este cea mai ridicata. Pentru ca exista multi oameni care se gandesc ca au responsabilitatea de a se ingriji de membrii mai putin norocosi ai societatii... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1431 mesaje Membru din: 26/03/2011 Oras: Sinaia |
Postat pe: 4 Noiembrie 2011, ora 19:31
De la: 9am249382, la data 2011-11-04 14:35:34De la: alehin, la data 2011-11-04 14:23:16si totusi.....nu exista ! Exista o multime de dovezi inexistente.......................
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2011, ora 19:33
De la: alehin, la data 2011-11-04 14:23:16si totusi.....nu exista ! ................dar se misca
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2011, ora 19:34
un om credincios e o povara pentru societate
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2011, ora 19:36
a crede in ceva fara a ti se dovedi ca exista ,oare ce inseamna ?
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2011, ora 19:41
eu cred in catelusul cu parul cret,cred ca el a creat lumea,
poate cineva sa-mi demonstreze contrariul ?dumnezeu nu exista,nu poate fi dovedit ca ceea ce scrie in biblie este real,ar fi absurd sa credem ca basmele de acolo prezinta o realitate din trecut. Mi-ar fi sila daca acel dumnezeu ar fi real ,pare cam id.iot,sau cel care a scris biblia era un id.iot.
|
Fosta membra 9am.ro 1478 mesaje Membru din: 30/03/2011 Oras: Galati |
Postat pe: 4 Noiembrie 2011, ora 22:26
Hai sa va dau o veste proasta pentru unii si linistitoare pentru altii. Noi nu suntem singurile fiinte ce au evoluat si au traita pe acest pamant. Noi suntem mult mai vechi decat ne inchipuim . Ca au mai fost destule generatii care au sucombat de mult. Dupa o fiecare ` explozie` a unei perioade infloritoare , urma una la fel de trista si distructiva. Dar noi ne-am incapatinat sa traim mai departe si vom duce mai departe samanta omenirii inca multe milenii de acu incolo, chiar daca or sa mai fie cateva cataclisme. Cum noi nu avem prea multe dovezi de existenta lor , tot asa nici altii dupa noi cand se vor naste iar, nu vor stii nimic de existenta noastra. Si au fost destule civilizatii....care au murit.
|
CR0N0S 1163 mesaje Membru din: 5/06/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Noiembrie 2011, ora 00:14
Mai bine discutam despre nimic.Parerea mea este ca nimic....ul exista.
Se simte ,oriunde te-ai uita in jurul tau ,simti existenta nimicului. Plantele ,animalele,omul,nu puteau exista daca nu exista nimicul. Fara nimic existenta noastra nu este de conceput. Este nevoie de nimic,trebuie sa credem in nimic,trebuie sa facem apologia nimicului. Nimicul sta la baza universului creat ,dupa cum se stie......din nimic. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 5 Noiembrie 2011, ora 07:27
De la: CR0N0S, la data 2011-11-05 00:14:48Mai bine discutam despre nimic.Parerea mea este ca nimic....ul exista. chiar asa, ca bine zici : intii a fost Brahma....cel NEMANIFESTAT ....adica "nimicul " de care zici ....apoi, a inceput a se manifesta ,devenind Brahman si "povestea" a inceput sa prinda Contur si Lumea sa se Formeze ! asa-i , bravos!
|
Postat pe: 5 Noiembrie 2011, ora 07:33
De la: Yorick, la data 2011-11-04 18:25:04De la: 9am249382, la data 2011-11-04 09:29:13 nu inteleg ce nu intelegi ? cum nu are legatura prima afirmatie cu haosul si lipsa Liantului ? hai, mai Yorick , mai gindeste-te putin , am mai multe pretentii de la tine ! sau te incapatinezi sa pui contre doar de dragul de a nu ceda ? e chestie de ambitie aici sau n-ai nici pic de aplecare spre gindul filozofic ?
|
Postat pe: 5 Noiembrie 2011, ora 13:25
De la: 9am249382, la data 2011-11-05 07:33:45 Nu e vorba de nici o ambitie. Realmente nu pricep ce legatura are una cu alta. Asa ca te rog sa imi explici ca unui copil de 5 ani. Daca ai facut afirmatia : "cu cit mai multi oameni se rup si devin atei, cu atit haosul creste s'apoi vin si te-ntreaba, tot ei : unde-i Dumnezeu de permite tot acest rau ,nedindu-si seama ca-l cheama ( raul) chiar prin ei insisi ?!" iar eu ti-am solicitat sa o justifici, atunci ce legatura are etatizarea bisericii, razboaiele provocate de culte, credinta in totul (orice o fi insemnand asta) etc.... cu afirmatia? Trebuie sa aduci argumente legate de : inmultirea ateilor si felul cum provoaca rau. Restul cuvintelor sunt doar abureli. NU AU LEGATURA CU CE AI AFIRMAT! Ori iti sustii afirmatia ori recunosti ca ai aruncat cuvinte la nimereala. Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am121159 2234 mesaje Membru din: 21/08/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 5 Noiembrie 2011, ora 13:36
dumnezeul biblic este un dumnezeu care se ascunde,motivul nu il stim,e posibil totusi sa existe o explicatie si anume aceea ca de fapt NU exista.
Cei care cred ca exista sunt naivi. ----------- Mai degraba,cei ce nu cred sant naivi,si dau cu piciorul la o mantuire asa de mare,fara bani si fara plata. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

,dar pentru cei de pe acest topic..PROHIBITIE
In sufletul tau
poate cineva sa-mi demonstreze contrariul ?